Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

20

description

Twee gemoedelijke theaters in West-Brabant presenteren hun culturele aanbod en fijne prijzen. Kom genieten van cabaret, blues, kindertheater, dans, lichte muziek, film of gewoon een heerlijk bakje koffie in Gilze of Rijen.

Transcript of Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Page 1: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Cultureelprogramma2014 2015

Page 2: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015
Page 3: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

1

De theatertip van Ingrid:

gaande die zich steeds verder ontwikkelen. Het vrijwilligers-informatiepunt (VIP) lanceerde in februari de vraag- en aan-bodwebsite en start binnenkort met een inlooppunt in Gilze; er is een Repair Café opgestart voor allerhande klusjes; we zijn bezig met het ontwikkelen van SHARE, een netwerk-platform met flexwerkplekken voor kleine ondernemers; etc.

U hoort het: de Culturele Centra Gilze en Rijen zijn ondernemende centra die steeds breder verankerd zijn in de Gilze en Rijense samenleving!

Dirk Scheele met de Liedjesspeeltuin. Ik heb járen zijn liedjes gezongen met mijn kinderen. Het blijft leuk! Marlon Kicken is ook een aanrader: hilarisch cabaret talent van Brabantse bodem met een ge-zonde dosis zelfspot.

Page 4: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Entree: € 18Aanvang: 20.30 uur In: De Boodschap

Uitgesloten van kortingsactiesMax. 4 kaarten p.p.

Uitgesloten van kortingsacties

5SEPT.

Guido Weijers trekt ook dit seizoen vol energie het jaar binnenstebuiten en relativeert met scherpe blik 2014.

Hij improviseert, filosofeert en Hij improviseert, filosofeert en schudt in 90 minuten een heel

jaar uit z’n mouw. Guido geeft 2014 een naam, schiet het af en knalt het uit.Dat wordt een avond verbaal

vuurwerk! Niet geschikt voor korte Niet geschikt voor korte

lontjes...

De oudejaarsconference 2014 (try-out)

19 + 20

SEPT.Entree: € 20Aanvang: 20.30 uur In: De Boodschap

Bende van Beuving &

Popkoor Divers

Jandino Asporaat

Klap van de KorenmolenHoe Dan Ook (try-out)

Entree: € 15Aanvang: 20.00 uur In: De Schakel

Ernest is een multitalent met ijzersterke zangstem, vlijm-scherpe imitaties en hij impro-viseert verrassend soepel.Een theateravontuur en een nieuwe uitdaging dus voor het 60-koppige Popkoor Divers! Samen op de planken in een ondersteunde rol van een geweldige cabaretier. Popkoor Divers en Ernest Beuving zullen het culturele Beuving zullen het culturele jaar van De Schakel openen: hierbij treden ze samen op maar laten ze ook ieder afzonderlijk van zich horen.

SEPT.27

Van spitsvondige oneliners tot fysiek vermaak, het komt allemaal voorbij. Ook op muziekgebied gaan we breed: van stevige Progrock, stampende Blues en Keltische Folk muziek, naar de prachtige nummers van Toon Hermans gezongen door Suzan Seegers. Het vermelden waard: Richard Groenendijk won in 2012 de Poelifinario Cabaretprijs en recent won Gerard van Maas-akkers met het nummer “Mijn Kind” de Annie M.G. Schmidtprijs 2013”. Op zoek naar iets verrassends en eigenzinnigs? Koop dan kaartjes voor de dansvoorstelling van 155 i.s.m. DOX!

2

Page 5: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Entree: € 14Aanvang: 20.30 uur In: De Boodschap

Let op: staplaatsen

4 OKT.

MarlonKickenNee Gij! (reprise)

Op alle gebied is het back-to-basics.

Hun blues wordt puur en rauw geserveerd, precies zoals het hoort! Enkel gewapend met een contrabas, drums en archtop gitaar weet dit trio archtop gitaar weet dit trio elk publiek moeiteloos

in te pakken. Ervaar tijdens het optreden zelf Ervaar tijdens het optreden zelf hoe deze gasten hun muziek met groot vakmanschap ter plaatse creëren en je van je

sokken blazen. Aanvang voorprogramma

21.00 uur: TuffEnuffAccoustic.

Blues Night

11 OKT.Entree: € 10

Aanvang: 21.00 uur In: De Schakel

Sara KroosDoghouse Sam & his Magnatones

Van Jewelste (reprise)

Entree: € 20Aanvang: 20.30 uur In: De Boodschap

In ‘Van Jewelste’ vertelt Sara herkenbaar en hilarisch over het stuntelen dat we allemaal doen in dit leven. Met zelfspot en een scherpe blik vertelt ze over de onhandigheden, die we allemaal kennen; in je gezin, met je ouders, in je gezin, met je ouders, in je

liefdesleven en in alles wat het leven zo mooi, maar lastig

maakt.

Sara improviseert graag, zingt mooie liedjes, maar maakt er vooral een hilarische avond

van.

OKT.14

3

Bij De Schakel en De Boodschap kunt u met uw partner, vrienden of familie in ontspannen sfeer genieten van uw avondeten. Wij zorgen voor een overheerlijk buffet en een gemoedelijke ambiance…U kunt het Theaterdiner herkennen aan het bestek-icoontje. Bij aanvang van het seizoen maken wij de prijzen en menu’s bekend via een mailing en de website. Daarna kunt u uw diner bestellen via de website of een van de balies!

Page 6: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Evenement plannen?In de ruime theaterzalen kunt u terecht voor evenementen, beurzen of jaarvergaderingen. U kunt deze zalen zowel met als zonder luxe theatertribune huren voor groepen tot ca. 400 personen. In combinatie met de professionele licht- en geluidtechniek en de gezellige foyer bent u van alle gemakken voorzien. In In De Boodschap vindt u tevens een prachtige patio (met podium) waar het met mooi weer goed toeven is. De Schakel beschikt over een kelder met bar en volledige lichtinstallatie voor een intiem bedrijfs-feestje of een ruime gymzaal voor een jaarlijks competitie-evenement.

Vergaderen en werken?U vindt bij De Schakel en De Boodschap meerdere ruimtes voor groepen van 6-40 personen. De Boodschap heeft ook kleine ruimtes voor 1-op-1 gesprekken. Tip voor ZZP-ers: SHARE! Zie p. 7.De vergaderruimtes kunnen uitgerust worden met diverse moderne audiovisuele hulpmiddelen: van flip-over tot beamer. Bovendien kunt u gratis en vrij van het draadloos netwerk (WIFI) gebruik maken.

Neem voor meer informatie contact op met onze teamleiders horeca: Neem voor meer informatie contact op met onze teamleiders horeca: Hilde van Opstal (De Schakel) of Martin Oerlemans (De Boodschap) Contactgegevens voor horeca & verhuur vindt u achterin dit magazine.

Ruimtes & horeca in De Schakel en De Boodschap

4

Page 7: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015
Page 8: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

7

Page 9: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

De Schakel en De Boodschap zijn centra waarin diverse bevolkingsgroepen elkaar ontmoeten.Het ontmoeten en verbinden staat centraal. Stg. Culturele Centra Gilze en Rijen initieert in samenwerking met verschillende partners nieuwe verbindingen binnen de gemeente.

Gaandeweg komen er steeds meer platforms voor ontmoeting en/of verbinding bij die een huisvestingsplek vinden binnen De Schakel of De Boodschap. Leest u hieronder maar eens wat voor ‘netwerk’platforms er nu (in ontwikkeling) zijn!

Verbindingen in de gemeenteVrijwilligers Informatie Punt (VIP) Gilze en RijenHet VIP is de schakel tussen vrijwilligers en hulpvragers. Particulieren en organisaties kunnen een hulpvraag uitzetten via de website en vrijwilligers kunnen zichzelf daar aanbieden. Er zijn al diverse mooie vrijwilligers kunnen zichzelf daar aanbieden. Er zijn al diverse mooie matches gemaakt! Het inlooppunt van het VIP in De Boodschap is twee dagdelen per week geopend voor persoonlijk contact. Binnenkort ook in De Schakel! Meer informatie vindt u op www.vipgilzerijen.nl.

SHARESHARE is een facilitair platform voor kleine ondernemers, zoals ZZP-ers. SHARE is een facilitair platform voor kleine ondernemers, zoals ZZP-ers. Momenteel is SHARE nog in ontwikkeling. De doelstelling is om deze groep een plek te bieden voor ontmoetingen (netwerkbijeenkomsten),kennisontwikkeling (workshops en presentaties) en werk (flexplekken en kleine vergaderunits). Bent u benieuwd naar SHARE en wilt u meedenken? Stuur dan een mail naar [email protected].

Repair CaféHet Repair Café is er voor allerhande klusjes die u zelf moeilijk vindt om Het Repair Café is er voor allerhande klusjes die u zelf moeilijk vindt om te doen. Huishoudelijke apparatuur, kleding, fietsen, speelgoed,... alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Want de vrijwillige vaklieden van het Repair Café weten bijna altijd raad. Kijk op www.facebook.com/repaircafegilzerijen voor meer informatie over de openingstijden in Gilze en Rijen.

De CultuurplaatsDe Cultuurplaats is de marktplaats voor cultuureducatie en communiDe Cultuurplaats is de marktplaats voor cultuureducatie en communi-ceert en coördineert de vraag (scholen) en het aanbod (kunstenaars & cultuurinstellingen) op het gebied van cultuureducatie. Cultuureducatie bestaat uit kunsteducatie, erfgoededucatie en alle andere vormen van educatie waarbij cultuur als doel of middel wordt ingezet. Zie www.cultuurplaats.nu voor meer informatie.

Werkgroep Expositie De SchakelDe muren van De Schakel hebben genoeg ruimte voor mooie exposities van beeldende kunst. (Amateur)kunstenaars die een binding (geboren, wonen, werken) hebben met het dorp Gilze kunnen zich met hun werken aanmelden bij [email protected]. De werkgroep beoordeelt dan of en wanneer de werken geplaatst kunnen worden in De Schakel.

Page 10: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

De Schakel 1 november FreestyleDancing en Freestyledancing & Bella Donna’s Dansshow Bella Donna’s2 november Gemeentelijk Korenfestival Popkoor Divers e.v.a.22, 23, 24 en 25 januari Sauwelen 2015 De Leuttappers 28 januari Sauwelen voor senioren De Leuttappers De Boodschap 31 oktober Inspiratie-proeverij Stichting Match 22 november Najaarsconcert Zanggroep KoRije 28 & 29 november Rijens Sixties Theater Rijens SixtiesTheater14 december Angels Stg. TheaterRijk 8, 9 en 10 januari Sauwelen 2015 RCS 20 maart20 maart Culturele Avond Rijen Stg. C.A.R.5 april Musical & Concert 2015 Stg. TheaterRijk

8

Evenementenagenda De Schakel en De Boodschap

Kunst & cultuur op het podium

Page 11: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Suus zingt Toon (reprise)

Suzan Seegers

Entree: € 15Aanvang 15.00 uur In: De Boodschap

Carolien BorgersZeker Weten

Celtic Folk Night

Entree: € 14Aanvang: 20.30 uur In: De Schakel

Entree: € 17Aanvang: 20.30 uur In: De Boodschap

9

Rapalje

Dan is de keuze voor theater misschien geen gek idee! Wij kunnen diverse arrangementen aanbieden waarin uw personeel kan kiezen voor een leuk avondje uit in Gilze en/of Rijen. Theater, film, of een ander evenement op onze agenda…eigenlijk is alles mogelijk. U bepaalt het budget en samen bekijken we hoe we dat kunnen invullen.Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Page 12: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

BrokstukkenHeavy Balls (reprise)

Entree: € 14Aanvang: 20.30 uurIn: De Boodschap

AAA Prog Night

Ellen DikkerIn Halo, Absense & The Rock Files Groene Vingers

Entree: € 14Aanvang: 20.30 uur In: De Boodschap

Entree: € 10Aanvang: 21.00 uur In: De Schakel

De wisselende bezetting van het 155 Showteam door de jaren heen zorgt voor een constante aan-voer van verse ideeën. De resultaten spreken voor zich: meerdere malen winnaar van Kunstbende, meer dan 100 keer opvoeren van Breakdance ON Classic in binnen- en buitenland en niet te ver-geten de beruchte deelname aan televisieprogramma Hollands Got Talent. Ze waren te zien op festivals als Sziget en LowLands. En nu ook in Rijen!Extra: Na afloop van de voorstelling gaan de dansers verder in de foyer met freestyle dansen.

10

Page 13: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Uitgelicht

Page 14: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Soundos & Kees van Amstel

Sommige mensen worstelen eindeloos met het vullen van hun CV. Want zonder

ervaring kom je tegenwoor-dig nergens meer. Dat is voor Soundos geen enkel

probleem. Ervaring lijkt in haar genen te zitten. Laat je op sleeptouw nemen door de energieke Soundos.

Messcherp, ijzersterk en geMesscherp, ijzersterk en ge-boren met ervaring, zal ze korte metten maken met al je onervarenheid, je vragen en je vooroordelen

Kees van Amstel heeft weer een hoop vragen, maar zoals gewoonlijk vooral een hele hoop goede grappen en

verhalen.

Dirk Scheele

Cameretten

De liedjesspeeltuin (2+)Cameretten finaletour 2014

Entree: € 9,50Om 14.00 & 16.00 uurIn: De Schakel

Entree: € 15Aanvang: 20.30 uur In: De Schakel Entree: € 14

Aanvang: 20.30 uur In: De Boodschap

U gaat de wereld volgens Soundos zien, haar mooie, kleine, lelijke, grote wereld. De wereld die haar knuffelt en keihard op haar bek slaat. Die wereld, dat is de wereld van Soundos.De voorstelling van Kees van Amstel belicht het maken van keuzes. Want Kees wil geen spijt. Keuzes maken, een paar lesjes marketing en een avond vreselijk hard lachen. Dat is een avondje met Kees van Amstel.

12

Page 15: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Entree: €18Aanvang 20.30 uur In: De Boodschap

Entree: €18Aanvang 20.30 uur In: De Boodschap

Vuile Huichelaar 4

Begijn Le BleuGerard van Maasakkers

We zullen doorgaanAllez

Speciaal voor U(reprise)

Entree: € 14Aanvang: 20.30 uur In: De Schakel

13De culturele centra van Gilze en Rijen zitten natuurlijk boordevol leuke kinderactiviteiten van onze huurders. Maar De Schakel en De Boodschap ontwikkelen zelf ook activiteiten: zo is er sinds afgelopen jaar de Opa&Omadag (speciaal voor grootouders en kleinkinderen), bieden we kinderfeestjes aan en hebben we bijzonder leuke kindervoorstellingen op het programma staan.Voor de allerkleinsten (2+) speelt Dirk Scheele in De Schakel in Gilze een actief meedoe-liedjes-popconcertje met liedjes die in vrijwel iedere peutergroep worden gezongen! En op 2 november kunt u met uw familie (8+) genieten van Opus One: Jungle Book. Dit tijdloze verhaal heeft zijn charme nog steeds niet verloren en wordt op een fantastische manier vertolkt in het theater van De Boodschap.

Page 16: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Zowel De Schakel als De Boodschap heeft een Filmhuis: een plek waar op groot scherm (met beamer) bijzondere, leuke, mooie, grappige en interessante films gedraaid worden. De afgelopen jaren zijn er al vele films in de Filmhuizen gedraaid en De afgelopen jaren zijn er al vele films in de Filmhuizen gedraaid en hebben bezoekers hun waardering hierover uitgesproken. Van kassuc-ces tot bijzondere filmhuisfilm, het komt allemaal aan bod. Steeds zoeken we naar actuele films in een bepaald genre of voor een bepaal-de bezoekersdoelgroep.Het filmseizoen loopt van september tot en met mei.Ongeveer iedere twee weken draaien er op woensdagmiddag kinder-films in zowel De Schakel als De Boodschap.In De Boodschap draait er ongeveer eens per zes weken een volwas-senfilm. Dit is meestal op vrijdag.

Kijk voor een actueel programma op www.ccgr.nl!

Films voor kinderfeestjes en bedrijvenVindt u thuis een kinderfeestje vieren ook altijd zo een gedoe? Vier het verjaardagspartijtje dan lekker bij De Boodschap of De Schakel. De kinderen kunnen gezellig naar de film en lekker smikkelen!De jarige en zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes worden feestelijk De jarige en zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes worden feestelijk ontvangen door onze medewerkers, daarna kunnen ze aan een feestelijke tafel gezellig cadeautjes uitpakken en krijgen ze ranja en wat lekkers. Samen kijken ze de film en na afloop kunnen ze lekker pannenkoeken/poffertjes of frietjes eten. De jarige ontvangt ook nog een leuke attentie! Reserveer op tijd, want er kunnen maar een maximum aantal feestjes Reserveer op tijd, want er kunnen maar een maximum aantal feestjes per film plaatsvinden.

Leuk bedrijfsuitje plannen?Organiseer een filmmiddag of -avond voor uw personeel en vaste klanten. Er zijn vele mogelijkheden!

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met onze Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met onze teamleiders horeca: Hilde van Opstal (De Schakel) en Martin Oerle-mans (de Boodschap). Contactgegevens vindt u achterin dit magazine!

Het Filmhuis in De Schakel en De Boodschap

14

Page 17: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Episch: De beste tot nu toe

Dit eigenzinnige danscollectief presenteert wervelend en enerverend totaaltheater. enerverend totaaltheater. In hun nieuwe voorstelling ‘Episch’ kunnen de jongens zich niet meer altijd achter de groep verschuilen en moeten zijn hun individuele kwets-baarheden laten zien (dit

natuurlijk wel door middel van natuurlijk wel door middel van veel salto’s, toffe visuals, zieke breakdancemoves en

vette routines). Episch dus!

Entree: €15Om: 19.00 uur In: De Boodschap

155 (éénvijfvijf) incoproductie met DOX

Stg. NoNonsenseStg. TheaterRijkShowgirls Urinetown

Entree: € 15 Om: 14.30 en 19.30In: De Boodschap

Entree: € 15 Om: 14.30 en 20.00In: De Boodschap

31

15

Page 18: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

16

Theateragenda De Schakel en De Boodschap

Page 19: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

“ Leuk voor een avondje uit.” ......”Altijd gezellig.”....

“Knusse lokatie, gezellig om met kinderen een film te bekijken én voor en leuk bedrag. In de pauze gratis consumptie.”.......

” Leuk theater. Gastvrij en altijd leuke voor” Leuk theater. Gastvrij en altijd leuke voor-stellingen.”.....

Stg. Culturele Centra Gilze en Rijen werkt met diverse partijen & vrijwilligers

op vele manieren samen, zowel binnen als buiten de gemeente.

Samen kunnen wij cultuur en maatschapSamen kunnen wij cultuur en maatschap-pelijk welzijn laagdrempelig, aantrekkelijk en toegankelijk houden voor inwoners van de

gemeente Gilze en Rijen.

In het bijzonder bedankt Stg. Culturele Centra Gilze en Rijen de gemeente Gilze & Rijen en Rabobank Tilburg e.o. die onze or-ganisatie steunen met een financiële bi-

jdrage.

/deSchakelGilze

/deBoodschap

Page 20: Cultuurmagazine Gilze en Rijen 2014-2015

Tot ziens in Gilze of Rijen!

www.ccdeschakel.nl www.ccdeboodschap.nl