Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

24
WWW.GETOUW.BE LOSSE TICKETS EN ABONNEMENTEN VANAF 5 JUNI 'T GETOUW SEIZOENSKRANT 2015-2016 CULTUURCENTRUM MOL

description

 

Transcript of Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

Page 1: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

WWW.GETOUW.BE

Losse t ickets en abonnementen vanaf 5 juni

'T GETOUWse izoenskRant 2015-2016

cuLtuuRcentRum moL

Page 2: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

NIEUW SYSTEEM VOOR TICKETVERKOOPLotinGUrenlang aanschuiven aan Schouwburg Rex om er als eerste bij te zijn? Of kamperen voor uw computer en kaarsjes branden voor een snelle internetverbinding en niet te veel concurrenten op het wereldwijde web? Vanaf nu behoort dit tot het verleden! Dankzij ons nieuwe ticketingsysteem met computergestuurde loting heeft iedereen namelijk evenveel kans op een ticket en op een ‘goede’ plaats. Niet meer ‘wie eerst komt, eerst maalt’ dus, maar een eerlijker systeem zonder stress! Wanneer de loting eenmaal is afgewerkt, kan u vanaf 13 juli gewoon rechtstreeks tickets (bij)bestellen.

ÉÉn staRtmomentEr is vanaf nu één startmoment voor alle ticketaanvragen – en geen gescheiden abonnementenverkoop en ‘losse’ ticketverkoop meer. Alle ticketaanvragen gaan namelijk samen in de loting. U wordt dus niet meer verplicht om minstens vijf voorstellingen te kiezen – ook voor één voorstelling kan u al onmiddellijk inschrijven. En wilt u toch een abonnement? Dan kan u vanaf nu dadelijk extra tickets bestellen voor kinderen, vrienden, familie, …

nieuW onLine sYsteemWe gaan ineens ook helemaal mee met de tijd en kiezen voor een ticketingsysteem dat volledig online functioneert. Hierdoor kan u vanaf 13 juli (na de loting) rechtstreeks online tickets bestellen en op die manier:

• zelf uw plaatsen in de zaal kiezen• onmiddellijk online betalen met bank- of kredietkaart• dadelijk uw tickets printen of bewaren in uw Passbook

Doet al dit digitaal geweld u duizelen? Geen nood: onze vertrouwde ticketbalie blijft natuurlijk ter beschikking om u met al uw vragen verder te helpen!

STaRT TICKETVERKOOP:1. van 5 t/m 21 juni: inscHRijven LotinGVan vrijdag 5 juni tot en met zondag 21 juni kan u online inschrijven voor de loting. Het heeft geen belang wanneer precies u tijdens deze periode inschrijft – alle inschrijvingen worden samen geloot vanaf 22 juni.Online inschrijven kan eenvoudig via www.getouw.be – u wordt stap voor stap doorheen de inschrijving geleid.

LEt op: 1. U kan ervoor kiezen alle tickets op één naam of op meerdere namen te bestellen:

a. U bestelt alle tickets op uw naam: U handelt zelf de volledige bestelling af, inclusief betaling. Alleen u komt in aanmerking voor een abonnement en de bijhorende voordelen.

b. U voegt de gegevens van andere personen aan uw bestelling toe: Iedereen komt dan afzonderlijk in aanmerking voor een abonnement en de bijhorende voordelen. Dan ontvangt iedereen een aparte bevestiging, een uitnodiging tot betaling en de eigen tickets.

2. Mensen die graag willen samen zitten, schrijven ook samen online in. Het spreekt vanzelf dat we voor latere/aparte reservaties geen aansluitende plaatsen kunnen garanderen.

3. Rolstoelgebruikers melden dit zeker al bij inschrijving, zodat onze aangepaste rolstoelplaatsen aan hen toegewezen kunnen worden.

Lukt het u niet om zelf online in te schrijven?Kom dan naar onze ticketbalie en wij maken samen met u uw inschrijving in orde. Breng zeker een duidelijk overzicht mee van de gewenste voorstellingen (bij voorkeur op het wenslijstje achteraan in deze seizoenskrant) en de contactgegevens van de personen voor wie u reserveert en die in aanmerking willen komen voor een abonnement.Extra openingsuren: de ticketbalie is van 8 tot 18 juni extra open op maandag en donderdag, telkens van 18 tot 21 uur.

2. van 22 juni t/m 12 juLi: comPuteRLotinGVan 22 juni tot en met 12 juli is het niet meer mogelijk om in te schrijven of om al rechtstreeks tickets te bestellen. Dan worden immers de tickets van elke voorstelling, via een computergestuurde loting, toegewezen aan de personen die hiervoor inschreven.

Hierna ontvangt u van ons een bevestiging van uw bestelling, met een overzicht van de tickets die aan u toegewezen werden. Hierbij vindt u ook alle informatie om de tickets via overschrijving te betalen. Als u nog aanpassingen aan uw bestelling wenst te doen, kan u contact opnemen met onze ticketbalie. Wanneer u bijvoorbeeld niet (meer) in aanmerking komt voor een abonnement, kan u eventueel extra voorstellingen toevoegen, om zo toch nog van alle abonnementsvoordelen te genieten.Als u geen ticket toegewezen kreeg voor een uitverkochte voorstelling, wordt u automatisch op de wachtlijst geplaatst. U wordt verwittigd als er plaatsen vrijkomen.

opgelet: uw betaling dient ons binnen de twee weken na ontvangst van het overschrijvingsformulier te bereiken, zo niet vervalt uw reservatie en worden de gereserveerde tickets zonder verdere verwittiging doorverkocht.

3. vanaf 13 juLi: HeRstaRt ticketveRkooP Vanaf 13 juli kan u rechtstreeks tickets aankopen. Dit kan online via www.getouw.be, telefonisch (014 33 09 00) of via de ticketbalie in Schouwburg Rex.

aBONNEMENTEN EN KORTINGENDe prijzen in deze krant zijn basisprijzen voor een ‘los’ ticket. In de ticketprijzen zijn alle administratieve kosten reeds opgenomen (uitgezonderd eventuele verzendingskosten).Neemt u een abonnement, dan geniet u van een korting op deze basisprijs (zie verder).Denkt u in aanmerking te komen voor een korting? Meld dit dan zeker bij uw reservatie of kies online de juiste korting.Let op: voor sommige voorstellingen wordt afgeweken van de reguliere kortingformules. Kortingen zijn ook nooit cumuleerbaar. De minimumprijs voor een ticket is steeds 4 euro (uitgezonderd voor film).

abonnementenU wordt voor tenminste 5 verschillende voorstellingen uitgeloot? Dan bent u automatisch abonnee en geniet u van een korting van 3 euro per voorstelling. Deze korting geldt ook als u later nog voorstellingen aan uw abonnement toevoegt.

Nieuw: vanaf nu kan u zonder beperkingen extra tickets reserveren. (Klein)kinderen, familie, vrienden, … kunnen dus met u meekomen naar een voorstelling, zonder dat zij ook een abonnement moeten nemen. Voor deze extra tickets is de abonnementskorting echter niet geldig.

Aan een abonnement zijn bovendien nog andere voordelen verbonden, zoals kortingen voor bepaalde voorstellingen die we in samenwerking met andere partners organiseren en voor ons filmaanbod.

Om u als abonnee te kunnen identificeren, ontvangt u onze Abonneepas.Nieuw: op deze Abonneepas staat een code die u kan gebruiken om later ook online tickets met abonneekorting aan te kopen.

U wordt voor 8 of meer verschillende voorstellingen uitgeloot? Dan krijgt u er een gratis stervoorstelling bovenop (maximaal één per persoon). Deze stervoorstelling kan u kiezen uit onze selectie ’verborgen parels’: voorstellingen die weinig bekendheid genieten bij het grote publiek maar die we u van harte willen aanbevelen (de stervoorstellingen zijn aangeduid met een logo).

Nieuw: in plaats van uw stervoorstelling onmiddellijk aan te duiden bij de aanvraag van een abonnement, krijgt u na betaling van uw abonnement een ‘tegoedbon’ waarmee u gratis een ticket voor de stervoorstelling van uw keuze kan bekomen.

opgelet: Onze workshops, matinees en activiteiten ‘Te Gast’ tellen niet mee om het minimum aantal voorstellingen voor een abonnement of stervoorstelling te bereiken.

koRtinGenJongerenkortingNieuw: Jongeren (-23 jaar): 3 euro korting per ticket, tenzij anders vermeld.

+65’erskorting+65’ers: 1,5 euro korting per ticket, tenzij anders vermeld.

Groepskorting (enkel geldig bij gezamenlijke reservatie en betaling)Groepen (vanaf 20 personen): 3 euro korting per ticket.Leerlingen (minimaal 4) en leerkrachten die samen een podiumvoorstelling bijwonen, genieten van een korting van 6 euro per persoon.

VoorverkoopVoor bepaalde activiteiten bestaat er een apart voorverkoop-tarief. Het spreekt voor zich dat dit tarief enkel geldig is voor tickets die vóór de avond van de activiteit worden betaald. Gereserveerde tickets die pas aan de evenementenkassa worden betaald, worden aan basisprijs verkocht.

Deze kortingen zijn niet van toepassing op matinee-voorstellingen, films, workshops en voorstellingen in andere cultuurcentra. Eventuele kortingen voor deze activiteiten vindt u elders in deze krant terug. Bij familievoorstellingen is er een prijs voor kinderen en een prijs voor volwassenen.

GETOUWCHEQUESop zoek naar een origineel cadeau? Onze Getouwcheques zijn geldig voor alle activiteiten van het cultuurcentrum. Bovendien bepaalt u zelf het bedrag dat u wilt uitgeven.

SPELREGELS• Er heerst een strikt rookverbod binnen cc ‘t Getouw.• Het maken van beeld- of geluidsopnames is verboden,

tenzij vooraf besproken met de directie.• Gsm’s moeten tijdens de voorstellingen uitgeschakeld

blijven.• Gebruik onze gratis vestiaire. • Het cultuurcentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers

maar vermelding bij reservatie is vereist, het aantal aangepaste plaatsen is immers beperkt.

• Voorstellingen beginnen zo stipt mogelijk en laatkomers kunnen we vaak enkel nog toelaten tijdens de pauze (indien er één voorzien is). Kom dus zeker op tijd! Bent u toch te laat, dan vragen we u niet in discussie te treden met onze medewerkers, zij kregen strikte instructies van de directie.

• Bij alle voorstellingen voor kinderen en jongeren vragen we de minimumleeftijd te respecteren. Ook bij deze voorstellingen moet elke bezoeker in het bezit zijn van een ticket.

• ongebruikte tickets worden nooit terugbetaald. Indien u uw kaartjes vooraf bij de balie binnenbrengt (tijdens de reguliere werktijden en dus niet meer vlak voor de voorstelling), kunnen we overmacht compenseren door middel van een Getouwcheque. Per ticket wordt een administratiekost van 4 euro ingehouden.

• U bent onverwacht verhinderd of u hebt een ticket teveel gekocht? U bent nog op zoek naar een ticket van een uitverkocht concert of voorstelling? Post dan een bericht op ons forum en (ver)koop tickets (cultuurcentrumtgetouw.freeforums.org)

• Voor uitverkochte voorstellingen kan u zich via de balie of online op de chronologische wachtlijst laten plaatsen. U wordt verwittigd als er plaatsen vrijkomen.

• Tickets die 15 minuten voor aanvang van de voorstelling nog niet werden afgehaald, kunnen opnieuw worden vrijgegeven.

BETaLINGSMOGELIJKHEDENonline betalen kan met Bancontact/Mister Cash, Visa, Mastercard en onze nieuwe Getouwcheque. U kan online ook aangeven dat u met overschrijving wil betalen.

Betalen aan de ticketbalie kan cash of bij voorkeur met Bancontact. Aan de ticketbalie aanvaarden wij ook volgende cheques: onze nieuwe Getouwcheque, de vroegere Theatercheque van cc ‘t Getouw, cadeaubon en vrijetijdscheque gemeente Mol, Sport & Culture Pass (Sodexo), Sport- & cultuurcheques (Edenred) en de Balense Vrijetijdscheque. De geldende regels m.b.t. deze cheques worden in acht genomen.

PRaKTISCHE INFO

HIEP HIEP HIEP 20 JaaR CC 'T GETOUWFEESTWEEKEND

Oktober 1995. Op de plaats waar ooit een wolfabriek stond, openen we voor het eerst onze deuren. Langzaam maar zeker groeien we uit tot een niet meer uit de Kempen weg te denken cultuurcentrum.

Oktober 2015. 20 jaar later gooien we diezelfde deuren met gepaste trots wagenwijd open om samen met u onze verjaardag te vieren!

Seizoen 2015-2016 staat dus in het teken van feest! De verjaardagstaart snijden we in oktober aan tijdens een Roaring twenties Feestweekend: duik met wapperende jurken, uitwaaierende pluimen en overdadig blinkende juwelen samen met ons mee onder in de jaren ’20 van de vorige eeuw! Het programma van dit weekend vindt u op p. 4.

Maar ons jubileumjaar stopt niet bij dat ene weekend. Wij feesten er een heel seizoen op los. En daarvoor hoeft u niet altijd naar ons toe te komen. Wij komen dit seizoen ook graag eens bij u op bezoek, voor een van onze huiskamervoorstellingen.

En we vieren zelfs een dubbele verjaardag: Pionier, onze dagcursussen-werking met vrijwillige lesgevers, mag dit jaar al 30 kaarsjes uitblazen! Die verjaardag wordt gevierd met een feestelijk opendeurweekend in en rond Zaal ’t Getouw.

Bij een verjaardag wordt vaak ook nostalgisch teruggeblikt op de reeds afgelegde weg. Maar hoewel we op een erg fraai parcours mogen terugkijken, zijn

we ervan overtuigd dat het beste nog moet komen!

Vooruitblikken doen we op alle fronten. En daarbij willen we het u vooral gemakkelijk maken, ook wat het bestellen van tickets en abonnementen betreft. Om de jaarlijkse wachtrij aan de Schouwburg en de digitale stormloop naar tickets voor te zijn, besloten we te kiezen voor een toekomstgerichte oplossing. Daarom werken we vanaf dit seizoen met een computergestuurde loting. Een nieuw, eerlijk en vooral gemakkelijk, stressvrij systeem… Hoe dat in zijn werk gaat, leest u hieronder.

Lang zullen wij leven dus, want in 2015 en 2016 is het feest! Geen feestgedruis met veel overpeinzingen maar een moment om hoopvol uit te kijken naar een beloftevolle toekomst. Een toekomst die zich als erg boeiend aankondigt en bol staat van activiteiten.

De medewerkers en vele vrijwilligers van het cultuurcentrum willen tijdens het nieuwe seizoen graag samen met u, ons publiek, van élke voorstelling of activiteit een feestje maken!

Paul VanhoofSchepen van Cultuur

in naam van alle medewerkers en vrijwilligers van cc ’t Getouw

Cc ’t Getouw is jarig en dat vieren we een heel seizoen lang! Kers op de verjaardagstaart wordt ons feestweekend van begin oktober. We kozen als thema the Roaring twenties, een bijzonder opwindend en fascinerend decennium, gekenmerkt door optimisme en creativiteit. Het was de tijd van de art deco, de charleston, de opkomst van de auto, de telefoon en de radio. Maar ook die van de jazzmuziek en de geboorte van een totaal nieuw type vrouw, met dank aan Coco Chanel. Parijs werd een trekpleister voor grote kunstenaars, terwijl Ernest Hemingway en F.S. Fitzgerald in de jaren twintig hun meesterwerken schreven.

We trappen ons feestweekend af met een Liefdesverklaring aan u, ons publiek, want zonder u zouden we niet kunnen terugblikken op 20 mooie jaren. En omdat een verjaardagsfeest niet compleet is zonder taart, bent u alvast uitgenodigd op ons taartje Mol. U hoort er de beste muziek van de afgelopen 20 jaar terwijl u geniet van een heerlijk stukje taart.

De film the Great Gatsby geeft perfect de tijdsgeest van the Roaring twenties weer. We zetten hem graag nog eens op ons programma. Zo komt u alvast in de stemming voor Modern times van Radio Modern, onze retro feestavond waarop u ongegeneerd de charleston kan dansen. Bekomen van al dat feestgedruis kan dan weer tijdens het ontbijtconcert Les Années Folles, met op het programma kamermuziek uit het Parijs van de jaren ’20.

Meer informatie over deze activiteiten vindt u verder in deze krant.

2

Page 3: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- kLassiek aPeRitiefconceRt -

- jazz -

- muzikaaL veRteLtHeateR -

- fiLmconceRt -

Sinds 10 jaar vormt Elise Caluwaerts een hecht duo met pianist Kim Van den Brempt. Voor Amore e Morte, waarin Elise een selectie zingt van de mooiste Italiaanse belcanto’s uit de 19de eeuw, kozen we voor het prachtige decor van ’t Kristallijn aan de Rauwse meren.

opgelet: voor deze voorstelling worden de avond van het optreden GEEN kaarten meer verkocht!

Yvonne Walter liet zich voor Bitter Sweet omringen door enkele gerenommeerde vrienden/jazzmuzikanten. Samen brengen ze een eerbetoon aan de Nederlandse jazzvocaliste Ann Burton (1933-1989).

RUDY! is een door pers en publiek fel gesmaakte voorstelling over een schlemiel én topfilosoof die, aandoenlijk door zijn herkenbaarheid, confronteert en charmeert. peter De Graef schrijft al meer dan twintig jaar ijzersterke (theater)teksten, waarmee hij telkens zijn toeschouwers weet te raken en een traantje doet wegpinken.

Arsenal staat in concertmiddens vooral bekend als een absolute partyband, maar voor één keer kan u eens vanuit uw pluchen zetel genieten van de veelzijdigheid van de groep. In Dance! Dance! Dance! laat Arsenal een plaat, een film en een concert tot een bijzondere combinatie samensmelten.

ELISE CaLUWaERTS & KIM VaN DEN BREMPT

amore e morte

YVONNE WaLTER QUaRTET FT. RONY VERBIEST

jazz@ootello: bitter sweet

PETER DE GRaEF & DE KOLONIE MT

RuDY!

aRSENaLDance! Dance! Dance!

- comeDY -

- festivaL -

VEERLE MaLSCHaERTecodiva

FIESTa MUNDIaL 2015zomerfestival

Veerle Malschaert kent u vast nog van de eerste jaargangen van ‘Flikken’ als Carla, het hoogblonde lief van Raymond. In Ecodiva, haar derde volwaardige onewomanshow, toont ze naast haar gevoel voor humor ook haar acteertalent. In wat de Standaard “één van de beste comedyshows van 2014” noemde, vertelt ze het verhaal van haar pogingen tot ‘consuminderen’. Het levert een voorstelling op die het juiste evenwicht vindt tussen spot, idealisme en bewustmaking.

Fiesta Mundial staat al bijna 20 jaar bekend als het sympathiekste festival van de Kempen. Met ‘Think Positive, Think Fiesta!’ wil het festival in 2015 nog meer feest en muziek brengen.Als abonnee van cc ’t Getouw zijn de tickets van Fiesta spotgoedkoop want aan de helft van de normale voorverkoopprijs verkrijgbaar, en dit zolang deze voorverkoop loopt. Een buitenkans!

prijs:vrijdag gratiszaterdag kassa: 19 euro – vvk: 11 euro – abonnee in vvk: 5,5 eurozondag kassa: 8 euro – vvk: 6 euro – abonnee in vvk: 3 euroweekend kassa: 26 euro – vvk: 16 euro – abonnee in vvk: 8 euro

- bRooDje moL -

Walrus is de Nederlandstalige rockgroep rond zanger Geert Noppe. Vlotte, goed in het oor liggende nummers in de stijl van Buurman, Yevgueni, Stoomboot, …

WaLRUS

ZaTERDaG 26 SEPTEMBER 2015 OM 20.15 UUR‘t Kristallijn (Mol-rauw) • 14 euro (inclusief aperitief)

VRIJDaG 25 SEPTEMBER 2015 OM 20.15 UURZaal ootello • 13 euro

DONDERDaG 1 OKTOBER 2015 OM 20.15 UURschouwburg rex • 14 euro

DONDERDaG 24 SEPTEMBER 2015 OM 20.15 UUR schouwburg rex • 29 euro

VRIJDaG 18 SEPTEMBER 2015 OM 20.15 UURscHouWbuRG Rex • 15 euRo

VRIJDaG 25 TOT EN MET ZONDaG 27 SEPTEMBER 2015

keiHeuveL baLen

VRIJDaG 2 OKTOBER 2015 OM 12.15 UURZaal ‘t getouw • gratis

15 FEB

zie p. 22

3

© L

alo

Go

nzal

ez

Page 4: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

FEESTWEEKEND VaN 7 TOT 11 OKTOBER

- tHeateR -

- tHeateR -

- conceRt -

- fiLm -

- kameRmuziek -- RetRoavonD -

Zes jongeren brengen een oprechte ode aan u – ons publiek – en tasten ondertussen vrolijk de grenzen van theater, dans en muziek af. In Liefdesverklaring (Peter Handke) wordt het publiek dan ook niet beschimpt, maar wel integendeel bemind! Deze Liefdesverklaring keert Handkes tekst om tot een verleidelijke en verwarrende lofzang aan het theater en het publiek.

Een verjaardagsfeest zou geen verjaardagsfeest zijn zonder taart. Wij snijden voor u onze feesttaart aan tijdens een speciaal Broodje Mol, voor de gelegenheid omgedoopt tot taartje Mol. We gaan voor niets minder dan het grootste taartenbuffet van Mol en omstreken. Ondertussen brengt de Kempense coverband Subliminall een overzicht van de grootste hits van de afgelopen 20 jaar.

New York, jaren twintig. Miljardair Jay Gatsby staat bekend om zijn vele decadente feestjes. Zelf is hij maar op één ding uit: zijn oude liefde Daisy voor zich terugwinnen. Regisseur Baz Luhrman laat in deze film de glitter en glamour van het scherm spatten. Zo komt u alvast in de stemming voor ons Roaring Twenties-feest Modern Times van Radio Modern!

En of die Fransen van toeten en blazen wisten. De allerleukste kamermuziek voor blazers komt uit het Parijs van de jaren 1920. De francofone fractie van deFilharmonie trakteert u tijdens dit ontbijtconcert op een duizelingwekkende mix van music hall, variété, chanson en Mozartiaanse lichtvoetigheid.

Ter gelegenheid van ons twintigjarig bestaan nemen we u mee naar the Roaring twenties. Denk daarbij vooral aan het Parijse cabaret, de Cotton Club en The Great Gatsby, aan witte smokings, flapper dresses en haarbanden met veren. Een live band en dj spelen ten dans terwijl u zich aan de charleston waagt.

FaBULEUS & NBPROJECTSLiefdesverklaring

TaaRTJE MOLDe verjaardagseditie

THE GREaT GaTSBY

DEFILHaRMONIEontbijtconcert: Les années folles

RaDIO MODERNmodern times -

the Roaring twenties

VRIJDaG 2 OKTOBER 2015 OM 20.15 UURschouwburg rex •

18 euro/54 euro (arrangeMent)

WOENSDaG 7 OKTOBER 2015 OM 20.15 UURschouwburg rex • 13 euro

VRIJDaG 9 OKTOBER 2015 OM 12.15 UUR

Zaal ’t getouw • gratis

DONDERDaG 8 OKTOBER 2015 OM 20 UUR

Zaal ’t getouw • 5 euro (tickets enkeL veRkRijGbaaR aan De kassa)

ZONDaG 11 OKTOBER 2015 OM 11 UUR

onDer Den toren • 29 euro (incl. ontbijt Vanaf 9.30 uur)

ZaTERDaG 10 OKTOBER 2015 VaNaF 20.15 UURrelax (foyer schouwburg rex) • 16 euro

- comeDY/tYPetjestHeateR -

WaLTER BaELE16-18, de

‘volgendjaarsconférence’

Walter Baele schittert ook in zijn nieuwste show ‘tegen de sterren op’. Heel de toekomst staat volgens hem immers in diezelfde sterren geschreven en dat maakt het voor Walter mogelijk om nu al de eindejaarsconférences van 2016 tot 2018 uit te schrijven en op de planken te brengen.

bij Deze vooRsteLLinG is een aLL-in aRRanGement moGeLijk.

meeR info Zie p.19

4

© F

rank

Abe

loo

s

Sachli Gholamalizad, een jonge actrice van Iraanse afkomst, zoekt in A reason to talk naar verklaringen voor haar moeilijke relatie met haar moeder. Ze duikt in haar familiegeschiedenis en gaat de confrontatie aan met haar moeder en grootmoeder.

KUNSTZcircuit x: a reason to talk

DONDERDaG 8 OKTOBER 2015 OM 20.15 UUR cc De werft (geel) • 10 euro

© S

arah

Oys

erm

an

© A

nja

Beut

ler

© E

lvir

e V

an O

ote

ghem

© In

ne H

else

n

Page 5: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- Dans -

- famiLievooRsteLLinG/tHeateR - PRaatjesmakeRs -

- fiGuRentHeateR/veRteLtHeateR - - komiscH tHeateR -

- famiLievooRsteLLinG/tHeateR -

Sabine Molenaar is een performer met een sterke présence en een zelden geziene lenigheid. Met touch Me gunt ze ons een inkijk in het droomachtige universum van een herkenbaar, maar anoniem wezen.

Het Laatste Kind is een existentieel sprookje, een filosofische tragikomedie vol vaart, afwisseling en ontroerende verhalen. Het Laatste Kind werd door een tovenaarsechtpaar ingevroren. Het zusje gaat op zoek naar een toverdrankje om haar broertje te ontdooien.

Yves Desmet loopt al meer dan twintig jaar in de Wetstraat en de journalistiek rond. Dat leverde veel ervaring, verhalen en anekdotes op. Hij zat bij veel politici op schoot tijdens hun overwinningen en nederlagen en kent als geen ander de mens achter de politicus. Een boeiende lezing over media en politiek, en de combinatie van beide.

Fred Delfgaauw is tijdens ons twintigjarig bestaan uitgegroeid tot een van onze vaste gasten. Met voorstellingen als ‘Mozart’ en ‘Minder is Meer’ zorgden hij en zijn poppen voor enkele van de meest memorabele theatermomenten.In de Wachtkamer van de Liefde maken enkele bijzondere nieuwe personages hun opwachting.

De Komediecompagnie brengt met Een perfect Huwelijk van Robin Hawdon zijn vijftiende komedie. De misverstanden zijn in het stuk vanzelfsprekend niet te tellen, maar het is vooral het afsluitende feestje, waarin ook het publiek een hoofdrol speelt, dat Een perfect Huwelijk doet ontploffen.

Uilskuiken en takkeling van De Maan gaat over een boom: een appelaar. Appelaar is het huis van twee uilskuikens, Uilskuiken en takkeling. Zus en broer. Later worden ze Uil. Zoveel is zeker.Maar wat zal Appelaar worden?Uilskuiken en takkeling is een verhaal over groot worden en de tonnen liefde die daarvoor nodig zijn.

SaBINE MOLENaaR/ SaNDMaNtouch me

HaNNEKE PaaUWE/ CINDERELLa/VILLaNELLa

Het Laatste kind

YVES DESMETover media en politiek

FRED DELFGaaUWWachtkamer van de Liefde

DE KOMEDIECOMPaGNIEeen Perfect Huwelijk

DE MaaN uilskuiken en takkeling

- conceRt -

REYMERthrill my soul

Na een pauze van enkele jaren kiest tine Reymer opnieuw resoluut voor de muziek. Ze brengt popsongs met een vleugje Americana, funk en soul. Vaak melancholisch en kwetsbaar, soms ook opzwepend en zinderend, dat is REYMER ten voeten uit.

ZaTERDaG 17 OKTOBER 2015 OM 20.15 UURZaal ‘t getouw • 16 euro

DONDERDaG 15 OKTOBER 2015 OM 20.15 UURcc De werft (geel) • 12 euro

ZONDaG 18 OKTOBER 2015 OM 14.30 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euroMaaNDaG 19 OKTOBER 2015 OM 20.15 UUR

Zaal ’t getouw • 8 euro

VRIJDaG 23 OKTOBER 2015 OM 20.15 UUR

Zaal ’t getouw • 15 euroDONDERDaG 22 OKTOBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 19 euro

ZONDaG 18 OKTOBER 2015 OM 14.30 UUR schouwburg rex • 8 euro/7 euro

vooR ieDeReen vanaf 5 jaaR vooR ieDeReen vanaf 8 jaaR

- WooRD/kLassiek conceRt -

Samen met bioloog Dirk Draulans selecteerden hoboïst Bram Nolf en pianist Luc Devos voor Beasty Boyzzz nog zes andere korte klassieke composities die door dieren geïnspireerd zijn.Dirk Draulans verduidelijkt wat de componisten zo aantrekkelijk vonden in hun onderwerpen.

DIRK DRaULaNS, BRaM NOLF EN LUC DEVOS beasty boyzzz

ZaTERDaG 24 OKTOBER 2015 OM 20 UUR

cc ’t schaliKen (herentals) • 14 euro

5

© T

erri

Flo

rido

© D

iego

Fra

nsse

ns

© D

iego

Fra

nsse

ns

© B

ahar

esh

Bish

eh©

Min

iste

rie

van

Beel

d

Page 6: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- bRooDje moL -

- kLassiek - - tHeateR -

- tHeateR -

- jazz -

Jean et les Flamands is de opvolger van de Molse discogroep Cirque Atomique. Ditmaal gaat de band voor het Franse chanson.

Anneleen Lenaerts is ondanks haar jonge leeftijd (27 jaar) al een internationale ster als harpvirtuoze. Misschien hebt u haar al als eerste harpiste aan het werk gezien tijdens het Weense Nieuwjaarsconcert van de Wiener philharmoniker?

Het Lortcher-Syndroom is een confronterende voorstelling over Alzheimer. Oom Warre Borgmans en neef Dimitri Leue zoeken in deze familietragedie samen naar het gen dat hen bindt.

Het Hamiltoncomplex is een voorstelling over die momenten in het leven waarop de dingen kantelen. Een voorstelling over identiteit en hoe die gevormd wordt, over kopieergedrag en heldendom.Vorig seizoen bracht actrice Lies pauwels in Mol reeds de monoloog ‘White Lies’, een openhartige getuigenis van een twijfelende theatermaakster.

Met dit sextet mixt tutu puoane alle muziek die haar beïnvloed heeft tot een eigen, vertrouwd aandoend geluid. Soulvolle melodieën, mooie harmonie, veel verschillende grooves en spannende scatsolo’s… iLanga (de zon) is de perfecte titel voor haar nieuwe cd!

JEaN & LES FLaMaNDS

aNNELEEN LENaERTSklassiek aperitiefconcert

DIMITRI LEUE & WaRRE BORGMaNS

Het Lortcher-syndroom

HETPaLEISHet Hamiltoncomplex

TUTU PUOaNE SExTETjazz@ootello: iLanga

- conceRt -

Op zijn tweede album Zwaartekracht en andere verzinsels toont singer-songwriter Jonas Winterland zich muzikaal bevrijd. Als prille dertiger zingt hij onder meer over de weigering om volwassen te worden en over muziek en liefde als reddingsboeien. Nederlandstalige luisterpop met stekels, rijker en robuuster dan ooit tevoren…

JONaS WINTERLaNDzwaartekracht en andere

verzinsels

VRIJDaG 6 NOVEMBER 2015 OM 12.15 UUR

Zaal ‘t getouw • gratis

ZONDaG 8 NOVEMBER 2015 OM 11 UURrelax (foyer schouwburg rex) •

15 euRo (incLusief aPeRitief)DONDERDaG 12 NOVEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

VRIJDaG 30 OKTOBER 2015 OM 20.15 UUR

Zaal ootello •13 euro

WOENSDaG 28 OKTOBER 2015 OM 20.15 UUR

cc De werft (geel) • 12 euro

- famiLievooRsteLLinG/Dans -

Mouw is een originele danstheatervoorstelling vol eigenaardige wezentjes die laten zien dat het prima is om anders te zijn.Sokken en kousen dansen er op los. Truien worden gekke kleine wezentjes. Lieve monstertjes piepen langs allerlei gaatjes, mouwen en broekspijpen.

THEaTER DE SPIEGELmouw

ZONDaG 25 OKTOBER 2015 OM 14.30 UUR

schouwburg rex • 8 euro/7 euro

- conceRt -

BaRT PEETERSop de groei

Na een muzikale sabbat van enkele jaren is Bart peeters weer helemaal terug. In deze theatertour brengt hij nummers uit zijn nieuwe plaat op de groei en grasduint hij tussendoor in zijn vroeger Nederlandstalig werk.

VRIJDaG 6 EN ZaTERDaG

7 NOVEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 30 euro

Voor ieDereen Van 2 tot 4 jaar

ZaTERDaG 24 OKTOBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 15 euro

6

© M

ario

n K

ahan

e

© F

red

Deb

rock

© H

ugo

Van

Bev

eren

© T

om

Co

rnill

e

Page 7: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- conceRt - - muzikaaL cabaRet - - famiLievooRsteLLinG/tHeateR -

- conceRt - - Dans - famiLievooRsteLLinG/muziek(fiGuRen)tHeateR

- fiLmconceRt -

the Rhythm Junks vormen een buitenbeentje binnen de Vlaamse muziekscène. Vertrekkend uit de verschillende interessesferen van Steven De bruyn (zang, gitaar en mondharmonica), tony Ghyselinck (drums) en Jasper Hautekiet (bas, keyboard en zang) verkennen ze de grenzen van rock, pop, jazz, soul, funk, blues en

folk.

Koen Cools is een groot liefhebber van het werk van Nederlandse cabaretiers als Toon Hermans, Wim Sonneveld, Paul van Vliet en Herman van Veen. Zijn cabaretavonden ademen dan ook helemaal die sfeer uit. In Dag Rex! beperkt hij zich echter niet tot een ‘best of’ van hun werk. Koen brengt ook eigen werk en dat van Frank Sinatra.

Wanikan is een woordeloze fantasie voor kleuters. De acteurs nemen hen mee in een suggestief dansspel van ontmoeten en uit elkaar gaan. Poëtisch en humoristisch glijdt het ene beeld over in het andere. Regisseur Jelle Marteel kiest daarbij consequent voor soberheid en rust.

Johan Verminnen heeft er al een mooie carrière op zitten. Zijn bekendste songs zijn wellicht ‘Laat me nu toch niet alleen’ (1973), ‘Brussel’ (1976), ’In de Rue des Bouchers’ (1979), ‘Ik voel me goed’ (1981) en ‘Mooie Dagen’ (1986). Later volgden nog ‘Ik wil zo graag de wereld zien…’ en ‘Paulien’, over zijn dochter.

Choreografe en danseres Anabel Schellekens trekt weer de huiskamer in, dit keer in gezelschap van Natascha pire. Ze confronteren u met dans die – letterlijk – rakelings langs de toeschouwers scheert.

Voor onze viering van 20 Jaar Getouw zijn we nog op zoek naar woonkamers voor een reeks huiskameroptredens.

Het eeuwenoude verhaal van Joris en de Draak wordt door Ida Van Dril vertaald in een spannende voorstelling met live muziek, zang, humor en een vlijmscherp r(/t)andje…

Pianist en componist Michel Bisceglia verzorgde de soundtrack voor de film Blue Bird van Gust Van den Berghe. Voor dit concert gebruikt hij de prachtige beelden uit de film ter ondersteuning van zijn eigen muziek. Een unieke filmische trip, gebracht door drie topmuzikanten.

THE RHYTHM JUNKSbeaten borders

KOEN COOLS & DaGMaR FEYEN TRIO

Dag Rex! 4HOOGWanikan

JOHaN VERMINNENmiddagje Getouw

aNaBEL SCHELLEKENS & NaTaSCHa PIRE

marcella

STUDIO PEER & IDa VaN DRIL joris en de Draak

MICHEL BISCEGLIa TRIOblue bird: filmconcert

- musicaL -

ELS DE SCHEPPER Piaf - the musical

Els De Schepper kruipt in de huid van Edith piaf. In 2015 zou Edith piaf 100 jaar zijn geworden. De ‘Nachtegaal van Parijs’ overleed echter in 1963 op 48-jarige leeftijd, uitgemergeld en afgeleefd, na een bepaald woelig leven vol foute mannen, drank en drugs. Gene thomas vertolkt de rol van bokser en grote liefde Marcel Cerdan.

DONDERDaG 26 NOVEMBER 2015

OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 25 euro

bij Deze vooRsteLLinG is een aLL-in aRRanGement moGeLijk.

meeR info Zie p.19

bij Deze vooRsteLLinG is een aLL-in aRRanGement moGeLijk.

meeR info Zie p.19

VRIJDaG 13 NOVEMBER 2015 OM 20.15 UUR

relax (foyer schouwburg rex) • 14 euro ZaTERDaG 14 NOVEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 15 euro/51 euro (arrangeMent)ZONDaG 15 NOVEMBER 2015 OM 14.30 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euro

DONDERDaG 19 NOVEMBER 2015 OM 14 UURZaal ‘t getouw • 9 euro/45 euro (arrangeMent)

(Geen koRtinGen)DONDERDaG 19 NOVEMBER 2015 OM 20.15 UUR

uw huisKaMer? • 12 euroVRIJDaG 20 NOVEMBER 2015 OM 19 UUR

schouwburg rex • 8 euro/7 euro

VRIJDaG 20 NOVEMBER 2015 OM 20.15 UUR

Zaal ‘t getouw • 14 euro

Voor ieDereen Vanaf 4 jaar

Voor ieDereen Vanaf 7 jaar

7

© T

itus

Sim

oen

s

© E

ls D

even

ter

© K

athl

een

Mic

hiel

s

© M

inis

teri

e va

n Be

eld

© M

arle

en D

anie

ls

Page 8: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- jazz -

- famiLievooRsteLLinG/tHeateR -

- tHeateR -

- conceRt -

- Dans -

- famiLievooRsteLLinG/Dans -

- conceRt -

De Getouw Jazznight ontvangt dit jaar met gepaste trots de Nederlander Rein de Graaff, een van de meest vooraanstaande figuren uit de Europese beboptraditie. Het is echter Raft, met Mollenaar en vibrafoonvirtuoos Jan Nihoul, dat deze avond mag openen.

Gebaseerd op kind-volwassenen als Michael Jackson, Justin Bieber, Isabelle A, Ian Thomas en Kylie Minogue maar ook op vervreemde kinderen zoals Kaspar Hauser, gaat NUNC in Richarken dieper in op de macht van kinderen. In het land van de populaire koning is daar ineens een nieuw koninkske: Richard II...

oom Wanja is een hartverscheurende theatertekst van Anton tsjechov over mensen die stuk voor stuk liefhebben en verlangen, maar in een uitzichtloze situatie zijn beland. Door pijnlijke herinneringen, heldere inzichten en wrange confrontaties wordt ieders leven overhoop gegooid. Toch blijven ze zoeken naar de zin van het bestaan.

De Bonanzas trakteren u graag op een reis door The Swinging Sixties. Het decennium van love, peace and understanding maar vooral van uitstekende muziek. De reis start in 1960 en eindigt aan de voordeur van de Seventies. Jaar na jaar selecteerden ze voor u de grootste hits. De bakermat van de popmuziek wordt zo netjes voor u samengevat in een wervelende trip die u niet snel zult vergeten.

In DMNt probeert Ugo Dehaes het proces van dementie te doorgronden door naar dans te vertalen wat er zich afspeelt in het hoofd van een dementerende en door op zoek te gaan naar de fysieke wetmatigheden ervan.

Buurman in de Winter is een hartverwarmende dansvoorstelling over hoop en vriendschap. De buurmannen halen een kerstboom in huis. De vraag is alleen: hoe krijgen ze die door de deur? Hun verrassende vondsten ontaarden steeds opnieuw in een gezellige chaos.

Met dansworkshop: 4 euro per kind

Saint-Marteau maakt al enkele jaren furore met zijn unieke mengeling van humor, uitbundige shows, gedurfde teksten en stevige muziek. Rode draad doorheen zijn nieuwe show is zijn voorliefde voor de grote Franse Revue. Begeleid door vier rasmuzikanten (wie vorig seizoen Isolde et les Bens zag, zal er zeker enkele herkennen) brengt Saint-Marteau een show zoals u er zelden één meemaakte.

RaFT FT. JaN NIHOUL & REIN DE GRaaFF TRIO

jazz@ootello: Getouw jazznight

TONEELGROEP NUNC/ BLaUW HUIS

Richarken

DE SPELERIJoom Wanja

DE BONaNZaSa story of the sixties

UGO DEHaESDmnt

PLaN Dbuurman in de Winter

SaINT-MaRTEaUsaint-marteau à la folie!

- bRooDje moL -

Brusselse zangeres van Griekse oorsprong, zong ondermeer ‘Farewell’ op de soundtrack van The Hunger Games en brengt in haar optreden ook een hommage aan soullegende Etta James.

MaRIaNa TOOTSIE

VRIJDaG 4 DECEMBER 2015 OM 12.15 UURZaal ‘t getouw • gratis

VRIJDaG 27 NOVEMBER 2015 VaNaF 20.15 UUR

Zaal ootello • 17 euro

ZONDaG 29 NOVEMBER 2015 OM 14.30 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euro

VRIJDaG 4 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 17 euro

ZaTERDaG 28 NOVEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 15 euro

WOENSDaG 2 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

cc De werft (geel) • 12 euro

ZONDaG 29 NOVEMBER 2015 OM 14.30 UUR

schouwburg rex • 8 euro/7 euro

DONDERDaG 3 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 14 euro

Voor ieDereen Vanaf 4 jaar

Voor ieDereen Vanaf 4 jaar

8

© L

eo V

an V

elze

n

© J

ona

s Ba

ecke

land

© M

arco

Mer

tens

© L

enso

pgen

t

Page 9: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- tHeateR - - conceRt - - comeDY -

- famiLievooRsteLLinG/tHeateR en Dans -

- RetRoconceRt -

Een ouderwetse tentoonstellingsruimte... in het midden zuigt Kristien De proost alle aandacht naar zich toe. Ze loopt en blijft lopen, alsof haar leven ervan afhangt. Ondertussen beschrijft ze haar buiten- en binnenkant. Van haar kleinste teen tot haar grootste hersenspinsels...

Onder de naam Finches brengen de zusjes Vinken – u kent hen misschien nog uit de eerste reeks van ‘The Voice’ – eigen interpretaties van bestaande nummers. Zo maakten ze voor Music for Life een erg gesmaakte versie van ‘Survivor’ van Destiny’s Child, maar ook ‘Bang Bang’ van Nancy Sinatra of ‘Hallelujah’ van Jeff Buckley behoren tot hun repertoire. Drie prachtige stemmen in een magische blend!

paulien Cornelisse kent u misschien nog van haar onvergetelijke deelname aan ‘De Slimste Mens’. Haar zaalshow Maar ondertussen behoort in ieder geval tot het beste van wat we de laatste jaren op comedyvlak gezien hebben.

Métro Boulot Dodo is een woordeloze voorstelling van Nevski prospekt die al bij het binnenwandelen start. De personages nemen je kinderen meteen mee in hun wereld. Métro Boulot Dodo is een aandoenlijke mix van slapstick, theater en dans, waarbij de glimlach en de verwondering in overdrive gaan.

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar kan u op de Nederlandse tv naar de top 2000 met Matthijs Van Nieuwkerk en Leo Blokhuis kijken. Voor het derde jaar op rij al bestaat er ook een theaterversie van deze immens populaire top 2000. Een geweldige ambianceband met uitstekende zangers en virtuoze muzikanten swingt het jaar uit.

TRISTEROtoestand

FINCHESRelax-concert

PaULIEN CORNELISSEmaar ondertussen

NEVSKI PROSPEKTmétro boulot Dodo

TOP 2000 LIVERevolution

- cuLinaiRe comeDY -

JOOST VaN HYFTEGastroseksueel

Joost Van Hyfte liep school in Ter Duinen, ‘s lands meest gerenommeerde hotelschool in Koksijde. Na 15 jaar restauranthouderschap en één workshop van comedian Nigel Williams, koos hij voor een nieuwe carrière als humorist. Ons land heeft er een nieuw genre bij: de culinaire comedy, en dat met een ervaren gastroseksueel aan het fornuis.

ZaTERDaG 5 DECEMBER 2015

OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 17 euro

- kLassiek aPeRitiefconceRt -

OxaLYSaperitiefconcert: forellenkwintetten

oxalys verlicht de donkere dagen voor Kerstmis met een zonnig aperitiefconcert met de twee onvergetelijke Forellenkwintetten van Ferdinand Ries (1784-1838) en Franz Schubert (1797-1827).

ZONDaG 13 DECEMBER 2015 OM 11 UURrelax (foyer schouwburg rex) •

17 euro (inclusief aperitief)/32 euro (aRRanGement met ontbijt vooRaf en

incLusief aPeRitief bij Het conceRt)

bij Deze vooRsteLLinG is een aLL-in aRRanGement moGeLijk.

meeR info Zie p.19

DONDERDaG 10 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 15 euroVRIJDaG 11 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

relax (foyer schouwburg rex) • 14 euroZaTERDaG 12 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

ZONDaG 13 DECEMBER 2015 OM 14.30 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euro

WOENSDaG 9 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 23 euro

vooR ieDeReen vanaf 5 jaaR

9

© Y

mke

Dir

ikx

© Y

mke

Dir

ikx

© M

amva

nDam

© T

im D

e Ba

cker

Page 10: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- jazz -

- conceRt - - WooRD -

- famiLievooRsteLLinG/fiLm met WoRksHoPs -

Het Nederlandse Jasper Blom Quartet wordt gevormd door vier internationaal hoog aangeschreven jazzmuzikanten die reeds meer dan 20 jaar samenspelen.Speciale gast Bert Joris wordt alom erkend als één van de beste jazzmuzikanten van de Benelux.

Jelle Cleymans is dertig geworden. Tijd om een voorlopige balans van zijn leven op te maken. En gelukkig heeft hij van zijn ouders alle talenten meegekregen om dit te doen met tekst en muziek.Als zijn alter ego Napoleon XXIII kan klasbak Jelle Cleymans vreemd genoeg helemaal zichzelf zijn.

Schrijfster Maud Vanhauwaert treedt al jaren met eigen teksten op in binnen- en buitenland en brengt nu haar eerste avondvullende voorstelling. Het is de moeite wordt een intieme en eigenzinnige onewomanshow die de draak steekt met de traditionele poëzievoordracht.

Wanneer Konijn zijn intrek neemt in de boom van Eekhoorn worden ze beste vrienden. Wanneer ze het op een dag oneens zijn over hun verschillende eetgewoontes, besluit Eekhoorn te verhuizen. Hij vertrekt naar het bos, waar enkele hongerige vossen echter op zoek zijn naar een lekkere prooi. Kijkdoo3 betekent naast de film ook een reeks workshops die kinderen en ouders samen kunnen meedoen.

JaSPER BLOM QUaRTET FEaT. BERT JORIS

jazz@ootello

JELLE CLEYMaNSnapoleon xxiii

MaUD VaNHaUWaERT Het is de moeite

KIJKDOO3film met Workshops:

De geur van worteltjes

- conceRt -

ESTHER VaN HEEScd-presentatie

Esther Van Hees, de Molse nachtegaal die uitweek naar Amsterdam om haar muzikale dromen waar te maken, brengt haar eerste full album uit. Vorig jaar nog deelde ze het podium van Schouwburg Rex met Guido Belcanto, nu brengt ze eigen werk op het raakvlak tussen pop, jazz en singer-songwriter-tradities.

ZaTERDaG 19 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 13 euro

- conceRt -

FRaNK MERCELISLaat het gebeuren

Frank Mercelis staat vooral bekend als frontman van chansongroep Eddy et Les Vedettes en als de voormalige zanger van Eddy en De Schellekens. Zijn debuut als solo-zanger bestaat uit een heel eigen Nederlandstalig repertoire van rock- en popsongs.

ZaTERDaG 16 JaNUaRI 2016 OM 20.15 UUR

relax (foyer schouwburg rex) • 15 euro

- bRooDje moL foR Life -

Speciaal Broodje Mol for Life met Lieven Van Vaerenbergh van het Gompels Genot – Lieven begint aan een nieuwe carrière met persoonlijke vertalingen van hits. Duo-voorstelling met Muzant. Moeder en zoon brengen met viool en accordeon de mooiste stukken uit het klassieke maar ook meer hedendaagse repertoire.

LIEVEN VaN VaERENBERGH & MUZaNT

bij Deze vooRsteLLinG is een aLL-in aRRanGement moGeLijk.

meeR info Zie p.19

VRIJDaG 18 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

Zaal ootello • 13 euro

ZaTERDaG 9 JaNUaRI 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 18 euro/54 euro (arrangeMent)DONDERDaG 7 JaNUaRI 2016 OM 20 UUR

cc ’t schaliKen (herentals) • 11 euro

ZONDaG 17 JaNUaRI 2016 OM 14 UUR

Zaal ‘t getouw • 8 euro/7 euro

WOENSDaG 23 DECEMBER 2015 OM 12.15 UURZaal ‘t getouw • gratis

vooR ieDeReen van 3 tot 5 jaaR

15 DEC

zie p. 22

10

© Y

anni

ck N

uyts

© J

imm

y K

ets

Page 11: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- conceRt -

- muziektHeateR -

- komiscH tHeateR - - scHLaGeRconceRt-- jazz-

Ooit was de nacht nog aardedonker. Straatverlichting bestond uit hier en daar een eenzame lantaarn. Op het Vlaamse platteland vond men de ideale remedie tegen de angst voor die duisternis: men verzon er verhalen rond. Lennaert Maes & Andries Boone gingen op zoek naar deze vertellingen over weerwolven, heksen, duivels en dwaallichtjes, en goten ze in een verrassend muzikaal jasje.

Hof van Eede, het jonge theatercollectief rond Ans en Louise Van den Eede en Wannes Gyselinck, balanceert samen met componist thomas Smetryns en Ensemble Besides op de grenzen van het documentaire en het fictieve, tussen waarheid en waarachtigheid. Thomas koopt online een oude foto van een jonge danseres. Even later valt een volledig fotoboek in de bus...

thee met Honing of met Citroen was 8 jaar lang dé theaterhit in Parijs. Het verhaal: een amateurgezelschap repeteert voor een nieuwe klucht, maar raakt absoluut niet klaar tegen de première.

Met: Andrea Croonenberghs, Ann Pira, Guillaume Devos, Wim Stevens, Hilde Van Wesepoel en Brecht Callewaert

De Schlagershowband staat garant voor twee uur gevuld met de beste Nederlandstalige schlagers van vroeger tot nu. Twee zangeressen en twee zangers worden daarbij begeleid door zeven muzikanten. De Schlagershowband is momenteel één van de meest gevraagde showorkesten van België, Nederland en Duitsland. Ambiance verzekerd!

paulus Schäfer en olli Soikkeli speelden in 2012 op het Djangofolllies Festival voor de eerste keer samen. Met Arnoud van den Berg doken ze twee namiddagen de studio in, om eruit te komen met een full-cd vol fris klinkende songs, waaronder Finse evergreens, gipsy swing en jazzclassics.

LENNaERT MaES & aNDRIES BOONE

als De nacht

LOD MUZIEKTHEaTER & HOF VaN EEDE

PaRaDis

LOGE 10thee met Honing of met citroen

DE SCHLaGERSHOWBaNDmiddagje Getouw

HOT CLUB D'EUROPEjazz@ootello:

Djangofolllies 2016

- comeDY -

THOMaS SMITHRuis

Comedian thomas Smith is verantwoordelijk voor de spannendste comedyshows op de markt. Elke show vormt voor hem een nieuw avontuur. De ganse tijd gebruikt hij, heel adrem en geholpen door zijn meesterlijk improvisatietalent, wat hij opmerkt in de zaal. En niet alleen de eerste rij is dan gevaarlijk gebied…

ZaTERDaG 23 JaNUaRI 2016

OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 17 euro

- conceRt -

CRaZY PIaNOS‘Let’s Go crazy’

snow-editie

De vorige doortocht van de Crazy pianos in Mol was een overdonderend succes. Het concept is dan ook even simpel als briljant: schuif twee knalrode piano’s, inclusief knettergekke toppianisten, tegen elkaar. Omring ze met een paar doorgewinterde muzikanten op drums en sax en kruid dit alles met heel veel wintersporthits van de jaren ’70 tot nu...

VRIJDaG 22 JaNUaRI 2016 OM 20.15 UUR

Kapel Van eZaart • 14 euro

VRIJDaG 22 JaNUaRI 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 15 euro

WOENSDaG 27 JaNUaRI 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 19 euroDONDERDaG 28 JaNUaRI 2016 OM 14 UUR

Zaal ‘t getouw • 9 euro (geen Kortingen)VRIJDaG 29 JaNUaRI 2016 OM 20.15 UUR

Zaal ootello • 13 euro

WOENSDaG 20 JaNUaRI 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 23 euro

11

© G

R-D

R

Page 12: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- conceRt -

- kLassiek aPeRitiefconceRt -

- famiLievooRsteLLinG/tHeateR - - famiLievooRsteLLinG/tHeateRtHRiLLeR -

Misses Big Stuff is de tienkoppige rhythm’n blues band rond zangeres Stefanie De Meulemeester. In Walking a Mile in Aretha’s Shoes brengt de band hulde aan Queen of Soul Aretha Franklin, een levende legende die talloze artiesten wist te inspireren.

Na afloop van het concert laten we de soulvibes nazinderen met een afterparty in onze foyer.

Het Simoens trio bestaat uit drie zussen die bezeten zijn van muziek. Met hun ensemble wonnen ze in 2005 de Gouden Vleugels-Wedstrijd van KBC en de Vlaamse Cultuurcentra. Met dit Valentijnsconcert betuigen ze u en de muziek van de grote meesters Dvořak en Beethoven hun liefde.

Stefan perceval bewerkte het sprookje Der kleine König Dezember van de Duitse schrijver Axel Hacke. Hij maakt er een theatervertelling van over het kind in elk van ons. Vic De Wachter speelt zowel de koning als de verteller. Koning December II woont in de muur van diezelfde verteller van dit verhaal.

Wat als je zeker weet dat het ‘maar toneel’ is en het toch vergeet? Kriep is een gevaarlijk grappig griezelverhaal dat je naar het puntje van je stoel doet kruipen. 4Hoog maakte een thriller van formaat. Een voorstelling waarin twee actrices en één acteur maar liefst veertig rollen voor hun rekening nemen.

THE MISSES BIG STUFF BaNDWalking a mile in aretha’s shoes

SIMOENS TRIOklassiek valentijnsaperitief:

Dvořak en beethoven

HETPaLEIS/HET GEVOLGkleine koning December

4HOOGkriep

- comeDY/cabaRet -

VaN DER LaaN & WOEalles eromheen

Het geniale cabaretduo Niels Van der Laan & Jeroen Woe draait al jaren mee aan de Nederlandse comedytop. Met hun derde show veroverden ze de ‘Neerlands Hoop’ (meest veelbelovende comedybeloften). En hun vorige programma werd genomineerd voor de ‘Poelifinario’-cabaretprijs voor beste comedyvoorstelling van het jaar.

En Alles Eromheen is nog beter!

DONDERDaG 18 FEBRUaRI 2016

OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

- famiLievooRsteLLinG/tHeateR -

VILLaNELLa & JaELa COLEWilly Wrat

Willy Wrat gaat over vriendschap, opgroeien en durven springen. Want wie niet in het zwembad springt, mist alle pret. En van aan de rand staan, krijg je wratten. Een wratvriendelijke voorstelling gespeeld door de fine fleur van het jeugdtheater. Met: Inge Paulussen, Tina Maerevoet, Els Baetse en Boris Van Severen

ZONDaG 31 JaNUaRI 2016 OM 14.30 UUR

schouwburg rex • 8 euro/7 euro

- bRooDje moL -

Vlaamse zanger met een indrukwekkende staat van dienst. Brengt geloofwaardige en eerlijke songs met als absolute uitschieter de hit ‘Ik ga dood aan jou’.

BaRT HERMaN

ZaTERDaG 6 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

ZONDaG 14 FEBRUaRI 2016 OM 11 UUR

relax (foyer schouwburg rex) • 15 euro (incLusief aPeRitief)

VRIJDaG 12 FEBRUaRI 2016 OM 19 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euro ZaTERDaG 13 FEBRUaRI 2016 OM 19 UUR

schouwburg rex • 8 euro/7 euro

VRIJDaG 5 FEBRUaRI 2016 OM 12.15 UURZaal ‘t getouw • gratis

vooR ieDeReen vanaf 6 jaaR

vooR ieDeReen vanaf 6 jaaR vooR ieDeReen vanaf 8 jaaR

12

© K

athl

een

Mic

hiel

s

© K

ris

Dew

itte

© E

ls D

even

ter

© J

oo

st d

e H

aas

Page 13: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- Dans -

- ciRcus -

- jazz - - comeDY -- famiLievooRsteLLinG/Dans -

Met tornar creëerde Seppe Baeyens onder de vleugels van Ultima Vez en Wim Vandekeybus zijn eerste grootschalige dansvoorstelling. In tornar laat Baeyens een intergenerationele cast van niet-professionele en professionele dansers interageren.

Fillage is het resultaat van een wonderlijke mix tussen een mannelijk, multidisciplinair circustrio en een vrouwelijke muziekkwintet. Fillage is een unieke combinatie van trampoline, acrobatie en jonglage, gecombineerd met live muziek en met een stempartij die zichzelf steeds weer vernieuwt.

In 2009 won Fay Claassen in Nederland de Edison Award in de categorie ‘Jazz Vocaal’, en dat na reeds tweemaal eerder genomineerd te zijn geweest. In de VS kreeg ze dan weer een Grammy-nominatie. Fays huidige hommage-tournee voor haar grote voorbeeld, de Nederlandse jazzlegende Rita Reys, slaat de jazzwereld met verstomming.

the Line-up is een verzameling van 14 comedians waarvan er steeds drie of vier, vergezeld door een MC, komen opdagen. Wat dacht u van Jeroen Leenders, Veerle Malschaert, Bas Birker, Joost Van Hyfte, Seppe Toremans, Begijn Le Bleu, William Boeva, Steven Mahieu, Steven Goegebeur, Thomas Smith, Han Solo, David Galle, Michael Van Peel of Ygor?

Keski.e.space maakt verrassende dansvoorstellingen voor een jong publiek. Met Raaklijnen wil het kinderen en hun ouders laten proeven van eigentijdse dans. Deze voorstelling zonder woorden maar boordevol lichaamstaal laat het publiek de ruimte tussen individuen voelen.

SEPPE BaEYENS/ ULTIMa VEZ

tornar

SURE MESUREfillage

FaY CLaaSSEN QUaRTETjazz@ootello:

tribute to Rita Reys

THE LINE-UPcomedy@hofvantrauw

KESKI.E.SPaCERaaklijnen

- conceRt -

GüNTHER NEEFS & VRT BIG BaND

back to swing

In 2015 wordt Günther Neefs 50 en staat hij 25 jaar op de planken. Dat vraagt om een feestje. Samen met de VRt Big Band en radio-icoon Guy De pré maakt de warmste stem van Vlaanderen een stijlvolle reis doorheen de wereld van de swing, begeleid door schitterende trompetten, krachtige trombones, swingende saxen en een stomende ritmesectie.

VRIJDaG 19 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 19 euro/55 euro (arrangeMent)

- tHeateR -

DE KOE the beckett boulevard

Een ober (peter Van den Eede) nodigt een politica in wording (Natali Broods) uit om even naar beneden te gaan… naar het casino. Het wordt een afdaling naar de verleiding om nobele overtuigingen met lust, hebzucht, hoogmoed en faalangst te besmetten.

Beckett Boulevard: A badly made play, een moedwillig verdwaalde queeste naar politieke macht.

ZaTERDaG 20 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

bij Deze vooRsteLLinG is een aLL-in aRRanGement moGeLijk.

meeR info Zie p.19

DONDERDaG 18 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR cc De werft (geel) • 12 euro

VRIJDaG 19 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR

cc De werft (geel) • 14 euro

VRIJDaG 26 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR

Zaal ootello • 13 euroZaTERDaG 27 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR

hof Van ‘t rauw • 18 euroZONDaG 21 FEBRUaRI 2016 OM 14.30 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euro

vooR ieDeReen vanaf 8 jaaR

13

© D

anny

Will

ems

© K

aro

ly E

ffen

berg

er

© W

e D

ocu

men

t Art

© T

hom

as D

e Br

uyne

Page 14: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- tHeateR -

- kLassiek conceRt - - Dans - - muzikaaL totaaLcabaRet -

L’Histoire du Soldat werd in 1918 door de Russische componist Igor Stravinsky geschreven. Spreker en muziek vertellen over een soldaat die zijn viool – zijn ziel – aan de duivel verkoopt, in ruil voor een boek dat de toekomst van de economie voorspelt. Kurt Van Eeghem ondersteunt verbaal de muzikanten van Casco phil bij deze uitdaging.

In the Black piece neemt choreografe Ann Van den Broek het publiek mee op een zoektocht naar de kleur zwart. Beelden, licht, beweging, geluiden, de cinematografie van Bernie van Velzen, de soundscape van Arne Van Dongen, de stem van zanger Gregory Frateur (Dez Mona), … Dit alles maakt dat the Black piece de zintuigen op scherp zet en verwachtingen onderuit haalt.

Lankmoed brengt een wonderlijke mix van muziek, mimiek, woord, beweging en poëzie. onvergetelijk is een erg persoonlijke voorstelling geworden. Eentje rond het kersverse vaderschap van Jan met het geluk, maar ook de twijfels en angsten die daarbij komen kijken. En over peter en zijn mama, een jeugd in de Kempen, …

PETER DE GRaEF & MaTZER THEaTERPRODUCTIESeverybody Happy!?

CaSCO PHIL & KURT VaN EEGHEM

L’Histoire du soldat (stravinsky)

aNN VaN DEN BROEKthe black Piece

LaNKMOEDonvergetelijk

- conceRt -

ERIKSSON DELCROIxsongs collected from

a songbook found in an abandoned truckstop Pool Hall

Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Admiral Freebee en The Broken Circle Bluegrass Band) en Nathalie Delcroix (Laïs en Birds That Change Color), kortweg Eriksson Delcroix, vormen zonder twijfel het mooiste countrykoppel van België. Hun repertoire is een schone en eerlijke samensmelting van Americana, country en folk. Warm, filmisch, energiek en swingend. Europese Americana, het bestaat!

VRIJDaG 4 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

- conceRt -

DaaNthe mess

Zo’n vier jaar geleden bracht Daan ‘Simple’ uit, zijn eerste akoestische trio-cd. De plaat en de bijhorende tournee werden zo’n succes dat dit avontuur naar meer smaakte. Frontman Daan, muzikale duizendpoot Isolde Lasoen en cellist Jean-François Assy presenteren nu de opvolger: the Mess.

ZaTERDaG 27 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 28 euro

Everybody Happy!? is een realistisch liefdesverhaal vol filosofische vraagstukken, drama en een flinke dosis zwarte humor. Laura heeft duizend vragen. Haar goeroe Edwin heeft op alles een antwoord.

- bRooDje moL -

pascale Michiels, Bert Verschueren, Filip Bollaert en patsy Verfaillie zingen de grote hits van Janis Joplin, The Band, Crosby, Stills, Nash & Young, Joe Cocker, Jimmy Hendrix… van tijdens het Woodstock Rockfestival (1969).

WOODSTOCK UNPLUGGED

DONDERDaG 3 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 15 euro

ZaTERDaG 5 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

Zaal ‘t getouw • 17 euroWOENSDaG 9 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

cc De werft (geel) • 14 euroVRIJDaG 11 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

Zaal ‘t getouw • 15 euro

VRIJDaG 4 MaaRT 2016 OM 12.15 UURZaal ‘t getouw • gratis

15 FEB

zie p. 22

14

© Geraldine Jacques

© A

lain

Rey

lant

© A

lain

Rey

lant

Page 15: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- conceRt -

- muziektHeateR/famiLievooRsteLLinG -

- PRaatjesmakeRs -

the London Quartet staat synoniem voor virtuoze zangpartijen op wereldniveau, gebracht met die typische Britse humor. Het viertal treedt overal ter wereld op met diverse concertprogramma’s van vroege polyfonie tot hedendaagse muziek. Voor de eerste maal komen de Londenaars naar Mol met ook een dame in hun midden en brengen ze vooral musical-, pop- en rocknummers.

Het verhaal van Ariadne, Minos, de Minotaurus en theseus. Een voorstelling vol muziek en acteergeweld. Herneming van de multimediale zaalvoorstelling vol humor, maar – zoals we gewoon zijn bij theater FroeFroe – met een donker randje. Ideaal ook voor tieners!

Voor Birth Day reisde Lieve Blancquaert de wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld geboren te worden. Voor Wedding Day stapt de fotografe binnen in de volgende fase van het leven. Ze vraagt zich af waarom we met elkaar trouwen en hoe dat op verschillende plekken op onze aardbol gebeurt.

THE LONDON QUaRTET CaNTaBILEshowtime

THEaTER FROEFROE & THEaTER TIERET

Labyrint

LIEVE BLaNCQUaERTWedding Day

- conceRt -

BUURMaNin de naam van de vader, de

zoon en de kleinzoon

Buurman is de groep rond zanger Geert Verdickt die dit jaar de eer had om gastheer te zijn op de Nekka-Nacht. Voor deze theatertour liet Geert zich inspireren door het leven van zijn opa, die in de jaren ’30 en ’40 musiceerde in Antwerpse hotels, operagebouwen en cinema’s. Hij brengt een verhaal over toen, maar vooral over nu. Gloednieuwe nummers, aangevuld met Buurman-klassiekers als ‘London Stansted’, ‘Rocky’, ‘Mount Everest’, ‘God, ik en Marjon’.

ZaTERDaG 19 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 17 euro

- ciRcus/famiLievooRsteLLinG -

OKIDOKHaHaHa

HAHAHA was de eerste productie van okidok. HAHAHA is een wonderlijk spektakel van een clownesk duo dat zich voortbeweegt in een mysterieus universum. Een reeks van onwaarschijnlijke maar bijzonder grappige sketches werkt onweerstaanbaar op de lachspieren.

ZaTERDaG 12 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 15 euro/13 euro

- tHeateR -

NTGENTafrica

In Africa, met de ‘c’ die staat voor de exotische manier waarop de westerse verbeelding Afrika nog altijd graag benadert, laat peter Verhelst zijn mythologiserende stijl botsen met de persoonlijke ervaringen van acteur oscar Van Rompay.

bij Deze vooRsteLLinG is een aLL-in aRRanGement moGeLijk.

meeR info Zie p.19

VRIJDaG 11 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 17 euro/53 euro (arrangeMent)

MaaNDaG 21 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

Zaal ’t getouw • 10 euro

VRIJDaG 18 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 13 euro/11 euro

vooR ieDeReen vanaf 8 jaaR

vooR ieDeReen vanaf 10 jaaR

WOENSDaG 16 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 17 euro

15

© J

ona

than

Kno

wle

s

© D

R

© K

urt V

an d

er E

lst

© K

oen

Bau

ters

© L

ieve

Bla

ncqu

aert

Page 16: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- tHeateR -

- jazz -

- WooRDeLoos tHeateR - - famiLievooRsteLLinG/tHeateR -

- tHeateR -

Hedda Gabler is bijna dertig, haar vader is overleden en haar geld is op. Na een onstuimige jeugd met talloze minnaars trouwt ze daarom met Jurgen Tesman. Het is een liefdeloos en opportunistisch huwelijk: Hedda krijgt luxe en maatschappelijke zekerheid, Tesman een trophy wife. Maar het leven als huisvrouw verveelt en verstikt Hedda…

Christophe Devisscher grasduint niet alleen doorheen het repertoire dat hij in de loop der jaren bijeenschreef, hij maakt voor de gelegenheid ook heel wat nieuw werk. Het wordt een bijzonder en persoonlijk project van een uitstekende muzikant die heel lang wachtte om zelf een jazzgroep te gaan leiden.

In to BREAK – the Window of opportunity gaat het jonge kunstenaarsduo Robbert&Frank/Frank&Robbert op ambachtelijke wijze aan de slag met robuuste materialen als hout en gips, om zo een spannende nieuwe wereld te creëren.

Kiezen is verliezen, maar als u kiest, ontstaat er een verhaal... Eén beginpunt maar wel met X tot de zoveelste mogelijkheden. Compagne Frieda nodigt de kinderen uit om deel te nemen aan dit verhaal dat ter plekke ontstaat.

De Maan maakt met Kleine rode Eva twee voorstellingen in één. Kinderen krijgen een ander verhaal te horen dan zestienplussers. Eva is vermoord en natuurlijk volgt er een onderzoek. Waar het er bij kinderen meer sprookjesachtig, als een soort modern Roodkapje, aan toegaat, komt er bij de volwassenen meer erotiek, proza en gelaagdheid aan te pas.

TONEELHUIS & BaRT MEULEMaNHedda Gabler

CHRISTOPHE DEVISSCHER QUaRTET

jazz@ootello

ROBBERT&FRaNK/ FRaNK&ROBBERT

circuit x: to bReak - the Window of opportunity

COMPaGNIE FRIEDax tot de zoveelste

DE MaaN) kleine rode eva

- conceRt -

DE MENSnooit genoeg, met stoelen!

DE MENS, intussen 22 jaar op de planken, is in bloedvorm. Hun elfde album Nooit Genoeg werd uitgebreid bejubeld in de Vlaamse pers. Een uitstekende reden om nog eens uitgebreid te gaan zitten voor Frank Vander linden en de zijnen, en te genieten van de muzikale rijkdom uit Nooit Genoeg én van klassiekers als ‘Irene’, ‘Maandag’ of ‘Ergens onderweg’.

- veRteLtHeateR/cabaRet -

MICH WaLSCHaERTSDuizend man sterk

Mich Walschaerts zingt in zijn solovoorstelling de meest pakkende songs. En hij vertelt de meest schrijnende en tegelijk hilarische verhalen. De grens tussen realiteit en fictie vervaagt helemaal. Hij speelt. En zet de meest kwetsbare maar ook pijnlijk herkenbare personages neer.

DONDERDaG 24 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

VRIJDaG 25 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

Zaal ootello • 13 euro

DONDERDaG 31 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 13 euroDONDERDaG 31 MaaRT 2016 OM 19 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euro

ZaTERDaG 26 MaaRT 2016 OM 14.30 EN 19 UUR

cc ’t scHaLiken (HeRentaLs) • 10 euRo

ZaTERDaG 26 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 18 euro

VRIJDaG 25 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 20 euro

vooR ieDeReen vanaf 8 jaaR

9 MRT

zie p. 22

16

© T

he L

ette

r, J

ean-

Bapt

iste

Cam

ille

Co

rro

Rac

hel D

ight

© R

ache

l Dig

ht

© E

mili

e V

ercr

uyss

e

© T

om

Cal

lem

in

Page 17: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- conceRt -

- muzikaaL cabaRet -

Isbells, de band rond Gaëtan Vandewoude, verwende menig muziekliefhebber de afgelopen jaren met dromerige, sferische popmuziek. Hun twee albums ‘Isbells’ en ‘Stoalin’’ werden fel gesmaakt en leverden hen een plekje op onder meer Rock Werchter en Pukkelpop op. In het najaar van 2015 verschijnt hun langverwachte derde plaat.

Delicatissimo staat voor virtuoze muziekmixen vol musico-humoristische onthullingen van de twee maestro’s van De Frivole Framboos. Op de hen typerende wijze worden composities Hans Liberg-gewijs uit hun context gelicht, gefileerd, hersamengesteld of spelenderwijs omgedraaid.

ISBELLStheatertour

DE FRIVOLE FRaMBOOSDelicatissimo

- comeDY -

Persoonsgebonden verhalen, een scheut herkenbare situaties, een stukje nostalgie, een karrenvracht vinylplaten als soundtrack en een hoop flauwekul als toemaatje, dat zijn de typische ingrediënten van piv Huvluvs humorcocktail. Met zijn dj-kwaliteiten als extra troef is piv een onmisbare krent in de Vlaamse comedypap geworden.

PIV HUVLUVYolo!

- conceRt -

- tHeateRsHoW -

aFRICaN MaMaSGraceland

De African Mamas omarmen Graceland en creëren rond het legendarische album van paul Simon een zinderende nieuwe show! Meer dan 16 miljoen platen werden er wereldwijd van de plaat verkocht, met ‘You can call me Al’, ‘Graceland’, ‘The Boy in the Bubble’, ‘Diamonds on the Soles of her Shoes’ en ‘Under African Skies’ als bekendste singles.

VRIJDaG 1 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 25 euro

- conceRt -

ORQUESTa TaNGUEDIaGeorgina

orquesta tanguedia doorbreekt de grenzen van klassieke muziek, folk, jazz, chanson en tango, en maakt hiervan een meeslepende vernieuwende mix. Uitgepuurde instrumentale muziek wordt afgewisseld met poëtische liederen in het Frans, Spaans en Nederlands. Zes uitzonderlijke muzikanten die perfect op elkaar zijn ingespeeld, zorgen gegarandeerd voor een avond vol weemoed en verlangen…

bij Deze vooRsteLLinG is een aLL-in aRRanGement moGeLijk.

meeR info Zie p.19

ZaTERDaG 2 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

VRIJDaG 8 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 23 euro/59 euro (arrangeMent)

DONDERDaG 14 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR cc De werft (geel) • 12 euro

ZaTERDaG 9 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

CLaRa EN JELLE CLEYMaNS, PETER THYSSEN, INGE PaULUSSEN

EN JaaK VaN aSSCHE MET LIVE ORKEST

ooit Gewist

ooit Gewist is een straffe voorstelling die u onderdompelt in zalige tv-nostalgie. Acteertalent, muzikale hoogstandjes en een fijne portie humor vormen de basis van deze terugblik op bijna 70 jaar tv-geschiedenis. De meest legendarische tv-fragmenten worden overgedaan en in een hedendaags jasje gestoken.

DONDERDaG 14 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR schouwburg rex • 21 euro

15 DEC

zie p. 22

17

© L

evi L

enae

rts

© K

oen

Bau

ters

© L

ieve

n D

irck

x

© D

iete

r Pr

ocu

reur

Page 18: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

- Dans -

- conceRt -

- jazz -

In to Belong stelt Koen De preter zichzelf en de 10 Stapspelers de vraag: Wat bindt een groep, wanneer wordt een groep één? Na succesvolle samenwerkingen met choreografen als Sidi Larbi Cherkaoui, Nienke Reehorst en Joke Laureyns gaat theater Stap samen met Koen De preter opnieuw de uitdaging van het fysieke aan.

Douglas Firs is de band rond Gertjan Van Hellemont, ook gitarist bij The Bony King. Op hun tweede album ‘The Long Answer is No’ versmelten de jongens folk, blues en Americana tot een smaakvol geheel. De eerste single ‘Caroline’ werd alvast gretig gedraaid door Radio 1 en Studio Brussel.

De Swingdealers worden geïnspireerd door artiesten als Oscar Peterson, Cannonball Adderley, Count Basie, Frank Sinatra, ... Kortom, jazz voor iedereen. Tegelijkertijd echter wordt deze traditionele jazz overgoten met een saus van soul en pop.

THEaTER STaP/ KOEN DE PRETER

to belong

DOUGLaS FIRSan evening with Douglas firs

SWINGDEaLERS QUaRTETjazz@ootello

- RetRoconceRt -

THE BOOTLEG SIxTIESmuzikaal eerbetoon aan

de jaren ‘60

the Bootleg Sixties brengen een avond vol legendarische songs uit de Sixties van o.a. The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Who en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue! De favoriete covergroep van de sirs Paul McCartney en Elton John!

- tHeateR -

LaZaRUSkaramazow

Dat LAZARUS zich de Vlaamse meester van het bewerken van Russische literatuur mag noemen, weten we al sinds het tragikomische ‘De Idioot’ of ’Met voorbedachten rade’. Met Karamazow gaat LAZARUS opnieuw aan de haal met een Russische turf en vreest daarbij de confrontatie met een steeds veranderende realiteit niet.

- famiLievooRsteLLinG/LocatietHeateR -

STUDIO ORKazoutloos

Studio oRKA sloot in juni 2015 het seizoen af met de hit ‘Duikvlucht’. Voor Zoutloos laat het gezelschap zich opnieuw inspireren door een specifieke plek en de mensen die er wonen. Dit keer bevinden we ons in Woon- en Zorgcentrum Zusterhof in Geel.

ZaTERDaG 30 aPRIL 2016 OM 14 EN 17 UURWOENSDaG 4 MEI 2016 OM 14.30 UUR

woon- en ZorgcentruM Zusterhof in geel • 8 euro/7 euro

ZaTERDaG 23 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR cc De werft (geel) • 12 euro

VRIJDaG 29 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR

Zaal ‘t getouw • 14 euro

VRIJDaG 29 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR

Zaal ootello • 13 euro

Voor ieDereen Vanaf 7 jaar

DONDERDaG 28 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 16 euro

WOENSDaG 27 aPRIL 2016 OM 20.15 UUR

schouwburg rex • 23 euro

18

© R

uben

Sw

anne

t

© G

uy K

okk

en

© A

nto

n C

oen

e

Page 19: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

Ook dit seizoen kan u bij enkele voorstellingen uit ons aanbod een all-in arrangement boeken, de perfecte combinatie van culinaire en culturele verwennerij.

Wat u kan veRWacHten:

• Een diner bij onze partner Bistro Opera bestaande uit een aperitief, soep, hoofdgerecht met een drankje naar keuze en koffie als afsluiter. Voor het hoofdgerecht kan u ter plaatse kiezen uit een vis-, vlees- of vegetarisch gerecht.

• tickets voor de voorstelling met gegarandeerd goede plaatsen in Schouwburg Rex of Zaal ‘t Getouw

• Een feestcocktail of een drankje naar keuze in de foyer van Schouwburg Rex (voor de voorstelling, tijdens een eventuele pauze of na de voorstelling)

aRRanGementen zijn moGeLijk bij voLGenDe vooRsteLLinGen:

• Vrijdag 2 oktober 2015: Walter Baele – 16-18, de 'volgendjaarsconférence'

• Zaterdag 14 november 2015: Koen Cools & Dagmar Feyen trio – Dag Rex!

• Zaterdag 9 januari 2016: Jelle Cleymans – Napoleon XXIII• Vrijdag 19 februari 2016: Günther Neefs & VRt Bigband –

Back to Swing• Vrijdag 11 maart 2016: the London Quartet Cantabile –

Showtime• Vrijdag 8 april 2016: De Frivole Framboos – Delicatissimo

Om de avond vlot te laten verlopen, verwachten wij u tussen 18 en 18.30 uur in Bistro Opera. Zo bent u zeker tijdig in de schouwburg om de voorstelling bij te wonen.

miDDaGaRRanGement

Donderdag 19 november 2015: Johan Verminnen – Middagje GetouwBij deze voorstelling kan u een middagarrangement reserveren. De voorstelling start om 14 uur in Zaal ’t Getouw. Wij bieden u graag een drankje aan in Cultuurcafé De Badi. Na de voorstelling kan u aanschuiven voor het diner in Bistro Opera.

ontbijtaRRanGement

Zondag 13 december 2015: oxalys – Aperitiefconcert: ForellenkwintettenU bent vanaf 9 uur welkom in Bistro Opera voor een luxe-ontbijt met een glaasje bubbels. Na het ontbijt geniet u in de foyer van Schouwburg Rex van het aperitiefconcert (aanvang concert om 11 uur). Een drankje bij het concert is inbegrepen in het arrangement.

een aRRanGement ReseRveRen?

U kan al bij de loting een voorstelling met arrangement reserveren. Bij de voorstelling naar keuze kiest u voor de prijs ‘met arrangement’. De prijs van het arrangement is ‘all-in’. U hoeft dus niet meer apart een ticket te reserveren voor de voorstelling.

aRRaNGEMENTEN

- famiLievooRsteLLinG/Dans - - WooRD-

- kLassiek conceRt -

- jazz -

- famiLievooRsteLLinG/tHeateR -

Twee jaar na ‘Wint Wind?’ speelt Anke Zijlstra haar tweede eigen productie Droomkoorts. Met dans als haar natuurlijke communicatiemiddel wil ze een verhaal vertellen en mensen raken – in de eerste plaats de allerjongsten – die op een spontane manier hun lichaam als medium gebruiken en niet zoals volwassenen gefocust zijn op verbale taal.

tom Lanoye bloemleest uit zijn bundel Niemands land/overkant. Het boek bevat een groot aantal herwerkte gedichten uit De Groote Oorlog. In zijn eigen, specifieke stijl brengt tom de teksten solo op het podium.

Twee finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd nemen plaats op één en hetzelfde podium. Dit resulteert in een uiterst genietbaar programma dat echter veel van deze topmuzikanten vergt. Lorenzo Gatto en Yossif Ivanov krijgen volop de kans om eens te meer te bewijzen dat ze tot de beste violisten van Europa behoren.

Met deze double bill laten we vooral pianisten aan het woord. De jonge David thomaere sleepte de Toots Thielemans Award in de wacht en laat zich omringen door 2 beloftevolle Waalse jazzmuzikanten. Fabian Fiorini is een gevestigde waarde die voor deze tournee resoluut kiest voor een indrukwekkende solo-performance.

In een intieme opstelling vertellen beeld en geluid het verhaal in deze woordeloze voorstelling. Spits je oren en geef je ogen de kost. De 11 minuten van mevrouw olsen is een prikkelende en grappige ode aan het detail en de verrassing.

aNKE ZIJLSTRaDroomkoorts

TOM LaNOYE niemands land/overkant

LORENZO GaTTO, YOSSIF EN PHILIPPE IVaNOV

finalisten koningin elisabethwedstrijd (viool)

DOUBLE BILL:FaBIaN FIORINI & DaVID THOMaERE TRIO

jazz@ootello

LUxEMBURGDe 11 minuten van

mevrouw olsen

- LocatietHeateR -

COMP.MaRIUS figaro

Comp.Marius bewerkt ‘De Barbier van Sevilla’ (1775) en ‘De Bruiloft van Figaro’ (1784) tot maar liefst ruim vier uur theater (inclusief diner) met veel misverstanden en humor. Maaike Neuville, Evelien Bosmans/Eline Kuppens, Frank Dierens, Waas Gramser, Kris Van trier en Koen Van Impe spelen in openlucht deze ‘deurenkomedie zonder deuren’.

ZONDaG 8 MEI 2016 OM 14.30 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euroDONDERDaG 12 MEI 2016 OM 20 UUR cc ’t schaliKen (herentals) • 16 euro

VRIJDaG 10 JUNI 2016 OM 20 UUR sint-catHaRinakeRk,

begijnhof herentals • 18 euro

VRIJDaG 13 MEI 2016 OM 20.15 UUR

zaaL ooteLLo • 13 euRo

WOENSDaG 18 MEI 2016 OM 14.30 UUR

cc De werft (geel) • 8 euro/7 euro

vooR ieDeReen vanaf 3 jaaR

vooR ieDeReen vanaf 5 jaaR

DONDERDaG, VRIJDaG, ZaTERDaG

19, 20 EN 21 MEI

EN 26, 27 EN 28 MEI 2016 OM 18.30 UUReeRste Reeks te WesteRLo,

tweeDe reeKs te turnhout • 26 euro (incl. Diner)

19

© P

aulie

n V

erla

ckt

© S

teph

an V

anfle

tere

n

© M

aël G

. Lag

adec

© S

Bern

ard

Gig

oun

on

© A

noek

Luy

ten

© R

aym

ond

Mal

lent

jer

© D

aum

ont

Page 20: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

PIONIER

TaaLCURSUSSENCursus Dag Uur Aantal

lessenStart datum

Duits 1ste jaar Maandag Voormiddag 25 28/9

Duits conversatie Maandag Voormiddag 25 28/9

Engels 1ste jaar Donderdag Voormiddag 25 24/9

Engels 2de jaar Woensdag Voormiddag 25 7/10

Engels 3de jaar Dinsdag Voormiddag 25 15/9

Engels 4de jaar Woensdag Voormiddag 25 16/9

Engels conversatie A Woensdag Voormiddag 25 16/9

Engels conversatie B Dinsdag Voormiddag 25 15/9

Engels conversatie C Dinsdag Voormiddag 25 15/9

Engels conversatie D Maandag Voormiddag 25 14/9

Frans 2de jaar Maandag Namiddag 25 14/9

Frans 5de jaar Dinsdag Namiddag 25 15/9

Frans conversatie A Dinsdag Namiddag 25 15/9

Frans conversatie B Woensdag Voormiddag 25 16/9

Italiaans 1ste jaar Maandag Voormiddag 25 28/9

Italiaans 2de jaar Donderdag Voormiddag 25 15/9

Italiaans conversatie A Dinsdag Voormiddag 25 15/9

Italiaans conversatie B Donderdag Voormiddag 25 24/9

Portugees conversatie Dinsdag Voormiddag 25 15/9

Spaans 1ste jaar Dinsdag Voormiddag 25 29/9

Spaans 2de jaar Dinsdag Voormiddag 25 15/9

Spaans 4de jaar Vrijdag Voormiddag 25 18/9

Spaans 5de jaar Vrijdag Voormiddag 25 18/9

Spaans conversatie A Woensdag Voormiddag 25 16/9

Spaans conversatie B Donderdag Voormiddag 25 17/9

Deze cursussen gaan wekelijks door.

CREaTIEVE CURSUSSENCursus Dag Uur Aantal

lessenStart datum

Beren maken (atelier) Vrijdag Voormiddag 6 2/10

Bloemschikken 2de + 3de jaar Dinsdag Namiddag 12 22/9

Bloemschikken (atelier 1) Donderdag Namiddag 9 17/9

Bloemschikken (atelier 2) Donderdag Voormiddag 9 24/9

Bloemschikken (atelier 3) Dinsdag Namiddag 9 22/9

Breien Vrijdag Voormiddag 25 18/9

Creatief met zijde Donderdag Voormiddag + namiddag

9 17/9

Creatieve hoedjes voor elke dag Dinsdag Namiddag 7 29/9

Haken Vrijdag Voormiddag 14 25/9

Kalligrafie 1ste jaar Maandag Voormiddag 10 21/9

Kalligrafie 2de jaar Maandag Voormiddag 12 21/9

Kalligrafie 3de jaar Maandag Voormiddag 10 28/9

Kalligrafie (atelier 1) Maandag Namiddag 12 14/9

Kalligrafie (atelier 2 + 3) Maandag Namiddag 12 21/9

Kantklossen Maandag Namiddag 15 14/9

Kantklossen Dinsdag Namiddag 25 15/9

Kantklossen Donderdag Voormiddag 15 17/9

Leer tekenen Dinsdag Namiddag 15 29/9

Leuke tassen maken met naaimachine Dinsdag Namiddag 6 27/10

Naad Maandag Voormiddag 25 14/9

Naad Dinsdag Namiddag 20 15/9

Naad Woensdag Voormiddag 25 16/9

Naad Vrijdag Voormiddag 25 18/9

Patchwork beginners Woensdag Voormiddag 9 23/9

Patchwork 2de jaar Woensdag Voormiddag 9 23/9

Patchwork (atelier 1+3) Woensdag Voormiddag 9 16/9

Patchwork (atelier 2) Woensdag Voormiddag 9 30/9

Pergamano (beginners) Vrijdag Voormiddag 14 18/9

Pergamano (atelier) Vrijdag Voormiddag 14 18/9

Deze cursussen gaan wekelijks, om de twee weken of maandelijks door. Ze lopen over een gans cursusjaar.

Inspelend op de actualiteit en nieuwe trends binnen onze samenleving voorziet Pionier ieder jaar een uitgebreid en gevarieerd cursusaanbod. Wilt u een andere taal leren, uw creativiteit ontwikkelen, kennismaken met een bepaald onderwerp of gewoonweg nieuwe mensen ontmoeten? Dan zit u bij Pionier zeker goed. De cursussen van Pionier staan open voor iedereen: jong en oud, werkend, niet-werkend, huisman, huisvrouw, mensen met behoefte aan sociale contacten… Meer dan zeventig vrijwilligers zorgen ieder jaar voor een vlotte organisatie en een enthousiaste begeleiding.

HOE INSCHRIJVEN?Indien u een cursus wil volgen, is het verplicht vooraf in te schrijven. We starten vanaf dit schooljaar ook met een loting voor de cursussen van Pionier. Deze verloopt in verschillende stappen:

1. inschrijVen – Van 23 Mei tot en Met 14 juniVanaf zaterdag 23 mei tot en met zondag 14 juni kan u zich opgeven voor de cursussen die u graag wil volgen via de website www.getouw.be. Vanaf dinsdag 26 mei kan dit ook op het bureau van Pionier of telefonisch (014 32 27 87).De plaatsen worden later per computerloting toegewezen. Het maakt dus niet uit op welk moment u uw inschrijvingsformulier indient. Iedereen heeft evenveel kans om voor een cursus uitgeloot te worden.

2. toeWijzinG van De PLaatsen DooR De comPuteRNadat we alle aanvragen hebben ontvangen, worden die verwerkt via computerloting. Per cursus wijst de computer plaatsen toe aan mensen die hiervoor wilden inschrijven. Als er meer inschrijvingen zijn dan vrije plaatsen in een cursus, bepaalt de loting dus wie er kan deelnemen. Als een cursus volzet is en u kan er niet meer bij, komt u automatisch op een wachtlijst terecht. We laten u iets weten als er later nog plaatsen vrijkomen.

3. bevestiGinGNa de computertoewijzing krijgt u van ons een bevestiging met overschrijvingsformulier in uw brievenbus of mailbox. Hierop ziet u voor welke cursussen u bent ingeschreven.

4. inschrijVen na De loting – Vanaf 24 augustusVanaf 24 augustus kan iedereen weer gewoon rechtstreeks inschrijven voor de cursussen waarvoor er nog vrije plaatsen zijn.

WiLt u samen met vRienDen, famiLie, … een cuRsus voLGen?Breng uw inschrijfformulier dan samen (aan elkaar geniet) binnen, of vermeld bij de opmerkingen met wie u samen wil zitten. Uw inschrijvingen gaan dan samen in de loting.

OPENINGSUREN BUREaU PIONIER TIJDENS DE INSCHRIJVINGSPERIODE:van 26 tot en met 29 meimaandag tot donderdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uurvrijdag van 9 tot 12 uurvan 1 tot en met 12 junimaandag tot vrijdag van 9 tot 12 uurvan 13 juni tot en met 23 augustus is het bureau geslotenvan 24 augustus tot en met 6 septembermaandag tot donderdag van 9 tot 12 uur vrijdag geslotenvan 7 tot en met 11 septembermaandag tot donderdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uurvrijdag gesloten

PRIJZEN

De prijs van een cursus bedraagt 2 euro per les, vermenigvuldigd met het aantal lessen. Na de loting ontvangt u van ons een overschrijvingsformulier. U kan ook betalen aan de ticketbalie in Schouwburg Rex (openingsuren en betalingsmogelijkheden: zie vooraan deze brochure bij Praktische Informatie). De materialen die nodig zijn voor de creatieve cursussen moet u zelf aankopen. Deze zijn niet inbegrepen in het cursusgeld.

GOED OM TE WETEN

• We starten het cursusjaar half september en eindigen in mei.• De cursussen gaan door van 9.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 15.30

uur. • Er is een pauze. Dan is er koffie of thee verkrijgbaar. U moet hiervoor

wel een eigen tas en lepeltje meebrengen. • Er worden tijdens de schoolvakanties geen cursussen gegeven.• Er zijn geen examens. • Er moeten minimaal acht cursisten ingeschreven zijn om de cursus te

laten doorgaan. Iedere cursus heeft bovendien ook een maximum aantal deelnemers.

• Er kunnen in uitzonderlijke gevallen wijzigingen van dagen of uren zijn voor de cursussen. Indien dit het geval is, laten we u dat zo snel mogelijk weten.

• Indien u betaald hebt en u moet de cursus annuleren, kan u een Getouwcheque afhalen in Schouwburg Rex voor het bedrag van de cursus. Er wordt wel 4 euro aan administratiekosten ingehouden. Deze Getouwcheque blijft één jaar geldig en kan u gebruiken voor alle activiteiten van cc ’t Getouw (incl. cursussen Pionier).

KORTLOPENDE CREaTIEVE CURSUSSENCursus Dag Uur Aantal

lessenStart datum

Beren maken (beginners) Vrijdag Voormiddag 5 20/11

Decoratieve bloemen maken Vrijdag Voormiddag 3 15/4

Decoratieve kerstkrans maken Vrijdag Voormiddag 1 27/11

Decoratieve paaskrans maken Vrijdag Voormiddag 1 4/3

Herfstkrans haken Vrijdag Voormiddag 2 2/10

Kerstbal maken van gordijnstof Vrijdag Voormiddag 2 23/10

Kerstboompjes haken Vrijdag Voormiddag 2 13/11

Kuikentjes voor Pasen Vrijdag Voormiddag 2 19/2

Parels knopen (reeks 1) Vrijdag Voormiddag 2 9/10

Parels knopen (reeks 2) Vrijdag Voormiddag 2 23/10

Peyote armband maken Vrijdag Voormiddag 3 26/2

Vilten hoed maken (reeks 1) Dinsdag Namiddag 2 1/12

Vilten hoed maken (reeks 2) Dinsdag Namiddag 2 12/1

Wenskaarten maken met theezakjes (beginners) Vrijdag Voormiddag 3 13/11

Wenskaarten maken met theezakjes (gevorderden) Vrijdag Voormiddag 3 4/3

aNDERE CURSUSSENCursus Dag Uur Aantal

lessenStart datum

Actualiteit Dinsdag Namiddag 25 22/9

Breinstof (vervolg) Maandag Namiddag 4 29/2

De Geschiedenis van Mol Donderdag Namiddag 6 12/11

De Grootmoeders spreken - om de twee weken Vrijdag Voormiddag 8 18/9

De grote godsdiensten Donderdag Voormiddag 5 8/10

Digitale fotoboeken Donderdag Voormiddag 5 7/1

Digitale fotografie Donderdag Voormiddag 12 17/9

Filosofie voor elke dag Maandag Namiddag 5 19/10

Gebaren als communicatie Donderdag Voormiddag 5 8/10

Haal meer uit jezelf Maandag Namiddag 10 21/9

Het Christendom Donderdag Voormiddag 5 18/2

Kruidenleer - één keer per maand Maandag Namiddag 9 5/10

Kruidenleer (vervolg) - één keer per maand Maandag Namiddag 6 19/10

Laat uw hart dansen d.m.v. meditatie en relaxatie - om de twee weken

Dinsdag Voormiddag 11 29/9

Massage en energie Dinsdag Namiddag 5 16/2

Tai Chi (oefengroep 24) - om de twee weken Maandag Namiddag 14 21/9

Tai Chi (oefengroep 88) Maandag Voormiddag 25 28/9

Tai Chi (gevorderden) Woensdag Voormiddag 25 23/9

U vitaal voelen op elk moment Dinsdag Voormiddag 4 15/2

Voeding in relatie tot gezondheid Maandag Voormiddag 3 11/4

Voetreflexologie Vrijdag Voormiddag 6 2/10

Handreflexologie Vrijdag Voormiddag 6 27/11

Voet- en handreflexologie Vrijdag Voormiddag 9 22/1

Wandelen (telkens een andere wandeling) Donderdag Namiddag 3 28/125/224/3

Wijnen degusteren Woensdag Voormiddag 5 18/11

Wijnen degusteren (vervolg) Woensdag Voormiddag 5 17/2

CONTaCTGEGEVENSBureau PionierGuido Gezellestraat 21d - 2400 Mol(in de gebouwen van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord)014 32 27 [email protected]

20

Page 21: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

WORKSHOPS

aRGENTIJNSE TaNGO

Argentijnse tango is een bijzonder stijlvolle dans. Tijdens deze lessenreeks leert u als (dans)koppel eenzelfde taal spreken en begrijpen tijdens het dansen. Binnen de tango is er veel ruimte voor persoonlijke expressie en improvisatie.

Data: Reeks 1: Beginners: woensdagen 23 en 30 september & 7, 14, 21 en 28 oktober & 18 en 25 november & 2 en 9 decemberHalfgevorderden: woensdagen 23 september & 7 en 21 oktober & 18 november & 2 decemberGevorderden: woensdagen 30 september & 14 en 28 oktober & 25 november & 9 decemberReeks 2: Beginners: woensdagen 13, 20 en 27 januari & 3, 17 en 24 februari & 2, 9, 16 en 23 maartHalfgevorderden: woensdagen 13 en 27 januari & 17 februari & 2 en 16 maartGevorderden: woensdagen 20 januari & 3 en 24 februari & 9 en 23 maart Uren: beginners van 19.30 uur tot 20.30 uur – (half)gevorderden van 20.45 uur tot 21.45 uur

Begeleiding: Rob en Simonne i.s.m. Flam&CoLocatie: Zaal ‘t Getouwprijs: 65 euro per persoon voor beginners (10 lessen) – 32,5 euro per persoon voor halfgevorderden of gevorderden (5 lessen)

VEGETaRISCH KOKEN MET VERGETEN GROENTENZe zijn weer helemaal terug van weggeweest, de vergeten groenten. Denk aan warmoes, koolrabi, rapen of pastinaak. In deze workshop maken we verschillende vegetarische gerechten met deze vitamineleveranciers. En omdat een maaltijd pas compleet is met een heerlijk dessert, maken we nog enkele zoete gebakjes met oergranen, een gezond alternatief voor geraffineerde bloem.

Datum: dinsdag 17 novemberUren: van 19 tot 22 uurBegeleiding: Veronique Verbruggen (Food for Good Vibes)Locatie: Keuken GIBBO Galbergen – Don Boscostraat 37 – 2400 Molprijs: 21 euro

HaNDLETTERING

Ze verschijnen de laatste tijd weer meer en meer in het straatbeeld, en vooral op sociale media: mooie handgeschreven letters in verschillende stijlen. Vaak gaat het om inspirerende quotes die op een prachtige manier zijn vormgegeven. In deze workshop leren we hoe zo’n letters worden opgebouwd. Met pen, potlood en papier gaan we aan de slag. Wie weet komt uw favoriete citaat ooit in sierlijke letters op uw muren terecht.

Data: zaterdagen 19 en 26 septemberUren: van 10 tot 13 uurBegeleiding: Geertrui StormsLocatie: vergaderzaal ‘t Getouwprijs: 34 euro

ZILVERJUWEEL SMEDEN

Tijdens deze workshop kan u uw eigen zilveren juweel ontwerpen en uitwerken. Onder begeleiding maakt u eerst uw eigen ontwerp en leert u verschillende technieken om dit ontwerp in zilver uit te werken. Het resultaat is een uniek zelfgemaakt zilveren juweel.

Data: zaterdagen 28 november en 5 decemberUren: van 9.30 tot 12.30 uurBegeleiding: Mathilde VanhoofLocatie: Atelier Mathilde – Frissehoeken 27 – 2400 Molprijs: 70 euro (incl. alle materialen)

EEN TExTIELKaDER ZELFGEMaaKT?!

In het gezellige atelier van think Marie kan u tijdens deze workshop een eigen textielkader maken. U heeft de keuze uit vele afbeeldingen en bijpassende kaders. De afbeelding wordt met een speciale techniek op het textiel gedrukt. En zo heeft u ‘op één twee drie’ weer een mooie, nostalgische eyecatcher in huis!

Datum: vrijdag 2 oktoberUren: van 18.30 uur tot 21.30 uurBegeleiding: Sofie Tombeur van Think MarieLocatie: Think Marie – Jakob Smitslaan 62 – 2400 Molprijs: 26 euro (incl. alle materialen, home baked cake & drankjes)

HaNDGEVORMDE SCHaLEN

In deze workshop maakt u met klei een vijftal handgevormde schalen. U kan ze gebruiken om uw tafel mooi te dekken maar even goed als decoratie in uw woonkamer. Tijdens de workshop vormt u de schalen, het afbakken en glazuren gebeurt achteraf door Katrin Dekoninck.

Datum: zaterdag 6 februariUren: van 10 tot 16 uurBegeleiding: Katrin Dekoninck – Kasteelstraat 29 – 2400 MolLocatie: Studio KDprijs: 99 euro (incl. lunch, drankjes, alle materialen voor de workshop en de afwerkservice van Katrin)

aPPLICaTIES MaKEN MET FLOCKFOLIE

Hebt u misschien nog een effen t-shirt dat u graag wat wil opfleuren, een kussentje of een stoffen tas die een extraatje kunnen gebruiken? Een babyrompertje of slabbetje waarop een hippe tekening mag komen? Tijdens deze workshop kan u uw creativiteit de vrije loop laten gaan terwijl u uw textiel opsmukt met flockfolie. Er is voldoende tijd om verschillende stukken te flocken. Wedden dat u er snel verslaafd aan zal zijn?

Datum: donderdag 3 maartUren: van 19.30 uur tot 22 uurBegeleiding: An GrietensLocatie: vergaderzaal ‘t Getouwprijs: 22 euro

PIMP UW SERVIES MET PORSELEINSTIFT

Uw dagelijks servies wordt een absolute blikvanger nadat u het hebt gepimpt tijdens deze workshop! Met porseleinstiften gaan we tekenen op verschillende stukken porselein. U mag uw eigen kopjes, borden, bekers… meebrengen of u kan kiezen uit het assortiment dat docente Helen Blanchaert meebrengt. U hoeft trouwens absoluut geen tekentalent te zijn. Ook met enkele eenvoudige ingrepen, streepjes of stipjes kan u al heel originele stukken maken.

Datum: zondag 13 maartUren: van 13 tot 16.30 uurBegeleiding: Helen Blanchaert (www.helenb.be)Locatie: vergaderzaal ‘t Getouwprijs: 46 euro

UITSTaP MECHELEN:KaZERNE DOSSIN EN VROUWENWaNDELING

Tijdens deze daguitstap bezoeken we de Mechelse Kazerne Dossin. Tijdens WO II gebruikten de Duitsers deze kazerne als transitgevangenis voor de deportaties naar Auschwitz-Birkenau. Het museum wil de herinnering aan deze tragische periode levendig houden met verschillende tentoonstellingen. Na de middag duiken we de Mechelse binnenstad in voor een stadswandeling. Rode draad zijn de vele sterke vrouwen die vanuit Mechelen mee de geschiedenis kleurden.

Datum: zaterdag 3 oktoberUren: vertrek per autobus om 8.45 uur aan ’t Getouw, terugkeer voorzien omstreeks 18 uurBegeleiding: museumgids Kazerne Dossin en stadsgids Mechelenprijs: 54 euro (incl. vervoer, lunch, toegangstickets en gidsen)

21

Page 22: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

Jelle Cleymans is wat ze noemen een artistieke duizendpoot. Hij acteerde en zong al een heel curriculum bij elkaar en is op zijn dertigste toe aan zijn derde solo-album. Jelle Cleymans staat dit seizoen twee maal op ons podium. Op 9 januari stelt hij zijn nieuwe plaat Napoleon XXIII voor, op 14 april is hij dan weer te gast in de theatershow ooit Gewist.

peter De Graef is acteur, schrijver en regisseur. Al twintig jaar is hij één van de belangrijkste theaterauteurs van Vlaanderen. Maar bovenal is hij een zeer sympathiek mens die met veel enthousiasme weet te vertellen over zijn werk en inspiratiebronnen. U kan peter De Graef dit seizoen twee keer bij ons aan het werk zien. Op 1 oktober in de monoloog RUDY! en op 3 maart speelt hij samen met Lottie Hellingman Everybody Happy!?. Voor beide stukken schreef hij ook de tekst.

Bart Meuleman is theaterauteur, dichter en essayist. Hij regisseerde o.m. voor Toneelhuis, Theater Antigone en NTGent. Voor zijn dichtbundels verzamelde hij verschillende prijzen en nominaties. Aanleiding voor zijn bezoek in de BIB is het theaterstuk Hedda Gabler op 24 maart. Op vraag van stadsgezelschap Toneelhuis voorzag Bart Meuleman deze klassieker van een nieuwe tekst.

JELLE CLEYMaNS PETER DE GRaEF BaRT MEULEMaNTaLKS

Artiesten op weg naar het podium houden even halt in de BIB. Ze vertellen over wat hun heeft geïnspireerd om hun nieuwe voorstelling te maken. We nodigen hen ook uit om in de collectie van de BIB te duiken en op zoek te gaan naar boeken, muziek, films, ... die hen hebben ontroerd, die belangrijk zijn geweest in hun artistieke loopbaan of die ze simpelweg aan de hele wereld willen aanbevelen.

PaRTNERS IN CULTUUR

DINSDaG 15 DECEMBER 2015 OM 20.15 UUR

leesZaal bib • 2 euro

MaaNDaG 15 FEBRUaRI 2016 OM 20.15 UUR

leesZaal bib • 2 euro

WOENSDaG 9 MaaRT 2016 OM 20.15 UUR

leesZaal bib • 2 euro

Drankendiscount

Turnhoutsebaan 79 - 2400 MolTel. 014 31 47 43

Nieuws over internationale sterren die neerstrijken in de Kempen? Interviews met talent van eigen bodem dat op het punt staat de vleugels uit te slaan? Een overzicht van al het moois dat er in de cultuurcentra, galeries, musea en concertzalen in de regio te zien is? Een frisse kijk op de creatieve Kempen? Vrijkaarten voor muziek, theater, dans of literatuur…? Daarvoor haal je elke maand -10 keer per jaar- cultuurkrant Suiker in huis. Suiker is gratis verkrijgbaar in een dertigtal Kempense gemeenten. Je vindt

er vast een in jouw buurt. Er zijn meer dan 600 verdeelpunten. De volledige lijst vind je op www.suikerkrant.be. Cultuurkrant Suiker wordt gedrukt op 10.000 exemplaren en krijgt de steun van de provincie Antwerpen, Prospekta (centrum voor kunstcommunicatie) en de cultuurcentra van ‘t PACT, waaronder ook cc ’t Getouw.

DE CULTUURKRANT VAN DE KEMPEN

FSMA 106455A-B

Jan Pierlé & Steven Mertensbankieren I verzekeren I beleggen

www.tsoete.beStatiestraat 8A - 2400 Mol014/700 850

Bloemen - PlantenGeschenkartikelen

Tuinarchitectuur

Sint Pieterstraat 7 - MolTel. 014 70 56 01

Garage De Groof bvba

Colburnlei 120 2400 Mol

014 81 39 [email protected]

R o z e n b e R g 80 • 2400 M o l • 014 31 24 22

Molderdijk 130, Mol www.hetzoeklicht.be

Beveiligingssystemen Videobewaking - Telefonie

24h services!!!

van de Kerkhof MarioAchterbos 117 2400 Mol

Tel.: 014 32 10 10 - Fax: 014 31 11 93

Mol – Dessel – Meerhout – Eindhout – Veerle – Westerlo

22

Page 23: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

“Intimiteit, intimidatieIntimi toeti foeli koeti moeti, ‘k weet niet wat het is”(Raymond van het Groenewoud)

Een huiskamervoorstelling zorgt voor een totaal andere ervaring dan een optreden in een schouwburg. Met de neus op een artiest zitten, kan immers zowel intiem als intimiderend (zeg dat RvhG het gezegd heeft) overkomen. Een zekerheid is echter dat die onmiddellijke interactie waarbij snaren, stemmen, beweging en ademhaling langs u heen razen, een sensatie is die in een theaterzaal nooit kan worden benaderd…

Omdat u al 20 jaar naar ons toekomt, komen we tijdens ons verjaardagsseizoen graag eens bij u op bezoek met een reeks huiskameroptredens. In een intieme sfeer muziek be-luisteren, een comedian aan uw keukentafel zien zitten, een acteur horen ademen of dansers met special moves door de living laten flitsen… Het kan dan allemaal. Wanneer kunst dicht op de huid zit, wordt de belevenis toch net even an-ders, nog intenser. Bovendien zitten we na de voorstelling meteen backstage, in uw living! Fijn nababbelen hoort er immers absoluut bij en vergroot nog de intensiteit van de beleving.

Wij zorgen dus voor de artiest(en) en het publiek. Uw huiskamer en gastvrijheid zijn echter de essentiële schakels in dit concept.

Hebt u een neus voor avontuur? Zet dan uw deur open en haal voor een keer de schouwburg naar uw huiskamer…

Neem voor meer info contact op met [email protected]. Data en voorstellingen worden samen besproken, afhankelijk van uw en onze mogelijkheden. De ticketverkoop voor onze huiskamervoorstellingen start in september.

EEN VOORSTELLING IN UW HUISKaMER?

PODIUMVOORDSTELLINGEN DAG DAtUM UUR GEZELSCHAp VooRStELLING BASISpRIJS NotItIES

Vr 18/9/2015 20.15 Veerle Malschaert Ecodiva € 15

Do 24/9/2015 20.15 Arsenal Dance! Dance! Dance! € 29

Vr 25/9/2015 20.15 Yvonne Walter Quartet ft. Rony Verbiest Jazz@Ootello: Bitter Sweet € 13

Za 26/9/2015 20.15 Elise Caluwaerts & Kim Van den Brempt Amore e Morte € 14

Do 1/10/2015 20.15 Peter De Graef & De Kolonie MT Rudy! € 14

Vr 2/10/2015 20.15 Walter Baele 16-18, de ‘volgendjaarsconférence’ € 18

Arrangement Diner voor de voorstelling € 54

Wo 7/10/2015 20.15 fABULEUS & NBPROJECTS Liefdesverklaring € 13

Do 8/10/2015 20.15 kunstZ Circuit X: A reason to talk € 10

Za 10/10/2015 20.15 Radio Modern Modern Times - The Roaring Twenties € 16

Zo 11/10/2015 11 deFilharmonie Ontbijtconcert: Les Années Folles € 29

Do 15/10/2015 20.15 Sabine Molenaar/Sandman Touch Me € 12

Za 17/10/2015 20.15 REYMER Thrill my soul € 16

Zo 18/10/2015 14.30 Hanneke Paauwe/Cinderella/Villanella Het Laatste Kind € 8

Zo 18/10/2015 14.30 De Maan Uilskuiken en Takkeling € 8 / € 7

Ma 19/10/2015 20.15 Yves Desmet Praatjesmakers: Over media en politiek € 8 / € 7

Do 22/10/2015 20.15 De Komediecompagnie Een Perfect Huwelijk € 19

Vr 23/10/2015 20.15 Fred Delfgaauw Wachtkamer van de Liefde € 15

Za 24/10/2015 20 Dirk Draulans, Bram Nolf en Luc Devos Beasty Boyzzz € 14

Za 24/10/2015 20.15 Jonas Winterland Zwaartekracht en andere verzinsels € 15

Zo 25/10/2015 14.30 Theater De Spiegel Mouw € 8 / € 7

Wo 28/10/2015 20.15 HETPALEIS Het Hamiltoncomplex € 12

Vr 30/10/2015 20.15 Tutu Puoane Sextet Jazz@Ootello: iLanga € 13

Vr 6/11/2015 20.15 Bart Peeters Op de groei € 30

Za 7/11/2015 20.15 Bart Peeters Op de groei € 30

Zo 8/11/2015 11 Anneleen Lenaerts Klassiek aperitiefconcert € 15

Do 12/11/2015 20.15 Dimitri Leue & Warre Borgmans Het Lortcher-syndroom € 16

Vr 13/11/2015 20.15 The Rhythm Junks Beaten Borders € 14

Za 14/11/2015 20.15 Koen Cools & Dagmar Feyen Trio Dag Rex! € 15

Arrangement Diner voor de voorstelling € 51

Zo 15/11/2015 14.30 4Hoog Wanikan € 8 / € 7

Do 19/11/2015 20.15 Anabel Schellekens/Natasha Pire Marcella € 12

Vr 20/11/2015 19 Studio Peer/Ida Van Dril Joris en de Draak € 8 / € 7

Vr 20/11/2015 20.15 Michel Bisceglia Trio Blue Bird: Filmconcert € 14

Do 26/11/2015 20.15 Els De Schepper Piaf - The Musical € 25

Vr 27/11/2015 20.15 Raft ft. Jan Nihoul & Rein de Graaff Trio Jazz@Ootello: Getouw Jazznight € 17

Za 28/11/2015 20.15 De Bonanzas A Story of the Sixties € 15

Zo 29/11/2015 14.30 Plan D Buurman in de Winter € 8 / € 7

Zo 29/11/2015 15.30 Dansworkshop na de voorstelling Buurman in de Winter € 4

Zo 29/11/2015 14.30 Toneelgroep Nunc/Blauw Huis Richarken € 8 / € 7

Wo 2/12/2015 20.15 Ugo Dehaes DMNT € 12

Do 3/12/2015 20.15 Saint-Marteau Saint-Marteau à la folie! € 14

Vr 4/12/2015 20.15 De Spelerij Oom Wanja € 17

Za 5/12/2015 20.15 Joost Van Hyfte Gastroseksueel € 17

Wo 9/12/2015 20.15 Top 2000 Live Revolution € 23

Do 10/12/2015 20.15 Tristero Toestand € 15

Vr 11/12/2015 20.15 Finches RElaX-concert € 14

Za 12/12/2015 20.15 Paulien Cornelisse Maar Ondertussen € 16

Zo 13/12/2015 11 Oxalys Aperitiefconcert: Forellenkwintetten € 17

Arrangement Ontbijt voor de voorstelling € 32

Zo 13/12/2015 14.30 Nevski Prospekt Métro Boulot Dodo € 8 / € 7

Vr 18/12/2015 20.15 Jasper Blom Quartet ft. Bert Joris Jazz@Ootello € 13

Za 19/12/2015 20.15 Esther Van Hees Cd-presentatie € 13

Do 7/1/2016 20 Maud Vanhauwaert Het is de moeite € 11

Za 9/1/2016 20.15 Jelle Cleymans Napoleon XXIII € 18

Arrangement Diner voor de voorstelling € 54

Za 16/1/2016 20.15 Frank Mercelis Laat het gebeuren € 15

Zo 17/1/2016 14 Kijkdoo3 Film met Workshops: De geur van worteltjes € 8 / € 7

Wo 20/1/2016 20.15 Crazy Pianos ‘Let’s Go Crazy’ Snow-editie € 23

Vr 22/1/2016 20.15 Lennaert Maes & Andries Boone Als De Nacht € 14

Vr 22/1/2016 20.15 LOD muziektheater & Hof van Eede PARADIS € 15

Za 23/1/2016 20.15 Thomas Smith Ruis € 17

Wo 27/1/2016 20.15 Loge 10 Thee met Honing of met Citroen € 19

Vr 29/1/2016 20.15 Hot Club d’Europe Jazz@Ootello: Djangofolllies 2016 € 13

Zo 31/1/2016 14.30 Villanella & Jaela Cole Willy Wrat € 8 / € 7

Wo 3/2/2016 20.15 Bara Sigfusdottir/Alexander Vantournhout Circuit X: The Lover & Aneckxander € 18

Za 6/2/2016 20.15 The Misses Big Stuff Band Walking a Mile in Aretha’s Shoes € 16

Wo 10/2/2016 20 Nick Steur Circuit X: A piece of time € 10

Vr 12/2/2016 19 HETPALEIS/Het Gevolg Kleine Koning December € 8 / € 7

Za 13/2/2016 19 4Hoog Kriep € 8 / € 7

Zo 14/2/2016 11 Simoens Trio Klassiek Valentijnsaperitief: Dvorak en Beethoven € 15

Do 18/2/2016 20.15 Seppe Baeyens/Ultima Vez Tornar € 12

Do 18/2/2016 20.15 Van der Laan & Woe Alles Eromheen € 16

Vr 19/2/2016 20.15 Sure Mesure Fillage € 14

Vr 19/2/2016 20.15 Günther Neefs & VRT Big Band Back to Swing € 19

Arrangement Diner voor de voorstelling € 55

Za 20/2/2016 20.15 De Koe The Beckett Boulevard € 16

Zo 21/2/2016 14.30 keski.e.space Raaklijnen € 8 / € 7

Vr 26/2/2016 20.15 Fay Claassen Quartet Jazz@Ootello: Tribute to Rita Reys € 13

Za 27/2/2016 20.15 The Line-up Comedy@hofvantrauw € 18

Za 27/2/2016 20.15 Daan The Mess € 28

Do 3/3/2016 20.15 Peter De Graef & Matzer Theaterproducties Everybody Happy!? € 15

Vr 4/3/2016 20.15 Eriksson Delcroix Songs Collected From A Songbook Found in

An Abandoned Truckstop Pool Hall

€ 16

Za 5/3/2016 20.15 Casco Phil & Kurt Van Eeghem L’Histoire du Soldat (Stravinsky) € 17

23

WISHLIST

NOTITIES

Page 24: Cultuurcentrum 't Getouw - Seizoenskrant 2015-2016

WORKSHOPS & UITSTaP (buiten abonnement)

DAG BEGINDAtUM tItEL pRIJS NotItIE

Za 19/9/2015 Handlettering € 34

Wo 23/9/2015 Argentijnse Tango - beginners € 65

Wo 23/9/2015 Argentijnse Tango - halfgevorderden € 32

Wo 30/9/2015 Argentijnse Tango - gevorderden € 32

Vr 2/10/2015 Een textielkader zelfgemaakt?! € 26

Za 3/10/2015 Uitstap Mechelen: Kazerne Dossin en vrouwenwandeling € 54

Di 17/11/2015 Vegetarisch koken met vergeten groenten € 21

Za 28/11/2015 Zilverjuweel smeden € 70

Wo 13/1/2016 Argentijnse Tango - beginners € 65

Wo 13/1/2016 Argentijnse Tango - halfgevorderden € 32,5

Wo 20/1/2016 Argentijnse Tango - gevorderden € 32,5

Za 6/2/2016 Handgevormde schalen boetseren € 99

Do 3/3/2016 Applicaties maken met flockfolie € 22

Zo 13/3/2016 Pimp uw servies met porseleinstift € 46

MaTINEES (buiten abonnement)

DAG DAtUM UUR GEZELSCHAp VooRStELLING pRIJS NotItIE

Do 19/11/2015 14 Johan Verminnen Middagje Getouw € 9

Arrangement Diner na Middagje Getouw € 45

Do 28/1/2016 14 De Schlagershowband Middagje Getouw € 9

TE GaST (buiten abonnement)

DAG DAtUM UUR GEZELSCHAp VooRStELLING pRIJS NotItIE

Za 12/9/2015 15 TREZART Internationaal straatkunstenfestival - dagticket € 10 vvk

Zo 13/9/2015 13.30 TREZART Internationaal straatkunstenfestival - dagticket € 10 vvk

Za-Zo 12-13/09/2015 15 & 13.30 TREZART Internationaal straatkunstenfestival - weekendticket € 18 vvk

Vr 18/9/2015 19.30 Musica Divina Quirine Viersen ‘Bachs steile klim’ € 20

Ma 21/9/2015 20.15 Kris Van Steenberge Woesten € 6

Za 26/9/2015 namiddag Fiesta Mundial Zomerfestival - dagticket € 11 vvk

Zo 27/9/2015 namiddag Fiesta Mundial Zomerfestival - dagticket € 6 vvk

Za-Zo 26-27/9/2015 namiddag Fiesta Mundial Zomerfestival - weekendticket € 16 vvk

Za 3/10/2015 20.15 Lord Woodbine ft. Frank Ermgodts & Bottle of Moonshine Dubbelconcert € 13

Zo 25/10/2015 14.30 Friedtheater En… Wat Nu? € 14

Zo 8/11/2015 14.30 Nieuw Muziektheater Brasschaat De Vleermuis € 20

Wo 18/11/2015 20.15 Radio Guga Inteam € 19

Za 21/11/2015 20 Harmonieorkest Mol-Rauw & Special Guests ‘t Centrum Bruist: Bubbelconcert € 5

Vr 27/11/2015 20 Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord 90 jaar GAMW Mol € 8

Do 3/12/2015 13.30 Seniorendienst Senioren voor Senioren € 3

Za 30/1/2016 20.15 Gili CTRL € 15

Wo 10/2/2016 13.30 De Efteling Theaterproducties Sprookjesboom: De Musical € 16

Wo 10/2/2016 16 De Efteling Theaterproducties Sprookjesboom: De Musical € 16

Zo 10/4/2016 14 Mark Vijn Theaterproducties Het Zandkasteel € 15

Zo 10/4/2016 16 Mark Vijn Theaterproducties Het Zandkasteel € 15

DAG DAtUM UUR GEZELSCHAp VooRStELLING BASISpRIJS NotItIES

Wo 9/3/2016 20.15 Ann Van den Broek The Black Piece € 14

Do 10/3/2016 20 Hof van Eede Circuit X: Het Weiss-effect € 10

Vr 11/3/2016 20.15 The London Quartet Cantabile Showtime € 17

Arrangement Diner voor de voorstelling € 53

Vr 11/3/2016 20.15 Lankmoed Onvergetelijk € 15

Za 12/3/2016 20.15 Okidok HAHAHA € 15 / € 13

Wo 16/3/2016 20.15 NTGent Africa € 17

Vr 18/3/2016 20.15 Theater FroeFroe & Theater Tieret Labyrint € 13 / € 11

Za 19/3/2016 20.15 Buurman In de naam van de vader, de zoon en de kleinzoon € 17

Ma 21/3/2016 20.15 Lieve Blancquaert Praatjesmakers: Wedding Day € 10

Do 24/3/2016 20.15 Toneelhuis/Bart Meuleman Hedda Gabler € 16

Vr 25/3/2016 20.15 Christophe Devisscher Quartet Jazz@Ootello € 13

Vr 25/3/2016 20.15 DE MENS Nooit genoeg, met stoelen! € 20

Za 26/3/2016 14.30 De Maan Kleine rode Eva € 10

Za 26/3/2016 19 De Maan Kleine rode Eva € 10

Za 26/3/2016 20.15 Mich Walschaerts Duizend Man Sterk € 18

Do 31/3/2016 19 Compagnie Frieda X tot de zoveelste € 8 / € 7

Do 31/3/2016 20.15 Robbert&Frank/Frank&Robbert/CAMPO Circuit X: TO BREAK – The Window of Opportunity € 13

Vr 1/4/2016 20.15 African Mamas Graceland € 25

Za 2/4/2016 20.15 Isbells Theatertour € 16

Vr 8/4/2016 20.15 De Frivole Framboos Delicatissimo € 23

Arrangement Diner voor de voorstelling € 59

Za 9/4/2016 20.15 Orquesta Tanguedia Georgina € 16

Do 14/4/2016 20.15 Piv Huvluv Yolo! € 12

Do 14/4/2016 20.15 Clara & Jelle Cleymans, Peter Thyssen, Inge Paulussen en

Jaak Van Assche met live orkest

Ooit Gewist € 21

Za 23/4/2016 20.15 Theater Stap/Koen De Preter To Belong € 12

Wo 27/4/2016 20.15 The Bootleg Sixties Muzikaal eerbetoon aan de jaren ‘60 € 23

Do 28/4/2016 20.15 LAZARUS Karamazow € 16

Vr 29/4/2016 20.15 Swingdealers Quartet Jazz@Ootello € 13

Vr 29/4/2016 20.15 Douglas Firs An Evening With Douglas Firs € 14

Za 30/4/2016 14 Studio Orka Zoutloos € 8 / € 7

Za 30/4/2016 17 Studio Orka Zoutloos € 8 / € 7

Wo 4/5/2016 14.30 Studio Orka Zoutloos € 8 / € 7

Zo 8/5/2016 14.30 Anke Zijlstra Droomkoorts € 8 / € 7

Do 12/5/2016 20 Tom Lanoye Niemands land/Overkant € 16

Vr 13/5/2016 20.15 Double Bill: Fabian Fiorini & David Thomaere Trio Jazz@Ootello € 13

Wo 18/5/2016 14.30 Luxemburg De 11 minuten van mevrouw Olsen € 8 / € 7

Do 19/5/2016 18.30 Comp.Marius Figaro (incl. dinner) € 26

Vr 20/5/2016 18.30 Comp.Marius Figaro (incl. dinner) € 26

Za 21/5/2016 18.30 Comp.Marius Figaro (incl. dinner) € 26

Do 26/5/2016 18.30 Comp.Marius Figaro (incl. dinner) € 26

Vr 27/5/2016 18.30 Comp.Marius Figaro (incl. dinner) € 26

Za 28/5/2016 18.30 Comp.Marius Figaro (incl. dinner) € 26

Vr 10/6/2016 20 Lorenzo Gatto, Yossif en Philippe Ivanov Finalisten Koningin Elisabethwedstrijd (viool) € 18

COLOFON

• Schouwburg Rex/Foyer RElaX Smallestraat 2

• Zaal ’t Getouw Molenhoekstraat 2

• Onder Den Toren Markt 12

• Zaal Ootello Ezaart 162 – Mol-Ezaart

• Kapel van Ezaart Ezaart 146a – Mol-Ezaart

• Hof van ’t Rauw Kiezelweg 181 – Mol-Rauw

• ‘t Kristallijn Blauwe Keidreef 3 – Mol-Rauw

• Cultuurcentrum de Werft Werft 32 - 2440 Geel (of op locatie)

• Cultuurcentrum ‘t Schaliken Grote Markt 35 – 2200 Herentals (of op locatie)

• Cultuurhuis De Warande Warandestraat 42 - 2300 Turnhout

• Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurplein 1 – 2220 Heist-op-den-Berg

LOCaTIES VOORSTELLINGEN

CONTaCTGEGEVENS

Cultuurcentrum ’t Getouw(Schouwburg Rex – Zaal ’t Getouw)Molenhoekstraat 2, 2400 Mol014 33 09 [email protected]

OPENINGSUREN TICKETBaLIE

Smallestraat 2, 2400 Mol014 33 09 00

openingsuren juli en augustus:dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur

openingsuren seizoen (vanaf 1 september):dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur

bij voorstellingen telkens 1 uur voor aanvang

Cultuurcentrum ’t Getouw is gesloten van 18 juli tot en met 17 augustus 2015 en van 25 december 2015 tot en met 4 januari 2016

WWW.GETOUW.BE

24