Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

24
DAAN WILL TURA NIEUWJAARSCONCERT JEF NEVE SCHONE SCHIJN SIEN EGGERS THE AFRICAN MAMAS WOUTER DEPREZ CLAUDIA DE BREIJ TURQUAZE ADEM DES HOMMES ET DES DIEUX ELLE S’APPELAIT SARAH POTICHE MICHAEL VAN PEEL SONNEVELD I MUVRINI DADADADAN TENKO SILVESTER ZWANEVELD OMAR PRISONERS INSIDE LLEWYN DAVIS HET DINER MARINA Jaargang 26 - nr. 1 - januari 2014 - v.u. Stad Maaseik cultuur maaseik.be PROGRAMMA VAN CULTUURCENTRUM ACHTEROLMEN Van Eycklaan 72 - 3680 Maaseik - +32 89 56 99 56 - [email protected] - www.achterolmen.be

description

 

Transcript of Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

Page 1: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

DAANWILL TURA

NIEUWJAARSCONCERTJEF NEVE

SCHONE SCHIJNSIEN EGGERS

THE AFRICAN MAMASWOUTER DEPREZ

CLAUDIA DE BREIJ

TURQUAZEADEM

DES HOMMES ET DES DIEUXELLE S’APPELAIT SARAH

POTICHE

MICHAEL VAN PEELSONNEVELDI MUVRINIDADADADAN TENKOSILVESTER ZWANEVELD

OMARPRISONERS INSIDE LLEWYN DAVIS HET DINER

MARINA

Jaargang 26 - nr. 1 - januari 2014 - v.u. Stad Maaseik

cultuurmaaseik.beP R O G R A M M A V A N C U L T U U R C E N T R U M A C H T E R O L M E N

Van Eycklaan 72 - 3680 Maaseik - +32 89 56 99 56 - [email protected] - www.achterolmen.be

Page 2: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

2 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

VORMING VOORJAAR 2014

Algemene, culturele en artistieke vormingGsm voor beginners: 3 lessen (13 januari)

Initiatie internet voor senioren II: 2 lessen (14 januari)Windows 8 basis: 4 reeksen van 4 lessen (21 en/of 23 januari)

Spaans niveaus I en III (bezig, maar instappen kan): 15 lessen (22 januari)Een kennismaking met iPad: 2 lessen (10 februari)

Langs de grenzen van het nieuwe Europa en de oude Balkan : 13 februari (i.s.m. VTB Kultuur Maaseik)

Frans 3 niveaus (bezig, maar instappen kan): 12 lessen (17 februari) Senioren op weg met de computer II: 18 februari (i.s.m. P.O.B. Maaseik)

Word reeks III: 4 reeksen van 4 lessen (18 en/of 20 februari)Hoe onderhoud ik mijn computer?: 2 lessen (20 februari)

Mondriaan en De Stijl: 2 lessen (11 maart)Internet basis: 2 reeksen van 4 lessen (vanaf 27 maart)

India. Mysterie en symboliek in de kunst : 1 april(i.s.m. VTB Kultuur Maaseik)

De gebroeders Van Eyck : 3 april 2014Indonesië: 27 april (i.s.m. VTB Kultuur Maaseik)

Initiatieles paardentaal : 3 mei en/of 7 juniInternet gevorderden: 2 reeksen van 4 lessen (15 mei)Werken met Facebook en Twitter : 2 lessen (22 mei)

Persoonlijkheid en gezondheidWorkshop oorkaarsen plaatsen: 7 januari.

Paarden behandelen met Bachbloesems: 28 januari.Yoga (semester 2): 4 groepen van 15 à 17 lessen (29 januari en 7 februari)

Relaxatiemassage : 6 lessen (4 februari) Introductieavond tri-actief afslankprogramma: 11 februari

Adem je vrij : 6 maartHotstonemassage : 1 april

Oplossingsgericht coachen: wat is het en wie helpt het?: 1 april Kruidenstempelmassage : 22 april

Word een geluksmagneet II : 4 lessen (vanaf 6 mei)

Jong (van hart)ADHD behandelen met Bachbloesems: 14 januari

Mijn kind is hooggevoelig, etiket of nieuwe start?: 16 januari

CreativiteitIntuïtief schilderen: 4 aparte lessen (7 januari; 13 februari;13 maart; 1 april)

Flamenco 2 niveaus: 2 proeflessen (8 januari); 4 reeksen elk 10 lessen (15 februari)

Maak zelf heerlijke soepen: 9 januariMake-up II: 2 lessen (14 januari)

Oosterse keuken: 3 lessen (6 februari)Creatief fotograferen: 6 lessen (14 maart)

Nu smullen en slank en fit de vakantie in: 5 lessen (19 maart)Digitale fotobewerking basis: 2 reeksen van 4 lessen (25 maart)

Je eigen digitale fotoalbum maken: 2 lessen (27 maart)Digitale fotobewerking voor gevorderden: 2 reeksen van 4 lessen (6 mei)

Workshops tekenen met de zilverstift: 4 lessen (7 mei)

Meer informatie over de hiernaast aangekondigde vormingsactiviteiten vindt u via www.achterolmen.be of door te bellen of te mailen naar Jac-ques Dalemans (+32 89 56 99 51; [email protected])U treft steeds de titel, de startdatum en het aantal lessen aan.

Page 3: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

“Heh…? 2013? En u bent er nog steeds?Drommels!En vooral: wat nu?”

Heel de mensheid keek uit naar het Grote Einde. Eeuwenlang voerden we bewust een economische en ecologi-sche alles-moet-weg-politiek. Opdat alles opgefeest, opgebruikt en uitge-geven zou zijn tegen 2012. Samen tel-den we af naar de Apocalyps.3… 2… 1…!

En toen gebeurde er niets. We zijn historisch belazerd! In het ootje geno-men door slimme marketing Maya’s. Grondstoffen, olie, krediet, originele ideeën voor tv-programma’s: het is allemaal uitgeput! Hier zitten we nu met een mondiale kater en een gigan-tische opkuis. Wat nu?

De succesvolle tournee Van Peel over-leeft 2012, opgezet als een grootse fi-nale voor het Einde der Tijden, bewie-rookt in de pers en uitgezonden door Canvas en Radio 1, krijgt aldus een glorieus vervolg.

Michael Van Peel is laureaat Culture Comedy Award 2007 en Humorolo-gie 2009 en een graag geziene gast in ‘Comedy Casino’.

“Een naturelle vlotheid” – De Morgen

“Ware stand-up comedy, actueel en onbeschaamd.” (...) “Een zot die al lachend de waarheid zegt.” (...) “Het beste stand-up materiaal dat we dit jaar gehoord hebben.” – De Standaard

“Een nieuw ijkpunt in het genre” (VRT Nieuws)

MICHAEL VAN PEELzaterdag 4 januari 2014 - 20.15 u

prijs €1426-min en 60-plus: €12

MICHAEL VAN PEELVan Peel overleeft 2013

Page 4: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

4 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

JANUARI 2014

AFRICAN ANGELSCelebrating the happy daysGeheel volgens het thema ‘Celebrating the Happy Days’ brengen de African Angels, van het Cape Town Opera House, een verrassende mix van opera, gospel en Afrikaanse traditionals, aan-gevuld met bekende kerstnummers vol hoop en licht. Ze brengen een concert met ingrediën-ten waar Zuid-Afrika bekend om staat: intense beleving, verstilde momenten, maar vooral heel veel vrolijkheid! Een feest van muzikaliteit, verbinding en schoonheid!

Cape Town Opera is Afrika’s belang-rijkste operahuis. Wereldwijd worden de zangers en zangeressen van Cape Town Opera geroemd om hun prach-tige stemmen en wervelende perfor-mance. Onlangs was het koor te gast bij De Wereld Draait Door waar het het publiek trakteerde op een indrukwek-kende ode aan Nelson Mandela. Op het programma staan o.m. Sum-mertime, Amazin’ Grace, Hallelujah Medley, Brindisi (uit La Traviata), An-vil Chorus (uit Il Trovatore), Humming Chorus (uit Madame Butterfly) en Oh Happy Day.

African Angelsvr 10.01.14- 20.15 u

prijs: €2526-min en 60-plus: €23

Classic Rock Showza 11.01.14 - 20.15 u

prijs: €2426-min en 60-plus: €22

Tg. Winterbergza 25.01.14prijs: €12

26-min en 60-plus: €10

TG WINTERBERG De JazzbaronesDe Jazzbarones is een groovy muziek-theatervoorstelling over de liefde tus-sen de steenrijke Pannonica de Roth-schild en jazzicoon Thelonious Monk. Na het horen van de plaat Round About Midnight geeft zij haar luxe leven op en stort zich in het nachtelijk New York van de jaren ‘50. Een stad die bol stond van de creatieve energie en waar een nieuwe generatie zich los probeerde te maken van haar verleden en een nieu-

we stem gaf aan de toekomst.De Jazzbarones is een multidisciplinaire voorstelling met bebop, een Bentley en een bonte verzameling dieren…

“De vondsten waarmee de makers hun verhaal vertellen zijn inventief.” “De jazzbarones is intiem muziekthe-ater dat voor negentig minuten een zacht spotlicht zet op een turbulent le-ven.” (Het Parool)Inleiding om 19.30 u.

CLASSIC ROCK SHOWLegens Never DieDe Classic Rock Show brengt de grote, spraakmakende hits van de moderne rockmuziek, met bijbehorende sfeer en herinneringen in beeld en geluid. Le-gends Never Die is een imposante reis door de klassiekers van deze tijd.De bakermat ligt in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. De echt grote rockklassiekers, waar jong én oud nu nog steeds enthousiast van worden, stammen uit die tijd. De tien musici (strijkers, zangers en musici) geven een boeiende en vloei-ende performance. Het ene moment sta je bij een live concert van Queen of Pink Floyd, het andere bij The Who of Deep Purple. Een gezonde ‘brock’ nostalgie!

17.01.14 ELS DE SCHEPPER - uitverkocht

Page 5: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

Als één van de Grote Drie van het naoorlogse Nederlandse cabaret gaf Wim Sonneveld Nederland kleur met prachtige chansons als Het Dorp, Mar-gootje en Dat wij verschillen van elkaar en maakte hij vele theater- en cabaret-programma’s. Hij was de geestelijke vader van typetjes als Willem Parel’en Frater Venantius.

Sonneveld is een muzikale theater-voorstelling over het leven van dit ca-bareticoon.

Wanneer Wim Sonneveld vlak voor zijn eerste hartaanval op 56-jarige leef-tijd een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen. In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk. Tijdgenoten als Conny Stuart (Mariska van Kolck), Huub Jansen ( Jan Elbertse) en Friso Wiegersma (Thomas Cammaert) pas-seren letterlijk zijn revue. Met als grote vraag: Wie was Wim Sonneveld?

De recensies in de grote Nederlandse kranten liegen er niet om:‘Top Amusement van weleer’ De Tele-graaf‘Voortreffelijke Sonneveld’ NRC‘Tony Neef speelt rol van zijn leven’ Metro‘Een avond vol geslaagde nostalgie’ Trouw

Niet te missen!

SONNEVELDvrijdag 7 februari 2014 - 20.15 u

prijs: €2826-min en 60-plus: €26

SONNEVELD

Page 6: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

6 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

FEBRUARI 2014

RICK ENGELKES PRODUCTIESLiefde Half om halfLiefde Half om Half draait om over-spel. We leren drie totaal verschillende stellen kennen waarvan er twee het derde stel gebruiken als alibi voor het vreemdgaan. Een relatiekomedie waar-bij u twee dineetjes op twee verschil-lende avonden tegelijkertijd ziet plaats vinden.

Dit klassieke stuk van Alan Ayckbourn laat u gegarandeerd lachen over de lief-de en de hysterische capriolen rondom het vreemdgaan. Met Henriëtte Tol, Rick Engelkes, Lone van Roosendaal, Kees Boot, Ca-milla Siegertsz en Jelle de Jong

Inleiding om 19.30 u.

Rick Engelkes Productiesza 1.02.14 - 20.15 u

prijs: €1526-min en 60-plus: €13

Emilio Guzman - Jochen Ottenza 8.02.14 - 20.15 u

prijs: €1426-min en 60-plus: €12

The Dutch Eaglesvr 14.02.14 - 20.15 u

prijs: €2026-min en 60-plus: €18

EMILIO GUzMANEen Dunne DekmantelEmilio Guzman won in 2010 de pu-blieksprijs op het Leids Cabaretfesti-val.Emilio wordt ook wel ‘Socialio’ ge-noemd. Hij is vriendelijk, bindend en bovenal conflictvermijdend. Maar zelfs in een sprookjeswereld komen er con-flicten voor.In de echte wereld krijgen mensen een steeds dikkere huid, wordt kwetsbaar-heid wegbezuinigd en is schaamteloos-heid goed te verkopen. Guzman heeft geen zin meer om gelaten toe te kijken. Socialio is boos! Maar hij voelt zich iemand die protesteert zonder protest. Emilio heeft dus eindelijk een con-flict...al is het dan met zichzelf.

JOCHEN OTTENJochen Otten on IceJe bent bereid op je bek te gaan. Vol met je snufferd ergens in. Ook al heb je geen idee wat je te wachten staat. Waar je terechtkomt. En of je het kunt. Beter in vol ornaat op je muil, dan twij-felen.

In Jochen Otten on ice houdt Jochen een hilarisch relaas over de eeuwige twijfel. Zijn komische wereld legt niet alleen de onrust van het twijfelen volkomen bloot, maar met vlijmscherpe grappen luidt hij ook het einde ervan in. Even pijnlijk als ontroerend. Even gitzwart als frivool.Twijfel je nog om te komen? Nou, daar ga je al...

TWEE KEER COMEDY VOOR DE PRIJS VAN ééN

THE DUTCH EAGLESTake it!“The Dutch Eagles zijn echt heel goed. Ik wist al dat ze goed waren, maar zó goed… Ik heb de Eagles gezien, maar deze jongens gaan ze voorbij!” Als deze woorden uitgesproken worden door muziekkenner en -liefhebber Leo Blokhuis, dan weet je dat je het als co-verband goed doet.

Klein en akoestisch of groots en mee-slepend, de hits of de onbekende pa-reltjes? Ze besloten niet te kiezen en brengen alles waar ze goed in zijn. Ver-trouwd en experimenteel, niet van echt te onderscheiden en toch origineel. Exact zo klinkend als u gewend bent van hun grote voorbeelden, maar met een eigen gezicht en omlijst met per-soonlijke verhalen.

Page 7: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

I MUVRINI

I MUVRINIdonderdag 20 februari 2014 - 20.15 u

prijs €3026-min en 60-plus: €28

Een Corsicaanse ode aan de blijdschap. I Muvrini is een vocale, Corsicaanse groep van wereldformaat.Ze zijn razend populair en hebben een live-reputatie om u tegen te zeggen.Eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean Francois Bernardini, is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica.De muziek van I Muvrini is een bij-zondere mix van levenslust, strijdbaar-heid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aan-wezige ondertoon. I Muvrini – in de eerste plaats de zang van Alain en Jean

François - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Cor-sica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen. De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele mu-ziek combineert met tal van wereldse invloeden, zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid naar de wereld die de groep internationaal succes bezorgt. Zo werkten de broers samen met o.m. Jacques Dutronc, Mi-chel Fugain, Veronique Sanson, Laïs, Sting, MC Solaar en Grand Corps Malade.

Voor de gelegenheid brengt de groep een voornamelijk polyfoon program-ma. De bezetting van de groep is dan ook bijzonder te noemen; vijf zangers en twee instrumentalisten.Jean-Francois Bernardini (zang, gitaar en piano)Alain Bernardini (zang)Stephane Mangiantini (zang)Jean-Charles Adami (zang)Maurice Gregoire (zang)Mathilde Sternat (cello)Achim Meier (piano en toetsen)

Page 8: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

GUGA BAULMaestroloogGuga schept in zijn allereerste vol-avond-theatershow een parallel uni-versum waarin de BV’s misschien de-zelfde zijn, maar zichzelf overstijgen. Als Guga in de huid kruipt van Sergio Herman of Geert Hoste, allebei mees-ters in hun vakgebied, verheft hij be-wonderen tot een heuse stiel. Die stiel bestaat erin ‘zichzelf te verplaatsen in het denken van die meester en zodoen-de zijn gedragingen en stem over te nemen.’ Ziedaar de definitie van maes-troloog, een kunst die Guga, toevallig de bedenker ervan, tot in de diepste ve-zels van zijn wezen beheerst. Vraag dat maar aan mevrouw Gunter Lamoot: ‘Met het licht uit’, bloosde ze, ‘zou ik niet weten of nu de echte Gunter of de andere naast me in bed ligt.’

Zo ver zou Guga zijn bewondering nu ook niet drijven, maar u houdt er toch maar beter uw hoofd bij als u hem live aan het werk ziet. Want zonder hulp van make-up of pruiken metamorfo-seert hij probleemloos van Jan Becaus via Raymond van het Groenewoud naar Tom Boonen of Ozark Henry. En weet hij uit die gave charmante comedy te puren. Op het podium voelt Guga zich als een onmogelijk te vangen vis in het water. Het is trouwens daar dat hij werd ontdekt. En dat kunt u nu ook doen. Maar pas op: voor u het beseft, kruipt hij ook in ùw huid …

CARNAVALCONCERTKon. Harmonie ConcordiaDe achtste editie van het Carnavalcon-cert is een samenwerking tussen Cul-tuurcentrum Achterolmen, Het Heilig Wammes en de Koninklijke Harmonie Concordia Maaseik. Het imposante orkest staat onder lei-ding van dirigent Frank Boonen. Wiel Janssens en Hilde Smits staan in voor de ludieke bindteksten in het Maaseiker dialect.Het repertoire bestaat traditioneel uit een geslaagde combinatie van bekende klassieke meesterwerken, carnavalslied-jes zoals Sterk es Eik en wordt steevast afgerond met Het Limburgs Volkslied.

Om 19.11 uur wordt het publiek in het theatercafé opgewarmd door een op-treden van het Saxofoonensemble van de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik o.l.v. Patrick Warson.

8 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

Pauline en Paulettevr 21.02.14 - 20.15 u

prijs: €1826-min en 60-plus: €16

Guga Baulza 22.02.14 - 20.15 u

prijs: €1326-min en 60-plus: €11

Carnavalconcertvr 28.02.14 - 20.11 u

prijs: €1226-min en 60-plus: €10

FEBRUARI 2014

PAULINE & PAULETTEIedereen die ooit de Vlaamse film Pau-line & Paulette zag, heeft die memora-bele beelden in het hart gesloten.

Pauline is een 60-jarige met de geest van een 7-jarige. Ze woont haar hele leven lang in bij haar oudste zus Mart-ha. Het verhaal neemt een dramatische wending op het moment dat Pauline het levenloze lichaam van Martha vindt in de rozentuin. Wie gaat er nu voor Pauline zorgen? Haar twee andere zussen willen haar graag onderbrengen in een home, maar dat is buiten het tes-

tament van zus Martha gerekend. Dat stipuleert dat Cécile of Paulette voor de opvang van Pauline moeten zor-gen. Pauline gaat uiteindelijk inwonen bij Paulette en een nieuwe wereld gaat voor haar open, maar ook voor Pau-lette...

Pauline & Paulette komt naar Maaseik als muzikale voorstelling. Niet als een gewone musical, maar eerder als een ‘muzikaal miniatuurke’ dat zich laat de-gusteren als een smakelijke praline.

Inleiding om 19.30 u

za 15.02.14 Wim Helsen - uitverkocht

Page 9: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

SPIRIT OF THE DANCEdonderdag 13 maart 2014 - 20.15 u

prijs €2726-min en 60-plus: €25

Spirit of the Dance is de meest succes-volle show uit Ierland. Meer dan 25 miljoen mensen waren al getuige van dit Iers fenomeen. Spirit of the Dance combineert de flitsende en overdon-derende Ierse dans met sensuele La-tijns-Amerikaanse ritmes van flamen-co en salsa in een spannende productie vol kracht en passie. Oogverblindende kostuums, adembenemende choreo-grafie en een prachtige lichtshow ma-ken van Spirit of the Dance één van de grootste dansshows ooit.

SPIRIT OF THE DANCE

Page 10: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

10 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

MAART 2014

ADRIAN EDMONDSON & THE BAD SHEPHERDS Iedereen kent Adrian Edmondson als onderdeel van legendarische Britse te-levisieseries als The Young Ones en Bot-tom. Dat hij daarnaast ook een carrière als muzikant heeft is minder bekend. Met zijn Bad Shepherds overgiet Ed-mondson punksongs met een flinke scheut folk. Het resultaat is verbluffend en dat vindt ook de pers:“…vier echte muzikanten die met een knipoog hun eigen versies brengen van topdeuntjes uit vervlogen tijden. The Bad Shepherds blijkt een verdomd goeie folk band te zijn die zijn favoriete songs brengt op een eigen onovertrof-fen manier en er voor het publiek een aangename en opzwepende ervaring van maakt.”

Adrian Edmondsonza 8.03.14 - 20.15 u

prijs: €1426-min en 60-plus: €12

Dadadadan Tenkoza 15.03.14 - 20.15 u

prijs: €2426-min en 60-plus: €22

DADADADAN TENKO Dadadadan Tenko is weer in Maaseik. De Japanse percussiegroep maakte tij-dens vorige doortochten indruk op het Maaslands publiek en zal dat deze keer ongetwijfeld opnieuw doen. Zang, dans en ritmische clownerie wisse-len elkaar in snel tempo af. De jonge slagwerkers bespelen de taiko ( Japanse drums) met precisie en perfecte timing. Een fusion met slagwerk uit andere werelddelen maakt de voorstelling tot een smeltkroes van daverende ritmiek uit oost en west.Naast moderne muzikale acts vertolkt

Dadadadan Tenko ook mythische ver-tellingen, uitgevoerd in prachtige tra-ditionele kostuums en begeleid door authentieke Japanse blaas- en snaar-instrumenten in een decor van neer-dwarrelende kersenbloesem. Ook het publiek speelt een rol in de show. Hoe zit het met uw ritmegevoel?

Dadadadan Tenko werd in 1987 opge-richt door danser en choreograaf Isaya Mondori. Na een jarenlange ervaring als klassiek danser ging Mondori op zoek naar een individuele dansstijl. In de taiko, de Japanse drum, vond hij het

instrument om zijn dans actiever en energieker te maken. Uit deze combi-natie van dans en slagwerk ontstond Dadadadan Tenko, een gezelschap dat inmiddels in veel landen succes heeft.

za 1.03.14 Herman van Veen - uitverkocht

vr 14.03.14 Rowwen Hèze - uitverkocht

Page 11: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

BJ SCOTTvr 30.03.12 - 20.15 u

prijs: €1726-min en 60-plus: €15

IN DE LIFTSinds hij de stekker uit één van Ne-derlands meest succesvolle duo’s trok, (Arie & Silvester red.) gaat het verba-zingwekkend goed met hem.

De solo shows van Silvester zijn grap-pig, indrukwekkend, meeslepend en vooral hilarisch. Zijn shows bieden unieke visuele scènes, interactieve sketches, bloedstollende verhalen, fi-losofische kwinkslagen en vooral veel, heel veel grappen.

Silvester weet als geen ander een zeer bijzondere band te smeden met zijn publiek. Door zijn herkenbare onder-werpen, zijn unieke kijk op het leven, zijn improvisatietalent en zijn inne-mende persoonlijkheid voelt het na

een show van Silvester alsof je er een vriend bij hebt gekregen.

Met zijn bijzondere animatie kwali-teiten weet hij een sfeer te creëren die nergens anders ter wereld is te vinden. En dat alles op het indrukwekkend hoge niveau dat Silvester de laatste ja-ren laat zien.

In tijden van verval, recessies en geweld zit Silvester gewoon in de lift. Maar ie-dereen weet: Hoe hoger je komt, des te dieper je kan vallen.

Speciaal voor deze show heeft Silves-ter een app gemaakt die je tijdens de voorstelling kan gebruiken. We gaan aan de slag met een second screen in het theater.

SILVESTERzWANEVELD

SILVESTER zWANEVELDzaterdag 5 april 2014 - 20.15 u

prijs: €1226-min en 60-plus: €10

De enige show waarin je je

smartphone mag gebruiken.

Download de app via

www.silvesterzwaneveld.nl.

Page 12: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

12 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

MAART-APRIL 2014

Wouter Deprezdo 20.03.14 - 20.15 u

prijs: €1926-min en 60-plus: €17

Staatsopera Tatarstanvr 21.03.14 - 20.15 u

prijs: €3526-min en 60-plus: €33

Abafazivr 28.03.14 - 20.15 u

prijs: €2226-min en 60-plus: €20

ABAFAzIDe dames van Abafazi brengen een energieke, dynamische voorstelling vol bekende Afrikaanse hits en eigen com-posities. Muzikale hoogstandjes op Afrikaanse drums en marimba worden gecombineerd met een dynamische choreografie en schitterende kleurrijke kostuums. Met hun melodieus gezang zetten de vrouwen de zaal in vuur en vlam. Met a capellasongs weten ze het publiek in het hart te raken.Met deze show wordt eens te meer be-wezen dat Afrikanen ritme in hun lijf hebben.

Abafazi verzorgde samen met Shakira de openingsshow van het WK voetbal in 2010 en ook bij de opening van de Olympische Spelen van 2008 in Pe-king waren ze onderdeel van de ope-ningsceremonie.

WOUTER DEPREzHier is wat ik denk (reprise)Vorig seizoen bespeelde Wouter De-prez zijn publiek op zijn gekende ma-nier, met sterke teksten en een hoge grapdichtheid.Wegens succes wordt dezelfde voor-stelling hernomen.De pers was in elk geval onder de in-druk.“Hier is wat ik denk is een in spitsvon-dige humor gedrenkt pleidooi voor een leven dat gedirigeerd wordt door de

liefde en niet door geld en stress. Cy-nisme, ironie, frustratie, rebellie, kolder én porno buitelen over elkaar heen. Dat Deprez niet uitglijdt in een mo-raliserend oliespoor heeft alles te ma-ken met de stoutmoedigheid waarmee hij het publiek bevraagt over leningen, winkelkarretjes en seksverslavingen maar evengoed met de grappige ver-pakking van de bedenkingen én met de snelheid waarmee hij switcht tussen Afrika en België.” (Focus Knack)

STAATSOPERA TATARSTANDe Barbier van Sevilla De Staatsopera van Tatarstan voorstel-len hoeft niet. Dit Russisch gezelschap brengt al jaren meesterwerken naar Maaseik.De aria van de Barbier van Sevilla, Figaro, is misschien wel de bekend-ste opera-aria die er is. Op zijn 24ste schreef Rossini de komische opera Il Barbiere di Siviglia. Tot op de dag van vandaag blijft het één van de meest op-gevoerde opera’s in ‘s werelds mooiste operahuizen en kreeg het terecht de status van meesterwerk.De verliefde graaf van Almaviva roept de hulp in van Figaro om hem in con-

tact te brengen met de mooie Rosina zonder zijn afkomst te verraden en zonder de argwaan te wekken van de oude dokter Bartolo, die ook een oogje op Rosina heeft. Alle plannen van in-trigant Figaro lopen in het honderd en uiteindelijk besluiten ze Rosina te schaken. Op de valreep weet Figaro het huwelijk tussen de graaf en Rosina te bezegelen en heeft dokter Bartolo het nakijken.

Italiaans gezongen, Nederlandse bo-ventiteling.

Inleiding om 19.30 u

Page 13: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

MAART-APRIL 2014

zjef Vanuytsel en Micheline Van Hautemza 29.03.14 - 20.15 u

prijs: €1726-min en 60-plus: €15

Rockin’ on Heaven’s Doorvr 11.04.14 - 20.15 u

prijs: €2526-min en 60-plus: €23

Steven Mahieu en Jan Linssenvr 18.04.14 - 20.15 u

prijs: €1226-min en 60-plus: €10

zJEF VANUYTSEL EN MICHELINE VAN HAUTEM Met Ouwe Makkers toerde Zjef Van-uytsel enkele jaren door Vlaanderen, telkens voor uitverkochte zalen. Dat het talrijke publiek zijn optredens kon smaken, bleek uit de vele lovende reac-ties en staande ovaties. Het werd een succes.Met Micheline Van Hautem brengt hij nog meer klasse naar ons theater. Deze

“grande dame” bewees haar kunnen wereldwijd met haar Brelinterpretaties. Nu besloten ze om samen iets te doen, een grote chansonnière naast een grote chansonnier.Samen brengen ze eigen Nederlands-talige nummers uit hun repertoire, bestaande of nieuwe liedjes, solo of in duet. Het wordt een show met veel muzikale variatie en boeiende teksten.

za 12.04.14 Hans Liberg - uitverkocht

STEVEN MAHIEUManiak“Ik wíl de beste zijn, ik ga niet ontgoo-chelen, ik verwaarloos alles wat ik heb, geen idee of ik het nog ben, misschien word ik gek van de druk die ik mezelf opleg, maar geen probleem, we zijn allemaal zot aan het worden, de hele wereld zit aan de pillen maar de koop-kracht blijft gelijk. Leve Prozac!”Maniak is de tweede avondvullende voorstelling van comedian Steven Ma-hieu. Mahieustueus, zijn debuutshow, werd door de pers goed onthaald: “De concurrentie is groot in de Vlaam-se stand-up comedy, maar met deze Steven Mahieu dient zich toch weer een nieuwe topper aan.” (De Stan-daard)

JAN LINSSENMet zijn derde comedy-optreden ooit sleepte Jan Linssen onmiddellijk de hoofdprijs van Comedymania 2011 in de wacht. Ruim een jaar later stond hij in de fi-nale van de Culture Comedy Award. In het juryrapport van die wedstrijd lezen we: “Jan Linssen ontpopt zich op het podium als een geboren stand-up comedian. Jan beschikt over een goed opgebouwde set, bespeelt met gemak de zaal, schuwt de interactie en de actualiteit niet en geeft vaart aan zijn performance. Opvallend in het optre-den van Jan is de haast perfecte timing die resulteert in een aantal sterke grap-pen, die vanwege de timing nog beter binnenkomen bij het publiek.”

TWEE KEER COMEDY VOOR DE PRIJS VAN ééN

Rockin’ on Heaven’s DooRLiefhebbers van rock-‘n-roll beginnen spontaan te likkebaarden bij het horen van de eerste tonen van deze nieuwe show van Rockin’ on Heaven’s Door. Tijdens dit fantastische concert wordt het publiek terug in de tijd gekatapul-teerd, terug naar de periode waarin petticoats, vetkuiven en cadillacs hoog-tij vierden. Rockin’ on Heaven’s Door brengt de fifties terug tot leven met de muziek van o.a. Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Roy Orbison, e.v.a.“Tijdens Rockin’ on Heaven’s Door herleven de iconen alsof ze nooit deze aardkloot hebben verlaten. Hun waar-nemers op aarde zijn namelijk opge-staan”- De Telegraaf

Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014 13

Page 14: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

COMEDYQUIZ

VRIJDAG 4 APRIL 20.00 uJEUGDHUIS FUEGO

Sportlaan Maaseik

Ploegen van 5 personenInschrijvingsgeld: 15 euroInschrijven via [email protected]

Een organisatie van Cultuurcentrum Achterolmen en Jeugddienst Maaseik

GEEN KENNISQUIz Quiz waarin uw kennis over lachwekkende

trivia wordt getest, waarin hilarische filmpjes worden getoond en waarin niet uw kennis van

belang is, maar uw gevoel voor humor.

14 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

APRIL 2014

Reïncarnatusza 19.04.14 - 20.15 u

prijs: €1426-min en 60-plus: €12

Rock 4vr 25.04.14 - 20.15 u

prijs: €1326-min en 60-plus: €11

REÏNCARNATUSNew LifeDe afgelopen jaren is Reincarnatus veel op reis geweest. Nu zijn de dames terug in de Lage Landen met een spectacu-laire nieuwe show!Mystieke, romantische ballads afgewis-seld met energieke folk rock maakt de muziek van Reïncarnatus uniek in haar

soort. Laat je inpalmen door tempe-ramentvolle melodieën uit vervlogen tijden maar ook hits uit de jaren 90 ko-men op een verrassende manier voorbij.Authentieke instrumenten als Ierse bouzouki, vedels, harp en doedelzakken komen samen met popinstrumenten in deze innemende, inspirerende, uitda-gende show!

De pers over de cd New Life:Rockportaal: ‘Oh ja, had ik al verteld dat het een vrouwenband is? Nee? Dat was expres, want de dames hebben te-veel kwaliteit om alleen daarop beoor-deeld te worden.’

ROCK 4A Night at tha Opera RemasteredDe muziek van Queen is tijdloos en nog steeds populair. Dat kan je aflei-den uit de door luisteraars samenge-stelde best of-lijstjes die elk jaar tijdens de kerstperiode air play krijgen. O.m. Bohemian rhapsody kampeert al enkele decennia in de hoogste regionen van deze lijsten.In A Night at the Opera Remastered zingt Rock 4 alle nummers van dit befaamde Queen album. Deze nummers worden afgewisseld met andere bekende songs, waaronder Killer queen, Innuendo, You take my breath away, Somebody to love

en Under pressure. Uiteraard ontbreekt ook Bohemian rhapsody niet. Rock4 zorgt voor een ge-weldige muzikale belevenis.

Page 15: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

UNDER AFRICAN SKIESvrjdag 27 april 2012- 20.15 u

prijs €2326-min en 60-plus: €21

FRANK BOEIJEN

FRANK BOEIJENvrijdag 2 mei 2014 - 20.15 u

prijs €2526-min en 60-plus: €23

Voor Frank Boeijen is het vanzelf-sprekend dat hij zich voor elke nieuwe theatertour muzikaal opnieuw uitvindt, met gedurfde liedjeskeuzes - puttend uit een rijk oeuvre - en verrassende ar-rangementen: klein en breekbaar, dan weer groots en meeslepend.De zanger schept op de bühne een zinnenprikkelende wereld waarin het als toeschouwer heerlijk toeven is, en waarin de liedjes tempo, stijl en emo-tie dicteren. En daarvoor heeft de Nij-

meegse zanger getalenteerde wapen-broeders om zich heen verzameld die duidelijk op dezelfde golflengte zitten. Zoals De Groene Amsterdammer het omschrijft: “…Het zijn uitstekende muzikanten, vanwege hun spel, maar ook vanwege hun beheersing… “

Page 16: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

16 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

FOTOGRAFENAbafazi DG-Theaterproducties African Angels Hessel StuutGuga Baul Pieter Verhaeghe Wim Helsen Roger Cremers

Silvester Swaneveld Dim Baars Sprookjes en zo Bart GrietensDe Waancel Anthony De Meyer Tg Winterberg Stef Nagel

Pauline en Paulette Luk Monsaert Dadadadan Tenko Bas CzerwinskiRowwen Heze John Geven Frank Boeijen Karoly Effenberger

Rock4 Yannick Flaskamp Rick Engelkes Producties Michel PorroEmilio Guzman Sanne Helgenberg Jochen Otten Studio Jona

The Dutch Eagles Rita van der Poel Theater Terra Eric HillStaatsopera Tatarstan Mol Grafische Vormgeving Wouter Deprez Jonas Lampens

Micheline Van Hautem Jaap Reedijk Steven Mahieu Filip NaudtsHans Liberg Liv Ylva Herman van Veen Jesse Willems

KORTINGENVoor iedereen ouder dan 60 en jon-ger dan 26 jaar zijn er extra kortingen (enkel op losse tickets). Vraag ernaar!

OPENINGSTIJDEN KASSA Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 u en van 13.00 tot 16.00 u.Op dinsdag van 9.00 tot 12.00 u en van 13.00 tot 18.00 u.

RESERVEREN+32 89 56 99 [email protected]

VMTza 26.04.14 - 20.15 u

prijs: €2126-min en 60-plus: €19

Met de ogen dichtza 3.05.13 - 20.15 u

prijs: €1226-min en 60-plus: €10

APRIL 2014

VMTDe lustige weduweOp 30 december 1905 ging Die Lustige Witwe van Franz Léhar in première. Meer dan 100 jaar later zijn de avontu-ren en uitspattingen de jonge weduwe Hanna Glawari nog altijd even popu-lair. Haar niet onaanzienlijk kapitaal dreigt verloren te gaan omdat ze in Pa-rijs een vrolijk leven leidt en het risico bestaat dat ze met een Fransman een tweede huwelijk zal sluiten.Een operette waarin geen enkel mis-verstand wordt vermeden en geflirt niet uit de lucht te slaan is. Dat gecom-bineerd met aanstekelijke melodieën als het Viljalied en je zit gebeiteld voor een avondje topamusement.

MET DE OGEN DICHTIn Met de ogen dicht staat het verhaal van de Rode Duivels centraal: de hui-dige, talentvolle generatie en vooral de gouden, succesvolle generatie van 1986. De legende van Mexico wordt hele-maal in een nieuw jasje gestoken. Met de ogen dicht mikt niet alleen op de vele mensen die het succesverhaal in 1986 bewust hebben meegemaakt. Ook jongeren worden nauw betrokken in dit verhaal. De link met de presta-ties van de huidige Rode Duivels wordt flink in de verf gezet.Met de ogen dicht gaat dus ook over de Rode Duivels van nu, die na 12 jaar opnieuw aan een groot tornooi deelne-men en waarvan veel wordt verwacht. Net zoals dat ruim 25 jaar geleden het geval was tijdens het WK in Mexico, met voorsprong de meest glorierijke periode in het Belgische voetbal. De Belgen baanden zich een weg naar de halve finale van de wereldbeker. De Rode Duivels verbaasden de wereld

met een knappe vierde plaats. Even was ons land te klein. De heldenda-den van mannen als Jan Ceulemans, Jean-Marie Pfaff, Georges Grün, Enzo Scifo, Eric Gerets en uiteindelijk ook Leo Van der Elst is niemand vergeten. De piepjonge Scifo schitterde, de on-vermoeibare Ceulemans streed tegen de Sovjet-Unie, Demol scoorde voor de ogen van een extatische Rik De Sae-deleer.Met de ogen dicht is een voorstelling met legendarisch archiefmateriaal en twee sterke vertellers die perfect op mekaar ingespeeld zijn: sportjournalist Ruben Van Gucht en Leo Van der Elst de man van de beslissende strafschop tegen Spanje.

LIKE ONS OP FACEBOOK

EN VOLG ONS VIA TWITTER.

Van 24 december tot 2 januari kan u enkel reserveren via www.achterol-men.be. Daarna kan u ook weer te-recht aan onze balie.

Page 17: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

ELEKTRO MEGRORijksweg 477/1 - 3630 MaasmechelenTel: 089/772478 - Fax 089/773123

FILMQUIZ

Een organisatie van zebracinema i.s.m. Cultuurcentrum Achterolmen

zondag 16 maart - 14.00 uCULTUURCENTRUM ACHTEROLMEN

Van Eycklaan 72 - Maaseik

Ploegen van 4 personenInschrijvingsgeld: 20 euroInschrijven via [email protected] of [email protected]

Presentatie: STIJN MEURIS

Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014 17

TAPTHEATER C. C. NEEROETEREN

BERT GABRIELSDruk, druk, drukBert Gabriëls geeft een overzicht van wat er allemaal nog moet gebeuren. De show is een opeenstapeling van herkenbare situatiehumor, grappige kritische bedenkingen bij onze kleine onhebbelijkheden en natuurlijk een flinke dosis absurde humor. Een show over alles waar mensen mee bezig zijn, wat ze bezighoudt. Bert Gabriëls kennen we van Comedy Casino en Zonde van de Zendtijd.

MAARTEN COxMaarten Cox was finalist van Idool 2004. Aanvankelijk zong hij tijdens die wedstrijd Engelstalige songs maar het was snel daarna duidelijk dat het Nederlandstalige genre hem veel be-ter lag. Na zijn debuutalbum, Terug-blik, met Nederlandstalige nummers van vroeger kwam er niet meteen een tweede album, maar vormde hij met Toon Meuris en Peter Thys Tri-Plex.Dit trio brengt sfeervolle, leuke, her-kenbare muziek die iedereen zo kan meezingen. Dit op zowat alle denkbare evenementen. (Gentse feesten, Vlaan-deren zingt,…)In 2013 was zijn single Wat doe je dan een airplaytopper op Radio2. De op-volger Leve de winter deed het even goed.

Bert Gabriëlsdo 6.02.14 - 20.15 u

Maarten Coxdo 6.03.14- 20.15 u

Prijs Taptheater: €8

Page 18: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

zEBRACINEMA op woensdag om 20.00 u

FILMQUIz op zondag 16 maart. Meer info op pagina 17.

18 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

MARINA 8.01.14De 10-jarige Rocco groeit op in een arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toe-komst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar België om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de steenkoolmijnen, en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn ge-zin overkomen naar Waterschei, en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant. Rocco bijt zich vast in zijn accordeon om er uiteindelijk anno 1959 een we-reldhit uit te persen: Marina, de B-kant van zijn eerste 45-toerenplaatje.Met Matteo Simoni.

PRISONERS 15.01.14Keller Dover is een toegewijde echtge-noot en vader. Wanneer zijn dochter-tje en haar vriendin ontvoerd worden, komt de zelfverzekerde agent Loki aan het hoofd van het onderzoek te staan. Loki vindt al snel een verdachte, een zwakzinnige jongen die niet in staat lijkt om iemand spoorloos te laten ver-dwijnen, maar moet hem vrijlaten we-gens gebrek aan bewijs. Keller is echter overtuigd van zijn schuld en gaat zelf achter de jongen aan. Het onderzoek verzandt in een kluwen van verdachten en gruwelijke misda-den. De twee mannen zoeken wanho-pig naar de meisjes, elk aan zijn kant van de wet. De klok tikt.

INSIDE LLEWYN DAVIS 22.01.14New York, begin jaren ‘60. Folkmuzi-kant Llewyn Davis staat op een kruis-punt in zijn leven. Hij wil het maken als muzikant, maar de weg naar roem is bezaaid met obstakels, waarvan een aantal van eigen makelij. Hij overleeft met de hulp van vrienden en vreemden en neemt links en rechts tijdelijke jobs aan. Llewyn droomt van een auditie bij de legendarische Bud Grossman. Met zijn gitaar in de hand reist hij hartje winter naar Chicago in een ultieme poging om diens aandacht te trekken...Een muzikaal epos van de gebroeders Coen met een voortreffelijke cast met o.m. John Goodman, Justin Timber-lake, Carrey Mulligan en Isaac Oscar.

DESPUES DE LUCIA 29.01.14Zes maanden na het fatale auto-onge-luk van zijn vrouw, beginnen Roberto en zijn dochter Alejandra aan een nieuw leven in Mexico City. Hoewel Alejandra al snel haar draai gevonden lijkt te hebben, blijken haar nieuwe vrienden over een onverwacht duistere kant te beschikken. Ze wordt het mik-punt van pesterijen die van kwaad tot erger gaan. Alejandra durft haar vader niks te vertellen en kan niks anders dan de wrede beledigingen incasseren. Haar schaamte dwingt haar tot zwij-gen en dat eist uiteindelijk zijn tol.Después de Lucía is een krachtig ge-smeed drama dat lang nazindert.

OMAR 5.02.14Omar leeft op de Westelijke Jordaan-oever, een deel van Palestina. Hij klau-tert regelmatig over de grensmuur die hem scheidt van Nadia, zijn droom-meisje, en zijn vrienden Tarek en Am-jad. De drie boezemvrienden besluiten hun eigen verzetsgroep op te richten, maar hun eerste aanslag loopt slecht af en Omar wordt gearresteerd door het Israëlische leger. Hij kan vervroegd vrijkomen op voor-waarde dat hij zijn vrienden verraadt. Zo begint een schichtig kat- en muis-spel dat Omar voor een moreel dilem-ma plaatst.Omar is een goed vertolkte, op spitante dialogen drijvende, beklijvende thriller.

Page 19: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

op woensdag om 20.00 u zEBRACINEMA

FILMQUIz op zondag 16 maart. Meer info op pagina 17.

Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014 19

CASSE TêTE CHINOIS 19.02.14 Acht jaar na Les poupées russes is regis-seur Cédric Klapish terug met Casse tête Chinois. Dat is het laatste luik in een trilogie die begon met de feel-goodkomedie L’Auberge Espagnol. De nonchalante Xavier is inmiddels een veertiger die meer verantwoordelijk-heid heeft dan in zijn jaren als zorge-loze student, maar zijn leven is er niet bepaald eenvoudiger op geworden. Hij heeft een gezin te onderhouden, maar zijn ex-vrouw Wendy is met de kinde-ren naar New York verhuisd. Hij pen-delt tussen Parijs en New York. Om de Amerikaanse nationaliteit te verkrijgen is hij zelfs bereid een huwelijk met een Chinese vrouw in scène te zetten.

WHAT MAISIE KNEW 26.02.14 De zesjarige Maisie wordt heen en weer geslingerd in de bittere voogdij-strijd van haar ouders-in-vechtschei-ding. Haar moeder Suzanna is een neurotische rockzangeres op haar re-tour en haar vader Beale een befaamde kunsthandelaar. Beiden hebben meer oog voor hun materiële en financiële beslommeringen dan voor hun eigen dochter. Gelukkig vindt Maisie troost zoekt bij haar ex-nanny en bij Suzan-na’s nieuwe liefde Lincoln. Dit fami-liedrama over het verlies van onschuld en de ellende die gepaard gaat met opgroeien in een wereld van materiële rijkdom en emotionele schaarste is op alle vlakken hartverscheurend.

HET DINER 5.03.14 De broers Serge, een politicus in de race voor het premierschap en Paul, een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, Lohman, gaan met hun vrouwen Babette en Claire uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes ge-praat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun ge-weten wat hun toekomst kan verwoes-ten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen?Schitterende verfilming van de gelijk-namige bestseller van Herman Koch.

THE SELFISH GIANT 12.03.14 Arbor en Swifty zijn door hun school geschorst en trekken met paard en kar rond om afval en ijzerwaren te verza-melen. Ze geraken al snel in de ban van de cynische ijzerhandelaar Kitten, die hen een baantje aanbiedt als jockey bij illegale paardenraces. Het is wanneer Arbor het criminele karakter van Kit-ten begint over te nemen, dat het duo langzaamaan uit elkaar wordt gedreven en de film op een tragische climax af-stevent.

Winnaar van het Filmfestival van Gent!

THE LUNCHBOx 12.02.14De drukke Indiase stad Mumbai kent een uniek fenomeen van ‘lunchbox leve-ringen’. Ongeveer 5000 mannen door-kruisen elke middag de chaotische stad om een warm, vers bereid middagmaal van de huisvrouwen naar hun mannen te brengen. Maar op een dag brengt een foute levering de mooie maar eenzame huisvrouw Ila in contact met Sajaan. Ze wisselen berichtjes uit via de lunchbox en creëren zo een fantasiewereld vol hoop en verlangen. De lunchbox gaat heen en weer en het fantasieleven wordt zo uitge-breid dat het hun echte leven overscha-duwt.De film won de Grand Rail d’Or op het Cannes Filmfestival dit jaar.

Page 20: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

TURBO Nederlandse versie 5.01.14 Turbo is de nieuwe film van de makers van Madagascar en Kung Fu Panda! Turbo is een hogesnelheidskomedie over een slak die op een ongelofelijke wijze de kracht krijgt om supersnel te gaan. Wanneer Turbo bevriend raakt met een stel strakke en uitgebalanceerde superslakken, leert hij dat niemand op zijn eentje kan slagen. Turbo helpt hen hun dromen waar te maken, en beslist uiteindelijk om ook zijn eigen onmogelijke droom na te streven: het winnen van de Indy 500-race.Prijs: €4 voor jong en oud.

SENIORENCINEMA op dinsdag om 14.15 u

KINDERCINEMA op zondag om 11.00 u

NEDERLANDS GESPROKEN

20 Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014

Marina dinsdag 7.01.14De 10-jarige Rocco groeit op in een arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toe-komst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar België om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de steenkoolmijnen, en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn ge-zin overkomen naar Waterschei, en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant. Rocco bijt zich vast in zijn accordeon. Om er uit-eindelijk anno 1959 een wereldhit uit te persen: Marina, de B-kant van zijn eerste 45-toerenplaatje.

A Late Quartet 4.02.14Het vijfentwintigjarige jubileum van het wereldberoemde strijkkwartet ‘The Fugue’ wordt gevierd met een speciaal concert. Een mooi moment voor Peter om eruit te stappen. Althans, zo wil hij het graag doen overkomen. Eigen-lijk is hij bang en gefrustreerd dat het musiceren op korte termijn niet meer mogelijk is als gevolg van de ziekte van Parkinson. Dit maakt bij de overige drie leden een hoop emoties los en laat hen nadenken over hun eigen positie binnen de groep. Magnifieke film met Philip Seymour Hoffmann en Christopher Walken.

The Lunchbox 11.03.14De drukke Indiase stad Mumbai kent een uniek fenomeen van ‘lunchbox leveringen’. Ongeveer 5000 mannen doorkruisen elke middag de chaoti-sche stad om een warm, vers bereid middagmaal van de huisvrouwen naar hun mannen te brengen. Maar op een dag brengt een foute levering de mooie maar eenzame huisvrouw Ila in contact met Sajaan. Ze wisselen berichtjes uit via de lunchbox en creëren zo een fan-tasiewereld vol hoop en verlangen. De lunchbox gaat heen en weer en het fan-tasieleven wordt zo uitgebreid dat het hun echte leven overschaduwt.

Page 21: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

JEUGDVOORSTELLINGEN

Ageeth De Haanzo 12.01.14 - 11.00 u

Fratelli Fiascozo 26.01.14 - 11.00 u

Kleintje Kafzo 9.02.14 - 11.00 u

Theater Terrazo 23.02.14 - 11.00 u

Theater Froefroezo 9.03.14 - 11.00 u

Pietje Pukzo 23.03.14 - 11.00 u

Film - Croodszo 6.04.14 - 11.00 u

prijs: €7/5

Salibonanizo 4.05.14 - 11.00 u

Tenzij anders vermeldPrijs: €7

Kinderen tot 12 jaar: €5

FRATELLI FIASCODe dwergDe dwerg ontdekt bij zijn thuiskomt in zijn onderaards hol dat zijn tamme kraai niet in zijn kooi zit. Wanneer hij in het verlaten nest een gouden ei aan-treft, besluit hij dit dan maar zelf uit te broeden. Het ei wordt groter en groter en dan breekt het open. Een piepklein kuikentje wordt geboren en de dwerg heeft er zijn handen vol aan. Voor ie-dereen vanaf 4 jaar.

KLEINTJE KAFOlaf en de verdwenen prinsOlaf het Gansje belandt in de tijd van ridders, jonkvrouwen en kastelen. Met zijn vriend ridder Roeland en Prinsesje Pimpelmees past hij op het kasteel van de koning wanneer die op vakan-tie gaat. Maar Prinsesje Pimpelmees wordt ontvoerd door een troep honge-rige Hongaarse poestawolven!Voordat de koning terugkomt, moeten Olaf en Roeland haar weer terugvin-den.Voor iedereen vanaf 3 jaar.

THEATER TERRADribbelDribbel gaat met Leentje Nijlpaard lo-geren op de boerderij. Op de boerderij is een boerin en er zijn knechten, maar er zijn nog andere dieren en Dribbel wil met iedereen vriendjes worden, want dan kunnen ze samen spelen. Maar Leentje vindt de andere dieren stom. Ze zien er raar uit en ze ruiken gek. De dieren van de boerderij kun-nen dingen die Dribbel en Leentje niet kunnen en Dribbel wil alles leren en alles weten. Voor iedereen vanaf 3 jaar.

THEATER FROEFROEBloedMijn papa is nooit thuis. Mijn stief-moeder zit alleen maar voor haar spie-gel. Wat ziet ze toch in die spiegel? Waarom is zij bang van mij? Waarom wil ze mij buiten?Op zoek naar een luisterend oor vindt ze 7 paar kleine luisterende oortjes. Een groezelige en griezelige voorstel-ling vol, donkere mijnkrochten.Voor iedereen vanaf 8 jaar.

PIETJE PUK EN HET PANNENKOEKENSPOOKIn Keteldorp gaat alles zijn rustige ke-telgangetje. Burgemeester Bazeman maakt een praatje met Agent Lang-draad. Kapper Scherpeschaar knipt het haar van Juffrouw Penneveer. Bakker Fijnebol bakt een verjaardagstaart voor Gert Gazon en Pietje Puk stopt brie-ven en kaarten in de brievenbussen.Maar ‘s nachts als iedereen slaapt...spookt het in Keteldorp.En het is een spook dat héééél graag pannenkoeken lust!Pietje Puk en het Pannenkoekenspook is een gloednieuw spannend avontuur van Pietje Puk en zijn vrienden, met natuurlijk ook Krikkie, de sprekende papegaai!Voor iedereen vanaf 3 jaar.

THE CROODS (film)De allereerste familie uit de prehistorie woont in een grot. Op een dag wordt die grot verwoest en zit er voor vader, moeder en de kinderen niets anders op dan op ontdekkingsreis te gaan. Rei-zend door een spectaculair landschap, maken de Croods kennis met een heel nieuwe wereld, vol avontuur en fantas-tische wezens.Nederlandstalige versie.Voor iedereen vanaf 6 jaar.

SALIBONANIFata MorganaTom Speleman kan dingen laten ver-dwijnen of verschijnen. Dat heeft hij geleerd van zijn tante Tipsy, een échte toverheks.Maar op een dag gebruikt tante Tipsy de verkeerde toverspreuk waardoor er wonderbaarlijke dingen gebeuren. Herneming van de voorstelling die in november werd stopgezet wegens een technisch defect.Voor iedereen vanaf 4 jaar.

AGEETH DE HAANBijt-ie in je bilHeb je Juffrouw Fien gezien, met ge-vlekte huid en prachtige lange poten, waarmee ze nooit iets om zal stoten, want ze ziet je al van ver? Heb je Juf-frouw Fien gezien, met haar lange nek? Heel veel langer dan de mijne, zij ziet alles en dat is het fijne. En die hele lange nek, staat haar helemaal niet gek.Juffrouw Fien is heel bijzonder, juf-frouw Fien is een giraffe.Een muzikaal dierenavontuur voor ie-dereen vanaf 3 jaar.

Cultuurcentrum Achterolmen - Voorjaar 2014 21

Page 22: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

BeeldBouwer Louk WeyersLouk Weyers stelt nog tot en met 8 ja-nuari kleurige ruimtelijke werken ten-toon die de grijze winterdagen voel-baar opvrolijken.

Van Eyckjaar 2014Deze expo’s geven tendenzen weer van wat er in de internationale, Belgische en lokale visuele kunst leeft. “Grafisch werk van Arnaldo Antunes” (14 januari t.e.m. 19 februari)“Grafisch werk van Odilon Moraes” (11 t.e.m. 19 februari)“Schilderijen van Alain Smeyers en Sylviane Gaussin” (1 t.e.m. 28 maart)

Fotografiecircuit VlaanderenU kunt ook nog genieten van werken van Marc Van Deun, Nick Van Gou-bergen, Patrick Van Belleghem en Ma-risse De Cuyper.(*I.s.m. de Braziliaanse ambassade en de steun van de bibliotheek).

TENTOONSTELLINGEN JANUARI-MAART 2014

LifestyleE V E N T ZATERDAG 26 EN ZONDAG 27 APRIL 2013

Op zaterdag 26 en zondag 27 april is het imposante Sentower Park in Opglabbeek het decor voor PUUR Lifestyle, het event waarbij alles in het teken staat van zomers genieten.Bij PUUR lifestyle gaat het om genieten met al je zintuigen. Kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven van het leven. Je kunt er 1001 ideeën komen opdoen voor een zinderende zomer. De standhouders presteren je mooi tuinmeubilair, barbecues en buitenkeukens, zwembaden, juwelen en accessoires, maar ook de nieuwste trends op culinair vlak worden toegelicht. Dit alles maakt van PUUR lifestyle een ontspannende en tegelijk inspirerende uitstap!

Openingstijden evenementVrijdag 25 april 2013 19u – 24u (enkel op uitnodiging) Zaterdag 26 april 2013 13u – 18uZondag 27 april 2013 10u – 18uEntree 8 euro - kinderen tot 14 jaar gratis (of vrijkaarten via de deelnemende exposanten)Locatie Sentower Park, Leemskuilstraat 21, 3660 Opglabbeekwww.sentowerpark.be

Sentower Park, gevestigd in Opglabbeek, is een prachtig park waar natuur, culinaire virtuositeit en avontuur elkaar ontmoeten. Het is ontworpen als een multifunctioneel park van ongeveer 10 ha met inbegrip van een state-of-the-art hippisch centrum. Een park met een multifunctionele dimensie waarbij naast de paardensportbeoefenaars - professioneel en recreatief - , zakenmensen, toeris-ten, wandelaars en fi etsers maar ook gewone bezoekers van harte welkom zijn.

Sentower Park

Interesse om deel te nemen als exposant? Patrick Kerkhofs +32 (0)477 19 10 [email protected]

Page 23: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014

Bosstraat 84, 3680 MaaseikT. +32 89 25 55 13

Meyer - LedûbBaileys

Stones - River Woods Pierre Cardin - Roy Robson

Bank en verzekeringen.

Wij adviseren in UW belang.

Guido Peters bvbaBosstraat 40 – Maaseik – 089/566380

www.kantoorpeters.beGRATIS parking cliënteel, ingang via Boomgaardstraat

Jean-Luc DELUYKERMaastr ichtersteenweg 263680 Maaseik - 089/564026

InbraakbeveiligingBranddetectie

Camerabewaking Toegangautomatisering

Jagersborgweg 15tel: 089/56.46.21

3680 [email protected]

Maastrichtersteenweg 28 3680 Maaseik

T. +32(0)89-560180F. +32(0)89-572780

[email protected] www.lbm.be

HIER KAn ooKUW ADvERTEnTIE

STAAn.

Meer informatie:[email protected]

Heeft U iets te koop, te huur, contacteer mij vrijblijvend

voor PROFESSIONEEL advies en de BESTE voorwaarden.

Geen verkoop/verhuur = geen kosten.Jarenlange ervaring en kwaliteit.

Persoonlijke benadering.Flexibel in afspraken.

Erkend BIV-makelaar 500323. Laureaat Livia-award 2009.

KONING ALBERTLAAN 6 - 3680 MAASEIK Tel 089 56 57 06 - Fax 089 56 57 07 [email protected]

Ons volledig aanbod op www.nicolejanssen.be

Page 24: Cultuurcentrum Achterolmen januari 2014