Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

17
lente/zomer brochure 2014

description

Met veel plezier presenteren wij u onze brochure voor het komende lente/zomer seizoen 2014. Met zorg hebben wij wederom een aantal tochten voor u samengesteld waarvan wij zeker weten dat deze bij u in de smaak zullen vallen. Natuurlijk bieden wij ook andere tochten aan. Deze kunt u terugvinden op onze website www.contikiholland.nl. Het kan natuurlijk ook zijn dat u een leuke tocht heeft gezien maar toch iets wilt wijzigen. Dit passen wij gewoon voor u aan. Heeft u zelf een idee en staat deze tocht niet in deze brochure of op onze website, dan kunnen wij daar een passende offerte voor maken. Heeft u uw trip zelf al geregeld en is er alleen vervoer nodig dan rijden wij graag voor u! Wilt u reserveren of heeft u vragen dan verwijzen wij u graag naar onderstaand telefoonnummer en e-mailadres. Met actieve groet, contiki holland Telefoon: 0187-497610 e-mail: [email protected]

Transcript of Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

Page 1: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

lente/zomer brochure 2014

Page 2: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

Inhoudsopgave

3. Historisch Brugge

4. Broekerveiling en Volendam

5. Naturalis en rondvaart Leiden

6. Delft en de Rotterdamse haven

7. ‘s-Hertogenbosch

8. Zeeland

9. IJsselmeer, Urk en Bataviastad

10. Hij gelooft in mij

11. Het Rijksmuseum en de Amsterdamse grachten

12. Fietsen op Texel

13. Vogelpark en varen

14. Discovery tour Schiphol en Haarlem

15. Hortensia’s, asperges en wijn

16. De Westlandse druif en varen

Alle genoemde prijzen zijn per persoon, inclusief touringcarvervoer, BTW en geldig voor de volgende postcodes: 2500-3299. Bij minder dan dertig personen of overige postcodes, prijs op aanvraag. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Beste lezer(es),

Met veel plezier presenteren wij u onze brochure voor het komende lente/

zomer seizoen 2014.

Met zorg hebben wij wederom een aantal tochten voor u samengesteld

waarvan wij zeker weten dat deze bij u in de smaak zullen vallen.

Natuurlijk bieden wij ook andere tochten aan. Deze kunt u terugvinden op

onze website www.contikiholland.nl. Het kan natuurlijk ook zijn dat u een

leuke tocht heeft gezien maar toch iets wilt wijzigen. Dit passen wij gewoon voor

u aan. Heeft u zelf een idee en staat deze tocht niet in deze brochure of op onze

website, dan kunnen wij daar een passende offerte voor maken. Heeft u uw trip

zelf al geregeld en is er alleen vervoer nodig dan rijden wij graag voor u!

Wilt u reserveren of heeft u vragen dan verwijzen wij u graag naar onderstaand

telefoonnummer en e-mailadres.

Met actieve groet,

contiki holland

Telefoon: 0187-497610

e-mail: [email protected]

VERZEKERINGENU kunt via ons bij boeking een annuleringsverzekering regelen. Deze is er al vanaf € 1,65 per persoon.Bij reizen boven de € 50,00 per persoon of buiten de Benelux gelden andere tarieven. Vraag hiernaar bij uw boeking, indien u hier belangstelling voor heeft.

KEURMERK BUSBEDRIJF Contiki Holland is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf. Dit Keurmerk biedt extra garanties aan haar passagiers. Deze garanties liggen op het gebied van de veiligheid en het afgesproken comfort van de touringcars, de vakbekwaamheid en de dienstbaarheid van de chauffeurs, de strikte naleving van de rij- en rusttijdenwetgeving en de naleving van de sociale voorschriften van de branche. Voor meer info hierover kijk op : www.sktb.nl

2

U kunt via ons bij boeking een annuleringsverzekering regelen. Deze is er al vanaf U kunt via ons bij boeking een annuleringsverzekering regelen. Deze is er al vanaf € 1,65 per persoon. 1,65 per persoon.

voor een onvergetelijke uitstap!

Page 3: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

Historisch Brugge

> prijzenPrijs per persoon, inclusief 2x koffi e of

thee met een Zeeuwse bolus en een

4-gangen verrassingsdiner, bij deelname

van minimaal:

50 personen - € 38,50

45 personen - € 40,50

40 personen - € 43,00

35 personen - € 46,00

30 personen - € 50,00

3

vanaf

€ 38,50 p.p.

08.15 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Brugge. Onderweg wordt gestopt bij Restaurant De Baeckermat in Westdorpe voor koffi e of thee en een Zeeuwse bolus.

11.30 uur: Aankomst in Brugge. Hier heeft u alle tijd om het prachtige stadscentrum te ontdekken. Brugge komt maar liefst 4 maal voor op de Werelderfgoedlijst, met o.a. het historische stadscentrum en het Begijnhof. Dit heeft er voor gezorgd dat er in de binnenstad geen fl ats te zien zijn en veel historische panden zijn opgeknapt. Het Belfort, de Brugse toren van 83 meter hoog (en genoteerd op de Werelderfgoedlijst), is ook zeker een bezoek waard. Na precies 366 treden heeft u een adembenemend en onvergetelijk uitzicht over Brugge en omstreken.

16.30 uur: Vertrek vanuit Brugge naar Hoogerheide voor het diner.

18.15 uur: Aankomst bij Restaurant Familyland, waar u deze gezellige dag afsluit met een 4-gangen verrassingsdiner. Zoals de naam al verklapt is het een verrassing waar het menu uit zal bestaan. Zeker is wel dat er voor eenieder wat lekkers bij zit.*

20.15 uur: Vertrek vanuit Hoogerheide naar uw opstapplaats.

21.15 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

* Heeft u liever een vast menu, (soep van het huis, schnitzel van het huis en vanille ijs met vruchtensaus en slagroom) dan kan dit uiteraard ook. U kunt dan € 1,50 lager op de persoonsprijs in mindering brengen.

Page 4: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

> prijzenPrijs per persoon, inclusief 1x koffi e met

een Broeker bol, entree en rondleiding

Museum Broekerveiling, lunch met

2x koffi e/thee, rondvaart en een 3-gangen

diner, bij deelname van minimaal:

50 personen - € 61,00

45 personen - € 63,00

40 personen - € 65,00

35 personen - € 68,00

30 personen - € 72,00

08.00 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Broek op Langedijk.10.00 uur: Aankomst bij Museum Broekerveiling, waar u wordt ontvangen met koffi e of thee en een Broeker bol. Na de koffi e gaat u onder leiding van een gids het museum bezoeken, waarin o.a. twee prachtige exposities tentoon worden gesteld:*

• Het Rijk der Duizend Eilanden; deze interactieve kaart vertelt over het ontstaan van het gebied.

• De Veildag; deze expositie geeft u een indruk van een werkdag van een tuinder rond het jaar 1900.

12.00 uur: Aanvang van een één uur durende rondvaart. Tijdens de tocht door het Rijk der Duizend Eilanden voelt u zich de tuinder die met zijn groente op weg is naar de veiling. U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging.13.00 uur: Na de rondvaart wordt er een rijk gevulde Westfriese koffi etafel geserveerd, bestaande uit: diverse soorten brood, beschuit, kaas, vier soorten vleeswaren, zoetwaren, roomboter en koffi e of thee.

14.00 uur: Het hoogtepunt van de dag. U neemt plaats op de plek van de handelaar in de authentieke veilingbanken. U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt en de prijs bepaalt.15.00 uur: Vertrek naar Volendam.15.45 uur: Aankomst in Volendam, waar u op eigen gelegenheid dit gezellige vissersdorpje kunt verkennen. Op de dijk van Volendam lopen nog veel inwoners in klederdracht en u kunt er zomaar een BN’er tegenkomen.

17.15 uur: Vertrek naar Watergang.17.30 uur: Aankomst bij Restaurant ’t Dijkhuis, waar u kunt genieten van een 3-gangen diner, bestaande uit: Hollandse tomatensoep vooraf, Wiener schnitzel met frites en salade als hoofdgerecht en vanille ijs met aardbeiensaus na. 19.30 uur: Vertrek naar uw opstapplaats.21.00 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

4

Broekerveiling en Volendam

vanaf

€ 61,00 p.p.

* Exposities kunnen wisselen. Vraag, geheel vrijblijvend, welke exposities er getoond worden op de dag van uw voorkeur.

Page 5: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

Naturalis en rondvaart Leiden

> prijzenPrijs per persoon, inclusief 2x koffi e of thee

met een Haagse kakker, entree Naturalis,

1 uur rondvaart en een 3-gangen diner,

bij deelname van minimaal:

50 personen - € 57,00

45 personen - € 59,00

40 personen - € 61,00

35 personen - € 63,00

30 personen - € 66,00

08.30 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Den Haag.10.00 uur: Aankomst bij Paviljoen Malieveld, waar er koffi e of thee met een Haagse kakker voor u klaar staat.10.45 uur: Vertrek naar Leiden.11.15 uur: Aankomst bij onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis. Dit museum beheert het grootste deel van de Nederlandse natuurhistorische collecties. De totale collectie van Naturalis Biodiversity Center behoort qua omvang tot de top 5 van de wereld en telt 37 miljoen objecten. In het museum kunnen jong en oud zich verwonderen over het leven op aarde. Een bezoek aan Naturalis is een uniek kijkje in de keuken van de wereld van de biodiversiteit.

12.45 uur: Vertrek naar het centrum van Leiden.13.00 uur: Aankomst in het centrum waar u op eigen

gelegenheid kunt lunchen en het centrum kunt verkennen.* In het centrum staan veel historische gebouwen, maar u kunt er natuurlijk ook heerlijk winkelen, een terrasje pakken of slenteren langs de grachten.16.00 uur: Vanaf de aanlegsteiger van Rederij Rembrandt aan de Beestenmarkt vertrekt de boot voor een 1 uur durende rondvaart door de grachten van Leiden. Tijdens de rondvaart wordt verteld over de rijke historie van de stad.

17.00 uur: Vertrek naar Scheveningen.17.30 uur: Aankomst bij Restaurant Noordzee-boulevard, waar u deze gezellige dag afsluit met een 3-gangen diner, bestaande uit: tomatensoep vooraf, vlees of vis, groenten, frites, gemengde sla en een dessert.19.30 uur: Vertrek naar uw opstapplaats.20.30 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

5

vanaf

€ 57,00 p.p.

* Heeft u liever een georganiseerde lunch? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Page 6: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

> prijzenPrijs per persoon, inclusief 1x koffi e of

thee met gesorteerd gebak en een 1 uur

en 15 minuten durende rondvaart door

de Rotterdamse haven, bij deelname van

minimaal:

50 personen - € 26,50

45 personen - € 28,00

40 personen - € 29,50

35 personen - € 31,50

30 personen - € 34,00

09.15 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Pijnacker.

10.15 uur: Aankomst bij Restaurant Tout le Monde, waar er koffi e of thee met gesorteerd gebak op u wacht.

11.00 uur: Vertrek naar Delft.

11.15 uur: Aankomst bij de Nieuwe Kerk, midden in het centrum. Hier kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Een echte aanrader is de antiek-, curiosa- en boekenmarkt langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven. Snuffelen tussen het servies, sieraden, glaswerk, prenten en oude boeken. De kraampjes staan langs de grachten en rond de Oude Kerk, vol interessante, leuke en niet-alledaagse koopjes. Ook de Nieuwe Kerk is zeker een bezoek waard. Delft is een knusse stad waar het heerlijk toeven is.

15.15 uur: Vertrek vanuit Delft naar Rotterdam.

16.00 uur: Aankomst bij de Spido. Hier gaat u aan boord voor een 75 minuten durende rondvaart door de haven van Rotterdam. Middenin het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste haven van Europa. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tijdens de vaartocht vertelt de kapitein over het verleden, heden en de toekomst van de haven.

17.30 uur: Vertrek naar uw opstapplaats.*

18.30 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

6

Delft en de Rotterdamse haven

vanaf

€ 26,50 p.p.

(Alleen op zaterdag)

* Sluit u deze gezellige dag liever af met een diner, vraag ons naar de mogelijkheden.

Page 7: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

09.00 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar ’s-Hertogenbosch.10.30 uur: Aankomst bij Lunchroom den Otter, waar u wordt ontvangen met koffi e of thee met (hoe kan het ook anders) een echte Bossche bol. 11.30 uur: Na de koffi e gaat u aan boord op één van de schepen van Rederij Wolthuis voor een rondvaart door het oude gedeelte van de stad en de vestingrivieren. Tijdens de rondvaart zal de schipper regelmatig de microfoon ter hand nemen en u verhalen vertellen over de stad en de bezienswaardigheden tijdens de reis.

12.30 uur: Na de rondvaart heeft u de tijd aan uzelf om de stad te ontdekken. ’s-Hertogenbosch is een gezellige stad waar van alles te doen is. Er zijn verschillende musea en de Sint-Janskathedraal is zeker ook een bezoek waard. Of wat dacht u van lekker shoppen en de Brabantse gezelligheid opsnuiven op één van de vele terrassen?*

17.30 uur: Vertrek vanuit ’s-Hertogenbosch naar Terheijden voor een 3-gangen diner.

18.15 uur: Aankomst bij De Gouden Leeuw in Terheijden, waar u deze gezellige dag afsluit met een 3-gangen keuze menu. Als voorgerecht heeft u de keuze uit tomaten- of groentensoep. Het hoofdgerecht bestaat uit: “kalkoenrollade gevuld met rundergehakt, geserveerd met honingmosterdsaus” of “varkensfi letrollade gevuld met pruimen met Madeirasaus”.Beide gerechten worden geserveerd met 2 soorten seizoensgroenten, gemengde salade en appelmoes, gekookte aardappelen en frites met fritessaus. Als nagerecht wordt vanille ijs met aardbeiensaus en slagroom geserveerd.

20.15 uur: Vertrek vanuit Terheijden naar uw opstapplaats.21.15 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

7

‘s-Hertogenbosch

> prijzenPrijs per persoon, inclusief 1x koffi e of

thee met een Bossche bol, een rondvaart

door ‘s-Hertogenbosch en een 3-gangen

keuze menu, bij deelname van minimaal:

50 personen - € 43,50

45 personen - € 45,50

40 personen - € 47,50

35 personen - € 50,00

30 personen - € 53,00

vanaf

€ 43,50 p.p.

* Heeft u liever een georganiseerde lunch? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Page 8: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

08.45 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Middelburg.10.15 uur: Aankomst in Middelburg, waar u aan boord gaat op een schip van Rederij Dijkhuizen voor een vaartocht naar Veere. De tocht door het Kanaal door Walcheren geeft u het uitzicht over de weidse polder van Walcheren en een heuse schutting in Veere is een ware belevenis.11.15 uur: Aankomst in Veere, waar u bij de Campveerse toren het schip verlaat. Hier staat de chauffeur op u te wachten om u naar de bus te begeleiden. De bus brengt u vervolgens via de Westerschelde tunnel naar Cadzand-bad.12.30 uur: Aankomst op Boulevard de Wielingen, waar u de bus verlaat. De chauffeur begeleidt u lopend via duinovergang 8 naar Strandtent de Caricole. Hier staat een koffi etafel voor u klaar, bestaande uit: luxe bruine en witte broodjes, volkoren bruin, luxe witbrood, krentenbrood, diverse soorten vleeswa-ren zoals rosbief, fricandeau, boerenham, diversen soorten kaas en een kroket. Ook is er koffi e, thee of melk naar keuze.13.15 uur: Vertrek naar Sluis.13.45 uur: Aankomst bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve, waar u een rondleiding krijgt in de boerderij en over de wei-

landen. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid om zelf de boerderij, het winkeltje en de tearoom te bezoeken.15.00 uur: Vertrek naar Hoedekenskerke.16.15 uur: Aankomst bij het stationnetje van Hoedekenskerke waar een historische dieseltrein voor u klaarstaat.* De 40 minuten durende rit voert door het prachtige Zeeuwse landschap en eindigt in Goes. 17.15 uur: Bij het station van Goes staat de bus op u te wach-ten. Nadat u de gelegenheid heeft gekregen de trein van alle kanten te fotograferen brengt de bus u naar Hoogerheide.18.00 uur: Aankomst bij Restaurant Familyland, waar u deze gezellige dag afsluit met een 4-gangen verrassingsdiner. Zoals de naam al verklapt is het een verrassing waar het menu uit zal bestaan. Zeker is wel dat er voor eenieder wat lekkers bij zit.**

20.00 uur: Vertrek vanuit Hoogerheide naar uw opstapplaats.21.00 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

Zeeland

> prijzenPrijs p.p., incl. vaartocht Middelburg-

Veere, koffi etafel met kroket,

rondleiding Struisvogelboerderij,

rit met een historische trein en

een 4-gangen verrassingsdiner, bij

deelname van minimaal:

50 personen - € 73,00

45 personen - € 76,00

40 personen - € 80,00

35 personen - € 85,00

30 personen - € 91,00

vanaf

€ 73,00 p.p.

8

** Heeft u liever een vast menu, (soep van het huis, schnitzel van het huis en vanille ijs met vruchtensaus en slagroom) dan kan dit uiteraard ook. U kunt dan € 1,50 op de persoonsprijs in mindering brengen.

* De rit wordt, afhankelijk van de dag, uitgevoerd met een historische dieseltrein (‘railbus’) of een stoomtrein. Bel of mail ons om te vragen welke trein er rijdt op de dag van uw voorkeur.

Page 9: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

> prijzenPrijs per persoon, inclusief

2x koffi e of thee met appelgebak,

overtocht Enkhuizen – Urk,

broodbuffet en een 3-gangen

diner, bij deelname van minimaal:

50 personen - € 61,50*

45 personen - € 63,50*

40 personen - € 66,00*

35 personen - € 69,00*

30 personen - € 73,00*

9

08.30 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Enkhuizen. 11.00 uur: Aankomst in Enkhuizen en ontvangst op Passagiersschip de Zuiderzee. Nadat iedereen aan boord is laat het schip de haven van Enkhuizen achter zich en wordt er koffi e of thee met appelgebak geserveerd. De tocht voert u over het IJsselmeer en eindigt in het Vissersdorp Urk.

12.30 uur: Aankomst in Urk, of “op Urk” zoals de bewoners zeggen. Urk was namelijk tot 1939 een eiland in de toenmalige Zuiderzee. Alhoewel het dorpje nu een eind van open zee ligt is Urk onlosmakelijk verbonden gebleven met de visserij. Het heeft een gezellig haventje waar u op uw gemak langs loopt op weg naar het lunchadres.

13.00 uur: In Restaurant het Achterhuis, aan het begin van de haven, staat een broodbuffet voor u klaar, bestaande uit: bruin en wit brood, luxe bolletjes, gebakken roerei en warm spek, kaas, verschillende

soorten vleeswaren, zoetigheden en een kroket. Inclusief onbeperkt koffi e, thee, melk en karnemelk.

13.45 uur: Vertrek vanuit Urk naar Lelystad.14.15 uur: Aankomst bij Bataviastad Fashion Outlet. Hier zijn meer dan 250 grote modemerken te vinden, van fashion tot sport, van business suits tot lingerie, van schoenen tot parfum en van chocolade tot interieur. U kunt Bataviastad op eigen gelegenheid verkennen. Ook het VOC schip De Batavia is zeker een bezoek waard. 17.15 uur: Vertrek vanuit Bataviastad naar Haarzuilens. 18.15 uur: Aankomst bij Restaurant ’t Wapen van Haarzuylen, waar deze gezellige dag wordt afgesloten met een 3-gangen diner, bestaande uit: soep van de dag vooraf, cordon bleu, 2 soorten groenten, gebakken aardappelen, frites, sla als hoofdgerecht en vanille ijs met slagroom na.

20.15 uur: Vertrek naar uw opstapplaats.21.30 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

vanaf

€ 61,50 p.p.

IJsselmeer, Urk en Bataviastad

* Prijs geldig van 19/7/2014 t/m 30/8/2014. Buiten deze periode, prijs op afspraak.

Page 10: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

Hij gelooft in mij

> prijzenPrijs per persoon inclusief 3e rang plaatsen* bij

de musical “Hij gelooft in mij”, bij deelname van

minimaal:**

50 personen - € 55,00

45 personen - € 57,00

40 personen - € 59,00

35 personen - € 61,00

30 personen - € 63,0010

vanaf

€ 55,00 p.p.

15.00 uur: Vertrek vanaf uw opstapplaats naar Amsterdam.

16.30 uur: Aankomst in Amsterdam, waar u op eigen gelegenheid kunt dineren. In de bus wordt een plattegrond uitgedeeld met daarop een aantal highlights die centraal stonden in het leven van André Hazes, zoals het ouderlijk huis, Café de Krommerdt en de Albert Cuypstraat. De meeste highlights liggen op loopafstand van de Stadhouderskade, waar u de bus verlaat.

19.30 uur: U wordt verwacht in het De La Mar theater, waar u de door Joop van den Ende geproduceerde musical “Hij gelooft in mij” gaat bijwonen. De deuren

openen om 19.30 uur en de show begint om 20.00 uur. Deze musical is een eerbetoon aan André Hazes. De band tussen André Hazes en Joop van den Ende gaat terug naar de jaren ‘80, waarin Joop van den Ende een aantal jaren de rol van manager van de volkszanger vervulde. De musical biedt meer dan alleen Hazes’ bekende muziek; namelijk drama, emotie en zijn levensverhaal. Men krijgt de gehele belevenis, een kijkje in zijn leven én zijn muziek. De musical duurt ongeveer 2,5 uur inclusief een pauze.

22.30 uur: Vertrek naar uw opstapplaats.

00.15 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

* Meerprijs voor 2e rang plaatsen is € 10,- p.p. Meerprijs voor 1e rang plaatsen is € 15,- p.p.** Prijzen zijn enkel geldig voor de speeldagen woensdag en zondag. Bel of mail ons voor de prijzen op andere speeldagen.

Page 11: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

Het Rijksmuseum en de Amsterdamse grachten

> prijzenPrijs per persoon, inclusief

1x koffi e met gesorteerd

gebak, Hollandse koffi etafel,

rondvaart door de grachten,

entree Rijksmuseum en een

3-gangen diner, bij deelname

van minimaal:

50 personen - € 74,00

45 personen - € 76,00

40 personen - € 78,00

35 personen - € 81,00

30 personen - € 84,50

11

vanaf

€ 74,00 p.p.

08.00 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Amsterdam.

10.15 uur: Aankomst bij het Miranda Paviljoen, waar u wordt ontvangen met koffi e en gesorteerd gebak.

11.00 uur: Vertrek naar de Prins Hendrikkade in het hart van Amsterdam. Hier kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

12.30 uur: In Restaurant de Kroonprins staat een Hollandse koffi etafel voor u klaar, bestaande uit: onbeperkte witte en bruine broodsoorten, jam, honing, pindakaas, ham, kaas, salami, kip, rollade, thee, koffi e, jus d’orange, melk en een kroket. Het restaurant ligt aan de Prins Hendrikkade. 13.30 uur: Bij het Damrak gaat u aan boord op één van de schepen van Rederij van der Plas, voor een rondvaart door de grachten van Amsterdam. De kapitein

manoeuvreert het schip behendig door de smalle grachten en laat u de stad van haar mooiste kant zien.

14.30 uur: Vertrek naar het Rijksmuseum.14.45 uur: Aankomst bij het Rijksmuseum, waar topstukken van o.a. Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer tentoon worden gesteld.

17.00 uur: Vertrek vanaf het Rijksmuseum naar Buitenkaag.

17.45 uur: Aankomst bij Restaurant Kaagzicht, waar u kunt genieten van een 3-gangen diner, bestaande uit: tomaten-groentensoep vooraf, varkensrollade met paddenstoelensaus, aardappelen, frites, groenten, sla als hoofdgerecht en vanille ijs na.

19.45 uur: Vertrek naar uw opstapplaats.21.15 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

Page 12: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

07.30 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Haarlemmerliede.

09.15 uur: Aankomst bij Restaurant De Zoete Inval. Hier wordt u ontvangen met koffi e of thee en gebak.

10.15 uur: Vertrek naar Den Helder.

11.15 uur: Aankomst in Den Helder, vanwaar u de overtocht zult maken naar Texel.

12.15 uur: Aankomst bij Hotel de Pelikaan. Hier staat een koffi etafel voor u klaar, bestaande uit: diverse soorten luxe bolletjes, wit, bruin en volkoren brood, 2 soorten kaas, diverse soorten vleeswaren, divers zoet beleg en een kroket. Ook is er melk, karnemelk, koffi e en thee.

13.15 uur: Na de lunch kunt u per fi ets het eiland verkennen. Texel heeft maar liefst 140 kilometer aan fi etspaden en daar zijn veel mooie routes bij. Aanraders

zijn de fi etspaden langs de Waddenzee, het oude Waalenburgerdijkje en de duinen bij De Koog. Ook heeft het eiland verschillende bezienswaardigheden zoals:• Ecomare; het bezoekerscentrum van Nationaal Park

Duinen van Texel.• Kaap skil; het museum van jutters en zeelui.• ’t Walvisvaarders Huisje; een prachtig bewaard gebleven

huisje waarin lange tijd walvisvaarders woonden.

17.30 uur: Nadat u de fi ets heeft ingeleverd kunt u genieten van een 3-gangen diner bij Hotel de Pelikaan, bestaande uit: groente-, tomaten-, of champignonsoep vooraf, kipfi let, schnitzel of rollade als hoofdgerecht en een dame blanche na.*

19.30 uur: Vertrek naar de veerboot voor de overtocht naar Den Helder en de verdere terugreis naar uw opstapplaats.

23.00 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

Fietsen op Texel

> prijzenPrijs p.p, incl. 2x koffi e of thee en

1x gebak, koffi etafel met kroket,

fi etshuur, overtocht Den Helder-

Texel v.v. en een 3-gangen menu,

bij deelname van minimaal:

50 personen - € 62,50

45 personen - € 65,00

40 personen - € 68,50

35 personen - € 72,50

30 personen - € 78,00

vanaf

€ 62,50 p.p.

12

* Per gang heeft u keuze uit 1 gerecht voor de gehele groep. Heeft u liever een warm en koud buffet? Dit kan al vanaf € 5,- extra p.p.

Page 13: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

Fietsen op Texel

> prijzenPrijs per persoon, inclusief entree

park, lunch met kroket en een

rondvaart bij deelname van

minimaal:

50 personen - € 37,00

45 personen - € 38,00

40 personen - € 39,50

35 personen - € 41,50

30 personen - € 43,50

13

09.00 uur: Vertrek richting Alphen aan den Rijn.

10.15 uur: Aankomst bij Vogelpark Avifauna, waar u het park gaat bezoeken. Voer zelf de honing-papegaaien in de Australische Lori Landing en neem een kijkje bij het voeren van de grappige pinguïns. Bekijk de sierlijke fl amingo’s van heel dichtbij in het Cubaanse brak-watermoeras en ga op ontdekkingsreis door de Filipijnse jungle. Ook de unieke vogeldemon-stratie mag u niet missen. Roofvogels duiken op hun prooi, felgekleurde ara’s scheren over de vijver en ondertussen vertellen de verzorgers de leukste en interessantste weetjes.

12.45 uur: Staat de lunch voor u klaar in het park restaurant. De lunch bestaat uit wit- en bruin brood, krentenbrood, bolletjes, diverse soorten beleg:

rosbief, ham, fricandeau, kaas, hagelslag, jam, boter, koffi e, thee of melk en een kroket.

14.00 uur: Vertrek met rederij Avifauna voor een rondvaart over het Braassemermeer. Tijdens de tocht kunt u genieten van het Zuid-Hollandse Polderlandschap, de waterrecreatie en de prachtige natuur.

15.00 uur: Staat de touringcar weer voor u klaar voor de terugreis.

16.00 uur: Aankomst in uw opstapplaats. vanaf

€ 37,00 p.p.

Vogelpark en Varen

Page 14: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

> prijzenPrijs per persoon, inclusief 2x koffi e

of thee, 1x gebak, tour met gids en

een 3-gangen diner bij deelname van

minimaal:

50 personen - € 46,00

45 personen - € 48,50

40 personen - € 52,00

35 personen - € 55,50

30 personen - € 61,00

09.00 uur: Vertrek naar Schiphol.

10.30 uur: Onderweg stoppen we voor koffi e of thee met gebak.

11.30 uur: Aanvang Discovery Tour onder leiding van een gids. Tijdens deze bustour krijgt u een indruk van de activiteiten rondom Schiphol Centrum. Er wordt gestopt bij één van de spotterplaatsen, waar u informatie krijgt over vliegtuigtypes en luchtvaartmaatschappijen en het reilen en zeilen op start- en landingsbanen. De tour gaat tevens naar Schiphol Oost waar veel aan de luchthaven gelieerde bedrijven gevestigd zijn en het onderhoud van de vliegtuigen plaatsvindt. Een werkelijk zeer interessante tour waardoor u onze nationale luchthaven vanuit een ander perspectief gaat bekijken.

13.00 uur: Einde Discovery Tour Schiphol waarna de

touringcar u naar Haarlem brengt. Haarlem is één van de mooiste oude steden van Nederland. Het is een prettige veilige stad met ca. 150.000 inwoners. Haarlem ligt aan de rivier het Spaarne en heeft een aantrekkelijke, monumentale binnenstad met veel bezienswaardigheden en een gezellig centrum met een grote verscheidenheid aan winkels, cafés en restaurants. Wist u dat Haarlem een prijs heeft ontvangen voor ‘beste winkelstad van Nederland’? Voor diegene die liever een stadswandeling maken adviseren wij de “Hofjes Tour”. Deze kunt u op eigen gelegenheid ontdekken aan de hand van een door ons verstrekte routebeschrijving.

17.15 uur: Vertrek naar Restaurant De Zoete Inval in Haarlemmerliede voor een 3-gangen diner.

19.45 uur: Aanvang terugreis.

21.00 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

14

Discovery Tour Schiphol en Haarlem

vanaf

€ 46,00 p.p.

Page 15: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

> prijzenPrijs per persoon inclusief 2x koffi e of

thee, appelfl ap, rondleiding Inrana,

Vlaamse koffi etafel, rondleiding asperge

en wijnboerderij, likeur- en wijn proeverij,

stokbroodje aspergesalade, 3-gangen diner

bij deelname van minimaal:

50 personen - € 62,00

45 personen - € 63,50

40 personen - € 65,00

35 personen - € 67,50

30 personen - € 71,00

09.00 uur: Vertrek naar Hortensiakwekerij Inrana, gelegen onder de rook van Breda vlakbij de Belgische grens.

10.15 uur: Ontvangst met koffi e en een appelfl ap. Daarna krijgt u een rondleiding over het bedrijf waar meer dan 40.000 hortensia’s in vele kleuren en soorten te bewonderen zijn. Vervolgens krijgt u een demonstratie in de workshopschuur wat er allemaal kan met de Hortensiabloem. In de boerderijwinkel vindt u leuke en mooie souvenirs. Na verloting van de 3 bloemstukken die tijdens de demonstratie zijn gemaakt is de ochtend ten einde en vertrekt u voor de lunch.

12.45 uur: Aankomst in Baarle Nassau waar een Vlaamse koffi etafel voor u klaar staat.

13.45 uur: Vertrek naar Etten-Leur. In deze bosrijke omgeving ligt Asperge- en Wijnboerderij De Santspuy. Vanaf eind maart tot begin juli is het asperge seizoen en worden er excursies gegeven, waarbij het asperge steken

en sorteren te zien is. U krijgt zowel een rondleiding langs de aspergevelden als de druivenranken. Het leuke van deze combinatie asperge en wijn is dat er speciaal op gelet wordt welke wijn er goed past bij de witte asperge. Bijvoorbeeld de Santspuy wijn. Sinds 2 jaar maakt deze asperge- en wijnboerderij ook bramen-, bessen-, frambozen- en asperge- likeur. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid om een en ander te proeven. In de kas is een gezellige en sfeervolle ruimte gecreëerd waar het uitstekend toeven is.

16.45 uur: Vertrek via een mooie route naar Breda voor het diner*.Het prachtig gelegen restaurant ligt in het Liesbosch en is gevestigd in het meer dan 300 jaar oude jachtopzienershuis van Prins Hendrik Frederik van Oranje.

19.30 uur: Aanvang terugreis.

20.45 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

* Wilt u liever geen diner? U kunt dan € 19,- van bovengenoemde prijs in mindering brengen. U bent dan om 18.15 uur in uw opstapplaats.

Hortensia’s, Asperges en Wijn

vanaf

€ 62,00 p.p.

Wegens succes geprolongeerd!

15

Page 16: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

> prijzenPrijs per persoon inclusief 1x

koffi e of thee met cake, entree

en rondleiding Westlandse Druif,

3-gangen lunch, vaartocht en 1x

koffi e of thee met boterkoek bij

deelname van minimaal:

50 personen - € 44,00

45 personen - € 45,50

40 personen - € 47,50

35 personen - € 50,00

30 personen - € 54,00

16

09.15 uur: Vertrek vanuit uw opstapplaats naar Monster.

10.00 uur: U wordt ontvangen met koffi e of thee en boerencake in themapark “De Westlandse Druif”.Op een 2 hectare groot terrein bevindt zich een prachtige teelt onder glas. Deze teelt vormt de oorsprong van de toonaangevende internationale glastuinbouwindustrie zoals we die vandaag de dag kennen. Waarom begon men in het Westland juist druiven te telen? En hoe gebeurde dat? Wat is de ontstaansgeschiedenis van de glastuinbouw? En welke rol speelt De Westlandse Druif daarin? De antwoorden vindt u in de kassen van de druiventuin, het hypermodern vormgegeven paviljoen, met kennis- en vergadercentrum en het multimediale museum van themapark De Westlandse Druif.U krijgt eerst een rondleiding door de prachtige authentieke kassen, daarna bezoekt u het museum en krijgt u een fi lm te zien. Na afl oop krijgt u een glas druivensap of een schaaltje druiven. (afhankelijk van het seizoen)

12.15 uur: Vertrek naar Hoek van Holland.

12.45 uur: 3-Gangen lunch bij Expo Unicum, bestaande uit: tomatensoep, stokbrood met roomboter, Wienerschnitzel met champignon roomsaus, diverse soorten groenten, gebakken aardappelen gemengde salade, appelmoes en ijstaart met slagroom.

14.00 uur: Vertrek naar ’s-Gravenzande.

14.30 uur: Aanvang vaartocht met rondvaartbedrijf De Gantel. U vaart door het Westland over het riviertje de Gantel. Onderweg krijgt u koffi e of thee en een stuk boterkoek.

16.30 uur: Einde vaartocht.

17.30 uur: Aankomst in uw opstapplaats.

vanaf

€ 44,00 p.p.

De Westlandse Druif en varen

Page 17: Contiki Holland voorjaar/zomer brochure 2014

Des

ign:

Sfa

Pri

nt b

v

Contiki Holland

Pampus 1, 3251 ND Stellendam

Telefoon: +31 (0)187 - 49 76 10

Fax: +31 (0)187 - 49 76 11

E-mail: [email protected]

Internet: www.contikiholland.nl

Kvk Rotterdam: 34009489