Carrièreweek Utrecht 2011

44

description

Programmaboekje Make a Move Carrièreweek 2011

Transcript of Carrièreweek Utrecht 2011

Page 1: Carrièreweek Utrecht 2011

CarrièreweekMake A Move2011

De carrièreweek wordt mede mogelijk gemaakt door:

Page 2: Carrièreweek Utrecht 2011

Voorwoord Make a Move

Studenten op de juist plek krijgen, dat is wat Make a Move doet. Door verschil-lende evenementen te organiseren, hopen wij dat studenten een beter toe-komstbeeld kunnen schetsen. Zo was er Women at the Top, hoe bereik ik als vrouw de top? En komt er een sollicitatie- en assessmenttraining, wat voor stu-denten een laatste stap is om bij de juiste plek te komen.

Jaarlijks organiseren wij ook met groot succes de Make a Move Carrièreweek. Het evenement waarbij je door middel van presentaties, workshops, individuele gesprekken en bedrijfslunches en –diners in contact komt met het Nederlandse bedrijfsleven en dus een stapje dichter in de richting van de juiste plek. Stu-denten kunnen zich op onze Carrièreweek breed oriënteren. Dit jaar bieden wij voor studenten naast multinationals als Rabobank en Mckinsey & Company ook de ‘Life Science ochtend’ en de ‘Juridische middag’.

Life Science wordt gezien als een veelbelovende bedrijfstak en de Utrechtse regio heeft potentie op dit gebied. Met het Utrecht Science Park, dat gevestigd is op de Uithof, wordt een klimaat gecreëerd van kennisuitwisseling. Het Utrecht Science Park wil uitgroeien tot het kloppende hart van een regionaal netwerk van hoogwaardige vestigingslocaties en projecten gericht op kennisintensieve bedrijven in de provincie Utrecht. Niet alleen het Utrecht Science Park, maar ook de Universiteit Utrecht heeft toenemende aandacht voor Life Science als een van haar speerpunten. Make a Move wil graag aansluiten bij de ontwik-kelingen van Utrecht en zet daarom dit jaar de pilot neer op het gebied van Life Science. Naast een aantal bedrijven zal ook Nettie Buitelaar van het Leiden Bio Science Park aanwezig zijn om te spreken.

Utrecht is de stad van de rechtenstudent. Daarom bieden wij naast een work-shop van Houthoff Buruma dit jaar ook een juridische middag aan. Een gese-lecteerd aantal studenten zal een masterclass en een daarop volgend juridisch branchediner bijwonen. Ons doel is om studenten niet alleen de sfeer van grote kantoren, maar ook een kleiner kantoor en een juridische afdeling van een be-drijf te laten proeven. Mag deze middag met Allen en Overy, de Brauw Black-stone Westbroek en Hekkelman een groot succes worden.

We wensen je een fijne en succesvolle Carrièreweek toe!

Namens het Make a Move team 2011

Florentine GillisCoördinator Make a Move Utrecht

Page 3: Carrièreweek Utrecht 2011

Welkom bij team Albert Heijn

Kijk op ah.nl/werk. Of kom langs bij de servicebalie.

Albert Heijn, Godebaldkwartier 149, Hoog Catharijne, Utrecht.

Kom meebouwen aan gastvrijheid in onze winkel.

In een versteam, vulploeg, kassateam of als Kwaliteitsmedewerker.

Winkelteam zoekt collega’s met hart voor klanten.

Een Albert Heijn-winkel is een ideale plek om te

werken. Met een leuk team sta je samen voor

een pittige taak: bouwen aan gastvrijheid, service

en kwaliteit. Kun je dat ook overbrengen op je

collega’s? Dan zien we je graag.

Werk je bij Albert Heijn, dan is alles perfect voor

je geregeld: goed salaris, extra’s als korting op je

boodschappen en meer voordelige regelingen.

Weet je hoe een winkelteam draait? Of heb je

ervaring in de horeca of het winkelbedrijf. Dan kun

je misschien wel leiding gaan geven.

Bel voor meer informatie Jeremy van der Horst op

030 - 231 89 20.

11440161 CO-1 ADV A5 Utrecht.indd 1 14-09-11 17:08

Page 4: Carrièreweek Utrecht 2011

Voorwoord CFO Heineken

Beste student(e),

Een keuze maken waar je gaat werken na je afstu-deren is niet zo eenvoudig. Er zijn veel moge-lijkheden, kies je voor het bedrijfsleven of vind je het werken in de banksector, bij consultancykantoren of (semi-)overheden interessant? Kies je voor een internationale carrière of wil je graag in Nederland werken?

Het is een open deur, maar het is belangrijk om nu een goede keuze te maken. Bij deze keuze is het van belang dat je voor jezelf bepaalt wat je drijfveren zijn, welke omgeving jou stimuleert en welke cultuur bij jou past. Mijn stelregel daarbij is: Je werk moet ook leuk zijn!

Gelukkig kan ik zeggen dat ik 28 jaar geleden een hele goede keuze heb ge-maakt. Ik stap nog steeds ‘s ochtends met veel plezier in mijn auto en vind het nog steeds zeer boeiend te werken voor Heineken. Destijds begon ik als controller binnen Horeca; een zeer leuke en leerzame functie, omdat Horeca zeer dynamisch is. Daarna heb ik vijf verschillende control-functies gedaan bin-nen Verkoop en Productie. Wat voor mij Controlling zo interessant maakt is dat je pro-actief mee kunt denken met het beleid en de dagelijkse operatie en dat je bij Heineken al direct een grote verantwoordelijkheid krijgt. Hierbij zie je ook direct tastbaar resultaat van je werk. Vervolgens heb ik tien jaar buiten de Finance discipline gewerkt in Commercie en Supply Chain. Al deze functies waren prachtige ervaringen, die in 2006 hebben geleid tot mijn benoe-ming tot Financieel Directeur van Heineken Nederland. Deze laatste jaren waren natuurlijk zeer uitdagend vanwege lastige situaties zoals de financiële crisis.

Het komt er naar mijn mening op neer dat het werk leuk en uitdagend moet zijn. Maar hoe kom je nu bij die werkgever die bij jou past? Ik zie gelukkig dat veel afgestudeerden hier veel tijd aan besteden en zich goed oriënteren, en dat beveel ik ook echt heel erg aan. Ze lopen stages, bezoeken veel bedrijven met “meeloopdagen”, bezoeken carrièreweken enz.

De Carrièreweek van Make a Move vind ik een uitstekend initiatief. Het wordt door AIESEC professioneel georganiseerd en er komen veel bedrijven en stu-denten om kennis met elkaar te maken. Daarnaast zijn er workshops van be-drijven, die onder andere gaan over het verbeteren van je eigen competenties. Ontwikkeling van competenties vind ik echt ontzettend belangrijk. Ik houd alle goed opgeleide financiële mensen regelmatig het volgende voor: ‘Jullie heb-ben allemaal een Master degree en de meesten hebben ook nog een RC titel, waarom worden er maar een paar van jullie Financieel Directeur?’ Dat ligt dus niet meer aan de vooropleiding, maar aan de wijze waarop je je werk doet. En dat wordt bepaald aan de hand van resultaten die je neerzet en je competenties

Page 5: Carrièreweek Utrecht 2011

zoals ondernemerschap, resultaatgerichtheid, leidinggeven, inspireren, overtui-gen en besluitvaardigheid.

Deze carrièreweek is dus bij uitstek een kans die je als student niet mag mis-sen. Hier kun je de eerste contacten leggen en een mening vormen.

Prettige bijkomstigheid is dat de dagen ook goed worden afgesloten. Proost!

Koos Tromp

Financieel Directeur Heineken Nederland

Page 6: Carrièreweek Utrecht 2011

Inhoud

Inhoudsopgave Pagina

Interview met een starter bij McKinsey & Company 7

Wat kan Make a Move voor jou betekenen? 9

Make a Move Carrièreweek 2011 10

Voorbereiding Carrièreweek 11

Inschrijfprocedure 12

Sollicitatie- en Assessmenttraining 13

Activiteiten Carrièreweek 16

Miniprofielen van de deelnemende bedrijven 21

Life Science 29

Miniprofielen van de deelnemende Life Science bedrijven 30

Juridische middag en branchediner 31

Miniprofielen van de deelnemende bedrijven aan de juridische middag en branchediner 32 Goede doelen 35

Dagindeling dinsdag 22 november 36

Dagindeling woensdag 23 november 37

Dagindeling donderdag 24 november 38

Locatie Seats2Meet 40

Colofon 42

Page 7: Carrièreweek Utrecht 2011

Mooi werk maak je niet alleen

Ontdek wat onze medewerkers vertellen over werken bij Grontmij via www.werkenbijgrontmij.nl. Op deze site vind je ook ons vacatureaanbod.

Grontmij biedt jou een unieke kans. Samen werken aan een betere inrichting van landelijke en/of stedelijke gebieden. Als professional op een bepaald vakgebied, heb je oog voor de markt en is werken aan multidisciplinaire projecten jouw passie. Jouw collega’s staan jou altijd graag met raad en daad terzijde. Je voelt je dan ook snel thuis bij Grontmij.

Talentontwikkeling en het uitbreiden van groeimogelijkheden voor onze medewerkers zijn strategische doelstellingen. Natuurlijk bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wil je direct van gedachte wisselen met onze recruiters, bel dan 030-220 79 69 of mail naar [email protected].

Grontmij is een toonaangevend internationaal ontwerp-, advies- en managementbureau. Wij leveren adviezen en ingenieursdiensten met betrekking tot de stedelijke en natuurlijke leefomgeving, multimodale mobiliteit, schoon water en energie. Samen met onze klanten en erkende kennisinstituten plannen en realiseren wij duurzame, haalbare oplossingen. Grontmij; planning, connecting, respecting the future.

Page 8: Carrièreweek Utrecht 2011

Interview met een starter bij McKinsey

Naam: Marc Reinke Leeftijd: 26 jaarGestudeerd: Bachelor Economie (UU), Bachelor Geschiedenis (UU), Master Economie (UvA) en een Master Internationale Betrekkingen (UU).

1. Waarom heb je gekozen voor consultancy?

Consultants doen zeer gevarieerd en dynamisch werk. Als starter op de ar-beidsmarkt kun je zo veel verschillende kanten op. Als consultant krijg je de kans om in korte tijd in veel verschillende industrieën diverse soorten opdrachten te doen. Daarnaast word je vanaf je eerste dag nauw betrokken bij de interes-sante aspecten van het werk en ben je bezig met vraagstukken die voor de bedrijven waar je mee samenwerkt echt belangrijk zijn. Je leert binnen korte tijd ontzettend veel.

2. Waarom heb je voor McKinsey gekozen?

Toen ik nog studeerde heb ik me uitgebreid georiënteerd op de arbeidsmarkt. Na een tijdje kwam ik er achter dat ik consultancy toch wel erg leuk vond. McKinsey maakte op mij vanaf het eerste moment dat ik met het bedrijf in con-tact kwam de beste indruk. Op de eerste plaats had dat voor mij te maken met de mensen die hier werken. Allemaal hebben ze uiteenlopende interesses en kwaliteiten, maar de gemene deler is dat ze ambitieus zijn en open staan om zich te verbreden en te verrijken.

Daarnaast spreekt de diversiteit en de aard van het werk dat bij McKinsey gedaan wordt mij erg aan. Je werkt vaak in kleine teams voor een paar weken of maanden aan een opdracht. Met elkaar en met de cliënt draag je de verant-woordelijkheid voor het gestructureerd en goed oplossen van het vraagstuk waar je aan werkt. Daarvoor moet je zowel goed inhoudelijk over een probleem nadenken als in teamverband zorgen dat je een oplossing vindt waar iedereen zich goed in kan vinden. Die dynamiek vind ik geweldig. Tot slot vind ik het onderdeel worden van het internationale netwerk dat McKinsey is een groot pluspunt. Over de hele wereld zijn McKinsey kantoren, er zijn 90 kantoren in 50 landen, wat betekent dat je de kans hebt buiten Nederland te werken en veel te maken hebt met mensen uit andere landen en culturen.

3. Wat is het grootste voordeel van werken bij McKinsey?

Het grootste voordeel van werken bij McKinsey vind ik dat je de kans krijgt vanaf de eerste dag te werken aan interessante opdrachten met getalenteerde mensen, zowel van de cliënten als je eigen collega’s. Je krijgt vanaf het eerste moment de verantwoordelijkheid om mee te denken en werken aan het oplos-sen van de vraagstukken waaraan gewerkt wordt, terwijl je tegelijkertijd erg goed begeleid wordt om jezelf snel te ontwikkelen. Ook de werksfeer is erg prettig en ontspannen. Met je team en de rest van je collega’s bouw je snel een leuke informele relatie op, waardoor je elke dag met veel plezier naar je werk

7

Page 9: Carrièreweek Utrecht 2011

gaat!

4. Wat is het grootste nadeel van werken bij McKinsey?

Dat als je ooit van werkgever wisselt het alleen maar kan tegenvallen! Eerlijk gezegd zou ik niet zo goed weten wat de nadelen zijn aan werken bij McKinsey. Ik denk dat je goed moet beseffen dat mensen die hier werken veel ambitie heb-ben en daarom erg serieus om gaan met de verantwoordelijkheden die je vanaf het begin krijgt. Zoiets moet je aanspreken, wat bij mij zeker het geval is.

5. Hoe ziet je gemiddelde werkweek eruit?

Er is eigenlijk geen gemiddelde werkweek is bij McKinsey. Hoe je week eruit ziet weet je nooit van te voren. De ene week ben je veel op kantoor analyses aan het doen, terwijl je de week erna samen met cliënten aan het werk bent aan een vraagstuk, en weer een week later experts interviewt. Zo divers als de projecten zijn waar je aan werkt, zo divers zijn ook je werkweken. Ook qua uren zijn je weken vaak onvergelijkbaar. De kans om hier in een sleur te komen is niet zo groot!

6. Welke eigenschappen zoekt McKinsey in een student?

Mensen waar naar McKinsey op zoek is onderscheiden zich doordat zij ex-cellente studieresultaten koppelen aan een breed ontwikkelde persoonlijkheid. Team-players met een uitzonderlijk probleemoplossend vermogen en de drive om echte resultaten te bereiken.

7. Make a Move wil studenten op de juiste plek binnen een bedrijf terecht laten komen, denk je dat jij op de juiste plek zit op dit moment? Daar ben ik zeker van. Aan het einde van mijn studie waren mijn belangrijk-ste wensen dat ik ergens zou komen te werken waar ik me uitgedaagd zou voelen, waar ik me persoonlijk zou kunnen ontwikkelen, waar ik met interes-sante mensen zou werken en waar ik elke dag met plezier heen zou gaan. Al die wensen zijn in vervulling gegaan! McKinsey heeft verreweg de meeste aspecten van mijn ‘ideale starterfunctie’!

8

Page 10: Carrièreweek Utrecht 2011

Wat kan Make a Move voor jou betekenen?

Het Make a Move traject Make a Move is al ruim 40 jaar dé organisatie die jou, tijdens je voorbereiding op de arbeidsmarkt, van begin tot eind begeleidt. Het wordt voor studenten steeds moeilijker om de juiste keuzes te maken door het grote aanbod van activiteiten. Make a Move kan hierbij helpen door verschillends tools aan te bieden op het gebied van arbeidsmarktorientatie. Het doel van Make a Move is studenten op de juiste plek binnen een bedrijf te krijgen. Dit doet Make a Move door het organiseren van carrière-evenementen zoals de Carrièreweek.

Fase 1: Ken jezelf De eerste fase van het oriëntatie-traject begint bij jezelf; de self-assessment. In deze fase kun je jouw wensen en behoeften ont-dekken. Hiermee worden jouw per-soonlijke criteria in kaart gebracht waarop jij een eventuele werkgever selecteert. Met het verkregen zelf-beeld gaat het oriënteren een stuk efficiënter.

In samenwerking met SkillsAnd, organiseert Make a Move ieder jaar the Future is Yours! Op deze dag kunnen wij jou twee exclusieve trainingen aanbieden. De eerste helpt je een beter inzicht te krijgen in je kwaliteiten, de tweede helpt je efficiënter je tijd in te delen.

Fase 2: Oriëntatie Aan de hand van de uit de self-assessment verkregen persoon-lijke criteria, kun je in de oriënta-tiefase gerichter en zelfbewuster op zoek naar je toekomstige werkgever. Op verschillende manieren stelt Make a Move jou in staat een ‘macht’ te maken met een bedrijf of instelling. Zo vor-men de bedrijfspresentaties en workshops tijdens de Carrière-week en het bedrijvenprofielboek een uitstekende manier om je te oriënteren.

Verder in dit programmaboekje kun je hier meer informatie over vinden.

Fase 3: Selectie Aan het begin van de derde en laatste fase, de selectiefase, heb jij met behulp van Make a Move inmiddels een goed beeld gekregen van de bedrijven die bij jou passen en bij welke bedrijven jij dus zou willen solliciteren. Omdat sol-liciteren niet iets is wat je iedere dag doet, biedt Make a Move jou ook hierbij handvatten. Door deel te nemen aan de sollicitatie- en assessmenttrainingen zul je optimaal voorbereid worden op de arbeidsmarkt.

9

Page 11: Carrièreweek Utrecht 2011

Make a Move Carrièreweek 2011

Ben jij in de laatste fase van je studie aangekomen en wil je weten wat de mogelijkheden zijn na je studie? Ben je al klaar met je master maar weet je nog niet wat het bedrijfsleven jou te bieden heeft? Of ben je op zoek naar een (afstudeer)stage, traineeship of zelfs een baan? Al deze aspecten komen aan bod tijdens de Make a Move Carrièreweek.

Waar en Wanneer?

Op 22, 23 en 24 november vindt de Carrièreweek plaats in Seats2Meet.Leer bedrijven beter kennen door middel van bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken, bedrijvenlunches- en diners.

De dag begint om 10:00 met de ont-vangst van de studenten en bedrijven in Seats2Meet. Om 10:30 beginnen de activiteiten waarvoor je jezelf hebt ingeschreven.

Om 12:00 zal ook de lunch van start gaan in de lunchruimte van Seats2-Meet, behalve wanneer je uitgeno-digd bent voor een bedrijvenlunch. Deelnemers aan de bedrijvenlunches sluiten na de lunch weer bij de acti-viteiten aan. Het programma duurt tot 17:30, waarna je direct kan aanslui-ten bij de dagelijkse borrel. De be-drijven zullen hier ook aanwezig zijn, dus is het een mooie manier om op informele manier de bedrijfscultuur beter te leren kennen.

Wanneer je geselecteerd bent voor een bedrijvendiner zal dit voor jou de afsluiting van de dag zijn.

Inschrijven

Schrijf je in op www.makeamove.nl/utrecht. Let goed op de deadlines voor de verschillende activiteiten. De deadline waarvoor CV-selectie geldt, zoals de workshops, individuele gesprekken, bedrijvenlunches- en diners is op 24 oktober.

Voor bedrijfspresentaties is het mogelijk om je in te schrijven tot 7november.

Mocht je vragen hebben over de inschrijfprocedure, mail dan naar [email protected] óf stuur ons een berichtje op Facebook of Twit-ter.

10

Page 12: Carrièreweek Utrecht 2011

Voorbereiding op de Carrièreweek

Weet jij welke moves je moet maken om het maximale uit de Carrièreweek te halen? Wij helpen je alvast op weg om je zo goed mogelijk voor te be-reiden!

Move 1: Lees het ProfielBedrijvenboek!

In dit bedrijvenboek staan de meeste deelnemende bedrijven kort be-schreven. Je kunt hierin vinden wat de bedrijven doen, wat voor mensen ze aannemen en welke stagemoge-lijkheden of startersfuncties er zijn.

Move 2: Bezoek de website!

Op de website van Make a Move, www.makeamove.nl, kun je aanvul-lende informatie vinden over de deel-nemende bedrijven die niet in het Pro-fielboek beschreven staan. Vaak heb je de mogelijkheid het jaarverslag te downloaden of de laatste persberich-ten na te lezen, waardoor je weet wat er in het bedrijf speelt.

Move 3: Bedenk van te voren wat je over het bedrijf te weten wilt ko-men!

Als je op basis van het Profiel en de website voor jezelf een goed beeld hebt kunnen vormen van het bedrijf, is het belangrijk te bedenken wat je nog meer wilt weten. Welke vragen heb je nog en welke onderwerpen wil je beter uitgelegd krijgen? Door vooraf goed te weten welke informatie je wilt krijgen, zul je meer uit de Make a Move Car-rièweek halen.

Move 4: Zorg voor een helder en duidelijk CV!

Zet op een zakelijke en bondige ma-nier je activiteiten tot nu toe neer. Het

is hierbij gebruikelijk dat je dezeactiviteiten rangschikt van heden naar verleden. Besteed hier veel aandacht aan, voor sommige onderdelen selec-teren bedrijven namelijk op basis van je CV.

Move 5: Zorg voor een goede hou-ding!

Laat merken dat je gemotiveerd en geïnteresseerd bent. Wees actief, stel vragen en laat zien dat je jezelf in het bedrijf verdiept hebt.

Move 6: Zorg voor een gepaste kledingstijl!

Door je gepast te kleden toon je re-spect en laat je zien dat je serieus bent. Hierbij adviseren we je om je business te kleden. Dit betekent voor mannen een pak, das en nette schoe-nen. Dames kunnen een mantelpak of broekpak dragen, eveneens met nette schoenen.

11

Page 13: Carrièreweek Utrecht 2011

12

Inschrijfprocedure

Om deel te kunnen nemen aan de Carrièreweek in Utrecht moet je jezelf in-schrijven via: www.makeamove.nl/utrecht.

Stap 1: Bezoek onze website, www.makeamove.nl/utrecht

Stap 2: Inloggen. Log in met je Make a Move account. Mocht je die nog niet hebben, maak dan een persoonlijk account aan.

Stap 3: Jouw Carrièreweek. Klik op ‘Home’ en vervolgens op de Carrièreweek waaraan jij wilt deelnemen. Controleer of je gegevens up-to-date zijn.

Stap 4: Evenementen. Lees hier over alle mogelijkheden en activiteiten die de Make a Move Carrièreweek je biedt.

Stap 5: Jouw selectie. Klik nu op “selecteer onderdelen” en kies hier de on-derdelen waar je aan deel wilt nemen.

Stap 6: Jouw CV. Voor workshops, bedrijfslunches, -diners of individuele gesprekken word je geselecteerd op basis van je CV. Creëer daarom je eigen CV en upload deze op de website door rechtsboven op ‘Mijn Profiel’ te klikken.

Stap 7: Jouw wijzigingen. Tot het einde van de inschrijfperiode kun je wijzigin-gen aanbrengen in je inschrijvingen. Na de inschrijfperiode zullen bedrijven een keuze maken en zal Make a Move je een persoonlijk rooster toesturen. Deze ontvang je een week voor aanvang van de Carrièreweek.

Schrijf je snel in! Tot op de Make a Move Carrièreweek op 22 en 23 november.

Page 14: Carrièreweek Utrecht 2011

13

Sollicitatie- en Assessmenttraining

Na de Make a Move Carrièreweek bieden wij jou de mogelijkheid om je-zelf voor te bereiden op het arbeids- en selectieproces. Dit doen wij door middel van een sollicitatie- en as-sessmenttraining. Dit jaar zullen deze trainingen plaatsvinden op 5 en 6 de-cember 2011. Deze trainingen worden verzorgd door ImpressiveGreenApple, een onafhankelijk en professioneel trainingsbureau. Dit bureau is gespe-cialiseerd in het geven van trainingen, waardoor de kwaliteit van de trainin-gen gegarandeerd kan worden.

5 december: Sollicitatietraining

Het doel van deze sollicitatietraining is het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt door inzicht te verkrijgen in het sollicitatieproces en door te le-ren een sollicitatieprocedure effectief en gestructureerd aan te pakken. Ter voorbereiding op het eerste onderdeel schrijf je thuis een sollicitatiebrief en maak je een CV. Tijdens de trainingkrijg je hier feedback op. Verder worden de criteria behandeld waaraan een succesvolle sollicitatiebrief en een goede CV aan dienen te voldoen. Een belangrijk element hierbij is dat je in-zicht krijgt in hoe een recruiter naar je brief en CV kijkt.

In het tweede onderdeel van de trai-ning zal het sollicitatiegesprek behan-deld worden. Er zal inzicht verkregen worden in het doel, de structuur en de onderdelen van het gesprek. Daar-naast kom je te weten welke interview-methoden er zijn, hoe een gesprek in de praktijk kan verlopen en wanneer je kunt onderhandelen over arbeids-

voorwaarden. Ook ga je zelf een aan-tal gesprekken oefenen. Tijdens de evaluatie hiervan krijg je feedback op je houding, non-verbaal gedrag en de gegeven antwoorden.

6 december: Assessmenttraining

Bedrijven gebruiken vaak een assessmentcenter om het gedrag te bepalen van sollicitanten. Daarnaast wordt vastgesteld in welke mate de deelnemers eigenschappen bezitten als leiderschap, creativiteit en aan-passingsvermogen. Een assessment bestaat uit het uitvoeren van verschil-lende testen en cases. Als deelnemer kom je onder druk te staan van tijd, observatie en de aanwezigheid van concurrenten. In deze assessment-training komen al deze aspecten aan bod. Tijdens de training zal je zelf aan een aantal cases en testen deelne-men. Je zult feedback krijgen op je aanpak en je wordt geconfronteerd met de uitkomsten.

Page 15: Carrièreweek Utrecht 2011

Prijs: Één training € 27,50, beide trainingen € 50,00

Locatie: De trainingen vinden in-house plaats bij Berenschot, op de Europa-laan 40 te Utrecht.

Inschrijvingsprocedure: Je kunt je voor de sollicitatie- en assesmenttraining inschrijven via onze website: www.makeamove.nl/utrecht

Wees er snel bij want er geldt een inschrijflimiet van 20 personen per training!

Page 16: Carrièreweek Utrecht 2011
Page 17: Carrièreweek Utrecht 2011

16

Activiteiten Carrièreweek

Bedrijfspresentaties

Een bedrijfspresentatie is een mak-kelijke manier om zowel algemene als specifieke informatie over bedrijven in te winnen. Heb je jezelf al goed georiën-teerd op de verschillende bedrijven? Dan is een bedrijfspresentatie dé kans om jouw brandende vraag aan een be-drijf te stellen.

Tijdens deze bedrijfspresentaties kom je meer te weten over het bedrijfsprofiel, stage- en carrièremogelijkheden en de cultuur van het bedrijf. Na afloop van de presentaties is er ruim de tijd om vragen te stellen. Bedrijfspresentaties zijn dus interessant voor zowel studenten die zich in de laatste fase van hun studie bevinden als bachelorstudenten.

Wil je een duidelijk beeld vormen, de sfeer proeven en de cultuur van het be-drijf beter leren kennen, dan is het zeker de moeite waard om een bedrijfspresen-tatie bij te wonen!

Hiernaast vind je een overzicht van be-drijven die een bedrijfspresentatie zullen geven.

Deelnemende bedrijven&SamhoudAltran (Life Science)Bain & CompanyGenmab (Life Science)GrontmijHeinekenVan LanschotPonRabobankRandstad

Meer informatie over het Life Science project kijk op bladzijde 29.

Page 18: Carrièreweek Utrecht 2011

17

Deelnemende bedrijven&SamhoudBain & CompanyEssentGrontmijHouthoff & BurumaMcKinsey & CompanyOC&CRandstadVNAB

MasterclassAllen & OveryDe Brauw Blackstone WestbroekHekkelman

Meer informatie over de master-classes kijk op bladzijde 31.

Workshops

Voor dit onderdeel organiseren be-drijven een activiteit die in de lijn van het bedrijf ligt. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om op een originele en eigen manier studenten kennis te laten maken met het bedrijf.

Tijdens de activiteiten krijg je een goed beeld van de bedrijfscultuur en heb je de kans om iets van jezelf te laten zien. Door de informele sfeer en het inten-sieve contactmoment is dit een zeer waardevolle toevoeging op het oriënta-tietraject dat je doorloopt tijdens de Carrièreweek. Dit onderdeel richt zich met name op studenten die zich in de laatste fase van hun studie bevinden en serieus bezig zijn met het oriënteren op de arbeidsmarkt.

Hiernaast vind je een overzicht van de bedrijven die een workshop zullen aan-bieden. Voor informatie over de inhoud van de workshop kun je terecht op: www.makeamove.nl/utrecht.

Deelname is op basis van CV-selectie

Page 19: Carrièreweek Utrecht 2011

18

Individuele gesprekken

Door middel van een individueel gesprek krijg je de kans om direct in contact te komen met recruiters uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Je kunt je voorkeur uitspreken voor het bedrijf dat jou interesseert.

Tijdens een gesprek van 30 tot 45 mi-nuten doe je niet alleen ervaring op met het voeren van een sollicitatiegesprek, maar leg je ook het eerste persoon-lijke contact met het bedrijf van jouw voorkeur. Hierdoor krijg je de ruimte om met het bedrijf kennis te maken, maar ook het bedrijf te laten zien wie jij bent. Je kunt een individueel gesprek gebrui-ken om bijvoorbeeld een deelname aan een business course, een stageplaats of zelfs een baan te bewerkstelligen.

De voorbereiding van je gesprek is daarom erg belangrijk. Als student moet je weten wat je wil en wat je competen-ties zijn. Daarnaast is het aan te raden om voorafgaand je individuele gesprek de bedrijfspresentatie van het bedrijf bij te wonen. Ook kun je het profiel van het bedrijf doornemen in het Profielboek.

Hiernaast vind je een overzicht van de bedrijven waarmee je een individueel gesprek kan voeren.

Deelname is op basis vanCV-selectie

Deelnemende bedrijvenEssentPon

Page 20: Carrièreweek Utrecht 2011

19

Lunch:Heineken

Diner:Rabobank

Branchediner:Allen & OveryDe Brauw Blackstone WestbroekHekkelman

Meer informatie over het branchediner kijk op bladzijde 31.

Bedrijvenlunches en -diners

Naast de individuele gesprekken en workshops zijn er ook andere activitei-ten waarop je persoonlijk contact kan leggen met de recruiters van de deelne-mende bedrijven.

Tijdens de Carrièreweek verzorgen wij bedrijvenlunches en –diners. Dit on-derdeel richt zich voornamelijk op stu-denten die zich in de laatste fase van hun studie bevinden. Recruiters nodigen een aantal studenten uit om met hen te lunchen of ‘s avonds te dineren. Tijdens de lunch of het diner is er volop de gelegenheid om vragen te stellen over het bedrijf, de sfeer en de mensen die er werken. Zo kun je op een informele manier kennismaken met de werkne-mers van het bedrijf. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook nog andere onderwer-pen aan bod komen.

Hiernaast vind je een overzicht van de bedrijven die een lunch of diner hou-den.

Deelname is op basis van CV-selectie

Page 21: Carrièreweek Utrecht 2011

WWW.EXPERIENCEHOUTHOFF.COM

DO YOU HAVE WHAT IT TAKES TO CLOSE THE DEAL?

HOUTHOFF BURUMA PROUDLY PRESENTS:

Page 22: Carrièreweek Utrecht 2011

21

Miniprofielen van de deelnemende bedrijven

&Samhoud &Samhoud is een world class, visiegedreven, gewoon ongewoon adviesbureau dat duurzame en meetbare waarde creëert voor medewerkers, klanten, aandeelhouders en de maatschappij. Er werken 150 mensen verdeeld over kantoren in Utrecht en Kuala Lumpur (Maleisië). In 2010 werd &Samhoud uitgeroepen tot de nummer 1 Great Place to Work in Europa.

Wij bieden: - Advisering gericht op ondernemerschap wat helpt om duurzame en meetbare waarde te creëren. - Een holistische, geïntegreerde benadering van verandering. - Visie, strategie, merk, leiderschap en team, cultuurverandering, implementatie en procesbegeleiding. - Energie en capaciteit voor duurzame verandering. - Verbinding: met jezelf, met anderen, met de organisatie en met de samenleving.

Wij richten ons op bestaande of potentiële leden van raden van bestuur van grote toporganisaties. Zij onderschrijven de filosofie van de Value Profit Chain en hebben vragen over verbinding en performance. Deze organisaties zijn (inter)nationaal actief in de fi-nanciële dienstverlening, overheid of gezondheidszorg. Bij voorkeur hebben zij hun hoofdkantoor in de landen waar wij actief zijn.

Ons hoger doel is: Together we build a brighter future. We achieve breakthroughs by inspiring and connecting people. Een break-through of doorbraak is het creëren van duurzame en meetbare waarde voor alle stakeholders. Een doorbraak markeert de start van een cyclus die leidt tot succes. Ons uitgangspunt daarbij is de filosofie van de Value Profit Chain die leidt tot waardecreatie voor alle stakeholders: financiële waarde, klantwaarde, medewerker-waarde en maatschappelijke waarde.

Bain & Company Bain & Company is een top Strategy Consulting firm met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Wij helpen CEO’s en topmanagers bij het nemen van besluiten over complexe stra-tegische vraagstukken. Concrete oplossingen met directe impact op de waarde van het bedrijf: onze cliënten vragen niet om advies maar willen resultaten bereiken. We zijn informeel, direct en eerlijk tegen elkaar en onze cliënten. We staan open voor iedereen en zijn niet hiërarchisch ingesteld. We geven je ongeëvenaarde moge-lijkheden om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Intensieve coaching en de beste trainingsprogramma’s binnen onze industrie

Page 23: Carrièreweek Utrecht 2011

Essent

Ben jij een net of bijna afgestudeerde WO’er of HBO’er, bij voorkeur aan een technische, commerciële of bedrijfskundige opleiding? Ben je resultaatgericht, sociaal, initiatiefrijk, en heb je drive? Dan biedt Essent jou de ideale kans jezelf te ontwikkelen tot dé manager of professional van de toekomst! Is dit ook jouw ambitie? Lees dan snel verder.

Beste Traineeship van Nederland!In oktober 2010 is het Management Traineeship van Essent uit-geroepen tot het beste traineeship van Nederland, en niet voor niets! Als Management Trainee maak je in twee jaar tijd in sneltrein-vaart kennis met de organisatie. Dit doe je door drie verschillende projecten uit te voeren waar je zelf de regie over hebt. Een project in het buitenland, behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Intensief opleidingsprogrammaNaast je projecten is er ruime aandacht voor training en opleiding. Het professionele opleidingsprogramma (20% van het traineeship) is zeer intensief. Je volgt bedrijfskundige trainingen zoals Finance, Marketing en Verandermanagement. Daarnaast ligt er een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling. Juist hierin heeft het trainee-ship zijn kwaliteit bewezen.

Essent zoekt jou!Essent biedt volop kansen, maar verwacht ook het nodige. Wij zoeken jonge talenten met een afgeronde WO- of HBO-opleiding die ondernemend zijn, hun nek durven uitsteken, van doorzetten weten en goed kunnen samenwerken. Verder heb je maximaal twee jaar werkervaring en kun je een uitdagend CV laten zien met een interessant afstudeeronderwerp en/of nevenactiviteiten waarmee je je onderscheidt van de rest.

Herken jij jezelf in dit profiel? Ga dan naar onze website voor meer informatie.

helpen je om je doelen te bereiken. Kenmerkend voor de cultuur is pragmatisme en ondernemerschap. Bain consultants zijn energiek en zetten graag een paar extra stappen om iets voor elkaar te krij-gen, zowel op het werk als daarbuiten. Al vroeg in je carrière krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, wat betekent dat je vanaf dag één direct betrokken bent bij de cliënt.

Voor verdere informatie: http://www.bain.nl/

22

Page 24: Carrièreweek Utrecht 2011

Heineken

Refresh your career

Heineken, de werkgever in Nederland waar je baan verder gaat dan je vak. Je werkt nauw samen met andere disciplines en bent continue bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Wij zijn het premium biermerk van Nederlandse origine, dat in meer dan 170 landen in de wereld verkrijgbaar is. En in meer dan 70 lan-den brouwen we Heineken bier. Vanuit onze passie voor kwaliteit.

Voor meer informatie kijk op www.werkenbijheineken.nl

Grontmij Grontmij is een toonaangevend internationaal ontwerp-, advies- en managementbureau.Wij leveren adviezen en ingenieursdiensten met betrekking tot de stedelijke en natuurlijke leefomgeving,multi-modale mobiliteit, schoon water en energie. Samen met onze klanten en erkende kennisinstituten plannen en realiseren wij duurzame, haalbare oplossingen.

Grontmij; planning, connecting, respecting the future.

Houthoff Buruma

Werken aan de topHouthoff Buruma is een organisatie die maatwerk levert en streeft naar excellente prestaties. Wij werken voor het topsegment van het bedrijfsleven: grote, beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Houthoff Buruma heeft altijd plaats voor talentvolle juristen. Niet de mensen, maar de juiste mensen zijn ons be-langrijkste kapitaal. We zijn op zoek naar advocaten, notarissen en fiscalisten die in staat zijn juridische excellentie te combineren met nuchterheid, visie en creativiteit. Ben jij dat juridische talent, dat ‘matcht’ met onze kantoorcultuur?

KennismakenLaten we wel zijn: er zijn zo’n 150 topstudenten. En wij zijn niet het enige topkantoor. De verschillen zitten in jullie persoonlijkheden. En in de kantoorculturen. Er is maar één manier om erachter te komen of Houthoff Buruma voor jou het beste kantoor is: kom kennisma-ken. Dat kan onder andere via een studentstage of als studerend juridisch medewerker, door het bezoeken van een in-housedag of deelname aan één van onze Experience The Gamedagen of

23

Page 25: Carrièreweek Utrecht 2011

tijdens een kennismakingslunch. Een studentstage kun je bij al onze vestigingen lopen.

ContactWil je graag nader kennismaken met Houthoff Buruma? Neem dan contact op met [email protected] of kijk op onze website www.werkenbijhouthoff.com.

Van Lanschot Bankiers Van Lanschot Bankiers richt zich op vermogende particulieren, middelgrote (familie) bedrijven en hun eigenaren. Van Lanschot heeft een heldere ambitie: de beste Private bank van Nederland en België te zijn. Daarbij maken wij gebruik van de kennis en expertise van Kempen & Co, een 100% dochter. We zijn uitstekend in staat om de uitdagingen waarmee onze relaties worden geconfronteerdserieus te nemen en persoonlijke aandacht voor onze cliënten te combineren met de gewenste expertise. Persoonlijke aandacht is ook kenmerkend voor onze interne samenwerking.

Voor meer informatie kijk op www.vanlanschot.nl/werken. Toon je talent!

McKinsey&Company Wie bij McKinsey & Company werkt, heeft onbegrensde moge-lijkheden. Het bestuur van een groot bedrijf adviseren, of liever meedenken met een overheidsinstelling of non-profitorganisatie? Werk je graag in Nederland, of wil je ervaring opdoen in een van onze internationale kantoren? En heb je een voorkeur voor één sector of discipline, of wil je juist breed rondkijken? Bij McKinsey adviseren toptalenten over de meest complexe vraagstukken waar leiders en managers tegenaan lopen.

In kleine teams werken onze consultants op projectbasis aan het bereiken van echte resultaten. Als starter krijg je direct de verant-woordelijkheid over je eigen werkstroom. Je maakt deel uit van een internationaal netwerk van consultants en doet ervaring op in ver-schillende sectoren. Daarnaast volg je meerdere weken per jaar trainingen waarbij je persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wij dagen je uit om je ambitie te volgen en zo je eigen carrière te vor-men. Wij bieden je de vrijheid om je interesses te ontdekken, je grenzen te verleggen en te groeien als persoon.

McKinsey is een van de grootste consultancybedrijven ter wereld

24

Page 26: Carrièreweek Utrecht 2011

OC&C Strategy Consultants OC&C Strategy Consultants is een internationaal strategisch ad-viesbureau dat top management van vooraanstaande bedrijven adviseert. OC&C is begonnen in Europa, maar inmiddels hebben wij wereldwijd onze naam gevestigd met kantoren in het Midden-Oosten, Amerika en Azië.

OC&C Benelux is in 1992 opgericht in Rotterdam. De firma is com-pact, internationaal en behoort tot de top in strategy consulting. Ons projectwerk is intensief en varieert van weken tot maanden. OC&C is in de meeste sectoren actief en heeft in Nederland veel expertise in private equity, FMCG, retail en transport & logistiek. Wij helpen onze cliënten de koers voor hun onderneming te be-palen, de organisatie optimaal te laten presteren en daadwerkelijke veranderingen te realiseren.

Een carrière binnen OC&C is geënt op continue groei als consul-tant en persoon. Je start als associate consultant met het leren van het vak. Als je dat machtig bent word je consultant en ver-vul je gaandeweg een meer senior rol in de teams. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je project-manager en uiteindelijk wellicht (associate) partner. De snelheid waarmee jij doorgroeit hangt vooral af van jouw eigen ontwikkeling. In elke fase van je carrière zul je merken dat je continu wordt uitgedaagd en veel verantwoordelijkheid krijgt.

Pon Pon is een bijzondere organisatie. In 1898 begonnen als klein winkeltje in naaimachines en inmiddels uitgegroeid tot multinational met meer dan 11.000 medewerkers in 12 landen.

Maar wat in ruim honderd jaar niet is veranderd, is dat we een familiebedrijf zijn. Dus als je wilt werken met topmerken van personenwagens tot industriële voertuigen zoals Audi, Porsche,Caterpillar en MAN, in een bedrijf waar de mens nog echt centraal staat dan is Pon het juiste bedrijf voor jou.

De kernwaarden van Pon zijn samen te vatten in ondernemer-

en rekent meer dan tweederde van de 500 grootste bedrijven ter wereld tot zijn cliënten. In ons kantoor in Amsterdam werk je samen met ruim 180 andere consultants aan projecten in binnen- en buitenland en maak je deel uit van de ruim 9000 consultants die wereldwijd voor McKinsey werken.

25

Page 27: Carrièreweek Utrecht 2011

Rabobank Word jij de Rabobank?Als we jou deze vraag stellen, dan zijn we benieuwd of jij onze opvattingen deelt over werken. Want wat we doen, we doen het samen. Dankzij onze coöperatieve wortels, weten we als geen an-der dat je door samenwerking verder komt en betere resultaten boekt. De Rabobank Groep bestaat uit ruim 140 zelfstandige lokale Rabobanken, Rabobank Nederland, Rabobank International en een groot aantal gespecialiseerde dochterondernemingen. Met bijna 60.000 medewerkers in 48 landen werken we samen met onze klanten aan het realiseren van hun ambities. Bij Rabobank draait het niet om de aandeelhouders, want die hebben we niet. Wel ruim 1.8 miljoen leden. En omdat alleen klanten lid kunnen zijn, begrijp je waarom het belang van de klant bij ons voorop staat.

Langdurige relatiesRabobank biedt klanten meer dan alleen een oplossing op korte termijn. We bouwen langdurige relaties met ze op. Net zoals we samen werk maken van jouw kansen als professional. Want bij ons heb je geen baan, maar een loopbaan waarin we allebei investeren. We bieden je veel vrijheid om tot de beste prestaties te kunnen ko-men. Je krijgt de mogelijkheid tot gerichte opleidingen en cursus-sen waardoor je verder kunt groeien in je vak. Als ondernemer met een eigen verantwoordelijkheid, geef je je eigen carrière vorm.

Het succes van de RabobankRabobank heeft als coöperatie veel successen geboekt. We zijn de grootste financiële dienstverlener van Nederland, Europees marktleider op het gebied van internetbankieren en we behoren mondiaal gezien tot de 20 grootste financiële instellingen. En we blijven ambitieus. Gedrevenheid en ondernemerschap zijn daarom belangrijke waarden op de werkvloer. Maar bovenal maken onze collega´s gebruik van elkaars deskundigheid. Omdat we uit eigen ervaring weten dat we samen betere resultaten boeken.

Jouw mogelijkhedenRabobank biedt voor zowel starters als professionals met meer-dere jaren werkervaring tal van mogelijkheden. Een goed cv en een gezonde portie ambitie zijn een prima startkapitaal voor een mooie carrière. Enthousiast? Dan maken we graag kennis. Want we zijn heel benieuwd of jij de Rabobank wordt.

schap, klantgerichtheid, lange termijn relaties, ambitie, down to earth en fun! Herken jij jezelf hierin, kom dan naar de bedrijfs-presentatie of meld je aan voor een individueel gesprek.

26

Page 28: Carrièreweek Utrecht 2011

Randstad Randstad is één van de beste werkgevers van Nederland. En daar zijn we trots op. Wil jij een topcarrière bij een Nederlandse multina-tional, bekijk dan de mogelijkheden bij Randstad. Je start je carrière bij Randstad als management trainee of als intercedent.

Ons management traineeship duurt tweeënhalf jaar. Je wordt klaargestoomd voor een managementfunctie op hoog niveau. Je neemt onder andere plaats in de Denktank met de andere trai-nees om op strategisch niveau met de organisatie mee te denken. Tijdens het traject word je intensief begeleid door je manager en coach. De functie van intercedent is afwisselend, met veel (omzet-)verantwoordelijkheden. Je bent accountmanager, loopbaanbe-geleider en ondernemer in één.

Wij ondersteunen je met opleidingen en trainingen en helpen je om je ambities te realiseren

Wil je meer weten? Kijk op www.randstad.nl/ recruitment en kom naar onze presentatie of schrijf je in voor een individueel gesprek

VNAB Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) is een branche-organisatie die de belangen behartigt van een 85-tal onderne-mingen die actief zijn op de grootzakelijke verzekeringsmarkt. Men spreekt ook wel over het ‘beurssegment’, omdat de werkzaamheden tot voor kort plaatsvonden in speciale beursgebouwen – assuran-tiebeurzen – in Amsterdam en Rotterdam. Een andere aanduiding is ‘de co-assurantiemarkt’, omdat te verzekerden schaderisico’s te groot zijn om door één verzekeraar verzekerd te worden en een beursverzekering doorgaans meerdere verzekeraars als risicodra-ger kent en ieder voor het ingekochte deel meedelen in de omzet en de eventuele kosten in de vorm van de vergoeding bij schade.

Bij VNAB zijn momenteel 53 nationaal en internationaal opere-rende beursmakelaars aangesloten en daarnaast 32 verzekeraars. Zij werken allen voor de in ons land actieve multinationals, de grote nationale ondernemingen, overheden en de bovenkant van het MKB. De verzekeringsbedrijven zijn merendeels in de Rand-stad gevestigd.

Ontdek jouw mogelijkheden op www.rabobank.nl/werken.

Rabobank. Een bank met ideeën.

27

Page 29: Carrièreweek Utrecht 2011
Page 30: Carrièreweek Utrecht 2011

29

Waarom Life Science?

Gedurende de Carrièreweek zullen wij ons dit jaar niet alleen focussen op de geijkte paden, maar ons ook richten op nieuwe branches die binnen Utrecht de aandacht verdienen. Parallel aan ontstane speerpunten binnen de verschillende instellingen - in het bijzonder de Universiteit Utrecht - en ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven wil Make a Move zich richten op de Life Science branche. Naast het feit dat wij ons aansluiten bij de aanbieders en ondersteuners die zich richten op deze branche, willen wij ook onze studenten tegemoet komen. Vanaf dit jaar zullen ook de bètastu-denten opgenomen worden in de activiteiten gehouden tijdens onze Car-rièreweek.

Wat verstaan wij onder Life Science?

De georganiseerde ochtend zal in het teken staan van Life Science in de breedste zin van het woord. Life Sciences wordt gezien als het speelveld van farmaceutische en moderne biotechnologische processen. Het is een verzameling technieken waarbij levenden organismen of delen daarvan worden gebruikt voor het maken van betere producten of nieuwe proces-sen.

Hoe ziet de Life Science-ochtend eruit?

Wij zullen deze verschillende mogelijkheden inzichtelijk maken voor de Utrechtse student met het volgende programma: De directrice van het Leiden Bio Science Park, Nettie Buitelaar, zal een openingstoespraak houden gevolgd door twee bedrijfspresentaties van de bedrijven Genmab en Altran.

Wij wensen onze studenten en de deelnemende bedrijven veel succes en plezier.

Life Science

Page 31: Carrièreweek Utrecht 2011

30

Miniprofielen deelnemende bedrijven LifeScience

Altran

Founded in 1982 in France, represents a unique endeavour. 18.000 engineers, consultants and managers at the very heart of finest advances in technology. Today, we are European’s leading innovative consultancy, providing high value-added support for innovation. Our commitment is to help clients in industry and services gain new competitive edge and enhance their performance with innovative products and processes.

ALTRAN stands out from other consultancies in that we are active in sectors from aerospace and telecoms to banking etc. This unique know-how enables us to make a key contribution to innovations shaping our daily lives, now and in the years ahead.

With 4 companies and about 450 Consultants, ALTRAN is very well established on the Dutch market as a specialist in tech-nology, management, strategy and financial business consul-ting.

You can apply online to vacancies that have your interest at www.altran.nl Questions regarding the recruitment process can be send to: [email protected] or directly to HR Partner Samira Chalh: [email protected]

Genmab

Genmab is a leading international biotechnology company fo-cused on developing fully human antibody therapeutics for the potential treatment of cancer. Genmab’s world class discovery and development teams are using cutting-edge technology to create and develop products to address unmet medical needs. Our primary goal is to improve the lives of patients who are in urgent need of new treatment options.

Page 32: Carrièreweek Utrecht 2011

Juridische middag & branchediner

Waarom?

De Universiteit Utrecht kenmerkt zich door een groot percentage rechten-studenten. Daarom is er dit jaar voor het eerst tijdens de Carrièreweek van Make a Move Utrecht een juridische middag en branchediner. Tijdens deze juridische middag en avond kun je kennismaken met de verschillende moge-lijkheden na je rechtenstudie.

Hoe zien deze juridische middag en branchediner eruit?

Wij willen een middag en avond wijden aan de vele verschillende carrière-mogelijkheden die na een rechtenstudie openliggen. ’s Middags volg je een masterclass van circa anderhalf uur bij een kantoor. In deze masterclass kan een casus aan bod komen die het werk bij het betreffende kantoor karakteri-seert. Zo maak je op een inhoudelijke manier kennis met een kantoor. Daar staat tegenover dat ook het kantoor ziet hoe jij een probleem aanpakt en op-lost.

Aansluitend op de masterclass volgt een running dinner. Je zit met circa 10 studenten aan tafel bij een kantoor. Per gang wissel je van tafel en van kantoor. Op deze manier kun je op een informele wijze met elkaar kennismaken.

Deelname aan de masterclass en het branchediner is op basis van CV-selectie.

31

Page 33: Carrièreweek Utrecht 2011

Deelnemende bedrijven juridische middag & branchediner

Allen & Overy

Allen & Overy Amsterdam is een kwalitatief hoogstaand advo-catenkantoor, met gedegen kennis van de lokale markt, ruime er-varing in het Europese recht en met een groot internationaal be-reik. Het kantoor biedt eersteklas juridische dienstverlening aan beursgenoteerde en grote niet-beursgenoteerde ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties.

Onze full service (advies-, geschillen- en transactie-) praktijk kent een scala aan specialismen zoals het Arbeidsrecht, Bank- en Effectenrecht, Belastingrecht, etcetera.

Vanuit het stijlvolle pand aan de Apollolaan beoefenen zo’n 220 advocaten, notarissen en fiscalisten de nationale en internatio-nale rechtspraktijk. Het Amsterdamse kantoor maakt integraal deel uit van een breed internationaal netwerk dat bestaat uit 38 ves-tigingen in 27 landen in Europa, Azië, de Verenigde Staten, Zuid Amerika en het Midden-Oosten. Wereldwijd werken er meer dan 5000 mensen bij Allen & Overy.

Werken bij Allen & OveryAls advocaat-stagiaire, kandidaat-notaris of fiscalist werk je in een team onder leiding van een partner en wissel je in de eerste drie jaar van je opleiding één keer van een procespraktijk naar een transactiepraktijk. In aanvulling op deze beroepsopleiding biedt Al-len & Overy een trainingstraject voor elke fase van je loopbaan. Allen & Overy neemt deel aan de Law Firm School.

Ontmoet Allen & OveryEr zijn verschillende manieren om kennis te maken met Allen & Overy. Zo bieden we je de kans om te lunchen met 2 van onze advocaten, een student- of scriptiestage te lopen of deel te nemen aan onze jaarlijks terugkerende business course de Global Apollo Experience. Voor meer informatie kijk op www.businesswiseadvo-caten.nl

De Brauw Blackstone Westbroek

Bij De Brauw gaat het om brains, om kennis en analytisch vermo-gen. Maar niet alleen. Je kwaliteit zit uiteindelijk in wat je weet maar ook in wie je bent.

Karakter. De Brauw is een kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten. Gefundeerd op drie praktijken: de procespraktijk, de

32

Page 34: Carrièreweek Utrecht 2011

ondernemingsrecht- en de financiële praktijk. Met als continue drijfveer een gedeelde liefde en enthousiasme voor het recht. Wat De Brauw uniek maakt is de diversiteit. Juist daarom beoordelen we mensen niet alleen op kennis. We kijken bijvoorbeeld ook naar drijfveren, ambitie, betrokkenheid... én naar sociale, commerciële en communicatieve vaardigheden.

Introductiesectie. Als je start als stagiaire werk je het eerste halfjaar in de introductiesectie: De Brauwerij. In deze praktijkgerichte sec-tie heb je vanaf de eerste dag je eigen zaken om de belangrijkste vaardigheden van het vak te leren en ben je dus vanaf het begin zelfstandig werkzaam. Als advocaat-stagiaire volg je ook het groot-ste deel van de Beroepsopleiding in dit eerste halfjaar intern. Zo krijg je de kans een gedegen basis te leggen om een volwaardig advocaat, fiscalist of (kandidaat-)notaris te worden.

Feitjes. 630 kantoorgenoten: 282 advocaten / 55 (kandidaat-)no-tarissen / 11 fiscalisten / 282 personen ondersteunend personeel. Kantoren in Amsterdam, Londen, New York, Brussel en Beijing.

Studentstage. Wij hebben het hele jaar door op iedere sectie meer-dere plaatsen voor studentstagiaires. Je draait (bij voorkeur) ge-durende acht weken volledig mee in de praktijk. Zit je in de eindfase van je studie en ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag je brief met CV en een overzicht van je studieresultaten via www.werkenbijdebrauw.nl.

Hekkelman

Hekkelman Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor geves-tigd te Arnhem en Nijmegen. In verschillende secties oefenen ad-vocaten de commerciële praktijk uit en leveren gespecialiseerde diensten. Ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel en hier wordt veel in geïnvesteerd gedurende je volledig loopbaan van stu-dent tot ervaren advocaat.

Student stageIeder jaar geven wij de mogelijkheid aan een twintigtal rechten-studenten om een student-stage bij ons te lopen. In onze optiek is dit de beste manier om elkaar te leren kennen. Je krijgt inzicht in het functioneren van ons kantoor en een goed beeld van wat de advocatuur inhoud. Wij leren jou op persoonlijk en vakinhoudelijk niveau kennen. Voor ons is de stage een succes als jij een goed beeld hebt kunnen vormen over de advocatuur en dat je nieuwe dingen hebt geleerd. Natuurlijk vinden wij het leuk als jij door de stage bevestigd wordt in je voornemen advocaat te willen worden. De standaard stage duurt in principe 6 weken op full time basis.

33

Page 35: Carrièreweek Utrecht 2011

Advocaat-stagiairWanneer je bij ons als advocaat begint, ga je meteen in de praktijk aan de slag. Je maakt deel uit van een team advocaten bij één van onze secties. Vanaf dag 1 loop je mee in de dossiers van andere advocaten en verricht daarin werkzaam-heden. Hierbij wordt je goed begeleid door je patroon en je mentor. Leren door te doen vinden wij belangrijk, dus wanneer jij er aan toe bent zal je snel eigen verantwoordelijkheden krijgen en daarmee je eerste ‘eigen’ zaken en cliënten. Naast het werken in de praktijk volg je de Beroepsopleiding van de Orde van Advocaten en de vervolgcursussen. Daarnaast neem je als lid van Vereniging De Jonge Balie met andere jonge advocaten deel aan neven-activiteiten (bor-rels, reisjes, lezingen etc).

Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatiebrief, curriculum vitae en cijferlijst naar [email protected]

37

@ Drukbedrijf.nl @ Drukbedrijf.nl

Drukwerkbestellen is nog nooit

zo makkelijkgeweest!!

10% KORTING MET DEZE CODE:

MAKEAMOVE10%

Page 36: Carrièreweek Utrecht 2011

35

Goede doelen

Voor het eerst zullen dit jaar naast commerciële bedrijven ook stichtingen op de Carrièreweek verschijnen. LiveBuild, KWF, Stich-ting Doe Een Wens en Stichting Duurzaam Nederland zullen een presentatie van 30 minuten geven over hun organisatie. Om een presentatie bij te wonen kun je je inschrijven op onze website maar ook op de dag zelf.

Stichting Duurzaam Nederland

Stichting Duurzaam Nederland (SDN), dé schakel tussen het be-drijfsleven, NGO’s en universitaire studenten. Samenwerking tus-sen de profit en non-profit sector is van groot belang. Via SDN slaat de academische student de brug. De NGO geeft een (stage)opdracht op, universitaire studenten voeren het uit, een manager uit het bedrijfsleven fungeert als coach. Een eenvoudig concept, een omvangrijk resultaat.

Organisaties waar SDN mee werkt zijn oa het Rode Kruis, SOS Kinderdorpen, War Child, Edukans en KWF Kankerbestrijding. Aangesloten bedrijven zijn FrieslandCampina, AkzoNobel, Pep-siCo en Allen&Overy. Sinds de oprichting begin 2010 zijn de stageopdrachten verschillend van aard geweest. Zo hebben stu-denten een marketingplan geschreven voor het glazen huis, een fondsenwervend concept bedacht ten behoeve van Colombiaanse scholieren, een samenwerking tot stand gebracht tussen Edukans en FrieslandCampina en wordt er een businessplan geschreven voor crowdfunding. Telkens staat de NGO centraal en wordt ge-bruik gemaakt van de expertise vanuit het bedrijfsleven.

SDN is ervan overtuigd dat samenwerking tussen de non-profit sector en het bedrijfsleven cruciaal is voor een sociaal-economisch duurzame samenleving. Studenten van nu – de leiders van de toekomst – spelen hierin een essentiële rol.

Brainstorm

Na de presentatie zal een brainstormsessie plaatsvinden met een geselecteerde groep studenten van verschillende achtergronden. Tijdens deze sessie wordt er een oplossing gezocht voor een ca-sus waar Stichting Duurzaam Nederland aan werkt. Deze casus los je op met drie partijen: jijzelf, Edukans en FrieslandCampina.

Voor deelname aan de brainstormsessie kun je jezelf inschrijven via onze website. Deelname is op basis van CV-selectie.

Page 37: Carrièreweek Utrecht 2011

Dagindeling dinsdag 22 november

Hieronder vind je het dagprogramma van de bedrijfspresentaties en workshops van dinsdag 22 november.

Hieronder vind je het programma van de bedrijfslunch en het bedrijfsdiner.

Vandaag is er van 10:00 - 17:00 de mogelijkheid om je CV te laten checken door Impressive Green Apple. Voor deze service dien je jezelf op te geven via onze website.

Het dagprogramma van dinsdag 22 november is onder voorbehoud, controleer voor eventuele wijzigingen onze website.

12.30 - 14.30 Bedrijfslunch Heineken18.00 - 21.00 Bedrijfsdiner Rabobank

Bedrijfspresentatie Workshop Workshop Workshop10.00 - 10.3010.30 - 11.0011.00 - 11.3011.30 - 12.0012.00 - 12.3012.30 - 13.0013.00 - 13.3013.30 - 14.0014.00 - 14.3014.30 - 15.0015.00 - 15.3015.30 - 16.00 Duurzaam NL16.00 - 16.3016.30 - 17.0017.00 - 17.3017.30

Rabobank

Randstad

Heineken

Goede doelenRandstad

Borrel

VNAB

McKinsey & Company

Houthoff Buruma

Duurzaam NL

OC&C

Ontvangst

Lunch

36

Page 38: Carrièreweek Utrecht 2011

Hieronder vind je het dagprogramma van de Life Science-ochtend en de juri-dische middag en het branchediner van woensdag 23 november.

Vandaag is er van 10:00 - 15:00 de mogelijkheid om je CV te laten checken door BriefCV. Voor deze service dien je jezelf op te geven via onze web-site.

Het dagprogramma van woensdag 23 november is onder voorbehoud, controleer voor eventuele wijzigingen onze website.

Life Science Advocatuur Advocatuur Advocatuur10.00 - 10.30 Ontvangst10.30 - 11.0011.00 - 11.3011.30 - 12.0012.00 - 12.3012.30 - 13.0013.00 - 13.3013.30 - 14.0014.00 - 14.3014.30 - 15.0015.00 - 15.3015.30 - 16.0016.00 - 16.3016.30 - 17.0017.00

Lunch

Ontvangst

Branchediner

Nettie Buitelaar

Altran

Genmab

HekkelmanDe Brauw

Blackstone Westbroek

Allen & Overy

Dagindeling woensdag 23 november

37

Page 39: Carrièreweek Utrecht 2011

Hieronder vind je het dagprogramma van de bedrijfspresentaties en workshops van donderdag 24 november.

Hieronder vind je het programma van de individuele gesprekken.

Vandaag is er van 10:00 - 17:00 de mogelijkheid om je CV te laten checken door BriefCV. Voor deze service dien je jezelf op te geven via onze web-site.

11.30 - 15.30 Gesprekken Pon13.30 - 17.30 Gesprekken Essent

Het dagprogramma van donderdag 24 november is onder voorbehoud, controleer voor eventuele wijzigingen onze website.

Bedrijfspresentatie Bedrijfspresentatie Workshop Workshop10.00 - 10.3010.30 - 11.0011.00 - 11.3011.30 - 12.0012.00 - 12.3012.30 - 13.0013.00 - 13.3013.30 - 14.0014.00 - 14.3014.30 - 15.0015.00 - 15.3015.30 - 16.0016.00 - 16.3016.30 - 17.0017.00 - 17.3017.30

Ontvangst

Van Lanschot Bankiers

Pon

Grontmij

Bain & Company

&Samhoud

Essent

Bain & Company&Samhoud

Grontmij

Lunch

Lunch

Borrel

Dagindeling donderdag 24 november

38

Page 40: Carrièreweek Utrecht 2011
Page 41: Carrièreweek Utrecht 2011

Locatie Seats2Meet

Wat is Seats2Meet?

Seats2meet is een ruimte om elkaar te ontmoeten, te werken, waarde te co-creëren, kennis uit te wisselen en ideeën te creëren, te innoveren en te inspi-reren, geïnspireerd te worden en als allerbelangrijkst, een plek om samen te werken en elkaar te versterken. Om deze redenen is Seats2Meet een uitste-kende locatie voor de Make a Move Carrièreweek.

Seats2Meet & Make a Move Carrièreweek

Tijdens de Carrièreweek kun je gebruik maken van de verschillende faciliteiten die Seats2Meet biedt. Gedurende de dag kun je onbeperkt genieten van het ruime koffie- en theeaanbod. Daarnaast heb je de hele dag beschikking over laptops met toegang tot internet en een leestafel met verschillende magazines en kranten. Onder het genot van de lunch of de borrel kun je de aanwezige re-cruiters spreken en op een informele manier kennis maken met het bedrijf van jouw keuze. Zo kun jij op een vrijblijvende en gemakkelijke manier netwerken met jouw toekomstige werkgever.

Adres

Moreelsepark 65 (Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e etage)3511 EP Utrecht

Routebeschrijving

• Vanaf de stationshal van Utrecht CS loopt u richting Winkelcentrum ‘Hoog Catharijne’ • Na ca 100 meter ziet u rechts een filiaal van de ABN/AMRO Bank. Ga hier rechtsaf. • Na 250 meter ziet u dan tussen het terras van restaurant Hagenouw en de Albert Heijn, de ingang van ‘kantoren Hoog Overborch’. Hier gaat u naar binnen en u belt aan bij Seats2meet.com. • U neemt vervolgens de lift naar de tweede etage.

40

Page 42: Carrièreweek Utrecht 2011
Page 43: Carrièreweek Utrecht 2011

Colofon

Het Make a Move Carrièreweek programmaboekje is samengesteld ter gele-genheid van de Make a Move Carrièreweek Utrecht van 22, 23 en 24 november 2011.

Met dank aan:AIESEC UtrechtAIESEC NederlandAlbert Heijn GodebaldkwartierKoos TrompMarc ReinkeDeelnemende bedrijvenMake a Move UtrechtMake a Move AmsterdamMake a Move GroningenMake a Move MaastrichtMake a Move NijmegenMake a Move RotterdamMake a Move TilburgMake a Move TwenteMake a Move WageningenDouwe Egberts Café Korte JansstraatEet- & Drinkgelegenheid de BeursMcDonalds‘t Gras van de BurenWolff bioscoop UtrechtKapsalon the Graduates

Copyright © 2011Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het Make a Move team. Ondanks alle zorg die aan deze uitgave is besteed, blijven vergissingen mogelijk. Het Make a Move team kan daarvoor echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Redactieadres:Make a Move UtrechtAchter Sint Pieter 253512 HR UtrechtTel: 030 253 63 27Email: [email protected]

Hoofdredactie:Chrisje [email protected]

Bestuur en organisatie Carrière-week:Coördinator - Florentine GillisAccount manager - Wout BouwersAccount manager - Lizzy v/d VennMarketing Manager - Rixt HarmsenExternal Relations - Chrisje VerbeekLogistics - Olivier Schotel

Oplage: 1000

42

Page 44: Carrièreweek Utrecht 2011

Ontdek de wereld van Rabobank als trainee.Bijna klaar met je studie? Dan sta je voor een belangrijke beslissing: waar start je je carrière? Een goede start geeft immers

meteen een voorsprong. Zeker als je start bij Rabobank. Daar waar fatsoenlijk en succesvol zakendoen één en hetzelfde

zijn. We zijn niet alleen de meest innovatieve en ondernemende bank van en voor Nederland, maar hebben ook

een wereldwijd netwerk, met ruim 600 vestigingen en 140 kantoren in meer dan 45 landen. Bovendien is Rabobank

wederom verkozen tot de nummer 1 werkgever van Nederland. Kortom, pak die voorsprong en ontdek de wereld van

Rabobank als trainee.

Uniek loopbaanpadRabobank biedt uitdagende traineeships binnen een breed speelveld. Van lokaal tot internationaal, van commercieel

tot productgericht, van particulier tot zakelijk bankieren en van bancaire tot ICT-processen. Binnen elk traineeship krijg je

alle ruimte, voor professionele én persoonlijke ontwikkeling. We blijven continu in jou investeren. Zo word je niet opgeleid

voor een baan, maar voor een loopbaan. Dit loopbaanpad is afgestemd op jouw unieke persoonlijkheid en ambitie.

WereldniveauZit jij boordevol ideeën? Durf jij verantwoordelijkheid te nemen? En overtuigend je visie uit te dragen? We zoeken

studenten met een aansprekende persoonlijkheid, met lef en de gave om anderen te inspireren. Ambitieuze jonge

mensen die willen doorgroeien en in de toekomst op alle niveaus het verschil maken voor de Rabobank. Reikt jouw

ambitie zo ver?

Kom ontdekkenBen jij net zo ondernemend en onderscheidend als Rabobank? Ontdek of onze wereld ook jouw wereld wordt. Kom snel

kennismaken, kijk voor de recruitmentkalender en alle informatie over onze traineeships op rabobank.nl/werken.

www.rabobank.nl/werken

Word jij de Rabobank als trainee?

Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabo_CMT Recruitment_210x297.indd 1 12-05-11 14:18