Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

20
WWW.HOUTLAND.BE CAMPUS Houtland De Ladder Houtlandinstituut Rijselstraat 110 Torhout OPENDEURDAG zondag 15 maart 2015 De Avondschool

description

 

Transcript of Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

Page 1: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

WWW.HOUTLAND.BE

CAMPUS Houtland

De Ladder Houtlandinstituut

Rijselstraat 110 Torhout

OPENDEURDAGzondag 15 maart 2015

De Avondschool

Page 2: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

Geen muren, geen grenzen

allemaal buren

en unieke mensen

Hier is elke leerling een VIP!

De school voor het leven !

Welkom op Campus Houtland. Hier bundelen we onze krachten en bieden onderwijs aan op maat van iedereen.Campus Houtland omvat niet alleen een kleuterschool, lager en secundair onderwijs, maar biedt ook volwassenonderwijs en een kinderopvang aan.We mogen onszelf terecht ‘de school voor het leven’ noemen.Onze leerlingen krijgen kwalitatief goed onderwijs door te werken in kleine klasgroepen in ruime en moderne klassen, door maximale zorg en individuele aandacht en met de nieuwste leermethodes.Op onze school mag je meer verwachten dan leerstof ; kritische geesten hebben meer nodig dan alleen maar kennis.De campus is gelegen in een groene omgeving. In samenwerking met Regionaal Landschap Houtland en Natuurpunt Vlaanderen werken wij als school tevens mee aan ecologische projecten op het domein, waarbij en waarvan de kinderen kunnen leren en genieten.Wij werken aan een sterke sociaal‐emotionele ontwikkeling d.m.v. school‐projecten van klein tot groot. Bij ons kan je een beroep doen op onze sterke leerlingenbegeleiding, want bij ons ben JIJ de VIP!Onze school is dan ook voor véél leerlingen een tweede thuis waar ze, eens hun diploma op zak, nog graag een keertje langskomen op de vele naschoolse activiteiten.

Het schoolteam van de Campus Houtland.

Page 3: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

De school voor het leven !

KINDERDAGVERBLIJF‘T LADDERHOFJE & ‘T KINDERHOFJE

In dagopvang ‘t Ladderhofje en ‘t Kinderhofje staan 5 medewerksters klaar om de kinderen, die nog niet naar de basisschool gaan (0‐3 jaar) en kinderen in naschoolse opvang (3‐12 jaar), in een familiale sfeer op te vangen. Ze staan voor kwalitatieve opvang en een eenvoudige doorgroei van crèche naar kleuterklas.Beide staan onder toezicht van Kind & Gezin.

‘t LadderhofjeLichterveldestraat 71a8820 Torhout 0496 51 87 56

‘t KinderhofjeRevinzestraat 56

8820 Torhout 050 2157 05

IBO ‘t Berenhof(Intiatief buitenschoolse opvang)

Revinzestraat 56 te Torhout

3 tot 12 jaar‘s morgens vanaf 7.00u

na school van 15.45u tot 18.30uen alle vrije schooldagen en vakanties

Inlichtingen & inschrijvingen

op tel. 0491593844of kom een kijkje nemen op de openklasdag

[email protected]

Page 4: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

BASISSCHOOL

De LadderRijselstraat 110 - 8820 TORHOUT

050/21 33 21 - [email protected]

www.houtland.be

Inschrijvingen :

elke werkdag van 9u tot 12u en van 14u tot 16u(niet op woensdagnamiddag)

tijdens de zomervakantie : van 1 juli tem. 3 juli

en van 17 augustus t.e.m. 31 augustus

Bezoek onze basisschool tijdensde openklasdag van donderdag 27 augustus

van 17.00u tot 19.00u

Page 5: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

Oog voor totale ontwikkeling

Leren met...Wij hechten belang aan het leren van de kinderen.Daarin staat uw kind centraal. Onze leerkrachten gebruiken de nieuwste leermethodes en onderwijsvormen.Uw kind is bij ons een VIP ! Daarom denken wij na hoe wij uw kinderen het best kunnen begeleiden bij hun leren en creëren wij op deze manier een zo sterk mogelijke leeromgeving voor hen.

Wij zijn ervan overtuigd dat leren enkel kan wanneer uw kind zich goed voelt. Daarom hechten wij belang aan een veilige en rustige leeromgeving. Elk jaar werken wij een eigen uniek schoolproject uit op maat van de kinderen. Daarvoor doen wij beroep op onze twee schoolmascottes : koning en nar.

Leren al doende. Als school hechten we eveneens belang aan de motorische ontwikkeling (knippen, tekenen, schilderen, fietsen, sporten, techniek...). Wij creëren mogelijkheden om tot rust te komen en om actief te zijn (sport en spel) in en uit de klas.

Hoofd

Hart

Handen

Page 6: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

Ruimte voor ontwikkeling

Leren in...Wij willen dat de kinderen zich thuis voelen op onze school. Daarom hechten we belang aan de inrichting van onze klassen.Onze klassen werden voorzien van nieuwe ergonomische stoelen en banken, aangepaste werk‐ en leerhoeken en computers.Elke klas is te herkennen aan zijn eigen kleur en sfeer.

Leren gebeurt ook buiten de eigen klas.Op onze school beschikken wij over een vernieuwde school‐bibliotheek, een ruime computerklas, een rusthoek, een poly‐valente zaal met beamer, een speelzaal en een ruime speelplaats.

Onze campus ligt in het centrum en toch in een veilige en groene omgeving. De campus is een groene oase met zelfs een afgesloten natuurdomein. Het groenbeheer gebeurt samen met personeel, kinderen, ouders én Natuurpunt. Daarnaast wordt op de campus tevens gesorteerd. We zijn dan ook trots op ons logo van “Groene school” dat kadert in het MOS‐project.

Klas

School

Campus

Page 7: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

GEDEELDE TROEVEN...SAMEN STERK !

EEN GEZONDE VOEDING, DAAR GAAN WIJ VOOR!

RESPECT VOOR IEDERS OVERTUIGING

GEDEELDE TROEVEN...SAMEN STERK !

Als ENIGE school in de regio staan wij open voor ieders mening, elke sociale achter‐grond, geloofsovertuiging of levensbeschouwing.Onze afgestudeerde leerlingen zijn dan ook kritische jonge mensen, zelfzeker maar met respect voor iedereen!

Bij ons kun je ieder schooljaar opnieuw kiezen uit volgende geloofsovertuigingen :‐ Rooms‐katholieke godsdienst‐ Protestants‐evangelische godsdienst‐ Niet‐confesionele zedenleerAndere overtuigingen kunnen eventueel ook in het lesaanbodworden opgenomen indien er vraag naar is.

De school heeft gekozen voor kwaliteitsvollemaaltijden. Wij bieden een ruime keuze aan vangezonde maaltijden. Er kan tevens gekozen worden voor vegetarisch. In het secundair kan er ook nog gekozen worden voor een ruim aanbod van koude schotels en belegde broodjes.Je kunt natuurlijk ook zelf je boterhammen meebrengen. Soep is afzonderlijk te verkrijgen.De maaltijden worden geserveerd via een selfservice. De allerkleinsten worden aan tafel bediend.

Page 8: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

Onze school heeft het grote voor‐deel over een moderne en volledig uitgeruste sporthal te beschikken. De talloze toestellen en extra attributen maken een zeer breed aanbod van sporten mogelijk.

De ruime benedenzaal wordt vooral gebruikt voor balsporten en turn‐oefeningen. De bovenzaal wordt meer aangewend voor dans, lopen en andere sporten waarvoor geen toestellen nodig zijn.

Een buitensportveld zorgt bij mooi en droog weer voor de gelegenheid om in open lucht aan sport te doen.We beschikken tevens over ruime en aparte kleedkamers voor jongens en meisjes.

SPORTIVITEIT TROEF !

Page 9: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

Onze school is net dat beetje anders !

Rijselstraat 110 - 8820 TORHOUT

050/21 33 21 - [email protected]

www.houtland.be

‘Hokjesdenken’ is ons vreemd.Het Houtlandinstituut Torhout biedt immers een mooie waaier van algemeen, technisch en beroepssecundair onderwijs.Samenleven en samenwerken is hier een vanzelfsprekendheid.Onze leerlingen krijgen zo oog en waardering voor ieders vaardigheden. Je leert samenwerken dankzij diverse klasoverschrijdende projecten. Het biedt de leerlingen een ideale voorbereiding op het latere echte leven. Wij kunnen tevens rekenen op een zeer professioneel team van gedreven mensen.Daarnaast zorgen kleine klasgroepen voor een optimale begeleiding. Of je jezelf nu wil voorbereiden op hogere studies of direct beroepsbekwaam wil worden, bij ons kan het allemaal. Onze school is dan ook voor véél leerlingen een tweede thuis waar ze, eens hun diploma op zak, nog graag een keertje langskomen tijdens een van de vele naschoolse activiteiten.

Inschrijvingen :van 1 juli t.e.m. 3 juli en van 17 augustus t.e.m. 31 augustuselke werkdag van 9u tot 12u en van 14u tot 16u(niet op woensdagnamiddag)

Page 10: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

ALGEMEEN SECUNDAIR ONDERWIJS

Via ruime en goed uitgeruste labo’s staan wij garant voor een degelijke wetenschappelijke opleiding. De groene campus biedt de weten‐schappers veel onderzoeksmogelijkheden.

Veel algemene vakken kunnen beschikken over degelijke themaklassen: aardrijkskunde, geschiedenis, taallabo, Latijn... Talrijke klassen zijn tevens uitgerust met computers en beamers.

De diverse computerklassen zorgen voor de nodige toegang tot het digitaal studeren. Alle computer‐klassen zijn uitgerust met up‐to‐date computers die aangesloten zijn op het schoolnetwerk.

Wij streven ernaar ALLE leerlingen een eerlijke kans op slagen te geven. Via onze kleine klasgroepen kunnen we dit doel dan ook vlot bereiken, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

De school voor het leven !

1ste graad Latijn Moderne wetenschappen2de graad Latijn Wetenschappen Humane wetenschappen3de graad Wetenschappen - Wiskunde Moderne talen - Wetenschappen Humane wetenschappen

Page 11: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

TECHNISCH SECUNDAIR ONDERWIJS

Steeds meer bedrijven wensen degelijk en gespecialiseerd technisch personeel. In de richting elektromechanica word je opgeleid tot een hooggeschoolde technicus.

Ook hier zorgen de diverse computerklassen voor de nodige toegang tot het digitaal studeren en dit voor zowel de richting handel als elektromechanica.

Wij kozen ervoor om in de derde graad de studie‐richting uit te breiden tot Handel‐Logistiek. Het huidige bedrijfsleven zoekt immers flexibele en dynamische medewerkers die naast een theoretische kennis ook beschikken over grote communicatieve vaardigheden.

opendeurdag zondag 15 maart

1ste graad Handel Mechanica-Elektriciteit2de graad Handel Elektromechanica3de graad Handel-Logistiek Elektromechanica TECHNISCH

SECUNDAIR ONDERWIJS

Steeds meer bedrijven wensen degelijk en gespecialiseerd technisch personeel. In de richting elektromechanica word je opgeleid tot een hooggeschoolde technicus.

Ook hier zorgen de diverse computerklassen voor de nodige toegang tot het digitaal studeren en dit voor zowel de richting handel als elektromechanica.

Wij kozen ervoor om in de derde graad de studie‐richting uit te breiden tot Handel‐Logistiek. Het huidige bedrijfsleven zoekt immers flexibele en dynamische medewerkers die naast een theoretische kennis ook beschikken over grote communicatieve vaardigheden.

opendeurdag zondag 15 maart

1ste graad Handel Mechanica-Elektriciteit2de graad Handel Elektromechanica3de graad Handel-Logistiek Elektromechanica

Page 12: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

BEROEPS SECUNDAIR ONDERWIJS

Techniek wint aan belang in onze huidige, snel evoluerende maatschappij. Daarom stemmen wij ons onderwijsaanbod daarop af. Onze werkplaatsen met o.a. CNC‐machines zorgen voor een degelijke basis. De stages en werkplekleren bij de VDAB en bedrijven in de regio zijn sterke troeven in de derde graad werktuigmachines.

Onze studierichting hout beschikt over ruime en degelijk ingerichte werkplaatsen. Het is een echte praktijkrichting waarin heel wat uren stage worden aangeboden. We mogen dus gerust stellen dat hier vakmensen worden gevormd!

Een degelijk verzorgingslokaal met bijbehorende didactische keuken geeft onze verzorgenden een kwalitatief hoogstaande opleiding. Ook hier zijn de stages weer een essentieel onderdeel van de vorming die hen de juiste voorbereiding biedt voor hun

1ste graad Decoratie-Verzorging-Voeding Hout-Metaal

2de graad Hout Basismechanica Verzorging-Voeding

3de graad Houtbewerking Werktuigmachines Verzorging Bijzondere schrijnwerkconstructies Industrieel onderhoud Thuis- en bejaardenzorg/Zorgkundige

De school voor het leven !

BEROEPS SECUNDAIR ONDERWIJS

Techniek wint aan belang in onze huidige, snel evoluerende maatschappij. Daarom stemmen wij ons onderwijsaanbod daarop af. Onze werkplaatsen met o.a. CNC‐machines zorgen voor een degelijke basis. De stages en werkplekleren bij de VDAB en bedrijven in de regio zijn sterke troeven in de derde graad werktuigmachines.

Onze studierichting hout beschikt over ruime en degelijk ingerichte werkplaatsen. Het is een echte praktijkrichting waarin heel wat uren stage worden aangeboden. We mogen dus gerust stellen dat hier vakmensen worden gevormd!

Een degelijk verzorgingslokaal met bijbehorende didactische keuken geeft onze verzorgenden een kwalitatief hoogstaande opleiding. Ook hier zijn de stages weer een essentieel onderdeel van de vorming die hen de juiste voorbereiding biedt voor hun

1ste graad Decoratie-Verzorging-Voeding Hout-Metaal

2de graad Hout Basismechanica Verzorging-Voeding

3de graad Houtbewerking Werktuigmachines Verzorging Bijzondere schrijnwerkconstructies Industrieel onderhoud Thuis- en bejaardenzorg/Zorgkundige

De school voor het leven !

Page 13: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

STUDIEAANBOD

EERSTE GRAAD Latijn Handel Moderne wetenschappen Hout-Metaal Mechanica-Elektriciteit Decoratie-Verzorging-Voeding

TWEEDE GRAADASO BSO (Algemeen Secundair Onderwijs) (Beroeps Secundair Onderwijs)

Latijn Verzorging-Voeding Wetenschappen Hout Humane wetenschappen Basismechanica

TSO (Technisch Secundair Onderwijs)

Elektromechanica Handel

DERDE GRAADASO BSO (Algemeen Secundair Onderwijs) (Beroeps Secundair Onderwijs)

Wetenschappen-Wiskunde Verzorging Moderne Talen - Wetenschappen Houtbewerking Humane wetenschappen Werktuigmachines

7de jaar BSOTSO (Technisch Secundair Onderwijs) Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige

Elektromechanica Bijzondere schrijnwerkconstructies Handel-Logistiek Industrieel onderhoud

gratis mogelijkheid tot het behalen vanvoorlopig rijbewijs en attest bedrijfsbeheer

STUDIEAANBOD

EERSTE GRAAD Latijn Handel Moderne wetenschappen Hout-Metaal Mechanica-Elektriciteit Decoratie-Verzorging-Voeding

TWEEDE GRAADASO BSO (Algemeen Secundair Onderwijs) (Beroeps Secundair Onderwijs)

Latijn Verzorging-Voeding Wetenschappen Hout Humane wetenschappen Basismechanica

TSO (Technisch Secundair Onderwijs)

Elektromechanica Handel

DERDE GRAADASO BSO (Algemeen Secundair Onderwijs) (Beroeps Secundair Onderwijs)

Wetenschappen-Wiskunde Verzorging Moderne Talen - Wetenschappen Houtbewerking Humane wetenschappen Werktuigmachines

7de jaar BSOTSO (Technisch Secundair Onderwijs) Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige

Elektromechanica Bijzondere schrijnwerkconstructies Handel-Logistiek Industrieel onderhoud

gratis mogelijkheid tot het behalen vanvoorlopig rijbewijs en attest bedrijfsbeheer

Page 14: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

Leerlingen‐raad

Ouders

Leerkrachten‐team

Vrienden‐kring

CLB

Ouder‐ enschoolraad

Personeel

Kinder‐opvang

Evenwicht tussen actie en rust

Page 15: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

PROGRAMMA OPENDEURDAG ZONDAG 15 MAART 2015

Basisschool De Ladder

openklassen van 10u. tot 12u. en van 14u. tot 16u.

Houtlandinstituut

De Avondschoolworkshop werken met iPaddemonstratie fietstechnieken (namiddag)

De school voor het leven !

* informatica: initiatie filmbewerking* wiskunde: lesmoment ‚de gulden snede’* aardrijkskunde: lesmoment determinatie van mineralen* geschiedenis: historisch koken* techniek: lesmoment* wetenschappen: lesmoment microscopie, wetenschapsshow en insectenhotel* voorstelling miniondernemingenkoken: bereiden aperitiefhapjes en versnaperingen* mechanica: werkstuk maken met CNC‐machine & demonstratie tekenprogramma* elektriciteit: lesmoment praktijk elektriciteit* hout: plaatsen van parket & houtdraaiwerk* demonstratie en initiatie gevechtsporten* presentaties geïntegreerde werkperiodes (GWP)* ...

maak kennis met onze klassen en de klaswerkingwat en hoe werken de kinderen en de leerkrachten ?

Page 16: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

KIP & FRIETJESvolwassenen: 13 euro

kinderen t.e.m. 12 jaar: 8 euro

kinderen t.e.m. 3 jaar: gratis

inschrijven voor 9 maart via:

* de website

http://kta.houtland.be/webform/kip‐met‐frietjes‐opendeurdag

[email protected]

* e‐mail

* de telefoon (van 10u. tot 12u. en van 14 u. tot 16u.)

050 ‐ 21 33 21

PROGRAMMA OPENDEURDAG ZONDAG 15 MAART 2015

12u. ‐ 14u.

Page 17: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

INSCHRIJVINGENvan 11 mei tot 25 junivanaf 19 augustus

SECRETARIAATmaandag tot donderdag16.00 - 20.00

Page 18: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

VooR bEGINNERS EN GEVoRdERdEN...

Computer voor beginners - Internet - Windows 8.1Je PC binnenste buiten - iPad - Tablet & Smartphones AutoCad - Inventor - Photoshop ElementsDigitale fotografie - Office - Facebook & Twitter ...

Ook kortlopende cursussen van 6 of 12 lessen

TREk JE PlAN oVER dE TAAl- EN lANdSGRENzEN, lEER EEN VREEmdE TAAl

Frans - Engels - Spaans ...

lEER kokEN IN EEN oNTSPANNEN SfEER oNdER lEIdING VAN oNS ERVAREN TEAm

Koken voor beginners - Warme keukenKoude keuken - Italiaans - MediterraansOosters ...

Page 19: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

bEHAAl HET GETuIGSCHRIfT om zElfSTANdIGE TE woRdEN

2 modules:Zelfstandig ondernemen & Ondernemingsplan

1 avond per week gedurende 1 jaar

fIETSEN moNTEREN, oNdERHoudEN EN HERSTEllEN,

bASIS TECHNIEk:mETAAl, ElEkTRICITEIT, lASSEN

Schrijf je in voor het hele schooljaar!

HET TAAlbAd VooR wIE NEdERlANdS wIl lEREN

Volg bij ons de eerste twee modules Nederlands voor anderstaligen

www.hettaalbad.be

Page 20: Campus Houtland Torhout Schoolbrochure 2015

PROGRAMMA OPENDEURDAG ZONDAG 15 MAART 2015

doorlopend van 9 u. tot 16 u.

INDOOR TWEEDEHANDSBEURS

de school voor het leven !

doorlopend tombola met om 16 u.30 bekendmaking hoofdprijs tablet

PROGRAMMA OPENDEURDAG ZONDAG 15 MAART 2015

doorlopend van 9 u. tot 16 u.

INDOOR TWEEDEHANDSBEURS

de school voor het leven !

doorlopend tombola met om 16 u.30 bekendmaking hoofdprijs tablet