By Nine - Personal Guide

14
BY DON’T BE AFRAID TO FAIL. BE AFRAID NOT TO TRY. 2013 NINE PERSONAL GUIDE

description

Nienke Toorneman - all round Fashion

Transcript of By Nine - Personal Guide

Page 1: By Nine - Personal Guide

BY

DON’T BE AFRAID TO FAIL.

BE AFRAID NOT TO TRY.

2013

NINEPERSONAL GUIDE

Page 2: By Nine - Personal Guide

Editorial

Welkom in mijn Personal Guide.

Met deze guide wil ik je laten zien wie ik ben en wat mijn kwaliteiten zijn.

Al tijden droom ik van een fantastische baan in de mode en nu is de tijd gekomen om mijn droom waar te maken.

Je ontvangt deze Personal Guide omdat ik geloof dat jij mij verder kan helpen om dit te verwezenlijken. Ik ben inzetbaar als Visual Merchandiser, Vertegenwoordiger, (assistent) Stylist of (fashion) Editor. Maar ook een combinatie, all-round, zou geweldig zijn.

Wil je meer over mij weten? Aarzel dan niet! Ik hoop je snel te spreken!

groeten

Nienke

Professionele fotografie: Garrelt Schuil, Jessica van der Graaff Visagie: Nienke ToornemanKleding: Zara, H&M,Imagine By Kim, Bershka, Mango, Stradivarius, New Look, Eleven Paris by Louen, Modstrom by Louen, Mi-chael Kors by Bijenkorf, Gestuz bij Louen, Just Female, Ichi

Nienke Toorneman [email protected] 0031(0)655805095

Page 3: By Nine - Personal Guide

Love it

inhoud

pag. 4-5 Who am I

pag. 5-6 De stijl van... Nienke Toorneman

pag. 7-8 DIY

pag. 8-9 Mijn fashion favorites pag. 10-11 Zomer 2013 musthaves

Page 4: By Nine - Personal Guide

Who am IIk ben Nienke Toorneman, 30 jaar wonende te Rotterdam. Ik heb een MBO opleiding Grafische Vormgeving afgerond en daarna HBO Media- en Entertainment Management gestudeerd. Na een tijd in de media gewerkt te hebben kwam ik er een aantal jaren geleden achter dat mijn passie niet in de tv-wereld maar in de mode ligt. Sinds enkele jaren ben ik hier actief mee bezig. Ik heb prints ontworpen voor mijn eigen t-shirtlijn en fashion artikelen gemaakt voor de website “Young but Successful”. Verder ben ik elke dag bezig met het bekijken van mode, wat wordt er gedragen, hoe wordt het gecombineerd? Zou ik het ook zo doen of juist totaal anders? Heerlijk. Ik ben begonnen in de winkel, toen op de aftersales van een modefabrikant en daarna werkzaam als Visual Merchandiser.

Ik heb een goed gevoel voor styling en ben in staat dit commercieel juist te vertalen. Ik vind het heerlijk om heel de dag te puzzelen naar mogelijkheden en (commerciële) oplossingen zowel in werk als vrije tijd. Naast creatief ben ik ook erg handig. Ik bezit, naar het schijnt bij vrouwen sporadisch, technisch inzicht. Ook plannen en organiseren zijn kwaliteiten die mij op het lijf geschreven zijn. Ik denk altijd een stap vooruit en ben sterk in verbanden leggen. Kwaliteiten die altijd zeer goed van pas komen.

Creativiteit is niet iets wat je aan kan leren, dat heb je of dat heb je niet. Net als gevoel voor stijl(ing) en mode. Je kan het wel bijspijkeren door het signaleren van trends. Daar ben ik continu mee bezig, bewust en onbewust. Het leukste aan mode vind ik dat het dynamisch is, het verandert constant. Telkens een andere collectie met een daarbij horende uitstraling. Mensen zijn snel verveeld dus die moet je blijven prikkelen met nieuwe ideeën.

By Nine

Page 5: By Nine - Personal Guide
Page 6: By Nine - Personal Guide

De stijl vanMijn stijl is te omschrijven als stoer & vrouwelijk met oog voor detail.

In mijn outfit zit altijd wel iets waar je oog op valt zoals studs, glitters, goud, steentjes of print. Bij sieraden houd ik wanneer de outfit het toe laat van grof: grote kettingen en armban-den. Wanneer een outfit al sprekend genoeg is van zichzelf dan is het nat-uurlijk ook een uitdaging om die af te stylen met verfijnde sieraden.

Voor mezelf houd ik van natuur- en pasteltinten. Meestal afgestyled met een kleur. Al vind ik het ook heerlijk om in de zomer helemaal los te gaan met verschillende kleuren, zoals afgelopen jaar met Colourblocking.

Page 7: By Nine - Personal Guide

Nienke Toorneman

style & fashion

STOER

PASTEL

DETAILS

LEATHER

MIX&MATCH

PANTER

SEXY

Page 8: By Nine - Personal Guide

DIY

artikelen

Page 9: By Nine - Personal Guide
Page 10: By Nine - Personal Guide

Mijn fashion

Page 11: By Nine - Personal Guide

favorites

Page 12: By Nine - Personal Guide

musthaves

gekleurde tas

kleurrijke bandjes

prints

Lente /Zomer 2013

strepen

verschillende materialenmetallic

Page 13: By Nine - Personal Guide

pastel nagellak

kort jasje

geel

kortere lengtes broeken

wit & leer

rieten hoedje

groffe ketting

Page 14: By Nine - Personal Guide