Buy Way Jaarverslag 2012

29
KAARTEN KREDIETEN VERZEKERINGEN DIENSTEN TECHNOLOGIE Jaarverslag 2012

description

Buy Way Jaarverslag 2012

Transcript of Buy Way Jaarverslag 2012

Page 1: Buy Way Jaarverslag 2012

KAARTEN

KREDIETEN

VERZEKERINGEN

DIENSTEN

TECHNOLOGIE

Jaarverslag2012

Page 2: Buy Way Jaarverslag 2012

Van maandag t.e.m. vrijdag van 8.30u tot 18.30u

070 222 750

Phone Express 24/24u & 7/7d

070 222 720

Kaart gestolen of verloren? 24/24u & 7/7d

070 666 677

Website

buyway.bebuyway.lubuywaypf.bebuyway-prepaid.be

Voor meer inlichtingen:

[email protected]+32 (0)2 209 81 83

Adres

Anspachlaan 1/11 1000 Brussel

Volg ons op:

Page 3: Buy Way Jaarverslag 2012

Jaarverslag 2012

Profiel p. 4

2 Voorwoord p. 6

3 Bestuur p. 8

4 Opmerkelijke feiten en geschiedenis p. 10

5 Kerncijfers p. 12

6 Partnerships p. 15

7 Innovaties p. 18

8 Aanbod Business Process Outsourcing (BPO) p. 20

9 Compliance p. 22

0 Risicobeheer p. 23

Waarden p. 24

2 Duurzame ontwikkeling p. 25

3 Financiële staten p. 26

Page 4: Buy Way Jaarverslag 2012

> 4

De specialist in consumentenkrediet

Wij bieden een waaier aan producten en diensten aan:

> Kredietkaarten (en sinds kort ook kaarten met uitgesteld debet en prepaid-kaarten).

> Autokredieten.

> Technische en operationele partner in het beheer van consumentenkrediet toevertrouwd door derden.

> Makelaar in kredieten en verzekeringen.

De commerciële visieWij staan aan de zijde van onze partners en onze klanten om:

> Optimale financieringsoplossingen voor te stellen waarbij de terugbetalingscapaciteit van de klant voorop wordt gesteld.

> Een gepersonaliseerde opvolging van elk dossier aan te bieden, wat resulteert in een nog betere dienstverlening.

> Te innoveren door nieuwe producten te lanceren die de aankoopdaad nog makkelijker maken.

> De klanten van onze partners te dienen aan wie we ons platform ter beschikking stellen.

BetrouwbaarheidOm financieringsoplossingen voor te stellen op het verkooppunt is een betrouwbaar informatiesysteem vereist dat ontwikkeld en onderhouden wordt door gespecialiseerde teams. Dat is de uitdaging die onze medewerkers dag na dag met succes aangaan.

LeadershipAls nummer één op het vlak van het krediet op het verkooppunt in België en in Luxemburg, wil Buy Way zijn buitengewone expertise aanwenden om een Europese speler te worden inzake consumentenkrediet op het verkooppunt.

Profiel

Kredietkaarten – Kaarten uitgesteld debet – Prepaid betaalkaarten –

autokredieten - Technische en operationele partner - Makelaar in

kredieten en verzekeringen

NuMMER 1 IN FINANCIERING OP HET VERKOOPPuNT IN BELGIë EN IN LuxEMBuRG

Page 5: Buy Way Jaarverslag 2012

> 5

Eenheden

Buy Way Tech

Vennootschap voor 100% in handen van Buy Way Personal Finance. Heeft de technologie in handen die wordt gebruikt door de leden van het EESV, meer bepaald de licentie van het softwareplatform SICLID.

Buy Way Personal Finance

Vennootschap van Belgisch recht, eigendom van Wallet, houder van de goedkeuring « kredietgever ». Een dossier « uitgever van elektronisch geld » werd aan de bevoegde overheid overhandigd.

EESV Buy Way Services

Europees economisch samenwerkingsverband waarvan de leden de ter beschikking gestelde technologie en kennis van Buy Way Tech gebruiken.

Het EESV telt volgende leden:

•BuyWayPersonalFinance

•BNPParibasPersonalFinance(Nederland)

•KBCConsumerFinance

•FIMASER ( joint-venture tussen de Groep Carrefour en de Groep BNP Paribas Personal Finance)

De werkingskosten van het EESV worden verdeeld onder de leden volgens gezamenlijk vastgelegde verdeelsleutels.

Het beheer van het EESV is in handen van Damien Guermonprez, CEO van Buy Way Personal Finance.

Apax Partners: een geëngageerde aandeelhouder aan onze zijde

Buy Way Personal Finance is voor 100% in handen van Wallet, een holdingmaatschappij, met als belangrijkste aandeelhouders het fonds APAX France VII (50,5%) en het bedrijf Altamir Amboise (38,3%) genoteerd op de Beurs van Parijs.

Juridisch organigram

Buy Way Tech

KBC Consumer

Finance

Buy Way Personal Finance

FimaserBNP Paribas

Personal FinanceNederland

EESV Buy Way Services100 %

100 %

Wallet

Apax Partners

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 6: Buy Way Jaarverslag 2012

Voorwoord van de chairman:

Het operationeel resultaat van 2012 bedraagt 16,7M€, een verhoging van 54% in vergelijking met 2011. Het Netto Bankproduct stijgt met 9% tot 46,9M€. De exploitatie-coëfficiënt verbetert met 2 punten tot 56%.

Het resultaat van het boekjaar geniet in zijn geheel van een opschorting van eerdere verliezen en wordt niet belast met belastingen. Het bevestigt de duurzaamheid en de stevigheid van het zakenmodel van Buy Way, ondanks de ernstige economische crisis die we doorstaan.

Krediet op het verkooppunt heeft haar veerkracht getoond de laatste jaren, omdat het een reële dienstverlening biedt aan de klanten en de economische activiteit ondersteunt. Zij brengt de verkoop een bijkomend volume aan zaken, noodzakelijk om de rentabiliteit en de groei te garanderen, zeker wanneer de economische cyclus ongunstig is. Vanuit dit oogpunt is het een onontbeerlijke motor voor de consumptie en dus ook voor de economische groei.

Men moet ook de wijsheid van de Belgische consument loven die, zoals een recente universitaire studie heeft aangetoond, een redelijk en verantwoord gebruik maakt van het consumentenkrediet door niet systematisch een verlies aan koopkracht te compenseren met krediet.

Onze politiek op het gebied van risico, traditioneel conservatief, steunt op de tools die ter beschikking worden gesteld door de Wetgever. Onder andere, het positief bestand van de Nationale Bank van België heeft ons toegelaten om voor het vierde jaar op rij de kosten, verbonden aan onbetaalde rekeningen, terug te schroeven. In 2012 bedraagt onze risicolast 6,1M€ (de verkoop van een portefeuille met verlies niet inbegrepen). Een daling van 14% vergeleken met het vorig boekjaar, of een rente

voor ingebrekestelling teruggebracht naar de omloop van 1,5%. Wat men kan staven met de bewering dat 98,5% van onze klanten zijn schulden wel degelijk terugbetaalt.

Deze prestatie is de vrucht van het werk van een team dat vandaag bij de besten van het vak kan geteld worden. Het is deze vakkennis die Buy Way ter beschikking stelt van zijn twee belangrijkste financiële partners. Dat maakt het vandaag mogelijk om gelijkaardige partnerships te overwegen met buitenlandse instellingen en zo een bijkomende, duurzame inkomstenbron te worden.

Het is deze beheerste risicolast die ons heeft toegelaten om de weg van de securitisatie van de schuldvorderingen op revolvingkrediet in te slaan. Deze operatie zou in de loop van het eerste semester 2013 afgerond moeten zijn. Zo zal de financiële onafhankelijkheid van Buy Way duurzaam verzekerd zijn, aan gunstige voorwaarden.

De stevigheid van deze onderneming, de regelmaat van haar prestaties zijn vooreerst te wijten aan de motivatie van de medewerkers en hun groot professionalisme. Dat al onze medewerkers bij deze hiervoor publiekelijk bedankt worden.

Christian Guiraud CHAIrMAN

VoorWoorD2

> 6

Damien Guermonprez Christian Guiraud

Page 7: Buy Way Jaarverslag 2012

« De passie voor de klant en voor de handel brengt ons dichter bij onze partners en zet ons aan om samen met hen te innoveren. Bij Buy Way is onze toekomst uitgestippeld. »

Damien Guermonprez CEO

Voorwoord van de CEO:

Buy Way is een dynamische onderneming die haar verschil onderhoud binnen de sector van het consumentenkrediet. Ons project als onderneming steunt op 4 pijlers: de klant, onze partners, de medewerkers en innovatie. Van elke klant een ambassadeur van het merk maken, is een gewaagde uitdaging. Om hierin te slagen verbeteren wij constant de indicatoren van onze prestaties om onze 580.000 klanten beter te bedienen: intern zijn onze aanvaardingstermijnen door twee gehalveerd in één jaar tijd. Ons percentage in het aannemen van binnenkomende gesprekken ligt boven de 95% en onze gepersonaliseerde maandelijkse uitgavenstaten zijn leesbaarder en duidelijker dan ooit.

Onze tweede prioriteit bestaat erin om de bestendigheid van het bedrijf te garanderen door het succes van onze 1.500 partnerwinkels te bewerkstelligen. Bij Buy Way integreren we ons in het verkoopproces van onze partners om zo hun verkopen te verbeteren, wat het distributiekanaal ook is (verkooppunten, Internet). Trouwens sinds drie jaar hebben zij ons allen hun vertrouwen bevestigd en werden zij vervoegd door nieuwe partners.

Wat onze medewerkers aangaat, betrekken wij elk van hen in een fantastisch menselijk avontuur. Samen het succes van elk van hen bewerkstelligen, de talenten ontdekken en deze doen ontluiken, dat zijn onze ambities. In 2012 hebben wij voor het vierde jaar op rij de afwezigheidsgraad doen zakken. Het bewijs dat onze medewerkers zich meer betrokken voelen. Daar zijn wij fier op.

Uiteindelijk willen we bij Buy Way deelnemen aan de huidige revolutie binnen de wereld van het consumentenkrediet en de betalingsmiddelen, om zo onze expertise ten dienste van onze partners te stellen. In 2012 heeft Buy Way zijn leiderschap op het gebied van innovatie bevestigd door een nieuwe IT-fronttool in een recordtempo te ontwikkelen. En dit met de implicatie van onze partners en van onze de klanten. Wij gaan de uitdaging aan van financieringen voor e-commerce en dekken met ons BPO-aanbod (Business Process Outsourcing) de ganse keten van het consumentenkrediet. Zowel voor aspecten van de informatica als op het gebied van knowhow. Het resultaat van 25 jaar praktijk.

Deze langetermijnvisie vertaalt zich al in onze resultaten, die er elk jaar op vooruit gaan, en ons de nodige middelen geven om onze ambities te realiseren. Dit is een deugdzame werkwijze die we gaan versterken in 2013 met de securitisatie van onze schuldvorderingen op onze kredietkaarten, een primeur in België. Onze beheersing van het risico garandeert de kwaliteit van onze activa en de toegang tot competitieve herfinancieringsvoorwaarden. De passie voor de klant en voor de handel brengt ons dichter bij onze partners en zet ons aan om samen met hen te innoveren. Bij Buy Way is onze toekomst uitgestippeld.

Ik nodig jullie uit om kennis te nemen van ons derde jaarverslag, die een beeld schept van ons jaar 2012 en de resultaten van onze strategie in de verf zet.

Veel leesplezier,

Damien Guermonprez CEO

> 7

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 8: Buy Way Jaarverslag 2012

CEO Damien Guermonprez

Executive Secretary Internal Audit

CFOHugues Lucet

FinancialPlanning

Accounting

Head of AdministrationChantal Brabander

Human resources

ProjectManagement

Legal

FacilityManagement

Head of Sales & Marketing

Ugo Setti

Direct Sales & Marketing

retail

Automotive

Business Development

BeSTUUr3

> 8

Lionel Blart Head of ICT

ugo Setti Head of Sales & Marketing

Hugues Lucet CFO

Chantal Brabander Head of Administration

Damien Guermonprez CEO

Head of ICTLionel Blart

Deputy Head of IT

Timothée Pourbaix

Business Applications

GlobalInfrastructure

ICTSecurity

Page 9: Buy Way Jaarverslag 2012

Head of Compliance & Indebtedness

Thierry Genard

Compliance

Indebtedness

Fraud

Head of RisksJérôme Vallée

risk Assessment & Direct Granting

Scoring &Expert Systems

Credit Collection & Litigation

Raad van Bestuur van Buy Way Personal Finance:

Christian GuIRAuD, Voorzitter

Monique COHEN, Bestuurder

Guillaume COuSSERAN,

Bestuurder

Jacques CAMPAGNE-IBARCQ, Bestuurder

Apax Partners, vertegenwoordigd door:

Romain DuTARTRE, Bestuurder

Damien GuERMONPREZ, Afgevaardigd Bestuurder

> 9

Jérôme Vallée Head of risks

Thierry Genard Head of Compliance & Indebtedness

Timothée Pourbaix Deputy Head of IT

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 10: Buy Way Jaarverslag 2012

Structurele opmerkelijke feiten

oPMerKeliJKe feiTeN eN GeSCHieDeNiS

4

Buy Way: het merk met de knowhow

Sinds oktober 2010 is Buy Way Personal Finance een onafhankelijke speler op de markt van het consumenten-krediet in België en Luxemburg. Dit zorgde voor een nieuwe wind, het enthousiasme van een start-up en dag na dag groeiende toekomstperspectieven!

Alle Buy Way-teams delen dezelfde basis in de Anspachlaan, in het hartje van Brussel. Wij vormen een team van 250 professionals, gepassioneerd door onze verschillende activiteiten. Een team dat elke dag opnieuw haar beroep heruitvindt door nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Overhandiging van de sleutels van de Kia aan de winnaars van onze wedstrijd.

Ontwikkeling van een nieuwe IT-fronttool (Retail Solution) en backtool (Tamtam).

Als zelfstandige en behendige speler waren we als het ware verplicht om onze eigen informaticatool « Front » te ontwikkelen.

De nieuwe IT-fronttool (retail Solution) en backtool (Tamtam) werden intern ontwikkeld door de teams van Buy Way en met onze partners.

De implementatie bij de partners is gestart tijdens het tweede semester 2012. Dit succes heeft een snelle ontplooiing toegelaten bij nieuwe partners zoals rossel. De markt heeft retail Solution onmiddellijk in de armen gesloten.

• Oprichting van Fimaser, 40/60 joint- venture tussen de Cetelem- Groep en GB-INNO-BM.

• Promotie van het krediet.

• Vestiging van Cetelem in België, een 60/40 joint- venture tussen Cetelem-Groep en de GIB-Groep.

• De Cetelem Groep neemt 100% van de aandelen van Cetelem Belgium over en verovert de Luxemburgse markt.

• Overeenkomst met de Groep KBC, met het oog op het ter beschikking stellen van de technologie van de revolving-kaarten aan de instellingen KBC, Centea en CBC.

1988 1996 2000• Co-branded Visa- en

MasterCard-kaarten.

• Aankoop van UCBEL, specialist in hypothecair krediet. Cetelem Belgium wordt omgedoopt tot BNP Paribas Personal Finance Belgium.

• Te koop gesteld na beslissing van de Europese Commissie als gevolg van de overname van Fortis door BNP Paribas.

2008

• Kanaal makelaars.

• Kanaal Internet.

• Autokredieten.

2005

2006

2007

GESCHIEDENIS VAN EEN PErMANENTE EVOLUTIE

> 10

Page 11: Buy Way Jaarverslag 2012

Activiteit Retail:• Verhoging van 10% van het aantal gerekruteerde

klanten.• Lancering van nieuwe overeenkomsten met de

ketens Groupe rossel, Numericable, Kvik, Alain Afflelou, Meno en But.

• Geslaagde lancering van de prepaid-kaart in het Alvadis-netwerk.

• Lancering van de activiteit e-commerce.

Activiteit Direct:

• Verhoging met 11% van de activiteit in 2012.• Succesrijke wedstrijden op internet.• Verhoging met 32% van het gebruik van de

kaarten op internet.

Activiteit Autokrediet:• Succes van de samenwerking met record Bank

wordt bevestigd.• Hernieuwing van het exclusief samenwerkings-

akkoord met KIA.

Activiteit makelarij in kredieten en verzekeringen:• Ondertekening van diverse partnerships met

leners en verzekeraars.

Opmerkelijke feiten voor onze activiteiten

oPMerKeliJKe feiTeN eN GeSCHieDeNiS

• Fusie met het bedrijf Fidexis dat aanvankelijk voor 51% in handen was van Dexia, en voor 49% van de Franse ven- nootschap Laser Cofinoga.

2009

• Overname door Apax Partners en overdracht van de hypothecaire activiteit aan Fortis.

2010

• Naamsverandering in Buy Way Personal Finance en Buy Way Services.

• Verkoop van de 40% in KBC Consumer Finance.

• Prepaid-kaart.

2011• Securitisatie.

• Eerste Buy Way Awards.

• Opleiding met diploma voor verkopers.

2013

> 11

• Kanaal Smartphone. • Kanaal e-commerce.• Activiteit Finance. • Nieuwe partners « media

en vrijetijd » .• Prepaid kaart tweede

generatie.• BPO-aanbod.• Nieuwe IT-tool.

2012

Gezien op : Buy Way

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 12: Buy Way Jaarverslag 2012

Productie (€ M.)

Kredietkaarten – Nieuwe financieringen

2008 2682009 2392010 2242011 2432012 259

Leningen – Direct & Makelaars

2008 322009 192010 212011 42012 6

Leningen – Auto’s

2008 602009 632010 682011 642012 67

Leningen - Distributie

2008 352009 262010 232011 222012 25

Perimeter van het consumentenkrediet (IFRS-gegevens)

KerNCiJferS VAN BUy WAy PerSoNAl fiNANCe

5

> 12

Nettoresultaat voor belastingen (€ M.)

Netto Bank- product (€ M.)

38

2010

43

2011

46,7

2012

# medewerkers (voltijds)

216

2010

220

2011

234

2012

5,4

2010

10,8

2011

16,7

2012

2010

516.381

Eigen vermogen (€ M.)

76,8

2010

111,4

2011

Solvabiliteitsratio ( %)

12,1 %

2010

18,9 %

2011

21,7 %

2012

Risicokosten* (% van de omloop)

1,9 %

2010

1,6 %

2011

1,5 %

2012

Productie van kredieten (€ M.)

2010

336 333

2011

357

2012

# klanten # actieve klanten

2010

251.797

2011

552.536

2012

585.258

2011

263.379

2012

272.496

> TOTAAL PRODuCTIE

2008 3962009 3472010 3362011 3332012 357 (+7 %)

Efficiëntieratio (Algemene onkosten / NBP)

61 %

2010

58 %

2011

56 %

2012

* Zonder de verkoop van verliezen

108,4

2012

Page 13: Buy Way Jaarverslag 2012

Omloop (€ M.)

Kredietkaarten - Omloop

2008 2502009 2362010 2342011 2532012 274

Leningen – Direct & Makelaars

2008 1002009 862010 742011 522012 34

* Waarvan 102 in disconto.

> 13

> TOTAAL PRODuCTIE

2008 3962009 3472010 3362011 3332012 357 (+7 %)

Leningen - Distributie

2008 302009 262010 252011 242012 25

> TOTAAL OMLOOP

2008 4882009 4852010 4882011 4932012 401 503* (+2 %)

Leningen – Auto’s

2008 1072009 1352010 1552011 1642012 68 170*

Kaarten + leningen

2009 78.8462010 63.7872011 71.0172012 78.744 (+10 %)

Nieuwe kaarten

2009 53.4552010 40.9622011 51.8992012 53.865

Nieuwe leningen

2009 25.3912010 22.8252011 19.1182012 24.879

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 14: Buy Way Jaarverslag 2012

Andere kerncijfers

Sociaal bilan (Buy Way-entiteiten):

> 250 medewerkers, equivalent aan 234 voltijdse banen> Mannen: 51%> Vrouwen: 49%> Gemiddelde leeftijd: 34 jaar> 13 nationaliteiten> Afwezigheidsgraad: 4,1%

Communicatiestromen in 2011:

> Meer dan 1 miljoen oproepen verwerkt> Meer dan 4,2 miljoen stuks per post ontvangen en verzonden > Meer dan 5,1 miljoen e-mails verzonden en verwerkt

Aantal behandelde dossiers

2008 660.3332009 771.4102010 1.017.2422011 1.139.8352012 1.196.999 (+5 %)

KerNCiJferS VAN BUy WAy PerSoNAl fiNANCe

5

> 14> 14

Afwezigheidsgraad:

5,30 %

2010

7%

2009

4,84%

2011

4,10%

2012

Page 15: Buy Way Jaarverslag 2012

Partnerships met vooraanstaande ketens en zelfstandigen

Als een actieve en geëngageerde partner begeleidt Buy Way de ketens en de zelfstandigen. Wij stellen hen de nodige middelen ter beschikking om twee essentiële objectieven te bereiken: hun zakencijfer verhogen en de relatie met hun klanten versterken.

> De omzet van de partners verhogen door:

- Een verhoging van het aantal bezoeken op het verkooppunt.

- Een merkbare verhoging van de gemiddelde korf.

> De band met hun klanten versterken door:

- Een klantenrelatie die begint in het verkooppunt.

- Oplossingen die aangepast zijn aan de behoeften.

- Een lange termijn relatie ondersteund door een continue communicatie.

> 15

PArTNerSHiPS 6

Kaarten

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 16: Buy Way Jaarverslag 2012

PArTNerSHiPS (VerVolG)6

De retail

Buy Way blijft verder marktaandelen veroveren op zijn twee historische markten: België en het Groothertogdom Luxemburg. Maar wij ontwikkelen ons ook in Noord-Frankrijk door Belgische klanten te bedienen in Franse winkels (Conforama, But).

Buy Way is nieuwe partnerships aangegaan met Kvik, Meno en Alain Afflelou.

Na de overname van Photo Hall heeft Buy Way een overeenkomst ondertekend met de nieuwe eigenaar van de keten en zijn 17 winkels.

ELECTRO EN MuLTIMEDIA:

SuPER- EN HyPERMARKTEN:

MEuBELS:

KEuKENS:

SPECIALISTEN:

Media en vrijetijdsbesteding

Een nieuwe trend in de markt van de kredieten is de interesse voor financiële oplossingen die wordt getoond door bedrijven actief in de media en de vrijetijdsbesteding.

Buy Way heeft samenwerkingsakkoorden afgesloten met Numericable (telecomoperator), Fit For Fun (sport) en Groupe rossel (digitale abonnementen). Deze evolutie heeft ons toegelaten om onze oplossingen voor e-commerce te ontplooien bij onze online-klanten.

VRIJE TIJD EN MEDIA:

> 16

Uw Akte van VertrouwenVotre Contrat de Conf iance

Page 17: Buy Way Jaarverslag 2012

De financiële diensten

Als onafhankelijke partij bevindt Buy Way Personal Finance zich in de ideale positie om innoverende partnerschappen aan te gaan met andere spelers uit de financiële sector.

BANKEN:

> KBC Consumer Finance is lid van het EESV en maakt gebruik van het platform van Buy Way Services.

> Fimaser, joint-venture tussen de bank van de Groep Carrefour en de groep BNP Paribas Personal Finance, geniet van ditzelfde platform.

> Record Bank: herfinancieringsakkoord voor de autoactiviteit en partner voor onze makelaars-activiteit.

> Banca Monte Paschi Belgio: beheer van de kredietkaarten in revolving van de bank.

VERZEKERAARS:

De verzekeringen laten de klant toe om gedekt te worden in geval van schade of van een probleem ontstaan door een verandering in zijn privé- of zijn professioneel leven.

> Verzekering ontlener: beschermt de consument in geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of invaliditeit, overlijden, verlies of diefstal van zijn kaart, en biedt een aankoopgarantie.

> Bijstandsverzekering: voor bijstand in het buitenland of voor de wagen, sociaal en juridisch advies en een infolijn voor reisinformatie.

> Hospitalisatieverzekering

MAKELAARS:

Via dit nieuw kanaal positioneert Buy Way zich als makelaar en biedt het zijn klanten volledig op maat uitgewerkte oplossingen aan.

De autoconcessiehouders

Buy Way Personal Finance heeft een belangrijke plaats kunnen bemachtigen in de sector van het autokrediet en van de financiering van vrijetijdsvoertuigen, met het merk KIA als referentiepartner.

In 2012 hebben Buy Way en Kia Motors BELGIUM een nieuw partnerschap ondertekend. Hierdoor bevestigen zij de vertrouwensrelatie die in de loop der laatste jaren werd opgebouwd tussen de twee merken.

AuTO SECTOR:

> 17

« In 2012 hebben we onze portfolio verrijkt met nieuwe partners, hebben we een significante

doorbraak gekend als makelaar en hebben we onze oplossingen voor e-commerce ontplooid. »

ugo Setti Head of Sales & Marketing

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 18: Buy Way Jaarverslag 2012

Op het gebied van innovatie focaliseert Buy Way zijn aandacht op de ontwikkeling van zijn nieuwe IT-tool, het implementeren van oplossingen voor e-commerce en de lancering van zijn prepaid-kaart.

iNNoVATieS7

> 18

Retail Solution

De verkoopstool retail Solution biedt de mogelijkheid om online en van op afstand aanvragen te registreren voor een kredietopening, met onmiddellijke beslissing.

retail Solution vergemakkelijkt de verkoopdaad voor de verkopers, garandeert een gecentraliseerd beheer van de octrooiregels, en beantwoordt zo aan twee hoofdobjectieven:

• De hoge snelheid waarmee de beslissing wordt genomen, wat bijdraagt tot de tevredenheid van de klanten, zowel in de agentschappen als op internet.

• De k w a l i te i t va n d e b e s l i s s i n g , d o o r h e e n d e expertsystemen van Buy Way, die aangepast werd aan de eigen octrooiregels.

De verkoopstool biedt nog andere bijkomende voordelen:

• Personalisatie van de tool volgens de wensen eigen aan de partner.

• Vereenvoudigde inbreng van de klantengegevens in een mum van tijd.

• Snelle beslissing en validatie van de dossiers.

• Persoonlijke opvolging van de partner: online financierings borderel, chat, Buy Way Academy, …

• Ter beschikking stellen van online-diensten.

Makro online-winkel

E-commerce wordt een evidentie en een noodzaak voor alle de retailers.

Makro lanceert in 2012 zijn e-shop; « makroshop.be ». Het biedt nu aan de klanten, die over een kaart beschikken, de mogelijkheid om online non-food aankopen te doen. Met de e-shop verkleint de keten de afstand tussen de klant en het verkooppunt, en vermeerdert het comfort van de klant op het gebied van aankopen.

Buy Way heeft samen met Makro een oplossing ontwikkeld die toelaat om zijn onlineaankopen ook met de M-Card te betalen, de private label-kaart van de keten. De consument geniet dus ook op Internet van de voordelen die worden geboden aan de kaarthouders.

Vandaag kan de Makro-klant dus zijn kaart gebruiken in de winkel, in het tankstation, in de restaurants en de drive-in.Hij heeft daarnaast ook de mogelijkheid om cash geld te vragen aan de kassa, en online zijn aankopen te betalen. In 2013 zal hij ook de mogelijkheid hebben om online een kaart te openen en een financieringsaanvraag te doen.

Page 19: Buy Way Jaarverslag 2012

Prepaid-kaarten

Buy Way lanceerde in augustus 2012 de Buy Way P r e p a i d b i n n e n h e t n e t w e r k v a n d e A l v a d i s -winkelpunten (Groupe Lagardère). De kaart is een MasterCard en biedt alle gebruiksmogelijkheden eigen aan dit type betaalkaart.

Buy Way is de eerste Belgische financiële organisatie die de stap zet om zijn prepaid-aanbod buiten de traditionele omgeving van bankagentschappen en postkantoren aan te bieden. De verpakking werd dan ook speciaal ontworpen voor distributiekanalen van Alvadis (Press Shop, relay, …).

• Fysieke of virtuele kaart

• Te kopen op de dedicated site of in één van de verkooppunten

• Beveiligde aankopen op internet

buyway-prepaid.be

> 19

« Constructieve innovatie is, zich in vraag kunnen stellen

zonder de behoeften van de eindklant uit het oog te

verliezen. Wij hebben onze tools vanuit dit perspectief

heruitgevonden. »

Lionel Blart Head of ICT

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 20: Buy Way Jaarverslag 2012

AANBoD BUSiNeSS ProCeSS oUTSoUrCiNG (BPo)

8

> 20

Reporting

Project Management

IT Operations

SICLIDSystems & Tools

SADClient Management & loyalty

PHENIxOrigination

• Sales• Credit Management• Scoring and

Expert systems

• Cross selling• After-sales services• Debt collection• Litigation

• Retail• Internet• Automotive dealers

Gesterkt door zijn dubbele legitimiteit, als ontlener en leader in zijn markt, en als dienstverlener voor derden, biedt Buy Way een volledig aanbod aan diensten die toelaten te antwoorden aan de behoeften van een maatschappij voor consumentenkrediet.

Een volledig en gespecialiseerd aanbod

Ons BPO-aanbod bestaat uit doeltreffende systemen en een groot meesterschap binnen zijn vakgebied van het consumentenkrediet, vrucht van meer dan 25 jaar ervaring. Zij beantwoordt aan al de professionele verwachtingen, met een sterke specialisatie op het gebied van financieringen op het verkooppunt.

Drie technische pijlers dragen deze professionele expertise:

SICLID: het geïntegreerd systeem met de levenscyclus van het kredietPHENIx: de office verzekert de connecties met de laatste technologische supportsSAD: Systeem ter ondersteuning van de beslissingen en business intelligence

Referenties:

Fortis Credit Card: (tot in 2008)Fimaser (Carrefour Bank): sinds 1988KBC: CF sinds 2000

Page 21: Buy Way Jaarverslag 2012

> 21

Een aanbod aan diensten dat de ganse waardeketen van het consumentenkrediet dekt.

Front tools forClients / Partners / Internal

Activity Reporting Management tools (internal)

Type of application :Buy Way Group System Architecture - January 2013

PHENIX SICLID SAD Third party Outsourcing

DISTRIBUTION

DIRECT

AFTER-SALES

COLLECTION

LITIGATION

Retailerrelationship

POS credit

Cracking online

e-commercecredit

Retailermanagement

Clientmanagement

Cardmanagement

Cards use

Creditincrease POS

After-salesin POS

IVR PhoneExpress

Mobile banking

Call center

Operationalreporting

Legalreporting

Datawarehousing

Client behavior scoring

Retailer scoring

Companyaccounting

Granting scoring

Marketingcampaign

Marketingsegmentation

Collectionscoring

Debts selling

Internal After-sales

transactionsmanagement

Credit life cycle

Clientaccounting

Collection

Litigation

Billing / e-billing

Homebanking

Client payments

SMS campaign

Data study and analysis

Een systeem geïntegreerd in de activiteit

In het midden bevinden zich de tools van de SAD: Système d’Aide à la Décision (Systeem ter ondersteuning van het nemen van beslissingen). Hun output stralen over alle andere tools. Deze toepassingen zijn de vertaling van de essentie van dit vak.

Siclid, het geïntegreerd beheersysteem, coördineert de ganse levenscyclus van een kredietdossier: van de verkoper in het verkooppunt tot de invordering (voor een zeer beperkt aandeel van de dossiers).

Phenix, het meest zichtbare deel van de opstelling, is het toegangspunt tot het informaticasysteem voor de verkoper in het winkelpunt en voor de klanten doorheen de ganse levenscyclus van zijn dossier.

« Wij werken sinds meer dan 20 jaar samen met grote spelers uit de bankwereld en uit de retail. »

Timothée Pourbaix Deputy Head of IT

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 22: Buy Way Jaarverslag 2012

De processen en procedures ter controle waarborgen niet enkel de kwaliteit van onze dienstverlening naar de klanten toe. Ze staan ook in voor het goed functioneren van een bedrijf dat zo complex en doeltreffend is als Buy Way. Drie controleorganen binnen onze organisatie vervullen elk binnen hun welbepaald domein hun specifieke rol.

De compliance

De Compliance is een onafhankelijke, onpartijdige en objectieve functie.

Zijn rol en zijn competentiedomeinen evenals de beginselen zijn vastgelegd in het Charter van compliance, meer bepaald:

> Strijd tegen witwassen van geld en financieren van het terrorisme.

> Integriteit tegenover de klanten in het kader van alle activiteiten.

> Bescherming van de gegevens en beroepsgeheim.

> Preventie van belangenconflicten.

> Onafhankelijkheid van de commissarissen.

> Whistleblowing.

> Elk ander domein aangegeven door het Directiecomité of de raad van Bestuur.

De missies

> Analyseren van de wetgevende en regelgevende ontwikkelingen om te anticiperen en eventuele gevolgen voor de activiteiten te evalueren, in samenwerking met het juridisch departement.

> Identificeren, analyseren en meten van de risico’s van de niet- naleving en van de reputatie die kunnen voortvloeien uit de huidige en toekomstige activiteiten en financiële opbrengsten of elke perimeterwijziging van de onderneming.

> Bieden van bijstand in het kader van de ontwikkeling en invoering van compliance procedures en andere documenten.

> Controleren van de naleving van de verplichtingen inzake compliance, rekening houdend met de mogelijke risico’s.

> De financiële regulatoren of elke andere bevoegde instantie op de hoogte brengen van elk verdacht incident of elke verdachte transactie, voor zover dit vereist is door de lokale wetgeving.

> Eerste gesprekspartner van de regulatoren zijn.

De interne audit

De interne audit is een onafhankelijke en objectieve activiteit die Buy Way de zekerheid moet bieden over de mate waarin de risico’s gecontroleerd worden. Er wordt met name gewaakt over het doeltreffende karakter en de concrete toepassing van het interne controleorgaan waarbij zo nodig aanbevelingen worden gedaan om de doeltreffendheid te vergroten. Verder is er ook aandacht voor de constante verbetering van de werking van alle entiteiten van de onderneming.

Een auditcharter beschrijft de doelstellingen, de taak, de verantwoordelijkheid en de werkingsmodaliteiten van een interne audit en bepaalt zo de fundamentele beginselen van de interne audit.

De strategie, het niveau en de werkingsregels van de interne audit worden vastgelegd door het Directiecomité binnen een kader dat wordt goedgekeurd door het Comité van Audit, risico’s en Compliance.

De externe controle

De controle van de financiële toestand en van de jaarrekeningen van de onderneming wordt toevertrouwd aan een accountant die wordt aangesteld voor een periode van maximum drie jaar door de Algemene Vergadering op voorstel van de raad van Bestuur. De functie van wettelijke controle van de rekeningen van Buy Way wordt uitgeoefend door Mazars Bedrijfsrevisoren CVBA, vertegenwoordigd door de heer Dirk STrAGIEr.

CoMPliANCe9

> 22

« Als gevolg van de diepe veranderingen op gebied van het legislatieve en

reglementaire kader, waken wij erover dat de onderneming beantwoordt

aan de nieuwe verplichtingen.»

Thierry Genard Head of Compliance & Indebtedness

Page 23: Buy Way Jaarverslag 2012

Buy Way is een verantwoordelijke en geëngageerde speler inzake consumentenkrediet. Daarom zijn een verhoogde waakzaamheid inzake te hoge schuldenlasten en een diepgaande analyse van de situatie van de klant, tools die toelaten om de activiteit beter te piloteren. Zo verhogen we de klantentevredenheid, maar voorkomen we ook dat te veel klachten of invorderingen moeten worden beheerd.

De risicolast 2011 van Buy Way bedraagt in IFrS-normen 4M€, rekening houdend met de verkoop van een portefeuille met verliezen. Zonder rekening te houden met deze verkoop bedraagt de risicolast 6,1M€, en toont het een continue daling ten opzichte van de vorige jaren:

> Daling van 15% tegenover 2011

> Daling van 34% tegenover 2010

> Daling van 52% tegenover 2009

Het risico is beheerst en bedraagt 1,5% in verhouding tot de omloop

De daling van de risicolast is het resultaat van:

> Verbeterde en hertekende scoring-, aanvaarding- en invorderingsystemen.

> Een duidelijke daling van de onbetaalde rekeningen.

> Een invorderingsketen die steeds doeltreffender is.

Het uitstekend risicobeheer heeft toegelaten om de groei van het resultaat van de onderneming te ondersteunen.

Dit is de uitdrukking van een specifieke en bestendige knowhow bij Buy Way.

De te hoge schuldenlasten en de witwaspraktijken van geld vormen de grootste risico’s voor Buy Way. De strijd tegen de te hoge schuldenlasten vormt ook een uitdaging voor de onderneming om zich te differentiëren van zijn Europese concurrenten. Dit door aan te tonen, onderbouwd door cijfers, dat het toekennen van een krediet op verantwoorde wijze gebeurt. Buy Way heeft effectief één van de laagste risicokosten van de sector in Europa.

riSiCoBeHeer

> 23

Risicolast* in % van de omloop

3,00 %

2,50 %

2,00 %

1,50 %

1,00 %

0,50 %

0 %2007 2008 2009 2010 2011 2012

- 40 %

2,8 % 3,2 % 2,5 % 1,9 % 1,6 % 1,5 %

Kost van het risico* in miljoenen euro (IFRS-normen)

15

10

5

02007 2008 2009 2010 2011 2012

- 52 %

11,2 15,6 12,8 9,2 7,2 6,1

« Onze politiek inzake beheer van de risico’s is een prioriteit voor het bedrijf. De constante

optimalisatie van onze tools en van de knowhow van onze medewerkers resulteert in een ethisch,

verantwoordelijk en respectvol krediet. »

Jérôme Vallée Head of Risks

* Zonder rekening te houden met de verkoop van een portefeuille met verliezen van 2,2M€ in 2012.

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 24: Buy Way Jaarverslag 2012

WAArDeN

> 24

« Diversiteit is een troef van onze onderneming. Deze diversiteit promoten, houdt in dat iedereen

op voet van gelijkheid wordt behandeld, wat de verschillen ook mogen zijn . »

Chantal Brabander Head of Administration

Bij Buy Way werken we actief aan de cohesie tussen de afdelingen met de wil om samen in dezelfde richting te evolueren.

Solidariteit2

Onze medewerkers worden gevormd om te kunnen antwoorden op elke vraag over krediet in een permanent veranderende omgeving.

Behendigheid

• Ons team adviseurs bedient onze eindklanten met een succesgraad van 95% op binnenkomende lijnen.

• Onze adviseurs in de aangesloten verkooppunten zijn totaal toegewijd aan onze klanten en onze geprivilegieerde partners.

Dienstverlening3

Buy Way Personal Finance kan, dankzij zijn ICT-teams, zijn partners doeltreffende en constant gemoderniseerde tools aanreiken voor de toekenning van een financiering.

Betrouwbaarheid4

Wij communiceren alle informatie die nodig is om een krediet in alle transparantie te beheren (via gedetailleerde maandelijkse overzichten, Homebanking, e-mails, SMS, voice server, enz.).

Vertrouwen5

Page 25: Buy Way Jaarverslag 2012

> 25

In zijn hoedanigheid van verantwoordelijke onderneming aarzelt Buy Way niet om zich in te zetten voor duurzame ontwikkeling. Deze engagementen maken integraal deel uit van de ontwikkeling van de onderneming. Vier krachtlijnen worden naar voor geschoven:

> Deontologische Code en Gedragscode: • Opstelling van een deontologische code eigen aan Buy Way. • Onderschrijving van de Gedragscode van de BVK.

DUUrzAMe oNTWiKKeliNG

Jaarlijks wordt het respect van onze engagementen inzake dienstverlening naar onze B2B-partners en finale klanten gemeten door een extern en onafhankelijk bedrijf.

De onderneming verbindt zich er toe om de 10 engagementen naar de klant te communiceren en te doen respecteren: transparantie, correcte prijs, klantgerichte dienstverlening, confidentialiteit, klantentevredenheid, beheer van het kredietverloop, verzamelen van gegevens, beheer van het kredietrisico, voorkomen van de risico’s en beheren van de schulden.

Op dit punt hanteert Buy Way als basisprincipe inzake schuldinvordering het actief luisteren naar de klant. We beschikken over verschillende types oplossingen, in functie van de tegengekomen probleemstellingen. Het is de bedoeling de volledige schuld te behandelen eerder dan de onbetaalde rekeningen.

4 Kwaliteit van de dienstverlening naar de consument toe

Diversiteit is een troef van onze onderneming. Op 15 december 2011 heeft Buy Way het Brussels Hoofdstedelijk Diversiteitscharter voor de Onderneming onder tekend. Diversiteit promoten houdt in dat iedereen op voet van gelijkheid wordt behandeld. Wij willen de politiek van diversiteit binnen de onderneming concretiseren met respect voor zijn specificiteit. Wij zijn de verplichting aangegaan om een diversiteitsplan uit te werken en te implementeren. Met de nadruk op werving, opleiding en beheer van het personeel gaat Buy Way de verbintenis aan om de uitgewerkte acties en de resultaten ervan bekend te maken. Zowel op niveau van de onderneming als van de bevoegde overheid.

3 Promoten en respecteren van het principe van non-discriminatie wat betreft werkgelegenheid

Buy Way test het participatief management door middel van een unieke ondernemingsvisie die gedeeld wordt. Buy Way is zeer gehecht aan dit intern project, dat erin bestaat om, samen met alle medewerkers, de onderneming van morgen te definiëren en uit te bouwen. Binnen dit proces zijn er gemeenschappelijke en individuele inzetten: wij engageren ons tegenover elkaar, en er bestaat voor elks de mogelijkheid om actief deel te nemen aan transversale uitdagingen. In 2012 konden de medewerkers van Buy Way kiezen tussen 11 uitdagingen waarbij ze in aanraking kwamen met nieuwe materies. Het nieuw merk en de grafische code zijn enkele realisaties. Dit proces van gedeelde visie zet aandeelhouders, managers en medewerkers op één lijn. Een manier om de kracht van het collectieve te ervaren.

Het participatief management

De expertise van een kredietverlenende onderneming zoals Buy Way rust op de capaciteit om verantwoord te lenen aan klanten, door hun terugbetalingscapaciteiten in te schatten. De risicolasten blijven zo de laagste van de sector. Het is primordiaal dat zowel de lener als de ontlener de nodige verantwoordelijkheidszin tonen.

Diverse actielijnen:

> Naar de klant: • Een lange expertise in het schatten van de risico’s op te

hoge schuldenlast. • Systematische raadpleging van de bestanden van de

Kredietcentrale van de Nationale Bank van België (BVK).

> Intern: • Maandelijkse meting van het risico • Objectieven van de medewerkers gelijkgesteld met de

objectieven op het gebied van risico. • Respect voor de eigen deontologische code. • Financiële waakzaamheid.

> respect van externe normen: • FOD Economie. • Belgische Nationale Bank. •Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).

De risico’s op te hoge schuldenlasten afbouwen en strijden tegen witwaspraktijken

2

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 26: Buy Way Jaarverslag 2012

ACTIVAIFRS (€)

Notes 2012 2011 2010

Geldbeleggingen 12.770.141 14.229.567 27.438.885

Handelsvorderingen (1) 359.448.633 396.949.057 440.558.743

Financiële vaste activa 44.080 81.495 2.471.495

Materiële vaste activa 257.671 370.361 363.864

Immateriële vaste activa (2) 19.747.264 20.000.791 20.571.453

Overige vorderingen 17.949.682 24.109.750 12.271.834

410.217.471 455.741.021 503.676.275

(1) De portefeuille van leningen wordt geboekt volgens de methode van de effectieve rentevoet (IAS 39). (2) Goodwill geboekt bij de fusie van Fidexis NV en BNP Paribas PF Belgium.

Balans

3 fiNANCiële STATeN VAN BUy WAy PerSoNAl fiNANCe GeCoNSoliDeerDe CiJferS

Buiten balans

Buy Way Personal Finance beschikte op 31.12.2012 over een bevestigde kredietlijn van 350M€ bij BNP Paribas Fortis, die onze herfinanciering garandeert voor de volgende jaren. Buy Way zal in 2013 een programma voor securitisatie lanceren, voor een totale waarde van 250M€.

> 26

« 2012: een stevig resultaat in een moeilijke omgeving, wat de pertinentie van ons business model bevestigt. »

Hugues Lucet CFO

PASSIVAIFRS (€)

Notes 2012 2011 2010

Eigen vermogen 108.434.252 111.471.802 76.854.710

Financiële schulden 294.391.000 336.072.000 418.172.000

Overige schulden 7.392.219 8.197.218 8.649.565

410.217.471 455.741.021 503.676.275

Page 27: Buy Way Jaarverslag 2012

Resultatenrekening

RESuLTATENREKENING IFRS IN M€ 2012 2011 2010

Creditrente 37,5 38,4 41,4

Debetrente -8,0 -10,5 -11,8

Financiële marge 29,5 27,9 29,5

Verzekeringen en diverse producten 21,5 19,1 11,9

Inhoudingen en commissies -4,3 -4,0 -3,4

Netto Bankproduct 46,7 43,0 38,0

Algemene kosten -26,1 -25,1 -23,4

Bruto Bedrijfswinst 20,6 17,9 14,7

risicokost* -4,0 -7,2 -9,2

Nettowinsten voor belastingen 16,7 10,8 5,4

RESuLTATENREKENINGIFRS in % van de omloop 2012 2011 2010

Creditrente 9,0 % 8,3 % 8,5 %

Debetrente -1,9 % -2,3 % -2,4 %

Financiële marge 7,0 % 6,1 % 6,1 %

Verzekeringen en diverse producten 5,1 % 4,1 % 2,5 %

Inhoudingen en commissies -1,0 % -0,9 % -0,7 %

Netto Bankproduct 11,2 % 9,3 % 7,8 %

Algemene kosten -6,2 % -5,4 % -4,8 %

Bruto Bedrijfswinst 4,9 % 3,9 % 3,0 %

risicokost -0,9 % -1,6 % -1,9 %

Nettowinsten voor belastingen 4,0 % 2,3 % 1,1 %

ANDERE FINANCIëLE RATIO'S 2012 2011 2010

Algemene kosten / NBP 56 % 58 % 61 %

risico / NBP 8 % 17 % 24 %

De voorgestelde cijfers zijn een verkorte versie van de vennootschappelijke jaarrekening opgesteld conform de in België van toepassing zijnde boekhoudreglementering. De commissaris, Mazars bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door Dirk Stagier, heeft over de vennootschappelijke jaarrekening van Buy Way Personal Finance – goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van de aandeelhouders van 14 mei 2013 – een verklaring afgelegd zonder voorbehoud.

*risicokost, en de verkoop van een portefeuille met verliezen voor 2,2M€ in 2012 inbegrep.

> 27

BUY WAY PErSONAL FINANCE > Jaarverslag 2012

Page 28: Buy Way Jaarverslag 2012

Merkwaardige gebeurtenissen tijdens het boekjaar

> Verkoop van een portfolio met verliezen voor een nominale waarde van 10,1M€.

> Herziening van de coëfficiënten voor provisie ten gevolge van de verkoop van de portfolio met verliezen.

De activiteit

Tijdens het boekjaar 2012 is de kredietopbrengst gestegen tot 357M€. Of een vooruitgang van 7% vergeleken met 2011.

In 2012 werden 53.865 nieuwe kredietkaarten geopend. Of een verhoging van 3,7% in vergelijking met 2011.

Op 31/12/2012 bedraagt de omloop 401M€ tegen 439,8M€ in 2011. Een verlaging die de strategische oriëntaties van Buy Way vertaalt.

Resultaten 2012

Het operationeel resultaat van Buy Way bedraagt 16,7M€ in 2012. Of een vooruitgang van 54% in vergelijking met 2011. Deze resultaten liggen in het verlengde van deze van 2011:

> Een stijging van 9% van het NBP.

> Een verhoging van 4% van onze algemene kosten.

> Een verlaging van de risicolast met 14% binnen een vergelijkbare perimeter. Dit wil zeggen zonder rekening te houden met de verkoop van de portfolio met verliezen.

In 2012 heeft Buy Way zowel zijn exploitatiecoëfficiënt verbeterd (56%) als zijn risico/NBP (13%)*, en heeft zijn solvabiliteitsratio verhoogd tot 22%.

> 28

3 fiNANCiële STATeN VAN BUy WAy PerSoNAl fiNANCe GeCoNSoliDeerDe CiJferS (VerVolG)

*rekening houdend met de verkoop van een portefeuille met verlies.

Page 29: Buy Way Jaarverslag 2012

Van maandag t.e.m. vrijdag van 8.30u tot 18.30u

070 222 750

Phone Express 24/24u & 7/7d

070 222 720

Kaart gestolen of verloren? 24/24u & 7/7d

070 666 677

Website

buyway.bebuyway.lubuywaypf.bebuyway-prepaid.be

Voor meer inlichtingen:

[email protected]+32 (0)2 209 81 83

Adres

Anspachlaan 1/11 1000 Brussel

Volg ons op: