Boem 1 - 2013 2014

31
Nummer 1 Seizoen 2013-2014

description

 

Transcript of Boem 1 - 2013 2014

Page 1: Boem 1 - 2013 2014

Nummer 1 Seizoen 2013-2014

Page 2: Boem 1 - 2013 2014

2

Inhoudsopgave

Redactioneel ................................................................................................... 2

Woordje van de voorzitter ............................................................................... 3 Voorstellen bestuur 2013 - 2014 ..................................................................... 3

Voortgang KNVB ............................................................................................. 9 Constitutieborrel 24 oktober 2013 ................................................................. 11

Van Lint Studentensportweek........................................................................ 12 Lustrumborrel 12 december 2013 ................................................................. 13

Nieuwjaarsborrel 9 januari 2014 .................................................................... 14 Social Media .................................................................................................. 15

‘t stokje .......................................................................................................... 18 Wist-je-dat-jes en wijsheden.......................................................................... 21

Voetbalbingo ................................................................................................. 23 Voortgang NZVB ........................................................................................... 24

Ledenweekend 2013 ..................................................................................... 26 Checklist Zaalvoetbal .................................................................................... 30

Jaarplanning .................................................................................................. 31

Redactioneel

Door de Secretaris 2013-2014: Anne Winkelmolen

Er is weer een nieuw voetbalseizoen aangebroken en dat betekent ook dat de nieuwe BOEM weer verschijnt. Hij heeft even op zich laten wachten, omdat de laatste BOEM van vorig seizoen nog niet heel erg geleden uit is gekomen. Voor de volgende twee BOEMs heb ik natuurlijk nog meer input van jullie nodig. Heb je leuke, gekke en ook vooral debiele dingen gehoord of gezien, stuur die dan vooral naar [email protected].

Veel leesplezier!

Page 3: Boem 1 - 2013 2014

3

Woordje van de voorzitter

Voorzitter

Daar ligt hij dan, de BOEM 2014. Een pronkstuk uit de Totelos geschiedenis ligt nu voor je neus. Afgelopen halfjaar zijn er weer een hoop leuke dingen gebeurd binnen de vereniging; denk aan een ledenweekend, verschillende borrels en de van Lint. In deze Boem staat onder andere een terugblik op deze leuke activiteiten en andere leuke weetjes!

Als voorzitter van deze prachtige vereniging, wens ik jullie veel lees plezier en veel voetbalplezier in het komende halfjaar!

Met sportieve groet,

Melissa Grunewald

Voorzitter E.S.Z.V.V. Totelos

Voorstellen bestuur 2013 - 2014

Voorzitter

Naam: Melissa Grunewald

Geboren op en te: 10 september 1991 te Zoetermeer

Studie/werk: Sport en Leisure Urban

Single of onder de duim? Onder de duim

Voetbalgeschiedenis: 7 jaar op het veld gevoetbald in Rotterdam, 1 jaar in de zaal bij Totelos

Positie: Verdediger

Waarom ga je bestuur doen? Omdat ik iets wil bijdrage aan

deze geweldige vereniging Totelos en ik naast mijn opleiding ervaring op wil doen.

Wat vind je het leukste aan jouw functie? Het overzicht wat ik kan bewaren en eventuele veranderingen doorzetten, die ervoor

Page 4: Boem 1 - 2013 2014

4

zorgen dat alle leden zich thuis voelen binnen de vereniging.

Wat verwacht je van komend jaar? Ik verwacht er samen met het bestuur een ontzettend gaaf jaar van te maken. Een jaar om nooit meer te vergeten.

Hoe ben je bij Totelos gekomen? Via Dirk Jan van Mourik en Jochem Schelfhout!

Wat vind je het leukste aan Totelos? De gezelligheid en de mooie mensen

Wil je nog wat kwijt aan de leden? Geen zorgen voor de dag van morgen!

Secretaris

Naam: Anne Winkelmolen

Geboren op en te: 5 juli 1989 te Weert

Studie/werk:Toegepaste psychologie aan de Fontys

Single of onder de duim? Single

Voetbalgeschiedenis: Ik voetbal sinds augustus 2012 bij

Totelos, daarvoor heb ik nooit gevoetbald.

Positie: Verdediging

Waarom ga je bestuur doen? Omdat ik afgelopen jaar heel actief ben geweest als lid, leek bestuur doen me een logische volgende stap. Het feit dat Melissa Grunewald voorzitter wordt,

heeft ook meegespeeld in mijn beslissing. Daarnaast vind ik het leuk om wat voor de vereniging te betekenen. Wat vind je het leukste aan jouw functie? Het contact met de leden en andere vereningingen.

Wat verwacht je van komend jaar? Ik verwacht dat we met het nieuwe beleid een nieuwe weg in kunnen slaan waar de besturen na ons nog een hoop profijt van kunnen gaan hebben. Verder heb ik er alle vertrouwen in dat het een leuk, gezellig en sportief jaar gaat worden. Aan het enthousiasme van het bestuur zal het in ieder geval niet liggen.

Hoe ben je bij Totelos gekomen? Sjors de Kort had mij uitgenodigd om te komen

trainen, ik was meteen zo enthousiast dat ik niet meer weg ben gegaan.

Wat vind je het leukste aan Totelos? De sfeer en de gezelligheid. Ook vind ik het fijn

dat iedereen lekker zichzelf kan zijn.

Wil je nog wat kwijt aan de leden? Maak er een gezellig en sportief jaar van en als je

goede of leuke ideeën hebt voor de vereniging, geef ze dan vooral door aan het bestuur.

Page 5: Boem 1 - 2013 2014

5

Penningmeester

Naam: Léon (Frits Catharina Maria) Tonnaer

Geboren op: een ziekenhuisbed. Aan het begin van een zonnige lente middag rond 12u, 29 Maart 1990 in het ziekenhuis te Remunj ook wel Roermond genoemd.

Studie: Masters: Architecture Urban Design and Engineering & Building Physics and Services. Werk: interieur verzorging@ TONNAER & tonnAeRT.nl

Single of onder de duim? Onder de duim

Voetbalgeschiedenis: Begonnen met zaalvoetbal bij – the one and only awesome team - Team sexy. Daarna doorgestroomd in – MAXIMUS – T7.

Palmares: FAIR-PLAY-CUP! D-night met !MAXIMUS! - T7!! And we’re proud of it! :P

Positie: staand / liggend, je zegt het maar. Waarom ga je bestuur doen? Ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie van Totelos. Door het penningmeesterschap adequaat uit te voeren hoop ik meer ruimte te creeëren voor het uitwerken van de visie.

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

Het penningmeesterschap is een niet te onderschatten functie. In feite valt of staat de vereniging met een goede penningmeester. Hij dient te besparen waar nodig en uit te geven waar het kan. Graag zorg ik ervoor dat het financiële systeem verder ontwikkeld wordt zodat dit in de toekomst makkelijker en beter kan verlopen.

Wat verwacht je van komend jaar? Komend jaar wordt een TOP LUSTRUM-JAAR

voor Totelos. Er worden weer gave evenementen gehouden en we zullen er als bestuur álles aan doen om dit in goede banen te leiden. Daarnaast verwacht ik veel nieuwe ervaringen op te doen! Hoe ben je bij Totelos gekomen? Via Shyreen Shaib, zij heeft mij kennis laten maken met Totelos.

Wat vind je het leukste aan Totelos? De sfeer, mentaliteit en diversiteit onder de leden.

Wil je nog wat kwijt aan de leden? -

Page 6: Boem 1 - 2013 2014

6

Commissaris Intern

Naam: Rowan de Nijs

Geboren op en te: 06-03-1992 in Moerstraten (nabij Roosendaal)

Studie/werk: Bouwkunde

Single of onder de duim? Relatie maar ik word niet

onder de duim gehouden

Voetbalgeschiedenis: Veldvoetbal sinds mijn 5e,

zaalvoetbal bij Totelos sinds vorig seizoen

Positie: Middenveld/Verdediging

Waarom ga je bestuur doen? Omdat ik het erg leuk vind om een voetbalvereniging te besturen en Totelos als vereniging me erg aanspreekt. Daarnaast verheug ik me erop om de interne competitie te leiden en de verantwoordelijkheid hiervan op me te nemen.

Wat vind je het leukste aan jouw functie? Dat ik verantwoordelijk ben voor de

competitie waaraan iedereen (wel of niet lid) die het leuk vindt om een potje te voetballen mee kan doen. Zo maak je het voor iedere student heel eenvoudig om in zijn of haar schoolrooster een leuke sportieve activiteit in te plannen in de middagpauze of op de woensdagavond.

Wat verwacht je van komend jaar? Ik verwacht dat we de duidelijke beleidsdoelstellingen die we op de algemene ledenvergadering gaan presenteren gaan waarmaken en dat we een goed georganiseerde vereniging worden, waarbij we ons gaan inzetten voor de wensen van de leden.

Hoe ben je bij Totelos gekomen? Ik heb via vrienden kennis gemaakt met de interne competitie van Totelos. Ik heb vervolgens kennis gemaakt met de NZVB competitie en ben wekelijks gaan trainen. Ten slotte ben ik via Rutger (commissaris interne ‘12/’13) bij het bestuur van Totelos gekomen.

Wat vind je het leukste aan Totelos? Dat het toegankelijk is voor iedereen! Voetballers die voor het eerst tegen een bal schieten of voetballers die op hoog niveau acteren, ze vinden allemaal hun plek binnen de verenging!

Wil je nog wat kwijt aan de leden? Wij staan als nieuw bestuur altijd open voor

ideeën, opmerkingen en dergelijke. Je kan ons altijd bereiken via onze website www.totelos.nl, mail [email protected], facebook E.S.Z.V.V. Totelos of telefoon.

Page 7: Boem 1 - 2013 2014

7

Commissaris KNVB

Naam: Marcella Gunther

Geboren op en te: 22-09-1993 te Arnhem

Studie/werk: 2e jaars Automotive aan de TU.

Single of onder de duim? Ik heb sinds 18 mei 2012 een zeer lief vriendje .

Voetbalgeschiedenis: Op afgelopen seizoen na heb ik nog niet eerder gevoetbald, op af en toe buiten een balletje trappen na .

Positie: Spits

Waarom ga je bestuur doen? Het lijkt me leuk om ook actief iets voor Totelos te kunnen betekenen. Verder lijkt bestuur doen me ook heel leerzaam en hoop ik ook meer mensen te leren kennen.

Wat vind je het leukste aan jouw functie? Dat je veel betrokken bent bij de wedstrijden.

Wat verwacht je van komend jaar? 1000 goals voor Totelos op z’n minst .

Hoe ben je bij Totelos gekomen? Voordat ik in Eindhoven kwam studeren, heb ik nooit fysiek gesport, alleen maar geschaakt. Ik wilde altijd al gaan voetballen, maar omdat op het veld mij qua tijd niet uitkwam, besloot ik zaalvoetbal te proberen. Na een paar trainingen vond ik het heel leuk en ben ik bij Totelos gebleven.

Wat vind je het leukste aan Totelos? De gezellige vrije sfeer.

Wil je nog wat kwijt aan de leden? Ik hoop dat dit weer een leuk , gezellig en

succesvol jaar/seizoen gaat worden! Tot kijk!

Commissaris NZVB

Naam: Tijmen van Middelaar

Geboren op en te: 09-08-1991 in Amersfoort

Studie/werk: Premaster Operations Management & Logistics

Single of onder de duim? Gelukkig een onafhankelijke, zonder vrouwelijk gezeur,

single!

Page 8: Boem 1 - 2013 2014

8

Voetbalgeschiedenis: Vanaf mijn 6e tot en met mijn

21e heb ik bij v.v. Hoogland gespeeld. In die tijd heb ik ook 3,5 jaar bij zaalvoetbalvereniging GS ’76 gevoetbald. Bij GS ben ik nog altijd KNVB-lid, maar sinds dit speel ik ook bij N1 in de NZVB competitie.

Positie: Zijn trainers, teamgenoten en ik nog steeds niet over uit.

Waarom ga je bestuur doen? Eigenlijk is het idee afgelopen zomer ontstaan tijdens een backpacktrip. Ik had bedacht om zoveel mogelijk te gaan ondernemen waarvan ik eerder dacht dat het niets voor me zou Toen vanuit het huidige bestuur de mededeling kwam dat de functie NZVB-commissaris nog ingevuld moest worden, dacht ik direct: “Dit gaan we sowieso doen!”

Wat vind je het leukste aan jouw functie? Voorlopig

nog moeilijk te zeggen. Eigenlijk bevalt de gezelligheid en betrokkenheid die een bestuursfunctie met zich meebrengt me het meest. Ik zit er net bij, maar de gezelligheid vind ik echt top!

Wat verwacht je van komend jaar? Zoals ik het meekrijg is dit jaar een soort van

opbouw jaar. Léon is momenteel goed bezig met het binnenhalen van nieuwe sponsoren en ook neemt het ledenaantal (bijvoorbeeld bij trainingen) toe. Daarnaast willen we zorgen dat er meer en meer actieve leden bijkomen. Als dat lukt dan verwacht ik dat het een alsmaar gezelliger jaar gaat worden, dus daar kijk ik zeer naar uit!

Hoe ben je bij Totelos gekomen? Bij de eerste keer dat ik in het sportcentrum was raakte ik met Guido van T1 aan de praat. Hij nodigde me uit, op goedkeuring van Atef, om die avond mee te trainen. Van het één kwam het ander en voor je het weet ben je lid, train je standaard mee, word je in een team bij de NZVB-competitie gebombardeerd en word je gedoopt tot commissaris NZVB. Heb er wel vrede mee;)

Wat vind je het leukste aan Totelos? Tot nog toe valt mij met name de gezelligheid

op. Iedereen staat open voor nieuwe leden. Zoals ik door Totelos en de spelers van de woensdagavond training werd ontvangen, dat vond ik echt top. Zelf kom ik uit Amersfoort en bij de verenigingen die ik ken worden nieuwe leden niet zo gastvrij en open ontvangen als dat bij Totelos gebeurde. Misschien heeft het ook wel met Brabant te maken, al houd ik het natuurlijk gewoon op de gezelligheid van Totelos!

Wil je nog wat kwijt aan de leden? Ik hoop dat wij vanuit het bestuur ervoor kunnen

zorgen dat steeds meer leden zich verbonden met de club voelen en ook actief lid willen worden. Ik ben ervan overtuigd dat des te meer leden iets voor de club willen doen, dat dat de gezelligheid alleen maar positief zal beïnvloeden. Ik wil daarmee niet de actieve leden te kort doen, want die zijn natuurlijk al ‘kei goed’ bezig. Alleen onder

Page 9: Boem 1 - 2013 2014

9

het mom van: hoe meer zielen hoe meer vreugd, hoop ik gewoon dat er steeds meer leden actief betrokken worden. Hierin heb ik al het vertrouwen en daarnaast heb ik persoonlijk natuurlijk erg veel zin in mijn bestuursfunctie als NZVB-Commissaris.

Voortgang KNVB

Commissaris KNVB

Op het moment van schrijven naderen we het einde van de competitie. We zitten in de 15e speelronde en afgelopen vrijdag is er iets opmerkelijks gebeurd:

T7 , het team dat een heel zwaar seizoen heeft gehad, heeft eindelijk ook zijn eerste punten binnengehaald door een 9-6 overwinning op SV Valkenswaard 5 !!! Na alle eerdere wedstrijden verloren te hebben met ruime cijfers is het tij eindelijk gekeerd. Hopelijk nemen ze de winning spirit mee in de laatste paar wedstrijden van het seizoen en wie weet zorgt de lastminute nieuwkomer Lester Jones wel voor een paar aangename verassingen!

Met T6 gaat het een stuk beter. Ze bevinden zich momenteel op een vaste 4e plek, maar ze zijn zeker niet te ambitieus als ze nog aansluiting met de top 3 proberen te zoeken!

T4, het team met veel nieuwe leden (zoals de bij vele bekende Bruno Fernandes, of topscorer Pawel Drabik), ook wel de ‘kweekvijver’ voor de selectie, staat momenteel op de 8e plaats. Het team heeft het zwaar met de wisselende samenstellingen elke week, maar presteert vooralsnog toe redelijk. In het begin zorgde topscorer Pawel voor de meeste doelpunten, maar hij is nu vaste speler binnen T2. We zullen zien hoe T4 presteert zonder Pawel in de laatste paar wedstrijden.

De heren van T3 staan op een 3e plek en besluiten dit alvast te vieren door met z’n allen op wintersport te gaan. Of dit terecht was kunnen we pas over 2 maanden zeggen, maar het ziet er goed uit voor de heren.

T2 ohjee ohjee. Na vele wedstrijden zakten ze toch iets naar benee. Ook al valt een zesde plek wel mee. De vraag is: houden ze coach Reker tevree? En stijgen ze nog een plek of twee?

Als laatste rest ons vlaggenschip bij de heren , T1, die zich staande moeten houden in de hoofdklasse. Met een 10e plek bevinden ze zich buiten de degradatiezone en ik heb er het volste vertrouwen in dat ze daar ook niet meer inkomen. Maar is mijn vertrouwen genoeg?

Ons vlaggenschip bij de Dames, Dames 1 , heeft een prima seizoen, al was het afgelopen maandag met gelijk spel tegen de dames van TOB misschien iets minder prima ;). De dames staan op een 2e plek onder favoriet Braakhuizen, maar het verschil

Page 10: Boem 1 - 2013 2014

10

met de nummer 3 is groot. Met wat geluk en wat gestunt zit ’t kampioenschap er nog in. Worden de dromen van Raymond werkelijkheid? We zullen het zien, we zullen het zien.

Dan dames 2, ook al een team met vele nieuwe gezichten, die inmiddels eigenlijk helemaal niet meer zo nieuw zijn, omdat het zo’n actief team is! En die activiteit is ook te vinden de zaal. Het vrij jonge team begon de competitie super met 4 winstpartijen op rij! Maar daarna volgde een reeks verliespartijen die maar door ging en door ging, totdat op maandag 18 november dames 2 won van CFE/VDL Groep VR1 en is begonnen aan een 2e reeks winstpartijen. Hopelijk duurt deze reeks tot het einde van het seizoen!

Om een eind te breien aan dit lange verslag, eindig ik uiteraard met mijn eigen team: Dames 3. Afgelopen maandag speelden we gelijk tegen de nummer 3. Daar waren we als nummer 10 in de competitie toch wel trots op! Morgen spelen we tegen de nummer 2? Halen we weer zo’n stunt uit?! Ik hoop dat ik jullie met dit verslag op de hoogte heb gesteld van hoe het met onze KNVB teams gaat. Maar wat ik nog meer hoop is dat ik jullie gemotiveerd heb om ze te volgen via de site of zelfs live op het SSC of in de Heiberg! Dan wil ik jullie allemaal nog veel plezier en succes wensen voor de laatste wedstrijden van dit seizoen!

Laters, Marcella Gunther Commissaris KNVB

Page 11: Boem 1 - 2013 2014

11

Constitutieborrel 24 oktober 2013

Nina van Esbroeck

Na nog even in het sportcentrum te zijn blijven hangen, kwamen ook wij rond half 12 aan bij de constitutieborrel. De gehele voorkant van t’ Lempke was inmiddels goed gevuld met Totelossers die de bestuurswissel van drie weken daarvoor beklonken. De oktobertijd, die inmiddels alweer is aangebroken, betekent niet alleen slecht weer en kortere dagen, maar ook dat het welbekende Oktoberfest weer voor de deur staat. Dit leende zich natuurlijk als het perfecte thema voor deze borrel en door het bestuur werden dan ook hun dirndls en lederhosen uit de kast getrokken. Vooral Marcella’s rok die afzakte tot op haar knieën (door haar zelf swag-rok genoemd) en het voetbalbroekje van Anne die ze toch maar even aanhield onder haar rok vielen op. De sfeer zat er de hele avond goed in mede omdat bij de meesten de pullen niet ongevuld bleven. De opkomst was goed en bijna iedereen hield het vol tot het einde wat het al met al zeker een geslaagde borrel maakte. Laat dit een goede aftrap zijn van een gezellig voetbaljaar!

Page 12: Boem 1 - 2013 2014

12

De week voor de kerstvakantie was het weer zover: de Van Lint Studentensportweek. Denise en Nina E. hadden de tijd daarvoor goed hun best gedaan om de teams gevuld te krijgen. Maandag was meteen te merken dat het goed gelukt was. Met name de dames kwamen in grote getalen opdraven om te basketballen. Na een avondje sporten en drinken, waren het ook vooral de Totelossers die de sfeer er in de kantine goed inhielden.

Op dinsdag stond zaalvoetbal op het programma en daar deden voornamelijk de dames van Totelos aan mee. Daarnaast werd er natuurlijk door Totelos gefloten.

Op woensdag werd er gevolleybald en geknotsbald. Omdat er wat weinig mensen aanwezig waren deed iedereen een beetje overal aan mee. Uiteindelijk werd met volleybal zelfs met twee teams de finale gehaald.

Donderdag bleek dat de finales toch wel iets te hoog gegrepen waren en stond Totelos lekker op tijd in de kantine met een biertje in de hand. Na een geslaagde avond bij het SSC werd het feestje bij mij thuis voortgezet. Met 15 Totelossers werd er nog gedronken en gegeten. Dat de schnitzels aangebrand waren, mocht niet deren. Hoe de avond afgelopen is, weet ik niet meer precies. Ik kan me herinneren dat ik gewekt

Van Lint Studentensportweek

Anne Winkelmolen

Page 13: Boem 1 - 2013 2014

13

werd door Denise om 11 uur ’s ochtends met het verhaal dat ik ineens in mijn bed was gaan liggen. Toch denk ik dat het een geslaagde avond was en het was zeker een geslaagde Van Lint Studentensportweek met veel Totelossers. Ik kan niet wachten tot volgend jaar.

Donderdag 12 december was het zover, de eerste Lustrumactiviteit van Totelos en wel de Lustrumborrel. 't Lempke was prachtig versierd door de commissie en ook de activiteiten waren heel erg leuk. Zo werd er begonnen met een biercantus en was er een quiz waarmee je kaartjes voor het Lustrumgala kon winnen. Er waren veel Totelossers aanwezig en velen van hen moesten 't Lempke uitgeveegd worden om 2

uur. Al met al een hele geslaagde borrel. Lustrumcommissie, bedankt!

Lustrumborrel 12 december 2013

Bestuur

Page 14: Boem 1 - 2013 2014

14

Donderdag 9 januari was onze “jaarlijkse” bingoborrel in het Lempke. De bedoeling was eigenlijk om een prijs mee te nemen waar je niets aan had (zoals bijvoorbeeld een luchtbed zonder stop) maar dit hadden de meesten leden uiteindelijk niet gedaan (beetje jammer). Echter denk ik dat we kunnen terugkijken op een gezellige bingoborrel.

De bingoborrel begon om 21:00 en Melissa begon met het draaien van de nummers. Eerst moest je een rij vol hebben, vervolgens 3 rijden en ten slotte moest je de hele kaart vol hebben. Iedereen deed fanatiek mee aan het spel en wilde een van de mooie prijzen winnen die uitgestald over de tafel lagen. Als je een rij vol had, 3 rijen of een volle kaart dan moest je “Toteloss!!” roepen en kon je bij een goede bingo een mooie prijs komen uitzoeken. Was je bingo echter vals, dan moest je een liedje zingen voor alle leden van Toteloss!

Nieuwjaarsborrel 9 januari 2014

Nick de Haan

Page 15: Boem 1 - 2013 2014

15

Na de bingo werd er nog gezellig gedronken en gedanst en veel gekletst. Het was na mijn mening echt een super avond en zeker voor herhaling vatbaar. Ik wil daarom iedereen bedanken die aanwezig was, want deze gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Toteloss.

Social Media

Secretaris

Het is inmiddels 2014 en dat betekent dat Totelos natuurlijk niet achter kan blijven wat social media betreft. Daarom zijn er afgelopen maand een openbare Totelos facebook en een Twitteraccount gelanceerd.

https://www.facebook.com/eszvvtotelos

Page 16: Boem 1 - 2013 2014

16

https://twitter.com/ESZVVTotelos

Zorg ervoor dat Totelos meer naamsbekendheid krijgt door al je vrienden uit te nodigen ons te liken of te volgen.

Page 17: Boem 1 - 2013 2014

17

Even voorstellen... Dames 2

Dames 2

Keeper: Kelsey Kerner, voorheen Jolanda van der Sande

Verdedigers: Noor Biesbroek, Izy Janssens, Anne Winkelmolen en Lieneke Kusters (zij wordt af en toe van Dames 3 geleend)

Aanvallers: Denise Los, Nina van Esbroeck, Michelle van Grinsven,Sharon van der Geest (als ze niet in het noorden des lands is) en Woutertje Mes (zij doet af en toe mee)

Coach: Marisa van Eeuwijk (voorheen Raymond Starke en Koen van Steensel)

Topscorer: Michelle (18 doelpunten)

Klasse: 1e klasse dames

Huidige plek op de ranglijst: 5e van de 12

Bijzonder feitje: Dames 2 heeft met 28 tegendoelpunten in 16 wedstrijden de minste

Page 18: Boem 1 - 2013 2014

18

tegendoelpunten in de 1e klasse.

Toen aan het eind van vorig seizoen bijna heel Dames 2 naar TOB ging, was er ineens een hele hoop plek in Dames 2 voor nieuw talent. Noor en Denise bleven in Dames 2, Sharon, Lieneke en Anne, die vorig jaar nog een klasse lager speelden met Dames 3 en 4 werden gevraagd om in Dames 2 te komen spelen. Vervolgens werd Dames 2 aangevuld met nieuw talent binnen Totelos namelijk Michelle, Nina en Izy. In het begin ging het de dames voor de wind. Na 4 wedstrijden stond Dames 2 1e. Ze werden heel snel uit de droom om kampioen te worden geholpen. De volgende 6 wedstrijden werden namelijk verloren. Er werd nooit met meer dan 2 doelpunten verschil verloren en af en toe had Dames 2 ook heel veel pech. Behalve dat Dames 2 leuk en dynamisch voetbal kan laten zien, is het ook heel goed in de bal overal tegenaan schieten behalve waar hij hoort, in het doel. Zo worden elke wedstrijd de keeper, de paal, de lat, de binnenkant van de paal en de onderkant van de lat meerdere malen geraakt. Gelukkig is het tij inmiddels weer gekeerd en heeft Dames 2 inmiddels het net gevonden. En hoe, afgelopen maandag werd Den Hoek met 12-3 de zaal uitgespeeld. Mede door de nieuwe tactieken van coach Marisa, toonde Dames 2 veel meer durf en lef.

Met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 21 jaar één van de jongste teams van Totelos en waarschijnlijk het jongste team in de gehele damescompetitie. Daarnaast zijn de meiden van Dames 2 graag geziene personen tijdens activiteiten van Totelos. Gemiddeld zijn er zo’n 5 meiden per activiteit aanwezig. Daarmee dus ook één van de actiefste teams binnen Totelos. Mocht sportief succes dit jaar uitblijven voor Dames 2, dan heeft het in ieder geval een heel erg gezellig jaar gehad.

‘t stokje

Denise Los

Naam:

Denise Los Woonplaats:

Eindhoven Geboren op en te:

27-07-1992 te Arnhem

Page 19: Boem 1 - 2013 2014

19

Lengte:

172 cm Gewicht:

58 kg Schoenmaat:

38 Studie of werk:

4e jaars Sports & Leisure Urban op de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven Single of onder de duim:

Single Favoriete voetballer:

Mag de minst favoriete ook?; Cristiano Ronaldo Club met de mooiste naam:

ESZVV Totelos! Favoriete aftershave:

Tsjaa, ik koop altijd Axe voor vaderdag Favoriete deodorant:

Nivea calm & care Favoriete TV-serie:

Gooische vrouwen, Bondi Rescue etc. Favoriete presentatrice:

Wendy van Dijk & Linda de Mol Knapste Totelosmeisje:

Anne Winkelmolen Knapste Totelosjongen:

Alleen maar hete heren bij Totelos

Page 20: Boem 1 - 2013 2014

20

Billen of borsten:

Billen Voor welke Totelosser raap je het liefst een zeepje op:

Chace Crawford! Maar die moet ik nog even overhalen om bij Totelos te komen voetballen! ;)

Ik ben stiekem verliefd op:

Australië! Biertje of iets sterkers:

Iets sterkers Afgelopen donderdag stond ik:

Los te gaan als intromama in het klokgebouw bij mijn (laatste) introductie van Fontys ! Versieren of versierd worden:

Versierd worden One night stand of echte liefde:

Echte liefde Minst stoere hobby:

Mijn regelmatige pyjamadagen Wanneer ging je op kamers:

Augustus 2010 in Sittard Welke vrouw moet er in de Playboy:

Anne Winkelmolen natuurlijk! Welke vrouw absoluut niet:

Patty Brard Binnenkant of buitenkant voet:

Binnenkant

Page 21: Boem 1 - 2013 2014

21

Een assist of scoren:

Maakt niet uit, als er maar gescoord wordt Sterke punten:

Wekelijks aanmoedigen van mijn teamgenoten tijdens wedstrijden met toeters, bellen, fluitjes, slingers, sjaals, spandoeken, vlaggetjes, vuvuzela’s, cheerleaders en nog veel meer! Zwakke punten:

Mijn trukendoos…. Mooiste Totelos moment:

Het grote spekjesfestijn op het ‘Sweet, Sugar,Candy Girls’ party! Minste Totelos moment:

Verliezen met 1-0 van Totelos Dames 4 Blessures:

Gelukkig nooit last van! Beste mop ooit:

“…beetje rondrijden met de trekker” Aan wie geef je jouw stokje door:

Suzanne Leestemaker

Wist-je-dat-jes en wijsheden

Anoniem

Arjan tegen Anne: ik ben blij dat jij geen voorzitter bent geworden, jij bent toch geen uithangbord. Je hebt wel dikke tieten, maar je hoeft ze niet meteen uit te hangen.

Jeffrey: dat is net als voorboren, eerst de kleine, dan de grote. Arjan: en dan kom ik.

Marc: een beetje anale stimulatie is toch ook fijn.

Page 22: Boem 1 - 2013 2014

22

Rutger K. tegen Jeffrey: hoe meer ik drink, hoe beter die bril jou staat.

Jeffrey: hoe kom ik dan thuis? Map: ja, gewoon gaan.

Karlijn tegen Anne: misschien kun je hem in je gat doen, je tosti.

Wist je dat…

Marcella de teamtas van Dames 3 nooit meer mag wassen?

Marlou haar droomman een vrouw bleek te zijn?

Dirk Jan de was van Sharon doet?

N8 op dit moment de meeste actieve leden heeft?

Michelle G. na Van Lint donderdag kan afterpartyen tot half 9 om vervolgens meteen door te gaan naar school?

Anne tijdens diezelfde afterparty gewoon om 6 uur naar bed ging terwijl het haar afterparty was en de woonkamer nog vol zat?

T7 al twee wedstrijden gewonnen heeft dit seizoen?

De dames van Totelos ook gewoon op zondagochtend in de kerstvakantie trainen?

Page 23: Boem 1 - 2013 2014

23

Voetbalbingo

Net zoals bij het originele bingospel is het de bedoeling dat je als eerste de kaart vol hebt. Je kunt dit spel met je team spelen, met meerdere teams spelen of gewoon met je vrienden binnen de club. Dit mag je allemaal zelf weten. De persoon die het eerst alle vakjes weggestreept heeft of aan het eind van het seizoen de minste vakjes open heeft staan, wint. De prijs mag je zelf bepalen met het groepje waarmee je speelt. Veel succes!

Page 24: Boem 1 - 2013 2014

24

Voortgang NZVB

Commissaris NZVB

Het is eind januari, de tijd van het jaar… Waarin de meeste teams in de NZVB competities gemiddeld genomen al tweederde van hun wedstrijden gespeeld hebben. Waarin duidelijk is geworden op welke plekken de 9 Totelos teams thuis horen in hun competitie, maar het is ook de tijd van het jaar waarin nog niets definitief vast staat. Hoewel een aantal teams al uitgespeeld zijn, zijn er ook nog diverse teams die een spannend slot van de competitie te wachten staat. Kortom, het is de tijd van het jaar waarin wij Totelossers elkaar moeten helpen om alle spannende momenten tot emotionele dolgelukkige momenten te laten promoveren. N1 begon veelbelovend aan het seizoen met 12 punten uit 5 wedstrijden. Helaas hebben zij na deze bevlogen start door blessures en een continu wijzigende samenstelling dit puntengemiddelde per wedstrijd niet meer vol kunnen houden. Hierdoor iis duidelijk geworden dat zij momenteel al uitgespeeld zijn voor de prijzen. Een mooie top 5 notering moet er voor deze mannen wel inzitten! Voor N2 zal de vijfde plek van vorig seizoen in de topklasse een moeilijk verhaal worden. De huidige voorlaatste plaats van N2 is mede tot stand gekomen door een de al vroeg in het seizoen opgelopen blessure van keeper Thom Kuijpers. Hoewel Roland een zeer waardige vervanger is geweest heeft N2 met tijdelijke vervanger Guido Brouwers al wel gemerkt dat het in de laatste 2 potten ook voor niemand hoeft onder te doen. Het zal nog een pittige opgave worden, maar het gat van 3 punten met de nummer 8 kan nog makkelijk worden gedicht. Uiteraard is het niet uitgesloten dat N1 makkelijk omkoopbaar is en dat 10 februari de dag is waarop N2 ons N1 alle hoeken van het veld laten zien. N3 is daarentegen bezig aan een prachtig seizoen in de hoofdklasse B. Momenteel staan zij op een vierde plaats en werd er tot nog toe evenveel gewonnen als verloren. Met een gemiddelde van 5 voor en 4 tegen zijn de wedstrijden van N3 zelden saai. Een tegenvaller voor N3 is het wegvallen van medetopscorer Jens Eck. Een schitterende voetballer die het wegens drukte het zaalvoetbal op een lager pitje heeft gezet. Deze keuze wordt uiteraard volledig gerespecteerd. Binnen N3 heeft gelukkig Michael van Mouche al begrepen dat een andere speler de doelpuntenproductie van Jens over moet gaan nemen! Ook N4 weet hoe het voelt om net zo vaak te winnen als te verliezen. Echter is dit niet aan het doelsaldo te zien. Met 40 voor en 28 tegen is duidelijk dat N4 een stugge ploeg heeft en maar weinig doelpunten tegen krijgt. Mede door de doelpuntenproductie van Ruben van der Wulp (15 goals) staat N4 momenteel op een 5e plaats. In de resterende wedstrijden zal duidelijk worden of zij hun 5e plek

Page 25: Boem 1 - 2013 2014

25

zullen inleveren of dat N4 bij de subtop behoort. Helaas is N5 in navolging van vorig jaar opnieuw bezig aan een moeilijk seizoen. Nadat N5 vorig jaar op het randje van de afgrond toch knap handhaving in de hoofdklasse wist te bewerkstelligen, lijkt degradatie in dit seizoen onvermijdelijk. Momenteel hebben ze 4 punten uit 12 wedstrijden en dienen er nog minimaal 9 punten gepakt te worden. Het zou een enorme stunt zijn als N5 dit lukt, maar neemt niet weg dat als er één club is in deze regio die dat zou kunnen… Dan is het Totelos wel! De competitie waarin de verschillen tussen de nummer 5 en 10 zich tot een minimum beperken, is de competitie 2e klasse B waarin N6 zich bevindt. Tussen deze 6 ploegen bedraagt het verschil momenteel slechts 3 punten, waarbij N6 zich op plaats 8 bevindt. Hoewel het aantal doelpunten tegen vergelijkbaar is met de nummer 2 in de competitie, blijkt toch dat het netje zelf wat lastiger wordt gevonden. Voor N6 staat een spannend slot van de competitie te wachten. Wij verwachten uiteraard dat N6 zich onder de ploegen schaard die zich zullen handhaven. Succes mannen! Ook voor N7 behoort helaas degradatie nog tot de mogelijkheden. Momenteel staan zij op de 8e plaats, maar door het wegvallen van 2e topscorer Teun Derksen (gebroken teen) zal het winnend afsluiten van wedstrijden er niet bepaald makkelijker op zijn geworden. Opmerkelijk feitje over deze Teun: Pijn kent hij niet, doorspelen met een gebroken teen. Ik vind het bewonderenswaardig! Succes met het herstel. Ons aller N8 is het team dat het beste bekend staat als het team met de meeste actieve leden. Chapeau, aan jullie heeft de club veel te danken. Oja, dan is er ook nog het voetbal. N8 bevindt zich op een keurige 8e plaats en zouden zij bovenaan staan als het ging om het meeste aantal gelijke spelen. De kans dat N8 op de ranglijst zal stijgen is groter dan dat zij degraderen, maar ook N8 is nog niet veilig. Aan N8 de taak om naast de tap ook de doelpuntenmachine open te gooien! Last but not least is daar ook nog N9. N9 bestaat uit een groot aantal nieuwe spelers, maar presteert duidelijk boven verwachting. Het kampioenschap behoort, ondanks het verlies van afgelopen maandag, nog altijd tot de mogelijkheden. Het team kan van iedereen winnen en er wordt dan ook zeker niet uitgesloten dat er in de resterende 7 wedstrijden voldoende punten worden gepakt om de vlag uit te hangen. In N9 voetbalt overigens ook de topscorer van Totelos van de NZVB competitie. Andrea dal Negro is met 22 doelpunten voor een groot deel verantwoordelijk voor derde plaats op de huidige ranglijst. Op tweederde van het seizoen is nog niets zeker, maar is wel duidelijk geworden

Page 26: Boem 1 - 2013 2014

26

voor welke plaatsen de Totelos teams zullen spelen. Waar voor N1, N3 en N4 het seizoen er al op lijkt te zitten, behoort voor N2, N5, N6, N7 en N8 degradatie echter nog tot de mogelijkheden. Maar daarentegen hebben we natuurlijk ook nog N9, want als er één Totelos team dit jaar kampioen gaat worden dan zijn zij het wel. Alle teams nog heel veel succes gewenst in het slot van dit voor velen nog spannende seizoen!

Ledenweekend 2013

Iemand die niet mee was

Het ledenweekend is natuurlijk alweer een hele tijd geleden, maar dat betekent niet dat het hier niet besproken wordt. Hieronder volgt een samenvatting van het weekend:

Bier, bier en nog eens bier. Remko Huzen is de eerste nacht niet op de camping geweest omdat hij ergens in Leende rondzwierf. De enige vrouw die even langs is gekomen was Anne. De rest van het weekend is te zien op de foto’s.

Page 27: Boem 1 - 2013 2014

27

Page 28: Boem 1 - 2013 2014

28

Page 29: Boem 1 - 2013 2014

29

Page 30: Boem 1 - 2013 2014

30

Checklist Zaalvoetbal

Denise Los

Omdat er bij de dames regelmatig dingen vergeten meegenomen te worden, is Denise zo lief geweest om haar checklist te delen met heel Totelos.

Wedstrijd □ Zaalschoenen □ Sokken, ondergoed, Sport Bh □ Shampoo, crèmespoeling, douchegel □ Handdoek + slippers □ Extra kleren □ Make-up + make-up remover □ Zwitsal bodylotion □ Deo □ Haarborstel □ Portemonnee □ Mobiel + oplader □ Flesje water

Training

+ Sportbroek & sportshirt + Sportsokken

Page 31: Boem 1 - 2013 2014

31

Jaarplanning