Boeken / Films / Series

of 17 /17
Boeken / Films / Series

Embed Size (px)

Transcript of Boeken / Films / Series

Page 1: Boeken / Films / Series

Boeken / Films / Series

Page 2: Boeken / Films / Series

Age of DragonsTitel: Age of the dragonsJaar: 2011Producent: Ryan LittleInformatie: Het is een science fiction/fantasy film die gebaseerd is op de Moby Dick. In plaats van walvissen zitten er in deze film draken en in plaats van Ahab heet de kapitein Danny Glover

Page 3: Boeken / Films / Series

Capitaine AchabTitel: Capitaine AchabJaar: 2004Producent: Philippe RamosInformatie: Dit is een korte Franse film en het is anders dan het gewone boek. Het gaat over Albert, die verliefde wordt op Louise. Verder speelt de Moby Dick ook geen echt rol, want de witte huid van Albert symboliseert de Moby Dick, maar verder komen er geen walvissen in voor.

Page 4: Boeken / Films / Series

Demon of the SeaTitel: Demon of the seaJaar: 1931Schrijver: Michael CurtizInformatie: Deze film bestaat niet meer, oftewel hij is er geweest, maar niemand heeft er nog een exemplaar van. Wel is bekend waar de film over gaat. Het is namelijk gewoon de Moby Dick, maar dan in het Duits. De reden waarom hier geen plaatje bij staat is dan ook simpel, want die is er gewoon niet.

Page 5: Boeken / Films / Series

Dot and the WhaleTitel: Dot and the whaleJaar: 1986Producent: Yoram GrossInformatie: Dit boek is een vervolg op ‘’Dot and the kangaroo’’ en is lichtelijk gebaseerd op de Moby Dick. Vooral het begin van de film gaat over het verhaal van Herman Melville.

Page 6: Boeken / Films / Series

Moby Dick Lloyd BaconTitel: Moby DickJaar: 1930Producent: Lloyd BaconInformatie: Dit is het originele verhaal van Herman Melville, maar in dit verhaal lukt het kapitein Ahab wél om de potvis te doden.

Page 7: Boeken / Films / Series

Geronimo StiltonTitel: De moby dickJaar: 2015Schrijver: Herman Melville/Geronimo StiltonInformatie: Dit boek hebben wij allebei gelezen en het is ook voor kinderen, dus is het ingekort en makkelijker te lezen dan de Moby Dick. We hebben niet echt heel veel verschillen kunnen ontdekken (behalve dat het hier natuurlijk muizen zijn), maar een aantal overeenkomsten waren: De personen in het verhaal, de steden, de verdeling van de tijd en ook bijvoorbeeld de namen van schepen en herbergen

Page 8: Boeken / Films / Series

De Witte WalvisTitel: De moby dick of de witte walvisJaar: 1981Schrijver: Helen KnopperInformatie: Dit is ook een van de vele vertalingen van de Moby Dick. Aan dit boek is verder niks heel erg bijzonders.

Page 9: Boeken / Films / Series

In the Heart of the SeaTitel: In the heart of the seaJaar: 2015Producent: Ron HowardInformatie: In the heart of the sea is geïnspireerd op het gelijknamige boek uit 2000, die geschreven is door Nathaniel Pillbrick. Er zijn verschillen tussen deze film en het boek de Moby Dick. Het gaat hier bijvoorbeeld vooral om het zinken van het walvisschip de Essex in 1820, door de Moby Dick, nadat ze hebben gehoord over de Moby Dick en in het boek gaan ze al meteen bewust op zoek naar de Moby Dick

Page 10: Boeken / Films / Series

Moby Dick John HustonTitel: Moby DickJaar: 1956Producent: John HustonInformatie: Dit is een verfilming die eigenlijk niets afwijkt van het boek.Bijzonder: Omdat er geen vrouwelijke en/of romantische rollen in de film waren, hebben ze voor een beroemd persoon voor de hoofdrol gekozen: Gregory Peck

Page 11: Boeken / Films / Series

Moby Dick Barber van de PolTitel: De Moby DickJaar: 2008Schrijver: Herman Melville/Barber van de PolInformatie: dit is één van de recentste vertalingen van de Moby Dick naar het Nederlands

Page 12: Boeken / Films / Series

PrentenboekTitel: Moby DickJaar: 1979Schrijver: Herman Melville/Maria HeylenInformatie: Dit is ook een kinderboek. Dit boek hebben we van onze docente Nederlands geleend en het was veel makkelijker te begrijpen en dus ook weg te lezen, omdat het een prentenboek is en het natuurlijk maar 28 pagina’s heeft. Het is ook iets anders en meer ingekort dan het originele boek, maar volgens ons is het enige minpuntje dat het einde wel héél erg ingekort is.

Page 13: Boeken / Films / Series

De Witte WalvischBoek: Moby Dick, of De witte walvischJaartal van uitgave: 1929Schrijver: J.F. Werumeus-BunningInformatie: Dit is één van de eerste vertalingen (die nog bewaard zijn gebleven), die vertaalt is naar het Nederlands.

Page 14: Boeken / Films / Series

Moby Dick WesterdijkTitel: De Moby Dick of de witte walvisJaar: 1979Schrijver: S. WesterdijkInformatie: Dit is ook gewoon een vertaling en is dus bijna, zover als het vertalen gaat, hetzelfde als de Moby Dick, maar deze is iets makkelijker.

Page 15: Boeken / Films / Series

Moby DickTitel: De Moby Dick, of de witte walvisch The Moby Dick, or the white whaleSchrijver: Herman MelvilleJaar: rond 1820Informatie: Op dit boek zijn natuurlijk alle boeken geïnspireerd of er zijn vertalingen van gemaakt: de originele Moby Dick van Herman Melville. Dit boek gebruiken we ook om te vergelijken met alle boeken en de films.

Page 16: Boeken / Films / Series

Moby Dick Paul StanleyTitel: Moby DickJaar: 1978Producent: Paul StanleyInformatie: Door de waanzin van kapitein Achab gaat iedereen om hem heen dood. Dit is uit recensies de beste en het meest authentiek (gelijk aan het origineel)

Page 17: Boeken / Films / Series

The Sea BeastTitel: The sea beastJaar: 1926Producent: Miljard WebbInformatie: Een stomme film (een film zonder geluid) die in die tijd een groot succes was en het was de grootste film van die tijd. Het is een andere verhaallijn omdat de eerste delen en het vervolg op de kern van het verhaal anders is. Zo zijn er wat andere personen die in Melville’s verhaal niet voorkomen.