BN DeStem mode voorjaar 2010

24
MODE 2010 Lente/voorjaar

description

BN DeStem mode voorjaar 2010

Transcript of BN DeStem mode voorjaar 2010

Page 1: BN DeStem mode voorjaar 2010

MODE2010

Lente/voorjaar

Page 2: BN DeStem mode voorjaar 2010

L A D I E S K I D SM E N

www.ballegooyenmodes.comMolenkade 25 | 4271 AE Dussen | 0416 - 39 12 30 | [email protected]

Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.Vrijdag koopavond tot 21.00 uur. Op maandag zijn wij gesloten.

Het hele jaar door nieuwe collecties • Persoonlijk advies • Eigen atelier • Extra voordeel met klantprivilegeRuim 1.500 m2 Modeplezier • Parkeren voor de deur • Gezellig Grand Café • Kids Place • Free internet & Wi-fi

Kijk opModeAls modebewust persoon kunt u gewoonweg niet om Ballegooyen Modes heen. Daar heeft u keuze uit de collecties van ruim 100 verschillende merken onder één dak! Bovendien worden de collecties elke week aangevuld met de nieuwste trends zodat u altijd volgens de laatste mode voor de dag kunt komen!

Bij Ballegooyen Modes gaat uwmodehart sneller kloppen!

AgendaFashion DaysDinsdag 30-03 FD TaifunWoensdag 14-04 FD Gerry WeberDinsdag 20-04 FD Frank Walder

Page 3: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 3

De zomer

4/5

nadert!

8/9 14/15

nadert!

Mannen

Kidsmode Brillen Schoenen

Vrouwen

Accessoires

18/19

Na een ongewoon winterse winterhunkeren we naar de warmte vande zon. Want al bij de eerste straal-tjes verdwijnen de warme klerennaar zolder en wordt in de kastruimte gemaakt voor lichtere spul-len.Aan de voorjaars- en zomercollec-ties zal het niet liggen. In de win-kels vullen de rekken zich met dejongste lichting ontwerpen die vande tekentafel de sprong naar deconsument maken.In deze modespecial natuurlijk vol-op aandacht voor de verschillendetrends: voor vrouwen, mannen én

kinderen. Het beeld is divers en laatalle ruimte voor het maken van per-soonlijke keuzes. Maar met de len-te in zicht gaat de schijnwerper de-ze keer toch naar één facet dat bijuitstek het predikaat ‘voorjaar enzomer’ verdient: de badmode!

17 23

Badkleding6 11

21

Coverfoto: Kees BennemaLocatie: zwembad De Stok(Roosendaal)Model: Patricia (buro Dyon Caractère)Visagie: Mariska de JongBadkleding: Marlies DekkersMet dank aan: LinGerie (Roosendaal)

Vormgeving: Nicole HoepelmanCoördinatie: Herbert Kats

Inho

ud Factor 20 Tassen

..met schoenen uit onze nieuwe collectie van oa.

DUREAFINN COMFORT

SOLIDUSPERON

SCHNEIDERTHINKFINEST

VA BENEFLORIS VAN BOMMEL

Hoolstraat 38 4847 AC TeteringenTel. 076-5713444

www.snoerenvoetspecialist.nl

Een gezonde kijk op voeten!

Page 4: BN DeStem mode voorjaar 2010

BN DeStem woensdag 24 maart 2010

4| mode

STUDS

Gant

New Yorker

EN DE MAN DAN...

Ging het net zo goed, de afgelopenjaren.... Van jaar tot jaar kwamen ermeer en concretere aanwijzigingendat ‘de man’ er op modegebied echtbij ging horen. Maar wie naar de jong-ste badmode kijkt moet wel tot deconclusie komen dat er hier niet echtsprake is van een inhaalslag. In elk ge-val niet deze zomer.Natuurlijk, de anatomische verschillen-blijven onverminderd van kracht.Maar ook de badmode voor de manvolgt zo strak mogelijk de lijn diedoor de ontwerpers voor de vrouw isuitgezet.In gewoon Nederlands wil dat zeggendat de heren zich maar beter extra inhet zweet kunnen werken in de sport-school. Als aanloop naar zomerse tem-peraturen.

Want de nieuwste badmode oogt al-leen voordelig voor wie strak in z’n velzit: elastische shorts die zich amper on-derscheiden van ondergoed en strak-ke slips die louter gemaakt lijken vooreen ware Chippendale. Tenminste alswe kijken naar de collectie van bijvoor-beeld het nieuwe merk STUDS.Maar, net als bij de vrouw, is er hoopvoor de eigentijdse man. Want on-danks al die naarhuidgevormdeontwerpen duiktook dit jaar weerde oversizedshort op,mét en zon-der print,Kortom,het totalebeeld is zóveelzijdigdat de ech-te slimmerdaantrekt wathem hetbest bevalt.

Page 5: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 5

Beach-Bunny

Ory

Niagara

Niagara

Ory

r

Minibikini

Wie de laatste badmode volgt komt tot de con-clusie dat het strandseizoen weinig om het lijfheeft. Veel stof valt er niet te bekennen in delaag uitgesneden minibroekjes en de ultrasmal-le bovenstukjes die nu zo in zijn. Net als in debovenkleding is het veel bloot wat de klok slaat.Leuk voor als je onder de zestien bent en geze-gend met size zero, maar minder als je een nor-maal vrouwelijk postuur hebt met borsten, bil-len, heupen en een paar vetrolletjes hier endaar. Zo’n klein bikinietje ziet er dan eerder ordi-nair dan hip uit. En zeg nou zelf wie wil zich nouopgelaten voelen op het strand? Nee, als je er

niet uitziet als een model op decatwalk kun je beter kiezen

voor een wat hoger broek-je en een steviger boven-

stuk (eventueel metbeugels).

P O S T U U RGelukkig heb-

ben de fabri-kanten datook in de ga-ten en is er

op bikinigebied voor elk wat wils. Zelfs voor degrotere cupmaten is er tegenwoordig heel watleuks te vinden en ook de tankini is nog langniet passé.Laat die trendy minibikini dus in de rekken han-gen en neem vooral iets wat bij je postuur pasten waarin je je lekker voelt. De belangrijkstetrends: ruches, ringen, strapless, grafischeprints, striksluitingen, asymmetrisch, kraaltjes,bloemen, glansstoffen, gedrapeerd en rokjes.

MEER OM HET LIJFEn mocht een bikini nou echt niets voor je zijndan hebben we goed nieuws. Een badpak is te-genwoordig namelijk net zo hip als een bikini!En draait het bij de bikini deze zomer vooral ombloot en sexy; het badpak daarentegen is sjieken sophisticated en lijkt juist alsmaar bedekken-der te worden. De eerste badpakken met mouw-tjes zijn al gesignaleerd!Ook fijn is het feit dat er steeds meer bijpassen-de kleding en accessoires bijkomen. Je kooptniet meer alleen een bikini of badpak, maar jegaat voor een complete strandoutfit. Een pareo,een rokje, een broekje of een mooi (strand)sie-raad. Het is er allemaal. En vooral de kaftan, eenlosse hes met wijde mouwen die je zo even overje hoofd kunt trekken is populair op het strand.Zo hoef je niet in je bijna blootje een ijsje tegaan halen, een spelletjebeachball te spelen of opeen terrasje te zitten,maar kun je jehelemaal in stijl opje gemak voe-len met watmeer om hetlijf!

ofbadpak?

De grootste en mooiste badmode collectie vindt u bij:

Er wordt maar WEINIG STOF VERSPILD

aan de BIKINI’S deze zomer.

PIEPKLEINE BROEKJES en BOVEN-

STUKJES zijn in. Natuurlijk is dat niet voor

iedereen weggelegd.

door Machteld Leistra

Page 6: BN DeStem mode voorjaar 2010

BN DeStem woensdag 24 maart 2010

6| mode

SLUIT DE SCHUBBENDat we onze huid tegen de zon moetenbeschermen, weet iedereen. Beschadi-ging van de huid kan huidkanker veroor-zaken. Haren worden er hoogstensdroog, dof en mat van. Aan de buiten-kant zijn ze opgebouwd uit schubben.Liggen die plat, dan glanst het haar.Zonnebaden en zwemmen kunnen er-voor zorgen dat de schubben niet meergoed op elkaar aansluiten. Het haarwordt droog, de punten splijten en dekwetsbare binnenkant van het haar raaktsneller beschadigd. Een haarproductmet een zonnefilter kan dat voorkomen.Staan de schubben eenmaal open, ge-bruik dan een verzorgingsproduct omze weer in het gareel te krijgen.

SPRAY MET FILTERSVaak zijn het de kappersmerken die zon-neproducten voor het haar in het assorti-ment hebben. Je smeert ze er niet zon-der meer in. Ze hebben een toelichtingnodig en die kan de kapper je geven.Wella Professionals komt deze zomermet een aanvulling op de Sunserie. Vol-gens dit merk bestaat er niet zoiets alséén oplossing voor de bescherming vanieder haartype. Eén van de troubleshoo-ters uit deze serie is de UV Spray die uvA- en uv B-filters bevat. Deze bestandde-len wikkelen zichzelf rond het haar enwerken als een beschermend schild. Despray is waterbestendig, niet vet en mak-kelijk mee te nemen in je tas.Wella SP Sun UV Spray: 17,95 euro.

NATUURLIJKE OPPEPPERHoud je van zonnen en zwemmen enheb je oog voor het milieu, dan moetde haarolie van Weleda je wel aanspre-

ken. Dit product bevat alleen na-tuurlijke ingrediënten. Pindaolieom een droge hoofdhuid tegen tegaan, klaverextract vanwege de ver-zachtende werking en kliswortel omde elasticiteit van het haar te verbete-ren. Etherische oliën zorgen voor eenaangename geur en de houdbaarheid.Deze haarolie is preventief te gebrui-ken. Weleda haarolie: 7,45 euro.

AFTER SUN COUPEOok al probeer je de desastreuze gevol-gen van zonlicht op je haar te voorko-men met een beschermingsproduct,dat geeft nog geen 100 procent garan-tie op een gezond ogende haardos.Menigeen zit letterlijk met z’n handenin het haar na een zonnebad. Hoekrijg je de coupe weer in model?Een combinatie van maatregelenheeft het beste resultaat. Gebruikniet alleen beschermende producten,maar ook intensieve verzorgers. Een vocht-inbrengende shampoo, een herstellendeconditioner en zo nu en dan een haarmas-kertje. Nagenoeg alle haarcosmeticamer-ken hebben deze in hun assortiment.Maar er zijn ook speciale aftersunproductenvoor het haar. After-Sun Shampoo uit de se-rie Sunsorials van Matrix verwijdert zout enchloor en herstelt de vochtbalans. DeAfter-Sun Repair Spray van Matrix en de SPSun After Sun Fluid van Wella zijn produc-ten die het haar handelbaar maken na eendagje in de zon. Matrix Sunsorials After-SunShampoo: 12,70 euro, Matrix After-Sun Rep-air Spray: 15 euro, Wella SP Sun After SunFluid: 17,95 euro.

PROFESSIONELE KWALITEITHet merk SYOSS wil de professionele kwali-teit van kappersproducten evenaren entoch voor iedereen toegankelijk zijn. Het isgewoon verkrijgbaar in de winkel en ooknog eens tegen een schappelijke prijs. DeSYOSS Repair Therapy uit deze serie her-stelt droge en beschadigde haren. Gebruikhet 2-minutes Intensive Mask tijdens jedouchebeurt en je haren zien er weer glan-zend uit. De consumentenserie Wella FlexStyle & Repair omvat drie producten metverzorgende bestanddelen die een bescher-mend laagje om het haar leggen. SYOSSRepair Therapy 2-Minutes Intensive Mask:3,99 euro.Wella Flex Style & Repair Mousse: 3,99 eu-ro, Wella Flex Style & Repair Hairspray: 3,99euro, Wella Flex Style & Repair Hair Milk:4,99 euro.

Haarverzorging

zonnigezonnige dagenEenvoud vierde hoogtij in de

collecties van komende lente

en zomer. Ook voor de

haarmode. Eenvoudige

kapsels met veel zachtheid en

glans zijn de trend. Maar zie je

haar maar eens in conditie te

houden als de zonnestralen

er genadeloos op schijnen.

door Ellen Klaasse

voor

Page 7: BN DeStem mode voorjaar 2010

Roosendaal Polo Ralph Lauren - Tommy Hilfiger - Hugo Boss - Gaastra - Van Santen & Van Santen - Paul & SharkJaggy - Brax - Boss Orange,British Indigo - R2 - Valentoni - Juvenis - Van Gils - Roy Robson - EtonCOS$MO - KIMO - Carlo Pignatelli - Forza Moda Sartoria - John Miller - Paul Smith London - Paul SmithAccessoires - Aeronautica Militare - Giorgio - Grote afdeling trouwkostuums

Etten Leur Polo Ralph Lauren - Tommy Hilfiger - Hugo Boss - Van Santen & Van Santen - Paul & Shark

Breda Exclusieve mode voor de bruidegom + schoenen, kostuums, shirts en accessoires van o.a. COS$MO,Immidiate, Bienvenuto, R2, Allesandro, Polsa, Hamlet, Profuomo

Bert Viel mannenmode bestaat 50 jaar!

Daarom ontvangt u nubij aankoop vanaf e 250,-

een cadeau t.w.v.

Deze actie loopt tot 30 april 2010.

Passage 2 (hoek Raadhuisstraat)

4701 AP Roosendaal

T 0165 535277

Markthof 5

4873 JA Etten-Leur

T 076 5015959

Halstraat 25

4811 HV Breda

T 076 5221466

[email protected]

www.bertviel.nl

50jaar

e 69,-

Page 8: BN DeStem mode voorjaar 2010

BN DeStem woensdag 24 maart 2010

8| mode

Primark Object

Vero Moda

Vila

Vero Moda

Dutchess

Gant

In deze utopie vol tere pastelkleuren en romantischestoffen is geen plaats voor doemdenken en negati-visme. De crisis wordt gewoon genegeerd en desombere realiteit bedekt onder een wolk van ve-derlichte voile.Het is niet zo raar dat regisseur Tim Burton juist numet de remake van Alice in Wonderland op de prop-pen komt. Terreur, crisis, natuurgeweld, het afgelo-pen decennium is nou niet bepaald het allerleukstegeweest uit de nabije geschiedenis. Al die ellende wil-len we even vergeten. Niet per se door onze ogen tesluiten voor alles wat mis is in de wereld, maar doorons even onder te dompelen in een droomwereld. Endat komt niet alleen tot uiting in films, maar ook in demode die dit sei- zoen helemaal andersis dan voorgaan- de jaren.Het beeld is over het algemeen

Alice inGedrapeerde gewaden van Griekse

godinnen en de dromerige

bizarre fantasiewereld van Alice in

Wonderland. Dat is in een notendop

de mode voor deze zomer.

door Machteld Leistra

Page 9: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 9

DEPT Essentiel

Vila Vero Moda

los en wijd. Heel veel wijde gedrapeerde jurken enhessen met uitwaaierende mouwen en wijde halslij-nen. Het devies is oversized. Dat uit zich in groteshirts en wijdere broeken. De zogenoemde ‘boy-friendblazer’ en de al bekende boyfriendjeans zijnsuperhot. De rokken zijn veelal wijd en klokkend.

JUMPSUITSDe trend van de harembroek krijgt een zomers ver-volg en superhip zijn korte en lange jumpsuits.Het kleurbeeld is licht en fris. Veel pastels, grijzen,en heel veel wit. Helemaal in zijn koraalrood, ijziggroen en wolkachtig blauw met hier en daar eenprimaire kleur.Daarnaast zien we veel romantische bloemetjes-prints, streepjes en stippen en romantische detailsals ruches en driedimensionale bloemen.Ook helemaal in zijn overlopende kleuren, lichte

spijkerstoffen en veel, heel veel witten. Zomer-breisels zijn deze zomer

zeer actueel en dan gaathet vooral om fragiele

losgebreide of ge-haakte items. Als al-

gemeen beeldvalt vooral op

dat het allemaal heel wijd, superkort en lekker vro-lijk is. En dat is toch wel zeer vernieuwend. Leukdat er wat meer vrolijkheid en fantasie in het mode-beeld komt,maar feit blijft dat we toch nog weleen tijdje de hand op de knip moeten houden.Het is nog steeds crisis en of we dat nou leuk vin-den of niet: een euro kun je maar een keer uitge-ven en er moet hard gebikkeld worden voor iederecent.De commercie heeft dat ook ingezien en daaromkrijgen goedkopere ketens als H&M, C&A en M&Ser steeds meer geduchte concurrenten bij.Voordeel voor de consument: er op en top hip uit-zien was nog nooit zo goedkoop! Cheap and Chiczijn is niet bepaald moeilijk meer.

OVERKANTDie competitie komt vooral van de overkant vande Noordzee. Het Britse New Look opende recentzijn deuren in het centrum van Rotterdam, in win-kelcentrum Linea Nova om precies te zijn. Deze ke-ten is qua prijs vergelijkbaar met H&M en Zara enstaat bekend om zijn hoog fashiongehalte. In Enge-land bestaat de keten al veertig jaar en celebs alsLily Allen, Agyness Deyn en Drew Barrymore zijnde boegbeelden. Om de spullen van New Lookaan te schaffen hoef je niet per se naar Rotterdam

af te reizen. Het merk heeft namelijk ook eenNederlandse webshop.

Wonderland

KELDER

SYLVER

INDIES

ANNETTE GöRTZ

CLOSED

WOLFORD

SITA MURT

KYRA & CO

WALK IN THE PARK

NAN

ESSENTIEL

ARMANI JEANS

BOSS ORANGE

SPORTMAX CODE

JEFF

MILESTONE

7 FOR ALL MANKIND

ROBERT FRIEDMAN

PAMELA HENSON

ACCESSOIRES

MISSONI

BURBERRY

ARMANI JEANS

BASLER

MYBC

BRAX

GARDEUR

FUCHS&SCHMITT

LUISA CERANO

ATTITUDE

TH.BRAUN

SPORTALM

NYDJ

TUMMY TUCK

RABE

ETOILE DU MONDE

BLACKY DRESS

NADINE H

Rose d’Or & Kelder, Hoek Passage - Nieuwe Markt

De nieuwecollecties zijn binnen

Blue Rose, Nieuwe Markt 50, Roosendaal

Page 10: BN DeStem mode voorjaar 2010

Fashion Management & Design iets voor jou?

Onderdeel van ROC West-Brabant

Meer informatie? Kijk op de website www.vitaliscollege.nl of bel 076 579 59 59.

The moment your

skin changed. Forever. Als Dermalogica in contact komt met de huid, wordt alles beter. De huid wordt als het ware opnieuw opgebouwd. Vertrouw je huid toe aan Sensa Skin Care en ervaar het resultaat dat je alleen kunt verwachten van ’s werelds meest gerespecteerde professionele merk en Skin Care Therapists. Dus boek snel een afspraak, je huid draag je tenslotte iedere dag!

Ter kennismaking ontvang je tot en met 30 april 2010:

Sensa Skin CareMeike van Unen (lid ANBOS)Middenstraat 784702 GG Roosendaal(0165) 399565www.sensaskincare.nl

dermalogica*niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen, alleen geldig voor nieuwe klanten en zolang plaats beschikbaar is.

a skin care system researched and developed by The International Dermal Institute

®

een uitgebreide Dermalogica gezichtsbehandeling voor maar € 48,-nu inclusief harsen en epileren t.w.v. e 18,50 gratis!*

KOOPZONDAG28 maart van 12.00 - 17.00 uur

Kaaistraat 4 - 4651 BN Steenbergen0167-563430 www.oerlemansmode.nl

10 BN/De Stem Dinsdag 24 maart 2010mode

Page 11: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 11

Pieces

Mynewbag

Mynewbag Manfield Mynewbag Dolcis

MynewbagFAB

FAB

FAB

Tassen zijn er weer in allerlei soorten enzomerse kleuren. Wat is het toch mettassen dat wij vrouwen ze móeten heb-ben? En het liefst zoveel mogelijk!Sommige hebben ‘eeuwigheidswaar-de’, andere zijn meer trendgevoelig.Maar zónder is vrijwel ondenkbaar. Ofhet nu een nieuw ontwerp is, het aller-leukste is toch: ‘Mamma’s got a brandnew bag!.

VERSLAVINGSommige vrouwen kopen tassen omdat

ze er mooi uitzien, praktisch zijn of om-dat ze gewoon niet zonder kunnen. Zoook Eline Sweers. Zij heeft een heusetassenverslaving. Deze verslaving is zouit de hand gelopen dat ze sinds korthaar eigen online webwinkel is begon-nen, met de verkoop van, jawel, tassen.Eline; „Mijn verslaving is al jong ont-staan. Mijn moeder kocht bij iedere out-fit een bijpassende tas. Inmiddels hebik zoveel tassen dat het idee ontstaan isom ze maar te verkopen.”

APARTEr is al veel animo voor de tassen vanEline. „Ze zijn betaalbaar en apart. Jeloopt niet het risico dat je veel mensenmet dezelfde tas ziet”, aldus Eline.„De tassen die verkocht worden zijntrendy, betaalbaar en voor iedereentoegankelijk. Voor oudere dames zit eriets tussen, maar voor jonge meidenook. Ik probeer zoveel mogelijk in tespelen op de wensen van afnemers. Mo-menteel heb ik de imitatie van de BirkinBag, omdat er zoveel vraag naar is.”De verslaving gaat bij Eline zover dat zebij iedere aankoop erg kritisch is, zelfs

de kleur van de binnenkant van de tasis van groot belang.„Vrouwen kijken vaak naar de tas vanandere vrouwen. Je wilt de mooiste ende leukste hebben. Het lijkt bijna alsofwe elkaar de ogen proberen uit testeken met onze tas”, vertelt ze.Een tas zegt misschien wel meerover je dan je denkt.

De tassen van Eline zijn teverkrijgen via desite www.mynewbag.nl

Je vraagt je misschien weleens af waar een trendvandaan komt. Wie bepaalt wat hip is en wat eentrend wordt? Altijd een lastige vraag, zeker als hetom tassen gaat.Een gesprekje met Sigrid Ivo, directrice en conser-vator van het Tassenmuseum (dat ruim 4000 exem-plaren heeft), levert deskundig commentaar én ant-woorden op. Zij geeft een duidelijk beeld van hoede trends op het gebied van tassen tot stand ko-men. „Vroeger bepaalde de koningin of leden vanhet koningshuis of iets een trend werd of niet. Te-genwoordig ontstaan trends vooral door de combi-

natie van marketing, voorspellingen vantrendwatchers en wat er op straat ge-beurt”, vertelt Sigrid.Toch zijn er tassen die nooit uit het mode-beeld verdwenen zijn. Zo is er de clutch, die albijna 100 jaar bestaat en sinds een aantal jarenweer helemaal ‘terug’ is. En zo zijn er meer tref-fende voorbeelden. „Een pakkend ontworpentas past zich aan aan deze tijd en kan tevensdoor iedereen gedragen wor-den”, aldus de conservatorvan het Tassenmuseum.

A brand

Wat maakt het hip?

new bagHet voorjaar staat voor de

deur en dit betekent dat we

weer lekker naar buiten

kunnen. Heerlijk in de zon,

met een tasje op een terrasje,

mensen kijken. ‘I feel good’,

zou James Brown zeggen.

door Liselotte Vermolen

Page 12: BN DeStem mode voorjaar 2010

De nieuwste mode en haartrends, de lekkerste hapjes en drankjes, en denieuwste auto modellen van Maserati…

Fashion Eventdonderdag 1 april 2010 – St. Jan – Roosendaal

Kaarten kosten 20,00 euro inclusief een welkomstdrankje en hapje en een fotovan Verschoore sprint photo services.

Kaarten zijn v.a. begin maart 2010 verkrijgbaar bij de deelnemende mode enaccessoires zaken, en bij Wilde Wingerd en van der Horst hairstylers.

De perfecte gelegenheid om uw zakelijke relaties of vrienden uit te nodigenvoor een echt avondje uit op niveau.

Via [email protected] kunt u 6 persoons viptafels bestellen voor500,- euro per tafel inclusief 1 fles champagne, 1 fles tafelwater en diverse

culinaire hapjes.

20.00 Welkom

20.30 Fashionshow presentatie Dyon Hagenaars en Esther Oosterbeek (Dolly Dots) -

22.00 Optreden Marjon van Iwaarden

22.45 70’s & 80’s Afterparty met dj

01.00 einde

Meer informatie op www.fashioneventnederland.nl

Kaarten verkrijgbaar bij:

XCPTCartell

CaractéreBeerens schoenenoptiek van Wely

FontiniBy Mira

Floor FashionLinGerie Roosendaal

SjazzNew StyleChavelliCharifa

van Hoof SchoenmodeEllen juwelier

Wilde Wingerdvan der Horst Hairstylersvan Zeggeren jeugdmode

Timmy Tom

Page 13: BN DeStem mode voorjaar 2010

Fashion EventSt. Jan Roosendaal

Donderdag 1 april

Page 14: BN DeStem mode voorjaar 2010

BN DeStem woensdag 24 maart 2010

14 | mode

New Yorker

Mango Bellerose

Mango

We

Solid

Page 15: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 15

H&M

MangoMango Sisley Sisley

Arme mannen. De ene keer moeten zeer bijlopen als een sophisticated voet-baller inclusief gladgeschoren borstkas,gemanicuurde nagels en hippe coupe.De andere keer is uitpuilend borsthaar,een snor en vuile jeans weer de norm,en dan wordt hen weer een uitgespro-ken vrouwelijke look opgedrongen.H&M die een mannenrok en een ha-

rembroek in devoorjaarscollec-tie heeft, man-nelijke model-

len met langvrouwelijk

haar, engelen-gezichtjes

en rankea n d r

ogyne figuurtjes: eerlijk gezegd schrok-ken we er een beetje van. We haddennamelijk net gelezen dat het nieuwemantype volgens trendwatchers de zo-genoemde retroseksueel is. Wat zoveelbetekent als: een robuuste man diehoudt van voetbal, bier en vrouwen.Een man die voor geen goud crème opzijn gezicht zal smeren, een bloedhekelheeft aan scheren en niet dood gevon-den wil worden met netjes gemanicuur-de nagels en geplukte wenkbrauwen.Hij jaagt graag op vrouwen en staat teboek als gentleman. Een galantemacho dus. Type: Daniel Graig.

TEGENOVERDe retroman staat lijnrecht tegenoverachtereenvolgens de metroseksueel,de überseksueel en de meer recentehimbo. Om het geheugen nog even opte frissen.Metroseksueel: verzorgd, dandyachtigmet vrouwelijke trekjes en grote be-langstelling voor mode en aanverwantezaken. Type: David Beckham.Überseksueel: zowel lichamelijk als in-tellectueel zeer aantrekkelijke man diebarst van het zelfvertrouwen. Eerlijk,stijlvol en sociaal bewust. Type: Bono.Himbo: mannelijk equivalent van debimbo. Een man die alleen geïnteres-seerd is in zijn uiterlijk en zijn onweer-staanbare aantrekkingskracht op vrou-

wen. Type: Matthew McConaughey.We liepen echter alweer mijlenver ach-ter, want opeens was de NBF (NewBest Friend) van Paris Hilton, een ten-ger Aziatisch jongetje met een glitter-jurkje aan en een strik op zijn hoofd,die steeds meisjesachtige gilletjesslaakt en trippelpasjes maakt. En blijktuit onderzoek dat mannen steeds jon-ger naar cosmeticaproducten grijpenen al meer flesjes en potjes in de bad-kamer hebben staan dan hun moederof vriendin. En wordt model Martin Co-hn, een man dus, uitgeroepen tot denieuwste IT-girl.Deze uitgesproken vrouwelijke jongenmet zijn blonde lokken en roomblanketeint loopt shows voor zowel mannen-als vrouwencollecties. En maakt Johnnyde Mol, toch een machomannetje bijuitstek, zijn opwachting in het tv-pro-gramma Ranking the Stars met demeestbuitenissige vrouwelijke kapsels(Vlechtjes? Opgestoken kuif? Paarden-staartjes?). En zien we op de catwalksmannen op hoge hakken, met lange ge-föhnde kapsels, in leggings, met koket-te schoudertassen en sjaaltjes en metrokken aan!Verwarrend allemaal. Maar goed, eenechte man laat zich natuurlijk geen eti-ketje opplakken. En trouwens, vrouwenhebben niet veel op met de vrouwelij-ke man, tenminste niet als partner. Als

New Best Friend wel, want dan kun jeer fijn mee shoppen en kletsen, schijnthet. Und was will das Weib dan? Juistspieren en manieren, aldus onderzoekvan datingsite Parship.

LOS EN ONTSPANNENDe vrouwelijke man is dus waarschijn-lijk een trend die niet echt zal beklijven,tenzij in bepaalde superhippe scènesdan. En dat blijkt ook uit de mode diedeze zomer in de winkels hangt. Rok-ken? Hakken? Niets van dat al! Al datexcentrieks van de catwalks is vertaaldnaar een zeer mannelijk en vooraldraagbaar beeld.Op enkele geforceerde accessoires na(vlinderstrikjes, kolderieke hoedjes,veel te grote schoudertassen en vrou-welijk omgeslagen sjaaltjes) is het alle-maal lekker los en ontspannen, af entoe zelfs een beetje shabby.Wijde jasjes, wijde broeken, comforta-bele shirts en zeker niet ingewikkeld ofextravagant. Giletjes (toch een heelmannelijk kledingstuk) zijn een must ennieuw is een combinatie van kleding-stukken in dezelfde kleuren. En vooralniet vergeten de broekspijpen op te rol-len: ook helemaal hip! Een mix vansportief en stads in over het algemeenzachte neutrale tinten met hier en daareen fleurig kleuraccent, dat is zomer2010. Daar kun je wat mee, als man.

Spieren en manierenJohnny de Mol die paardenstaartjes

draagt en Bo Derek vlechtjes in

zijn haar. En mannenhakken,

mannentassen, mannenrokken en

mannennagellak zijn een feit.

De mannenmode lijkt alsmaar

vrouwelijker te worden.

door Machteld Leistra

HUGO STRELLSON CAST IRON FORTEZZA BOSS ORANGEARMANI JEANS KENZO HANS UBBINK NIEUW: PROJECT-e

O N G E W O O N G O E D

DAGEN

Maak kans op ´ongewoon goede´ prijzen bij je aankoop! Een make-over t.w.v. X 500

(i.s.m. VanderHorst Hairstylers), een minimakeover t.w.v. X 250 een koffiebekerset van

Pol’s Potten, een riem van Hugo Boss en een stropdas van Kenzo, teveel om op te noemen.

Je vindt bij ons iets voor jou en altijd.....ongewoon goed! *info op onze website en in de winkel.

Markt 10 Roosendaal t 0165 55 67 03 www.mannenzaken.com

27 maart tot en met 3 aprilkoopzondag 28 maart 13.00-17.00 uur

*

Page 16: BN DeStem mode voorjaar 2010

Bogers XL Herenmode Molenstraat 54701 JK Roosendaal 0165 537889 www.bogersherenmode.nl

jaar

40

1970 Het jaar 1970 brengt ons plateauzolen, glitterballen, brede stropdassen en grote zonnebrillen. Roken is nog politiek correct en de kleuren oranje,

bruin, paars en groen horen in grillige vormen thuis in ieder interieur. ‘The Beatles’ gaan uit elkaar, het Nederlandse ‘Woodstock’ vindt plaats in het Kralingse

bos, we plengen collectief tranen bij de film ‘Love Story’, de dood van Janis Joplin en Jimi Hendrix schokt rockminnend Nederland en in ons eigen kikkerlandje

wordt De Dam met geweld ontruimd....In dit rumoerige tijdsbeeld besluit Kees Bogers, die zelf uit een ondernemersgezin komt, een eigen zaak te beginnen.

Waarin?? Geen idee! Gelukkig komt zijn vrouw Leny met het gouden idee.... Zij leest in een blad over een Zweedse onderneming die zich specialiseert in

‘grote maten’. Daar ziet Kees wel wat in! Op 21 maart 1970 opent Bogers Herenmode, nog zonder XL...Een gat in de markt naar later blijkt...

2010 Bogers XL Herenmode is al veertig jaar ‘groots’ en dé smaakmaker in de mode voor de grote en lange man. Het geheim? Een uitgebreide collectie,

trendy, modern en altijd optimaal van draagcomfort. Je kunt er terecht voor ondermeer easywear of businesswear, voor maatpak of poloshirt. Altijd ijzersterk

van kwaliteit en voor een goede prijs. Onze winkel is nog groter, nu 300 m2 voorjaars- en zomermode voor de man met de andere maat. Voor iedere kopende

klant ligt er een passende attentie klaar (zolang de voorraad strekt). Kom kijken, passen en genieten in onze vernieuwe winkel.

Bogers Herenmode 21 maart 1970

Page 17: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 17

New Look

Jurk van Jane Norman

SachaSacha

Accessorize

Fiva

Accessorize

Camps & Camps

Ti Sento

Handig hoor in deze tijden van de broekriem(ook een heel trendy item deze zomer trou-wens!) aanhalen dat de accessoires vaak al inhet kledingstuk ‘ingebouwd’ zitten. Datscheelt weer in de portemonnee!Ook schoenen en tassen worden rijkelijk ver-sierd. Vooral studs, kralen en glimmen-de(edel)stenen zijn favoriet. Voordeel hiervanis dat je de rest van je outfit wat soberder kunthouden. Helemaal af zijn ook de gedrapeerdeen asymmetrische halslijnen die soms ook nogeens zijn uitgerust met een eraan vastzittendesjaal. Het zier er allemaal zeer vernuftig enkunstzinnig uit.

DRIEDIMENSIONAALVeel structuur en een overdadige hoeveelheidstof aan de bovenkant is ook iets typisch vandeze zomer. Veelvuldig gebruik van ruches enrandjes, dubbele lagen en opgenaaide bloe-men en strikken maken de kledingstukken drie-dimensionaal. Ook dit alles behoeft verdergeen enkele extra opsmuk.Het wordt overigens wel een heel goed sei-zoen voor de accessoires. De klad mag danwel een beetje in de kledingbranche zitten, ac-cessoires doen het nog steeds prima. En dat isbegrijpelijk.

DOMINERENWie minder te besteden heeft, koopt lievereen aangenaam geprijsd accessoire dan eennieuwe dure outfit.

Het is dan ook niet voor niets dat de acces-soirewinkeltjes het beeld in de winkelstra-ten domineren.

EKSTEREr valt deze zomer heel veel te pik-ken (figuurlijk dan) voor de ekstersonder ons. Het is namelijk alle-maal ‘goud’ en ‘zilver’ wat erblinkt.Lange kettingen, brede scha-kelarmbanden, opzichtigebedels en hangers, fake pa-rels en veel geschitter vanSwarovskistrass en (nep-)edelstenen voeren de bo-ventoon.Aan de kettingen mag van al-les hangen. Zolang het maargroot en opzichtig is. Ge-bruiksvoorwerpen, dieren, sym-bolen; de keuze is reuze.

HARTENHip zijn bijvoorbeeld ook letter-kettingen, grote harten en in na-volging van Tiffany, de Amerikaan-se juwelier die onlangs een zaakopende in de Amsterdamse PCHooftstraat, grote gouden sleutelsals hangers.Het is allemaal niet echt. Integen-deel: de nepheid straalt er soms weleen beetje heel erg vanaf. Net of heterom gedaan is. Het opzichtigekitschkarakter van de sieraden lijktwel een lange neus te trekken naaralles wat duur is. Als een soort per-siflage op de diamanten,parels en gouden juwe-len van het peper-dure Tiffanydie maarvoor weini-gen zijnwegge-legd, de-zer da-gen!.

Ditjes enDit wordt de zomer van de ruffles

en de truffles, oftewel de ditjes

en de datjes, de kantjes en de

randjes, de studs en de kralen.

En zit dat niet al op je kleding,

dan mag er flink uitgepakt

worden met accessoires!

door Machteld Leistra

datjes

Page 18: BN DeStem mode voorjaar 2010

BN DeStem woensdag 24 maart 2010

18| mode

Met Zonder Jas

Gant

RetroGoed nieuws: kinderen mogen weer kinderen

zijn deze zomer. De laatste jaren ging de

kindermode steeds meer parallel

lopen met de volwassen mode.

Dat uitte zich in veel donker en zwart,

volwassen colberts, leren jacks

en skinny jeans en bitter weinig kleur,

dessins en tierelantijnen.

door Machteld Leistra

Page 19: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 19

Kinderen liepen erbij als minivolwassenen en erwas weinig kinderlijks te bespeuren. Fijn dat het al-lemaal weer wat speelser mag!Een grote trend in de kindermode dit seizoen is re-tro. Er wordt stevig inspiratie geput uit het verre ofmeer nabije verleden. Wijde rock ‘n roll rokjes,jumpsuits (en voor baby’s en peuters het ouderwet-se hansopje!), boerenschortjurkjes, bloesjes methawaï-bloemen, T-shirts met retroprints, MC Ham-mer-broeken, verwassen en gescheurde jeans, pof-mouwtjes, smockwerkjes, highschooljasjes, bermu-da’s en veel, heel veel ouderwetse ruitjes in allerleivarianten.

KINDERMERKVeronique Kaijser van retrokindermerk Met ZonderJas trekt zich zelf weinig van trends aan, maarmerkt aan de reacties en bestellingen wel dat deinteresse in retro voor kids de laatste tijd heelgroot is. Haar atelier in een Rotterdamse volks-buurt barst bijna uit zijn voegen. Van vloer tot pla-fond staan doorzichtige kratten met de meestwaanzinnige retrostofjes. Kaijser, zelf een kind vande jaren zeventig en moeder van een zoon vanacht en een dochter van een, is dolop de hysterische prints, de uitzin-

nige kleurencombinaties en de helden uit de jarenzeventig.

HERDERSTAFEREELTJESVijf jaar geleden besloot ze haar ‘jeugdkledingtrau-ma’s’, zoals het lachend noemt, om te zetten in kin-derkleding. Van ouderwetse tafelkleden, bloeme-tjesjurken, gordijnen, lakens, pannenlappen, ge-borduurde herderstafereeltjes, gehaakte spreienen tweedehands spijkerbroeken maakt ze kinder-kleding in de meest uitzinnige kleuren- en stoffen-combi’s. Allemaal met de hand gemaakt en uniek,want van elk kledingstuk is er maar één.Voor haar materialen reist ze stad en land af. Oprommelmarkten, bazaars in bejaardentehuizen enop internet vindt ze haar gading. ,,Op vakantieheb ik ook wel eens aan iemand gevraagd of ikhaar gordijnen mocht hebben!” En het werkt! Deeenvoudig gesneden jurkjes met sprekende kleu-ren zijn om op te vreten zo snoezig en zullen elkmoederhart sneller doen kloppen, omdat het alle-maal zo aan die ‘good old seventies’ doet denken.,,Ja, het doet wel een beroep op de nostalgie vande ouders, inderdaad. Mijn ontwerpen zijn geba-

seerd op mijn eigen jeugdherinneringen, maarwel aangepast aan deze tijd.” En dat bete-

kent dat het stoeiproef is en goed was-baar. Met Zonder Jas is vooral favorietbij kleine meisjes. ,,En het grappige is

dat de kleur roze toen helemaal niet werd gedra-gen! Er worden veel speciale verjaardagsjurken bijmij besteld. Voor jongens is het toch moeilijker.Een plaatje op een T-shirt en dan heb je het welgehad.” Toch maakt ze ook leuk spul voor jon-gens. Het retro ‘formule 1-pak’ is bijvoorbeeld eenschot in de roos. ,,Mijn zoon hield erg van ra-ceauto’s en toen heb ik zo’n pak ontworpen. Hijvond het geweldig!”

MAJAVooral de jurkjes en shirts met plaatjes van tv-hel-den van weleer, zoals Barbapapa, Paulus de Boska-bouter, Maja de Bij, de figuurtjes uit de Fabeltjes-krant en Wicki de Viking gaan als een speer. Hetzijn, zo blijkt, met name de ouders die hun kinde-ren in retro-outfits steken? ,,Ja, meestal bepaalt demoeder wat haar kind draagt. Hoewel ik hier ookwel eens een meisje van twee heb gehad die pre-cies wist wat ze wel of niet wilde dragen. Maar, ikmerk wel dat kinderen mijn kleding erg graag dra-gen.” Kids houden nu eenmaal van sprekendekleuren, op het eerste zicht vloekende kleurencom-binaties en opvallende plaatjes. Echter tot een be-paalde leeftijd, aldus de ontwerpster. ,,Als ze deacht gepasseerd zijn, vinden ze er niets meer aan.Dan willen ze skinny jeans en strakke truitjes!”

Meer info: www.metzonderjas.nl

goed voor kids

������������� ������������������ �� ������

��������� ���������� �����!

Page 20: BN DeStem mode voorjaar 2010

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

*'+(# %&'#( '* &#==#, &';/+ #$ ,0'2 .E(#<#+ 2#+ &#0=# 2#,=#$ "&* O',=>#8 P"AQ4";#8 PRST>#"$*8C"$<8 U$.+/#, I.,&)8 :5 S.2E"$Q #$ R##+>#5

*,(# %&'#( '* ##$ &#0=# >.$(#$*/.#= %.., )# 2"+#$ L? +.+ JK@ 2#+ #;/+# ='$)#,2#,=#$ "&*O.#,"=8 R,"$*" 8 OV8 S",*8 U$.+/#, I.,&) #$ P&0# W5

-../# %&'#( *,(# /##4+ ##$ *+.#,# '$)0*+,'# &..= #$ /##4+ *+#,=# /#,#$2#,=#$ 8 )'# %.., .$<#).#&(,.#E <'>$ %#,=&#'$)5 X#+,.&8 :5-&'%#, #$ S",*8 2"", ..= 2'$)#, A#=#$) <."&* 9Y HJ? *&""$ <##,(.#) ""$ A'> )# +'#$#,>.$(#$*5

0!&1# %&'#( +.%#,+ '$ ##$ E"",*Z&'&" .2(#%'$( 2#'*>#* .2 +.+ E,'$*#*>#*5 !""*+ )# A"*';* %"$ .5"5S",* #$ :5 -&'%#, %'$) ># #, ..= &#0=# 2#,=#$ "&* P"2E')"$.8 U$.+/#, I.,&)8 P&0# W8 O.#,"=8 V0A#&#$ :5 S.2E"$Q5 -43#& %.., &'#48 *+.#,8 #'(#$3'>*8 =&"**'#= .4 *E.,+'#4 =0$ ># /'#, (.#) *&"(#$5

-../# %&'#( 0!&1# '* 4#'+#&'>= ##$ >.$(# )"2#*;.&&#;+'#8 %#,=,'>(A"", '$ +'#$#,2"+#$5 S",*8 P&0#W8 :5 -&'%#, #$ R,##<# <'>$ )# /..4)2#,=#$ '$ )#<# +,#$)Q 3'++# /..((&"$* 2#+ ;/,..2 '$(#,';/+#*/.E5

%,22..# %&'#( '* /#+ 2'))#&E0$+ %"$ (#<#&&'(/#') '$ )# 3'$=#& 3"", ##$ &#==#, %#,* =.E># =.44'#.4 +/## %.., ># 3.,)+ (#2""=+5

3/!4'1# %&'#( '* %.., )# =&#'$+>#*5 O,0= .E )# =$.EE#$ #$ /.., /#+ (#&0') %"$ .5"5 )# .&'4"$+8 )#="$(.#,.# .4 )# A0* 3"",2## <# ,'>)#$5

C.,+.2[ "&* ># ##$* '$ )# A00,+ A#$+ &..E #, %..,"& ##$* A'$$#$ #$ .$+)#= )# 3#,#&) %"$ )!"#%&'#(5

3/!4'1# %&'5( %.., )# =&#'$+>#*5

9.$"&) %.., )# #+"&"(# '$ -.*+#,/.0+5 BC&#)'$( #$ )#*4##, #,.2/##$ 2.#+ ># =0$$#$ %.#&#$D5

C.2 ("03 ='>=#$ #$ .$+%"$(

)# ##,*+#%&'#( 6'(#345 '##0%6!,%($7

!" *) 8# **$6!"#$9 :$ ;*%22,)(86 <(#,% !!6 /!0%#,1!2% -(% '##0%8# =##9\)#<# ";+'# (#&)+ +Z2 ?] 2"",+^

����������������

!"# %&'#( !"#$ &'(#)*'!!* ++ &'$,! - ./01234+50.6'$",)789 3:; <8)*$'78(* - .4031 +005;.

!"#$ &'(#)*'!!* ++ &'$,! - ./01234+50.6'$",)789 3:; <8)*$'78(* - .4031 +005;.

������� �� ���� � ����

Page 21: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 21

Ruben Nicolai

Hilary Duff

Johnny Depp

Carice van Houten

Ruim baan

DONKER, GROOT, HOEKIGDat zijn de drie kenmerken van de nerd-bril. Veel bekende sterren hebben hetgrote publiek er inmiddels van wetente overtuigen hoe sexy en intelligentdie staat. Brad Pitt, Chris Brown, John-ny Depp, Hilary Duff, Megan Fox, Scar-lett Johansson en Carice van Houten.Deze stijliconen en celebs lijken eentrend te zetten, maar eigenlijk is denerdbril een mode-item dat steedsweer komt en gaat.Rocklegende Buddy Holly droeg ’m inde jaren vijftig. Don Johnson droeg ’mals zonnebril in Miami Vice in de jarentachtig. Hij maakte de Wayfarer, eenstreng montuur van het merk Ray Ban,ongekend populair. Dit model is weerhelemaal terug en nu ook verkrijgbaarals brilmontuur voor glazen op sterkte.

RAGEDe nerdbril sluit perfect aan bij de bril-mode van het komende seizoen waarinopvallende vormen, grote modellen enkleuren niet worden geschuwd. Is denerdbril van oorsprong zwart, dit sei-

zoen kom je ’m ook tegen in het wit, invrolijke kleuren, gemêleerde tinten oftweekleurig. In dat geval hebben debrilpoten vaak een andere tint dan devoorkant. Er is keus genoeg. De Ameri-kaanse ontwerpster Donna Karan ont-wierp een klassieke nerdbril: 195 euro.Van D&G een wat kleiner formaat metbrede poten: 173 euro.Zwart van voren, koraalkleurig aan dezijkanten. Een tweekleurig montuur vanRay Ban: 143 euro.

GELAATSVORMDe nerdbril is een rage, maar dat wilniet zeggen dat-ie iedereen staat. Devorm en afmeting van het gelaat spelendaar een essentiële rol in. Bij een ovaalgelaat past deze rechthoekige bril per-fect. Heb je een hoekig gezicht, dankun je beter voor een model met eenwat ronder montuur kiezen. Een kleingezicht kan zo’n nerdbril best wel heb-ben, maar dan in een kleiner formaat.Hecht je weinig waarde aan merken,heb je eigenlijk geen bril nodig en be-schouw je de nerdbril vooral als een tij-delijk hebbedingetje, dan kun je in web-shops voor een prikje je slag slaan. Opwww.asos.com is het model Wayfarervoor een tientje te koop, voorzien vanglazen zonder sterkte, maar ook als zon-nebril. Je draagt ’m puur als accessoire.

PASTEL OF NATURELHet zware montuur van de nerdbriltrekt alle aandacht naar de ogen. Dat ef-fect kun je versterken met make-up.Pastelkleurige oogschaduwtinten meteen zachte waas maken de ogen nogsprekender. Wil je het rustiger houdenomdat die bril al genoeg aandacht op-eist, kies dan natuurlijke tinten oogscha-duw. Meer tips: zie hiernaast.

MAKE-UP VOOR NERDS

voor de

Veel brildraagsters weten niet hoe zemake-up aan moeten brengen. JudithDoodeman, visagist bij de optiekketenEye Wish Groeneveld, krijgt ze dage-lijks voor zich. Ze reist het hele landdoor om hen in de optiek van adviezente voorzien. „Veel brildraagsters durvengeen kleuren te gebruiken en zijn ergbehoudend. Maar als je op een subtie-le manier met kleuren speelt, kun jeheel mooie effecten bereiken. Heb ikze dat eenmaal laten zien, dan zijn zezo over die drempel heen.”Iemand die dichtbij niet goed kan zien,noem je verziend. In dat geval draag jeeen bril met plusglazen. Deze makende ogen groter en ronder.Alle make-up die je rondom de ogen

aanbrengt, wordt uitvergroot. Ben je bij-ziend, dan zie je objecten veraf nietscherp en draag je een bril met mingla-zen. Die maken de ogen kleiner. Bijminglazen probeer je de ogen met ma-ke-up groter te maken.Draag je een bril met plusglazen, zorgdan dat je je wenkbrauwen zorgvuldigepileert, zodat ze niet dikker lijken.Doodeman: „Vermijd glanzende en erglichte oogschaduwtinten. Breng eenmatte middeldonkere tint op het oog-lid aan en daarboven, op de aracade-boog, een iets donkerder kleur. Inplaats van eyeliner kun je een gekleurdlijntje langs de wimperimplant tekenen.Dat komt zacht over. Breng de mascarabescheiden aan. In ieder geval geen vo-

lumeproduct.” Draag je een bril metminglazen, dan mag de make-up watpittiger zijn. Doodeman: „Hierbij kun jespelen met oogversterkende en oogver-wante kleuren. Breng oogversterkendetinten op de oogleden en de arcade-boog aan. Voor blauwe ogen zijn datde warme aardetinten, voor groeneogen de paarsachtige kleuren en voorbruine ogen violet- en blauwtinten. De-ze kleuren laten de eigen oogkleurmeer naar voren komen. Teken een lijn-tje langs de wimperimplant. Dat kun jedoen met een potlood in de kleur vanje ogen. Vervaag het lijntje met hetsponsje van een oogschaduwapplicatorof een wattenstaafje. Zet de wimpersflink aan met een volumemascara.”

Een bril is niet langer een

noodzakelijk kwaad, maar

een gewild accessoire. De

nerdbril is zo populair dat

zelfs niet-brildragenden een

exemplaar met ongeslepen

glazen opzetten.

door Ellen Klaasse

nerdbril

Page 22: BN DeStem mode voorjaar 2010

Molendijk 8‘s-GravenmoerTelefoon: 0162-312453

Bezoek ook onze website:

WWW.TWInKELTJE-SGRAVEnMOER.nL

’t WInKELTJEOnze kijk op mode!

FrankwalderGerry WeberBetty BarclayMarie MeroCambioAirfieldMarkMezzoRibkoffJosephine&coScarvaSylverTaifunSarah PaciniIndiesIsabel de PedroCasiopee2026NicowaBraezGeishaIsla IbizaDesigualSummum enz.

Trendy, sportief dus draagbaar voor elke dag, maar ook voor de vrouw met een gelegenheid in ’t vooruitzicht hebben wij een fantastisch aanbod!! Graag adviseert ons modeteam u in onze gastvrije ambiance. Kijk ook eens naar onze stijlvolle accessoires, schoenen en laarzen.

dinsdag t/m zaterdag 10.00u tot 17.00u

Bisschopsmolenstr. 84 - Etten-Leur076-5016205 - www.mireillecouture.nl

Avantgarde

Blue Willi’s

Gardeur

Hauber

L’argentina

Mc Gregor

Michèle

Scarva

Seda

Tuzzi

maten 36 t/m 48

s c h o e n e n

ASH

ATTILIO GIUSTI LEOMBRUNI

BIKKEMBERGS

CAMPER

CONVERSE

CRUIJFF

FITFLOP

FRED DE LA BRETONIERE

HUGO BOSS

KARMA OF CHARME

MARIPE

PAUL GREEN

PETER KAISER

REPLAY

SHABBIES

TIMBERLAND

UGG

VAN BOMMEL

VIC MATIÉ

VOLTAN

BREDAEINDSTRAAT 24

’S-HERTOGENBOSCHHINTHAMERSTRAAT 12

TILBURGJ. V. STOLBERGSTRAAT 19

EINDHOVEN HOOGHUISSTRAAT 31

GRONINGENHERESTRAAT 30

22 BN/De Stem Dinsdag 24 maart 2010mode

Page 23: BN DeStem mode voorjaar 2010

woensdag 24 maart 2010 BN DeStem

mode | 23

Gabor

Carmens Gabor GaastraTimberland

Carmens

Floris

Dit seizoen belooft weer veel di-versiteit op het gebied vanschoenmode. Naturel tinten, ho-ge sleehakken, bootschoenen,suède en donkerblauw staan cen-traal dit voorjaar.Je ziet dat de pumps en haksan-dalen er helemaal uit gaan sprin-gen. Bandjes, studs, plateauzo-len, naaldhakken... het kan nietop deze zomer!

BOOTSCHOENVoor de mannen is de aloudebootschoen populair. De kleurdonkerblauw zien we veel terug.In nette schoenen, maar ook instoere sneakers.Om te kijken of de presentatiesvan de merken en het beeld uitde vakbladen overeenkomen metwat er in de winkel ligt namen weeen steekproef. Het verschil tus-

sen tekentafel of praktijk.Van Beek van de As-

sem modeschoe-nen is al meerdan 80 jaar eenbegrip. Niets letons op avontuurte gaan aan hetbrede palet aanmogelijkhedeneens goed doorte nemen.

Ceriel Vermolen, werkzaam in dewinkel in Breda, geeft zijn visie opde trends voor dit seizoen. Metnatuurlijk tips welke schoenendus zeker niet mogen ontbrekenin je kast.Ceriel: „We zien bij zowel de man-nen als de vrouwen collectie veelnaturel kleuren, beige, taupe enbruin. Ook suède zien we veel te-rugkomen. Naast de naturel tin-ten is donkerblauw een opvallen-de kleur voor de zomer.”Voor de vrouwen zien we weerveel hoge hakken en schoenenmet bandjes en riempjes. „Desleehak met een kurkzool is ditseizoen erg hip. Je zal ze veelgaan zien. En de open sandaal-tjes in diverse kleuren mogen ze-ker niet ontbreken”, aldus Ceriel.

MULTIFUNCTIONEEL„De mannen zijn wat kritischerwat betreft het kopen van schoe-nen. Het zijn geen makkelijke ko-pers. Daarnaast speelt mee datmannen al snel tevreden zijn meteen paar schoenen en hier ookgerust een heel seizoen op kun-nen lopen. Ze kiezen eerdervoor een multifunctioneleschoen die lekker zit, daneen schoen die opvallendof apart is.”

Vrouwen kijken daar toch andersnaar. Hoe de schoen er uitziet isvaak een belangrijk onderdeel inhet koopproces, daarnaast willenwe kunnen variëren.

KEUZE„Voor mannen moet je de keuzein schoenen enigszins beperkthouden. Hoe meer je neerzet,hoe moeilijker ze kunnen kiezen.Zakelijk gebruikers kopen bijvoor-beeld sneller twee paar schoe-nen, maar dan wel hetzelfde paarof net in een andere kleur of ietsandere vormgeving’, vertelt Ce-riel.In ieder geval valt er weer ge-noeg te kiezen voor zowel demannen als de vrouwen. Tijd omde wollige laarzen en warme win-terschoenen op te bergen enplaats te maken voor de nieuwevoorjaarscollectie. De voeten mo-gen weer gezien worden deze zo-mer!

Op stap naar deDe temperaturen

stijgen weer langzaam

en het zonnetje gaat

weer schijnen. Tijd om

eens een grondige

inspectie in de

schoenenkast te

houden.

door Liselotte Vermolen

zomer!zomer!

Page 24: BN DeStem mode voorjaar 2010