Kopij vóór zondag 12.00 uur naar: [email protected]

Parkeerproblemen 27 april Op zaterdag 27 april a.s. zijn er zéér beperkte parkeermogelijkheden in de Bloemerd in verband met de Kermis die daar dan staat opgesteld. Er zijn 2 parkeerstroken op het parkeerterrein beschikbaar en tevens is naar alle waarschijnlijkheid de parkeerplaats bij schietvereniging “De Vrijheid” beschikbaar. De Gemeente heeft een aantal verkeersregelaars geregeld die vanaf de brug een en ander in goede banen zal proberen te leiden. De politie zal streng optreden tegen fout geparkeerde auto’s. Verzoek aan ouders en spelers van RCL is om zoveel mogelijk per fiets naar RCL te komen.

Als uw kind dan valt wat dan? Kom helpen bij de RCL – EHBO!

Met vriendelijke groeten,

Sander van Wezel Coordinator RCL EHBO

06 - 535 130 42 [email protected]

WOENSDAG 17 APRIL OM 20:00 UUR INLOOPAVOND EHBO RCL. MELD JE AAN UITEINDELIJK IS HET VOOR HET GOEDE DOEL.

(laat even weten als je komt, leuk!)

Page 6: Bloemerd 27

23 september 2012 6 44e jaargang – nr. 27

Open training voor E & F (aankomende) keepers

Vind je keepen leuk, doe je dit soms of ben jij vaak keeper binnen je team. Op maandag 22 april

2013 om 17.30 uur wordt door de technische commissie een open training voor keepers van de E &

F georganiseerd. Wij doen dit om spelers te enthousiasmeren en om tevens te inventariseren welke

pupillen het leuk vinden om te leren keepen. Als je keeper bent, dan ben je eveneens van harte

welkom.

Ken je de keeper op de foto? Heel goed kijken

want je verwacht het nooit.

Weetje het al. Het is eigenlijk een voetballer.

De training gaat ongeveer een uur duren. De

training wordt in ieder geval gegeven door

keepertrainer Rene van Giezen die gewoonlijk

de dames-en herenselectie van RCL traint.

Tevens zijn we op zoek naar keepertrainers

voor het volgende seizoen. Mogelijk vind je vader of moeder het ook leuk om eens te komen kijken

of keeperstrainer wat voor hun is. We zijn bezig om hier meer begeleiding in te geven en oefenstof

is volgend seizoen voor handen.

Vind je het leuk om als keeper met de open training mee te doen of heb je mogelijk interesse als

keepertrainer. Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Tevens hebben wij nog een vacature voor TC-lid keepers. De keeper is Lionel Messi

23 september 2012 10 44e jaargang – nr. 27

Rijnsburg uit, altijd lastig Rijnsburgse Boys B3 - RCL B4 6-0 Rijnsburgse Boys B3 ligt ons niet. Dat bleek duidelijk in het tweeluik dat RCL B4 afwerkte tegen de Rijnsburgers. Afgelopen zaterdag werd het in het bollendorp 6-0 voor de thuisclub, die twee weken daarvoor al met 5-1 had gewonnen in de Bloemerd. De Rijnsburgers hebben enige spelers in de gelederen die het verschil kunnen maken. RCL stelde daar te weinig tegenover. Zaterdag gaf de verdediging te veel ruimte weg aan de geelzwarten, die bij de rust met 2-0 leidden. Kansjes waren er ook voor RCL, maar het vizier stond bij Bas, Leon en Thomas Kuyken helaas niet op scherp. Laatstgenoemde dwong nog wel een vrije trap af op de rand van het vijandelijke strafschopgebied, maar Lucas kreeg de bal niet langs de Rijnsburgse doelman. Aan de andere kant vlogen de ballen er wel in. Keeper Vincent, die weer tal van goede reddingen verrichtte, had pech bij het vierde tegendoelpunt. De bal raakte boven zijn hoofd de lat, maar plofte door de wind achter zijn rug alsnog in het doel. Tim

De magische 10! RCL F4 – Noordwijk F3 : 10 - 2 Noordwijk had er zin in en begon met aanvallen en na zo’n 5 minuten vonden de jongens van RCL het wel genoeg en namen het initiatief tot aanvallen over. Door fantastisch samenspel kwamen er een aantal kansen, maar de bal wilde het doel niet in. Bal op de lat, net naast en een keeper die de bal goed stopte. Maar onze jongens bleven gaan voor de bal en dat resulteerde in het eerste punt gescoord door Tom: 1 - 0. Snel daarna wist ook Youri te scoren 2 - 0. We zagen dat de scheidsrechter erg lenig was, hij moest diep bukken om de bal, hard uitgeschoten door de keeper van Noordwijk, te ontwijken. Door het steeds tijdig onderscheppen van de bal door Ruben, Joep, Tycho en Amin kwam de

bal niet vaak op de helft van RCL en als dat wel het geval was stond daar Koen de laatste verdediger. En natuurlijk Sam in het doel maar die zag de bal slechts een enkele keer zijn kant op komen. Vlak voor rust kwam er nog een mooie voorzet van Youri en Tom tikte de bal in: 3–0. Na een bekertje limonade en ……tja wat er verder gebeurt blijft een raadsel. Het wordt weer een bijzondere 2e helft. Na een snoeiharde uittrap van Sam op Youri ligt de bal in het doel: 4–0. De concentratie verslapt even bij de F4 en daar is de 4–1 voor Noordwijk. Opgeschrikt door het tegendoelpunt zitten onze jongens weer dicht op hun tegenstander en de bal. En dat resulteert in een doelpunt, Joris zorgt voor de 5–1. Youri laat iedereen zien hoe snel hij met de bal naar voren rent en dan nog de bal op maat bij Joris bezorgt die de smaak te pakken heeft en de 6–1 scoort. En dat vindt Joris nog niet genoeg en zorgt snel daarna ook nog eens voor de 7–1. Sam toont ons hoe koelbloedig hij is, in volle vaart komt er een speler van Noordwijk op hem af, hij stopt de bal met zijn voet en pakt hem dan rustig op. Youri denkt nog een mooie voorzet te geven, maar de bal draait direct het doel in 8–1. De jongens van Noordwijk blijven er ook voor vechten en weten nog een keer te scoren: 8–2. Joris kan er maar geen genoeg van krijgen en besloot er nog een in te schieten: 9–2. De F4 had tenslotte nog een verassing voor alle trouwe fans in petto: de 10 gescoord door super verdediger Koen! Mannen jullie hebben er allemaal weer hard voor gewerkt en we kijken met veel plezier naar jullie.

Page 11: Bloemerd 27

23 september 2012 11 44e jaargang – nr. 27

Page 12: Bloemerd 27

23 september 2012 12 44e jaargang – nr. 27

F5 een wereldteam! RCL F5-Katwijk F4 : 7-0! Vandaag stond de wedstrijd tussen RCL F5 - Katwijk F4 op het programma. Na de wedstrijdbespreking en de warming-up begon de wedstrijd. RCL begon fanatiek aan de wedstrijd, en

er was direct overwicht in het veld. Ties gaf een mooie lange pass op Nolan, die hem beheerst afrondde als een echte spits 1-0! Katwijk had niet veel in te brengen tegen het gedreven RCL. Het was wederom Nolan die alleen op de Keeper af ging en voor de 2-0 zorgde. De toon was gezet. De keeper van Katwijk had een drukke ochtend, hij schoot de bal uit, zo in de voeten van Mareno, die knalde hem weer vol terug, 3-0. Dit

was tevens de ruststand. De tweede helft gingen we weer

verder, wij kregen grote kansen maar de keeper en de paal stonden behoorlijk in de weg. Ik ben maar gaan turven hoeveel keer wij de paal raakte. Kom ik later op terug. Mareno zorgde met zijn tweede goal voor de 4-0. Toen was het weer de beurt aan Nolan die via een passje van Devin voor zijn derde goal zorgde. De 6-0 werd gemaakt door Dani met een goed schot, keeper kon weer de bal uit de touwen halen. De score had nog veel verder uit kunnen lopen maar steeds was daar weer

"de paal". Bradley vond het nog niet genoeg en tekende voor de 7-0! Einde wedstrijd! 7-0! O ja! De paal, maar liefst 5x geraakt vandaag (Ties, Angelo, Nolan, Bradley). De leiders en het massale publiek hebben van jullie genoten. Prima wedstrijd van iedereen! Een echt goed team samen!!

Page 13: Bloemerd 27

23 september 2012 13 44e jaargang – nr. 27

Page 14: Bloemerd 27

23 september 2012 14 44e jaargang – nr. 27

Hattrick voor Edwin! Forum Sport F4 - RCL F6: 2-4 Zaterdag was het weer een spannende wedstrijd. Omdat er verschillende teams zo vlak bij elkaar staan in de competitie is het prettig om de drie punten te pakken. Maar een lekker potje "ballen" is net zo belangrijk. En dat plezier spat er van af bij de F6. En als je dan de drie punten ook nog weet binnen te halen in een goed gespeelde wedstrijd is het dubbel feest. Forum Sport stond slechts drie punten achter. Maar de nadruk werd gelegd op goed overspel en in de verdediging de bal naar de zijkanten plaatsen. Finn keepte voortreffelijk in de eerste helft en had mooie reddingen. Maar Joran deed voor hem niet onder in de tweede helft, toen hij keepte. Jan was

vandaag achterin niet te passeren en deed het heel goed. Joran stoorde de eerste helft goed en onder-schepte ook veel ballen. Yannick en Maarten zijn als vanouds de rots in de branding als de tegenstander onverwachts toch bij ons doel weet te komen. Deze vleugelverdedigers staan eigenlijk altijd wel hun mannetje. Voorin deed Jasper het prima. Kwam steeds goed voor zijn man, waardoor hij aanspeelbaar was. Thijs op rechts wist weer enkele keren goed langs de lijn op te komen en hard in te passen. Finn deed dat in de tweede helft op links. Goede acties en schijnbewegingen maakten de tegenstander hor-en-dol. Tsja,

en dan Edwin. Die was vandaag scherp. Zo scherp dat hij met zijn doelpunten het verschil wist te maken. Hij maakte de 1-0 met een afstandsschot. En toen Forum Sport buiten tijd in de eerste helft toch nog gelijk kwam, zorgde Edwin 1 minuut later (ook buiten tijd dus) al weer voor de gelijkmaker na een mooie solo-actie. Forum Sport probeerde de F6 droog te leggen in de rust en er kwam geen beker drinken. Maar ondanks dat wist Jasper al redelijk snel in de tweede helft met een mooi diagonaal schot de voorsprong te vergroten naar 3-1. Maar Forum Sport wist weer het aansluitende doelpunt te maken na enige tijd. Ze kwamen er maar nauwelijks door, maar vonden toch het gaatje uiteindelijk. Maar daar was Edwin weer die uit een pass van Finn de bal uit de kluts wist in te tikken. Zijn hattrick was een feit. De F6 speelt de laatste tijd erg goed en constant. Hopelijk kunnen ze dit vasthouden, want ondanks dat de ouders soms met het zweet op het voorhoofd staan van de spanning, houdt de F6 het hoofd koel!. Geweldig gedaan weer.

F10 droogt RBB F8 af Rijnsburgse Boys F8- RCL F10 : 1-6 Op een zonnige zaterdag morgen vertrekken we om 12.00 uur richting Rijnsburg. Wel met een beetje spanning, want de thuiswedstrijd tegen RBB werd nipt verloren met 2-3. De wedstrijd begon meteen vol spanning. Een mooie voorzet van Ravi in de 2e minuut en een mooi doelpunt van Max 1-0. Ook de verdediging met Robbie, Kay en Mees deed goed hun best. De aanvallers van RBB kwamen er helaas toch doorheen, maar Nick wist tot 2x toe de bal uit het net te houden. Na goed overspelen van de aanvallers, Rik, Ravi en Ben, volgden er nog 3 doelpunten in de 1e helft van : Ravi (mooi hakkie), Ben, en nogmaals Ravi. Na de rust bleef het zonnetje lekker schijnen, ook voor de jongens van RCL.

Een keihard schot van Maxim (op zijn verjaardag) zorgde voor 5-0. RBB werd iets sterker en kreeg een corner. Helaas kwam daar een doelpunt uit voort. Maar RCL F10 liet zich niet op zijn kop zitten en ging nog door met aanvallen. Maxim wist nog een prachtig doelpunt te maken. Eindstand 6-1. Fantastische uitslag, goed gedaan jongens. Op naar de volgende wedstrijd volgende week : 20 april om 10.30 RCL F10-Foreholte F6 Monique Hartwijk, moeder van Nick.

F13 op koers voor kampioenschap RCL F13 – Quick boys F16 : 10 – 2 Vandaag was het de beurt van Daan om te keepen. We hadden er veel zin in vandaag. De wedstrijd begon en direct werd duidelijk dat er vandaag niets te halen viel voor Quick boys. Het duurde toch nog even voordat we de ban braken. Sebastiaan scoorde na een vloeiende aanval 1-0. Het was wel prijsschieten; wat een kansen kregen wij vandaag. De paal en lat werd vandaag veel geraakt. Luuk schoot op de paal en de lat, Sebastiaan, Lucas, Tim en Floris schoten ook nog op de paal. En ja hoor het eerste schot op ons doel, ging er zoals iedere week direct in, 1-1. Dit was wel een kleine domper. Gelukkig hebben wij veel scorend vermogen om het recht te zetten. Na een handsbal kregen wij een penalty, die Jonas mocht nemen. Dit kon Jonas zijn eerste goal worden. Wel balen dat de keeper er goed bij zat zodat het 1-1 bleef. Niet veel later werd het dan toch 2-1 door een doelpunt van Lucas. Luuk en Sebastiaan scoorden nog zodat het 4-1 stond met de rust. Na een zeer korte rust begonnen we weer waar we gebleven waren. De kansen waren niet te tellen. Rian kreeg een goede mogelijkheid maar miste net een beetje geluk. Luuk en Lucas scoorden beiden hun 2de doelpunt van de wedstrijd waardoor de stand 6-1 werd. Quick boys kreeg zowaar weer een kans die gelijk benut werd zodat het 6-2 werd. Hier kon Daan niets aan doen, hij is een uitstekende keeper. Sebastiaan scoorde zijn 3de, 4de en 5de goal zodat de stand naar 9-2 werd getild. Tim zorgde voor de dubbele cijfers door er 10-2 van te maken. Vlak voor het einde kreeg Sem een dot van een kans. Maar hij had geen geluk, er stond een te goede keeper in het doel die zijn schot nog net kon keren. Einduitslag 10-2! De 3 punten zijn weer binnen. Er werd goed over-gespeeld. De vorm is duidelijk aanwezig. Het enige minpuntje is het benutten van kansen. Nog twee wedstrijden te gaan en 4 punten voorsprong op onze concurrent. Volgende week moeten we uit tegen Boshuizen. We kunnen daar het kampioenschap binnen halen. Daar komt nog eens bij dat de nummer 2; Rijnsburg tegen het sterke Teylingen (nummer 3) moet spelen. Spannend! Michel Staats

Page 15: Bloemerd 27

23 september 2012 15 44e jaargang – nr. 27

Page 16: Bloemerd 27

23 september 2012 16 44e jaargang – nr. 27

Advertentie: De Wekker Makelaardij verkoopt uw woning binnen 3 maanden, tegen 1% courtage, no cure….no pay. Indien u van plan bent om binnenkort uw woning te verkopen of een andere woning aan te kopen is het verstandig om even contact op te nemen met de ambitieuze makelaars van De Wekker Makelaardij. Op allerlei terreinen onderscheiden zij zich van andere makelaarskantoren. Niet alleen in hun tariefstelling (1% courtage), maar vooral in hun benadering van de markt. Doordat zij hun courtage rechtstreeks hebben gekoppeld aan hun prestatie (indien de woning niet binnen drie maanden wordt verkocht gaat de courtage nog verder naar beneden), zullen zij alles in het werk stellen om uw woning binnen de gestelde termijn, tegen de door u vastgestelde prijs, te verkopen. Zij zullen dus niet rustig zitten wachten tot de telefoon gaat, maar daadwerkelijk actief de markt op gaan, geen mogelijkheid laten zij onbenut. Zo hebben zij een uniek groot databestand van woningzoekenden, waardoor het regelmatig gebeurd dat woningen binnen enkele dagen worden verkocht. Ook de plaatsing op Funda werkt natuurlijk mee voor een snellere verkoop. De Wekker Makelaardij staat voor duidelijkheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid. Dat vertaalt zich in eerste instantie in het feit dat ze niet omzichtig doen over hun courtage, maar ook dat je hen als het ware gratis uit kunt proberen, indien u namelijk niet tevreden bent over hun dienstverlening, kunt u de opdracht op elk moment zonder opgaaf van reden intrekken, hier zijn dan geen kosten aan verbonden. Zo blijven de makelaars van De Wekker altijd scherp in hun dienstverlening, zij houden u graag als klant. Ook op het gebied van aankoopbegeleiding werken zij prestatiegericht. De courtage wordt berekend over het bedrag dat na onderhandeling van de vraagprijs afgaat. Krijgen zij niets van de vraagprijs af dan betaalt u dus ook helemaal niets. Zo hebben zij altijd hetzelfde belang als hun cliënten, namelijk de aankoopprijs zo laag mogelijk te houden. De Wekker Makelaardij is erkend door en aangesloten bij de branchevereniging V.B.O. en derhalve gebonden aan de erecode en het reglement op de tuchtrechtspraak van deze vereniging. Wilt u ook kennismaken met de andere aanpak van De Wekker Makelaardij, aarzel niet en neem vandaag nog contact op. De Wekker Makelaardij Leiderdorp Hoofdstraat 1 - 3 2351 AA Leiderdorp 071 – 589 61 93 www.dewekkermakelaardij.nl