Jeugdblad van de Leiderdorpse Voetbalvereniging R.C.L.

Transcript of Bloemerd 30

• De Bloemerd Het jeugdblad van de Leiderdorpse Voetbalvereniging RCL

12 mei 2013 2 44e jaargang nr. 30

Van de redactie Hallo jongens en meiden, Het einde van het voetbalseizoen is in zicht. De komende tijd zullen er nog toernooien (ook schoolvoetbaltoernooi)en inhaalwedstrijden worden gespeeld en dan sluiten we af met de slotdag. Nu is al duidelijk dat we van enkele spelers afscheid zullen nemen en dat we ze zullen missen. Maar waar spelers vertrekken komen er ook weer nieuwe bij. Het nieuwe seizoen belooft weer veel goeds. Verderop in de Bloemerd staan o.a. nog een aantal verslagen waaronder een uitgebreid verslag van de D1 en wil je meer lezen over de groene kaart van Raul, blader dan snel door. Karen

12 mei 2013 3 44e jaargang nr. 30

Nieuws van de Bloemerdredactie Sandra van Egmond gaat na vier seizoenen de Bloemerd redactie verlaten. Ze hangt haar correctorsoog aan de wilgen nu haar zoon, Wout, oud genoeg is om zelf het vrijwilligerswerk voor de vereniging op te gaan pakken. Wij bedanken Sandra voor haar bijna wekelijkse inzet voor de Bloemerd en wensen Wout veel succes bij hetgeen hij voor RCL gaat doen. Met groot genoegen kunnen wij melden dat we vanaf volgend seizoen al een nieuw redactielid hebben kunnen inlijven die de taak van Sandra gaat overnemen. Stephanie trekt zich terug uit de eindredactie (het opmaken van de Bloemerd). Zij blijft wel redactielid (het redigeren van de verslagen). Waarschijnlijk zal dit de laatste Bloemerd zijn van dit seizoen. Als er nog genoeg verslagen binnenkomen, dan maken we er volgende week nog eentje. Mede namens Sandra, Karen, Karin, Stephanie en Manon, wens ik jullie nu alvast een fijne vakantie en tot september! Sportieve groet! Monique Tichler

12 mei 2013 5 44e jaargang nr. 30

Beindiging van het lidmaatschap voor het seizoen 2013/2014 Het beindigen van het lidmaatschap bij RCL dient schriftelijk te gebeuren bij de ledenadministratie en wel voor 1 juni 2013. Bij het niet tijdig opzeggen zal contributie in rekening worden gebracht (minimaal 1 kwartaal). T. Rietveld (leden-administratie) Luykendreef 46 2353 BH Leiderdorp.

12 mei 2013 6 44e jaargang nr. 30

Vakantieteams voeren een show op! UVS B4 - RCL B4 3-1 1 mei 2013 Inhalen is een kunst, ook op het voetbalveld. Dat ondervond RCL B4 tijdens de midweekse inhaalwedstrijd tegen UVS B4. Middenin de vakantie legden twee gelegenheidselftallen een prima pot op de Leidse grasmat, die de thuisclub nipt won (3-1). Met kunst en vliegwerk (met dank aan Martin & Mart van de B3) had onze B4 voldoende spelers opgetrommeld om te kunnen aftrappen. Met Luc, Max, Mitchell en Bart konden we goed tegenspel bieden aan UVS, dat naar verluidt ook spelers had moeten lenen. Het spel golfde over en weer, met de beste kansen voor RCL. Maar de bal rolde meestal langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant had keeper Vincent betrekkelijk wienig te doen, tot UVS plotseling toesloeg met een verrassend mooi schot; 1-0. Dat veranderde weinig aan het spelbeeld. De bezoekers bleven, ook in de tweede helft, onvermoeibaar jagen op de gelijkmaker. Die kwam er niet, want de scheidsrechter beoordeelde een gevalletje aangeschoten hands van Wiebe wel heel streng; penalty en dus 2-0. Toen vond RCL het welletjes. Meteen na de aftrap vond Luc nu wel de weg naar het Leidse doelnet; 2-1. Pas in de slotfase capituleerde onze B4, na een misverstand tussen Lucas en de sterk spelende voorstopper Poya;: 3-1. Met opgeheven

hoofden verliet ons vakantieteam daarna de Kikkerpolder. Tim

ARC-Heitinga Toernooi 9 mei 2013

12 mei 2013 7 44e jaargang nr. 30

Het grootste D-pupillen toernooi van Nederland. Uitstekend georganiseerd, met een heuse App ondersteund voor de fanatici. Daar was het elftal van Perry en Michel op Hemelvaartsdag 2013 aanwezig. En dat twee dagen voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen; de slag om het kampioenschap tegen HVV uit Den Haag. Door het spelen van vier poulewedstrijden moest er een plaats in de finale ronde bereikt worden. RCL spelend in poule B, de andere finalist zou komen uit poule A. RCL D1-DHC D1 : 1-0 De eerste wedstrijd, die allen 17 minuten duurden, nam D1 het op tegen DHC uit Delft. Eerste wapenfeit was een corner van Jesper en Said die deze bal net naast de kruising kopte. Prima aanval. RCL hield goed druk en dus maakte Max in de vierde minuut 1-0. Het goede balbezit en druk op de tegenstander werd nog eens duidelijk doordat Sven pas in de 10e minuut zijn eerste bal in handen kreeg. Nog enkele kansen o.a. via een prima voorzet van Tuyk op Thomas die helaas doel mistte, mochten niet meer bijdragen aan een verhoogde score. De eerste drie toernooipunten waren binnen. Xerxes DZB D1-RCL D1 : 0-0 De tweede wedstrijd, wederom met veel wind tegen, was tegen hoofdklasser Xerxes DZB. Dit potje kan worden getypeerd als n in de categorie voetballend veel beter, maar met lege handen van het veld. Prachtige aanvalslijnen van onder meer een leep balletje van Simon op Thomas, die vervolgens een prima voorzet gaf en die maar net werd naast geschoten door een van onze aanvallers. En dan natuurlijk cruciaal voor deze wedstrijd; is ons een penalty onthouden waarbij Stan en Simon in de zestien van de tegenstander betrokken waren. De beelden moeten het nog uitwijzen. Na 10 min. een voorzet van links door Twan door Thomas op de lat gekopt. Na 12 min een prima schot van Said net over. Kortom het vierde punt was binnen. Excelsior DZB D1-RCL- D1 : 1-0 Wedstrijd drie was tegen n van de deelnemende BVOs, Excelsior DZB uit de voetbalstad Rotterdam. Met wind tegen, een continue factor zo bleek achteraf, ging Excelsior gretig van start. Een wankel moment van Sven die de bal even niet lekker goed wist te verwerken maakte dat Alex zijn kwaliteiten weer kon aanspreken. Gevaar geweken. Een RCL-aanval met als vertrekpunt Stan, via Max naar Said ging net naast. In minuut 9 nam Jesper een heerlijke corner die Said op zijn hoofd nam en maar net naast ging. De trainer wisselde, de spelers lieten non verbaal weten hier duidelijk anders over te denken, en de wedstrijd nadere de keiharde vijftiende speelminuut. Het tijdstip waarop de

wereld even stilstond. Het moment dat iedereen nog wist waar hij was. Het moment dat woorden te kort schieten. Het moment dat de adem stokt. Het moment dat de jonge scheids-rechter floot voor een overtreding van Stan tegen de nr. 12 van Excelsior DZB. Pinantie!! Goed ingeschoten en dus 1-0 verlies. Drie wedstrijden, vier punten. RCL D1-Alphense Boys D1: 1-0 Wedstrijd vier mocht RCL laten zien wat zij aan voetballend vermogen bezit aan de gastheren van het toernooi Alphense Boys. Al in minuut een werd de keeper van AB gedwongen een corner van rechts van RCL te verwerken. Dit deed hij uitstekend. De aansluitende corner van links kwam op de lat. Dat RCL goed speelde kon worden opgemaakt uit de term gallery play die een van de vele meegereisde vaders annex supporter annex voetbalkenner hanteerde om weer te geven wat hij op het veld ontwaarde. Dit uitte zich onder meer door een geweldige crosspass van Said op Max die deze bal net niet goed wist te verwerken waardoor de toeschouwers nog even op hun goal moesten wachten. De twaalfde minuut van deze wedstrijd blijkt de grondlegger van veel te zijn. Stan the Butcher struikelt samen met een aanvaller van AB in het strafschopgebied. Scheids-rechter ziet hands, verbazing bij spelers en omstanders. Niet in de laatste plaats bij The Butcher himself! Weer een pingel. Sven, kijkt, wacht, kijkt, wacht, kijkt en pakt de pingel in zijn linker hoek! Slechts 5 seconden voor het einde gebruikte Thomas zijn lange rechterbeen om de bal nog even slinks achter de doelman van AB te krijgen. Winst en dus 3 punten erbij. RCL D1-Alexandria 66 D1 : 0-1 Met 7 punten uit vier wedstrijden kwam RCL om de 5e/6e plek om 13.53 uur uit tegen Alexandria 66 uit Rotterdam. Dit keer was er een heuse toss om de wind. Gevolg wind tegen. Met de zon in het gezicht zagen de toeschouwers een interessante opening. Maar wel in minuut twee een doelpunt voor A66 uit een corner. Met prima spitsen, beter druk zetten, een goede voorhoede dicteerde A66 eigenlijk het spel. Of was RCL al bezig goed om te gaan met de krachten die zij komende zaterdag nodig heeft. Het bleef 1-0. Het bleef koud. Het werd 6e plaats. Samenvattend; RCL heeft goed gespeeld, individueel en als team, op een uitstekend georganiseerd en gefaciliteerd toernooi. Prima weerstand geboden en door uitstekend verdedigend werk van Stan TB, Sven de mogelijkheid gegeven om zich op te werpen als beste keeper van het toernooi! Gefeliciteerd Sven! Vrijdag rust pakken, los laten gooien, goed eten, alvast in je hoofd de wedstrijd spelen die je winnend afsluit, om vervolgens zaterdag de Koninklijke HVV slechts met promotie achter te laten. De huldiging kan dan na overleg met de gemeente, op het stadhuis van Leiderdorp, plaatsvinden.

12 mei 2013 8 44e jaargang nr. 30

Groene kaart voor Raul, sportiefste speler SJC E5 - RCL E8 1 - 3 27 april 2013 Bijna voor dag en dauw vertrokken we zaterdag naar Noordwijk om daar alweer een van de laatste wedstrijden van het seizoen te spelen. Door de vakantie misten we een aantal van onze jongens, maar Bas had gelukkig vier goede vervangers kunnen regelen te weten Daniel, Fabian, Paul en Jan. Na twee omleidingen waren we net op tijd bij SJC om bij een lekker zonnetje aan de wedstrijd te beginnen. Deze stond onder leiding van een echte scheidsrechter, volledig in het zwart floot hij ons uit de startblokken. We begonnen sterk met Daniel in de spits en Stan op de goal en kregen na twee minuten onze eerste kans. SJC had ook zijn eerste kans uit een hoekschop in de vijfde minuut, maar Stan zorgde ervoor dat de goal leeg bleef. SJC die tweede staat had ogenschijnlijk gerekend op een makkelijke pot, want de helft had hun trainingsbroek aangehouden. Maar RCL zette veel druk en ze kwamen er niet meer echt uit. En nadat hij koud gewisseld had zorgde Ruben met een dwarrelbal voor de 1-0. We konden SJC onder druk houden met een schot van Ruben in de 16e minuut en uit de daarop volgende corner op de paal, een schot van Daniel uit de tweede lijn weer op de paal en vervolgens van Ruben weer op de lat, zweemde SJC de eerste helft. Nadat de scheidsrechter de benodigde rust had gehad en de limonade leeg was begonnen we met Wessel op goal aan de tweede helft. We begonnen waar we waren gebleven met een bal op de lat van Raul en met een

afstandsschot van Daniel valt de 2-0. Er wordt goed gecombineerd en de inbreng van de gelegenheid invallers werkt positief op de hele groep. Mooie aanvallen met Jan vanuit een verdedigende actie met een pass op Stan gevolgd door een ongevaarlijke corner van SJC. De 3-0 laat op zich wachten en ook een indirecte vrije schop in de zestien helpt niet, uit een goed schot van Stan wordt het corner. Deze wordt door Fabian indraaiend geschoten en door SJC in de eigen touwen geschoten, 0-3. Na de 3-0 zakken we een beetje weg en ondanks de heersende Raul achterin en een verdedigende actie van Ruben weet SJC toch de 1-3 achter Wessel te schieten. Hierdoor worden we weer wakker en zien we nog wat mooie aanvallen van de hardwerkende Paul en Jan in combinatie met Stan, Just en Daniel. Na het nemen van de strafschoppen werd Raul uitgeroepen tot sportiefste speler en kreeg hiervoor een groene kaart, erg leuk. Kortom het was voor iedereen genieten en dank aan de invallers, tot volgende week. Edwin van Hooidonk

Spanning om te snijden bij E8 RCL E8 Quick Boys E8 3 - 3 04 mei 2013 Vandaag stond er een inhaalwedstrijd op het programma. Helaas waren een paar van onze sterspelers op vakantie of herstellende van een operatie, dus was er voor Bas het nodige te regelen om ons team compleet te krijgen. Ons team was vandaag versterkt met: Fabian, Jan, Danil en de keeper Owen. Onze vaste scheidsrechter Vidjay was ook met vakantie, dus moest de coach Bas zelf fluiten. De wedstrijd begon goed met een schot van Jan, die net naast ging. Vervolgens werd de bal op het middenveld veroverd door Jan, hij haalde uit, de keeper dacht dat hij naast het doel terecht zou komen, maar hij was raak; 1-0. Toen kwam er een kans voor Quick Boys. Onze keeper redde goed, hij trapte uit en de bal kwam weer bij Jan terecht en die schoot op de zelfde manier de bal weer in het doel; 2-0. De bal werd goed overgespeeld door onze jongens. Uit de corner kreeg Wessel de bal in de tweede lijn, maar schoot net aan over. In de tweede helft 5e minuut helaas 2-1. Links opgebouwd, Wessel schoot de bal naar Ruben; 3-1. Quick Boys kreeg nieuwe kansen, helaas 3-2. De spanning was om te snijden... Een mooie actie van Just, maar helaas, de keeper redde de bal. Stan en Ruben deden het heel goed voorin, de verdedigers van Quick Boys hadden het moeilijk. Fabian onderschepte de bal en schoot hem over naar Just, Just schoot op het doel, jammer de keeper hield hem. 5 minuten voor tijd was er een corner voor Quick-Boys; 3-3. De laatste 5 minuten waren heel erg spannend, maar helaas gelijkspel. Bedankt invallers, bedankt publiek voor het support. Ed Lemstra

12 mei 2013 9 44e jaargang nr. 30

12 mei 2013 10 44e jaargang nr. 30

E9 wordt 2e op Bernardus toernooi De E9 speelde op Hemelvaartsdag een toernooi bij Bernardus in Hazerswoude. Er werden 3 wedstrijden gespeeld. De eerste werd met 1-0 gewonnen van Bernardus E3. De tweede verloren de jongens helaas met 1-0 tegen Lisse E8. Het verlies werd echter ruimschoots goed gemaakt door de derde wedstrijd met 6-0 van Lugdunum te winnen, waardoor de E9 tweede werd! Een fijne opsteker na een zware competitie! Medaille om de nek, beker in de lucht. Hoera, goed gedaan jongens. Anne-Marie Stol

12 mei 2013 12 44e jaargang nr. 30

Competitie waardig afgesloten RCL F13 Boshuizen F3 7 - 1 Vandaag speelden we onze laatste competitiewedstrijd. Het was de beurt van Lucas om te keepen. Max van de F10 viel vandaag bij ons in, dank je wel hiervoor Max. De wedstrijd begon en Boshuizen werd gelijk flink onder druk gezet. De verdediging van Boshuizen kraakte behoorlijk. Met het nodige kunst en vliegwerk konden ze het toch lange tijd op de 0 houden Halverwege de eerste helft scoorden we dan toch de verdiende 1-0. Na goed samenspel tussen Sebastiaan en Luuk, schoot Luuk heel beheerst in de verre hoek raak. Niet veel later gebeurde weer wat iedere wedstrijd gebeurt, bij het enige schot op doel bij ons werd het direct een doelpunt voor Boshuizen; 1-1. Als je ziet hoe effectief onze tegenstanders met hun kansen omgaan, kunnen wij nog veel leren. Na deze kleine domper bleven we vol in de aanval. De bal wilde er maar niet in. Ruststand van 1-1, waar het makkelijk 8-1 had kunnen staan. De 2de helft was hetzelfde spelbeeld. Lucas onze keeper kreeg de 2de helft helemaal niets meer te doen. Geen terugspeelbal of

een achterbal, helemaal niets. Max , Rian en Tim hielden het potdicht. Floris liep zich een breuk op het middenveld, jeetje wat heb jij een meters gemaakt zeg, klasse! Luuk scoorde 5 min. na rust de 2-1 en Sebastiaan de 3-1. Jonas kreeg nog een dot van een kans, maar hij miste net een beetje geluk waardoor het 3-1 bleef. 10 min. voor tijd kregen we een corner. Op de training oefenen we vaak op een korte corner. Vandaag lukte hij weer. Sebastiaan gaf de bal breed op Tim die hem prachtig in de verre hoek binnenschoot; 4-1. Nu was het verzet wel gebroken bij Boshuizen. Sebastiaan scoorde na een mooie solo nog de 5-1. En Luuk maakte er met nog 2 goals 7-1 van. Dit was meteen de eindstand. Vandaag weer mooi voetbal gezien. Jullie zijn terecht de kampioen. Uiteindelijk met een ruime voorsprong van 10 punten op de nummer 2. De keerzijde van dit succes is dat de F13 volgend seizoen uit elkaar zal vallen. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant hoort dit bij voetbal. Wij als leiders en ouders zijn supertrots op jullie, hoe jullie als team en individueel ontzettend zijn gegroeid . Als trainer vond ik het leuk om jullie de eerste dingen van het voetbal bij te brengen. Ik zal jullie missen volgend seizoen. Michel Staats

12 mei 2013 13 44e jaargang nr. 30

12 mei 2013 14 44e jaargang nr. 30

12 mei 2013 15 44e jaargang nr. 30

12 mei 2013 16 44e jaargang nr. 30

Advertentie: De Wekker Makelaardij verkoopt uw woning binnen 3 maanden, tegen 1% courtage, no cure.no pay. Indien u van plan bent om binnenkort uw woning te verkopen of een andere woning aan te kopen is het verstandig om even contact op te nemen met de ambitieuze makelaars van De Wekker Makelaardij. Op allerlei terreinen onderscheiden zij zich van andere makelaarskantoren. Niet alleen in hun tariefstelling (1% courtage), maar vooral in hun benadering van de markt. Doordat zij hun courtage rechtstreeks hebben gekoppeld aan hun prestatie (indien de woning niet binnen drie maanden wordt verkocht gaat de courtage nog verder naar beneden), zullen zij alles in het werk stellen om uw woning binnen de gestelde termijn, tegen de door u vastgestelde prijs, te verkopen. Zij zullen dus niet rustig zitten wachten tot de telefoon gaat, maar daadwerkelijk actief de markt op gaan, geen mogelijkheid laten zij onbenut. Zo hebben zij een uniek groot databestand van woningzoekenden, waardoor het regelmatig gebeurd dat woningen binnen enkele dagen worden verkocht. Ook de plaatsing op Funda werkt natuurlijk mee voor een snellere verkoop. De Wekker Makelaardij staat voor duidelijkheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid. Dat vertaalt zich in eerste instantie in het feit dat ze niet omzichtig doen over hun courtage, maar ook dat je hen als het ware gratis uit kunt proberen, indien u namelijk niet tevreden bent over hun dienstverlening, kunt u de opdracht op elk moment zonder opgaaf van reden intrekken, hier zijn dan geen kosten aan verbonden. Zo blijven de makelaars van De Wekker altijd scherp in hun dienstverlening, zij houden u graag als klant. Ook op het gebied van aankoopbegeleiding werken zij prestatiegericht. De courtage wordt berekend over het bedrag dat na onderhandeling van de vraagprijs afgaat. Krijgen zij niets van de vraagprijs af dan betaalt u dus ook helemaal niets. Zo hebben zij altijd hetzelfde belang als hun clinten, namelijk de aankoopprijs zo laag mogelijk te houden. De Wekker Makelaardij is erkend door en aangesloten bij de branchevereniging V.B.O. en derhalve gebonden aan de erecode en het reglement op de tuchtrechtspraak van deze vereniging. Wilt u ook kennismaken met de andere aanpak van De Wekker Makelaardij, aarzel niet en neem vandaag nog contact op. De Wekker Makelaardij Leiderdorp Hoofdstraat 1 - 3 2351 AA Leiderdorp 071 589 61 93 www.dewekkermakelaardij.nl