Best of Indian Ocean 2012

52

description

Het doet ons genoegen u hierbij deze brochure met de ’Parels van de Indische Oceaan’ aan te bieden. Africa Tours heeft in deze brochure een selectie gemaakt van de mooiste en interessantse eilanden: de Seychellen, Mauritius, La Réunion en Madagaskar. We wensen u veel kijk- en leesplezier en hopen u als gast op één van deze droomeilanden te mogen begroeten!

Transcript of Best of Indian Ocean 2012

Page 1: Best of Indian Ocean 2012

KANTOORUREN

• Open elke werkdag van 10.00u tot 18.00u• Voor kantoorbezoeken vragen wij vooraf

een afspraak te maken. • Op zaterdag werken wij enkel op afspraak.

CONTACT

Koestraat 187B - 8800 Roeselaretel. 051/70.81.71 - fax 051/[email protected] - www.africatours.beLicentie: 1085 - CBFA 61568 A

Africa Tours is een gedeponeerd merk en een divisie van BEST OF TRAVEL met 30 jaar kwaliteitstraditie in de reissector.

ONTDEK OOK DE ANDERE EXCLUSIEVE BROCHURES VAN BEST OF TRAVEL

DES

IGN

WW

W.V

ISUA

L.BE

REISADVIES OP MAAT, DIRECT BIJ UW SPECIALIST

2012 indische oceaan-A4.indd 1 30/08/11 09:36U1_U4_IO_AUS.indd 1 30.08.11 14:55

Page 2: Best of Indian Ocean 2012

Stel uw klanten gerust van check-in tot check-out

ALS GEEN ANDER THUIS IN REISVERZEKERINGEN

De compleet vernieuwde Golden Travel Insurance van De EuropeseHet Golden Travel Insurance aanbod van De Europese is grondig vernieuwd. Niet alleen de look en feel, maar vooral de waarborgen. Deze werden aanzienlijk uitgebreid en gaan verder dan u gewend bent in de reissector. Verzeker uw klanten van de meest complete reisverzekering tegen de meest competitieve prijs. Enkel op die manier vertrekken uw klanten zorgeloos op reis.

Travel_Europ_V&Dadv265x200NL.indd 1 20/07/2011 9:39:51

Gisèle & Roger, stichters en ouders van Elsboven: Tamara, Gwendolien, Jelle, Eveline, Steven, Lobke, Nathalieonder: Fabienne, Lieselot, zaakvoerder Els, Heidi, Joke

niet op foto: Nancy, Sybil

Nieuw kantoor in Roeselare

SPECIALISATIE IS ONZE TROEF. Africa Tours maakt deel uit van een familiebedrijf dat reeds 30 jaar actief op de internationale reismarkt en richt zich vooral op Zuidelijk & Oostelijk Afrika en de Indische Oceaan. U bent hierbij verzekerd van de hoogste kwaliteit en een perfecte dienstverlening op maat. KENNIS, ERVARING & SERVICE. Vooral bij verre reizen laat u beter niets aan het toeval over. Met Africa Tours krijgt u de zekerheid van een doorwinterde touroperator waar vak-kennis, persoonlijke reiservaring en service hoog in het vaandel gedragen worden. SCHERPE PRIJZEN. Ook wat betreft prijzen zijn we zo goed als onklopbaar. Dankzij onze grote inkoopkracht en het systeem van ‘directe verkoop’ zijn we in staat om u de meest concurrentiële prijzen aan te bieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. RUIM AANBOD. Naast de individuele reizen op maat kunt u bij Africa Tours ook terecht voor themareizen, incentives, zakenreizen en reizen in internationaal gezelschap. Het aanbod in deze catalogus is zeker niet beperkend. Wij staan ervoor garant elke droomreis waar te maken. Africa Tours biedt u reizen op maat afgestemd op uw specifi eke wensen en budget. ONZE GARANTIES, UW ZEKERHEID. Uiteraard werkt Africa Tours met strikte garan-ties. Bij reservatie krijgt u een prijswaarborg die u beschermt tegen plotse stijgingen van de muntwisselkoersen. Africa Tours is verzekerd bij het ‘Garantiefonds Reizen’ en werkt onder de zekerheid van de voorwaarden van de ‘Geschillencommissie Reizen’.

Bij fi nancieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie u een reiscontract afsloot, kan u beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan u doen door u te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen met het Garantiefonds Reizen. Dit laatste kan u als volgt bereiken: Metrologielaan 8, B-1130 Brussel, fax +32-2/240.68.08, www.gfg.be of [email protected]. Vraag de garantievoorwaarden aan uw reisorganisator of reisbemiddelaar. Daarin vindt u terug onder welke voorwaarden u, bij fi nancieel onvermogen, terugbetaling kan vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de verderzetting van de reis of de repatriëring kan vragen.

De prijzen van deze brochure zijn geldig tot en met het verschijnen van de brochure 2013 en ten laatste tot 31 december 2012. Alle prijzen zijn onder voorbehoud. De prijzen kunnen veranderen door koerswijzigingen en tussentijdse aanpassingen door onze leveranciers. (Cfr. Artikel 6 van de reisvoorwaarden die vermeld zijn op de laatste pagina van deze brochure.)

BY BEST OF TRAVEL

2012 indische oceaan-A4.indd 2 30/08/11 09:36U1_U4_IO_AUS.indd 1 30.08.11 14:55

Page 3: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 3

Inhoudsopgave

Mauritius

Algemene informatie

Seychellen

Madagaskar

Stopover

La Réunion

Algemene informatieInleiding en algemene informatie 2Inhoudsopgave en kaart 3Huwelijksreizen en trouwen 4Golf informatie 6NL: vluchttarieven 50BE: reisvoorwaarden 50 SeychellenLandkaart en reisinformatie 8-9Combinatie Kenia & Seychellen 10Combinatie Zuid-Afrika & Seychellen 11Cruises & islandhopping 12-13Landkaart, accommodaties Mahé 14-17Landkaart, accommodaties Praslin 18-19Landkaart, accommodaties La Digue 20Eiland Desroches 21 MauritiusLandkaart en reisinformatie 22-23Combinatie Kenia & Mauritius 24Combinatie Zuid-Afrika & Mauritius 25Combinatie La Réunion & Mauritius 38Huwelijksreisaanbieding Mauritius 5Accommodaties zuid- en zuidwestkust 26-28Accommodaties west- en noordkust 29-32Accommodaties oostkust 33-36 La RéunionLandkaart en reisinformatie 37Combinatie La Réunion & Mauritius 38Autorondreizen 39-42

© CopyrightBEST OF TRAVEL GROUP GbR, Geldern. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestem-ming van de uitgever.

Wandelreizen 41Accommodaties La Réunion 43 MadagaskarLandkaart en reisinformatie 44Begeleide rondreizen 45-48Accommodaties Madagaskar 48-49

StopoverDubai 7

Page 4: Best of Indian Ocean 2012

4

Honeymoon in het paradijsMaak uw droom waar

Heeft u er altijd al van gedroomd om elkaar het ja-woord te geven in het mooiste decor ter wereld? Of wilt u de gelukkigste dag van uw leven thuis beleven met uw familie en vrienden en uw huwelijksreis door-brengen op mooie, met palmen omzoomde en schijn-baar eindeloze witte zandstranden? De parels van de Indische Oceaan, de Seychellen en het prachtige eiland Mauritius, zijn perfect voor een onvergetelijke huwelijksreis. Een prachtige omgeving, spectaculaire natuur, een helder blauwe zee, heerlijke maaltijden en uitste-kende hotels zijn de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijke start van een toekomst samen.

Seychellen De adembenemende eilanden liggen in de Indische Oceaan en zijn door de mooie witte zandstranden, indrukwekkende rotsformaties, afgelegen baaien en weelderige vegetatie een onvergetelijke bestemming. Het unieke landschap, de gastvrijheid van de lokale bewoners en het heerlijke tropische klimaat maken de Seychellen tot een fantastisch vakantieparadijs. Geniet in een persoonlijke en kleinschalige accommodatie of een luxueus resort met veel faciliteiten, verken de afgelegen baaien en de verschillende eilanden die ieder hun eigen unieke natuur hebben, ontdek de mooie onderwaterwereld of maak een wandeling door het Vallée de Mai N.P. De Seychellen zijn een perfecte bestemming voor een heerlijke huwelijksreis!

Mauritius Mauritius, ook graag parel in de Indische Oceaan´ ge-noemd, staat bekend om zijn eindeloos witte zand-stranden en fantastische luxueuze resorts met vele faciliteiten. Naast de unieke ligging biedt Mauritius een ongekende gastvrijheid en uitstekende service. Een multiculturele samenleving met Indiase, Afrikaanse en Europese wortels weerspiegelen de vreugde van het leven. Wilt u volledig tot rust komen, genieten van een heerlijke spa behandeling, deelnemen aan één van de vele (water)sporten, culinair genieten en zich volledig in de watten laten leggen, dan is Mauritius dé bestem-ming voor uw huwelijksreis!

Trouwen in het paradijsDe mooiste dag van je leven op de mooiste eilanden in de Indische Oceaan. Hier vindt u de perfecte omgeving voor een romantische bruiloft op een weer-galoos wit zandstrand. Hoe het werkt: bij uw reservering geeft u de gewenste huwelijks datum (niet eerder dan drie werkdagen na aankomst) door en kunt u diverse extra´s zoals een fotograaf, bloemen of muziek bijboeken. Voor de voorbereidingen ter plaatse, moeten we circa 2 maanden voor vertrek de volgende documenten ontvangen:

Seychellen:- Uittreksel uit het geboorteregister (in meerdere talen) - Kopie van uw paspoort - Bij hertrouwen, echtscheidingakte (vertaald in het Engels)

Mauritius:- Uittreksel uit het geboorteregister (in meerdere talen) - Kopie van uw paspoort - Uittreksel uit het bevolkingsregister - Bij hertrouwen: echtscheidingakte (vertaald in het Engels) of overlijdensakte .

De bruiloft kan niet plaatsvinden binnen 300 dagen na de scheiding of overlijden.

In het hotel staat een weddingplanner tot uw beschik-king om ervoor te zorgen dat het uw droomdag wordt. Hij of zij zal zorgen voor de nodige formaliteiten, de aankleding en eventuele extra´s.

HuwelijksreizenDe meeste hotels hebben speciale aanbiedingen, met soms 30-60% korting voor de bruid (vooral bij resorts op Mauritius) en bieden leuke attenties voor huwelijks-reizigers. Voorwaarde is vaak dat de reis binnen 6-9 maanden na de bruiloft dient plaats te vinden en dat men het trouwboekje bij de check in kan laten zien. Voor reizigers die hun huwelijksjubileum vieren, gelden vaak ook aantrekkelijke kortingen. De luchtvaartmaat-schappijen Air Mauritius en Air Seychelles bieden vaak kortingen voor de de bruid bij huwelijksreizen.

AlgEMEnE InfOrMATIE

Page 5: Best of Indian Ocean 2012

5BEST OF INDIAN OCEAN

SpECIAlE AANBIEDINg

Romantisch Mauritius10-daagse onvergetelijke huwelijksreis

Mauritius is een onvergetelijke huwelijksreis be-stemming! geniet op de prachtige zandstranden, laat u verwennen in een uitstekend hotel, verken het eiland per huurauto of maak een schitterende boottocht naar het adembenemende eiland Ile aux Cerf! Mauritius staat garant voor pure romantiek!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Brussel-Mauritius. Vandaag reist u met Air France naar het tropische Mauritius (via Parijs Charles de Gaulle).

Dag 2: Mauritius. Aankomst op Mauritius. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een lokale ver­tegenwoordiger. Transfer naar uw schitterende hotel. A: 7 overnachtingen in het Beachcomber Le Canonnier Hotel in een standard garden room op basis van volpen­sion. Bij aankomst staat er een fles champagne en fruit voor u klaar op de kamer.

B: 7 overnachtingen in het Paradise Cove Hotel in een pondichery kamer op basis van halfpension. Bij aan­komst staat er een fles champagne, hapjes en fruit voor u klaar op de kamer. Tevens kunt u tijdens uw verblijf genieten van een romantisch diner bij kaarslicht. Verder krijgt u een strandtas (bruid) en een strandhoed (bruidegom).

Dag 3 - 8: Mauritius. Dagen ter vrije besteding. Geniet van de vele faciliteiten van uw hotel, de voortreffelijke service, het heerlijke klimaat en de culinaire maaltijden.

Dag 9: Mauritius-Brussel. De ochtend en de middag heeft u nog ter vrije besteding. s Avonds transfer naar de luchthaven. U reist met Air France naar Brussel (via Parijs Charles de Gaulle).

Dag 10: Brussel. Aankomst te Brussel. Einde van een onvergetelijke huwelijksreis!

10-daagse huwelijksreis Mauritius - Beachcomber le CanonnierCode: 49928Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

10-daagse huwelijksreis Mauritius - paradise Cove HotelCode: 49954Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: vluchten, luchthavenbelastingen, ticketing­kosten, 7 overnachtingen in het hotel van uw keuze, vermelde maaltijden, retourtransfers en reserverings­kosten.

Exclusief: drankjes en persoonlijke uitgaven.

Toeslag:privétransfer per persoon (retour) 48 €All Inclusive Le Canonnier per persoon per dag 15 €All inclusive (standard) Paradise Cove per persoon per dag 38 €1001 nacht kamer Paradise Cove per persoon per nacht 6 €junior suite Paradise Cove per persoon per nacht 16 €verplicht kerstdinertoeslag 24 dec. per persoon, Paradise Cove 63 €verplicht gala diner 31 dec. per persoon, Paradise Cove 125 €

de reis dient binnen 6 maanden van het huwe­lijk plaats te vinden (u dient uw trouwboekje mee te nemen op reis. Er kan bij de check in van het hotel en/of vlucht naar gevraagd wor­den).

De reis dient uiterlijk 35 dagen voor vertrek uit België geboekt te zijn, anders geldt er een toe­slag.

De tarieven voor de vluchten vanaf 01 april waren bij het ter perse gaan van deze brochure nog niet bekend. Het kan dus zijn dat de reissom hoger of lager wordt in deze periode.

Bezetting met pers. 2

01.11.11 ­ 30.11.11 1.825

01.12.11 ­ 12.12.11 1.747

20.12.11 ­ 27.12.11 2.675

28.12.11 ­ 08.01.12 2.430

09.01.12 ­ 31.01.12 1.825

01.02.12 ­ 30.03.12 1.747

31.03.12 ­ 23.04.12 1.825

24.04.12 ­ 01.07.12 1.600

02.07.12 ­ 15.08.12 1.845

16.08.12 ­ 30.09.12 1.600

01.10.12 ­ 31.10.12 1.740

Bezetting met pers. 2

01.11.11 ­ 30.11.11 2.145

01.12.11 ­ 12.12.11 1.995

13.12.11 ­ 22.12.11 2.240

23.12.11 ­ 27.12.11 2.945

28.12.11 ­ 03.01.12 2.700

04.01.12 ­ 30.04.12 2.060

01.05.12 ­ 01.07.12 1.995

02.07.12 ­ 15.08.12 2.240

16.08.12 ­ 30.09.12 1.995

01.10.12 ­ 31.10.12 2.145

Beachcomber le Canonnier Hotel, 4 sterrenhotelHet sfeervolle Beachcomber Le Canonnier Hotel is gelegen op een schiereiland nabij het levendige plaatsje Grand Baie, wordt omzoomd door maar liefst 3 stran­den en ligt in een tropische tuin van 7 hectare. Op het terrein van dit resort treft u nog een aantal sporen uit het verleden aan, waaronder een vuurtoren, ruïnes en een aantal oude kanonnen. Het hotel heeft 2 restaurants, 2 bars, een discobar, een massage / wellness´centrum, een kapper, een miniclub, diverse winkeltjes en een prachtig zwembad. U kunt hier tennissen, tafeltennissen, volleyballen, yoga beoefenen, boogschieten, waterskiën, windsurfen, zeilen, kajakken, waterfietsen, tochten met een glas­bodemboot maken, een eerste introductieduik in het zwembad maken, snorkelen (dagelijkse snorkeltrips!) en aquagymmen. De Beachcomber Hotels staan garant voor een uitstekende service en maken van elke huwelijksreis een droomreis!

paradise Cove Hotel, 5-sterrenhotelHet Paradise Cove Hotel is één van de meest roman­tische hotels op Mauritius en daardoor bij uitstek ge­schikt voor een huwelijksreis. Met name de kleine privé­strandjes en afgeschermde hoekjes voor 2 zorgen voor veel privacy. Dit charmante hotel ligt in het uiterste noorden van Mauritius aan een lagune met een aan­gelegd privé­strand. Paradise Cove is een middelgroot hotel en is daardoor in staat een persoonlijke service te bieden. Er zijn slechts 67 kamers die in een prachtige tropische tuin liggen. Paradise Cove heeft 3 restaurants en een gezellige bar, 2 zwembaden (waarvan 1 in de spa), 2 verlichte tennisbanen, een eigen PADI duikschool en een Cinq Mondes spa. U kunt hier o.a. waterskiën, snorkelen en waterfietsen. Tegen betaling is het o.a. ook mogelijk om te duiken, te parasailen of een onder­water­safari te maken. Als u romantiek en privacy zoekt, dan is een verblijf in Paradise Cove bijzonder aan te raden!

In een oogopslag • inclusief vluchten!• gebaseerd op zeer aantrekkelijke huwelijkskor­

tingen• verblijf in een uitstekend 4- of 5-sterrenhotel

Zwembad Le Canonnier Hotel

Paradise Cove pondichery kamervoorbeeld Le Canonnier kamervoorbeeld

Page 6: Best of Indian Ocean 2012

6

GolfparadijsEen feest voor de zintuigen

De afgelopen jaren heeft Mauritius zich rustig aan ontwikkeld en is het uitgegroeid tot een waar para-dijs voor golfers. Fantastisch aangelegde fairways leiden u door een prachtige groene omgeving met een heerlijk lichte zeebries. De meest prestigieuze banen zijn onder meer de legendarische golfbaan ´The Legend´bij het Belle Mare Hotel en ook de golfbaan bij Hotel Paradis Hotel & Golf Club aan de voet van de beroemde Le Morne rots. Iedere baan wordt gekenmerkt door een eigen karakteristiek patroon en zal elke type speler tot zijn recht doen komen. Of u beginner of gevor-derde bent, het unieke landschap in combinatie met beroemde hotels, gastvrijheid, discrete luxe en een zeer attente service maakt uw verblijf tot een „feest voor de zintuigen.“

Golfen op MauritiusGerenommeerde namen uit de golfwereld hebben op dit kleine tropische eiland hun sporen achtergelaten. Neem bijvoorbeeld de spectaculaire Le Touessrok Golf Club op het eiland Ile aux Cerfs, ontworpen door Bern-hard Langer of Le Saint Geran 9-holes golfbaan, ont-worpen door Gary Player.

Golfbanen op MauritiusBelle Mare - The LegendPar 72, 18 holes, handicap 54 dames en herenBelle Mare - The LinksPar 71, 18 holes, handicap 54 dames en herenIle aux Cerfs - Le Touessrok GolfPar 72, 18 holes, handicap 54 dames en herenLe Morne - Paradis GolfPar 72, 18 holes, handicap 54 dames en heren

Flic en Flac - Tamarin Golf ClubPar 72, 18 holes, handicap 54 dames en herenPoste de Flaq - Le Saint GeranPar 33, 9-holes, handicap 54 dames en herenBel Ombre - Golf du ChateauPar 72 & 27, 18 & 9 holes, handicap 45 dames en 36 heren

Golfen op de SeychellenDe parels van de Indische Oceaan bestaan uit meer dan 115 eilanden en zijn voornamelijk bekend door de prachtige stranden, afgelegen baaien en de spectacu-laire onderwaterwereld. Maar ook op de Seychellen komt er meer vraag naar golfbanen, ondanks dat de natuur de ruimte hiervoor een beetje beperkt. Inmiddels zijn er twee golfbanen te vinden op de eilanden.

Op het hoofdeiland Mahé ligt het Reef Hotel & Golf Course, met een 9-holes baan op een voormalige kokos-noot plantage, ten zuiden van de luchthaven gelegen. Reserveren vooraf is noodzakkelijk.

Op Praslin is in oktober 2000 de 18-holes championship golfbaan Lemuria Golf geopend. Als u niet in het hotel verblijft kunt u hier spelen als u van te voren een reser-vering maakt. De baan grenst direct aan het strand van Anse Kerlan en is indrukwekkend door de verschillende terrassen. Vanaf de 13de hole geniet u van een prach-tig uitzicht over de zee.

ALGEMEnE InFOrMATIE

Page 7: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN

Dubai, de stad tussen de moderne wereld en het sprookjesverhaal van 1001-nachten, biedt zowel de Arabische tradities en cultuur met haar prachtige moskeeën, sultanpaleizen en Souks alsook een overvloed aan luxe en hightech.

Paspoort/visa Voor een verblijf tot 30 dagen dienen Belgen/Neder-landers over een paspoort te beschikken dat nog min-stens 6 maanden na terugreis geldig is. Het bezoekers-visum wordt bij aankomst kosteloos in het paspoort aangebracht. Tegen een toeslag van 650 Dirham kan dit visum eenmalig verlengd worden met 30 dagen.

OpeningstijdenIn Dubai is het op vrijdag de Europese zondag. Winkels zijn op donderdag van 10 tot 22 uur en op vrijdag tot 24 uur geopend. In de oude binnenstad echter alleen van 10 tot 13 uur en van 16 tot 22 uur en op vrijdag alleen van 16 tot 22 uur.

TijdsverschilHet tijdverschil is 3 uur, in onze zomer 2 uur.

TalenDe officiële taal van de Emiraten en de stad Dubai is Arabisch. Toch is Engels de 2e ambtstaal.

Klimaat/reistijdIn Dubai kunt u door het subtropisch klimaat het volle-dige jaar rekenen op een stralende zon en een blauwe hemel. Neerslag is uiterst zeldzaam en meestal beperkt tot de bergregio’s. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 27°C in januari en 45°C in juli.

Valuta en betaalmiddelenDe officiële munteenheid is Dirham (DHS). 10 DHS = € 1,89 (stand: aug 11). Wisselkantoren aanwezig voor reischeques en cash in Euro of USD. Alle gangbare creditcards worden in de grote hotels en winkels ge accepteerd. Bij geldautomaten kunt u met uw bank-kaart (Maestro-functie) geld halen.

Vasten tijdens de RamadanDe heilige maand van de moslims is de 9e Maand van de islamitische maankalender: 20.07.-18.08.2012. Het grootste deel van het dagelijks leven vindt plaats in de ochtend en na zonsondergang. s Middags is vrij rustig. In de avond na afloop het vasten, ontwaakt de stad, mensen ontmoeten elkaar en gaan naar buiten om inkopen te doen. Als toerist bent u welkom om deel te nemen, maar het is belangrijk respectvolle kleding te dragen! Veel hotels richten speciale Ramadan tenten en feestelijke waterpijp lounges in met live Arabische muziek. Het schenken van alcohol is toegestaan vanaf ongeveer 19 uur. Restaurants van hotels worden geblindeerd, zodat toeristen gebruik kunnen maken van de normale voorzieningen. Overheidsinstanties en bezienswaardigheden sluiten vaak eerder dan gebrui-kelijk, plan daarom bezoekjes en excursies in de och-tend. Winkels zijn meestal alleen in de ochtend en vanaf ongeveer 19 uur weer open, vaak tot ver na middernacht. In het openbaar roken, drinken en eten is verboden van zonsopgang tot zonsondergang.

STOPOVER DuBAI

Dubai - Charme van het OostenVIP-stopover – 3 dagen/2 nachten

Ligging: het hotel is gelegen aan Jumeirah Beach en de promenade The Walk, met een spectaculair uitzicht op de Palm Jumeirah en de Arabische Golf. De lucht-haven ligt op 40 minuten.Hotel: 10 restaurants en bars, zwembad, kinderzwem-bad met schaduw, prive-strand, fitnesscentrum, spa, business center, tourdesk, miniclub en parkeermoge-lijkheden. Bevindt zich op loopafstand van The Walk, het eerste outdoor Dubai winkelcentrum. De residen-tie wordt verbonden met een loopbrug naar het hoofd-gebouw en heeft een eigen zwembad, fitnessruimte, restaurant en café.Accommodatie: 389 kamers en suites in het hotel en 363 in de resedentie. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van bad/douche/wc, airconditioning, tv, draadloos internet (tegen betaling), minibar, gebotteld water (gratis), koffie-/theefaciliteiten, strijkijzer/- plank, haardroger, badjas, kluisje en 24/24 roomservice.

2 Hilton Dubai Jumeirah Resort & Res. Jumeirah Beach Dubai

Ligging: het hotel ligt in het nieuwe stadsdeel Burj Dubai met uitzicht op de Khalifa Tower en het Dubai World Trade Center, nabij de Dubai Mall. De luchthaven ligt op 18 km en de openbare stranden liggen op 10 km afstand. Het metrostation is te voet binnen 10 minuten bereikbaar. Hotel: 3 restaurants, 2 cafés, zwembad, fitness- en businesscenter, tourdesk, draadloos internet in de lobby (gratis) en parkeergarage. De Dubai Fountains, de Souk Ak Bahar, de Dubai Mall en de Dukkan Al Manzil Mall liggen op wandelafstand. Gratis shuttle naar het win-kelcentrum Mall of the Emirates, Ibn Battuta en naar Jumeirah Beach Park (entree: DHS 5 per persoon). Accommodatie: 197 kamers en suites, modern inge-richt met een Arabische flair, beschikken over een open badkamer met ligbad, aparte douche en wc, airco, tv, woongedeelte, gratis high-speed internettoegang, minibar, gebotteld water (gratis), koffie-/theefaciliteiten, 24/24 roomservice.

1 Al Manzil Hotel Burj Khalifa, Dubai

1 Al Manzil HotelPrijs per persoon in € Code: 29153

2 Hilton Dubai Jumeirah Resort & ResidencePrijs per persoon in € Code: 36440

1

2

Minimumverblijf: 5 nachten in periode 27.12.11-02.01.12 en 27.12.12-02.01.13. Inclusief: VIP Stop: luchthaventransfers, meet & greet en 2 overnachtingen met ontbijt (Al Manzil in standaardkamer / Hilton in deluxe seaview kamer). Extra nacht: logies/ontbijt.Exclusief: persoonlijke uitgaven.

Bij boeking tot 28.02.12 krijgt u 10% korting op de overnachtingsprijs. Geldig voor reizen in periode 22.04.12-13.10.12.

U kunt extra volgende halve dagexcursies boe-ken: Dubai City Tour € 27 (elke ma, wo & za), Woestijnsafari € 59 (dagelijks) en Dhow Dinner Cruise € 54 (dagelijks).

Zwembad Uitzicht op het strand

Minimumverblijf: 3 nachten: 22.-26.01.12, 18.-22.02.12, 18.-21.04.12, 27.12.12-03.01.13. Geen check-out op 31.12. mogelijk.

7

VIP Stop Extra nacht

Bezetting met pers. 1 2 1 2

09.12.11 - 26.12.11 484 284 224 124

27.12.11 - 03.01.12 635 360 300 162

04.01.12 - 21.01.12 484 284 224 124

22.01.12 - 26.01.12 635 360 300 162

27.01.12 - 17.02.12 484 284 224 124

18.02.12 - 22.02.12 635 360 300 162

23.02.12 - 17.04.12 484 284 224 124

18.04.12 - 21.04.12 635 360 300 162

22.04.12 - 07.05.12 484 284 224 124

08.05.12 - 18.08.12 312 199 138 81

19.08.12 - 26.12.12 484 284 224 124

27.12.12 - 03.01.13 635 360 300 162

04.01.13 - 05.01.13 484 284 224 124

VIP Stop Extra nacht

Bezetting met pers. 1 2 1 2

09.12.11 - 26.12.11 547 295 253 128

27.12.11 - 10.01.12 880 462 420 211

11.01.12 - 10.02.12 752 397 356 179

11.02.12 - 24.02.12 904 473 432 216

25.02.12 - 30.03.12 752 397 356 179

31.03.12 - 13.04.12 904 473 432 216

14.04.12 - 15.04.12 573 308 266 134

16.04.12 - 21.04.12 1.079 561 520 261

22.04.12 - 14.06.12 573 308 266 134

15.06.12 - 31.08.12 421 232 191 96

01.09.12 - 13.10.12 573 308 266 134

14.10.12 - 22.10.12 752 397 356 179

23.10.12 - 09.11.12 904 473 432 216

10.11.12 - 08.12.12 752 397 356 179

09.12.12 - 26.12.12 573 308 266 134

27.12.12 - 10.01.13 904 473 432 216

Page 8: Best of Indian Ocean 2012

8

Algemene informAtie

SeychellenParels in de oceaan

De eilandengroep van de Seychellen bestaat uit 115 kleine en grote eilanden met een gezamenlijke oppervlakte van 455 km2. De eilanden liggen ver-spreid over honderdduizenden vierkante kilometers in het turkooizen zeewater van de indische oceaan op zo’n 1.600 km ten oosten van mombasa in Kenia. De natuurschatten van de Seychellen zijn keurig bewaard gebleven. Bijna de helft van het eiland is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. De gra-nieteilanden rondom het hoofdeiland mahé, de „inner islands“, en de koraaleilanden, de „outer islands“ die zich bijna tot de oost-Afrikaanse kust uitstrekken, bevatten een unieke tropische flora en inheemse fauna. De onderwaterwereld is wer-kelijk uniek te noemen met een bonte verzameling rifvissen, schaaldieren en zeeschildpadden die rondzwemmen in het heldere zeewater. in de die-pere wateren leven roggen, grote baarzen en zelfs walvishaaien. Het constante en aangename kli-maat, de vriendelijke multiculturele bevolking, de imposante granietrotsen, een uitstekende hotel-aanbod en de tropisch groene wouden maken de Seychellen tot een waar paradijs.

Bevolking De eilandengroep telt ongeveer 82.000 inwoners, waarvan 90% op het hoofdeiland Mahé woont. De Seychellois vormen een bonte mix van Afrikanen, Europeanen en Indiërs.

Paspoort/visa EU-staatsburgers hebben een paspoort nodig voor een bezoek aan de Seychellen dat nog minimaal zes maanden na terugkomst geldig is. Een visum is niet nodig. Bij aankomst ontvangt men een verblijfsver-gunning voor een maand op vertoon van een geldig retourticket en uw hotelreservaties.

Quarantaine en natuurbeschermingDe regering en de bevolking van de Seychellen hech-ten grote waarde aan een verantwoord en milieube-wust toerisme. Het eiland bezit een rijke inheemse fauna en flora. Zo herbergt het Aldabara atol de groot-ste kolonie reuzenschildpadden ter wereld. De Vallée de Mai op het eiland Praslin, waarvan de beroemde Coco de Mer onderdeel is, is een UNESCO World Heritage Site. Op de eilanden Mahé en Silhouette komt de endemische familie van Seychellenkikvorsen voor. De eilanden Aride, Cousin en Curieuse bieden onderdak aan vele zeldzame planten en dieren. Ook de geologische formaties, zoals de granietrotsen op de Inner Islands zijn uniek in de wereld. Draag daarom uw steentje bij om het unieke natuurlandschap op de Seychellen in stand te houden.

Vluchten en vliegverbindingen De internationale luchthaven ligt op het hoofdeiland Mahé. De vluchtduur naar de Seychellen bedraagt 9 tot 12 uur. Air Seychelles biedt diverse vluchten vanaf Amsterdam naar de Seychellen, met een overstap in Europa.

Vliegverbindingen tussen de eilandenTussen de eilanden Mahé en Praslin onderhoudt Air Seychelles een shuttledienst met kleine propeller-vliegtuigen (20 tot 36 zitplaatsen). Air Seychelles vliegt ook naar Bird Island, Denis Island, Desroches en Alphonse. De boekingen voor vluchten naar deze eilanden worden verzorgd door de hotels. Tussen Mahé en de eilanden Silhouette, Fregate en North Island bestaat een helikopterservice.

Vlucht Mahé-Praslin of v.v. 105.00 € per volwassene, Kinderen 2-11 jaar 73.00 €.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting De luchthavenbelastingen zijn reeds bij het ticket inbegrepen.

Page 9: Best of Indian Ocean 2012

9

Eten en drinken De Seychellen kennen een keur aan Indiase, Chinese, Creoolse en Europese restaurants. Het kraanwater is drink­baar, maar we raden u aan om mineraalwater te drinken.

Gezondheid In Victoria is medische verzorging aanwezig. Een reisapotheek met insectenmiddelen, verband en zonne­crème wordt aangeraden.

Klimaat/reistijdDe Seychellen liggen nabij de evenaar en buiten de cycloongordel en kunnen derhalve het hele jaar wor­den bezocht. Het klimaat is tropisch met een hoge luchtvochtigheid. Korte en heftige tropische regen­buien vallen over het algemeen ’s nachts, maar soms ook overdag. ­ In de maanden juli tot september staat er een con­stante en verfrissende lichte zuidoostenwind. Veel stranden hebben dan te maken met een sterke bran­ding en aangespoeld zeewier.

­ In de maanden januari tot maart valt de meeste neerslag. De korte regenbuien zijn dan heftiger. Gemiddeld regent het 3 tot 5 dagen per maand. Er zijn veel lange, aangesloten periodes waarin er vrijwel geen wind staat en het droog is.

­ De rustige maanden vallen in de lente en de herfst. In april, mei, juni en in oktober, november en decem­ber is het vrijwel windstil op de Seychellen. De zee is dan rustig en helder.

­ Van oktober tot april is er de noordwestelijke moes­sonwind.

De temperatuur op de Seychellen schommelt slechts licht met gemiddelde temperaturen van 28°C in juli en augustus tot 32°C in de maanden maart, mei en november. De temperatuur van het zeewater schom­melt het hele jaar tussen de 27 en 29°C.

InentingenBijzondere inentingen zijn niet vereist, tenzij u reist via een land waar een gele koorts inenting is vereist, zoals Kenia. Raadpleeg altijd uw huisarts of andere gespecialiseerde instanties voor de laatste informatie met betrekking tot inentingen.

BEST OF INDIAN OCEAN

KledingHet hele jaar volstaat lichte zomerkleding. In de restau­rants worden de heren geacht om s avonds een lange broek te dragen.

TijdsverschilTijdens de Europese zomer is het 2 uur later. In de winter bedraagt het tijdverschil plus 3 uur.

TalenDe officiële talen op de Seychellen zijn Engels, Frans en Creools.

Transport en verkeerOp de eilanden Mahé en Praslin is het openbaar ver­voer goed geregeld. Per bus kan men de meeste plaatsen op beide eilanden op een goedkope manier bereiken. Op de Seychellen wordt links gereden. Op Mahé is het wegennet goed met deels steile en nauwe bergweggetjes. Op Praslin zijn maar een paar wegen en op La Digue is nauwelijks autoverkeer.

Transferkosten op Mahé en Praslin:Bustransfer per enkele reis van/naar luchthaven, haven, helikopterplaats of hotel

Transferkosten op La Digue:Bustransfer per enkele reis van/naar haven, helikop­terplaats of hotel. Er geldt geen kinderkorting (0­2 jaar gratis).

Huurauto’s op Mahé of PraslinHoewel het openbaar vervoer op Mahé goed en goed­koop is, kan het handig zijn om een auto te huren. Met name als u de afgelegen gebieden wilt bezoeken of tijdens de spitsuren als de bussen erg vol zijn. Voor het huren van een huurauto dient u in het bezit te zijn van een geldig EU­rijbewijs en een internationaal rij­bewijs. Het aantal benzinestations is zeer beperkt. Op de Seychellen rijdt men links.

Veerdiensten tussen de eilandenVeerverbindingen zijn er tussen de eilanden Mahé, Praslin en La Digue.

AccommodatiesOp de ‘Inner Islands’ bevindt zich een breed assorti­ment aan accommodaties van bungalows tot vakan­tiewoningen en van eenvoudige hotels tot luxe resorts.

Valuta en betaalmiddelenDe munteenheid van de Seychellen is de Rupee (1 SCR = 100 Cent). 1 SCR = ca. 0,06 € (stand eind juli 2011). Alle gangbare creditcards worden geaccepteerd. Bij de betaalautomaten ontvangt u contant geld alleen in Rupee.Sinds september 2008 mag de Rupee weer vrij wor­den gebruikt. Alle betalingen op de Seychellen kunnen weer in Rupee worden gedaan. Op verzoek is de betaling in Euro of USD nog steeds mogelijk.

Handling FeeDe lokale agent rekent een verplichte handling fee. Deze kosten omvatten een meet & greet, ondersteu­ning bij het inchecken op de luchthaven en/of haven op Mahé, Praslin en La Digue, eventuele excursies en herbevestigen van vluchten. Bij annulering van een bevestigde boeking wordt naast de annuleringskosten 50% van de handling fee berekend.

prijs per volwassene prijs per kind

25 € 12 €

van totprijs per volw.

prijs per kind

Mahé Praslin 45 € 23 €

Praslin La Digue 20 € 20 €

prijs per volwassene prijs per kind

25 € 13 €

prijs per volwassene prijs per kind

13 € 13 €

Page 10: Best of Indian Ocean 2012

10

ROndReiZen Kenia & Seychellen

het mooiste van Kenia en de Seychellen16-daagse individuele rondreis met privégids/chauffeur en strandverlenging

een schitterende safari langs de bekendste parken van Kenia. U heeft een privégids/chauffeur, dus u bent eigen baas. hierna vliegt u naar de eilanden groep Seychellen en geniet u van een heerlijk ont-spannen verblijf op het hoofdeiland Mahé en het prachtige eiland Praslin.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

dag 1: nairobi. Op de luchthaven wordt u ontvangen door uw Engelstalige gids/chauffeur. Aansluitend trans­fer naar uw hotel in Nairobi. Overnachting in het Inter­continental Hotel.

dag 2: nairobi - Mount Kenya (volpension). Na het ontbijt gaat u op weg naar de Mountain Lodge, dat op de zuidelijke helling van Mount Kenya ligt. U kunt vanaf het uitzichtplatform het wild observeren dat bij de wa­terdrinkplaats hun dorst komt lessen of een wandeling maken. Overnachting in de Serena Mountain Lodge.

dag 3: Mount Kenya - Samburu (volpension). Van­daag reist u verder naar het Samburu N.P, waar u rond lunchtijd aankomt. In de middag gaat u op safari. 2 overnachtingen in de Samburu Sopa Lodge.

dag 4: Samburu (volpension). U gaat vandaag ’s ochtends en in de middag op safari in het Samburu N.P. Het Samburu N.P. heeft prachtig uitgestrekte vlaktes en biedt een grote verscheidenheid aan wild, waaronder de bijzondere generuk en de Grevy zebra. Tussen de safari´s heeft u tijd voor de lunch en een siësta.

dag 5: Samburu - lake nakuru (volpension). Na het ontbijt rijdt u verder naar Lake Nakuru, waar u in de middag op safari gaat. In het meer vindt u grote aan­tallen flamingo´s en in het park kunt u uitkijken naar zowel de witte als de zwarte neushoorn. Overnachting in de Lake Nakuru Lodge.

dag 6: lake nakuru - lake naivasha (volpension). Na het ontbijt maakt u nog een safari in het Lake Na­kuru N.P. voordat u naar het nabijgelegen Lake Naiva­

Kenia & Seychellen - 16 dagencode: 49626Reisdata: vertrekdag afhankelijk van de vluchten

Prijs per persoon in €

inclusief: binnenlandse vluchten op Seychellen, overnachtingen, transfers, vermelde maaltijden, in Kenia: vervoer per safariminibus, diensten van een Engelstalige gids/chauffeur, entreegelden voor de nationale parken.

exclusief: intercontinentale vluchten, overige maal­tijden, fooien, drankjes, visumkosten en eventuele toeslagen in de kerst­ en paasperiode.

Toeslag:Toeslag Kerst in Kenia (24.12.11­01.01.12) p.p.p.n.: 41 €Toeslag Pasen in Kenia (06.04­09.04.12) p.p.p.n.: 37 €Toeslag Nieuwjaarsdiner Le Duc du Praslin (31.12) p.p.: 40 €Toeslag Kerstdiner Le Meridien Barbarons (24.12) p.p.: 66 €Toeslag Nieuwjaarsdiner Le Meridien Barbarons (31.12) p.p.: 131 €Toeslag halfpension Le Duc de Praslin (24.12.11­03.01.12) p.p.p.n. 53 €Toeslag kerstdiner Le Duc de Praslin (24.12) p.p. 26 €

Vroegboekkorting: 15% korting voor Le Meridien Barbarons is inbegrepen in de prijs. Deze prijs is geldig tot 61 dagen voor vertrek. Daarna is het tarief op aanvraag. Geldig: gehele jaar, behalve in de periode 24.12.11 ­ 09.01.12, dan is er geen vroegboekkorting.

afwijkende annuleringsvoorwaarden: Meer infor­matie bij uw ‚Best of Africa‘­agent.

sha rijdt. Hier maakt u een boottocht over het meer. Overnachting in de Naivasha Sopa Lodge.

dag 7: lake naivasha - Masai Mara (volpension). Vandaag gaat u op weg naar het meest bekende re­servaat van Kenia: de Masai Mara! Na de lunch maakt u uw eerste safari in dit overweldigende wildreservaat. 2 overnachtingen in de Mara Sopa Lodge.

dag 8: Masai Mara (volpension). Deze dag brengt u door in de schitterende Masai Mara.

dag 9: Masai Mara - nairobi (ontbijt). Vandaag rijdt u terug naar Nairobi, waar u in de middag aankomt en naar uw hotel gebracht wordt. Overnachting in het Intercontinental Hotel.

dag 10: nairobi - Seychellen (halfpension). Vandaag reizen jullie naar de wonderschone Seychellen. (vlucht niet inbegrepen) Hier wordt u opgewacht en naar uw exclusieve hotel op het hoofdeiland Mahé gebracht. 3 overnachtingen in Le Meridien Barbarons.

dag 11 - 12: Mahé (halfpension). Twee heerlijke dagen om te genieten van zon, zee en strand. U kunt heerlijk ontspannen bij uw hotel of het eiland verkennen en een bezoek brengen aan de hoofdstad Victoria.

dag 13: Mahé - Praslin (ontbijt). U wordt opgehaald bij uw hotel en vliegt vanaf Mahé in ca. 15 minuten naar het eiland Praslin. Praslin is bekend vanwege de droomstranden en de Vallée de Mai, met de beroemde Coco de Mer kokosnoten. 3 overnachtingen in een Superior kamer in Le Duc du Praslin.

dag 14 - 15: Praslin (ontbijt). Praslin is overzichtelijk en makkelijk te verkennen. Bezoek één van de fantas­tische stranden en verbaas u over de prachtige onder­waterwereld door te gaan snorkelen of duiken.

dag 16: Praslin - Mahé (ontbijt). Vandaag reist u van Praslin terug naar het hoofdeiland Mahé. Aansluitend hebben jullie een transfer naar de luchthaven of naar een overnachtingshotel op Mahé. (transfer en over­nachting niet inbegrepen)

Bezetting met pers. 2

01.11.11 ­ 15.12.11 3.091

16.12.11 ­ 23.12.11 3.178

24.12.11 ­ 09.01.12 3.629

10.01.12 ­ 31.03.12 3.152

01.04.12 ­ 30.04.12 3.095

01.05.12 ­ 30.06.12 3.015

01.07.12 ­ 10.07.12 3.178

11.07.12 ­ 15.08.12 3.258

16.08.12 ­ 31.08.12 3.258

01.09.12 ­ 30.09.12 3.178

01.10.12 ­ 31.10.12 3.258

Droomstrand op de Seychellen

Olifanten observeren in Kenia Migratie gnoes

Page 11: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 11

RONDREIZEN ZUID-AFRIKA & SEyChEllEN

Combinatiereis Zuid-Afrika en de SeychellenBruisend Kaapstad, wilde dieren en droomstranden op de Seychellen

Geniet van het altijd bruisende Kaapstad, ga op zoek naar de ‚Big Five‘ in een privé-wildreservaat en vergaap u aan de prachtige ravijnen en water-vallen aan de Panoramaroute. U sluit deze reis af op de paradijselijke Seychellen. En absolute droom-combinatie!

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kaapstad. Bij aankomst in Kaapstad, transfer naar uw accommodatie en de rest van de dag ter vrije beste-ding. 3 overnachtingen in het Peninsula Hotel (minisuite).

Dag 2 - 3: Kaapstad. Deze dagen heeft u ter vrije besteding in Kaapstad. Breng een bezoek aan de we-reldberoemde Tafelberg of neem een kijkje in de ge-vangenis van Nelson Mandela op Robbeneiland. Slenter over het gezellige Victoria & Alfred Waterfront of be-zoek het Castle of Good Hope.

Dag 4: Kaapstad - hoedspruit (diner). Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kaapstad en vervolgens vliegt u van Kaapstad naar Hoedspruit. Transfer naar uw prachtige privé-wildreservaat. In de namiddag maakt u uw eerste begeleide safari. 3 over-nachtingen in het privé-wildreservaat Mohlabetsi.

Dag 5 - 6: Mohlabetsi (volpension). Deze dagen sta-an in het teken van het wild. Zowel in de vroege ochtend als in de namiddag gaat u op safari in een open voer-tuig. U kunt hier uitkijken naar leeuwen, olifanten, gi-raffes, neushoorns, luipaarden en talloze andere dieren. Ook kunt u een begeleide wandeling te maken.

Dag 7: Mohlabetsi - hazyview (ontbijt). Ochtend safari en transfer naar de luchthaven van Hoedspruit. Hier staat een huurauto (cat. B Hyundai l20 o.g.) voor u klaar. U kunt vandaag de bezienswaardigheden langs de Panoramaroute verkennen zoals Bourke Luck‘s Potholes, de Blyde River Canyon en diverse watervallen en uit-kijkpunten. 2 overnachtingen in Böhms Zeederberg.

Combi Zuid-Afrika & Seychellen - 15 dagenCode: 49775Reisdata: vertrekdagen afhankelijk van de vluchten

Prijs per persoon in €

Inclusief: binnenlandse vlucht Kaapstad-Hoedspruit, luchthavenbelastingen, vermelde overnachtingen en maaltijden, 2 safari´s per dag in Mohlabetsi, transfers in Kaapstad, 3 dagen huurauto cat. B incl. classic plus verzekering, binnenlandse vluchten Mahé-Praslin en v.v, transfers op Praslin en diensten van de lokale agent op de Seychellen.

Exclusief: internationale vluchten, overige maal-tijden, drankjes, entreegeld Balule G.R, optionele excursies, contractkosten en one way drop off kosten huurauto, fooien en uitgaven van persoon-lijke aard.

Toeslag:Toeslag Mohlabetsi 01.-09.04.12. 194 €

Toeslag Coco de Mer in de periode 24.12.11-03.01.12 op aanvraag.

Binnenlandse vluchten zijn op basis van be-schikbaarheid en prijzen zijn onderhevig aan koersschommelingen.

Valt uw reis in 2 periodes, dan geldt een an-dere prijs.

De huurauto is gebaseerd op de vroegboek-tarieven, boekt u korter dan 45 dagen voor vertrek dan geldt er een toeslag.

Dag 8: hazyview (ontbijt). Deze dag heeft u ter vrije besteding. De Panoramaroute heeft nog veel meer mooie bezienswaardigheden te bieden, maar u kunt ook in uw huurauto op zoek gaan naar wild in het na-bijgelegen Krugerpark.

Dag 9: hazyview-Johannesburg-Mahé (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u op uw gemak van Hazyview naar Johannesburg, waar u uw huurauto aflevert op de luchthaven van Johannesburg. Aansluitend vliegt u van Johannesburg naar Mahé, het hoofdeiland van de Sey-chellen. (vlucht niet inbegrepen)

Dag 10: Mahé-Praslin. Bij aankomst op Mahé stapt u over op een klein toestel, waarmee u in ca. 15 minu-ten naar Praslin vliegt. Na aankomst transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 5 overnachtingen in Coco de Mer (stand-aardkamer).

Dag 11 - 14: Praslin (ontbijt). Deze dagen heeft u ter vrije besteding op Praslin. Uiteraard kunt u hier genie-ten van de zon, het witte strand en de warme blauwe Indische Oceaan, maar het eiland heeft nog veel meer te bieden zoals het Vallée de Mai Nature Reserve. Uw moderne 4 sterren hotel ligt in het zuidwesten van Praslin en wordt omgeven door meerdere kleine baaien. Coco de Mer heeft 2 restaurants en heeft een vrien-delijke, ontspannen en gezellige sfeer (zie pag. 17).

Bezetting met pers. 2

01.11.11 - 31.03.12 2.298

01.04.12 - 31.07.12 2.155

01.08.12 - 31.08.12 2.353

01.09.12 - 30.09.12 2.162

01.10.12 - 31.10.12 2.353

Op safari in Mohlabetsi

Strand van Coco de Mer

Dag 15: Praslin Helaas, uw verblijf in dit kleine paradijs zit er bijna op. U wordt vandaag teruggebracht naar de luchthaven Praslin. U gaat per klein toestel terug naar Mahé. Aansluitend hebben jullie transfer naar de lucht-haven of overnachtingshotel.

Page 12: Best of Indian Ocean 2012

12

IslandhoppIng Tour

Combinatiereis Mahé, praslin & la digue 11-daagse islandhopping tour van/naar Mahé

Een islandhopping reis is de ideale manier om de unieke natuurpracht van de seychellen te ontdek-ken. alle 3 eilanden betoveren door hun eigen on-weerstaanbare flair en uitstraling. Mahé biedt in-drukwekkende contrasten met hoge bergen en gouden stranden. op praslin vindt u de Vallée de Mai met zijn unieke kokosnoot, de „Coco de Mer“. la digue biedt naast de palmbomen en het strand indrukwekkende granietformaties.

reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

dag 1: Mahé - praslin. Na aankomst op Mahé wordt u verwelkomd en krijgt u uw ticket voor uw vlucht naar het eiland Praslin. 4 overnachtingen:(STD) Le Duc de Praslin. (SUP) Coco de Mer.

dag 2: praslin (ontbijt) Deze vier dagen leert u Pras-lin kennen, door bijvoorbeeld de Vallée de Mai te be-zoeken, een Unesco World Heritage Site, waar de beroemde Coco de Mer groeit. Natuurlijk heeft u alle

Islandhopping tour - 11 dagenCode: 13432reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: 10 overnachtingen en maaltijden volgens het reisprogramma, transfers op Mahé, Praslin en La Digue, vlucht Mahé-Praslin v.v., veerboot Pras-lin-La Digue v.v. en lokale handling fee.

Exclusief: internationale vluchten, overige maal-tijden, drankjes, excursies, fooien, kruiergeld, per-soonlijke uitgaven en verplicht Galadiner tijdens de feestdagen.

Toeslag:Halfpension p.p. standaard Hotels: 394 €Halfpension p.p. superior Hotels: 476 €

afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer in-formatie bij uw „Best of Africa“-agent.

tijd om te genieten van de wonderschone stranden van het één na grootste eiland van de Seychellen.

dag 3: praslin (ontbijt). Vanuit Praslin kunt u gemak-kelijk voor een halve of hele dag naar de naastgelegen eilanden gaan. Bijvoorbeeld het vogeleiland Cousin, Curieuse met de reuzenschildpadden en St. Pierre waar u fantastisch kunt snorkelen.

dag 4: praslin (ontbijt). Anse Lazio in het noorden wordt gezien als één van de mooiste stranden ter wereld. Het fijne zandstrand, zonder grote koraalstuk-ken, loopt hier geleidelijk af in de zee en een duik in het helderblauwe water mag u zeker niet missen.

dag 5: praslin - la digue (ontbijt). Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de haven van Praslin gebracht. Na een heerlijke boottocht komt u aan op het eilandje La Digue. 4 overnachtingen:(STD) Patatran Village. (SUP) Le Domaine de l´Orangeraie.

dag 6: la digue (ontbijt) De komende dagen kunt u dit idyllische eiland ontdekken. Dit doet u het beste door een fiets te huren. Breng dan een bezoek aan het paradijselijke strand ´Anse Source d´Argent´. Ook een tocht per ossenwagen behoort tot de mogelijkheden, nog altijd een geliefd vervoermiddel op La Digue.

dag 7: la digue (ontbijt). De kleine, afgelegen stran-den en baaitjes, omgeven door massieve granieten rotsen, bereikt u het beste met de fiets.

dag 8: la digue (ontbijt). Laatste dag op La Digue om heerlijk te ontspannen op één van de prachtige droomstranden.

dag 9: la digue - Mahé (ontbijt) Vandaag gaat u terug naar het hoofdeiland Mahé. Met de boot gaat u naar Praslin, waar u naar de luchthaven gebracht wordt en naar Mahé vliegt. Ook de transfer naar uw hotel op Mahé is weer inbegrepen. 2 overnachtingen: (STD) Augerine Guesthouse.(SUP) Sunset Beach.

dag 10: Mahé (ontbijt). U kunt heerlijk relaxen aan het strand van Mahé of u kunt een bezoek brengen aan Victoria, de kleinste hoofdstad ter wereld.

dag 11: Mahé (ontbijt) Vandaag eindigt uw reis op de Seychellen en wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Mahé.

Bezetting met pers. 1 2

Standaard hotels (STD)

01.12.11 - 31.10.12 2.249 1.558

Superior hotels (SUP)

01.12.11 - 20.12.11 3.044 1.851

21.12.11 - 08.01.12 3.535 2.169

09.01.12 - 31.03.12 3.063 1.863

01.04.12 - 30.04.12 3.189 1.924

01.05.12 - 31.07.12 3.063 1.863

01.08.12 - 31.08.12 3.189 1.924

01.09.12 - 31.10.12 3.063 1.863

Idyllische Seychellen

Aan het vissen

In een oogopslag • 3 eilanden Mahé, Praslin en La Digue • inclusief alle transfers en binnenlandse vluchten • afwisseling en genieten

Page 13: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 13

CruISES SEyChEllEN

Summer’s Day & Charming lady catamaran cruisesOntdek de eilanden van de Seychellen van/naar Praslin in 5 dagen

Op deze catamarantocht maakt u kennis met de prachtige eilanden van de Seychellen. u vaart van de ene naar de andere baai, ontdekt deels onbe-woonde eilanden en de fraaie natuur.

reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: ma: Praslin (lunch/diner). Om 11.30 uur wordt u door de kapitein begroet aan boord. Na een korte veiligheidsinstructie en een bezoek aan uw cabine begint u aan de rustige tocht naar de prachtige baaien en stranden rond Praslin. De meeste stranden zijn alleen per boot te bereiken. Tijdens de spectaculaire zonson-dergang in een verlaten baai kunt u genieten van het diner en een cocktail. De boot gaat voor anker in Anse Lazio, één van de fraaiste baaien ter wereld.

Dag 2: di: Praslin - Cousin (volpension). Vandaag zeilt u naar Cousin Island, een bekend vogelbescher-mingsgebied. U krijgt een begeleide rondleiding over het eiland en heeft de gelegenheid om prachtige foto’s te maken.

Dag 3: wo: Cousin - Curieuse - St. Pierre (volpen-sion). U vaart naar Curieuse Island. Het eiland staat bekend om de mangrovebossen en het grote aantal landschildpadden. ’s Middags kunt u zwemmen, snor-kelen en uitrusten bij St. Pierre. U overnacht in een fraaie baai voor Curieuse.

Dag 4: do: Curieuse - Coco Island - la Digue (volpen-sion). Vandaag vaart u naar Coco Island, één van de mooiste plekjes om te snorkelen, waarbij u vaak wordt begeleid door zeeschildpadden. Geniet van uw eigen

Summer´s Day & Charming lady catamaran cruises Code: 25276reisdata: 01.11.10-28.10.11 iedere maandag

Prijs per persoon in €

Inclusief: accommodatie op Summer’s Day of Charming Lady, vermelde maaltijden , frisdranken, snorkeluitrusting en havengelden voor Cousin, Curieuse, Sister en Coco Island.

Exclusief: transfers van/naar Coco de Mer Hotel, alcoholische drankjes, overige maaltijden, fooien en persoonlijke uitgaven.

Kinderen: vanaf 6 jaar welkom. Geen kinderkor-ting.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“-agent.

kleine tropische eiland in niemandsland. ’s Middags zeilt u naar La Digue. Daar kunt u het eiland verkennen, met pittoreske stranden, unieke granietformaties en verscholen baaien die u te voet, met de fiets of per ossenkar kunt bereiken. U overnacht voor La Digue.

Dag 5: vrij: la Digue - Praslin (ontbijt). Na het ontbijt heeft u nog tijd om het eiland La Digue verder te verken-nen, te zwemmen, te snorkelen of op uw gemak een wandeling te maken. Vervolgens vaart u terug naar het Coco de Mer Hotel, waar de reis rond 12.00 uur eindigt.

Details van de Summer’s Day & Charming lady: Summer’s Day en het identieke zusterschip Charming Lady behoren allebei tot het eersteklas Coco de Mer Hotel op Praslin (pag. 19). De comfortabele catamaran heeft 6 cabines, maar er bevinden zich maximaal 8 gasten aan boord; er blijft dus genoeg plaats over op het schip. De crew bestaat uit minimaal 2 personen met een kapitein/gastheer en een kok/assistent.

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 26.10.12 2.195 1.464

Onderweg met de Charming Lady

Charming Lady cabinevoorbeeld

Inrichting & cabines: De boot beschikt over 6 ruime dubbelcabines, waarvan er maximaal 4 geboekt kunnen worden. Daardoor is er op de catamaran veel ruimte en comfort voor de gasten. Alle cabines zijn uitgerust met een badkamer met een warme en koude douche, een wastafel en een toilet. Maximale bezetting: 2 personen per cabine.

Cousine Island

Page 14: Best of Indian Ocean 2012

14

AccommodAties seychellen

het eiland mahé werd in 1744 hernoemd van ’ile d`Abondance’ (eiland van overvloed) naar ’mahé’, naar de Franse admiraal mahé de la Bourdonnais. het granieteiland biedt met de 905 meter hoge morne seychellois, haar tropische vegetatie en de 65 fraaie stranden het grootste landschappelijke contrast van de inner islands. 90% van de be-volking van de seychellen woont op mahé. op mahé vindt u ook één van de kleinste hoofdsteden ter wereld: Victoria, een haven en de internataionale luchthaven. let op: van mei tot eind september dient u rekening te houden met aanspoelend zeewier op de stranden.

mahéhet grootste eiland van de seychellen, 27 km lang en 8 km breed

Bezetting met pers. 1 2 kind/3. volw

Chalet

01.11.11 - 31.08.12 148 74 26

01.09.12 - 30.09.12 135 68 26

01.10.12 - 31.10.12 148 74 26

Bezetting met pers. 1 2 kind 7-11

Standaardkamer

01.11.11 - 31.10.12 126 73 29

Superior kamer

01.11.11 - 31.10.12 171 93 34

Prmeier kamer

01.11.11 - 31.10.12 194 110 34

2 chalets d Anse ForbansPrijs per persoon/nacht in € code: 44096

3 Anse soleil BeachcomberPrijs per persoon/nacht in € code: 44103

inclusief: logies.

minimumverblijf: 3 nachten (gehele jaar, muv van de periode 15.12.11-07.01.12 & 01.04.12-15.04.12 dan 4 nachten.

Kinderen: max 1 kind tot 2 jaar gratis bij de ouders in de kamer.

Een huurauto wordt wel aangeraden!

Het guesthouse is in juni gesloten.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘-agent.

inclusief: logies/ontbijt.

Kinderen: max. 1 kind tot 6 jaar gratis in de kamer van de ouders.

toeslag:Halfpension p.p.p.n. 29 €

7=6 / 12=10. Geldig: gehele jaar obv logies/ontbijt.

Anse Soleil Beachcomber is in juni gesloten.

Bezetting met pers. 1 2 3 kind 8-11

Standaardkamer zeezicht

01.11.11 - 31.10.12 135 81 33 46

Juniorsuite

01.11.11 - 31.10.12 290 169 33 46

1 Augerine GuesthousePrijs per persoon/nacht in € code: 24810

inclusief: logies/ontbijt.

Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis bij de ouders in de kamer.

toeslag:Halfpension p.p.p.n. 26 €

7=6 / 14=12. Geldig: gehele jaar obv logies/ontbijt.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘-agent.

1

2

4

3

5

het guesthouse ligt direct aan het langgerekte, fijne zandstrand van Beau Vallon, het toeris-tische centrum van mahé.ligging: aan het strand van Beau Vallon met verschil-lende restaurants op loopafstand. De luchthaven ligt op ca. 20 minuten rijden afstand en de hoofdstad Victoria op ca. 5 km.Guesthouse: het gezellige strandrestaurant ligt onder een takamaka-boom van bijna 400 jaar oud. Op het Beau Vallon strand worden diverse watersporten aangeboden en in de omgeving bevinden zich enkele restaurants en winkels. Accommodatie: de 12 standaardkamers en 3 junior-suites hebben airconditioning, een kluisje, een bad-kamer, een minibar en een balkon of terras.

Gezellige selfcatering bungalows direct aan het zandstrand. Persoonlijke sfeer.ligging: Chalets d‘Anse Forbans ligt aan een wit zandstrand aan een baai die beschermd wordt door een koraalrif. Het heldere turkooize warme water en het met palmbomen omzoomde strand vormen samen een onvergetelijke locatie. Guesthouse: de 14 appartementen, die zjin onderge-bracht in bungalows, zijn comfortabel ingericht en hebben een eigen keuken voorzien van een fornuis en alle benodigde keukengerei. De maaltijden kunt u nuttigen aan de eettafel of op het terras met uitzicht over de zee.Accommodatie: de kamers zijn voorzien van aircon-ditioning en uitgerust met een douche, een toilet, een haardroger, een ventilator, een keuken, een koelkast, een kluisje en een terras.

Klein en gezellig pension op een afgelegen locatie, speciaal voor rustzoekers en romantici.ligging: Anse Soleil Beachcomber ligt in het zuid-westen van Mahé, direct aan het zandstrand van Anse Soleil.Guesthouse: 12 kamers met een eigen terras. Er zijn 5 standaard-, 5 superior- en 2 premier kamers, waar-van de laatste een bijzonder mooie inrichting hebben en een fantastisch uitzicht over de baai. De kamers liggen aan weerszijde van de receptie en het restaurant.Accommodatie: de standaardkamers zijn comfortabel en voorzien van een douche en toilet, een kleine koel-kast, een kluisje en een terras. De superior kamers zijn ruimer en hebben tevens een haardroger, een bad en televisie. De premier kamers zijn iets groter en hebben daarnaast een dvd-speler, een groot terras met ligstoelen en koffie-/theefaciliteiten.

1 Augerine GuesthouseNoordkust

2 chalets d´Anse ForbansZuidkust

3 Anse soleil BeachcomberZuidwestkust

Augerine Guesthouse

Chaletvoorbeeld Premier kamervoorbeeld

Page 15: Best of Indian Ocean 2012

­

BEST­OF­INDIAN­OCEAN 15

ACCOmmODATIES­SEyChEllEN

Dit­ hotel­ is­ een­ onderdeel­ van­ de­ gekende­ le­­méridien­keten.ligging:­aan de westkust van het eiland Mahé, aan een prachtig, door kokospalmen omringd zandstrand. Op 20 minuten van de luchthaven en de hoofdstad Victoria. hotel:­de twee restaurants bieden heerlijke gerechten. „Le Mangrovia“ in het hoofdgebouw heeft een inter­nationale keuken en een open keuken, „La Cocoteraie“ heeft een Creoolse en Mediterrane keuken. Er is een spa voor behandelingen, stoombad en fitnessruimte. Het zwembad is gelegen in de tuin en de jacuzzi op het dakterras heeft een prachtig uitzicht. Kano’s, water­

Geniet­van­het­prachtige­uitzicht­en­de­spectacu-laire­zonsondergangen.ligging:­een kort wandelpad leidt naar het hoofdgebouw in de prachtige kleine baai in het noordwesten van Mahé. Het hotel ligt op slechts 7 km afstand van Vic­toria en 15 km van de luchthaven. Het Beau Vallon strand bereikt u per bus in ca. 5 min. rijden.hotel:­op de rotsen boven het water vindt u het zwem­bad met zonneterras, bar en restaurant. Aan de rustige baai staan ligstoelen gratis tot uw beschikking. Snor­keluitrusting kunt u in het hotel huren.Accommodatie:­26 sfeervol ingerichte kamers, waar­van 15 met zeezicht, 9 junior suites en 2 luxueuze villa´s

met 2 slaapkamers. Alle kamers hebben bad/douche, haardroger, telefoon, radio, tv, airco, kluisje, koffie/theefaciliteiten en een balkon of terras. De junior suites zijn iets groter met berg­ en zeezicht. De villa’s met twee verdiepingen beschikken daarnaast over een woonkamer en een privétuin.

mahéhet­grootste­eiland­van­de­Seychellen,­27­km­lang­en­8­km­breed

Bezetting met pers. 1 2

Ocean View kamer

01.11.11 ­ 20.12.11 315 171

21.12.11 ­ 08.01.12 413 233

09.01.12 ­ 31.03.12 324 176

01.04.12 ­ 30.04.12 387 207

01.05.12 ­ 31.07.12 324 176

01.08.12 ­ 31.08.12 387 207

01.09.12 ­ 31.10.12 324 176

5 ­Sunset­Beach­hotelPrijs per persoon/nacht in € Code:­25246

4 ­le­méridien­Barbarons­hotelWestkust

5 ­Sunset­Beach­hotelNoordwestkust

Bezetting met pers. 1 2

Superior kamer met tuinzicht

01.11.11 ­ 23.12.11 289 163

24.12.11 ­ 09.01.12 538 288

10.01.12 ­ 29.03.12 289 163

30.03.12 ­ 30.04.12 350 194

01.05.12 ­ 10.07.12 289 163

11.07.12 ­ 31.08.12 350 194

01.09.12 ­ 30.09.12 289 163

01.10.12 ­ 31.10.12 350 194

4 ­le­méridien­Barbarons­hotelPrijs per persoon/nacht in € Code:­38576

f ietsen en snorkelmateriaal kunnen worden gehuurd. Er is een PADI duikcentrum en voor de 6­12 jarigen is er de Penguin Kinderclub (gratis). Accommodatie:­75 superior kamers met een prachtig uitzicht op de tuin. 45 deluxe kamers met uitzicht op de zee en het strand en 4 executive suites met een prachtig uitzicht op zee. Alle kamers zijn uitgerust met douche en bad, airconditioning, satelliet­tv, dvd­speler, telefoon, minibar, highspeed internettoegang, koffie/theefaciliteiten en een kluisje. De kamers hebben alle­maal een eigen woonruimte. De badkamer wordt slechts door een gordijn gescheiden van de slaapkamer.

Inclusief:­logies/ontbijt.

Toeslag:Verplichte feestdagentoeslag (24/25/31.12.11) p.p.p.n. op basis van halfpension (7­14 jaar 50% korting) 26 €Halfpension p.p.p.n. 46 €

5% vroegboekkorting bij boeking tot 45 dagen voor aankomst. Geldig: het hele jaar, m.u.v. 21.12.11­08.01.12. Combineerbaar met honey­moon­ of langverblijfspecial.

7=6, 12=10. Geldig: het hele jaar, m.u.v. 21.12.11­08.01.12.

Honeymoonspecial: speciale prijzen (op aan­vraag), bloemen en een fles wijn bij aankomst en gratis diner bij kaarslicht. Geldig: het hele jaar, m.u.v. 21.12.11­08.01.12, minimaal 4 nach­ten, aankomst binnen 6 maanden van de trou­wdatum.

Voor Le Méridien Barbarons en Sunset Beach gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“­ agent.

Superiorkamer voorbeeld (tuinzicht)

Uitzicht op het Sunset Beach Hotel

Inclusief:­halfpension.

Toeslag:Verplichte Kersttoeslag 24.12.11 (kind ­ 12 jaar 50% korting) 65 €Verplicht Galadiner 31.12.11 (kind ­ 12 jaar 50% korting) 131 €

7=6, 14=11. Geldig: het hele jaar, m.u.v. 24.12.11­09.01.12. Op basis van halfpension.

Honeymoonspecial: speciale prijzen (op aan­vraag), een massage van 30 minuten, een fruit­mand en een kado op de kamer. Geldig: het hele jaar, m.u.v. 24.12.11­09.01.12. Minimum­verblijf 5 nachten, maximaal 12 maanden na de huwelijksdatum. Ook geldig voor ieder 5de huwelijksjubileum (dan moet de trouwdag tijdens het verblijf vallen). Combineerbaar met vroeg­boek­ of langverblijfspecial.

15% vroegboekkorting bij boekingen tot 61 dagen voor aankomst. 10% vroegboekkorting bij boekingen van 60 tot 45 dagen voor aankomst (geldig: het hele jaar, m.u.v. 24.12.11­09.01.12). Combineerbaar met langverblijfspecial.

Page 16: Best of Indian Ocean 2012

16

AccommodAties seychellen

sainte Anne Beach Resort & spaPrijs per persoon/nacht in € code: 43765

Gelegen nabij het hoofdeiland mahé. een fan-tastisch resort voor rustzoekers, geliefden en bruidsparen. een persoonlijke sfeer en onaan-getaste natuur gepaard met excellente service, hoogstaande gastronomie en een clarins-spa zorgen voor een onvergetelijk verblijf in sainte Anne. een paradijs op aarde!ligging: dit mooie Beachcomber resort ligt op een ca. 200 hectare groot privé-eiland. Gelegen in het prachtige natuurlandschap van de Seychellen en in het hart van het gelijknamige Marine Park, op slechts 15 minuten varen vanaf Mahé.hotel: het kristalheldere water rondom Sainte Anne is het thuis van talrijke kleurrijke vissen en nodigt uit tot zwemmen, duiken en snorkelen. Ook kunt u hier wind-surfen, zeilen, kajakken, tochten per glasbodemboot- of kajak of een excursie maken naar Moyenne eiland (niet gemotoriseerde watersporten in het Marine Park). Er

sainte Anne Beach Resort & spaSainte Anne Island

droomvilla‘s op een privé eilandsainte Anne Resort & spa

Bezetting met pers. 1 2

Garden Villa

01.11.11 - 19.12.11 701 468

20.12.11 - 08.01.12 1.023 681

09.01.12 - 30.03.12 701 468

31.03.12 - 23.04.12 750 500

24.04.12 - 30.06.12 701 468

01.07.12 - 31.08.12 750 500

01.09.12 - 31.10.12 701 468

Ocean Villa

01.11.11 - 19.12.11 779 519

20.12.11 - 08.01.12 1.099 733

09.01.12 - 30.03.12 779 519

31.03.12 - 23.04.12 831 554

24.04.12 - 30.06.12 779 519

01.07.12 - 31.08.12 831 554

01.09.12 - 31.10.12 779 519

Pool Villa

01.11.11 - 19.12.11 888 591

20.12.11 - 08.01.12 1.238 825

09.01.12 - 30.03.12 888 591

31.03.12 - 23.04.12 963 641

24.04.12 - 30.06.12 888 591

01.07.12 - 31.08.12 963 641

01.09.12 - 31.10.12 888 591

inclusief: All inclusive.

Kinderen: max. 1 kind 0-5 jaar gratis op de kamer van de ouders. 6-17 jaar op aanvraag.

Vroegboekspecial: 10% korting bij boeking minimaal 30 dagen voor vertrek. Geldig voor aankomst in de periode: 01.11.11-12.12.11 & 09.01.12-31.10.12.

7=6 of 13=11. Geldig: 01.11.11-12.12.11, 09.01.12-20.03.12.

6=5, 10=8 of 14=10. Geldig: 24.04.12-31.10.12.

Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid. Geldig: 01.11.11.-12.12.11 & 09.01.12-31.10.12. Uiterlijk 9 maanden na de huwe-lijksdatum. De korting is ook geldig voor ieder 5de huwelijksjubileum.

Alleen de vroegboekspecial mag gecombi-neerd worden met andere specials.

afwijkende annuleringsvoorwaarden in de periode 20.12.11-08.01.12

zijn diverse bars, tennisbanen, mountainbike verhuur en een fitnesscentrum. Verder vindt u hier een miniclub, diverse winkeltjes en een eersteklas Clarins-spa met massages, yoga, balneotherapie, 2 hammans, 2 sauna’s, een kapper en een schoonheidssalon. Voor de culinaire geneugten kunt u terecht in de 5 restaurants, die door de creativiteit en gebruik van lokale producten tot de beste keuken van de Seychellen behoort.Accommodatie: alle 87 villa’s (26 garden-, 32 ocean-, 21 pool-, 3 senior pool-, 4 presidentiële villa’s en 1 royal villa) zijn ruim en smaakvol ingericht. De garden- en ocean villa’s zijn 95m2 groot en hebben een privé-tuin van 55m2 met terras. Alle villa’s zijn seafacing, liggen op de begane grond en hebben airconditioning, een kluisje, een kingsize bed, een badkamer met bui-tendouche en bad, haardroger, televisie/dvd, een mini-bar en koffie/theefaciliteiten. De pool villa´s (220m2) hebben een privézwembad.

Uitzicht op zee

Ocean VillaStrand van Saint Anne Resort & Spa Garden Villa

Page 17: Best of Indian Ocean 2012

AccommodAties seychellen

Best oF indiAn oceAn 17

cerf island Resort Prijs per persoon/nacht in € code: 33214

Gelegen op een paradijselijk eiland nabij mahé, midden in een marine Park.ligging: Cerf Island Resort ligt op Cerf Island, ca. 5 km vanaf het hoofdeiland Mahé. Het eiland ligt in een Marine Park, waar u uitstekend kunt snorkelen.Resort: het resort heeft een restaurant met 180 graden uitzicht op de oceaan en de eilanden Sainte Anne en Mahé, waar de heerlijkste Creoolse en Zuid-Franse gerechten worden geserveerd. Er is een zwembad met terras, een lounge en een kleine spa met whirlpool, stoombad en masages. Tot slot is er een watersport-centrum dat diverse activiteiten aanbiedt (deels tegen betaling).Accommodatie: de villa´s liggen verscholen in de tro-pische tuin en kunnen worden onderverdeeld in 3 categorieën: 14 hillside villa´s, 7 hideaway villa´s en 5 tortoise suites. Alle villa´s en suites hebben een adem-

cerf island Resort Cerf Island Resort

Paradijselijk cerf islandWeelderige vegetatie en spectaculaire onderwaterwereld

Bezetting met pers. 1 2

Hillside Villa

01.11.11 - 20.12.11 349 218

21.12.11 - 10.01.12 457 270

11.01.12 - 31.10.12 349 218

Hideaway Villa

01.11.11 - 20.12.11 430 258

21.12.11 - 10.01.12 563 323

11.01.12 - 31.10.12 430 258

inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 5 nachten in de periode 21.12.11-11.01.12

toeslag:Verplicht galadiner 24.12 en 31.12 (ter plaatse te betalen) p.p. 25 €Transfer per boot (retour) p.p. 28 €Toeslag All Inclusive pakket p.p. per dag 101 €

Vroegboekkorting: bij boeking minimaal 180 dagen voor vertrek: gratis upgrade van half-pension naar volpension en 1 gratis massage p.p, bij minimaal 90 dagen voor vertrek: gra-tis volpension, bij minimaal 45 dagen voor vertrek: 1 gratis massage p.p.

Honeymoonspecial: speciale tarieven bruids-paar (vraag uw ‚Best of Africa‘-agent). Geldig: bij verblijf van minimaal 3 nachten en binnen 9 maanden van de huwelijksdag.

4=3 of 7=5. Geldig: gehele jaar.

Alle specials mogen met elkaar gecombineerd worden met elkaar.

Tijdens uw verblijf kunt u gratis eenmalig ge-bruik maken van de boottransfer Cerf Island - Mahé - Cerf Island.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden. Vraag er naar bij uw ‚Best of Africa‘-agent.

Cerf Island Resort kamervoorbeeld Prachtig zeezicht

benemend uitzicht op de tropische vegetatie en hebben een prachtig balkon of terras met 2 ligstoelen en een tafel voor romantische diners. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad en douche, een woonge-deelte, airconditioning, een minibar, telefoon, DVD/MP3 en CD-speler. U zult zich hier heerlijk kunnen ontspan-nen!

Page 18: Best of Indian Ocean 2012

18

AccommodAties seychellen

lazare Picault heeft Praslin ontdekt tijdens twee expedities in 1744. hij noemde het ’ile aux Palmes’. in 1768 kreeg het eiland de naam Praslin, ter ere van de toenmalige Franse minister van de marine. met een lengte van 13 km en een breedte van maxi­maal 5 km is Praslin het tweede eiland van de inner islands. de hoogste piek op Praslin ligt op 340 meter. Uitgestrekte baaien worden afgewisseld door rotsachtige granietkusten. een koraalrif omsluit het hele eiland en dat betekent dat dit eiland een ideale plek voor duik­ en snorkelliefhebbers is. het nationale park Valllée de mai in het binnenland is beroemd vanwege de rijke flora. hier groeit de bij­zondere ’coco de mer’ met unieke kokosnoten. tijdens bootexcursies kunt u van Praslin uitstapjes maken naar de buureilanden cousin, curieuse, la digue en naar het vogeleiland Aride.

PraslinBekend vanwege de coco de mer kokosnoten

2

3

51/4

Klein eenvoudig en gemoedelijke guesthouse met uitstekende liggging aan Anse Volbert en een per­soonlijke service.ligging: het hotel ligt aan de noordkust van Praslin bij het Anse Volbert strand, dat op op slechts enkele meters afstand ligt. Een bushalte is vlakbij. De lucht-haven ligt op ca. 30 minuten rijden en de dichtstbijzijnde haven op ca. 15 minuten rijden.Guesthouse: het Laurier Guesthouse beschikt over 14 smaakvol ingerichte kamers (6 standaardkamers en 8 bungalows) en een prima restaurant. Het Octopus duikcentrum bevindt zich in de de directe omgeving.

Klein gemoedelijk guesthouse met persoonlijke service gelegen aan Anse Kerlan.ligging: aan een kleine baai aan het strand van Anse Kerlan. Dit stuk strand werd gebruikt voor de opnames van de film `Castaway´. In de directe om-geving bevindt zich een bushalte. De luchthaven ligt op 5 minuten rijden en de dichtsbijzijnde haven is ca. 20 minuten rijden.Guesthouse: het Islander´s Guesthouse beschikt over een restaurant, dat zich gespecialiseerd heeft in zee-banket en creoolse specialiteiten, een bar en een kleine

1 les lauriers hotel & RestaurantNoordoostkust

2 the islander´s GuesthouseNoordwestkust

Accommodatie: de kamers zijn gezellig ingericht en beschikken over een ventilator, een douche, een föhn, koffie-/theefaciliteiten en een veranda. De villa´s zijn iets ruimer en hebben een grotere veranda.

souvenirswinkel. Duiken, diepzeevissen, bootcharters en excursies kunnen ter plaatse geregeld worden.Accommodatie: de 4 sfeervolle bungalows van Islander´s bestaan uit 2 appartementen. De kamers zijn eenvoudige en doelmatig ingericht en beschikken over een douche/toilet, een keuken met kleine koelkast en koffie-/thee-faciliteiten, een ventilator en een veranda.

Kamervoorbeeld

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Standaardkamer

01.11.11 - 31.10.12 92 59 13

Bungalow

01.11.11 - 31.10.12 131 79 26

1 les lauriers hotel & RestaurantPrijs per persoon/nacht in € code: 44119

inclusief: logies/ontbijt.minimumverblijf: 3 nachten.Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis in de kamer van de ouders.toeslag:Halfpension p.p.p.n. 30 €

Gratis upgrade naar de villa bij een verblijf van minimaal 7 nachten (o.v.b. beschikbaarheid).Restaurant gesloten van 01.-21.12.11 en 01.-15.06.12. In deze periode geen halfpension mogelijk. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Les Lauriers bungalowvoorbeeld

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Standaardkamer

01.11.11 - 31.10.12 112 56 18

2 the islander s GuesthousePrijs per persoon/nacht in € code: 44136

inclusief: logies.minimumverblijf: 2 nachten.Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis in de kamer van de ouders.toeslag:Ontbijt p.p.p.n. 13 €Halfpension p.p.p.n. 37 €

5=4. Geldig: 01.05.-31.07.12.

Het restaurant is is tussen 20.12.11-03.01.12 gesloten, in deze periode zijn geen maaltijden mogelijk.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Page 19: Best of Indian Ocean 2012

AccommodAties seychellen

Best oF indiAn oceAn

Bezetting met pers. 1 2 Kind 3-13 jaar

Standaardkamer

01.11.11 - 23.12.11 247 137 59

24.12.11 - 03.01.12 320 185 68

04.01.12 - 31.10.12 247 137 59

3 coco de mer hotelPrijs per persoon/nacht in € code: 13237

inclusief: logies/ontbijt, gratis welkomstcocktail, gratis koffie & thee (16.00-17.00 uur), 1 gratis be-geleide natuurwandeling p.p. en gratis shuttleservice van/naar Anse Lazio (diverse keren per week).minimumverblijf: rond oudejaarsavond min. 3 nachten.Kinderen: 1 kind jonger dan 3 jaar gratis op de kamer van de ouders.toeslag:Halfpension per persoon per nacht 47 €

7=6 of 14=12 (geldig: 21.11.-23.12.11 & 01.05.-31.07.12).

Op 24.12., 25.12. en 31.12.11 is halfpension verplicht.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa´“- agent.

19

Romantische en rustige atmosfeer.ligging: het hotel in het zuidwesten van Praslin, is omgeven door verschillende kleine zandbaaien, die bij de Anse Bois de Rose horen. Wind en getijden kunnen van mei tot oktober zeegras meebrengen. Afstand tot de luchthaven 8 km en 4 km naar de haven. hotel: 2 restaurants bieden keuze uit Creoolse speci-aliteiten en internationale à-la-carte gerechten. Het culinaire aanbod wordt aangevuld door de Coconut Bar.Verdere faciliteiten zijn een zwembad met zonneterras, niet-gemotoriseerde watersportmogelijkheden, een tennisbaan en een minigolfbaan. Er worden begeleide wandelingen georganiseerd en u kunt fietsen en een snorkeluitrusting huren.Accommodatie: er zijn 22 standaardkamers, 18 supe-riorkamers en 12 junior suites. Alle kamers hebben een badkamer, een hoekbad, airco, tv, een koelkast, tele-foon, een kluisje, een haardroger en zeezicht.

Prachtige ligging aan een fijn wit zandstrand.ligging: in het noordoosten van Praslin, aan het einde van het uitgestrekte witte zandstrand van Cotê d’Or. Ca. 25 min. van de luchthaven en ca. 10 min. van de haven van Baie St. Anne. hotel: het hotel is gelegen in een tropische tuin en beschikt over 2 restaurants, een bar, spa, een zwembad en een winkel. Het hotel verzorgd gratis ´s middags koffie, thee met koekjes, 1 x per week een boottocht bij zonsondergang, volleybal en kajakken aangeboden.Accommodatie: alle kamers zijn zeegericht en liggen in de tuin. De 80 kamers hebben een eigen badkamer, een veranda, airco, een haardroger, een waterkoker, een kluisje, een koelkastje, telefoon en sateliet-tv. De deluxe kamers hebben een slaapbank in de woonkamer, ideaal voor families met 2 kinderen.

Kleinschalig hotel met een persoonlijke service. nabij het prachtige côte d’or strand gelegen.ligging: aan de noordelijke kant van het eiland Pras-lin, gedeeld door een klein straatje, in de baai van Anse Volbert.hotel: gelegen in een tropische tuin met meer dan 100 verschillende soorten orchideeën. In de restaurants ’Le Dauphin’ en ’Café des Art‘ worden Creoolse ge-rechten en verse visgerechtengeserveerd. Het hotel heeft tevens een receptie, bar, lounge en zwembad.Accommodatie: 28 zeer smaakvol ingerichte kamers in 5 verschillende categoriën. De standaard- en supe-riorkamers hebben een kluisje, minibar, tv, en airco. Op aanvraag zijn er honeymoon suites en een familie suite beschikbaar.

Bezetting met pers. 1 2

Superior kamer

01.11.11 - 22.12.11 439 261

23.12.11 - 06.01.12 651 326

07.01.12 - 02.08.12 496 291

03.08.12 - 19.08.12 591 295

20.08.12 - 31.10.12 496 291

4 Paradise sunPrijs per persoon/nacht in € code: 12766

inclusief: halfpension.

Honeymoonspecial: honeymoonpakket en speciale tarieven (op aanvraag) bij min. 6 nachten. Verblijf max. 9 maanden na de huwelijksdatum. Geldig: het hele jaar, be halve 27.12.11-06.01.12.

6=4 of 12=8. Geldig: 07.01.-02.08.12 & 20.08.-31.10.12, in superiorkamer). Combi-neerbaar met honeymoonspecial.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“-agent.

Bezetting met pers. 1 2 3

Standaardkamer

01.11.11 - 31.10.12 236 131 116

5 le duc de PraslinPrijs per persoon/nacht in € code: 24880

inclusief: logies/ontbijt.

minimumverblijf: 2 nachten.

toeslag:Halfpension p.p.p.n. 53 €Verplicht Kerstdiner op 24.12.11 p.p. 26 €Verplicht diner op 31.12.11 p.p. 40 €

7=6, 10=8, 15=12 (Geldig: het hele jaar, bij boeking met halfpension).

Familie special: bij min. 4 nachten in een familie suite, krijgt u gratis een huurauto voor 1 dag, 1 dag gratis fietshuur en max. 2 kinderen verblijven gratis, inclusief ontbijt (geldig: het hele jaar).

Halfpension verplicht voor verblijf in de peri-ode 24.12.11-03.01.12.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden:meer informatie bij uw „Best of Africa“-agent.

3 coco de mer hotelZuidwestkust

4 Paradise sunNoordoosten

5 le duc de PraslinNoordkust

Ligging Paradise Sun Hotel

Coco de Mer ligging

Le Duc de Praslin

Page 20: Best of Indian Ocean 2012

20

AccommodAties seychellen

Gemoedelijk klein hotel met een vriendelijke atmos feer en een prachtig uitzicht over Anse Patates.ligging: aan de noordkust van het eiland La Digue, met uitzicht op Anse Patates. Het complex ligt schuin tegen een helling en is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Circa 12 minuten per fiets van de haven.hotel: het hotel beschikt over een zwembad met zon-neterras, een bar, een restaurant met lokale keuken, waar regelmatig thema-avonden worden georgani seerd. Fietsen kunnen tegen betaling worden gehuurd. Tussen oktober en maart kan het zwemmen in zee worden beperkt door hoge golven.

Accommodatie: 8 standaardkamers met een badkamer, airconditioning, telefoon, een haardroger en een balkon. De 9 superior kamers liggen iets hoger tegen de helling en hebben een bad. Nog hoger bevinden zich 3 fami-liekamers, 3 deluxe kamers, 2 honeymoon suites en de Captain’s Retreat Suite, die een 180° panoramisch uitzicht heeft.

dit gemoedelijke strandhotel wordt gekenmerkt door landelijke architectuur en een moderne in-richting.ligging: slechts 5 minuten van de haven van La Digue verwijderd. Dit kleine charmante hotel ligt slechts enkele minuten lopen van een paradijselijk wit zandstrand.hotel: het hotel ligt in een prachtige tropische tuin en heeft een restaurant, een bar en een strandservice. Het zwembad wordt omringd door een zonneterras en nodigt uit om heerlijk te ontspannen. De nieuwe spa biedt een uitgebreide keuze aan massages en behan-delingen. Tijdens uw verblijf kunt u per fiets de adem-benemende stranden gratis gaan verkennen.

Accommodatie: de 10 villa’s liggen in de tropische tuin en zijn zeer smaakvol ingericht. De 35 Villa de Charme, Villa de Charme Elegance en de Presidential Villa liggen op een verhoging en bieden een fantastisch utzicht. Alle villa’s hebben een terras, airconditioning, badkamer, televisie, telefoon, internetaansluiting, kluisje, minibar, koffie-/theefaciliteiten en een haar-droger. De Villa de Charme hebben een buitenbad en een separate kleedruimte. De Villa de Charme Elegance hebben tevens een jacuzzi.

het 5 km lange en 3 km brede eiland la digue ligt slechts op een paar kilometer van Praslin en is omgeven door een koraalrif. twee derde van het eiland is heuvelachtig, het hoogste punt is 330 m. de witte zandstranden zijn de meest gefotografeerde stranden ter wereld en niet voor niets! de fraaie stranden worden onderbroken door kolossale, door de zee glad geslepen, granietblokken. op la digue rijden nauwelijks auto´s, meestal vindt het ver voer plaats per ossenwagen of per fiets. een ideaal eiland om te ontspannen, weg te dromen en te genieten!

la digue een eiland waar de tijd heeft stil gestaan

Bezetting met pers. 1 2 3

Garden Villa

01.11.11 - 31.10.12 253 138 126

Villa de Charme

01.11.11 - 31.10.12 418 220 180

1 le domaine de l orangeraiePrijs per persoon/nacht in € code: 33203

inclusief: logies/ontbijt en 1 dag gratis fiets per persoon.

Kinderen: 1 kind jonger dan 12 jaar gratis bij de ouders op de kamer, in een garden villa.

toeslag:Halfpension p.p.p.n. 49 €Verplicht galadiner op 31.12. p.p. 85 €Transfer per golfkar van/naar de haven 15 €Verplicht galadiner op 24.12 59 €

7=6 of 14=12 (geldig: het hele jaar in Villa de Charme of „Elegance“ o.b.v. logies/ontbijt).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“-agent.

Bezetting met pers. 1 2

Standaardkamer

01.11.11 - 31.10.12 134 93

2 Patatran VillagePrijs per persoon/nacht in € code: 13238

inclusief: logies/ontbijt. Kinderen: Kinderkorting op aanvraag.toeslag:Halfpension p.p.p.n. 33 €

5=4 / 10=8 / 15=12. Geldig: het hele jaar. Speciale tarieven voor honeymooners op aanvraag (min. 3 nachten).Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“-agent.

1 le domaine de l´orangeraieWestkust

2 Patatran VillageNoordkust

2

1

Balkon met zeezicht bij Patatran Village

Patatran Village standaardkamer voorbeeld

Garden Villa kamervoorbeeld

Uitzicht op een Garden Villa

Page 21: Best of Indian Ocean 2012

AccommodAties seychellen

Best oF indiAn oceAn 21

desroches islandPrijs per persoon/nacht in € code: 43948

het grootste eiland van de Amiranten in de outer islands bevindt zich op een basaltplateau onder de zeespiegel. het is een bijzonder fascinerend eiland door de prachtige veelzijdige vegetatie en een adembenemende kleurrijke onderwaterwereld. excellente service, een droomomgeving en een luxueus onderkomen maken van desroche island de perfecte bestemming!ligging: dit prachtige eiland ligt 230 kilometers ten zuidwesten van Mahé op de Outer Islands. Het is het enige Amiranten eiland dat toegankelijk is voor toeristen. Op Desroches bent u mijlen verwijderd van alle stress en hectiek en al vanaf het allereerste moment bevindt u zich in een heerlijk luxueuze ambiance.hotel: het restaurant „Le Velourtier“ heeft een prach-tig uitzicht op de palmbomen en het zwembad en staat garant voor culinaire hoogstandjes, bestaande uit Creoolse en internationale gerechten en verse vis. De open „L‘Amirantes Bar“ nodigt uit tot het nuttigen van een verfrissende cocktail rond zonsondergang. Daar-

desroches islandDesroches Island

desroches islandontspanning in een luxueuze ambiance

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Beach Suite

01.11.11 - 23.12.11 775 519 250

24.12.11 - 06.01.12 1.206 613 313

07.01.12 - 31.10.12 838 563 250

Beach Retreat

01.11.11 - 23.12.11 938 631 -

24.12.11 - 06.01.12 1.031 725 -

07.01.12 - 31.10.12 1.219 813 -

inclusief: All Inclusive.

minimumverblijf: 3 nachten in de periode 24.12.11-06.01.12.

Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar bij de ouders in de Beach Suite (gratis).

toeslag:Vluchttransfer Mahé - Desroches (enkele reis) p.p. 244 €

Vroegboekkorting: 5% korting bij boeking minimaal 90 dagen voor aankomst (min. verblijf 3 nachten). Geldig voor verblijf vanaf 07.01.12.

6=5 en 10 =8. Geldig: hele jaar, mag gecom-bineerd worden met de vroegboekkorting.

Voor honeymooners gelden speciale ge-reduceerde tarieven!

Tijdens Kerst en oudjaar dient u een toeslag te betalen voor het diner (op aanvraag).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘- agent.

naast vindt u hier een zwembad met zonneterras, een spa met verschillende behandelingen en een massage-centrum en een kleine boetiek. Desroches heeft alles om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Op sportief gebied kunt u hier snorkelen, windsurfen, kano-varen, waterfietsen, fietsen en de tennissen. Ook is er een PADI duikschool aanwezig. Desroches ligt mid-denin één van de mooiste duikgebieden in de Indische Oceaan.Accommodatie: De 46 suites liggen harmonisch in de natuurlijke omgeving en de gebruikte materialen weer-spiegelen het relaxte eilandgevoel. Alle kamers zijn ingericht met veel aandacht voor detail en hebben een semi-open badkamer, een buitendouche, een seperaat toilet, een haardroger, badjassen, satelliet TV, telefoon, koffie-/theefaciliteiten, een minibar, een kluisje, een plafondventilator, airconditioning en een terras met ligstoelen en directe toegang tot het strand. Er staan u tevens 2 fietsen ter beschikking. De Beach Retreats hebben aanvullend nog een privé plunge pool.

Zonsondergang op Desroches Droomstrand

Zwembad Desroches Island

Kamervoorbeeld Kamervoorbeeld

Page 22: Best of Indian Ocean 2012

22

ALGEMENE INFORMATIE

MauritiusStrand- en eilandparadijs

Altijd al gedroomd van prachtige palmstranden, een helderblauwe zee, een aangename zeebries, een hangmat en een cocktail met Old Mill Rum of verse ananas-, mango- of papayasap? Deze dromen wor-den werkelijkheid als u Mauritius bezoekt. De koraalbanken, die bijna het hele eiland om ringen, werken als golfbreker waardoor u optimaal kunt genieten van een duik in de rustige zee en van het fijne zandstrand. De koralen zorgen ook voor een onderwaterparadijs met een breed scala aan vis-soorten en schaaldieren, die op hun beurt als basis dienen voor heerlijke zeegerechten. Om Mauritius uitsluitend als strandbestemming te bezoeken, doet u zichzelf tekort. Het binnenland herbergt namelijk pittoreske dorpen, levendige stadjes, een prachtige subtropische vegetatie, In-dische tempels, Chinese pagoda’s, Westerse kerken en moskeeën. De vitaliteit en levensvreugde van de multiculturele samenleving toont zich tijdens allerlei festiviteiten, die vrijwel doorlopend plaats-vinden en zeker ook in de veelzijdige en smaakvolle keuken. Laat uw dromen werkelijkheid worden!

Bevolking Het eiland Mauritius behoort met haar ca. 1,2 miljoen inwoners tot de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. De veelzijdigheid aan etnische groepen is uniek, de meeste inwoners zijn immigranten, waarvan: 68% Indo-Mauritiaans, 27% Creools-Afrikaans of Malagas-siërs, 3% Chinees en 1,5% blanken, meest van Fran-se afkomst.

Paspoort/visa EU-staatsburgers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek vanaf Mauritius geldig is. Ook dient u een gel-dig retourticket voor te leggen en aan te tonen over voldoende financiële middelen te beschikken. Indien men langer dan 6 maanden op Mauritius wilt verblijven, dan dient contact te worden opgenomen met de am-bassade voor een visum. Deze bepalingen kunnen te allen tijde wijzigen.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting De luchthavenbelastingen zijn reeds in het ticket inbe-grepen.

Eten en drinken Op Mauritius heeft u een grote keuze uit uiteenlopen-de restaurants van Indiaas en Chinees tot Creools en Europees. Kraanwater is drinkbaar, maar mineraalwa-ter wordt aanbevolen.

Gezondheid De meeste grote hotels beschikken over een eigen arts voor de hotelgasten. De behandeling in het staats-ziekenhuis is gratis (Port Louis, Curepipe, Quatre Bornes). Echter, voor een behandeling in een privékli-niek of artsenpraktijk dient u met contant geld te be-talen. Een reisapotheek met insectenmiddelen, ver-band- en smeermiddelen wordt aangeraden. Er zijn geen verplichte inentingen.

KledingOp Mauritius volstaat lichte zomerkleding. ’s Avonds kan een trui of een dunne jas van pas komen. In de bergen is warmere kleding aan te bevelen voor de koude nachten en ochtenden. ’s Avonds worden de heren geacht een lange broek te dragen in de restau-rants. Gepaste kleding is tevens gewenst op religieuze plekken.

Klimaat/reistijdMauritius kan het hele jaar door worden bezocht. De beste reistijd is vanaf eind maart tot juni en van sep-tember tot november. Van januari tot en met maart kunnen er cyclonen voorkomen.

TijdsverschilHet tijdverschil met Europa bedraagt in de zomer twee uur en in de winter drie uur.

TalenDe officiële taal op Mauritius is Engels. De voertalen zijn Creools en Frans. Daarnaast worden er ook India-se en Aziatische dialecten gesproken.

Transport en verkeerOp Mauritius wordt links gereden. De kwaliteit van de wegen en de brandstofvoorziening zijn op het hele eiland goed. Voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een geldig EU-rijbewijs en een inter-nationaal rijbewijs.

12

15

14

3

5

6

10

1316

1

4 2

7

9 118

Page 23: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 23

AccommodatiesHet aanbod varieert van eenvoudige onderkomens tot eersteklas hotels.

Valuta en betaalmiddelenDe lokale valuta is de Rupee (MUR). 1 Mauritius-Rupee = 100 Cent; 1 MUR = ca. 0,02 € (stand sept. 2011). Contant geld: in- en uitvoer van geld kent geen beper-kingen. Creditcards worden in steden en hotels geac-cepteerd. Reischeques kunnen worden ingewisseld.

Bruiloft- en/of huwelijksreis naar MauritiusDe mooiste dag van uw leven op één van de mooiste eilanden in de Indische Oceaan, Mauritius. Hier vindt u de perfecte omgeving voor een romantische bruiloft op de lange, witte zandstranden. Wij organiseren graag uw bruiloft op Mauritius. Op Mauritius bieden de mee-ste hotels aantrekkelijke huwelijksreiskortingen. Hier-voor dient u uw trouwboekje mee te nemen (niet ouder dan 9 maanden), bij de check in kan hiernaar gevraagd worden.

WellnessDiverse hotels op Mauritius hebben in de afgelopen jaren fantastische faciliteiten, met een focus op wellness en welzijn, gekregen. Zo kunt u hier nu terecht voor traditionele Ayurvedische behandelingen, massages en ontspannende behandelingen, en dat alles in een moderne en comfortabele omgeving.

Transferkosten Transfers luchthaven Mauritius - hotel - luchthaven

Helikoptertransfers zijn op aanvraag mogelijk.

ReservereringskostenBij boeking van alleen vlucht & hotel of alleen hotel zonder transfer rekent de lokale agent reserverings-kosten van 9.00 € per persoon.

prijs per volw.

Bustransfer van/naar luchthaven per persoon

46 €

Privétransfer in auto van/naar luchthaven per transfer (max. 3 pers.)

94 €

Privétransfer in BMW X5 van/naar luchthaven per transfer (max. 4 pers.)

243 €

Page 24: Best of Indian Ocean 2012

24

ROndReiZen KeniA & MAuRitius

Combinatie Kenia & MauritiusFantastische safari‘s en ontspannen op een droomstrand

een fantastische mogelijkheid om de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de uitstekende service en witte zandstranden op het tropische eiland Mauritius.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

dag 1: nairobi. Bij aankomst in Nairobi wordt u naar uw hotel gebracht. Overnachting in het Nairobi Safari Park Hotel.

dag 2: nairobi - Masai Mara (volpension). Na het ontbijt vertrekt uw groepstour uit Nairobi. Rond lunch-tijd komt u aan in de beroemde Masai Mara. ’s Middags gaat u voor het eerst op safari. Na uw eerste safari geniet u ‚s avonds van een heerlijk diner in het restau-rant. 2 overnachtingen in de Mara Sopa Lodge.

dag 3: Masai Mara (volpension). Vandaag maakt u zowel in de ochtend als in de namiddag een safari in de Masai Mara. De Masai Mara is één van de bero-emdste nationale parken van Afrika en biedt een spec-taculair wildleven. Het park is het thuis van o.a. leeuwen, olifanten, giraffen, gazellen en zebra´s. Ook cheeta´s en luipaarden worden hier regelmatig waargenomen.

dag 4: Masai Mara - Lake nakuru (volpension). Ochtendsafari tijdens uw rit vanuit de Masai Mara. De reis gaat in noordoostelijke richting via de ´graanschu-ur´ van Kenia naar Lake Nakuru N.P. Laat u betoveren door de duizenden roze flamingo’s die hier leven en kijk uit naar de talrijke neushoorns, leeuwen en giraf-fen. Overnachting in de Lake Nakuru Lodge.

dag 5: Lake nakuru - Amboseli (volpension). Na een vroeg ontbijt reist u via Nairobi in zuidoostelijke richting naar het Amboseli N.P. Na een picknicklunch onderweg bereikt u het park in de loop van de middag. U maakt een safari op weg naar de lodge, welke u ‚s avonds bereikt en een mooie tuin en uitzicht op de Kilimanjaro heeft. 2 overnachtingen in de Amboseli Sopa Lodge.

Kenia & Mauritius - 13 dagenCode: 49754Reisdata: iedere maandag, donderdag en zaterdag

Prijs per persoon in €

inclusief: vermelde transfers, safarireis in een minibus met gegarandeerde raamplaats, diensten van een Engelstalige gids/chauffeur, entreegelden voor de nationale parken, genoemde maaltijden en 5 overnachtingen in het Merville Beach Hotel (stand-aardkamer).

exclusief: alle vluchten, overige maaltijden, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard, fooien en visumkosten.

Aantal deelnemers: voor het safarigedeelte: min. 2 pers, max. 7 pers.

toeslag: Kenia 24.12.11-02.01.12 en 06.04.-10.04.12. p.p.p.n. 41 €Korting Merville Beach 01.05.-30.09.12. p.p.p.n. 19 €Korting Merville Beach 26.11.-16.12.11 en 01.02.-30.04.12. p.p.p.n. 6 €Toeslag Merville Beach 24.12.11.-06.01.12. p.p.p.n. 38 €

Toeslagen/kortingen zijn gebaseerd op een tweepersoonskamer.

Voor specials in het Merville Beach Hotel: zie pag. 32.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘- agent.

dag 6: Amboseli (volpension). Wellicht lukt het u vandaag om, zoals vele gasten voor u, de ene na de andere foto te maken van de Kilimanjaro met daarvoor giraffen en olifanten. Ook tijdens de safari’s in de vroege ochtend en in de loop van de middag heeft u volop mogelijkheden voor mooie foto’s.

dag 7: Amboseli - nairobi (ontbijt). Geniet nog een laatste maal van het dak van Afrika´, voordat u na een laatste safari terugkeert naar de hoofdstad van Kenia, waar u afscheid neemt van uw eventuele medereizigers en gids/chauffeur. Overnachting in het Nairobi Safari Club Hotel.

dag 8: nairobi - Mauritius (halfpension). Vandaag reist u naar Mauritius (vlucht niet inbegrepen). Na aan-komst transfer naar het Merville Beach Hotel. 5 over-nachtingen in het Merville Beach Hotel (standaard-kamer).

dag 9: - 12: Mauritius (halfpension). Dagen ter vrije besteding op Mauritius. Het hotel heeft veel te bieden voor actieve gasten en de prachtige baai is ideaal voor zonaanbidders. De nabijheid van het toeristische plaatse Grande Baie met diverse restaurants, bars en winkelt-jes zorgt voor de nodige afwisseling. Tijdens deze dagen kunt u volop genieten van de zon, het zwembad, de heerlijke gerechten in het restaurant en de altijd warme Indische Oceaan (zie ook pag. 32).

dag 13: Mauritius (ontbijt). Helaas, uw verblijf zit er bijna weer op. U wordt vandaag teruggebracht naar de luchthaven van Mauritius.

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 29.12.11 2.528 1.899

30.12.11 - 30.03.12 2.627 1.993

31.03.12 - 25.06.12 2.326 1.878

26.06.12 - 31.10.12 2.640 2.004

Giraffen

Zwembad Merville Beach Ligging Merville Beach

Page 25: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 25

RONDREIZEN ZUID-AFRIKA & MAURITIUS

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius14-daagse reis met spectaculaire wildparken en stranden

Ontdek de prachtige nationale parken van Zuid-Afrika met een rijke flora en fauna en ontspan aans-luitend een aantal dagen aan de eindeloze stranden van Mauritius.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Durban (ontbijt) ca. 30 km. Bij aankomst in Durban neemt u de sleutels van uw huurauto in ont-vangst voor een korte rit naar de stad voor uw over-nachting. Overnachting Ridgeview Lodge o.g.

Dag 2: Durban - St. Lucia/iSimangaliso Wetlandpark (ontbijt) ca. 250 km. Door de eindeloze suikerriet-plantages rijdt u na het ontbijt naar St. Lucia. U heeft de mogelijkheid om een boottocht in het iSimangaliso Wetlandpark met talloze nijlpaarden en krokodillen te maken. Overnachting Amazulu Lodge o.g.

Dag 3: St. Lucia - Hluhluwe Imfolozi Wildpark - Mkuze (ontbijt) ca. 240 km. U verlaat St. Lucia in de richting van het Hluhluwe N.P. De beste manier is naar binnen via de Nyalazi poort, dan door het park naar het noorden naar de Memorial Gate. Hluhluwe doet duurzaam en waardevol werk om de neushoorn te redden van uit-sterven. Ook ziet u met een beetje geluk de „Big Five“. Overnachting Mountain Ghost Inn o.g.

Dag 4: Mkuze - Swaziland (ontbijt) ca. 290 km. U verlaat KwaZulu-Natal en passeert de grens met Swa-ziland bij Lavumisa. De reis brengt u verder tot vlakbij de hoofdstad Mbabane. Overnachting Foresters Arms Hotel o.g.

Dag 5: Swaziland - Hazyview (ontbijt) ca. 290 km. U reist terug naar Zuid-Afrika naar Hazyview in

Zuid-Afrika & Mauritius - 14 dagenCode: 49787Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: vermelde transfers, overnachtingen en vermelde maaltijden, huurauto Cat. B (incl. onbe-perkt aantal km‘s, belastingen, volledige verzekering en 24 uur hulpdienst).

Exclusief: alle vluchten, overige maaltijden, drankjes, excursies, contract-en administratiekosten voor de huurauto, one way fee (ZAR 750 ter plaatse), entreegelden nationale parken, fooien en persoon-lijke uitgaven.

Aantal deelnemers: Min. 2 deelnemers.

Toeslag:Verplicht Nieuwjaarsdiner Hotel Legends p.p.: 125 €

Meer informatie over vluchten bij uw ’Best of Africa’-agent.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘-agent.

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 25.11.11 2.526 1.884

26.11.11 - 16.12.11 2.339 1.790

17.12.11 - 23.12.11 2.526 1.884

24.12.11 - 06.01.12 3.579 2.417

07.01.12 - 31.01.12 2.526 1.884

01.02.12 - 30.04.12 2.339 1.790

01.05.12 - 30.09.12 1.929 1.592

01.10.12 - 31.10.12 2.526 1.884

Neushoorns in het Krugerpark

uitzicht op Hotel Legends Kamervoorbeeld Superior

Mpumalanga, grenzend aan het wereldberoemde Kruger N.P. Overnachting Hippo Hollow Country Lodge o.g.

Dag 6: Kruger N.P. (halfpension) ca. 270 km. Deze dag staat in het teken van het spotten van wilde dieren. Vertrek vroeg in de ochtend via de Paul Kruger Gate naar het Krugerpark. U gaat de gehele dag op eigen gelegenheid op safari, voordat u het park via de Orpen Gate verlaat en verder reist in het Balule Game Reser-ve. Overnachting Mohlabetsi Lodge o.g.

Dag 7: Balule - Panorama Route (ontbijt) ca. 250 km. Geniet van een vroeg ochtendsafari voordat u naar de beroemde Panorama Route rijdt. De Blyde River Canyon en God‘s Window zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden. Overnachting Misty Moun-tain o.g.

Dag 8: Panorama Route - Johannesburg (ontbijt) ca. 350 km. Geniet van de mooie rit terug naar Johannesburg. Overnachting Das Landhaus o.g.

Dag 9: Johannesburg - Mauritius (halfpension). Vandaag rijdt u naar de luchthaven en levert u uw huurauto in. U vliegt (vlucht niet inbegrepen) naar Mau-ritius waar u wordt opgewacht voor een transfer naar uw strandhotel. 5 overnachtingen Hotel Legends.

Dag 10 - 13: Mauritius, Hotel Legends (halfpension). Ontspan op het prachtige strand, geniet van de faci-liteiten van uw hotel of maak één van de leuke excur-sies op het eiland.

Dag 14: Mauritius (ontbijt) Geniet nog van Mauritius voordat u wordt opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven.

In een oogopslag • dagelijks vertrek afhankelijk van de vluchten• individuele autorondreis• ontspannen aan de droomstranden van

Mauritius

Page 26: Best of Indian Ocean 2012

26

AccommodAties mAuritius

Aan de zuidkant van mauritius

Bezetting met pers. 1 2

Junior Suite Oceanview

01.11.11 - 22.12.11 456 325

23.12.11 - 06.01.12 756 409

07.01.12 - 14.04.12 631 341

15.04.12 - 30.09.12 506 275

01.10.12 - 31.10.12 631 341

Junior Suite Beach Front

01.11.11 - 22.12.11 500 359

23.12.11 - 06.01.12 844 453

07.01.12 - 14.04.12 700 375

15.04.12 - 30.09.12 563 300

01.10.12 - 31.10.12 700 375

Luxury Villa met zwembad

01.11.11 - 22.12.11 1.050 525

23.12.11 - 06.01.12 1.263 631

07.01.12 - 14.04.12 1.106 553

15.04.12 - 30.09.12 888 444

01.10.12 - 31.10.12 1.106 553

1 shanti maurice – A Nira resortPrijs per persoon/nacht in € code: 33672

1 shanti maurice – A Nira resortZuidkust

een unieke ervaring! Zoals men droomt van een paradijselijk eiland als mauritius: een magische bron van vitaliteit, die voortkomt uit de eenheid van lichaam, geest en ziel.Ligging: aan de rustige zuidkust van Mauritius, direct aan het witte zandstrand, ongeveer 45 minuten rijden van de luchthaven, is het hotel gelegen in een tropische tuin. In de omgeving liggen enkele bezienswaardig-heden, zoals de zevenkleurige aarde van Chamarel.resort: de spa is het hart van het hotel waar balans tussen lichaam en geest centraal staat. Er worden veel behandelingen en meerdaagse programma’s aangeboden. Zwembad met zonneterras, Mini Club en bibliotheek en fitnesscentrum zijn ook beschikbaar. Voor kinderen tussen 4-12 jaar worden in de mini-club gevarieerde programma‘s aangeboden. 3 restaurants en een bar bieden culinaire hoogtepunten tijdens uw verblijf en verwennen u met lokale en internationale gerechten. Op verzoek worden de maaltijden in volgorde van de Ayurvedische methode aangeboden. Het hoofdrestaurant Pebbles heeft een internationale kaart met invloeden uit de Indiase en Creoolse keuken. Het Star restaurant verrast met moderne Kaapse ge-rechten en een opmerkelijke selectie van Zuid-Afri-

inclusief: logies/ontbijt.

minimumverblijf: 5 nachten tussen 23.12.11-06.01.12

Kinderen: max. 1 kind tot 12 jaar gratis bij de ouders op de kamer o.b.v. logies/ontbijt.

toeslag:Halfpension p.p. per dag (kind 50% korting): 56 €Volpension p.p. per dag (kind 50% korting): 100 €Verplicht Galadiner 24.12.11 p.p. (kind 50% korting): 125 €Verplicht Galadiner 31.12.11 p.p. (kind 50% korting): 250 €

10% vroegboekkorting tot 60 dagen voor vertrek. Geldig: 07.01.-31.10.12.

3=2 / 5=3 / 7=4. Geldig: 07.01.-31.10.12 op basis van logies en ontbijt. Combineerbaar met de vroegboekkorting.

Honeymoonspecial: 50% korting per echtpaar. Geldig tussen 07.01.-31.10.12. Daarnaast ontvangt u een candle-light diner, een Pranay massage en gratis upgrade naar de eerst-volgende hogere categorie kamer op basis van beschikbaarheid. Niet te combineren met andere specials!

Gratis halfpension tussen 15.04.-30.09.12.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“-agent.

Uitzicht op het resort

kaanse wijnen. De Fish & Rhum Shack, direct aan het strand, biedt vis- en zeevruchtenspecialiteiten met een interessante selectie aan verschillende soorten bier uit een nabijgelegen brouwerij. Daarnaast is er ook een ruime keuze aan cocktails en rumspecialitei-ten van een lokale distilleerderij.Accommodatie: slechts 61 suites, verdeeld in vijf categorieën, telt dit resort, zodat iedere gast ongestoord kan genieten. Alle kamers zijn smaakvol ingericht en uitgerust met badkamer, internettoegang, aparte kleed-r uimte, plasma TV, een balkon of terras met uitzicht op de tuin of de zee.

Kamervoorbeeld Junior Suite

Two Bedroom Suite met zwembad

Genieten in de Spa

Page 27: Best of Indian Ocean 2012

AccommodAties mAuritius

Zuidwestkust

Bezetting met pers. 1 2 kind 6-17 jaar

Deluxe kamer

01.11.11 - 30.11.11 464 309 79

01.12.11 - 19.12.11 381 254 79

20.12.11 - 08.01.12 735 490 79

09.01.12 - 31.01.12 464 309 79

01.02.12 - 30.03.12 381 254 79

31.03.12 - 23.04.12 464 309 79

24.04.12 - 30.09.12 300 200 79

01.10.12 - 31.10.12 464 309 79

Deluxe Beach kamer

01.11.11 - 30.11.11 525 350 79

01.12.11 - 19.12.11 438 291 79

20.12.11 - 08.01.12 816 544 79

09.01.12 - 31.01.12 525 350 79

01.02.12 - 30.03.12 438 291 79

31.03.12 - 23.04.12 525 350 79

24.04.12 - 30.09.12 351 234 79

01.10.12 - 31.10.12 525 350 79

Junior Suite

01.11.11 - 30.11.11 540 360 79

01.12.11 - 19.12.11 475 316 79

20.12.11 - 08.01.12 900 600 79

09.01.12 - 31.01.12 540 360 79

01.02.12 - 30.03.12 475 316 79

31.03.12 - 23.04.12 540 360 79

24.04.12 - 30.09.12 366 244 79

01.10.12 - 31.10.12 540 360 79

2 Beachcomber Paradis Hotel & Golf clubPrijs per persoon/nacht in € code: 44466

2 Beachcomber Paradis Hotel & Golf clubZuidwestkust

een super-deluxe resort voor golfers, sport-fanaten, spa-liefhebbers en families. Gelegen aan een wit zandstrand van maar liefst 7 km lang en naast het zusterhotel dinarobin. Hierdoor kunt u van extra veel faciliteiten genieten! Ligging: aan de zuidwestkust, fantastische ligging op het schiereiland Le Morne. Het resort ligt direct aan het witte zandstrand en aan de voet van de beroemde Le Morne berg. De luchthaven ligt op ca. 70 km afstand. Hotel: dit schitterende hotel heeft een prachtig uitge-strekte tropische tuin en biedt naast het lange zand-strand: 4 restaurants (ook 4 in het naastgelegen zuster-hotel Dinarobin), 4 bars, 2 zwembaden, winkels, een Clarins-spa met o.a. 2 sauna´s, 2 hammams, massages, een kapper & beautysalon, bank, apotheek, casino, een sportcentrum, een golfacademie, toegang tot 2 golf-banen (Golf du Chateau en Tamarinda Golf Estate) en een miniclub voor 3-12 jaar. De (water)sportmogelijk-heden bestaan o.a. uit waterskiën, surfen, tennis, squash, kajakken en snorkelen. Tegen betaling kunt u ook mountainbiken, diepzeevissen, duiken en golfen.Accommodatie: 286 kamers, waaronder 40 deluxe kamers met lagune zicht en 60 deluxe beachfront kamers met zeezicht (beide ca. 50 m2). 120 junior suites (ca. 76 m2) en 66 overige suites en 13 villa´s. Alle kamers

inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 7 nachten bij aankomst in de periode 26.12.11-01.01.12.

Kinderen: max. 1 kind (0-5 jaar) gratis bij de ouders op de kamer.

Vroegboekspecial: 10% korting bij boeking min. 30 dagen voor vertrek. Geldig: gehele jaar, m.u.v. 13.12.11-08.01.12.

Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid. Geldig: gehele jaar m.u.v. 13.12.11-08.01.12. Tevens dagelijks gratis lunch. Uiterlijk 9 maanden na de huwelijksdatum.

Korting is ook geldig voor ieder 5e huwelijks-jubileum.

7=6 of 13=11 (geldig: 01.11.-12.12.11 en 09.01.-20.03.12).

6=5, 10=8 of 14=10 (geldig: 24.04.-31.10.12).

Familiespecial: max. 1 kind onder 18 jaar gra-tis op de kamer van de ouders (geldig: 01.05.-30.09.12).

Max. 2 kinderen gratis in de junior suite of junior suite beach van de ouders (geldig: 01.05.-15.10.12).

De vroegboekspecial mag met alle andere specials gecombineerd worden.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden in de periode 20.12.11-08.01.12. Meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘-agent.

Paradis Hotel & Golf Club

zijn ruim en modern ingericht en hebben o.a. een bad-kamer met bad en gescheiden toilet, haardroger, air-conditioning, telefoon, satelliettelevisie, een minibar, kluisje, koffie/theefaciliteiten, zithoek en een balkon of terras. De suites zijn groter. De deluxe suite beschikt tevens over een DVD-speler en de senior suite over een DVD-speler en een Nespressomachine. Tevens wordt bij boeking voor de senior suite automatisch een stro parasol voor de verblijfsduur gereserveerd.Wat verder van het hoofdgebouw liggen de luxueuze villa‘s met privétuin, privéstrand, buitendouche, Nes-pressomachine en barbecue. Een persoonlijke butler-service maken het verblijf in de villa compleet.

Deluxe Beach kamervoorbeeld

Golfbaan van het resort

Best oF iNdiAN oceAN 27

Page 28: Best of Indian Ocean 2012

28

AccommodAties mAuritius

Bezetting met pers. 1 2 kind 6-17

Superior kamer

01.11.11 - 25.11.11 453 264 131

26.11.11 - 16.12.11 365 220 131

17.12.11 - 23.12.11 453 264 131

24.12.11 - 06.01.12 705 390 131

07.01.12 - 31.01.12 453 264 131

01.02.12 - 30.04.12 365 220 131

01.05.12 - 30.09.12 290 183 131

01.10.12 - 31.10.12 453 264 131

4 Les Pavillons Prijs per persoon/nacht in € code: 33537

inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 6 nachten als 31.12.11. in het verblijf valt.

Kinderen: max. 1 kind tot 6 jaar (bij verblijf in de periode 01.05.-30.09.12 tot 12 jaar) gratis in de kamer van de ouders.

toeslag:All inclusive p.p.p.n. 88 €Verplicht oudjaarsdiner p.p. 150 €

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking minimaal 30 dagen voor aankomst. Geldig: ge-hele jaar m.u.v. 24.12.11-06.01.12. Minimum-verblijf 5 nachten.

6=5 / 9=7 / 14=11. Geldig: gehele jaar m.u.v. 24.12.11-06.01.12. Niet combineerbaar met de vroegboekkorting.

Honeymoonspecial: 60% korting voor de bruid in een superior kamer, prestige juniorsuite of een ocean juniorsuite. Geldig: gehele jaar m.u.v. 24.12.11-06.01.12. Minimumverblijf 4 nachten, niet combineerbaar met andere specials.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

droomligging aan de voet van morne Brabant.Ligging: aan de zuidwestkust van Mauritius aan de voet van Morne Brabant. Dit prachtige boutiquehotel ligt aan een breed zandstrand. De transfertijd vanaf de luchthaven bedraagt ca. 60 minuten.Hotel: in de 4 restaurants worden Thaise en mediter-aanse gerechten geserveerd, maar er worden ook maaltijden uit internationale keuken en themabuffet-ten aangeboden. In de buurt van het strand kunt u ook snacks en tropische cocktails bestellen. Er zijn maar liefst 4 zwembaden met zonneterras en een fitness- en activiteitencentrum. Windsurfen, water-fietsen, kajakken, snorkelen, waterskiën, beachvol-

4 Les Pavillons Zuidwestkust

leyballen, watergymnastiek, tafeltennis en tennissen, het is hier allemaal mogelijk! Tegen vergoeding kunt u hier o.a. ook excursies met een speedboot maken, duiken en diepzeevissen. Tot slot vindt u hier ook een spa en een club voor kinderen en tieners. WIFI gratis.Accommodatie: de 149 kamers bevinden zich in paviljoens die verspreid liggen in de weelderige tuin. Alle kamers zijn smaakvol en modern ingericht en be-schikken over een balkon of terras, airconditioning, een badkamer, telefoon, satelliet TV, een minibar en een kluisje. In het hotels is internettoegang en IPod docking stations zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Zuidwestkust

modern en kleurrijk hotel met een ruim aanbod aan activiteiten.Ligging: ca. 45 min. van de luchthaven aan de roman-tische wilde zuidkust. Dit trendy hotel van de Naiade keten wordt omgeven door suikerrietplantages, witte zandstranden en een turkooizen Indische Oceaan.Hotel: Tamassa beschikt maar liefst over 4 zwembaden, waarvan 2 omgeven door zand, een nachtclub en een ruime spa. Het hoofdrestaurant biedt verschillende westerse en oosters gerechten in buffetvorm en in het strandrestaurant worden à la carte gerechten ge-serveerd. De beide bars serveren koele drankjes en heerlijke tropische cocktails. Actieve gasten kunnen

3 tamassaZuidwestkust

naast de gebruikelijke watersporten o.a. ook mountain-biken, tennissen of fitnessen. In de gehele accommo-datie is WIFI kosteloos beschikbaar. Ook kunt u hier tegen vergoeding golfen, duiken of diepzeevissen.Accommodatie: de kamers zijn ondergebracht in kleine huizen die verspreid liggen in de tropische tuin. De kamers zijn onderverdeeld in 68 standaard-, 104 supe-rior-, 34 premium en 8 familiekamers. De kamers zijn zijn smaakvol en kleurrijk ingericht en bieden een ont-spannen sfeer. Alle kamers hebben een balkon of terras, airconditioning, een badkamer, satelliet TV, telefoon, een minibar, een kluisje, een haardroger en koffie-/theefaciliteiten.

Bezetting met pers. 1 2 kind 6-17

Standaardkamer

01.11.11 - 25.11.11 255 170 76

26.11.11 - 16.12.11 243 164 76

17.12.11 - 23.12.11 255 170 76

24.12.11 - 06.01.12 355 220 76

07.01.12 - 31.01.12 255 170 76

01.02.12 - 30.04.12 243 164 76

01.05.12 - 30.09.12 180 133 76

01.10.12 - 31.10.12 255 170 76

3 tamassaPrijs per persoon/nacht in € code: 26740

inclusief: all inclusive.minimumverblijf: 6 nachten als 31.12.11 in het verblijf valt.Kinderen: max. 1 kind tot 12 jaar gratis op de kamer van de ouders (in periode 24.12.11-06.01.12 tot 6 jaar).toeslag:Verplicht oudjaarsdiner p.p. 110 €

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking minimaal 30 dagen voor aankomst. Geldig: ge-hele jaar m.u.v. 24.12.11-06.01.12. Minimum-verblijf 5 nachten. 6=5 / 9=7 / 14=11. Geldig: gehele jaar m.u.v. 24.12.11-06.01.12. Niet combineerbaar met de vroegboekkorting. Honeymoonspecial: 60% korting voor de bruid in een superior of premium kamer. Geldig: ge-hele jaar m.u.v. 24.12.11-06.01.12. Minimum-verblijf 4 nachten, niet combineerbaar met andere specials.

Standaardkamer voorbeeld

Ontspanning aan het strand

Zwembad

Les Pavillons

Page 29: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 29

ACCOmmODATIES mAurITIuS

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Standaardkamer

01.11.11 - 18.12.11 269 198 50

19.12.11 - 01.01.12 625 313 94

02.01.12 - 15.04.12 269 198 50

16.04.12 - 15.07.12 200 131 50

16.07.12 - 30.09.12 219 144 50

01.10.12 - 31.10.12 269 198 50

Superior kamer

01.11.11 - 18.12.11 331 244 50

19.12.11 - 01.01.12 800 400 94

02.01.12 - 15.04.12 331 244 50

16.04.12 - 15.07.12 244 163 50

16.07.12 - 30.09.12 263 175 50

01.10.12 - 31.10.12 331 244 50

5 La PiroguePrijs per persoon/nacht in € Code: 12882

Bungalow resort aan het witte zandstrand, sport-liefhebbers vinden hier een breed scala aan land- en wateractiviteiten.Ligging: op korte loopafstand van het zusterhotel Sugar Beach. Dit bungalowcomplex ligt temidden van een tropische tuin, op ca. 10 minuten van Flic en Flac. Transfer naar de luchthaven ongeveer 60 minuten.resort: vanuit de lobby van het hotel ziet u als eerste het prachtig ontworpen zwembad met zonneterras. Vanuit het „Paul & Virginie“ restaurant heeft u ook zicht op het verlichte zwembad, terwijl u geniet van de culinaire creaties. Daarnaast zijn er nog 4 andere restaurants en 3 bars waardoor er voldoende afwisse-

5 La PirogueWestkust

ling is tussen de internationale, Creoolse en Indiase keuken. In de „Aura“ spa kunt u zich heerlijk ontspan-nen. Ook biedt het hotel diverse activiteiten zoals duiken, diepzeevissen, paardrijden, yoga, fitness, ten-nis en nog veel meer. Voor kinderen van 2-17 jaar zijn er diverse activiteiten in de „Sun Kids Club“ en/of de „Teen Club“.Accommodatie: 248 kamers, die verdeeld zijn over de met palmbladeren bedekte bungalows in de tuin. Alle kamers zijn gelijkvloers en beschikken over een terras, airconditioning, een badkamer, een minibar, een kluisje, satelliet TV, telefoon en koffie-/theefaciliteiten.

Westkust

Eersteklas strandhotel, gebouwd in koloniale stijl, aan het prachtige strand van Flic en Flac.Ligging: aan een langgerekt wit zandstrand en in een prachtige tuin. Het hotel ligt op ca. 60 minuten rijden van de luchthaven. Nabijgelegen excursiemogelijkheden zijn de hoofdstad Port Louis en Pamplemousses (de botanische tuin).resort: hart van het resort is een groot zwembad met zonneterras en voor rustzoekers is er nog een zwem-bad in een rustige zone. Er zijn 4 restaurants die een brede selectie in internationale en Creoolse gerechten bieden, zowel in buffetvorm als à la carte. Verder heeft het resort een fitnessruimte, tennisbanen en een

6 Sugar BeachWestkust

„Sports Bar“ waar u sportgebeurtenissen op een groot scherm kunt volgen. Er is een watersportcentrum voor duiken en diepzeevissen en u kunt hier tevens paard-rijden, gebruik maken van de spa en er is een Sun Kids Club. Golfers kunnen tegen betaling gebruik maken van de 18-holes championship course bij het zuster hotel Le Touessrok.Accommodatie: de standaardkamers bevinden zich in het Manor House of op de eerste verdieping van de villa’s, de superior kamers bevinden zich op de begane grond. Alle kamers hebben een balkon of terras, satelliet TV, telefoon, internetaansluiting, een kluisje, airconditioning en een minibar.

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Standaardkamer

01.11.11 - 18.12.11 294 218 56

19.12.11 - 01.01.12 688 344 106

02.01.12 - 15.04.12 294 218 56

16.04.12 - 15.07.12 219 144 56

16.07.12 - 30.09.12 238 158 56

01.10.12 - 31.10.12 294 219 56

Superior kamer

01.11.11 - 18.12.11 331 244 56

19.12.11 - 01.01.12 800 400 106

02.01.12 - 15.04.12 331 244 56

16.04.12 - 15.07.12 244 163 56

16.07.12 - 30.09.12 263 175 56

01.10.12 - 31.10.12 331 244 56

6 Sugar BeachPrijs per persoon/nacht in € Code: 26370

Inclusief: halfpension.minimumverblijf: 6 nachten in de periode 19.12.11-01.01.12.Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis bij de ouders in de kamer. Toeslag:All inclusive p.p.p.n 69 €

Inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 6 nachten in de periode 19.12.11-01.01.12.

Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis bij de ouders in de kamer.

Toeslag:All inclusive p.p.p.n 69 €

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking minimaal 21 dagen voor aankomst (min. verblijf 5 nachten). Geldig voor aankomst in de periode: 01.11.-18.12.11, 07.01.-15.04.12 & 01.-31.10.12.

Honeymoon-special: de bruidegom betaalt de 1-persoonskamer prijs, de bruid verblijft dan gratis. Geldig: hele jaar m.u.v. 19.12.11-06.01.12. Niet combineerbaar met andere specials.

1 kind 0-17 jaar gratis op de kamer van 2 volbe-talende volwassenen bij verblijf in de periode: 16.04.-22.10.12. Mag gecombineerd worden met de vroegboekkorting.

SUN CARD: De gasten van La Pirogue en Sugar Beach profiteren van verschillende extra’s zoals: culinair genieten in de diverse restaurants, gra-tis (water)sportmogelijkheden en kortingen op transfers, autohuur, souvenirs etc.

Alle specials, de SUN CARD en de voorwaarden gelden zowel voor La Piroque als voor Sugar Beach.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

La Pirogue superior kamervoorbeeld

Uitzicht op het zwembad en het strand van La Pirogue

Sugar Beach standaardkamer voorbeeld

Uitzicht op het strand van Sugar Beach

Page 30: Best of Indian Ocean 2012

30

AccommodAties mAuritius

Heerlijk familieresort aan de noordwestkustBezetting met pers. 1 2 kind

6-17

Superior kamer 1ste verdieping

01.11.11 - 30.11.11 246 164 60

01.12.11 - 19.12.11 218 145 60

20.12.11 - 08.01.12 360 240 60

09.01.12 - 31.01.12 246 164 60

01.02.12 - 30.03.12 218 145 60

31.03.12 - 23.04.12 246 164 60

24.04.12 - 30.09.12 194 129 60

01.10.12 - 31.10.12 246 164 60

Superior kamer begane grond

01.11.11 - 30.11.11 255 170 60

01.12.11 - 19.12.11 228 151 60

20.12.11 - 08.01.12 379 253 60

09.01.12 - 31.01.12 255 170 60

01.02.12 - 30.03.12 228 151 60

31.03.12 - 23.04.12 255 170 60

24.04.12 - 30.09.12 203 135 60

01.10.12 - 31.10.12 255 170 60

Deluxe kamer

01.11.11 - 30.11.11 274 183 60

01.12.11 - 19.12.11 246 164 60

20.12.11 - 08.01.12 398 265 60

09.01.12 - 31.01.12 274 183 60

01.02.12 - 30.03.12 246 164 60

31.03.12 - 23.04.12 274 183 60

24.04.12 - 30.09.12 214 143 60

01.10.12 - 31.10.12 274 183 60

Familie-appartement

01.11.11 - 30.11.11 - 331 -

01.12.11 - 19.12.11 - 281 -

20.12.11 - 08.01.12 - 484 -

09.01.12 - 31.01.12 - 331 -

01.02.12 - 30.03.12 - 281 -

31.03.12 - 23.04.12 - 331 -

24.04.12 - 30.09.12 - 213 -

01.10.12 - 31.10.12 - 331 -

7 Beachcomber Le Victoria Prijs per persoon/nacht in € code: 42317

7 Beachcomber Le Victoria Noordwestkust

Ligging: Le Victoria is een uitstekend hotel van de gerenommeerde keten Beachcomber met een prima ligging direct aan het lange strand van Pointe aux Piments. Le Victoria ligt tussen de toeristische plaats Grand Baie en de hoofdstad Port Louis. De luchthaven ligt op ca. 1 uur rijden.resort: het ruim opgezette hotel biedt veel sportieve activiteiten en is zeer geschikt voor families met kin-deren. Het resort is gelegen in een mooie tuin en heeft een groot zwembad, 3 restaurants, diverse bars, win-kels en een juwelier. Ontspanning kunt u vinden in het stoombad, de sauna of tijdens een heerlijke massage. Sportliefhebbers kunnen hier o.a. (tafel)tennissen, volleyballen, voetballen, bowlen, fitnessen, (water)aerobics, zeilen, windsurfen, kajakken, tochten maken met glasbodemboot, waterfietsen, introductiecursus duiken volgen, fietsen huren, duiken en diepzeevissen. Voor kinderen tussen 3 - 12 jaar is er een miniclub aanwezig. Ook is het mogelijk om hier op basis van all inclusive´ te verblijven.

inclusief: halfpension.minimumverblijf: 7 nachten in de periode 26.12.11-01.01.12.Kinderen: max. 1 kind tot 6 jaar gratis bij de ouders in de kamer. In superior 1ste verdieping max. 1 kind tot 17 jaar en in een superior begane grond en deluxe kamer max. 2 kinderen tot 17 jaar. Tarief 6-17 jaar zie prijskolom.

toeslag:All inclusive p.p.p.n. 53 €

Vroegboekkorting: 10% korting bij boeking minimaal 30 dagen voor aankomst. Geldig: gehele jaar m.u.v. aankomst in de periode 13.12.11-08.01.12.

Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid (geldig voor aankomst in de periode: 24.04.-31.10.12) of 30% korting voor de bruid (geldig voor aankomst in de periode: 01.11.-12.12.11 en 09.01.-23.04.12). Tevens gratis lunch of 50% korting op de all inclusive toeslag.

7=6 of 13=11. Geldig voor aankomst in de periode: 01.11.-12.12.11 en 09.01.-20.03.12.

6=5 / 10=8 / 14=10. Geldig voor aankomst in de periode: 24.04.-31.10.12.

Kinderen (0-17 jaar) verblijven gratis bij de ouders in de kamer in de periode 01.05.-30.09.12.

In het familie-appartement betalen 2 volw. bovengenoemde prijs p.p, max. 3 kinderen verblijven dan gratis obv halfpension.

De specials zijn niet met elkaar te combineren m.u.v. de vroegboekkorting.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Le Victoria

Accommodatie: de 254 kamers zijn verdeeld in 154 superior- en 76 deluxe kamers (beide 60m2), 15 familie appartementen (120m2) en 9 verschillende suites. Allen zijn ruim en voorzien van een badkamer met aparte douche, een haardroger, badjassen, airconditioning, satelliet TV, telefoon, internettoegang, een kluisje, een minibar, koffie-/theefaciliteiten, een zitje en een balkon of terras met uitzicht op zee. De familie appartementen zijn uitgerust met een tweede bad- en slaapkamer.

Superior kamer begane grond

Riant zwembad

Page 31: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 31

8 Le Cardinal Exclusive Noordwestkust

Een juweeltje op het prachtige strand van Trou aux Biches.Ligging: klein boutique hotel aan het prachtige witte strand van Trou Aux Biches aan de noordwestkust van Mauritius. Transfer naar de luchthaven ca. 70 minuten. Grand Baie is slechts een paar minuten met de taxi of de bus. Hier vindt u restaurants, bars en winkels.Hotel: het hotel beschikt over een piano-lounge-bar en een bar aan het strand, een uitstekend restaurant met internationale keuken en typische Mauritiaanse gerechten, bereid in een open keuken. Vanaf het zonne-terras rond het zwembad kunt genieten van een prach-tig uitzicht op de mooie baai van Trou aux Biches. U vindt ontspanning in de spa van het hotel met een

uitgebreid aanbod aan massages en behandelingen.Tevens staan kajaks, waterfietsen, waterski’s, wind-surfen, glasbodemboot en Hobie Cats gratis tot uw beschikking. Met het aangrenzende hotel Casuarina deelt het Cardinal Exclusive het fitnesscentrum en de tennisbanen.Accommodatie: 10 Junior Suites verdeeld over de twee verdiepingen van het gebouw. Ze hebben een balkon of terras met uitzicht op de baai. Twee pent-house suites bevinden zich op tweede verdieping en bieden aanvullend een ruime woonkamer en een jacuzzi. Alle suites zijn uitgerust met airco, badkamer met douche en bad, haardroger, kluisje, satelliet TV, dvd-speler, telefoon, internettoegang en een minibar.

ACCOmmODATIES mAurITIuS

8 Le Cardinal Exclusive Prijs per persoon/nacht in € Code: 33657

Bezetting met pers. 1 2

Junior Suite

01.11.11 - 19.12.11 413 275

20.12.11 - 07.01.12 650 325

08.01.12 - 30.04.12 413 275

01.05.12 - 30.09.12 348 231

01.10.12 - 31.10.12 413 275

Penthouse

01.11.11 - 19.12.11 575 381

20.12.11 - 07.01.12 863 431

08.01.12 - 30.04.12 575 381

01.05.12 - 30.09.12 500 331

01.10.12 - 31.10.12 575 381

Inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 6 nachten van 20.12.11-07.01.12.

Kinderen: max 1 kind tot 11 jaar 50% korting bij de ouders op de kamer.

Toeslag:Verplicht kerst- en oudjaardiner p.p.: 75 €

Partner Special: de 2de persoon verblijft gratis bij een minimum van 5 nachten. Geldig: het gehele jaar in de Junior Suite, behalve tussen 20.12.11-07.01.12.

7=6, 12=10 of 15=12. Geldig: 01.05.-30.09.12 in een Penthouse.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“-agent.

9 Casuarina resort & SpaNoordwestkust

Gemoedelijk hotel met een ongedwongen sfeer en niet ver van Grand Baie. Ligging: het comfortabele hotel ligt direct naast het zusterhotel hotel Le Cardinal, slechts enkele minuten van het levendige Grand Baie. Het vliegveld ligt op ca. 70 minuten rijden. Het hotel heeft een eigen strand, gescheiden door een weg van het hotel. Er is een water-sportcentrum met een duikschool evenals ligstoelen en een strand service.Hotel: het hotel beschikt over een piano lounge bar. Het hotel is in Moorse stijl gebouwd en ligt in een fantastische tropische tuin. 2 zwembaden waarvan één

rustig zwembad zonder muziek en één met animatie. Andere faciliteiten zijn een fitnessruimte, een kapper, massages, beautysalon en boetiekjes. Entertainment wordt verzorgd door het animatieteam en bovendien is Grand Baie dichtbij. Er zijn 2 restaurants met inter-nationale en lokale specialiteiten.Accommodatie: de 93 superior kamers zijn licht en comfortabel ingericht en voorzien van douche, aircon-ditioning, minibar, telefoon, tv, radio, koffie-/theefaci-liteiten, balkon of terras. Daarnaast beschikt het hotel over 15 bungalows met dezelfde inrichting, maar met twee slaapkamers en een kitchenette.

Aan de noordwestkust van het eiland

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Superior kamer

01.11.11 - 19.12.11 135 90 35

20.12.11 - 07.01.12 275 138 44

08.01.12 - 30.04.12 135 90 35

01.05.12 - 30.09.12 116 78 0

01.10.12 - 31.10.12 135 90 35

9 Casuarina resort & SpaPrijs per persoon/nacht in € Code: 45050

Uitzicht op het resort

Kamervoorbeeld Junior suite

Inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 6 nachten van 20.12.11-07.01.12.

Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis bij de ouders op de kamer.

Toeslag:Verplicht kerst- en oudjaardiner p.p.: 63 €

Honeymoonspecial: 25% korting (01.11.-19.12.11, 08.01.-30.04.12) of 50% korting (01.05.-30.09.12) voor de bruid o.b.v. half-pension in een superiorkamer. Minimum-verblijf 4 nachten, binnen 3 maanden van de trouwdatum.

7=6 of 12=10. Geldig: 01.05.-30.09.12.

1 kind van 2 tot 11 jaar verblijft gratis bij de ouders op de kamer. Geldig: 01.05.-30.09.12.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“-agent.

Page 32: Best of Indian Ocean 2012

32

10 LegendsNoordkust

Romantisch Feng Shui hotel in het idyllische vis-sersdorpje Grand Gaube, met uitzicht op het ei-land Ilot Gabriel. Ligging: in het noorden, aan een beschutte baai, on­geveer 60 minuten van de luchthaven, ligt dit hotel gebouwd in harmonie met omgeving. Grande Baie, slechts op 10 minuten rijden, biedt restaurants, bars en nachtclubs voor afwisseling.Resort: 3 zwembaden, drie beschutte baaien, landings­plaats voor helikopters, driving range, een Qi Spa en een bioscoop behoren tot het hotelaanbod.Vijf restaurants en drie bars bieden u tal van culinaire creaties. Het strandrestaurant La Bastide serveert

een lichte lunch met een prachtig uitzicht op de ei­landen voor de kust.Voor ontspanning zijn er naast het grote aanbod van activiteiten op het water en op het land ook Yoga en Tai Chi lessen die gratis bezocht kunnen worden. Gratis WiFi in het hele hotel.Accommodatie: verdeeld in vijf categorieën, volgens de vijf elementen van Feng Shui, bevinden alle 198 kamers zich in de tuin en hebben een terras of balkon met uitzicht op zee, airco, badkamer, satelliet TV, telefoon, minibar, kluisje, haardroger en koffie/thee­faciliteiten. Voor exclusieve vakanties heeft het resort ook 2 Senior Suites en een Emperor Villa.

AccommodAtIeS mAuRItIuS 10 LegendsPrijs per persoon/nacht in € code: 12821

Bezetting met pers. 1 2

Superior kamer

01.11.11 ­ 25.11.11 315 189

26.11.11 ­ 16.12.11 278 170

17.12.11 ­ 23.12.11 315 189

24.12.11 ­ 06.01.12 523 293

07.01.12 ­ 31.01.12 315 189

01.02.12 ­ 30.04.12 278 170

01.05.12 ­ 30.09.12 193 128

01.10.12 ­ 31.10.12 315 189

Inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 6 nachten rond 31.12.11.

Kinderen: max. 1 kind tot 6 jaar gratis bij de ouders op de kamer (senior suite en villa max. 2 kinderen).

toeslag:All inclusive p.p.p.n.: 69 €Verplicht oudjaarsdiner p.p.: 125 €

Vroegboekkorting: 25% korting, geldig gehele jaar, behalve in de periode 24.12.11­06.01.12. Boeking minimaal 30 dagen voor vertrek, minimum verblijf 4 nachten.

6=5, 9=7 of 14=11. Geldig: gehele jaar, behalve in de periode 24.12.11­06.01.12. Niet te combineren met andere specials.

Honeymoonspecial: 60% korting voor de bruid. Geldig: gehele jaar behalve in de peri­ode 24.12.11­06.01.12. Minimum verblijf 4 nachten en niet te combineren met andere specials.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw „Best of Africa“­agent.

11 merville Beach Noordwestkust

Geliefd strandhotel vlakbij het centrum van het toeristische plaatsje Grand Baie.Ligging: op circa 60 minuten van de luchthaven, bij het plaatsje Grand Baie. Dit strandresort heeft actieve gasten veel te bieden. De nabijheid van Grand Baie met diverse restaurants, winkeltjes en bars zorgt voor de nodige afwisseling. De prachtige baai is ideaal voor zonaanbidders.Hotel: het uitgebreide aanbod aan faciliteiten bestaat uit een zwembad met zonneterras, een restaurant met internationale en Creoolse keuken en uitzicht op het zwembad en de zee. Het watersportcentrum heeft een duikschool. Tot slot zijn er nog een fitnesscentrum

en 2 verlichte tennisbanen aanwezig (tegen betaling). Accommodatie: de standaard kamers bevinden zich in het hoofdgebouw, de superior en de beachfront deluxe kamers in het Garden Court en de bungalow deluxe kamers in de tuin. Alle kamers zijn licht en gezellig ingericht en hebben een balkon of terras, air­conditioning, een badkamer, televisie met video en muziekkanalen, telefoon, een minibar, een kluisje en een haardroger. Er zijn 3 familiekamers die onderdak bieden aan 2 volwassenen en 2 kinderen.

Noordkust

Bezetting met pers. 1 2 kind 6­17

Standaardkamer

01.11.11 ­ 25.11.11 171 108 45

26.11.11 ­ 16.12.11 159 101 45

17.12.11 ­ 23.12.11 171 108 45

24.12.11 ­ 06.01.12 246 145 45

07.01.12 ­ 31.01.12 171 108 45

01.02.12 ­ 30.04.12 159 101 45

01.05.12 ­ 30.09.12 134 89 45

01.10.12 ­ 31.10.12 171 108 45

11 merville Beach Prijs per persoon/nacht in € code: 33575

Kamervoorbeeld Superior

Zwembad

Inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 6 nachten rond 31.12.11.

Kinderen: max. 1 kind tot 6 jaar gratis bij de ouders op de kamer.

toeslag:All inclusive p.p.p.n. 50 €All inclusive (tiener 12­17) p.p.p.n. 38 €Verplicht oudjaarsdiner (kind 6­11 50% korting) p.p. 106 €

Vroegboekkorting: 25% korting, geldig gehele jaar, behalve in de periode 24.12.11­06.01.12. Boeking minimaal 30 dagen voor vertrek, minimum verblijf 4 nachten.

Honeymoonspecial: 60% korting voor de bruid. Geldig: gehele jaar behalve in de periode 24.12.11­06.01.12. Minimum verblijf 4 nach­ten, alleen geldig voor de Superior en Deluxe kamer en niet te combineren met andere specials.

6=5, 9=7 of 14=11. Geldig: gehele jaar, be­halve in de periode 24.12.11­06.01.12. Niet te combineren met andere specials.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘­agent.

Kamervoorbeeld

Page 33: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 33

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Standaardkamer met zeezicht

01.11.11 - 18.12.11 331 244 63

19.12.11 - 01.01.12 775 388 119

02.01.12 - 15.04.12 331 244 63

16.04.12 - 15.07.12 256 169 63

16.07.12 - 30.09.12 275 181 63

01.10.12 - 31.10.12 331 244 63

12 Long Beach Prijs per persoon/nacht in € Code: 33595

ACCOmmODATIES mAurITIuS

12 Long Beach Oostkust

Aan de oostkust van het eiland

modern en stijlvol strandresort aan één van de mooiste stranden van het eiland, ideaal voor kop-pels en jonge gezinnen.Ligging: aan de oostkust van Mauritius, ongeveer 60 minuten met de auto vanaf de luchthaven ligt dit nieuw gebouwde strandresort van Sun Resorts Hotel Group. 3 mooie stranden omringen het hotel.resort: het hotel is in een moderne, eigentijdse stijl gebouwd. Veel open ruimtes zorgen voor een ontspan-nen en luchtige sfeer. Long Beach heeft met 6 restau-rants, een cocktailbar en een aparte pool- en beachbar een rijk culinair aanbod. U vindt er ook een verwarmd zwembad met zonneterras en een sportbad. Voor actieve mensen is de sporthal beschikbaar evenals een fitnesscentrum met Cybex en Power Plate, kajaks, snorkeluitrusting, waterskiën, surfen en aquarobics.Tegen een toeslag kunt u duiken, diepzeevissen en parasailen.

Inclusief: halfpension

minimumverblijf: 6 nachten van 19.12.11-01.01.12.

Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis bij de ouders op de kamer.

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking minimaal 21 dagen voor vertrek. Geldig: 01.11.-18.12.11, 07.01.-15.04.12 en 01.-31.10.12

Honeymoonspecial: 100% korting voor één partner. De andere partner betaalt de één-persoonskamerprijs. Geldig: gehele jaar, behalve in de periode 19.12.11-01.01.12. Niet combineerbaar met andere specials.

Familiespecial: 1 kind (0-17 jaar) gratis bij 2 volwassenen op de kamer. Geldig: 16.04.-22.10.12. Te combineren met vroegboekkor-ting.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

De golfbaan bij hotel Le Touessrok is tegen een gunstige greenfee bespeelbaar.Accommodatie: de 225 kamers van het resort zijn zeer modern en smaakvol ingericht in lichte pastelkleuren en hebben allemaal uitzicht op zee. Van 60 tot 132 m² groot, zijn alle kamers uitgerust met een LCD satelliet-tv, internettoegang, iPod-station, kluisje, haardroger, airco en een minibar. Voor families zijn er beachfront family rooms met een aparte kamer voor maximaal drie kinderen met een eigen badkamer.

Strand van Long Beach

Zwembad

Kamervoorbeeld Long Beach

Page 34: Best of Indian Ocean 2012

34

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Deluxe kamer

01.11.11 - 18.12.11 550 406 81

19.12.11 - 01.01.12 1.500 750 225

02.01.12 - 15.04.12 550 406 81

16.04.12 - 15.07.12 313 206 81

16.07.12 - 30.09.12 350 231 81

01.10.12 - 31.10.12 550 406 81

13 Le TouessrokPrijs per persoon/nacht in € Code: 12877

ACCommodATies mAuriTius

13 Le TouessrokOostkust

oostkust

eén van de meest luxueuze resorts op mauritius, als een dorp neergestreken aan de oostkust, op twee prive eilanden met een exclusieve ambiance.Ligging: ongeveer 1 uur van de luchthaven. Dit bijzon-dere strandresort ligt verspreid over het vasteland en een privé-eiland, dat met een brug verbonden is met het hotel. Tevens op het eiland Ilot Mangénie met een restaurant en bar en het openbare eiland Ile aux Cerfs waar een 18-holes championship golfbaan gevestigd zijn. Hier is ook een clubhuis met Golf Academy, een restaurant aan het strand en een watersportcentrum.resort: in het hoofdrestaurant „Three-Nine-Eight“ worden op 3 verdiepingen gerechten uit 9 landen in 8 open keukens bereid.In 2 à-la-carte restaurants en de bar overtreffen de chefs zich elke avond met nieuwe creaties.

inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 6 nachten van 19.12.11-01.01.12.

Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis bij de ouders op de kamer.

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking tot 21 dagen voor vertrek. Geldig: 01.11.-18.12.11, 07.01.-15.04.12 en 01.-31.10.12. Minimumverblijf 5 nachten.

Honeymoonspecial: 100% korting voor één partner, de andere partner betaalt de één-persoonskamerprijs. Geldig: gehele jaar, behalve in de periode 19.12.11-01.01.12. Niet combineerbaar met andere specials.

Familiespecial: 1 kind gratis (tot 18 jaar) bij 2 volwassen op de kamer. Geldig: 16.04.-22.10.12. Te combineren met de vroegboek-korting.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Exclusieve Givenchy Spa, gevarieerde sportfaciliteiten, bibliotheek, Kids en Teens Club, en twee zwembaden met zonneterras. Accommodatie: de deluxe kamers en junior suites bevinden zich op het vasteland, ook liggen er junior suites op Frangipani Island. Alle kamers zijn ingericht in een moderne stijl en hebben een balkon of terras, badkamer met bad, minibar, satelliet TV, dvd-speler, internetaansluiting en telefoon.3 privévilla’s met privézwembad voor een maximum aan privacy evenals 6 oceaan en 1 royal suite.

Le Touessrok deluxe kamer voorbeeld Badkamer voorbeeld

Ligging van Le Touessrok

Le Touessrok Junior Suite voorbeeld

Page 35: Best of Indian Ocean 2012

35

Bezetting met pers. 1 2 kind 6-17

Junior Suite

01.11.11 - 25.11.11 453 264 106

26.11.11 - 16.12.11 365 220 106

17.12.11 - 23.12.11 453 264 106

24.12.11 - 06.01.12 730 403 106

07.01.12 - 31.01.12 453 264 106

01.02.12 - 30.04.12 365 220 106

01.05.12 - 30.09.12 263 169 106

01.10.12 - 31.10.12 453 264 106

14 Beau Rivage & VillasPrijs per persoon/nacht in € Code: 12820

ACCommodAties mAuRitius

14 Beau Rivage & VillasOostkust

oostkust

exclusief en luxueus resort aan een wonder-schoon zandstrand met een ontspannen sfeer.Ligging: aan het uitgestrekte, brede zandstrand van Belle Mare, ongeveer 1 uur rijden van de luchthaven, ligt dit elegante vakantieparadijs. De oostkust biedt speciaal voor actieve gasten een breed scala aan spor-tieve activiteiten.Resort: in de typische Mauritiaanse sfeer biedt het hotel heerlijke maaltijden in 4 restaurants en 2 elegante bars. Koele drankjes en snacks worden geserveerd bij het zwembad en aan het strand. Ruim zwembad met zonneterras, spa, kids en teens club, bibliotheek en e-lounge met toegang tot internet, boetiek en sport-centrum.Voor golfliefhebbers zijn er drie wedstrijdbanen in de omgeving.

inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 6 nachten rond 31.12.11.

Kinderen: max. 1 kind tot 6 jaar gratis bij de ouders op de kamer.

toeslag:All inclusive p.p.p.n. 88 €Verplicht Oudjaarsdiner p.p. 156 €

Vroegboekkorting: 25% korting, geldig gehele jaar, behalve in de periode 24.12.11-06.01.12. Boeking minimaal 30 dagen voor vertrek, minimumverblijf 4 nachten.

6=5, 9=7 of 14=11. Geldig: gehele jaar, be-halve in de periode 24.12.11-06.01.12. Niet te combineren met andere specials.

Honeymoonspecial: 60% korting voor de bruid. Geldig: gehele jaar behalve in de periode 24.12.11-06.01.12. Minimumverblijf 4 nachten en niet te combineren met andere specials.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘-agent.

Accommodatie: de 174 suites van het resort zijn onder-verdeeld in 8 categorieën en zijn uitgerust met balkon of terras met uitzicht op zee, airco, badkamer met kleedruimte, satelliet TV met dvd-speler, telefoon, mini-bar, kluisje, haardroger en koffie/theefaciliteiten. Voor families zijn er Junior en Lagoon Suites voor max. 2 volwassenen en 2 kinderen.Beau Rivage Villa’s:De 12 exclusieve villa’s van het resort bieden een maximum aan privacy.Privézwembad, één of twee slaapkamers, een buiten-douche en 24-uurs roomservice zorgen voor een ont-spannen strandvakantie.Alle villa’s hebben een tuinhuisje voor privédiners of massages, woonkamer met keuken, airco, satelliet TV met LCD-scherm, dvd-speler, telefoon, internet toegang, wijnkelder en bar, kluisje en koffie/theefaciliteiten.

Best oF iNdiAN oCeAN

Beau Rivage zwembad Tuin van Beau Rivage

Beau Rivage juniorsuite voorbeeld

Page 36: Best of Indian Ocean 2012

36

15 Constance Belle Mare PlageOostkust

Sportief, relaxte badplaats met twee 18-holes championship golfbanen en de plaats van de jaar-lijkse Open MCB, een professioneel toernooi van de European Senior Tour.Ligging: aan een 2 km lang zandstrand aan de oost-kust van Mauritius ligt het Constance Belle Mare Plage Hotel. De transfer duurt ongeveer 60 minuten.Hotel: twee 18-holes championship golfbanen, die voor de hotelgasten zonder greenfee ter beschikking staan, behoren tot dit resort, alsmede de „Le Spa de Constance“, watersportcentrum met PADI duikschool, waterskiën en windsurfen. Aan land heeft u de keuze uit tennis, midgetgolf, fietsverhuur en de Golf Academy.

Voor fijnproevers beschikt het hotel over zeven restau-rants en vijf bars.Voor kinderen van 4 tot 12 jaar wacht in de „Kakoo Club“ een geweldig programma.Accommodatie: de 235 kamers en suites zijn smaak-vol ingericht en opgedeeld in vier categorieën. Alle kamers hebben een balkon of terras, airco, badkamer met bad en aparte douche/wc, lcd-tv, internettoegang, telefoon, minibar en een kluisje.Voor gasten met een verlangen naar meer privacy staan 20 villa’s met drie slaapkamers en privé zwembad op aanvraag ter beschikking.

ACCOMMOdATiES MAuriTiuS

15 Constance Belle Mare PlagePrijs per persoon/nacht in € Code: 236

Bezetting met pers. 1 2 kind 3-11

Prestige kamer

01.11.11 - 30.11.11 368 263 59

01.12.11 - 22.12.11 266 190 59

23.12.11 - 06.01.12 763 381 59

07.01.12 - 14.04.12 331 236 59

15.04.12 - 15.09.12 151 151 59

16.09.12 - 19.10.12 184 184 59

20.10.12 - 31.10.12 368 263 59

inclusief: halfpension.

Minimumverblijf: 7 nachten in de periode 23.12.11-02.01.12.

Kinderen: t/m 2 jaar gratis. Kortingen van 2 tot 17 jaar op aanvraag.

Vroegboekkorting: 10% korting bij boeking minimaal 30 dagen voor vertrek. Geldig: gehele jaar, behalve in de periode 23.12.11-06.01.12. Minimumverblijf 5 nachten.

6=5. Geldig: 07.01.12-31.03.12. Combineer-baar met vroegboekkorting.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘-agent.

16 Le TropicalOostkust

Klein en gezellig hotel met een bijzonder persoon-lijke service.Ligging: dit bijzondere hotel is gelegen aan de rustige oostkust van Mauritius tegenover Ile aux Cerfs en direct aan een lang en wit zandstrand. Het plaatsje Trou d‘Eau Douce ligt op loopafstand en de luchthaven is bereikbaar in ongeveer 60 minuten.Hotel: slechts 60 kamers garanderen een ontspannen en vriendelijke sfeer. Er is een lobby, een restaurant met vis- en internationale specialiteiten, een bar, een souvenirwinkel en internethoek net als een zwembad met zonneterras.

Accommodatie: de kamers zijn ingericht in traditionele stijl en onderverdeeld in 58 standaardkamers en 2 familiekamers. Alle kamers hebben een badkamer, tv, telefoon, airconditioning, kluisje, minibar en een terras of balkon. De familiekamers zijn ruimer.

Oostkust

Bezetting met pers. 1 2 kind 3-14

Standaardkamer

01.11.11 - 30.11.11 148 105 20

01.12.11 - 21.12.11 129 93 20

22.12.11 - 02.01.12 299 150 33

03.01.12 - 14.04.12 148 105 20

15.04.12 - 31.05.12 129 93 20

01.06.12 - 30.06.12 110 79 20

01.07.12 - 30.09.12 129 93 20

01.10.12 - 31.10.12 148 105 20

16 Le TropicalPrijs per persoon/nacht in € Code: 45086

Restaurant

inclusief: all inclusive.

Minimumverblijf: 6 nachten in de periode 21.12.11-02.01.12.

Kinderen: tot 3 jaar gratis bij de ouders op de kamer. Korting 2-17 jaar op aanvraag.

Toeslag:Verplicht Kerstdiner p.p. (kind 50% korting): 44 €Verplicht Nieuwjaarsdiner p.p. (kind 50% kor-ting): 56 €

Vroegboekkorting: 12% korting bij boeking tot 45 dagen voor vertrek. Geldig: gehele jaar, behalve in de periode 22.12.11-02.01.12. Minimumverblijf 6 nachten.

7=6, 9=7 of 13=9. Geldig: 01.-21.12.11 en 03.01.-30.09.12. Combineerbaar met vroeg-boekkorting.

Uitzicht op Constance Belle Mare Plage

Kamervoorbeeld standaardkamer

Page 37: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 37

De geheimzinnige en unieke natuur van La Réunion krijgt gestalte door imposante bergmassieven, diepe dalen en tropisch groene hoogvlaktes. Het eiland vormt een waar eldorado voor wandelaars, die hun hart kunnen ophalen op de vele goed bewegwijzerde wandelpaden door het bergachtige binnenland. La Réunion telt ruim 17 kilometer aan fraaie zand-stranden. De meeste kuststroken zijn echter wild en lopen steil af in zee. Het eiland geldt als een ideale vakantieplek voor natuurliefhebbers en men-sen die graag op ontdekking gaan. U kunt het in-drukwekkende La Réunion het beste verkennen tijdens wandelingen, tochten per mountainbike of autoritten dwars door het binnenland. De vulkaan Piton des Neiges reikt tot een hoogte van 3.069 meter en de Piton de la Fournaise is nog steeds actief. Naast het adembenemende landschap heeft La Réunion ook een veelzijdige cultuur. Het eiland is een overzees departement van Frankrijk en her-bergt een mengelmoes van culturen. De Creolen vormen de grootste bevolkingsgroep. Samen met Tamils, Madagassiërs, Afrikanen, moslims en Azi-aten zorgen ze voor een bonte, vriendelijke be-volkingsmix. Alle inwoners hebben een Frans paspoort.

Bevolking Het eiland La Réunion heeft ongeveer 777.000 in­woners, die hun oorsprong vinden in Afrika, Azië, Madagaskar en Frankrijk.

Paspoort/visa Omdat La Réunion een departement van Frankrijk is, volstaat voor EU­staatsburgers een geldig identiteits­bewijs. Bij een combinatiereis met Mauritius dient men in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek vanaf Mauritius geldig is.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting De luchthavenbelastingen zijn reeds bij het ticket in­begrepen.

Eten en drinken De keuken op La Réunion bestaat uit een gevarieerd aanbod van Franse, Creoolse, Indiase en Chinese ge­rechten. Kraanwater is drinkbaar, maar mineraalwater wordt aanbevolen.

Gezondheid De gezondheidszorg op het eiland is goed met vol­doende artsen en apotheken. Neem altijd een kleine reisapotheek mee met muggenspray, verband en pijn­stillers. Inentingen worden meestal niet voorgeschre­ven. La Réunion is malariavrij.

KledingIn de kustgebieden volstaat lichte zomerkleding. ’s Ochtends en ’s avonds kan een dunne jas van pas komen. In de bergen kan het gedurende de avond flink afkoelen.

Klimaat/reistijdLa Réunion kan het hele jaar bezocht worden. De beste reistijd is van mei tot november.

TijdsverschilHet tijdverschil met Europa bedraagt in de zomer plus twee uur en in de winter plus drie uur.

TalenDe spreektaal op La Réunion is Frans. Daarnaast behoort ook het Creools tot de omgangstalen.

Transport en verkeerOp Réunion wordt rechts gereden. De Franse verkeers­regels zijn van toepassing. Het wegennet bestaat uit goed onderhouden geasfalteerde wegen. Kleine zij­straatjes en landweggetjes zijn meestal ongeplaveid. Brandstof is op het hele eiland goed verkrijgbaar.

AccommodatiesOp La Réunion zijn slechts een paar luxe hotels. De meeste accommodaties zijn eenvoudig. Het gaat daarbij meestal om kleine pensions en landelijke hotels. Ze bieden goede maaltijden en een persoonlijke atmosfeer. Let op: er wordt veelal € 1 p.p.p.n. aan toeristenbelasting berekend.

Valuta en betaalmiddelenDe munteenheid is de Euro. Creditcards worden ge­accepteerd in hotels en in de steden. Reischeques kunnen worden omgewisseld.

ALGEMENE INFORMATIE

La RéunionWandelparadijs in de Indische Oceaan

Page 38: Best of Indian Ocean 2012

38

ROndReiZen La RéuniOn & MauRitius

Combinatiereis La Réunion & Mauritius 6-daagse actieve vakantie op La Réunion & 8-daagse strandvakantie op Mauritius

de hoogtepunten van deze twee eilanden in de indische Oceaan ervaart u tijdens deze combina-tiereis. Het vulkanische en groene eiland La Réunion én het vakantie-eiland Mauritius, met prachtige witte zandstranden en een turkooizen zee.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

dag 1: st. denis – st. Gilles les Bains. Na het ophalen van uw huurauto op de luchthaven van St. Denis rijdt u naar de westkust van het eiland naar de badplaats St. Gilles les Bains. Rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in het prachtige Grand Hotel du Lagon (zie pag. 43). 5 overnachtingen in Grand Hotel du Lagon (superior kamer).

dag 2: st. Gilles les Bains (ontbijt). Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag bijvoorbeeld via een kron-kelende bergpas naar Cilaos rijden. Onderweg heeft u een spectaculair uitzicht. Vanuit Cilaos kunt u prachtige wandelingen maken, maar ook een bezoek brengen aan de enige thermale bronnen in de Indische Oceaan. Deze waren in de vorige eeuw al een beroemd kuuroord.

dag 3: st. Gilles les Bains (ontbijt). Nog een dag ter vrije besteding. Geniet van het zwembad of maak een helikoptervlucht over de één van de drie vulkaankraters (niet inbegrepen).

dag 4: st. Gilles les Bains (ontbijt). Het is een aan-rader om ook een bezoek te brengen aan de nog steeds actieve vulkaan „Piton de la Fournaise“. Tijdens een wandeling langs de krater ziet u een bijzonder vulkanisch maanlandschap met lavavelden. Een pittige wandeling, maar absoluut de moeite waard!

dag 5: st. Gilles les Bains (ontbijt). Wederom een dag om het mooie groene eiland La Réunion met uw huurauto te verkennen. St. Denis is met haar 115.000 inwoners de grootste stad en is het economische cen-trum van het eiland. U kunt hier heerlijk flaneren langs de boulevard en de kleine Franse cafés en restaurants. St. Denis heeft geen zandstrand, maar wel oude kolo-niale villa‘s, lekker eten en een stadspark met tropische planten.

La Réunion & Mauritius - 13 dagen Code: 33444Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

inclusief: 5 nachten Grand Hotel du Lagon op La Réunion (logies/ontbijt), 6 dagen autohuur cat. B (Renault Clio o.g.) van/naar de luchthaven, 7 over-nachtingen Les Pavillons op Mauritius (halfpension) en standaardtransfers op Mauritius.

exclusief: vluchten, overige maaltijden, drankjes, optionele excursies en entreegelden, evt. tweede bestuurder (€ 15), verplichte airporttax huurauto (€ 24), evt. all inclusive verzekering huurauto (eigen risico €600), persoonlijke uitgaven en fooien.

Kinderen: max. 1 kind tot 6 jaar gratis in de kamer van de ouders.

toeslag:Halfpension in Grand Hotel du Lagon p.p.p.n. 44 €All Inclusive in Les Pavillons p.p.p.n. 88 €Toeslag Grand Hotel du Lagon p.p.p.n. 26.-30.11.11 25 €01.-03.05.12. 38 €Toeslag Les Pavillons p.p.p.n.03.-06.01.12. 126 €

Minimumleeftijd bestuurder: 23 jaar en 2 jaar in het bezit van het rijbewijs.

In de berekening van de reissom is gebruik gemaakt van de Combo Iles Vanille Special.

afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer infor matie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Bezetting met pers. 1 2 kind 6-17

01.11.11 - 25.11.11 3.806 2.166 854

26.11.11 - 16.12.11 3.203 1.864 854

17.12.11 - 23.12.11 3.806 2.166 854

24.12.11 - 06.01.12 7.151 3.936 1.205

07.01.12 - 31.01.12 3.806 2.166 854

01.02.12 - 30.04.12 3.203 1.864 854

01.05.12 - 30.09.12 2.573 1.549 854

01.10.12 - 31.10.12 3.806 2.166 854

Strand bij Les Pavillons

Droomstrand Cirque Salazie op La Réunion

dag 6: La Réunion – Mauritius (ontbijt/diner). Van-daag rijdt u naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert. Vlucht naar Mauritius (niet inbegrepen) waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. 7 overnachtingen in Les Pavillons Hotel (superior kamer).

dag 7: Mauritius (ontbijt/diner). Mauritius biedt prachtige zandstranden en het hele jaar door heerlijke watertemperaturen. U kunt heerlijk genieten van alle faciliteiten die Les Pavillons u te bieden heeft. Het hotel ligt aan een prachtig zandstrand van 600 m en heeft 4 zwembaden (zie ook pag. 28).

dag 8: Mauritius (ontbijt/diner). Mauritius is niet alleen een mooie strandbestemming, er wordt ook een verscheidenheid aan excursies aangeboden. Denk aan de botanische tuin „Pamplemousses“, de zevenkleu-rige aarde van Chamarel of de hoofdstad Port Louis, met de kleurrijke markt en de moderne winkelcentra aan het Waterfront.

dag 9: Mauritius (ontbijt/diner). Nog een dag ter vrije besteding op Mauritius. Uw hotel heeft een heer-lijke spa waar diverse behandelingen mogelijk zijn en maar liefst 4 restaurants (inclusief een gastronomisch Thais restaurant) en 3 bars.

dag 10: Mauritius (ontbijt/diner). Geniet van nog een stranddag of maak een catamarantocht langs de kust (niet inbegrepen).

dag 11: Mauritius (ontbijt/diner). Een relaxte dag aan het strand of aan de lagune voor het hotel.

dag 12: Mauritius (ontbijt/diner). Voor sportieve gasten heeft les Pavillons voldoende mogelijkheden. Zo kunt u hier windsurfen, waterfietsen, kajakken, zielen, snorkelen, uitstapjes maken in een boot met een glazen bodem en waterskieën. Tegen vergoeding kunt u ook duiken, met een speedboot varen of diep-zeevissen.

dag 13: Mauritius (ontbijt). Transfer naar de lucht-haven van Mauritius. Einde van een heerlijke reis.

Page 39: Best of Indian Ocean 2012

39BEST OF INDIAN OCEAN

AuTOrONDrEIzEN LA réuNION

La réunion à la carte Individueel het eiland verkennen in 8 dagen

Stel uw eigen reisprogramma samen en reis flexibel en individueel over het eiland. u kunt er bijvoorbe-eld voor kiezen om vooraf alle accommodaties vast te leggen of alleen de eerste twee overnachtingen, terwijl u ter plaatse de overige accommodaties reserveert. zo heeft u alle vrijheid om uw rondreis over het eiland vorm te geven. u beslist zelf sponta-an ter plekke waar u de volgende overnachting wilt doorbrengen.

Hoe werkt het?Kies uw eigen accommodatietype: traditioneel en een-voudig, goede middenklasse of luxe (u kunt de cate-gorieën naar believen combineren; vraag ons naar de individuele details). Bij een rondreis dient u de eerste twee overnachtingen voor vertrek te reserveren. Daar-na kunt u ter plaatse uw volgende accommodaties boeken. Natuurlijk kunt u ook al uw overnachtingen al vooraf vastleggen. Wij helpen u graag bij het samen-stellen van een reisprogramma op maat.Onze lokale agent overhandigt u een exacte lijst met de deelnemende hotels, waarin telefoonnummers, adressen en natuurlijk de hoogtepunten van de omge-ving staan vermeld.

De hoogtepunten van het eiland:St-Denis: hoofdstad met een historisch centrum en tevens de grootste stad van het eiland. Geniet van de betoverende geuren op de bonte markten, de oude en nieuwe façades in de binnenstad en de typisch Creoolse villa’s.St-Gilles-les-Bains: geldt als het „St-Tropez“ van La Réunion met een aanstekelijk nachtleven en een moderne jachthaven. U hebt hier de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken over het eiland.Boucan Canot, L’Hermitage, La Salines les Bain, St-Leu: prachtige kuststroken in het westen met de mooiste stranden van La Réunion. Ideaal voor een paar ontspannende stranddagen.St-Pierre: het gebied van St-Pierre tot aan St-Philippe ligt in het wildromantische zuidoosten van het eiland. De drooggevallen lavastromen geven een mysterieus en sprookjesachtig karakter aan het landschap.St-Philippe: het oude centrum straalt een koloniale atmosfeer uit met een levendige weekmarkt. Aanraders zijn de „Jardin des Parfums et des Epices“ en een excursie langs de lavastroom van Piton de la Fournaise.Cirque de Cilaos: de bergketens Cirque de Cilaos en Cirque de Salazie omsluiten het in het binnenland ge-legen Piton des Neiges (met 3069 meter de hoogste bergtop van La Réunion). Hier zijn uitstekende wan-delmogelijkheden, paragliding en canyoning met aan-sluitend een bad in de thermale bronnen.Cirque de Salazie, Hell-Bourg: hier treft u groene landschappen, bananen- en suikerrietplantages en duizelingwekkende watervallen aan. In het Salaziedal zijn uitstekende wandelmogelijkheden.Piton de la Fournaise: de 2631 meter hoge en nog steeds actieve vulkaan vormt het absolute hoogtepunt van La Réunion. De vulkaan kan het beste in de vroege ochtend worden bezocht.La Plaine-des-Cafres: ideaal uitgangspunt voor uit-dagende wandelingen naar de hoofdkrater van Piton de la Fournaise. Ook kunt u hier het vulkaanmuseum Maison du Volcan bezoeken.La Plaine-des-Palmistes: hoogplateau geschikt voor excursies en wandelingen in de adembenemende vul-kaanregio. Bezoek ook de markt nabij Place de l’Eglise en maak een paar aangename boswandelingen.

La réunion à la carte - 8 dagenCode: 27618reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: ontvangst op de luchthaven en assisten-tie ter plaatse, accommodatie op basis van logies en ontbijt, huurauto van/tot St-Denis categorie A voor 8 dagen (gebaseerd op 24 uur. Basis, bijvoor-beeld Renault Clio met airco of vergelijkbaar), on-gelimiteerd aantal kilometers, beperkte casco-, diefstal- en inzittendenverzekering.

Exclusief: luchthavenbelasting EUR 24 per auto, extra bestuurder EUR 15, brandstof, persoonlijke uitgaven en overnachtingbelasting.

Toeslag:All Inclusive pakket, huurauto cat. A, per dag: 9 €Halfpension 2-sterren p.p. per reis: 200 €Halfpension 3-sterren p.p. per reis: 245 €Halfpension 4-sterren p.p. per reis: 333 €

De reisduur kunt u vanzelfsprekend zelf aan-passen. Prijs op aanvraag.

St-André, St-Benoit, Bras-Panon: in deze kustregio kunt u veel te weten komen over de vanille van de Bourbonplant, zoals in Maison de La Vanille in St- An-dré. In Bras-Panon kunt u de specerij ook zelf kopen.St-rose: begin van het wilde zuiden. Het bergmassief La Fournaise, de wilde oceaan en de monding van de Rivière de l’Est komen hier samen.Le Tévelave: ideaal startpunt voor wandelingen in het fraaie landschap van het zuidwestelijk deel van het eiland. Maïdo: spectaculair uitzicht vanaf Piton Maïdo op het bergdal Cirque de Mafate en richting de westkust.

2 sterrenhotels en guesthouses:Hotel Alamada of Les Fislos, St-Gilles-les-BainsDomaine de Fougeres, Le Tévelave Le Vieux Cep, CilaosLe Relais des Cimes, SalazieLes Géraniums, Plaine des CafresLa Ferme du Pommeau, La Plaine-des-Palmistes 3 sterrenhotels:Juliette Dodu, St-DenisHotel Swalibo, St-Gilles-les-BainsLe Nautile (min./max. 2 nachten), La Salines les BainsHotel Dimitile, Entre DeuxHotel Tsilaosa, CilaosIloha Village, St-Leu

4 sterrenhotels:Bellepierre, St-DenisBoucan Canot (min./max. 2 nachten), St-Gilles-les-BainsHotel St. Alexis (min./max. 2 nachten), St-Gilles-les-Bains Palm & Spa Resort (min./max. 2 nachten), St-PierreGuesthouse Villa Belle, St-PierreGuesthouse La Clé des Champs, St-Gilles-les-Hauts

Bezetting met pers. 1 2

2* Hotel of Guesthouse

01.11.11 - 31.10.12 639 559

3* Hotel

01.11.11 - 31.10.12 955 799

4* Hotel

01.11.11 - 31.10.12 1.489 1.076

Kustweg op La Réunion

Page 40: Best of Indian Ocean 2012

40

AUTORONDREIZEN LA REUNION

Eiland van contrasten8-daagse individuele autorondreis en wandelreis met strandverlenging

Eiland van contrasten8-daagse van/naar St-Denis

La Réunion wordt ook wel het eiland met de duizend gezichten genoemd. Het is zeker een eiland van contrasten met tropische vegetatie, fascinerende berglandschappen, actieve vulkanen en een kleur-rijke bevolking. Ontdek La Réunion zelf met een huurauto en tijdens prachtige wandelingen. Aan het einde van uw reis kunt u heerlijk ontspannen aan het kleine, maar fraaie zandstrand van St-Gilles. De geselecteerde accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen en liggen keurig op de route.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: St. Denis - St-Gilles-les-Bains. ’s Ochtends landt u in St. Denis. Begroeting op de luchthaven, ophalen van de huurauto en rit naar uw hotel. Over-nachting in het Alamanda Hotel.

Dag 2: St-Gilles-les-bains – Cilaos (ontbijt). Over een kronkelende bergpas met een spectaculair uitzicht bereikt u Cirque de Cilaos, één van de hoogtepunten van uw reis. Het bergdorp Cilaos was vanwege de thermale bronnen en het spectaculaire uitzicht op de hoge bergen in de vorige eeuw al een beroemd kuuroord. 2 overnachtingen in Le Vieux Cep.

Dag 3: Cilaos (ontbijt). Excursies en korte wandelin-gen zijn mogelijk in Cirque de Cilaos. Een steile klim leidt naar de bergpas Col du Taibit, waar u kunt genie-ten van een prachtig uitzicht op Cilaos, Mafate en de Indische Oceaan. Een andere aanrader is het bergdorp Ilet à Cordes.

Dag 4: Cilaos – Plaine des Cafres (ontbijt). U rijdt naar het plateau van Plaine Palmistes, wat de verbinding vormt tussen de hoogste berg van La Réunion, de Piton des Neiges en de nog steeds actieve vulkaan Piton de la Fournaise. ’s Middags bezoekt u het Forêt de Bébourund en het Forêt de Belouve, waar u prach-tige regenwouden vindt. 2 overnachtingen in Les Géraniums.

Dag 5: Plaine des Cafres (ontbijt). Vandaag maakt u de rit naar de Piton de la Fournaise - een absoluut hoogtepunt - het landschap verandert abrupt. U ziet lavavelden zo ver als het oog rijkt. De vulkaan is nog steeds actief. De laatste uitbarsting was in 2010. Gelegenheid voor een ca. 6 uur durende wandeling in het maanlandschap rond de vulkaan.

Eiland van contrasten - 8 dagenCode: 12870Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Dag 6: Plaine des Cafres – Cirque de Salazie (ontbijt). Vandaag rijdt u naar Cirque de Salazie, de plaats Hell-bourg heeft als enig overzees plaatsje de onderschei-ding als één van de mooiste dorpjes in Frankrijk. De vallei biedt een groen landschap, bananen- en suiker-rietplantages, bruisende watervallen en goed beweg-wijzerde wandelroutes. 2 overnachtingen in Le Relais des Cimes.

Dag 7: Cirque de Salazie (ontbijt). Vandaag is er ge-legenheid een wandeling te maken door het mooie tropische landschap.

Dag 8: Cirque de Salazie – St. Denis (ontbijt). Op de terugweg naar St. Denis heeft u de mogelijkheid om de „Maison de la Vanille“ aan de oostkust te be-zoeken. Op dit Creoolse landgoed wordt de beroemde vanillestruik Bourbon verbouwd en verwerkt. Aan-sluitend rit naar de luchthaven voor uw terugvlucht of voor een verlenging op La Réunion of Mauritius.

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 31.10.12 998 559

In een oogopslag • individuele rondreis per huurauto• ontdek het veelzijdige landschap• mogelijkheid tot strandverlenging

Wandelen op La Réunion

Strandverlenging5 dagen van/naar St-Gilles-les-Bains

Na uw rondreis per huurauto over het eiland is St-Gilles-les-Bains de ideale omgeving voor enkele dagen verblijf aan het strand.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 8: Cirque de Salazie – Saline-les-Bains. Vandaag rijdt u langs de westkust naar de badplaats St-Gilles-les-Bains, waar u bij het hotel uw huurauto inlevert. 4 overnachtingen in het Le Nautile Hotel.

Dag 9: Saline-les-Bains (ontbijt). Aan het strand bij het hotel kunt u heerlijk ontspannen. Excursies kunt u ter plaatse boeken.

Dag 10: Saline-les-Bains (ontbijt). De stranden van La Réunion zijn geliefd bij toeristen en de lokale be-volking. s Avonds kunt u terecht bij de restaurants en bars in de omgeving.

Dag 11: Saline-les-Bains (ontbijt). Ontdek de onder-waterwereld van het eiland. Duiken en snorkelen wordt aangeboden evenals diepzeevissen.

Dag 12: Saline-les-Bains (ontbijt). U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Strandverlenging - 5 dagenCode: 33340Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: 4 overnachtingen met ontbijt, transfer hotel - luchthaven.

Toeslag:one-way kosten bij inleveren auto in St. Gilles 31 €

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 09.01.12 628 374

10.01.12 - 05.02.12 498 294

06.02.12 - 31.05.12 548 329

01.06.12 - 30.06.12 498 294

01.07.12 - 31.07.12 548 329

01.08.12 - 31.08.12 628 374

01.09.12 - 30.09.12 548 329

01.10.12 - 31.10.12 628 374

Inclusief: overnachtingen, vermelde maaltijden, informatiepakket volgens programma, 7 dagen huurauto van/naar St. Denis, cat Renault Clio o.g. (berekend per 24-uur met airco, 3-deurs) met on-gelimiteerd aantal kilometers en casco-, diefstal- en ongevallen/inzittendenverzekering en lokale bela-stingen.

Exclusief: vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, entreegelden, lucht-havenbelasting van € 24 voor de huurauto, even-tuele extra bestuurder € 15, benzine en toeristen-belasting.

Toeslag:All inclusive autoverzekering 9 €Halfpension p.p.p.n. 200 €

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer in-formatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Page 41: Best of Indian Ocean 2012

41BEST OF INDIAN OCEAN

RONDREIZEN LA REUNION

Het eiland zelf ontdekkenIn 8 dagen het eiland te voet of per 4x4 met gids verkennen

Natuur & avontuur8 dagen begeleide privérondreis

Tijdens deze begeleide rondreis beleeft u de hoogte-punten van het eiland in een kleine groep. Samen met uw reisleider ontdekt u de nog actieve vulkaan Piton de la Fournaise, het wilde zuiden met z´n charmante dorpen en de badplaats Saint Gilles.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: St. Denis – St-Gilles-les-Bains. Op de lucht-haven ontmoet u uw lokale reisleiding. Transfer per shuttlebus naar St-Gilles-les-Bains. 2 overnachtingen in Boucan Canot.

Dag 2: St-Gilles-les-Bains (ontbijt). U kunt vandaag heerlijk relaxen aan het strand van St-Gilles-les-Bains.

Dag 3: St-Gilles-les-Bains – Cilaos - Entre-Deux (ontbijt/diner). In de vroege ochtend wordt u opge-haald door uw chauffeur en reist u naar Cilaos (lunch is inclusief). Verken het wonderschone landschap met tropische flora en fauna in uw terreinwagen. s Middags gaat de reis verder naar de westkust. Overnachting in Hotel Dimitile.

Dag 4: Entre-Deux - St. Anne (ontbijt/diner). Van-daag gaat de reis via de ongerepte zuidkust van het eiland naar St. Anne. 4 overnachtingen in Diana Dea Lodge.

Dag 5: Piton de la Fournaise (volpension). Deze dag staat in het teken van de nog actieve vulkaan. Verken het unieke maanlandschap per terreinwagen of te voet.

Dag 6: Salazie (volpension). Vandaag wordt u op-gehaald door uw gids/chauffeur en rijdt u per terrein-wagen naar Cirque de Salazie. De lunch is inclusief. Verken deze prachtige groene vulkaankrater met zijn vele watervallen.

Dag 7: St. Anne (ontbijt/diner). Ga vandaag naar het strand of geniet van de faciliteiten van het hotel.

Dag 8: St. Anne- St. Denis (ontbijt) Per shuttlebus gaat u terug naar de luchthaven. Uiteraard kunt u uw verblijf verlengen. Wij geven u graag advies.

Natuur & Avontuur - 8 dagenCode: 33324Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: ontvangst op de luchthaven en assisten-tie ter plaatse, gedetailleerde reisbeschrijving, excursies volgens programma in 4x4 terreinwagen met gids, overnachtingen en maaltijden volgens programma.

Exclusief: vluchten, persoonlijke uitgaven, fooien en toeristenbelasting.

Aantal deelnemers: 2 personen.

Kinderen: kinderkortingen op aanvraag.

Korting vanaf 3 reizigers op aanvraag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 31.10.12 2.335 2.150

De kleine doorkruising 8-daags wandelavontuur van/naar St. Denis

U wandelt in 8 dagen op individuele basis dwars over La Réunion, waarbij u kunt genieten van het prachtig ongerepte landschap.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: St. Denis – Saint Gilles les Bains (ontbijt). Begroeting op de luchthaven door de lokale agent en overhandiging van het reisprogramma. Transfer per shuttlebus naar uw hotel. We raden aan vandaag vol-doende proviand in te slaan voor de komende wandel-dagen. Overnachting in Hotel Alamanda.

Dag 2: Saint Gilles les Bains – La Nouvelle (ontbijt). Rond 07.00 uur wordt u opgehaald en naar „Belièr“ gebracht. Uw bagage kunt u achterlaten in Hotel Ala-manda. Uw eerste, makkelijke, wandeling brengt u in 3-4 uur naar La Nouvelle. Overnachting in berghut La Nouvelle (slaapzaal).

Dag 3: La Nouvelle – Marla (ontbijt). Afhankelijk van de gekozen wandelroute bent u vandaag 2 tot 4 uur onderweg. Al wandelend komt u langs de mooiste plekken op La Réunion. Overnachting in berghut Mar-la (slaapzaal).

Dag 4: Marla – Cilaos (ontbijt). Vandaag de beklim-ming van de Col du Taïbit (2200 m). Uw inspanning wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Daarna gaat het verder over de Cirque de Mafate naar het kuuroord Cilaos. 2 overnachtingen in Le Vieux Cep.

Dag 5: Cilaos (ontbijt). Dag ter vrije besteding in dit charmante bergdorpje. U kunt hier o.a. warmwater-bronnen bezoeken of een mountainbike huren en de omgeving verkennen.

Dag 6: Cilaos – Saint Gilles les Bains (ontbijt). U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en teruggebracht naar Saint Gilles les Bains. 2 overnachtingen in Hotel Alamanda.

Dag 7: Saint Gilles les Bains (ontbijt). Dag ter vrije besteding om te genieten van de Indische Oceaan.

Dag 8: Saint Gilles les Bains – St. Denis (ontbijt). Per shuttlebus wordt u teruggebracht naar de lucht-haven van St. Denis. Uiteraard kunt u uw verblijf ook verlengen.

De kleine doorkruising - 8 dagenCode: 27577Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: ontvangst op de luchthaven en assisten-tie ter plaatse, gedetailleerd reisprogramma en wandelkaart, overnachtingen met ontbijt en trans-fers volgens programma.

Exclusief: vluchten, overige maaltijden, fooien, eventuele feestdagentoeslag en toeristenbelasting.

Kinderen: niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Kinderkorting tot 11 jaar op aanvraag.

Deze wandelreis is niet geschikt voor alleen-reizende personen!

Op dag 2 en 3 verblijft u in de berghutten op een slaapzaal (eenpersoons- of tweeper-soonskamers zijn niet mogelijk).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer in-formatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 31.10.12 853 640

In een oogopslag • keuze tussen een trektocht & begeleide

rondreis in een 4x4• beide routes bieden mooie fotomomenten • gegarandeerd vertrek vanaf 2 personen

Prachtige natuur

Page 42: Best of Indian Ocean 2012

42

Autorondreizen LA réunion

Familiereis La réunion7-daagse autorondreis over het eiland

Leer met uw familie het spectaculaire landschap en de fantastische natuur van dit unieke eiland kennen.

reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

dag 1: St-denis – St-Leu (ontbijt). Ontvangst op de luchthaven, waarna u uw reisdocumenten en huur auto in ontvangst neemt. Rit naar het hotel in St-Leu. 2 overnachtingen Hotel Iloha.

dag 2: St-Leu (ontbijt). St-Leu is de hotspot voor surfers en zonaanbidders op La Réunion. Maar u kunt hier niet alleen zandkastelen bouwen. Cirque de Cilaos ligt vlakbij en dit gebied biedt uitstekende mogelijk heden om te wandelen. Wie niet wil wandelen kan met de auto prachtige uitkijkpunten gemakkelijk bereiken.

dag 3: St-Leu - Plaine des Cafres (ontbijt). Precies tussen twee wonderschone natuurlijke wonderen, Cirque de Cilaos en de nog steeds actieve vulkaan Piton de la Fournaise, ligt uw bestemming van vandaag. Bezoek eens het Maison du Volcan. In dit museum leert u over het ontstaan van een vulkaan tot aan de ontwikkeling van een bergmassief, ook wel „Cirque“ genaamd. 2 overnachtingen Les Géraniums.

Familiereis La réunionCode: 45453reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

inclusief: ontvangst op de luchthaven en assisten-tie ter plaatse, gedetailleerd reisprogramma, huur-auto cat. C, ongelimiteerde kilometers, gedeeltelijke dekking van casco, diefstal en inzittendenverzeke-ring, lokale belastingen, overnachtingen met ontbijt in een tweepersoonskamer met een extra bed of een familiekamer.

exclusief: vluchten, overige maaltijden, benzine, contractkosten huurauto en kosten extra bestuur-der, fooien, persoonlijke uitgaven, eventuele feest-dagentoeslag en toeristenbelasting.

toeslag:All inclusive verzekering huurauto per dag: 15 €Halfpension per volwassene per reis: 219 €Halfpension per kind per reis: 169 €

Bij een boeking van 2 volwassenen en 2 kin-deren worden automatisch een familiekamer of 2 tweepersoonskamers geboekt.

Toeslag voor een verblijf tussen 19.12.11 tot 03.01.12 op aanvraag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer in-formatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Bezetting met pers. 2

Volwassene

01.11.11 - 31.10.12 691

1 kind (2-11 jaar) + 2 volbetalenden

01.11.11 - 31.10.12 240

2 kinderen (2-11 jaar) + 2 volbetalenden

01.11.11 - 31.10.12 315

in een oogopslag • op weg in een comfortabele huurauto • fantastische natuur - een beleving voor

kinderen• strandverlenging mogelijk Wandelen op La Réunion

dag 4: Plaine des Cafres (ontbijt). Na alles wat u nu geleerd heeft over de vulkaan, is het tijd voor een wan-deling langs de kraterrand. Als alternatief kunt vanaf een uitkijkpunt ook uitkijken op het niet ver beneden u gelegen maanlandschap.

dag 5: Plaine des Cafres - St-Anne (ontbijt). Weet u hoe parfum wordt gemaakt en wat daarvoor nodig is om het te maken? Zo niet, bezoek dan vandaag de „Jardin des Parfums et des Epices“. Of vervolg het pad van de vulkaan en ontdek de lavastromen die naar de kust leiden. In de namiddag rijdt u naar de oostkust, naar St-Anne. 2 overnachtingen Diana Dea Lodge.

dag 6: St-Anne (ontbijt). De lodge is gevestigd in een voormalig jachtgebied in een prachtig landschap met een heerlijk uitzicht over de Indische Oceaan. Geniet van een stranddag of leer alles over de myste-rieuze vanillestokje die hier op het eiland worden ver-bouwd. De plantage ligt slechts op een paar kilometer afstand.

dag 7: St-Anne - St-denis (ontbijt). U keert terug naar de luchthaven van St-Denis en levert uw huurau-to in. Terugreis naar huis of een mogelijkheid tot een strandverlenging.

Page 43: Best of Indian Ocean 2012

43BEST OF INDIAN OCEAN

ACCOmmODATIES LA RéuNION

Bezetting met pers. 1 2 Kind 2-11

Standaardkamer

01.11.11 - 09.01.12 143 86 13

10.01.12 - 05.02.12 110 66 13

06.02.12 - 31.05.12 123 75 13

01.06.12 - 30.06.12 110 66 13

01.07.12 - 31.07.12 123 75 13

01.08.12 - 31.08.12 143 86 13

01.09.12 - 30.09.12 123 75 13

01.10.12 - 31.10.12 143 86 13

Le Nautile Prijs per persoon/nacht in € Code: 33355

Inclusief: logies/ontbijt.Toeslag:Halfpension p.p.p.n. (kind 50% korting): 38 €Verplicht Kerstdiner p.p. (kind 50% korting): 110 €Verplicht Nieuwjaarsdiner p.p. (kind 50% korting): 218 €Verplicht Valentijnsdiner p.p. (kind 50% korting): 66 €Retourtransfer vanaf de luchthaven p.p.: 83 €

Bij een verblijf van minimaal 10 nachten ont-vangt u 20% korting. Geldig: 10.01.-30.09.12 o.b.v. logies/ontbijt.

Het hotel ligt direct aan het zandstrand en biedt een goede service, gezellige sfeer en fantastische ligging.Ligging: het gezellige en in Creoolse stijl ingerichte hotel ligt op een fantastische locatie, direct aan het zandstrand, in een weelderige vegetatie en aan de westkust van het eiland. In de omgeving vindt u een aantal restaurants en souvenirwinkels. Het vliegveld ligt op ongeveer 45 minuten.Hotel: een zwembad met zonneterras, een jacuzzi en een kinderbad nodigen uit tot ontspannen. Naast een bibliotheek, zijn er kajaks, snorkeluitrustingen en is er tafeltennis. Culinaire hoogstandjes vindt u in het restaurant met lokale en Franse gerechten en thema-buffetten. Er is ook een bar en op het strand zijn voor de gasten gratis stoelen en parasols beschikbaar.Accommodatie: de 43 gezellige kamers en suites zijn ingericht in heldere tinten en voorzien van een bad-kamer, haardroger, airconditioning, minibar, satelliet-tv, kluisjes en balkon of terras.

Gemoedelijk strandresort aan het prachtige strand van Hermitage - les Bains. Ideaal voor ge-zinnen en jonge actieve vakantiegangers.Ligging: aan de westkust bij het plaatsje Hermitage. Het hotel is in Creoolse stijl gebouwd en ligt in een grote tuin. Dichtbij St. Gilles, waar diverse inkoop-mogelijkheden en restaurants zijn. Het hotel wordt slechts door een kleine weg van het strand geschei-den. Hotel: het hotel heeft 1 restaurant, 2 zwembaden, een miniclub voor 3-12 jarigen en een conferentiezaal. In de lobby heeft u toegang tot het draadloze netwerk (WLAN).Accommodatie: 146 kamers die zijn ondergebracht in 17 gebouwen. Alle kamers hebben airconditioning, een badkamer, satelliet-tv, telefoon, een minibar, een kluisje, een haardroger en een balkon of terras.

Gerenoveerd hotel dat gebouwd is in traditioneel Creoolse stijl aan het mooie zandstrand van St-Gilles-les-Bains. Ligging: aan de westkust in de gezellige badplaats St-Gilles-les-Bains met gezellige café‘s en winkel-tjes. Het hotel ligt op circa 45 minuten van de lucht-haven.Hotel: de 174 kamers zijn verdeeld over 23 moderne villa‘s. Er zijn 3 restaurants waar u van heerlijk smaak-volle culinaire creaties kunt genieten. Er is een snack-bar, winkeltje, fitnessruimte en spa. U kunt heerlijk ontspannen rond het ruime zwembad.Accommodatie: alle superior en deluxe kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een balkon of terras, een badkamer, satelliet-tv, een minibar, een kluisje, internettoegang, airconditioning en een haardroger. De Junior suites zijn groter en hebben een woonge-deelte.

Bezetting met pers. 1 2 Kind 6-17

Standaardkamer

01.11.11 - 30.11.11 213 114 28

01.12.11 - 16.12.11 165 90 28

17.12.11 - 23.12.11 213 114 28

24.12.11 - 02.01.12 225 120 63

03.01.12 - 03.05.12 165 90 28

04.05.12 - 30.09.12 145 80 28

01.10.12 - 31.10.12 213 114 28

Hotel Le RecifPrijs per persoon/nacht in € Code: 33380

Inclusief: logies/ontbijt.minimumverblijf: 5 nachten in de periode 24.12.11-02.01.12, halfpension is verplicht.Toeslag:Halfpension p.p.p.n. (kind 6-11 50% korting): 35 €Verplicht Nieuwjaarsdiner p.p. (kind 6-11 50% korting): 113 €

Bezetting met pers. 1 2 kind 6-17

Superiorkamer

01.11.11 - 30.11.11 335 180 50

01.12.11 - 16.12.11 285 155 50

17.12.11 - 23.12.11 335 180 50

24.12.11 - 02.01.12 360 193 94

03.01.12 - 03.05.12 285 155 50

04.05.12 - 30.09.12 210 118 50

01.10.12 - 31.10.12 335 180 50

Grand Hotel du LagonPrijs per persoon/nacht in € Code: 33425

Inclusief: logies/ontbijt.minimumverblijf: 5 nachten in de periode 24.12.11-02.01.12, halfpension is verplicht.Toeslag:Halfpension p.p.p.n. (kind 6-11 50% korting): 44 €Verplicht Kerstdiner p.p. (kind 6-11 50% korting): 100 €Verplicht Nieuwjaarsdiner p.p. (kind 6-11 50% korting): 188 €

Le Nautile La Saline-les-Bains

Hotel Le RecifWestkust / Hermitage - les Bains

Grand Hotel du LagonSt-Gilles-les-Bains

Een veelzijdige wereldOvernachtingsmogelijkheden op het hele eiland

Zwembad van Hotel Le Nautile

Le Recif

Grand Hotel du Lagon

Page 44: Best of Indian Ocean 2012

44

Madagaskar is het op 3 na grootste eiland ter wereld en wordt ook wel het zesde continent genoemd. Op Madagaskar treft u naast tropische stranden ook ondoordringbare regenwouden aan. Hier wonen veel zeldzame diersoorten, zoals de lemuren die alleen op Madagaskar voorkomen. Madagaskar wordt steeds populairder als reisbestemming vanwege de unieke flora en fauna, de afwisselende landschappen en de verschillende klimaatzones. Ook de heerlijke Malagassische keuken en de vriendelijke en gastvrije bewoners dragen bij aan de populariteit van het eiland.

Bevolking Het eiland wordt bewoond door 18 aan elkaar verwante etnische bevolkingsgroepen van Maleise, Afrikaanse en Arabische afkomst. Het eiland telt ca. 20,5 miljoen inwoners.

Paspoort/visa U heeft een visum nodig dat bij aankomst wordt afge-geven voor een verblijfsduur van maximaal 90 dagen. De visumkosten bedragen ca. € 60. Uw paspoort dient na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Eten en drinken De Malagassische keuken wordt sterk beïnvloed door de Franse keuken, maar er wordt ook veel rijst ge bruikt. U kunt het beste mineraalwater drinken.

Gezondheid Een malariakuur wordt sterk aangeraden. Vergeet ook niet om muggenzalf en zonnecrème mee te nemen!

InentingenReizigers die korter dan 1 jaar geleden in een gebied zijn geweest waar gele koorts heerst, dienen ingeënt te zijn tegen gele koorts. Daarnaast zijn de gebruikelijke inentingen aan te bevelen: hepatitis A en B, tyfus en DTP (difterie-tetanus-polio).

KledingAfhankelijk van de reistijd en het gebied, maar katoenen zomerkleding én regenkleding volstaat meestal. In het hooggebergte zijn een warme trui en dichte schoenen aan te bevelen.

Klimaat/reistijdHet tropische klimaat van Madagaskar kent 2 seizoenen. De droge tijd loopt van mei tot november, waarbij de dagtemperatuur varieert van ca. 25 graden aan de kust tot ca. 18 graden in de bergen. ’s Nachts kans op vorst. Tijdens de regentijd (december tot april) is het aan de kust ca. 35 graden en ca. 28 graden in de bergen. Aan de kust is het vaak warmer dan in Tana, dat op 1.300 m ligt. In het oosten moet het hele jaar door rekening wor-den gehouden met neerslag. In het zuidwesten regent het weinig.

LiggingDe hoogvlakte in centraal Madagaskar heeft een gemid-delde hoogte van 1.100 m. In oostelijke richting daalt het hoogland steil af, terwijl het hoogteverschil richting het westen heel geleidelijk verloopt. De Maromokotro is de hoogste berg van het eiland met 2.876 m.

TijdsverschilHet tijdsverschil bedraagt in de winter +2 uur en in de zomer +1 uur.

TalenFrans is de ambtelijke taal en het Malagasy is de officiële taal. Engels wordt maar langzaam populairder.

Transport en verkeerEr wordt rechts gereden. Het wegennet is goed op de hoofdverkeersaders van Tana naar Tulear. Recentelijk is men begonnen om ook de overige wegen te verbe-teren. Meestal wordt een auto met chauffeur en een compleet reisprogramma geboekt. Reizen met de veelal overvolle lokale taxi’s wordt niet aangeraden.

AccommodatiesDe Malagassische standaard kan niet worden verge-leken met Europa. De middenklasse accommodaties zijn eenvoudig en doelmatig ingericht.

Valuta en betaalmiddelenDe munteenheid is de ariary. 1000 MGA = ca. 0,37 EUR (stand juli 2011). Visa (Mastercard niet of heel beperkt) creditcards worden uitsluitend in grote hotels en banken geaccepteerd. Contant geld en traveller cheques in coupures van maximaal € 50 kunt bij de grotere wisselkantoren op de luchthaven van Antana-narivo omwisselen. Hou er rekening mee dat geld pinnen of wisselen tijdens de reis erg moeilijk kan zijn.

MADAGASKAR

MadagaskarThuis van de lemuren en een bijzondere planten- en dierenwereld

Page 45: Best of Indian Ocean 2012

45BEST OF INDIAN OCEAN

RONDREIzEN MADAgASkAR

Veelzijdig Madagaskar15-daagse reis door het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan van/tot Antananarivo

Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u o.a. de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst in Antananarivo. Transfer van de luchthaven naar Antananarivo (Tana). Aansluitend stads­tour en bezoek aan een lemurenpark met 9 lemuren­soorten, op zo´n 20 km buiten de stad. Overnachting Hotel De France; Std Plus: Le Royal Palissandre.

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe, ca. 170 km (ont-bijt). U rijdt via een bochtige weg door het hoogland naar Antsirabe. In Antsirabe maakt u een stadsrondrit. Deze stad wordt ook wel de ‘stad van de wateren’ genoemd. Er zijn veel warmwaterbronnen en 2 krater­meren. Ook bezoekt u het Andraikiba meer en een stenenslijperij. Overnachting Chambres du Voyageur; Std plus: Residence Camélia.

Dag 3: Antsirabe - Ranomafana, ca. 240 km (ontbijt). Onderweg naar Ranomafana maakt u een stop in Am­bositra. Hier bezoekt u een atelier en een boetiek met ’Zafimaniry’­kunst, gespecialiseerd in houtsculpturen en houtminitiaturen. Overnachting Hotel Centrest; Std Plus: Setam Lodge.

Dag 4: Ranomafana - Fianarantsoa, ca. 85 km (ontbijt). U bezoekt ’s ochtends vroeg het natuur­reservaat en ziet interessante flora en fauna: lemuren, orchideeën, diverse medicinale planten en het regen­woud. Er is ook een bezoek aan het thermale bad mogelijk, waaraan Ranomafana (heet water) haar naam ontleent. U rijdt verder naar Fianarantsoa. Overnachting Zomatel; Std Plus: Tsara Guest House.

Dag 5: Fianarantsoa - Ranohira, ca. 300 km (ontbijt/diner). Onderweg bezoekt u de wijnkelder in Ambala­vao en maakt u kennis met wijnen uit het wijngebied van Betsileo. Aansluitend kunt u zien hoe het Antemo­ro papier gemaakt wordt. Kort daarna komt u aan in het kleine reservaat Anja. Daar leven Katta lemuren in hun natuurlijke omgeving. De rit gaat verder via Ihosy en de hoogvlakte van Horombe naar Ranohira. 2 over­nachtingen Isalo Ranch; Std Plus: Le Jardin du Roy.

Veelzijdig Madagaskar - 15 dagenCode: 13457Reisdata: dagelijks (afhankelijk van de vluchten)

Prijs per persoon in €

Inclusief: transfers luchthaven­hotel­luchthaven, overnachtingen in standaardhotels of standaard plus hotels (Std Plus) naar keuze, vermelde maal­tijden, entreegelden voor de nationale parken inclu­sief lokale parkgids, vervoer volgens programma, Frans­ of Engelstalige chauffeur, boottransfers Manambato­Akanin’ny Nofy­Tamatave, BTW en toeristisch vignet.

Exclusief: vluchten (zowel intercontinentaal als het binnenlandse traject Tulear­Tana, Tamatave­Ile St. Marie en Ile St. Marie­Tana, duikexcursies, snor­kelen en andere watersporten op Ile St. Marie, eventuele excursie op de laatste dag, visumkosten, overige maaltijden, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers: min. 2 pers.

Toeslag:Toeslag Std Plus hotels (2­persoonskamer) p.p. 575 €Toeslag Std Plus hotels (1­persoonskamer) p.p. 900 €

Gereduceerde prijs vanaf 3 personen. Deze prijs en eventuele kinderkorting op aanvraag.

De 1­persoonsprijs is gebaseerd op een alleen­reizende persoon.

Dag 6: Ranohira (ontbijt/diner). U heeft de hele dag de gelegenheid om het Isalo N.P. te ontdekken met haar doorkliefde rotsmassieven, ravijnen, natuurlijke zwem­bassins en bijzondere fauna en flora. Een wandeling naar „Piscine Naturelle“ mag zeker niet ontbreken.

Dag 7: Ranohira - Tulear, ca. 230 km (ontbijt). U rijdt verder naar Tulear. De vlakke weg voert langs struiken en cactuswouden. Hier en daar zult u ook de typische graven van de Mahalafy stam tegenkomen. U bezoekt het arboretum, een door een Zwitser inge­richte verzameling van inheemse planten van Mada­gaskar. Overnachting Hotel Victory; Std Plus: Hotel Hippocampo

Dag 8: Tulear - Antananarivo (ontbijt). Transfer naar de luchthaven van Tulear en terugvlucht naar de hoofd­stad (niet inbegrepen). Aansluitend transfer naar uw hotel. Overnachting Hotel De France; Std Plus: Le Royal Palissandre.

Dag 9: Antananarivo - Andasibe ca. 140 km (ontbijt). De weg naar Andasibe voert door een landschap dat voornamelijk bestaat uit rijstvelden en beboste heuvels. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om de dieren te observeren die in het donker actief worden. Overnach­ting Grace Lodge; Std Plus: Vakona Lodge.

Dag 10: Andasibe - Manambato - Akanin’ny Nofy, ca. 200 km (ontbijt). In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan het reservaat van Analamazaotra. Ho­pelijk vindt u hier de bijzondere Indri lemuren! Daarna reist u verder naar Manambato. Hier stapt u over in een boot en vaart door het Pangalanes kanaal naar uw hotel in Akanin’ny Nofy. 2 overnachtingen in Hotel Le Palmarium; Std Plus: Bushhouse.

Dag 11: Akanin’ny Nofy (ontbijt). Ontdek de omgeving aan de oever van het Ampitabe meer. Hier vindt u o.a. het privépark Palmarium. In het park leven veel ver­schillende lemurensoorten. U kunt ook een kanotocht maken of gaan wandelen.

Dag 12: Akanin’ny Nofy - Tamatave - Ile St. Marie (ontbijt). ´s Ochtends vroeg maakt u een boottocht door het Pangalanes kanaal naar Tamatave. Als de vlucht Tamatave­Sainte Marie vroeg vertrekt, vindt de boottocht naar Tamatave al plaats op de avond van dag 11. Trans­fer naar de luchthaven en vlucht naar Sainte Marie (niet inbegrepen). Transfer naar uw hotel. 3 overnachtingen in Hotel Lakana; Std Plus: Princesse Bora Lodge.

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 ­ 31.10.12 3.300 1.875

Sifaka lemuur

In een oogopslag • privérondreis met Frans- of Engelstalige

chauffeur• dagelijks vertrekken (afhankelijk van de vluchten)• keuze uit standaard of standaard plus

accommodatie

Dag 13: Ile St. Marie (ontbijt). Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand gaan, snorkelen, duiken, fietsen, motorrijden of een wandeling maken.

Dag 14: Ile St. Marie (ontbijt). Ook deze dag kunt u zelf invullen. Met een beetje geluk kunt u hier bultrug walvissen zien (van juli tot september).

Dag 15: Ile St. Marie - Antananarivo (ontbijt). Trans­fer naar de luchthaven van Ile St. Marie en terugvlucht naar Tana (niet inbegrepen) voordat u naar Europa vliegt.

Page 46: Best of Indian Ocean 2012

46

RondReizen MadagaskaR

Het noorden van Madagaskar8-daagse rondreis van diego suarez naar nosy Be

Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. ontdek tijdens deze tour de schilderachtige schoon-heid van de nationale parken van Montagne d’ambre en ankarana en het eiland nosy Be aan de noord-westkust.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

dag 1: diego suarez (lunch). Na aankomst in Diego Suarez (vlucht van Tana naar Diego is niet inbegrepen) wordt u opgewacht door uw chauffeur en vertrekt u naar het nationale park ‚Montagne d‘Ambre‘. Hier kunt u kennismaken met diverse lemuursoorten en de veel-zijdige plantenwereld. Picknicklunch in het park. Over-nachting in de Nature Lodge; Std Plus: Domaine le Fontenaye.

dag 2: Montagne d´ambre - ankarana (ontbijt/lunch). Bezoek aan het park en aansluitend vertrek naar het nationale park van Ankarana. Hier bezoekt u de zogenoemde ‚Rode Tsingy‘, prachtig geërodeerde formaties van zacht rood zandsteen en een aantal grot-ten. Picknicklunch onderweg en overnachting in een lodge nabij het nationale park. Overnachting in Relais de l‘Ankarana; Std Plus: Tsingy Lodge.

Het noorden - 8 dagenCode: 33302Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

inclusief: alle transfers luchthaven-hotel-lucht-haven, inclusief ontvangst op de luchthaven, ac-commodatie op basis van de gekozen categorie met vermelde maaltijden, een picknick op dag 2 en 3, de excursies naar Ambohimanga en de hand-werkmarkt, entreegelden nationale parken inclu-sief plaatselijke parkgidsen, de boottocht Ankify - Nosy Be, het vervoer per terreinwagen Diego - Ankarana - Ankify inclusief chauffeur, BTW en toeristische vignetten.

exclusief: vluchten (zowel intercontinentaal als het binnenlandse traject Tana -Diego en Nosy Be - Tana), visumkosten, overige maaltijden en drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies.

kinderen: kinderkorting op aanvraag

aantal deelnemers: min. 2 pers.

Toeslag:Engelssprekende extra gids bij 2 pers. p.p. 475 €Toeslag Std Plus hotels (tweepersoonskamer) p.p. 625 €Toeslag Std Plus hotels (eenpersoonskamer) p.p. 925 €

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 31.10.12

Rondreis met 2 personen p.p. 1.175 925

Rondreis met 4 personen p.p. 1.106 856

Rondreis met 6 personen p.p. 1.050 800

Rondreis met 8 personen p.p. 1.013 763

in een oogopslag • privérondreis met Frans- of Engelstalige

chauffeur• nationale parken en strand• dagelijks vertrek (afhankelijk van de vluchten)

dag 3: ankarana - ankify (ontbijt). Bezoek aan het nationale park van Ankarana en vertrek naar Ankify, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft op het strand. Overnachting in Dauphin Bleu (beide cate-gorieën).

dag 4: ankify - nosy Be (ontbijt). Na het ontbijt transfer per boot naar het eiland Nosy Be. Daar trans-fer per auto naar uw hotel. De namiddag is ter vrije besteding aan het strand. 3 overnachtingen in Hotel Boucaniers; Std Plus: Amarina.

dag 5: nosy Be (ontbijt). Na het ontbijt dag ter vrije besteding of optioneel (tegen een toeslag) keuze uit 2 excursies. Optie 1: rit naar het Lokobe Reserve, waar u in het regenwoud lemuren kunt ontdekken. Tegen de avond via de berg Passot, waar u de zonsondergang over de naburige eilanden kunt bewonderen. Optie 2: vertrek met een „mini-cruise“ naar Nosy Komba, een klein naburig eiland, waar u lemuren zult zien. Dan op naar het kleine eiland Nosy Tany Kely met een onder-waterreservaat, rijk aan verschillende soorten vissen, koralen en verschillende soorten algen. Lunch op Tany Kely. Terug naar Nosy Be.

dag 6: nosy Be (ontbijt). Nog een heerlijke dag ter vrije besteding. Geniet van het strand of maak nog een optionele excursie.

dag 7: nosy Be – antananarivo (ontbijt). Ochtend ter vrije besteding. Daarna vlucht terug naar de hoofd-stad (niet inbegrepen). Na aankomst in Tana transfer naar de stad. Overnachting Hotel de France; Std Plus: Hotel Royal Palissandre.

dag 8: antananarivo (ontbijt). In de ochtend excur-sie naar Ambohimanga, de ‚blauwe heuvel‘ die ooit de heilige hoofdstad van het Merina koninkrijk was. Be-zoek aan de handwerkmarkt om wat laatste souvenirs te kopen. Transfer naar de luchthaven, waar de reis eindigt.

Witte zandstranden in het noorden van Madagaskar

Ankarana National Park

Page 47: Best of Indian Ocean 2012

47BEST OF INDIAN OCEAN

RONDREIzEN MADAgASkAR

Het diepe zuiden van Madagaskar per 4x415-daagse reis door het onbekende en ongerepte zuiden van Madagaskar

Deze reis begint met de bekende toeristische route langs het bekende Ranomafana regenwoud en het schitterende Isalo nationale park. Daarna wordt het avontuurlijker: u verlaat de prima asfaltweg, begeeft zich op de onverharde wegen en zandpaden naar het zuidelijkste puntje van Madagaskar, Fort Dauphin. Een tour voor avonturiers die niet bang zijn voor kleine ontberingen. Vanwege de weersomstandig-heden is deze tour alleen mogelijk van mei tot ok-tober.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antanarivo - Antsirabe. U rijdt via een bochtige weg door het hoogland naar Antsirabe. In Antsirabe maakt u een stadsrondrit. Deze stad wordt ook wel de ‘stad van de wateren’ genoemd. Er zijn veel warm­waterbronnen en 2 kratermeren. Ook bezoekt u het Andraikiba meer en een stenenslijperij. Overnachting in een hotel.

Dag 2: Antsirabe - Ranomafana (ontbijt). Onderweg naar Ranomafana maakt u een stop in Ambositra. Hier bezoekt u een atelier en een boetiek met ’Zafimaniry’­kunst, gespecialiseerd in houtsculpturen en houtmini­aturen. Daarna rijdt u verder naar Ranomafana, waar u incheckt in uw hotel. In de avond maakt u nog een wandeling langs de rand van het nationale park. Over­nachting in een hotel.

Dag 3: Ranomafana - Fianarantsoa (ontbijt). U bezoekt ’s ochtends vroeg het natuurreservaat en ziet interessante flora en fauna: lemuren, orchideeën, diverse medicinale planten en het regenwoud. Er is ook een bezoek aan het thermale bad mogelijk, waar­aan Ranomafana (heet water) haar naam ontleent. Doorreis naar Fianarantsoa. Overnachting in een hotel.

Dag 4: Fianarantsoa - Ranohira (ontbijt). Onderweg bezoekt u de wijnkelder in Ambalavao en maakt u ken­nis met wijnen uit het wijngebied van Betsileo. Aan­sluitend kunt u zien hoe het Antemoro papier gemaakt wordt. Kort daarna komt u aan in het kleine reservaat Anja. Daar leven Katta lemuren in hun natuurlijke om­geving. De rit gaat verder via Ihosy en de hoogvlakte van Horombe naar Ranohira. Overnachting in een hotel.

Dag 5: Ranohira (ontbijt). ´s Ochtends bezoek aan het indrukwekkende Isalo Park. Hier vindt u grote rots­blokken, maar ook bijzondere flora en fauna zoals de

Het diepe zuiden van Madagaskar per 4x4Code: 44678Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: transfers luchthaven­hotel­luchthaven, overnachtingen in standaardhotels, vermelde maal­tijden, entreegelden voor de nationale parken in­clusief lokale parkgids, vervoer volgens programma per 4x4 terreinwagen, Frans­ of Engelstalige chauf­feur, kampeeruitrusting in Beza (tent en een iso­matje), excursie naar Ambohimanga en de hand­werkmarkt, BTW en toeristenvignetten.

Exclusief: vluchten (zowel intercontinentaal als het binnelandse traject Fort Dauphin ­ Tana), overige maaltijden, visumkosten, drankjes, optionele ex­cursies, slaapzak, fooien en uitgaven van persoon­lijke aard.

kinderen: kinderkorting op aanvraag.

Aantal deelnemers: min. 2 pers.

Bezetting met pers. 1 2

01.05.12 ­ 31.10.12

Rondreis met 2 personen p.p. 2.769 2.325

Rondreis met 4 personen p.p. 2.631 2.188

Rondreis met 6 personen p.p. 2.269 1.825

In een oogopslag • privérondreis met Frans- of Engelstalige

chauffeur• ver van de toeristische paden• avontuurlijke reis met 1 nacht in een tent

Pachypodium, ook wel bekend als de ‚olifantsvoet‘. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel. Onderweg brengt u ook nog een bezoek aan het ‚venster‘, waar u de schoonheid van de zonsondergang kunt bewonderen. Overnachting in een hotel.

Dag 6: Ranohira - Beza (ontbijt). De vlakke weg voert vandaag langs struiken en cactuswouden. Hier en daar zult u ook de typische graven van de Mahalafy stam tegenkomen. In Andranavory verlaat u de geas­falteerde hoofdweg en steekt u de Onilahy rivier over. Vervolgens gaat de reis verder naar het Beza N.P. Overnachting in een tent.

Dag 7: Beza - Tsimanampetsotsa (ontbijt/diner). ´s Ochtends verkent u het park op zoek naar sifakas, lemuren, schildpadden en tenrecs. Vervolgens rijdt u naar Tsimanampetsotsa. Overnachting in een hotel.

Dag 8: Tsimanampetsotsa - Itampolo (ontbijt/diner). Via een onverharde weg langs de kust reist u verder zuidwaarts naar Itampolo. Onderweg kunt u met een beetje geluk schildpadden zien. Overnachting in een hotel.

Dag 9: Itampolo - Lavanono (ontbijt). De reis gaat verder via slechte wegen en zandpaden naar de kust. Onderweg steekt u de Linta rivier over en vervolgens rijdt u verder naar Lavanono. Overnachting in een hotel.

Dag 10: Lavanono - Cap Sainte Mari - Faux Cap (ontbijt) Via een slechte weg gaat de reis verder naar Faux Cap. Op verzoek kunt u onderweg een bezoek brengen aan Kaap St. Marie, het zuidelijkste punt van Madagaskar. In deze omgeving hebben lang geleden reuzenvogels geleefd (Aepyornis), maar ook vandaag de dag vindt men hier nog reuzeneieren van deze vogels, meestal gebroken maar soms zelfs intact. U vervolgt de weg naar Tsiombe. Overnachting in een hotel.

Dag 11: Faux Cap - Berenty Via Ambovombe rijdt u vandaag verder naar Berenty, waarbij de weg steeds een beetje beter wordt. Overnachting in een hotel.

Dag 12: Berenty - Fort Dauphin (ontbijt). Vandaag rit naar Fort Dauphin. Overnachting in een hotel.

Dag 13: Fort Dauphin (ontbijt). In de ochtend excur­sie naar de baai van Lokaro. In de namiddag rijdt u terug naar de zee en Fort Dauphin. Overnachting in een hotel.

Ranomafana N.P.

Dag 14: Fort Dauphin - Antananarivo (ontbijt). Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Nahampoana Reserve, een privé-reservaat met lemuren op ca. 7 km van de stad. ´s Middags transfer naar de luchthaven van Fort Dauphin voor uw vlucht naar Antananarivo (niet inbegrepen). Na aankomst in Tana volgt een trans­fer naar uw hotel. Overnachting in een hotel.

Dag 15: Antananarivo (ontbijt). In de ochtend ex­cursie naar Ambohimanga, de ‚blauwe heuvel‘ die vroeger de heilige hoofdstad was van de Merina ko­ninkrijk. In de namiddag bezoek aan een souvenirsmarkt en aansluitend transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Europa.

Page 48: Best of Indian Ocean 2012

48

RondReizen MadagaskaR

ampefy & analavory en strandverlenging nosy Be2-daagse excursie vanuit antananarivo naar ampefy & analavory

deze tour is zeer geschikt als verlenging voor of na een rondreis of strandvakantie.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

dag 1: antananarivo – ampefy. Rit naar Ampefy (ca. 124 km). Onderweg bezoek aan een lemurenpark, waar negen verschillende soorten lemuren vrij rondlopen. Vervolgens rit naar de omgeving van het Itasy meer. Dit grote meer met verschillende kleine meren in een vulkanisch gebied is ook een populaire weekendbestem-

Vanila HotelNosy Be

gemoedelijk strandhotel, ideaal voor strandver-lenging na een rondreis in het noorden van Mada-gaskar.Ligging: In het westen van het eiland. De grootste plaats op het eiland (Hell-Ville) ligt ca. 17 km verder-op en de luchthaven ligt op ca. 30 km afstand. Schuin tegenover het hotel ligt het kleine eiland Nosy Sakatia.Hotel: 2 zwembaden, 4 bars waarvan 2 bij het zwem-bad, een lounge, een grote Spa (200 m²) met jacuzzi, hamman en massagekamers, een souvenirswinkeltje, toegang tot internet, wasservice, biljart en tafeltennis.

Activiteiten tegen betaling: duiken, quadbiken en ver-huur van fietsen en 4x4-voertuigen.accommodatie: het Vanila Hotel heeft 21 comforta-bele kamers met eigen terras en uitzicht op de tropische tuin en 34 kamers met balkon en zeezicht. Alle kamers hebben een ventilator, een douche, een toilet, satelliet-televisie, een kluisje, een minibar, telefoon en een haardroger. De 2 luxe suites beschikken daarnaast ook over een zitgedeelte, een dvd-speler en een jacuzzi op het balkon. De kamers en suites hebben geen aircon-ditioning. Airconditioning kan echter wel tegen betaling geplaatst worden.

Bezetting met pers. 1 2

Standaardkamer met tuinzicht

01.11.11 - 21.12.11 109 55

22.12.11 - 10.01.12 140 70

11.01.12 - 10.07.12 109 55

11.07.12 - 06.09.12 140 70

07.09.12 - 31.10.12 109 55

Vanila HotelPrijs per persoon/nacht in € Code: 27530

inclusief: logies.kinderen: max. 1 kind tot 3 jaar gratis in de kamer van de ouders. 3-11 jaar: 50% korting. Toeslag:Ontbijt p.p.p.n. 11 €Halfpension p.p.p.n. 35 €Volpension p.p.p.n. 53 €Luchthaventransfer p.p. enkele reis 16 €

ampefy & analavory - 2 dagenCode: 33286Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

inclusief: overnachting in een standaardaccom-modatie met ontbijt, entree lemurenpark incl. parkgids, bezoek watervallen in de Lily rivier en de geisers, vervoer volgens programma met een Frans- of Engelstalige chauffeur, BTW en toeris-tische vignetten.

exclusief: overige maaltijden, drankjes, visum-kosten, fooien en persoonlijke uitgaven.

kinderen: kinderkorting op aanvraag

afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’-agent.

Bezetting met pers. 1 2

01.11.11 - 31.10.12 275 206

ming voor de inwoners van de hoofdstad. In de namid-dag bezoek aan de watervallen van de rivier de Lily. Overnachting: Hotel Kavitaha.

dag 2: ampefy – antananarivo (ontbijt). Ontbijt in het hotel, daarna bezoek aan het vulkanisch gebied bij Ampefy, bezichtiging van de geisers van Analavory. De twee kleine geisers maken indruk door de kleur van de stenen en ze liggen in een heel mooi natuurgebied. Na de lunch (niet inbegrepen) terugreis naar de hoofd-stad.

in een oogopslag • ideaal als pre- of post tour• privétransfers inclusief • individueel te verlengen

Vanila Hotel

Standaardkamer met zeezicht

Antananarivo

Page 49: Best of Indian Ocean 2012

BEST OF INDIAN OCEAN 49

ACCOmmODATIES mADAgASkAr

Paradijselijke rust en prachtige zandstranden

Bezetting met pers. 1 2 kind 2-11

Comfort Villa

01.11.11 - 07.11.11 125 100 50

08.11.11 - 17.12.11 88 81 38

18.12.11 - 09.01.12 125 100 50

10.01.12 - 08.04.12 88 81 38

09.04.12 - 08.05.12 125 100 50

09.05.12 - 30.06.12 88 81 38

01.07.12 - 31.08.12 125 100 50

01.09.12 - 21.10.12 88 81 38

22.10.12 - 31.10.12 125 100 50

Princesse Bora Lodge & SpaPrijs per persoon/nacht in € Code: 33266

Inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 5 nachten 18.12.11-09.01.12.

kinderen: kinderkorting op aanvraag.

Toeslag:Verplicht galadiner 24.12.11 & 31.12.11 106 €

gratis retourtransfer van/naar de luchthaven.

ideaal hotel voor een strandverlenging na de rondreis „Veelzijdig Madagaskar“.

Bezetting met pers. 1 2

Bungalow

01.11.11 - 20.12.11 153 129

21.12.11 - 09.01.12 259 182

10.01.12 - 08.04.12 112 103

09.04.12 - 08.05.12 153 129

09.05.12 - 30.06.12 112 103

01.07.12 - 31.08.12 153 129

01.09.12 - 21.10.12 112 103

22.10.12 - 31.10.12 153 129

Adonys Eden HotelPrijs per persoon/nacht in € Code: 48201

Inclusief: halfpension.

minimumverblijf: 5 nachten in de periode 20.12.11-09.01.12.

Toeslag:Volpension p.p. per nacht: 25 €

gratis retourtransfer van/naar de luchthaven.

Ideaal als strandverlening na een indrukwekkende reis. Van juli tot september heeft u de mogelijk-heid walvistochten te maken.Ligging: in het zuidwesten van het eiland, aan een wonderschoon zandstrand.Hotel: de lodge heeft een restaurant in de buurt van het zwembad, bar, speelzaal, bibliotheek, boetiek en een souvenirwinkel en een spa „Jungle Spa“. Excur-sies voor het ontdekken van het eiland per boot of per terreinwagen, walvistochten, diepzeevissen, water-skiën en duiken worden ter plaatse aangeboden.

Comfortabele en moderne strandbungalows in een rustige omgeving. De locatie is ook populair bij paren van hetzelfde geslacht.Ligging: op een droomlocatie aan de oostkust van het eiland en direct aan het zandstrand. De lucht-haven ligt op ongeveer 10 minuten.Hotel: het luxe complex beschikt over een modern design en fantastische ligging direct aan de lagune met een eigen en persoonlijke service. Het restaurant en de bar serveren creatieve gerechten. Kajaks, fiet-sen, quads worden aangeboden net als snorkel- en duiktochten.

Accommodatie: de 6 bungalows liggen aan het strand en zijn ruim, modern en luxueus ingericht. Alle zijn uitgerust met badkamer, woonkamer, kingsize bedden en terras.

Princesse Bora Lodge & SpaSainte Marie

Adonys Eden HotelSainte Marie

Accommodatie: de met lokale bouwmaterialen ge-bouwde villa’s zijn smaakvol en comfortabel ingericht. Elk van de 20 villa’s (6 Deluxe, 9 Comfort, 5 Executive Beach Villa) heeft een badkamer met douche, ventila-tor en tuinzicht of uitzicht op de oceaan. De Executive Beach Villas hebben tevens airconditioning.

Zwembaden van de Princesse Bora Lodge

kamervoorbeeld

kamervoorbeeld

bungalowvoorbeeld

Page 50: Best of Indian Ocean 2012

50

Artikel 1: ToepassingsgebiedDeze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contractentot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Bel-gische wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract totreisorganisatie en reisbemiddeling.

Artikel 2: Promotie1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de

reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij:a) wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en vóór

het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijngebracht; de brochure moet daarvan uitdrukkelijk meldingmaken;

b) er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge eenschriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract.

2. De reisorganisator en/of reisbemiddelaar kan voor bepaalde ofonbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispro-motie schrappen.

Artikel 3: Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar

De reisorganisator en / of reisbemiddelaar zijn verplicht:1. vóór het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reis-

bemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen:a) de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en

de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor dereis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodi-ge documenten in orde zouden kunnen brengen. Reizigersvan niet- Belgische nationaliteit moeten bij de betrokkenambassade(s) of consulaat(aten) informeren welke admini-stratieve formaliteiten zij moeten vervullen;

b) informatie over het aangaan en de inhoud van een annule-ring- en/of bijstandsverzekering;

c) de algemene en bijzondere voorwaarden van toepassing opde contracten.

2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgendeinlichtingen aan de reizigers schriftelijk te verstrekken:a) dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook,

indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats;b) naam, adres, telefoon-, faxnummer en/of e-mail adres van

hetzij de plaatselijke vertegenwoordiging van de reisorgani-sator en/of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instantiesdie de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij recht-streeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator.

c) Voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buiten-land, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijkis met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diensverblijf verantwoordelijk is.

De hierboven vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet vantoepassing in geval van laattijdig gesloten contract.

Artikel 4: Informatie vanwege de reizigerDe reiziger moet de reisorganisator en/of reisbemiddelaar alle nut-tige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd wor-den of die redelijkerwijze een invloed kunnen hebben op het goe-de verloop van de reis. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingenverstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/ofreisbemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht.

Artikel 5: Totstandkomen van het contract1. Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of -organisa-

tor ertoe gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhan-digen conform de wet.

2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat dereiziger, al dan niet via de namens de reisorganisator optre-dende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijkebevestiging van de geboekte reis ontvangt. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbeve-stiging of gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagenna de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reizigerervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reizi-ger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reedsbetaalde bedragen.

Artikel 6: De Prijs1. De in het contract overeengekomen prijs kan niet worden her-

zien, tenzij de herziening het gevolg is van een wijziging in :a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/ofb) de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/ofc) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen.Er moet dan wel aan de voorwaarde worden voldaan datbedoelde wijzigingen ook aanleiding zullen geven tot een ver-laging van de prijs.

2. De in het contract vastgestelde prijs mag in geen geval wordenverhoogd binnen de 20 kalenderdagen die de dag van het ver-trek voorafgaan.

3. Zo de verhoging 10 % van de totaalprijs te boven gaat, kan dereiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit gevalheeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van al debedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald.

Artikel 7: Betaling van de reissom1. Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reizi-

ger, bij de ondertekening van de bestelbon, als voorschot, eengedeelte van de globale of totale reissom zoals in de bijzonde-re reisvoorwaarden bepaald.

2. Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld,nalaat het voorschot of de reissom te betalen die van hemwordt geëist, zal de reisorganisator en/of reisbemiddelaar hetrecht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswegete beëindigen, met de kosten ten laste van de reiziger.

3. Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengeko-men, betaalt de reiziger het saldo van de prijs uiterlijk 1 maandvóór de vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf oftezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/of reisdocumen-ten bezorgd worden.

Artikel 8: Overdraagbaarheid van de boeking1. De reiziger kan, vóór de aanvang van de reis, zijn reis overdra-

gen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaardenvan het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdigvóór het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, dereisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen.

2. De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijkgehouden tot de betaling van de totale prijs van de reis en dekosten van de overdracht.

Artikel 9: Andere wijzigingen door de reizigerVraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorga-nisator en/of de -bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daar-door worden veroorzaakt.

Artikel 10: Wijziging door de reisorganisator vóór de afreis1. Indien, vóór de aanvang van de reis, één van de wezenlijke

punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient dereisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk gevalvóór de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in telichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonderkosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijzi-ging aanvaardt.

2. De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór deafreis, de reisbemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissingin kennis te stellen.

3. Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw con-tract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteldwaarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan opde prijs worden meegedeeld.

4. Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepas-sing vragen van artikel 11.

Artikel 11: Verbreking door de reisorganisator vóór afreis1. Indien de reisorganisator, vóór de aanvang van de reis, het con-

tract verbreekt wegens een niet aan de reiziger toe te rekenenomstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen:a) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis

van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supple-ment dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordtaangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisa-tor het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen.

b) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle doorhem op grond van het contract betaalde bedragen.

2. De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraakmaken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren vanhet contract, tenzij:a) de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum

aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor deuitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, bin-nen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk opde hoogte werd gebracht;

b) de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder over-boeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaanabnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onaf-hankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroepten waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatrege-len niet konden worden vermeden.

Artikel 12: Gehele of gedeeltelijke niet-uitvoering van de reis1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de dien-

sten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen wor-den uitgevoerd, neemt de reisorganisator alle nodige maatre-gelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aante bieden met het oog op de voortzetting van de reis.

2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwer-kelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos tenbelope van dit verschil.

3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reizigerdeze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moetde reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel terbeschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van hetvertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen.

Artikel 13: Verbreking door de reizigerDe reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk ver-breken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aanhem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die dereisorganisator en / of -bemiddelaar lijden ten gevolge van de ver-breking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden in debijzondere voorwaarden of in het reisprogramma, maar mag tenhoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen.

Artikel 14: Aansprakelijkheid van de reisorganisator1. De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van

het contract, overeenkomstig de verwachtingen die de reizigerop grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie

redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voort-vloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uitte voeren door hem zelf dan wel door andere verstrekkers vandiensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisatorom deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken.

2. De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijnaangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefe-ning van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigendaden en nalatigheden.

3. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een inhet contract tot reisorganisatie inbegrepen dienst, wordt de aan-sprakelijkheid van de reisorganisator overeenkomstig dat ver-drag uitgesloten of beperkt.

4. Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontractvoorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voorstoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reis-genot samen beperkt tot tweemaal de reissom.

5. Voor het overige zijn de artikelen 18 en 19 van de wet van 16februari 1994 van toepassing.

Artikel 15: Aansprakelijkheid van de reizigerDe reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisatoren/of -bemiddelaar, hun aangestelden en / of hun vertegen-woordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractue-le verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens hetnormale gedrag van een reiziger beoordeeld.

Artikel 16: Klachtenregeling1. Vóór de afreis: Indien de reiziger een klacht heeft voor de afreis moethij deze zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangst-bewijs indienen bij de reisbemiddelaar en/of reisorganisator.2. Tijdens de reis: Klachten tijdens de uitvoering van het contractmoet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepasteen bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kanworden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een verte-genwoordiger van de reisorganisator, of een vertegenwoordigervan de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, often slotte rechtstreeks tot de reisorganisator.3. Na de reis:Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelostof kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, danmoet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomstbij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangete-kend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen.

Artikel 17: Verzoeningsprocedure1. Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een

minnelijke regeling nastreven.2. Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn

van 1 tot 3 maanden, dan kan elk van de betrokken partijenaan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschil-lencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure opte starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen.

3. Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebro-chure, een verzoeningsreglement en een "overeenkomst totverzoening" bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze ove-reenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld enondertekend, en zodra elke partij een bedrag van 50 euroheeft betaald, zal de verzoeningsprocedure opgestart worden.

4. Overeenkomstig de in het reglement beschreven eenvoudigeprocedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opne-men met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen departijen na te streven.

5. Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijkeovereenkomst vastgelegd worden.

Secretariaat van de “Cel verzoening”:Koning Albert II laan 16, 1000 Brussele-mail: [email protected]

Artikel 18: Arbitrage of Rechtbank1. Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze,

dan heeft de eisende partij in principe de keuze tussen een pro-cedure voor de gewone rechtbank of een arbitrageprocedurevoor de Geschillencommissie Reizen.

2. Voor geëiste bedragen vanaf 1250 euro, kan elke verwerendepartij via aangetekende brief aan de eiser een arbitrageproce-dure weigeren. Zij beschikt hiervoor over een termijn van 10kalenderdagen na ontvangst van de aangetekende brief waar-in wordt aangegeven dat een dossier met een vordering vanaf1250 EUR werd geopend bij de Geschillencommissie Reizen.Onder de 1250 euro staat de mogelijkheid om de arbitrage-procedure te weigeren enkel open voor de reiziger.

3. Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenre-glement, en kan slechts worden opgestart nadat binnen eenperiode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde vande reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tothet geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt.Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door derechtbanken beslecht worden.

4. Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstighet geschillenreglement, op een bindende en definitieve wijze uit-spraak over het reisgeschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

Secretariaat van het arbitraal college, en algemeen secretariaat van de Geschillencommissie Reizen:Koning Albert II laan 16, 1000 Brussele-mail: [email protected]

BIJZONDERE REISVOORWAARDENARTIKEL 1: Prijzen

1. Prijzen die telefonisch door onze reserveringsdienst wordendoorgegeven zijn steeds onder voorbehoud. Enkel schriftelijkeprijsbevestigingen zijn geldig.

2. De prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wissel-koersen voor het verblijf, vervoer en de andere diensten in hetbuitenland die op 20 juli 2011 van toepassing waren.

3. Voor dossiers op maat wordt een service fee aangerekend van20 Euro per persoon.

ARTIKEL 2: Betaling van de reissomBij de ondertekening van de bestelbon betaalt de reiziger eenvoorschot van 25% van de totale reissom te verhogen met even-tuele verzekeringspremies.Er zijn afwijkingen mogelijk op onze algemene betalingsvoor-waarden n.a.v. specifieke reisaanbiedingen of afwijkende beta-lingsvoorwaarden van één van onze leveranciers. In geval vanafwijkende betalingsvoorwaarden worden deze uitdrukkelijk ver-meld op de offerte en/of bestelbon.

Artikel 3: FormaliteitenDe reiziger dient kennis te nemen van de informatie inzake de tevervullen formaliteiten die hem in de brochure, in de offerte ofdoor de reisorganisator worden medegedeeld.

Artikel 4: BagageBij verlies of beschadiging van bagage moet de reiziger bij de afde-ling verloren bagage van de luchthaven een property irregularityreport invullen. Zonder dit document is het onmogelijk om een ver-goeding aan te vragen.

Artikel 5: DienstregelingDe vermelde dienstregelingen zijn indicatief. De reiziger dient inalle omstandigheden er rekening mee te houden dat deze zowelvoor als tijdens de reis gewijzigd kunnen worden.

Artikel 6: Annulering en wijzigingen door de reiziger1. Bij annulering en/of wijzigingen dienen de hierna vermelde

vergoedingen in ieder geval betaald te worden door de reiziger,zelfs indien de annulering en/of wijziging te wijten is aan toe-val of overmacht.

2. De annuleringskosten zijn variabel volgens het tijdstip vanannulering. De juiste datum van de annulering wordt uitsluitendbepaald door de datum waarop de reisorganistor de schriftelij-ke melding van de annulering heeft ontvangen. Een annuleringmoet per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs aande reisorganisator bekend gemaakt worden, onder bijvoegingvan de nodige getuigschriften of bewijsstukken.

3. De forfaitaire annuleringskosten / wijzigingskosten bedragen,indien de annulering/wijziging gebeurt:• Meer dan 90 dagen voor de afreisdatum: 20% van de totale

reissom• Van 90 tot 61 dagen voor de afreisdatum: 30% van de

totale reissom• Van 60 tot 45 dagen voor de afreisdatum: 50% van de

totale reissom• Vanaf 44 dagen voor de afreisdatum: 100% van de totale

reissom (idem bij niet-aanmelding bij het vertrek)• Indien de vliegtuigtickets reeds uitgeschreven zijn op datum

van wijziging/annulering bedragen de kosten steeds 100%van de totale reissom.

Artikel 7: Aansprakelijkheid1. De reisorganisator is niet aansprakelijk voor kosten voortvloei-

end uit vertragingen in het transport tengevolge van weers-omstandigheden, defecten, routeveranderingen of annuleringvan vluchten, mogelijke overboekingen bij lokale luchtvaart-maatschappijen wanneer deze eerst bevestigd waren, stakin-gen, oorlog, wijzigingen van dienstregeling of transportmiddel.

2. De reisorganisator is niet aansprakelijk voor onvoorziene ge-beurtenissen, zoals nieuwe reglementeringen of verordeningen,ongevallen, stakingen, vertraging of annulering van vluchten,mechanische defecten, landverschuivingen, overstromingen,epidemieën, oorlog, aanrandingen, overvallen,enz…, voor-beelden waarvan de opsomming niet beperkend is. Extrakosten van welke aard ook die van voornoemde voorvallen hetgevolg zijn, zijn bijgevolg voor rekening van de reiziger.

3. Deze brochure werd opgemaakt volgens gegevens die ons bekendzijn tot zes maanden voor de verschijning ervan. Indien zich wij-zigingen voordoen in exploitatie, faciliteiten en diensten van deaangeboden producten zullen deze onmiddellijk na kennisnamedoor de reisorganisator aan de reiziger worden meegedeeld.

4. De prestaties van de reisorganisator nemen een aanvang bij deinscheping van de afreis en eindigen bij de landing van de terugreis.

Artikel 8: KlachtenregelingVoor geschillen die niet via de Geschillencommissie opgelost kun-nen worden, is alleen de rechtbank van Kortrijk bevoegd.

Deze reisvoorwaarden maken integraal deel uit van de brochuresen programma’s 2012 van AFRICA TOURS. Door reservatie vaneen reis bij Africa Tours verklaart de reiziger zich akkoord met devoormelde algemene en bijzondere reisvoorwaarden.

Verantwoordelijke uitgever: VERHOEST Els - Sint Jansstraat 76 -8840 Staden - België. ‘Africa Tours’ is een merknaam van V&D bvba - Tel. 051/70.81.71. Licentienummer: 1085. CBFA 61568.

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

050_IO_NL_impalatours.indd 1 14.09.11 17:23

Page 51: Best of Indian Ocean 2012

Stel uw klanten gerust van check-in tot check-out

ALS GEEN ANDER THUIS IN REISVERZEKERINGEN

De compleet vernieuwde Golden Travel Insurance van De EuropeseHet Golden Travel Insurance aanbod van De Europese is grondig vernieuwd. Niet alleen de look en feel, maar vooral de waarborgen. Deze werden aanzienlijk uitgebreid en gaan verder dan u gewend bent in de reissector. Verzeker uw klanten van de meest complete reisverzekering tegen de meest competitieve prijs. Enkel op die manier vertrekken uw klanten zorgeloos op reis.

Travel_Europ_V&Dadv265x200NL.indd 1 20/07/2011 9:39:51

Gisèle & Roger, stichters en ouders van Elsboven: Tamara, Gwendolien, Jelle, Eveline, Steven, Lobke, Nathalieonder: Fabienne, Lieselot, zaakvoerder Els, Heidi, Joke

niet op foto: Nancy, Sybil

Nieuw kantoor in Roeselare

SPECIALISATIE IS ONZE TROEF. Africa Tours maakt deel uit van een familiebedrijf dat reeds 30 jaar actief op de internationale reismarkt en richt zich vooral op Zuidelijk & Oostelijk Afrika en de Indische Oceaan. U bent hierbij verzekerd van de hoogste kwaliteit en een perfecte dienstverlening op maat. KENNIS, ERVARING & SERVICE. Vooral bij verre reizen laat u beter niets aan het toeval over. Met Africa Tours krijgt u de zekerheid van een doorwinterde touroperator waar vak-kennis, persoonlijke reiservaring en service hoog in het vaandel gedragen worden. SCHERPE PRIJZEN. Ook wat betreft prijzen zijn we zo goed als onklopbaar. Dankzij onze grote inkoopkracht en het systeem van ‘directe verkoop’ zijn we in staat om u de meest concurrentiële prijzen aan te bieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. RUIM AANBOD. Naast de individuele reizen op maat kunt u bij Africa Tours ook terecht voor themareizen, incentives, zakenreizen en reizen in internationaal gezelschap. Het aanbod in deze catalogus is zeker niet beperkend. Wij staan ervoor garant elke droomreis waar te maken. Africa Tours biedt u reizen op maat afgestemd op uw specifi eke wensen en budget. ONZE GARANTIES, UW ZEKERHEID. Uiteraard werkt Africa Tours met strikte garan-ties. Bij reservatie krijgt u een prijswaarborg die u beschermt tegen plotse stijgingen van de muntwisselkoersen. Africa Tours is verzekerd bij het ‘Garantiefonds Reizen’ en werkt onder de zekerheid van de voorwaarden van de ‘Geschillencommissie Reizen’.

Bij fi nancieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie u een reiscontract afsloot, kan u beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan u doen door u te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen met het Garantiefonds Reizen. Dit laatste kan u als volgt bereiken: Metrologielaan 8, B-1130 Brussel, fax +32-2/240.68.08, www.gfg.be of [email protected]. Vraag de garantievoorwaarden aan uw reisorganisator of reisbemiddelaar. Daarin vindt u terug onder welke voorwaarden u, bij fi nancieel onvermogen, terugbetaling kan vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de verderzetting van de reis of de repatriëring kan vragen.

De prijzen van deze brochure zijn geldig tot en met het verschijnen van de brochure 2013 en ten laatste tot 31 december 2012. Alle prijzen zijn onder voorbehoud. De prijzen kunnen veranderen door koerswijzigingen en tussentijdse aanpassingen door onze leveranciers. (Cfr. Artikel 6 van de reisvoorwaarden die vermeld zijn op de laatste pagina van deze brochure.)

BY BEST OF TRAVEL

2012 indische oceaan-A4.indd 2 30/08/11 09:36U1_U4_IO_AUS.indd 1 30.08.11 14:55

Page 52: Best of Indian Ocean 2012

KANTOORUREN

• Open elke werkdag van 10.00u tot 18.00u• Voor kantoorbezoeken vragen wij vooraf

een afspraak te maken. • Op zaterdag werken wij enkel op afspraak.

CONTACT

Koestraat 187B - 8800 Roeselaretel. 051/70.81.71 - fax 051/[email protected] - www.africatours.beLicentie: 1085 - CBFA 61568 A

Africa Tours is een gedeponeerd merk en een divisie van BEST OF TRAVEL met 30 jaar kwaliteitstraditie in de reissector.

ONTDEK OOK DE ANDERE EXCLUSIEVE BROCHURES VAN BEST OF TRAVEL

DES

IGN

WW

W.V

ISUA

L.BE

REISADVIES OP MAAT, DIRECT BIJ UW SPECIALIST

2012 indische oceaan-A4.indd 1 30/08/11 09:36U1_U4_IO_AUS.indd 1 30.08.11 14:55