Be More brochure vrijwilligerswerk buitenland 2015-2016

32

description

Brochure over vrijwilligerswerk en avontuurlijke reizen in Uganda, Malawi, Zuid-Afrika, Cambodja en de Filipijnen.

Transcript of Be More brochure vrijwilligerswerk buitenland 2015-2016

  • Hartelijk welkom bij Be More! D organisatie die jou zal helpen bij een fantastische ervaring in het buitenland. Deze brochure zal jou hopelijk inspireren en doen besluiten om met ons op reis - en aan de slag - te gaan.

    Er is zoveel om uit te kiezen; ga jij Engelse lessen ondersteunen in Cambodja, voetballen met straatjongeren, meedraaien in een community in Uganda, de zon onder zien gaan in Afrika of de heerlijke keuken van Azi leren kennen? Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt doen en meemaken bij de veelzijdige projecten en reizen van Be More.

    Wij zijn trots op de organisatie die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd en op al de positieve verhalen die wij terug horen van onze vrijwilligers, reizigers en ook onze partners in Afrika en Azi. Onze brochure zal jouw zin om te reizen hopelijk verder aanwakkeren. De vragen die je hierdoor kan krijgen, kun je beantwoord krijgen door ons toegewijde team die jou, bij je keuzes en voorbereiding, vanuit Nederland zal bijstaan. Als je op reis bent laten wij jou in de deskundige handen van onze Regio Cordinatoren die jouw hele reis hebben voorbereid en er 24/7 zijn om jou bij te staan tijdens jouw avontuur. Wel zon veilig idee.

    Nu je nog in Nederland bent, ben je uiteraard ook welkom op n van onze informatiedagen om je verder te laten inspireren. We hopen je snel te verwelkom op n van onze prachtige bestemmingen.

    Wil je meehelpen om een verschil te maken? Daar, maar ook voor jezelf!

    Groetjes, Team Be More

  • W A T ?Be More biedt je de mogelijkheid om als vrijwilliger of ontdekkingsreiziger aan de slag te gaan bij onze projecten in Malawi, Uganda, Zuid-Afrika, Cambodja of op de Filipijnen. Als vrijwilliger kan je vanaf drie weken aan de slag met de lokale bevolking. Be More helpt je bij een goede voorbereiding, zorgt voor een goede begeleiding tijdens je reis en verzekert dat je je nuttig kunt maken bij een mooi project. Ondersteunen in Engelse lessen aan kinderen in Cambodja, voetballen met straatkinderen in Zuid-Afrika, watertanks bouwen in de afgelegen dorpjes van Malawi, het zijn slechts enkele voorbeelden van het werk dat je kunt doen.

    Geen tijd voor of zin in vrijwilligerswerk? Door onze ontdekkingsreizen beleef je dezelfde landen in een reis van 2 of 3 weken. Tijdens de reis laat een lokale gids je niet alleen de mooiste plekken van het land zien, maar ga je ook op bezoek en aan de slag bij een aantal van onze lokale partnerprojecten. De ontmoeting met de lokale mensen staat hierbij centraal, waardoor je het land op een hele andere manier leert kennen.

    V O O R W I E ?Bij ons kun je al vrijwilligerswerk doen vanaf 17 jaar en er is geen maximum leeftijd. Onze ontdekkingsreizen zijn er voor iedereen; van gezin tot vriendenclub. Voor professionals die toe zijn aan een onderbreking van hun carrire, voor studenten die stage willen lopen, een bijzondere studiereis zoeken of juist even wat anders willen, voor diegenen met een GAP Year, voor gepensioneerden die klaar zijn met weken, voor pas afgestudeerden die nog niet aan een baan (willen) beginnen, maar ook voor gezinnen die de reis van hun leven willen maken.

    Be More is voor iedereen. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, en of je nu wel of geen werk- of reiservaring hebt. En of je nu op zoek bent naar cultuur, avontuur, of misschien wel jezelf.

    W A A R O M ?Be More is voor jou als je wilt werken aan een wereld waarin mensen betrokken zijn bij het leven van anderen en bereid zijn om te helpen, op wat voor een manier dan ook. Door als vrijwilliger aan de slag te gaan of een ontdekkingsreis te maken

  • EN HOE MAAK JE EEN KEUZE TUSSEN

    AL DIE MOOIE PROJECTEN?

    KOM EENS LANGS OP EEN INFORMATIEDAG OF

    BEL ONS OM WAT MEER TE HOREN

    OVER HOE BE MORE WERKT EN DE PROJECTE

    N WAARMEE WE WERKEN. WE HELPEN

    JE GRAAG OM DE REISVORM OF PROJECT TE V

    INDEN DAT HET BESTE BIJ JE PAST.

    UGANDA

    Sinds 2009Regio: MasakaProjecten: communityprojecten*, straatkinderen

    ZUID-AFRIKA

    Sinds 2006Regio: DurbanProjecten: gericht op speci eke doelgroepen: (straat)kinderen, volwassenen met beperking, hiv/aids,vrouwen, gezondheid

    FILIPIJNEN

    Sinds 2013Regio: Cebu Educatie, kinderen met beperking

    CAMBODJA

    Sinds 2013Regio: Kampot & KepEducatie, voorlichting, jongeren

    MALAWI

    Sinds 2010Regio: ZombaProjecten: communityprojecten*, educatie, (straat)jongeren

    * Een communityproject is een lokale organisatie die werkt in afgelegen gebieden voor kwetsbare doelgroepen. De werkzaamheden als vrijwilliger zijn heel divers en verschillen per dag. Zo kun je meehelpen bij huisbezoeken aan zieken en ouderen, ondersteuning bieden aan gehandicapten, voorlichting geven over hiv/aids, maar ook fysiek bezig zijn, zoals bij het bouwen van watertanks en het assisteren bij sport- en spelactiviteiten. Wat je per communityproject zoal kunt doen, vind je net als onze overige projecten, op onze website.

    NEDERLAND & BELGIE

    Sinds 2006kantoor in Leiden

    ..

  • vanaf700

    vrijwilligers- werk

    Per bestemming zie je in dezebrochure de vanaf prijzen. Op onze

    website vind je per project of reis de kosten gespecificeerd

  • Cambodja

  • Regio: Kampot

    Cambodja

    Een visum koop je aan de grens voor 35. Deze is 30 dagen geldig en ter plekke te verlengen.

    Onze Regio Cordinator inKampot: Simone

    D A G - E N W E E K E N D T R I P S

    O N T D E K K I N G S R E I Z E N

    vanaf700

    vrijwilligers- werk

  • Regio: Cebu

    Filipijnen

    Onze Regio Cordinator inCebu: Josephine

    Cebu is een drukke en enerverende stad. In het weekend kun je de drukte echter eenvoudig achter je laten.

    Of je nu van duiken, sightseeing of luieren houdt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Onze Regio Cordinator

    Josephine heeft dan ook veel tips en mogelijkheden over hoe jij je weekenden zo leuk mogelijk kunt invullen.

    D A G - E N W E E K E N D T R I P S

    O N T D E K K I N G S R E I Z E N

    vanaf1090vrijwilligers-

    werk

  • Malawiregio:

    Zomba

    Een visum dient vooraf bij de ambassade in Brussel te worden aangevraagd. Het visum kost 100 en is geldig voor 3 maanden.

    D A G - E N W E E K E N D T R I P S

    Onze Regio Cordinator in

    Zomba: Katrien

    vanaf710

    vrijwilligers- werk

  • FOHO richt zich op de problematiek van het stadsleven in Masaka en de omliggende sloppenwijken. Voor dit project moet je stevig in je schoenen staan. Als vrijwilliger ga je onder meer aan de slag met het geven van voorlichtingen aan kinderen en jongeren, ga je op huisbezoek bij kwetsbare families en werk je intensief samen met (voormalige) straatjongeren en -meisjes die te maken hebben gehad met seksueel misbruik.

    Je maakt op een intensieve manier kennis met het Ugandese leven door aan de slag te gaan in een community. De werkzaamheden zijn heel divers en verschillen dan ook per dag. Zo kun je meehelpen bij het brengen van huisbezoeken aan zieken en ouderen, voetballen met straatjongeren, voorlichting geven over hiv/aids, maar ook fysiek bezig zijn, zoals bij het bouwen van een watertank of klaslokaaltje.

    CEPO is een communityproject in de omgeving van Masaka en opgericht door jonge vrouwen uit de community. Als vrijwilliger help je bijvoorbeeld bij het verbeteren van de sanitatie en hygine in de community en help je bij de inkomstgenererende activiteiten die er momenteel lopen. Het mushroomproject waar champignons verkoopklaar worden gemaakt en verkocht aan restaurants in Masaka, is daar een mooi voorbeeld van.

    De parel van Afrika, zo wordt Uganda vaak genoemd. Al bij de eerste kilometers vanaf het vliegveld weetje het: dit is een bijzonder land. Een lappendeken van honderden kleuren groen, slechts onderbroken door wegen van rood zand met mensen in kleurrijke kleding die naar je glimlachen.Uganda is stabieler en veiliger dan menig buurland en heeft een schitterende natuur en een hartverwar-mende, gastvrije bevolking. Probeer maar eens niet verliefd te worden op dit land! Ver van de hoofdwegen af, verscholen tussen de bananenbomen liggen hier talloze dorpjes en gemeenschappen. Net als in Malawi werkt Be More hier veel in communities; afgelegen plekken, waar vaak geen elektriciteit of stromend water aanwezig is. Onze partners zijn dan ook voornamelijk heel diverse communityprojecten.

    Je vliegt op Entebbe, de voormalige hoofdstad van Uganda, en reistmet ons via de huidige hoofdstad Kampala - waar het steevast drukis rond het minibusstation - en de evenaar naar onze regio Masaka.Masaka ligt in het arme Zuidwesten van het land en is omgeven doorafgelegen gemeenschappen en prachtige groene landschappen. In deze omgeving zijn prachtige initiatieven gestart door de lokalebevolking waar jij een steentje aan bij kan gaan dragen.

    R E G I O M A S A K A

  • UgandaRegio:

    Masaka

    Bij aankomst in het land koop je je visum voor 30, 60 of 90 dagen en deze is ter plekke eenvoudig te verlengen. Een visum kost 100 US dollar.

    vanaf725

    vrijwilligers- werk

    D A G - E N W E E K E N D T R I P S

  • Zuid-Afrika

    Zuid-Afrika

    regio: Durban

    In Zuid-Afrika steunen we veel projecten die zich inzetten voor een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld (voormalige) straatjongeren of kinderen die door de aids-pandemie wees zijn geworden. Daarnaast vind je er organisaties die zich inzetten voor de rechten van mishandelde vrouwen, de bestrijding van HIV/Aids en de begeleiding van verstandelijk beperkte volwassenen op een woonboerderij.

    Horizon Farm is n van onze nieuwste partnerprojecten in deze regio. De organisatie zet zich in voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking en kwetsbare kinderen uit de omgeving. Als vrijwilliger kun je onder meer helpen in de groentetuin, klussen, de paarden verzorgen en rijden of een wandeling maken met de bewoners.

    Wentworth Victim Friendly Center biedt in samenwerking met politie en de rechtbank vanuit het crisiscentrum hulp waar dat hard nodig is. Daarnaast geeft het project o.a. voorlichting op het gebied van huiselijk geweld en gedragsproblemen. Je werkt samen met de lokale vrijwilligers om slachtoffers op te vangen en hulp te bieden maar ook kun je hulp bieden in de gaarkeuken, of een nabij gelegen bejaardenhuis. Kortom; een breed en afwisselend project.

    Khanya Hospice is een uniek project dat zich inzet voor terminaal zieke patinten. Als vrijwilliger help je deze mensen die vaak onder erbarmelijke omstandigheden leven door ze te wassen en hun huizen schoon te maken. En nog belangrijker: door het geven van liefde en aandacht. Alleen al het maken van een praatje maakt hier vaak een groot verschil.

  • vanaf818

    vrijwilligers- werk

    Ga je langer dan 3 maanden, dan dien je vooraf je visum aan te vragen bij de ambassade in Den Haag

  • 18 Be More inspiratiebrochure

  • ),6 +6-6 4"6'6#+"6-6#6#-+6 "+"6,6

    6 #-+6 ("6

    ),6' 6 -6'+62)"6)6/(463"+62'6 -6'"6'"-'-$6"656 -66

    46,63'""6

    +# 3 .)+3 3$3'3$33 +!3!+30*1 !! *332("3$3!13

    'k*-5

  • K?_$%_:YLM-%5_WA ,M-+%_%8L_$?.

  • s

    X>N>Us;I>sEX>;s;X>Us

    ! ! !! ! ! ! ! ! ! ! ! !

    Via YouBeDo kun je kiezen uit duizenden boeken, reisgidsen, romans en luisterboeken. Hier vind je dus alle boeken om je in te lezen en om de voorpret te verhogen. Bij elke aankoop doneer je ook nog eens gratis 10% aan Stichting Be More!

    Wij tippen ook het boek Helden van Zuid-Afrika. Dit prachtigedagboek met ontroerende verhalen en fotos is geschrevendoor Jetske van der Schaar, zelf jaren betrokken bij Be Moreen oprichtster van zusterorganisatie Worldmapping. In hetboek schrijft Jetske over haar ervaringen bij een aantal vanonze partnerorganisaties in Zuid-Afrika. De opbrengst vanHelden van Zuid-Afrika komt ten goede aan Stichting Be More.

    Meteen bestellen? Ga naar

    TunaFish kan je goed adviseren over de meest geschikte reisverzekering voor jouwreis, of je nu als vrijwilliger of ontdekkingsreiziger naar Afrika of Azi gaat. Tunafish isdaarnaast gespecialiseerd in (flexibele) vliegtickets voor reizigers die voor langer daneen maand op reis gaan. Ze hebben speciale tarieven, bijvoorbeeld voor jongeren en/of studenten.

    Voor een professionele ondersteuning bij het boeken van je ticket, de beste prijs, en eenprima service wanneer je onderweg bent, kun je terecht bij Uniglobe Perfect Travel. Vermeldbij het boeken dat je met Be More weggaat en krijg 50% korting op je reserveringskosten!

    W W W.B E- M O R E.N l / B O EK E N

    W W W.B E- M O R E.N l / R EI S V ER Z EK ER I N G

    W W W.B E- M O R E.N l / T IC K E T- B O EK E N

  • Be More inspiratiebrochure 25

    Pick up van het vliegveld

    Op de hoogte blijven over de groei en ontwikkeling op

    projecten via een online platform

    Be More was de eerste en nog steeds n van de weinige organisaties die in elk land een Regio Cordinator (RC) heeft. Hij of zij werkt voor Be More en kan al je vragen beantwoorden.Je RC organiseert een introductie-bijeenkomst en komt regelmatig langs om te kijken hoe het gaat. Daardoor heb je altijd iemand om op terug te vallen.Onze RCs onderhouden daarnaast intensief contact met onze projecten en bieden ondersteuning waar nodig.

  • -(-"-&!-'+--!#)-*%--

    $&-"------

    *---*- ,%-"-----

    Voor jongeren van 14 t/m 18 jaar organiseert onze zusterorganisatie Worldmapping uitdagende expeditiesnaar Afrika, Azi en Latijns-Amerika. Je gaat aan de slag bij kleine ontwikkelingsprojecten, werkt samen

    met de lokale bevolking, onderneemt avontuurlijke activiteiten en nog veel meer! Worldmappers verleggenhun grenzen en vergroten hun wereld. Ze voetballen met lokale jongeren in een township, gaan op safari

    in een natuurpark, organiseren een spelletjesmiddag voor kinderen, verkennen fietsend uitgestrekterijstvelden, of slapen een nacht in een gemeenschap zonder elektriciteit of stromend water. Iedere dag

    is anders en iedere dag is een avontuur! Kortom, een expeditie is een unieke en leerzame investering, injezelf en anderen! Deze reis is tevens geschikt als Maatschappelijke Stage of Internationale Orintatie.

    W W W.W O R L D M A P PI N G.N L

  • % "% % %%%%% % % #!$

    % % % #%

    T EL EF O O N +31 (0)71 891 01 71 W E B S I T E www.be-more.nl E M A I L [email protected] FA C E B O O K www.facebook.com/bemore.nl T W I T T E R @bemore_nl

    C O N TA C T

    Wil je als vrijwilliger aan de slag, vul dan het online aanmeldformulier in via W W W.BE- M O R E.N L /A A N M EL D E N en laat ons je achtergrond, motivatie, voorkeur voor land, project(en) en vertrekperiode weten. Wil je een ontdekkingsreis maken, ga dan naar W W W.B E- M O R E.N L / R EI Z E N . Je kunt ons ook altijd bellen.

    Afhankelijk van het project dat je als vrijwilliger kiest kan het zijn dat we aanvullende informatie nodig hebben. Wil je een ontdekkingsreis maken, dan nemen we zo snel mogelijk contact op om je wensen te bespreken.

    Wanneer alles in orde is, krijg je een bevestiging. Hierbij vind je ook je reispakket en aanvullende hulpmiddelen en checklists. Dit zodat je weet wat je moet weten en regelen voor je vertrekt.

    Op een dag die jou uitkomt, volg je als vrijwilliger een leerzame interactieve voorbereidende trainingsdag bij Muses in Amsterdam (verplicht). Hier wordt ingegaan op zaken als; Wat is jouw bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking?Wat moet je weten over het werken met kinderen in het buitenland etc..

    en dan ben je helemaal klaar voor vertrek!

    J E W I LT A L S V R I J W I L L I G E R O F R E I Z I G E R M E T

    B E - M O R E O P P A D - H O E N U V E R D E R ?Het aanmeldtraject kan snelworden afgehandeld. Het isprettig om de tijd te hebbenen je ruim van te voren aante melden. Mocht je echterop korte termijn weg willen,dan kunnen we in het uiterstegevall alles binnen een weekof twee geregeld hebben!

  • UGANDA

    ZUID-AFRIKA

    FILIPIJNEN

    CAMBODJA

    MALAWI

    azie

    Pompoenweg 9, 2321 DK Leiden, Nederland

    +31 (0) 71 891 01 71

    B

    e M

    ore

    2015

    -201

    6

    p8 landen: