Bachelor Logopedie voor werkstudenten (Antwerpen) 2016-2017

2
BACHELOR | WERKTRAJECT Wil jij meer weten over communicatie, ook wanneer deze niet vanzelf gaat? Lijkt het jou boeiend om kin- deren en volwassenen te begeleiden in spraak, taal, gehoor? Wil je je studie graag combineren met werk en/of een gezinsleven? Dan stellen we jou graag ons programma Logopedie voor werkstudenten voor! We bieden een traject op maat aan, waarbij je de no- dige competenties verwerft via zelfstudie, praktijkles- sen en stage. Voorwaarden Voldoet aan toelatingsvoorwaarden hoger onderwijs. Duur en uurrooster 4 academiejaren (8 semesters). Flink pakket zelfstudie met praktijklessen. Start in september 2016. Extra’s Als werkstudent zit je in een afzonderlijke groep met een programma op maat. De werktrajectcoach is jouw aanspreekpunt. Intakegesprek met werktrajectcoach voor de start om programma en mogelijke vrijstellingen te bespreken. We plannen de praktijklessen zoveel mogelijk op een vrijdag. Erkend traject voor werkstudenten. Opleidingscheques. Tegemoetkoming van het inschrijvingsgeld via KMO- portefeuille. Mogelijkheid Educatief Verlof aangevraagd. Programma Het werktraject Logopedie en Audiologie (Afstudeerrich- ting Logopedie) is afgestemd op maat van de werkstudent. Gedurende de eerste 3 jaar krijg je een combinatie van zelfstudie en praktijklessen. In het 4de jaar zijn er drie sta- geperiodes voorzien van in totaal 600 uur. Tijdens deze sta- geperiodes dien je voltijds beschikbaar te zijn vanaf eind november tot eind juni . In het begin van het academiejaar verwelkomt de werk- trajectcoach je op onze campus te Antwerpen. De eerste weken krijg je van deze coach een aantal algemene sessies om je op weg te helpen. Daarnaast voorzien we op bepaalde vrijdagen contactmo- menten met de docenten van de theoretische colleges. Zij helpen jou graag verder met vragen over het zelfstudie- pakket. Werktrajectcoach Inge Pincket [email protected] Opleidingshoofd Peter De Graef [email protected] Bachelor Logopedie voor werkstudenten Combinatie wekelijkse lesdag-zelfstudie - Campus Antwerpen | 2016 - 2017 www.thomasmore.be/la-werktraject Kom kennismaken! Opencampusdag: za. 12/03, 10-16 u. Opencampusdag: za. 23/04, 10-14 u. Infovoormiddag: za. 25/06, 10-14 u. Infoavond: wo. 31/08, 18-21 u.

description

 

Transcript of Bachelor Logopedie voor werkstudenten (Antwerpen) 2016-2017

Page 1: Bachelor Logopedie voor werkstudenten (Antwerpen) 2016-2017

BACHELOR | WERKTRAJECT

Wil jij meer weten over communicatie, ook wanneer deze niet vanzelf gaat? Lijkt het jou boeiend om kin-deren en volwassenen te begeleiden in spraak, taal, gehoor? Wil je je studie graag combineren met werk en/of een gezinsleven? Dan stellen we jou graag ons programma Logopedie voor werkstudenten voor! We bieden een traject op maat aan, waarbij je de no-dige competenties verwerft via zelfstudie, praktijkles-sen en stage.

Voorwaarden• Voldoet aan toelatingsvoorwaarden hoger onderwijs.

Duur en uurrooster• 4 academiejaren (8 semesters).• Flink pakket zelfstudie met praktijklessen.• Start in september 2016.

Extra’s• Als werkstudent zit je in een afzonderlijke groep met

een programma op maat.• De werktrajectcoach is jouw aanspreekpunt.• Intakegesprek met werktrajectcoach voor de start om

programma en mogelijke vrijstellingen te bespreken.• We plannen de praktijklessen zoveel mogelijk op een

vrijdag.• Erkend traject voor werkstudenten.• Opleidingscheques.• Tegemoetkoming van het inschrijvingsgeld via KMO-

portefeuille.• Mogelijkheid Educatief Verlof aangevraagd.

ProgrammaHet werktraject Logopedie en Audiologie (Afstudeerrich-ting Logopedie) is afgestemd op maat van de werkstudent.

Gedurende de eerste 3 jaar krijg je een combinatie van zelfstudie en praktijklessen. In het 4de jaar zijn er drie sta-geperiodes voorzien van in totaal 600 uur. Tijdens deze sta-geperiodes dien je voltijds beschikbaar te zijn vanaf eind november tot eind juni .

In het begin van het academiejaar verwelkomt de werk-trajectcoach je op onze campus te Antwerpen. De eerste weken krijg je van deze coach een aantal algemene sessies om je op weg te helpen.

Daarnaast voorzien we op bepaalde vrijdagen contactmo-menten met de docenten van de theoretische colleges. Zij helpen jou graag verder met vragen over het zelfstudie-pakket.

WerktrajectcoachInge [email protected]

OpleidingshoofdPeter De [email protected]

Bachelor Logopedie voor werkstudenten

Combinatie wekelijkse lesdag-zelfstudie - Campus Antwerpen | 2016 - 2017

www.thomasmore.be/la-werktraject

Kom kennismaken!• Opencampusdag: za. 12/03, 10-16 u.• Opencampusdag: za. 23/04, 10-14 u.• Infovoormiddag: za. 25/06, 10-14 u.• Infoavond: wo. 31/08, 18-21 u.

Page 2: Bachelor Logopedie voor werkstudenten (Antwerpen) 2016-2017

Jaar 1 2 3 4

Normale & afwijkende communicatie 23

Gehoor x

Articulatie x

Stem x

Stotteren x

Taal- & leerstoornissen x

Diagnostiek & therapie 6 21 13

Methodieken x x

Gehoor x

Spraak x x

Taal- & leerstoornissen x x

Basiswetenschappen 11 17 9 4

Anatomie, fysiologie & neurologie x

Fysica x

Psychologie & pedagogiek x x

Taalwetenschappen x x

Pathologie x x

Psychomotoriek x

Jaar 1 2 3 4

Personen met neuromotorische beperkingen x

Volwassenen met verworven neurogene communicatiestoornissen x

Personen met een drink- en/of eet-problematiek x

Evidence-based handelen 6 7 12

Research & rapportering x x

Statistiek x x

Bachelorproef x

@ Work 4 3 6 28

Professioneel & ethisch handelen x x x

Stage x

Praktijkbeheer x

Campus SanderusMolenstraat 8, 2018 AntwerpenTel. + 32 (0)3 241 08 29

WerktrajectcoachInge Pincket, [email protected] De Graef, [email protected]