Aximax Jaarbrochure 2016-2017

24
HERFST & KERSTVAKANTIE INBEGREPEN HET JAAR VAN 2016-2017

description

Bij deze een brochure vol creatieve, fantasievolle, lekkere, sportieve, stoere en vrolijke jaarateliers, een filmische herfstvakantie & een muzikale kerstvakantie bij jeugdcentrum Aximax. Aximax zal ook dit jaar inzetten op een kwaliteitsvol & multidisciplinair vrijetijdsaanbod voor kleuters, kinderen & tieners. We gaan voor klein en groot verder op hetzelfde elan en zetten nog meer in om een echt open huis te zijn voor klein & groter in het hart van Brussel. Je kan bij Aximax het hele jaar door terecht op woensdagnamiddag, tijdens de weekends & gedurende de schoolvakanties voor wederzijdse inspiratie & ontdekkingen. JEUGDCENTRUM AXIMAX J.W. Wilsonstraat 19 1000 Brussel 02 280 45 56 [email protected] www.jcaximax.be

Transcript of Aximax Jaarbrochure 2016-2017

Page 1: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

HERFST & KERSTVAKANTIE

INBEGREPEN

HET JAAR VAN

2016-2017

Page 2: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

2

DAG IEDEREEN,Bij deze een brochure vol creatieve, fantasievolle, lekkere, sportieve, stoere en vrolijke jaar-ateliers, een filmische herfstvakantie & een muzikale kerstvakantie bij jeugdcentrum Aximax. Aximax zal ook dit jaar inzetten op een kwaliteitsvol & multidisciplinair vrijetijdsaanbod voor kleuters, kinderen & tieners. We gaan voor klein en groot verder op hetzelfde elan en zetten

nog meer in om een echt open huis te zijn voor klein & groter in het hart van Brussel.

Je kan bij Aximax het hele jaar door terecht op woensdagnamiddag, tijdens de weekends & gedurende de schoolvakanties voor wederzijdse inspiratie & ontdekkingen. Om wat meer rust in de propvolle kinderagenda’s te krijgen zullen er elk eerste weekend van de maand géén ateliers doorgaan. De woensdagen gaan wel gewoon door. Tijdens schoolvakanties zijn er sowieso geen

jaarateliers.

Gezien het grote succes van onze familie-zondagen het voorbije jaar, willen we deze vanaf het nieuwe schooljaar nog verder uitwerken door elke 2e zondag van elke maand open ateliers te organiseren. Zo kan je samen met je papa, mama, oma, opa, grote broer & grote zus komen naaien, zeefdrukken, en als je wilt leer je niet alleen je fiets repareren maar kan ook je op fiet-

stocht door de straten van Brussel.

Al dit en nog vele andere ateliers lees je in deze verse jaarbrochure. Inschrijven kan vanaf zaterdag 17 september 2016 om 10u.

Dit kan zowel enkel online als ter plekke.

Wij zijn er al helemaal klaar voor. Jullie hopelijk ook. Tot snel!

Ingrid Lemaire Centrumverantwoordelijke jeugdcentrum Aximax

Page 3: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

3

WOENSDAGEN P 4 ZATERDAGEN P 7 OVERZICHT JAARWERKING P 12 ZONDAGEN P 15 HERSTVAKANTIE P 18 KERSTVAKANTIE P 19 BIJKOMENDE INFORMATIE P 20

I N H O U D

Page 4: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

4

WOENSDAGEN

KLEUTERTURNEN 14:00 > 15:00 Voor energieke kleuters die niet graag stilzitten, maar houden van spelen met de bal, springen, tuimelen en klimmen! Via allerlei leuke bewe-gingsactiviteiten trainen we de psychomotori-sche vaardigheden van de kleuters en proberen we als de beste de Axibox te beklimmen.

Aximax in samenwerking met VGC-sportdienst

DE CREA FABRIEK 14:00 > 16:00 Dit is een atelier voor alle knutselaars, kunste-naars en handige Harry’tjes en Henriettes! Met een mooie kei maak je een grote plant, een mega hangende dinosaurus of een gigantische tijger in een kast. Wil je een draak, een kasteel, of vleugels om te vliegen? Een lief, een hondje of een ijsje in karton? ! Geen idee is te gek, alles is mogelijk. Met een goed plan, een flinke dosis fantasie en twee knutselgrage handen kan je ALLES maken. Een atelier voor creatieve dromers.

Aximax in samenwerking met Hilke Andries, Kachiri Faes en vrienden

4 > 6JAAR

5 > 6JAAR

Page 5: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

5

CIRCUS ONDERSTEBOVEN

Balanceren op een bal of ton, een diabolo die vliegt, verbluffende kracht- en lenigheidsfi-guren op de grond of in de lucht, een éénwieler die rijdt, jongleren met sjaaltjes, balletjes of bordjes, of wie weet wel hangen aan een trapeze in de Axibox… je oefent het allemaal bij Circus Ondersteboven. Aan het einde van de reeks ben je een echte circusartiest(e) & treed je op voor een groot publiek.

Aximax in samenwerking met Circus zonder handen

OPGELET Inschrijvingen via www.zonderhanden.be aan de voorwaarden van circus zonder handen

6 > 12JAAR

6 > 8JAAR

15:30

> 17:00

9 > 12JAAR

17:00 > 18:30

KOKKERELLEN & TUINIEREN

13:30 > 15:30

Een radijs, een komkommer en 2 snufjes peper... Je leert tijdens dit atelier niet alleen koken maar ook hoe je je eigen verticale & horizontale moestuin kan vormgeven (voor op je vensterbank). Maar je leert ook hoe je al deze groenten en vruchten plukt, schoonmaakt en er een prachtig gerecht van maakt. We gaan zelf af en toe eens op bezoek naar een echte bio boerderij en op het einde van het jaar heb je je eigen kookboek klaar.

Dit is een productie van Aximax

Page 6: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

6

MADAME ROJO’S NAAI & ONTWERPATELIER

14:30 > 16:30

Tijdens dit naai-en ontwerpatelier leer je al doende (naai)technieken om je creativiteit ten volle te uiten. Vertrekkende vanuit jouw idee of iets dat al bestaat, tekenen we onze eigen patronen, ontwerpen we de toekomstige mode en creëren we iets unieks. Net zo uniek als jij bent.

Aximax in samenwerking met Rojo SCHAKEN13:00> 14:00

Schaken is een sport die zorgt voor sensatie. Het is een sport die de nodige denkkracht vereist, de capaciteit om het spel goed te analyseren en je dient vertrouwen te hebben in jezelf en je concentratie op scherp te stellen. We beginnen met het ontwerpen van bord en stukken. We leren stap voor stap hoe we schaakmeester kunnen worden met ons eigen schaaktoernooi als hoogtepunt van het jaar.

Aximax in samenwerking met Simon Pleysier (schaakmeester)

8+JAAR

8+JAAR

Page 7: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

7

ZATERDAGEN PRIKKELPARCOURS

9:30> 11:00

Samen met Youssra en Gaëlle ontdekken de kleinsten de wondere wereld van Aximax. Jonge kinderen verkennen vol verwondering de wereld met al hun zintuigen. Het prikkelparcours speelt hier op in door een ruimte te creëren met verschillende fijne & lieve activiteiten. Deze activiteiten zijn er in allerlei vormen: met water, verf, licht, ijs, een voelparcours en nog veel meer. Een ware uitdaging en uitstekende stimulans in de ontwikkeling van je aximaxi-kind.

Aximax in samenwerking met Youssra Tahiri & Gaëlle Stockbroeckx

2,5 > 3JAAR

Page 8: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

8

SKATEMASTERS

10:30 > 12:30

Zet je ene voet op de tail en de andere in het midden van het skateboard. Duwen op de tail en met een golvende beweging maak je een sprong door de lucht! De eerste truc, een ollie is volbracht. Dit en nog vele andere trucjes leer je tijdens skatemasters. Elke maand gaan we afhankelijk van het weer naar een in- of outdoor skatepark in het Brusselse om onze kunstjes ook daar uit te proberen.

• Heb je geen eigen skateboard en wil je mee doen, geen nood! Bij Aximax hebben we deze voor jou, samen met een helm en valbescherming.

Aximax in samenwerking met Yorick Vereertbrugghen

6 > 10JAAR

KLEUTERDANS13:30 > 14:30

Voor de allerkleinsten die niet stil kunnen zitten en al zingend en dansend door het leven willen gaan, is dit uurtje dé grote uitlaatklep! De kleuters maken op een speelse manier kennis met hun eigen lichaam en ontdekken hoe ze het kunnen gebruiken. Ze leren elk lichaamsdeel afzonderlijk opspannen en gebruiken. Ze maken kennis met ritmes en leren leuke dansjes op hun tempo en niveau. Ze leren een aantal basispasjes, maar worden ook gestimuleerd zelf creatief te zijn en bewegingsantwoorden te vinden.

• Dansen doe je best met een dansbroek, een shortje mag ook. Aan je voeten draag je best niets of een lichte sportschoen of turnpantoffels.

Aximax in samenwerking met Zita Versmessen & Sam Croux

4 > 6JAAR

Page 9: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

9

6 > 12JAAR

‘MUZIMAGE’EEN VIDEO- EN MUZIEK-LABORATORIUM

13:30 > 16:00

Tijdens dit video- & muzieklaboratorium werken ze de ene helft met beeld & video en tijdens de andere helft rond muziek. Op deze manier ontstaat tussen beeld en muziek een spannende wisselwerking. Nu eens kunnen ze vertrekken vanuit het beeld, dan weer vanuit de muziek. Muziek die ze natuurlijk zelf (leren) compo-neren. Zo specialiseren ze ons in het maken van een soundtrack bij een zelfgemaakte film, met zowel akoestische als elektronische instru-menten. Ook maken ze zelf muziekcomposities waar we dan passende beelden bij zoeken.

in samenwerking met Jeugd & muziek Brussel & Sophie Vanhomwegen

Page 10: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

10

BOUWWOEDE

14:00 > 17:00

Dit is een creatief atelier voor (bijna) echte handwerkers – grote doeners & bedenkers, en zij die graag de handen uit de mouwen steken. Gebruik maken van bestaande materialen, voorwerpen, afval of rommel om op die manier een gloednieuw interieur te creëren, is een ecologische en hippe manier. We gaan ook naar de rommelmarkt en verzamelen al wat we kunnen gebruiken & geven er een super coole twist aan. Daarnaast steken we met een berg paletten banken, tafels & stoelen in elkaar... maken we met lege flessen een heus irrigatie-systeem en nog veel meer.

Aximax in samenwerking met Kachiri Faes & Charlie Whittuck

8+JAAR

Page 11: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

11

DANSIG15:00 > 16:00

Voor dit dansatelier vertrekken we vanuit de basis van moderne danstechnieken en gaan van daaruit verder verder op ontdekkingsreis.. Deze dansreeks maakt dat hedendaagse dans een heel persoonlijke, afwisselende, vrije en organische dansstijl wordt een originele, ‘eigen’ bewegingstaal.

• Dansen doe je best met een dansbroek, een shortje mag ook. Aan je voeten draag je best niets of een lichte sportschoen of turnpantoffels.

Aximax in samenwerking met Zita Versmessen & Sam Croux

8+JAAR

Page 12: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

12

OVERZICHT JAARWERKINGWOENSDAG ZATERDAG ZONDAG - FAMILIEDAG

Kleuter-turnen 4 > 6 jr

Schaken 8+ jr

Circus onderste-

boven 6 > 8 jr

De crea- fabriek

5 > 6 jr Madame

Rojo’s naaien ontwerp-

atelier 8+ jr

Kokerellen en tuinieren

6 > 12 jr

Ontwerp & zeefdruk-

atelier 10+ jr Skate-

masters 6 > 10 jr

Kleuter- dans 4 > 6 jr

Dansig 8+ jr

Bouw-woede

8+ jr

Circus onderste-

boven 9 > 12 jr

09:00

09:30

10:00

10:30

11:00

11:30

12:00

12:30

13:00

13:30

14:00

14:30

15:00

15:30

16:00

16:30

17:00

17:30

18:00

18:30

Page 13: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

13

WOENSDAG ZATERDAG ZONDAG - FAMILIEDAG

Bewegings- school 2,5 > 5 jr

Familie Yoga +5

met ouder

Aximishmax6+

Ontwerp & zeefdruk-

atelier 6+

met ouder

Biciclubopen atelier

6+ met ouder

Prikkel-parcours 2,5 > 4 jr

Muzimage een video &

muziek lab

6 > 12 jr

Open naai-

atelier 6+

met ouder

Open naai-

atelier6+

met ouder

1X PER MAAND

1X PER MAAND

1X PER MAAND

1X PER MAAND

Page 14: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

14

ONTWERP & ZEEFDRUK-ATELIER

10:00 > 12:30

Wil je graag experimenteren met prints in verschillende kleuren en op verschillende mate-rialen? Ontdek de magie van zeefdruk en enkele andere technieken in dit atelier. Je bedenkt en ontwerpt zelf en maakt prints in verschillende kleuren op verschillende materialen zoals papier en stof.

Aximax in samenwerking met Marijke Loozen

ELKE 2DE ZATERDAG

VAN DE MAAND OPEN NAAIATELIER

14:00 > 17:00

Een kapotte broek, eigen trouwjurk, picknick- dekentje of leuke kookschort. Zowel herstel-lingen als eigen creaties kunnen hier onder begeleiding uitgevoerd/aangezet worden. Repair-café/basistechnieken. Voor jong en oud.

Aximax in samenwerking met Mostaza creations

10+JAAR

6+JAAR

Page 15: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

15

ZONDAG BEWEGINGSSCHOOL

10:00 > 12:00

Kleuters en hun ouders kunnen zich elke week uitleven in een verrassend en uitdagend bewe-gingsparcours. De kinderen nemen met de hulp van hun ouders allerlei hindernissen en leren zo op een gezonde en veilige manier bewegen en sporten. Elke week maken we een ander parcours.

Aximax in samenwerking met VGC sportdienst

FAMILIEYOGA10:30 > 11:30 11:30 > 12:00 (onthaasting)

Familieyoga wordt gegeven voor kinderen tussen 5 en 10 jaar die samen met hun ouders op een plezierige manier aan lichaamsbeweging willen doen, met respect voor eigen grenzen en die van de anderen. Yoga voor het hele gezin is een speelse vorm van yoga, aangepast aan de belevingswereld van kinderen. Hier leert het kind dat het helemaal zichzelf mag zijn.

• Je kan je samen met je kleuter of kind inschrijven

Aximax i.s.m. Lieselotte Smaers

2,5 > 5JAAR

5 > 10JAAR

Page 16: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

16

AXIMISHMAX +13:30 > 15:30

Speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking ontwikkelen we deze activiteit. We werken steeds in kleine, intieme groepjes. Gedi-plomeerde lesgevers staan garant voor extra zorg en ondersteuning op maat. Ouders, broers, zussen, … zijn meer dan welkom om tijdens deze activiteiten te genieten van de ruimte die Aximax biedt, of deel te nemen aan de open activiteiten elke 2e zondag van de maand.

• Voor dit atelier doen we de eerste zondag (25.09.2016) een intake gesprek samen met het kind & de ouders om te kijken of het voor beide partijen een meerwaarde is. We zoeken samen naar een perfecte combi-natie. Afspraak via [email protected]

Aximax in samenwerking met Jeugd & Muziek BXL & Lieselotte Smaers

6 > 12JAAR

Page 17: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

17

ELKE 2DE ZONDAG

VAN DE MAAND

OPEN FIETSATELIER/BICI CLUB /FABRIK

14:00 > 17:00

Elke 2de zondag van de maand is er bij Aximax een open fietsatelier waar je je fiets samen met mama, papa, opa, oma, broer of zus & onder professionele begeleiding kan herstellen en waar je ook kan leren fietsen! Iedereen, jong en oud, is hier welkom! 1x per maand organiseren we een grote fietstocht doorheen Brussel langs plaatsen waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest. Deze data worden jullie tijdig doorge-geven.

Aximax in samenwerking met BICI club en Fabrik

OPEN ZEEFDRUK ATELIER

10:00 >12:00

Wil je graag experimenteren met prints in verschil-lende kleuren en op verschillende materialen? Ontdek de magie van zeefdruk en enkele andere technieken in dit atelier. Je bedenkt en ontwerpt zelf en maakt prints in verschillende kleuren op verschillende materialen zoals papier en stof.

Aximax in samenwerking met Marijke Loozen

6+JAAR

6+JAAR

6+JAAR

OPEN NAAIATELIER14:00 > 17:00 Een kapotte broek, eigen trouwjurk, picknickde-kentje of leuke kookschort. Zowel herstellingen als eigen creaties kunnen hier onder begeleiding uitgevoerd/aangezet worden. Repair-café/basis-technieken. Voor jong en oud.

Aximax in samenwerking met Mostaza creations

Page 18: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

18

HERFSTVAKANTIE 31.10.2016 > 04.11.2016

AXIMISHMAX VIERT 10 JAAR FILEM’ON

Deze aximishmax-week vieren we samen met Filem’on hun verjaardagsfeest. Samen met enkele van onze fijne jaarateliers gaan we met de verschillende groepen volgens leeftijd op uitstap naar het internationale jeugdfilmfestival van Brussel. We hebben samen met Filem’on een programma op maat voor groot & klein. De 10+ groep wordt reporter van dienst en maakt deel uit van de Filem’on tienerjury. Die beoordeelt de nieuwe films in competitie en reikt de "Bella Brussella' prijzen uit. De jongere groepen leren alles van origami animatie, stop-motions & zien van op de eerste rij enkele prachtige films.

* We delen de groep op volgens leeftijd. * Deze week stoppen de activiteiten uitzon-

derlijk pas om 16u30 daar we regelmatig op uitstap gaan. Indien anders krijgt je hiervan tijdig bericht.

Aximax in samenwerking met Filem’on

4 > 12JAAR

Page 19: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

19

KERSTVAKANTIE 02.01.2016 > 05.01.2016

COMPOKIDSKAMP

Ben je tussen 4 en 12 jaar en heb je zin in een flinke dosis muziek en beeld? Zak dan af naar Aximax voor het Compokidskamp van Jeugd en Muziek Brussel.

Een kampje waar je ontdekt hoe tekens muziek worden en muziek tekens. Alles staat in het teken van je eigen muziek ‘maken’. We werken naar een moment waarbij je ouders, oma’s en opa’s en vrienden kan uitnodigen voor een feestelijk slotmoment van het kamp.

• We delen de groep volgens leeftijd in. Elk clubje gaat aan de slag in muzikale en beeldende experimenteerateliers.

Dit is een organisatie van Jeugd & Muziek Brussel aan de voorwaarden van Jeugd & Muziek Brussel

4 > 12JAAR

Page 20: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

20

BIJKOMENDE INFORMATIEINSCHRIJVINGEN

• De inschrijvingen voor de jaarateliers & voor de herfst- en kerstvakantie gaan door op zaterdag 17 september 2016 vanaf 10u, online of ter plekke in Aximax

• Kinderen met een beperking en kinderen van buurtscholen Ten Nude en Sint-Joost-aan-Zee kunnen al voor 17 september 2016 inschrijven. Maximum 50% van de beschikbare plaatsen wordt voorbehouden.

KOSTPRIJS

Elk jaaratelier heeft dezelfde standaardprijs:• De prijs voor een jaarreeks bedraagt €80 voor het

hele jaar – hetzij anders vermeld, met €5 korting voor elk volgend kind van hetzelfde gezin / €50 per jaarreeks voor inschrijvingen vanaf 1 januari 2017 met €5 korting voor elk volgend kind van hetzelfde gezin.

• €30 Paspartoe aan reductietarief per jaarreeks voor inschrijvingen voor het hele jaar/ €20 Paspartoe aan reductietarief voor inschrijvingen vanaf 1 januari 2017

• Open atelier: kostprijs varieert ifv materiaal (per keer inschrijven)

• Voor Circus ondersteboven schrijf je in via www.zonderhanden.be aan de voorwaarden van Circus Zonder Handen.

• De prijs van een herfstvakantie-week bedraagt €40 per speelweek – hetzij anders vermeld, met €5 korting voor elk volgend kind van hetzelfde gezin. €10 Paspartoe aan reductietarief.

• Voor de kerstspeelweek schrijf je je rechtstreeks in bij (én aan de voorwaarden van*) Jeugd & Muziek Brussel.

AFSPRAKEN

• De ateliers starten op zaterdag 24 september 2016 & eindigen 28 mei 2017.

• Kinderen brengen hun eigen tussendoortjes mee. Aximax voorziet voldoende drinkwater.

• Alle activiteiten zijn inclusief toegankelijk voor kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking. Op jouw vraag bekijken we hoe je kind er een plek kan vinden.

• Als bewijs voor de verhoogde tegemoetkoming aan- vaardt Aximax enkel de ‘Paspartoe aan reductietarief’.

* Inschrijven kan via mail naar [email protected]. Vermeld volgende gegevens: naam en voornaam van het kind, geboortedatum, adres- en telefoongegevens. Inschrijvingsgeld: 60 euro eerste inschrijving, 50 euro tweede inschrijving binnen hetzelfde gezin. OMNIO: 10 euro per kind

Page 21: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

21

• Elke annulering, om wat voor reden ook, gebeurt schriftelijk (e-mail). Mondelinge annu-leringen worden niet aanvaard. Dit impliceert o.a. dat het annuleren van een inschrijving tot 2 weken voor de aanvang van de activiteit een annulatiekost van 25% inhoudt. Minder dan 2 weken op voorhand wordt het deelnamegeld niet terugbetaald.

SLUTINGSDAGEN / GEEN JAARATELIERS

Elk eerste weekend van de maand zijn er geen jaarateliers. Privé-verhuur is wel mogelijk tijdens deze weekends. Er zijn ook geen Aximax–ateliers op volgende dagen: • In de weekends en op woensdagen tijdens,

voor & na een vakantie• Herfstvakantie

29/10/2016 tot en met 06/11/2016• Kerstvakantie

24/12/2016 tot en met 08/01/2017• Krokusvakantie

25/02/2017 tot en met 05/03/2017• Paasvakantie

01/04/2017 tot en met 16/04/2014• Tussen kerst & nieuwjaar is Aximax gesloten:

24/12/2016 > 01/01/2017

HOE INSCHRIJVEN?

Hoe schrijf je in? Er zijn twee mogelijkheden:

1 online via www.jcaximax.be vanaf zaterdag 17 september 2016 om 10.00 u.

2 in Aximax op zaterdag 17 september 2016 van 10.00 u. tot 16.00 u.

Voor personen die hulp wensen bij het inschrijven en voor personen met een ‘Paspartoe aanreductietarief’.

Wat heb je nodig bij de inschrijving?• gegevens van de school; • naam en telefoonnummer dokter; • bloedgroep kind(eren);• je betaalt elektronisch op het einde van de

inschrijving. In Aximax kan je enkel betalen met Bancontact.

COMMENT S’INSCRIRE?

Comment s’inscrire?1 En ligne via www.jcaximax.be, à partir du

samedi 17 septembre 2016 à 10.00 h.2 A Aximax le samedi 17 septembre 2016 de

10.00 h à 16.00 h.

Pour les personnes bénéficiant l’intervention majorée: si vous inscrivez vos enfants avec le

Page 22: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

22

‘Paspartoe aan reductietarief ’, venez à Aximax. Demandez le Paspartoe d’avance ou lors de la journée d’inscription. De quoi avez-vous besoin lors de votre inscription ?• données de l’école; • nom et numéro de téléphone du docteur;• groupe sanguin de l’enfant;• vous payez par voie électronique à la fin

de l’inscription. A Aximax, vous ne pouvez payer qu’avec Bancontact.

DE ‘PASPARTOE’

De Paspartoe is een spaar- en voordelenpas voor inwoners van het Brussels hoofdstedelijk gewest, vanaf 3 jaar. Je kan punten sparen via deelname aan vrijetijdsactiviteiten, o.a. bij Aximax. Deze punten kan je omruilen voor mooie voordelen. Vraag de Paspartoe aan met je identiteitskaart en Kids-ID bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie, bij Munt-punt of Gemeenschapscentrum Ten Noey:• €2 voor -26-jarigen • €5 vanaf 26 jaar • GRATIS voor mensen met een beperkt

inkomen (verhoogde tegemoetkoming). Dit is de ‘Paspartoe aan reductietarief’. Hiermee krijg je korting op het vrijetijdsaanbod. Neem bij je aanvraag een bewijs mee van je recht op de verhoogde tegemoetkoming.

LE ‘PASPARTOE’

Le ‘Paspartoe’ est une carte de fidélité qui offre des avantages aux habitants de la Région de Bruxelles-Capitale. Les personnes au revenu modeste peuvent obtenir le ‘Paspartoe aan reductietarief ’ gratuitement auprès de la VGC,au Muntpunt ou chez Gemeenschaps-centrum Ten Noey. Emportez une preuve de votre bénéfice de l’ intervention majorée. Le ‘Paspartoe aan reductietarief ’ vous permet de bénéficier de réductions sur l’offre d’activités de loisirs, par exemple à Aximax.

Meer informatie:Vlaamse Gemeenschaps- commissie – Paspartoe: 02 563 05 87 [email protected] www.paspartoebrussel.be

Page 23: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

23

CONTACT & BEREIKBAARHEID

JEUGDCENTRUM AXIMAX

J.W. Wilsonstraat 191000 Brussel02 280 45 56

[email protected]

Bereikbaarheid:

Halte Madou; metrolijn 2 of 6 Halte Maalbeek of Schuman;

metrolijn 1 of 5 Halte Gutenberg; bus 29, 63 of 59

Halte Ambiorix; bus 60 en 64

Page 24: Aximax Jaarbrochure 2016-2017

V.U. Eric Verrept, leidend ambtenaar, Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel

Jaarbrochure 2016-2017 jeugdcentrum AximaxDEPOTNUMMER: D/2016/7025/14

Made by Josworld - Risodruk - Chez ROSI