door Jack Rasenberg07-04-2017 Kaartavond 21-04-2017 Bestuursvergadering 22-04-2017 Clubavond...

of 12 /12
SINJAAL Het officiële cluborgaan van V.C.W. - Wagenberg Eindredactie P. de Graaf, Vlasselt 6, 4845 EW Wagenberg Redactie – Drukwerk - Distributie R. Groeneveld – P. Hessels – J. Huijbregts – C. Loonen – M. Moerbeek – F. Vrolijk Inleveren kopij via E-mail: [email protected] De kopij voor de volgende uitgave van Sinjaal verwachten wij uiterlijk 2 april 2017 47 e jaargang No. 7 Maart 2017 2 Sinjaal Van de voorzitter Van de voorzitter Van de voorzitter Van de voorzitter door Jack Rasenberg door Jack Rasenberg door Jack Rasenberg door Jack Rasenberg Carnaval is weer voorbij en het laatste deel van de competitie is begonnen. Het 1e elftal had er nog last van en verloor de wedstrijd tegen TVC Breda. En het bekeravontuur zit er voor het 2e ook op na het verlies tegen Willem II. Zorgelijk is het dat het 3e en 4e elftal steeds problemen hebben om een elftal op de been te krijgen. Het probleem begint al bij de selectie die helaas wekelijks erg veel spelers door blessures moeten missen, waardoor er geen spelers over zijn voor de lagere elftallen. Maar het grootste probleem is dat spelers zich wel erg gemakkelijk afmelden en dan ook nog vaak enkele dagen of een dag voor de wedstrijd. Voetbal is een teamsport en je hebt dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om er te zijn. Dat wordt weleens vergeten. Hopelijk kunnen we de laatste wedstrijden positiever afsluiten, dus laat je teamgenoten niet in de steek! Als het weer het toe laat zal van Alphen & Roest uit Wagenberg in week 13 beginnen met het aanbrengen van zonnepanelen op het clubhuis. De subsidieaanvraag is ingediend en hopelijk komt daar snel goedkeuring op. Dat we investeren in duurzame energie is dan een feit en gaan we structureel de energiekosten drastisch verminderen.

Embed Size (px)

Transcript of door Jack Rasenberg07-04-2017 Kaartavond 21-04-2017 Bestuursvergadering 22-04-2017 Clubavond...

 • SINJAAL

  Het officiële cluborgaan van V.C.W. - Wagenberg

  Eindredactie P. de Graaf, Vlasselt 6, 4845 EW Wagenberg

  Redactie – Drukwerk - Distributie R. Groeneveld – P. Hessels – J. Huijbregts –

  C. Loonen – M. Moerbeek – F. Vrolijk

  Inleveren kopij via E-mail:

  [email protected]

  De kopij voor de volgende uitgave van Sinjaal

  verwachten wij uiterlijk 2 april 2017

  47e jaargang No. 7

  Maart 2017

  2

  Sinjaal

  Van de voorzitterVan de voorzitterVan de voorzitterVan de voorzitter

  door Jack Rasenbergdoor Jack Rasenbergdoor Jack Rasenbergdoor Jack Rasenberg

  Carnaval is weer voorbij en het laatste deel van de competitie is begonnen. Het 1e elftal had er nog last van en verloor de wedstrijd tegen TVC Breda. En het bekeravontuur zit er voor het 2e ook op na het verlies tegen Willem II. Zorgelijk is het dat het 3e en 4e elftal steeds problemen hebben om een elftal op de been te krijgen. Het probleem begint al bij de selectie die helaas wekelijks erg veel spelers door blessures moeten missen, waardoor er geen spelers over zijn voor de lagere elftallen. Maar het grootste probleem is dat spelers zich wel erg gemakkelijk afmelden en dan ook nog vaak enkele dagen of een dag voor de wedstrijd. Voetbal is een teamsport en je hebt dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om er te zijn. Dat wordt weleens vergeten.

  Hopelijk kunnen we de laatste wedstrijden positiever afsluiten, dus laat je teamgenoten niet in de steek! Als het weer het toe laat zal van Alphen & Roest uit Wagenberg in week 13 beginnen met het aanbrengen van zonnepanelen op het clubhuis. De subsidieaanvraag is ingediend en hopelijk komt daar snel goedkeuring op. Dat we investeren in duurzame energie is dan een feit en gaan we structureel de energiekosten drastisch verminderen.

 • 3

  Sinjaal

  Van de bestuurstafelVan de bestuurstafelVan de bestuurstafelVan de bestuurstafel

  door secretarisdoor secretarisdoor secretarisdoor secretaris Anita DiepstratenAnita DiepstratenAnita DiepstratenAnita Diepstraten

  Bingo Er wordt een bingo door de Engelandcommissie georganiseerd op vrijdag 24 maart a.s. We hopen weer op een goede opkomst. Er zijn hele mooie prijzen te winnen.

  Clubavond Dit jaar vindt de clubavond voor onze sponsors en vrijwilligers plaats op zaterdag 22 april a.s. Binnenkort worden de uitnodigingen voor deze avond verstuurd. Het thema van deze avond is Amerika (Hollywood / New York) Noteert u deze datum alvast in uw agenda.

  4

  Sinjaal

  V.C.W. neemt deel aan de Rabobank Clubkas

  Campagne 2017

  Wat houdt de Rabobank Clubkas Campagne in?

  Voor verenigingen en stichtingen doet Rabobank Amerstreek graag

  iets extra's. Graag laat de Rabobank u kennis maken met een

  onderdeel van het sponsor- en donatiebeleid: de Rabobank Clubkas

  Campagne. De basisgedachte van de campagne is dat leden van

  Rabobank Amerstreek inspraak krijgen op de verdeling van een

  gedeelte van de winst van de bank. Deze winst vloeit zo terug naar

  het lokale verenigingsleven. V.C.W. neemt deel aan de Rabobank

  Clubkas Campagne.

  UW stem is geld waard

  Als Lid van Rabobank Amerstreek kunt u tijdens de stemperiode van

  6 t/m 18 april 2017 uw stem uitbrengen op V.C.W. die u een warm

  hart toe draagt. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen

  onze club ontvangt, des te hoger de bijdrage is.

 • 5

  Sinjaal

  “Spek de kas van V.C.W.” bij Jumbo Terheijden van 15 maart t/m 18 april a.s.

  Jumbo Terheijden organiseert weer een actie waarmee een financiële bijdrage voor onze vereniging bij elkaar kan worden gespaard. De actie heet ‘Spek de kas van je club’ en Jumbo Terheijden stelt daarvoor een bedrag van € 7.500 beschikbaar. Tijdens deze ‘Spek de kas van je Club’ actie ontvangen klanten voor elke € 10,- aan boodschappen een voucher.

  Deze vouchers kunnen in de winkel of via de Facebookpagina:

  www.facebook.com/jumboterheijden onder tabblad clubkas, gedoneerd worden aan de vereniging

  van uw keuze. Hoe meer vouchers klanten doneren aan onze vereniging, hoe groter het totaalbedrag dat wij ontvangen. Trommel dus zoveel mogelijk mensen op om hun boodschappen bij Jumbo Terheijden te doen en daarmee de kas van onze club te spekken!

  6

  Sinjaal

  Activiteitenkalender V.C.W.Activiteitenkalender V.C.W.Activiteitenkalender V.C.W.Activiteitenkalender V.C.W.

  Datum Activiteit

  24-03-2017 Bingo 31-03-2017 Bestuursvergadering 07-04-2017 Kaartavond 21-04-2017 Bestuursvergadering

  22-04-2017 Clubavond

  28-04-2017 Kaartavond 12-05-2017 Bestuursvergadering 12-05-2017 Kaartavond

  Mail Service

 • 7

  Sinjaal

  Jeugd InfoJeugd InfoJeugd InfoJeugd Info

  doordoordoordoor jeugdvoorzitter Giel Baaijjeugdvoorzitter Giel Baaijjeugdvoorzitter Giel Baaijjeugdvoorzitter Giel Baaij Carnaval was weer een fantastisch feest in Wagenberg. Leuk om te zien dat er ook veel VCW-ers in de optochten mee deden, klein en groot.

  Het weekend erna hebben een aantal teams een inhaalprogramma gespeeld. De komende weken wordt alles weer een beetje “normaal” en volgen er volledige competitierondes. Intussen is onze jeugd ook een vaste leverancier van spelers aan VCW 1 en VCW 2. Mooi om te zien dat deze spelers een kans krijgen en waarde toevoegen aan de selectie. Ons elftal JO17-1 (B1) ligt ook nog steeds op stoom! Nog steeds staan Demy en de jongens ongeslagen op de eerste plaats. Wie weet waar dit seizoen toe leidt.

  8

  Sinjaal

  Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 oktober in de herfstvakantie hebben wij ons opgegeven om mee te doen aan de Clubvoetbaldagen. Op deze dagen kunnen kinderen van 6 t/m 13 jaar van VCW en van omliggende verenigingen mee 3 dagen mee doen aan een uitgebreide voetbalclinic, inclusief begeleiding, voetbaltenue en lunches. Binnenkort volgt er meer informatie op de website van VCW en in het Sinjaal. Als je al iets meer wilt weten, kan je kijken op www.clubvoetbaldagen.nl. We zoeken voor deze dagen ook trainers en leiders die de kinderen mee willen begeleiden.

  Mededelingen

  • Vrijdag 24 maart a.s. is er weer een bingoavond voor de jeugd in verband met de Engelandcommissie;

  • Besloten is de tweede jeugdkaderbijeenkomst van dit seizoen te verplaatsen naar het 2e kwartaal van 2017. Alle leiders en trainers krijgen hiervoor een uitnodiging;

  • Ook dit seizoen wordt er weer een beroep gedaan op de leiders, trainers en spelers om een bijdrage te leveren aan het Sinjaal. Het is altijd leuk als er van de jeugd stukjes in het Sinjaal verschijnen. Voor de editie van april 2017 zijn de spelers van JO11-1 (E1), de leider(s) van de mini’s en de trainer(s) van JO15-1 (C1) uitgenodigd om een stukje in te leveren;

 • 9

  Sinjaal

  • Wanneer de eerstvolgende bloemenactie plaats vindt, wordt binnenkort bekend gemaakt. Leon van Efferen coördineert de acties namens het Jeugdbestuur;

  • We hebben dringend nieuwe scheidsrechters nodig voor de jongste jeugd! Meld je aan bij Miranda Verschuren om te fluiten en/ of een cursus te volgen!

  • Zorg ervoor dat de ballen die meegenomen worden naar het veld ook terugkomen in het ballenhok. Mocht je een bal kwijt raken meldt dit even aan Piet v/d Korput. Wees zuinig op de spullen van onze club!

  • Voor wedstrijdinformatie en overige zaken raadpleeg de website www.vcw-wagenberg.nl.

  Heeft u een vraag, tip, of een klacht? Uw kind sport bij onze vereniging. En daarom is het voor ons belangrijk hoe u over ons denkt. Kunnen wij zaken nog beter doen? Ziet u iets dat niet zo loopt zoals het zou horen? Schroom niet om ons dat te vertellen. Door het uiten van deze gedachten kunt u bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van onze sportvereniging. Laat het ons daarom altijd weten als u een vraag, tip of een klacht heeft. De vereniging is daar alleen maar mee geholpen.

  Bij wie kunt u terecht? U kunt met vragen, opmerkingen en problemen gaan naar de leden van het jeugdbestuur Guus Boel en/ of Giel Baaij (voor de JO19-1, JO17-1 en JO15-1), Leon van Efferen en/ of Bob de Hoop (voor de JO13-1, JO11-1, JO9-1, JO9-2 en Mini’s), dan wel diegene die er het dichtste bij staat, of wie het probleem betreft. Ouders en/ of verzorgers kunnen op zaterdag bij de jeugdwedstrijden altijd in de bestuurskamer terecht voor het stellen van vragen aan de wedstrijdcoördinator. Daarnaast kunt u altijd terecht via de mail: [email protected]

  10

  Sinjaal

  V.C.W. V.C.W. V.C.W. V.C.W. JO15JO15JO15JO15----1111

  De JO15-1 is een leuk en dynamisch team waar alle voetbalkwaliteiten van de voetballers naar voren komen naar voren komen, de technische-, werkers en de rustige voetballers, zo hebben we een mix van een mooi elftal. Iedereen wil voor mekaar werken tijdens de wedstrijden en als leiders ben je dan trots op de jongens als ze mekaar coachen op het veld. Na een moeizame competitie start hebben we de laatste wedstrijden wat punten bij elkaar gesprokkeld, als leiders zijnde hebben we elftal op wat plaatsen gewijzigd waardoor het nu beter gaat lopen tijdens de wedstrijden. We staan nu 6 de en dat is niet slecht voor een eerste jaars JO15-1. Als we deze lijn in het voetbal blijven doorzetten eindigen we nog in de top 5. Wij als leiders zijn trots op deze jongens en het is een plezier om met ze te werken ook tijdens de trainingen waar de animo en inzet heel hoog is. Met sportieve groet, Ilona, Réne en Jürgen.

 • 11

  Sinjaal

  RayonhooRayonhooRayonhooRayonhoofdfdfdfd van van van van HeesterboschHeesterboschHeesterboschHeesterbosch

  WANTROUWENWANTROUWENWANTROUWENWANTROUWEN

  ddddoor Jan Huioor Jan Huioor Jan Huioor Jan Huijbregtsjbregtsjbregtsjbregts

  Enkele weken geleden zaten we op een maandagmorgen in de kantine koffie te drinken en met Piet van de Korput kreeg ik het erover, dat er zoveel wit zand in de kleedlokalen lag. In het begin van het seizoen had ik dat weleens meer ondervonden. Dat was dan, omdat er door een bedrijf een paar vrachtwagens zand verspreid waren om de velden wat te egaliseren. Dat was een redenering, waar ik met mijn onderwijspetje nog wel bij kon, maar dat was altijd in de zomer. Ik vroeg me dus af, waarom dat het in de winter gebeurd was. Gelukkig schuift Kees Loonen op maandagen ook altijd aan. Kees kan gelinkt worden aan alles wat met de agrarische sector van doen heeft. Zijn uitleg doet ertoe, we kunnen hem als een autoriteit beschouwen. Dat is één. Twee, is van een andere orde. Dat ben ik namelijk zelf. Was ik al niet eigenwijs van mezelf, dan ben ik het in ieder geval wel geworden, met name door de ervaring dat ik al zo vaak door de een of andere autoriteit op het verkeerde been ben gezet. Wanneer Kees dus met een stalen gezicht zegt, dat het gedaan is, omdat de velden te vet zijn, dan gaan bij mij in eerste instantie de alarmbellen lichtelijk rinkelen. Vervolgens probeer ik het te taxeren en ik krijg spontaan een herinnering aan Koot en Bie. Als Jacobse en Van Es hadden die een hoveniersbedrijfje en met een bejaarde vrouw kregen ze het over een onderhoudsbeurt van de tuin. Ze maakten het mensje wijs, dat er in het gazon scheurgras stond en dat ze dat weleens met een speciaal middeltje zouden verhelpen.

  12

  Sinjaal

  Die “ik-word-besodemieterd” ervaring kreeg de overhand en de geloofwaardigheid van de uitleg van Kees was verdwenen. Op dat moment laat ik dat natuurlijk niet merken, want ik vind hem een aardige kerel. Zit graag met hem te buurten en een volgende keer geef ik hem het voordeel van de twijfel als hij aan het orakelen is. Maar in het voornoemde geval: even niet. Een paar dagen later was het kaartavond. Ik zat aan hetzelfde tafeltje als Piet Simons. Terwijl de kaarten bekeken werden viel er een stilte, een concentratiemoment. Daar kan Piet absoluut niet tegen. Met een bezorgde blik in de ogen murmelde hij het volgende voor zich uit. “Mensen, onze dienst ligt onder een vergrootglas.”

  Piet verdient zijn centjes bij de belastingen, en in die dagen was er veel negatieve publiciteit, omdat er nogal wat misging. De mededeling op zich was niet choquerend genoeg om voor een reactie te zorgen. Iemand ging voor de negen en het spel ging verder. Ik keek de tafel zo eens rond en kreeg de indruk dat niemand echt serieuze bezorgdheid vermoedde over de situatie. Het was meer van: we kunnen wel iets zeggen in de trant van: is een vergrootglas echt wel nodig Piet?, maar dat is waarschijnlijk een inkoppertje voor hem. Ikzelf zei ook niets. Als ik het me goed

 • 13

  Sinjaal

  herinner, ging ik eigenlijk voor de optie dat het inderdaad een hele beerput is geworden sinds het fatale moment dat broer Toon de balpen aan de wilgen heeft gehangen bij de belastingen. Ik heb geen idee wat er aan de hand is, vind Toon een geweldige gast die ik de laatste tijd helaas veel te weinig zie, doe met zo’n opmerking niemand kwaad, geef Piet de gelegenheid om het gesprekje te vervolgen, maar hield toch mijn mond. Ik vertrouwde het zeker niet helemaal. Brengt me bij de vraag: Is het raar dat er sprake is van een toename van wantrouwen onder mensen? Eigenlijk niet zou ik zeggen. We zitten in de verkiezingsstrijd en op het NOS-journaal zie ik iedere dag politici met de overhemdknoopjes los. En dat in de winter. Stropdassen zonder stropdas die zich plotseling onder marktbezoekers mengen, elkaar tutoyeren en opeens voornamen gebruiken, terloops tegen andere mensen zeggend: doe eens normaal. Is het trouwens erg dat wantrouwen? Ben je gek. Wanneer ik vertel, dat de “Keuringsdienst van Waarde” een van mijn favoriete tv-programma’s is, en dat ik het nog best grappig vind ook, dan begrijp je wel, dat ik een aanhanger ben van de stelling: een gezond portie wantrouwen is goed voor iedereen. Maar de grens moet natuurlijk niet te nadrukkelijk opgezocht worden. Het moet wel leuk blijven.

  14

  Sinjaal

  V.C.W. V.C.W. V.C.W. V.C.W. JOJOJOJO11111111----1G1G1G1G

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen Zoals jullie allemaal wel weten, zijn we het in het najaar afgetekend kampioen geworden van onze poule. Hoewel het leek dat ons dat gemakkelijk af was gegaan, was het tegendeel waar. We hebben altijd voor elke zege moeten knokken. Desondanks leverde ons dat een heuse promotie op naar de 4e klasse. En, inmiddels hebben we, nadat tot viermaal toe een wedstrijd werd afgelast, twee wedstrijden gespeeld. VCW JO11-1G vs Zundert JO11-2 (4-6) De eerste wedstrijd was allesbehalve een gemakkelijke. Zundert was in hun poule van de najaarscompetitie 4e klasse, 2e geworden en bleek een taaie tegenstander. Het duurde niet lang voordat het eerste tegendoelpunt viel te betreuren, maar daarna waren we wel

 • 15

  Sinjaal

  wakker. Met meer strijdlust gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Zundert bleek echter gevaarlijker en bij de rust stond het 2-0. In de tweede helft herpakten we onszelf en wisselden de doelpunten elkaar af aan beide zijden. Jammer genoeg duurde de wedstrijd niet lang genoeg en werd de eindstand 4-6. Gilze JO11-3 vs VCW JO11-1G (4-1) In een week met 4(!) afzeggingen vertrokken we toch nog met 8 spelers naar Gilze. We hebben er immers al 12 in ons team, een overbodige luxe. Gilze was in hun poule van de najaarscompetitie 4e klasse, 2e geworden en direct vanaf de start werden we overklast door fraai spel. Binnen een minuut was het 1-0 voor Gilze met een zacht rollend balletje in de hoek. Enigszins angstig voor wat ging komen, begonnen we opnieuw aan de aftrap. We grepen Gilze bij de spreekwoordelijke strot. Geen bal kwam meer voorbij onze verdediging en Fimme stond een formidabele wedstrijd te keepen. Bij rust stond het dan ook nog steeds 1-0. In de tweede helft gingen we meer aanvallend spelen en waren we meteen dreigend. Er ontstonden daardoor ook gaten en helaas viel de 2-0. Maar, die stand bleef niet lang zo, na steeds meer dreiging scoorden we de 2-1. Direct daarna gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Jammer genoeg was Gilze gewoon te goed voor ons en vielen nog twee doelpunten. Eindstand 4-1. De eerste conclusie is dat we tegen beide teams niet hadden hoeven verliezen. We hebben steeds hard gewerkt, maar hebben in beide wedstrijden een keer pech gehad door een eigen doelpunt na een touché. Er is nog voldoende kans om te groeien en punten te pakken. Op naar de volgende wedstrijd!

  16

  Sinjaal

  BESCHOUW 211

  Een kansloze ventEen kansloze ventEen kansloze ventEen kansloze vent

  door Jan Schoonendoor Jan Schoonendoor Jan Schoonendoor Jan Schoonen Heeft-ie net een kansloze missie achter de rug, begint hij met een andere. Hoe verward kun je zijn? Michael van Praag werd vorig jaarseptember niet verkozen als voorzitter van de UEFA. Een of andere onbekende Sloveen kreeg 42 van de 55 stemmen en daarmee werd Van Praag op zijn nummer gezet. Vooraf was de oud-voorzitter van Ajax er heilig van overtuigd dat hij de nieuwe UEFA-preses zou worden, maar dat zat er dus niet in. Van Praag kreeg och arme 13 stemmen.

  Oké, dan ga je je eindelijk eens inzetten als bondsvoorzitter van de KNVB, een functie waarvoor hij in november 2016 wel verkozen werd. Of beter gezegd: herkozen, want bondsvoorzitter was hij al een paar jaar. Niet dat u en ik daar iets van gemerkt hebben, want bij de KNVB is het al maanden onrustig en tamelijk chaotisch.

 • 17

  Sinjaal

  Ik hoef de naam Hans van Breukelen maar te laten vallen. Michael van Praag is 13 jaar voorzitter van Ajax geweest en van hem mag je enige bestuurlijke ervaring verwachten, toch? Die zou hij moeten aanwenden om de KNVB in rustiger vaarwater te krijgen. De voetbalpiramide, het begeleidingsteam van het Nederlands elftal, de andere opzet van het jeugdvoetbal; het zijn allemaal zaken die een storm van kritiek opwekken en een hoop onrust veroorzaken, maar ondertussen was Van Praag campagne aan het voeren om voorzitter van de UWEFA te kunnen worden. En nu heeft hij bekend gemaakt op te willen gaan voor de post minister van sport. Zo’n post is er niet op het Nederlands regeringsniveau, maar dat mag de pret niet drukken. Als er een minister van sport moet komen, ben ik de juiste persoon voor dat ambt, schijnt hij gezegd te hebben. Michael van Praag gooit dus weer een balletje op en geeft aan dat de wereld kennelijk op hem zit te wachten. Zo si het dus niet, zie de uitslag van de UEFA-stemming. Zie de onrust bij de KNVB, waar hij als bondsvoorzitter meer aan kan doen om dat weg te nemen. Heeft hij dan niets geleerd van zijn eerdere ervaringen? Minister van Sport, hoe verzint hij het? Michel van Praag is 69 jaar, een mooie leeftijd om het eens rustig aan te gaan doen en te gaan genieten van de mooie dingen des levens. Hij moet eens gaan praten met Jan Huijbregts, die weet altijd goed de belangrijke dingen te scheiden van de minder belangrijke. Dat kan Michael van Praag niet. Michael van Praag is een totaal onbelangrijk kereltje, vind ik. Maar dat vind hij zelf niet. Minister van Sport, laat me niet lachen.

  18

  Sinjaal

  Verjaardagen in deVerjaardagen in deVerjaardagen in deVerjaardagen in de maand maand maand maand aprilaprilaprilapril

  Naam Datum

  Robin van Loon 4-apr Bert-Jan Sprangers 7-apr Tom Koeken 7-apr Wessel Roovers 7-apr Aaron Razenberg 8-apr Willy de Meijer 9-apr Wessel Verschuren 9-apr Gert Jan Timmerman 9-apr Dennis Rooijakkers 11-apr Roy Norbart 12-apr Sem van Oosterhout 13-apr Tien Mureau 14-apr Niels van Dijck 14-apr José Damen 15-apr Todd Woudenberg 15-apr Jan Gelens 16-apr Mirthe Rullens 17-apr Thijmen van de Korput 19-apr Jeroen van Dongen 19-apr Job Gabriels 20-apr Geert van Gool 21-apr Dirk Flipsen 21-apr Nout de Ridder 21-apr Rein Stevens 21-apr Roel van Aard 21-apr Marit de Ridder 21-apr

 • 19

  Sinjaal

  Coen Diepstraten 23-apr Kelvin Koppelaar 23-apr Albert Mureau 24-apr Sebastiaan Bal 24-apr Cees Vermeulen 25-apr Tom van Duijnhoven 25-apr Pieter van Gageldonk 26-apr Ron Groeneveld 27-apr Ad Fens 30-apr

  Een stukje uit de oude doosEen stukje uit de oude doosEen stukje uit de oude doosEen stukje uit de oude doos Enkele verhaaltjes van het N.K.S Voetbalkamp in Weert 1978.

  Maandag Om half 8 werden we weer gewekt. De dag begon met hockeij waarin Kees van Dongen en Mikel de Jongh de uitblinkers waren. We verloren met 2-1 Miel Rasenberg scoorde het doelpunt van v.c.w. De scheidsrechter was niet al te best, er werd een doelpunt afgekeurd. Daarna gingen we verspringen, Mikel de Jongh sprong het verst (5.10m) Kees sprong het minst ver (2.30). Toen kwam onze favouriete sport aan de beurt(voetbal). We wonnen met 7-0, tijdens de wedstrijdckreeg Walter Cauweleers de bijnaam Wallie Naninga. Bij de handbal was het niet veel, het veld was slecht en het ging er hardaan toe. We verloren met 8-6. Bij voetvolly waren er maar 2 man nodig, die wonnen met 16-13. Het vollyteam won met 40-7 en 26-10. Theo van Oosterhout was jarig, dat we vierde met friet en frikandellen. Theo trakteerde op bier, het eten smaak goed. Bart van de Sanden.

  20

  Sinjaal

  Donderdagmiddag We moesten om 2 uur, dus na 't eten spelklokrace doen. Dit hield in allemaal van die idiote spelletjes doen behalve mini-voetbal, maar de tegenstanders bij mini-voetbal waren weer van die klootzakken , dus dat was ook alleen maar schelden. De groep was in tweën verdeeld, den ene verloor met 2-1, de andere won met 3-0. Bij alle spelletjes was één grote uitzondering en dat was Anton van den Broek die te lui was om ergens aan mee te doen behalve mini-voetbal waar hij keepte. Toen het afgelopen was met die idiote Spelletjes gingen we zwemmen, niet allemaal natuurlijk, met een aantal gastjes uit de tent naast ons. Toen Ad Hamers besloot zijn eigen te verkleden werd hij door, 'n nogal stevige bink uit de tent naast ons in zijn onderbroek weer in het water gegooid. Toen we terugkwamen van 't zwemmen vonden we Piet slapend aan, is dat nou een leider??? Walter Couweleers Donderdagavond een live reportage Ik zit nu buiten aan tafel. We hebben zojuist gedineerd ook buiten aan tafel. Nu is de omwasploeg van de avond bezig met omwassen. Nanninga zat bij mij aan tafel stom te grinnikken maar ligt nu Arie Diepstraten af te tuigen in de tent. Hans Rasenberg staat te keuren of ze de omwas goed doen. Corrie Cas loopt weer met een cigaret en staat weer te roken. Mikel de Jongh loopt allemaal met de bal te kwallen rond de tent. Anton van de•Broek ligt zoals altijd op zijn luie nest. Zojuist werd omgeroepen dat Kees van Dongen moest stoppen met voetballen op het binnenplein. Direct gaan we softballen,aangezien we zelf te weinig spelers hebben doen er gasten van de tent naast ons mee, " Ullijsses " genaamd. Ad Hamers Met dank aan Hans en José Rasenberg voor het beschikbaar stellen van deze verhaaltjes.

 • 21

  Sinjaal

  V.C.W. V.C.W. V.C.W. V.C.W. JO13JO13JO13JO13----1111

  Papa en ik gaan samen een verhaaltje schrijven voor in de Sinjaal (niet voorin de Sinjaal want het kan ook in het midden staan). Ik vind dat hier het Sinjaal moet staan in plaats van de Sinjaal maar daar is papa het niet mee eens. Het is toch ook niet het Tina of het Donald Duck zegt hij, maar dat slaat natuurlijk nergens op. We gaan verderW Mijn papa is de trainer en leider van ons team. Soms is dat best wel handig want dan kunnen we het er thuis over hebben. Papa zegt: Waarover hebben we het dan? Jens moet lachen. Het is niet leuk als papa en ik het niet met elkaar eens zijn. Als ik een vrije trap tegen krijg tijdens het partijtje op de training bijvoorbeeld. Het allerleukste van voetbal is de kleedkamerhumor. Gaskamers maken bij de tegenstander met deo. Dan stinkt het zo lekker. Papa vraagt: Wat stinkt er dan? Jens moet lachen en zegt mijn enorme

  22

  Sinjaal

  scheet. Als je in FIFA de aanvallende middenvelder naar links zet dan wordt ie lam (net als papa met carnaval, zegt Jens). Over carnaval gesproken, hebben jullie dat eigen doelpunt van Jeroen Zoet gezien? Maar even serieus, na VCW – Sprundel stonden we langs het veld. De scheidsrechter kwam het veld af en werd aangesproken door een supporter wiens naam we hier niet zullen noemen. Hij vroeg: “Scheids, heb je 5 seconden?”. “Ja hoor, 5 seconden heb ik wel.” Waarop de supporter in kwestie zei: “Mooi vertel me dan maar alles wat jij over voetbal weet.”

  We hebben een leuk team. Iedereen is enthousiast en sinds kort hebben we zelfs een echte prins Carnaval in ons midden. Helaas hebben we nog maar weinig punten gehaald, we hadden een zware najaar competitie. Nu zijn we begonnen met het tweede deel van de competitie en hebben we de eerste twee wedstrijden verloren. Omdat we weinig punten halen vieren we de doelpunten altijd erg uitbundig, hierdoor blijft het ook leuk. Net voor Carnaval zouden we eigenlijk verkleed trainen, maar dat ging niet door omdat het heel slecht weer was en er te veel kinderen niet konden komen. Al met al is het erg leuk bij VCW! Groeten van Jens en papa.

 • 23

  Sinjaal

  Samenstelling bestuur en commissies Bestuur: ([email protected])

  Naam Functie Telefoonnr.

  Jack Rasenberg Voorzitter 076 – 593 43 13

  Anita Diepstraten Secretaris 076 – 593 44 25

  Jeroen Moerbeek Penningmeester 076 – 513 88 55

  Pierre van der Korput Wedstrijdsecretaris senioren 076 – 593 55 60

  VACANT Accommodatie en materialen

  VACANT Voetbaltechnische zaken

  Frank Vrolijk IT, social media en website 076 – 593 83 83

  VACANT PR en sponsors

  Clubhuis 076 – 593 36 76

  Jeugdbestuur: ([email protected])

  Naam Functie Telefoonnr.

  Giel Baaij Jeugdvoorz. / Techn. zaken junior. 06 – 21 27 33 52

  Bob de Hoop Jeugdsecret. / Techn. zaken pupil. 06 – 23 92 93 27

  Miranda Verschuren Wedstrijdsecretaris jeugd 06 – 49 21 53 37

  Johan Raesen Jeugdcoördinator Techn. zaken 06 – 52 01 11 93

  Guus Boel Technische zaken junioren 06 – 34 30 61 54

  Leon van Efferen Technische zaken pupillen 06 – 14 45 28 58

  Clubhuis managementteam

  Naam Functie Telefoonnr.

  Jan Gelens 076 – 593 11 86

  Ton van Gils 076 – 593 39 11

  Sanne Goossens

  Piet de Graaf

  Consul

  Naam Functie Telefoonnr.

  Bert-Jan Sprangers Consul KNVB 076 – 593 38 72

  24

  Sinjaal

  Sponsorcommissie ([email protected])

  Naam Functie Telefoonnr.

  Erik Diepstraten Commissielid 076 – 593 34 49

  Stan de Meijer Commissielid

  Engelandcommissie: ([email protected])

  Naam Functie Telefoonnr.

  Jan Huijbregts jr. Commissielid 06 – 22 86 82 87

  Erik Diepstraten Commissielid 076 – 593 34 49

  Rilana Moerbeek Commissielid

  Ilona Schippers Commissielid

  Edwin de Ridder Commissielid

  Werner Voermans Commissielid

  Ondersteuningscommissie

  Naam Functie Telefoonnr.

  Johan van Haperen Voorzitter 076 – 593 26 86

  Jurgen Dudok Commissielid 076 – 587 02 72

  Janneke de Kanter Commissielid 06 – 13 04 42 87

  Ilona Schippers Commissielid 0162 – 68 42 04

  Lindsey van Wijk Commissielid 06 – 42 23 17 88

  Feestcommissie

  Naam Functie Telefoonnr.

  Madelon Schippers Commissielid 06 – 15 33 65 60

  Esther Bouwens Commissielid

  Dennis Rooijakkers Commissielid

  Beheer website: ([email protected])

  Naam Functie Telefoonnr.

  Bart van der Sanden Webmaster 076 – 593 33 52

  Frank Vrolijk Webmaster 076 – 593 83 83

  Dylan van Dijk Webmaster 076 – 888 27 04