780046 nwsbrief 2105 - Kip.Kiplekker · 2015. 5. 26. · nieuwsbrief MEI 2015 Nieuwe voorzitter...

2
NIEUWSBRIEF MEI 2015 Nieuwe voorzitter Kip.Kiplekker Jolanda van de Kruijs is bereid gevonden de functie van voorzitter op zich te nemen. De nieuwe voorzitter stelt zich voor: Ik ben Jolanda van de Kruijs (44 jaar), getrouwd met Antoine en wij hebben 4 kinderen in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. Wij hebben 1 kalkoenbedrijf omgebouwd naar opfokscharrelkippen en in verband met het batterijverbod van 2012, de kooikippen omgebouwd naar scharrelkippen. Als laatste hebben wij 1 kal- koenbedrijf omgebouwd naar traditioneel vleeskuikens. Hier worden nu 89.000 vleeskuikens gehouden, vanaf augustus 2013. Mijn kennis en netwerk van leg/opfokkippen is heel erg groot (werk full-time mee in de stal), mijn netwerk in de vleeskuikens moet ik nog hard aan werken. Mijn passie is altijd geweest het promoten van ons eigen product. Ik ben ongeveer 20 jaar geleden actief geweest bij Blij met een Ei, daarna veel kalkoenen geslacht/verkocht en voor de sector gepromoot middels de kerstkalkoen drive-inn. Hobby’s zijn het pro- moten van de sector en pluimvee is onze (Antoine en ik) passie. Ik heb weinig ervaring in bestuursfuncties (ooit in het NAJK bestuur gezeten), maar ben dan ook volledig onafhankelijk en wil er gewoon hard voor werken met een positieve blik om jullie sector in een beter beeld te brengen bij de consument en media. Heb je ideeën/opmerkingen hoe we het beter kunnen doen - want het kan altijd beter- mail dan: [email protected] Met vriendelijke groet, Jolanda van de Kruijs Afscheid voorzitter Kip.Kiplekker Op 1 maart 2015 hebben we afscheid genomen van onze voorzitter Elly de Kort. Zij was de oprichtster van Kip.Kiplekker en heeft zich jarenlang enorm ingezet voor Kip.Kiplekker. Als bestuur willen wij Elly dan ook bedanken voor haar inzet en prettige samenwerking. Woordje van Elly: Via deze nieuwsbrief wil ik iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om Kip.Kiplekker het daglicht te laten zien. Met een klein groepje zijn we jaren geleden begonnen omdat we vonden dat er veel was te vertellen over onze sector. We waren de onzinverhalen beu! Deze noodzaak is alleen maar toege- nomen, want de verhalen die niet kloppen over de vleeskuikenhouderij zijn nog lang niet verdwenen. Daarom nog van de zijlijn een oproep aan allen die hun brood verdienen in de pluimveehouderij; steun Kip.Kiplekker om ze het eerlijke verhaal te kunnen blijven vertellen. Zij doen dit op verschillende manieren en verdienen jullie steun. Voor degenen die ons al jaren steunen, hartelijk dank daarvoor. Ik wens mijn opvolger Jolanda, de overige bestuursleden en natuurlijk alle pluimveehouders, een goede toekomst. Met vriendelijke groet, Elly de Kort

Transcript of 780046 nwsbrief 2105 - Kip.Kiplekker · 2015. 5. 26. · nieuwsbrief MEI 2015 Nieuwe voorzitter...

Page 1: 780046 nwsbrief 2105 - Kip.Kiplekker · 2015. 5. 26. · nieuwsbrief MEI 2015 Nieuwe voorzitter Kip.Kiplekker Jolanda van de Kruijs is bereid gevonden de functie van voorzitter op

nieuwsbrief MEI 2015

Nieuwe voorzitter Kip.Kiplekker Jolanda van de Kruijs is bereid gevonden de functie van voorzitter op zich te nemen. De nieuwe voorzitter stelt zich voor:

Ik ben Jolanda van de Kruijs (44 jaar), getrouwd met Antoine en wij hebben 4 kinderen in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. Wij hebben 1 kalkoenbedrijf omgebouwd naar opfokscharrelkippen en in verband met het batterijverbod van 2012, de kooikippen omgebouwd naar scharrelkippen. Als laatste hebben wij 1 kal- koenbedrijf omgebouwd naar traditioneel vleeskuikens. Hier worden nu 89.000 vleeskuikens gehouden, vanaf augustus 2013.

Mijn kennis en netwerk van leg/opfokkippen is heel erg groot (werk full-time mee in de stal), mijn netwerk in de vleeskuikens moet ik nog hard aan werken. Mijn passie is altijd geweest het promoten van ons eigen product. Ik ben ongeveer 20 jaar geleden actief geweest bij Blij met een Ei, daarna veel kalkoenen geslacht/verkocht en voor de sector gepromoot middels de kerstkalkoen drive-inn. Hobby’s zijn het pro- moten van de sector en pluimvee is onze (Antoine en ik) passie. Ik heb weinig ervaring in bestuursfuncties (ooit in het NAJK bestuur gezeten), maar ben dan ook volledig onafhankelijk en wil er gewoon hard voor werken met een positieve blik om jullie sector in een beter beeld te brengen bij de consument en media. Heb je ideeën/opmerkingen hoe we het beter kunnen doen - want het kan altijd beter- mail dan: [email protected]

Met vriendelijke groet, Jolanda van de Kruijs

Afscheid voorzitter Kip.Kiplekker Op 1 maart 2015 hebben we afscheid genomen van onze voorzitter Elly de Kort. Zij was de oprichtster van Kip.Kiplekker en heeft zich jarenlang enorm ingezet voor Kip.Kiplekker. Als bestuur willen wij Elly dan ook bedanken voor haar inzet en prettige samenwerking.

Woordje van Elly: Via deze nieuwsbrief wil ik iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om Kip.Kiplekker het daglicht te laten zien. Met een klein groepje zijn we jaren geleden begonnen omdat we vonden dat er veel was te vertellen over onze sector. We waren de onzinverhalen beu! Deze noodzaak is alleen maar toege- nomen, want de verhalen die niet kloppen over de vleeskuikenhouderij zijn nog lang niet verdwenen. Daarom nog van de zijlijn een oproep aan allen die hun brood verdienen in de pluimveehouderij; steun Kip.Kiplekker om ze het eerlijke verhaal te kunnen blijven vertellen. Zij doen dit op verschillende manieren en verdienen jullie steun. Voor degenen die ons al jaren steunen, hartelijk dank daarvoor. Ik wens mijn opvolger Jolanda, de overige bestuursleden en natuurlijk alle pluimveehouders, een goede toekomst.

Met vriendelijke groet, Elly de Kort

Page 2: 780046 nwsbrief 2105 - Kip.Kiplekker · 2015. 5. 26. · nieuwsbrief MEI 2015 Nieuwe voorzitter Kip.Kiplekker Jolanda van de Kruijs is bereid gevonden de functie van voorzitter op

www.kipkiplekker.nlStichting Kip.Kiplekker | secretariaat: Kleiweg 20a, 1761 LA Anna Paulowna | [email protected] | www.kipkiplekker.nl

Sponsors van Kip.KiplekkerIn 2015 is met succes gestart met het werven van sponsors. Wij zijn deze bedrijven dan ook erg dankbaar voor de steun die zij aan onze stichting geven.Op www.kipkiplekker.nl is te zien welke bedrijven Kip.Kiplekker ondersteunen.

BestuursledenKip.Kiplekker bestaat momenteel uit drie be-stuurs leden en twee adviseurs. Graag willen we het bestuur uitbreiden met nog twee bestuursle-den. Heeft u sectorpromotie hoog in het vaandel staan, meld u dan aan bij het secretariaat via [email protected] of 06-12 917 680.

Vind u het belangrijk dat er een eerlijk ver- haal wordt verteld over uw sector, steun ons dan door deelnemer van Kip.Kiplekker te worden. Aanmelden of informatie opvragen kan via www.kipkiplekker.nl

Kip.Kiplekker op de beurs Kip.Kiplekker heeft ook in 2015 weer op de NOT beurs gestaan. Gezien de reacties voor, tijdens en na de beurs kunnen we spreken van een groot succes. Het lespakket dat nu ook digitaal verkrijgbaar is, werd zeer gewaardeerd. Zo mer-ken we dat men blij is met de juiste info over onze sector. Onze dank gaat dan ook uit naar Nepluvi die de aanloop naar de beurs mede mo-gelijk heeft gemaakt. In 2017 zijn we zeker weer van de partij.

Kip.Kiplekker was op 21 mei 2015 ook aanwezig op het Pluimvee symposium in Eersel. Tevens zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de 50+ beurs in september. Wilt u als vrijwilliger(ster) ook een dagje voor Kip.Kiplekker op deze beurs staan, dan kuntu zich aanmelden per e-mail bij de secretaris Martien Vroone ([email protected])

Landelijke open pluimveedagOp 2e Paasdag heeft weer een aantal bedrijven meegedaan aan de open pluimveedag. Al was het aantal deelnemers niet zo groot, de deelnemers mochten zeker niet klagen over het aantal bezoekers. Zo blijkt maar weer dat de consument zeer geïnteresseerd is in onze sector en na een bezoek meestal met een heel ander beeld weer huiswaarts gaat. Volgend jaar zullen we de open pluimveedag op 2e Paasdag zeker weer herhalen. Wij roepen daarom pluimveehouders op om mee te doen en hun bedrijf een dag open te stellen voor het publiek.

Meld u nu alvast aan als deelnemer voor de landelijke open dag via [email protected]