75000207 vitalis lokbroch berckelhof

8
Ruimte voor een goed leven in Vitalis Berckelhof

description

 

Transcript of 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

Page 1: 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

Ruimte voor een goed leven in Vitalis Berckelhof

Page 2: 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

Vitalis Berckelhof is een appartementencomplex

waar senioren verzorgd, verpleegd of zelfstandig

wonen. Vitalis Berckelhof biedt ouderen een

comfortabele en beschermde omgeving. Welzijns-

en zorgvoorzieningen zijn binnen handbereik en

in mate en vorm waar prijs op wordt gesteld.

Kortom, een ideale plek om te wonen.

Vitalis Berckelhof ligt in het oosten van Eindhoven in het stadsdeel Tongelre, op de grens van de huidige stadswijk Doornakkers en de in ontwikkeling zijnde nieuwe stadswijk Tongelresche Akkers. Doornakkers is een vooroorlogse stadswijk met veel groen en fijne wandelpaden. Tongelresche Akkers is een nieuwbouwbuurt die wordt gebouwd in twintiger jaren stijl en gerealiseerd tussen 2008 en 2018.

Zorg, welzijn én wonen moeten in balans zijnOnze kijk op zorg is dat wij kwaliteit van leven willen leveren. Kwaliteit van leven is voor

iedereen anders. Ieder mens is uniek en heeft recht op maatwerk. Wij leggen het accent daar waar u de meeste behoefte aan heeft. Naast de voorzieningen op het gebied van wonen en welzijn, biedt Vitalis Berckelhof mogelijkheden voor dagverzorging, thuiszorg in de vorm van persoonlijke verzorging, persoonlijke verpleging en huishoudelijke verzorging. Binnen de verpleeg-unit wordt intensieve zorg verleend aan cliënten met een lichamelijke en geestelijke zorgbehoefte. Tevens is er op de begane grond in Vitalis Berckelhof een gezondheidscentrum van Stichting Gezond-heidscentra Eindhoven. Vitalis Berckelhof heeft een ondergrondse parkeergarage.

Zorg, welzijn en wonen als basis voor een goed leven

Page 3: 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

“comfort en veiligheid”

Vitalis Berckelhof heeft in totaal 232 huurapparte-menten. Er zijn appartementen in de lagere en hogere prijsklasse met gedeeltelijke of volledige verzorging. Verder is er een kort verblijfkamer en zijn er 25 plaatsen beschikbaar in het Kleinschalig Wonen (4 woningen).

Verzorgd wonenHebt u zorg of begeleiding nodig, dan kan dat altijd worden geregeld, 24 uur per dag. Een coördinator bepaalt samen met u welke zorg en/of begeleiding u wenst, hoe lang en op welke tijden. U kunt deze zorg zelf financieren of via een indicatie van het Centrum Indicatie Zorg (CIZ) in uw regio. Binnen Vitalis hanteren wij de methode ‘zorgleefplan’ dat onderdeel uitmaakt van het zorgdossier. Het zorgleefplan zorgt ervoor dat er naast het vast-leggen van zorgafspraken ook rekening wordt gehouden met het geestelijk welbevinden van de cliënt, de woonomgeving en de wijze waarop de cliënt in staat is om zelf beslissingen te nemen.

Verpleegd wonenOok intensieve zorg voor dementerenden behoort tot de mogelijkheden in Vitalis Berckelhof. De vier woningen bieden plaats aan 25 cliënten. In deze verpleegunit wordt intensieve zorg verleend aan cliënten met een lichamelijke en geestelijke zorgbehoefte. Iedere cliënt beschikt over een eigen zit/slaapkamer en per groep van zes bewoners is er een gezamenlijke huiskamer met een eigen binnentuin. Daarnaast is er een algemene recreatieve ruimte voor de vier woningen beschikbaar.

Vitalis Berckelhof heeft een Prezo-keurmerk. Een keurmerk dat voldoet aan de landelijke normen voor verantwoorde zorg waarbij de kwaliteit van leven van de cliënt centraal staat.

Zorg, welzijn en wonen als basis voor een goed leven

Page 4: 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

Zelfstandig wonen, met de zekerheid van zorg achter de hand U heeft de keuze uit verschillende huurapparte-menten variërend van 52 m² tot 116 m² vloer-oppervlakte. Alle appartementen zijn drempelvrij. De appartementen beschikken over een directe spreek- en luisterverbinding in geval van nood. De mogelijkheid van een dagelijkse welzijns-melding of calamiteitenzorg geeft u een gevoel van zekerheid zonder dat het uw privacy of zelfstandigheid aantast.

Indeling appartementen voor zelfstandig wonenAlle appartementen beschikken over een entree/hal, woonkamer, aparte slaapkamer, badkamer, keuken, inpandige berging, terras of balkon. De grotere appartementen hebben daarnaast nog een extra kamer en een tweede toilet.

Aanbod van voorzieningenDankzij het grote aanbod van voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn is het in Vitalis Berckelhof mogelijk om langer zelfstandig te wonen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dagelijks een driegangenmenu te bestellen als zelf koken een probleem vormt. Naast het gezondheidscentrum met onder meer huisartsen, fysiotherapeuten en apotheek zijn er diverse voorzieningen zoals een kapsalon, een restaurant en bibliotheek.

En uw huisdier? Zolang u er zelf voor kunt zorgen en erop kunt toezien dat niemand last heeft van uw huisdier, is ook uw hond, kat of ander klein huisdier van harte welkom.

OntspanningWij vinden het belangrijk dat u zich kunt ontspannen. Medewerkers van Vitalis Berckelhof spelen daarom zoveel mogelijk in op de individuele behoeften van bewoners en cliënten door het aanbod zo gevarieerd mogelijk te maken. Er zijn activiteiten die wekelijks terugkeren zoals kienen, kaarten, sjoelen en ‘meer bewegen voor ouderen (MBVO)’. Daarnaast organiseren medewerkers culturele en culinaire festiviteiten waaraan cliënten kunnen meedoen. Natuurlijk zijn ook huurders en bezoekers uit de wijk welkom. Voor huurders en bezoekers geldt wel dat zij tegen een kleine betaling of via de Vitaalpas kunnen deelnemen.

VitaalpasEen Vitaalpas is een activiteitenpas voor actieve senioren vanaf 55 jaar. Met deze pas kunnen huurders of wijkbewoners tegen een geldelijke vergoeding deelnemen aan allerlei evenementen en activiteiten in Vitalis Berckelhof en in andere locaties van Vitalis. Er is een speciale folder waarin u meer over de Vitaalpas kunt lezen. Medewerkers van de Activiteitenbegeleiding vertellen u graag wat er op de verschillende locaties van Vitalis wordt georganiseerd.

Vitalis Berckelhof is goed bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer.

Onze locatie maakt deel uit van spilcentrum De Toeloop. Dit is een centrum

met zorg- en winkelvoorzieningen waaronder een supermarkt.

Page 5: 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

“langer zelfstandig wonen”

Alle appartementen in Vitalis Berckelhof zijn

specifiek gebouwd voor senioren. U woont hier veilig

met respect voor uw privacy. En mocht het nodig zijn, dan

is er zorg achter de hand. U hoeft hiervoor niet te verhuizen.

Tenzij het bieden van verantwoorde intensieve zorg op uw

appartement niet langer mogelijk is.

Geestelijke zorgIn Vitalis Berckelhof is iedereen welkom en wordt iedere levensbeschouwelijke en maatschappelijke norm gerespecteerd. Er is nauwe samenwerking met de parochiële geestelijk verzorger waarmee men een gesprek kan hebben over zingeving of levensbeschouwing.

Cliëntenraad / huurdersraadVitalis Berckelhof hecht grote waarde aan de medezeggenschap van cliënten en huurders. De belangen op het gebied van wonen, zorg en welzijn binnen Vitalis Berckelhof worden daarom door de cliënten- en huurdersraad behartigd. Zij voeren regelmatig overleg met de directeur over het te voeren huisvestingsbeleid en de kwaliteit van de geleverde zorg en diensten.

Page 6: 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

Verblijfskosten zijn afhankelijk van uw

persoonlijke situatie. Dit varieert van huurkosten

tot de financiering van uw verblijf bij intensieve

zorg/verpleging conform de AWBZ-regelingen.

Huurders betalen huur- en servicekosten die bestaan

uit woonservice- en zorgservicekosten. Voor huurders

van de huurappartementen type A, B en oudbouw,

is het mogelijk om huurtoeslag te krijgen.

kunt u rechtstreeks bellen naar: 0900-1404. Voor AWBZ-gefinancierde zorg betaalt u een eigen bijdrage. Indien u een indicatie voor hulp bij het huishouden nodig heeft, kunt u bij de Gemeente Eindhoven terecht.

Informatiemap Wonen of informatiemap ZorgHeeft u besloten om een appartement te huren of ontvangt u zorg in Vitalis Berckelhof dan ontvangt u van ons een uitgebreide map ‘Informatie Wonen’ of ‘Informatie Zorg’. Daarin leest u alles over de locatie op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Er is een handige telefoonlijst bijgevoegd. Kortom, wij willen u snel wegwijs maken en tips geven zodat u zich echt thuis gaat voelen.

Overige kosten gebaseerd op uw wensen, zoals een parkeerplaats, worden aanvullend gefactureerd. Bij WMO of AWBZ gefinancierde zorg is er een eigen bijdrageregeling die landelijk van kracht is. Sommige zaken worden automatisch voor u geregeld. Zoals de collectieve brand-, diefstal- en wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die voor iedereen wordt afgesloten. Eventuele bijzonder waardevolle eigendommen kunt u zelf het beste aanvullend verzekeren.

IndicatieOm in Vitalis Berckelhof als cliënt - verzorgd of verpleegd - te verblijven en/of thuiszorg te gebruiken heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Voor algemene vragen over het CIZ of de AWBZ

“Het verschil is de plek, de zorg, de aandacht”

Page 7: 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

Wenst u meer informatie?Wenst u na het lezen van deze brochure informatie over Vitalis Berckelhof?

Neem dan contact op met medewerkers van het Klantencentrum van

Vitalis Berckelhof. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag (kantooruren)

bereikbaar via 040-2933239.

Vitalis Berckelhof | Generaal Cronjéstraat 3 | 5642 MH Eindhoven | T 040 233 16 00 | [email protected]

Page 8: 75000207 vitalis lokbroch berckelhof

Ruimte voor een goed leven

Aan

de

inho

ud v

an d

eze

broc

hure

kun

nen

geen

rech

ten

wor

den

ontle

end.

Apr

il 20

11

Vitalis WoonZorg Groep | Postbus 4100 | 5604 EC Eindhoven | T (040) 293 35 55 | www.vitalisgroep.nl

iedereen anders. Ieder mens is uniek en heeft recht op maatwerk. Heeft u zorg nodig, dan ontvangt u die van ons. Daarbij houden wij rekening met het welbevinden van de cliënt, de woonomgeving en de wijze waarop de cliënt in staat is om zelf beslissingen te nemen.

U vindt ons in:Eindhoven: Vitalis Berckelhof, Vitalis Brunswijck/Vaandelhof, Vitalis De Dreef, Vitalis De Hagen, Vitalis De Hoeve, Vitalis De Horst, Vitalis Den Elzent (in ontwikkeling), Vitalis Engelsbergen, Vitalis Genderstate, Vitalis Kortonjo, Vitalis Kronehoef, Vitalis Peppelrode, Vitalis Residentie Gennep, Vitalis Residentie Petruspark, Vitalis Residentie Wilgenhof, Vitalis ’t Lint, Vitalis Theresia, Vitalis Vonderhof, Vitalis Wilgenhof, Vitalis Wissehaege, Vitalis Wonen aan de Fakkellaan. Breda: Vitalis Landgoed de Klokkenberg (in ontwikkeling). Heerlen: Vitalis Parc Imstenrade. Helmond: Vitalis Casatonda.

Wij bieden senioren alles wat noodzakelijk

is om prettig te kunnen leven. Dat kan zijn

op het gebied van zorg, behandeling en

begeleiding, wonen en welzijn. ‘Ruimte voor

een goed leven’ is onze missie. Dat betekent

dat de keuze, vragen en de levenswijze van

de bewoner of de cliënt de uitgangspunten

zijn van onze zorg- en dienstverlening.

Zij zijn onze klant. En de klant staat in onze

organisatie centraal. Bij Vitalis WoonZorg

Groep wonen 4.100 senioren. Er werken

2.500 medewerkers en 1.100 vrijwilligers.

Wonen: ‘voor ieder wat wils’Vitalis WoonZorg Groep biedt senioren een breed scala aan koop- en huurappartementen in Zuid-Nederland. Zij wonen hier veilig met respect voor hun privacy. Vitalis heeft apparte-menten voor zelfstandig wonen en apparte-menten en woonvormen voor verzorgd en verpleegd wonen. Woont u bij Vitalis zelfstandig en mocht het nodig zijn, dan heeft u zorg achter de hand, 24 uur per dag, zeven dagen in de week. U hoeft hiervoor niet te verhuizen.

Welzijn: ‘aandacht voor kunst en cultuur’Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners en cliënten zich kunt ontspannen. Medewerkers organiseren daarom regelmatig activiteiten in de directe omgeving. Er is volop aandacht voor kunst en cultuur. Er zijn bijvoorbeeld exposities en met enige regelmaat vinden er culturele en culinaire festiviteiten plaats.

Zorg: ‘met aandacht voor kwaliteit van leven’Onze kijk op zorg is dat wij kwaliteit van leven willen leveren. Kwaliteit van leven is voor