Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

40
Kunst & CULTUUR programma 2014 VITALIS Wilgenhof

description

http://www.vitalisgroep.nl/images/downloads/Kunst_cultuur_Vitalis_Wilgenhof_2014.pdf

Transcript of Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Page 1: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Kunst&CULTUURprogramma

2014

VITALIS Wilgenhof

6080 VIT] Programmaboekjes-2014_omslagen_Layout 1 11-12-13 10:17 Pagina 12

Page 2: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

6080 VIT] Programmaboekjes-2014_omslagen_Layout 1 13-11-13 10:52 Pagina 3

Page 3: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

2222

Maandbladen_Opmaak 1 12-12-13 15:51 Pagina 18

5 Voorwoord------------------------------------------------------------------------

6 Uitgelicht ------------------------------------------------------------------------

8 Educatieve activiteiten------------------------------------------------------------------------

13 Projecten in de Wilgenhof------------------------------------------------------------------------

16 Clownerie in Vitalis ------------------------------------------------------------------------

20 Programma 2014 ------------------------------------------------------------------------

34 Wekelijkse activiteiten------------------------------------------------------------------------

COLOFON

--------------------------------------------Deze uitgave is tot stand gekomen met de inzet van veel collega’s en artiesten. Allen bedankt daarvoor. --------------------------------------------TekstKunst en Cultuur/ activiteiten-begeleiding Vitalis Wilgenhof--------------------------------------------EindredactieKunst en Cultuur/ activiteiten-begeleiding Vitalis Wilgenhof--------------------------------------------VormgevingVolle-Kracht concept, ontwerp en organisatie--------------------------------------------Foto’sFoto’s door diverse artiesten, fotografie covers Vincent van den Hoogen--------------------------------------------DrukwerkDrukkerij Schrijen-Lippertz--------------------------------------------UitgaveVitalis WilgenhofGasthuisstraat 15614 AR Eindhoven--------------------------------------------

januari 2014

Page 4: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014
Page 5: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Maandbladen_Opmaak 1 12-12-13 16:09 Pagina 20

VOOrwOOrD

“De paden op, de lanen in...” Als u deze woorden leest, denkt u vast aan “samen erop uit, samen uitgaan”. En dat is precies het thema van Vitalis voor 2014 voor het programma Kunst en Cultuur !

In Vitalis vinden we het belangrijk dat de bewoners zo lang als mogelijk zelf dingen doen en ondernemen, en mee doen aan sociale en andere activiteiten, pas sief of actief. En dat willen wij ondersteunen: "Wanneer mensen zelf vorm geven aan hun toe komst, voegen zij niet alleen waarde toe aan hun eigen leven, maar ook aan de samenleving als geheel”.

Het programma 2014 biedt vele mogelijkheden. Voor plezier uit en thuis, voor ontmoeting of het stille genot, voor toneel, zang, dans, alleen of met velen. U kunt deelnemen aan het Socratisch Café; of aan de serie Kunsthistorische lezingen: Op zoek naar een Meesterwerk. Het Groot Letter Festival is het eerste literaire evene-ment op meerdere locaties. Vijf Vitalis-locaties veran-deren voor één dag in podia voor literaire voordrachten gesprekken met auteurs, en optredens van singer-songwriters.U zult in de hal of daarbuiten verrast worden door prachtige of prikkelende exposities van kunstenaars van buitenaf. Maar ook u als bewoner of client wordt uitgenodigd om uw (kunst)verzameling te expose ren. Kunst kent vele gezichten ?

Bent u meer het actieve type? Power Plus stimuleert actief bewegen in de buitenlucht. Speciaal voor senio ren in Stratum en omgeving: sportieve buiten-activi teiten voor 65-plussers. En Power of Sport biedt onafhankelijk van leeftijd, persoonlijk doel of spor tieve ervaring sport- en beweegprogramma's op maat aan. Zet u beste beentje maar voor!

Naast de vaste activiteiten en optredens die te vinden zijn in deze uitgave, kunt u in Wilgenhof daarnaast extra activiteiten verwachten. Deze worden voor of samen met de wijk georganiseerd. Houdt u dus het publicatiebord in de gaten !

O ja: en de horeca in Wilgenhof hoeven we niet meer aan te prijzen. Het hele jaar door kunt u tijdens activiteiten genieten van lekkere hapjes en drankjes. Maar ook van een heerlijke Happerij, of exclusief diner. En de chef-kok organiseert graag voor u een kook-work shop. Niet te versmaden! Het team van Kunst & Cultuur samen met de activiteitenbegelei ding en vrijwilligers hebben weer een aantrekkelijk program ma samengesteld: voor elk wat wils. Ik wens u dan ook heel graag met uw familie en vrienden een gevari eerd Kunst & Cultuur seizoen toe! Met vriendelijke groet, Decy Eysma, directeurMart van den Schoor, directeur

5

Page 6: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

in iedereen slaapt een gedichtmisschien al lang in diepe rustof slechts in een lichte sluimer

zoek ernaar in oude dromen in verbleekte herinneringenen kus de woorden wakker

UITGELICHT

Stadsdichter Piet van den Boom wordt huisdichter bij Vitalis

De resten van het Stadsdichtfeest zijn nog maar amper opgeruimd of oud-stadsdichter Piet van den Boom gaat al weer op een andere plek in Eindhoven aan de slag. Hij is, in elk geval voor de periode van een jaar, huisdichter bij de Vitalisgroep. Daar gaat hij samen met bewoners verhalen vertellen, schrijven en poëzie presenteren.

De huisdichter is om te beginnen actief bij Vitalis Peppelrode, Wilgenhof en Vonderhof. Daar zijn kunst- en cultuurmedewerkers Maaike Mul, Wendy van Zon en Noortje Kessels van De Literaire Salon al druk bezig met de voorbereiding van het Groot Letter Fes tival, dat plaatsvindt in april 2014.Elke locatie geeft op een eigen manier invulling aan deze activiteit. Het centrale thema is: recepten voor een goed leven. Bij Vitalis Vonderhof werken we spe cifiek aan een project met gevelteksten, waarin we de ver binding met de buurt zichtbaar maken.In de eerste maanden levert de huisdichter een bij drage door met mensen samen te schrijven. Hij is daar voor regelmatig aanwezig in de huizen om te luiste ren, verhalen te vangen en gedichten te schrijven. Dat gebeurt steeds in kleine groepjes, zodat iedereen er actief aan kan deelnemen.

Piet van den Boom (64) heeft erg veel zin in de uitda ging die deze nieuwe functie biedt en is ervan over tuigd dat het veel mooie verhalen en gedichten zal opleveren. Zijn motto voor het werk als huisdichter heeft hij, hoe kan het anders, samengevat in een gedicht.

Meer informatie bij Maaike Mul

6 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 7: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Het Groot Letter Festival

Het Groot Letter Festival is het eerste literaire festival in Eindhoven op meerdere locaties.

Vijf Vitalisloca ties veranderen voor één dag in podia voor literaire voordrachten, gesprekken met auteurs, en optredens van singer-songwriters. In de liften, de gangen en de huiskamers dragen dichters voor, in de zalen vinden schrijfworkshops plaats, en de entree wordt omge bouwd tot boekwinkel (mét signeer-sessies!).

Poëtische pendelbussen zullen bewoners en bezoe kers vervoeren tussen de festivallocaties. Met dit festival willen Vitalis Kunst & Cultuur en De Literaire Salon literatuurliefhebbers van alle leeftijden en uit heel Eindhoven en omstreken bij elkaar brengen. Het Groot Letter Festival zal plaatsvinden op zondag 13 april 2014.

De locaties zijn Vitalis Peppelrode, Vitalis Berckelhof, Vitalis Vonderhof, Vitalis Wilgenhof en Vitalis Bruns-wijck. Samenwerkingspartners: Polare, Plint en Garden Mania.

Mede mogelijk gemaakt door: FondsNutsOhra, Plint, Garden Mania, Polare, BKKC, Fonds Sluyterman van Loo, Provincie Noord-Brabant, RCOAK en VSBfonds.

7

Page 8: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

De Literaire Salon

Laat u inspireren om te lezen!

In de Literaire Salon bespreken we iedere twee weken een aantal korte verhalen en gedichten. Met een kopje koffie of thee en een koekje erbij lezen we gezamenlijk de teksten en bekijken we wat we goed, slecht, mooi of lelijk vinden. Ook als u slechtziend bent kunt u deelnemen aan de Literaire Salon: alle teksten worden voorgelezen. Schuif aan en lees mee! Literaire kennis is niet vereist.

Verschillende thema’s voeren ons langs de literaire meesterwerken van de afgelopen 150 jaar. Van Guido Gezelle tot Remco Campert, van Herman Gorter tot Rutger Kopland, van Nescio tot Kader Abdolah, van Maria Vasalis tot Ramsey Nasr, en van Willem Elsschot tot Simon Carmiggelt. Lezen wordt een feestje!

De thema's van de bijeenkomsten lopen uiteen van lichte onderwerpen als 'reizen' en 'kerst', via actuele literaire activiteiten als de Boekenweek en Gedichten-dag, tot aan zwaardere thema's als 'waar gaat het om in het leven?'. Ook zijn er bijeenkomsten waarin het werk van één schrijver centraal staat. Daarnaast krijgt u zelf de gelegenheid om thema's, teksten of schrijvers aan te dragen.

Noortje Kessels studeerde in 2008 cum laude af in de literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hierna werkte zij negen maanden fulltime als alfa-hulp in de ouderenzorg in Eindhoven. Momenteel is Kessels redacteur/programmamaker bij Literair Productiehuis Wintertuin te Nijmegen en geeft ze cursussen poëzie lezen aan verschillende Volksuni-versiteiten. Voorheen recenseerde Kessels fictie en non-fictie voor 8WEEKLY, en tijdens haar studie was zij secretaris en redacteur van Frame, tijdschrift voor literatuurwetenschap. Meer informatie over Kessels en haar werkzaamheden vindt u op www.deliterairesalon.nl.

Programma Literaire Salon 2014

Donderdag 9 januari Verlies uzelf in de verhalenwereld van de grote litera-toren. Nederlandse en buitenlandse auteurs, ze komen allemaal aan bod in de Literaire Salon.

Donderdag 23 januariVolgende week is het weer Gedichtendag! Dit jaar is het thema 'verwondering'. Laat u in deze Literaire Salon verrassen door bevreemdende gedichten.

EDUCATIEVE ACTIVITEITEN

8 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 9: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Donderdag 6 februariOnder het genot van een kopje koffie of thee lezen we spannende verhalen en ontroerende gedichten. Schuif aan en lees mee!

Donderdag 20 februariLezen wordt een feestje in de Literaire Salon. Ontmoet andere literatuurliefhebbers en wissel leeservarin gen uit.

Donderdag 6 maartVan 8 t/m 16 maart is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema 'reizen'. Daarom in deze Literaire Salon verhalen en gedichten over reizen, thuisblijven en de vraag: wat doet reizen met een mens?

Donderdag 20 maartDoe leestips op in de Literaire Salon! Leer nieuwe gen-res, auteurs en boeken kennen en laat u inspireren om verder te lezen.

Donderdag 3 aprilVerlies uzelf in de verhalenwereld van de grote literatoren. Nederlandse en buitenlandse auteurs, ze komen allemaal aan bod in de Literaire Salon.

Donderdag 17 aprilOnder het genot van een kopje koffie of thee lezen we spannende verhalen en ontroerende gedichten. Schuif aan en lees mee!

9

Page 10: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Donderdag 1 meiLezen wordt een feestje in de Literaire Salon. Ontmoet andere literatuurliefhebbers en wissel leeservaringen uit.

Donderdag 15 meiDoe leestips op in de Literaire Salon! Leer nieuwe genres, auteurs en boeken kennen en laat u inspi re ren om verder te lezen.

Donderdag 12 juniVerlies uzelf in de verhalenwereld van de grote litera-toren. Nederlandse en buitenlandse auteurs, ze komen allemaal aan bod in de Literaire Salon.

Donderdag 26 juniOnder het genot van een kopje koffie of thee lezen we spannende verhalen en ontroerende gedichten. Schuif aan en lees mee!

Donderdag 10 juliLezen wordt een feestje in de Literaire Salon. Ontmoet andere literatuurliefhebbers en wissel leeservaringen uit.

Donderdag 24 juliIn deze laatste Literaire Salon voor de zomer kijken we terug op de verhalen en gedichten die we dit jaar gelezen hebben: wat maakte grote indruk en wat vond u niets? De beste auteurs komen nogmaals voorbij!

Klassiek luisteruur met Ferry Vierhout

Al enige jaren komt Ferry Vierhout in Vitalis Wilgenhof, om ons te laten genieten van mooie muziekfragmenten voor alle liefheb bers van klassieke muziek.

Ook in 2014 staan weer klassieke muziekavonden gepland in het voor en najaar op de dinsdagavond in de activiteitenruimte Cedrus op de eerste etage, van 19.30 tot 21.00 uur.

De heer Vierhout was meer dan 30 jaar als leraar Neder lands verbonden aan het Peellandcollege te Deurne. Hij heeft regelmatig koffieconcerten geor-ganiseerd en gepresenteerd. Voor radio FM presen-teerde hij bijna drie jaar lang op zondagmorgen het klassieke radioprogramma Sour Cream. Ook gaf hij regelmatig kamermuziekconcerten waarbij hij zijn favoriete instrument de Traverso (achttiende-eeuwse dwarsfluit) bespeelde.

Aanvullende informatie volgt via affiches op depublicatieborden en de Courant.

10 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 11: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Doe mee met het Socratisch Café

Het Socratisch Café is een ontmoetingsplek voor liefhebbers van een zinvol gesprek, die op Socratische wijze met elkaar een thema uitdiepen: vragend, onderzoekend, de essen tie vattend.

Tijdens het Socratisch Café hebt u de gelegenheid om een aspect van het/uw leven inhoudelijk uit te diepen en te genieten van dat wat eigen is aan een goed gesprek: het spel van ideeën, de betrokkenheid bij en herkenning van anderen, het zelfonderzoek, de com binatie van lichtvoetigheid en ernst, et cetera.Door ervaring op te doen met klassieke en moderne gesprek- en reflectievormen leert u betere gesprek-ken voeren en een onderzoekende houding verder te ontwikkelen.

Iedere bijeenkomst staat er één inhoudelijk thema centraal, bv. vriendschap, vrijheid, identiteit, vertraging en verbinding. Er is in het Socratisch Café steeds een gespreksleider aanwezig, de heer Ton den Boer.

Ook in 2014 is er 1x per maand op woensdagavond een Socratisch Café

Onder het nuttigen van een kom soep en een sand wich starten alvast de onderlinge gesprekken. Om 18.30 uur gaan we beginnen met het Socratisch gesprek in de Cedrus. Reken erop dat we echt onderling in gesprek gaan en dat het niet een avond wordt om eens gezellig te horen wat een ander vertelt: we gaan samen aan de slag.

We moeten helaas wel een kleine vergoeding vragen van 10 euro per keer. We zien u graag op een van deze avonden. Aanvullende informatie volgt via affiches op de publicatieborden.

11

Page 12: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Op zoek naar een Meesterwerk

In 2014 start er een serie van 5 lezingen “Op zoek naar een Meesterwerk” verzorgd door Kunsthistorica Sophie Tutelaers.

Kunstgeschiedenis is meer dan een opeenvolging van stijlen. In iedere periode staat een meesterlijke kunstenaar op, die zijn leven en zijn tijd aan ons toont door zijn kunstwerken. Deze Meesterwerken vertellen ons hoe de mensen leefden en wat hen bezighield. In deze lezingenreeks onderzoeken we vijf van derge lijke sleutelwerken. We stellen fundamentele vragen die ons helpen een stukje kunstgeschiedenis te recon-strueren. Wie was de maker? Waarom koos hij voor dit onderwerp? Wat wilde hij aan ons overdragen met dit kunstwerk? Hoe maakte hij het werk? Wie gaf de opdracht voor het kunstwerk? Waar was het werk te zien? Hoe reageerde men op het kusntwerk? Wat gebeurde er in die tijd en in dat land?

Bio Sophie TutelaersSophie Tutelaers (1977) studeerde kunstgeschiedenis in Groningen. Ze rondde haar studie af met een scriptie over materieel technisch onderzoek naar werken van Vincent van Gogh. Daarna vervulde ze verschillende functies in het bedrijfsleven, zowel in kunstmanage-ment als in facility management. Kunstgeschiedenis en kunsteducatie bleef trekken en daarom besloot ze in 2009 de lerarenopleiding aan de Radboud Universiteit te volgen. Vanaf het voorjaar 2010 geeft ze les op middelbare scholen, lezingen en cursussen voor volwassenen en rondleidingen in musea en exposities, in het bijzonder als vaste rondleider in het NoordBrabants Museum in ’s Hertogenbosch.

Inhoud van de lezingen

Lorenzo Ghiberti: De paradijsdeuren, 1442-52Jan van Eyck: Het Lam Gods, 1432Michelangelo: David, 1501-1503Rembrandt: De Anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, 1632Vincent van Gogh: De Zonnebloemen, 1888-1889

Data 201426 augustus, 9 september, 23 september, 7 oktober, 21 oktober. Bij voldoende belangstelling kan er in het nog een vervolg gepland worden. Aanvang: 19.00 uur in de Cedrus

KostenVoor de 5 bijeenkomsten betaalt u een bedrag van 37.50 euro incl. koffie/thee. U kunt dit bedrag betalen tijdens de eerste lezing op 26 augustus. Het is niet mogelijk om per bijeenkomst in te schrijven.

12 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 13: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Ankerpunt in de wijk

Levendigheid, samen genieten van de aangename dingen in het leven, voor jong en oud. Dat wil Vitalis bieden. Want, genieten van het leven houdt nooit op.

Kijk naar onze uitgebreide programma voor kunst, cultuur en uitgaan. Wilt u meedoen aan een cursus schilderen of Tai Chi? Wilt u samen naar een theater-voorstelling, een interessante dagtrip maken of een gezellig etentje in één van onze restaurants? Vitalis maakt het mogelijk.

Vitalis Wilgenhof ligt midden in een bruisende woon-wijk. Wij maken als het ware deel uit van de wijk.Vanuit dit geografisch gegeven maar ook omdat we actief willen deelnemen aan het wijkgebeuren stelt Wilgenhof de deuren open voor de wijk. Voor u als bewoner betekent dit dat naast het activiteiten aan bod dat u wordt aangeboden door de medewerkers kunst en cultuur en de activiteitenbegeleiding ook activi-teiten worden aangeboden die in relatie staan tot de wijk en waarbij ook wijkbewoners van harte welkom zijn.

Wilgenhof wordt hierdoor voor u én de wijkbewoners the place to be. In Wilgenhof kunt u leven en beleven. Wilgenhof is het bruisend hart van de wijk waarin ruimte is voor een eigen leven maar ook samen bele ven.

Voor komend jaar staan er weer diverse gezellige/ontspannende, interessante, informatieve, kunst maar ook recreatieve activiteiten op het programma.

Alle activiteiten die worden aangeboden worden gepubliceerd op de informatiepunten en Wilgenhof. Houd ook de informatie die u kunt vinden in DeCourant in de gaten.

Het komend jaar gaat u samen met de wijkbewoners veel beleven.

Frans Offermans, Coördinator Ankerpunt in de Wijk.

Project Hasselbraam

Ouderen en kinderen samen...Samenwerking met de Hasselbraam, en Kinderdag verblijf de Droomwereld.

Sinds het afgelopen jaar hebben we veel contact met leerkrachten van basisschool, de hasselbraam. Hoe kunnen we gaan samenwerken met elkaar!! Hoe mooi is het om ouderen samen te laten spelen , werken, praten met kinderen…

Wij vonden dat allemaal een erg goed idee en hebben voor het afgelopen jaar maar ook voor het komend

PROJECTEN IN WILGENHOF

13

Page 14: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

jaar verschillende activiteiten op het programma staan.Zoals; dansen/bewegen op muziek met kinderen en dementerende ouderen, voorlezen aan elkaar, Spel-letjes spelen, werken in verschillende thema’s, maar denk ook de kleine activiteiten zoals; zingen voor de ouderen, uitdelen van knutselwerkjes en nog veel meer. De reactie van beide partijen is erg goed en heel mooi om te zien.

Ook kinderdagverblijf “de Droomwereld” komt 4 keer per jaar met een klein groepje kleuters naar wilgen-hof toe om samen een kleine, eenvoudige activiteit te doen. Deze activiteiten worden voornamelijk in de huiskamer van Stratum en in het dagcentrum gedaan.We gaan er ook samen met de kinderen een mooi jaar van maken, met vele activiteiten die op verschillende momenten, die worden aangeven worden op de publicatieborden.

Power Plus

Power Plus; actief bewegen in de buiten lucht speciaal voor senioren in Stratum en omgeving!

Eindhoven- Power of Sport wordt met veel enthou-sias me en professionaliteit gerund door Kari-Anne Tummers en Cathy Kleve. Samen verzorgen zij met PowerPlus sportieve buitenactiviteiten voor 65- plus-sers in regio Eindhoven. Onafhankelijk van je leeftijd, persoonlijk doel of sportieve ervaring biedt Power of Sport, sport- en beweegprogramma's op maat. Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde beweger bent, want er is voor ieder wat wils. Het PowerPlus programma van Power of Sport bestaat uit wekelijkse groepstrainingen, waarbij verschil lende

activiteiten mogelijk zijn, zoals buitengym, sportief fietsen, yoga- en actief wandelen. Een combinatie van deze activiteiten behoort ook tot de mogelijk heden. Allemaal sportieve programma’s om heerlijk actief, op uw tempo, bezig te zijn in de buitenlucht, leuke mensen te ontmoeten en bovenal fit en gezond door het leven te gaan. Wekelijks bewegen onder professionele begeleiding leidt tot een verbetering in techniek, coördinatie, houding, conditie, kracht en lenigheid, waardoor u zich meer energiek, fit en gezond zult voelen. Samen met de voordelen van het bewegen in een groep; motivatie en de vele sociale contacten die u opdoet zult u merken dat dit echt iets toevoegt.

Doe mee met een gratis proefles en ervaar wat het u brengt!

Diverse buitenwandelingen

Culinaire wandeling; Eindhoven culinair ontdekken met Power plus, elke wandeling een ander culinair thema met bijv; 'Echt Eindhovensch'. We willen elke keer iets ludieks doen op culinair vlak gecombineerd met een wandeling, iets proeven, iets zien. Kunst wandeling; Kunst ontdekken met Power Plus. Heerlijke wandeling met kunstzinnig karakter...

Fotowandeling; wandeling in soort spel/speurtocht vorm, door middel van foto's naar je volgende reisdoel... Jaargetijdenwandeling; heerlijk wandelen en zien wat de jaargetijden ons brengen.

14 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 15: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

De aaihondjes op bezoek

Al geruime tijd komen in Vitalis Wilgenhof de aaihondjes op bezoek bij bewoners. Het idee is ontstaan vanuit de overtuiging van de positieve werking tussen mens en dier. Een van de medewerkers van Vitalis Wilgen hof deelt met haar partner dezelfde passie voor honden en is inmiddels ontaard in een levenswerk.

Het werk in de ouderenzorg heeft haar doen beseffen dat de aanwezigheid van dieren niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Door het praten over de honden, is zij tot de conclusie gekomen dat er veel ouderen zijn die de afwezigheid van dieren als een gemis ervaren.

Inmiddels komen de hondjes regelmatig op bezoek en de reacties van bewoners zijn geweldig, zij genie ten zichtbaar van de aanwezigheid van de puppy’s, en er is zichtbaar een interactie tussen mens en dier.

Kunst in Wilgenhof

Levendigheid, samen genieten van de aan gename dingen in het leven, voor jong en oud. Dat wil Vitalis bieden. Want, genie ten van het leven houdt nooit op. Vitalis staat ook voor kunst en cultuur.

In 2014 kunt u genieten van regelmatig wisselende exposities in het paviljoen/vide van Vitalis Wilgenhof.Elke twee maanden zal het paviljoen/vide en de gangen worden opgefleurd met “Kunst aan de Wand” waarbij we streven naar een kleurrijk, eigentijds, geëngageerd, sfeerbevorderend werk van een goede kwaliteit, passend binnen de sfeer van Wilgenhof.

In het afgelopen jaar hebben diverse bewoners een verzameling tentoongesteld. Ook dit jaar kunnen er weer diverse verzamelingen bewonderd gaan worden in de vitrinekasten.

Heeft u ook een verzameling en wilt u deze graag exposeren, dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij: Medewerker Kunst en Cultuur, Marian Bertens 040-2148300

15

Page 16: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

CONTACTCLOWNS BIJ VITALISVerbaal communiceren lijkt voor een ieder van ons normaal. Toch niet voor iedereen. Mensen met een verstandelijke beperking en dementerenden begrijpen deze taal niet. De wereld wordt voor hen meer en meer onbegrijpbaar. Ze trekken zich terug in hun eigen ik. Het contact met de buitenwereld wordt moeilijker. Mensen raken steeds meer in een isolement. Doen ze er dan nog toe??

Er Toe doen!

Waar gaat het in het leven om?Je wil gehoord wordenJe wil geliefd wordenJe wil kunnen lachenJe wil gewaardeerd wordenJe wil jezelf zijnDe Contactclown kan een geliefde zijn, een maatje of een nar. Hij neemt je zoals je bent en leeft volledig in het nuHet gaat om u, ’t gaat om nu!

Zelf doen!

De Contactclown Legt de regie volledig bij de ander. Hij gaat mee in hun belevingswereld. Hij voelt de ander aan en gaat mee in emotiesSamen zijn ze bangSamen zijn ze bedroefdSamen zijn ze boosSamen zijn ze blijDe bewoner voelt zich gehoord, gezien en niet meer alleen.

Meedoen! Iedereen hoort erbij!

De bewoner staat centraal, met om hem heen allerlei mensen die op hun eigen manier belangrijk zijn. De Contactclown kan ook belangrijk zijn voor het wel zijn van de bewoner. Hij kan zorgen voor levendigheid die afgestemd is op de bewoner op dat moment. Hij kan een mond laten lachen en ogen weer doen kijken. De bewoner doet mee!

Conclusie

Dat de Contactclown past binnen Vitalis is hiermee duidelijk. Hij kan een belangrijke rol spelen als het gaat om de welzijn van de bewoner. De kwaliteit van leven verbetert hierdoor.

16 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 17: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Vitalis Zuid

Binnen Vitalis Zuid werken verschillende Contact-clowns, in totaal nu 4. Deze zijn verdeeld over de ver-schillende locaties in Eindhoven Zuid. Zij hebben de opleiding Fantasycare afgerond. Zo zijn zij gevormd tot de clowns die zij nu zijn. Elk met zijn eigen per-soonlijkheid en eigenaardigheden. De clown is op de locatie een einzelgänger. De inspiratiebron vinden ze bij elkaar. Elk mens is uniek, zo ook de clown. Soms is er een klik en soms is deze minder. Dit zijn redenen om de samenwerking tussen de verschillende clowns tot stand te brengen.

niet wat niet, maar wat wèlnu, jij en ik;waar ben je? zoek ik je,spelen we, tasten af,raken wezingen lachen leuk en eng

mijn gekke pakje, rooie neus achternauit of in een rolblaas ik bel of ballon

samen mens, dit ogenblikdansen op het koord

Susan Dekkers- stagiaire Geestelijke Verzorging

17

Page 18: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Samen uit, samen genieten in theaters Eindhoven en Nuenen

Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organi-seert Stichting Vier het Leven theater- en concert be-zoek met begeleiding voor senioren die dit niet meer zelfstandig kunnen of durven ondernemen. Deel ne-mende senioren kunnen - als gast van Vier het Leven - naar diverse voorstellingen in het Parktheater in Eindhoven en in Het Klooster in Nuenen. Zij worden begeleid door een vrijwilliger; een gast-vrouw of gastheer van Vier het Leven. Tijdens een avond uit ontstaan nieuwe ontmoetingen tussen ouderen onderling en tussen ouderen en vrij wil ligers. Een bijzondere belevenis die het voor ouderen moge-lijk maakt om mee te blijven doen.

Hoe werkt het?

In samenwerking met Parktheater Eindhoven, Het Klooster Nuenen en de Schalm Veldhoven is een afwis selend programma-aanbod samengesteld van muziek, toneel, opera en cabaret en concerten. Het complete programma is op te vragen bij Stichting Vier het Leven. Elke drie maanden is er een nieuw pro-gramma-aanbod. Ouderen maken hieruit hun keuze en melden zich aan. Stichting Vier het Leven zorgt voor de entreekaarten, consumpties, de begeleiding, het vervoer en prettig gezelschap.

Begeleiding

Gasten van Vier het Leven worden thuis opgehaald door een vrijwilliger. Indien nodig wordt voor passend vervoer gezorgd, zoals rolstoelvervoer. In het theater is een tafel gereserveerd en er is ruim tijd voor een gesprek en een drankje. De gasten krij gen 1e rang plaatsen en indien nodig wordt een rolstoel-plaats geregeld. Ook wordt rekening gehouden met andere persoonlijke wensen. Na de voorstelling wor-den de gasten van Vier het Leven weer veilig thuis gebracht. De gastvrouw/gastheer begeleidt drie oude-ren bij hun avond uit. U bent dus altijd met een klein gezelschap!

Aanmelden

Oudere inwoners van Eindhoven, Nuenen, Veldhoven, Geldrop, Son en omstreken, die graag weer eens uit-gaan, kunnen zich geheel vrijblijvend en koste loos aanmelden bij Vier het Leven. Zij krijgen dan meer informatie over de activiteiten van Vier het Leven en het regioprogramma thuis gestuurd.

Aanmelden als Vier het Leven deelnemer in deze regio kan via het centrale telefoonnummer: 035-5245156 of via email [email protected]. Voor meer informa tie kunt u kijken op onze website www.4hetleven.nl.

STICHTING VIER HET LEVEN

18 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 19: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Wat heb ik een heerlijke avond gehad. Dankzij jullie heeft het leven een andere wending gekregen voor mij.”

Ik vind het echt heel fijn dat iemand de deur achter me dicht doet, als ik mee geweest ben met een uitje van jullie”

“ Een concept met een gouden randje, ik voel me een koningin.”

Ik ben al 25 jaar niet meer uit geweest, dit is echt fantastisch.”

Meer wetenOrganisaties die meer informatie wensen over Stichting Vier het leven en haar activiteiten in de regio Eindhoven kunnen contact opnemen met Jacqueline Weusthof, vrijwillig Locatie Coördinator. Mail: [email protected]

19

Page 20: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

januari&februari

Page 21: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

MAANDAG 6 JANUARINieuwjaarsreceptie11.00 uur

De nieuwjaarsreceptie wordt dit jaar gevierd op 2 januari in de Speckenzaal voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom!

WOENSDAG 8 JANUARIKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 9 JANUARIHapperij 14.30 - 16.30 uur in de Speckenzaal

Literair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

ZONDAG 12 JANUARINieuwjaarsconcert Stratums muziekkorps

14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

Zoals u ieder jaar gewend bent verzorgd het Stratums Muziek-korps het nieuwjaarsconcert..

WOENSDAG 22 JANUARIKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 23 JANUARIHapperij 14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

Literair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

WOENSDAG 29 JANUARIDansavond 19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

Voor iedereen, ook niet-dansers. Niet alleen leuk om te dansen maar ook om te kijken en luiste ren.

DONDERDAG 30 JANUARINationale gedichtendag14.30 uur / Speckenzaal

Poëzie is een van de peilers van de literatuur. Ieder jaar wordt op de laatste donderdag van januari de "Gedichtendag" gevierd. Deze dag willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij zijn dus op zoek naar bewoners, familie, mede wer-kers en vrijwilligers, die graag een gedicht willen voordragen. Aanvullende informatie volgt via affiches op de publicatieborden.

Bistromenu 17.00 uur / restaurant Magnolia

21

Page 22: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

DINSDAG 4 FEBRUARIConcert gepresenteerd door de Brabantzangers19.30 - 21.00 uur / Speckenzaal

WOENSDAG 5 FEBRUARIKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 6 FEBRUARIHapperij 14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

Literair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

DONDERDAG 13 FEBRUARIConcert gepresenteerd door KBO orkest19.30 uur / Speckenzaal

VRIJDAG 14 FEBRUARIVandaag is het ValentijnsdagLaat u verrassen door kinderen van groep 6/7 van basisschool De Hasselbraam.

WOENSDAG 19 FEBRUARIKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 20 FEBRUARILiterair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

Duitse dag gecombineerd met een Duitse happerij

14.30 uur / Speckenzaal

DINSDAG 25 FEBRUARI Modeshow van firma H en A mode10.00 uur / Speckenzaal

Daarna verkoop in het paviljoen 1e etage tot 15.00 uur.

Carnaval Veurverwèrmingsbal 19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

M.m.v. CV de Kletsmeiers en hun eigen dansgarde en KletsblaozersCarnavaleske kleding verplicht! Met een prijs voor ‘t schonste men neke en vrouwke. Aanvul len-de informatie volgt via affiches op de publicatieborden.

22 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 23: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

WOENSDAG 26 FEBRUARIDansavond 19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

Voor iedereen, ook niet-dansers.

DONDERDAG 27 FEBRUARIDiner exclusief17.00 uur / restaurant Magnolia

VRIJDAG 28 FEBRUARICarnavalsmodeshow door kinderen van ‘de Hasselbraam’

13.00 - 14.00 uur / Speckenzaal

VRIJDAG 28 FEBRUARI T/M 5 MAARTCarnaval in Lampegat

23

Page 24: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

maart&april

Page 25: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

VRIJDAG 1 MAARTNationale complimentendag19.30 uur / Speckenzaal

Het klinkt zo vanzelfsprekend...een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar weinig. Dat komt omdat het geven van compli men-ten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Dat is jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken!Wie geeft u vandaag een compli-ment?? Uw buurvrouw/buurman, de verzorgende, de kok????

MAANDAG 3 MAARTCarnavalsbrunch met muzikale omlijsting van dweilorkest Bour-gon disch Brass Comfort

12.00 - 14.00 uur / Speckenzaal

WOENSDAG 5 MAARTKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

Haringhappen14.30 / Speckenzaal

DONDERDAG 6 MAARTHapperij14.30 uur / Speckenzaal

Literair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

WOENSDAG 19 MAARTKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 20 MAARTLiterair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

Happerij14.30 uur / Speckenzaal

ZATERDAG 22 MAARTNL-doetVoorstelling verzorgd door Operettegezelschap Priamore

14.30 uur / Speckenzaal

NL-doet is anders. Op deze dag komen er mensen die zich vrijwillig inzetten speciaal voor u om er een geweldige dag van te maken. Tijdens deze middag kunt u genieten van een prachtige voor stelling verzorgd door Ope ret-tegezelschap Priamore.

25

Page 26: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

DINSDAG 25 MAARTDansochtend met kinderen van basisschool de Hasselbraam

10.00 uur

Deze activiteit is uitsluitend be-doeld voor bewoners van Wonen aan de Gasthuisstraat.

WOENSDAG 26 MAARTDansavond 19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

Voor iedereen, ook niet-dansers. Niet alleen leuk om te dansen maar ook om te kijken en luisteren.

DONDERDAG 27 MAARTBistro menu 3 gangen 17.00 uur / restaurant Magnolia

WOENSDAG 2 APRILKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 3 APRILLiterair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

Happerij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

ZONDAG 13 APRILHet Grote Letter Festival14.00 - 22.00 uur

WOENSDAG 16 APRILKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 17 APRILLiterair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

Happerij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

MAANDAG 21 APRIL2e paasdagConcert gepresenteerd door het Sint Petersburgkwartet

14.30 uur / Speckenzaal

26 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 27: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

WOENSDAG 23 APRILDansavond 19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

Voor iedereen, ook niet-dansers. Niet alleen leuk om te dansen maar ook om te kijken en luisteren.

DONDERDAG 24 APRILBistromenu 17.00 uur / restaurant Magnolia

ZATERDAG 26 APRIL KoningsdagOp Koningsdag organiseren we een Oranje High Tea. De High Tea wordt gehouden in de Specken-zaal en vindt plaats na de Aubade van het Stratums muziekkorps. De aubade is voor iedereen, maar indien u deel wilt nemen aan de Oranje High Tea, dient u zich hier-voor in te schrijven bij de service-balie. Voor een feestelijk geheel mag u gerust een versierde hoed opzetten. Nadere informatie volgt via de publicatieborden en in de Courant.

WOENSDAG 30 APRILKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

27

Page 28: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

mei&juni

Page 29: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

DONDERDAG 1 MEILiterair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

DONDERDAG 8 MEIThema Landleven, van het erfAanvullende informatie volgt via affiches op de publicatieborden en in de Courant.

Happerij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

WOENSDAG 14 MEIGeestig geloof gepresenteerd door Willem van der Heijden

14.30 uur / Speckenzaal

Welke rol speelt het Katholiek Geloof, bij u, bij mij? Als pastoor neemt Willem u mee naar zijn geloofsbeleving in zijn jeugd en

latere leven. Maar ook die van zijn ouders en grootouders. Het is weer een programma met een knipoog, maar toch ook met genoeg momen-ten om even bij stil te staan wat geloof nu eigenlijk inhoudt….

Kienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 15 MEILiterair Salon14.30- 16.00 uur / Cedrus

WOENSDAG 21 MEIDansavond 19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

Voor iedereen, ook niet-dansers. Niet alleen leuk om te dansen maar ook om te kijken en luisteren.

DONDERDAG 22 MEIHapperij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

WOENSDAG 28 MEIKumpulan10.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

Tijdens deze middag laten we de Indische sfeer van weleer herleven. Kom genieten van een sfeervolle middag met muziek, Indische hapjes, dans en snuisterijen. Aan vullende informatie volgt via affiches op de publicatieborden en in de Courant.

Kienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 29 MEIDiner exclusief17.00 uur / restaurant Magnolia

29

Page 30: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

DINSDAG 3 JUNIDansochtend met kinderen van basisschool de Hasselbraam

10.00 uur

Deze activiteit is uitsluitend be-doeld voor bewoners Wonen aan de Gasthuisstraat.

DONDERDAG 5 JUNIHapperij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

WOENSDAG 11 JUNI Kienen 19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 12 JUNILiterair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

ZONDAG 15 JUNIJazzconcert Jong voor Oud14.30 - 16.00 uur / Speckenzaal

WOENSDAG 18 JUNI Dansavond 19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

Voor iedereen, ook niet-dansers. Niet alleen leuk om te dansen maar ook om te kijken en luisteren.

DONDERDAG 19 JUNIHapperij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

WOENSDAG 25 JUNIKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 26 JUNILiterair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

Diner exclusief17.00 uur / restaurant Magnolia

30 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 31: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

juLI&AUGUSTUS

Page 32: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

WOENSDAG 9 JULIKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 10 JULIHapperij barbecue14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

Met spectaculaire sambashow Brasil verzorgd door Los del Sol

Literair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

WOENSDAG 23 JULIKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 24 JULIHapperij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

Literair Salon14.30 - 16.00 uur / Cedrus

WOENSDAG 30 JULIDansavond19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

Voor iedereen, ook niet-dansers. Niet alleen leuk om te dansen maar ook om te kijken en luisteren.

DONDERDAG 31 JULIBistromenu17.00 uur / restaurant Magnolia

WOENSDAG 6 AUGUSTUSKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 7 AUGUSTUSHapperij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

WOENSDAG 20 AUGUSTUSKienen19.00 - 21.30 uur / Speckenzaal

DONDERDAG 21 AUGUSTUSHapperij14.30 - 16.30 uur / Speckenzaal

32 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 33: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

DINSDAG 26 AUGUSTUSKunsthistorische lezingen: Op zoek naar een Meesterwerk

19.00 uur / Cedrus

WOENSDAG 27 AUGUSTUSDansavond 19.30 - 21.30 uur / Speckenzaal

Voor iedereen, ook niet-dansers.

DONDERDAG 28 AUGUSTUS Bistromenu17.00 uur / restaurant Magnolia

VRIJDAG 29 AUGUSTUSModeshow en verkoop door firma Euromode10.30 uur / Speckenzaal

Verkoop paviljoen 1 etage

33

Page 34: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

MAANDAG

Fitness09.30 - 10.30 uur / Fitnessruimte

Yoga - koffiedrinken10.30 - 11.30 uur / Activiteitenruimte Cedrus

Koffiedrinken - Yoga11.30 - 12.30 uur / Activiteitenruimte Cedrus

Bridgen13.30 - 17.00 uur / Kleine activiteitenruimte

Sjoelen15.00 - 16.30 uur / Activiteitenruimte Cedrus

Inloop Wilgenweb13.30 - 14.30 uur / Internetcafé

Koersbal19.00 - 21.30 uur / Activiteitenruimte Cedrus

DINSDAG

Fitness08.45 - 09.45 uur / Fitnessruimte

Gymnastiek10.00 - 10.45 uur / Activiteitenruimte Cedrus11.00 - 11.45 uur / Activiteitenruimte Cedrus

Fitness12.15 - 13.15 uur / Fitnessruimte

Jeu de boules14.00 - 16.00 uur / Jeu de boulesbaan(mei/oktober)

Biljartclub14.00 - 17.00 uur / Biljartruimte

Fitness16.30 - 17.30 uur / Fitnessruimte

WEKELIJKSE ACTIVITEITEN

34 Kunst- en Cultuurprogramma 2014

Page 35: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

WOENSDAG

Schilderclub10.00 - 12.00 uur / Activiteitenruimte Cedrus

Handwerken13.30 - 15.30 uur / Activiteitenruimte Cedrus

Inloop Wilgenweb13.30 - 14.30 uur / Internetcafé

DONDERDAG

Fitness08.45 - 09.45 uur / Fitnessruimte

Bloemschikken10.00 - 11.30 uur / Activiteitenruimte Cedrus(om de week)

Biljartclub14.00 - 17.00 uur / Biljartruimte

Fitness16.15 - 17.15 uur / Fitnessruimte

Onze Liederentafel19.30 - 21.00 uur / Activiteitenruimte Cedrus

VRIJDAG

Dubbeltjes kienen14.00 - 16.00 uur / Activiteitenruimte Cedrus

Inloop Wilgenweb13.30 - 14.30 uur / Internetcafé

35

Page 36: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Maandbladen_Opmaak 1 12-12-13 15:09 Pagina 14

Page 37: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Maandbladen_Opmaak 1 12-12-13 15:09 Pagina 14 6060 VIT] Maandbladen:Opmaak 1 16-12-13 23:50 Page 8

37

Page 38: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

notities...

Maandbladen_Opmaak 1 12-12-13 15:09 Pagina 16 6080 VIT] Programmaboekjes-2014_omslagen_Layout 1 13-11-13 10:53 Pagina 4

Page 39: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

notities...

Maandbladen_Opmaak 1 12-12-13 15:09 Pagina 16 6080 VIT] Programmaboekjes-2014_omslagen_Layout 1 13-11-13 10:53 Pagina 4

Page 40: Kunst cultuur vitalis wilgenhof 2014

Voor het programma Kunst en Cultuur 2014 hebbenwe gekozen voor het thema ‘uitgaan’.

Kunt u het zich nog herinneren? Die eerste pasjes bij dedansschool? De theaterbezoekjes, dat bijzondere concert,een spannend bioscoopbezoek of circusoptreden?We nemen u in dit boekje graag mee naar de sfeer vanweleer.

Maar bij vroeger houdt het natuurlijk niet op! Ook nu valter nog genoeg te beleven! Met het programma Kunst enCultuur hebben we geprobeerd om weer een veelzijdigprogramma neer te zetten. Voor ieder wat wils. Met onver wachte momenten en ontmoetingen. Laat uinspireren en verrassen. Doet u mee?

6080 VIT] Programmaboekjes-2014_omslagen_Layout 1 11-12-13 10:17 Pagina 11

Kunst&CULTUURprogramma

2014

VITALIS Wilgenhof

6080 VIT] Programmaboekjes-2014_omslagen_Layout 1 11-12-13 10:17 Pagina 12