5019 710 01057 CHART NL - docs.whirlpool.eukoude oven of in een oven op zeer lage temperatuur dienen...

24
KOSP 6610 Productinformatieblad 5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 1

Transcript of 5019 710 01057 CHART NL - docs.whirlpool.eukoude oven of in een oven op zeer lage temperatuur dienen...

KOSP 6610

Productinformatieblad

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 1

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 2

Productbeschrijving 4

Accessoires 5

Bedieningspaneel 5

Beschrijving van het bedieningspaneel 6

Voor de eerste keer gebruiken 6

Instellingen 6

Opnieuw de taal instellen 7

Showroom functie 7

Veiligheidskenmerken 8

Timer 9

Speciale functies 10

Professionele functies 11

Tabel met ovenfuncties 12

Tabel voor de Grill-Turbogrill bereidingen 13

Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen 14

Professionele en speciale bereidingstabel 16

Reiniging 17

Hetelucht bereidingsfunctie 18

Hetelucht bereidingstabel 19

De temperatuurmeter gebruiken 20

Water vullen/legen 21

Stoom 22

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 3

4

!&

/

W

§

"

%(

$

T

)

Q=

E

R

Z

1. Controlepaneel2. Lade voor het aanvullen van water3. Koelventilator 1) (niet zichtbaar)

De ventilator kan ook nadat u het apparaat heeft uitgeschakeldblijven werken. Dit om de oven af te laten koelen.

4. Pijp voor waterafvoer5. Grillbescherming 2)6. Deurvergrendeling 3)7. Katalysator8. Grillbescherming9. Grillelement10. Injectiebuis stoom11. Inlaat temperatuurmeter12. Licht achterin 4)13. Circulair element (niet zichtbaar)14. Oven ventilator15. Bodemelement (niet zichtbaar)16. Koude ovendeur

1) De activering van de ventilator is gebonden aan de temperatuurdie de oven bereikt. De ventilator kan na uitschakeling van deoven gedurende een paar minuten blijven draaien. Gedurende dePyrolyse neemt de snelheid van de ventilator toe en zal hoger zijndan de snelheid tijdens het koken.

2) Blokkeert direct contact met de oven. We raden u daarom aanom de bescherming niet aan te raken terwijl de oven aanstaat.

3) Gedurende de Pyrolyse wordt een automatischedeurvergrendeling geactiveerd en op de display licht het symbool op. Tijdens het koken neemt de temperatuur van dedeur toe. De temperatuur blijft rond de 40°C. Houdt uwkinderen dus uit de buurt van de oven.

4) Als de oven uitstaat gaat zodra de ovendeur geopend wordtautomatisch het lampje aan.

Productbeschrijving

Laatste plateau

Tweede plateau

Eerste plateau

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 4

5

Accessoires

Opvangplaat Bakplaat Rooster

Temperatuurmeter Stoompan Dehydratatie rooster

1. On/Off –Functie selectie Controleknop

2. Verwijder keuze of keer naar de vorige keuzetoets terug

3. Bevestigingstoets

4. Controleknop voor annuleren van de van te voren ingestelde niveaus (temperatuur/tijd/niveaus) en hetverwisselen van de ene naar de andere functie.

5. Lade voor het aanvullen van water

Draai de controleknop op 0 als u met koken klaar bent.

Bedieningspaneel

5

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 5

6

Men gebruikt de functie selectie controleknop om de verschillende ovenfuncties te selecteren.Elke draai van de controleknop komt met een functie overeen:Draai de controleknop F vier tikken tegen de klok in. Het woord INSTELLINGEN verschijnt nu.Door op de annuleringsknop “<<”, te drukken kunt u de instellingsoperatie annuleren en naar de vorigedisplay terugkeren.Als eenmaal de vereiste instelling op de display verschijnt, kunt u deze door op de OK-toets te drukkenbevestigen en naar de volgende programmeringsfase voortgaan.De navigatie controleknop “-/+” heeft verschillende gebruiksvormen naar aanleiding van de geselecteerdefunctie:• Zich te verplaatsen tussen de menu’s en ondermenu’s.• De aangegeven niveaus te verhogen/verlagen.• Zich te verplaatsen tussen de bereidingsfuncties.• De bereidingstijd en temperatuur verhogen/verlagen.

Beschrijving van het bedieningspaneel

De eerste keer dat de oven wordt aangezet, wordt aan de gebruiker gevraagd de volgende instellingen inte voeren:

• Taal• Helderheid• Contrast• Klok

Voer de gewenste waarden in met behulp van de “-/+” controleknop en bevestig door op de OK-toets tedrukken.

Voor de eerste keer gebruiken

Draai de functieknop vijf tikken linksom.Het volgende bericht verschijnt:INSTELLINGEN-/+ WIJZIGEN

Het is vervolgens mogelijk om het volgende in te stellen:

• TAAL (Beschikbare talen: ENGELS (fabrieksinstelling), DUITS, FRANS, ITALIAANS, SPAANS,PORTUGEES, NEDERLANDS, ZWEEDS, NOORS, DEENS, FINS).

• KLOK• ZOEMER• CONTRAST• HELDERHEID

Reset de instellingen voor helderheid en contrast.Om de helderheid en de contrast op de fabrieksinstellingen terug te brengen:Draai de controleknop F op “0”.Draai de controleknop F op instellingen. Houdt de OK-toets gedurende 5 seconden ingedrukt.Hierdoor zal het apparaat op de fabrieksinstellingen terugkeren.

Instellingen

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 6

7

Ga als volgt te werk als u een verkeerd ingestelde taal wilt veranderen:

1. Plaats de Functie controleknop op de “INSTELLINGEN” stand, draai naar “Taal” en bevestig door opde “OK”-toets te drukken.

2. Selecteer de gewenste taal door van de “-/+” controleknop gebruik te maken en bevestig de keuzedoor op de “OK”-toets te drukken.

Opnieuw de taal instellen

Als het woord “KitchenAid” op de display verschijnt dan bevindt de oven zich in de Showroom ofdemonstratie functie waardoor de ovenelementen niet op zullen warmen.Ga als volgt te werk om de demonstratie functie uit te schakelen en naar de normale operationele functievan de oven terug te keren:1. Haal de stekker uit het stopcontact en verbindt binnen 60 seconden opnieuw de oven met de

netstroom:2. Draai de On/Off – Functie selectie controleknop op de “Snel voorverwarmen” stand.3. Druk op de “<<” knop.4. Draai de On/Off – Functie selectie controleknop op de “0” stand.5. Druk op de “OK”-toets.

Ga op dezelfde wijze te werk om de Showroom functie binnen te komen.

Showroom functie

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 7

8

Kinderslot controlepaneel.Voor het in- of uitschakelen van het “Kinderslot”:Druk minstens 5 seconden tegelijkertijd op de “<<” en “OK” knoppen.Als de beveiliging is ingeschakeld zijn de functie controleknop en de druktoetsen geblokkeerd en verschijntop de display het icoon.Opmerking: Het is mogelijk om deze functie ook tijdens het koken te activeren.

Automatische uitschakelingOm veiligheidsredenen schakelt de oven zich automatisch na een continue functionering van 4h 30 min uit(uitgezonderd bij de Speciale Functies).

Deurvergrendeling tijdens de PyrolyseOm veiligheidsredenen wordt tijdens de Pyrolyse-cyclus de deur automatisch door een mechanischsysteem vergrendeld zolang er op de display “Deur vergrendeld” staat aangegeven. In het geval van deactivering bij een hete oven wordt de deur automatisch na een paar minuten vergrendeld. Gedurendedeze tijd dient men de ovendeur niet te openen. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om dePyrolyse-cyclus te activeren als de deurvergrendeling niet functioneert. Het symbool verschijnt opde display. Indien dit het geval is, neem dan contact op met de Klantenservice alvorens u de Pyrolyse-cyclus opnieuw opstart. De oven kan echter op normale wijze worden gebruikt.

Aanvraag voor bevestiging als de instellingen worden gewijzigdBreng de controleknop terug naar de originele stand. Op de display zullen nogmaals de algemenebereidingsinstellingen verschijnen. In ieder geval blijft de oven net zolang koken totdat de gebruiker dewens voor het veranderen van de instellingen bevestigt. Als tijdens het koken aan de Functie controleknopwordt gedraaid vraagt de oven om een bevestiging van de de keuze om ongewenste veranderingen van debereidingsinstellingen te voorkomen.

Stand-byOm energie te besparen kunt u de display uitschakelen (display OFF metode) door op de “<<” knop tedrukken terwijl de Functie controleknop op de “0” stand staat. Druk nogmaals op de “<<” toets met deFunctie controleknop in de “0” stand om de display weer te activeren.

Veiligheidskenmerken

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 8

9

De timer kan alleen wannner de oven niet aan staat worden gebruikt en kan voor een maximum tijd van 3uur en 59 minuten worden ingesteld.

De timer instellen:1. Houdt de Functie controleknop in de “0” stand.2. Door aan de “+/-” controleknop te draaien komt het knipperende woord “TIMER” te voorschijn.3. Draai aan de “+/-” controleknop om de gewenste tijd in te stellen.4. Druk op de “OK”-toets om de instelling te bevestigen en de timer te activeren.

De timer begint nu af te tellen. Als de ingestelde tijd voorbij is gaat een geluidssignaal af en verschijnt hetwoord “EINDE” op de display. Door op de“OK”-toets voor bevestiging te drukken wordt de timer-functie uitgeschakeld en verschijnt de reëele tijdop de display. De timer kan echter op elk gewenst moment worden uitgeschakeld door twee keer op de“<<” toets te drukken.

Selecteer de bereidingstijd/vertraagde opstart (met uitzondering van de professionele functiesen de hetelucht bereidingsfuncties met de temperatuurmeter):De kooktijd biedt de mogelijkheid om de oven gedurende een ingestelde periode te laten functioneren.De maximum in te stellen bereidingstijd is 3 uur en 59 minuten.Als eenmaal met het koken begonnen is, kunt u de bereidingstijd activeren door op de “OK”-toets tedrukken.

Het knipperende symbool verschijnt op de display.

1. Draai aan de “+/-” controleknop tot de gewenste bereidingstijd verschijnt. Bevestig door op de “OK”-toets te drukken.

2. Op dit moment kunt u de bereidingstijd op dergelijke manier instellen dat het gerecht op de gewenstetijd klaar is.

3. Door op de “OK” controleknop te drukken verschijnt het knipperende symbool op de display.

4. Draai aan de “+/-” controleknop tot het gewenste einde van de bereidingstijd verschijnt.

Timer

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 9

10

• WARMHOUDENHoudt voorbereid eten warm. De oven behoudt een constante temperatuur van 60°C. In dit geval is

het het beste om het eerste niveau te gebruiken. Zowel het einde en de duur van de functie kunnenworden ingesteld.

• ONTDOOIENVoor het ontdooien van voedsel op kamertemperatuur. Laat het voedsel in de verpakking om

uitdrogen te voorkomen.

• DEEG RIJZENAangeraden voor het laten rijzen van pasta-, brood- en pizzadeeg.

• GEDROOGD FRUITVoor het uitdrogen van alle soorten fruit. Maak gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de

accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die op het rooster kan wordengeplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Hetvoedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.

• GEDROOGDE GROENTEVoor het uitdrogen van alle soorten groente bijvoorbeeld voor de preparatie van conserven. Maak

gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf metkleine gaatjes die op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen enkunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.

• GEDROOGDE PADDESTOELENVoor het uitdrogen van paddestoelen om ze voor lange tijd te kunnen bewaren. Maak gebruik van het

dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes dieop het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleinestukjes voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.

• YOGHURTVoor het bereiden van zelfgemaakte yoghurt (zie Recepten). Het is het beste om een keramieke schaal

met een keramieke of geharde glazen deksel te gebruiken. Gebruik nooit een plastic schaal.

• VLEES LANGZAAMVoor het zeer langzaam bereiden van vlees om het beste resultaat te kunnen behalen.

• LANGZAAM KOKENDE VISVoor het zeer langzaam bereiden van vis om het beste resultaat te kunnen behalen.

• SABBATDit in een functie die gebruikt kan worden voor het langdurig bereiden van bepaalde recepten (zie

Recepten).

N.B. Het is het beste om te voorkomen dat voorbereidingen, waarvoor het voedsel in eenkoude oven of in een oven op zeer lage temperatuur dienen te worden gestopt, onderbrokenworden aangezien in dit geval de oven zal proberen om van het begin af aan de bereiding op testarten en zal wachten tot de temperatuur in oven weer op de kamertemperatuur gekomen is.Indien de bereiding onderbroken moet worden en u niet kunt wachten tot de oven afgekoeld is,raden we u aan om het kookproces weer op te starten door van de CONVENTIONELE functiegebruik te maken en de oven op een geschikte temperatuur in te stellen (zieBereidingstabellen).

Speciale functies

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 10

11

Door de “Functie Selectie” controleknop op een van de professionele functies “PRO” te zetten kunt u vande professionele bereidingsfuncties gebruik maken.U kunt een keuze maken uit de 11 van te voren geprogrammeerde recepten door middel van de “+/-”controleknop.Druk op de “OK”-toets om de functie te kiezen en met het koken aan te vangen.Consulteer de Recepten voor informatie over het gebruik van deze functies.De beschikbare functies zijn hieronder aangegeven.De bereidingstijd en de temperatuur voor elke functie zijn in de hierop volgende tabellen aangegeven.

Functies voor het maken van professioneel broodTraditioneel broodMoutbroodDikke pizzaDunne pizzaFocacciaBroodstengels

Functies voor het professioneel bakken van gebakSoesjesdeegCroissantCaketaartRozijnencakeBoterdeeg

Professionele functies

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 11

Tabel met ovenfuncties

Functie Van te voreningesteldetemperatuur

Regelbaretemperatuur

Beschrijving van de functie

Snel verwarmen 200°C 50°C - 250°C

Voor het snel voorverwarmen van de oven.Als de ingestelde temperatuur bereikt is schakelt defunctie zich automatisch uit en wordt een signaalafgegeven om aan te geven dat de oven automatisch opde CONVENTIONELE functie wordt overgeschakeld.Aangeraden voor het bereiden van vlees, vis engevogelte.

Conventioneel 200°C 50°C - 250°C

Geschikt voor elk soort voedsel.Verwarm de oven op de gewenste temperatuur vooren voer het voedsel in als een signaal afgaat om aan tegeven dat de oven de vereiste temperatuur bereiktheeft.

Grill/Turbogrill 3 1-5

Voor het grillen van karbonades, kebab,saucijzen, het au gratin koken van groente en voor hetbruinen van brood. De GRILL functie kan op deniveaus van 1 tot 5 voor verschillende sterkte wordeningesteld. Verwarm de oven gedurende 3-5 min. voor.De ovendeur moet tijdens het koken gesloten blijven.Plaats wat water op de opvangplaat, op het eersteplateau geplaatst, om tijdens het koken van vlees rooken vetspetters te verminderen. Draai het voedseltijdens het koken om.

Voor het grillen van grote stukken vlees(geroosterd rundvlees, gebraad). De TURBOGRILLfunctie kan op niveaus van 1 to 5 voor verschillendewarmte worden ingesteld. Verwarm de ovengedurende 3-5 min. voor. De ovendeur moet tijdenshet koken gesloten blijven. Plaats wat water op deopvangplaat, op het eerste plateau geplaatst, omtijdens het koken van vlees rook en vetspetters teverminderen. Draai het vlees tijdens het koken om.

Hete lucht 160°C 50°C - 250°CVoor het koken van voedsel dat een constantetemperatuur vereist, zonder voorverwarming, op eenof meerdere plateaus (bijv.: vis, groente, gebak).

Speciale functies Zie het programmablad (hieronder).

Instellingen Zie het programmablad (hieronder).

Reiniging Zie het programmablad (hieronder).

Functie voor het professioneel bakken Zie het programmablad (hieronder).

Functie voor het professioneel bakken van gebak Zie het programmablad (hieronder).

Heteluchtfunctie Zie het programmablad (hieronder).

12

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 12

VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Warmteniveau Bereidingstijd(5 minuten) (vanaf de bodem (Max) (minuten)

gezien)

Biefstukken X 3 - 4 5 30 - 40

Koteletten X 3 - 4 5 30 - 40

Saucijzen X 3 - 4 5 30 - 40

Karbonades X 3 - 4 5 35 - 45

Vis (plakken) X 3 - 4 5 30 - 40

Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50

Kebab X 3 - 4 5 35 - 45

Kleine ribkarbonades X 3 - 4 5 35 - 45

1/2 kip X 3 5 45 - 55

VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Warmteniveau Bereidingstijd(5 minuten) (vanaf de bodem (Max) (minuten)

gezien)

1/2 kip X 3 - 4 5 45 - 55

Hele kip X 3 - 4 5 60 - 70

Braadstuk Rund-of Varkensvlees X 3 - 4 5 60 - 70

Eend X 3 - 4 5 70 - 80

Lamsbout X 3 - 4 5 70 - 80

Geroosterd rundvlees X 3 - 4 5 50 - 60

Gebakken aardappels X 3 - 4 5 50 - 60

Hele vis Goudbrasem-forel X 3 - 4 5 50 - 60

Tabel voor de Grill-Turbogrill bereidingen

13

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 13

VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Niveau voor Temperatuur Bereidingstijd(5 minuten) (vanaf de bodem extra (°C) (minuten)

gezien) bruinen

X 2 2 200 95 - 110

- 2 2 200 100 - 110

X 2 2 200 95 - 110

- 2 3 200 100 - 110

X 2 3 200 80 - 90

- 2 3 200 80 - 90

X 1 3 200 160 - 180

- 1 3 200 160 - 180

X 2 3 210 100 - 130

- 2 3 200 100 - 130

X 2 1 200 45 - 55

- 2 1 200 45 - 55

X 2 2 190 40 - 50

- 2 2 190 40 - 50

X 2 - 220 50 - 60

- 2 - 200 50 - 60

X 2 3 220 50 - 60

- 2 3 200 50 - 60

X 2 - 180 40 - 50

X 2 - 170 40 - 50

Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen

14

Lam-, geit- ofschapenvlees

Gebraad (kalfs-,varkens-, ofrundvlees) (1 kg)

Kip, konijn, eend

Kalkoen (4-6 kg)+bruiningsstand 3

Gans (2 kg)

VIS (HEEL)(1-2kg) Goudbrasem,zeebaars, tonijn,zalm, kabeljauw

VIS (IN PLAKKEN)(1kg.) Zwaardvis,tonijn

GROENTEGevulde paprika’sen tomaten

Gebakkenaardappels

DESSERTS,TAARTEN, ENZ.Rijzende taarten

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 14

15

VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Niveau voor Temperatuur Bereidingstijd(5 minuten) (vanaf de bodem extra (°C) (minuten)

gezien) bruinen

X 2 - 180 80 - 90

- 2 - 170 70 - 80

X 2 - 190 40 - 50

- 2 - 180 40 - 50

X 2 - 200 50 - 55

- 1 - 3 - 200 50 - 55

X 2 - 180 20 - 30

- 1 - 3 - 170 20 - 30

X 2 - 180 35 - 45

- 1 - 3 - 180 35 - 45

X 2 - 200 40 - 50

- 2 - 190 40 - 50

X 2 1 200 45 - 60

- 2 1 200 45 - 60

X 2 - 190 50 - 60

- 2 - 190 40 - 50

- 2 - 90 120 - 150

- 1 - 3 - 90 120 - 150

X 2 - 220 35 - 45

- 1 - 3 - 200 35 - 45

X 2 - 190 40 - 50

- 2 - 180 45 - 55

Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen

Gevuld deeg(kaas)

Vruchtentaarten,vlaaien

Strudel

Koekjes

Soesjesdeeg

Hartige taarten

Lasagna

Taart metvruchtenvulling, bijv.ananas, perziken,enz

Schuimgebak

Pasteitjes

Soufflé

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 15

Professionele Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur BereidingstijdBROODBAK functie (gezien vanaf de bodem) (°C) (minuten)

Traditioneel brood Automatisch 2 190 40-50Moutbrood Automatisch 2 195 40-50Dikke pizza Automatisch 2 195 30-40Dunne pizza Automatisch 2 230 12-20Focaccia Automatisch 2 205 35-40Broodstengels Automatisch 2 180 20-30

Professionele Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur BereidingstijdTAARTBAK functie (gezien vanaf de bodem) (°C) (minuten)

Soesjesdeeg Automatisch 2 170 30-40Croissant Automatisch 2 160 20-30Caketaart Automatisch 2 170 30-40Rozijnencake Automatisch 2 160 75-85Boterdeeg Automatisch 2 170 25-35

Speciale Functies Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur Bereidingstijd(gezien vanaf de bodem) (°C) (minuten)

Deeg rijzen nee 2 40 1- 2Langzaam koken nee 2 85 - 95 3 - 5Yoghurt nee 2 65 - 47 6 - 8Gedroogd fruit nee Alle niveaus 80 8Gedroogde groente nee Alle niveaus 60 7Gedroogde paddestoelen nee Alle niveaus 50 7

Professionele en speciale bereidingstabel

16

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 16

De Reinigingsfunctie biedt de volgende mogelijkheden:

• Pyrolyse (Zelfreinigend)• Pyrolyse Snel (Zelfreinigend)• Ontkalking

Gebruik van de Pyrolyse-functieBELANGRIJK!! Alvorens de Pyrolyse-cyclus op te starten VERWIJDER ALLE ACCESSOIRES UIT DEOVEN AANGEZIEN DEZE BESCHADIGD ZOUDEN KUNNEN RAKEN.

Het reservoir dient geheel te worden geleegd (zie deel “Reservoir legen”) alvorens de cyclus op te starten.Indien tijdens het activeren van de pyrolitische cyclus een vloeistof in het reservoir aanwezig is, verschijntop de display het bericht “reservoir legen”.Indien tijdens de pyrolitische cyclus een vloeistof in de lade wordt ingevoerd gaat een geluidssignaal af enwordt onmiddellijk de cyclus onderbroken.Een nieuwe cyclus kan alleen nadat het reservoir geleegd is worden opgestart (zie het deel “Reservoirlegen”).Houdt tijdens de cyclus altijd de lade dicht.• “Pyrolyse Snel” : duurt ongeveer 1,5 uur.

• “Pyrolyse” : duurt ongeveer 3 uur en kan tot een minimum van 2 uur worden geregeld.

Dankzij de gestuurde navigatie biedt de oven u de mogelijkheid om de eindtijd van de Pyrolyse (vertraagdeopstart) bij te stellen. De oven wacht net zolang met het opstarten van de Pyrolyse als u heeft ingesteld.

Gebruik van de ontkalkingsfunctieHet apparaat is voorzien van een systeem dat de gebruiker aangeeft wanneer een ontkalking van de ovennodig is.Als het bericht “Ontkalking” op het paneel verschijnt dient de ontkalking van het apparaat uit te wordengevoerd.Verzeker u ervan, alvorens u de ontkalkingsprocedure opstart, dat u ongeveer 2 liter witte wijnazijn bij dehand heeft (nooit een ander product gebruiken).Leeg het reservoir helemaal (zie paragraaf “reservoir legen”) en giet azijn in het reservoir totdat op deoven het bericht “reservoir vol” wordt aangegeven (normaal gesproken is 1,5/1,7 liter vloeistof meer dangenoeg). Sluit de lade en druk op “OK” om de cyclus op te starten. De ontkalkingsprocedure duurtongeveer 2 uur. Gedurende deze twee uur is het niet mogelijk om een kookfunctie te activeren. Eengeluidssignaal geeft aan wanneer de operatie beëindigd is. Leeg wederom het reservoir volgens deaanwijzingen die op het display worden aangegeven.Om eventuele azijnresten uit het systeem te verwijderen is het nodig om een extra spoeling uit te voeren.Giet ongeveer 1,5/1,7 liter water in de lade totdat op de oven het bericht “reservoir vol” wordtaangegeven. Druk op de toets “OK”. Verwijder het water uit de hiertoe dienende straalpijp (zie paragraaf“reservoir legen”) door de “OK” toets ingedrukt te houden.

NB als u eenmaal de ontkalkingsprocedure heeft opgestart dient deze ten einde te wordengebracht.Men raadt aan om de positie van de functieknop tijdens de ontkalkingsprocedure niet te veranderen.Indien, per ongeluk, de functieknop op “0” of op elke andere ovenfunctie staat, is het niet mogelijk om deontkalkingsprocedure op te starten.Plaats de bedieningsknop weer op de functie “reiniging”: de resterende tijd tot het einde van deontkalkingsprocedure knippert op het display. Druk nu op de “OK” toets om de cyclus weer op te startenen te beëindigen zoals in de vorige paragraaf staat beschreven.

Vul tijdens de ontkalkingscyclus de lade voor de waterinvoer nooit met vocht en laat hem altijddicht. De geur van azijn wordt door de ontkalkingscyclus veroorzaakt.

Reiniging

17

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 17

ALGEMENE BESCHRIJVINGDe hetelucht bereidingsfunctie van uw oven biedt u de mogelijkheid om uw voedsel voor te bereiden doormiddel van het koken met stoom. In tegenstelling tot de traditionele hete luchtstroom, verspreidt destoom zich gelijkmatiger over uw voedsel, waardoor de bereidingstijd wordt verminderd en de natuurlijkewaarde van uw voedsel behouden blijft. De beste en meest uitnodigende resultaten voor uw recepten zijnop deze manier gewaarborgd.

HETELUCHT BEREIDINGSFUNCTIEPlaats de “functie selectie”knop op de “STOOM” functie om tot de hetelucht bereidingsfunctie toegang tehebben. Druk, na de functie te hebben geselecteerd, op de “OK”-toets om met het koken te kunnenbeginnen.

Gecombineerde functies:- vlees- gevogelte- vis- gevulde groente

Door de toevoeging van stoom aan de traditionele bereidingsmethode bieden de gecombineerde functiesde mogelijkheid om professionele resultaten te behalen. De hoeveelheid stoom, de duur hiervan en detemperatuur binnenin de oven zijn allemaal voor elk soort voedsel ingesteld en geoptimaliseerd. Door despecifieke functie voor uw voedsel te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zult u in staatzijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden.

• warmhoudenDeze functie biedt u de mogelijkheid om voor een maximum van 4 uur het bereide voedsel warm tehouden. De smaak en de consistentie van het voedsel worden behouden.Een kleine injectie stoom voorkomt het uitdrogen van voedsel waardoor de juiste vochtigheid entemperatuur van het voedsel worden behouden.

• handmatigDe handmatige functie biedt u de mogelijkheid om de bereidingstijd en de temperatuur in te stellen dooreen van de 3 handmatige functies te selecteren (hoog, middel, laag). Door deze combinatie vanstoom/traditionele bereidingswijze kan voedsel worden gekookt door de meest geschikte temperatuur teselecteren (van 130°C tot 250°C) en het beste stoomniveau, van zacht (laag) tot hard (hoog). Door despecifieke functie voor uw speciale gerecht te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zultu in staat zijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden.Een aantal voorbeelden zijn in het kookboek opgenomen.

Alleen stoomfunctie:• StoomDoor van de bijgeleverde stoompan (zie deel hiervoor) gebruik te maken is het mogelijk om elk gerechtmet pure stoom te koken, zoals elke soort vis, fruit, groente als ook rijst, crèmes en puddings. Dezemanier van koken geeft u de kans om van de volle smaak, consistentie en kleur van uw voedsel te genietenen dat terwijl u er zeker van kunt zijn dat alle voedingswaarden van het originele product bewaard zijngebleven. Door de specifieke functie voor uw voedsel te selecteren en de hiertoe dienende tabel teconsulteren zult u in staat zijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden. Een aantalvoorbeelden zijn in het kookboek opgenomen.

Als men de stoomfunctie gebruikt is een voorverwarming van de oven niet nodig. Men raadtaan om het voedsel in een koude oven te plaatsen. De temperatuurmeter (zie deel hiervoor)kan voor vlees, gevogelte en handmatige functies worden gebruikt.WAARSCHUWING: Tijdens het koken wordt de oven erg warm. Maak, om brandwonden tevoorkomen, tijdens de hetelucht bereidingen nooit de ovendeur open. Let goed op wanneer ude deur na het koken opent: achtergebleven stoomresten kunnen brandwonden veroorzaken.Het verschijnen van condens op de deur tijdens de kookcycli maakt deel uit van de normalefunctionering van de oven.

Hetelucht bereidingsfunctie

18

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 18

19

Voedsel Houder Functie Plateaustand(gezien vanaf de bodem)

Temperatuur(°C)

Temperatuurmeter(°C)

Bereidingstijd(minuten)

VLEESMaximum niveau

Geroosterd rundvlees medium Geroosterd rundvlees ’rauw’Geroosterd kalfsvleesGeroosterd varkensvleesLamsbout

ovenschaalovenschaalovenschaalovenschaalovenschaal

vleesvleesvleesvleesvlees

22222

210210210210210

5448685548

55-6045-5570-7555-7060-70

GEVOGELTEMaximumniveau

KipKalkoen 6-7 kgEendGans

ovenschaalopvangplaatovenschaalopvangplaat

kipkipkipkip

2122

200200200200

83838080

55-65130-16070-7570-80

VISMiddelniveau

Zalmfilet 1 kgZalm plakkenZalmdarneGoudbrasem 350gTong 350 gZeebaars 1kgGeelstaart makreelfilets/plakkenGeelstaart makreel 600-800 gTarbotPlakken tonijn

ovenschaalovenschaalovenschaalovenschaalovenschaalovenschaalovenschaalovenschaalovenschaalovenschaal

visvisvisvisvisvisvisvisvisvis

2222222222

180180180180180180180180180180

28-3518-2025-3025-3018-2540-4515-2035-4030-4518-20

VIS(metstoompan)Maximumniveau

Zalmfilet 1 kgGoudbrasem 350gTong 350 gZeebaars 1kgZalm plakkenGeelstaart makreelfilets/plakkenTarbotGarnalen

stoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompan

stoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompan

22222222

100100100100100100100100

25-3030-3517-2335-4018-2018-2025-3510-12

Groente/geschild fruitMaximumniveau

TomatenAuberginesCourgettesArtichokenPaprika’sUienAppelsAbrikozenPerziken

ovenschaal /bakvormovenschaal /bakvormovenschaal /bakvormovenschaal /bakvormovenschaal /bakvormovenschaal /bakvormovenschaal /bakvormovenschaal /bakvormovenschaal /bakvorm

groentegroentegroentegroentegroentegroentegroentegroentegroente

222222222

185185185185185185185185185

20-2530-3530-3545-5025-4030-3530-3520-2525-30

GROENTE(metstoompan)Maximumniveau

WortelsCourgettesArtichokenPaprika’sVenkelKoolAardappelsSpruitenBroccoli

stoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompan

stoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompanstoompan

222222222

100100100100100100100100100

30-3525-3030-3522-2835-4022-2820-3020-3022-28

Brood /dessertsDeeg rijzenMaximumniveau

Brood /StokbroodTaart/ CaketaartFocacciaMuffinsTraditioneel broodRozijnencakeCrème CaramelCrème

opvangplaattaartvormopvangplaatmetalen muffinplaatopvangplaatbakblikstoompanstoompan

hand matig halfhand matig halfhand matig laaghand matig laaghand matig halfhand matig halfstoompanstoompan

22222222

180170170185180170100100

40-5035-4040-5018-2240-5050-5520-2525-30

DessertsMaximumniveau

Taarten met vruchten vullingNapolitaanse paastaartKaastaartKruimelgebak

ovenschaal - rondmetalen taartvormmetalen taartvormbakplaat

hand matig halfhand matig halfhand matig halfhand matig laag

2222

170170170170

45-5050-6050-6018-20

Hetelucht bereidingstabel

** De hoeveelheid water dat in het reservoir dient te worden ingevoerd is voor elk soort voedselaangegeven.

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 19

De temperatuurmeterkan tijdens het koken gebruikt worden terwijl men de hetelucht

functies voor vlees en gevogelte en de handmatige functies gebruikt.Alvorens van de temperatuurmeter gebruik te maken dient degewenste functie in te worden gesteld.• Steek de temperatuurmeter in het dikste gedeelte van het stuk

vlees (zie afbeelding).• Plaats de schaal in de oven en verbindt de temperatuurmeter met

de rechterwand van de oven. MAAK GEBRUIK VAN EENOVENWANT OM BRANDWONDEN TE VOORKOMEN (ziediagram).

• Als eenmaal de temperatuurmeter met de oven verbonden isverschijnt op de display het “P” symbool. Draai aan de “+/-”controleknop voor het instellen van de temperatuur van detemperatuurmeter, zoals in de bereidingstabellen aangegeven staaten druk op de “OK”-toets om het kookproces op te starten.

• Als de ingestelde temperatuur bereikt is komt het kookproces totstilstand. Nu is het mogelijk om de bereidingstijd te verlengen(door middel van de “+/-” controleknop).

• Als men de handmatige functies gebruikt, dient men eerst deoventemperatuur (130°C tot 250°C) en vervolgens detemperatuur van de temperatuurmeter in te stellen.

• Als de temperatuurmeter niet nodig is, druk dan op de “OK”-toets ter bevestiging, stel de bereidingstijd in met behulp van de“+/-” controleknop en druk op de “OK”-toets om hetkookproces op te starten.

De temperatuurmeter gebruiken

20

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 20

Het waterreservoir vullenVul het waterreservoir aan de binnenkant van de oven met behulp vande lade in het controlepaneel als u van de heteluchtfunctie gebruikmaakt. Voer een lichte druk uit om de lade te openen. Giet water inde lade met behulp van een maatbeker (zie afbeelding). Sluit de ladedoor er zachtjes op te drukken totdat deze geheel afgesloten is. Delade dient altijd afgesloten te blijven behalve wanneer u het reservoirmet water vult. De maximum capaciteit van het reservoir is ongeveereen liter. Men raadt hoe dan ook aan om het reservoir alleen te vullenmet de in het bijgeleverde kookboek aangegeven hoeveelheid. Als u de“Hetelucht” functie selecteert wordt op de display de hoeveelheidwater dat in het reservoir aanwezig is met een aantal streepjes (leds)aangegeven.- geen streepje: reservoir leeg- een streepje: laagste niveau- twee streepjes: middelste niveau- drie streepjes: hoogste niveau

Indien de hoeveelheid water die voor de geselecteerde bereidingssoort ontoerijkend is, verschijnt op dedisplay het bericht “Water te laag” “Voeg water toe” en wordt een geluiddsignaal geactiveerd. Als hethoogste niveau bereikt is waarschuwt een dubbel geluidssignaal dat er geen water meer kan wordentoegevoegd. Bevestig door op de “OK-toets te drukken waardoor u in staat bent om op de volgendestappen over te gaan.

WAARSCHUWING: Voeg nooit water aan de lade toe als de knop op de “0” stand staat en als menzonder hete lucht kookt. Indien dit ongewenst gebeurt verschijnt het bericht “Water niet vereist” gevolgddoor een geluidssignaal om aan te geven dat het vullen van het reservoir onmiddellijk onderbroken dient teworden.

Het waterreservoir legenDe leegfunctie maakt het legen van de watertank mogelijk. Hiervanmaakt men voor het voorkomen van de stagnatie in het reservoir tevoorkomen maar ook tijdens de ontkalkingsoperatie (zie relevanteparagraaf) gebruik.1. Plaats de “Functie Selectie”knop op “Hetelucht” en selecteer“Legen” met behulp van de “+/-” knop. Open de deur en plaats eengrote kan onder het afvloeipijpje rechts aan de onderkant van hetpaneel (zie afbeelding).2. Houdt de kan op deze plaats en druk op de “OK”-toets. De oven isnu klaar voor de operaties voor het legen (deze operatie start niet opals het water te warm is).3. Houdt de “OK”-toets ingedrukt en het water zal in de houderlopen. Een geluidssignaal activeert zich als het reservoir helemaal leeg is. De afwezigheid van streepjes opde display bevestigt dat het reservoir nu leeg is.Als eenmaal het hetelucht bereiden klaar is en de functieknop op de “0” stand geplaatst is zal hetcontrolepaneel wachten tot het water in het reservoir een veilige temperatuur bereikt heeft voordataangegeven wordt dat het reservoir geleegd dient te worden. Als de temperatuur van het water te hoog isgeeft het controlepaneel aan dat het water aan het afkoelen is. Wanneer een veilige temperatuur bereikt isverschijnt op het paneel het bericht “OK” om verder te kunnen gaan. Door op de “<<” knop te drukkenkunt u de opschrift op het paneel verwijderen.We raden aan het reservoir na elk gebruik of op zijn minst regelmatig te legen.

WAARSCHUWING: Houdt tijdens het legen altijd de deur open en verzeker u ervan dat de kan zichcontinu onder het afvloeipijpje bevindt.

Water vullen/legen

21

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 21

STOOMFUNCTIESelecteer de STOOMFUNCTIE en ga als volgt te werk:1. Plaats het te koken voedsel op de geperforeerde plaat. Zorg

ervoor dat deze plaat op correcte wijze op de opvangplaatgeplaatst is (zie afb. 1-2).

2. Plaats de ondersteuning voor het ovenrooster op dergelijke wijzedat de 4 pootjes perfect in hun gaten geplaatst zijn (zie afb. 3-4).

3. Plaats de opvangplaat met het voedsel op de ondersteuning voorhet rooster (zie afb. 5).

4. Stop de rubberen fittingen in de gaten van het glazen deksel (zieafb. 6-7).

5. Plaats het glazen deksel goed op de opvangplaat. Verzeker u ervandat de afdichtringen zich aan de binnenkant van de opvangplaatbevinden en dat er geen voedsel voor de opening voor destoominlaat (rubberen fitting) (zie afb. 8) aanwezig is.

6. Haal alles van de buitenste randen van het ovenrooster (zieafbeelding) en stop het op het tweede niveau, van de bodemaf gezien, in de oven (zie afb. 9).

7. Verschuif het rooster om de verbinding tussen de rubberen fitting(zie afbeelding) en de slang voor de stoominlaat te waarborgen.De verbinding is gewaarborgd wanneer het rooster helemaal naarde achterkant van de uitholling geduwd is.

Stel de bereidingstijd in met behulp van de “+/-” knop en druk op de“OK”-toets om de kookcyclus op te starten. Verwijder voorzichtig destoompan als eenmaal de kookcyclus afgerond is: Gebruikovenwanten om brandwonden te voorkomen.Zorg ervoor dat er geen voedsel voor de opening voor destoominlaat zit. Leg het voedsel nooit te dicht in de buurt van derubberen fitting.Maak alleen van de bijgeleverde STOOMKIT gebruik: het gebruik vaneen ander soort houder kan de juiste werking van het product ingevaar brengen.Het gebruik van deze functie is alleen gewaarborgd als de stoompanmet de slang voor de stoominjectie binnenin de oven verbonden is.Plaats de stoompan altijd op het tweede niveau: elk ander niveauverhindert een correcte verbinding en brengt de functionering van deoven in gevaar.Verwijder de stoompan alleen als het kookproces beëindigd is: pasgoed op de warmte die van de stoompan komt aangezien diebrandwonden kan veroorzaken. De stoomkit kan niet in devaatwasmachine gestopt worden: reinig met water en neutraleschoonmaakmiddelenDe Stoompan mag alleen in een koude oven worden geplaatst enalleen wanneer de specifieke functie geselecteerd is: de anderefuncties kunnen de kookresultaten in gevaar brengen.

Stoom

1

2

3

5

4

6

7

9

8

22

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 22

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 23

5019 710 01057

Printed in Italyn11/07

NL

5019_710_01057_CHART_NL 27-11-2007 15:43 Pagina 24