302618 Numark platenspeler TT USB - · PDF filekelijk van het gekochte model is de...

6
Bestnr. 30 26 18 Numark Platenspeler TT USB Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van CONRAD ELECTRONIC BENELUX B.V. Nadruk, ook als uittreksel is niet toegestaan. Druk- en vertaalfouten voorbehouden. Deze gebruiksaanwijzing voldoet aan de technische eisen bij het in druk gaan. Wijzigingen in de techniek en uitvoering voorbehouden. © Copyright 2006 by CONRAD ELECTRONIC BENELUX B.V. Windmolenweg 42, 7548 BM Boekelo Internet: www.conrad.nl of www.conrad.be

Transcript of 302618 Numark platenspeler TT USB - · PDF filekelijk van het gekochte model is de...

Page 1: 302618 Numark platenspeler TT USB - · PDF filekelijk van het gekochte model is de platenspeler of met een rechte of met een S-vormige arm uitgerust. 11. Contragewicht en schaalverdelingring:

Bestnr. 30 26 18

NumarkPlatenspeler TT USB

Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatischegegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, of op enigeandere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van CONRAD ELECTRONIC BENELUX B.V.Nadruk, ook als uittreksel is niet toegestaan. Druk- en vertaalfouten voorbehouden. Deze gebruiksaanwijzing voldoet aan de technischeeisen bij het in druk gaan. Wijzigingen in de techniek en uitvoering voorbehouden.© Copyright 2006 by CONRAD ELECTRONIC BENELUX B.V.Windmolenweg 42, 7548 BM BoekeloInternet: www.conrad.nl of www.conrad.be

Page 2: 302618 Numark platenspeler TT USB - · PDF filekelijk van het gekochte model is de platenspeler of met een rechte of met een S-vormige arm uitgerust. 11. Contragewicht en schaalverdelingring:

2

Belangrijk! Beslist lezen!Deze gebruiksaanwijzing is een integraal onderdeel van dit product. Er staan belangrijkeaanwijzingen in betreffende de ingebruikneming en het gebruik. Let hier op, ook als u ditproduct doorgeeft aan derden. Lees deze handleiding zorgvuldig door! Bij schades, die ont-staan door het niet in acht nemen van deze handleiding, vervalt het recht op garantie! Wijzijn niet aansprakelijk voor schades en letsel die daarvan het gevolg zijn.Bewaar daarom deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.conrad.nl of www.conrad.be.

Inhoud van de doos

slipmat 45 rpm contragewicht draaiplateau

USB CD voorgemonteerde TTUSB cartridge

Korte handleiding

Voor de opbouw1. Overtuig u ervan, dat alle in het begin van deze gebruiksaanwijzing genoemde onder-

delen ook inderdaad in de verpakking zitten.

2. LEES DE VEILIGHEIDSBROCHURE VOOR U HET APPARAAT IN GEBRUIK NEEMT.

3. Om het product te registreren, kunt u naar onze website gaan: www.ion-audio.de ofwww.ion-audio.com.

Page 3: 302618 Numark platenspeler TT USB - · PDF filekelijk van het gekochte model is de platenspeler of met een rechte of met een S-vormige arm uitgerust. 11. Contragewicht en schaalverdelingring:

3

Algemene bedieningselementen

1. Stroomkabel: steek de stroomkabel ineen stopcontact, NADAT u alle audio -verbindingen gemaakt heeft.

2. RCA audio -outputkabels: deze kabelszijn bedoeld voor bijvoorbeeld eenaansluiting op een DJ mengpaneel, eenversterker of op analoge geluidskaart -aansluitingen van een PC.

BELANGRIJKE AANWIJZING: eenschakelaar aan de onderkant maakt hetomschakelen tussen LINE en PHONOmogelijk. Kies RCA –PHONO vooraansluiting op een PHONO –ingang ofRCA/LINE voor aansluiting op eenLINE/CD/AUX ingang (van een mengpaneel, versterker of PC).

WAARSCHUWING: U zou uw ontvanger/ versterker kunnen beschadigen als u deTTUSB in LINE –functie aansluit op een PHONO ingang!

3. USB –audio –uitgang: gebruik de meegeleverde USB –kabel om de platenspeler te ver-binden met uw computer. De TTUSB is compatible met USB1 of USB2 aansluitingen. Kijkeerst in de software instructiegids voor u uw draaitafel inplugt. (online op www.ion-audio.de “TTUSB_Software_Audicity”).

4. AAN/UIT –knop: de ring rond de AAN/UIT –knop licht rood op, als de platenspeler inge-schakeld is.

5. Draaiplateau: dit draaiplateau moet voor ingebruikneming vast met de platenspelerverbonden zijn. De motor –aandrijfriem bevindt zich op de aandrijfring onder hetdraaiplateau. Voor bijzonderheden over de installatie van de aandrijfriem gelieve u deMONTAGE –instructies verderop in deze gebruiksaanwijzing te lezen.

6. Start/Stop –toetsen: met deze knoppen start of stopt u de motor van de platenspeler.Beide knoppen hebben dezelfde functie. Als het lijkt alsof ze niet functioneren, overtuig uer dan via de montage –instructies van, dat de motor -aandrijfriem correct geïnstalleerd/gemonteerd is.

7. Line In audio –ingang: via deze Line In ingang (3,5 mm stereo mini jackplug) kunnenexterne apparaten (b.v. een cassettedek) aangesloten worden, en de audiosignalen daar-van kunnen dan eveneens via de USB audio –uitgang van de TTUSB naar de computergestuurd worden.

8. 33 en 45 RPM –toetsen: deze toetsen sturen de draaisnelheid van het draaiplateau. Eenrode lichtdiode geeft aan, welke draaisnelheid er gekozen is.Aanwijzing: bij het inschakelen wordt de draaisnelheid automatisch ingesteld op 33 RPM,ook als de platenspeler bij een ingestelde snelheid van 45 RPM uitgeschakeld werd.

9. Toonhoogte –lichtdiode (PITCH LED): deze lichtdiode brandt groen, als de toon-hoogteregelaar op 0% staat. Als de toonhoogteregelaar van 0 wegbewogen wordt, brandtde aanduiding rood.

Page 4: 302618 Numark platenspeler TT USB - · PDF filekelijk van het gekochte model is de platenspeler of met een rechte of met een S-vormige arm uitgerust. 11. Contragewicht en schaalverdelingring:

4

10. Toonhoogte –regelaar (Pitch slider): met deze schuifregelaar kan de toonhoogte resp.de snelheid met 10% verhoogd of verminderd worden. In de middenpositie is de toon-hoogte 0%. Als de regelaar vanuit het midden in de richting van de pick-up -arm bewo-gen wordt, neemt de snelheid af (het draaiplateau gaat langzamer), als u de regelaarvan de pick-up -arm af beweegt, wordt de snelheid groter (het draaiplateau gaat sneller).

PICK-UP –ARM: de punten 11 – 15 zijn allemaal onderdelen van de pick-up –arm. Voorextra informatie daarover kunt u het hoofdstuk “PICK-UP –ARM opbouw” doorlezen. Afhan-kelijk van het gekochte model is de platenspeler of met een rechte of met een S-vormige armuitgerust.

11. Contragewicht en schaalverdelingring: het contragewicht dient er voor om de head-shell (systeemdrager) met het pick-up -systeem zo uit te balanceren, dat de juistenaalddruk op de grammofoonplaat uitgeoefend wordt.

12. Anti-Skate –instelling: deze draaiknop is bedoeld om de naar binnen gerichte krachtenvan de pick-up –arm te compenseren. Voor extra informatie daarover kunt u het hoofd-stuk “PICK-UP –ARM opbouw” doorlezen.

13. Arm Clip: deze speciaal ontworpen arm-clip beveiligt de pick-up-arm tijdens pauzes enbij het niet gebruiken. De arm-clip is zo ontworpen, dat hij rechtop blijft staan zolang hijgeopend is.Aanwijzing: bij het transport van de platenspeler verdient het altijd aanbeveling deheadshell met de geluidsafnemer er af te halen en de arm-clip te sluiten, om de pick-up-arm te beschermen tegen beschadigingen.

14. Pick-up-arm –vergrendeling: deze aluminium moer is bedoeld voor de vaste verbin-ding van het headshell –systeem met de pick-up-arm. Voor extra informatie daaroverkunt u het hoofdstuk “PICK-UP –ARM opbouw” doorlezen.

15. Headshell en geluidsafnemer –systeem: het geluidsafnemer–systeem is voorge-monteerd op een standaard headshell. Zowel het geluidsafnemer –systeem als de naaldkunnen zelf vervangen worden en zijn compatible met de meeste DJ –systemen. Voor uhet systeem in gebruik neemt, moet u de plastic beschermkap van het systeemverwijderen.

Montage van de draaitafel

WAARSCHUWING: Als de opbouw van de draaitafel niet volgens de voorschriften gebeurt,kan dat leiden tot een slechter presteren van de platenspeler, instabiliteit van de draaitafel oftot permanente beschadiging van de motor.

1. Eerst legt u de rubberen aandrijfriem om de binnenste onderste ring van de draaitafel.Deze moet al vooraf geïnstalleerd zijn, maar controleer of de riem niet verdraaid of be-schadigd is.

Page 5: 302618 Numark platenspeler TT USB - · PDF filekelijk van het gekochte model is de platenspeler of met een rechte of met een S-vormige arm uitgerust. 11. Contragewicht en schaalverdelingring:

5

2. Plaats de draaitafel op de centrale as en druk hem omlaag, tot hij vastzit. Overtuig u er-van, dat hij rond loopt en niet slingert.

3. Draai het draaiplateau zo, dat één van de gaten op één lijn staat met de start/stop –toetsin de voorste hoek van de platenspeler. De messing motoras moet door het gat zichtbaarzijn.

4. Grijp in het gat en trek de rubber aandrijfriem van de binnenring af en leg hem over demotoras. Zorg er daarbij voor, dat de riem niet verdraaid wordt. Overtuig u ervan, dat dedraaitafel gelijkmatig loopt. Als de aandrijfriem correct gemonteerd is, moet er een beetjespanning op staan, die de draaitafel tot stilstand brengt nadat hij vrij rondgedraaid heeft.

Opbouw van de pick-up –arm

1. Eerst draait u het contragewicht met de wijzers van de klok mee, tot hij zich volledig in devoorste positie bevindt (AANWIJZING: dit is tegelijkertijd de grootst mogelijke druk, dieop het geluidsafnemersysteem uitgeoefend kan worden).

2. U moet nu gewicht en weerstand kunnen voelen, als u de pick-up-arm optilt en weer laatzakken. Begin nu het contragewicht tegen de wijzers van de klok in (van het zwenkpuntweg) net zo lang te draaien, tot het gevoel van gewicht en weerstand niet meer is waar tenemen. Als dit exact uitgevoerd wordt, zwenkt de arm zonder grote weerstand omhoogen omlaag, hetgeen betekent dat de druk op de naald precies 0 gram bedraagt.

3. Laat het contragewicht in deze nieuwe positie en draai nu alleen de beweegbare schaal-verdelingring van het contragewicht zo lang, tot er “0” in de verticale positie staat.

4. Als laatste draait u het contragewicht (inclusief de schaalverdelingring) in de richting vande schaalverdeling (van voren gezien: tegen de wijzers van de klok in) tot het gewenstegewicht bereikt is. Als de schaalverdeling meer dan 360° voorbij het nulpunt draait, moetbij de getoonde nieuwe waarde van de schaalverdelingring 3,5 opgeteld worden.

* Het meegeleverde geluidsafnemersysteem moet minimaal 3 maar hooguit 5 gram hebben voor een optimale prestatie.

Instellen van de anti –skateIn de meeste gevallen moet de anti –skate op de minimumwaarde ingesteld worden. Anti –skate compenseert naar binnen gerichte krachten, die bij sommige systemen optreden als denaald zich naar het midden beweegt. Als bij de platenspeler bij “Back-cueing” en “Scratching”een buitengewoon sterk “springen” in de richting van de middenas optreedt, probeer dan deAnti -skate in de op het display getoonde stappen te verhogen. Begin met een verhoging van“1”, dan verhoogt u het weer een stap, enzovoort.

Page 6: 302618 Numark platenspeler TT USB - · PDF filekelijk van het gekochte model is de platenspeler of met een rechte of met een S-vormige arm uitgerust. 11. Contragewicht en schaalverdelingring:

6

Specificaties (iTTUSB)

Handleiding versie 1.1

Inhoud van de verpakking:• TTUSB draaitafel

• Contragewicht voor pick-up-arm • Draaiplateau met riemen • Slipmat • Geluidsafnemer al geïnstalleerd op headshell • RCA kabel aangesloten

• USB -kabel• 45 RPM adapter• Software CD (MAC/PC)• Software gebruiksaanwijzing• Hardware korte gebruiksaanwijzing

Gewicht (met verpakking) : 5,44 kgGewicht van de draaitafel : 3,95 kgAfmetingen : 460 x 370 x 135 mm (lxbxh)

Motor : riemaandrijvingPitch : +/- 10%, snelheid 33 1/3 RPM of 45 RPMIngangen : 3,5mm stereo –line niveauUitgangen : RCA (LINE/PHONO), USB audio.