25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één...

8
GEERT NOELS MARION DEBRUYNE JOOST CALLENS JEF BROUWERS HERMAN KONINGS ELKE VAN HOOF SABINE TOBBACK PAUL VAN DEN BOSCH STEVEN VAN BELLEGHEM JEROEN DE FLANDER DE INZICHTEN VAN DEZE TIEN KLEPPERS MAKEN VAN JOUW ZAAK EEN BESTSELLER TOPSEMINAR 2020 25/11 TIEN MANAGEMENTBOEKEN OP ÉÉN DAG

Transcript of 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één...

Page 1: 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht

GEERT NOELS MARION DEBRUYNE JOOST CALLENS JEF BROUWERS HERMAN KONINGS ELKE VAN HOOF SABINE TOBBACK PAUL VAN DEN BOSCH STEVEN VAN BELLEGHEM JEROEN DE FLANDER

DE INZICHTEN VAN DEZE TIEN KLEPPERS MAKEN VAN JOUW ZAAK EEN BESTSELLER

TOPSEMINAR

202025/11

T I E N M A N A G E M E N T B O E K E N O P É É N D A G

Page 2: 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht

ZOEK NAAR EEN EVENWICHT DAT VOOR JOU WERKT.We leven in een steeds complexere wereld. Een wereld waarin snelheid en flexibiliteit troeven zijn. Waarin opkomende spelers en nieuwe technologieën zelfs grote gevestigde waarden aan het wankelen kunnen brengen. Ook ondernemerschap en leiderschap ontsnappen niet aan de uitdaging om zichzelf opnieuw in vraag te stellen.

Het beeld van de succesvolle ondernemer die slaafs onbeperkte groei nastreeft, maakt plaats voor de ondernemer die zijn bedrijf als een middel ziet, en zijn passies inzet om zijn dromen te realiseren. Het besef groeit dat een geslaagde ondernemer niet noodzakelijk een gelukkige ondernemer is. Hoe hij omgaat met stress, controledwang, persoonlijke ontwikkeling, het eigen welzijn en dat van medewerkers, bepalen mee of hij ‘goed bezig’ is.

In deze editie van UNIZO Topseminar willen we je een antwoord bieden op de vraag ‘ben ik wel goed bezig?’ Economische trends neigen opnieuw naar kleinschaligheid of stellen bepaalde normen en waarden voorop. Wat een grote rol speelt in het beantwoorden van onze centrale vraag. Hoe ga je als ondernemer om met tegenslagen? Hoe vind je een evenwicht tussen werk en gezinsleven? Hoe benut je de talenten van je werknemers ten volle? Wat doe je om een burn-out bij jezelf en je medewerkers tegen te gaan?

Het Topseminar 2020 dompelt je onder in al deze vragen zodat je kan afsluiten met de gedachte ‘ik ben goed bezig’.

BEN IK GOED BEZIG ALS ONDERNEMER?

Indra Dewitte, gastvrouw

PARTNERS IN ONDERNEMENEEN INITIATIEF VAN

Page 3: 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht

PASSIE, MEESTERSCHAP EN VEERKRACHT

“Je wordt niet als uitblinker geboren, het is een groeiproces.”

Wat zijn de drie motoren om uit te kunnen blinken?

Hoe haal ik het beste uit mezelf en de mensen om me heen?

Waarom zou je harder je best doen, als je toch niet voldoende talent hebt?

TEVREDEN ZIJN MET 80%

“Schrijf je eigen grafrede en leef ernaar.”

Hoeveel voldoening geeft jouw werk?

Hoe kom je uit je comfortzone om iets te bereiken?

Hoe focus je beter op je sterke punten?

De meeste mensen denken dat je de top alleen kan bereiken met talent en wat geluk. Maar je wordt niet succesvol geboren, je hebt het zelf in de hand. Waarin je ook wil uitblinken, grootse prestaties worden altijd bepaald door dezelfde drie principes: passie, meesterschap en veerkracht. Jeroen De Flander vertelt er jou graag meer over.

UNIEKE FORMULEHET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUKOp één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht ondernemen. En jij, als ondernemer, zit meteen op het goede pad. Tien van de meest gerenommeerde topsprekers houden je een dag gekluisterd aan je comfortabele zetel in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Geen langdradige uiteenzettingen, maar helder, praktisch en zakelijk topadvies.

Elke topspreker vat zijn of haar bedrijfstips samen in een hapklare talk van 20 minuten. Zij zijn niet alleen een autoriteit binnen hun vakgebied, maar schreven zich ook met hun managementboek naar de top van de bestsellerlijst. Stuk voor stuk bevatten deze kleppers onmisbare informatie voor elke ondernemer. Het Topseminar is dus dé bedrijfsinvestering van je boekjaar: een hele dag betaalbare consultancy van kanjers. Dat vonden ook de deelnemers van vorig jaar, waarvan 98% in een enquête verklaarde dat het Topseminar aan hun verwachtingen voldeed. Dit jaar gaan we voor 100%.

Nog niet overtuigd? Op het einde van de dag krijg je twee van de managementboeken gratis mee naar huis. Liever het hele pakket (t.w.v. € 300, incl. btw)? Dat kan! Mits een opleg van slechts € 100. Dat bedrag kan je ook betalen met je KMO-portefeuille. Daardoor geniet je van een mooie korting tot € 30. En zo maak je ook van jouw zaak een bestseller!

Topsporters stellen alles in het werk om op het juiste moment te pieken, en gaan 100% voor het bereiken van hun topvorm. Maar als ondernemer kan dat niet zomaar. Door altijd voor 100% te willen gaan, verstik je jezelf. Als je niet leert om ook voor jezelf te zorgen, houd je het niet vol. Paul Van Den Bosch helpt je om een sterkere en veerkrachtigere ik te worden, beter te functioneren in een steeds complexere wereld, en daardoor beter te kunnen zorgen voor anderen.

Wie is Jeroen De Flander?

• Expert in strategie-implementatie

• Professor aan de Tias Business School in Nederland, gastprofessor aan de London Business School

• Veelgevraagde keynotespreker in meer dan 40 landen

Wie is Paul Van Den Bosch?

• > 30 jaar coach van topatleten• Medeoprichter van Energy Lab• Actief als businesscoach

Page 4: 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht

HET WELZIJN VAN JE WERKNEMERS

“Streef geen uitbundig geluk na, maar tevredenheid.”

Hoe voorkom je dat medewerkers uitvallen?

Hoe maak je van werkplezier een speerpunt in je organisatie?

Waarom hebben steeds meer mensen een burn-out en wat doe je eraan?

Nog nooit waren er zoveel werknemers voor lange tijd afwezig. Stress, werkdruk en flexibiliteit eisen hun tol. Bovendien gaan we later op pensioen, beseffen we dat gelukkige werknemers leiden tot betere resultaten en willen we onze baan zien als een zinvolle activiteit. Als werkgever ben je niet verantwoordelijk voor het geluk van je medewerkers, wél voor hun welzijn en voor de best mogelijke werkomstandigheden. Een inzicht waar Elke Van Hoof je met plezier meer over vertelt.

WAARDEN: DE SLEUTEL TOT SUCCES

“Tijd is het grootste cadeau dat je jezelf kan geven.”

Hoe geef je medewerkers voldoende ruimte om zichzelf te zijn?

Hoe kan je je bedrijf transformeren naar een waardengedreven organisatie?

Hoe doorbreek je traditionele denkpatronen?

Pas vanuit de confrontatie met jezelf, kan je groeien als mens én als leider. Joost Callens toont welke veranderingen je kan introduceren, maar ook hoe je die plannen concreet aanpakt en hoe je je bedrijf transformeert naar een organisatie waar waarden de sleutel vormen tot een succcesvolle bedrijfscultuur.

KLANTGERICHTHEID IN DE DIGITALE WERELD

“Niet de technologie, maar het veranderende klantengedrag zorgt voor disruptie.”

Hoever kan en mag technologie gaan?

Hoe ga je om met fake news?

Artificiële intelligentie: gevaarlijker dan nucleaire wapens?

TALENT OPTIMAAL BENUTTEN

“Ken jezelf.”

Hoe leer je jezelf kennen en haal je alles uit je talenten?

Op welke manier maakt emotionele intelligentie hét verschil?

Welke leiderschapsstijl is het meest effectief bij welk competentieniveau?

De belangen in een bedrijf en in topsport liggen bijzonder dicht bij elkaar. Volgens Jef Brouwers boek je pas succes door te focussen op het potentieel van mensen: zowel bij jezelf als bij medewerkers. Een uitmuntende coach slaagt erin het beste uit zijn team te halen door talenten optimaal te benutten. Dat werpt niet enkel vruchten af vandaag, maar maakt de weg vrij om verborgen talenten te ontwikkelen in de toekomst.

We belanden stilaan in de derde fase van digitalisering: de fase van verregaande automatisering en artificiële intelligentie. Een verschuiving die de relatie tussen bedrijven en klanten radicaal zal veranderen. Willen bedrijven klantgericht blijven, dan moeten ze op zoek gaan naar aangepaste klantenstrategieën. Steven Van Belleghem verduidelijkt hoe dat kan, met de hulp van nieuwe technologieën.

Wie is Joost Callens?

• CEO en voorzitter van Durabrik Group

• Actief in verschillende Raden van Bestuur

• De verpersoonlijking van een nieuw soort leiderschap

Wie is Steven Van Belleghem?

• Expert klantgerichtheid in de digitale wereld

• Internationaal topspreker

• Marketingprofessor aan de Vlerick Business School

Wie is Elke Van Hoof?

• Klinisch psycholoog gespecialiseerd in stress en burn-out

• Professor aan de VUB, gastdocent aan de Vlerick Business School

• Zaakvoerster van het Huis voor Veerkracht

• Adviseur in het Committee on Employment and Social Affairs of the European Parliament

Wie is Jef Brouwers?

• Pionier op het vlak van sportcoaching

• In 2013 uitgeroepen tot Psycholoog van het Jaar

• Werkt voor Olympische atleten, de Belgische voetbalbond, de Red Lions, de Belgian Tornado’s en het Deceuninck Quickstep Cycling Team

Page 5: 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht

ZOEKEN NAAR EEN EVENWICHT

“Ondernemen is topsport. Het vraagt alles van je, een middenweg is er niet.”

Welk type (harde) werker ben jij?

Hoe kan je je (harde) werk beter organiseren?

Wat wil je nog bereiken in je leven?

SMALL IS BEAUTIFUL

“Gigantisme dient niet de mens, maar de macht.”

Gigantisme is troef, hebben kmo’s nog een toekomst?

Kunnen we ooit terugkeren naar een kleinschaliger economisch model?

Hoe kunnen we de spelregels aanpassen zodat duurzaamheid een plaats krijgt?

In een tijd waarin groter synoniem lijkt te staan voor beter, waarschuwt Geert Noels voor de gevaren van grootte en houdt hij een pleidooi voor de voordelen van klein. Klein is niet alleen mooi, het is uiteindelijk economisch ook haalbaarder. Noels verschaft een bredere blik op de impact van grote systemen op het mentale welbevinden, de gemeenschappen en onze klimaatproblemen.

DE KOMST VAN EEN NIEUW VERLICHT TIJDPERK

“Kies voor het samenspel van sociale, emotionele en artificiële intelligentie.”

Hoe gaan de verschillende generaties om met FUD (Fear, Uncertainty & Doubt)?

Waarom moeten innnovatieve kmo’s ook oeroude krachtbronnen als empathie en moraliteit omarmen?

Welke nieuwe markten ontwikkelen zich snel én duurzaam in het post-coronatijdperk?

DE KLANT ALS UITGANGSPUNT

“Klanten zijn de beste ideeënbedenkers.”

Halen we voldoende informatie uit onze klanten?

Hoe vormen klantbehoeften de inspiratiebron en het startpunt voor innovatieprojecten?

Hoe vind je klanten die je horizon verruimen?

Voor succesvolle organisaties zijn klantgerichtheid en innovatie geen tegenpolen. Om hun strategie te bepalen, starten ze vanuit de markt. Marion Debruyne licht toe welke drie benaderingswijzen ze hiervoor gebruiken: het scannen van hun omgeving, innoveren als overlevingsstrategie en het aangaan van slimme partnerships.

Er staat een nieuw verlicht tijdperk voor de deur, nu jong en oud zich realiseren dat de écht opwindende dingen niet online gebeuren, maar offline. Dat derde decennium wordt aangekondigd als het ‘tijdperk van kunstmatige intelligentie’, maar juister zou zijn: ‘tijdperk van verweven ntelligentie’ volgens Herman Konings. Daarin speelt niet alleen artificiële intelligentie, maar ook emotionele en sociale intelligentie een steeds belangrijkere rol.

De juiste balans vinden tussen hard en té hard werken. Daar gaat het om volgens Sabine Tobback. Leer de lat op de juiste hoogte leggen – niet te laag, niet onrealistisch hoog – en richt je acties daarop. Om te groeien, moet je uit je routine durven breken. Een teveel aan sleur en voorspelbaarheid, kan je motivatie fnuiken. Verlies je gezondheid nooit uit het oog: sport, ontspanning en goede voeding zijn de basis voor succes.

Wie is Marion Debruyne?

• Decaan van de Vlerick Business School

• Professor in marketing en innovatie

• Internationale coach Wie is Sabine Tobback?

• Professioneel topcoach voor ondernemers en hun medewerkers

• > 13.000 individuele coachinguren op de teller• Diverse specialisaties van strategie, tot

leiderschap en conflicthantering • Bouwde een internationale carrière uit

Wie is Geert Noels?

• Gerenommeerd econoom• Oprichter en CEO van

vermogensbeheerder Econopolis • Opiniemaker over financiële en

economische onderwerpen

Wie is Herman Konings?

• Trendanalist en consumenten-psycholoog

• Beheerder van trend- en toekomst- onderzoekbureau Pocket Marketing/nXt

• Internationaal keynotespreker en auteur van verschillende boeken

Page 6: 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht

GENIET VAN EEN KORTING MET DE KMO-PORTEFEUILLE. Ook geldig op de aankoop van de tien boeken.

DE WETENSCHAP VAN SUCCESJeroen De FlanderWat is het geheim van wereldklasse? Waarom zijn sommige mensen zo onvoorstelbaar goed in wat ze doen? Hoe word je een uitblinker?

EGOPRENEURPaul Van Den BoschOndernemers doen alles voor hun werk en gezin, maar bijna niets voor zichzelf. Nochtans beteken je meer voor anderen als je zelf in topvorm bent.

CUSTOMER INNOVATIONMarion DebruyneCustomer innovation neemt de klant als beginpunt, innoveert rond zijn/haar noden en bouwt zo een klantgerichte bedrijfsstrategie uit.

TRENDWIJZER 2020 VOOR ONDERNEMERSDanny Van Assche, Philip Van EeckhouteHoe zal de wereld eruitzien over tien jaar? Wie nu al stilstaat bij tendensen, is de concurrentie in de toekomst een stap voor.

WE, MYSELF AND A.I.Herman KoningsDe meest verleidelijke toekomstmuziek? Die komt voort uit de close harmony van sociale, emotionele en artificiële intelligentie. Een inspirerend reisverslag van twee trendwatchers met een missie.

DE ZOEKENDE LEIDERJoost CallensDit boek is het resultaat van honderd dagen stappen naar Santiago de Compostella. Stilstaan bij je bestaansreden vormt dé sleutel tot een gelukkig leven.

GIGANTISMEGeert NoelsBedrijven en organisaties worden steeds groter en machtiger. Een fenomeen dat concurrentie en duurzame groei doodt. Een gezonde toekomst van onze economie zal kleiner, trager én gelukkiger zijn.

CUSTOMERS THE DAY AFTER TOMORROWSteven Van BelleghemHoe trek je klanten aan in een wereld van artificiële intelligentie en automatisering? We gidsen je door de nieuwste fase van digitalisering en helpen je bedrijf optimaliseren.

OUT OF OFFICESabine TobbackEr zijn vier types van harde werkers. Aan de hand van zelftests, schema’s en checklists krijg je inzicht in jouw type en werkgedrag, en doorbreken we taboes.

De tien topsprekers van het UNIZO Topseminar zijn niet alleen expert in hun vakgebied, het zijn daarnaast ook stuk voor stuk bestsellerauteurs. Op het einde van de dag krijg je het UNIZO Trendboek en een managementboek naar keuze in een handige trolley gratis mee naar huis. Mits een opleg van slechts € 100, neem je zelfs het hele pakket met je mee (tien managementboeken t.w.v. € 300, incl. btw). Zo maak je binnenkort ook van jouw zaak een bestseller.

TIEN MANAGEMENTBOEKEN OP ÉÉN DAG

DE CHIEF HAPPINESS OFFICERElke Van HoofWerken met gemotiveerde mensen maakt je gelukkig. Ze tellen namelijk geen uren, maar grote en kleine successen. Daarnaast spreek je op het werk niet over geluk, wél over welzijn.

Dankzij het partnership met Uitgeverij Lannoo Campus en Attent.Gifts rol jij de tien managementboeken voor slechts € 100 rechtstreeks naar jouw boekenkast.

Page 7: 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht

TERUGBLIK TOPSEMINAR 2019 Een hele dag gevuld met topadvies van

experts? Dat kon de voorbije jaren op heel wat enthousiasme rekenen! In totaal namen meer dan 1.500 personen deel aan het Topseminar. Een groot succes! Kan je al niet wachten tot de volgende editie? Blik dan even met ons terug.

Voor

voldeed het Topseminar aan de verwachtingen.

“Twintig minuten lang geven de sprekers het beste van zichzelf. Daardoor ben je nog meer getriggerd om hun boeken te lezen. En die krijg je mee naar huis, verpakt in een handige trolley. Ideaal!”

TTL CAMERLYNCK NV, LOVENDEGEM

“Topformule: niets aan veranderen. Ontbijt was een leuke starter van de dag, en ook de verdere catering stelde allesbehalve teleur!”

FUJIFILM BELGIUM NV, ZAVENTEM

Volgens

was de locatie erg goed: vlot bereikbaar, verzorgd en mét topcatering.

vond 20 minuten per spreker ideaal: verveelde

nooit en veel opgestoken.

“Wat een ervaring! Een dikke pluim voor de organisatie: alles verliep ontzettend vlot. Ook de locatie was tot in de puntjes verzorgd.”

LEASELINE BV, ANTWERPEN

“Persoonlijk vond ik de netwerkapp een echte meerwaarde. Een gesprek starten kan soms wat ongemakkelijk zijn, maar die stress viel nu volledig weg.”

VIGOTEC NV, PUURS

neemt de tips mee naar zijn/haar bedrijf.

Ook op inhoudelijk vlak scoorde het Topseminar:

TOPSEMINAR 2019

een maand op voorhand

al volledig uitverkocht.

© Copyright foto’s Facebook: @John Lammertyn Fotograaf Instagram: @johnlammertyn

Page 8: 25/11 2020 TOPSEMINAR · 2020-06-03 · UNIEKE FORMULE HET BEGIN VAN EEN NIEUW HOOFDSTUK Op één dag maak je van jouw bedrijf een kaskraker op vlak van bewust, klant- en toekomstgericht

Voor inschrijvingen of meer informatie:

www.unizoTopseminar.be [email protected] 02 212 26 13 UNIZO KMO, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel

SCHRIJF JE NU AL IN OP WWW.UNIZOTOPSEMINAR.BE EN KRIJG € 100 KORTING

UNIZO SERVEERT VOLGENDE DELICATESSEN

Tien top sprekers op één dag

Trolley met twee gratis managementboeken of betaal € 100 extra en neem het hele pakket (t.w.v. € 300, incl. btw) mee naar huis. Maak gebruik van je KMO-portefeuille en geniet van een korting tot 30 euro.

Bibliotheek met ruim aanbod van managementboeken en e-learning hoek

Signeersessies

Ontbijt, koffiebreaks en lichte lunch

Verzorgd netwerkevent met walkingdinner, aangeboden door de partners van Topseminar, waarmee de KMO van het Jaar feestelijk in de kijker wordt gezet.

6

Het UNIZO Topseminar eindigt met de bekendmaking van de KMO van het Jaar 2020. De KMO van het Jaar wordt gekozen uit de vijf provinciale winnaars, die aanwezig zullen zijn op dit Topseminar. Alle detailinfo op www.unizokmovanhetjaar.be.

NEEM DEEL VANAF € 483Deelnameprijs voor het UNIZO Topseminar bedraagt normaal € 890. Indien je de vroegboekkortingscode topseminar2020 gebruikt, zijn dit de tarieven, geldig tot 15 juli 2020:

ZONDER KMO-PORTEFEUILLE UNIZO-lid Geen lidDeelnameprijs € 690 € 790

MET KMO-PORTEFEUILLE * UNIZO-lid Geen lidKleine ondernemingen

(< 50 werknemers: -30% subsidie)€ 483 € 553

Middelgrote ondernemingen (> 50 werknemers: -20% subsidie)

€ 552 € 632

Wil je graag van een exclusieve vroegboekkorting profiteren? Ga naar www.unizoTopseminar.be, geef vóór 15 juli 2020 de code topseminar2020 in en krijg een korting van € 100. Wacht niet te lang, want in 2019 was het Topseminar al een maand op voorhand uitverkocht!

*De KMO-portefeuille is een subsidie voor opleidingen en advies. Ondernemers gevestigd in Vlaanderen kunnen deze subsidie gebruiken voor deelname aan het UNIZO Topseminar. Bereken je bijdrage op www.unizoTopseminar.be, ook indien je het pakket van tien managementboeken wil aankopen.

Indien je vijf of meer deelnemers telt, kan je met ons contact opnemen voor een verlaagd tarief. Alle bedragen zijn excl. btw.

Koningin Elisabethzaal • Koningin Astridplein 26 • 2018 Antwerpen

Onthaal vanaf 8u30 • Start om 9u30 Einde Topseminar rond 17u30 • Einde netwerkevent rond 19u

KONINGIN ELISABETHZAAL ANTWERPEN

TOPSEMINAR

202025/11