24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs...

11
InfoWijzer zomer 2019 + schooljaar 2019 - 2020 maandag 1/7/19 – zondag 1/9/19 Zomervakantie donderdag 29/8/19 17u-19u: Opendeurmoment maandag 2/9/19 Welkom terug op school! zomer 2019 InfoWijzer Plus Vakantie... In deze infowijzer vind je de laatste weetjes van onze school, nieuws vanuit de ouderraad, onze organisatie en belangrijke data voor het volgend schooljaar. Maar eerst… Twee maanden, net geen 9 weken. 62 dagen, 1488 uren, 89280 minuten, 5356800 seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Genieten, zingen en dansen. Je laten verrassen en je op sleeptouw nemen. Mee fladderen met de vlinder.

Transcript of 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs...

Page 1: 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen. Vanaf volgend schooljaar gelden volgende

InfoWijzer zomer 2019+ schooljaar 2019 - 2020

maandag 1/7/19 – zondag 1/9/19 Zomervakantie

donderdag 29/8/19 17u-19u: Opendeurmoment

maandag 2/9/19 Welkom terug op school!

zomer2019 InfoWijzer

PlusVakantie...

In deze infowijzer vind je de laatste weetjes van onze school, nieuws vanuit de ouderraad, onze organisatie en belangrijke data voor het volgend schooljaar. Maar eerst…

Twee maanden,net geen 9 weken.

62 dagen, 1488 uren,89280 minuten,

5356800 seconden.Vakantie dus.

Grote vakantie.Genieten, zingen en dansen.

Je laten verrassenen je op sleeptouw nemen.

Mee fladderen met de vlinder.De natuur verkennen.

Wegdromen in de wolken.

Leve de vakantie!Van harte dank voor het vertrouwen!

Karoline Vermote, directeuren het De Wijzer - team

Page 2: 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen. Vanaf volgend schooljaar gelden volgende

Afscheid zesdes.

We nemen afscheid van onze zesdes.

Naïm, Lieze, Frauke, Mattias, Siebe, Mauro, James, Jade, Dylan, Aster, Helena, Mathias, Yenthe, Dennis, Stef, Auke, Elke, Tiemen, Emma, Michiel, Joren, Joeron, Margaux, Amélie, Wolf, Fran, Timo, Hadewijch, Ella en Wout: voor het middelbaar wensen we jullie

Het ga jullie goed!!!

Page 3: 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen. Vanaf volgend schooljaar gelden volgende

Mooimakers.

Dat het belangrijk is om aan ons milieu te denken, is een feit. Iedereen houdt van een propere omgeving. Een propere gemeente is een mooie gemeente! De leerlingen van De Wijzer waren gemotiveerd om de handen uit de mouwen te steken voor propere eigen terreinen en een mooiere buurt.

Hun inspanningen werden beloond! We ontvingen een prijs van € 900 als bedanking voor de inspanningen!

Omdat we van mening waren dat het onze leerlingen zijn die de prijs verdiend hebben, hebben we hen zelf laten beslissen wat ze met dit budget wilden doen.In de lagere klassen werden enkele voorstellen besproken, en mocht er gestemd worden.

De keuze was in ALLE klassen unaniem: Om de plastiek-soep in de oceaan niet verder te laten groeien, zijn we al een tijdje geleden afgestapt van PMD-flessen en apart verpakte koekjes. Dat onze leerlingen nu zèlf gekozen hebben om met hun verdiende budget van Mooimakers herbruikbare drinkflessen te kopen, bewijst dat zij des te meer beseffen dat het belangrijk is om ons steentje bij te dragen.

Compostvat.

Onze ‘groente- en fruitdag’ op woensdag stimuleert onze leerlingen om de koek te vervangen door een stuk fruit of groente. Een appel, banaan, druiven, een wortel, kleine tomaatjes, … het zijn allemaal goede alternatieven. En ook dit lijkt te lonen.We zien dan ook meer en meer leerlingen die ook op andere dagen kiezen voor een gezond tussendoortje.

Een bananenschil, een klokhuis, een kaal druiventakje, … dat belandt best in ons compostvat! Door onze groente- en fruitafval te composteren, vermijden we afval.

Page 4: 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen. Vanaf volgend schooljaar gelden volgende

Zonnepanelen.

Afval vermijden en sorteren, composteren, de plastieksoep verminderen, te voet of met de fiets naar school, … Het zijn allemaal kleine dingen waar we onze leerlingen attent op maken.

Maar ook als school kiezen we voor duurzame energie. We installeerden 60 zonnepanelen, die ons van groene energie zullen voorzien.

Laat de zon maar schijnen!

Digitalisering.

En ook onze papierberg willen we aanpakken. Als we elke leerling van onze school een brief meegeven, dan gaat er al meer dan een halve pak papier door de kopieermachine… Dit is niet milieu-vriendelijk en is bovendien een extra kost.

Vanaf volgend schooljaar willen we de ‘post’ zoveel mogelijk digitaal versturen en verwerken. De infowijzer, brieven, de schoolfactuur, uitnodigingen voor een oudercontact, inschrijven voor een warme maaltijd, … alles zal, indien mogelijk, via mail bezorgd worden.

Aanpassing prijzen volle maaltijd.

Door een verhoging van de aankoop-, energie- en arbeidskosten, voert de traiteur een indexering in voor het eten dat ze bij ons leveren. Dit zorgt ervoor dat wij genoodzaakt zijn om onze prijs voor de warme maaltijd lichtjes te verhogen.

Ondanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen.

Vanaf volgend schooljaar gelden volgende tarieven:

- Warme maaltijd kleuter: € 2,55 + € 0,50 middagtoezicht = € 3,05- Warme maaltijd lager: € 2,85 + € 0,50 middagtoezicht = € 3,35- Boterhammenmaaltijd (soep, water, middagtoezicht): € 1,10

MOEV-laureaat!

Door de sportieve inzet van onze kinderen zijn we door MOEV verkozen tot laureaat 2018-2019. Als beloning kregen we 25 flexabanden. Weer een reden om te bewegen !

#sportbeweegtjeschool.

Page 5: 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen. Vanaf volgend schooljaar gelden volgende

Nieuws vanuit de ouderraad.

Ook voor onze ouderraad is het schooljaar voorbij gevlogen. We blikken terug op constructieve vergaderingen en puike realisaties. Een greep uit de activiteiten die Ouderraad De Wijzer ten voordele van onze school organiseerde:

- Samen met de leerkrachten en de leerlingen hadden we ons standje op Winterpark. Dit leverde een aardige opbrengst op.- We verkochten 600 kg pannenkoeken, waardoor de meerdaagse uitstappen volgend schooljaar wat gesponsord kunnen worden.- Een super leuke kidsparty en een succesvolle, gezellige streekbierenavond- …

Een dikke dank-je-wel voor jullie aanwezigheid, bijdrage en inzet tijdens deze activiteiten!

Met trots laat onze ouderraad ook graag weten wat ze, op vraag van ouders en in overleg met de school, voor onze kinderen kon realiseren:- Studie voor de leerlingen vanaf L4- Een extra oudercontact voor het kleuter- Helpen nadenken over de aanpak van pestgedrag- …

Zitten jullie ook boordevol ideeën, leuke voorstellen? Laat ze ons zeker weten! Zien jullie het zitten om mee aan te sluiten bij één van onze werkgroepen? Je kan je creativiteit bovenhalen, je kookkunsten, … of gewoon helpen brainstormen. Stuur ons een mailtje ([email protected]), geef ons een seintje via onze facebook-pagina, via de leerkracht van jullie klas, via de directie of via iemand van de ouderraad. Alle hulp en ideetjes zijn welkom!Groetjes, en een fijne vakantie gewenst vanwege de voltallige ouderraad.

CLB.

Tijdens de grote vakantie is het Vrij CLB Ieper open:- van 1 juli tot en met 10 juli- van 16 augustus tot en met 30 augustus- Tussen 11 juli en 15 augustus zijn alle CLB’s gesloten.

Openingsuren : van 8u30 tot 12u en van 13u30 tot 16u30, op maandag tot 17u30.Telefoonnummer 057/ 21 60 48 en mailadres [email protected] .

De CLB-chat is open tot 14 juli en vanaf 16 augustus, telkens op maandag, dinsdag en donderdag van 17 tot 21 uur en op woensdag van 14 tot 21 uur (behalve op feestdagen).

https://www.clbchat.be/

Voor informatie over studiekeuze en het onderwijslandschap kan je terecht op de website Onderwijskiezer . Je kan er online zelftests invullen, die peilen naar belangstelling, interesses en studiemotivatie. Je kan er ook rechtstreeks een vraag stellen.

Als je het even niet meer weet in de opvoeding, is er altijd de Opvoedingslijn. Bel dan 078 15 00 10 http://www.opvoedingslijn.be/

Heb je dringend een hulpverlenend gesprek nodig, dan kan je 24/7 bellen naar tele-onthaal bel naar 106 of http://www.tele-onthaal.be/. 

Page 6: 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen. Vanaf volgend schooljaar gelden volgende

Organisatie volgend schooljaar.

Deze informatie is onder voorbehoud. Als de situatie in de loop van de vakantie verandert, kan dit onze organisatie beïnvloeden. Tijdens ons opendeurmoment op donderdag 29 augustus 2019 krijgen alle kinderen hun definitieve klas, juf(fen) en/of meester(s).

Kleuterklassen:

K1P Juf Caroline, met hulp van juf Fabiana.

K1 Juf Nathalie, met hulp van juf Kimberly.

K2 Juf Isabelle, met hulp van juf Kimberly.

K3 Juf Trui, met hulp van juf Kimberly.

Lagere klassen:

L1 Juf Dagmar, met extra steun van juf Martine.

L2 Juf Lien, met extra steun van juf Martine of juf Dagmar.

L1 + L2

Onze eerste graad zal regelmatig klasdoorbrekend werken.Juf Martine zal, afhankelijk van de lessen of de noden van de klasgroep, team-teachen met juf Dagmar in L1 of met juf Lien in L2.Ook juf Dagmar zal af en toe extra steun bieden in L2.

L3 Juf Caroline en meester Kevin

L4 Juf Manou en meester Koenraad

L5 Juf Ellen, met extra steun van meester Koenraad

L6 Juf Fien en juf Berdine, met extra steun van meester Kevin

WE WENSEN IEDEREEN EEN DEUGDDOENDE VAKANTIE!

Page 7: 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen. Vanaf volgend schooljaar gelden volgende

Belangrijke data voor het schooljaar 2019 - 2020.

donderdag 29/8/19 17u-19u: Opendeurmoment: iedereen welkom bij de nieuwe juf of meester!

maandag 2/9/19 Welkom terug op school!Instap voor kleuters geboren t.e.m. 2 maart 2017

donderdag 12/9/19 Lager: Oudercontact

dinsdag 17/9/19 Kleuter: Oudercontact

woensdag 18/9/19 Pedagogische studiedag – geen school voor de leerlingen

Vrijdag 20/9/19 Strapdag : Iedereen stapt (te voet) of trapt (met fiets/step) naar school.

maandag 23/9/19 – vrijdag 27/9/19

L3 + L4: GentklassenL5 + L6: Zeeklassen

maandag 30/9/19 Vrije dag

zaterdag 5/10/19 en zondag 6/10/19 Eetfestijn

Woensdag 23/10/19 NM: L5+L6: basketbaltornooi (Beselare)

zaterdag 26/10/19 – zondag 3/11/19 Herfstvakantie

maandag 4/11/19 Instap voor kleuters geboren t.e.m. 4 mei 2017

maandag 11/11/19 Wapenstilstand = vrije dag

woensdag 13/11/19 Pedagogische studiedag – geen school voor de leerlingen

maandag 18/11/19 – woensdag 20/11/19 L1 + L2: Heuvellandklassen

Woensdag 20/11/19 NM: L5 + L6: unihockeytornooi (Langemark)

donderdag 28/11/19 NM: kleuter: grootouderfeest

woensdag 18/12/19 Lager: oudercontact (niet voor L1)17u-19u: peuterkijkdag

zaterdag 21/12/19 – zondag 5/1/20 Kerstvakantie

maandag 6/1/20 Instap voor kleuters geboren t.e.m. 6 juli 2017

Woensdag 22/1/20 NM: L5 + L6: netbaltornooi (Langemark)

woensdag 29/1/20 Kleuter: oudercontact

maandag 3/2/20 Instap voor kleuters geboren t.e.m. 3 augustus 2017

woensdag 19/2/20 L1: oudercontact

zaterdag 22/2/20 – zondag 1/3/20 Krokusvakantie

maandag 2/3/20 Instap voor kleuters geboren t.e.m. 2 september 2017

zondag 8/3/20 Opendeurdag

zaterdag 14/3/20 Kidsparty en streekbierenavond georganiseerd door de Ouderraad

Page 8: 24/09/2008 juli... · Web viewOndanks onze extra energie- en personeelskosten, zullen we onze prijs voor het middagtoezicht NIET laten stijgen. Vanaf volgend schooljaar gelden volgende

maandag 16/3/20 Pedagogische studiedag – geen school voor de leerlingen

woensdag 1/4/20 L6: oudercontact

NM: L3 + L4: initiatie pingpong, badminton en boogschieten (Beselare)

zaterdag 4/4/20 – zondag 19/4/20 Paasvakantie

maandag 20/4/20 Instap voor kleuters geboren t.e.m. 20 oktober 2017

zondag 26/4/20 Schoolfeest

maandag 27/4/20 Vrije dag

vrijdag 1/5/20 Dag van de Arbeid = vrije dag

Woensdag 6/5/20 NM: L5 + L6: mini-voetbal-tornooi (Langemark)

zondag 17/5/20 Eerste Communie

donderdag 21/5/20 O.L.H. Hemelvaart = vrije dag

vrijdag 22/5/20 Brugdag = vrije dag

maandag 25/5/20 Instap voor kleuters geboren t.e.m. 25 november 2017.

Woensdag 27/5/20 NM: L3 + L4: trefbaltornooi (Beselare)

zondag 31/5/20 Plechtige Communie

maandag 1/6/20 Pinksterenmaandag = vrije dag

woensdag 24/6/20 Kleuter + L1 tem L5: oudercontact

dinsdag 30/6/20 Laatste schooldag – einde om 11u55

Data Eerste Communie en Vormsel 2021.

- Eerste communie: 9 mei 2021- Vormsel: 30 mei 2021