201503 Films in Deurne (Antwerpen)

4
4 maart: Boyhood Jaar: 2014 Genre: Drama Land: VS Regisseur: Richard Linklater Cast: Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke Verhaal: Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen (Patricia Arquette en Ethan Hawke) die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid. Waarom gaan kijken: Je kan de film historisch noemen. Gefilmd over een periode van 12 jaar waardoor je dezelfde acteurs ziet opgroeien door de jaren. Een mooi portret van een jongen die van kind tot volwassene opgroeit. Richard Linklater is ook bekend van de trilogie Before Sunrise/Before Sunset/Before Midnight. 10 maart: Gett, the trial of Viviane Amsalem (via Filmmagie) Jaar: 2014 Genre: Documentaire Land: Israël/Frankrijk/Duitsland Regisseur: Ronit & Shlomi Elkabetz Cast: Simon Abkarian, Rami Danon en Ronit Elkabetz Verhaal: In Israël is er burgerlijk huwelijk noch burgerlijke echtscheiding. Alleen rabbijnen kunnen legitiem een huwelijk afsluiten of ontbinden. Maar deze ontbinding is alleen mogelijk met de volledige instemming van de man, die meer macht heeft dan de rechters. Viviane Amsalem is al drie jaar bezig met een echtscheiding. Maar haar man Elisha is het er niet mee eens. Waarom gaan kijken: Een beeld over de waarden en normen in Israël. Over rechten en tradities. 11 maart: The fault in our stars Jaar: 2014 Genre: Drama/Romantiek Land: VS Regisseur: Josh Boone Cast: Shailene Woodley, Ansel Elgort en Willem Dafoe Verhaal: Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten Waarom gaan kijken: Persoonlijk vind ik dit de mooiste film van 2014. Een romantisch drama dat doet denken aan Intouchables en nooit melig wordt maar wel kan ontroeren. Actrice Shailene Woodley heeft misschien nog maar een kort palmares, maar speelt de rol indrukwekkend. Een naam om in ’t oog te houden! Films in Deurne: februari 2015 CC Rix

description

Een overzicht van de films die in het cultuurcentrum Rix te Deurne worden vertoond in maart 2015. En een samenvatting van films die maand uit de andere culturele centra van Antwerpen.

Transcript of 201503 Films in Deurne (Antwerpen)

Page 1: 201503 Films in Deurne (Antwerpen)

4 maart: Boyhood

Jaar: 2014 Genre: Drama Land: VS Regisseur: Richard Linklater Cast: Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke Verhaal: Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen (Patricia Arquette en Ethan Hawke) die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid. Waarom gaan kijken: Je kan de film historisch noemen. Gefilmd over een periode van 12 jaar waardoor je dezelfde acteurs ziet opgroeien door de jaren. Een mooi portret van een jongen die van kind tot volwassene opgroeit. Richard Linklater is ook bekend van de trilogie Before Sunrise/Before Sunset/Before Midnight.

10 maart: Gett, the trial of Viviane Amsalem (via Filmmagie)

Jaar: 2014 Genre: Documentaire Land: Israël/Frankrijk/Duitsland Regisseur: Ronit & Shlomi Elkabetz Cast: Simon Abkarian, Rami Danon en Ronit Elkabetz Verhaal: In Israël is er burgerlijk huwelijk noch burgerlijke echtscheiding. Alleen rabbijnen kunnen legitiem een huwelijk afsluiten of ontbinden. Maar deze ontbinding is alleen mogelijk met de volledige instemming van de man, die meer macht heeft dan de rechters. Viviane Amsalem is al drie jaar bezig met een echtscheiding. Maar haar man Elisha is het er niet mee eens. Waarom gaan kijken: Een beeld over de waarden en normen in Israël. Over rechten en tradities.

11 maart: The fault in our stars

Jaar: 2014 Genre: Drama/Romantiek Land: VS Regisseur: Josh Boone Cast: Shailene Woodley, Ansel Elgort en Willem Dafoe Verhaal: Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten Waarom gaan kijken: Persoonlijk vind ik dit de mooiste film van 2014. Een romantisch drama dat doet denken aan Intouchables en nooit melig wordt maar wel kan ontroeren. Actrice Shailene Woodley heeft misschien nog maar een kort palmares, maar speelt de rol indrukwekkend. Een naam om in ’t oog te houden!

Films in Deurne: februari 2015

CC Rix

Page 2: 201503 Films in Deurne (Antwerpen)

18 maart: Flying home

Jaar: 2014 Genre: Romantiek Land: België/Duitsland Regisseur: Dominique Deruddere Cast: Jamie Dornan, Jan Decleir en Charlotte Debruyne Verhaal: Colin is een jonge, succesvolle Amerikaanse 'corporate raider'. In een poging een belangrijke deal rond te krijgen met een steenrijke sjeik, ziet Colin zich genoodzaakt een vreemd plan tot een goed einde te brengen. De sjeik blijkt een verwoed duivenliefhebber te zijn en hij wil al geruime tijd een welbepaalde kampioensduif uit Vlaanderen kopen. Maar de eigenaar, Jos Pauwels, weigert halsstarrig elk geboden bedrag. Colin belooft de sjeik dat hij de Vlaamse duivenliefhebber tot andere gedachten zal brengen. Hij doet zich voor als een leraar uit New York die op zoek is naar het oorlogsgraf van zijn overgrootvader en begeeft zich naar de Westhoek van Vlaanderen, in de volle overtuiging dat zijn opdracht 'a piece of cake' zal zijn.... Waarom gaan kijken: Met het succes van Matthias Schoenaerts zou je bijna de echte Godfather van de Vlaamse film vergeten: Jan Decleir. Nog steeds actief en lang niet uitgeblust.

24 maart: Magic in the moonlight (via Filmmagie)

Jaar: 2014 Genre: Komedie/Romantiek Land: VS/VK Regisseur: Woody Allen Cast: Emma Stone, Colin Firth en Marcia Gay Harden Verhaal: 1928. Het zuiden van Frankrijk. Meester illusionist Stanley Crawford (Colin Firth) heeft de opdracht gekregen een fraudezaak te onderzoeken. Het gaat over een jongedame genaamd Sophie Baker die een spiritueel medium beweert te zijn (Emma Stone). Zij is ingehuurd door de rijke Catledge familie: moeder Grace en zoon Brice zijn beide onder de indruk van Sophie en haar bijzondere talent en verwachten dan ook dat zij hen in contact kan brengen met hun overleden man en vader. Vanaf het eerste moment dat Stanley het charmante medium ontmoet is hij ervan overtuigd dat zij een oplichtster is en schrijft hij alles toe op de goedgelovigheid van de familie. Maar wanneer Sophie een aantal bijzondere demonstraties geeft van haar helderziendheid, kan hij niet anders dan zich langzaam maar zeker over te geven aan deze wereld vol onverklaarbare gebeurtenissen. Waarom gaan kijken: De voorbije 10 jaar leverde Woody Allen sterke films af als Match Point, Scoop, Vicky Cristina Barcelona, Midnight in Paris, To Rome with love en Blue Jasmine. Goed bezig!.

25 maart: Ida

Jaar: 2013 Genre: Drama Land: Polen/Denemarken/Frankrijk/VK Regisseur: Pawel Pawlikowski Cast: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska en Joanna Kulig

Verhaal: Polen 1962. Anna is een wees die groot wordt gebracht door nonnen in het klooster. Ze moet Wanda, het enige nog levende familielid, spreken voordat ze haar geloften aflegt. Van Wanda hoort Anna dat ze Joods is en eigenlijk Ida heet. Beide vrouwen beginnen vervolgens een reis. Niet alleen om achter het tragische verhaal van hun familie te komen, maar ook wie ze werkelijk zijn en waar ze thuishoren. Waarom gaan kijken: Won pas de Oscar en BAFTA voor beste niet-Engelstalige film. Zeker de laatste jaren een categorie waar de genomineerden elkaar voor de voeten lopen om de prijs te winnen.

Page 3: 201503 Films in Deurne (Antwerpen)

Film bij de buren:

9 maart

CC De Kern (Wilrijk)

24 maart

CC Merksem

27 maart

UiThuis Hoboken

31 maart

CC Berchem Maart in de Antwerpse cultuurcentra: Dinsdag 3 maart Winter sleep CC De Kern (Wilrijk) Woensdag 4 maart Boyhood CC Rix (Deurne) Zondag 8 maart Les chevaux de dieux Atlas (Antwerpen) Maandag 9 maart Casablanca CC De Kern (Wilrijk) Dinsdag 10 maart Gone girl CC De Kern (Wilrijk) Dinsdag 10 maart Gett, the trial of Viviane Amsalem CC Rix (Deurne) Dinsdag 10 maart The two faces of January De Roma (Borgerhout) Woensdag 11 maart The fault in our stars CC Rix (Deurne) Woensdag 11 maart Gett, the trial of Viviane Amsalem De Roma (Borgerhout) Vrijdag 13 maart Deux jours, une nuit UiThuis Hoboken Dinsdag 17 maart Samba CC De Kern (Wilrijk) Woensdag 18 maart Flying home CC Rix (Deurne) Vrijdag 10 maart The double De Roma (Borgerhout) Zondag 22 maart Het verloren vriendje (4+) CC Rix (Deurne) Zondag 22 maart The best exotic Marigold Hotel Atlas (Antwerpen) Dinsdag 24 maart Plan Bart CC Merksem Dinsdag 24 maart Lilting CC De Kern (Wilrijk) Dinsdag 24 maart Magic in the moonlight CC Rix (Deurne) Dinsdag 24 maart The immigrant De Roma (Borgerhout) Dinsdag 24 maart Jimmy P. De Roma (Borgerhout) Woensdag 25 maart Ida CC Rix (Deurne) Woensdag 25 maart De avonturen van Capelito (3+) CC Merksem Woensdag 25 maart Plan Bart CC Merksem Vrijdag 27 maart Maleficent UiThuis Hoboken Dinsdag 31 maart Los flamencos CC Berchem

Page 4: 201503 Films in Deurne (Antwerpen)

Dinsdag 31 maart Vie Sauvage CC De Kern (Wilrijk) Dinsdag 31 maart La réligieuse De Roma (Borgerhout) Filmtip in Cinema Zuid: Dinsdag 10 maart Psycho (1960) Filmtip in Filmhuis Klappei: Woensdag 25 maart Taxi Driver (1976)

Samenstelling: Stijn Van Bauwel (Cultuurraad Deurne)

Met dank aan: www.moviemeter.nl – www.ccdeurne.be – https://www.facebook.com/cultuurraadvandeurne - https://twitter.com/Cultuur_Deurne