2015-10 nieuwsbrief PCOB oktober

4
Voorzitter: PCOB, gemeenschappelijk actief Dhr. P. de Bakker =========================== Vlasstraat 32 De PCOB is er van en voor senioren, Tel.: 451818 die vanuit het protestants christelijke [email protected] gedachtegoed opkomen voor de positie van ouderen in de maatschappij. Secretaris: Als één van de grotere maatschappelijke Mevr. L.E. van Loo organisaties is de PCOB zowel op lande- Sav. Lohmanstraat 79 lijk,provinciaal als lokaal niveau actief. Tel.: 452552 Via de honderden afdelingen zijn we een [email protected] belangrijke gesprekspartner voor diverse instanties, overheden, overlegorganen Penningmeester: en politieke partijen. Dhr. J. Bosgieter De seniorenorganisatie is vooral actief Dr. H. Colijnstraat 13 op het terrein van gezondheid, wonen, Tel.: 451688 welzijn, financiën, identiteit en vervoer. [email protected] Nella Warning Contributie: Dr.W.Dreesstraat 3 echtparen € 50.00 Tel.: 452691 individuele leden € 30.00 [email protected] Mevr. G.A. Bijlsma Vergaderruimte: Welkomkerk Repelstraat 7 Tel.: 451494 [email protected] Dhr. M.W. van ’t Hof Ben Goerionstraat 44 Tel.: 451245 [email protected] Nieuw Lid: Naam: Adres: Naam partner: Nieuwsbrief Afdeling Zuidland Oktober 2015

description

nieuwsbrief PCOB oktober afdeling Zuidland

Transcript of 2015-10 nieuwsbrief PCOB oktober

Page 1: 2015-10 nieuwsbrief PCOB oktober

Voorzitter: PCOB, gemeenschappelijk actief Dhr. P. de Bakker =========================== Vlasstraat 32 De PCOB is er van en voor senioren, Tel.: 451818 die vanuit het protestants christelijke [email protected] gedachtegoed opkomen voor de positie van ouderen in de maatschappij. Secretaris: Als één van de grotere maatschappelijke Mevr. L.E. van Loo organisaties is de PCOB zowel op lande- Sav. Lohmanstraat 79 lijk,provinciaal als lokaal niveau actief. Tel.: 452552 Via de honderden afdelingen zijn we een [email protected] belangrijke gesprekspartner voor diverse instanties, overheden, overlegorganen Penningmeester: en politieke partijen. Dhr. J. Bosgieter De seniorenorganisatie is vooral actief Dr. H. Colijnstraat 13 op het terrein van gezondheid, wonen, Tel.: 451688 welzijn, financiën, identiteit en vervoer. [email protected] Nella Warning Contributie: Dr.W.Dreesstraat 3 echtparen € 50.00 Tel.: 452691 individuele leden € 30.00 [email protected] Mevr. G.A. Bijlsma Vergaderruimte: Welkomkerk Repelstraat 7 Tel.: 451494 [email protected] Dhr. M.W. van ’t Hof Ben Goerionstraat 44 Tel.: 451245 [email protected] Nieuw Lid: Naam: Adres: Naam partner:

Nieuwsbrief

Afdeling Zuidland

Oktober 2015

Page 2: 2015-10 nieuwsbrief PCOB oktober

Als een windvlaag….. Als een windvlaag die ons aanraakt,

Als een kracht die vleugels geeft Strijkt Gods adem langs de aarde, Stroom van hoop voor al wat leeft. Kracht die mensen bij elkaar brengt En die grenzen opengooit. Vuur dat koude harten opwarmt En de muur van ijs ontdooit, Een bezieling diep van binnen, Als het trillen van een snaar. Door de geest van God bewogen, Staan wij open voor elkaar. Mensen komen in beweging, Willen meedoen, vatten moed, Willen bouwen aan een wereld Waar het leefbaar is en goed. Als een windvlaag die ons uittilt Boven ons bestaan, Wijst de Geest van God ons wegen Die wij samen kunnen gaan.

Reisverzekering voor vakantie in Nederland? In uw zorgpolis staat vermeld waarvoor u verzekerd bent. Het is mogelijk dat u niet alles vergoed krijgt als u op va-kantie in Nederland te maken krijgt met een ongeval.

Als u uw eigen bijdrage nog niet geheel gebruikt heeft, moet u in alle gevallen, ook bij eventuele voortvloeiende zorgkosten uit een ongeval, het resterende,niet betaalde, gedeelte van uw eigen bijdrage betalen. Voor mogelijk niet verzekerde zaken, bijvoorbeeld taxi-vervoer of vervoer naar huis, kunt u een reisverzekering afsluiten. Lees eerst de voorwaarden van uw zorgpolis na en kijk of het sluiten van een reisverzekering voor u belangrijk is !!!!

Page 3: 2015-10 nieuwsbrief PCOB oktober

Degenen die een computer hebben raad ik aan om de site www.jongbelegentheater.nl/jong-belegen op te zoe-ken met veel foto’s, dan beleef je het nog eens. Ze werden hartelijk bedankt door de voorzitter van het SBO Peter Reniers . We hadden een gezellig uurtje met elkaar . Gemeente Nissewaard. Wij behoren sinds 1 januari j.l. tot de gemeente Nissewaard. Voor de ouderenbonden SBO, ANBO en PCOB van voor-malig Bernisse vloeit hieruit verandering voort. Binnen één burgelijke gemeente fungeren nu twee ANBO’s en PCOB’s, SBO en SWO. Uit diverse overlegvergaderingen tussen de afdelingen Spijkenisse en Zuidland/Bernisse is duidelijk naar voren gekomen, dat een fusie vooralsnog niet mogelijk is. Vóór 1 januari fungeerde het Samenwerkingsverband SBO, ANBO en PCOB o.a. als overleggend orgaan naar de gemeente Bernisse en woningstichting De Zes Kernen. Het is de taak van het Samenwerkingverband om een mogelijkheid te vinden ook uw belangen bij de gemeente Nissewaard te behartigen.

Uitnodiging

U wordt van harte uitgenodigd voor onze bijeenkomst op dinsdag 20 oktober a.s. in de grote zaal van de Welkom-kerk. Aanvang 14.00 uur " Hou je van Holland ", een presentatie over de rijke Hol-

landse natuur, zal worden verzorgd door dhr. v.d. Kooi van Natuurmonumenten. Het scherm wordt gevuld met prachtige foto’s van de leukste dieren en meest bijzondere planten van Holland. Welkom zowel leden als belangstellenden. Medeleven: Mw.G. Aantjes-Hazeu, Schuddebeursedijk 11, Simonsha-ven verblijft in de Vier Ambachten te Spijkenisse na een ziekenhuisopname. Mw. H. Weeda, Burg. Van Geestlaan 12A is opgenomen geweest in het Ikazia ziekenhuis. Inmiddels is zij weer thuis. We wensen hen en allen van wie de gezondheid achter-uit gaat sterkte en Gods nabijheid toe. Onze felicitaties voor: 60 jarig huwelijk op 27 sept. bruidspaar Monteny-Breederland, D.Blaakstraat 9, 50 jarig huwelijk op 20 juli bruidspaar Mooldijk-Hoogvliet,Julianastraat 57 45 jarig huwelijk op 14 aug. bruidspaar Warning-Warning, Israëllaan12 45 jarig huwelijk op 2 okt. bruidspaar Zevenbergen- v. Rij, Langeweg 1b. In de bestuursvergadering is besloten om bij 50- en 60 jarig huwelijk onze felicitaties te vergezellen met een bloemetje.

Page 4: 2015-10 nieuwsbrief PCOB oktober

Verslag bijeenkomst 22 september. Wij zingen gez.326 vers 2en5. Peter leest pred.4 vers 17 tot hoofdstuk 5 vers 2 gevolgd door een korte meditatie en gaat voor in gebed. Mededelingen:

20-7 bruidspaar Mooldijk 50 jaar getrouwd. 27-9 bruidspaar Monteny 60 jaar getrouwd. Vergaderingen: PCOB Spijkenisse SBO ouderendag Ouderraad Spijkenisse SWO Spijkenisse. Hierna het afscheid van Cobie. Peter bedankt haar voor haar inzet gedurende vele jaren en overhandigt haar VVV bonnen en Laura overhandigt haar nog een bloemetje. Bas Molengraaf laat ons een film zien van een rommel-markt uit 1992. Inde pauze trakteert Cobie ons nog op lekkere cake. A. Landman raad iedereen aan een goede reisverzeke-ring te nemen. Na de pauze laat Bas ons een film zien van diverse verenigingen, brandweer, bazaar en een rondje dorp, waar vele bekende gezichten te zien waren. Het was een leuke en ontspannende middag. Peter wenst mevr. Mevr. Aantjes nog sterkte met de ko-mende operatie. Nella sluit af met het gedicht Schepping. Contributie In de bestuursvergadering van 28 september j.l. is beslo-ten om de contributie voor 2016 niet te verhogen.

ER WAS AANDACHT VOOR DE SENIOREN. ================================== Het was een goede en zinvolle zaak om in de startweek als ouderen bij elkaar te komen. Op 18 september hadden we een ouderenmiddag in

Bernissesteijn en het was niet alleen een weeksluiting maar ook een gezellig samenzijn. De voorganger bij de weeksluiting, ds. A. Hamstra, gaf het startsein duidelijk aan : God vergeet de zijnen niet, niet de zwakken en de kleinen. We zongen: Laat de woorden die we hoorden, klinken in het hart. Na de weeksluiting volgde er een film over 50 jaar Wel-komkerk. Vervolgens werd ons een broodmaaltijd aange-boden. De vrijwilligers mogen zich verzekerd voelen van een voldaan gevoel, alles was heel goed verzorgd en we waren hen dankbaar. Op 1 oktober was er de jaarlijkse Ouderendag in Bernis-sesteijn. De zaal liep vol en er werd met grote verwach-ting uitgekeken wie de ouderenbonden en SBO hadden gevraagd voor medewerking. De voorzitter van het SBO heette allen hartelijk welkom; in het bijzonder de wethou-der van Nissewaard dhr. D.v.d.Schaaf. We kregen een voorstelling van het theaterduo “Jong Belegen” te horen en het werd een muzikale komedie van oude dingen, mensen en nostalgische voor-werpen die voorbij kwamen. De zusjes Vera en Judith ruimen het huis van hun tante op. Ze komen allerlei voorwerpen tegen die een herinne-ring oproepen aan een gebeurtenis of een persoon. We kwamen bij hun opruimen herkenning tegen en wat velen hebben meegemaakt.