2014 bruukske 7

32
't B(r)uukske Jaargang 22, Nummer 7 Februari 2014

description

Het doet me goed te zien dat er vanaf de vroege avond al volop getennist wordt. De parkeerplaats staat soms helemaal vol en ook overdag weten mensen de banen te vinden.

Transcript of 2014 bruukske 7

Page 1: 2014 bruukske 7

't B(r)uukske

Jaargang 22, Nummer 7 Februari 2014

Page 2: 2014 bruukske 7
Page 3: 2014 bruukske 7

1

Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel

Januari loopt op zijn eind, de nieuwjaarskussen zijn al dan niet in dank aanvaard, de beste wensen ontvangen , de ‘Rooie Tesneuzik’ bracht ons richting Carnaval en dit alles zonder dat we ook maar één keer de banen hebben moeten sluiten ivm winterse weersom-standigheden. Als we dit uitzonderlijke weer een meteorologische ‘crisis’ noemen, dan is er tenminste nog een crisis die goed is voor de omzet in onze kantine en de continuïteit in onze tennisactivitei-ten. Dat sluit dan weer mooi aan bij alle goede voornemens zoals regelmatig een balletje slaan en iemand uitdagen via de laddercom-petitie. Voor mij persoonlijk aas ik nog steeds op die 6 op mijn pasje. Dat gaat goed komen, bezorgde tennismaatjes hebben al aangeboden de zaak zo nodig met een viltstift te regelen.

Een ander goed voornemen: als je e-mailadres nog niet be-kend is bij de club, laat het dan weten aan [email protected] (zie vorig Bruukske)

Zondag 19 januari hebben we als bestuur de gedachten laten gaan over het beleid voor de komende jaren. Aan de ene kant liggen er een aantal wensen, zoals vervanging van banen, vernieuwing van het dak van het clubhuis, energie besparende ingrepen. Op dit moment hebben we een globaal beeld van de kosten en zijn we bezig deze concreter te krijgen en de prioriteiten vast te stellen. Een onzekere factor bij de meerjarenplanning is de ontwikkeling in het ledental. Ook nu hebben zich weer meerdere jeugdleden afgemeld en ook ongeveer 60 senioren. Een landelijke tendens die wij ook voelen. Op de Algemene Leden Vergadering zullen we hier uitgebreid op terug komen.

Page 4: 2014 bruukske 7

2

Page 5: 2014 bruukske 7

3

Het doet me goed te zien dat er vanaf de vroege avond al volop getennist wordt. De parkeerplaats staat soms helemaal vol en ook overdag weten mensen de banen te vinden. Allemaal aan het oe-fenen voor het eerste ‘Verbruggen Open’? Zaterdag 15maart gaat het beginnen. Schrijf je in! Tegen die tijd zul je die jaloersmakende backhand van Wawrinka op het Australian Open vast wel onder de knie hebben.

Het bestuur heeft intussen versterking gekregen in de persoon van Marcel Ruijs die de pr-commissie gaat voorzitten. We zijn echter nog steeds op zoek naar iemand het secretariaatswerk gaat overnemen van Jannemijn Wingens. Pols eens bij Jannemijn of bij het bestuur als je iets bestuurlijks voor de vereniging zou willen doen.

Terwijl onze nieuwe website steeds beter functioneert kunnen we dat op dit moment nog niet zeggen van die van de KNLTB. Dat komt ons heel slecht gelegen omdat wij ons bardienstrooster gaan regelen via afhangbord.nl van de KNLTB. Gegevens moeten gekoppeld wor-den en dat verloopt moeizaam. Een aantal leden van ons heeft via de KNLTB een account toegestuurd gekregen, anderen nog niet. Dit heb je straks nodig om in te loggen en vervolgens je bardienstkeuze te maken. Intussen hebben we regelmatig e-mailcontact om wat druk op de ketel te houden. Hopelijk is deze ‘crisis’ op tijd passé.

Theo van Engelen, voorzitter TV de Broekhoek

Page 6: 2014 bruukske 7

4

Page 7: 2014 bruukske 7

‘Ons kent ons’

Wie oh wie is deze lachende kleuter. Hij is een actief broekhoeklid.

Nog wat extra info:Tennist nog niet zo heel lang bij de Broekhoek Speelt nog steeds graag met blokken.

Denk je te weten wie deze jongeman is, stop dan een briefje met de juiste oplossing in de groene redactiebak in de hal van het club-gebouw, of mail naar [email protected]. Wie weet ben jij de winnaar van de tankbon van DK Tankstop de Kock.

Rita Kluijtmans is door veel mensen goed geraden, van de foto van het vorige boekje.In dit geval heeft deze keer Maja de Wolf de bon gewonnen.

5

Page 8: 2014 bruukske 7

6

Page 9: 2014 bruukske 7

7

KNLTB Voorjaarscompetitie spelen in clubkleurenOp 3 april a.s. begint de KNLTB voorjaarscompetitie 2014. Dit jaar zijn er maar liefst 27 teams ingeschreven om deel te nemen aan deze competitie. Zoals jullie misschien al in het beleidsplan heb-ben gelezen vinden wij het belangrijk dat de competitieteams een eenheid uitstralen en bij het spelen van wedstrijden duidelijk herken-baar zijn.

Door het verplicht spelen in de clubkleuren (rood/zwart/wit) kun-nen we de “uitstraling” van de voor de vereniging spelende compe-titieteams naar een hoger niveau brengen. Bij de jeugd was dit al het geval, maar dit geldt vanaf de voorjaarscompetitie 2014 ook voor de senioren.

Mocht een team een sponsor vinden die de kleding verzorgt, houd je dan naast de clubkleuren aan de voorgeschreven regels van de KNLTB wat betref de kledingreclamecode. Deze is te vinden in het wedstrijd- en toernooireglement op de website van de KNLTB. Je vindt daar de voorschriften in Bijlage D.

De captains zullen hierover ook nog extra geïnformeerd worden tijdens de captainavond.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met [email protected]

Page 10: 2014 bruukske 7

8

Bon Fromage Heesch Bon Fromage Oss‘t Dorp 69 Schaepmanlaan 1030412 - 45 37 59 0412 - 76 72 73

[email protected]

Page 11: 2014 bruukske 7

9

De Tennisladder1Oktober 2013was het zover, de Tennisladder voor de Broekhoek is (tegelijk met de nieuwe site van TV de Broekhoek) online gegaan.Vanaf dat moment kon iedereen zich inschrijven voor de Tennislad-der.Intussen zijn er al een aardig aantal mensen die dit ook werkelijk gedaan hebben!

Voor diegene die nog niet helemaal begrijpen wat de ten-nisladder is nog een korte uitleg.

De Tennisladder is een soort van interne competitie waarbij alles on-line, zonder tussenkomst van een competitieleiding, geregeld word.Iemand uitdagen, wedstrijd afspreken en stand verwerken.

Als je ingeschreven hebt kan je dus iemand uitdagen, je spreekt af wanneer je de wedstrijd speelt en de uitslag van vul je daarna in op internet.

Als je tegenstander de stand bevestigt heeft wordt deze in de stan-denlijst verwerkt.In dit digitale tijdperk zou het voor de meeste mensen geen pro-bleem mogen zijn om deze relatief simpele handelingen uit te voeren.Het enige wat van je gevraagd wordt is hiervoor zelf het initiatief nemen.

Het vergt misschien nog enige tijd gewenning om met deze nieuwe vorm van onderling wedstrijden spelen om te gaan.Er zijn al wel wedstrijden gespeeld maar het lijkt erop of men nog te bang is om elkaar uit te dagen?!

Aarzel niet schrijf in en daag uit! z.o.z.

Page 12: 2014 bruukske 7

10

Page 13: 2014 bruukske 7

11

Voor uitgebreide informatie en inschrijven voor de Tennisladder ga je naar de site van de Broekhoek.

Graag alleen het mail adres gebruiken wat daar vermeld is.

Als je inschrijft ook even vermelden voor welke onderdelen, enkel/dubbel/mix.

Zoals aangegeven is de Tennisladder een soort van interne com-petitie, het is dan ook de bedoeling dat de Tennisladder de interne competities gaat vervangen.Wil je dus op een redelijk vrijblijvende manier toch eens tegen andere mensen van onze club spelen is de Tennisladder hiervoor de ideale manier.

Alvast veel uitdagende wedstrijden toegewenst.De activiteitencommissie.

Page 14: 2014 bruukske 7

12

Page 15: 2014 bruukske 7

13

Op ’t RacketNaam: Chris van RossumGeboren: 26 July 1952 te Herpen 61 jaarGetrouwd: Willy van Rossum - van BakelKinderen: Bram, Maartje, en Marloes(Klein) kinderen: Melle, Elin, Mees, Suus, en ???Beroep: HuismanHoe lang Tennis je: sinds de oprichting van de BroekhoekDoel: gezond blijvenSport: Tennis en Mountan bikeHobby’s: Fietsen, fotograferen, stamboom zoeken, muziek verzamelenMuziek: alles Zestig en Zeventiger jaren ook Ned.taligFilm: de Langste dag Vakantieland: Zuid EuropaStad: HerpenBewondering voor: vrijwiligersGoede eigenschappen: TsjaSlechte eigenschappen: TsjaRoken: neeDrinken: neeEerste baantje: aardappels rapenWat vind je van onze vereniging: Gezellig.

Page 16: 2014 bruukske 7

14

Page 17: 2014 bruukske 7

15

AFHANG-DISCIPLINEEen groot woord, een kleine moeite…..toch?

Op de Algemene Leden Vergadering van vorig jaar is aandacht ge-vraagd voor deze zaak. Afgesproken was dat iedereen opgeroepen werd hier verantwoordelijk en correct mee om te gaan en er was vertrouwen dat we er bij eventuele ‘nonchalance’ onderling uit zouden komen, we moeten dat samen kunnen oplossen, als grote mensen.

Echter, zoals kleine kinderen groot worden, zo worden grote men-sen soms weer klein en gesjoemel leidt dan tot irritatie, vooral op drukke avonden. Het mag niet voorkomen dat als 4 personen dub-belen 2 van hen afhangen van 7 uur tot kwart voor 8 en de andere 2 alvast dezelfde baan reserveren van kwart voor 8 tot half 9. Om kwart voor 8 maak je als dat nodig is plaats voor nieuwe spelers en je kunt dan vervolgens opnieuw afhangen.

Hang ook met je eigen pasje af en speel op de gereserveerde baan. Ieder zal aanvoelen wanneer hij/zij anderen onterecht lang laat wachten en zal snappen dat dat niet ten goede komt aan de onder-linge sfeer. Als we ons allemaal netjes gedragen dan hoeven we geen vervelende maatregelen te treffen, zoals pasjes blokkeren e.d.Het zal zeker op de ALV in april besproken worden. Veel sportief tennisplezier!

Page 18: 2014 bruukske 7

16

Page 19: 2014 bruukske 7

17

Interne Single-competitie Jeugd

Op zondag 9 maart vindt de Interne Single-competitie plaats voor alle jeugdleden van de Broekhoek. Dit Openingstoernooi is een mooie gelegenheid om het enkelspel nog eens flink te oefenen. Zeker voor hen die hierna weer mee gaan doen met de competitie.

De kinderen die World Tour spelen, hebben die dag hun eerste wedstrijddag. We zullen hiermee rekening houden bij de indeling!

Op basis van sterkte en leeftijd worden de deelnemers ingedeeld in poules en worden er onderling wedstrijden gespeeld op basis van tijd. Ga er vanaf het middaguur wordt gespeeld en eindigt rond een uur of vijf.

Geef je vóór maandag 3 maart (ALAAF) op via de inschrijflink op www.toernooi.nl .

Page 20: 2014 bruukske 7

18

Page 21: 2014 bruukske 7

19

OPROEP:SPONSOREN GEZOCHT

* heb je behoefte aan (nog meer) naamsbekendheid?* ben je onlangs gestart met je eigen bedrijf?* wil je graag onze gezellige club steunen? stuur dan snel een mailtje naar: [email protected]

Page 22: 2014 bruukske 7

20

Page 23: 2014 bruukske 7

21

Jeugd Open Ochtend – 30 maart 2014.Ken jij kinderen die nog niet tennissen maar dit wel leuk lijkt?Nodig ze dan eens uit om te komen proberen!

Zondagochtend 30 maart organiseren we tussen 10.00 – 12.00 / 12.30 uur een kennismaking. Kinderen die zin hebben om te gaan tennissen kunnen dan gratis komen oefenen.Natuurlijk onder leiding van onze ervaren trainer – Teun van der Vorst.

Aanmelden kan tot 23 maart. Stuur naam, leeftijd en telefoonnum-mer naar [email protected]

De smaak te pakken? Tennis op Proef!

Na de Open Ochtend start Tennis op Proef (TOP). Alle kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen zo kennismaken met tennis. Het TOP traject bestaat uit 10 lessen, waarvan de eerste twee gratis zijn! Je hoeft dan ook nog geen lid te zijn van de vereniging. En, voor een racket zorgen wij.

Page 24: 2014 bruukske 7

22

Page 25: 2014 bruukske 7

23

Alle monturen zijn geprijsd inclusief enkelvoudig, ontspiegelde glazen.

Al complete bril vanaf € 49,-

Page 26: 2014 bruukske 7

24

Page 27: 2014 bruukske 7

25

Bestuur Tennisvereniging De BroekhoekVoorzitter: Theo van Engelen Deken van der Cammenweg 54 5384 LW Heesch tel. 451085

Secretaris: Jannemijn Wingens De Eg 38 5384 HB Heesch tel. 06-12878724

Activiteitencommissie: Marion van de Ven Krabbenhoek 225384 MS Heesch tel. 456055

Jeugdcommissie: Eric Saras Graanakker 245384 NP Heesch tel. 456835 Public Relations (vacature)

Clubhuis: tel. 455955

Penningmeester:Berty van HerpenDe Hoge Wal 245384 MK Heeschtel. 454098

Ledenadministratie:Yvonne WijnenNieuwstraat 255384 TC Heeschtel. 451149

Barcommissie:Theo van der HeijdenMoerbosch 6 5384 MN Heeschtel. 453504

Onderhoudscommissie: Nico van de HurkStrausslaan 8 5384 CX Heesch tel. 457471

Technische Commissie:Gea Wijnen-BouwstraDe Haver 75384 XA Heeschtel. 06-22606668

Trainers:tel. 06-57328298

Page 28: 2014 bruukske 7
Page 29: 2014 bruukske 7

27

Page 30: 2014 bruukske 7

InhoudsopgaveVan de bestuurstafel 1‘Ons kent ons’ 5KNLTB voorjaarscompetitie 7De Tennisladder 9Op ‘t racket 13Afhang - discipline 15Interne single-competitie jeugd 17Jeugd open ochtend 21Bestuur Tennisvereniging De Broekhoek 25

‘t B(r)uukskeClubblad van Tennisvereniging “De Broekhoek”E-mail: [email protected], Tel. 0412-452181

28

Page 31: 2014 bruukske 7
Page 32: 2014 bruukske 7