2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

30
Werkjaar 2014-2015 * Editie 2

description

Binnenkort in je bus... NU ALVAST OP JE COMPUTERSCHERM! Het nieuwe Intensiteitje is er! En het is een goed gevuld exemplaartje! Ontdek alles over onze weekendplaats... Wanneer gaan we op kamp?... Tal van spelletjes én het Enige Echte Chiro Moorsel Kerststalleken!

Transcript of 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

Page 1: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

Werkjaar 2014-2015 * Editie 2

Page 2: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 3: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

WOORDJE VOORAF°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Het is weer December..

Tijd voor kalkoen, kerstbomen én een extra dik, superdeluxeWinter-Intensiteitje!

Gevuld met tal van spelletjes, info over de aanstaande weekends, het kamp én als kers op de taart het grote Chiro Moorsel Kerststalletje (Te vinden bij het Aspi-tekstje)!Nooit meer chirogemis tijdens de feestdagen dus!

Ook kan ik jullie met plezier melden dat onze site;www.chiro-moorsel.be helemaal vernieuwd is en klaar voor enkele jaartjes Chirodienst!

Neem gerust af en toe eens een kijkje om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuwe Chiro-nieuws...(Je kan ons ook op Facebook vinden om zo op de hoogte gehouden te worden van alle nieuwtjes)

Er rest mij jullie nu enkel nog een zalig 2015 toe te wensen,geniet ervan! En veel plezier met het nieuwste intensiteitje!

Groetjes,

Page 4: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 5: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

WOORDJE VEEBEE°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dag iedereen,

De aftrap van het werkjaar 2014-2015 ligt ondertussen al even achter ons. Chiro Moorsel zit niet stil, dat hebt u ongetwijfeld gemerkt, want u was er misschien ook wel bij op één van onze vele activiteiten dit najaar: de startdag de fuif, de spaghettizwier, Christus Koning, de kerstmarkt, en uiteraard niet te vergeten onze wekelijkse zondagse activiteiten. Tijd ook om iedereen te bedankenom van al deze activiteiten opnieuw een succes te maken, onze leidingsploeg in de eerste plaats, maar ook de ouderraad, oud-leiding, keukenploeg en vanzelfsprekend de sympathisanten die steeds trouw op post zijn als gast of als helper, en de Chiro van Moorsel een warm hart toedragen.

De winst van een aantal grote activiteiten gaat geheel of gedeeltelijk naar de renovatie van onze lokalen. Ook al merkt u de laatste maanden misschien niet direct iets aan het uiterlijk van onze gebouwen, toch wordt er achter de schermen nog steeds druk gewerkt, gedacht en gepland. Eén van de volgende mijlpalen is namelijk het plaatsen van een gloednieuwe verwarmingsinstallatie die, naast het in aanbouw zijnde sanitaire blok, de volledige lokalen van verwarming zal voorzien.

Laat ons na deze korte terugblik ook even kijken wat 2015 ons allemaal brengt. Een aantal vaste waarden zijn al gepland: de afdelingsweekends (meer info verder in dit Intensiteitje), de ontbijtpakketten, en niet te vergeten het kamp, voor de vroege boekers/planners, het kamp 2015 vindt plaats in Balen van 21/7 tot en met 30/7, blokkeren die agenda! Ook de rest van het jaar zal, stukje bij beetje, ingevuld worden met knotsgekke zondagnamiddagen, zoals jullie dit van ons gewoon zijn.

Het is niet niks, een wekelijkse werking in stand houden, extra activiteiten organiseren om geld in het laatje te brengen, werken aan de lokalen, het vraagt veel tijd, gedrevenheid, en vooral een stevige portie idealisme. Chiro is één van de vele mogelijke vrijetijdsbestedingen, en in de actuele tijdsgeest misschien minder voor de hand liggend, want er zijn immers nog zoveel andere ‘coole’ alternatieven. Toch oefenen jeugdbewegingen nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op jongeren. Wat doet het hem… moeilijk te zeggen. Is het omdat we zo creatief zijn, omdat we in de Chiro vrienden voor het leven maken, dingen doen die nergens ander kunnen, soms de boel op stelten zetten, of omdat we gewoon zijn wie we zijn? Soms maken we ruzie en valt er een scheef woord, maar al snel beseffen we dat we mekaar nodig hebben, en wat we betekenen voor mekaar. Dat is Chiro, samen gaan we er voor! Niet altijd evident, maar we hebben dit jaar opnieuw laten zien dan het kan en dit zijn dan meteen ook de goeie voornemens voor 2015, nog van dat en als het even kan, nog beter.

Ik wens aan iedereen alvast een spetterend en onvergetelijk nieuw Chirojaar,op 2015 en tot in den draai!

David, aka Doif.

Page 6: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

SLOEPIES!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

HO HO HO beste sloepie's !Ik heb als leider Ronny samen metleidster Laura mijn oor eens teluisteren gelegd bij de sint enjawel bij de enige echtekerstman ! Wat ik daar gehoordheb was F E N O M E N A A L ! Dit isniets anders dan een moeilijkwoord, dat beschrijft hoegeweldig het jaar al was. EN WEZITTEN NOG MAAR IN DEHELFT ! Maar wat staat er dan nog op het programma vraagt Laura zich af? Wel Laura, wij gaan met onze allerliefste kapoenen :

● op weekend!● naar Wieze carnaval!● Zwemmen, shaatsen EN naar de cinema● Nog DUIZEND-EN-ééN superleuke spelletjes spelen,

hopelijk met wat sneeuw ! :)● EN uiteraard EIND juli op KAMP !!!!!

Als dat niets is om naar uit te kijken ! Leider Ronny en leidster Laura

Page 7: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

SPEELCLUB!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Koen: OH nee Kerstmis en nieuwjaar komen er weer aan :(

Pitjes: Alè jong das toch tof met die kerstbomen enversiering en al?

Koen: Ja da wel ma het ding is da is weer 2 weken zonderchiro...

Pitjes: Ma gene paniek de kerstmarkt is der nog e

Koen: Aja just en in die 2 weken kunnen we dan nekeer zienwa da we nog allemaal gaan doen e met die speelclubbers

Pitjes: Weekend voorbereiden, Wieze carnaval, nekeer gaan zwemmen wa nog e ?

Koen: Tgoh paintbal ? En nekeer nen tocht daar vragen ze veel naar.

Pitjes: tis da we gaan noch massas bjeine dinges doen die 2 weken zonder chiro gaan zo voorbij zijn.

DUS PLANNEN VOOR HET NIEUWE JAAR :

NOG MASSAS BJEINE PROGRAMMA'S :)

Page 8: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 9: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

RAKWI'S!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

GROEN MOET JE DOEN !!!HOHOHO het is kerstfeest !!!!!

Jaja lieve rakwi’s, het is weer zo ver. Het iiiiis Kerstmis en Nieuwjaar !!!

Hopelijk zijn jullie allemaal heel lief geweest voor elkaar zodat jullie een cadeautje krijgen. Maar Nieuwjaar betekend niet alleen cadeautjes, maar ook lekker eten en gezellig samen zijn, maar ook EEN JAAR VOL CHIRO !!joepiejoepiejeeeoléolé !!

Wij hebben alvast vele ideeën van wat we allemaal nog kunnen doen, maar misschien hebben jullie ook een paar leuke ideeën die je graag wil delen met ons of andere dingen, dat kan via [email protected] ! of jullie kunnen ons ook altijd bereiken op onze gsm : Sara : 0477/92.18.60 en Melissa : 0471/10.66.98 (Mijn adres staat verkeerd in het vorig boekje: Pachting 127, Moorsel)Ook betekent nieuwjaar dat het weekend er aan komt. JOEPIE !!! Dit beloofd weer supercoolmegaveelspelplezier ! Hopelijk kunnen jullie er allemaal bij zijn (verdere info volgt)

Hier volgen alvast een paar foto’s van de voorbije weken

p.s. Wij hopen ook dat iedereen van jullie ondertussen ingeschreven is op de site. Zo niet doe het dan nu meteen ! ;)

En wie zijn eendje verloren is, geen probleem, misschien kan je wel een nieuw krijgen …

Page 10: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

TITO'S!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Page 11: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

KETI'S!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Page 12: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

VERSIER MIJ!

Page 13: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

ASPI'S!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

EINDELIJK EEN LICHTPUNTJE IN DE DUISTERNIS DER KERSTVAKANTIE! HET INTENSITEITJE IS ER WEER!!!!

Donkere dagen...Saaie familiebezoekjes...

Geen chiro...

Het zijn trieste tijden :(

GELUKKIG IS ER NU:

Met tal van coole features! Zoals schaapjes!

Ga helemaal wild bij het versieren van het Kerststalleken! :o :o :o :o :o :o :o :o

Download alle figuren vanop onze site om ze in kleur te hebben :o :o :o :o :o

Page 14: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 15: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

Gebruik onze naam als voetjes voor ons in je Kerststalleken te plaatsen! #LIFEHACK

Page 16: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

WEEKENDS!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Het weekend van de jongsten!!!!!Deze keer gaan we (sloepie, speelclub, rakwi) naar Sinaai (tegen Sint Niklaas)!Het weekend gaat door van vrijdag 27 februari tot zondag 1 maart.

Het zal weer een mega formidabel weekend worden waar jullie worden ingeleefd als echte piraten. We spreken vrijdag af om 18:30u op de chiro in uniform. Van daar vertrekken we samen met de auto van mama of papa naar de weekendplaats. Zondag mogen mama en papajullie om 11:00u terug komen ophalen op de weekendlocatie.

Het adres: Chiro 'Wij' Sinaai, Vleeshouwerstraat 4b, 9112, Sinaai

Wat nemen we mee? ● voldoende onderbroekjes, hemdjes, kousen (beter te veel dan te weinig)● Wasgerief: washandje, handdoek, zeep, tandenborstel, tandpasta, bekertje,…● Voldoende warme (en voor de zekerheid extra) kledij: broek(en), trui(en), T-shirts,

jas,.. . eventueel muts, sjaal, wanten,… maar dit hangt van het weer af.● Kleren die vuil mogen worden● 2 paar schoenen● NATUURLIJK JE UNIFORM! Dit hebben we aan bij vertrek!● Slaapgerief: slaapzak, veldbedje of (lucht)matrasje.● Je knuffelbeer● Siskaart● Piratenkleren!● Het belangrijkste van al: je goed humeur,

noodzakelijk om er samen een super weekendvan te maken!!

Wat nemen we niet mee?1. Kostbare dingen2. Snoep (dit wordt verdeeld onder de leiding en met veel smaak opgegeten worden ;))

PrijsBetalen kan via overschrijving (BE84 0682 2551 8559) of door het geld aan de leiding te geven. De kostprijs bedraagt €35. Mogen we u vragen hier niet te lang mee te wachten anders zit de kans er in dat er helaas niet meer kan worden meegegaan! Er bestaat mogelijkheid tot tussenkomst van de mutualiteit.

Page 17: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

WEEKENDS Deel 2!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Oudsten ( Tito,Keti en Aspi's )Dit jaar gaan we naar Sinaai (tegen Sint Niklaas) en we doen dit van

vrijdag 13 februari tot zondag 15 februari Het zal weer een mega formidabel weekend worden waar jullie worden ingeleefd als super biene power rangers!!!!!!!!!!!!!

Afspraak om 18u30 op de chiro (in uniform uiteraard). Vandaar vertrekken jullie dan met jullie mama en/of papa naar Sinaai. (We gaan dus niet per fiets!)Op zondag komen ze jullie dan ook halen om 11u op de weekendplaats.

wat mee nemen ?– Genoeg kleren (ook warme en kleren die (zeer)vuil mogen worden)– UNIFORM!! ( dit heb je aan bij vertrek )– 2 paar schoenen– Toiletzak– Wasgerief– Slaapgerief (slaapzak,matje en/of veldbed)– Knuffelbeer– Power ranger kleren

wat niet mee nemen ?– kostbare dingen ( gsm, laptop, apple brol, stikmachien,...)– snoep ( deze zal anders onder de leiding verdeeld en met veel smaak

opgegeten worden ;) )– alles van drank behalve water is taboe

Adres:Chiro 'Wij' Sinaaivleeshouwerstraat 4b9112 Sinaai

wa moet da kosten ?Betalen kan via overschrijving (BE84 0682 2551 8559) of door het geld aan de leiding te geven. De kostprijs bedraagt €35. Mogen we u vragen hier niet te lang mee te wachten anders zit de kans er in dat er helaas niet meer kan worden meegegaan! Er bestaat mogelijkheid tot tussenkomst van de mutualiteit.

Page 18: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

SPELLETJES!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Page 19: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 20: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 21: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 22: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 23: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 24: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 25: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 26: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!
Page 27: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

KAMP 2015!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dit jaar gaan we op kamp in het prachtige Balen Antwerpen!Wij zullen verblijven in het domein “Vogelsberg” van dinsdag 21/07/2015 tot vrijdag 31/07/2015.Voor vragen kan je terecht op het nummer 0472 77 31 10 of 0499 30 22 97.

Ons toekomstige adres: Domein VogelsbergAchtersteeg 32490 Balen Antwerpen

RARARA Wat zou het kampthema van dit jaar kunnen zijn?Als je de pokémon raadt, krijg je een tip.

Denk je het te weten? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Page 28: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

TADAA!!! HET THEMA IS GEWOON POKEMON ZELF!!!!!!!

Zet je pet maar achterwaarts op en maak je klaar voor de gymbattles en de uitdagingen die erbij horen om een echte pokémon-meester te worden!Onder toezicht van de chiro-leiders worden jullie misschien wel gym-leiders.

Tot dan!

Page 29: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

WIST-JE-DAT-JES°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Wist je dat...

• Zowel de spaghettizwier als de kerstmarkt een groot succes waren?

• We van de KermisTD ook niet te klagen hebben?

• De Paasontbijtpakketten het volgende grote gebeuren is?

• Het wel eerst nog Weekend is?

• We dit jaar naar Sinaai gaan?

• Sinaai genoemd is naar de berg Sinaï in Egypte?

• Dit de plaats is waar God aan Mozes de stenen tafelen gaf?

• Hier de Tien geboden opstonden?

• Dit beschreven staat in het boek Exodus van het Oude Testament?

• Sinaai in 1271 losgemaakt werd uit het kerkgebied van Waasmunster en verheven tot zelfstandige parochie?

• De kerk in Sinaai toegewijd werd aan de Heilige Catharina van Alexandrië?

• Haar stoffelijk overschot volgens de legende door engelen naar de berg Sinaï werd overgebracht?

• Aan de voet van die berg zich het bekende Sint-Katharinaklooster bevindt?

• Er in dit dorp tijdens de Franse Revolutie hevige gevechten waren tussen het Franse leger en de Sinaaise Brigands?

• De oppervlakte van Sinaai 21,94 km² bedraagt?

• Er hier in 2010 6.094 mensen woonden?

• Er hier jaarlijks "de Volksportfeesten" worden georganiseerd?

• Hierbij elke straat een ploeg vormt die het tegen elkaar opnemen in een aantal disciplines?

• De nadruk hier eerder op spel dan op sport ligt?

• Er naar jaarlijkse traditie in de winnende straat het nummer 1 op de weg gekalkt staat?

• Deze gekalkte cijfers tussen de 1 tot 2 jaar blijven staan?

• In 1684 in Sinaai het laatste Vlaamse heksenproces plaats vond?

• De beklaagde, Martha van Wetteren, ter dood veroordeeld werd?

Page 30: 2014-2015 Editie 2! De Kersteditie!

• Een zelfmoordpoging van de jonge heks mislukte?

• De terechtstelling vier maanden na de veroordeling volgde, omdat Martha eerst nogmoest bevallen?

• De vrijheidsboom in het midden van de dries er al heel lang staat?

• Niemand op wikipedia weet hoe oud hij is maar men ervan uit gaat dat hij gemakkelijk meer dan 120 jaar oud is?

• Wel onlangs is gebleken dat hij in zeer slechte staat is en niet zeer lang meer zal leven?

• We dit allemaal enorm jammer vinden?

• Er om verval te voorkomen in 2009 paaltjes rond gezet zijn?

• Er nu geen voertuigen dicht bij de boom kunnen komen?

• Ook het gras in deze cirkel niet gemaaid wordt?

• We nog nooit zoveel wisten over onze weekendplaats?

• Wikipedia echt een goeie website is?

• Onze Chirosite tal van leuke geheimpjes heeft?

• Het nu sneeuwt op onze site?

• Je 1 kans op 10 hebt dat de sneeuwvlokjes zingende katten worden?

• DJ Kenmos ook vereeuwigd staat op de site?

• We hier verder niet te veel info gaan over geven?

• De nieuwe Samson en Gert afleveringen niet zo goed zijn als de oude?

• Ik eigenlijk enkel 'De Beer' en 'De Kerstster' heb gezien?

• Het nooit beter zal worden dan de aflevering waarin de Burgemeester per ongeluk dronken geraakt wegens “vanillepudding”?

• Er een youtubefilmpje is waar er enkel de dronken burgemeester momenten achter elkaar gemonteerd zijn?

• We voor de mensen zonder internet een kleine collage gemaakt hebben?

• Het erg sympathiek is dat je alweer een volledig intensiteitje hebt uitgelezen?!