2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

16
/ 2O13 TREK VERKOOPGIDS

description

Trek wil het u en uw medewerkers eenvoudig maken om Trek fietsen te verkopen. Daarom de keus voor de verkoopgids 2013. De gids geeft meer inzicht in de opbouw van de Benelux modellijn en de verschillen tussen de diverse producten en hun doelgroep.

Transcript of 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

Page 1: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

/ 2O13TREK VERKOOPGIDS

Page 2: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

2

HET VOORDEEL

Het voordeel is dat u, als gezicht van Trek, het juiste verhaal bij de juiste fiets vertelt. En dat er consequent hetzelfde verhaal wordt verteld. Door u en door Trek. In de winkel, op trekbikes.com, in catalogi en social media.

Uw consument krijgt herhaaldelijk dezelfde, krachtige boodschap over Trek fietsen te horen. Hierdoor vergroot de kans dat deze boodschap beklijft en vervolgens resulteert in de aankoop van een Trek fiets.

TREK VERKOOP GIDS 2013U vraagt zich misschien af, waarom een gids? Wil Trek mij leren hoe ik fietsen moet verkopen? Nee. We willen het u en uw medewerkers eenvoudig maken om Trek fietsen te verkopen. Daarom de keus voor de verkoopgids 2013. De gids geeft meer inzicht in de opbouw van de Benelux modellijn en de verschillen tussen de diverse producten en hun doelgroep.

Page 3: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

3

DE UITDAGING

De kracht van het juiste verhaal ligt dus in herhaling en daar ligt tevens de uitdaging. Als Trek over een fiets informeert op trekbikes.com, in de catalogus en aan u, dan zijn we er nog niet.

Elke verkoopmedewerker in uw winkel moet beschikken over diezelfde informatie én zelf deel gaan uit maken van de verhaallijn.

Neemt u dus de moeite het Trek verhaal te vertellen en op die manier bij te dragen aan het succes van Trek in uw winkel.

HOE WERKT HET?

Bovenaan elke pagina wordt het model of de categorie benoemd. Vervolgens ziet u een profielschets van de fiets of de categorie. Gevolgd door een profielschets van de fietser. Of beter gezegd, het type gebruik en de gebruiker.

Daaronder vindt u de USP’s (Unique Selling Points). Een opsomming van punten die de fiets of categorie uniek maakt. Niet alleen uniek binnen de Trek modellijn, maar ook uniek ten opzichte van zijn concurrenten.

Page 4: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

4

TREK RIDE+T+ | L+ | X+ | LM+ | TM+

DE FIETSDe elektrische RIDE+ fietsen van Trek zijn fietsen met een motor, controller en een accu. RIDE+ fietsen

ondersteunen de trapkracht van de berijder zodat hij makkelijker, verder en sneller fietst. Wordt ervoor

gekozen om zonder aandrijving te fietsen? Dan fietst de berijder net zo makkelijk en licht als op een

gewone fiets van hetzelfde gewicht.

DE FIETSERDeze product categorie is geschikt voor de veeleisende fietser. En spreekt een steeds jongere doelgroep aan.

Voor de fietser die een sportieve, lichte en wendbare elektrische fiets zoekt die zonder ondersteuning net zo

lekker rijdt als met.

USP’sLICHTGEWICHT

Dankzij het gebruik van Alpha Aluminum frames en een slimme selectie onderdelen behoren onze fietsen tot de lichtste modellen die er te krijgen zijn. Vanwege hun lage gewicht zijn onze fietsen gemakkelijk te hanteren, of je er nu op zit of naast loopt.

DIVERSITEIT

Voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor. Elk systeem heeft zijn voordelen, passend bij een grote diversiteit aan berijders en gebruik.

GROTE KEUZE

Naast BionX bieden we nu ook fietsen met het robuuste Bosch systeem aan. Waar de BionX fietsen onze lichte sportieve renpaarden zijn, zijn de Bosch fietsen no-nonsense, robuuste werkpaarden.

Page 5: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

5

TREK RIDE+T+ | L+ | X+ | LM+ | TM+

Positionering op basis van motorplaatsing Wij bieden in modeljaar 2013 RIDE+ fietsen met een drietal posities voor wat

betreft de motor. We geven u richtlijnen om de juiste fiets aan de juiste klant

te kunnen verkopen.

Voormotor Onze L Series RIDE+ fietsen zijn uitgerust met de BionX voormotor. Dit zijn bij uitstek fietsen voor consumenten die een “simpele”, com-fortabele en onderhoudsvriendelijke fiets zoeken. Over het algemeen is dit het type consument die de beslissing voor wat betreft de aankoop van de fiets voor een groot deel laat afhangen van wat de dealer hem/haar adviseert.

Middenmotor Onze LM+ en TM+ Series RIDE+ fietsen zijn uitgerust met een midden-motor (het Bosch systeem). De fiets voor de consument die op zoek is naar de ultieme No-Nonsense E-bike, die het altijd doet, zonder fratsen. Deze consument is over het algemeen niet jonger, maar wel beter geïnformeerd dan de “voormotor consument” Dat is ook de reden dat ze kiezen voor de middenmotor (vanwege de gewichtsverdeling) en het systeem of concept (in dit geval Bosch).

Achtermotor Onze T+ en X+ Series RIDE+ fietsen zijn uitgerust met de BionX achter-motor (standaard of SL). Wij zien dat we hiermee gemiddeld een jongere consument trekken, die bij uitstek valt voor de sportieve, lichte E-bikes. Deze consument hecht veel waarde aan sportieve rijeigenschappen die overeen komen met een “normale” fiets. Daarnaast is dit vaak de eerste elektrische fiets voor actieve mensen, die gewend zijn aan een fiets met een derailleurversnelling.

Page 6: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

6

TREK RIDE+T+ | L+ | X+ | LM+ | TM+

SYSTEEM

Wij bieden in modeljaar

2013 RIDE+ fietsen met twee

systemen, namelijk BionX en

Bosch. Wellicht vraagt u zich

af waarom en of dat elkaar

niet bijt. Wij zijn van mening

van niet en leggen u hier uit

waarom we dat vinden.

BIONX Onze fietsen die zijn uitgerust met het BionX systeem zijn sportieve, lichte en krachtige fietsen. Door de plaatsing van de motor in het achterwiel, zoals bij de T+ en X+ Series, zijn dit zeer wendbare en sportief sturende fietsen. Daarnaast heeft het BionX systeem een aantal unieke kenmerken zoals: Silent Drive wat resulteert in een geruisloze motor. Syn Drive is wat de fiets zijn unieke, natuurlijke rijeigenschappen geeft. En ReGen Drive is de mogelijkheid om de accu tijdens het rijden op te kunnen laden. Wij zien de BionX RIDE+ fietsen als de “renpaarden” van ons RIDE+ gamma vanwege hun sportieve rijeigenschappen, lage gewicht en krachtige systeem.

BOSCH Vanaf de start hebben we de Bosch fiets als zeer robuuste, no-nonsense RIDE+ fiets gepositioneerd. Dat vindt u terug in de keuze voor het krachtige en betrouwbare Bosch systeem, maar ook in de rest van de afmontage. Voorbeelden hiervan zijn: onderhoudsvrije en krachtige Magura remmen, een naafdynamo en bredere banden. Wij zien de Bosch RIDE+ fietsen als de “werkpaarden” van ons RIDE+ gamma, met een optimale gewichtsverdeling en een betrouwbare werking. Daarnaast heeft de Bosch merknaam een sterk imago.

Page 7: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

7

/ DE BOSCH UITDAGINGMet regelmaat horen we dat u of uw collega’s moeite

hebben met het “onderscheidend” vermogen van het

Bosch systeem op E-bikes. Er zijn tenslotte meerdere

merken die fietsen met het Bosch systeem leveren.

Het onderscheidend vermogen is hetzelfde als bij elke

andere Trek fiets. Trek heeft bijvoorbeeld een racefiets

met een Shimano Ultegra groep, maar vele andere

merken ook. Toch slaagt u er al jaren in uw klanten te

sturen zodat ze met de juiste fiets de deur uit gaan.

Het onderscheidend vermogen moet u daarom in

dezelfde factoren zoeken als bij onze niet elektrische

fietsen.

VERKOOPARGUMENTENWij bieden levenslange garantie op het frame. Daarnaast biedt ons frame een zeer hoog niveau van integratie (standaard, snelheidssensor, motor). We hebben één van de lichtste Bosch specifieke frames dankzij onze unieke, lichte motorbevestiging.

De elektrische- en mechanische kabels lopen, waar mogelijk, door het frame en door het spatbord. Er is ook geen kabel nodig tussen voorvork en frame vanwege het gebruik van een naafdynamo.

Dankzij het gebruik van de onderhoudsvrije en zeer krachtige hydraulische Magura velgremmen komen onze Bosch RIDE+ fietsen snel en veilig tot stilstand. De Magura velgremmen zijn slechts één voorbeeld van de doordachte en zeer degelijke afmontage van onze LM+ en TM+ fietsen.

De ForkLight is uniek voor Trek en wederom een voorbeeld van doordachte integratie; uitermate solide en vandalismebestendig. Grote en veilige lichtopbrengst, daar staat de ForkLight voor.

Alle onderdelen zijn er om een reden. De hydrau- lische remmen, het lichte, stijve frame, de naafdynamo, de brede, sterke Bontrager H5 banden en het Bosch systeem. Alles op en aan deze fiets is gericht op degelijkheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Zodat uw klanten altijd en overal kunnen blijven rijden.

Met onze gunstige dealermarges is Trek een uitstekende partner voor u in de verkoop van elektrische fietsen met het Bosch systeem.

Page 8: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

8

TREK T-SERIEST80 | T200 | T200SL | T300 |T500 | T500SL | T700

DE FIETSVoor elke smaak of elk doel is er een fiets uit de T-Series te vinden. Als

vakantiefiets, boodschappenfiets, stadsfiets, sportieve lichtgewicht fiets,

elektrische fiets of schoolfiets: de T-Series voelt zich overal thuis.

DE FIETSEROf u nu een sportieve fietser, een recreatieve fietser of een fietsforens

in de winkel krijgt, een T-Series fiets geeft een soepele en comfortabele

rijervaring, zowel in de stad als daarbuiten.

USP’sLICHT FRAME VAN HOGE KWALITEIT

De T-Series hebben een hoogwaardig, lichtgewicht aluminium frame. Voorzien van interne kabelvoering en gemaakt volgens dezelfde standaard als onze hoogwaardige sportfietsen.

VEELZIJDIGHEID

De T-Series zijn uiterst veelzijdig. Voor de forens is het een lichte, snelle en sportieve fiets. En voor recreatieve rijders is het een partner voor lange tochten.

NEDERLANDS DESIGN

Fietsen uit de T-Series worden ontworpen in Nederland en gefabriceerd in Duitsland. Voor en door fietsers.

LICHTGEWICHT

Voor elke fiets uit de T-Series wordt ieder onderdeel zorgvuldig gekozen om zo tot een lichtgewicht product te komen. Zo bent u verzekerd van een snelle fiets van hoge kwaliteit!

Page 9: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

9

TREK L-SERIESL100 | L300 | L500 |L500SL

DE FIETSDe L-Series staan bij Trek voor comfort, betrouwbaarheid en stijl. Inzet-

baar voor woon- werkverkeer maar ook voor ontspannen tochten.

DE FIETSERVoor kritische fietsers die rekenen op een duurzame en betrouwbare

partner. Voor klanten die een betrouwbare fiets willen, maar niet de fiets

van hun moeder. En voor klanten die een fiets willen die naast betrouwbaar

ook trendy is, maar niet de fiets van hun dochter. Dan is de vernieuwde

L-Series de perfecte fiets.

USP’sJONG EN TRENDY

De 2013 L-Series is een modernere fiets geworden, gericht op jongere consumenten dan voorheen. Dat is ook de reden dat we de fiets hebben voorzien van een sportief, nieuw frame en frisse kleuren.

LICHTGEWICHT

De L-Series hebben een nieuw, licht en stijf frame. Interne kabelvoering, jonge en frisse kleuren en een hydroformed frame: het zit hem allemaal in de details.

ONDERHOUDSARM

Dankzij een dichte kettingkast, rollerbrakes en een naafversnelling hebben de L-Series weinig onderhoud nodig.

SPORTIEF EN COMFORTABEL

De fietsen uit onze L-Series zijn echte allrounders. Comfortabel en betrouwbaar maar ook sportief, licht, compact en veelzijdig.

Page 10: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

10

TREK CITY SERIESHELSINKI | HELSINKI DLX | DUBLIN DLX | CANNES SAN FRANCISCO | MARSEILLE | PERPIGNAN

DE FIETSNatuurlijk zijn onze City Series fietsen licht, sportief en degelijk. Maar bij

deze fietsen blijft het daar niet bij, ze zien er namelijk ook stuk voor stuk

cool, trendy en stijlvol uit.

DE FIETSERVoor stijlbewuste fietsers die zowel design als alledaagse functionaliteit

willen.

USP’sPURE FUNCTIONALITEIT

Met een versnellingsnaaf, rollerbrake en kettingbeschermer zijn fietsen uit de City Series klaar voor alle omstandigheden: in de stad of op het platteland, door weer en wind.

DIVERSITEIT

Modern, trendy, sportief, retro, innovatief of pure functionaliteit. Dit zijn slechts enkele van de kenmerken van de City Series fietsen.

NEDERLANDS ONTWERP

Fietsen uit de City Series worden ontworpen in Nederland en gefabriceerd in Duitsland. Voor fietsers, door fietsers.

VORM EN FUNCTIE

Bij fietsen uit de City Series draait het om twee zaken; design en functie. Behalve dat deze fietsen beschikken over hoogwaardige onderdelen voor optimale prestaties, zien ze er ook nog eens goed uit.

Page 11: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

11

Page 12: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

1

2

4

3

3

4

2

1

/

12

JA JANEE NEE

JA JANEE NEE

START

RIDE+BIKE FINDER

De BikeFinder dient als richtlijn en kan een goed beeld geven van de meest geschikte elektrische fiets voor uw klant.

Is uw klant van plan om met de RIDE+ fiets regelmatig in heuvelachtig gebied te fietsen?

Gaat de voorkeur uit naar een sportief derailleursysteem boven een systeem met 7 of 8 versnellingen met een onderhoudsvriendelijke gesloten kettingkast?

Worden er regelmatig dagtochten gemaakt van meer dan 100 kilometer? En zoekt uw klant een bij uitstek sportieve RIDE+ fiets met een optimale gewichtsverdeling en sportieve afmontage?

Prefereert uw klant een ultra laag gewicht boven het comfort van een verende voorvork?

NUTTIGE TIPS

Hiermee wordt bedoeld Zuid-Limburg of bijvoorbeeld het heuvelachtige Toscaanse landschap.

Dagtochten betekent: u hoeft/wilt uw accu niet gedurende de dag/tocht op te hoeven laden.

Het verschil in gewicht tussen een RIDE+ fiets van Trek zonder of met vering is circa 2kg.

Voordelen van een derailleursysteem zijn het hoge aantal versnellingen alsmede minder energieverlies in de aandrijving. Voordelen van 7 of 8 versnellingen met een gesloten kettingkast zijn het geringe onderhoud en het bedieningsgemak.

T500SL+ X600+

Page 13: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

T80+

T400+

L300+ LM500+

T700+

L800+

T500+

TM500+

L600+

JA NEE

JA

JA

NEE

NEE

13

Is prijs een belangrijker argument dan luxere componenten?

Is prijs een belangrijker argument dan luxere componenten en een nog grotere actieradius?

Geeft uw klant expliciet de voorkeur aan rollerbrakes boven velgremmen?

TEST EEN TREK TIJDENS EEN RIDE+ DEMORIDE+ demo’s zijn de ideale manier om kennis te maken met onze elektrisch ondersteunde fietsen. Zorg voor testfietsen in de winkel en verras uw klanten met de zeer krachtige en stille motor, het lichte gewicht van de fietsen en het sportieve uiterlijk.

Daarnaast hebben wij een uitgebreid demo programma, waarmee we met diverse van onze RIDE+ modellen demo’s verzorgen bij grote evenementen. Hierdoor heeft uw klant de gelegenheid de fiets te testen alvorens tot aankoop over te gaan. Onze RIDE+ fietsen kunnen zich nog zo onderscheiden van de fietsen van onze concurrenten, er is maar één manier om de klant te overtuigen: de fiets ervaren. U vindt de evenementen kalender onder het kopje ‘Community’ op trekbikes.com.

Page 14: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

14

HONGERIG NAAR MEER KENNIS?Iedereen rijdt anders. Daarom zorgen wij voor online tools die u en uw klanten helpen de juiste fiets te kiezen. Vergelijk modellen, duik in de specificaties, en vind veel informatie tijdens het doorlezen van de meest gestelde vragen op trekbikes.com. Speciaal voor Trek dealers is er Trek University. Een online “school” met lessen over alle Trek en Bontrager producten. U vindt de link naar Trek University op Dexter.

Page 15: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

15

Vergelijk modellenVergelijk verschillende modellen fietsen met elkaar en ontdek welke fiets perfect is voor uw klant.

Kenmerken overzichtBekijk exclusieve video’s en lees over alle onderscheidende kenmerken. Het verschil zit in de details.

Meest gestelde vragenHeeft u een vraag? We hebben de meest gestelde vragen voor u beantwoord. Vind hier zelf uw antwoord.

Page 16: 2013 Verkoopgids voor Trek stadsfietsen

TREK BENELUX BASICWEG 12NL-3821 BR AMERSFOORTWWW.TREKBIKES.COM PAVEMENT VERKOOPGIDS 2013