2013-3de Doenkere Zeswekentocht - Persartikel

2
IN DE DOENKERE ZESWEKENTOCHT Vrijdag 27 december 2013 De periode Kerstmis en Nieuwjaar is meestal een knusse, gezellige tijd. Voor de kinderen is het vakantie en veel mensen houden nog wat verlof over om van deze sfeer te kunnen genieten. Wanneer het dan nog koud en zonnig is én je kan deelnemen aan een wandeltocht van de Rustige Bosstappers, wel dan kan je dag niet meer stuk. Omdat Groot-Jabbeke uit verschillende deelgemeenten bestaat, bewandelen we voor de “Doenkere Zeswekentocht” het grondgebied van het idylisch polderdorp Stalhille. Vanuit zaal Swaenenburg is het een wandeltocht met 3 verschillende lussen. De lus van 4,6 km gaat door het natuurdomein de “Schobbejak”. Het is een oord met een oase van rust en een geliefkoosde pleisterplek voor tal van vogels. Van hieruit heb je tevens een schilderachtig zicht op het dorpskerkje. Het parcours gaat verder langs het water, over de Stalhillebrug (een fietsers- en voetgangersbrug over het kanaal Brugge-Oostende) naar Jabbeke toe en keert terug langs de andere kant van het water naar de startzaal. De volgende lus is 7 km en gaat de andere kant op langs verkeersarme verharde wegen, over de grens met Oudenburg om zo terug te keren langs de “Grote Molen” naar de startplaats. De lus van 7,3 km verlaat net vóór de kerk het dorp, trekt door de polders, buigt af naar het kanaal en gaat zo verder terug naar de start. Deze kerk van Sint Jan De Doper is bouwkundig gezien één van de mooiste kerken van de streek. Het is een bakstenen kerk met een met een mooie vieringtoren. Binnenin staat er een prachtig historisch orgel. St-Jan de Doperkerk Stalhille brug “’t Vliegend Tapijt” “Grote Molen” Stalhille

Transcript of 2013-3de Doenkere Zeswekentocht - Persartikel

Page 1: 2013-3de Doenkere Zeswekentocht - Persartikel

IN DE DOENKERE ZESWEKENTOCHTVrijdag 27 december 2013

De periode Kerstmis en Nieuwjaar is meestal een knusse, gezellige tijd. Voor de kinderen is het vakantie en veel mensen houden nog wat verlof over om van deze sfeer te kunnen genieten. Wanneer het dan nog koud en zonnig is én je kan deelnemen aan een wandeltocht van de Rustige Bosstappers, wel dan kan je dag niet meer stuk.

Omdat Groot-Jabbeke uit verschillende deelgemeenten bestaat, bewandelen we voor de “Doenkere Zeswekentocht” het grondgebied van het idylisch polderdorp Stalhille. Vanuit zaal Swaenenburg is het een wandeltocht met 3 verschillende lussen.

De lus van 4,6 km gaat door het natuurdomein de “Schobbejak”. Het is een oord met een oase van rust en een geliefkoosde pleisterplek voor tal van vogels. Van hieruit heb je tevens een schilderachtig zicht op het dorpskerkje. Het parcours gaat verder langs het

water, over de Stalhillebrug (een fietsers- en voetgangersbrug over het kanaal Brugge-Oostende) naar Jabbeke toe en keert terug langs de andere kant van het water naar de startzaal.

De volgende lus is 7 km en gaat de andere kant op langs verkeersarme verharde wegen, over de grens met Oudenburg om zo terug te keren langs de “Grote Molen” naar de startplaats.

De lus van 7,3 km verlaat net vóór de kerk het dorp, trekt door de polders,

buigt af naar het kanaal en gaat zo verder terug naar de start. Deze kerk van Sint Jan De Doper is bouwkundig gezien één van de mooiste kerken van de streek. Het is een bakstenen kerk met een met een mooie vieringtoren. Binnenin staat er een prachtig historisch orgel.

Wie in deze donkere periode van het jaar toch nog wat van de natuur wil genieten en tussen de feestmaaltijden in de benen wat wil strekken moet zeker richting Stalhille komen naar “De Doenkere Zeswekentocht” in Zaal Swaenenburg, Cathilleweg 38, Stalhille.op vrijdag 27 december 2013 met vrije start tussen 8 uur en 14 uur

In de startzaal zijn alle dranken en eten, waaronder vers dampende pannenkoeken aan democratische wandelprijzen.

Wij hopen jullie daar te mogen begroeten. Het bestuur wenst jullie alvast prettige feestdagen en een gelukkig en GEZOND 2014.

St-Jan de Doperkerk

Stalhille brug “’t Vliegend Tapijt”

“Grote Molen” Stalhille

Page 2: 2013-3de Doenkere Zeswekentocht - Persartikel

Namens het bestuur

Marie-Paule De Visch, Voorzitter Rustige Bosstappers Jabbeke