2013 - 2014: Wafelbakridderke

24
1 ridderke WAFELBAK BELGIË-BELGIQUE 9600 Ronse BC 31347 VU Lynn Devos Pasteurlaan 38 - 9600 Ronse 3 maandelijks Tijdschrift sept - okt - nov 2013 - 2014 Afgiftekantoor RONSE P911059 KAMPFOTO’S met extra veel kleurplaatjes

description

 

Transcript of 2013 - 2014: Wafelbakridderke

Page 1: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

1

ridderkeWAFELBAK

BELGIË-BELGIQUE

9600 Ronse

BC 31347

VU Lynn Devos

Pasteurlaan 38 - 9600 Ronse

3 maandelijks Tijdschrift

sept - okt - nov 2013 - 2014

Afgiftekantoor RONSE P911059

KAMPFOTO’S

met extra veel kleurplaatjes

Page 2: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

2

Geachte Ridderkesfans,

Aaaaaah de herfst (zucht). Bomen verliezen hun bladeren, we hopen op een zo lang mo-gelijke indian summer, er wordt stilaan al eens een extra fleezeke of sjaal aangetrokken en de benen van de givers worden op een onverwachte zondag-morgen gekweld door de 32 kilometer van de Fiertel in de befaamde en alom gevreesde herfstloop. Nu de overgang achter de rug is kan er weer een spetterend jaar vol plezier en uitdagin-gen beginnen! Een hele hoop vers bloed meldde zich aan bij de scouts, sommigen maakten een eerste tentervaring mee of waren een eerste nachtje weg van mams en paps. Het oudercomité organiseerde een worstenbarbecue en zag dat het goed was, waarvoor dank.Er wordt reeds vollenbak uitge-

keken naar de WAFELENBAK. Naar aloude traditie gaan ook dit jaar de Ridders van de Fier-tel weer de straat op met hun heerlijke wafels. Na een 24uur durende bakmarathon worden deze speciaal voor u aan huis bezorgd, weer of onweer.

De jin kan wederom dit jaar ons hartje ver-warmen met allerlei acties zoals snoep- en wijnverkoop. Ook van klusjes zijn de jinner-kens niet vies: deze

bende krachtpatsers bijgestaan door een vrouw die best haar manne-

tje kan staan, zullen met veel plezier al uw

karweitjes opknappen.De wistges-wedstrijd die door het Ridderke werd uitgeroepen op de overgang werd na een zware titanenstrijd met de jonggidsen dan toch gewonnen door de gid-sen. Zij kregen hun heerlijke, met liefde gemaakte ontbijtje reeds te verorberen. Proficiat!

Wij hopen dit jaar op een over-loop van de capaciteit van onze inbox door jullie massale inspi-ratie die jullie in verslagskes, ridderkes en tekeningen gieten! Alles is welkom [email protected]!Tot schrijfs, jullie allerliefste redactie!

LynnAlice

Sander

Amelieke

Sofie

Gregorio

Page 3: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

3

233456

101113161819212224

Voorwoord ridderkeInhoudstafelVoorwoord OCVoorwoord groepies Wafelenbak en kerstfeestRarara wie benekikKapoenenWelpenKaboutersJonggidsenJonkiesGiversJinVariaAchterwerk

Lynn

Beste scouts, ouders enscoutslievende sympathisanten,

De ‘worsten-BBQ’ van het ou-dercomité was een ongelooflijk succes. Meer dan 200 eters, en dit ondanks het natte dagen vooraf. Door de onverwacht grote opkomst moest men misschien al eens een beetje wachten op een worst van perfecte cuisson, of was er misschien hier en daar iets te kort, maar ik denk dat iedereen toch voldaan was. We zijn blij dat er weer vele nieuwe leden zijn bijgekomen. Dit is het bewijs dat jeugdbewegingen nog steeds een belangrijke vrijetijds-besteding zijn voor onze kinde-ren. ‘Spelen, bovenal en OVERAL’ is een must!

We moeten dit jaar afscheid ne-men van Griet. Zij heeft de liefde in Brugge gevonden en is

haar hart daarginds gevolgd. Bedankt voor je jarenlange inzet. Maar niet getreurd, we zijn ver-heugd te mogen zeggen dat het team van het oudercomité is ge-groeid met 5 nieuwe leden: Wim en Anja Demyttenaere (ouders van Mona en Lola), Carl en Els Gysbrechts (ouders van Robin) en Mieke Van Damme (mama van Rosanne). De toekomst is verzekerd!

En aan alle scoutsleden en leiding wens ik een ‘formidable’ scoutsjaar toe!

Vele groeten,

Het oudercomité: Anja, Anne-Marie, Carl, Els, Gwen, Hans, Jean-Marie, Kurt, Marie-Anne, Mieke, Nico, Wim en Peter

Page 4: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

4

Beste lezertjes,

Nu ons werkjaar goed gestart is, we vele nieuwe vriendjes hebben mogen verwelkomen en we weer gewoon zijn om elke zondagochtend vroeg op te staan, is de herfst weer in het land. Die brengt traditiegetrouw niet alleen val-lende blaadjes en Halloween met zich mee. Ook onze jaarlijkse wafelbak staat weer op het programma. Jullie enthousiaste leiding zal dan met heel veel plezier 24u lang achter de

wafelijzers staan. Waarna we dan allen tezamen op zaterdag 2 november deze 10.000 wafels van deur tot deur aan onze Ronsische medeburgers gaan verkopen. Met de opbrengst hiervan kunnen wij dan niet alleen een goed werkjaar verzekeren, maar kunnen we ook een goed doel steunen. Dit jaar zal 10% van onze winst naar Levensloop Ronse gaan.

Scouteske groeten, De groepsleiding

KERST ANDERS BEKEKENDe kerstdagen komen er weer aan, en ik heb geen zin om melig te doen over hoe mooi het leven wel niet kan zijn onder een betoverende hemel vol witte vlokjes en de gezelligheid van het familiegebeuren.Wat is kerstmis eigenlijk? En waarom heeft het voor zoveel mensen een speciale plaats in het hart?(Of in de lever..) Oorspronkelijk is het de geboorte van een bebaarde man, Jezus. Jezus was nen hele schonen, idealistische mens die veel controverse heeft gestart in zijnen tijd. Maar om da ieder jaar weer opnieuw te vieren dat hij 2014 jaar geleden

geboren is, dat vind ik straf ze! Heeel straf! Kzou u daarom allen een warme oproep willen doen om dit jaar nekeer kerst te vieren op een andere ma-nier! Terwijl ge de kalkoen aansnijdt of u lekker des-sertke verorbert, aub lieve mensen, denk dan eens aan ALLE andere mensen die ooit nekeer geboren zijn. Gewoon om de overcompensatie van aandacht da Jezus nu al die jaren al krijgt, een beetje te neu-traliseren, en volgend jaar moogt we weer op Jezus klinken! Danku!

Een ruimdenkend redactielid

Page 5: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

5

WAFELENBAKZATERDAG 2 NOVEMBER

kerstfeestjeZATERDAG 21 DECEMBER

Wanneer doen we iets voor elkaar? Wanneer komt de kerstscout?

WAT? Een kleine attentie naar een meisje of een jon-gen die niet te veel geld gekost heeft. Snoepjes zijn niet meer zo origi-neel.

WIE WANNEER ?De kleintjes op 21 december van 17u tot 19u30 op Emmaüs.

De grote takken ver-zamelen van 20u tot 22u30 op Emmaüs.

Eindelijk is het weer zover !De alom bekende wafelbak van onze scouts! Tijd om te smullen en te werken!

DE BAKOp vrijdag 1 november vroeg in de nacht worden de wafel-ijzers al verwarmd in de lokalen op Carrick en bereiden we het speciale recept van onze enige echte scoutswafels voor. De Jin vliegt er al vroeg in, zodat om 8u ’s morgens oudleiding, het ou-dercomité en de leiding kunnen helpen. We bakken de hele dag en nacht door. Kom dus zeker eens kijken als je wilt!Vele handen maken licht werk. Er kan ook al een keertje ge-proefd worden van de heerlijke wafels.

VERKOOPOp 2 november trekken we de straten op om onze versgebak-ken wafels te verkopen.

Grote takken Alle jongverkenners, jonggidsen en givers worden verwacht op Emmaüs om 9u00, in uniform. De grote takken worden alle-maal verwacht met de fiets, een grote rugzak en/of een bak op de bagagerek, wat uiteraard nog beter is !

Kleine takkenDe kapoenen, kabouters en wel-pen verwachten we om 9u30 op Emmaüs. Enthousiaste ouders die onze jonge verkooptalenten enkele uurtjes willen rondvoeren zijn zeker welkom!

Hotdogs‘s Middags verkoopt de Jin hot dogs en een drankje aan schap-pelijke prijzen. Een hot dog kost 1 euro en een verfrissend drankje 0.50 euro

AfloopAls iedereen goed verkoopt hopen we tegen 16u gedaan te hebben. Uiteraard kan dit zelfs sneller gedaan zijn als we ons uiterste best doen. Maar soms kan het ook later zijn: Als het weer wat tegenvalt, klanten die misschien wat moeilijk doen, fiets pech, etc

Nog vragen?Zou u graag helpen bakken, maar u weet niet wat dat inhoudt, u zou wel willen komen, maar u wilt niet in de weg lopen, u zou misschien wel willen rijden op zaterdag, maar u weet niet wie u daarvoor moet contacteren? Heeft u deze of nog andere vragen?

Aarzel dan zeker niet om te mailen naar de groepsleiding. [email protected] Wij antwoorden zo snel mogelijk!

Eén lichtje is sterkerdan alle duisternis

ter wereld

Page 6: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

6

rara wie benekik:HET GROTE KEN-U-LEIDING SPELJe moet de foto met de juiste totemnaam en beschrijving linken. Meerdere antwoorden kunnen.Er zijn enkele instinkertjes, kun jij ze vinden? Hier is een voorbeeldje. (Vergeet de redactie niet!)

Klein, maar zeg niet schattig, anders krijg je een vurig betoog terugge-kaatst!

Grenzen zijn niet zo mijn ding.

Ik ben het ‘wijze’ water # Selfiequeen

Mocht het marcelleke als voetbaluniform ingevoerd worden, stem ik voor. #Marcelleke#Pitouke

Ik hou van camouflage-pakken en de arm der wet.

Dit jaar geüpgraded tot stamhoofd.

Ik ben de laatste bever van de groep.

• EIGENZINNIGE LEEUWERIK

• VREEDZAME KEA

• DOORDACHTE GNOE

• TEMPERAMENT-VOLLE GNOE

• zweverig roodborstje

• bedrijvige SECRETARIS-

VOGEL

• vurige wasbeer

Ik doe graag Samson na.

Ik sta altijd klaar voor iedereen.

Ik zing heel graag en heel goed.

Page 7: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

7

• GOEDHARTIGE SLANGEN-

HALSVOGEL

• gevolgde saki

• zorgzaam hert

• stokstaartje

• verwonderde coscoroba

• SpitsVOGEL

• onverschrok-ken lijster

• begaafde bergbever

Ik ben zonder vrees en race door het leven.

Ik ben een echte fietsheld maar je moet mij nog be-ter leren kennen.

Ik kan mijn mannetje staan bij het moshpitten.

Uiteraard oprichter van de jommekesclub. Desalnietemin. Heeft foeriers naar foerage omgevormd.

Ik ben de enige vrouw tussen allemaal mannen.

They call me...

De meest verwonderde van de Riekestraat.

Veiligheid voor alles. De K.O.K. De kok.

Ik dans graag op Lady Gaga en speel gitaar.

Mijn activiteiten zijn altijd geniaal en superorigineel.

Kortweg ja of nee antwoorden opingewikkelde vragen.

Ik speel viool.

Mijn naam rijmt op Sifaka

Page 8: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

8

• dromerige wouw

• zachtaardige palmtortel

• ondernemende sneeuwuil

• significante spits-

snuitdolfijn

• genietende ibis

• Speels winterkoninkje

• fijngevoelige poedel

• betrouwbare sneeuwstorm-

vogel

Ik heb een grote lach, lang haar en een zus bij de leden.

Ik ben van de kleintjes naar de grootjes overgestapt, waar ik meer thuishoor qua lengte # visvoer

Ash is mijn trainer en ik ben naar Saint-Sauveur moeten uitwijken.# Marcelleke

Ik rijm op meloen en kampioen (en ook nog op pompoen, katoen, seizoen, harpoen en fatsoen).

Ik ben moeilijk, zoals mijn haar!

Ik ga van nul tot DOL enthousiast in 1,25 seconden.

Een zanger met blauwe kijkers op wieltjes.

Choreograaf van dienst met een hoog ‘hunk’ gehalte.

Waf waf!

Ik sloof mij keihard uit voor dit scoutskrantje

Page 9: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

9

• LEVENSLUSTIG WINTERKONINKJE

• kritische sneeuwuil

• goedlachse herdwick

• totemloze gladys

• energiek luipaard

• subtiele knappe

indringer

• verstandige secretaris-

vogel

• enthousiaste jasana

Ik hou van avontuur maar ook heel veel van fiets-helden.

Ik kom uit een scouts-familie en qua stem kan je mij niet gemakkelijk van mijn broer onderscheiden.

Volgende keer zal ik zeker wel op de ridderkes- vergadering aanwezig zijn.

ik was even op pensioen maar ben nu terug!# judo

Mijn familienaam is een plant.

Ik heb duizenden kinderen naar de scouts gelokt met mijn groene vingers maar heb niets met scouts Ronse te maken.

Al lachend dans ik door het leven.

Schrijf mijn naam met een H en ik vermoord je!# Marcelleke

Mijn familienaam is een huisdier.

Ik heb maar een half kapsel.

Ik hou heel erg veel van mijn vriendjes, geen feest zonder vriendjes!

Ik heb een liefje in de leiding.

Page 10: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

10

KALENDER02/11 Wafelbak10/11 Riddervergadering17/11 Paralimpysche spelen24/11 Hollywood vergadering

01/12 Sinterklaas08/12 Circus15/12 Zwemvergadering21/12 Kerstfeestje

11/01 Vredeseilanden

Page 11: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

11

Page 12: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

12

KALENDER02/11 Wafelen10/11 Gotta catch ‘em all-vergadering17/11 Gezelschapspelmaardangroter-vergadering24/11 Junglevergadering

01/12 Sinterklaasvergadering08/12 Vanzoekertjezoeknaarvinderkevind-vergadering15/12 Sneeuwvergadering, of toch niet?-vergadering21/12 Kerstfeestje, joepie de poepie!

11/01 Vredeseilanden

Page 13: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

13

Page 14: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

14

KALENDER02/11 Woefelbak10/11 Geen vergadering17/11 De laatsten zullen de eerste zijn-vergadering24/11 Wellness-vergadering

01/12 Sinterklaas-vergadering08/12 Kookvergadering15/12 Zotte doos-vergadering21/12 Kerstfeestje

11/01 Vredeseilanden

Page 15: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

15

Page 16: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

16

Page 17: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

17

KALENDER02/11 Wafelbak10/11 Geen vergadering17/11 Flanders field24/11 Verleg je grenzen

01/12 Sinterklaas08/12 Bliksemschicht15/12 De 4 biggetjes21/12 Kerstfeestje

11/01 Vredeseilanden

Hallo,Zondag 6 okt 2013 was het scoutsvergadering. Freya, Jeroen en Elias waren er. Toen dat ik ze zag in die rare pakjes dacht ik in mezelf van OMG die zijn weeral zo cool verkleed. Het was echt mega cool!Maar bon, nu even over het spel. Het was wel leuk zo monopoly in het echt. De leiding had een supermooi monopolybord gemaakt. Een gekke foto nemen was het allerleukste. Ja, dat was het ongeveer éh. O ja, en het was leuk om in de gevangenis te zitten. Dan mocht je het pingpongballetje naar de "leiding" blazen. En natuurlijk proficiat aan De roze smurfen.

Xoxo Orfee, de mooiste, leukste, tofste, grappigste, en nog veel meer positieve woordjes

We zijn de jonggidsen, da ziede zoGe kunt er echt niet naast kijkenWe fietsen door de stad, op onze véloElk jaar is er een wafelbak,dan gaan we rond met onze fietsom wafels te verkopen.Ja voor een heel goed doel.

We zetten door, we geven niet op.Zo geraken we aan de top.We zijn heel zot, ja, echt geschift.Da is gewoon zoals het is

We zetten door, we geven niet op.Zo geraken we aan de top.We zijn heel zot, ja, echt geschift.

We hebben jonggidsenpower,de kracht, om alles te doen.Ja, we zijn de beste,en laten dat horen!

SCOOUUTS!Luider, luider dan de rest.Want wij zijn de beste,en laten ons horen!

JONGGIDSEN!SCOUTS!JONGGIDSEN!

We laten on horen!SCOUTS!

Jonggidsen-power!

(Op het deuntje van Katy Perry - Roar)

Page 18: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

18

KALENDER02/11 Wafelbak10/11 Geen vergadering17/11 Smikkelsmul-vergadering24/11 Wees minder tam-vergadering

01/12 Zwarte Pietvergadering08/12 Waterkeplons- vergadering15/12 Bosjesmanvergadering21/12 Kerstfeestje

11/01 Vredeseilanden

Page 19: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

19

giversWist ge dat…

* Bieke gewonnen heeft met het eetgevecht van Johanna * G. een pornonaam heeft * Johanna een poedel is * Mathilde haar bril groter is dan haar hoofd * Hans-Peter zijn arm in groen gips zit * Niek-Killian Bieke levend wil begraven * Cato lijkt op een eenhoorn met haar koplamp * Koebeeste goed smaakt * Er hier 2 vuurtorens zitten * Bieke lomp is

Nachtwake schrijfsel :Het was een mooie avond. Wanneer we tegen een uur of 18 op het kampterrein waren, mochten we direct starten met het verzamelen van hout met pijnlijke voeten, mede mogelijk gemaakt door de 2-daagse. Iedereen was moe en vermoeid maar na het eten van verse soep en boterham-men werd die vermoeide sfeer doorbroken en werd er plaats gemaakt voor nieuwe energie en nieuwsgierigheid. Deze nieuwsgierigheid was natuurlijk aanwezig door de totemisatie die die avond zou plaatsvinden. Enkelen onder ons kre-gen hun totem en enkelen kregen hun adjectief, waaronder ik : ‘Onbevreesde Sifaka’. Veel dank aan de leiding voor alle moeite die ze deden voor de creatieve opdrachten.

Geschreven onder een prachtige sterrenhemel bij een smeulend vuurtje, ergens in de Ardennen. 06/08/2013, 3u53 Onbevreesde Sifaka

MARCELLEKESWEERHoeveel marcellekes zijn er op deze bladzijde te zien?

Page 20: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

20

Ik heb de scouts zien dansen op de markt’t was geweldig en het dansje was de maxIk heb de scouts zien dansen, de scouts zien dansen,De scouts zien dansen op de markt

We waren verkleed als vrouwen op de marktZe lachten maar het maakte ons niet uitWant we zijn de coolste, we zijn de besteWant scouts Ronse is de max !

Glamour AlfabetAccesoiresBling blingClothesD-cupEarringsFamousGlitterHotInternetsen-satieJurkKontLoveMoney

Naughty boyOscarsPopulaire pa-parazziQueenRrrrrrrichSexyTietenUltra-populairVrouwWaxen van okselhaarXoxo Gossip Girllllllll#yolo #swagZ-cup

Scouts alfabetAantredenBospoepersChiro-antiDrugsspelEmmaüsFlamousGroepHandigInternationale scoutsJinKetelmatchLidMarginaal

NachtwakeOvergangPrikkeldraadQubus – Nacht van de Jeugd-bewegingRonseScoutsTotemUurloosVlammetjesWaterpistoolXoxoYoghurtZalug

Wist ge da..* Bieke een tamzak is* Nootjes ’s morgens ook lekker zijn* Dat louise haar lief rost is* Bieke een zieke geest is* Wc’s kunnen stinken* Clara & Elke even groot zijn (1m55)

* Eenden vieze beesten zijn* Lindsay Lindsay Lindsay!* Ja* Nee* Misschien* Oke* Jawel* Swag & yolo* Givers de max zijn

* Marthe tegen een auto heeft gereden* #Deuk* Jorgen stinkt* Bic/stylo* Amber tegen een dranghekken reed* Clara is leuk* Bieke ook* Neen.* Jorgen zijn tong niet

kan plooien, HAHA* Bieke een muts draagt bij marcellekes weer* Emma haar sleutel kwijt was en jorgen hem heeft terug gevonden* Heil Jorgen* Ge moogt niet liegen!!!* Oke.* Bieke haar muts leuk is

KALENDER02/11 Wafelbak10/11 Venesaur vergadering17/11 Charmander-vergadering24/11 Charmeleoon-vergadering

01/12 Charizard-vergadering08/12 Squirtle-vergadering15/12 Wartortle-vergadering21/12 Kerstoise-vergadering

11/01 Vredeseilanden

Page 21: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

21

jin 2013-2014ZIJN HARDE WERK-ERS EN BIEDEN zichzelf AANGelieve te mailen/bellen naar [email protected] en 0477 72 51 75 (Maarten) of 0474 77 74 49 (Jan). Met de feestdagen verkopen we wijn en een jinetentje volgt nog.

JiN 2013 heeft er een prachtige reis op zitten.

Page 22: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

22

L E U K E WEETJES

- De gemiddelde levensduur van een paraplu is anderhalf jaar- Een huisvlieg leeft gemiddeld twee weken- De gemiddelde regenworm heeft 248 spieren in zijn hoofd- Coca-Cola was oorspronkelijk groen- Een badmintonpluimpje moet volgens de officiële Olympische regels veer-tien veertjes hebben.- De Asteekse keizer Montezuma had een neef die Cuitlahax heette. Dat betekent: veel stront.- Er zitten 336 kuiltjes in een profes-sionele golfbal.- De meeste koeien geven meer melk als ze naar muziek luisteren- Je lijdt aan arachibutyrofobie als je bang bent dat er pindakaas tegen je gehemelte blijft plakken.- Jaarlijks overlijden 17 Amerikanen door onkundig gebruik van een Föhn.- Je duimnagel groeit het traagst, de nagel van je middelvinger groeit het snelst.- Een menselijk haar kan een gewicht van 3 kilogram dragen.- In Green, deelgemeente van New York, is het onwettig om tijdens een concert achterwaarts op een voetpad te wandelen en tegelijkertijd nootjes te eten.- Chang is de meest voorkomende achternaam ter wereld.- De jojo was oorspronkelijk een wapen in de Fillipijnen.- Een dag op Venus is langer dan een jaar op Venus. De planeet doet er namelijk 243 aardse dagen over om rond haar eigen as te draaien maar 224 dagen om een rondje om de zon te maken.

varia

WafelwoordzoekerH I P X Z O Q I N E H S W E Y S C L B R W A F E L B A K I S S T E S L A G R O O M A H H L G N M X M O Q N I N P A K K E N O P M E U E O G G E W T M F M E L K E T L M P I O R R R A S E I V C T V P N K S E P E W R I L W X F E E L E L T D E E G A S S I L E I R E C O R D A A N T A L T U E R K Z B P S O L A A H E E O B N E O I T P Y E R H E O I K C E D G P E E E O L Q A O N Q K A W I L E R S N L X C S U I K E R E J R N A W A F E L I J Z E R X X F M E P M E E E H R M S D P E M N R N H N K S T O X Z W O R I T S D

Zoek de volgende woorden: wafels, wafelbak, wafelijzer, bloem, melk, suiker, gist, deeg, bakmara-thon, smulplezier, hemelslekker, goeddoel, mixer, opkloppen, eiwit,

inpakken, verkopen, recordaantal, slagroom, boter

Page 23: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

23

Petit Beurre taartrecept

* 2 pakken petit-Beurre koekjes* 2 soeplepels cacao opgelost in een kop melk (chocomelk dus)* Cacaopoeder naar smaak voor bij de bo-terroom* 250 gram ongezouten boter op kamertemperatuur

* 250 gram bloemsuiker* 100 ml water* 2 eierdooiers* 1 pakje hagelslag

Petit Beurre taart maken1. Eerst en vooral maken we het mengsel dat we tussen de koekjes gaan smeren. Breng het water met de suiker aan de kook, roer goed om en laat inkoken tot een siroop. Laat alles weer afkoelen. Ondertussen kan je de boter die al even uit de frigo gehaald is, omroeren tot hij smeuïg wordt. Roer de eidooiers door de siroop en voeg er beetje bij beetje de boter aan toe onder voortdu-rend roeren. Voeg hier nu naar smaak cacaopoe-der bij. Ziezo, nu heb je boterroom!

2. Dan gaan we over tot het bouwen van ons meesterwerk. Voor een krokante onderlaag, dompel je de onderste koekjes niet in de choco-melk. Leg deze eerste laag koekjes op een platte schotel bedekt met aluminiumfolie en vorm een rechthoek.

3. Besmeer deze onderlaag met een dunne laag boterroom.

4. Bedek deze laag boterroom met een volgende laag koekjes. Deze koekjes dompel je wel onder in de chocomelk. Wel niet te lang, zodat ze niet uiteenvallen.

5. Smeer weer een dun laagje boterroom.

6. Ga zo door met laagjes leggen. Bovenop de bovenste laag koekjes smeer je nog een laag bo-

terroom. Deze bovenlaag kan je dan besprenkelen met de hagelslag zodat de boter-room goed bedekt is.

7. Zet je taart in de frigo en laat 1 nacht opstijven.

wc lectuurOp een dag lekte de kraan, waardoor de bladeren van de boom vielen en zo Bob, de neushoorn, besefte dat het zomer was, toen plotseling de sneeuw begon te vallen en de kraan stopte met lekken en begon de kussen met zijn geliefde, een flesje water van prik&tik en dat allemaal omdat Sjarel een tomaat wou om in te wonen. Om de tomaat te verkrijgen moest hij naar de noordpool trekken en daar een pasgeboren beertje knuffelen.eenmaal in zijn woning aangekomen merkte hij dat gebakken patatjes sneller gaarden in een frigo met de D van uitverkoren premier, die dan nog eens genegeerd werd door de sneeuwkinderen.Toen onze helden eindelijk aankwamen in het kasteel van koning samson, beseften ze dat ze eigenlijk verdwaald waren in Disneyland, op het moment dat Miley Cyrus daar nog werkzaam was.een heus trauma voor teofiel de goudvis, die niet meer wist waar hij zijn water had,en zo eindigt deze uiteenzetting van hoe men uiteindelijk tot een goede regering komt,lariekoek en kwabbernoot.Roger that!

Page 24: 2013 - 2014: Wafelbakridderke

24

www.scoutsronse.be

“SCOUTS RONSE - FOTO’S” op facebook voor de kampfoto’s