2012 - 2013: Wafelbakridderke

28
r i d d e r k e BELGIË-BELGIQUE 9600 Ronse VU Reinout Bevernage Beekstraat 36 - 9600 Ronse 3 maandelijks Tijdschrift Okt - nov - dec 2012 - 2013 Afgiftekantoor RONSE P911059 Wafelbak

description

 

Transcript of 2012 - 2013: Wafelbakridderke

Page 1: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

ridderke

BELGIË-BELGIQUE9600 Ronse

VU Reinout BevernageBeekstraat 36 - 9600 Ronse

3 maandelijks TijdschriftOkt - nov - dec 2012 - 2013

Afgiftekantoor RONSE P911059

Wafelbak

Page 2: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

2

Voor-tekst

Genie

tende

Ibis

Enthousiaste Jasana

Eenzelvige spiesbok

DromerigeWouw

Want een voorwoord zou ...nogal wat kort zijn..

Beste Lezertjes, jong en oud, dik of dun, Met dit tweede riddertje wensen wij u veel fun.Binnenkort is het de superleuke wafelbak,Mike roert stevig door het het deeg met een tak.Deze zin moeten we al #######,net zoals de verslagjes van de ######.Waarom kunnen we niet gewoon een cliche schrijven,gelijk een bende oude gedementeerde wijven.

Lorem ipsem had nog interessanter geweest,(Tatium hilitatquis dit quundae que et estrum-quid qui berro odissincto et, cusapiet mos asped quatiun ditatur ecest, sum es debis.Bus am et es audissequis excero evendignam que parum et aliquam, quidus rectatus etur, eaquatiatur sim ...)We hopen dat Lynn van die degoutante hoest geneest.

De overgangs was immers formidastisch,De rest van het jaar wordt (spastisch) elastisch.We melden u nog dat er kampfoto’s zijn(dan vooral op de facebooksite),En volgende keer reclame van jinwijn.

Met vriendelijke groeten, het redactieteam,Omdat het kan!

Page 3: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

3

Genie

tende

Ibis

blad-wijzer

Voortekst

Bladwijzer

Groepies voorwoord

Oudercomite voorwoord

Zever over de wafelbak

Informatie wafelbak

Kapoenen

Welpen

Kabouters

Jonggidsen

Jongverkenners

Givers

Jinema

Hoe maak je scoutsstoemp?

Tweede cover28

PS 2 = Deze keer is het boekje nog hipper en nog specialer! Door deze techniek sparen we ook nog een dik aantal bladzijden uit. Is dit ridderke te dun naar je goesting? Eigen schuld, je had maar meer verslagjes moeten schrijven! Je moet altijd zo denken, vroe-ger was het riddertje nog droger en saaier, maar de lachwekkende verslagjes en wist-ge’s maakten het dubbel zo leuk! Jammer als dit verloren gaat. Mail daarom naar [email protected]

PS 1 = Er is geen algemene kalender maar elke tak heefteen kalender.

PS 3

= V

erge

et z

eker

de

jinem

a ni

et o

p za

terd

ag 1

7 no

vem

ber!

Page 4: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

4

Wafelbak!

Dat doen we iedere jaar en dit jaar nog beter dan ooit! Waarom dat zo is, omdat wij er dit jaar een hoop meer gaan proberen bakken. We leggen dat lat op 12.000 prachtige verkoopswaardige wafels en hopen ze vervolgens als zoete broodjes te verkopen! Met minder dan heel Ronse voldaan stellen wij ons niet content, wafels voor iedereen!

Verder hebben we nog … De overgang! Dat gaf nogal een wat vonken, een kudde kapoenen die omheen de lokalen van Carrick marcheerde, een zwerm welpen en kabouters die het avontuur van één overnachting misschien niet helemaal omarmden maar er toch een memorabel weekend van maakten. Die vadsige jonkies en minstens even vadsige jonggidsen die veel te ver gefietst hebben dan sociaal geaccepteerd, en zo weer een president gecreëerd hebben voor in de toekomst. De Beren van verkenners en flinke Gidsen, a koedjie-koedjie, jullie hebben dat ook fenomenaal gedaan. We moeten toch niet met voorbeelden smijten hier, iedereen weet dat jullie beter zijn, wees eens wat meer bescheiden. En onze jin’13, jullie hebben er ook wel weer een levenservaring bij, one down, many more to go!

groe-pies

En alsof die 12uur scouts in het eerste weekend van het jaar nog niet bevredigend genoeg was, hebben al heel wat mensen zich direct inge-schreven. Momenteel telt Scouts Ronse dus 125 leden en leiding, en daar komt zeker nog een hoopje bij!

Hoe was het op de dag van de jeugdbeweging!Naar jaarlijkse gewoonte nu ook al een be-roemd fenomeen: ontelbare kinderen in uni-form in het Bruulpark, wonderbaar! Een scouts hier, een FOS ginds, tussen de koffiekoeken een chiromensje, en daar aan de kastanjeboom de franstalige scouts… Jeugd overal en als een wirwar door elkaar. Volgende keer weer!Remember … Gewoon doen!Hoe zit het trouwens met jullie gewoon doen-actie? Wie heeft het al gewoon gedaan? Wie heeft al een verhaaltje voor in het ridderde?! Gewoon doen, omdat het kan/moet/leuk is!!!

Een Stevige linker,De groepies

Page 5: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

5

groe-pies

ouder-comiteBeste scouts, ouders en scoutslievende sympathisanten,

Er zijn op de overgang een massa nieuwe leden bijgekomen, veel nieuwe gezichten, en dit is leuk. De kranten schrijven dat kinderen weer moeten leren buiten spelen. En waar kunnen ze dit zonder problemen? Bij de scouts NATUURlijk! Gewoon DOEN!

De ‘worsten-BBQ’ van het oudercomité was geslaagd. Opnieuw zo een 190 grote en kleine eters. Een halve kilometer worst, 50 kilo aardappelen, een berg sla, tomaten en wortels, en een beetje te-kort aan veel appelmoes: dit is wat er opgesoupeerd is. Enkele kleine buien hebben de sfeer niet gebroken. In één woord samen-gevat: TOP.

Bij deze wens ik Ann nog eens te bedanken voor haar kleurrijke bijdrage in het oudercomité. Haar te drukke professionele agenda maakte het haar echter moeilijk om haar nog ten volle te kunnen inzetten voor het OC. Merci Ann!

En aan alle scoutsleden en leiding wens ik een keitof scoutsjaar toe!Vele groeten,

Het oudercomité: Anne-Marie, Griet, Gwen, Jean-Marie, Kurt, Ma-rie-Anne, Nico en Peter

Page 6: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

6

wafelbak

Kaaswafelprijs!De wafelbak is weer in zicht!De mensen wachten al ongeduldig aan hun deurhal tot die lieve scouts-kindjes langskomen met de teer-geliefde zin “Hallo wij zijn van de scouts en verkopen wafels”. Het antwoord ligt klaar op de ton-gen: “Geef mij maar 3pakjes, lieve kindertjes!”Nu hebben we besloten van dit jaar een nog specialere draai te geven aan deze al zo ‘ingebakken’ traditie. Terwijl iedereen heetgebakerddiscussieert of de wafels nu eerder goudbruin of bruingoud moeten zijn zal de ridderkesredactie stiekem (heeeel stiekem) ergens tussen het bakken door een schel kaas tussen een wafel doormoffelen!Ja ja u hoort het goed, een schel kaas! waarom kaas? Wel dat weten we niet! er is hard gedebatteerd over dit voorwerp, sommigen wouden een wafel in een wafel bak-ken, sommigen wouden een nootje in de wafel bakken, sommigen von-den dan weer een euro beter...Nu leek die schel kaas ons het vei-ligst en het best te herkennen! en zo bewijzen we nog eens onze intercul-turele inslag in scouts ronse! Ja wij houden van Hollanders en hun kaas! Wie nu gezellig een van onze lekkere wafeltjes aan het binnensmikkelen is en zo iets heeft van “Tiens, dat is een speciale wafel! Zouden de Hol-landers hier iets mee te maken heb-ben?”

Het antwoord is NEEN!De Hollanders zit nog steeds veilig in hun noorderlandje! U mag uzelf de hemel inprijzen want u geeft ge-wonnen! En wat dan nog, een van de meest prestigieuze wedstrijden van het land. U heeft namelijk uw eigen gewicht in wafeltjes gewonnen!

Fantastisch, neen? Kom dus zo snel mogelijk naar Emmaüs, (waar de wafelbak doorgaat) Met een be-wijsje van de dokter uiteraard waar je (echte) lichaamsgewicht opstaat!(als er twijfels aanwezig zijn over het echte lichaamsgewicht van de winnende persoon in kwestie zal de politie meteen worden ingescha-keld...)Het ridderkes-team wenst jullie enorm veel succes!

Page 7: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

7

eveneens op Emmaüs. Wij zouden vriendelijk aan de ouders willen vragen of zij deze jonge verkooptalenten kunnen rondvoeren om de wafels aan de man te brengen.

’s MiddagsVoor ’s middags hoeft u geen boterhammen mee te nemen, u hoeft ook geen koude wafels te eten…De JIN zorgt voor eten!1 ¤ DE HOTDOG 0,50 ¤ HET DRANKJE!

’s AvondsWij hopen dat tegen 16u alle wafels de deur uit zijn. Uiter-aard zijn hier verschillende factoren die dit kunnen verhin-deren, slecht weer, moeilijke klanten, de crisis, … wij hopen dat de echte scouts tot het einde blijft, want ons werk is ploegwerk!

Nog vragen?Zou u graag komen helpen bakken, maar u weet niet wat dat inhoud, zou u wel willen komen, maar u wil niet in de weg lopen, zou u misschien wel willen rijden op zaterdag, maar u weet niet hoe u daarvoor moet inschrijven?Heeft u deze of nog andere vragen? Of kan u laten weten wanneer u komt helpen? Aarzel dan zeker niet om te mailen naar de groepsleiding. [email protected] Wij zullen antwoorden met een glimlach. ;-D

nieuw!! BESTEL U WAFELS OP VOORHAND via [email protected] kan voor verdere info Michaël bellen/sms’en op: 0474/69 96 82.

Als de grauwe wind aan onze oortjes bijt en de natte regen in ons gezicht spat… Als de materiaalmeesters begin-nen fluisteren over Ampères en verlengkabels, karton en Ducktape…Dan gaat er een lichtje branden! Als dan ook liters melk, hopen eieren en stofwolken bloem geleverd worden… Dan weet elke Ridder van de Fiertel hoe laat het is!

Wafels bakkenOp 2 november, vroeg in de nacht, starten de deegmakers met het bereiden van het authentieke, speciale, recept van de echte ScoutsWafel. Eveneens vroeg in de ochtend starten we de generatoren om de wafelijzers te laten starten. (zonder generator zit Ronse zonder stroom…)Vanaf 8u (’s morgens) is; oud-leiding, oudercomité, MAAR ook ouders zijn welkom om te helpen met; bakken, knippen, inpakken, … We gaan door tot laat in de nacht, dus aarzel niet om een kijkje te komen nemen.

Wafels verkopen’s morgens op 3 november starten we onze verkoop op Emmaüs (Politieke Gevangene straat).Hiervoor rekenen we op de leden (kinderen tussen 6 en 17jaar). Wij verwachten iedereen in uniform.De jong-gidsen, jong-verkenners en givers worden verwacht met de fiets om 9u00. Voorzie een stevige bak of een goede rugzak om de wafels rond te brengen met veel zorg en liefde. De kapoenen, ka-bouters en welpen worden verwacht om 9u30,

Infor-matie

Page 8: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

8

kapoenen

Het kapoenenlied.Refrein:Kapoenen zijn de leukste tak van ‘t land,tudu tudu tudu tuduWant kapoen zijn is oh zo plezant.tudu tudu tudu tuduKapoen zijn is zo fijn,en Carrick ons terein,doe maar lekker mee met ons refrein.

Refrein

We zijn echt kampioenen,we zijn echt om te zoenen,en hebben ook vuile modderschoenen.

Refrein

Kapoenen zijn echt hartjes,en modder maakt ons zwartjes,en Schele Sven is toch maar een watjeeeeeeuuuh.

Refrein

Page 9: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

9

KalenderOKTOBER

zondag 28 OktoberBosvergadering

NOVEMBERzaterdag 3 november

Wafelbak

zondag 4 november Geen vergadering

zondag 11 november Filmvergadering

zaterdag 17 november Daguitstap!

Info volgt nog

zondag 18 november Geen vergadering

zondag 25 november Geen vergadering

(weekend voor de lei-ding)

decemberzondag 2 december

Sinterklaasvergadering

zondag 9 december Bouwvergadering

zondag 16 december Kookvergadering

zaterdag 22 december Kerstfeestje 17u tot 19u30

zondag 23 december Geen vergadering

januarizaterdag 12 januari

Vredeseilanden

zondag 13 januari Geen vergadering

kapoenen

Page 10: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

10

WELPEN

Page 11: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

11

KalenderOKTOBER

zondag 28 OktoberBosspel! Ouders

gevraagd voor vervoer

NOVEMBERzaterdag 3 november

Wafelbak

zondag 4 november Geen vergadering

zondag 11 november Techniek-vergadering

zondag 18 november Drukspel

zondag 25 november Geen vergadering

(weekend voor de lei-ding)

decemberzondag 2 december

Sinterklaasvergadering

zondag 9 december Frankie vergadering

zondag 16 december Hoop-op-sneeuw

-vergadering

zaterdag 22 december Kerstfeestje 17u tot 19u30

zondag 23 december Geen vergadering

januarizaterdag 12 januari

Vredeseilanden

zondag 13 januari Geen vergadering

WELPEN

Page 12: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

12

kabou-tersOde aan FreyaFreya is kweetnieoe leuk en schattig, behulpzaam, mooi en lief. Ze is leuk, daarom is haar totem vreedzame Kea. Groetjes Emma en Janne.

MINDER ODE AAN ELIASElias is een grote mietje, een setje, schijtbroek, een heel heel heel heel heel heel heel grote nog groter dan de groot-ste bangerik. Elias is een -> LOSER Groetjes Emma Pot.

Page 13: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

13

kabou-ters

Page 14: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

14

Page 15: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

15

KalenderOKTOBER

zondag 28 OktoberVergadering

NOVEMBERzaterdag 3 november

Wafelbak

zondag 4 november Geen vergadering

zondag 11 november Vergadering

zondag 18 november Vergadering

zondag 25 november Geen vergadering

(weekend voor de lei-ding)

decemberzondag 2 december

Sinterklaasvergadering

zondag 9 december Vergadering

zondag 16 december Vergadering

zaterdag 22 december Kerstfeestje 17u tot 19u30

zondag 23 december Geen vergadering

januarizaterdag 12 januari

Vredeseilanden

zondag 13 januari Geen vergadering

Page 16: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

16

jong-gidsen

Overgangaan de meersen

Page 17: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

17

jong-gidsen

Page 18: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

18

Page 19: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

19

KalenderOKTOBER

zondag 28 OktoberKookvergadering

NOVEMBERzaterdag 3 november

Wafelbak

zondag 4 november Geen vergadering

zondag 11 november Filmvergadering

zondag 18 november Zwemmerke-zwem

-vergadering

zondag 25 november Geen vergadering

(weekend voor de lei-ding)

decemberzondag 2 december

Sinterklaasvergadering

zondag 9 december Quiz-vergadering

zondag 16 december Iets-met-sneeuw-

vergadering

zaterdag 22 december Kerstfeestje

20u tot 22u30

zondag 23 december Geen vergadering

januarizaterdag 12 januari

Vredeseilanden

zondag 13 januari Geen vergadering

Page 20: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

20

jong-kies

Page 21: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

21

KalenderOKTOBER

zondag 28 OktoberGregorio for president-

vergadering

NOVEMBERzaterdag 3 november

Wafelenbak

zondag 4 november Geen vergadering

zondag 11 november Leg je wapens neer en geef elkaar een hand

-vergadering

zondag 18 november Voetje-trek en belletje-

lap vergadering

zondag 25 november Geen vergadering

decemberzondag 2 december

Zwarte-Piet-vergadering

zondag 9 december Wereldrecord-

vergadering

zondag 16 december Opwarming-van-de-aarde-vergadering

zaterdag 22 december Kerstfeestje

20u tot 22u30

zondag 23 december Geen vergadering

januarizaterdag 12 januari

Vredeseilanden

zondag 13 januari Geen vergadering

Page 22: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

22

givers

Page 23: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

23

Scouts,

1 woord maar wel 1000 betekenissen.Voor iemand die er niet bij zit, onbegrijpelijk.Scouts, voor ieder van ons is het speciaal.De ene ziet het als een plaats waar je jezelf helemaal kan laten gaan.De ander ziet het als een plek waar je rust vindt.Voor nog iemand anders is het een plek waar je je andere ik vindt.Voor mij is het een plek waar ik mij geen zorgen hoef te maken over dagelijkse dingen.Je gaat op weekend, fietstocht en kamp.Dat zijn voor mij allemaal leuke ervaringen.Dit is mijn laatste groot kamp als lid.Vanaf zaterdag zal het groot kamp enkel herinneringen blijven en zullen er geen nieuwe kampervaringen bij komen als lid.Het kamp, daar keek ik een heel jaar naar uit.Je gaat slapen en staat op met het rustgevende geluid van de beek, je bent 11 dagen één met de natuur, je ruikt naar het vuur, je krijgt een betere band met de medeleden en de leiding.Heel onbewust leer je heel veel bij op kamp.In de scouts heb ik de tijd van mijn leven!

Goedlachse Herdwick (Febe)

Page 24: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

24

Op een zonnige lentedag in April, één april zelfs, staan we weer met veel vreugde op om naar de overzalige scouts te vertrekken.We fietsen vol goede moede richting Emmaus, waar we eerst nog even moeten wachten omdat we niet op een kreet kunnen komen. Na een geniale ingeving van Seba, vertrekken we naar onze opge-geven plaats. Daar aangekomen, voegen Jens en Jana zich bij ons, die de wekker niet hadden gehoord :p.Na een halfjaar te hebben gewacht werd ons het spel uitgelegd en konden we eindelijk beginnen. We reden wat rond, vonden geen paaltjes, reden verder, vonde het paaltje ‘maffia’.Dan reden we weer verder en na een beetje rond gereden te heb-ben, vonde we het paaltje Okapi, we reden terug om de leiding te zoeken en dan kregen we de opdracht om een scoutsverslag te schrijven van min 150 woorden. We hadden pen en papier en ik schreef dit verslag :D Seba is tof, hij is de Godfather lol lol lol lol lol ( ik heb woorden te kort :p )

Ilka van de maffia

Vandaag hebben wij verkocht voor een goed doel van een meneer met een baard en een hoed.Wij verkochten stiftjes aan rare mensen dien eigenlijk geen stiftjes wouden kopen. Maar er waren ook mensen ( hele lieve) die wel stiftjes wouden kopen! Misschien zelf 2 pakjes !We stonden aan een super-markt, een match…We zijn ook een mevrouw van het secretariaat van kso glori-eux tegengekomen. Ze heeft wel niet een bijdrage geleverd. Het was heel er fijn en is zeker voor herhaling vatbaar J

slaapverhaal lizaEr was eens een meisje Zoé, maar ze was niet zomaar een meisje.Ze had een droom: Ze wil superheld worden.Dus besloot ze naar de stad te gaan.Haar ogen vielen direct op een meisje dat haar ijsje schuin hield, waardoor het ijsje dreigde te vallen.Zoé spurtte naar het meisje maar kon haarzelf niet op tijd afremmen waardoor ze tegen het meisje aanknalde.Het meisje lag helemaal onder het aardbeienijs.Oneee, nu heeft Zoé het hele-maal verknalt.Maar Zoé geeft niet zomaar op.Ze stapt verder en kijkt uit naar een nieuwe uitdaging.Ze besluit om naar de nieuwe

bakkerij te gaan.Wanneer ze de bakkerij nadert ziet ze dat er iets aan de hand is. De bakkerij word overvallen!Zoé rent zo hard ze kan maar vlak voor de bakkerij struikelt ze ove een steen.Waardoor de dief kon ontsnap-pen. Nu is ze het beu.Ze kan helemaal geen super-held worden. Ze kan helemaal niet. Zoé voelt zich rot. Ze rent zo snel mogelijk naar huis. Ze wil naar huis om alles uit te huilen.Ze voelt zich zo slecht. Ze kijkt niet goed uit en botst tegen iemand aan, oneee kan het nog erger?Ze helpt de man overeind en biedt haar exuses aan.De man is heel gehaast en onvriendelijk.Nu weet ze het!Het is de dief van de bakkerij!

Page 25: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

25

KalenderOKTOBER

zondag 28 OktoberZoek-de-weg-terug

-vergadering

NOVEMBERzaterdag 3 november

Wafelenbak

zondag 4 november Geen vergadering

zondag 11 november Patattenkanon-vergadering

zondag 18 novemberPikachu-vergadering

zondag 25 november Geen vergadering

decemberzondag 2 december

Dag Sinterklaas-vergadering

zondag 9 december Sneeuwbal-vergadering

Vrijdag 14 decemberVrijdagavondspel 19u30 tot 22u30

zondag 16 december Geen vergadering

zaterdag 22 december Kerstfeestje

20u tot 22u30

zondag 23 december Geen vergadering

januarizaterdag 12 januari

Vredeseilanden

Ze neemt hem stevig vast en belt de politie.De politie is Zoé heel dankbaar, zo dank-baar zelf dat ze Zoé tot heldin van de stad noemen.

Page 26: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

26

jinemaOja! Na een lang jaar gewacht te hebben wegens geen JIN is het nu weer tijd voor JINEMA!= Veel film-, knabbel- en plezierplezier!

WAT? Allemaal samen gezellig een leuke film bekijken met sneukelingen verzorgd door de JIN. wij vragen om 1euro mee te nemen om naar de film te kijken . Daarnaast zal de JIN nog eens hapjes en drinken verkopen ook aan 1 euro het stuk.Dus zorg maar dat jullie goed uitgehongerd zijn want we hebben geen zin dit jaar op reis te gaan naar de Panne…

WAAR? Op emmaus natuurlijk..WANNEER? Zaterdag 17 novemberKleine takken: 16u tot 18u Grote takken: 19u tot 21uHOE? Met de fiets, te voet of met de bus of auto eh!De film wordt op het moment zelf wel nog gestemd. je mag altijd leuke ideetjes doormailen naar [email protected] KOMEN JULLIE IN GROTE GETALLE!!

Vriendelijke groet van jullie enthousiaste JIN

stoemp op scoutse

wijze:

kerst-feestje

Hoera! Zoals elk jaar organiseren we een kerstfeestje. Dit jaar gaat alles door op Emmaüs, en we voorzien zelf een

lekker warm hapje voor iedereen, hou er dus rekening mee op voorhand of achteraf niet meer te veel te hoeven eten.

WAT? Voorzie weer een cadeautje van 2 euro per persoon,

dit wordt weer eens heel erg spannend zeg!

WANNEER VOOR WIE?Van 17u tot 19u30 voor de kleine takken op EmmaüsVan 20u tot 22u30 voor de grote takken op Emmaüs.

Page 27: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

27

ingrediënten: Aardappelen, wortels, prei, ajuin, gehakt, geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat, ei.

hoe ga je te werk1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook. 2. Snij de ajuin, wortels en prei in kleine stukjes en stoof op een zacht vuurtje. 3. Bak het gehakt in de pan. 4. Als de aardappelen gaar zijn: stamp tot puree met een eierdooi-er en wat melk. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. 5. Voeg het gehakt en de gestoofde groentjes bij de puree. Meng alles goed door elkaar. 6. Om de stoemp af te werken: meng geraspte kaas onder de warme stoemp. Doordat deze smelt wordt alles herwerkt tot een heerlijk smeuïg geheel. Als alles goed gaat, smult zelfs de meest neusoptrekkendste kabouter haar hele bord zo snel mogelijk leeg!

Smakelijk!

Het enige èchte re-cept voor stoemp op scoutse

wijze:

Page 28: 2012 - 2013: Wafelbakridderke

Scoutsis cool!