2010 Toyota Autis Full Hybrid brochure NL oktober

52
Auris + Full Hybrid Auris

description

Auris + Full Hybrid Auris 2 De Toyota Auris is naast benzine- en dieselmotoren ook leverbaar met de innovatieve Hybrid Synergy Drive® (HSD). Daarmee biedt de Auris als eerste in zijn klasse de mogelijkheid om te kiezen voor Full Hybrid rijplezier: soepel en sportief, fl uisterstil en buitengewoon efficiënt. Full Hybrid Auris Dynamic. 3

Transcript of 2010 Toyota Autis Full Hybrid brochure NL oktober

Auris + Full Hybrid Auris

2

Toyota Auris: een revolutionaire keuze. De Toyota Auris is naast benzine- en dieselmotoren ook leverbaar met de innovatieve Hybrid Synergy Drive® (HSD). Daarmee biedt de Auris als eerste in zijn klasse de mogelijkheid om te kiezen voor Full Hybrid rijplezier: soepel en sportief, fl uisterstil en buitengewoon effi ciënt.

Full Hybrid Auris Dynamic.

3

De Auris geeft u de keuze uit drie of vijf portieren. Beide varianten onderscheiden zich door een doelmatig en eigentijds design. Daarbij voegt de Auris met Hybrid Synergy Drive® en talloze andere designkenmerken een nieuwe dimensie toe aan deze klasse. 4

Links: Auris Dynamic. Rechts: Full Hybrid Auris Dynamic.

5

Zelfverzekerd. Energiek. Met zijn solide wegligging en levendige rijeigenschappen staatde Auris garant voor puur rijplezier. 6

Full Hybrid Auris Dynamic.

7

Met de Auris geniet u van duurzaam verantwoorde mobiliteit. Dit is te danken aan de nieuwste motortechnologie, waarmee brandstofverbruik en CO-emissies tot een absoluut minimum worden beperkt. Uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Het Stop & Start-systeem, Valvematic en D-4D-F dieselmotoren staan volledig in dienst van uw rijplezier.

Beleef Toyota Optimal Drive.

8

9

Met de Full Hybrid Auris kiest u voor een zeer bijzondere auto. Voor een nieuwe, unieke en plezierige rijervaring. Waarbij u profi teert van de uitzonderlijke effi ciency en gunstige kilometerkostprijs. Ervaar het verschil. Een rijgedrag dat al uw verwachtingen overtreft, met ‘powerFull’ prestaties. Full Hybrid in optima forma.

10

11

Interieur: Full Hybrid Auris Executive.

12

Dankzij zachte materialen en doordachte ergonomie geniet u in het stijlvolle Full Hybrid Auris interieur van een rijervaring op maat.

Kiezen voor kwaliteit.

13

Interieur: Auris Dynamic.

14

De Auris heeft al het comfort en de ruimte om tijdens het rijden zorgeloos de wereld aan u voorbij te zien trekken. De bestuurdersstoel is meervoudig verstelbaar en zelfs op de achterbank kunt u achterover leunen.

Herinneringen aan mooie reizen .

15

De brede carrosserie en lage bodemplaat zijn bepalend voor het veelzijdige interieur. De praktische one-touch bediening voor de stoelen maakthet leven net even gemakkelijker.

16

1.

2.

De bagageruimte van de Full Hybrid Auris is aangepast om plaats te maken voor het hybride batterijpakket.1. Het batterijpakket van de Full Hybrid Auris is weggewerkt in de bagageruimte, waar

deze een volume van slechts 75 liter in beslag neemt.

2. De bagageruimte van de Full Hybrid Auris kan van een accessoire worden voorzien waardoor er een volledig vlakke laadvloer ontstaat.

17

Om de bestuurder en passagiers te beschermen, beschikt elke Auris standaard over zeven airbags. Wat u echter niet kunt zien, is dat de Auris op tal van verschillende manieren bijdraagt aan uw veiligheid en rijgemak. Geavanceerde systemen voor remmen en Traction Control worden bijvoorbeeld gecombineerd met robuuste materialen en moderne technologie die de kans op letsel in geval van een aanrijding drastisch reduceren.

Optimale veiligheid en volledige gemoedsrust. De Auris blijft immers een Toyota.

18

19

Toyota Optimal Drive. Een innovatief motorengamma, gericht op de beste balans tussen een lager brandstofverbruik en geringe CO-emissies zonder concessies te doen aan vermogen en rijplezier.

20

Voor de Auris werd een reeks ingenieuze motortechnologieën en transmissies ontwikkeld, met compacte afmetingen, lichtgewicht materialen en een effi ciëntere verbranding. Deze innovaties komen voort uit Toyota’s fi losofi e om producten voortdurend te optimaliseren. De benzine- en dieselmotoren van de Auris zijn hierop geen uitzondering.

De 1.3 VVT-i benzinemotor koppelt een uniek laag brandstofverbruik aan voortreff elijke rijeigenschappen. Het Stop & Start-systeem* schakelt bij stilstand automatisch de motor uit. Het resultaat: geen emissies, geen bijgeluiden en geen trillingen.

De 1,6 liter Valvematic benzinemotor is voorzien van de nieuwste VVT-i kleppentechnologie. Daarmee profi teert u van een levendiger rijgedrag, een lager brandstofverbruik en dito CO-emissies, met bovendien meer vermogen en een hoger koppel.

De verfi jnde 1,4 liter en 2,0 liter D-4D-F dieselmotoren zijn uitgerust met geavanceerde Common Rail technologie waarmee zowel het vermogen als het koppel aanzienlijk toenemen. De 2.0 D-4D-F motor levert tussen 1.800 en 2.400 tpm bijvoorbeeld een koppel van 310 Nm en heeft een vermogen van 93 kW (126 pk) bij 3.600 tpm. De uitstoot van schadelijke stoff en wordt daarentegen tot een minimum beperkt, waardoor de 1.4 D-4D-F krachtbron uitblinkt door een bijzonder lage emissie.

* Het Toyota Stop & Start-systeem is ontwikkeld om onder bepaalde omstandigheden te functioneren. Vraag uw Toyota dealer om meer informatie.

21

Hybrid Synergy Drive® – Full Hybrid rijplezier.De geavanceerde Full Hybrid aandrijfl ijn van de Full Hybrid Auris bestaat uit een intelligente combinatie van twee elektromotoren en een 1,8 liter VVT-i benzinemotor. Inmiddels hebben wereldwijd meer dan twee miljoen Toyota-rijders kennisgemaakt met deze betrouwbare technologie.

Minstens zo belangrijk voor de effi ciënte prestaties zijn de vloeiende vormen van de carrosserie, die bijdragen aan de laagste Cw-waarde in deze klasse.

Het resultaat is een sportieve en fl uisterstille rijervaring die nog eens wordt versterkt door een automatische CVT-transmissie.

1,8liter benzinemotor

Geavanceerde hybride technologieDeze technologie staat garant voor een superieur vermogen, waarbij de effi ciency van elkeafzonderlijke krachtbron maximaal wordt benut. Wanneer alleen de elektromotorenzijn ingeschakeld, bent u verzekerd van fl uisterstil en emissievrij rijplezier.

Krachtige effi ciencyDe compacte en lichtgewicht 1,8 liter VVT-i motor onderscheidt zich door zijn krachtige effi ciency. Dit komt onder meer tot uiting in een maximum koppel van 142 Nm bij 2.800–4.400 tpm.

Aansprekende prestaties De Full Hybrid Auris beschikt over een gecombineerd vermogen van 100 kW (136 pk), zodat u bij elke snelheid verzekerd bent van aansprekende prestaties.

100kW (136 pk)

22

23

Optimale brandstofeffi ciencyDe Full Hybrid indicator op het dashboard helpt u om zo zuinig mogelijk te rijden. Op de indicator zijn vier verschillende gebieden te onderscheiden:

– Charge: ter indicatie dat het batterijpakket tijdens het remmen met regeneratieve energie wordt bijgeladen.

– Hybrid ECO: ter indicatie van een nog lager brandstofverbruik door middel van licht gasgeven.

– ECO: ter indicatie van een laag brandstofverbruik door middel van gedoseerd accelereren.

– Power: ter indicatie van een hoger brandstofverbruik als gevolg van snel accelereren.

De ECO Driving Indicator licht bovendien op, op momenten dat u zuinig rijdt.

Optrekken

Tijdens het optrekken en rijden met lage snelheden wordt de Full Hybrid Auris alleen aangedreven door de elektromotor. Bij het optrekken bent u verzekerd van een krachtige acceleratie.

Voordelen Emissievrij, geen brandstof-verbruik en fl uisterstil rijcomfort.

Hybrid Synergie Drive® – eenvoudig rijplezier.De innovatieve Full Hybrid aandrijfl ijn bepaalt op basis van de rijomstandigheden welke krachtbron op dat moment het meest geschikt is. Daarbij maakt het systeem automatisch een keuze tussen de benzine- of elektromotor, of een combinatie van beide. Het beschikbare vermogen wordt optimaal benut, zodat u op elk moment verzekerd bent van de best mogelijke prestaties en effi ciency. Opladen van het batterijpakket geschiedt automatisch door middel van regeneratief remmen (dit begint al bij het loslaten van het gaspedaal) of via de benzinemotor. Bijladen van het batterijpakket via een externe stroomaansluiting is dan ook niet nodig. Behalve de normale rijstand kunt u de mogelijkheden van de Full Hybrid Auris tijdens het rijden ten volle benutten door te kiezen voor de standen EV, ECO of Power:

– Kies EV om met elektrische energie volledig emissievrij en geruisloos te rijden.

– Kies ECO voor een optimale mix van prestaties en effi ciency.

– Kies Power voor maximaal vermogen.

Charge area

Hybrid ECO area

Power area ECO Driving Indicator

ECO area

24

Snel accelereren

Wanneer u over extra vermogen wilt beschikken, bundelen de elektromotoren en de benzinemotor de krachten voor maximale prestaties.

Voordelen Dynamische prestaties en optimale effi ciency.

Kruissnelheid Afremmen Stoppen

Tijdens het rijden met constante snelheid maakt de aandrijfl ijn optimaal gebruik van de elektromotoren en de benzinemotor. De verdeling van het vermogen wordt automatisch op de rijomstandigheden afgestemd.

Voordelen Zeer zuinig rijgedrag, minder motorgeluid en sportievere prestaties.

Het krachtige batterijpakket wordt opgeladen tijdens onder andere het remmen, zodat voldoende energie beschikbaar is om de elektromotor aan te drijven.

Voordelen De lading van het batterijpakket blijft te allen tijde op peil. Handmatig opladen is niet nodig.

Zodra de auto stilstaat, worden de benzinemotor en elektromotoren automatisch uitgeschakeld. Daarmee bespaart u brandstof en reduceert u schadelijke emissies.

Voordelen Geruisloos en emissievrij.

25

Maak een keuze uit de reeks effi ciënte, krachtige motoren voor de Toyota Auris, met onder meerde Hybrid Synergy Drive® of Toyota Optimal Drive.26

Handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen.

Leverbaar voor:– Auris Comfort– Auris Aspiration– Auris Dynamic

6-traps Multi-Mode Transmissie.

Leverbaar voor:– Auris Comfort– Auris Aspiration– Auris Dynamic

CVT automatische transmissie.

Leverbaar voor:– Full Hybrid Auris

Aspiration– Full Hybrid Auris

Dynamic– Full Hybrid Auris

Executive

Handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen.

Leverbaar voor:– Auris Comfort– Auris Aspiration

Handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen.

Leverbaar voor:– Auris Aspiration– Auris Dynamic

1.6Dual VVT-iValvematic Benzine

1.6Dual VVT-i Valvematic Benzine M-MT

1.8Full HybridCVTBenzine

1.4D-4D-F Diesel

2.0D-4D-F Diesel

97 kW(132 pk) (132 pk) (136 pk) (90 pk) (126 pk)

160 Nm

97 kW

160 Nm

100 kW

142– 207 Nm

66 kW

205 Nm

93 kW

310 Nm

Handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen.

Leverbaar voor:– Auris Comfort– Auris Aspiration

73 kW(99 pk)

132 Nm

Vermogen

Koppel

1.3VVT-i Benzine

27

Auris Comfort Een ruime, comfortabele auto met een verrassend rijke standaarduitrusting.

28

Belangrijkste kenmerken – 15" stalen velgen met wieldoppen op 1.3 en

1.4 D-4D-F (16" op 1.6)– Comfort interieurbekleding donkergrijs– Lederen stuurwiel en pookknop– Audiobediening op het stuurwiel– Optitron instrumentarium– Airconditioning, handbediend– Radio/CD-speler met 4 speakers, MP3- en

USB-aansluiting – Stuurwiel in hoogte en diepte verstelbaar – Elektrisch bedienbare ramen vóór– Middenarmsteun met opbergvak– 60/40 deelbare en neerklapbare achterbank– 10 mm verlaagd onderstel (alleen 1.4 D-4D-F)– Elektrisch bedienbare buitenspiegels (verwarmd)

met geïntegreerde richtingaanwijzers– Dakspoiler– 7 airbags

Opties– Vehicle Stability Control i.c.m. Traction Control– Geïntegreerd Full Map navigatiesysteem TNS510

met Bluetooth®– Lederen bekleding

Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en opties verwijzen wij u graag naar de prijslijst.

29

Auris Aspiration Net even meer comfort met Climate Control, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter en het gemak van elektrisch inklapbare buitenspiegels.

30

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. Auris Comfort)– 16" stalen velgen met wieldoppen (15" op 1.4 D-4D-F)– Aspiration interieurbekleding donkergrijs– Radio/CD-speler met 6 speakers, MP3- en

USB-aansluiting– Climate Control met gescheiden zones vóór*– Cruise Control met snelheidsbegrenzing§

– Elektrisch bedienbare ramen vóór en achter– Portiergrepen in carrosseriekleur– Elektrisch inklapbare buitenspiegels in

carrosseriekleur, geïntegreerde richtingaanwijzers– Armsteun achter– Mistlampen vóór

Opties– Vehicle Stability Control (VSC) i.c.m.

Traction Control (TRC)– Geïntegreerd Full Map navigatiesysteem TNS510

met Bluetooth®– Lederen bekleding– Stoelverwarming beide voorstoelen (alleen i.c.m.

lederen bekleding)

* 1 zone op 1.4 D-4D-F. § Alleen beschikbaar op 1.6 VVT-i en 2.0 D-4D-F. Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en opties verwijzen wij u graag naar de prijslijst.

31

Auris Dynamic Optimaal gebruiksgemak en een esthetisch design, met Smart entry systeem met startknop, Bluetooth® en 16" lichtmetalen velgen.

32

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. Auris Aspiration)– 16" lichtmetalen velgen– Dynamic interieurbekleding donkergrijs– Radio/CD-speler met 6 speakers, Bluetooth®,

spraakbediening, MP3- en USB-aansluiting– Smart entry systeem met startknop– Vehicle Stability Control (VSC) i.c.m.

Traction Control (TRC) – Parkeerhulpcamera achter met display

in binnenspiegel– Regen- en lichtsensor– Automatisch dimmende binnenspiegel

Opties– Geïntegreerd Full Map navigatiesysteem TNS510

met Bluetooth®– Lederen bekleding– Stoelverwarming beide voorstoelen (alleen i.c.m.

lederen bekleding)

Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en opties verwijzen wij u graag naar de prijslijst.

Optioneel 33

Full Hybrid Auris AspirationAls basisversie heeft de Full Hybrid Auris Aspiration een royale uitrusting. Een radio/CD-speler met 6 speakers en een USB-aansluiting is bijvoorbeeld standaard, evenals 15" lichtmetalen velgen en elektrisch inklapbare en verstelbare buitenspiegels.

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. Auris Comfort)– 195/65 R15 lage-weerstandsbanden– 15" lichtmetalen velgen– Portiergrepen en buitenspiegels in carrosseriekleur– Mistlampen vóór– Climate Control 1 zone– Vehicle Stability Control (VSC) i.c.m.

Traction Control (TRC)– Startknop, EV, ECO en PWR schakelaar– Elektrisch bedienbare ramen achter, one-touch– Cruise Control zonder snelheidsbegrenzer– LED dagrijverlichting– Elektrisch inklapbare buitenspiegels– Bandenreparatieset – Blauwe Optitron meters

Opties– Geïntegreerd Full Map navigatiesysteem TNS510

met Bluetooth®– Lederen bekleding– Stoelverwarming beide voorstoelen

(alleen i.c.m. lederen bekleding)

Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en optiesverwijzen wij u graag naar de prijslijst.

34

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. Full Hybrid Auris Aspiration)– 215/45 R17 lage-weerstandsbanden– 17" lichtmetalen velgen– Regen- en lichtsensor– Automatisch dimmende binnenspiegel– Parkeerhulpcamera achter met display in

binnenspiegel– Smart entry met startknop– Bluetooth® handsfree systeem met spraakherkenning

Opties– Sunroof– Geïntegreerd Full Map navigatiesysteem

met Bluetooth® i.c.m. parkeersensoren en achteruitrijcamera

– Lederen bekleding– Stoelverwarming beide voorstoelen

(alleen i.c.m. lederen bekleding)

Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en optiesverwijzen wij u graag naar de prijslijst.

Full Hybrid Auris DynamicMet de Full Hybrid Auris Dynamic kiest u onder meer voor 17" lichtmetalen velgen, een licht- en regensensor en een praktische parkeerhulpcamera met display in de binnenspiegel.

35

Full Hybrid Auris ExecutiveDe Full Hybrid Auris Executive is standaard uitgerust met elegante Alcantara® bekleding, een Full Map navigatiesysteem, een parkeerhulpcamera met display in het navigatiesysteem, parkeersensoren achter en een audiosysteem met Bluetooth® musicstreaming.

36

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. Full Hybrid Auris Dynamic)– Alcantara® bekleding– Full Map navigatiesysteem– Parkeerhulpcamera achter met display

in navigatiescherm– Parkeersensoren achter– Bluetooth® musicstreaming i.p.v. USB-aansluiting

Opties– Sunroof– High Intensity Discharge (HID) Xenon koplampen– Lederen bekleding– Stoelverwarming beide voorstoelen

(alleen i.c.m. lederen bekleding)

Voor een compleet overzicht van het uitrustingsniveau en optiesverwijzen wij u graag naar de prijslijst.Sunroof optioneel

37

Velgen en bekleding voor de Auris Velgen en interieurbekleding om de Auris af te stemmen op uw eigen smaak.

16" lichtmetalen velgenStandaard voor AurisDynamic

16" stalen velgen met wieldoppenStandaard voor Auris Comfort (1.6 VVT-i)

16" stalen velgen met wieldoppenStandaard voor Auris Aspiration (1.3 VVT-i, 1.6 VVT-i en 2.0 D-4D-F)

15" stalen velgen met wieldoppenStandaard voor Auris 1.4 D-4D-F en 1.3 VVT-i Comfort

Donkergrijze stof Standaard voor Auris Aspiration

Donkergrijze stof Standaard voor Auris Comfort

Donkergrijze stof Standaard voorAuris Dynamic

38

Velgen en bekleding voor de Full Hybrid Auris

15" lichtmetalen velgenStandaard voor Full Hybrid Auris Aspiration

17" lichtmetalen velgenStandaard voor Full Hybrid Auris Dynamic en Executive

Donkergrijs Alcantara®Standaard voorFull Hybrid AurisExecutive

Donkergrijze bekleding met blauw accentStandaard voor Full Hybrid Auris Aspiration en Dynamic

39

Kleuren Kies de kleur die past bij uw persoonlijke smaak.

*Metallic lak . § Niet leverbaar voor Full Hybrid Auris.

040 Pure White

209 Night Sky Black*

8S6 Pacifi c Blue*

1F7 Ultra Silver*070 Pearl White (Parelmoerlak, exclusief voor Full Hybrid Auris)

3R3 Barcelona Red*§

8T7 Island Blue*§

1G3 Ash Grey*§

8S1 Frost Blue*

9AK Dark Purple§

40

Full Hybrid Auris Dynamic in Pearl White.

41

AccessoiresMet de originele accessoires voor de Auris heeft u de mogelijkheid om uw auto volledig op uw persoonlijke smaak en wensen af te stemmen. Een fraaier uiterlijk? Nog meer gebruiksgemak? De diverse accessoires zijn met zorg samengesteld, zodat u maximaal profi jt heeft van uw keuze.

01 Ornament achterklep, chroom (beschikbaar op Full Hybrid)02 Instaplijstenset (beschikbaar op Full Hybrid)03 Uitlaatsierstuk

04 Bumperprotectors vóór (beschikbaar op Full Hybrid)05 Bumperprotectors achter (beschikbaar op Full Hybrid)06 Laadvloerbescherming07 Rubberen vloermatten (beschikbaar op Full Hybrid)

Individuele stijl zit in de details. In subtiele accenten waarmee u een mooie en goed ontworpen auto volledig naar uw hand zet. De Chroom serie van de Auris geeft het design van uw auto bijvoorbeeld net dat beetje extra.

Deze accessoires zijn met het oog op extra gebruiksgemak. Uw Auris wordt extra beschermd tegen kleine beschadigingen. En tegen stof en modder. Met deze accessoires bent u er zeker van dat uw Auris altijd goed wordt verzorgd, waar uzich ook bevindt.

Chroom serie Bescherming en bagage

04

06 07

01

02 03

05

42

08 Dakspoiler09 Aluminium pedalen 10 Grille spoiler11 16" of 17" lichtmetalen velg Podium in zilver of mat grijs

12 Voorspoiler 13 Achterspoiler14 Side skirts

Zowel het interieur als de carrosserie krijgt met deze accessoires een onmiskenbaar sportieve uitstraling. Lichtmetalen sportpedalen, opvallende 16" lichtmetalen velgen, een voorspoiler en een aerodynamisch gevormde dakspoiler leggen de nadruk op kracht en prestaties.

Met zijn elegante contouren weet de Auris overal de blikken op zich gericht te krijgen. Deze accessoires geven aan het eigentijdse design een extra dimensie. Subtiele side skirts en een voor- en achterspoiler geven uw auto een sportieve stroomlijn.

Extra sportiviteit

12

14

08

10

1309

11

43

Euro NCAP Een onafhankelijk testprogramma waarmee het veiligheidsniveau van nieuwe auto’s wordt beoordeeld. Elke geteste auto ontvangt een score van één tot maximaal vijf sterren. De auto’s worden beoordeeld op inzittendenbescherming, kindveiligheid, voetgangersveiligheid en het algehele niveau van veiligheidsvoorzieningen. De Auris behaalde bij crashtests in 2006 de maximale score van vijf sterren.

Woordenlijst Maak kennis met de technologie van de Auris.

High Intensity Discharge (HID) Xenon koplampenHID Xenon koplampen verbruiken minder energie en zijn meer dan twee keer zo fel vergeleken met halogeen verlichting. Dit zorgt voor meer veiligheid tijdens nachtelijke ritten en in het bijzonder in combinatie met slecht weer. De herkenbare koplampen beschikken over een systeem dat de lichtstraal automatisch aanpast om verblinding van tegenliggers te voorkomen.

Regensensor en lichtsensorDe regensensor schakelt automatisch de ruitenwissers in en stemt de interval van de ruitenwissers af op de hoeveelheid neerslag. De lichtsensor registreert de lichtsterkte en activeert automatisch de verlichting bij invallende duisternis.

Multi-Mode TransmissieDe Multi-Mode Transmissie combineert de dynamiek van een handgeschakelde transmissie met het gemak van een automaat. Deze 6-traps transmissie kan zonder tussenkomst van een koppeling als automaat worden bediend, met een maximale brandstofeffi ciency. Voor een actiever en meer sportief rijgedrag kunt u echter ook kiezen voor handmatige, sequentiële bediening. Daarvoor hoeft u slechts de schakelpaddles aan weerszijden van het stuurwiel licht aan te raken.

LED dagrijverlichtingLED dagrijverlichting zorgt ervoor dat uw voertuig in alle lichtomstandigheden beter zichtbaar is voor andere weggebruikers. Bovendien verbruikt de LED verlichting minder energie dan dimlicht.

Automatisch dimmende binnenspiegel met geïntegreerde display van parkeerhulpcamera*Om u te helpen bij het achteruitrijden, is in de binnenspiegel een display geïntegreerd, waarop beelden van de parkeerhulpcamera worden weergegeven.

* Niet i.c.m. Full Map navigatiesysteem.

44

Stop & Start-systeemDit intelligente systeem zorgt ervoor dat de motor automatisch stopt wanneer de auto stilstaat en de handgeschakelde transmissie in ‘vrij’ staat. Dit bespaart veel brandstof en reduceert de emissie van uitlaatgassen, bijvoorbeeld bij het wachten voor een rood verkeerslicht. Door het intrappen van de koppeling start de motor vanzelf.

Vehicle Stability Control (VSC)In een situatie waarin u een scherpe stuurbeweging maakt of op een glad wegdek rijdt, berekent VSC automatisch de remkracht en het motorvermogen om de auto stabiel te houden en een eventuele slip te voorkomen.

Variable Valve Timing – intelligence (VVT-i)Nauwkeurige technologie die optimaal rijplezier combineert met een laag brandstofverbruik en dito emissies. Met VVT-i is de benzinemotor in staat om de timing van de inlaatkleppen – en daarmee de prestaties af te stemmen op de rijomstandigheden.

Met Stop & Start-systeem= Geen emissies

TRC (Traction Control)Indien u onverhoopt te snel accelereert en de voorwielen hun grip verliezen en doorslippen, zal TRC automatisch het motorvermogen verlagen tot het moment dat de wielen weer grip hebben.

ValvematicEen volgende evolutie van het VVT-i mechanisme, met een optimale kleplichthoogte en nauwkeurige kleptiming. Dit resulteert niet alleen in een aanzienlijk lagere CO-emissie, maar ook in betere acceleraties.

Smart entry systeem met startknopMet dit systeem kunt u de auto openen en starten zonder dat u de sleutel uit uw tas of jas hoeft te halen. Uw auto registreert dat de sleutel in de buurt is en ontgrendelt de portieren zodra u de portiergreep aanraakt. Om u in het donker bij te lichten, wordt zelfs de interieurverlichting ingeschakeld. Zodra u bent ingestapt, start u de motor door licht op de Start/Stop knop te drukken. Om de Auris op slot te doen, kunt u volstaan met een druk op de kleine knop aan de buitenzijde van de portiergreep.

45

Toyota en milieubescherming

Om tot lagere emissies en groenere voertuigen te kunnen komen, is het essentieel om de vooruitgang op het gebied van milieuvriendelijkheid te kunnen meten. Hiervoor is het Ecological Vehicle Assessment-systeem (ECOVAS) ontwikkeld. Hiervoor worden gedurende de gehele levenscyclus van de auto, en zelfs al voordat deze is gebouwd, metingen verricht aangaande de milieubelasting.

De ontwikkeling van de Hybrid Synergy Drive®-technologie sluit aan bij de ambitie van Toyota omde uitstoot van schadelijke stoff en te reducerenen groenere auto’s te produceren. De Toyota Priusen de hybride versie van de Toyota Auris beschikken reeds over deze technologie. Een belangrijke stap voorwaarts naar de ultieme eco-auto.

Wij hanteren een continu verbeteringsproces om onze fabrieken steeds milieuvriendelijker te maken aan de hand van het Toyota Productiesysteem.

Sinds 2002 is de milieubelasting door productie sterk verminderd, wat heeft geresulteerd in reducties in de emissie van CO (14%), het gebruik van water (14%) en vluchtige organische stoff en (39%). Daarnaast werd er 3% minder afval geproduceerd.

Wij prefereren het gebruik van zo effi ciënt enmilieuvriendelijk mogelijke transportmogelijkheden.Wij kiezen bij voorkeur voor transportoplossingendie het minst schadelijk zijn voor het milieu.

Een belangrijk deel van de totale emissie van Toyota Motor Company wordt veroorzaakt door ons dealernetwerk – dat alleen in Europa al bestaat uit meer dan 3.000 Lexus- en Toyota-dealers. Daarom heeft Toyota Motor Europe voor haar dealernetwerk een integraal duurzaamheidsprogramma ontwikkeld. Het doel daarvan is om het energie- en waterverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Het programma omvat uiteenlopende maatregelen, van het recyclen van water, isolatie en het gebruik van duurzame energie bij nieuwe dealerbedrijven. Ook panden van bestaande dealerbedrijven worden in de nabije toekomst zoveel mogelijk energiezuinig gemaakt.

Ontwerp van uw auto Productie van uw auto Distributie van auto’s enonderdelen

Verkoop en onderhoud vanuw auto

46

Al in de designfase doet Toyota alle mogelijke moeite om nieuwe motoren zo schoon en effi ciënt mogelijk te maken. Dankzij Toyota Optimal Drive kunnen wij zelfs nog een stap verder gaan. Alle afzonderlijke componenten worden geoptimaliseerd om zowel gewicht als ruimte te besparen, en om frictie te verminderen. Toyota Optimal Drive staat voor lichtereen compactere motoren en geavanceerde transmissies. Daardoor profi teert u van lagere emissies en een gunstiger brandstofverbruik, zonder dat dit op enige wijze ten koste gaat van uw rijplezier. Een nieuw tijdperk voor motordesign is begonnen.

Toyota heeft voor uw oude auto een nieuwe bestemming gevonden. De Full Hybrid Auris is voor 95% recyclebaar en 100% van de onderdelen zijn gecodeerd. De toepassing van de vier zware metalen is zelfs geheel teruggedrongen (in overeenstemming met2000/53/EC).

Verder biedt Toyota eigenaren in lijn met haar milieudoelstellingen nieuwe methoden om de auto’s op een milieuvriendelijke wijze te retourneren. Bezoek voor meer milieutechnische informatie www.toyota.nl of neem contact op met uw Toyota dealer.

Full hybrid in optima forma – De unieke HybridSynergy Drive® van Toyota is ‘s werelds meest geavanceerde hybride technologie. De intelligente combinatie van twee elektromotoren en een krachtige 1,8 liter benzinemotor heeft geleid tot een sublieme mix van brandstofeffi ciency, lage CO-emissies en aansprekende prestaties – met een rijgedrag dat zich tijdens het rijden onmerkbaar aanpast aan de omstandigheden.

U kunt eenvoudig bijdragen aan een beter milieu door de CO-emissie te verminderen met behulp van brandstofbesparing: u hoeft daarvoor alleen maar uw rijstijl aan te passen.

01. Verwijder overtollig gewicht uit de bagageruimte en van het dak.

02. Stippel uw route zorgvuldig uit en vermijd onnodig omrijden.

03. Gebruik uw auto niet voor te korte afstanden.04. Controleer regelmatig de bandenspanning.05. Laat uw auto volgens het onderhoudsschema

periodiek onderhouden.06. Schakel tijdig naar een hogere versnelling.07. Gebruik (elektrische) accessoires (zoals

airconditioning) alleen als dat nodig is.08. Anticipeer op het overige verkeer en pas uw snelheid

hierop aan.09. Houd de ruiten gesloten (en gebruik zoveel mogelijk

het ventilatiesysteem).10. Zet de motor af bij korte stops (dit gaat door het

Stop & Start-systeem automatisch).

Toyota Optimal DriveTien tips voor milieuvriendelijk rijden, zodat u 20 tot 30% kunt besparen op brandstofverbruik

Auto’s aan het einde van hun levensduur

Hybrid Synergy Drive®

47

Intelligent designOnze auto’s zijn ontworpen en gebouwd om onderhouds-kosten tot een minimum te beperken. Er zijn minder onderdelen die onderhoud nodig hebben, terwijl er bovendien steeds duurzamer materialen worden gebruikt. Minstens zo belangrijk is dat de technologische snufjes van de Auris gemakkelijk bereikbaar zijn gemaakt om de tijd die aan onderhoud wordt besteed zo kort mogelijk te maken. Dit alles in combinatie met de gunstige prijzen van Toyota maakt dat uw Auris tegen de laagst mogelijke kosten altijd in optimale conditie blijft.

Auris PaspoortBij afl evering van uw Auris ontvangt u van uw dealer het Auris Paspoort. Daarin staat alles wat u wilt weten over uw Auris. Het is niet zomaar een handboek, er staat in hoe u zoveel mogelijk plezier kunt beleven aan uw Auris. Uw dealer zal uiteraard ook een en ander aan u demonstreren. Mocht u naderhand toch nog een vraag hebben, dan kunt u altijd bij uw dealer terecht.

OnderhoudsprogrammaEen van de zaken die uw dealer u zal uitleggen, is hoe het Auris onderhoudsprogramma werkt. Het is heel simpel: uw Auris heeft maar eens in de twee jaar een grote onderhoudsbeurt nodig, of na elke 30.000 km. Elk jaar of na elke 15.000 km is een kleine onderhoudsbeurt voorgeschreven.

Uitgebreide garantieDe garantie dekt elk defect dat kan worden toegeschreven aan een materiaal- of constructiefout bij normaal gebruik gedurende een periode van 3 jaar of 100.000 km, afhankelijk van welke limiet het eerst wordt

bereikt, en zonder kilometerbeperking tijdens het eerste jaar. De sleepkosten naar de dichtstbijzijnde Toyota dealer of Erkend reparateur vallen onder de garantie als het defect tot gevolg heeft dat er niet meer met de auto gereden kan worden en door de garantie wordt gedekt. Oppervlakteroest en lakschade op alle carrosseriedelen, veroorzaakt door materiaal- of constructiefouten, worden zonder kilometerbeperking door de garantie gedekt gedurende 3 jaar. De garantietermijn voor doorroesten van binnenuit van de carrosserie ten gevolge van materiaal- of constructiefouten bedraagt 12 jaar zonder kilometerbeperking.

5 jaar garantie op hybride componenten Voor bepaalde componenten van de hybride aandrijfl ijn geldt een garantietermijn van vijf jaar of 100.000 kilometer, afhankelijk van welke limiet het eerstwordt bereikt. Neem voor meer informatie over de garantiebepalingen contact op met uw Toyota dealer.

Drie jaar Toyota EurocareRijdt u Auris, dan kunt u met een gerust gevoel verder rijden. De eerste drie jaar na aankoop kunt u kosteloos een beroep doen op Toyota Eurocare, de hulpdienst die u in meer dan 30 Europese landen doeltreff ende 24-uursservice biedt. Kunt u door bijvoorbeeld een technisch mankement of een aanrijding niet verder rijden, dan laat het Eurocare-programma u kiezen uit verschillende mogelijkheden voor vervangend vervoer. U blijft dus mobiel, waar u ook bent.

Toyota Eurocare na 3 jaarWilt u na 3 jaar nog steeds verzekerd blijven van hulp in binnen- en buitenland? Dat kan! Laat u na het 3e jaar uw

Auris onderhouden door uw Toyota dealer, dan wordt uw Toyota Eurocare mobiliteitsgarantie (t/m het 10e levensjaar) gratis verlengd. Deze verlenging is telkens geldig tot de volgende onderhoudsbeurt, met een maximum van één jaar of 15.000 kilometer.

Mensvriendelijke en milieuvriendelijke auto’s makenOm ervoor te zorgen dat auto’s ook in de 21ste eeuw als geaccepteerd vervoermiddel gebruikt kunnen blijven worden, acht Toyota het belangrijk om proactief maatregelen te nemen om milieueff ecten van auto’s in alle stadia van hun levenscyclus te beperken. Een van de aspecten waarop Toyota zich toespitst, is de recycling van auto’s. Al tijdens het ontwikkelingsstadium heeft Toyota gemakkelijk recyclebare materialen ontwikkeld en rekening gehouden met de verwijdering van onderdelen. Voor meer informatie over recycling kunt u terecht op www.toyota.nl

Alles op het gebied van mobiliteit op één adres Vanaf het moment dat u Toyota wilt gaan rijden kunt u rekenen op de uitstekende samenwerking van uw Toyota dealer met Toyota Financial Services. Uw Toyota dealer adviseert u graag over de verschillende modellen. Daarbij komt ook ter sprake wat voor u fi nancieel de beste oplossing is. Dan blijkt dat Toyota Financial Services alles in huis heeft voor particuliere en zakelijke Toyota rijders. Van de Toyota Polis als autoverzekering, tot de meest interessante fi nancierings- en leasevormen. Met deze producten biedt Toyota Financial Services u betrouwbaar fi nancieel maatwerk en aantrekkelijke verzekeringsmogelijkheden. Vraag uw dealer naar een off erte op maat of bel met Toyota Financial Services: (0347) 367 950.

Als Auris-rijder bent u verzekerd van Toyota’s wereldwijde reputatie op het gebied van kwaliteit en service.

48

49

Voor Toyota is kwaliteit een manier van leven. Zelfs het beste is voor verbetering vatbaar.

Dat is dan ook de reden dat de Auris nu als eerste auto in zijn klasse leverbaar is met Full Hybrid technologie.

50

51

De importeur behoudt zich het recht voor zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering aan te brengen. De afbeeldingen en specifi caties voldoen aan internationale normen en kunnen derhalve afwijken van de voor de Nederlandse markt geldende specifi caties en/of uitvoeringen. Neem voor meer details contact op met uw dealer. De kleuren in deze brochure kunnen als gevolg van het drukprocedé enigszins afwijken van de actuele kleuren. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele onjuistheden in de gegevens van deze brochure voorkomen, van welke aard dan ook. Gehele of gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan.

Voor meer informatie over Toyota, bel gratis 0800-0369 (op werkdagen van 9–17 uur) of bezoek www.toyota.nl

10/10/Auris/NL/18.000

Importeur Louwman & Parqui B.V., Steurweg 8, 4941 VR Raamsdonksveer. F0000-08000, oktober 2010.