2010 Toyota Autis Full Hybrid brochure NL oktober

Click here to load reader

 • date post

  09-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Auris + Full Hybrid Auris 2 De Toyota Auris is naast benzine- en dieselmotoren ook leverbaar met de innovatieve Hybrid Synergy Drive® (HSD). Daarmee biedt de Auris als eerste in zijn klasse de mogelijkheid om te kiezen voor Full Hybrid rijplezier: soepel en sportief, fl uisterstil en buitengewoon efficiënt. Full Hybrid Auris Dynamic. 3

Transcript of 2010 Toyota Autis Full Hybrid brochure NL oktober

 • Auris + Full Hybrid Auris

 • 2

 • Toyota Auris: een revolutionaire keuze. De Toyota Auris is naast benzine- en dieselmotoren ook leverbaar met de innovatieve Hybrid Synergy Drive (HSD). Daarmee biedt de Auris als eerste in zijn klasse de mogelijkheid om te kiezen voor Full Hybrid rijplezier: soepel en sportief, fl uisterstil en buitengewoon e cint.

  Full Hybrid Auris Dynamic.

  3

 • De Auris geeft u de keuze uit drie of vijf portieren. Beide varianten onderscheiden zich door een doelmatig en eigentijds design. Daarbij voegt de Auris met Hybrid Synergy Drive en talloze andere designkenmerken een nieuwe dimensie toe aan deze klasse. 4

 • Links: Auris Dynamic. Rechts: Full Hybrid Auris Dynamic.

  5

 • Zelfverzekerd. Energiek. Met zijn solide wegligging en levendige rijeigenschappen staatde Auris garant voor puur rijplezier. 6

 • Full Hybrid Auris Dynamic.

  7

 • Met de Auris geniet u van duurzaam verantwoorde mobiliteit. Dit is te danken aan de nieuwste motortechnologie, waarmee brandstofverbruik en CO-emissies tot een absoluut minimum worden beperkt. Uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Het Stop & Start-systeem, Valvematic en D-4D-F dieselmotoren staan volledig in dienst van uw rijplezier.

  Beleef Toyota Optimal Drive.

  8

 • 9

 • Met de Full Hybrid Auris kiest u voor een zeer bijzondere auto. Voor een nieuwe, unieke en plezierige rijervaring. Waarbij u profi teert van de uitzonderlijke e ciency en gunstige kilometerkostprijs. Ervaar het verschil. Een rijgedrag dat al uw verwachtingen overtreft, met powerFull prestaties. Full Hybrid in optima forma.

  10

 • 11

 • Interieur: Full Hybrid Auris Executive.

  12

 • Dankzij zachte materialen en doordachte ergonomie geniet u in het stijlvolle Full Hybrid Auris interieur van een rijervaring op maat.

  Kiezen voor kwaliteit.

  13

 • Interieur: Auris Dynamic.

  14

 • De Auris heeft al het comfort en de ruimte om tijdens het rijden zorgeloos de wereld aan u voorbij te zien trekken. De bestuurdersstoel is meervoudig verstelbaar en zelfs op de achterbank kunt u achterover leunen.

  Herinneringen aan mooie reizen .

  15

 • De brede carrosserie en lage bodemplaat zijn bepalend voor het veelzijdige interieur. De praktische one-touch bediening voor de stoelen maakthet leven net even gemakkelijker.

  16

 • 1.

  2.

  De bagageruimte van de Full Hybrid Auris is aangepast om plaats te maken voor het hybride batterijpakket.1. Het batterijpakket van de Full Hybrid Auris is weggewerkt in de bagageruimte, waar

  deze een volume van slechts 75 liter in beslag neemt.

  2. De bagageruimte van de Full Hybrid Auris kan van een accessoire worden voorzien waardoor er een volledig vlakke laadvloer ontstaat.

  17

 • Om de bestuurder en passagiers te beschermen, beschikt elke Auris standaard over zeven airbags. Wat u echter niet kunt zien, is dat de Auris op tal van verschillende manieren bijdraagt aan uw veiligheid en rijgemak. Geavanceerde systemen voor remmen en Traction Control worden bijvoorbeeld gecombineerd met robuuste materialen en moderne technologie die de kans op letsel in geval van een aanrijding drastisch reduceren.

  Optimale veiligheid en volledige gemoedsrust. De Auris blijft immers een Toyota.

  18

 • 19

 • Toyota Optimal Drive. Een innovatief motorengamma, gericht op de beste balans tussen een lager brandstofverbruik en geringe CO-emissies zonder concessies te doen aan vermogen en rijplezier.

  20

 • Voor de Auris werd een reeks ingenieuze motortechnologien en transmissies ontwikkeld, met compacte afmetingen, lichtgewicht materialen en een e cintere verbranding. Deze innovaties komen voort uit Toyotas fi losofi e om producten voortdurend te optimaliseren. De benzine- en dieselmotoren van de Auris zijn hierop geen uitzondering.

  De 1.3 VVT-i benzinemotor koppelt een uniek laag brandstofverbruik aan voortre elijke rijeigenschappen. Het Stop & Start-systeem* schakelt bij stilstand automatisch de motor uit. Het resultaat: geen emissies, geen bijgeluiden en geen trillingen.

  De 1,6 liter Valvematic benzinemotor is voorzien van de nieuwste VVT-i kleppentechnologie. Daarmee profi teert u van een levendiger rijgedrag, een lager brandstofverbruik en dito CO-emissies, met bovendien meer vermogen en een hoger koppel.

  De verfi jnde 1,4 liter en 2,0 liter D-4D-F dieselmotoren zijn uitgerust met geavanceerde Common Rail technologie waarmee zowel het vermogen als het koppel aanzienlijk toenemen. De 2.0 D-4D-F motor levert tussen 1.800 en 2.400 tpm bijvoorbeeld een koppel van 310 Nm en heeft een vermogen van 93 kW (126 pk) bij 3.600 tpm. De uitstoot van schadelijke sto en wordt daarentegen tot een minimum beperkt, waardoor de 1.4 D-4D-F krachtbron uitblinkt door een bijzonder lage emissie.

  * Het Toyota Stop & Start-systeem is ontwikkeld om onder bepaalde omstandigheden te functioneren. Vraag uw Toyota dealer om meer informatie.

  21

 • Hybrid Synergy Drive Full Hybrid rijplezier.De geavanceerde Full Hybrid aandrijfl ijn van de Full Hybrid Auris bestaat uit een intelligente combinatie van twee elektromotoren en een 1,8 liter VVT-i benzinemotor. Inmiddels hebben wereldwijd meer dan twee miljoen Toyota-rijders kennisgemaakt met deze betrouwbare technologie.

  Minstens zo belangrijk voor de e cinte prestaties zijn de vloeiende vormen van de carrosserie, die bijdragen aan de laagste Cw-waarde in deze klasse.

  Het resultaat is een sportieve en fl uisterstille rijervaring die nog eens wordt versterkt door een automatische CVT-transmissie.

  1,8liter benzinemotor

  Geavanceerde hybride technologieDeze technologie staat garant voor een superieur vermogen, waarbij de e ciency van elkeafzonderlijke krachtbron maximaal wordt benut. Wanneer alleen de elektromotorenzijn ingeschakeld, bent u verzekerd van fl uisterstil en emissievrij rijplezier.

  Krachtige e ciencyDe compacte en lichtgewicht 1,8 liter VVT-i motor onderscheidt zich door zijn krachtige e ciency. Dit komt onder meer tot uiting in een maximum koppel van 142 Nm bij 2.8004.400 tpm.

  Aansprekende prestaties De Full Hybrid Auris beschikt over een gecombineerd vermogen van 100 kW (136 pk), zodat u bij elke snelheid verzekerd bent van aansprekende prestaties.

  100kW (136 pk)

  22

 • 23

 • Optimale brandstofe ciencyDe Full Hybrid indicator op het dashboard helpt u om zo zuinig mogelijk te rijden. Op de indicator zijn vier verschillende gebieden te onderscheiden:

  Charge: ter indicatie dat het batterijpakket tijdens het remmen met regeneratieve energie wordt bijgeladen.

  Hybrid ECO: ter indicatie van een nog lager brandstofverbruik door middel van licht gasgeven.

  ECO: ter indicatie van een laag brandstofverbruik door middel van gedoseerd accelereren.

  Power: ter indicatie van een hoger brandstofverbruik als gevolg van snel accelereren.

  De ECO Driving Indicator licht bovendien op, op momenten dat u zuinig rijdt.

  Optrekken

  Tijdens het optrekken en rijden met lage snelheden wordt de Full Hybrid Auris alleen aangedreven door de elektromotor. Bij het optrekken bent u verzekerd van een krachtige acceleratie.

  Voordelen Emissievrij, geen brandstof-verbruik en fl uisterstil rijcomfort.

  Hybrid Synergie Drive eenvoudig rijplezier.De innovatieve Full Hybrid aandrijfl ijn bepaalt op basis van de rijomstandigheden welke krachtbron op dat moment het meest geschikt is. Daarbij maakt het systeem automatisch een keuze tussen de benzine- of elektromotor, of een combinatie van beide. Het beschikbare vermogen wordt optimaal benut, zodat u op elk moment verzekerd bent van de best mogelijke prestaties en e ciency. Opladen van het batterijpakket geschiedt automatisch door middel van regeneratief remmen (dit begint al bij het loslaten van het gaspedaal) of via de benzinemotor. Bijladen van het batterijpakket via een externe stroomaansluiting is dan ook niet nodig. Behalve de normale rijstand kunt u de mogelijkheden van de Full Hybrid Auris tijdens het rijden ten volle benutten door te kiezen voor de standen EV, ECO of Power:

  Kies EV om met elektrische energie volledig emissievrij en geruisloos te rijden.

  Kies ECO voor een optimale mix van prestaties en e ciency.

  Kies Power voor maximaal vermogen.

  Charge area

  Hybrid ECO area

  Power area ECO Driving Indicator

  ECO area

  24

 • Snel accelereren

  Wanneer u over extra vermogen wilt beschikken, bundelen de elektromotoren en de benzinemotor de krachten voor maximale prestaties.

  Voordelen Dynamische prestaties en optimale e ciency.

  Kruissnelheid Afremmen Stoppen

  Tijdens het rijden met constante snelheid maakt de aandrijfl ijn optimaal gebruik van de elektromotoren en de benzinemotor. De verdeling van het vermogen wordt automatisch op de rijomstandigheden afgestemd.

  Voordelen Zeer zuinig rijgedrag, minder motorgeluid en sportievere prestaties.

  Het krachtige batterijpakket wordt opgeladen tijdens onder andere het remmen, zodat voldoende energie beschikbaar is om de elektromotor aan te drijven.

  Voordelen De lading van het batterijpakket blijft te allen tijde op peil. Handmatig opladen is niet nodig.

  Zodra de auto stilstaat, worden de benzinemotor en elektromotoren automatisch uitgeschakeld. Daarmee bespaart u brandstof en reduceert u schadelijke emissies.

  Voordelen Geruisloos en emissievrij.

  25

 • Maak een keuze uit de reeks e cinte, krachtige motoren voor de Toyota Auris, met onder meerde Hybrid Synergy Drive of Toyota Optimal Dri