2010 Lexus SC430

38
LEXUS SC 430

description

Nederlandse brochure uit 2010, het laatste productiejaar van deze bijzondere cabriolet. Archief AutoKiosk NL

Transcript of 2010 Lexus SC430

Page 1: 2010 Lexus SC430

ERVAAR DE LEXUS SC 430

Wij vertrouwen erop dat we in dezebrochure de unieke en dynamischekwaliteiten van de SC 430 duidelijkhebben kunnen maken. Er is echterslechts één manier om het purerijplezier dat deze auto biedt zelf teervaren – en dat is door plaats tenemen achter het stuur en er zelf meete rijden. U kunt tijdens kantoorurenbellen met het Informatie Center Lexus:(0162) 585 288, mailen [email protected], onze website www.lexus.nlof uw dealer bezoeken om een afspraakte maken.

Distributeur voor Nederland:

Louwman & Parqui B.V.

Steurweg 8

4941 VR Raamsdonksveer

De distributeur behoudt zich het recht voor

zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering

aan te brengen. De afbeeldingen en specificaties

voldoen aan internationale normen en kunnen

derhalve afwijken van de voor de Nederlandse

markt geldende specificaties en/of uitvoeringen.

Neem voor meer details contact op met uw

dealer. De kleuren in deze brochure kunnen als

gevolg van het drukprocédé enigszins afwijken

van de echte kleuren. Ofschoon deze brochure

met de grootst mogelijke zorg is samengesteld,

kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele

onjuistheden in de gegevens van deze brochure

voorkomen, van welke aard dan ook. Gehele of

gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder

schriftelijke toestemming verboden.

F0000-52030/NL/500/april 2007

LEXUS

SC 430

Page 2: 2010 Lexus SC430

LAKKLEUREN BEKLEDING EN MATERIALEN

Een perfecte balans vinden voor het interieur van de SC 430 is essentieel. Daarom hebben we extra zorg besteed aan het ontwerpen van kleurcombinaties die even onderscheidend als smaakvol zijn.

A. Ecru (leder) i.c.m. esdoorn edelhouten panelen (00 LA)

B. Black (leder) i.c.m. esdoorn edelhouten panelen (20 LA)

C. Camel (leder) i.c.m. walnoot edelhouten panelen (42 LA)

C

A

B

Voor de SC 430 zijn negenverschillende lakkleuren leverbaar. Elke kleur is zorgvuldig afgestemd opde individuele smaak van de eigenaar.Bovendien heeft Lexus eengeraffineerde laklaag ontwikkeld diehet uiterlijk van de auto volledig tot zijn recht doet komen.

A. White Pearl (077)

B. Silver Mist (1F2)

C. Dark Granite (1G0)

D. Black* (212)

E. Aubergine (3P6)

F. Morello Red (3R1)

G. Golden Almond** (4T1)

H. Tigereye (4T2)

I. Sapphire Blue (8U0)

* Niet-metallic lak.

** Vanaf juni 2007.

De afgebeelde kleuren zijn in eerste instantie bedoeld om een indicatie te geven en

alhoewel zij de werkelijke lakkleuren optimaal benaderen, dienen ze niet gebruikt te

worden voor enig doel waarbij 100 procent nauwkeurigheid is vereist. Wij behouden

ons het recht voor een kleur te wijzigen of te laten vervallen, zonder bericht vooraf.

Wij vragen uw begrip voor kleurverschillen die het gevolg zijn van het drukprocédé.

G H

I

A

D

B

E

C

F

Page 3: 2010 Lexus SC430

03

THE PURSUIT OF PERFECTION

“Voor ons, bij Lexus, vormt het strevennaar perfectie onze belangrijkstemotivatie. We gebruiken technologie,inzicht en kennis om te innoveren, te verbeteren en om de grenzen te verleggen van hoogwaardige,intelligente luxe.”

“We streven ook naar een perfecterelatie met onze klanten door constantte proberen nog beter te begrijpenwelke wensen zij hebben. Cruciaalis dat we door dit voortdurende

leerproces de verwachtingen van onze klanten proberen te overtreffen.We proberen daarop zelfs te anticiperen.Dat komt in alles terug, van het designvan interieur en exterieur tot hetrijplezier en de manier waarop we met onze klanten omgaan.”

“De leidraad voor iedereen bij Lexusis het streven naar perfectie. Dat komtin alles terug. Bij het bedenken van eenconcept, de vormgeving, de productieen, van groot belang, bij de wijzewaarop wij met onze gewaardeerdeklanten omgaan.”

TAKESHI YOSHIDA, MANAGING OFFICER, LEXUS DIVISION

Page 4: 2010 Lexus SC430

04

EEN NIEUWEHORIZON

Het leven is een aaneenschakeling vancompromissen. Maar bij de Lexus SC 430 is daarvan geen sprake. Zelfsvan een afstand bekeken kunt u zien datLexus met deze auto een heel eigeninvulling geeft aan het concept van eenluxueuze sportcoupé. Dat ziet u aan hetgedistingeerde profiel, de lichtgolvendelijnen en de stabiele, krachtige uitstraling.De SC 430 is in alle opzichten hettoonbeeld van compromisloze harmonie.

Nog voor u plaatsneemt in hetuitnodigende interieur van de SC 430wordt u zich bewust van onzeonaflatende zoektocht naar perfectiein ieder detail – de minimale nadentussen carrosseriedelen, de tastbarekwaliteit van de portiergreep en dewijze waarop het portier opent.

Heeft u de rust van het interieureenmaal gevonden, dan zult u merkendat de horizon er zelden uitnodigenderuitzag. Dit is een auto waarmee ueindeloze ritten maakt in een serene enontspannende ambiance. Tegelijkertijdis de horizon ook dichterbij dan ooit,dankzij het bijna grenzeloze vermogenvan de V8 motor en de moeiteloossamenwerkende transmissie. Langereizen met de SC 430 verlopen soepelen comfortabel, maar u kunt ookrekenen op een dynamische responswanneer u daarom vraagt.

Daarbij stelt geavanceerde technologiede SC 430 in staat om te anticiperenop uw wensen en hierop te reageren,vaak zelfs zonder dat u daarom hoeftte vragen. Of u nu een heel continentdoorkruist, of een korte rit door de stadmaakt, dankzij de SC 430 doet u dit op uw eigen manier.

Wat uw bedoelingen ook zijn, u zultgeen keuze hoeven maken tussen eenpraktische coupé en een elegantecabriolet. De SC 430 is beide. Met één druk op de knop activeert uhet elektrisch bedienbare aluminiumhardtop. Wanneer u dus de horizon én de blauwe lucht wilt zien, dan is datbinnen slechts 25 seconden geregeld.

Met de SC 430 is het allemaal mogelijk.

Page 5: 2010 Lexus SC430
Page 6: 2010 Lexus SC430
Page 7: 2010 Lexus SC430

07

Verantwoordelijk voor het design vande SC 430 is ED2 – het Europesedesigncentrum van Lexus in Nice. Dit is de plek waar ons internationaleteam van designers en technicivoortdurend de bestaande creatievegrenzen verkennen - op zoek naarmanieren om onze auto’s telkensluxueuzer en fraaier te maken. Daarindenken we met de SC 430 zondermeer te zijn geslaagd.

Niet voor niets is voor de locatie vanED2 gekozen voor de Côte d'Azur, een streek die bekend staat om zijnkunstenaars, prachtige landschappenen de uitbundige levensstijl van debewoners. Het is precies deze cultuurdie het designteam van Lexusinspireerde tijdens de ontwikkeling vande SC 430. Gaandeweg werd duidelijkdat de inwoners aan de Franse Rivièraeen duidelijke voorkeur hebben voorproducten en diensten met een hogemate van eenvoud, maar ook met eeneigen karakter en raffinement enhoogwaardige kwaliteit.

Aan de voorzijde straalt de Lexus SC 430 kracht en dynamiek uit. Het brede, lage profiel is een indicatievoor de stabiliteit en het sportievekarakter van de auto. Dat beeld wordtversterkt door de strakke lijnen van de nieuw vormgegeven voorbumper,die de suggestie wekt dat de auto lagerop de weg ligt, en die de fascinerendevorm van de voorzijde als geheel beterdoet uitkomen.

Elegantie en eenvoud gaan heel goedsamen. Dat is bijvoorbeeld zichtbaaraan de nieuwe grille – die een visueleverbinding vormt tussen de xenonkoplampen, en waar de subtiele lijnenvan de achterliggende oppervlakkensamenkomen.

De kracht van de SC 430 wordtzichtbaar in de smaakvol uitgekloptewielkasten, het brede, krachtige profielen de chromen dubbele uitlaatpijpen.De achterzijde is het spannende slotstukvan een even dynamisch als gedistingeerdgeheel, of het aluminium dak nugesloten is, of discreet opgeborgenonder het enigszins taps toelopendekofferdeksel.

Het interieur van de SC 430 werktrustgevend, maar vormt tegelijkertijdeen aangename prikkel voor dezintuigen. De rustgevende ambiancekomt voort uit de elegante eenvoud van het design, de vloeiende vormen en de plezierig aanvoelende enhoogwaardige materialen. Deafzonderlijke elementen vormen een symbiose van tijdloze luxe enintelligente technologie.

DE OORSPRONGVAN ELEGANTIE

Page 8: 2010 Lexus SC430

08

GECULTIVEERDEKRACHT

De gebalanceerde verhoudingen enstrakke lijnen van de SC 430 verradenraffinement en kracht. Die indruk wordtvanaf het eerste moment bevestigddoor de 4,3 liter V8 motor, die opieder gewenst moment garant staatvoor een soepele overbrenging vanhet indrukwekkende motorvermogen.Deze krachtbron is letterlijk het hartvan een geavanceerde aandrijflijn.

ERVAAR DE LEXUS V8

De V8 motor van de SC 430 kent eenindrukwekkende cijferlijst. Uit stilstandaccelereert u in slechts 6,2 secondentot 100 km/h. De begrensdetopsnelheid bedraagt 250 km/h.

Toch zijn het niet zozeer deze cijfers die zo indrukwekkend zijn. Dankzij hetovervloedige vermogen weet u zichverzekerd van een auto die over hethele toerengebied zeer direct endynamisch reageert op uw

commando’s. Dat resulteert in eencomfortabele rijervaring en geeft u extra veiligheid wanneer u zich snel wilt redden uit een gevaarlijkeverkeerssituatie.

Zoals bij alle motoren van Lexus hetgeval is, ligt de ware kracht van dezemotor echter in de wijze waarop hetvermogen uiterst soepel en gelijkmatigwordt overgebracht.

Hiervoor zorgt een aantal elementen.Zo is de motor voor een optimaleluchttoevoer uitgerust met ACIS(Acoustic Control Induction System).Dit is een innovatief systeem met eenvariabele lengte van de motorinlaat datervoor zorgt dat u op ieder momentkunt beschikken over voldoendekoppel. Dat betekent in de praktijk dat ude motor veel toeren kunt laten maken,zonder de terugval die optreedt bijconventionele motoren. Ook het lagegewicht en het zoveel mogelijk

reduceren van frictie zijn factoren diebijdragen aan een vlekkeloze werkingvan de motor, en die bovendien eengunstige uitwerking hebben op hetbrandstofverbruik. Omdat de motorlichter is, worden de afzonderlijkecomponenten ook minder zwaar belast,zodat we ook hiervoor nog weerlichtere materialen konden toepassen.Een aaneenschakeling van voordelendie uiteindelijk heeft geleid tot een beteraanspreekgedrag, een lagerbrandstofverbruik en uitzonderlijkcomfortabele rijeigenschappen.

Ook het reduceren van geluid – destilte die zo karakteristiek is voor Lexus– is van cruciaal belang. Dat is de redenwaarom zelfs het geluid van deluchtinlaten onder de voorbumper –waarmee de motor wordt gekoeld –door een speciale demper wordt geleid.

Een ander belangrijk criterium voor hetontwikkelen van deze motor was om de

emissies van schadelijke stoffen, zoalsNOx, CO2 en fijn stof, zoveel mogelijkte beperken. Dat is mede bereikt doorvrijwel direct achter de uitlaatpoorteneen katalysator te plaatsen, waardoordeze sneller warm is en dus efficiënterwerkt. Het gevolg is dat de SC 430ruimschoots voldoet aan de strengeEuro IV emissienorm.

HOOGWAARDIGEKLEPPENTECHNOLOGIE

Het overvloedige vermogen van de V8motor wordt optimaal benut dankzijVVT-i (Variable Valve Timing-intelligent)technologie. Dit systeem stemt deinjectie van het brandstof/luchtmengselen de timing van de uitlaatkleppen opelkaar af, zodat brandstofverbruik enoverbrenging van het vermogen onderalle omstandigheden optimaal zijn.Daardoor heeft de motor over eenbreed toerenbereik een merkbaarsoepeler aanspreekgedrag.

Page 9: 2010 Lexus SC430

09

DRIVE BY WIRE

Ook het ETCS-i (Electronic ThrottleControl System-intelligent) is eensysteem dat volledig in dienst staat vaneen dynamisch en uitgebalanceerdrijgedrag. Op het moment dat u hetgaspedaal intrapt krijgt de motor, netals bij de moderne luchtvaart, directeen elektronisch signaal dat om meervermogen vraagt. Door het ontbrekenvan de traditionele kabelverbindingmet het gaspedaal reageert de motorniet alleen sneller, ook de acceleratieen het brandstofverbruik wordengunstig beïnvloedt.

Dit systeem biedt u de keuze uit driestanden die ieder worden bediend met een schakelaar in de echt houtenmiddenconsole: Normal, Power enSnow. Als u de stand “Snow” inschakelt,zal de motor gedoseerder op hetgaspedaal reageren, zodat het gevaarvan slippen wordt gereduceerd. Voor

dagelijks gebruik is Normal de bestekeuze, terwijl u met de Power-standeen meer directe verbinding heeft methet ruime vermogen van de V8.

ETCS-i reguleert ook het stationairetoerental van de motor en isgekoppeld aan het TRC (TractionControl system), VSC (VehicleStability Control), cruise control enshift lock reduction. De koppeling met deze belangrijke systemen zorgtervoor dat de schakelovergangenmerkbaar soepeler verlopen.

ZESTRAPS SEQUENTIËLEAUTOMAAT

De SC 430 is voorzien van degeavanceerde ECT (ElectronicControl Transmission) die hetovervloedige motorvermogen ingoede banen leidt. Een reeksbijzondere innovaties maakt dat dezeclose-ratio zestraps automatische

transmissie garant staat voorzijdezachte schakelmomenten, een efficiënt brandstofverbruik en,boven alles, het dynamische rijgedragdat past bij een luxueuze sportcoupé.Vanzelfsprekend kunt u de transmissievolledig automatisch laten schakelen,maar u kunt ook kiezen voor hetplezierig sportieve rijgedrag dathandmatig, sequentieel schakelen met zich meebrengt.

Daarbij werken de V8 motor en detransmissie op intelligente wijze samen.Door middel van geavanceerdesoftware leert het systeem uwrijgedrag kennen, en daarop hetschakelpatroon aan te passen. Tijdenseen rustige rit over de snelweg oflangs een meer landelijke route merktu dat de transmissie rustig opschakelt.Maar op het moment dat u hetmotorvermogen wat meer aanspreekt,zullen ook de schakelmomentenelkaar vlotter opvolgen. En dan is er

nog een bijzonderheid. Het intelligenteschakelsysteem (AI-Shift, ArtificialIntelligence-Shift) zorgt voor nog meercomfort en gebruiksgemak. Door destand van de gasklep en de rijsnelheidmet elkaar te vergelijken weet het systeem of de SC 430 tegen een helling oprijdt, of juist afdaalt. Bij beklimmingen wordt daardoor niet onnodig oncomfortabelteruggeschakeld, terwijl de automaattijdens een afdaling juist terugschakeltom op de motor af te remmen. Inbeide gevallen verloopt het schakelensoepel en ongemerkt, en is altijd hetoptimale motorvermogen beschikbaar.

Page 10: 2010 Lexus SC430
Page 11: 2010 Lexus SC430

11

AANGENAAMVERBLIJF

Het interieur van de SC 430 is zoweleen indicatie voor het dynamischekarakter van de auto, als voor hetvakmanschap waarmee het eleganteuiterlijk tot stand is gekomen. U bentomgeven door een smaakvollecombinatie van hoogwaardige,natuurlijke materialen zoals echt houten het beste leder, met de grootsteprecisie afgewerkt tot een eigentijdsgeheel. Die bovendien wordtondersteund door intelligente,praktische technologie.

OPTITRON DISPLAY

Helder zicht, dag en nacht, is essentieelvoor het rijplezier dat u ervaart achterhet stuur van de SC 430. Daaromis het Optitron display in hetinstrumentarium helderwit verlicht en is uitgerust met LED-wijzers, zodatinstrumenten als de snelheidsmeter,toerenteller en brandstofmeter onderalle omstandigheden optimaal

afleesbaar zijn. Ook de wijze waaropde instrumenten in het instrumentariumzijn geplaatst draagt bij aan hetgebruiksgemak en aan de exclusieveambiance van het interieur.

ZELFDIMMENDE SPIEGELS

De buitenspiegels van de SC 430kunnen elektrisch worden versteld,ingeklapt of verwarmd. Maar despiegels hebben nog een eigenschapwaardoor ze beter kunnen anticiperenop uw wensen. De buitenspiegels enachteruitkijkspiegel worden automatischdonkerder wanneer er fel licht op valt.Zo wordt u niet verblind door dekoplampen van achteropkomendverkeer. Dankzij deze technologie raakt u minder snel vermoeid, wat uw veiligheid ten goede komt.

Page 12: 2010 Lexus SC430

12

ZITCOMFORT

De handgestikte zachtlederenbekleding in het interieur van de SC 430 is een eerste indicatie van de kwaliteit die we voor ogen hadden.Tot in de kleinste details, zoals hetopbergvak in de rugleuning en degeleider voor de veiligheidsgordel, is het interieur afgewerkt methoogwaardige materialen van de bestekwaliteit. Het uitgangspunt voor hetdesign van de stoelen was duidelijk.De stoelen moesten minstens datcomfort bieden dat u ook thuis in uwfauteuil zou willen hebben. Omdat wijstreven naar perfectie is aan dat doelruimschoots voldaan.

VERSTELBARE STOELEN MET GEHEUGENFUNCTIE

Onder de zachtlederen bekledingschuilt geraffineerde elektronicawaarmee u de stoel volledig naareigen wens kunt instellen, op nietminder dan acht punten.

Nadat u uw ideale zithouding heeftgevonden, kunt u met één druk op degeheugenknop de instellingen opslaan inhet geheugen. Vervolgens is één druk op de knop ook weer voldoende om uweigen instellingen op te roepen, wanneeriemand anders achter het stuur heeftgezeten. Het geheugen biedt plaats aaninstellingen voor twee verschillendebestuurders.

VERWARMBARE VOORSTOELEN

De passagiers voorin hebben de beschikking over individueelverwarmbare voorstoelen, die voor warmte en buitengewooncomfort zorgen. Een speciaalverwarmingselement verwarmt de stoelen bijzonder snel tot de door u gewenste temperatuur, zodat u nog meer geniet van het rijden, vooralwanneer u op een frisse ochtend methet dak open op pad gaat.

COMFORTABEL IN- EN UITSTAPPEN

Een andere praktische voorziening is het met leder beklede stuurwiel dat in hoogte en diepte elektrischverstelbaar is, zodat u altijd deoptimale zithouding kunt vinden. Om het in- en uitstappen tevergemakkelijken, beweegt het stuurbovendien automatisch omhoog en in de diepte van u weg op het moment dat de sleutel uit hetcontactslot wordt gehaald, of wanneerhet portier wordt geopend. Zodra ude sleutel in het contactslot steekt,keert het stuurwiel terug in deoorspronkelijke stand.

AUDIO- ENNAVIGATIEBEDIENING

Met een aantal discreet in hetstuurwiel geïntegreerde toetsen kunt u de belangrijkste functies van het Mark Levinson® premiumaudio-installatie en het dvd-navigatiesysteem bedienen. Ook geven deze toegang tot hetBluetooth® communicatiesysteem. De bediening verloopt uitermategebruiksvriendelijk en is een fraaivoorbeeld van ons streven naarbetere ergonomie met behulp van elegant en subtiel design.

Page 13: 2010 Lexus SC430
Page 14: 2010 Lexus SC430
Page 15: 2010 Lexus SC430

15

EEN EIGENGELUID

De SC 430 biedt precies die kalmeomgeving waarin u gelegenheid heeftuw gedachten te ordenen. Toch is hetgoed om te weten dat u met één drukop de knop kunt genieten van hetwarme geluid van een hoogwaardigMark Levinson® premium audio-installatie met negen luidsprekers,specifiek ontwikkeld voor de SC 430en de verschillende akoestischeeigenschappen van een coupé en een cabriolet.

De akoestiek en het niveau vanrijgeluiden in een coupé verschillennamelijk aanzienlijk ten opzichte vaneen cabriolet. Daarom is de SC 430uitgerust met een op maat gemaaktASL (Automatic Sound Levelling)systeem. Doordat een equalizerautomatisch het volume en het geluid aanpast aan de snelheid en de stand van het dak, bent u onder alle omstandigheden verzekerdvan een natuurgetrouwe en helderegeluidsweergave met eenverwaarloosbare akoestischevervorming van het geluid van uwfavoriete cd. Wederom een systeemdat u niet zelf hoeft in te stellen, zodatu alle tijd heeft om ten volle te genietenvan het weergaloze geluid van één van ‘s werelds beste toonaangevendehifi-experts.

MARK LEVINSON®

PREMIUM AUDIO

Mark Levinson is het topmerk vanHarman International dat o.a. demerken Becker, Harman/Kardon en JBL voert. Het Mark Levinson®

premium audio-installatie omvat een 6 cd-wisselaar in het dashboard, een 3-bands RDS-radio en een cassettespeler met Dolby®-ruisonderdrukking. Op strategischeplekken in het interieur zijn in totaalnegen luidsprekers geplaatst, zodat u zelf het middelpunt bent van eenuitzonderlijk rijk geluid. Beideportieren bevatten een 4-wegluidsprekersysteem met tweeteralsmede een luidspreker voor demiddentonen. Achterin bevinden zichaan weerszijden twee luidsprekers,terwijl een subwoofer in het middenzorgt voor de lage tonen. Dezeopstelling, gecombineerd met een 8-kanaals DSP (Digital Sound fieldProcessing) versterker van 240 Watt,zorgt voor een krachtig en helder geluid.

Voor de echte liefhebber: eenakoestische vervorming (THD) van slechts 0,1% bij een bandbreedtevan 20 Hz tot 20 kHz is eenopzienbarende prestatie. Voor meerinformatie: www.marklevinsonlexus.com

MARK LEVINSON® LUIDSPREKERS

A. LUIDSPREKERS VOORPORTIEREN

B. LUIDSPREKERS ACHTERIN

C. SUBWOOFER

A

B

A

BC

Page 16: 2010 Lexus SC430

16

TIPTOETSBEDIENING

Om u te helpen zich te concentrerenop het rijden met de SC 430 zijnuitgebreide functies voor het dvd-navigatiesysteem en de Bluetooth®

telefoon toegankelijk via het mettouchscreen bedienbare EMV(Electro Multi-Vision) kleurenscherm.Opnieuw een voorbeeld van hetgebruiksgemak van deze auto.

ELEKTRONISCH MULTI-VISIONKLEURENSCHERM

Het Electro Multi-Visionkleurenscherm (EMV) is discreetverborgen achter een houten paneeldat zachtjes wegschuift wanneer u hetindrukt. Om hinderlijk reflecterendzonlicht te voorkomen, kunt u hetscherm in drie stappen 14 gradenkantelen. Het 7-inch grote LCD-schermis een interactieve informatiebron waaru een uitgebreide lijst met informatieover uw auto kunt vinden. Ookbedient u via dit scherm diversesystemen van de auto, zoals hetnavigatiesysteem en de climatecontrol. Bovendien dient het displayals interface voor een telefoon metBluetooth® technologie.

DVD NAVIGATIE

Het dvd-navigatiesysteem wordtbediend via het EMV en is een zeersnel en gebruiksvriendelijk systeem. Het is ongeveer zeven maal snellerdan de meeste conventionele cd-navigatiesystemen, diverse functies

zijn spraakgestuurd en op het schermwordt gelijktijdig zowel een overzichtskaartals detailinformatie getoond. U kunteen bestemming kiezen uit een lijstmet eerder gekozen reisdoelen of uit een lijst met interessante locaties. U kunt uiteraard ook zelf een adresingeven. Het systeem is zo accuraatdat het u zelfs helpt het dichtstbijzijndebenzinestation te vinden, mocht datnodig zijn.

Het systeem berekent wanneer u uw bestemming zult bereiken en kan verschillende routes aanbieden,gebaseerd op de kortste afstand of de kortste reistijd. In landen, zoalsNederland, waar DRG* (DynamicRoute Guidance) actief is, wordt hetsysteem automatisch gevoed metinformatie over files en anderoponthoud. In dat geval wordt eenalternatieve route aangeboden.

U hoeft niet meer te zoeken naar eennieuwe cd of het systeem opnieuw in te stellen zodra u een landsgrenspasseert. Het systeem maakt gebruikvan één dvd waarmee u in heel West-Europa feilloos de weg vindt. Tevensbevat het een gids met hotels,winkelcentra, golfbanen, restaurants en bezienswaardigheden.

Om ervoor te zorgen dat uw veiligheiden comfort niet in het geding komenbij de bediening van veelgebruiktefuncties, zijn zowel het audiosysteem

als het navigatiesysteem voorzien vanspraakherkenning. Dat betekent dat u met gesproken instructies**instellingen en functies kunt aanpassenzonder uw blik van de weg te halen.

BLUETOOTH® TECHNOLOGIE

De SC 430 is voorzien van Bluetooth®

technologie, waarmee u een mobieletelefoon moeiteloos kunt integreren inhet EMV, compleet met mogelijkhedenvoor hands-free bellen***. Op hetmoment dat uw telefoon zich in de auto bevindt, wordt dit handsfreesysteem automatisch geactiveerd. Het geluid hoort u via de luidsprekers van het audiosysteem, terwijl u met uw mobiele telefoon maximaal 500 voorgeprogrammeerdetelefoonnummers kunt doorzenden aan het EMV.

* DRG is actief in landen (o.a. Nederland, België

en Duitsland) die gebruikmaken van RDS.

Kanalen met verkeersinformatie maken gebruik

van DRG mogelijk.

** Engels en Duits.

*** Voor deze functies is een mobiele telefoon

met Bluetooth®-technologie vereist.

Uw Lexus dealer heeft een volledige lijst van

compatible telefoons en kan u mededelen of

uw huidige mobiele telefoon geschikt is.

Page 17: 2010 Lexus SC430
Page 18: 2010 Lexus SC430

COMFORTABELALS COUPÉ EN CABRIOLET

Page 19: 2010 Lexus SC430

19

Met de SC 430 heeft Lexus eensublieme auto ontwikkeld. Omdat de auto vanaf het eerste begin wasbedoeld als cabriolet, is hij voorzienvan een extreem stijf chassis, wat tengoede komt aan het rijgedrag en hetcomfort. Maar de SC 430 heeft nogenkele andere kenmerken die makendat u met deze auto het hele jaar dooropen kunt rijden. Tegelijkertijd is meteen lange reeks innovaties ookgedacht aan uw comfort wanneer u ervoor kiest het dak dicht te laten.

CLIMATE CONTROL

Onze kennis op het gebied vanluchtmanagement wenden wij nietalleen aan om te komen tot optimaleaërodynamische eigenschappen. Met dezelfde expertise ontwikkelden wij voor de SC 430 een op maatgemaakt systeem voor climate control.Veelal wordt bij een cabriolet geenonderscheid gemaakt tussen rijden metopen of gesloten dak. Wanneer u hetdak echter open doet, heeft dit weldegelijk gevolgen voor de werking vande climate control of airconditioning.

Daarom is de intelligente climate controlvan de SC 430 in staat te bepalen ofhet dak open dan wel dicht is, en daarautomatisch de werking op af testemmen. Het systeem houdt zelfsrekening met de buitentemperatuur.

Het dijbeen is tijdens het rijden metopen dak het koudste gedeelte van het lichaam. Daarom omvat degeavanceerde climate control van deSC 430 een speciale ventilatieopeningdie de bestuurder en de voorpassagierjuist ook op koude dagen comfortabelwarm houdt (Jetlap). Uiteraard hebbenbeide inzittenden voorin de mogelijkheidom de temperatuur individueel in te stellen.

Daarnaast meet dit uitgekiende systeemvoortdurend de luchtkwaliteit in hetinterieur. Zodra de lucht die het interieurbinnenkomt onder een bepaaldekwaliteitsnorm komt, bijvoorbeeldin druk verkeer met dak dicht, danschakelt het systeem de externeluchttoevoer uit, en schakelt het over op het zuiveren van de lucht die zichreeds in het interieur bevindt. Hetsysteem filtert ook stofdeeltjes en pollenuit de lucht voordat deze het interieurbinnenkomen. Opnieuw een voorbeeldvan de wijze waarop de SC 430anticipeert.

CRUISE CONTROL

Ook de bediening van de cruisecontrol is uitermate gebruiksvriendelijk.Rechts achter het stuurwiel bevindt zich een discreet geplaatste hendelwaarmee u precies de door ugewenste snelheid kunt instellen.Zonder dat u het gaspedaal nog langerhoeft te gebruiken, zal de auto dezesnelheid vasthouden, zelfs bij forsetegenwind. Wanneer u wilt versnellen,tilt u de hendel simpelweg omhoog.Het systeem schakelt zichzelfautomatisch uit op het moment dat ude remmen of versnellingsbak bedient,daarnaast kunt u het met dezelfdehendel achter het stuurwiel ook zelfdeactiveren.

CLIMATE CONTROL SYSTEEM

Page 20: 2010 Lexus SC430

KUNST INBEWEGING

Page 21: 2010 Lexus SC430

In slechts 25 seconden transformeertde Lexus SC 430 van een dynamischecoupé tot een stijlvolle cabriolet.

Het inklapbare aluminium dak is eenvoorbeeld van de wijze waarop wegeavanceerde technologie zorgvuldigtoepassen om tot elegante eenvoud tekomen. Wanneer u besluit dat het tijdis om de beslotenheid van het interieurte verruilen voor een rit in de openlucht, klapt het dak achter u simpelwegopen, waarna de achterklep zich sluiten u begroet wordt door de eerstezonnestralen.

Uit het oogpunt van veiligheid werkthet dakmechanisme alleen wanneerde contactsleutel in het contact steekten ook is omgedraaid. De procedurestopt automatisch zodra u debedieningsschakelaar loslaat.

De werking van het dakmechanismeis werkelijk een fascinerend gezicht.Het dak wordt bediend met éénenkele knop die tientallenelektromotoren aanstuurt. U hoeft zich geen zorgen te maken omvergrendelingen – het indrukken van “Open” of “Close” is voldoende.

Het volledig automatische proceswerkt als volgt:Als eerste houdt u de knop “Open”ingedrukt. De portierruiten en zijruitenachter gaan naar beneden en deachterklep scharniert naar achterenopen. Vervolgens gaat dehoedenplank omhoog terwijl het dak zich begint te openen.

Het dak, inclusief achterruit, wordtnetjes ingeklapt en de hoedenplankkeert terug in zijn oorspronkelijkepositie. Tot slot gaat de achterklepweer dicht en is de transformatievoltooit. Om het dak te sluiten verloopthet 25 seconden durende procesin omgekeerde volgorde. De heleprocedure is één gracieuze, vloeiendehandeling. Kunst in beweging.

Page 22: 2010 Lexus SC430

BETERNACHTZICHT

Page 23: 2010 Lexus SC430

23

Aan de voorzijde van de SC 430bevinden zich in een even doelmatigeals fraaie behuizing xenon koplampen.Deze geven een lichtbundel dietweemaal zo helder is als die vangewone koplampen, en die bovendienverder reikt zodat u in het donker altijduitstekend zicht heeft.

De koplampen zijn uitgerust metautomatische hoogteregeling, zodat de verlichting ongeacht debelading van de auto altijd optimaalafgesteld is. Een bijkomend voordeelis dat u zich geen zorgen hoeftte maken dat uw koplampenmedeweggebruikers verblinden op het moment dat u bijvoorbeeldover een verkeersdrempel rijdt.

In die situaties waarin u grootlichtnodig heeft, kunt u in de SC 430beschikken over extra krachtigehalogeenverlichting die over een extra grote afstand schijnt en u daarmeeeen gevoel van veiligheid geeft.

De dynamisch vormgegevenkoplampen zijn bovendien voorzienvan I-AFS (Intelligent Adaptive Front-lighting System). Deze effectieveveiligheidsvoorziening anticipeert opde rijrichting en zorgt ervoor dat dekoplampen onafhankelijk tot maximaal15 graden meedraaien in een bochtwat ook bijdraagt aan een ontspannenrit in het donker. Tot slot garanderenwegklapbare koplampsproeiers onderalle omstandigheden een helder zicht.

Page 24: 2010 Lexus SC430

24

VEILIGHEIDRONDOM

De SC 430 is uitgerust met eenmodern en intelligent airbagsysteem,dat de bestuurder en voorpassagierin de meest uiteenlopende situatiesbeschermt. Het systeem bepaalt inenkele milliseconden de ernst van eenaanrijding en stemt daar de werkingvan de veiligheidssystemen op af. Op deze manier ontstaat eenbaanbrekend systeem dat optimalebescherming biedt voor alle inzittenden.

VOORZIJDE

Sensorgestuurde hoofdairbagsregistreren de intensiteit van eenaanrijding, de positie van de stoel,het gebruik van veiligheidsgordels en reageren dienovereenkomstig. De airbags vullen zich in twee fasenop om de kans op verwondingenverder te reduceren. De SC 430 heefttevens knieairbags voor zowel debestuurder als de voorste passagier.Deze beschermen niet alleen deknieën en onderbenen, maar dragenook bij aan een ideale zitpositie in hetgeval van een aanrijding, zodat deoverige airbags de passagiers beterbeschermen.

ZIJKANT

Aan weerszijden van hetinzittendencompartiment zorgen extragrote zijairbags voor extra beschermingvan de meest kwetsbare delen van het menselijk lichaam. Deze airbags

bevinden zich in de stoelen, in plaatsvan in de portieren. Daardoor bevindenzij zich altijd op de juiste plek om u tebeschermen, ongeacht de positie vanuw stoel en uw zithouding.

WAARSCHUWINGSSYSTEEMLAGE BANDENSPANNING(TPWS)

Elk wiel van de SC 430 is voorzienvan een elektronische sensor in het ventiel die voortdurend debandenspanning in de gaten houdt.Het TPWS (Tyre Pressure WarningSystem) laat, zodra de bandenspanningiets terugloopt, op het dashboard eenwaarschuwingslampje branden. Op het moment dat de bandenspanningnog lager wordt, wat een indicatie kanzijn voor een lekke band, wordt u meteen geluidssignaal gewaarschuwd.

Opnieuw een voorbeeld vangeavanceerde technologie dieanticipeert op een mogelijk probleemnog voordat het kan ontstaan.

Page 25: 2010 Lexus SC430
Page 26: 2010 Lexus SC430
Page 27: 2010 Lexus SC430

27

STABILITEIT EN CONTROLE

De SC 430 is een luxueuze sportcoupédie berekend is op reizen over langeafstanden. Dat blijkt onder meer uit destate-of-the-art stabiliteitssystemen.Behalve dat we hebben gezorgd vooreen auto met uiterst dynamischerijeigenschappen, zorgt een reeksbijzondere innovaties ervoor dat u de auto onder alle omstandighedenonder controle houdt.

Zo is onder normale omstandighedeneen uitermate krachtig remvermogenbeschikbaar, dit is mogelijk gemaaktdoor zeer grote remschijven rondomen een dubbele hoofdremcilinder.Daarbij staat een lange lijstgeavanceerde systemen klaar om u in geval van nood te assisteren,mocht dat nodig zijn.

EBD (ELECTRONIC BRAKEFORCE DISTRIBUTION)

Zoals u mag verwachten is de SC 430 standaard uitgerust met ABS,een systeem dat voorkomt dat dewielen bij hard remmen of op eengladde ondergrond gaan slippen. Tot de standaarduitrusting behoort ook EBD, een elektronischeremkrachtverdeler. Afhankelijk van de wegomstandigheden zorgt EBD in combinatie met ABS ervoor dat deremkracht zo efficiënt mogelijk wordtverdeeld over de linker en rechtervoor- en achterwielen zodat de auto

stabiel en bestuurbaar blijft tijdensremmen in een bocht. Zodoendewordt blokkeren van de wielenvoorkomen en een optimaleeffectiviteit van de remmen verkregen.

TRC (TRACTION CONTROL)

Dit systeem registreert en controleert dehoeveelheid koppel op de achterwielen,om ervoor te zorgen dat de SC 430het enorme motorvermogen zo veiligen efficiënt mogelijk benut. Wanneerhet systeem merkt dat één of meerwielen slippen – bijvoorbeeld op eennatte of modderige ondergrond –berekent de computer de beste manierom de grip voor dat wiel te herstellen.Vervolgens reduceert het systeemautomatisch de hoeveelheid koppel dienaar dat wiel wordt gedirigeerd, ofremt in meer extreme gevallendatzelfde wiel tijdelijk af totdat de griphersteld is. Als u op een glad wegdekwilt accelereren, dan zorgt TRC ervoordat u dit veilig kunt doen.

VSC (VEHICLE STABILITYCONTROL)

Het standaard aanwezige VSC(Vehicle Stability Control) treedt inwerking wanneer u bijvoorbeeld opeen glad wegdek terechtkomt, ofplotseling moet uitwijken. Informatieover draaisnelheid van de wielen,remdruk en bewegingen van decarrosserie wordt verzameld door eenreeks strategisch geplaatste sensoren.Registreren de sensoren dat de autohet contact met de weg dreigt teverliezen, dan zal het systeem deverschillende stabiliteitsvoorzieningengedoseerd in werking laten treden,waardoor uw veiligheid zo minmogelijk in gevaar komt.

Een praktijkvoorbeeld: stel, u stuurt eenbocht in met voor uw gevoel een iets tehoge snelheid en remt bij. In sommigegevallen – als het gewicht van de autozich naar voren verplaatst – zouden deachterwielen grip kunnen verliezen. Datzou ernstige gevolgen kunnen hebben.

Heeft u VSC tot uw beschikking, danis het resultaat gegarandeerd beter. Het systeem registreert de bewegingenvan de auto, de stuurwielhoek enuitgeoefende remdruk. Op basis vandeze informatie wordt de voor elk wielbenodigde remkracht berekend enuitgeoefend om u op een veilige,stabiele koers te houden.

BAS (BRAKE ASSIST SYSTEM)

Met BAS (Brake Assist System) hebbenwe de veiligheid van de SC 430 op een zo mogelijk nog hoger plangebracht. Ook dit systeem behoorttot de standaarduitrusting. Dezevoorziening kan in een noodsituatie van doorslaggevend belang zijn doorautomatisch de maximale remdruk uit teoefenen. Daardoor wordt voorkomendat u in een panieksituatie onvoldoendekracht uitoefent, of kunt blijvenuitoefenen op het rempedaal om veiligtot stilstand te komen. Als zo’n situatiezich onverhoopt voordoet, dananticipeert het systeem op de noodzaaktot extra remkracht en oefent dezevervolgens ook uit.

Of, in meer technische bewoordingen,een computer herkent de situatie opbasis van de informatie van de sensor in de hoofdremcilinder en een sensorvoor de pedaalslag. De regeleenheidvan het remsysteem verhoogtvervolgens de hydraulische druk van deremcilinder en daarmee de remkracht.Zeker in noodgevallen maakt decombinatie van BAS en VSC dat u op een veilige koers blijft. En moet u bij gladheid toch accelereren, dan is deSC 430 dankzij een systeem als TRCin staat tot een veilige en effectieveoverbrenging van het motorvermogen.

Page 28: 2010 Lexus SC430

ROBUUSTECARROSSERIE

Dynamische prestaties en veiligheid zijnin de SC 430 onlosmakelijk met elkaarverbonden. Zo geeft de uiterst stijvecarrosserie van hoogwaardig staal met hoge trekkracht niet alleen meer bescherming in geval van eenaanrijding, het is ook een belangrijkevoorwaarde voor optimaal rijplezier.Het rijgedrag is directer encomfortabeler, oneffenheden in hetwegdek worden beter geabsorbeerden met name op de snelweg dringentrillingen en rijgeluiden nauwelijks doortot het interieur.

VEILIGHEID GEWAARBORGD

Vanaf het begin is de carrosserie van deSC 430 ontworpen om te voldoen aande specifieke voorwaarden waaraaneen cabriolet moet voldoen. Daaromzijn onder de vloer bijvoorbeeld achtextra balken aangebracht die de stijfheidvan de carrosserie – ook weltorsiestijfheid genaamd – met wel 40 procent verhogen. Daarnaast zijnextra robuuste treeplanken toegepasten werden de chassisbalken opnieuwontwikkeld. Daarmee wordt destevigheid van de constructie onder alle omstandigheden gewaarborgd,ongeacht of het dak open is, of gesloten.

Dat neemt echter niet weg dat eenrobuuste, stijve carrosserie hetfundament vormt voor optimaleveiligheid. Daarom heeft de SC 430een uitgebreid testprogramma entalloze botsproeven ondergaan. Metgebruikmaking van geavanceerdecomputermodellen hebben we vrijwelalle denkbare scenario’s gesimuleerd.De resultaten van de “levensechte”

testen lieten zien dat de SC 430bestand is tegen zware aanrijdingen en dat de veiligheidskooi daarbij vrijwelgeheel intact blijft. Dat is mede tedanken aan vernuftige kreukelzones aan de voor- en achterzijde, alsmedeaan de grote verstevigingsbalken in de portieren.

Om te voldoen aan de zware eisen die gelden voor een cabriolet zijnbovendien de voorste raamstijlen extraverstevigd, en werden in de hoofdsteunenrolbeugels van hoogwaardig staalaangebracht. Tot slot draagt ook hetlichtgewicht aluminium dat is gebruikt voorde motorkap en de hardtop bij aan destijfheid van de carrosserie, terwijl hiermeeook het totale gewicht wordt beperkt.

DOUBLE WISHBONEWIELOPHANGING

De geavanceerde wielophanging van de SC 430 geeft de bestuurdermaximale controle over zijn auto. Een zeer kostbare double wishboneconfiguratie voor en achter zorgtervoor dat de wielen in bochten en bijoneffenheden onafhankelijk van elkaarkunnen bewegen. Door de doublewishbone ophanging, net als bijFormule 1 bolides, blijven de bandenmet name in de bochten beter inmaximaal contact met de weg,waardoor de auto optimale grip heeften de bestuurder meer controle heeft.

De wielophanging is echter berekendop meer dan alleen dynamischewegligging. Ook het rijcomfort wordtvergroot. De afstelling is zo gekozen datde SC 430 beschikt over het soepele

en kwalitatief hoogwaardige rijgedragdat u van een Lexus mag verwachten. De voorwielophanging is uitgerust met een hooggeplaatste bovenstedraagarm, een robuustestabilisatorstang en schokbrekers enlagerschalen die optimaal op elkaar zijn afgestemd. Het systeem is eropberekend om razendsnel te reagerenop het moment dat de carrosserierolneigingen vertoont. Een voorbeeldvan de manier waarop de autoanticipeert op mogelijk gevaar, is dewijze waarop de wielophangingvoorkomt dat de achterzijde uitbreektwanneer u in een met enige snelheidgenomen bocht onverhoopt moetremmen. Een zekere mate van“natuurlijk” onderstuur voorkomt op diemomenten dat uw wielen grip verliezen,zodat u onder normale omstandighedengemakkelijk uw weg kunt vervolgen.

Ook de doordachte constructie van de achterwielophanging is gericht opeen nauwkeurige en comfortabelewegligging. Draagarmen beperken de mate waarin de wielen omhoog enomlaag bewegen, terwijl lagerschalende voor- en achterwaartse bewegingneutraliseren. Daardoor ontstaat eencomfortabeler rijgedrag en is de autoaanmerkelijk stabieler.

De double wishbone wielophangingheeft nog een ander voordeel. Deconstructie is aanzienlijk compacter daneen conventioneel systeem, waardoorzowel voor de benen van de inzittendenals in de bagageruimte meer ruimteoverblijft.

VEILIGHEIDSKOOI UIT STAAL MET HOGE

TREKKRACHT

Page 29: 2010 Lexus SC430
Page 30: 2010 Lexus SC430

Ons streven naar perfectie geldt –zoals dat voor iedere Lexus het gevalis – voor ieder onderdeel van de SC 430. De plek waar u van dezebenadering wellicht de meestevoordelen ondervindt is in hetkwalitatief hoogstaande interieur van de auto. Met de grootst mogelijkeprecisie hebben we met natuurlijkematerialen als echt hout en het beste,meest comfortabele leder gezorgdvoor een omgeving waarin u kuntgenieten van doordachte enduurzame luxe.

Om meer te leren over traditioneelvakmanschap en andere techniekenhebben we zelfs expertise buiten ons eigen werkgebied gezocht. Zo bezochten we de vakmensen bijYamaha die muziekinstrumenten zoalspiano’s en violen maken. Van henleerden we hoe we met de bestematerialen het interieur van de SC 430nog nauwkeuriger konden afwerken.

Voor de versnellingspookknop, demiddenconsole, het dashboard en zelfs voor de bekerhouders hebben we écht hout gebruikt. U heeft dekeuze uit esdoornhout of walnoothoutdie beide perfect passen bij deingetogen interieurkleuren. Een andersubtiel detail is de metalen afwerkingvan het paneel waar de airconditioningen het audiosysteem zich bevinden,waarmee technologie en tijdloze stylingsamenkomen.

Voor de lak van de SC 430 geldt dat deze voldoet aan de hoogstekwaliteitseisen. Tegelijkertijd hebben we alles in het werk gesteld om ervoorte zorgen dat de kwaliteit van de laklaagvoldoet aan de unieke esthetische eisendie gelden voor een Lexus.

Bij Lexus praten we veel over QDR,wat staat voor “Quality, Dependabilityand Reliability” of “kwaliteit,betrouwbaarheid en duurzaamheid”.Dat ziet u aan de perfecte pasvorm van de carrosseriedelen en deafwerking en kwaliteit van het interieur.We zijn echter zelden tevreden en zoeken daarom altijd naar manierenwaarop we onszelf kunnen verbeteren…

30

PERFECTEMATERIALEN

Page 31: 2010 Lexus SC430
Page 32: 2010 Lexus SC430

SPECIFICATIES

Motor

VVT-i Variable Valve Timing-intelligent (variabele kleptiming)

Cilinders/kleppen V8/32

Inhoud (cc) 4.293

Boring x slag (mm) 91 x 82,5

Maximaal vermogen (kW/tpm) 210 (286 pk)/5.600

Maximum koppel (Nm/tpm) 419/3.500

Compressieverhouding 10,5:1

Transmissie

Aandrijving Achterwielen

Versnellingsbak 6-traps automaat met ECT, elektronisch gestuurde

automatische transmissie met sequentiële bediening

Overbrengingsverhouding 1e 3,296

2e 1,958

3e 1,348

4e 1,000

5e 0,725

6e 0,582

Achteruit 2,951

Prestaties

Maximum snelheid (km/h) 250

Acceleratie 0-100km/h (s) 6,2

Luchtweerstandcoëfficiënt (Cw) 0.29

Brandstofverbruik (volgens 2004/3/EC)*

Stad (l/100 km / km/l) 16,3/6,1

Buitenweg (l/100 km / km/l) 8,6/11,6

Gecombineerd (l/100 km / km/l) 11,4/8,8

CO2 -emissie

Norm Euro IV

Gecombineerd (g/km) 269

Remmen

Voor Geventileerde schijven

Achter Schijven

Wielophanging

Voor Double wishbone

Achter Double wishbone

Gewichten

Maximaal toelaatbaar gewicht (kg) 2.110

Ledig gewicht (kg) 1.725

Afmetingen & volumes

Lengte (mm) 4.535

Breedte (mm) 1.825

Hoogte (mm) 1.370

Wielbasis (mm) 2.620

Inhoud benzinetank (l) 75

Inhoud bagageruimte (zonder reservewiel) (l) 368 (met gesloten dak)

135 (met open dak)

* Het hier genoemde brandstofverbruik is gemeten op basis van de in de specificatie genoemde EG-norm. In de praktijk is brandstofverbruik mede afhankelijk van factoren zoals weersomstandigheden, belading, bandenspanning, rijgedrag, gebruik en uitvoering.

Page 33: 2010 Lexus SC430

LEXUS RED CARPET TREATMENT

Voor ons is de zorg voor uw Lexussymbolisch voor onze zorg voor u als klant. Elk lid van het Lexus team, vande ontwerpers tot de verkopers, van deingenieurs tot de onderhoudsmonteurs,wendt zijn of haar specifieke vaardighedenen toewijding aan om u van de allerbestezorg te voorzien. Dit geldt voor elkaspect van onze service, van hetbeschikbaar stellen van een vervangendeauto terwijl de uwe wordt onderhouden,tot ons streven om uw verblijf bij ons inde Lexus Lounge zo aangenaammogelijk te maken. Of u nu de krantleest, televisie kijkt of op uw laptopwerkt, wij schenken er heerlijke koffiebij. Een uitstekende service is voor onsniet zomaar een doel op zich, het isonze passie. En dankzij onze LexusRed Carpet Treatment zal die passie u, lang nadat uw auto de showroomheeft verlaten, ook bijblijven. De LexusRed Carpet Treatment bestaat uit devolgende onderdelen:

* HAAL- EN BRENGSERVICE

Bij een onderhoudsbeurt, garantie-en overige reparatiewerkzaamheden,uitgezonderd plaatwerkreparaties, heeftu recht op gratis haal- en brengservice.Een voorwaarde is dat de doorlooptijdvan de werkzaamheden minimaal 1,5 uur is. Hierbij wordt de auto van u thuis of op een andere, met uovereengekomen plaats in Nederland,opgehaald. U krijgt thuis of op eenandere, met u overeengekomen plaats,een gratis vervangende auto terbeschikking van het merk Lexus, welkeniet ouder is dan 3 jaar. Slechts deverbruikte brandstof is voor eigenrekening.

De Lexus Red Carpet Treatment geldt voor alle

Lexus modellen van alle bouwjaren, mits de

onderhoudswerkzaamheden conform voorschrift

worden uitgevoerd bij de officiële Lexus

organisatie in Nederland. Er is geen onderscheid

tussen eigenaren en berijders (in geval van lease).

Tevens is er geen onderscheid tussen nieuw en

gebruikt gekochte automobielen. Informeer bij

uw plaatselijke Lexus dealer of Lexus Erkend

Reparateur naar de bijzonderheden.

* VERVANGEND VERVOER

Wanneer u geen gebruik maakt vanhaal- en brengservice en zelf uw autobij de dealer brengt, heeft u rechtop gratis vervangend vervoer.Plaatwerkreparaties zijn hiervanuitgezonderd. Een voorwaardevoor gratis vervangend vervoeris dat de doorlooptijd van deservicewerkzaamheden minimaal 1,5 uur is. De vervangende auto isvan het merk Lexus, en niet ouder dan 3 jaar.

* MOGELIJKHEID TOT VASTESERVICEMONTEUR

Bij uw dealer kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een vasteLexus servicemonteur.

* IN- EN EXTERIEUR REINIGENNA SERVICEBEURT

Na iedere servicebeurt wordt hetinterieur en exterieur van uw autogereinigd.

* EXCLUSIEF MAGAZINE

U ontvangt vier keer per jaar het Lexusmagazine. Dit is een award winningmagazine vol boeiende artikelen overLexus, haar automobielen, interviewsmet interessante personen en lifestylegerelateerde onderwerpen.

Page 34: 2010 Lexus SC430

34

WAARDEVOLBEZIT

LEXUS EURO ASSISTANCE 24

Wij willen ervoor zorgdragen dat uoveral in Europa zorgeloos van uwLexus kunt genieten. Daaromprofiteert u de eerste drie jaar naaanschaf van het lidmaatschap vanLexus Euro Assistance 24. Ditprogramma biedt u een uitgebreidereeks diensten, zoals wegslepen,hotelaccommodatie, een vervangendeauto, repatriëring van uw auto ingevalu geen gebruik kunt maken van uwLexus door pech onderweg, eenongeval of diefstal.

DRIE JAAR UITGEBREIDEGARANTIE

Uw garantie geldt voor elk defect datbij normaal gebruik kan wordentoegeschreven aan een fout bijfabricage of montage. De garantiegeldt voor een periode van drie jaar of 100.000 km – wat het eerst aan de orde is – waarbij voor het eerstejaar geen kilometerbeperking vantoepassing is. Ook de kosten van hettransport van uw auto naar de dealerworden vergoed indien het defect valtonder de garantie en niet ter plekkekan worden opgelost.

DRIE JAAR GARANTIEOPPERVLAKTEROEST EN LAKWERK

Er geldt een garantietermijn van drie jaar op oppervlakteroest enlakdefecten die het gevolg zijn vanmateriaalfouten of productiefouten.Voor deze garantie geldt geenkilometerbeperking.

TWAALF JAARCARROSSERIEGARANTIE

De carrosserie is twaalf jaargegarandeerd tegen doorroesten vanbinnenuit als dit te wijten is aanmateriaalfouten of productiefouten.Ook hier geldt geen kilometerbeperking.Onder 'carrosserie' vallen in dit kaderalle originele Lexus plaatwerkdelen.Kijkt u in het bij de aankoopoverhandigde garantieboekje naar de bijzonderheden. Deze garantie isoverdraagbaar aan nieuwe eigenaren.

ACCESSOIRES

Vraag uw dealer om de specificatiesvan alle beschikbare originele Lexusaccessoires.

MENSVRIENDELIJKE ENMILIEUVRIENDELIJKE AUTO’SMAKEN

Om ervoor te zorgen dat auto’s ook in de 21e eeuw als geaccepteerdvervoermiddel gebruikt kunnen blijvenworden, acht Lexus het belangrijk ompro-actief maatregelen te nemen ommilieueffecten van auto’s in alle stadiavan hun levenscyclus te beperken. Eenvan de aspecten waarop Lexus zichtoespitst, is de recycling van auto’s. Al tijdens het ontwikkelingsstadiumheeft Lexus materialen ontwikkeld die eenvoudig herbruikbaar zijn en rekening gehouden met deverwijdering van onderdelen. Voormeer informatie over recycling kunt u terecht op www.lexus.nl.

WERELDKWALITEIT

Lexus streeft naar perfectie. Wij stellenons ten doel de meest innovatieve enluxe auto’s ter wereld te maken. Sindsde start van Lexus bevinden wij ons in de absolute top van deautomobielproductie. De recente lijstmet prijzen en records is daarvan eentreffend bewijs:

• Lexus is in 2006 voor het twaalfdeopeenvolgende jaar in de VerenigdeStaten uitgeroepen tot meestbetrouwbare automobielmerk door het gerenommeerdeonderzoeksbureau J.D. Power. Zo voert de Lexus SC 430 hetklassement in het J.D. PowerPremium Sportauto segment aan.

• Lexus werd in 2005 voor de vierdekeer door het BBC programma TopGear uitgeroepen tot beste producentop het gebied van kwaliteit,betrouwbaarheid en service.

Page 35: 2010 Lexus SC430

ERVAAR DE LEXUS SC 430

Wij vertrouwen erop dat we in dezebrochure de unieke en dynamischekwaliteiten van de SC 430 duidelijkhebben kunnen maken. Er is echterslechts één manier om het purerijplezier dat deze auto biedt zelf teervaren – en dat is door plaats tenemen achter het stuur en er zelf meete rijden. U kunt tijdens kantoorurenbellen met het Informatie Center Lexus:(0162) 585 288, mailen [email protected], onze website www.lexus.nlof uw dealer bezoeken om een afspraakte maken.

Distributeur voor Nederland:

Louwman & Parqui B.V.

Steurweg 8

4941 VR Raamsdonksveer

De distributeur behoudt zich het recht voor

zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering

aan te brengen. De afbeeldingen en specificaties

voldoen aan internationale normen en kunnen

derhalve afwijken van de voor de Nederlandse

markt geldende specificaties en/of uitvoeringen.

Neem voor meer details contact op met uw

dealer. De kleuren in deze brochure kunnen als

gevolg van het drukprocédé enigszins afwijken

van de echte kleuren. Ofschoon deze brochure

met de grootst mogelijke zorg is samengesteld,

kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele

onjuistheden in de gegevens van deze brochure

voorkomen, van welke aard dan ook. Gehele of

gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder

schriftelijke toestemming verboden.

F0000-52030/NL/500/april 2007

LEXUS

SC 430

Page 36: 2010 Lexus SC430

LAKKLEUREN BEKLEDING EN MATERIALEN

Een perfecte balans vinden voor het interieur van de SC 430 is essentieel. Daarom hebben we extra zorg besteed aan het ontwerpen van kleurcombinaties die even onderscheidend als smaakvol zijn.

A. Ecru (leder) i.c.m. esdoorn edelhouten panelen (00 LA)

B. Black (leder) i.c.m. esdoorn edelhouten panelen (20 LA)

C. Camel (leder) i.c.m. walnoot edelhouten panelen (42 LA)

C

A

B

Voor de SC 430 zijn negenverschillende lakkleuren leverbaar. Elke kleur is zorgvuldig afgestemd opde individuele smaak van de eigenaar.Bovendien heeft Lexus eengeraffineerde laklaag ontwikkeld diehet uiterlijk van de auto volledig tot zijn recht doet komen.

A. White Pearl (077)

B. Silver Mist (1F2)

C. Dark Granite (1G0)

D. Black* (212)

E. Aubergine (3P6)

F. Morello Red (3R1)

G. Golden Almond** (4T1)

H. Tigereye (4T2)

I. Sapphire Blue (8U0)

* Niet-metallic lak.

** Vanaf juni 2007.

De afgebeelde kleuren zijn in eerste instantie bedoeld om een indicatie te geven en

alhoewel zij de werkelijke lakkleuren optimaal benaderen, dienen ze niet gebruikt te

worden voor enig doel waarbij 100 procent nauwkeurigheid is vereist. Wij behouden

ons het recht voor een kleur te wijzigen of te laten vervallen, zonder bericht vooraf.

Wij vragen uw begrip voor kleurverschillen die het gevolg zijn van het drukprocédé.

G H

I

A

D

B

E

C

F

Page 37: 2010 Lexus SC430

LAKKLEUREN BEKLEDING EN MATERIALEN

Een perfecte balans vinden voor het interieur van de SC 430 is essentieel. Daarom hebben we extra zorg besteed aan het ontwerpen van kleurcombinaties die even onderscheidend als smaakvol zijn.

A. Ecru (leder) i.c.m. esdoorn edelhouten panelen (00 LA)

B. Black (leder) i.c.m. esdoorn edelhouten panelen (20 LA)

C. Camel (leder) i.c.m. walnoot edelhouten panelen (42 LA)

C

A

B

Voor de SC 430 zijn negenverschillende lakkleuren leverbaar. Elke kleur is zorgvuldig afgestemd opde individuele smaak van de eigenaar.Bovendien heeft Lexus eengeraffineerde laklaag ontwikkeld diehet uiterlijk van de auto volledig tot zijn recht doet komen.

A. White Pearl (077)

B. Silver Mist (1F2)

C. Dark Granite (1G0)

D. Black* (212)

E. Aubergine (3P6)

F. Morello Red (3R1)

G. Golden Almond** (4T1)

H. Tigereye (4T2)

I. Sapphire Blue (8U0)

* Niet-metallic lak.

** Vanaf juni 2007.

De afgebeelde kleuren zijn in eerste instantie bedoeld om een indicatie te geven en

alhoewel zij de werkelijke lakkleuren optimaal benaderen, dienen ze niet gebruikt te

worden voor enig doel waarbij 100 procent nauwkeurigheid is vereist. Wij behouden

ons het recht voor een kleur te wijzigen of te laten vervallen, zonder bericht vooraf.

Wij vragen uw begrip voor kleurverschillen die het gevolg zijn van het drukprocédé.

G H

I

A

D

B

E

C

F

Page 38: 2010 Lexus SC430

ERVAAR DE LEXUS SC 430

Wij vertrouwen erop dat we in dezebrochure de unieke en dynamischekwaliteiten van de SC 430 duidelijkhebben kunnen maken. Er is echterslechts één manier om het purerijplezier dat deze auto biedt zelf teervaren – en dat is door plaats tenemen achter het stuur en er zelf meete rijden. U kunt tijdens kantoorurenbellen met het Informatie Center Lexus:(0162) 585 288, mailen [email protected], onze website www.lexus.nlof uw dealer bezoeken om een afspraakte maken.

Distributeur voor Nederland:

Louwman & Parqui B.V.

Steurweg 8

4941 VR Raamsdonksveer

De distributeur behoudt zich het recht voor

zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering

aan te brengen. De afbeeldingen en specificaties

voldoen aan internationale normen en kunnen

derhalve afwijken van de voor de Nederlandse

markt geldende specificaties en/of uitvoeringen.

Neem voor meer details contact op met uw

dealer. De kleuren in deze brochure kunnen als

gevolg van het drukprocédé enigszins afwijken

van de echte kleuren. Ofschoon deze brochure

met de grootst mogelijke zorg is samengesteld,

kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele

onjuistheden in de gegevens van deze brochure

voorkomen, van welke aard dan ook. Gehele of

gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder

schriftelijke toestemming verboden.

F0000-52030/NL/500/april 2007

LEXUS

SC 430