2008-07-17-nummer-9

2

Click here to load reader

description

Gemeente Amsterdam Voor een bouwvergunning naar de Helmholtzstraat, voor je paspoort naar de linnaeusstraat. Over een kleine zes maanden hoeft u niet meer heen en weer te pendelen; dan kunt u voor alle stadsdeelzaken terecht in het nieuwe Stadsdeelhuis aan de Oranje Vrijstaatkade. Voor meer informatie: Ondernemershuis Amsterdam Groot Oost: 020 692 6979, www. ondernemershuisgrootoost.nl en op www.oost-watergraafsmeer.nl/ loket. nummer 9 • 17 juli 2008 Poëzie in het Park 20 juli

Transcript of 2008-07-17-nummer-9

Page 1: 2008-07-17-nummer-9

Oost-WatergraafsmeerGemeente Amsterdam

nummer 9 • 17 juli 2008

www.oost-watergraafsmeer.nl

Stadsdeelkrant

Catina Geselschap van Ondernemershuis Groot Oost

in zomervakantie: geen 4 maar 2 pagina’s!

20 juli

Poëzie in het Park

In de zomer tovert Amsterdam Wereldboekenstad stadsdeel-parken om tot bloemrijke poë-zieparken. Poëzie in het Park strijkt op 20 juli neer in Park Frankendael. Een afwisselend programma dat begint om 9.00 uur met “Vers uit de veren”, een poë-ziewandeling met verhalen, gedichten en opdrachten en eindigt om 16.00 uur met een poëzieprogramma met o.a. de mooiste parkgedichten van de bewoners uit Oost Water-graafsmeer. Van 9.00 tot 17.30 uur, Park Frankendael.Toegang: gratis

Meer op www.oost-water-graafsmeer.nl/evenementen

Ag

end

a

Foto

: Su

zann

e B

lanc

hard

Ko

rt

Brommobiel vanaf 1 november in parkeervakHeeft u een brommobiel (dat is een bromfiets met meer dan twee wielen die niet harder kan dan 45 kilometer per uur)? Dan moet u deze in een par-keervak parkeren en hiervoor parkeer-geld betalen of een parkeervergun-ning hebben. Tot nu toe kneep de ge-meente een oogje dicht als een brom-mobiel op de stoep geparkeerd stond. Vanaf 1 november gaat de gemeente brommobielen op de stoep bekeuren. Gehandicaptenvoertuigen mogen ove-rigens wel op de stoep blijven staan of met een GA-vergunning gratis in een parkeervak.Een parkeervergunning kunt u aanvra-gen bij Dienst Stadstoezicht www.stadstoezicht.amsterdam.nl of PCH www.pch-parkeerservices.nl.

Dichters verzamelen dichtregels Dinsdag 15 juli fietsten twee dichters door ons stads-deel om uw dichtregels te verzamelen. Heeft u een dichtregel ingeleverd? Dan kunt u uw gedicht 20 juli in Park Frankendael vinden. Stadsdeelvoor-zitter Martin Verbeet heeft ook een dichtregel ingeleverd en deze luidt als volgt: ‘Zoveel voetstappen in Oost’. Professionele dichters gaan ermee aan de slag. Bent u nieuwsgierig naar het eindresultaat? Ga dan 20 juli naar ‘Poëzie in het Park’, daar zal de stads-deelvoorzitter het gedicht voordragen. Lees voor meer informatie ook de agenda in deze krant.

informatiepunt voor psychiatrische patiëntenIn ons stadsdeel is er een Cliënten Informatiepunt voor psychiatrische pa-tiënten met vragen over uiteenlopen-de zaken. Denk aan vragen over wo-nen, werken en uitkering. Voor vragen over cursussen, opleidingen, rechten en klachten, sociale contacten en ziek-tebeelden kunt u ook terecht bij het Informatiepunt. De medewerkers van het Cliënteninformatiepunt zijn erva-ringsdeskundigen en kunnen vanuit hun eigen ervaringen bezoekers van het Informatiepunt informeren over di-verse onderwerpen. U kunt terecht op het hoofdkantoor op de Linnaeushof 4 op maandag, dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00 – 12.30 uur en maandag t/m donderdag kunt u in de middag terecht van 13.00 – 16.30 uur, telefoon 020 468 5647. Het Cliënten Informatiepunt heeft ook spreekuur in het Loket Zorg en Samenleven op woensdag van 13.30 uur – 16.30 uur, telefoonnum-mer 020 462 0300, het adres is ’s Gravesandeplein 19. Op de website www.clienteninformatiepunt.nl leest u meer over het Informatiepunt, de me-dewerkers en wat ze voor u kunnen betekenen.

Ondernemen: goed voor de buurtWinkels en bedrijven zijn belangrijk voor de buurt. Het stads-deel stimuleert ondernemerschap en een gunstig onderne-mersklimaat. Dat gebeurt via het Ondernemershuis Groot Oost en rechtstreeks vanuit het stadsdeel.

“Een vrouw van Turkse afkomst die een rijschool voor vrouwen wil oprichten, een Birmees die Aziatische vissoorten importeert en een Servische timmerman.” Catina Geselschap somt enkele mensen op die deze week bij het Ondernemershuis Groot Oost langskwamen voor advies over het opzetten van een eigen, kleine onderneming, al of niet vanuit een uitkeringssituatie. “Ook komen hier bestaande ondernemers voor een bedrijfsruimte of financi-eel advies.” Jaarlijks komen zo’n 2000 mensen in contact met het

Ondernemershuis, vertelt juriste Geselschap, vestigingsmanager en bedrijfsadviseur. Belangrijkste dienstverlening is het voeren van individuele gesprekken. “ We vragen: wat wil je, wat heb je gedaan, maar ook: hoe is de situatie thuis, heb je schulden? Eventuele problemen moeten eerst worden opgelost. Want áls iemand dan die eigen zaak opzet, moet hij of zij echt onafhankelijk worden en moet de onderneming duurzaam zijn.” Het Ondernemershuis Groot Oost ontstond in 2003 op initiatief van stadsdelen Centrum, Oost-

Watergraafsmeer en Zeeburg en de afdeling Economische Zaken van de gemeente. Doel: in buurten, met soms lagere inkomens, mensen kansen bieden en de wijkeconomie laten groeien.Ook op andere fronten werkt het stadsdeel aan een goed onderne-mersklimaat, vertelt Jelger Groenhof (27). Hij is als winkelstraatmanager aanspreekpunt voor ondernemers. “Sommigen help ik met het invul-len van subsidieformulieren. Of ik zoek uit hoe een ondernemer de ver-bouwing van zijn winkelruimte kan realiseren.” Verder zorgt Groenhof ervoor dat het winkelaanbod divers blijft en leegstand wordt tegenge-gaan. Zijn collega Tessa Dooper (26) voert uit wat het stadsdeel belang-rijk vindt op ondernemersgebied:

nieuw Stadsdeelhuis opent begin januari Voor een bouwvergunning naar de Helmholtzstraat, voor je paspoort naar de linnaeusstraat. Over een kleine zes maanden hoeft u niet meer heen en weer te pendelen; dan kunt u voor alle stadsdeelzaken terecht in het nieuwe Stadsdeelhuis aan de Oranje Vrijstaatkade.

hoogwaardige horeca en duurzame bedrijven aantrekken, plus buurt-winkels behouden. Dooper ziet erop toe dat ondernemers die zich in Oost-Watergraafsmeer willen vestigen, op de juiste locatie terecht-komen en zij richt zich op hotels, horecagelegenheden en de ‘minder gewone’ winkels. “Ligt er een goed initiatief, dan gaan wij na waar dit zich het beste kan vestigen, waarna ik het proces rond bouw- of horeca-vergunningen en bestemmingsplan in gang zet.”

Voor meer informatie: Ondernemershuis Amsterdam Groot Oost: 020 692 6979, www.ondernemershuisgrootoost.nl en op www.oost-watergraafsmeer.nl/loket.

Zondag kwamen de jongens van het voetbalproject Give & Gain weer terug uit Spanje waar ze hadden mee gedaan aan de Copa Catalunya. Ze kwamen met meerdere prijzen thuis, waaronder dit team (A1) met de derde prijs en de Fair Play prijs. De B1 had een tweede prijs en de B2 de vierde prijs.

Bouwverkeer rijdt af en aan in het Polderweggebied, maar aan de bui-tenkant van het nieuwe Stadsdeelhuis gebeurt niet zoveel meer, dat is grotendeels af! Eind december verhuist de stadsdeelorganisatie, dat wil zeggen de kantoren van de Helmholtzstraat en de Linnaeusstraat, naar het nieuwe gebouw. Begin januari 2009 is de opening.Niet alleen zijn dan alle stadsdeelza-ken, zoals bouwvergunningen, pas -

poort en uittreksels, bij één balie te verkrijgen, er komt ook een informa-tiewinkel waar u met alle vragen over het stadsdeel terecht kunt. De mede-werkers kunnen u er alles vertellen over bijvoorbeeld bouwprojecten of afvalcontainers en zij kunnen u hel - pen met het invullen van formulieren. Het is praktisch dat alle stadsdeel-zaken straks op één plek geregeld kunnen worden. Maar de organisatie hoopt dat u straks ook om andere redenen naar het nieuwe gebouw komt. Wellicht drinkt u graag een kopje koffie in het grand café, of huurt uw buurtvereniging ’s avonds een ruimte in het gebouw. En wat denkt u ervan om via de publiekshal door te lopen naar het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK)?

Foto

: Jo

ost

van

Man

en

Page 2: 2008-07-17-nummer-9

Bekendmakingen & Dienstverlening2 17 juli 2008

Onderstaande bekendmakingen zijn gisteren ook gepubliceerd in het Amsterdams Stadsblad!

De bekendmakingen van

Dienst Milieu en Bouwtoezicht vindt u in het

Amsterdams Stadsblad!

Evenementen- en exploitatie-vergunningen, Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

AanvragenDapperplein 23: 2008/80650, aanvraag exploitatievergunning met terras, café De Knoest.Sportpark Drieburg: 2008/80608, aanvraag kampeerontheffing van 22 augustus 2008 tot 19.00 uur en 24 augustus 2008 tot 18.00 uur. Willem Fenengastraat 12: 2008/79465, ver-lenging van de sluitingstijd op 30 augustus 2008 tot 04.00 uur en 31 augustus 2008 tot 04.00 uur, Melody Line.

Aanvraag drank en HorecavergunningDapperplein 23: 2008/80650, aanvraag drank en horecavergunning, café De Knoest.

Gedurende twee weken na publicatie in het Amsterdams Stadsblad liggen de vergunning-aanvragen i.k.v. APV ter inzage op het stads-deelkantoor, Linnaeusstraat 89. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun mening kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het loket Vergunningen, geopend van 08.30 tot 16.00 uur en op dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Verleende evenementenvergunningenVoltapleinfeest: 2008/79728, evenementen-vergunning en kampeerontheffing op 16 en 17 augustus 2008.Weesperzijdefestival: 2008/77375, evene-mentenvergunning op 20 september 2008.

De belanghebbende bij deze besluiten, kan op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit, daartegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist kan hangende de bezwaarschriftenprocedure een voor-lopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam.

Bouw-, sloop- en monumentenvergunningen

Aanvragen bouwvergunningAndreas Bonnstraat 36: BA 10/2008/80379,

ingediend, 1 juli 2008, veranderen en ver-nieuwen van de kozijnen op de 3e- en 4e etage aan voorzijde van gebouw.Archimedesweg 108: BA 04/2008/80377, ingediend: 1 juli 2008, oprichten van dakop-bouw met dakterras. Blasiusstraat 10: BA 04/2008/80506, inge-diend, 4 juli 2008, plaatsen van balkons en veranderen van de ramen aan achtergevel .Blasiusstraat 10: BA 04/2008/80511, inge-diend: 4 juli 2008, veranderen van indeling van 1e, 2e en 3e verdieping.Blasiusstraat 10: BA 10/2008/80510, inge-diend, 4 juli 2008, vernieuwen van de ramen aan voorgevel. Bessemerstraat 7: BA 04/2008/80410, inge-diend, 2 juli 2008, oprichten van een verdie-ping op het gebouw.Bredeweg 17: BA 04/2008/80505, inge-diend, 4 juli 2008, oprichten van een dak-opbouw.Esplanade de Meer 283: BA 04/2008/80542, ingediend, 4 juli 2008, ver-nieuwen van ventilatie installatie op het dak van het gebouw. Eikenweg 27: BA 04/2008/80639, inge-diend, 9 juli 2008, veranderen van bestem-ming van zolderetage, het oprichten van dakopbouw met dakterras en veranderen van indeling van het gebouw.Galileiplantsoen 68: BA 04/2008/80419 ingediend, 2 juli 2008, oprichten van uitbouw aan achterzijde van gebouw. Graaf Florisstraat 23: BA 04/2008/80475, ingediend, 3 juli 2008, veranderen en ver-nieuwen van de kozijnen en veranderen van indeling van begane grond van gebouw.Grensstraat 27: BA 04/2008/80375, inge-diend, 30 juni 2008, oprichten van dakterras.Iepenplein 7A t/m 9C o:BA 04/2008/80725, ingediend, 10 juli 2008, veranderen van de gevel van de gebouwen.Middenweg 22 t/m 24 e: BA 04/2008/80509, ingediend, 4 juli 2008, ver-nieuwen van reclamelichtbak aan voorgevel van gebouw.Oosterpark 30: BA 04/2008/80561, inge-diend, 8 juli 2008, vernieuwen van serre op de b.g., vergroten van 1e- en 2e verdieping en oprichten van dakterras op 3e verdieping van gebouw.Oosterpark 35: BA04/2008/80282, inge-diend, 27 juni 2008, oprichten van dakop-bouw met dakterras.Oosterpark 38: BA 04/2008/80553, inge-diend, 8 juli 2008, oprichten van dakopbouw met dakterras.2e Oosterparkstraat 199A t/m 205E o: 3e Oosterparkstraat 161 t/m 179 o, 183A t/m 191B o: BA 10/2008/80687, ingediend, 9 juli 2008, veranderen van de portieken van de gebouwen.1e van Swindenstraat 10: BA 04/2008/80313, ingediend 30 juni 2008, oprichten van dakterras op 1e etage. 1e van Swindenstraat 379: BA 04/2008/80384, ingediend: 30 juni 2008, plaatsen van lichtreclame aan gevel. Transvaalkade 34: BA 10/2008/80464, inge-diend, 3 juli 2008, vernieuwen van kozijnen van soutterain.Vrolikstraat 236: BA 04/2008/80388, inge-diend, 30 juni 2008, veranderen van indeling

van 3e- en zolderverdieping en veranderen van bestemming van gedeelte van zolder-etage van gebouw.Weesperzijde 288: BA 04/2008/80533, ingediend, 7 juli 2008, veranderen van inde-ling van begane grondverdieping, 1e en 2e verdieping van gebouw.Wibautstraat 80: BA 04/2008/80569, ingediend, 8 juli 2008, plaatsen van gevelre-clame, veranderen van de gevel en indeling van het gebouw.Wibautstraat 131: BA 04/2008/80739, inge-diend, 10 juli 2008, veranderen van indeling en bestemming van gebouw.Wibautstraat 131: BA 04/2008/80287, inge-diend, 27 juni 2008, veranderen van gevel, indeling en bestemming van gebouw.

Aanvragen sloopvergunning:Bredeweg 29: OV 20/2008/80724, inge-diend, 10 juli 2008, gedeeltelijk slopen van gebouw.Commelinstraat 246 t/m 250 e:OV 20/2008/80512, ingediend, 4 juli 2008, gedeeltelijk slopen van gebouw.Wibautstraat 80: OV 20/2008/80564, inge-diend, 8 juli 2008, gedeeltelijk slopen van gebouw.

Kennisgeving monumentenvergunningDe voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Oost-Water graafsmeer brengt ter algemene kennis:- dat de volgende monumentenaanvragen zijn ingediend: Fronemanstraat 3:BA 71/08/77672, vernieu-wen en veranderen van de kozijnen, vernieu-wen van voegwerk en uitvoeren van diverse werkzaamheden in het gebouw .- dat in met kader van de Monumentenwet / monumentenverordening het bouwplan van 18 tot en met 31 juli 2008 (2 weken) ter inzage ligt bij de Sector Wo nen/Wer ken, kamer 111 van het Stads deelkantoor, Helmholtzstraat 61 en bij de afdeling Voorlichting van het stadsdeelkantoor Linnaeusstraat 89, tijdens kantoor uren. Gedurende de voornoemde termijn van inzage kan een ieder schriftelijk zienswijzen inzake het voornemen kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Voor het inzien van deze bouwvergunningaanvragen en monumen-tenvergunningaanvraag kunt u op werk-dagen tussen 08.30 en 10.30 uur contact opnemen met de afdeling Handhaving en Vergunningen, Helmholtzstraat 61, tel. 020 774 4362.

Aanvragen buiten behandeling gelatenRadioweg 31 t/m 33 o: BA 08/2008/80101, ingediend, 24 juni 2008, verzonden, 7 juli 2008,veranderen van indeling van 3e etage en oprichten van een dakopbouw met dak-terras.

Ingetrokken aanvragen1e Oosterparkstraat 204: BA 04/2008/78936, ingediend, 22 mei 2008, verzonden 9 juli 2008, plaatsen van aircondi-tioning-unit aan achtergevel van gebouw.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplannen t.b.v. publicatie week 28Polderweggebied 1 t/m 2, 7: OV 42/2008/80406, ingediend: 30 juni 2008,verzoek tot vrijstelling van het bestemmings-plan voor de bouwblokken 1, 2 en 7. Polderweggebied 14 , 17 en 19: OV 42/2008/80405, ingediend, 30 juni 2008, verzoek tot vrijstelling van het bestemmings-plan voor de bouwblokken 14, 17 en 19.

Verleende bouwvergunningenDelle Alpihof 22: BA 10/2008/76965, inge-diend, 1 april 2008, verleend, 09 juli 2008, plaatsen van dakkapel op het gebouw.Fahrenheitsingel 86: BA 04/2008/76729, ingediend, 27 maart 2008, verleend, 07 juli 2008, plaatsen van dakterras op het gebouw.Kamerlingh Onneslaan (ongenummerd): BA 04/2008/76576, ingediend, 20 maart 2008, verleend, 07 juli 2008, plaatsen van hek/poort op nieuw aangelegde voetgan-gersbrug tussen park en volkstuinencomplex “Klein Dantzig” in park Frankendael, nabij Kamerlingh Onneslaan.Swammerdamstraat 40: BA 04/2008/74887, ingediend, 29 januari 2008, verleend, 07 juli 2008, veranderen van voorgevel, veranderen van bestemming, omzetten van gedeelte van

verblijfsruimte in buitenruimte en veranderen van indeling van gebouw. Wagenaarstraat 62: BA 04/2007/70919, ingediend, 20 september 2007, verleend, 07 juli 2008, veranderen van kozijnen aan ach-terzijde van gebouw en wijzigen van indeling van 2e, 3e en 4e verdieping en het maken van dakopbouw met dakterras.

De belanghebbende bij deze besluiten, kan op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit, daar-tegen een gemotiveerd bezwaarschrift indie-nen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist kan hangende de bezwaarschriftenprocedure een voor-lopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam.

Kapvergunningen

Aanvragen kapvergunningJohannes van der Waalsstraat 14: 2008/80563 A, 1 boom in achtertuin. Geen herplant.Populierenweg 6: 2008/80677 A, 4 bomen in achtertuin. Geen herplant.Pieter Zeemanlaan t/h 28 en 30 : 2008/80699 A, 4 bomen in gemeenschappe-lijke tuin. Geen herplant.

Belanghebbenden worden tot 4 weken na deze publicatie in de gelegenheid gesteld hun zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar het stadsdeelkantoor, postbus 94801 1090 GV Amsterdam. Tevens bestaat de mogelijk-heid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen. De naar voren gebrachte zienswijze zullen betrokken worden bij de besluitvor-ming inzake de aanvraag kapvergunning. U kunt de aanvraag inzien op de Linnaeusstraat 89 bij het loket Vergunningen, geopend van 08.30 tot 16.00 uur en op dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Verleende kapvergunningenDe Sitterstraat t/o nr. 2 : 2008/79023 V, 2 bomen in binnentuin, 03-07-2008.Fibigerstraat t/o nr. 6 : 2008/79022 V, 2 bomen in binnentuin, 03-07-2008.Peerelstraat 3 hs: 2008/ 78992 NV, 1 boom in achtertuin, 03-07-08.

Aan bovengenoemde besluiten zal binnen de eerste zeven dagen na dagtekening van het besluit geen feitelijke uitvoering worden gegeven (tenzij in de vergunning anders is bepaald). De belanghebbende bij deze besluiten, kan binnen zes weken na de dagtekening van het besluit, daartegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Het indienen van een bezwaar-schrift schort de werking van dit besluit niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist kan hangende de bezwaarschriftenprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam.

Verkeersbesluiten

Instellen Parkeerverbod Jan Vroegopsingel en OuderkerkerdijkEen parkeerverbod wordt ingesteld aan de Jan Vroegopsingel oostelijke zijde (landzijde) tussen Joan Muyskenweg en de haakspar-keervakken aan de landzijde nabij de Jan Vroegopsingel huisnummer 8 en 10 en; aan de westelijke zijde (Amstelzijde) tussen de Joan Muyskenweg en de hoofdingang van Amstelglorie ter hoogte van huisnummer 7 en; Jan Vroegopsingel en Ouderkerkerdijk aan de zuidoostelijke zijde (landzijde) tussen de hoofdingang van Amstelglorie ter hoogte van huisnummer 7 en de Rozenoordbrug.

Aanpassing parkeerschijfzone Jan Vroegopsingel en Ouderkerkerdijk.Kantwisseling van de blauwe streep tussen

Bezoekadressen- Linnaeusstraat 89 - Helmholtzstraat 61

PostadresStadsdeelkantoor Oost-Watergraafsmeer Postbus 94801 1090 GV Amsterdam

Telefoon 020 774 4444

UitgaveStadsdeel Oost-Watergraafsmeer.

RedactieMargot Boerema (eindredactie), Ilham Bouz, Annemiek Huijerman, Henriëtte van Oosterzee, Chantelle Pickee, Violet Rouwhorst, Anne-marie Smit, Wieneke Wolthuis.

Reageren?Mail [email protected], schrijf naar: stads-deel Oost-Watergraafsmeer, t.a.v. redactie Stadsdeelkrant, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam of bel met 020 774 4090.

BezorgingHeeft u vragen of klachten over de bezorging, stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel 020 774 4090.

Alle verschenen edities vindt u op: www.oost-watergraafsmeer.nl/stadsdeelkrant

Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer

Colofon

de hoofdingang van Amstelglorie en de Rozenoordbrug. Er kan geparkeerd worden aan de oostzijde (landzijde) van de Jan Vroegopsingel op het gedeelte gelegen tussen de Jan Vroegopsingel 8 (haakspar-keervakken) en de Jan Vroegopsingel 7 (hoofdingang van Tuingroep Amstelglorie) en; (gewijzigd) aan de noord/westzijde (Amstelzijde) van de Jan Vroegopsingel en de Ouderkerkerdijk op het gedeelte gelegen tussen de Jan Vroegopsingel 7 en de Rozenoordbrug en; op delen van de inritten naar de roeiverenigingen gelegen aan de Jan Vroegopsingel 4, 6 en 8.De volledige tekst van deze besluiten ligt vanaf 17 juli 2008 tijdens de openingsuren voor een ieder ter inzage bij de afdeling Publieksvoorlichting, Linnaeusstraat 89.De belanghebbende bij dit besluit kan, op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na publi-catie, tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Indien onver-wijlde spoed dit vereist, kan - hangende de bezwaarschriftenprocedure - een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de pre-sident van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam.

Aanwijzingsbesluit AfvalstoffenverordeningHet dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer heeft op 24 juni 2008 op grond van artikel 7, lid 2, van de Afvalstoffenverordening Oost-Watergraafsmeer 2004, de Marcusstraat tegenover nummer 29 aangewezen als locatie van een inzamelvoorziening voor huishoudelijk afvalstoffen. Kopieën van het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage in het voorlichtingscentrum van het stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat 89.Belanghebbenden bij dit besluit kunnen op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit daar-tegen een gemotiveerd bezwaarschrift indie-nen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam.

Geschiedenis stadsdeel leeft op internet

Go

ud w

aard

Foto

: R

iech

elle

van

der

Val

k

‘Niet aleen studeren’“Eerst maken we de tafels gezellig met kaarsjes en tafel-kleden. Zo toveren we op zondag het buurtcentrum om in een buurtrestaurant. Veertig buurtbewoners, maakt niet uit wie, kunnen aanschuiven. Ik bedenk het menu voor het driegangen diner, kook – met hulp van vrijwil-ligers – en serveer het eten uit. Superspannend om met het eten naar beneden te komen en het geroezemoes in het restaurant te horen. Om niet te verzinken in alleen studeren, wilde ik iets doen voor en met mensen. Dat zit ook in mijn studie: als stedenbouwkundige ben je maat-schappelijk bezig, je vertaalt belangen van mensen” .

Kent u iemand die veel voor de buurt doet? Meld het ons: [email protected].

Wat zou de Dapperbuurt zijn zonder: Jolanda Vroons (28), studente stedenbouw TU Eindhoven, Dapperbuurt. Kookt één zondag per maand in Buurtcentrum De Werf voor 40 men-sen.

Was het Watergraafsmeer echt ooit een grote plas? Hoe lang bestaat de Dappermarkt al? Wie is de archi-tect van het Muiderpoortstation? Belangstellenden in de geschiedenis van Oost-Watergraafsmeer vinden de antwoorden op www.oost-watergraafsmeer.nl/buurtenstad. Een aanrader! Voor jong en oud. Er staan foto’s van vroeger en nu, korte verhaaltjes en leuke opdrachten. Het stadsdeel komt er virtueel tot leven!Het Stadsarchief Amsterdam heeft de pagina’s gemaakt in samenwer-king met ABC onderwijsadviseurs, Bureau Monumenten & Archeologie en verschillende scholen. De inhoud is eigenlijk gemaakt voor leerlingen

van groep 6 t/m 8. Zij beleven hoe geschiedenis soms op straat ligt en ook dat alle Amsterdammers geza-menlijk de geschiedschrijvers zijn van stad en buurt. Kinderen kunnen het materiaal gebruiken voor werk-stukken, spreekbeurten op school en gewoon … om meer te weten over hun eigen buurt.