19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het...

12
Lekker Bezig Met duurzame inzetbaarheid Lees snel verder!

Transcript of 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het...

Page 1: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Lekker Bezig Met duurzame inzetbaarheid

Lees snel verder!

Page 2: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

2

Page 3: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Introductie 3

Onze missie 4

Wat is Lekker Bezig? 5

Hoe werkt Lekker Bezig? 6

De Lekker Bezig app voor medewerkers 7

De voordelen voor de werkgever 8

Partners van Lekker Bezig 9

Lekker Bezig in het kort 10

Contact 11

Inhoud

3

Page 4: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Want bedrijven met oog voor duurzame inzetbaarheid hebben betrokken, productievere medewerkers, minder verzuim en verloop en zijn aantrekkelijker om voor te werken.

Lekker Bezig van Centraal Beheer helpt u op weg richting een duurzaam inzetbare organisatie. Lekker Bezig bestaat uit een offline programma voor leidinggevenden en een mobiele applicatie waarmee uw medewerkers eigen regie voeren over hun inzetbaarheid.

Zo creëert Lekker Bezig een omgeving waarin uw medewerkers optimaal en met plezier werken. Nu en in de toekomst!

Lekker Bezig met duurzame inzetbaarheidLanger doorwerken, krapte op de arbeidsmarkt.

Technologie die andere eisen aan kennis en

vaardigheden stelt. Met een goed duurzaam

inzetbaarheidsbeleid kunt u als werkgever deze

uitdagingen beter aan.

4

Page 5: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Schade vergoeden, problemen oplossen, hulp bieden: Centraal Beheer doet het al meer dan 110 jaar. In onze ideale wereld hebben onze relaties zo min mogelijk last van ongemak. En veranderen we naar een sterke club van partners die elkaar helpt op elk denkbaar vlak. Lekker Bezig past daarin. Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Onze missie

5

Page 6: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Ontwikkeld door Open NetwerkLekker Bezig is ontstaan vanuit het Open Netwerk van Centraal Beheer. Dit platform van ruim 50 werkgevers uit verschillende sectoren, zoekt samen met hoogleraren en HR-experts oplossingen voor grote arbeidsmarktvraagstukken. ‘Medewerkers activeren om blijvend inzetbaar en gelukkig te zijn, blijkt een van de grootste uitdagingen voor werkgevers. Het Lekker Bezig programma kan die uitdaging aan omdat het met, door en voor het bedrijfsleven is ontwikkeld.

Praktisch en wetenschappelijk onderbouwd Een groot aantal werkgevers en medewerkers werd geïnterviewd over wat duurzame inzetbaarheid voor hen betekent. En wat ze nodig hebben om hiermee aan de slag te gaan. Het leverde waardevolle inzichten op die de basis vormen voor de ontwikkeling van Lekker Bezig.

De app maakt gebruik van een door TNO ontwikkelde, wetenschappelijk gevalideerde set vragen over gezondheid, Werk & Privé Balans, functioneren en de toekomst.

Lekker Bezig is uitvoerig getest en gevalideerd door werkgevers en medewerkers binnen en buiten het Open Netwerk. Daarmee is het de ideale praktische oplossing om duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Wat is Lekker Bezig? Lekker Bezig bestaat uit een offline programma met advies en training voor werkgevers, leidinggevenden en

HR-professionals. De training helpt om het gesprek over duurzame inzetbaarheid met medewerkers op gang

te brengen. Vervolgens kunnen uw medewerkers individueel aan de slag met de mobiele app Lekker Bezig

en zo eigen regie voeren over hun inzetbaarheid.

6

Page 7: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Hoe werkt Lekker Bezig?

VerkenningOm het Lekker Bezig programma op uw organisatie af te stemmen vindt eerst een verkenning plaats. Samen met de adviseur duurzame inzetbaarheid van Centraal Beheer bepaalt u het doel en de koers.

DialoogstarterDe leidinggevende gaat met de Dialoogstarter echt de dialoog aan met medewerkers. Via dit gespreksstappenplan komen de 4 aspecten van duurzame inzetbaarheid op persoonlijke wijze aan bod:

Gezondheid Werk-privé Functioneren Toekomst

Zowel de medewerker als de leidinggevende spreken open en eerlijk over hun eigen inzetbaarheid. De dialoog wordt afgesloten met de introductie van de mobiele app Lekker Bezig. Het cadeau van u aan uw medewerkers. Vanaf dat moment gaat de medewerker zelf aan de slag met zijn of haar duurzame inzetbaarheid.

Kick-off De volgende stap is een kick-off voor leidinggevenden. Tijdens deze training krijgen zij handvatten aangereikt om de medewerkers bij het thema duurzame inzetbaarheid te betrekken. Dit gebeurt volgens het eigen-regiemodel. Een belangrijk handvat is de Dialoogstarter.

We gaan van start

7

1

2

3

Page 8: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

De Lekker Bezig app voor medewerkers

StartDe medewerker kiest eerst een persoonlijke Lekker Bezig coach. Deze coach beantwoordt vragen, geeft een zetje in de rug als dat nodig is en helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Persoonlijke inzichtenDe resultaten van de ingevulde vragen verschijnen daarna direct in het scherm. De medewerker krijgt zo inzicht in hoe hij ervoor staat met zijn gezondheid, Werk & Privé Balans, functioneren en (nabije) toekomst.

Aan de slagOp basis van de inzichten biedt Lekker Bezig persoonlijke suggesties (oplossingen) aan. Bijvoorbeeld het inschakelen van een budgetcoach, een training persoonlijke eff ectiviteit of een opleiding. Er is keuze uit een breed aanbod dat een complete invulling geeft aan duurzame inzetbaarheid. Het aanbod varieert van coaching, (online) opleidingen en afvalprogramma’s tot een loopbaan APK, mindfulness en gezondheidscheck. De medewerker heeft de regie en kiest zelf uit het aanbod van oplossingen. Hij kan direct een cursus, coaching of check ‘kopen’ met het budget dat u beschikbaar stelt. Hiervoor is dus geen toestemming van een leidinggevende nodig.

Lekker Bezig testDaarna beantwoordt de medewerker in 5 minuten de Lekker Bezig vragen. Ze gaan over gezondheid, Werk & Privé Balans, functioneren en de toekomst.

12

3

4

Budget U stelt per medewerker een jaarlijks budget vast. Omdat u duurzame inzetbaarheid belangrijk vindt. Of het vloeit voort uit cao-afspraken of andere arbeidsvoorwaardelijke regelingen.

8

Page 9: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Voordelen voor de werkgeverAantrekkelijke organisatie Betrokken en bevlogen medewerkers leiden tot hogere productiviteit en minder verzuim. Uw organisatie wordt bovendien aantrekkelijker om voor te werken. Hierdoor kan het makkelijker worden om de juiste nieuwe medewerkers te vinden en te behouden.

Inzicht in uw organisatie Dankzij het Lekker Bezig programma krijgt u als werkgever of HR professional inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat. Natuurlijk is privacy gegarandeerd, de ingevulde vragenlijst en de diensten waar de medewerker voor kiest, zijn niet zichtbaar. Wel is via het dashboard sturingsinformatie beschikbaar. Zoals het aantal gebruikers en hoeveel budget er is uitgegeven binnen elk van de 4 thema’s. Ook krijgt u een algemene indruk hoe medewerkers zich voelen en of ze voldoende ontwikkelingsmogelijkheden zien. Kortom, allemaal indicatoren die iets zeggen over het werkgeluk van uw medewerkers. Waar u als werkgever vervolgens verder mee aan de slag kunt.

Wij selecteren op kwaliteitDankzij de kennis en inkoopkracht vanuit Achmea hebben wij de beste partners met de beste oplossingen kunnen selecteren voor Lekker Bezig. Diensten waar we de kwaliteit van kunnen borgen.

Eenvoudige financiële afhandeling Wij maken de financiële afwikkeling gemakkelijk voor u. Maandelijks sturen we 1 verzamelfactuur van alle door de medewerkers afgenomen diensten.

9

Page 10: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Partners van Lekker BezigSamen met onze partners kunnen uw medewerkers direct aan de slag met bijvoorbeeld een cursus of opleiding. Maar ook als het even tegenzit op bijvoorbeeld fi nancieel, fysiek of mentaal vlak.

Wij selecteren de beste leveranciers zodat u dat als werkgever niet meer hoeft te doen. Hieronder een greep uit de partners die aan Lekker Bezig verbonden zijn.

10

Page 11: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Lekker Bezig in het kort

Een offline gesprekstrainingsprogramma voor leidinggevenden

Een gebruiksvriendelijke app voor medewerkers

Persoonlijke suggesties voor een passend advies

Expertpartners in diensten voor duurzame inzetbaarheid

Een persoonlijke (e-)coach die altijd voor de medewerker klaar staat

11

Page 12: 19090061 - CB - Z - Bongers - Opmaak brochure Lekker Bezig programma … · 2020-01-28 · Het programma draagt bij aan gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers en gelukkige werkgevers.

Neem contact op met uw HR-expertBel Bernard of Lars voor meer informatie Lars Blaauw: 06 83 64 04 78Bernard Pleyter: 06 10 91 24 47

Of bel ‘Even Apeldoorn’ (055) 579 8111Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?