18 Editie Lek & IJssel West 2013

20
Spirit kan zich na winst handhaven Vierde verdachte ook vrijgelaten Krekels teisteren Krimpense school 17 3 9 Spirit heeft komende zaterdag waar- schijnlijk aan een overwinning op Strijen genoeg om zich in veiligheid te spelen. De Ouderkerkse tweedeklas- ser staat na de resultaten in het afgelo- pen inhaalweekeinde op de 7e plaats in de tweede klasse D. Van de directe concurrenten profiteerde Hellevoet- sluis maximaal. Hellevoetsluis won de uitwedstrijd bij Den Bommel met 2-4. Leonidas en Pernis, ook twee ploegen die onderin strijden tegen degradatie, speelden met 2-2 gelijk. De rechter heeft ook de vierde ver- dachte van de gewelddadige beroving van een 9-jarig meisje aan de Zome- reik in Krimpen aan den IJssel vrijge- laten. Dat heeft Stefan van Paridon, de advocaat van de jongen, bevestigd. Een week geleden stuurde de rechter zijn drie vrienden al naar huis. De 17-jarige Krimpenaar bleef toen vast- zitten omdat het jonge slachtoffer hem aan had gewezen als degene die haar heeft geslagen. De vier jongens zijn vrij, maar blijven wel verdachten. Het Krimpenerwaard College ver- keerde woensdag ‘in rep en roer’ door een Kolderdag-grap van een grote groep 5 Havo-leerlingen. De scholie- ren lieten in de ochtendpauze grote aantallen krekels los in de kantine. De grap werd overigens niet door ieder- een gewaardeerd. Zo toonde de direc- tie van het KC zich niet bepaald amused door de krekelactie. Men wil de schoonmaakkosten gaan verhalen op de leerlingen, zo stelde men in een brief aan hun ouders. Koningsspelen FOTO: FLORIS BAKKER nieuws vrije tijd sport LEK EN IJSSEL WEST DINSDAG 30 APRIL 2013 JAARGANG 7 NO. 18 GARAGE AMSO Uw Alfa Romeo, Fiat en Lancia specialist! Tevens ook alle andere merken Gratis halen en brengen in een straal van 10 km. Automobielbedrijf P. en D. Broere BV Lekdijk 73 Krimpen aan den IJssel Tel. 0180 515 055 Bekijk onze occasions op: WWW.BROERE.CITROEN.NL Uw Citroën dealer voor de Krimpenerwaard en omstreken Al meer dan 50 jaar een vertrouwd adres. wonenindekrimpenerwaard.nl Het actuele aanbod van huurwoningen nu op internet Reageer uiterlijk aanstaande maandag via BUDGETBEURT Smits Auto’s introduceert de SMITSAUTO.NL 79 LOPIK PINKSTERWEEKEND 17 t/m 20 mei 4 DAGEN SPEKTAKEL testdag elektrische fietsen A.S ZATERDAG 4 MEI Burg. Uilkensstraat 8-10 - Bergambacht Telefoon 0182-357178 www.bijlfietsen.nl Noorderstraat 28a (Naast de Algerabrug) 2921 AL Krimpen a/d IJssel 0180-51 40 15 AUDIO - VIDEO - WASSEN - KOELEN - KOKEN - INBOUW - HUISHOUD ELEKTRO www.vanstaverenelektro.nl Een vertrouwd adres - Deskundig advies - Goede merken - Eigen technische dienst Jouw krant heel dichtbij op www.hetkontakt.nl Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl Banen voor het aanklikken

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Page 1: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Spirit kan zich na winst handhaven

Vierde verdachte ook vrijgelaten

Krekels teisteren Krimpense school

17

3

9

Spirit heeft komende zaterdag waar-schijnlijk aan een overwinning op Strijen genoeg om zich in veiligheid te spelen. De Ouderkerkse tweedeklas-ser staat na de resultaten in het afgelo-pen inhaalweekeinde op de 7e plaats in de tweede klasse D. Van de directe concurrenten profi teerde Hellevoet-sluis maximaal. Hellevoetsluis won de uitwedstrijd bij Den Bommel met 2-4. Leonidas en Pernis, ook twee ploegen die onderin strijden tegen degradatie, speelden met 2-2 gelijk.

De rechter heeft ook de vierde ver-dachte van de gewelddadige beroving van een 9-jarig meisje aan de Zome-reik in Krimpen aan den IJssel vrijge-laten. Dat heeft Stefan van Paridon, de advocaat van de jongen, bevestigd. Een week geleden stuurde de rechter zijn drie vrienden al naar huis. De 17-jarige Krimpenaar bleef toen vast-zitten omdat het jonge slachtoffer hem aan had gewezen als degene die haar heeft geslagen. De vier jongens zijn vrij, maar blijven wel verdachten.

Het Krimpenerwaard College ver-keerde woensdag ‘in rep en roer’ door een Kolderdag-grap van een grote groep 5 Havo-leerlingen. De scholie-ren lieten in de ochtendpauze grote aantallen krekels los in de kantine. De grap werd overigens niet door ieder-een gewaardeerd. Zo toonde de direc-tie van het KC zich niet bepaald amused door de krekelactie. Men wil de schoonmaakkosten gaan verhalen op de leerlingen, zo stelde men in een brief aan hun ouders.

Koningsspelen

FOTO: FLORIS BAKKER

nieuws

vrije tijd

sport

LEK EN IJSSEL WEST DINSDAG 30 APRIL 2013 JAARGANG 7 NO. 18

GARAGE AMSOUw Alfa Romeo, Fiat en

Lancia specialist!Tevens ook alle andere merken

Gratis halen en brengen in een straal van 10 km.

AutomobielbedrijfP. en D. Broere BV

Lekdijk 73Krimpen aan den IJssel

Tel. 0180 515 055

Bekijk onze occasions op:WWW.BROERE.CITROEN.NL

Uw Citroën dealer voor de Krimpenerwaard en omstreken

Al meer dan 50 jaar een vertrouwd adres.

wonenindekrimpenerwaard.nl

Het actuele aanbod van

huurwoningen nu op internet

Reageer uiterlijk aanstaande maandag via

BUDGETBEURT Smits Auto’s introduceert de

SMITSAUTO.NL

€79LOPIK

PINKSTERWEEKEND

17 t/m 20 mei

4 DAGEN SPEKTAKEL

www.bijlfietsen.nl

testdagelektrische fietsenA.S ZATERDAG4 MEI

Burg. Uilkensstraat 8-10 - Bergambacht Telefoon 0182-357178

www.bijlfietsen.nl

Noorderstraat 28a(Naast de Algerabrug)

2921 AL Krimpen a/d IJssel0180-51 40 15

AUDIO - VIDEO - WASSEN - KOELEN - KOKEN - INBOUW - HUISHOUD ELEKTRO

www.vanstaverenelektro.nl

Een vertrouwd adres

- Deskundig advies - Goede merken - Eigen technische dienst

Jouw krant heel dichtbij op www.hetkontakt.nl

Je nieuwe jobop www.hetkontakt.nl

Banen voorhet aanklikken

Page 2: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Nieuwbouw vrijloopstal

De Heus Voeders B.V. Postbus 396 6710 BJ Ede Tel. 0318 – 675 430 KvK 14626985 [email protected] www.de-heus.nl

Uitbreiding ligboxenstal

Locatie: VOF De Vries Benedenheulseweg 31 2821 LV Stolwijk

Open Dag Zaterdag 4 mei van 10.00 tot 16.00 uur

Samen met onderstaande bedrijven nodigt de familie De Vries u uit om hun nieuwe vrijloopstal te bezichtigen.

Deelnemers aan de Open Dag

Wat is er te zien?

Hoofdsponsor:

Samen met onderstaande bedrijven nodigt de familie Schep u uit om de uitbreiding van de lig-boxenstal te bezichtigen. Tevens zal om 10.30u de zogenaamde ‘koeiendans’ plaatsvinden.

Deelnemers aan de Open Dag

Wat is er te zien?

Koeiendans!10.30u Melkvee- enKaasboerderij Schep

Wilt u tijdens deze Open Dag

beide bedrijven bezoeken?

Maak dan gebruik van de

gratis pendeldienst! Locatie: Melkvee- en Kaasboerderij Schep Zuidbroek 153 2861 LL Bergambachtwww.kaasboerderijschep.nl

Hoofdsponsors:

Page 3: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

‘Er is blijkbaar twijfel ontstaan bij het OM’meisje ter hoogte van een speeltuintje hebben geslagen en op de grond ge-gooid nadat ze geld hadden geëist. Een nog altijd onbekende vrouw zou het meisje te hulp zijn geschoten waarna de verdachten de benen na-men. Het meisje liep na het incident naar huis waar ze onwel raakte. In het ziekenhuis bleek dat ze een zware her-senschudding en een bloeding in de hersenen te hebben.

HaaksVan Paridon vindt het niet zo vreemd dat de jongens nu alweer vrij zijn. Want ondanks intensief onderzoek van politie en justitie is er geen enkel bewijs gevonden dat ze het meisje iets hebben aangedaan. Ook de verklarin-gen van het slachtoffer en de verdach-ten staan haaks op elkaar. “Er is blijk-baar ook twijfel ontstaan bij het Open-

baar Ministerie (OM) en de rechtbank. Anders zou men in dit vroege stadium nooit tot schorsing van de voorlopige hechtenis zijn overgegaan voor een dergelijk ernstig feit.”

OnderzoekswensenDe jongens hebben volgens de advo-caat toegegeven dat ze op de plek van het delict zijn geweest, maar zeggen het meisje daar niet te hebben ont-moet. Om meer duidelijkheid te ver-krijgen van wat er daadwerkelijk is ge-beurd, is Van Paridon van plan een aantal onderzoekswensen in te dienen waar de rechter zich over gaat buigen. Wat die wensen precies zijn, wil hij niet zeggen. “We moeten nog het één en ander op papier zetten.” De jongens hoeven niet rekenen op een warm onthaal in hun woonplaats. Net na de gebeurtenis zetten dorpsge-

noten foto’s van de vier ‘helden van Krimpen’ online om hun afkeer ken-baar te maken. Het hele gebeuren heeft ook op de cliënt van Van Paridon veel indruk gemaakt, “zeker ook om-dat hij nooit eerder in aanraking is ge-weest met justitie. Ik heb hem daarom geadviseerd om even pas op de plaats te maken en het rustig aan te doen.” Hoewel Van Paridon in zijn loopbaan vaker heeft opgetreden in een bero-vingszaak, noemt hij deze zaak toch uniek. “Omdat je te maken hebt met een slachtoffer van nog maar 9 jaar.”

Of er een rechtszaak komt is aan het OM. Van Paridon zal echter niet gek opkijken als de zaak tegen de jongens wordt geseponeerd. “Het dossier pleit ze al vrij.”

Floris Bakker

De rechter heeft ook de vierde verdachte van de ge-welddadige beroving van een 9-jarig meisje aan de Zomereik in Krimpen aan den IJssel vrijgelaten. Dat heeft Stefan van Paridon, de advocaat van de jongen, bevestigd. Een week geleden stuurde de rechter zijn drie vrienden al naar huis. De 17-jarige Krimpenaar bleef toen vast-zitten omdat het jonge slachtoffer hem aan had gewezen als degene die haar heeft geslagen. Donderdag liet de rechter hem gaan. De vier jongens zijn weliswaar vrij, maar zij blijven wel ver-dachten.

De brute mishandeling die op woens-dagmiddag 10 april plaatsvond, ver-oorzaakte veel onrust in de Krimpense samenleving. De jongens zouden het

De Lekkerkapel spelend vanaf een vaartuig voor de ingang van Amicitia; dat kan alleen in Lekkerkerk. waar de oranjevereniging zaterdag de druk bezochte ‘Laat je Hobby Zien-dag’organiseerde.

FOTO: EPPO NOTENBOOM

Dinsdag 30 april 2013 3nieuws

Tandprothetische Praktijk "Hagen"BV

HET VERTROUWDE ADRES VOOR EEN PERFECT KUNSTGEBIT EN ‘KLIKGEBIT’ OP IMPLANTATEN

TEVENS VOOR KUNSTGEBIT REPARATIES EN AANPASSINGEN

Burgemeester Aalberslaan 43 Filiaal Rotterdam: 2922 BC Krimpen aan den IJssel Zwart Janstraat 122aTel.: (0180) 550431 Tel.: (010) 4666603

[email protected] 281 J.Hagen, Tandprotheticus

Organisatie van NederlandseTandprothetici

Voor meer informatie, surf je naar onze vernieuwde website en neem een kijkje in dekeuken door te klikken op dekennismakingsvideo. Tot ziens in de praktijk!

www.tpphagen.nl

Zakkenrollerij De politie heeft

vrijdag op winkelcentrum De Crim-penhof een vrouw opgepakt voor zak-kenrollerij. De vrouw achtervolgde haar slachtoffer nadat deze geld had gepint bij de bank. Die wist de diefstal te voorkomen en de zakkenrolster met een beveiliger aan te houden.

Koningslinde op plein voor De Tuyter

Burgemeester Lennie Huizer heeft zaterdag een ko-ningslinde geplant op het plein voor De Tuyter. Zij werd geholpen door leerlingen van basisscholen die als winnaar uit de bus zijn gekomen bij de tekenwedstrijd. Die had de ge-meente in samenwerking met SYner-Kri georganiseerd ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Uit ruim drieduizend teke-ningen koos de jury dertien winnaars. Na het planten van de koningslinde kregen zij uit handen van de burge-meester een leuke prijs. De boom is aangeboden aan de inwoners van Krimpen door SIGHT Landscaping.

Kunstgras voor VV Gouderak

Voetbalver-eniging Gouderak krijgt een kunst-gras trainingsveld. Wethouder Theo Segers en voorzitter Nico Kruiswijk van de voetbalclub ondertekenden daarover donderdag een contract. Het trainingsveld wordt deze zomer aan-gelegd en moet het huidige trainings-veld van gras vervangen. Dit veld was door zijn ligging en de grondslag te vaak slecht bespeelbaar. In het con-tract staat omschreven dat VV Goude-rak een belangrijke bijdrage levert aan de aanleg van het kunstgrasveld door ‘zelfwerkzaamheid’. De club ac-cepteert hiermee een huurverhoging van 3000 euro per jaar. De gemeente investeert maximaal 178.000 euro in het veld. Het vervangen van het trai-ningsveld van Gouderak was volgens wethouder Segers echt noodzakelijk. “Met de inzet van vrijwilligers van de voetbalvereniging en de bijdrage van de gemeente wordt de accommodatie geweldig verbeterd. Overigens mogen volgens het contract ook andere ver-enigingen gebruik maken van dit veld, buiten de momenten dat de voetbalvereniging het zelf nodig heeft. Zo is het multifunctioneel in-zetbaar.”

PvdA K’waard start met Facebook

‘Sociaal, jong en Krimpener-waard’ heet de Facebookpagina die de PvdA Krimpenerwaard is gestart. Op de site staat nieuws over actuele lande-lijke en lokale onderwerpen. Met de pagina wil de PvdA in contact komen met (vooral jongere) inwoners van de Krimpenerwaard, om hun opvattingen of aandachtspunten te horen. De partij kan daar dan lokaal of landelijk mee aan de slag. De start van de Facebook-pagina is één van de nieuwe manieren waarop de PvdA Krimpenerwaard pro-beert met inwoners in contact te ko-men. De Facebookpagina heeft bewust niet de PvdA-uitstraling, om het brede karakter van de pagina te onderstre-pen. “We zijn benieuwd naar ieders mening”, aldus PvdA-bestuurslid Wou-ter van de Werken. “Dus niet alleen die van inwoners die toch al achter de PvdA staan.” Een aantal actieve PvdA-leden selecteert de onderwerpen die op de site de aandacht krijgen. De fo-cus ligt daarbij op onderwerpen die van belang zijn voor jongeren en star-ters. Wie de PvdA wil helpen, kan een e-mail sturen: [email protected].

q WWW.FACEBOOK.COM/JONGENSOCIAAL

Page 4: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Dinsdag 30 april 2013 Familieberichten 4

Gepaste zorgvanuit respect enpersoonlijke benadering

Bij het verlies van uw dierbare moet u kunnenrekenen op deuitvaartondernemerdie u met rust enkennis van zakenbegeleidt,met u meedenkt,met u beslist enzorgt voor eenrespectvolle uitvaart.

STOPPELENBURGSTOPPELENBURGUi tvaar tve r zo rg ing

Krimpen a/d IJssel(0180) 52 22 55

Lekkerkerk(0180) 66 36 44

Schoonhoven(0182) 38 22 31

[email protected]

StoppelenburgAl meer dan 56 jaar uw vertrouwen waard

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleidingna een overlijden

BegrafenisondernemingJ.C. van Reeuwijk & zn

Hans van ReeuwijkMobiel 06-53148329

IJsseldijk Noord 36 Telefoon 0180 - 68 13 322935 BG Ouderkerk a/d IJssel Telefax 0180 - 68 25 17

Zwanenkade 1462925 AV Krimpen a/d IJssel

tel. : 0180 - 51 06 77e-mail: [email protected]

www.buijs-advocaten.nl

Mr E.M. Buijs-van BemmelMr Ir I.P. Biemond

BuijsAdvocaten

LetselschadeStrafrechtArbeidsrechtFamilierechtOndernemingsrechtHuurrecht

wonen en slapenWilhelminastraat 2a

LekkerkerkT 0180 - 661443

Opgeven familieberichten

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot

maandagmiddag 13.30 uur opgeven.

E-mail: advertentie.lekenijsselwest@

hetkontakt.nl

Het Kontakt Edities bvPostbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Tel. 0183-583333Fax 0183-583308

Slikslootstraat 7c2921 LH Krimpen a/d IJsselTelefoon 0180 51 69 75Telefax 0180 51 69 [email protected]

www.danenatuursteen.nl

Persoonlijk

Vertrouwd

Dichtbij

Kwaliteit

Service

Dane NatuursteenWij helpen u graag verder bij

het kiezen van een passend grafmonument.

T 0180 - 51 69 75 / www.danenatuursteen.nl

Slikslootstraat 7cKrimpen a/d IJssel

Persoonlijk & Vertrouwd

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Ook voor zilver, munten,

diamanten en merkhorloges.

Bij besteding ontvangt u

Haven 1-13

Schoonhoven

Tel. (0182) 38 26 51

Burg. Roosstraat 22

Lekkerkerk

Tel. (0180) 66 14 90

www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres

sinds 1876

20% extra

Coatingwerk?CREMESTA.!

Voor uw hekwerk en machineonderdelen

CREatief MEtaal STAal

Heere, Gij hebt mij overreeden ik ben overreed geworden,Gij zijt mij te sterk geweesten hebt overmocht

Jer. 20: 7a

Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde en zorg die hij ons altijd gegeven heeft, delen wij u mede dat door God is Thuisgehaald, in de gezegende leeftijd van 95 jaar, mijn zeer geliefde man, onze zorgzame vader, groot-vader en overgrootvader

Cornelis Rijkaart20 december 1917 23 april 2013

Ouderkerk aan den IJssel: J.B. Rijkaart - Goudriaan Ouderkerk aan den IJssel: Emma van den Berg - Rijkaart Kees van den Berg Krimpen aan den IJssel: Marry Goudriaan - Rijkaart Koos Goudriaan Ouderkerk aan den IJssel: Cor Rijkaart Nel Rijkaart - Verstoep Zoetermeer: Frans Rijkaart Corrie Rijkaart - van Ewijk Stolwijk: Margo van der Heiden - Rijkaart Maarten van der Heiden Gouda: Leo Rijkaart Marjan Rijkaart - Nomen Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Burgemeester Neetstraat 130F2935 BD Ouderkerk aan den IJssel

Na een rouwdienst gehouden in Hervormde dorpskerk heeft de begrafenis zaterdag 27 april plaatsgevonden op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel.

Onze lieve, zorgzame opa en overgroot opa is Thuisgehaald door zijn Hemelse Vader

Cornelis RijkaartWij zullen hem erg missen.

Barbera en Jaco Dirk-Jan, Helma en Rutger, Arianne, Corine, JannekeMarieke en Jack Emmeline , Willem-Arie, Gert-Jan

Jaco JaniekArian

Marie en Rogier Maartje, JoleinCorrie en Arie Anne, IlseJannie en Robert DaanKees en Fieke Luuk, LotteElma en GerbenSander in liefdevolle herinnering

Coen en Nathalie Simon, SamuelBarbera en Lodewijk Monica, Julian, MaartenMaarten Jan

Mariëlle en ChristiaanJanneke en Johan Cees en Martine Annelot en Aart

Voor uw blijken van medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn vrouw, onze moeder, schoonmoeder en oma

Dirrie Ros-Pons

betuigen wij u onze hartelijke dank.

Uit aller naam: Leo Ros

Krimpen aan den IJssel, april 2013

Wij zijn ook gespecialiseerd in hout op Maat.

J. van der BlomKasten en deuren

e-mail:[email protected]: www.jvanderblom.nl

Showroom: IJsselstraat 21, 2922 AR Krimpen a/d IJssel

Mobiel 06-22904465Telefax 0180551591

Groot is de leegte die hij achterlaat,Mooi zijn de herinneringen die blijven.

Met droefheid geven wij u kennis van het plotseling overlijden van

Bastiaan Jan de Bruijnsinds 19 september 1986 weduwnaar

van Pieternella Hendrika den Hoed

Lekkerkerk, Rotterdam,13 juli 1931 22 april 2013

Jo Kool

Gerrie en CeesSjaniePiet en EwaDaniël in herinnering

Kleinkinderen en achterkleinkinderen

De Dertienhuizen 1, kamer 46, 2931 XZ Krimpen aan de Lek

De begrafenis heeft zaterdag 27 april jl. plaats gevonden op de Algemene Begraafplaats te Lekkerkerk.

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van onze collega

Matthijs van VlietSamen met hem hebben we vele uitdagingen kunnen voltooien.Trots zijn we op hem om wie hij was, met zijn passie, gedrevenheid en tomeloze inzet geen moeite teveel, geen klus te groot of te moeilijk.

Zijn werk was een deel van hem, ons bedrijf was ook zijn bedrijf.

We zullen hem enorm missen, onze Thijs.

Wij wensen zijn vriendin Eliza, familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Directie en personeelMachinefabriek van der Waal

Page 5: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Editie Lek en IJssel WestOplage: 23.600 exemplaren.

VerspreidingsgebiedGouderak, Krimpen a/d Lek,Krimpen a/d IJssel, Lekkerkerk,Ouderkerk a/d IJssel.

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondisse-mentsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, GoudriaanFloor de Groot

AdresHet Kontakt Edities bvZuidzijde 131 | 2977 XE GoudriaanPostbus 1 | 2977 ZG GoudriaanTelefoon (0183) 58 32 00

RedactieFax (0183) 58 85 [email protected]

HoofdredacteurRick den BestenRedactieFloris Bakker (06) 23 16 58 48

[email protected]

Jan Timmer (06) 53 79 49 [email protected]

AdvertentieafdelingFax (0183) 58 33 [email protected]

AdvertentiesBastine Neven (06) 20 54 39 74Esther van Rossen (06) 20 24 70 50

Websitewww.hetkontakt.nl

AdvertentietarievenLosse plaatsingen: € 0,57 per mm excl. BTW.

Contracttarieven op aanvraag.

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

InzendtermijnAdvertenties tot maandag 13:30 uurRedactiekopij tot maandag 13:30 uurDigitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Verspreiding / inspectie bezorgingSnoek (0182) 35 01 38

AuteursrechtenvoorbehoudUitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich

ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor con-form artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Dinsdag 30 april 2013 5nieuwsbusiness

Bewoners van de 240 te renoveren woningen in Krim-pen aan den IJssel krijgen de komende weken een persoonlijk bezoek van de uitvoerder en bewonerscoördinator.

In het gesprek geven bewoners hun defi nitieve keuzes voor de ‘nieuwe’ woning door. In een modelwoning aan de Burgemeester Aalberslaan 45 kunnen zij alle mogelijkheden goed bekijken. De renovatie van 240 wonin-

gen in de omgeving Burgemeester Aal-berslaan en omgeving Meidoornstraat - het renovatieproject Slim & Snel - is een bijzonder project. Woningcorpo-ratie QuaWonen selecteerde voor SCoop (een samenwerking tussen He-mubo, Rudy Uytenhaak architecten-bureau, Cauberg Huygen en KCP) om de woningen zó te renoveren, dat be-woners er nog vijftig jaar met plezier kunnen wonen. Daarnaast worden de woningen veel energiezuiniger; het

energieverbruik daalt met 45 tot 64 procent. Dit geldt voor gas én elektra. Voordat het zover is, staat de bewo-ners echter een ingrijpende renovatie te wachten. SCoop vertelt bewoners tijdens een persoonlijk gesprek welke werkzaamheden er gebeuren, en wat dat in de praktijk betekent. Elke wo-ning wordt binnen twee of drie weken volledig gerenoveerd (dit hangt af van de gekozen opties). Tijdens die weken verblijven bewoners in een hotelwo-

Opties kiezen voor ‘nieuwe’ woning ning. Tijdens het gesprek geven bewo-ners ook hun defi nitieve keuze voor de opties door. De lijst varieert van opties in kleur en afwerking van de woning, tot opties die de woning verbeteren. Te denken valt aan relatief eenvoudige ingrepen als het verwijderen van de schoorsteen, tuindeuren of een vaste trap naar zolder. Maar ook aan grote verbeteringen als een dakkapel, een uitbouw of zonnepanelen op het dak. Voor de woningverbetering betalen bewoners een huurverhoging.

IsolatiepakketDe woningen worden veel energiezui-niger dankzij een hoogwaardig isola-tiepakket voor de gevel, het isoleren van het dak en nieuwe kozijnen. Deze kozijnen krijgen extra isolerend, drie-dubbel glas. Verder wordt in de wonin-gen de begane grondvloer vervangen en geïsoleerd, komt er vraaggestuurde mechanische ventilatie en indien no-dig worden badkamer, keuken, toilet en de cv-installatie vervangen. Ook de schuren krijgen een goede opknap-beurt.

Slim & Snel is een experiment van Plat-form 31 om jaren ‘60/’70-woningen duurzaam en betaalbaar te renoveren. Juist bij dit type woning is een renova-tiegolf aanstaande en valt een grote energiewinst te behalen. Als dit expe-riment succesvol is, zal QuaWonen meer projecten op deze manier aan-pakken. De corporatie ziet een ver-schuiving van sloop/nieuwbouw naar renovatie.

q WWW.QUAWONEN.COMFOTO: PR

Vijfde plek Schep Groep

Zusterbedrijven Schep Make-laardij, Van Herk Makelaardij en Schönberger staan op de vijfde plaats in de Top 100 van grootste woning-makelaars. De ranglijst is half april gepubliceerd in het magazine Vast-goed. De lijst is samengesteld op het aantal opdrachten in portefeuille in combinatie met het aantal medewer-kers. Vorig jaar behaalde de make-laardijkantoren van de Schep Groep nog een achtste plaats. Schep Make-laardij heeft kantoren in Zwolle, Boijl en Schoonhoven en Van Herk Make-laardij is gevestigd in Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Gouda. Schönberberger Makelaardij, de jongste telg uit de Schep Groep, is in 2012 gestart in Rotterdam.

Expert Mudde: prachtzaak! Met een ‘heropeningsdriedaagse’ vol mooie kortingen en leuke at-

tracties, heeft Expert Mudde de heropening van haar totaal vernieuwde pand in Lekkerkerk gevierd. En fraai is ie, de winkel van Robert Hofman! De voorbije weken is keihard en met succes gewerkt om het interieur een frisse en moderne look te geven. Daarnaast is de indeling flink veranderd en zijn de diverse producten nog overzichtelijker opgesteld. Zo is er nu een speciale wand met de nieuwste produc-ten van het kwaliteitsmerk Miele en een lang muurgedeelte waarop een keur van televisies te vinden is. Ook leuk: de ‘Expert-bank’ waarop je heerlijk relaxed van al het moois kunt genieten. Nieuw zijn ook de afdelingen waar je als consument zelf apparaten kunt testen. Zoals Apple-producten, tablets, laptops en de nieuwste generaties mobiele telefoons. Een centrale balie completeert het wit- en bruin-goedpaleis aan de Kerkweg. Er mag dan veel vernieuwd zijn bij Expert Mudde, aan de uitstekende service iets niets veranderd! Die blijft zoals ie altijd is geweest: persoonlijk en met hart voor de klanten!

FOTO: JAN TIMMER

Boekenmarkt levert ruim 3000 euro op

De boekenmarkt die op vrijdag 19 en zaterdag 20 april werd gehouden in kerkelijk centrum De Ark in Krimpen aan den IJssel heeft ruim drie-duizend euro opgebracht. De opbrengst is bestemd voor een aantal goede doe-len: stichting KiKa, Edukans, stichting Foodstep en de Shelter Ministry in Zuid-Afrika. Dit laatste goede doel helpt kinde-ren die lijden onder het geweld van oor-logen en een gebrek aan scholing. Ook helpt de Shelter Ministry kinderen die wees zijn geworden. Bij het sluiten van de markt bleek dat er circa tweeduizend boeken zijn verkocht. Ook wisselden een groot aantal cd’s, dvd’s en lp’s van eige-naar.

LéVos heeft er een nieuwe afdeling bij: sinds kort doet het in Krimpen aan den IJssel ge-vestigde bedrijf ook in terrasreiniging.

Speciaal voor dit doel heeft eigenaar Leo Vos eigenhandig een bedrijfsauto omgebouwd, compleet met stroom-voorziening, hogedrukspuit en alle ac-cessoires die nodig zijn om zijn klan-ten met maatwerk te bedienen. “Ik ben een klein jaar met de voorberei-dingen bezig geweest”, glimlacht de Krimpenaar, wiens ondeneming in de

regio sinds 1994 een uitstekende naam heeft opgebouwd op het vak van afvalcontainercleaning voor zowel particulieren als bedrijven en non-profi torganisaties. “Ik wilde de op-bouw van de wagen precies naar mijn zin hebben. Om die reden heb ik de auto helemaal ‘gestript’ en voorzien van alle zaken die je nodig hebt voor optimale terras- en oppervlaktereini-ging.

Inmiddels is de wagen inzetbaar en heeft LéVos de eerste opdrachten uit-

gevoerd. “Tot grote tevredenheid van zowel de klanten als onzelf”, zegt Leo Vos. “De resultaten waren super!”

VlondersLéVos mikt met zijn nieuwe service op zowel particilieren als het bedrijfsle-ven. “Mensen die er dit voorjaar ach-terkomen dat hun terras of tuintegels wel eens een goede opknapbeurt kun-nen gebruiken, zijn bij ons aan het juiste adres. Maar je kunt ook denken aan eigenaars van horecagelegenhe-den die graag hun terras gereingd zien worden. Daarnaast zijn we inzetbaar voor het schoonmaken van bijvoor-beeld vlonders. Dat doen we op een uiterst zorggvuldige manier, met ken-nis van de ondergrond. Bij elk project maken we de keuze voor de beste toe-passing van onze materialen. De ene keer is het gebruik van maximale wa-terdruk de beste manier, dan weer is het verstandig om bijvoorbeeld warm water te gebruiken en met relatief lage druk te werken. En altijd is er sprake van een uitkomst die de oppervlakte er weer als nieuw doet uitzien. En dat te-gen een aantrekkelijke prijs; beter kun je het voorjaar toch niet beginnen?”

Voor meer informatie: 0180-518380 of kijk op:

q WWW.LEVOS.NL

LéVos nu ook voor terrasreiniging

FOTO: JAN TIMMER

Page 6: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Dinsdag 30 april 2013 publicaties 6

Antwoord opuw vraag

werkenaanrelatieproblemen.nl is dé centrale plek waar u aan de slag kan om relatieproblemen te herkennen en bespreekbaar te maken. Van zelf online ver-kennen -en doen!- tot direct anoniem contact met een hulpverlener. Met o.a.: online oefenruimte (communiceren), relatiescan en informatiecentrum.

Bel 0900-1450 (15 cpm)(ma t/m vr 9:00 - 18:00)

Winkels Krimpen aan den IJssel Koningin Wilhelminaplein 2, tel. 0180-512532 Raadhuisplein 48, tel. 0180-550068 De Korf 11, tel. 0180-551647

Winkel Krimpen aan de Lek Hoofdstraat 39b, tel. 0180-550061

Winkel Rotterdam/Prinsenland Mia van Yperenplein 103, tel. 010-2022884

Actie vanaf D.V. donderdag 2 mei tot en met zaterdag 4 mei 2013

Vertrouwd brood, ‘s nachts gebakken

Krimpenaartjes

Per stuk € 1,00 ...

 

Bij aankoop van elke

10 puntbroodjes

van € 3,00

4 krentenbollen à € 1,72 Gratis

Nu 4 halen, 3 betalen!

Gezond bewegen in het water van de Lansingh is puur plezier. Beweeg je nu fit met zwemmen!

Van Ostadelaan 4 - 2923 AM Krimpen aan den IJsselTel.: (0180) 516233 - Fax: (0180) 552776

[email protected]/zwembad

Waarom is zwemmen zo gezond?

(West)

Win een taart voor Moederdag!!Kleur de tekening en stuur deze op voor 6 mei

naar Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan.De mooiste tekeningen winnen een heerlijke taart van

Naam ............................................................. Leeftijd ......................................

Adres .........................................................................

woonplaats ......................................telefoonnummer ......................................

Page 7: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Werkstraf voor Ouderkerker die partydrugs dealde

De Haagse rechtbank heeft dinsdag een 48-jarige Ouderker-ker een werkstraf van 80 uur opgelegd voor het dealen van partydrugs.

Ook kreeg hij een half jaar cel waar-van tweeënhalve maand voorwaarde-lijk opgelegd. Omdat de Ouderkerker het onvoorwaardelijk deel van die straf al in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft hij niet meer naar de gevange-nis. De rechter hield bij de strafmaat rekening met de baan van de man, die in het dagelijks leven bij zijn werkge-ver leiding geeft aan tweehonderd mensen. Bij de Ouderkerker thuis vond de politie in juni bijna twee jaar geleden een kleine duizend xtc-pillen.

AtroseHij gebruikte doordeweeks een pille-tje per dag -‘tegen mijn atrose’ -, zegt hij, en in de weekenden nam ‘ie er op feesten meer in. Zijn toenmalige vriendin zou ook hebben gebruikt. Van lieverlee kocht hij groot in om de prijs te drukken en leverde hij door aan tal van vrienden en bekenden. Hij was allemaal ‘wat uit de hand gelo-pen’ vond hij zelf ook.

MishandelingDe zaak tegen de Ouderkerker kwam aan het rollen zijn gekomen nadat zijn ex-vriendin aangifte tegen hem deed van jarenlange mishandeling. Van die mishandeling werd verdachte uiteindelijk vrijgeproken, nadat ook het Openbaar Ministerie (OM) om vrijspraak had gevraagd. Er was geen bewijs. Verdachte zelf ontkent die mishandelingen ook in alle toonaar-den.

Voor het xtc-dealen had het OM twee weken geleden een werkstraf van 240 uur en negenenhalve maand cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist.

Juridisch Persbureau Cerberus

Dinsdag 30 april 2013 7accent

GemeenteBERGAMBACHTAmmerstol, Bergambacht en Berkenwoude

Voor meer en uitgebreid nieuws zie: www.bergambacht.nl

actueel Aanbieden grof tuinafval op

afvalbrengstation gratis De gemeenteraad van Bergambacht heeft in de raadsvergadering van 23 april 2013 een voorstel aangenomen om met terugwerkende kracht van 1 januari 2013 het aanbieden van grof tuinafval (met een maximum van 2m3 per huishouden, per dag) GRATIS te maken. Diegenen die de afgelopen

maanden een bezoek hebben gebracht aan het afvalbrengstation en grof tuin-afval hebben aangeboden en daarvoor hebben betaald, worden gecompen-seerd in de gemaakte kosten. De betref-fende bezoekers worden door middel van een brief nader geïnformeerd over de wijze van compensatie.

Koninklijke Onderscheidingen uitgereiktVrijdag 29 april ontvingen mevrouw C.V.A.J. Blaauwendraat–Veldstra en de heer D. Roest, beiden uit Bergambacht,

een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Arie van Erk.

Zwemestafette in de HofsteeJongerenwerk Bergambacht organi-seert donderdag 2 mei - in de meiva-kantie - in samenwerking met zwem-bad De Hofstee een zwemestafette en

een workshop persluchtduiken. Kijk voor meer informatie op www.jongin-bab.nl.

De ‘beheerders’ van het Eiland van Brienenoord komen terug. Op 1 mei laten medewerkers van het Zuid-Hollands Landschap tussen 13.00 en 14.00 uur weer drie Schotse Hooglanders los.

Het Eiland van Brienenoord is een ver-rassend stukje natuur middenin de stad Rotterdam. Het eiland is een we-reld op zichzelf. In het gebiedje kan de natuur weelderig groeien. Om het ech-ter begaanbaar te laten zijn voor de

natuurvorser en om te voorkomen dat het een dicht bos wordt grazen er Schotse Hooglanders. Deze beheer-ders maken al grazend baan en bren-gen variatie toe aan de begroeiing. De dieren eten brandnetels en andere ruigtekruiden, zodat de begroeiing op het eiland halfopen blijft. Hier profi te-ren vlinders en andere insecten van. De boswachter van het Zuid-Hollands Landschap geeft tijdens het loslaten uitleg over de Schotse Hooglanders en de natuur op het eiland.

‘Beheerders’ zijn terug

FOTO: ZUID-HOLLANDS LANDSCHAP

ciaal dat leerkrachten met de nieuwste technieken uit de voeten kunnen. Kel-ler: “ICT gaat de leerkracht echt niet vervangen, maar zijn functie inhoude-lijk wel veranderen. Zo zorgen speciale software programma’s er bijvoorbeeld voor dat elke leerling op zijn of haar ei-gen tempo en niveau kan werken.”

Dat de school in 2015 in een nieuw schoolgebouw zit, met een moderne ICT-infrastructuur, zal veel helpen. Twaalf (!) jaar heeft Verweij er voor moeten knokken. Dat hij de bouw niet als rector-bestuurder mee gaat maken, vindt hij niet zo erg. “Tuurlijk had ik graag gewild dat het allemaal wat snel-ler was gegaan, maar ik ben blij dat het er nu toch echt gaat komen.” Voor Ver-weij liggen de herinneringen vooral in het huidige schoolgebouw, een plek waar hij hoogtepunten en dieptepun-ten meemaakte. Bij de dieptepunten komen meteen de sterfgevallen van leerlingen naar boven. Zelf vindt hij dat niet zo gek. “Het gaat om jonge men-sen, kinderen nog. Die horen niet te sterven.” Met name het auto-ongeval in 2007 waarbij twee jongens om het le-ven kwamen, maakte diepe indruk. “Dat kwam omdat het zo plots was en er meerdere slachtoffers te betreuren waren. Tegelijkertijd was het mooi om te zien dat de leerlingen zoveel steun en troost bij elkaar vonden.” Ter herin-nering ligt er in het plantsoen voor de ingang van de school een gedenksteen, met daarop de vijf namen van de leer-lingen die tijdens hun schooltijd over-leden. “Ik hoop dat die steen straks een mooi plekje krijgt bij het nieuwe ge-bouw.” Hoogtepunten tijdens zijn tijd op het Krimpenerwaard College zijn er tal. Vaak gaat het om kleine dingen. “Ik raak al ontroerd als ik een leerling tij-dens een musical een mooi lied hoor zingen. Want daar gaat het om: dat kin-deren zich hier op school kunnen ont-plooien.”

Floris Bakker

De kasten zijn opgeruimd en het bureau is leeg: Dick Verweij laat de boel netjes achter, zodat zijn opvolger met een schone lei aan de slag kan in zijn werkkamer. Vandaag (woensdag) is de laatste werkdag van Verweij. Hoewel hij zijn vertrek al een jaar geleden aankondigde, overheerst een gevoel van weemoed bij de 63-ja-rige rector-bestuurder van het Krimpe-nerwaard College. “Ik stapte vanmor-gen toch wel met een vreemd gevoel in m’n auto. Na 41 jaar in het onderwijs waarvan de laatste 24 jaar hier op het Krimpenerwaard College zit het erop en begin ik aan een nieuwe fase in mijn leven.” Bang voor het bekende ‘zwarte gat’ na zijn pensionering is hij niet. “Nee hoor, ik zal misschien moeten wennen aan een wat rustiger levens-tempo. Dat is denk ik het enige.” Op school gaan ze hem voorlopig niet meer zien. “Ik neem heel bewust af-stand, want ik wil mijn opvolger niet voor de voeten te lopen.”

VeiligDie opvolger heet Ad Keller en is de af-gelopen vier maanden door Verweij op sleeptouw genomen, om stapsgewijs kennis te maken met de school, het personeel en alle betrokken stakehol-ders. Hij is er naar eigen zeggen nu ‘he-lemaal klaar voor’ en heeft veel zin om vanaf 1 mei te beginnen met zijn nieuwe job. Toen hij enkele maanden geleden serieus in beeld kwam voor de functie van rector-bestuurder, besloot Keller (52) eerst eens een kijkje te ne-men op de school. Om de sfeer te proe-ven. Wat hij zag beviel hem wel. “Er hangt hier een veilig en geborgen kli-maat en de leerlingen voelen zich daar prettig bij. Dat zie je al wanneer ze de school binnenkomen. En aan de ma-nier waarop ze met elkaar en met do-centen omgaan. Toen ik dat de eerste keer zag, dacht ik: ‘dit zit wel goed’.” Keller is nu nog bestuurder van de Stichting Speciaal Onderwijs Drecht-steden, een organisatie waar tien scho-

len onder vallen. “Dat is toch meer een functie ‘op afstand’”, zegt Keller. “Hier op het Krimpenerwaard College ben ik straks als rector-bestuurder nauw be-trokken bij de dagelijkse gang van za-ken. Iets dat ik mis in mijn huidige werk.”

ICT

Hoewel Keller niet van plan is het roer radicaal om te gooien, staat de school wel degelijk grote veranderingen te wachten. Met name op het gebied van ICT, waar de ontwikkelingen snel gaan. Zo gaan boeken gaan hun laatste fase in en maken leerlingen tijdens de les-sen steeds meer gebruik van digitale leermiddelen. Het is om die reden cru-

Afscheid en welkom van rector-bestuurder K’waard College

Verweij geeft stokje over aan KellerRector-bestuurder Dick Verweij nam donderdag afscheid van het Krimpenerwaard College. Ad Keller is zijn opvolger.

Bestuurswisseling

‘Toegemoetkoming was voldoende’

De tegemoetko-ming in de verhuis- en herinrichtings-kosten van QuaWonen aan bewoners van de gesloopte Bloemenbuurt in Krimpen aan den IJssel is voldoende geweest. Dat heeft de rechter bepaald. De uitspraak betekent dat de woning-corporatie de hoogte van de vergoe-ding niet met terugwerkende kracht hoeft aan te passen. De Bewonersover-leggroep Bloemenbuurt legt zich neer bij de uitspraak en heeft besloten zich op te heffen. Het geschil tussen de Bewonersover-leggroep Bloemenbuurt en Woon-waard, een van de voorgangers van QuaWonen dateert uit 2003. Destijds konden de partijen geen overeen-stemming bereiken. De gemeente-raad nam een motie aan waarin werd voorgesteld om het geschil via media-tion of een juridische procedure op te lossen. De voorzitter van de Bewo-nersoverleggroep Bloemenbuurt, de directeur van Woonwaard en de wet-houder Wonen spraken toen af een proefproces te starten op het moment dat een van de Bloemenbuurt-bewo-ners bezwaar zou maken tegen de ver-huizing vanwege de te lage tegemoet-koming in verhuis- en herinrichtings-kosten. Dat moment kwam in 2008 toen vrijwel alle 150 bewoners van de Bloemenbuurt al waren verhuisd en de tegemoetkomingen tussentijds aanzienlijk waren verhoogd. QuaWo-nen werd gedagvaard door een van de bewoners, die overigens al lang had ingestemd met verhuizing naar een andere woning. De rechter heeft de uitgekeerde bedragen getoetst en is tot de conclusie gekomen dat die re-delijk zijn.

Ontwerp je geboortekaart op www.hetkontakt.nl/famillieberichten

Page 8: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Dorpsstraat 1192761 AN ZevenhuizenTel.: (0180) - 63 11 11 Fax: (0180) - 63 30 24E-mail: [email protected]

Geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Vrijdag tot 21.00 uur.Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag gesloten.www.voorbrood.nl

Profi teer van ons “alles onder één dak” principe! Bij ons vindt u een eigen stoffeerderij, meubelmakerij, Deco Shop en deskundige woonadviseurs. Kom langs in onze showroom van 6000 m². En u weet: altijd 10 - 30% korting op onze gehele collectie! M.u.v. de HAPPY@HOME - collectie en de outlet.

1 Deaumain dressoir, 4 deuren, 3 laden, 220 cm breed van 949,- voor 899,- 190 cm 849,- 160 cm 549,-2 Aspen bank, 2,5-zits met ottomane links of rechts vanaf 1149,- 3-zits vanaf 729,- 2,5 zits vanaf 629,- 1,5-zits vanaf 529,- poef vanaf 269,-3 Deaumain hoektafel, 70 x 70 cm, inclusief wieltjes en pootjes 299,-4 Deaumain buffetkast, 2 schuifdeuren, 2 deuren en 3 laden, 160 cm breed 1099,-

pootjes en wieltjes bijgeleverd

Voorjaarskriebels bij Voorbrood Meubelen!Hoektafel70 x 70 cm inclusief wieltjes en pootjes

299,-

Salontafel130 x 70 cm

499,-AndamanTafellamp

99,-

Kussensvanaf

15,95

1Dressoir 220 cm

van 949,-

voor 899,-

2 2,5-zits met ottomanevanaf 1149,-

Hoektafel70 x 70 cm inclusief wieltjes en pootjes

299,-

Buffetkast1099,-

4

3

Finesse Bodyline Clinic

tekst | Waldien Burgerfotogra e | aschwin snel /Harald Lakerveld

“De belangstelling is groot,” vertelt Cor. “Mensen die hier komen, overwegen vaak al liposuctie, maar zien op tegen het snij-den en de narcose. De meesten hebben alle diëten al geprobeerd. Of men is afgevallen, maar het vet blijft op bepaalde plaatsen hardnekkig zitten. De Ultrashape is de enige de nitieve op-lossing voor het plaatselijk verwijderen van vet, zonder snijden en narcose.

De UltraShape gebruikt geluidsgolven om vetcellen te vergruizen. Dat is veilig en het resultaat is blijvend.

Het lichaam voert daarna de vergruisde vetcellen via natuurlijke weg af. Na de be-handeling van drie of vijf uur herstelt het lichaam op een natuurlijke manier, dus er is geen herstelperiode nodig. Na twee weken is het resultaat zichtbaar. Wij zijn de enige in Nederland, met de nieuwste apparaten en de nieuwste generatie puls, waarmee je de diepere vetlaag vergruist.”

Het met veel frisse kleuren ingerichte pand van Finesse Bodyline Clinic heeft ook een tnessruimte met de nieuwste apparatuur. Cor Kok is er met recht trots op. “Hier kunnen mensen, die een behande-ling met de Ultrashape hebben gehad, meteen een bewegingsprogramma vol-gen. Het lichaam voert de afvalstoffen zelf op een natuurlijke manier af.

Helemaal nieuw is de Hypoxi binnen de kliniek. Met de Hypoxi wordt de vetver-branding en de lymfedrainage verbeterd. De Hypoxi wordt ingezet als aanvulling op de UltraShape-behandeling.

“Ook de Ultherapie, waamee we facelifts uitvoeren, werkt met geluidsgolven,” ver-volgt Cor. “De huid zet het oude collageen om in nieuw collageen. Hierdoor verbetert de elasticiteit van je huid, wordt hij glad-der en steviger.”

Bij een intakegesprek voorafgaand aan behandeling blijkt soms dat eerst een gewichtsbehandeling nodig is. We willen niet alleen charmant, maar ook actief oud worden. Daarbij spelen condi-tie en gewicht een grote rol.” Voeding, beweging, genoeg slaap, het moet allemaal onderdeel van je leven worden. Daarnaast kijken wij naar tekorten, bij-voorbeeld van vitamine D, die we zonodig met supplementen kunnen aanvullen.”

“Welke behandeling je bij ons ook volgt, wij nemen de tijd voor een uitgebreid intakegesprek, we meten alles. We ge-ven persoonlijk aandacht en begeleiden intensief. Ons uiteindelijke doel is, dat iedereen zich na behandeling letterlijk en guurlijk lekker in zijn of haar vel voelt. Een intakegesprek is gratis en vrijblij-vend”, besluit Cor Kok enthousiast.

Finesse Bodyline ClinicPompmolenlaan 19-A3447 GK Woerden

info@ nessebodylineclinic.nlwww. nessebodylineclinic.nl

Page 9: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013 9vrije tijd

Nijverheidsweg 53

2821 AT Stolwijk

0182 341199

Els Molenaar-Gazan eert kinderen die omkwamen in concentratiekampen

‘Ik heb hem getekend zoals ik ‘m voel’Els Molenaar-Gazan exposeert op 4 en 5 mei in De Zaag met foto’s van kinderen die in nazi-concentatiekampen om het leven kwamen.

Exposities

Zo’n 270 tekeningen heeft ze inmiddels af. Van stralende kinderen, onbevangen kij-kende kinderen, kinderen die wat af-standelijk de wereld in kijken. Alle-maal nog onwetend van het onheil dat ze te wachten staat.

Els Molenaar-Gazan begon enkele ja-ren geleden met het tekenen van de kindergezchten aan de hand van fo-to’s uit het boek ‘In Memoriam: gede-porteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen 1942 – 1945’. De Krimpense werd ‘getriggerd’ door een door haar zwager opgestuurde jeugdfoto van haar in de oorlog gede-porteerde en omgekomen broer Dolf. “Ik heb Dolf nooit goed gekend”, ver-telt ze. “Zelf werd ik in 1941 als kind van zeven maanden door de onder-grondse uit ons Joodse gezin meege-nomen uit mijn geboorteplaats Am-sterdam en ondergebracht bij pleeg-ouders in Rotterdam. Toen de oorlog was afgelopen, leefde mijn broer niet meer. Toen ik Dolfs foto zag, wilde ben ik hem gaan tekenen. Om meer over hem te weten te komen. Puur ge-voelsmatig. Dat is op een ondefi nieer-

bare wijze gelukt, want de tekening is warmer dan de foto. Ik heb hem gete-kend zoals ik hem voel. Als zus van een broer. Een heel bijzondere erva-ring.”

LevendEls Molenaar-Gazan vervaardigde haar tekeningen vooral om alle in de kampen omgekomen kinderen ‘le-vend’ te maken.”Op deze manier kan ik nog iets voor ze doen. Ik voel me bij ze betrokken en vereerd dat ik ze mag tekenen. Het is vreselijk dat ze zo jong afscheid hebben moeten nemen van-het leven. De kinderen op de foto’s hebben op het moment dat het beeld gemaakt werd nog geen weet van hun lot. Ze zijn, voor zover je kunt nagaan, gelukkig. Dat geeft mij een goed ge-voel. Ik vind het echter ook belangrijk dat ze niet vergeten worden, een naam hebben.”

AankijkenHet zal niet bij de 270 tekeningen blij-ven, weet Els Molenaar-Gazan, die in haar leven ook actief was als dansers en nog altijd fraaie beeldende kunst produceert. “Ik ben nog lang niet

klaar”, zegt ze. “Elk beeld fascineert me, en dan vooral de foto’s waarop kinderen in de lens kijken. Die spre-ken me extra aan.”

ExpositiesDe tekeningen van Els Molenaar-Ga-

zan zijn binnenkort op diverse plaat-sen in de Krimpenerwaard te zien. Zo is er op De Zaag 55 in Krimpen aan de Lek op 4 en 5 mei van 11.00 tot 17.00 uur een expositie te zien en zijn teke-ningen van haar hand te vinden in de bibliotheken van Capelle- en Krimpen

aan den IJsselen in het gemeentehuis van Krimpen. Daarnaast exposeert ze tot half juni beelden, wandkleden en tekeningen in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek.

Jan Timmer

FOTO: JAN TIMMER

Boogschieten voor jongeren Jongeren van 12 tot en met 17 jaar kunnen de komende weken

op verschillende plekken in Krimpen aan den IJssel meedoen aan een sportieve activiteit van het jongerenwerk, namelijk boogschieten. Voor ieder zijn veiligheid wordt er geschoten met stompe pijlen, maar wel met echte handbogen. Alle acti-viteiten vinden plaats op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. De jongeren-werkers zijn op 2 mei in de wijk Boveneind (sportveld Tenge), 23 mei in Kortland-Noord (sportveld Midden-Weteringpark), 30 mei in Lansing-Zuid (sportveld Bel-cantodreef), 6 juni in Kortland-Zuid (sportveld Hobbemalaan), 13 juni in oud-Krimpen (sportveld achter gemeentehuis). Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar bij Wouter Rijneveld: 06-46602813 of e-mail: [email protected].

Leerlingen en personeel van het Krimpeneraard Col-lege wisten woensdag om 11.00 uur niet wat ze overkwam. Vanaf de balus-trade op de D-vleugel werden honder-den krekels de aula ingegooid. Een pré-kolderdag grap van een grote groep Havo-examenkandidaten.

De ludiek bedoelde actie kon overigens niet iedereen bekoren. “We zijn hier niet blij mee”, reageert rector Dick Ver-weij. “Punt is dat niet alle leerlingen overzien wat de consequenties van dit soort grappen zijn. Eén daarvan is dat er ongetwijfeld kosten gemaakt moe-ten worden om de insecten uit school te verwijderen. Op wie we die kosten gaan verhalen? Daar beraden we ons over. Ik wil eerst weten wat er precies gebeurd is.”

GillenEen leerling van het KC- naam bekend bij de redactie- was bij de voorbereidin-gen van de ‘krekelactie’ betrokken en toeschouwer toen de insecten in de aula werden losgelaten. “Was trouwens

een mooi gezicht”, glimlacht hij. “Het ging om een hele zwerm. Wat wel te-genviel was dat ze na hun landing een beetje versuft bleven zitten. Het gegil van een groep meiden echter, vond ik weer wel erg grappig.”

DierenwinkelDe actie was, volgens de direct betrok-kene, overigens minutieus voorbereid. “Er is de dagen voor de actie bij een dierenwinkel massaal krekels inge-kocht door een grote groep leerlingen van Havo 5. Nee, er zaten geen vogel-spinnen in het insectenpakket. Dat is echt een fabeltje. Het waren alleen kre-kels. We kozen voor de woensdag om-dat we wisten dat er rondom kolderdag verscherpte bewaking zou zijn op school. Die konden we op deze manier omzeilen. De insecten werden woens-dagochtend vanaf een locatie nabij het Krimpenerwaard College in plastic bakjes op verschillende plekken de school binnen gesmokkeld en verdwe-nen vervolgens onder meer in leerlin-genkluisjes en onder jassen. Toen de pauze om 11.00 uur begon werden de

kluisjes geopend en de bakjes meege-nomen naar onder meer de D-vleugel. Dat was meteen het startsein om ze het luchtruim te laten kiezen.

BriefDe mogelijk bij de actie betrokken leer-lingen kregen kort na de ‘krekelactie’ een brief van het KC thuisgestuurd met daarin onder meer de mededeling dat de kosten van het opruimen/verdelgen van de krekels op hen verhaald zou worden. “Ik zou wel eens willen weten hoe ze dat dachten te gaan doen”, zegt de direct bij de actie betrokken scho-lier. “De schoolleiding had zich overi-gens veel moeite en kosten kunnen be-sparen, want de krekels die wij loslie-ten waren op geen enkele manier in staat om zich voort te planten. Daar hebben we bij aankoop speciaal op ge-let, ha ha!”De krekelactie leverde de leerlingen in ieder geval veel belangstelling op. Het Kontakt ook, want de eerste bericht-geing lokte binnen de kortste keren enkele duizenden mensen naar de website van de krant.

Krekels in Krimpenerwaard College: school ‘not amused’ over 5 Havo-actie

Wethouder Jaap Blankenberg gaat het advies van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijn-mond (VRR) om te stoppen met de verkoop van LPG bij het tankstation aan de Nieuwe Tiendweg (Autofood) nog eens bespreken in het college.

Dat doet hij op verzoek van Bert Luij-denijk, fractievoorzitter van Stem van Krimpen. “Een dergelijk negatief ad-vies van de VRR zullen we als gemeen-tebestuur zeer serieus moeten nemen en niet zondermeer doorgaan met op-slag en verkoop van LPG in deze dicht-bevolkte woonkern, met mogelijke ri-sico’s”, zo omschrijft Luijendijk zijn

bezorgdheid. Hij adviseert het college om snel in gesprek te gaan met de ex-ploitant van het tankstation over de mogelijkheden tot beëindigen van de opslag en verkoop van LPG. De lokale

partij wijst er op dat er landelijk in de afgelopen jaren al tal van maatregelen getroffen zijn waardoor grootschalige LPG opslag om veiligheidsredenen uit de woonwijken is verdwenen.

Zorg over opslag en verkoop LPG

Kaasboerde-rij Hoogerwaard heeft een nieuw spel toegevoegd aan het aanbod van activi-teiten: klootschieten.

Dit eeuwenoude boerenspel werd al in de 16e eeuw gespeeld in de Achter-hoek. Doel van het spel is om een be-paalde afstand te overbruggen in zo min mogelijk onderhandse worpen. “Het is wel weer eens tijd voor een aan-vulling op onze activiteiten”, aldus Lucy Hoogerwaard van de gelijkna-mige kaasboerderij aan de Lageweg. “We hebben vele terugkerende bezoe-

kers, die steeds iets nieuws willen. Om die reden hebben we gezocht naar een eenvoudig spel wat voor zowel jong als oud te spelen is.” Het parcours ligt in het landschapselement dat enkele ja-ren geleden is aangelegd en op een steenworp afstand van de boerderij ligt. het spel is individueel te spelen, maar ook in groepsverband. Naast het klootschieten heeft de kaasboerderij nog twee activiteiten toegevoegd, te weten de workshop wilgenteen vlech-ten en de workshop bloemschikken.

q WWW.HOOGERWAARD.INFO

Nieuw: klootschieten

Page 10: 18 Editie Lek & IJssel West 2013
Page 11: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

uitgaan

vrijdag3 mei

vrijdag10 mei

zaterdag18 mei

Micha Wertheim in Isala Theater

Kwart eeuw Jon van Eerd

Kunstroute door OuderkerkOp zes locaties kunnen liefhebbers kunst kijken, tui-nen bezoeken en kunstenaars in hun ateliers ont-moeten. De zes kilometer lange route is prima te fietsen. De locaties zijn te herkennen aan de oranje-kleurige borden met huisje en oog. Wie alle locaties bezoekt, maakt kans op een gratis kunstwerk.

q WWW.KUNSTWAARD.NL

Jon van Eerd zit dit jaar 25 jaar in het vak en viert dat met een jubileumvoorstelling in het Isala Theater. Hij bundelt zijn krachten met musicalster en zange-res Lone van Roosendaal in de muzikale carrousel genaamd Jon en de jongens. Gelardeerd met anek-dotes en pikante kijkjes in de keuken van de show-bizz zingt het tweetal komische nummers, chan-sons, evergreens en medleys. Aanvang: 20.15 uur.

Micha Wertheim gros-siert in slimme grappen en aarzelt niet zijn pu-bliek met dubbele bo-dems in verwarring te brengen. Zijn voorstel-ling in het Isala Theater begint 20.15 uur.

Dinsdag 30 april 2013 11vrije tijd

zondag 5 mei

KRIMPEN A/D IJSSELDe Rank 10.00 uur ds. J. Henzen, 18.30 uur dr. G. den Hartogh. Evang. Gem. Krim-pen - Ontmoetingscentrum De Tuyter 10.00 uur Hans Swart. Geref. Gem. Seba-kerk Krim-pen a/d IJssel 09.30 en 16.30 uur ds. P. Mulder. Geref. Kerk De Ark 10.00 uur ds. W. v.d. Hoeven. Geref. Kerk Vrijgem. (Immanuelkerk) 10.00 uur ds. J.M. Oldenhuis, 16.30 uur ds. J.B. de Rijke. Herv. Gem. IJsseldijkkerk 10.00 uur dr. G. den Hartogh, 18.30 uur ds. A. Tromp. Herv. Wijkgem. van Bijzonder Aard - Rehobothkerk 09.30 en 10.00 en 18.30 uur ds. J.J. Verhaar. Herv. Wijkgem. van Bijzonder Aard - Sionskerk 10.00 uur ds. A.A.W. Boon, 18.30 uur ds. A. Mensink. Oud Geref. Gem. in Ned. 10.00 en 18.30 uur leesdienst. R.K. Pa-rochie H. Maria Koningin (De Bron) 10.30 uur Eucharistievie-ring, past. W. Bekedam.

KRIMPEN A/D LEKGeref. Kerk 10.00 uur mw ds. M. Gouwens-de Gier. Herv. Gem. 10.00 uur ds. N. de Jong, 18.30 uur ds. H.E.J. v.d. Laan.

LEKKERKERKHerv. Gem. ‘t Venster 10.00 uur

ds. W.P. Emaus, 19.00 uur ds. L. Hak. Kath. Gemeenschap St. Jozef 10.00 uur viering. Prot. Gem. 10.00 uur ds. L. Roersma (Ichthuskerk), 17.00 uur dhr. R.P. v.d. Plicht (Ichthuskerk).

OUDERKERK A/D IJSSELGeref. Kerk Ouderkerk/Ber-kenwoude 10.00 uur ds. P.S. Veldhuizen. Herst. Herv. Gem. Seba-kerk Krimpen a/d IJssel 12.00 uur ds. A. Vlietstra, 19.00 uur dr. P. Buitelaar. Herv. Gem. Dorpskerk 09.30 uur prop. J.A. Hoogesteger, 18.30 uur dienst. Herv. Gem. Oosterkerk 09.30 uur prop. J.A.J. Pater, 18.30 uur ds. J.T. Maas.

BERGAMBACHTGeref. Ontmoetingskerk 10.00 uur ds. P.J. van Midden, 18.30 uur vespers. Herv. Gem. 08.45 en 10.30 uur ds. L.J. Geluk, 18.30 uur ds. J.J. ten Brinke.

BERKENWOUDEGeref. Gem. 19.30 uur ds. G. Pater (donderdag 2 mei). 10.00 en 19.00 uur leesdienst. Herv. Gem. Wijk 1 10.00 uur ds. Ca-rola Dahmen. Herv. Gem. Wijk 2 10.00 uur ds. P. Vernooij, 19.00 uur ds. H.G. de Graaff.

MEDISCHE DIENSTEN LEK & IJSSEL WEST 4, 5 EN MEI 2013

APOTHEEK - De Krimpense apotheken hebben bereikbaar-heidsdienst op zaterdag, zon-dag en feestdagen van 8.30 tot 17.30 uur. De apotheken zijn die dagen geopend van 11.30 tot 12.00 uur en van 17.00 tot 17.30 uur. 4 en 5 mei 2013 Kring-apotheek Omnium, Om-nium 1, Krimpen a.d. IJssel, tel. 0180-517833. Voor spoedei-sende huisartsenhulp buiten kantoortijden van ma. t/m vr. 17.00-08.00 uur en tijdens weekeinden en feestdagen.

SpoedZorg Midden Holland - Voor alle spoedeisende medi-sche zorg buiten kantooruren kunt u terecht op één adres: SpoedZorg Midden Holland, Bleulandweg 10, Gouda (bij de Bleulandlocatie van het GHZ). De SpoedZorg Midden-Holland bestaat uit de HuisArtsenPost Midden-Holland (HAP), tel. 0182-322488 (maak eerst tel. afspraak), www.hapmh.nl. DienstApotheek Midden-Hol-land (DAM), tel. 0182-698820, www.dam-mh.nl.Groene Hart Ziekenhuis - Bleu-landlocatie: Bleulandweg 10, Gouda, tel. 0182-505050. Post-adres: Postbus 1098, 2800 BB Gouda. Jozefl ocatie: Graaf Flo-

risweg 77-79, Gouda (ingang Jan van Beaumontstraat). Voor het maken van poliklinische afspraken is elke polikliniek rechtstreeks te bereiken. Voor inlichtingen tel. 0182-505050. Bezoektijden voor beide loca-ties: alg. verpleegafdelingen van 13.30 tot 14.30 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.GHZ Polikliniek Nieuwerkerk a/d IJssel, Doortocht 40, tel. 0180-331699, fax 0180-331691.Voor informatie over wachttij-den, opname, afdelingen, etc. kan men terecht op www.ghz.nl

VIERSTROOM - voor zorg, on-dersteuning, service en advies, thuis of in een woonvoorzie-ning. Vierstroom, Postbus 571, 2800 AN GOUDA. Voor vragen kan contact opgenomen wor-den met de Zorglijn, tel. 0900-9300.

VITRAS Thuisorganisatie/Maatschappelijke Dienstverle-ning - Vitras servicelijn ma. t/m vr. van 08.00-17.00 uur, tel. 030-8802200.

VERLOSKUNDIGE PRAKTIJ-KEN - Ammerstol, Bergam-bacht, Berkenwoude, Lekker-kerk en Stolwijk: M. van Kas-teel, D. van Klaren, spoednummer 06-30300129,

afsprakennummer 06-54247720. Website: www.ver-loskundigenpraktijkbevaltbe-ter.nl.

DIABETESLIJN - De diabetes-lijn is te bereiken op: tel. 033-4630566 of [email protected], voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ’s nachts alleen in geval van nood) en over de pro-dukten en diensten van de Dia-betesvereniging Nederland.

JEK - Je Eigen Keus -Begelei-ding aan kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of li-chamelijke beperking of een stoornis binnen het autisme-spectrum, in het gezin waar ze deel van uitmaken en hun net-werk. JEK biedt o.a. PPG, vroeg-hulp, ouderbegeleiding, soci-ale vaardigheidstraining. Tel: 06-57115585, www.jeeigen-keus.nl [email protected].

DIERENARTSEN - Dierenartsenpraktijk Crimpe-nerwaert - www.crimpener-waert.nl,alle weekenden bereikbaar. Burg. v.d. Willigenstraat 10a, Lekkerkerk, tel. 0180-661310 (24 uur per dag bereikbaar). Tel. spreekuur voor alle dieren: alle werkdagen 08.00-09.00 uur. Spreekuur GG: ma. (op af-spr.)/di./do. 14.00-15.00 uur,

ma./wo./vr. 18.30-19.30 uur, za. 09.30-10.30 uur. Open voor dierdiëten, medicijnen enz.: elke werkdag van 09.00-17.00 uur.Dierenkliniek Leijten - Goude-rak/Moordrecht/Ouderkerk a/d IJssel, tel. 0182-362310. Spreekuur volgens afspraak: ma. t/m vr. 09.00 - 12.00 uur, overige spreekuren zie www.dierenartsleijten.nl.

Kerkdiensten Lek en IJssel West

service

meer service online op www.hetkontakt.nl

moorde Joodse, Roma en Sinti kinderen 1942-1945’ staan van de auteur Guus Luijters. In de expositie-ruimte zal ook een soort ge-bedsrol met haar tekenin-gen komen te staan. Deze zal ondermeer in het Ge-meentehuis in Krimpen aan den IJssel te zien zijn.

ZATERDAG 4 MEI

Dansende koeien10:30 Melkvee- en kaasboer-derij Schep, Zuidbroek 153 in Bergambacht. Na een winter op stal gaan de koeien weer naar buiten. Een leuke gebeurtenis om te bekijken, want de koeien rennen, dansen en springen het weiland in. Voor kinde-ren is er van alles te doen. Ze

DONDERDAG 2 MEI

Vliegerend de zomer in!14:30 Streekmuseum, IJssel-dijk 312 in Krimpen aan den IJssel. Kinderen kunnen in hun meivakantie hun eigen vlieger maken. Er is al een basisframe gemaakt. De kids kunnen zich uitleven om al-les te versieren met ge-kleurde strikken, stippen, een gezichtje of slierten. Na de workshop krijgen ze een rondleiding door het mu-seum. De kosten om mee t doen bedragen 5 euro. Aan-melden kan telefonisch op: 0180-514866 of per e-mail: [email protected].

VRIJDAG 3 MEI

Workshop visagie voor meiden19:00-21:00 ‘t Onderdak, Groenendaal 5 in Krimpen aan den IJssel. Avondje spe-ciaal voor meiden die wat tips willen als het gaat om make-up en opmaken. Smo-key eyes, party of puur na-tuur? Elke visagie-style is toe te passen. De meiden kiezen zelf hoe ze opgemaakt wil-len worden en of ze op de foto willen. Er is plek voor

maximaal twaalf meiden in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar oud. Deelname is gratis en voor een drankje en hapje wordt gezorgd. Op-geven kan in ‘t Onderdak tij-dens openingstijden: dins-dag, donderdag en vrijdag van 14.30 tot 17.30 uur en vrijdagavond van 18.30 tot 21.30 uur of per e-mail: [email protected].

4 EN 5 MEI

Expositie tekeningen Els Molenaar Gazan11:00 De Zaag, Krimpen aan de Lek. Beeldend kunstena-res Els Molenaar-Gazan wil van de expositie van haar te-keningen van kinderen, die in Nazi-Duitse concentratie kampen om het leven kwa-men, een traditie maken. Ze is na de vorige expositie in expositieruimte, galerie en atelier aan de Zaag 55 in Krimpen aan de Lek door blijven tekenen. “Dat doe ik in de gedachte ‘ik leef, jullie niet meer’ en probeer ze in mijn tekeningen weer tot le-ven te brengen”, zegt ze. Els Molenaar-Gazan heeft de te keningen van foto’s gemaakt die in het boek ‘In Memo-riam: gedeporteerde en ver-

kunnen lammetjes aaien, pony rijden, naar de kippen en konijnen kijken en zelf een koei melken. Er is ook een springkussen waar ze zich op kunnen uitleven. Verder kunnen bezoekers op deze open dag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje nemen in de uitbreiding van de stal.www.kaasboerderijschep.nl

FOTO: 18_DANSENDE KOEIEN.JPG

DINSDAG 7 MEI

Cursus digitale fotobe-werking10:00-12:00 Wijkcentrum de Vijverhoek, Lage Vijver 2 in Krimpen aan den IJssel. Leer-centrum Capelle start met een cursus digitale fotobe-werking met Picasa. Tijdens deze cursus leren deelne-mers werken met het pro-gramma Picasa, ordenen en foto’s bewerken. De cursus bestaat uit vier bijeenkom-sten. Enige computererva-ring is een vereiste. Kosten: 37,50 euro. Meer informatie is verkrijgbaar bij John Noor-lander: 010-8887765 of e- mail: [email protected].

Vliegerend de zomer in! 14:30 uur, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum, IJssel-dijk 312. Voor details: zie donderdag 2 mei.

DONDERDAG 9 MEI

Dauwzwemmen06:00 Zwembad De Baan. J. Huurmanlaan 14 in Goude-rak. Zwemmers kunnen op Hemelvaartsdag voor het eerst dauwzwemmen in het Gouderakse zwembad. Na het zwemmen staat er voor elke deelnemer een ont-bijtje klaar. Deelnemers kun-nen van 06.00 tot 08.00 baantjes trekken. De kosten zijn 5 euro, inclusief ontbijt. Wie mee wil doen, kan zich tot 6 mei opgeven bij de kassa en gelijk betalen. Dauwzwemmen is voor alle leeftijden, maar deelnemers moeten wel in het bezit zijn van een A-diploma. Meer in-formatie is vanaf 1 mei ver-krijgbaar op: 0182-372801. Die dag is het zwembad ‘s middags open van 13.00 tot 17.00 uur.

ZATERDAG 11 MEI

Benefietkorenfestival11:00 Partycentrum Amicitia

in Lekkerkerk. Tijdens de Moederdagbraderie (met wel 150 kramen) wordt in Amicitia het Benefiet Koren-festival georganiseerd voor het KWF en Kika Bouw. De volgende koren komen zin-gen: De Zingende Zalm Vis-sers, popkoor Topaz, De Vis-wijven, Sing For Fun, Shanty-koor De IJsselmannen, De Boezemvrouwtjes, Cheerio,Het Schoonhovens-zeemanskoor. Betty Fox en Het Weteringkoor. Ook Het Duo De Troubadours leveren een bijdrage. Voor het Ko-renfestival wordt een mini-male entreeprijs van 2 euro aan de bezoekers gevraagd. Deze entreeprijs gaat geheel naar KWF kankerbestrijding en Kika Bouw. Tijdens de pauzes van het Korenfestival draait het Rad van Avontuur. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door ondernemers/winkeliers, herkenbaar aan de KWF-poster in hun eta-lage.

DINSDAG 14 MEI

Geschiedenis van het hoogheemraadschap10:00 Bibliotheek (gebouw De Spil), Kerkweg 82D in Ouderkerk aan den IJssel.

Gert Koese, archivaris bij het Hoogheemraadschap Schie-land en de Krimpenerwaard, geeft een lezing over het ontstaan en het doel van het waterschap. Het hoogheem-raadschap Schieland en de Krimpenerwaard is opge-richt in 1430. De directe aanleiding hiertoe was de Sint Elisabethsvloed van 1421, waarbij De Grote Waard in Zuid-Holland hele-maal onderliep en tientallen dorpen verdronken. De zorg voor de rivierdijken moest beter en diende nu centraal te worden opgepakt. In de loop der jaren is het insti-tuur uitgegroeid tot een ge-zaghebbend instituut. In 2005 fuseerde het met het hoogheemraadschap van Schieland en ontstond het hoogheemraadschap Schie-land en de Krimpenerwaard. De lezing is een initiatief van het Historisch Ontmoetings Punt Ouderkerk aan den IJs-sel, een samenwerkingsver-band tussen de historische vereniging, het Streekarchief Midden-Holland en de bi-bliotheek Krimpenerwaard. De toegang is gratis. Aan-melden kan per e-mail: [email protected]

Page 12: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Dinsdag 30 april 2013 onroerend goed 12

TE KOOPAANGEBODEN

ONLINE DRUKKERIJ

MOOI DRUKWERK,

MAKKELIJK BESTELD

www.dijklaanwest.nl015 - 276 04 00 0182 - 35 20 99Bouwfonds is bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 - 22.00 uur en za van 9.00 tot 17.00 uur.

0182 - 35 57 88

Dijklaan-West IIBergambacht

Starterswoningen Meerkoet• Woonoppervlakte vanaf ca. 110 m2

• Kavelgrootte vanaf ca. 128 m tot 197 m2

• Riante lichte woonkamer vanaf ca. 36 m2

• 1e verdieping: 3 slaapkamers en een badkamer• Ruime zolderetage met diverse indelingsmogelijkheden• Diverse uitbreidingsmogelijkhedenKoopsommen vanaf € 199.850,- v.o.n. (gedeeltelijk casco).

OPEN HUIS zaterdag 4 mei

van 11.00 tot 13.00 uur

Wilt u een goed beeld krijgen van type Meerkoet?Bezoek aanstaande zaterdag de modelwoning aan de Weergang 9 in Bergambacht.

T.k. ± 55 pocket boekjes ro-mans €10,-. Tel. 06-36019870.

T.k. ijzeren boeren schouw4.25mL. Tel. 06-28291073.

T.k. grasmaaimachine. Tel.06-15406326.

Gevr. mestmixer Ø 50. Tel.06-12254893.

T.k. figuurzaagmach.z.g.a.n.; elektr. biertap v. 5L,m. koeling nw; voetbalschoe-nen mt 31 €15,-; dubb. brei-machine €150,-. Tel. 0184-682458.

T.k. gevr. tuin glijbaan. Tel.06-49724574.

T.k. 2x lattenbodem200x80cm €15,-; honden-bench B69xH78xL107cm€15,-; twinnyload €50,-. Tel.06-25180092.

T.k. div. hangsluitwerk, o.a. 2voordeur oplegslot, div. ins-teeksloten, 15x cilinder, uitze-tijzers, div. schilden in-braakw., raamboompjes enz.€225,-. Tel. 06-34613188.

T.k. hotelwaardebon over-nachting 2 pers. m. ontbijt,Hotel Overbosch, Garderen€40,-. Geldig tot feb. 2014.Tel. 06-40571387.

T.k. opoefiets dms, 28",zwart €90,-. Tel. 06-26226101.

T.k. ant. transportfiets. Tel.06-24457891.

T.k. slaapkmr zitje jrn '60, ta-fel + 2 st; Feyenoord-itemso.a. speldjes + legpuzzel v.elftal m. Ronald Koemanorg. potloodtekening (beeldzadkine) en nog meer Rotter-dam-item; vele oude tijd-schriften o.a. Spiegel en Pan-orama jrn '60 en veel jaar-gangen readers digest. Tel.078-6102745..

Page 13: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSWoensdag 1 mei 2013 13vrije tijd

Stoere mannen op dikke motoren

In Krimpen aan den IJssel werd Koninginnedag ondermeer opgesierd door mannen op dikke motoren.

Met z’n allen trekken aan een touw

KONINGINNEDAG 2013 IN BEELD

Spelletjes in De Drie Maenen

Een sporthal vol met de leukste spelletjes: In De Drie Maenen te Ou-derkerk kon je het allemaal meemaken!

Oranje-rommelmarkt druk bezocht

In Krimpen aan de Lek speelde zich in de ochtenduren van Koningin-nedag de Oranje-rommelmarkt af. Het was er druk!

Lekker het podium op en spelen maar

Krimpen aan den IJssel en Koninginnedag vormen de laatste jaren een mooie mix van feest en muziek.

Op de brommer op zoek naar de ring

Lekkerkerk rukte massaal uit naar het dorpsentrum. Voor onder an-dere het ringsteken en een groot vuurwerk.

Gouderak beleefde een Koninginnedag met sportieve elementen. Zo stond er touwtrekken op het programma.

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

FOTO JAN TIMMER

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE

Page 14: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Dinsdag 30 april 2013 onroerend goed 14

BELANGSTELLING? 0180 55 44 01 www.kortland.com

wwq

Diverse 3 en 4-kamer appartementen

Badkamer met ligbad en aparte douche

Ruim balkon met fraai uitzicht

Compleet ingerichte keuken

Berging in de onderbouw

(Overdekte) parkeerplaats

Prins van OranjeKrimpen aan de Lek

TE HUUR

HUURPRIJS VANAF

€ 675,00 per maand

Koninklijk wonen in de Prins van Oranje

Page 15: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

FOTO: FLORIS BAKKER

Jan Piet Lingen

Lintje voor ‘mister Gouderak’ Ter gelegenheid van Koninginnedag kregen veel mensen vrijdag een lintje. Jan Piet Lingen en Agaath Zwartbol waren twee van de gelukkigen.

Interview

Naam: Jan Piet LingenGeboortedatum: 11-10-1950 Geboorteplaats: Ouderkerk aan den IJsselVerdiensten: Lingen vervulde 27 jaar lang verschillende bestuurs-functies bij Voetbalvereniging Gouderak. Nu is hij als ‘gewone vrij-williger’ actief. Hij steekt ook regel-matig de handen uit de mouwen voor het Oranjecomité. Hij heeft zich volgens de gemeente in de loop der jaren ‘onmisbaar gemaakt voor de lokale samenleving’.

ID-kaart

Floris Bakker en Jan Timmer

Jan Piet Lingen was vrijdag al vroeg in de ochtend naar de club. Om een kassahokje te renoveren. “Plotseling stond mijn vrouw daar, met een tas in haar handen”, vertelt de Gouderakker . “‘We gaan een weekendje weg’, riep ze. Dat nieuws bracht me toch enigszins van m’n m’n apropos. Het kón ook helemaal niet omdat ik de volgende dag mee zou helpen met met alle voorbereidingen voor Koninginnedag.” Toen zijn vrouw ‘m bevestigde dat -ie naar Ouderkerk aan den IJs-sel moest, wist Lingen wel wat er stond te gebeuren.

Hij staat in de omgeving bekend als ‘mister Gouderak’. En dat is niet zo vreemd. Jan Piet Lingen (62) is meer dan gemid-deld betrokken bij de plaatselijke voetbalvereniging. Maar liefst 27 (!) jaar vervulde hij vele bestuursfuncties, van secre-taris tot voorzitter. Nu behoort hij tot de grote groep ‘gewone’ vrijwilligers. Op zijn vrije dagen - maandag en vrijdag - is hij praktisch altijd wel bezig met allerlei klusjes op en rond de velden van de club die is gevestigd langs Kattendijk. Iets wat burgemeester John de Prieëlle ook regelmatig met eigen ogen ziet. “Ik rijd heel vaak langs de vereniging en altijd valt er wel wat activiteit te bespeuren. Dat is mooi om te zien, want er zal in de toekomst steeds vaker een beroep worden gedaan op vrijwilligers.”

ToernooiDoor een hardnekkige knieblessure moest Lingen al op z’n 28ste een punt zetten achter z’n eigen voetbalcarrière. Toch bleef hij na die tijd verbonden aan VV Gouderak. Als bestuurder en als supporter. Want of het eerste elftal nou uit of thuis speelt: Lingen is erbij. En dat wordt gewaardeerd op de club. Zo zeer zelfs dat drie jaar geleden is besloten om het jaarlijkse toernooi om de IJsselschild, tussen clubs die aan de Hollandse IJssel spelen, een nieuwe naam te geven: het Jan Lingen toernoi. “Dat had echt niet gehoeven”, zegt de hoofdpersoon bescheiden, “maar het is wel leuk. Er zijn wei-nig mensen die kunnen zeggen dat er een voetbaltoernooi naar ze is vernoemd.”

Agaath Zwartbol-van Duijvendijk wist niet wat haar overkwam toen ze vrijdagochtend even na half tien de recreatiezaal van zorgcentrum De Breeje Hendrick binnen wandelde. Ze deed een paar stappen, zag familie, vrienden, medevrijwilli-gers, bewoners en burgemeester Trix van der Kluit en sloeg haar hand voor haar mond. Daarna had ze even nodig om bij te komen van de eerste schrik.

SpeechEenmaal naast haar man op de stoel kwam Agaath Zwartbol een beetje bij van alle emoties en kon ze genieten van de mooie speech van de burgemeester. Een toespraak waaruit duidelijk werd hoeveel goed en zinvol vrijwilligerswerk Agaath Zwartbol de voorbije decennia heeft gedaan. Zo was ze van 1982 tot 1992 bestuurslid van het Lekkerkerks Vrou-wenkoor en verricht ze sinds 1992 vrijwilligerswerk voor de PKN-gemeente in jaar woonplaats. Werkzaamheden met een grote mate van diversiteit.

Het rondbrengen van het kerkblad, bezoekjes aan gemeenteleden, ritjes maken met ouderen, het opnemen van kerk-diensten, het mede-organiseren van ouderenmiddagen, meehelpen in de kerkvoogdijwinkel; niets was en is haar teveel. Datzelfde geldt voor haar vrijwilligerswerk in zorgcentum De Breeje Hendrick. Activiteiten die ze sinds 1996 uitvoert, tot grote vreugde van de bewoners. Agaath Zwartbol staat altijd voor ze klaar om ze bijvoorbeeld naar de huisdiensten, bij-belkringsessies en Avondmaalvieringen te brengen. Het rijtje verdiensten van de Lekkerkerkse wordt gecompleteerd met haar werkzaamheden voor het Diabetesfonds, een organisatie die ze dient als collectant en collecteorganisator.

Alle gedecoreerden uit de gemeenten Ouderkerk, Nederlek en Krimpen aan den IJssel staan met hun verdiensten op de website van Het Kontakt.

Meer informatie: www.hetkontakt.nl

Totaal verrast

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Dinsdag 30 april 2013 15vrije tijd

Page 16: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Dinsdag 30 april 2013 Vacatures 16

TE KOOPAANGEBODEN

POINTNEXT GENERATION

Kwaliteitszonwering voor binnen en buiten. Vrijblijvend advies en prijsopgave bij u THUIS!

Tevens mogelijkheid tot bezoek van showroom!

Bel voor een afspraak: (0180) 525 535 Krimpen a/d IJssel - WWW.BBRAANKER.NL

www.zederik.nl

De afdeling:Op de ICT-afdeling GLZ werken in totaal 7 (full-time werkende) collega’s. Dit enthousiaste team heeft als taak het beheer en de beveiliging van de totale GLZ infrastruc-tuur in stand te houden. Glasvezel toepassingen maken de verbinding tussen de aangesloten gemeenten mogelijk. In 2012 is de gehele omgeving vernieuwd. We zijn sindsdien in de gelegenheid om met de nieuwste technieken te werken.

Jouw uitdaging: In de rol van systeembeheerder Mobiele Apparaten denk je mee over de inrichting en het mogelijk maken van mobiel werken op tablets en smartphones voor de GLZ Gemeenten. Denk hierbij aan veilige toegang tot en uitwisseling van documenten via bedrijfs-/branche specifi eke software en apps. Samen met de afdeling systeembeheer en de betrok-ken gemeente onderzoek je de behoefte voor aanschaf van specifi eke apps en verzorg je de implementatie hiervan. Jouw rol is betrekkelijk nieuw en kan mede door jou zelf worden vormgegeven. Door de beperkte personele omvang van de afdeling verwachten we fl exibiliteit en een brede IT-kennis van je. Wat wij vragen:Je hebt een MBO-4 opleiding richting IT afgerond. Je hebt ruime ervaring met Tablets, Smartphones (Iphone, Android, Blackberry) en sociale media en ervaring met Mobile Device

Management (MDM) en met Active Directory, Windows Server 2008, iOS, Windows 7, Lync en SQL. Kennis van Citrix en VMWare is een duidelijke pre.Je bent bereid om in incidenteel voorkomende gevallen (uit-rollen, escalaties) ook in het weekend of s ‘avonds te werken.Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift. Je bent communicatief sterk en initiatief, innovatief, oplossend vermogen en hands-on, zijn kenmerken die bij je passen.

Wat wij bieden:Wij bieden een goed salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bij de functie behorende salaris-niveau is indicatief vastgesteld. De functie wordt na circa één jaar gewaardeerd en op basis daarvan wordt het bij de functie horende salarisniveau defi nitief vastgesteld. Professi-onele trainingen en persoonlijke ontwikkeling behoren tot de mogelijkheden. Het betreft een nieuwe, uitdagende functie die daarom nog grotendeels zelf is in te richten.

Procedure en informatie:Kandidaten kunnen binnen 10 dagen na bekendmaking van de vacature reageren door een brief en CV te richten aan P&[email protected]. Informatie over de functie kun je opvragen bij Erwin Franken, telefoonnummer 0183-356507. En over de procedure bij Harrie Bel, telefoonnummer 0183-356748.

Per 1-1-2011 zijn als gevolg van de samenwerking van de gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik (GLZ) de functies van ICT ondergebracht bij de gemeente Zederik (standplaats Meerkerk). Wegens uitbreiding van de werkzaamheden is binnen de afdeling ICT de functie vacant van:

Systeembeheerder Mobiele Apparaten

21,6 uur per week (0,6 fte), schaal 7 (max. € 2.739,- bij 36 uur per week)

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Moederdag en Pinksteren, de dagen bij uitstek om met de hele familie te genieten van een gezellige brunch. Onze chef-

met warme en koude gerechten samengesteld.

Moederdag: Zondag 12 mei vanaf 12.00 uurPinksteren: Zondag 19 mei vanaf 12.00 uur

Moederdag- & Pinksterbrunch

*Wij gaan uit van 1 moeder per tafelreservering

Moeder bruncht op Moederdag

VOOR DE HELFT VAN DE PRIJS!*

Kinderen t/m 11 jaar 50% korting

Reserveren gewenst2250

P.P.

Meer informatie of reserveren? Bel 0347 - 750 468 of mail naar [email protected] 138 | 2941 BP | Lekkerkerk | www.hoteldewittebrug.nl

barendrecht capelle aan den ijssel dordrecht sliedrecht

Je werkzaamheden bestaan uit het transporteren van auto`s. Ben je in het bezit van je rijbewijs CE, heb je affiniteit met het autovak en zoek je een baan voor circa 20 uur per week? Kortom: ben jij de oproepkracht in topvorm? Reageer dan vandaag nog op deze leuke functie.

Wij bieden:Een uitstekend salaris, een veilige werkomgeving, een goede opleiding, geweldige collega’s en mooie, stevige werkkleding.

Interesse?Voor meer informatie kun je contact opnemen met Andries de Vries, tel. nr. 06 - 10 88 94 40. Je motivatie inclusief je CV kun je, bij voorkeur via mail, sturen naar: Van As Autoschade Capelle a/d IJssel, t.a.v. de heer Andries de Vries, Essebaan 2-8, Hoofdweg sector D, 2908 LK Capelle a/d IJssel. E-mail: [email protected]

Van As Autoschade is een modern bedrijf met vier vestigingen in Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Sliedrecht met ruim 65 medewerkers. Per jaar worden meer dan 7500 voertuigschades hersteld in opdracht van zowel particulieren als bedrijven, lease-maatschappijen en verzekeraars. Voor de vestiging in Capelle a/d IJssel zijn wij op zoek naar een

Oproepkracht m/v

VERHOEF INFRAVerhoef Infra, gevestigd Lekdijk 36 te Langerak, is een middelgroot bedrijf dat zich bezighoudt met activiteiten op het gebied van grondwerk – riolering en wegenbouw. De activiteiten vinden grotendeels plaats in het westen en in het midden van het land en worden uitgevoerd met ca. 40 – 45 eigen mensen en materieel.

Wij zijn op zoek naar een:

Calculator/werkvoorbereider GWW die ervaring heeft met zelfstandig begroten van groteen kleine projecten in de GWW sector of dit wil leren U wordt o.a. belast met:

Wij zijn op zoek naar :

Wij verwachten:

Wij bieden u:

Verhoef Infrat.a.v. de heer K.J. de Jong

Postbus 23, 2965 ZG NieuwpoortTel. nr. 0184-601369 fax.nr. 0184-601810

email: [email protected]

T.k. vloerkleed, creme, hoog-polig, effen i.pr.st. 270x230€100,-. Tel. 0184-701038.

T.k. tractor m. hef dld2 i.g.s.,org. Miedemawgn. Tel. 0180-663151.

T.k. wng gedragen dms zeil-jack, Marine Pool, xs €25,-.Tel. 0184-662768.

Gratis afh. tuincirkel kassei-en Ø 1,90 m. legpatroon.Tel. 0180-681899 na 18.00tot 21.00 u.

Page 17: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013 17sportDe Lansingh sterk

Zwemvereniging De Lansingh uit Krimpen aan den IJs-sel hoopt op veel Krimpense deelne-mers aan de kringfi nales op 8 en 9 juni in Dordrecht.

De scherpe tijden tijdens de laatste voorronde van de Speedo-competitie in zwembad De Kulk in Vlaardingen staan volgens de coaches garant voor een forse afvaardiging. “Of de fi nales ook werkelijk zijn gehaald door onze jongste zwemmers zal binnenkort dui-delijk zijn als alle tijden van de andere zwemmers in de Kring Rotterdam be-kend zijn. Maar het is een feit dat er enorm goed gepresteerd is”, meent coach Aniek Huisman. Een fl inke dele-gatie van twaalf minioren begon super-gemotiveerd aan de wedstrijd. De ploegleiders mogen gerust zeggen dat ondanks het natte water ‘de vonken er vanaf vlogen’. De ene na de andere zwemmer versplinterde zijn of haar persoonlijk record. De laatste kans om zich voor de fi nales te plaatsen werd met beide handen aangepakt. Er was een loodzwaar pro-gramma voor de minioren uitgezet; 50 meter vlinderslag en 100 meter school-slag voor de jongste deelnemers bij de jongens en 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag bij de meisjes uit 2003 en 2004. De oudsten moesten zelfs 200 meter rugslag en 200 meter vlinderslag afwerken. Iedere deelnemer verscheen tweemaal aan de start. In totaal zwom-men De Lansingh-minioren achttien pr’s op 24 starts. Een fraai resultaat met scherpe tijden. Het podium werd deze wedstrijd elf keer betreden met top drie noteringen voor Laura Hoog-enboezem, Britta Koehorst, Roma Vrij-hof, Minouk Hol, Stefan Span, Melvin Verhoeven en Robin Schols. Het was jammer dat er op 24 zware starts enkele diskwalifi caties plaats-vonden. De pechprijs was dan ook wel voor Milena van Leusden. Hoe goed ze ook haar best ook deed; de jury had haar toch op beide afstanden enkele fouten kunnen betrappen. De Lan-singh is niettemin trots op zijn minio-ren. “Met deze resultaten wordt hun regionale bekendheid alsmaar groter”, zeggen de ploegleiders Aniek Huisman en Bert Hol. Ze complimenteerden de minioren voor hun inzet. “Met zulke uitslagen is het natuurlijk leuk thuis-komen.”

Derdeklasser verslaat Verburch met 2-0

Fel Dilettant revancheert zich

Hoewel slechts de sportieve eer op het spel stond, had Dilettant iets goed te maken tegen Verburch. Eerder dit seizoen verloor de derdeklasser uit Krimpen aan de Lek namelijk in Poeldijk met forse cij-fers (5-1). Aan de Tiendweg nam Dilet-tant zondagmiddag revanche met een

fraaie 2-0 overwinning. De mannen van trainer Fred Lagendijk gingen fel van start. Met een kopbal van Nick Kooijman (net naast) en een afge-keurde goal van Michel van de Herik werd de toon gezet. In de 10e minuut was het dan toch raak. Jesper van den Adel kopte de bal na een goed geno-

men vrije trap van zijn broer Marnix tegen de touwen: 1-0. De Krimpenaren bleven daarna sterk doorgaan; Patrick Groen passeerde Verburch-doelman Richard de Moedt, maar Daan Bek-kers redde op de doellijn. Pas in de 27ste minuut kregen de Poeldijkers uit een counter hun eerste serieuze kans, maar Sander Bom mikte net naast de palen van keeper Daan Heu-velman. Nog voor de rust kregen de Dilettant-spitsen Jesper van den Adel en Tim van Diejie mogelijkheden om de score uit te breiden, maar Van den Adel mikte naast en Van Diejie trof de vuisten van de keeper.

OmzettingIn de rust bleef Verburch-aanvoerder Ron Huisman achter in de kleedka-

mer. Hij werd vervangen door Dax Steentjes. Deze omzetting bracht geen gevaar voor Dilettant; de Krimpenaren bleven pompen op het doel van Ver-burch. Linksachter Nick Kooijman kreeg een prima schietkans, maar zijn schot in de korte hoek werd door kee-per De Moedt vakkundig tot corner verwerkt. Vervolgens werd de keeper geassisteerd door Luuk van der Knaap die een kopbal van Michel van de He-rik van de lijn werkte. In de 60ste minuut brak Tim van Die-jie goed door, maar zijn pass op de meegekomen Jesper van den Adel was onzuiver. Het bombardement van de thuisclub hield aan; een vlammend schot van Van Diejie werd door een verdediger geblokt en een inzet van Jesper van den Adel werd door de kee-per tot corner verwerkt. Het ontging scheidsrechter Piet Brouwer, dat een verdediger van Verburch de bal na een inzet van Michel van de Herik achter de lijn weghaalde. Het bleek uitstel van executie, want in de blessuretijd voltrok Tim van Diejie het vonnis over Verburch: 2-0. Met de laatste thuis-wedstrijd tegen ONA voor de boeg zal Dilettant trachten het ongeslagen re-cord te behouden.

Dilettant leverde zondagmiddag een prima prestatie door het hoger geklasseerde Verburch opzij te zetten.

Voetbal

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Spirit heeft komende zaterdag waarschijnlijk aan een overwinning op Strijen genoeg om zich in veiligheid te spelen.

De Ouderkerkse tweedeklasser staat na de resultaten in het afgelopen in-haalweekeinde op de 7e plaats in de tweede klasse D. Van de directe con-currenten profi teerde Hellevoetsluis maximaal. Hellevoetsluis won de uit-wedstrijd bij Den Bommel met 2-4. Leonidas en Pernis, ook twee ploegen die onderin strijden tegen degradatie, speelden met 2-2 gelijk. Spirit kwam zaterdag niet in actie. Alle ploegen staan nu zo dicht bij elkaar, dat be-halve de afdaling van nummer 14 Oude Maas nog niets is beslist in de gevarenzone. Het verschil tussen Spi-rit en nummer 13 Den Bommel be-

draagt slechts drie punten en deze plaats betekent directe degradatie. NSVV en Pernis, die op de gevreesde nacompetitie plaatsen staan, volgen Spirit op respectievelijk drie en twee punten afstand. Tussen deze ploegen en Spirit in staan Leonidas, VDL en Hellevoetsluis. Spirit zal er dus alles aan moeten doen om in het spannende competitieslot het verblijf in de tweede klasse te ver-lengen. De formatie van interim-trai-ner Marc Bos heeft het lot in eigen hand. Klein voordeel zou kunnen zijn dat andere degradatiekandidaten nog tegen elkaar moeten spelen. Zaterdag 4 mei speelt Spirit op eigen veld tegen middenmoter Strijen om 14.30 uur. Een week later (11 mei) wordt de laat-ste competitiewedstrijd in Rotterdam gespeeld bij Lombardijen.

Spirit wacht spannend slot van de competitie

BuCoCra Cycling Team bij Hoogenboezem Een delegatie van het BuCoBra Cycling Team

(BCT) was zondag op bezoek bij Hoogenboezem Tweewielers in Lekkerkerk. Nico Hoogenboezem, de eigenaar van de gelijk-namige wielerzaak, is naast een vakman ook de vaste materi-aalman van de wielerploeg. Het contact dateert van 2009 toen de initiatiefnemer van het BuCoBra Cycling Team, Jan Willem Vogels, met materiaalpech

aanklopte bij Nico. Nadien is het contact altijd warm gebleven. De BCT-voorzitter, Bram Cools, zegt tenslotte: “wij zijn als BCT blij dat Nico Hoogenboezem met al zijn vakkennis verbonden wil zijn aan onze wielerploeg. Het is de kers op de taart als mensen, zoals Nico, het team iets extra’s geven. Op de foto - van links naar rechts – Jan Willem Vogels, Nico Hoogenboezem, Sven ter Heijden (BCT-secretaris), Jan Baets.

Page 18: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

Dinsdag 30 april 2013 auto`s 18

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

Mijn tekst luidt:

1. Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk.

2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen.

3. Geen koop/verkoop van dieren.

4. Geen personeel gevraagd of aangeboden.

5. Geen familieberichten.6. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gra-tis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld over-schrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

KontaktjesLek en IJssel West

INRUILPREMIEEXTRA

OP ONZE VOORRAAD MODELLEN!Actie geldig t/m 15 mei

NU VANAF € 12.395,-NORMAAL € 14.895,-

KIJK VOOR RUIM 300 TOP OCCASIONS OP ONZE WEBSITE!

Prijzen incl. BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, leges en verwijderingsbijdrage. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaard specifi caties. Vraag naar onze exacte voorwaarden. Diverse aanbiedingen zijn geldig op voorraadauto’s voorzien van kenteken. Druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 11,6-30,3; liter/100 km: van 3,3-8,6; CO2 gr/km: van 87-149.

NU VANAF € 21.250,-NORMAAL € 25.250,-

NU VANAF € 19.495,-NORMAAL € 21.495,-

Uitgerust met o.a.:

1.0 48kW/65pkNIEUW

Ford€ 1.000,- € 1.500,-

OPTIONSGratis 1 jaar Ford Allrisk Autoverzekering in combinatie met Ford Options.

Ford

1.0 74kW/100pk

OPTIONSGratis 1 jaar Ford Allrisk Autoverzekering in combinatie met Ford Options.

UNIEKE INSTAP: 1,5 METER

Uitgerust met o.a.:

€ 2.000,-

Uitgerust met o.a.:

Champions Pack met o.a.:

1.0 74kW/100pk

Ford

OPTIONSGratis 1 jaar Ford Allrisk Autoverzekering in combinatie met Ford Options.

€ 2.500,- € 1.500,-

SCHAKELschakelautogroep.nl

Schoonhoven Krimpen aan den IJssel

U bent van harte welkom in de modelwoning op de Oude Tiendweg 29te Krimpen a/d IJssel

� Nog diverse appartementen te huur� Centraal gelegen� Luxe keuken� Zonnig terras� Eigen parkeerplaats in parkeergarage� Eigen berging in de onderbouw� Stoffering mogelijk

Huurprijzen vanaf € 795,-/maand inclusief servicekosten en parkeerplaats!

Open Huis in Sierra Nova Zaterdag 4 mei 2013

van 10.00-11.00 uur

Stolwijk (0182) 622222't Vaartland 10

Krimpen a/d IJssel (0180) 530000Rotterdamseweg 60

www.vanherk.nl www.burglandstolwijk.nl

Eénmalige actie t/m 31 mei a.s.

voor de Blijdendijkstraat en betaal het

eerste jaar € 795,- per maand inclusief

servicekosten en parkeerplaats

Page 19: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013 19sportKrimpense schakers eindigen op tweede plek

het jeugdtalent Alik Tikranian aan bord 1. Glissenaar speelt vaak met de witte stukken, maar weet er dan ook mee te scoren. Pieter Sturm verloor aan bord 5 van Benny Onrust na een grote fout te hebben gemaakt in een stelling met gelijke kansen. De vrijpi-onnen van de tegenstander waren ge-vaarlijker dan zijn eigen doorgebro-ken pionnen.

Rob van Keulen trok de stand weer ge-lijk. In deze partij aan bord 6 was het de Roosendaaler Bo de Veth die in on-geveer gelijke stelling in de fout ging,

na eerst een remiseaanbod van Van Keulen te hebben geweigerd. De fout kostte een pionnetje en dat was vol-doende om het eindspel uit te melken.De tegenstander van Dick Brus stond een vreselijke penning toe. Dat kostte hem binnen een paar zetten de partij. Van der Werf liet zich sportief mat zet-ten.

ComplicatiesInvaller Remko Moerkerken had een lastige middag aan bord 4 tegen Marloes Peeters. Hij raakte een kwali-teit kwijt en ook nog een pion. Hij

spartelde nog een tijdje tegen en zocht tactische complicaties, maar omdat Peeters secuur bleef spelen moest Moerkerken berusten in de onvermij-delijke nul. Bij de gelijke stand (3-3) dachten beide teams dat het 4-4 zou gaan worden. Gosse Romkes nam ech-ter grote risico’s en won uiteindelijk door een onstuitbare vrijpion. Marcel Glissenaar klaarde daarna de klus met verve. Opponent IJzermans inves-teerde veel tijd in het vinden van de juiste verdediging in een paarden-eindspel en werd van het bord gezet: 3-5.

De Krimpense schakers zijn in de derde divisie op de tweede plaats geëindigd. De laatste wedstrijd tegen Pion 2 in Roosendaal eindigde in een 3-5 overwinning. Krimpen trad aan zonder kanon Ha-rold van Dijk, maar straalde niettemin voldoende zelfvertrouwen uit.

In Hotel Merks begon het gevecht ove-rigens minder fl orissant. Achtste bordspeler Jason Zondag werd na een fraai loperoffer tot opgeven gedwon-gen. Ongeveer gelijktijdig won team-leider Peter Glissenaar eenvoudig van

Met de Vaantjescompetitie wil Judo Club Krimpen (JCK) jonge leden laten wennen aan wedstrijdjudo. Onderlinge toernooien vormen een prima aanzet.

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Aan de zege-reeks van KOAG kwam zaterdag een einde. De Krimpense korfballers ver-loren in Poortugaal met 15-12 van RWA.

Het achttal van Eric Rook begon slap. Via een ver schot van Maarten Neven en een strafworp van Mark Tissink werd tweemaal gescoord, maar RWA had maar weinig pogingen nodig om uit te lopen naar 6-2. KOAG verloor vaak de duels. RWA toonde meer wils-kracht en had een beduidend hoger schotpercentage. Matthijs Veenema deed halverwege de eerste helft wel wat terug door een korte kans te sco-ren en vlak daarna maakte Karin Dijk-stra een vrije bal, maar ook daar had RWA een antwoord op. De opponent hield het verschil op vier goals (8-4). In de laatste minuten voor rust wist RWA nog eenmaal te scoren en KOAG zette daar drie goals tegenover waardoor er gepauzeerd werd met een 9-7 achter-stand.In de tweede helft trachtte KOAG met geduld aanvallen kans te creëren.

RWA wist echter als eerste de mand weer te vinden, waardoor KOAG wak-ker werd geschud en er een schepje bovenop deed. Tissink maakte zijn tweede schot van de middag en de aanval daarop werden Jiska Bakker en A-junior Ruben Vermeer in het veld gebracht. Via een mooie combinatie tussen Bakker en Vermeer werd er een strafworp verdiend die Vermeer keu-rig afrondde: 10-9. De aansluiting was er weer en nu was het een kwestie van ‘erop en erover’. Dit lukte echter niet, want RWA knokte 70 minuten lang en vergrootte de marge naar twee: 11-9. Met nog 20 minuten op de klok werd nog geprobeerd om het tij te keren voor KOAG, maar RWA bleef scoren en KOAG kon niet aanhaken. Via 13-11 en 14-12 bleef het verschil in het voordeel van RWA. In de slotminuten bepaalde de thuisclub de eindstand op 15-12. Een terechte overwinning voor de ploeg uit Poortugaal, waardoor het on-gekend spannend blijft in poule 1E. KOAG zakt door deze nederlaag naar een gedeelde derde plek met 12 pun-ten, samen met KCR en RWA.

RWA maakt einde aan zegereeks van KOAG

Veel medailles voor turnsters KDO

KDO Krimpen was op dreef tijdens de toestelfi nales van het rayon Lek & IJssel in de Fikszo-turnhal in Lekkerkerk. Er de-den zestien turnsters van KDO mee die in totaal veertien medailles mee naar huis namen. De eerste twee toe-stellen die werden geturnd, waren de sprong en de brug. Op sprong werd Stephanie Kelder derde en Mariska Garritsen tweede bij de keuzeoefen-stof. Op de brug was er een gouden medaille voor Noah Bianchi en een zilveren medaille voor Nina ‘t Hart bij de verplichte oefenstof. Bij de keuze-oefenstof kleurde het po-dium helemaal KDO blauw. Steffi Blankers werd derde, Jiske van Velzen tweede en Juan van Tuijl eerste. Na een korte pauze waren de turnsters aan de beurt op balk en vloer. Bij de verplichte oefenstof werd Fubai van Tuijl tweede op het onderdeel balk en Lotta Ponsen tweede op het onderdeel vloer. Bij de balk keuzeoe-fenstof kreeg Soraya van Asch het brons omgehangen, Stephanie Kelder het zilver en Demi Jansen het goud. Demi Jansen behaalde goud op vloer en Mabel van der Ham veroverde het brons.

Vaantjestoernooi Het Vaantjes-

toernooi voor beginners van Judo Club Krimpenerwaard (JCK) trok ruim dertig deelnemers. Leden gebo-ren tussen het jaar 2000 en 2007 na-men het in hun eigen dojo tegen el-kaar op om punten te scoren en zo een vaantje te verdienen. Twee judo-ka’s deden het zo goed dat ze bij deze eerste editie de benodigde 50 punten bij elkaar hadden gesprokkeld: Jelle Elzinga en Joeri de Bruin. Vrijwilligers van JCK zorgden er voor dat het evene-ment probleemloos verliep.

Start Regatta De Nederlek Regatta

2013 gaat op dinsdag 7 mei van start met een recordaantal van 27 zeilsche-pen. De eerste race begint rond 18.50 uur bij de kantine van watersportver-eniging De Lek in Krimpen aan de Lek. De schepen zeilen richting Lek-kerkerk met een keerpunt bij de elek-triciteitsmast bij Schuwacht. Vanaf de dijk zijn de verrichtingen van de zei-lers goed te volgen. Woordvoerder (en deelnemer) Hans van Gent verwacht veel strijd tussen de nieuwe boten en de gewijzigde bemanningen.

Titel DCV-zondag De recreatieve

voetballers van DCV-zondag hebben het kampioenschap veilig gesteld. Ruim voor het einde van de competi-tie en na de uitwedstrijd van afgelo-pen weekend tegen Bergambacht (3-5) wordt duidelijk dat er dit seizoen niet met DCV gesold kan worden.

Viermaal goud De toestelfi nales

rayon Noord leverde de turnselectie van KDO Krimpen vier gouden medail-les op. De pupillen 2, jeugdturnsters, junioren en senioren 4e divisie traden aan in Bergschenhoek. Mariska Garrit-sen werd bij de senioren toestelkampi-oen op het onderdeel balk en Demi van der Haak op het onderdeel sprong. Jiske van Velzen werd bij de jeugd ni-veau 7 toestelkampioen op het onder-deel balk. Juan van Tuijl stond in zijn categorie op het ereschavot als kampi-oen op het onderdeel sprong.

Drie Maenenloop De Drie Mae-

nenloop wordt op vrijdag 17 mei ge-houden in Ouderkerk aan den IJssel. Dit jaar zijn er twee afstanden; de 5 en 10 kilometer. De route is dezelfde als die van vorig jaar. De geplande renova-tie van de Kerkweg begint later. Voor de 5 kilometer moeten twee ronden worden gelopen en voor de 10 kilome-ter vier ronden. Het startschot klinkt om 19.30 uur. Kleedkamers, douches en toiletten zijn aanwezig in sporthal De Drie Maenen. Na afl oop is er een drankje en fruit voor de liefhebber.

Gouderak gelijk Gouderak deelde in de

voorlaatste competitiewedstrijd de pun-ten met Hermes DVS. Het duel aan de Kattendijk eindigde in 2-2. De formatie van trainer Chris van der Weide kwam in de beginfase met 0-1 achter, maar Mark Meewezen zorgde voor de gelijk-maker. Jasper van Kesteren kreeg na een overtreding een rode kaart, waar-door de thuisclub met tien man verder moest. Niettemin zorgde Gerben Sla-man nog voor de pauze voor 2-1. Her-mes DVS drong in de tweede helft sterk aan en kwam door een goedkoop gege-ven strafschop op gelijke hoogte. Doelma Remco Aantjes redde vervol-gens een punt voor Gouderak door een tweede Schiedamse penalty te keren.

Bakker preses

turnvereniging KDO Lekkerkerk voor een periode van minimaal een jaar de taken over van de onlangs overleden voorzitter Kees Breijer. De nieuwe in-terim-voorzitter was reeds secretaris. KDO Lekkerkerk staat fi nancieel in de min vanwege de moeizame exploitatie van de turnhal aan de Twijnstraweg. Daarom is Ilja Bakker aangetreden als interim-voorzitter. “Het is belangrijk dat de continuïteit van deze grote ver-eniging niet in gevaar komt. Onze turnsters komen uit in de eerste en tweede divisie en moeten ongestoord kunnen blijven trainen. Momenteel is de huidige exploitatie van de hal niet meer rendabel, omdat KDO minder leden heeft en de kosten zijn geste-gen. We hopen dat de bond ons de re-giotrainingen wil toekennen en dat we in overleg met de gemeente Neder-lek meer opties voor het gebruik van onze hal kunnen bedenken. We heb-ben al een aantal scenario’s bedacht, mochten er veranderingen komen. KDO Lekkerkerk wil een bloeiende lo-kale vereniging blijven met een regio-nale uitstraling op topniveau.” Naast gym biedt de Lekkerkerkse turnver-eniging jazzdance, springen, aero-bics, sportfi t en trimmen aan.

Page 20: 18 Editie Lek & IJssel West 2013

€ €