22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

32
‘Uitbreiden disco op huidige locatie’ ‘We gaan er weer voor!’ Agrariërs in actie op Alpe d’Huez DOS viert zestigjarig bestaan 13 3 19 29 Discotheek De Manebrug gaat als het aan eigenaar Johan Pouw ligt verder op de huidige locatie. “We gaan weer gas geven in Lopik.” Pouw baalt van de ontstane situatie, waarbij de gemeen- teraad dinsdagavond vooralsnog een streep zette door een verhuizing naar het MOB-complex. “We zijn hiermee terug bij af. Dus komt plan-B uit de kast: het vergroten van de discotheek in Lopik-centrum.” De disco moet daarbij ruimte gaan bieden aan dui- zend bezoekers. “We gaan er weer voor!”, waren don- derdagavond de slotwoorden uit de emotionele toespraak van slager Fred van Laar. Direct daarna opende hij samen met zijn gezin, geholpen door burgemeester Arie van Erk, en één van zijn meest trouwe klanten, Jaap-Jan Speksnijder, de totaal vernieuwde sla- gerij in Bergambacht. ‘Fred van Laar slagerij en catering’ is na vier maanden weer helemaal terug op zijn vertrouwde plek aan de Hoofd- straat 38. Tijdens Alpe d’HuZes heeft ook agra- risch Nederland zich verenigd. Twee Haastrechters maken deel uit van het Big Challenge-team, veehouderij tegen kanker. Lyanne de Laat: “Ik ga voor twee keer omhoog, maar Jan zegt dat ik echt de vier keer wel haal. We zullen zien, het is van zoveel factoren afhankelijk. Als het enigszins kan, ga ik natuurlijk voor het maximale.” Jan de Goeij heeft zich ingeschreven voor vier beklimmingen, maar hoopt stie- kem zes keer omhoog te fietsen. Met kinderspelletjes, een beachvolley- balclinic, barbecue en feestavond stond volleybalvereniging DOS zater- dag in sporthal De Meent uitvoerig stil bij het 60-jarig bestaan. De organisa- toren van het jubileum verwelkomden tot hun grote vreugde veel leden en oud-leden op de reünie. Voorzitter Tjeerd Meij: “Sfeer en gezelligheid horen bij een bruisend verenigingsle- ven. In dat opzicht heeft DOS in de loop der jaren een andere rol gekregen in de gemeenschap.” nieuws nieuws sport FOTO: ADRI VERHOEVEN accent LEK EN IJSSEL OOST DINSDAG 28 MEI 2013 JAARGANG 8 NO. 22 Zie pagina 6 en 7 GEMEENTE SCHOONHOVEN GEMEENTE LOPIK Zie elders in de krant Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant wonenindekrimpenerwaard.nl Het actuele aanbod van huurwoningen nu op internet Reageer uiterlijk aanstaande maandag via BUDGETBEURT Smits Auto’s introduceert de SMITSAUTO.NL 79 Gratis parkeren! zie verderop in deze krant Winkelen met een hart! handelskwekerij de Graaff Tiendweg Oost 1, Lekkerkerk (naast Randweg industrieterrein) tel. 0180 66 0533 Stuntaanbieding: 40 PERKPLANTEN voor € 8,00 actie geldig t/m 15 juni www. welkomophetwerk.nl ĞŶ ŇĞdžŝďĞůĞ ǁĞƌŬƉůĞŬ ŝŶ plaats van de zolderkamer? <Žŵ ǁĞƌŬĞŶ ďŝũ tĞůŬŽŵ ŽƉ ŚĞƚ ǁĞƌŬ sŽŽƌ WͲĞƌƐ ĞŶ ďĞĚƌŝũǀĞŶ ook verhuur hulpmiddelen Zet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl Pen je rot Actueel nieuws op www.hetkontakt.nl

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Page 1: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘Uitbreiden disco op huidige locatie’

‘We gaan er weer voor!’

Agrariërs in actie op Alpe d’Huez

DOS viert zestigjarig bestaan

133 19 29

Discotheek De Manebrug gaat als het aan eigenaar Johan Pouw ligt verder op de huidige locatie. “We gaan weer gas geven in Lopik.” Pouw baalt van de ontstane situatie, waarbij de gemeen-teraad dinsdagavond vooralsnog een streep zette door een verhuizing naar het MOB-complex. “We zijn hiermee terug bij af. Dus komt plan-B uit de kast: het vergroten van de discotheek in Lopik-centrum.” De disco moet daarbij ruimte gaan bieden aan dui-zend bezoekers.

“We gaan er weer voor!”, waren don-derdagavond de slotwoorden uit de emotionele toespraak van slager Fred van Laar. Direct daarna opende hij samen met zijn gezin, geholpen door burgemeester Arie van Erk, en één van zijn meest trouwe klanten, Jaap-Jan Speksnijder, de totaal vernieuwde sla-gerij in Bergambacht. ‘Fred van Laar slagerij en catering’ is na vier maanden weer helemaal terug op zijn vertrouwde plek aan de Hoofd-straat 38.

Tijdens Alpe d’HuZes heeft ook agra-risch Nederland zich verenigd. Twee Haastrechters maken deel uit van het Big Challenge-team, veehouderij tegen kanker. Lyanne de Laat: “Ik ga voor twee keer omhoog, maar Jan zegt dat ik echt de vier keer wel haal. We zullen zien, het is van zoveel factoren afhankelijk. Als het enigszins kan, ga ik natuurlijk voor het maximale.” Jan de Goeij heeft zich ingeschreven voor vier beklimmingen, maar hoopt stie-kem zes keer omhoog te fi etsen.

Met kinderspelletjes, een beachvolley-balclinic, barbecue en feestavond stond volleybalvereniging DOS zater-dag in sporthal De Meent uitvoerig stil bij het 60-jarig bestaan. De organisa-toren van het jubileum verwelkomden tot hun grote vreugde veel leden en oud-leden op de reünie. Voorzitter Tjeerd Meij: “Sfeer en gezelligheid horen bij een bruisend verenigingsle-ven. In dat opzicht heeft DOS in de loop der jaren een andere rol gekregen in de gemeenschap.”

nieuws nieuws sport

FOTO: ADRI VERHOEVEN

accent

LEK EN IJSSEL OOST DINSDAG 28 MEI 2013 JAARGANG 8 NO. 22

Zie pagina 6 en 7

GEMEENTESCHOONHOVEN

GEMEENTE LOPIK

Zie elders in de krant

Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant

wonenindekrimpenerwaard.nl

Het actuele aanbod van

huurwoningen nu op internet

Reageer uiterlijk aanstaande maandag via

BUDGETBEURT Smits Auto’s introduceert de

SMITSAUTO.NL

€79

Gratis parkeren!

zie verderop in deze krant

Winkelen met een hart!

handelskwekerij

de GraaffTiendweg Oost 1, Lekkerkerk

(naast Randweg industrieterrein)tel. 0180 66 0533

Stuntaanbieding:40 PERKPLANTEN voor € 8,00

actie geldig t/m 15 juni

www.welkomophetwerk.nl

plaats van de zolderkamer?

ook verhuur

hulpmiddelen

Zet je eigen nieuws opwww.hetkontakt.nl

Pen je rot

Actueel nieuws opwww.hetkontakt.nl

Page 2: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

T/M MAAT 50

Aaust

ralian-f

ootw

ear.

com

Outlet-weekend in de parkeergarage onder onze winkel in Bergambacht op

> 30+31 mei + 1 juni

Outlet-shop Bergambacht - In de parkeerkelder Hoofdstraat 105www.speksnijder.nl

70%korting

60%korting

50%korting

MODE VOOR BODEMPRIJZENOUTLET

outletdagelijks nieuwe aanvullingen!

merkkleding

bij speksnijder

DamesInshape

Rozes of Avalon

Yaya

Mark

Joshephine&Co

Marcona

Basler

Gerry Weber

Taifun

Heren Gant

Vanguard

Baileys

Roy Robson

Digel

Gaastra

Olymp

Page 3: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

‘Uitbreiden disco op huidige locatie’

Discotheek De Manebrug gaat als het aan eigenaar Johan Pouw ligt verder op de huidige locatie. “We gaan weer gas geven in Lopik.”

Pouw baalt van de ontstane situatie, waarbij de gemeenteraad dinsdag-avond vooralsnog een streep zette door een verhuizing naar het MOB-complex. “We zijn hiermee terug bij af. Dus komt plan-B uit de kast: het vergroten van de discotheek in Lopik-centrum.”De discotheekeigenaar wil de binnen-ruimte van De Manebrug verruimen, om zodoende meer bezoekers te kun-nen trekken. “We gaan de discotheek opknappen naar de huidige eisen van deze tijd. Ik wil door de interne ver-bouwing feesten kunnen geven tot duizend bezoekers.” Problemen met de vergunningaanvraag zegt Pouw niet te verwachten: “We houden de vereiste marges aan.”

Volgens Pouw gebruikt hij één en an-der niet als drukmiddel richting de gemeente om snel duidelijkheid te hebben: “We hebben de laatste paar jaar als het ware een slapend bestaan geleden in Lopik. We hebben expres rustig aan gedaan, omdat er een ver-huizing aan zat te komen. Dan ga je niet investeren in een bestaand ge-bouw. Daar is sinds dinsdagavond ver-andering in gekomen.” Pouw zegt het besluit van de gemeen-teraad niet te hebben zien aankomen. “In 2010 was men nog akkoord met eigenlijk een soortgelijke deal (Pouw zou het hele MOB-complex in Lopik aankopen om ruimte te bieden aan een nieuwe discotheek en zijn buson-derneming, red.) en nu drukt men op-eens op de rem. Het zal wel, maar ik kan niet nog langer wachten. Dit heeft me al genoeg geld gekost.” Desondanks zegt hij nog open te staan voor overleg: “Ik wil de deur niet helemaal dichtgooien, maar nu nog verhuizen naar het MOB-complex wordt een moeilijk verhaal.”

Open huis boerencamping

Fam. Van Bezooijen, Lekdijk-West 35 in Lopik, opent aankomend weekend haar boerencamping. Belangstellenden zijn zaterdag 1 juni, tussen 10.30 en 14.30 uur, welkom om een kijkje te komen nemen.

q WWW.CAMPINGWILGENWEI.NL

Bij de gesprekken dient de po-sitie van Crescendo te worden betrok-ken. Er moet eindelijk duidelijkheid komen voor de muziekvereniging in het nauw. Aldus in het kort de uit-komst van een bewogen discussie in de gemeenteraad dinsdagavond.

Voor de raadsleden lag het voorstel voor om De Manebrug vanuit het Lo-pikse centrum te laten verhuizen naar het MOB-complex. Pouw zou daar -vanwege een antispeculatiebeding tot 2019- eerst een tijdelijke discotheek vestigen, om vervolgens een defi ni-tieve voorziening te realiseren. De ge-meente zou eigenaar worden van de disco in het centrum, minus grand-café (gebouw met karakteristieke ge-vel) en het Chinees restaurant. In commissieverband hadden de di-verse fracties al aangegeven vraagte-kens te zetten bij de grondruil met ge-sloten beurzen. Vooral het feit dat Pouw door de deal over het halve MOB-complex kon beschikken, waar de gemeente het moest doen met een ‘kleine’ grondpositie in het centrum was in het verkeerde keelgat gescho-ten. Tijdens de raadsvergadering deden ze het nog eens dunnetjes over. “Politiek gaat vaak over gevoel. Nou, hier heb-ben wij geen goed gevoel bij”, stelde Theo de Roos. De CDA-voorman sprak van een ‘onevenwichtige ruil’, vroeg aandacht voor de positie van Cres-cendo en had moeite met het feit dat een eerdere overeenkomst met Pouw, waarbij Pouw à ruim een miljoen euro het hele MOB-complex zou kopen, nu niet doorging. Daarbij hoefde een ver-plaatsing van De Manebrug wat het CDA betreft eigenlijk niet meer zo no-dig. “Volgens mij heeft de discotheek, mede dankzij de vrijwilligers van De Nachtwacht, het probleem van de overlast aardig onder controle. Ik vraag me af of de overlast minder wordt als De Manebrug verhuist naar het MOB-complex, want de jongeren komen toch weer een keer naar huis. En willen we de jeugd wel in zo’n afge-legen gebied hebben? Overlast of niet,

we zijn als gemeente ook verantwoor-delijk voor hun veiligheid.”Ook de VVD-fractie was bij monde van Hugo van Amerongen niet overtuigd. Van Amerongen had tijdens de com-missievergadering samen met de SGP-fractie gevraagd om een betere fi nan-ciële onderbouwing van het voorstel, maar die had hem niet overtuigd. “In-tegendeel zelfs, de deal wordt er alleen maar schever door. Het aantal vier-kante meters is compleet uit verhou-ding.” Toen ook de SGP en de CU, welke frac-tie met een amendement kwam, ook

tegengas gaven, kwam wethouder Spelt met een gewetensvraag: “Willen we De Manebrug eigenlijk wel uit-plaatsen? Let wel: het initiatief ligt bij de gemeente. Wij vragen een onderne-mer om zijn bedrijf te verplaatsen. En dat in deze tijd. Ik kan me goed voor-stellen dat daar iets tegenover moet staan. Als college vinden we de onder-liggende overeenkomst verantwoord.”Na een schorsing bleef de CDA-fractie bij zijn standpunt om De Manebrug op de huidige locatie te behouden. De Roos: “De urgentie voor uitplaatsing is wat ons betreft niet aanwezig.” De ove-

(Vooralsnog) streep door verhuizing discotheek uit centrum

‘Willen we ‘Manebrug’ wel uitplaatsen?’Uitplaatsen van De Manebrug graag, maar niet tot elke prijs. B&W moet daarom de onderhandelingen met disco-eigenaar Johan Pouw heropenen.

Politiek

rige fracties wilden dat het college het voorstel terugnam en opnieuw met Jo-han Pouw om de tafel ging om een uit-plaatsing naar het MOB-complex te bespreken. Hugo van Amerongen: “Dan tegen gunstiger voorwaarden voor de gemeente en geen open eind-jes meer. Ofwel, we willen een eerlij-kere deal.” Daarbij worden de door CU in het amendement benoemde pun-ten –zoals een eventuele verkoop van het huidige clubhuis aan Crescendo- meegenomen.

Robert van der Hek

Crescendo was dinsdagavond met een fl inke delegatie aanwezig en maakte voor aanvang van de raadsver-gadering in Lopik ruimschoots ge-bruik van het inspraakrecht.

De insprekers wezen de gemeente-raadsleden op het ‘nomadenbestaan’ dat de 109-jarige vereniging al sinds jaar en dag ondergaat. “Zijn we min-

der dan de voetbal of de scouting?”, vroeg een van de insprekers zich af. “We hebben ons nooit geroerd, maar worden van het kastje naar de muur gestuurd.” Pijnpunt is de huisvesting, die Crescendo parten speelt. Na een reis langs diverse clubhuizen, is de muziekvereniging in een van de lood-sen van het MOB-complex beland. Een loods die, bij een verhuizing van De

Manebrug naar het MOB-complex, in eerste instantie plaats zou moeten maken voor de toegangsweg naar de discotheek. “Deze ijskoude bunker is zo goed en zo kwaad als het kon door zelfwerkzaamheid opgekalefaterd. Nu zouden we ook daar weer uit moeten. Komt er dan nooit een einde aan de onzekerheid?” Vooralsnog wel, want door het afbla-zen van de grondruil is er weer lucht voor Crescendo. De muziekvereniging moet nadrukkelijk bij de gesprekken tussen gemeente en Johan Pouw be-trokken worden, bepaalde de gemeen-teraad, en mag niet de dupe worden van een eventuele verhuizing van de discotheek naar het MOB-complex.Voorzitter Jan Timmer na afl oop: “De uitslag is aan de ene kant wel gunstig, want op de korte termijn is het niet noodzakelijk dat wij moeten vertrek-ken. Op de lange termijn echter, en daar ging het ons uiteindelijk om, is er geen beslissing genomen. In principe zouden wij best ons huidige clubhuis willen kopen, maar niet tot elke prijs. Eén ding hebben we bereikt: muziek-vereniging Crescendo is onderdeel van de deal, dus ook volwaardig ge-sprekspartner.”

Crescendo blaast toontje mee in debat

FOTO: CRESCENDO

Een dag na de ‘echte’ raad schoven de jongeren aan in de raadszaal te Lopik. Het thema was pesten, de beker ging naar de Eben Haëzerschool (Polsbroek).

© FOTOBENNIS.NL

Dinsdag 28 mei 2013

3nieuws

Verstand Van Lekker Vlees

Proef het Livar!!! Varkensvlees, Gildehoen Kip- en Rundvlees van topkwaliteit

Trots van de keurslagerCarpaccio Misto met gratis pesto

Keurslagerkoopjegepaneerde schnitzels4 stuks voor 5.95

Vleeswarenkoopjebij 150 gram gebraden fricandeau100 gram kipsalade GRATISSpecialV.I.B. Specialhamburger met hartig ontbijtspekzoete tomaatjes + zachte mozzarella100 gram 1.50

Tijd voor de barbecue partijtjes te regelen. Onze folders zijn er weer!

Haven 582871 CP Schoonhoventel. 0182 382426fax 0182 386849www.looman.keurslager.nl

LOOMANkeurslager

Page 4: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 Familieberichten 4

GRAFMONUMENTENNATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VeenTel. 0416-691616ALTIJD GOEDKOPER

Met 500 grafmonumenten op voorraad.

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

NATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VEENTel. 0416-691616ALTIJD VOORDELIGER

Het Kontakt Edities bvPostbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Tel. 0183-583333Fax 0183-583308

Opgeven familieberichten

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot

maandagmiddag14.00 uur opgeven.

E-mail: advertentie.lekenijsseloost@

hetkontakt.nl

Je moeder blijft je moederzo eigen en vertrouwd.Je wilt haar niet graag missenomdat je van haar houdt.Maar eens dan komt de dagdat je haar moet laten gaan.Je verstand zegt dat het goed is,maar in je ogen blinkt een traan.

Bedroefd, maar dankbaar dat een verder lijden haar bespaard is gebleven, delen wij u mee dat van ons is heengegaan onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

Louwrina Verweij - Grootendorst

sinds 15 maart 1992 weduwe van Arie Verweij

22 juli 1926 26 mei 2013

Nies en Piet KoolmeesDirk en Wil VerweijLenie en Gert in herinnering de JongArina en Pieter PellikaanKleinkinderen enachterkleinkinderen

Wij zijn de medewerkers vanzorgcentrum Gouwestein te Gouda dankbaar

voor de goede en liefdevolle verzorging.

Correspondentieadres:Familie D. VerweijIJssellaan 342935 CW Ouderkerk aan den IJssel

Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 31 mei van 10.30 tot 11.30 uur in de aula van begraafplaats Lageweg, Lageweg 39b te Ouderkerk aan den IJssel, waarna de begrafenis omstreeks 12.15 uur zal plaatsvinden.

Sterven doe je niet ineensmaar af en toe een beetje.En alle beetjes die je stierf,’t is vreemd, maar die vergeet je.Het is je dikwijls zelfs ontgaan,je zegt: ”Ik ben wat moe!”Maar op een keer dan ben jeaan je laatste beetje toe.

Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat zij voor ons betekend heeft, geven wij u kennis van het overlijden van onze moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgroot-moeder

Hendrika Slingerland-van Wijnen

Drieksinds 13 juni 2006 weduwe van Jilles Slingerland

* 31 juli 1920 † 23 mei 2013

Henny en Gerrit Cees en Kitty Mitchell Paskal Nick in herinnering Jilco en Brenda Zoë Noa

Betty en Arnold Jilco en Jeanine

Krimpen aan den IJssel

Corr.adres: H.E. Heuvelman-Slingerland Koninginneweg 62e 2941 XK Lekkerkerk

Overeenkomstig haar wens heeft de crematie in besloten kring plaatsgevonden.

Wij zijn de medewerkers vanZorgcentrum Crimpenersteyn, afdeling Edelsteen,

dankbaar voor de liefdevolle verzorging dieonze moeder heeft mogen ontvangen.

Na een leven vol van energie is op 84 jarige leeftijd overleden

Abraham Verkuil-Bram-

Het niet meer dagelijks kunnen bezoeken van ons bedrijf was de afgelopen jaren al een groot gemis voor ons. Dankbaar zijn wij voor de herinneringen die wij mogen hebben aan ‘opa’.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en naaste familieleden.Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Medewerkers JVA Stolwijk BV

Lucas 24 Wij nemen afscheid van onze zorgzame moeder en oma. Haar hele leven stond in het teken van zang en piano. Ze was ons zeer lief.

Akke Dorothea Lagendijk - van Werkhoven

sinds 1981 weduwe van Lauwrens Lagendijk

* 25 augustus 1921 † 21 mei 2013 René en Herma Jaimy Imke

Dorette en Fons Frédérique Fabiënne Correspondentieadres: Familie R.F. Lagendijk Weegbree 8, 2861 SM Bergambacht

Condoleances schriftelijk: www.akkelagendijk.nl

Gelegenheid om de familie te condoleren en om afscheid van haar te nemen is op woensdag 29 mei van 19.00 tot 20.30 uur in uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven.

De afscheidsdienst wordt gehouden op donderdag 30 mei om 11.00 uur in de Ontmoetingskerk,

Hoofdstraat 60 te Bergambacht.

Aansluitend zal de begrafenis omstreeks 12.30 uur plaatsvinden op de algemene begraafplaats, Dijklaan 97 te Bergambacht.

De HEERE is mijn Herder,mij zal niets ontbreken. Psalm 23

Bedroefd, maar dankbaar dat we haar zo-lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat na een leven vol liefde en zorg voor degenen die haar lief en dierbaar waren door de Heere tot Zich is genomen onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en ouwe-oma

Dina Goudriaan - Dekkersinds 10 juli 2009 weduwe van

Frans Goudriaan

* 10 augustus 1920 † 21 mei 2013

Krimpen aan den IJssel: Nel en Gert Ceelen - Goudriaan Dianne en Bas Dirk-Jan en Sifra Frans en Elsa

Gouda: Geeri en Ernst Verkaik - Goudriaan Dineke en Arie Els en Kees Mark Annemarie en Pieter

Ouderkerk aan den IJssel: Piet en Marja Goudriaan - Beyer Marion en Antonie Diana en Wouter Nina en John Frans en Ilse

Ouderkerk aan den IJssel: Gerard en Wil Goudriaan - Pols Frans en Charlotte Pieta en Frans

en achterkleinkinderen

Wij zijn de medewerkers van afdeling Linde van zorgcentrum De Breeje Hendrick dankbaar

voor de goede en liefdevolle verzorging van onze moeder en oma.

Zorgcentrum De Breeje Hendrick, Lekkerkerk.

Correspondentieadres: G. Verkaik - Goudriaan, Uiverplein 214, 2802 GE Gouda.

De begrafenis heeft maandag 27 mei plaatsge-vonden op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel.

Bedroefd, maar vol goede herinneringen aan de jaren die wij met elkaar hebben gehad,

geven wij u kennis van het overlijden van onze lieve broer, zwager en oom

Gert de Jongin de leeftijd van 61 jaar.

Afgelopen weekend hebben we afscheid van hem genomen in zijn geliefde Spanje.

Broers en zussenNeven en nichten

Correspondentieadres:Liza Schimmel-de Jong

Lekdijk West 173411 MT LOPIK

Met droefheid bereikte ons het bericht dat ons erelid is overleden.

Cor VerheulCor is 84 jaar lid geweest van muziek- vereniging Crescendo.

Als 11 jarige jongen kwam Cor bij Crescendo spelen en tot op hoge leeftijd bleef hij betrokken bij het wel en wee van onze vereniging. Wij verliezen in hem een gedreven lid. Zo één komt er nooit meer.

Wij wensen zijn vrouw en familie sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Namens het bestuur ende leden van CrescendoJ.M. TimmerVoorzitter Crescendo Lopik

Mijn genade is u genoeg.

2 Korinthe 12: 9

Diep bedroefd, maar ook vervuld met dankbare herinneringen voor alles wat hij voor ons gedaan en betekend heeft, geven wij u kennis dat na een moedig gedragen ziekte door de Heere uit ons midden is weggenomen mijn innig geliefde man, onze zorgzame vader, schoonvader, opa en over-grootvader

Abraham Verkuil- Bram -

in de leeftijd van 84 jaar. Stolwijk: B. Verkuil - de Jong Harmelen: Ina Deelen - Verkuil Jan Deelen Steggerda: Jan Verkuil

(in liefdevolle herinnering) Nies Verkuil - Meijer Doornspijk: Siska Burggraaf - Verkuil Adrie Burggraaf Moerkapelle: Dirk Verkuil Bergambacht: Albert Verkuil Corina Verkuil - Demper Stolwijk: Johan Verkuil Alinda Verkuil -

van der Heiden kleinkinderen en achterkleinkinderen

23 mei 2013Populierenlaan 132821 BA Stolwijk

Wij bedanken dokter F.P.M. Buck ende medewerkers van Curadomi voorde liefdevolle verzorging gedurende

de laatste 4 maanden.

De begrafenis heeft dinsdag 28 mei plaatsgevonden op de algemene begraafplaats, Hoflaan 9 te Stolwijk.

Page 5: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 Familieberichten 5

Gepaste zorgvanuit respect enpersoonlijke benadering

Bij het verlies van uw dierbare moet u kunnenrekenen op deuitvaartondernemerdie u met rust enkennis van zakenbegeleidt,met u meedenkt,met u beslist enzorgt voor eenrespectvolle uitvaart.

STOPPELENBURGSTOPPELENBURGUi tvaar tve r zo rg ing

Krimpen a/d IJssel(0180) 52 22 55

Lekkerkerk(0180) 66 36 44

Schoonhoven(0182) 38 22 31

[email protected]

StoppelenburgAl meer dan 56 jaar uw vertrouwen waard

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleidingna een overlijden

BegrafenisondernemingJ.C. van Reeuwijk & zn

Hans van ReeuwijkMobiel 06-53148329

IJsseldijk Noord 36 Telefoon 0180 - 68 13 322935 BG Ouderkerk a/d IJssel Telefax 0180 - 68 25 17

Verloven

Kom langs en maak een keuze uit de exlusieve

verlovingskaarten collectie van:

De Groot Drukkerij bv

Zuidzijde 131

2977 XE Goudriaan

Tel. 0183-583311

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Ook voor zilver, munten,

diamanten en merkhorloges.

Bij besteding ontvangt u

Haven 1-13

Schoonhoven

Tel. (0182) 38 26 51

Burg. Roosstraat 22

Lekkerkerk

Tel. (0180) 66 14 90

www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres

sinds 1876

20% extra

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

€ 50 cadeau bij onze

betaalrekening!** A

lleen

in c

ombi

natie

met

de

Ove

rsta

pser

vice

. Vra

ag n

aar d

e vo

orw

aard

en.

App voor Mobiel Bankieren

Internet Bankieren

iDEAL

Open een voordeligebetaalrekening en krijg:

€ 50 op uw RegioBank spaarrekening

Een Adviseur die u kent

Persoonlijk advies

Wereldpas

Nu met gratis Mobiel Bankieren app.

Na het overlijden en bij de begrafenis van onze lieve en zorgzame moeder, oma, over-grootmoeder en betovergrootmoeder

Geertruida Maria de Jager-Eerland

hebben wij vele blijken van deelneming en medeleven mogen ontvangen.

Daarvoor zijn wij u allen zeer dankbaar.

KinderenKleinkinderenAchterkleinkinderen

Lekkerkerk, mei 2013

1953 Eben Haëzer 2013

Op D.V. 3 juni hopen wij te herdenken metonze kinderen, klein- en achterkleinkinderen dat wij

60 jaar in het huwelijk zijn verbonden.

Arie Snoek&

Cornelia Snoek-Deelen

Ineke en LeenJan en NettyJohan en ConnyAd en IngeArieAdrie en RenéCora en RenéMargo en HenkHugo en TineKlein- en achterkleinkinderen

Gelegenheid tot feliciteren op vrijdag 7 junivan 16.00 tot 17.30 uur in ‘De Schakel’,

Schoolstraat 24 te Bergambacht.

Benedenberg 55a, 2861 LC Bergambacht

Stichting “De Zevender”

✂✂

zelfstandig wonen voor ouderenPostbus 21 2870 AA Schoonhoven

TE HUURJan Kortlandstraat 20 Schoonhoven Voorwaarden:begane grond (parkzijde) - binding met Schoonhoven / regiokamers 3 - min. 2 personenhuurprijs € 525,00 - leeftijd 55 jaar & ouderservicekosten € 150,00 - belastbaar inkomen max € 42.000,- inclusief verwarmingleeg per 15 juli 2013

Toewijzing:

Puntensysteem:

Belangstellenden voor een woning kunnen onderstaande bon voor woensdag 5 juni 2013 sturen aan bovenstaande postbus

Ken Hem in al uw wegen en Hij zal uw paden recht maken

Spreuken 3 : 6

Bedroefd, maar heel dankbaar voor alles wat hij in zijn leven voor ons heeft betekend, geven wij u kennis dat de Heere, op Zijn tijd, na een zorgzaam leven uit ons midden heeft weggenomen, onze lieve vader en opa

Arie Verhoefechtgenoot van Adriana Christina van der Ham

op de leeftijd van 77 jaar.

Arie en Greet Arie en Martine Mariëlle en Adriaan

André en Marja Rianne Adri Marjon en Pieter

Erik en Lyda Julia Krijn

Lopik, 27 mei 2013

Correspondentie adres: A. Verhoef Lopikerweg West 52 3411 AP Lopik

De begrafenis zal D.V. plaatsvinden op zaterdag 1 juni 2013 op de Algemene begraafplaats aan de Zuiderparklaan te Lopik.

Vooraf wordt een afscheidsdienst gehouden in ”De Schaapskooi” te Lopik, deze dienst begint 10.00 uur.

Gelegenheid tot condoleren op vrijdag 31 mei 2013 van 20.00 tot 21.00 uur in ”De Schaapskooi”, achter de Hervormde kerk te Lopik.

Page 6: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Stadhuis:Haven 37

2871 CK Schoonhoven

Postbus 504

2870 AH Schoonhoven

Tel: (0182) 38 92 00

Fax: (0182) 38 93 99

I: www.schoonhoven.nl

E: [email protected]

Openingstijden:Receptie

Maandag t/m donderdag

van 8.30 tot 17.00 uur

ri dag van 8.30 tot 13.00 uur

Dienstverlening

(Burgerzaken)

Maandag van 8.30 tot 20.00 uur

Dinsdag van 8.30 tot 12.00 uur

oensdag van 8.30 tot 1 .00 uur

Donderdag van 8.30 tot 12.00 uur

ri dag van 8.30 tot 12.00 uur

Dinsdag en donderdag

van 12.00 tot 1 .00 uur

alleen voor het ophalen van

reisdocumenten en ri bewi zen

Balie bouw

en woningtoezicht

Maandag t/m vri dag

van 9.00 tot 12.00 uur

mo loket ran eplaats

Maandag t/m donderdag

van 8.30 tot 12.30 uur

Meldingenlijn openbare ruimte (ti dens kantooruren)

Tel: (0182) 389 389

Calamiteitennummer afdeling Stadsbeheer (buiten kantooruren)

tel. 0 18 30 00 50

Gemeentenieuws 28 mei 2013

Openbare raadsvergaderingp donderdag 30 mei vergadert de gemeenteraad. De raadsvergadering

in het stadhuis is openbaar en begint om 19.30 uur. p de agenda staan de volgende onderwerpen om te bespreken:

vaststellen bestemmingsplan Schoonhoven oord regionale agenda wonen ISMH begrotingen 2014 gemeenschappeli ke regelingen.

De agendapunten zi n onder voorbehoud. Er kunnen punten a vallen o bi komen. De agendastukken zi n voor iedereen in te zien via www.schoonhoven.nl ( rganisatie en beleid Gemeenteraad Agenda en stukken) via de gratis app voor de iPad RaadDigitaal o bi de raadsgri e. kunt de vergadering live volgen via Radio ilverstad FM (kabel 102.9 MHz ether 105.9 MHz en www.rtvzilverstad.nl).

Spreekrecht hee t spreekrecht over de onderwerpen die op de agenda staan. enst

u daarvan gebruik te maken dan kunt u dit minimaal 24 uur voor aanvang van de vergadering melden bi de gri er: mevrouw P.A.M. Goedvolk tel (0182) 38 93 90.

Openbare commissievergaderingenp maandag 3 uni vergadert de raadscommissie Samenleving en

Financiën. De vergadering in het stadhuis is openbaar en begint om 20.00 uur. p de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen: bespreken ingekomen stuk over buurtbemiddeling evenementenbeleid Inkoop aanbestedingsbeleid/ algemene inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten

zienswi ze op ntwerpbegroting 2014 K5 zienswi ze op ntwerpbegroting 2014 S H zienswi ze op ntwerpbegroting 2014 Promen verordening Gemeenteli ke Basisadministratie Persoonsgegevens 2014 de ieuwe Regio.

p donderdag uni vergadert de raadscommissie Ruimte, Sport en Cultuur. De vergadering in het stadhuis is openbaar en begint om 20.00 uur. p de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen: presentatie combinatie uncties sport w bespreken ingekomen stuk aanlegplaats boot De ek 2 initiatie voorstel cruiseschepen bespreken ingekomen stuk memo MFA beeldkwaliteit zienswi ze ontwerp begroting 2014 en meer arenbegroting 2014 2017 Streekarchie Midden Holland

zienswi ze ontwerp programma begroting 2014 en meer arenramingen 2014 2018 atuur en recreatieschap Krimpenerwaard verlenging subsidiebesluit Hooi kaas dienstverleningsovereenkomst inzameling huishoudeli k a val.

De agendapunten zi n onder voorbehoud. Er kunnen punten a vallen o bi komen. De agendastukken zi n voor iedereen in te zien via www.schoonhoven.nl ( rganisatie en beleid Gemeenteraad Agenda en stukken) en via de gratis app voor de iPad RaadDigitaal. ok zi n de stukken in te zien bi de raadsgri e.

SpreekrechtBezoekers kunnen vragen stellen o opmerkingen maken over onderwerpen die op de agenda staan o die tot het werkterrein van de commissie behoren. enst u daarvan gebruik te maken dan kunt u dit minimaal 24 uur voor aanvang van de vergadering melden bi de gri er: mevrouw Goedvolk tel (0182) 38 93 90. Aan het begin van de vergadering gee t de voorzitter elke inspreker gelegenheid om maximaal 5 minuten in te spreken. ervolgens kunnen de raadsleden vragen stellen. De inspreker kan daarna kort reageren. De voorzitter gee t aan op welke wi ze de commissie verder gaat met wat naar voren is gebracht.

Werk in uitvoeringWerkzaamheden bestrating Lopikersingel uitgesteld

ana maandag 3 uni zou de opikersingel ter hoogte van de Borchleen vanwege werkzaamheden aan het as alt zi n a gesloten voor het door

gaande verkeer. In overleg met de winkeliersvereniging is besloten om deze werkzaamheden op een ander ti dstip uit te voeren. De werkzaamheden staan nu gepland voor eind augustus. Dit betekent dus dat de opikersingel vana 3 uni niet is a gesloten voor het doorgaande verkeer.

Werkzaamheden nutsbedrijven Edisonstraat en omgevingp maandag 27 mei starten de nutsbedri ven met werkzaamheden aan

de kabels en leidingen in de Edisonstraat en omgeving. Dit werk wordt gedaan voordat de rioolrenovatie en herinrichting hier kan beginnen.

oor het werk van de nutsbedri ven wordt het trottoir in de Edisonstraat en een strook bestrating in het Galile plein verwi derd. Hiervoor worden loopschotten teruggeplaatst. Bewoners worden door de nutsbedri ven apart ge n ormeerd over de werkzaamheden aan de waterleiding gasleiding en/o elektriciteit naar hun woning. De werkzaamheden duren ruim zes weken. Daarom wordt pas na de bouwvakantie begonnen met de werkzaamheden aan de riolering en bestrating. olgens de huidige planning starten deze werkzaamheden op maandag 19 augustus. Dit werk is onlangs aanbesteed en gegund aan aannemer an der er In ra uit Alphen aan den Ri n.

Wethouder Holst onthult Zilverboom

p woensdag 22 mei onthulde wethouder Marr Holst de ilverboom samen met kinderen van de Buitenschoolse pvang. A gelopen her st en winter hebben Schoonhovense inwoners uit verschillende culturen van ong tot oud meegewerkt aan de vele vierkante kunstwerk es waaruit de ilverboom bestaat. Het pro ect is opgestart om de samenhang in heel

Schoonhoven en speci ek de wi k oord te bevorderen en te zorgen dat verschillende culturen elkaar beter leren kennen.

Wethouder Matheij op werkbezoek bij Bollocatie

p 22 mei brachten wethouder Mathei en bestuurders van ua onen en ERA Contour een werkbezoek aan de Bollocatie. Alle woningtypes op de locatie zi n inmiddels gebouwd en een groot aantal is al in gebruik genomen. ethouder Mathei bezocht de locatie persoonli k om zo kennis te nemen van de aanpak op de Bollocatie. Het bezoek volgt op een belangri ke mi lpaal in dit stadvernieuwingspro ect op 15 april werd de eerste ase van het openbaar gebied van de Bollocatie ormeel overgedragen aan de gemeente waarna de verdere inrichting van het groen kon starten.

Page 7: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 gemeente-info 7

*Exclusief glazen

Click &GO

3 Brillen en maar 1 paar glazen nodig!

€ 279,-*3 Brillen voor

NIEUW!!!

3 Brillen en maar 1 paar glazen nodig. Click

&GO

De kleurrijke en vrolijke monturen van Riens Optiek

Nieuw in ons assortiment is de colorline wisselbril

Eye Opener Collectie* Eye Opener 1 ster -Enkelvoudig* van €125.- voor €99.- *Montuur inclusief kunststof glazen met harding

Eye Opener 2 ster -Enkelvoudig* van €199.- voor €159.- *Montuur inclusief kunststof glazen met harding en ontspiegeling

Eye Opener 3 ster -Enkelvoudig* van €225.- voor €199.- *Montuur inclusief kunststof glazen met harding en ontspiegeling

*Vraag naar de voorwaarden

sportswear

(ZK13000371) – uitvoeren van sloopwerkzaamheden en verwij-deren van diverse asbesthoudende materialen (de melding is ontvan-gen op 4 maart 2013 en aanvaard op 17 mei 2013).

(ZK13001189) – verwijderen van asbesthou-dende platen (de melding is ontvangen op 23 april 2013 en aanvaard op 17 mei 2013).

(ZK13000784) – slopen van de balkon- en galerij-

is ontvangen op 4 april 2013 en aanvaard op 22 mei 2013).

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning: (ZK13000742) – project: vervangen van de bestaande

houten berging van een bedrijfspand, in gebruik als magazijn, door een

2013). De beslistermijn is verlengd met 6 weken tot 5 juli 2013.

Verleende omgevingsvergunning (op grond van art. 2.1, lid 1 onder a en art. 2.10 Wabo): zie *1

(ZK13000781) – project: vervangen van balkon-

(De vergunning is verzonden op 22 mei 2013 en ligt ter inzage bij de afdeling VROM.)

Verleende omgevingsvergunning (op grond van art. 2.1, 2.2 en 2.10 Wabo resp. art. 2.12, 3.3 lid 1 onder b en 3.3, lid 3 Wabo): zie *1

(ZK13000168) – project: vernieuwen van de erfafschei-

activiteit(en): bouwen, erf- of perceelafscheiding plaatsen resp. hande-

len in strijd met regels ruimtelijke ordening (afwijken van bestemmings-

en ligt ter inzage bij de afdeling VROM.)

Verleende omgevingsvergunning (op grond van art. 2.1, 2.2, 2.10, 2.16 en 2.18 Wabo): zie *1

(ZK13000852) – project: verbouwen van een woning

-ning is verzonden op 22 mei 2013 en ligt ter inzage bij de afdeling VROM.)

*U kunt een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit. U dient uw bezwaarschrift in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 504, 2870 AH Schoonhoven. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van uw bezwaar. Vergeet het niet te ondertekenen. Wij adviseren u om een kopie van het besluit bij te voegen. Als u bezwaar maakt, kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen.

Met een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit dat onmid-dellijk in werking treedt, voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500

Eerdere publicaties, gemeentenieuws, raadsagenda’s en -verslagen, B&W-besluitenlijsten en informatie over allerlei diensten en producten die de gemeente levert, vindt u op onze website www.schoonhoven.nl.

28 mei 2013,Burgemeester en wethouders.

Radio Zilverstad

Inzameling plastic

Collecte

Voor meer informatie:

Page 8: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Volg

ons

op

Face

book

, Tw

itte

r en

Pint

eres

t!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

ZWIJNENBURG PAKT UIT!MET ELK 2e ARTIKEL VOOR DE HALVE PRIJS!*Het huis van de mode staat in de steigers. Daarom hebben we op 23 mei de deuren geopend van onze tijdelijke winkelruimte aan de Energieweg 27 in Meerkerk. Natuurlijk maken we er tijdens de verbouwing een feestelijke periode van. Met extra veel modevoordeel!

Zo pakken we tot en met 1 juni uit met elk tweede artikel voor de halve prijs! Dus kom zeker even langs en pak uw voordeel mee. Dan doen we meteen onze plannen met het toekomstige pand aan de Tolstraat graag uit de doeken. Dus graag tot ziens, bij Zwijnenburg, Energieweg 27, Meerkerk._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

*Dez

e ac

tie

is g

eldi

g t/

m z

ater

dag

1 ju

ni 2

013

op a

anko

pen

in o

nze

win

kel.

Kort

inge

n w

orde

n be

reke

nd o

ver

het l

aags

t gep

rijs

de a

rtik

el.

AFSLAG LEXMOND

ENERGIEWEG 27

MEERKERK

TOLSTRAAT 17-19

DE KORTSTE ROUTE NAAR

VERTROUWDE KWALITEIT

NIEUWADRES

_ _ _ _ _ _VANAF 23 MEI_ _ _ _ _ _ENERGIEWEG 27MEERKERK

H E T H U I S V A N D E M O D E

t/m 1 juni

2eartikel*_ _ _ _ _ _halve prijs _ _ _ _ _ _www.zwijnenburgmode.nl

AFSLAG NOORDELOOS/MEERKERK

Page 9: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Werk Lopikersingel opgeschort

Op verzoek van de winkeliers heeft de gemeente Schoon-hoven de geplande werkzaamheden aan de Lopikersingel opgeschort tot eind augustus.

De winkeliers vreesden omzetverlies in de normaal gesproken drukke maand juni als de Lopikersingel voor bestratingswerkzaamheden drie we-ken zou worden open- en afgesloten.Angeline Kommer van Kommer Mul-timate trok aan de bel toen ze van het voornemen van de gemeente Schoon-hoven hoorde. “Het was de bedoeling om op 3 juni te beginnen; de verwij-zingsborden voor de omleidingsrou-tes stonden al klaar. Dat zou niet al-leen de Multimate, maar ook de ove-rige winkels in het centrum van Schoonhoven veel klandizie kosten. Juist in deze slechte tijd voor de de-tailhandel hebben we de maand juni broodnodig om onze omzet te verbe-teren.”

Handtekeningen Stolwijk Ontmoet

Burgemeester Evenhuis zal vanavond (dinsdag), voor het be-gin van de raadsvergadering, de hand-tekeningen onder de petitie voor steun aan Stolwijk Ontmoet in ont-vangst nemen.

Penningmeester Teus de Bruijn over-handigt de resterende handtekenin-gen. Eerder deze maand werden al 531 handtekeningen aangeboden tij-dens de raadscommissie.

Teus de Bruijn: “Stolwijk Ontmoet wil met het resultaat van de petitie het ge-meentebestuur een duidelijk signaal geven. De politiek moet nu aangeven wat de toekomstplannen voor De Stolp zijn en hoe zij aan de petitie een vervolg wil geven. Stolwijk Ontmoet hoopt dat zoveel mogelijk raadsleden ook bij de overhandiging aanwezig zullen zijn.”

Overeenkomst ‘Poort van Stolwijk’

Gemeente Vlist en Burg-land Projectontwikkeling hebben een exploitatieovereenkomst gesloten voor de realisatie van het uitbrei-dingsplan ‘De Poort van Stolwijk’. Vo-rige week donderdag ondertekenden wethouder Ton van Dorp en dhr. Boer van Burgland Projectontwikkeling de overeenkomst.Het exploitatiegebied betreft de wei-landen gelegen tussen de Schoonho-venseweg en de Goudseweg, ten noor-den van de rotonde Populierenlaan in Stolwijk. Het is de bedoeling om het gebied te ontwikkelen voor woning-bouw, openbare voorzieningen, als-mede een gebouw voor gemengde doeleinden.Ton van Dorp: “De Poort van Stolwijk past binnen de in 2012 vastgestelde Structuurvisie. Hiermee komen we tot een kwalitatief goede afronding van de dorpsrand en een mooie entree voor het dorp.” Burgland Projectontwikkeling reali-seert op haar kosten en risico de ont-wikkeling, inclusief de openbare voor-zieningen. Het uitbreidingsplan zal in fasen worden gerealiseerd. Voordat tot realisatie van het project wordt overgegaan, zal eerst het bestem-mingsplan moeten worden gewijzigd.

Oud papier Zaterdag 1 juni

wordt in Berkenwoude weer oud pa-pier opgehaald. Daarbij wordt men verzocht de container voor 9.30 uur langs de kant van de doorgaande weg te zetten of op de verzamelplaats aan te bieden.

Schoonhoven-Noord onder de loep

Vragen over toekomst bedrijventerreinOndanks dat de gemeenteraad twee jaar geleden een notitie vaststelde voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein in Schoonhoven-Noord, blijven veel fracties met vragen zitten over de toekomst van het gebied.

Politiek

der Gaag toonde fraaie artist impressi-ons van vijf bouwblokken met ver-schillende hoogten voor 64 sociale huurwoningen. Daarnaast staan er 51 levensloopbestendige woningen in de Schreuderstraat op de rol. Corporatie Qua Wonen heeft in beide gevallen de regie en bepaalt ook het tempo van slopen en bouwen. Allereerst dient de woningcorporatie overeenstemming te krijgen met de provincie over de waterpartijen en daarnaast moet rekening worden ge-houden met de aanwezige huismus-sen en de dwergvleermuizen. Het plan voor twee supermarkten in het winkelcentrum lijkt een grote kans van slagen te hebben, maar het kan nog wel enige jaren duren, voor-dat tot uitvoering wordt overgegaan.

Pieter van der Laan

Dat bleek tijdens de bespreking van het bestemmingsplan, waarvoor vanwege de complexiteit en de hoeveelheid stukken zelfs een aparte commissievergadering was uit-getrokken.Wethouder Peter Matheij werd gecon-fronteerd met termen als ‘tweeslach-tigheid’, ‘gebrek aan visie’ en ‘wille-keur’. Daarnaast was er verwarring over de aanwezige bedrijfswoningen in Noord, die volgens menigeen al der-tig jaar door de gemeente waren ge-doogd als burgerwoning. De wethou-der weersprak dat met klem. “Dat is niet het geval en het bestemmings-plan is daarbij ons anker. Als eigena-ren hun bedrijfswoning verkopen aan derden, is dat hun zaak. Er was sprake van informatieplicht. Zij draaien dus zelf op voor de consequenties.” Het werd nog ingewikkelder toen ook

de mogelijke bewoning van het Wolf-son-gebouw ter sprake kwam. Daarin worden ruim tachtig Hongaarse werk-nemers van SRS gehuisvest als het plan van eigenaar Cor Groenendijk door de gemeenteraad wordt overge-nomen. Volgens Matheij is hier sprake van vernieuwend particulier initiatief, dat niet strijdig is met de invulling van het bedrijventerrein. Overigens komt het Wolfson-gebouw pas na de zomer op de agenda als alle zienswijzen van belanghebbenden zijn afgehandeld. Dit deel van het bestemmingsplan wordt daarom opgeschort.Dat geldt niet voor de bouw van de moskee voor de Marokkaanse ge-meenschap. Met de tekeningen had-den de commissieleden geen moeite; wel zetten zij vraagtekens bij de win-kel in het gebedshuis. Volgens Mat-heij is er sprake van ‘ondergeschikte

detailhandel in religieus gerelateerde artikelen’. Daarmee scoorde de wethouder geen punten bij Max van Gelder (Groen-Links), die oneerlijke concurrentie met de winkeliers aan de Albert Ples-manstraat voorzag. “Een winkel hoort niet thuis in een moskee. In Utrecht wordt een nog groter islamitisch ge-bedshuis gebouwd zonder detailhan-del. Het kan dus wel.” Ook Pieter Heerens (Gemeente Be-lang) en Pieter Neven (SGP/Christen-Unie) hadden moeite met de begrips-omschrijving. Heerens verzocht daarom om een lijst met religieuze producten. De wethouder zegde hen toe de kwestie te verduidelijken in het raadsvoorstel.Meer applaus kreeg het college voor de opzet van de verpauperde Zilver-stadlocatie. Projectleider Maarten van

Politiek Bergam-bacht heeft al jaren de ambitie om de verkeersveiligheid van haar dorpsen-tree te verhogen. De aanleg van een voetgangers- en fi etstunnel onder de N210 heeft daarbij de voorkeur. Het dossier ontpopt zich inmiddels tot een ware breinbreker.

De tunnel is gepland ter hoogte van de rotonde en het busstation op het kruispunt van de provincialeweg met de Dijklaan. Verkeerskundige Joost Klimbie heeft in opdracht van het col-lege de plaatselijke situatie geanaly-seerd en ook alternatieven in kaart ge-bracht.

Talloze aanpassingen passeerden dinsdagavond tijdens de informatieve raadsbijeenkomst de revue. Zo wer-den onder meer ideeën geopperd over

het verplaatsen van het busstation, de aanleg van een turborotonde, het ver-keersvrij maken van enkele straten en het wel of niet voorrang verlenen aan fi etsers.

Het college heeft op basis van het on-derzoek fl ink wat denkwerk te verrich-ten en wacht een zware taak om vol-gende maand met een eenduidig voor-stel richting de raad te komen.

ProvincieHet miljoenenkostende project -onge-acht welke maatregelen- valt of staat echter met de instemming van de pro-vincie als eigenaar van de N210. Eer-dere pogingen om de noodzaak van een ongelijkvloerse kruising bij de provincie aan te kaarten, waren niet succesvol.“De provincie heeft aangegeven dat zij

het om een aantal redenen niet nood-zakelijk vindt om mee te werken én mee te betalen aan een tunnel. Zo heb-ben er de afgelopen zes jaar geen ern-stige ongevallen plaatsgevonden. De rotonde is in haar ogen dus niet onvei-lig,” aldus Gert Bruggeman, project-leider bij de gemeente. “We moeten dus iets hebben om de provincie te overtuigen.”

Het instellen van een 50 km/u-zone en het verleggen van de gemeentegren-zen over de rotonde heen kunnen vol-gens hem op weinig enthousiasme re-kenen. “Dit hebben wij al eens voorge-legd. Het antwoord van gedeputeerde Ingrid de Bondt -portefeuillehouder verkeer en vervoer- was duidelijk: daar viel niet over te praten.”

De tunnel is een langgekoesterde

wens van zowel gemeente als inwo-ners. De plannen vinden hun oor-sprong in de Structuurvisie. “Met de uitbreidingen aan de zuidzijde van de N210 laat de barrièrewerking van deze weg zich in toenemende mate voelen. Dit geldt in eerste plaats voor het lang-zaam verkeer. Het is wenselijk deze barrièrewerking terug te dringen,” al-dus het college in 2008.

BrandbriefOnlangs stuurden de lokale afdelin-gen van de Protestants Christelijke Ouderenbond, Stichting Welzijn Ou-deren en de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen nog een brand-brief naar zowel de gemeente als pro-vincie. Veel senioren zouden de weg niet meer over durven te steken.

Laurens de Wit

Raad bespreekt mogelijkheden fietstunnel

Dinsdag 28 mei 2013

9nieuws

Page 10: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

GEMEENTE LOPIK

GEMEENTE

LOPIK

28 mei 2013

Besluiten Raadsvergadering 21 mei 2013

Welstandsnota wordt aangepastDe raad heeft in meerderheid besloten aan Wel-stand en Monumenten Midden Nederland op-dracht te geven om de welstandsnota aan te passen.

Nieuwe onderhandelingen over verplaatsen dis-cotheek De Manebrug naar MOB complex Jaars-veldDe raad heeft besloten het voorstel over ver-plaatsing van de Manebrug terug te geven aan het college. In dit voorstel zou een deel van het MOB complex Jaarsveld met gesloten beurs wor-den geruild tegen een deel van de locatie aan de Rolafweg Noord 50. Deze ruil zou het verplaatsen van de discotheek uit het centrum van Lopik naar een herontwikkeld gedeelte van het MOB com-plex in Jaarsveld mogelijk maken.

Bestemmingsplan “Uitweg 5” in Lopikerkapel unaniem vastgesteldDe raad heeft het bestemmingsplan Uitweg 5 ongewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in twee woningen met één gezamenlijk bijgebouw op het perceel Uitweg 5 in Lopikerkapel in de kern Uitweg.

Klantcontactcentrum: één ingang voor alle vra-gen aan de overheidDe raad heeft in meerderheid krediet beschik-baar gesteld voor het realiseren van de fysieke huisvesting van het Klantcontactcentrum (KCC). Dit bedrag wordt ingezet ten behoeve van een verbouwing, de inrichting, de basis ICT-voorzie-ningen en projectbegeleiding.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Transportbedrijf Borst’Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de per-celen Vogelzangsekade 2, 2A en Lopikerweg Oost 17A te Lopik.

Het doel van het bestemmingsplan is:• Het verplaatsen van een transportbedrijf uit de

kern Lopik en het definitief vestigen op Lopikerweg Oost 17A.

• Het vrijkomende bedrijfsgebouw op Vogelzangsekade 2A bestemmen ten behoeve van maatschappelijke functies en een gedeelte als bijgebouw behorende bij de woning Vogelzangsekade 2.

Ingetrokken: Doordat het ontwerpbestemmings-plan nog niet correct digitaal beschikbaar is, is de inzageprocedure (terinzagelegging van 22 mei 2013 t/m 2 juli 2013) tot nader order uit-gesteld. Dit betekent, dat op dit moment nog geen zienswijzen over het ontwerpbestemmings-plan naar voren kan worden gebracht.Informatie: Voor eventueel nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Gerritsen, tel. (0348) 55 99 53 of email: [email protected]

Handhaving Uitvoeringsprogramma 2013Het college van burgemeester en wethouders van Lopik heeft het Jaarverslag handhaving 2012 en het Handhaving Uitvoeringsprogramma 2013 vastgesteld. De stukken worden door het college bekend ge-maakt aan de raad en aan de handhavingspart-ners van de gemeente Lopik. Voor meer informa-tie www.lopik.nl > Beleid > Toezicht en Hand-having.

Jaarrekening 2012Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend, dat op 18 juni 2013 de gemeenteraad beraadslaagt over de ter vaststelling aangebo-den Jaarrekening 2012.Bovengenoemde jaarrekening ligt vanaf 28 mei 2013 t/m 11 juni 2013 voor eenieder op werkda-gen van 09.00 - 12.00 uur bij de Afdeling Organi-satieondersteuning ter inzage, en is tegen beta-ling van leges verkrijgbaar.

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Lopik.Burgemeester en wethouders Lopik en de werk-geverscommissie van de raad van de gemeente Lopik maken hierbij bekend dat per 1 januari 2013 de arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Lopik wordt gewijzigd.

De wijzigingen zijn conform de LOGA-circulaire (CVA/U201201481) en hebben betrekking op de aanstelling in algemene dienst die geldt voor ge-meenteambtenaren per 1 januari 2013. Aanvul-lend hierop is er een “Regeling algemene dienst gemeente Lopik” vastgesteld per 1 januari 2013.

Op grond van artikel 139 Gemeentewet ligt voor eenieder de arbeidsvoorwaardenregeling vanaf 28 mei 2013 gedurende twaalf weken op werkda-

gen van 09.00 uur tot 12.00 uur ter inzage bij de Afdeling Organisatieondersteuning/P&O. Voor inzage van de stukken buiten de openingstijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met mevrouw M. Daniëls tel. (0348) 55 99 90 of mevrouw K. Bosch (0348) 55 98 80.

Vooraankondiging van de voorbereiding van het wijzigingsplan Boveneind ZZ 43 te Ben-schopBurgemeester en wethouders van Lopik maken kenbaar dat het volgende wijzigingsplan in voor-bereiding is:

Wijzigingsplan Boveneind ZZ 43 te BenschopHet wijzigingsplan voorziet in de uitbreiding van het agrarisch bouwvlak op het perceel Boven-eind ZZ 43 te Benschop ten behoeve van de bouw van een nieuwe stal en de aanleg van sleufsilo’s.

Indienen van inspraakreacties op dit moment niet mogelijk: Er liggen nu geen stukken ter in-zage en er wordt momenteel nog geen gelegen-heid geboden inspraakreacties omtrent dit voor-nemen naar voren te brengen. Dit komt later in de procedure aan de orde.Inspraak: Het wijzigingsplan zal op een nader te bepalen tijdstip ter inzage worden gelegd en is dan te bekijken in het gemeentehuis te Lopik, op de gemeentelijke website en via www.ruimtelij-keplannen.nl.De termijn van de terinzagelegging van het wijzi-gingsplan wordt vooraf gepubliceerd in Het Kon-takt, op de gemeentelijke website www.lopik.nl en bovendien in de Staatscourant. Voor meer in-formatie over deze vooraankondiging kunt u tij-dens kantooruren, met uitzondering van maan-dagen, contact opnemen met de heer J. Broeke, tel: (0348) 55 99 55.

VergunningenIngediende aanvragen omgevingsvergunning, zie *1 • Oranjekade 31 te Polsbroek, uitbreiden melk-

stal, 16 mei 2013• Recreatieterrein Salmsteke te Lopik, plaatsen

container, 8 mei 2013• Zuidzijdseweg 142 A te Polsbroek, bouwen

loods, 16 mei 2013• Zuidzijdseweg 142 A te Polsbroek, bouwen

melkveestal (revisie milieu), 17 mei 2013• Noordzijdseweg 141 te Polsbroek, verbouwen

woning, 23 mei 2013

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevings-vergunning, zie *1• Cabauwsekade 15 te Lopik, het verbouwen van

een bestaande hooiberg tot berging/garage.De beslistermijn wordt verlengd in verband met het niet tijdig gereed zijn van de toets aan rede-lijke eisen van welstand. Door dit besluit wordt de nieuwe uiterste beslisdatum 9 juli 2013.

Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure), zie *2, *4 en *8• Benedeneind ZZ 279 te Benschop, gedeeltelijk

vernieuwen schuur, 8 mei 2013• Enge IJsselweg (ongenummerd) te Lopikerka-

pel (kern Uitweg), bouwen ontsluitingsbrug, 15 mei 2013

• Lopikerweg oost 16 te Lopik, uitbreiden wo-ning met mantelzorg, 17 mei 2013

• Schouwpad 18 te Lopik, bouwen bijgebouw bij woning en tuinmuur, 21 mei 2013

Verleende APV-vergunningen, zie *2, *6 en *8• M. van Elteren, organiseren avondvierdaagse

van 4 t/m 7 juni 2013 in Lopik, 21 mei 2013• J. Krijgsman, wijziging vergunning inzake orga-

niseren van minimarkt op terrein Dorp 83 te Polsbroek: is verplaatst van 25 mei a.s. naar 8 juni 2013, 22 mei 2013

• R.M.R.G. Straver, organiseren kunstexpositie op 1 juni 2013 tussen 10.00 en 18.00 uur en 2 juni 2013 tussen 11.00 en 17.00 uur op het adres Benedeneind NZ 408 A te Benschop, 27 mei 2013

• Stichting Omnisport Benschop, organiseren van de jaarlijkse avondvierdaagse in Benschop, van 3 t/m 6 juni 2013 tussen 18.00 en 21.00 uur, 27 mei 2013

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide procedure), zie *7 en *8• Lopikerweg oost 200 A te Lopikerkapel, ver-

bouwen woning en herbouwen bijgebouw, 23 mei 2013.

Geaccepteerde meldingen (sloop, gebruik en milieu), zie * 10• Lopikerweg west 115 B te Lopik, slopen bijge-

bouwen met asbesthoudende dakbedekking, 15 mei 2013.

vervolg zie volgende pagina >

GEMEENTEHUISRaadhuisplein 1, 3411 CH LopikPostbus 50, 3410 CB LopikTel. 0348-55 99 55, Fax 0348-55 15 [email protected] - www.lopik.nlhttp://twitter.com@GemLopik

OpeningstijdenAlle werkdagen 09.00 - 12.00 uurNa 12.00 uur alleen op afspraak

Openingstijden BurgerzakenAlle werkdagen 09.00 - 12.00 uurdinsdagmiddag 14.00 - 20.00 uurwoensdagmiddag 14.00 - 16.00 uur

MELDPUNT BUITENRUIMTEma. t/m vr. 08.30 - 12.00 uurTel. 0348 - 55 99 [email protected]

POLITIE UTRECHTSteunpunt in gemeentehuis LopikGeopend op dinsdag 12.00 - 20.00 uurTel. 0900 - 8844, Fax 030 - 686 93 50

REINIGINGSDIENSTM.A. Reinaldaweg 19-21, 3411 MB Lopikreiniging: 0348 - 55 42 63riolering: 06 - 53 67 32 75

Openingstijdenma. t/m vr. 08.30 - 12.00 uur en

13.15 - 16.00 uurzaterdag 10.00 - 12.30 uur

Kijk voor meer informatie op: www.lopik.nl

of scan de QR code

Gemeentenieuws

■ ■ ■ B E K E N D M A K I N G E N ■ ■ ■

Afval in het riool?Eigenlijk is het heel simpel: urine, ontlasting, gewoon toiletpapier en (af )waswater mogen het riool in.

Niet in het riool horen dus: (frituur)olie, vet, vochtig toiletpapier, schoon-maakdoekjes, luiers, toiletpapierrolletjes, babydoekjes, condooms, maandverband, kattenbak korrels, verfresten, etensresten, medicijnen of andere chemicaliën en textiel. Al deze materialen kunnen verstoppingen veroorzaken of de zuivering verstoren. En dat leidt weer tot kosten en milieuschade. Kijk voor meer informatie op www.lopik.nl > dienstverle-ning > producten en diensten. ■

Page 11: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 gemeente-info 11

TE KOOPAANGEBODEN

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

Mijn tekst luidt:

1. Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk.

2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen.

3. Geen koop/verkoop van dieren.

4. Geen personeel gevraagd of aangeboden.

5. Geen familieberichten.6. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gra-tis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld over-schrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

KontaktjesLek en IJssel Oost

Voor

VERHUIZENin binnen- en buitenland naar:

BV Gebr. SchoutenTevens opslag voor uw inboedel.

Polsbroek, telefoon (0182) 30 95 44

TrouwplannenModellenboeken met trouwkaarten om thuis te bekijken staan klaar.

De Groot Drukkerij bvZuidzijde 131, Goudriaan, 0183-583311

JIP & JANNEKE geboortekaartjesook verkrijgbaar bij:

De Groot Drukkerij bvZuidzijde 131

2977 XE Goudriaanwww.degrootfamiliedruk.nl

VANDER S L A G E R I J P O E L

VERSE CORDON BLEU4 HALEN 3 BETALENDUITSE BIEFSTUK4 HALEN 3 BETALENRUNDER BIEFSTUK100 gram 1,99SCHOUDER KARBONADEzonder been

Heel kilo 6,90HALF OM HALF GEHAKT500 gram 2,50Heel kilo 3,99

GEGRILDE BEENHAM

150 gram 1,99VERSE LEVERWORST

200 gram 1,50HAUSMACHER150 gram 1,99GEBRADEN KIPROLLADE

100 gram 1,10FILET AMERICAIN150 gram 1,40

Albert Plesmanstraat 11, Schoonhoven Tel. (0182) 38 45 09 (naast Lidl-supermarkt) Let op! maandag gesloten

GEMEENTE LOPIK

GEMEENTE

LOPIK 28 mei 2012

Gemeentenieuws

■ ■ ■ B E K E N D M A K I N G E N ■ ■ ■< vervolg van vorige pagina

*1)De ingediende aanvragen zijn alleen ter infor-matie en liggen niet ter inzage. Indien voor een omgevingsvergunning een uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, dan wordt deze aanvraag nog een keer apart gepubliceerd, waarbij de mogelijkheid be-staat om gedurende de ter inzage termijn zienswijzen in te dienen. Informatie over de aanvragen is op werkdagen telefonisch te verkrijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwik-keling en beheer.

*2)Het besluit met bijbehorende stukken ligt ge-durende zes weken na verzenddatum iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Na telefonische afspraak is het moge-lijk de stukken tussen 13.00 en 17.00 uur in te zien. Indien u het niet eens bent met het besluit en belanghebbende bent, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit is ver-zonden schriftelijk bezwaar indienen bij het

college van burgemeester en wethouders van Lopik. In het bezwaarschrift zet u in ieder ge-val uw naam en adres, de datum, de omschrij-ving van het betreffende besluit en de reden van het bezwaar. We vragen u een kopie van het besluit bij te voegen. Vergeet niet het be-zwaarschrift te ondertekenen.

*4)Het besluit treedt de dag na bekendmaking (verzending) in werking, tenzij gedurende de ter inzage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is ge-daan.

*6)Het besluit treedt na bekendmaking (verzen-ding) in werking, tenzij gedurende de ter in-zage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

*7)De aanvraag, het besluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken na pu-blicatiedatum iedere werkdag tussen 09.00

en 12.00 uur ter inzage bij de Afdeling Ruimte-lijke ontwikkeling en beheer. Na telefonische afspraak is het mogelijk de stukken tussen 13.00 en 17.00 uur in te zien. Deze zijn tevens te raadplegen via www.lopik.nl en de omge-vingsvergunning met de activiteit bouwen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die het met het besluit niet eens zijn en die tijdig een zienswijze tegen het betreffende ontwerpbesluit naar voren heb-ben gebracht, alsmede belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijker-wijs niet in staat zijn geweest, kunnen vanaf een dag na de ter inzage legging gedurende zes weken schriftelijk een gemotiveerd be-roepschrift met betrekking tot de omgevings-vergunning indienen bij de Rechtbank Mid-den-Nederland, Afdeling bestuursrecht o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierech-ten. In het beroepschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het betreffende besluit en de reden van het beroep. We vragen u een kopie van het

besluit bij te voegen. De omgevingsvergunning treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij ge-durende die termijn beroep is ingesteld èn een verzoek om voorlopige voorziening is ge-daan.

*8) Middels een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit voorlopig ongedaan ge-maakt. De rechter kan deze voorziening tref-fen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Het verzoek om voorlopige voor-ziening moet worden gericht aan de Recht-bank Midden-Nederland, Afdeling bestuurs-recht o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierechten.

*10) De geaccepteerde meldingen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Informa-tie over de meldingen is op werkdagen telefo-nisch te verkrijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. ■

ZATERDAG 1 JUNI

BOELMARKTMEERKERK

RONDOM NH KERK

AANVANG 09.00 UUR

T.k. ant. lijst B110H90 m.oliedoek smn €250,-; ant.lijst m. huisje op de hei, olie-doek €200,-; ant. lijst m. mo-len en schaatstafereelH56B70 €200,-. Tel. 0180-517209.

T.k. cyclomaaier Niemeyer167 br - bandensleep - PZstrela; Mercedes benz 250dsl 1986, bel. vrij i.g.s. Tel.06-29534064.

Page 12: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Bedrijf in beeld in de Krimpenerwaard

Roline:een stevige band met haar klanten

[email protected]( )

GRIP OP DE TOEKOMST

Versterk de band

AUTO’SJanvan

Gijzen

S c h a d e , O n d e r h o u d , I n - e n Ve r k o o p

Lekdijk West 111b

Bergambacht06 53 64 23 85

Wij zijn verhuisd

Autobanden zover het oog reikt. Dat is het beeld dat je bijblijft wanneer je Roline bezoekt. Het aan de Industrieweg 11 a in Lopik gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe banden aan par-ticulieren en de zakelijke markt, de opslag van winter- en zomerbanden en banden-vernieuwing.

Salesmanager Edward Kiefer is trots op Roline en geeft met veel plezier een rondlei-ding door de fabriek en de opslagruimten. “Het bijzondere van Roline is dat we op het vlak van banden verschillende typen klan-ten bedienen”, vertelt hij. “De particulier kan bij ons terecht voor nieuwe banden en velgen van alle bekende merken en voor montage, reparatie, balanceren en uitlijnen. Ook hebben we voor Lopik en omgeving een belangrijke functie als het gaat om het opslaan van winter- en zomerbanden.”

InnovatiefRoline- onderdeel van busvervoersbedrijf Connexxion – geldt ook als een innovatieve en betrouwbare partner als het gaat om bandenvernieuwing. In de high tech fabriek in Lopik zijn zo’n dertig medewerkers dag in dag uit in de weer om ogenschijnlijk versleten bus- en truckbanden een tweede, derde of zelfs vierde leven te geven. Kiefer: “Gebruikte banden komen hier bin-nen en worden streng geselecteerd op de vraag of ze een tweede leven ‘aan kun-nen’. De goede karkassen worden kaal geschuurd, uitgeslepen en eventuele gaat-

jes worden opgevuld. Daarna gaat er een nieuw loopvlak op, wordt de band in een oven gevulkaniseerd om daar vervolgens als nieuw uit te komen! Het ‘eindproduct’is net zo goed als een nieuwe band.”Connexxion geldt als Roline’s grootste klant. Vanuit Lopik worden jaarlijks vele honderden energiezuinige banden en all seasons voor deze vervoerder geprodu-ceerd. Daarnaast weten veel transport-bedrijven Roline uitstekend te vinden. Logisch, gezien de uitmuntende kwaliteit, het prettige prijskaartje, de snelle service en milieuvriendelijkheid van vernieuwde banden die de ISO 9001-14001, ECE 109 en VACO-gecertificeerde onderneming levert.

VerbouwingOm haar klanten nog beter van dienst te zijn en over meer kantoorruimte te kunnen beschikken, ondergaat het niet-fabrieksge-deelte van het Roline-pand momenteel een verbouwing. “We hebben het zo gepland dat de dagelijkse werkzaamheden normaal doorgaan”, vertelt Edward Kiefer. “De ver-bouwing moet er voor zorgen dat we een representatieve receptiebalie krijgen en een ‘virtuele showroom,’ waarbij klanten op eenvoudige wijze via een beeldscherm een keuze kunnen maken uit banden en velgen en zelf kunnen zien hoe deze mate-rialen op hun type auto staan. Levensecht! We hebben er hoge verwachtingen van.”

www.roline.tv

www.derko.nl

Het adres voorverwarming en koeling

Tel. 0348-404780

Koel- en vriestechniekenAirconditioning

Lopik 0348 - 554405

Page 13: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS businessDinsdag 28 mei 2013

13nieuws

“We gaan er weer voor!” Met deze woorden sloot Fred van Laar donderdagavond zijn openingstoespraak af.

Direct daarna opende hij samen met zijn gezin, geholpen door burgemees-ter Arie Van Erk, en één van zijn meest trouwe klanten, Jaap-Jan Speksnijder, de totaal vernieuwde slagerij. ‘Fred van Laar slagerij en catering’ is na vier maanden weer helemaal terug op de vertrouwde plek aan de Hoofdstraat 38 in Bergambacht.

EmotioneelDe heropening van de slagerij was zo-wel voor het gezin Van Laar als voor het enthousiaste team van medewerk(st)ers een emotioneel mo-ment.

Ruim vier maanden geleden, in de vroege ochtend van 9 januari, liep de slagerij brandschade op na kortslui-ting in het koelmeubel. Na veel wik-ken en wegen besloten Fred en zijn vrouw Ludy om, na een ingrijpende verbouwing, een doorstart te maken. “Ik ben nog te jong om te stoppen en had ook het gevoel dat ik, na drie kam-pioenschappen in de slagerswereld, iets moest afmaken”, verklaarde Fred aan het grote aantal belangstellenden, die allen de afgelopen maanden met hart en ziel met het gezin hebben meegeleefd. “Bovendien voelden wij ons ook verantwoordelijk voor ons personeel. Zo’n fantastisch team laat je niet in de kou staan.”

Na het, eerdere, vertrek van de groen-teboer uit het pand, stond Fred van Laar voor de uitdaging om tachtig vier-kante meter winkel met vlees te vul-len.

Niet eenvoudig“Dat is echt niet eenvoudig”, moest hij

toegeven. Maar het is gelukt, een prachtig, ruim verkoopmeubel, gevuld met eersteklas vlees, vleesproducten en prachtige salades vormt de eyecat-cher. Verder beslaat een groot koel-meubel, met vers gemaakte soepen en voorverpakte vleesproducten, een ge-deelte van het vloeroppervlak.

Emotionele heropening: ‘We gaan er weer voor’Dat er door de verkoop van randpro-ducten, zoals wijn en pasta, raakvlak-ken zullen ontstaan met andere win-kels in de Winkelhof is volgens Fred onvermijdelijk: “Maar de verkoop van vlees, ambachtelijk gemaakte vlees-producten, verse vleeswaren en vele soorten worst blijven ook na de ver-

bouwing op nummer één staan. Ver-der willen we ons meer gaan richten op catering.”

GebrokenBurgemeester Arie van Erk toonde in zijn toespraak veel waardering voor Fred van Laar, zijn gezin en de mede-werkers. Hij was erbij die vroege woensdagmorgen. “Daar kwam Fred aangefi etst, met gebroken bovenarm en onder de aspirines, maar geen woord over zijn eigen zaak. ‘De bewo-ners boven de winkel, zijn die wel vei-lig?’, vroeg hij. Zo’n opstelling siert hem”, oordeelde de burgemeester.

Van Erk noemde het een ‘moedige stap’ om na een dergelijke gebeurte-nis alle moed bij elkaar te verzamelen en verder te gaan. “Het ondernemers-bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan.”

Ook voor Jaap-Jan Speksnijder was het donderdag een beetje feest. Fred van Laar is voor hem niet alleen de slager van het dorp, maar vooral zijn vriend. “Ik hou best wel van koken, maar dat doe ik het liefst met een ambachtelijk stuk vlees. Van deze slagerij dus”, be-kende hij.

Vanaf heden kunnen niet alleen Jaap-Jan, maar alle trouwe klanten uit Bergambacht en wijde omgeving weer genieten van de specialiteiten van sla-gerij Fred van Laar.

Adri VerhoevenFOTO: ADRI VERHOEVEN

Ondanks de recessie is de tweede fase van bouwproject ‘De Kromme Draai’ in Ammerstol toch van start gegaan. De woningen wor-den nu standaard met luxe sanitair en grotere kavel verkocht.

Tomas van den Berg, directeur van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg: “We zijn blij dat we nu zijn ge-start met de tweede bouwfase. Vorige wek dinsdag is de eerste paal geslagen van vijf royale eengezinswoningen. De verkoop van de eerste fase van 27 wo-ningen verliep vrij voorspoedig. Door de recessie en de afwachtende hou-ding van kopers, heeft de tweede fase iets langer geduurd.”Van den Berg zegt te merken dat de belangstelling de laatste tijd behoor-lijk is toegenomen: “We bieden dan ook veel woningen tegen een scherpe prijs aan. Voor het eind van dit jaar zullen de woningen zijn opgeleverd. Gelijktijdig treffen we voorbereidin-gen om de infrastructuur ook nog dit jaar op orde te hebben. De gehele woonwijk zal dan rond Kerst fraai zijn afgewerkt en er niet langer uitzien als

een bouwput.” Er is nu nog één hoek-woning en één tussenwoning te koop. De woningen worden ook te koop aan-geboden met Duokoop. Door deze constructie is het mogelijk om een eengezinswoning te kopen voor een prijs vanaf 134.625 euro v.o.n. Van den Berg: “Bij Duokoop wordt ge-bruik gemaakt van erfpacht. Vanaf 1 januari van dit jaar extra aantrekke-lijk, omdat over het erfpachtdeel niet behoeft te worden afgelost. Dit resul-teert in een lagere maandlast.”Met erfpacht wordt de ondergrond van de woning (nog) niet gekocht. De grond kan dan later alsnog worden aangekocht. Bovendien is er net als bij een ‘gewone koop’ sprake van een fi s-caal voordeel en is de maandelijks te betalen canon, die wordt betaald als vergoeding voor de grond, fi scaal af-trekbaar.Meer informatie over de woningen en Duokoop is te verkijgen via de verko-pende makelaars, Van Egmond Make-laardij, Schep Makelaardij en van Herk Makelaardij.

q WWW.DELANGENVDBERG.NL

Start tweede fase ‘De Kromme Draai’ Baan kwijt, schei-

ding, ziekte. Je dreigt fi nancieel in de problemen te komen, of zit dat al. En de vraag is: hoe kom je er uit? In dat geval is het handig om Budgethulp.nu in te schakelen.

Jacqueline Ophorst is de bedenker van Budgethulp.nu. “Ik help mensen om meer inzicht in en overzicht over hun fi nanciële situatie te laten krijgen en met hen te kijken naar mogelijke be-sparingen. Uiteindelijk gaat het erom om inkomsten en uitgaven in balans te krijgen.” Vaak vergeten mensen zich aan te passen aan een veranderde persoonlijke situatie. Jacqueline: “Met alle gevolgen van dien: schulden, deurwaarders die aan de bel trekken. Meer dan veertig procent van de Ne-derlandse bevolking staat ‘rood’. En dat terwijl dat in een aantal gevallen te voorkomen zou zijn.”Jacqueline probeert mensen van dit soort problemen af te helpen of pro-blemen te voorkomen. “Als budget-coach kan ik precies aangeven waar bezuinigd kan worden om de fi nan-ciën recht te trekken. Een mailtje of telefoontje is voldoende om met mij samen de situatie door te nemen. Ver-volgens kom ik met besparingsaanbe-velingen. Die kunnen op diverse disci-plines liggen: het opzeggen van een

abonnement bijvoorbeeld of afscheid nemen van een dure sport of hobby. Zuinig zijn met energie, boodschap-pen doen in een goedkopere super-markt of minder lang douchen dan je gewend bent.”

Op basis van alle fi nanciële en admi-nistratieve gegevens maakt Jacqueline een plan voor haar klanten, waarmee ze aan de slag kunnen. “Vervolgens ben ik nog een half jaar via de mail te benaderen voor tips en adviezen. De

ervaring leert dat mijn werkwijze suc-ces heeft. Leuk is het niet om te moe-ten bezuinigen, maar het geeft ook rust in het hoofd. Met schulden rond-lopen of niet weten hoe je de touwtjes aan elkaar moet knopen is namelijk veel vervelender.” Jacqueline Ophorst levert haar exper-tise niet alleen aan particulieren, ook bedrijven met incassoproblemen kun-nen bij haar terecht.

q WWW.BUDGETHULP.NU

Uit de problemen met Budgethulp.nu

FOTO: JAN TIMMER

Wijnproeverij bij Plus Plus Van der Vlist staat

woensdagavond 29 mei geheel in het te-ken van wijn. Plus-ondernemer Ernst van der Vlist: “Met de wijnproeverij willen wij onze klanten en overige belangstellen-den in een informele sfeer laten kennis-maken met diverse heerlijke, zomerse wijnen.” Bezoekers krijgen bij binnen-komst een proefboekje, waarin aanteke-ningen kunnen worden gemaakt over de te proeven wijnen. De Plus Wijnproeverij, in de winkel aan de Hoofdstraat 110 te Bergambacht, duurt woensdag van 20.30 tot 22.30 uur. Men kan binnenlopen wan-neer men wil. Kaarten à 2,50 euro zijn verkrijgbaar bij de klantenservice of via: 0182-351282/[email protected]

Overeenkomst ‘Poort van Stolwijk’

Gemeente Vlist en Burgland Projectontwikkeling hebben een exploi-tatie-overeenkomst gesloten voor de re-alisatie van het uitbreidingsplan ‘De Poort van Stolwijk’. Het exploitatiegebied betreft de weilanden tussen de Schoon-hovenseweg en de Goudseweg, ten noor-den van de rotonde Populierenlaan in Stolwijk. Het is de bedoeling om het ge-bied te ontwikkelen voor woningbouw, openbare voorzieningen, als ook een ge-bouw voor gemengde doeleinden. Burg-land Projectontwikkeling realiseert op haar kosten en risico de ontwikkeling, in-clusief de openbare voorzieningen. Het plan wordt in fasen gerealiseerd.

Workshop werkhouding

Beroepsklachten zijn vaak te voorkomen door een juiste werkhou-ding. Daarom heeft Kaima for Well-being uit Schoonhoven een krachtige, nieuwe aanpak voor bedrijven ontwikkeld: een korte workshop, waarin personeelsleden persoonlijk advies krijgen over de beste werkhouding. Vooral mensen die werken in de horeca, kapsalons, op kantoor of in de verpleging hebben er baat bij. “Met deze aanpak kunnen mensen beroeps-klachten en slijtage voorkomen”, zegt Marjolein Klingenberg, therapeute van Kaima for Well-being. Alle workshops zijn gericht op preventie. Meer info: www.kaimaforwellbeing.nl

Page 14: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

GemeenteBERGAMBACHTAmmerstol, Bergambacht en Berkenwoude

28 mei 2013

AdresgegevensGemeentehuis

Adres: Postbus 5, 2860 AA Bergambacht

Bezoekadres: Alingersteeg 2

Telefoon: (0182) 356 555

[email protected]

www.bergambacht.nl

Twitter: @gem_bergambacht

OpeningstijdenMa t/m vrij 9.00 tot 12.00 uur en

op afspraak

Publieksbalie Burgerzaken

Ma t/m vrij 9.00 tot 12.00 uur,

wo 14.00 tot 17.00 uur en

18.30 tot 19.30 uur

Publieksbalie ROB

Ma t/m do 9.00 t/m 12.00 uur

WMO-Loket

Ammerstol: of afspraak

Bergambacht: ma t/m vr 9.00 -12.00 uur

(gemeentehuis)

Berkenwoude: op afspraak

Sociale Zaken

Op afspraak. Tel. 0800 -667 667 6

(Nederlek)

Meldpunt WoonomgevingTel. (0182) 356 588 of via

www.bergambacht.nl

actueel

Vrijwilligersfeest 2013Dit feest vindt op zaterdag 15 juni

plaats in Het Gebouw, Lekdijk 75,

Ammerstol. Om 17.00 uur worden

de jonge vrijwilligers verwacht

voor onder andere een heerlijke

barbecue en muziek.

De avond is speciaal bedoeld om

jonge vrijwilligers in het zonnetje

te zetten. Dit betekent dat alle

jonge vrijwilligers, van 12 tot 25

jaar, van harte uitgenodigd zijn. We

gaan ervan uit dat de jongeren wel

structureel of in ieder geval meer-

dere keren per jaar vrijwilligerswerk

doen.

Wij hopen veel jonge vrijwilligers te

mogen begroeten

Wie wordt ‘Jonge Vrijwilliger’ van

het jaar?

Op zaterdag 15 juni vindt ook de

verkiezing plaats van de Jonge Vrij-

williger van het jaar. Niet een maar

drie jonge vrijwilligers, uit elke

dorpskern een, worden in het zon-

netje gezet tijdens het Vrijwilligers-

feest 2013.

Oproep

Het Lokaal Comité Vrijwilligers en

de gemeente nodigen alle vereni-

gingen en organisaties uit om na-

men op te geven van jongeren die

voor deze fraaie titel in aanmerking

komen. Hebt u één of meerdere

kandidaten binnen uw organisatie,

meldt deze dan via m.denhoed@

bergambacht.nl of 0182 – 356547.

Het Vrijwilligerscomité kiest uit elke

dorpskern één jonge vrijwilliger.

Schrijf je in voor de DoeMEEdag Onbeperkt sporten in De Mammoet! De DoeMEEdag is de speciale gratis

sportinstuif met verschillende aange-

paste sporten voor mensen met een

beperking die plaats vindt op zater-

dag 8 juni in De Mammoet in Gouda.

Samen actief en op een leuke manier

bezig zijn met bewegen, dat is het

doel. Ook partners, ouders/verzor-

gers, broers/zussen, medebewoners

van instellingen en vrienden worden

van harte uitgenodigd. Voor aanmel-

ding en meer informatie kunt u te-

recht op www.tandemsupport.nl of

bellen naar 078 648 37 77.

Deelname en toegang zijn gratis. Ie-

dereen die zich aanmeldt, maakt kans

op een iPod Nano, deze wordt op het

einde van de middag verloot onder

de deelnemers.

Wie verdient een Koninklijke Onderscheiding? Dien het verzoek in voor 15 juliOok u kent vast wel iemand die een

lintje verdient. Overal in Nederland

zetten mensen zich op maatschap-

pelijk, kerkelijk en/of sportief ge-

bied in als vrijwilliger. Vaak zonder

eigen belang en in alle bescheiden-

heid. Veel van deze mensen komen

in aanmerking voor een Koninklijke

Onderscheiding. U kunt dat regelen,

want iedereen kan iemand voordra-

gen voor een lintje.

Maar hoe

Via www.lintjes.nl kunt u de folder

en het aanvraagformulier downloa-

den. Wilt u eerst meer informatie,

belt u dan met het bestuurssecreta-

riaat, tel. (0182) 356 551. Ook op het

gemeentehuis ligt een aanvraagfor-

mulier voor u klaar, samen met de

brochure ‘Ere wie ere toekomt’.

Maar wacht u niet te lang. Als u ie-

mand voor wilt dragen voor de lint-

jesregen van 2013, moet uw schrif-

telijke aanvraag uiterlijk 15 juli 2013

bij ons binnen zijn.

Bijzondere gelegenheden

Bij bijzondere geledenheden, bij-

voorbeeld een jubileum, kan wor-

den afgeweken van de vaste datum.

In een dergelijk geval moet de aan-

vraag vier maanden voor de betref-

fende datum bij de gemeente bin-

nen zijn. De uitreiking 2014 is vast-

gesteld op 25 april.

Dijkversterking BAS - AmmerstolAanbrengen geboorde palenwand Ammerstol In Ammerstol wordt een geboorde

palenwand aangebracht. Dit gebeurt

in het oostelijk deel van de dijk in Am-

merstol, waar de dijk aan de rivier-

zijde versterkt wordt, vanaf Lekdijk

73 tot aan het “Oude Mannenhuis”.

De palenwand bestaat uit een rij be-

tonnen boorpalen van 21 meter diep.

De wand wordt aangevuld met palen

van zes meter diep, gemaakt van ce-

mentmengsel.

Naast de voorbereidingen, zoals het

maken van een schottenbaan waar

machines op kunnen staan, en het

weghalen van obstakels, bestaat het

werk uit:

buizen

bint in de holle buizen

ton

zen

met een betonbalk van een meter

breed en een meter diep

Voor meer informatie over het werk

zie www.dijkversterkingbas.nl

De dijk in de bebouwde kom van Am-

merstol is niet sterk genoeg. Omdat er

aan beide kanten woningen liggen is

een stevige constructie in de dijk de

enige oplossing. De bedoeling was

om een diepwand te maken, een

lange muur van gewapend beton. In-

middels is voor boorpalen gekozen,

omdat deze methode minder overlast

oplevert voor de omwonen¬den dan

het oorspronkelijke plan, de aanleg-

tijd is korter, afvoer van grond is nihil

en aanvoer van materiaal is beperkter.

Hinder

De direct omwonenden ondervinden

hinder van de werkzaamheden. De

dijk is krap en er wordt met grote ma-

chines gewerkt. De doorgaande weg

is afgesloten. Hulpdiensten en ove-

rige instanties zijn op de hoogte ge-

steld. Doorgaand verkeer wordt om-

geleid via de Provincialeweg. Omwo-

nenden kunnen de auto parkeren bij

de speciale parkeerplaats aan de Ach-

terweg 1 in Ammerstol.

Nabestaanden gezocht Van een aantal graven op de drie ge-

meentelijke begraafplaatsen zijn

geen nabestaanden of grafgerechtig-

den meer bekend. Zowel de grafrech-

ten van deze graven als de onder-

houdsrechten van de gedenktekens

zijn verlopen.

Geen nieuwe nabestaanden

Op het moment dat nabestaanden

overlijden, melden zich geen nieuwe

nabestaanden. Dit heeft tot gevolg

dat de gemeentelijke administratie

niet bijgehouden kan worden.

Vakken

In Ammerstol gaat het om graven in

vak I, II, III en IV. Verder gaat het om

graven op de drie gemeentelijk be-

graafplaatsen die vóór 1985 uitgege-

ven zijn.

Als u nabestaande en / of grafgerech-

tigde bent van genoemde graven vra-

gen wij u vriendelijk contact op te

nemen met de contactpersoon, tel.

0182-356 567 of via e-mail: s.khark-

[email protected] of bgg. 0182-

356 555.

Bergambacht

en onderhoudswerkzaamheden

uitgevoerd in de Dijklaan.

wege bestratingwerkzaamhe-

den afgesloten voor doorgaand

verkeer.

sing Badhuisstraat en Secr.

Schipperstraat voorlopig afge-

sloten voor het doorgaande ver-

keer i.v.m. aanleg van het riool.

Het verkeer voor de Neder-

burghstraat en de Secr. Schip-

perstraat (incl. de parkeerga-

rage!) wordt omgeleid via de

Pleinstraat, Beatrixstraat en

Schipperstraat.

den werkzaamheden uitgevoerd

door de nutsbedrijven i.v.m. het

vervangen van gasleidingen en

elektrakabels.

Ammerstol

werkzaamheden in de Sportlaan

i.v.m. het vervangen van de gas-

leidingen en elektrakabels.

doorgaand verkeer afgesloten

t/m 31 oktober. Tussen Het Ge-

bouw en het oudemannenhuis

wordt in de dijk een palenwand

gerealiseerd. Het is een omvang-

rijke klus waarbij grote en zware

machines nodig zijn. Doorgaand

verkeer wordt omgeleid.

Voor vragen over deze werkzaamhe-

den kunt u contact opnemen met de

gemeente 0182-356 555.

Werk aan de wegWerkzaamheden week 22

(ma. 27 t/m vrij. 31 mei)

Page 15: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 gemeente-info 15

OFFICIËLE BEKENDMAKINGENAANGEVRAAGDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN17 mei 2013 - Lekdijk-Oost 50a, Bergambacht - plaatsen bijgebouw en stalruimte

Het bekendmaken van aangevraagde vergunningen is ter informatie. U kunt nog geen bezwaar maken of zienswijzen indienen. Indien het de activiteit bouwen betreft wordt de aanvraag voorgelegd aan de

Welstandscommissie. Deze behandeling is openbaar. Wilt u de behandeling

van een bepaald bouwplan bijwonen, dan kunt u contact opnemen met de

coördinator welstandszaken op het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard

(TBK), dhr. B. van Rijnsbergen, tel. 0180-514455.

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING ZIE *1

Verzonden:21 mei 2013 - Timmerfabriekstraat 16a (bedrijventerrein “De Wete-ring”) - plaatsen bedrijfsgebouw

WIJZIGING ARBEIDSVOORWAARDENREGELING. Het dagelijks bestuur heeft een wijziging van de arbeidsvoorwaardenre-geling vastgesteld, waardoor alle medewerkers van rechtswege zijn aangesteld in algemene dienst. De aanleiding hiervoor is dat gemeen-ten snel moeten inspelen op nieuwe taken en als gevolg hiervan de voortdurende (door)ontwikkeling van de organisatie. Dit vereist een fl exibele houding van werkgever en medewerker. De wijzigingen treden op 1 januari 2013 in werking. Deze aanpassing van de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling

wordt op grond van artikel 139 van de Gemeentewet gepubliceerd. De ledenbrief van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoor-waarden met de door ons vastgestelde wijzigingen kunt u inzien. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling P&O van de K5-gemeenten.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELOok dit jaar wordt in de Dreef te Berkenwoude op woensdag 5 juni 2013 meegedaan aan de Nationale Buitenspeeldag. Op deze dag is de straat het domein van de kinderen.De Dreef is deze dag afgesloten voor al het verkeer van 09.00 tot 17.00 uur. De straat wordt afgesloten met dranghekken.

Voor bezwaar/beroep: zie kader

VOOR TER INZAGE LIGGENDE STUKKEN GELDT:De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu- en verkeerszaken kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur inzien bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (ROB). Een afspraak maken is niet nodig. Voor informatie en het maken van een afspraak buiten deze uren kunt u bellen, tel. (0182) 356 525.

*1. BEZWAAROp grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebben-den binnen 6 weken te rekenen vanaf de dag na de verzenddatum van het besluit, daartegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Graag een kopie van het betreff ende besluit toevoegen.

Indiening van het bezwaar schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffi e-recht.

*2. ZIENSWIJZEN INDIENENBij voorgenomen besluiten (ontwerpbesluiten) kunt u binnen 6 weken vanaf de dag dat het ontwerp ter inzage is gelegd zienswijzen indienen. Dat betekent dat u uw mening over dit voorgenomen besluit kunt ge-ven. U dient uw zienswijze in bij het college van burgemeester en wet-houders van Bergambacht (adres zie colofon). Bij uw zienswijze zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van uw zienswijze. Ook kunt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Dit kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de afdeling ROB via tel. (0182) 356 555. Alleen belanghebbende die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit kunnen later beroep aantekenen te-gen een defi nitief besluit

*3. BEROEPBelanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een termijn van zes weken die aanvangt op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroep kan worden ingesteld bij de recht-bank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor het indienen van een beroepsschrift zijn griffi erechten verschuldigd.

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tij-dens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een ziens-wijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest. Ook digitaal kan beroep ingesteld worden bij genoemde recht-bank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handte-kening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Indiening van het beroep schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat ver-eist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Be-stuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffi erecht.

Ze komen er weer aan: de insluipersZodra het mooier weer wordt, gaan

ramen en deuren weer open. Heerlijk

voor de frisse lucht in huis. Maar ook

gemakkelijk voor insluipers die uw

huis overhoop halen. Om insluipin-

gen tegen te gaan heeft de politie de

afgelopen week als waarschuwing

witte voetjes verspreid.

Politieagenten gingen de wijken en

buurten in om via openstaande ra-

men of deuren een zogenaamd ‘wit

voetje’ in woningen neer te leggen.

Met deze actie wil de politie laten

zien hoe makkelijk het voor een in-

sluiper is om binnen te komen en

spullen te stelen.

Te hoog

Het aantal inbraken is nog steeds

hoog. Politie en gemeente hebben

daar hun zorgen over. Natuurlijk doet

de politie er alles aan om de daders te

pakken, zoals een uitgebreid foren-

sisch onderzoek en een buurtonder-

zoek. Maar de dader heeft dan al wel

toegeslagen.

Het voorkomen van een inbraak is

minstens net zo belangrijk. Want

soms wordt het een insluiper ook wel

erg gemakkelijk gemaakt. Met mooi

weer staan ramen en deuren soms

wagenwijd open. En niemand die in

de gaten houdt of er iemand naar

binnen glipt.

Tijdens eerdere acties bleek dat nogal

wat bewoners zich niet bewust zijn

van de risico’s als ramen en deuren

openstaan en er niet direct toezicht is

in de betreff ende woonruimte. U kunt

voorkomen dat in een moment van

onachtzaamheid uw waardevolle

spullen worden gestolen.

Hoe u het insluipers moeilijk

maakt:

een raam of deur heeft openstaan

niet onbeheerd, ook niet om te

douchen, slapen of bijvoorbeeld

boven te stofzuigen.

len in het zicht, zoals laptop, foto-

camera of portemonnee.

Inbrekers of insluipers hebben

maar weinig ruimte nodig om

binnen te komen. Kijk dus ook uit

met een open bovenlicht.

alleen het raam open waar een

inbreker niet bij kan of een raam

wat is voorzien van een goed-

keurde barrièrestang of –rek.

kant van een deur of raam in het

slot zitten

Collecte:Van 3 t/m 8 juni:

Epilepsie Fonds

RadioCentraalIn het programma Informatief is op

zaterdagmorgen 1 juni, om 11.30 uur

zitter van Gemeentebelang te gast.

Radio Centraal is te ontvangen op de

kabel op 102,9 FM en in de vrije ether

106.6 FM.

Page 16: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 publicaties 16

TE KOOPAANGEBODEN

Tegen verspilling:Bij producenten en distributeurs worden voedingsmiddelen en producten ingeza-meld, waarvan de kwaliteit nog steeds goed is. Maar om de een of andere reden gaan deze producten niet naar de winkel, bijvoorbeeld omdat de verpakking niet klopt, of omdat het glazuur op het koekje niet precies in het midden zit. Meestal worden de voedingsmiddelen dan vernietigd of als veevoer gebruikt, terwijl het pro-duct zelf nog prima is! Het is pure verspilling. En wij willen daar iets aan doen, door ze in te zamelen en weer uit te delen. Moeder Teresa zei het al: ‘Wat me het meest ergert is niet dat er rijken en armen bestaan, het is de verspilling’.

Tegen armoede:Helaas leven we in een samenleving, ook in Gorinchem, waarin sommige mensen niet kunnen rondkomen, onder het bestaansmininum zitten of zelfs honger lijden. Aan die mensen willen we wekelijks een voedselpakket geven, dat samengesteld is uit wat we ingezameld hebben bij producenten. De voedselpakketten zijn dus be-doeld als extraatje voor mensen die het niet breed hebben.

Voorzitter Arie van Hoven, tel. 0183-581545

E: [email protected]: www.voedselbankgorinchem.nl

STEUNPUNTVOEDSELBANK

GORINCHEM

GR

ATIS

AD

VER

TEN

TIE

In de schoolvakanties organiseert Stichting Wielewaal kinderthemaweken voor kinderen met

een beperking in diverse steden. De begeleiding is in handen van enthousiaste vrijwilligers. De kinderen

kunnen zich per dag aanmelden, vrijwilligers zijn de hele week aanwezig. Binnen een thema doe je iedere dag allerlei activiteiten. Iets voor jou? Lees verder op:

VRIJWILLIGERSGEZOCHT!

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiligingHet succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk

Guard Academy houdt op zaterdag 8 juni een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 à 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot.

Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe.

Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciërge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging.

Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO.

Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie.

Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf.

EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONTStuderen kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studiefinancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

Maak nu kennis met ons Beauty & Wellnesscentrum in De Arendshoeve.

Bij het boeken van een gezichts-behandeling OF een hotstone massage, mag u GRATIS gebruik maken van de wellnessfacaliteiten (zwembad, sauna, whirlpool).

Nu vanaf -Inclusief een GRATIS kopje koffi e of thee.

WoensdagspecialTotale ontspanning...

T.k. grenen dressoir, salonta-fel m. glasinl, tv-meubel; zon-nescherm geel/wit 2,5m; brbeeld tv; 1-pers.bed; magne-tron. Tel. 06-41876327.

T.k. lrn 2-zitsbank l.bruin€50,-. Tel. 06-55921400.

T.k. nwe bouwtekening wip-water (tuin)molen 1.10mH€18,50. Tel. 010-4201183.

T.k. st schouw. Tel. 06-54327511.

T.k. stofzuiger 1800wz.g.a.n. €30,-. Tel. 0183-352698.

T.k. Ikea kndr stoel bl €5,-;potje v. creme €2,-; cartridgekl + zw/wit v. HP6656A €4,-;zonnehemel palm beach€25,-. Tel. 06-24215368.

T.k. symjet snorscooter m.topkoffer, bj.2007, 9000km€400,-. Tel. 0180-682233.

T.k. PZ strela hooischudderrugger, acrobaat vicon 4bords. Tel. 06-53893678.

T.k. Miedema Rotor plus, bj.1987. Tel. 06-20257174.

T.k. oliestel 3-pits Hallercompl. €15,-; hangklok op-winder l.eiken €25,-; oudnaaimachine Kohler m. om-bouw €25,-. Tel. 078-6825462.

T.k. oude Donald Ducks/Sus-ke en Wiskes e.a. stripbkn.Tel. 0348-552550.

Page 17: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

DE WEEK IN BEELD

Tijdens ‘(S)cool on Wheels’ krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Gerardus Majella te Cabauw een actieve sportclinic door Geert Schipper. Centraal hierbij staat hoe jongeren kunnen omgaan met een handicap. Ook kunnen behendigheidsspelletjes worden gedaan.

Leerlingen van de groepen 1/3 van obs De Polsstok in Ber-kenwoude brengen een bezoek aan kaasboerderij Speksnijder te Lekkerkerk. Dit in het kader van het thema ‘Op de Boerderij’. De rondleiding wordt afgesloten in de winkel, waar de kaas kan worden geproefd.

Stichting Ouderenwerk Berkenwoude sluit het winter-seizoen af met een bezoek aan verzetsmuseum De Vrijheid in Lekkerkerk. Als ver-rassing gaan de deelnemers niet met de auto, maar met tractor en wagen. Dit le-verde een prachtige tocht door de polder op.

Dankzij een gezamenlijke actie van VlistOnderneemt en Ondernemers Vereniging Haastrecht, met ondersteuning van de gemeente, is het historische centrum van Haastrecht verfraaid met 50 bloembaskets. Reden voor alle deelnemers om het glas te heffen op het fleurige resultaat.

Wethouder Matheij en bestuurders van QuaWonen en ERA Contour, Rob van der Broeke en Job van Zomeren, brengen een werkbezoek aan de Bollocatie. In totaal staan er nu nog 18 van de 76 woningen in het project te koop.

VKGB presenteert zich met een kraam op de Haastrechtse Jaarmarkt. Discussieonderwerpen zijn o.a. de gewenste woningbouw in Haastrecht en de locatie van de nieuwe supermarkt. De VKGB-taart die onder de bezoekers wordt verloot komt op naam van Sylvia Boom-van der Vegt.

Dinsdag 28 mei 2013

17nieuws

Page 18: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 publicaties 18

TE KOOPAANGEBODEN

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

Jij onze cameraman?

www.redeenkind.nl

Kijk op redeenkind.nl en sponsor een kind

DarmkankerNederland nlzet darmkanker op de kaart

Ga naar

DarmkankerNederland.nl

Voorrang voor darmkankerpatiënten

Wil je weten hoe?

Coatingwerk?CREMESTA.!

Voor uw hekwerk en machineonderdelen

CREatief MEtaal STAal

Beemdstraat 16 Deil

Tel: 0345-652354

Plantencentrum

Perk-en kuipplanten

hele zomer leverbaar

DE VLINDER B.V.Stek-

en zaaigoed

meer

dan 60 soorten

hangplanten en stammen

15 jaar in Schoonhoven5 en 8 juni feest in de wereldwinkel. Diverse acties en zaterdag 8 juni

schminken voor de kinderen.

Lopikerstraat 11a, Schoonhovenwww.schoonhoven.wereldwinkel.nl

Wereldwinkel

Vogelhal FluiterIn- en verkoop van vogels

tevens: vogelkooien, vogelvoer o.a. van Jan Koenings,Versele-Laga, teurlings, KONAcorn, meelwormen en

vogelbenodigdheden.Volièrebouw en onderdelen voor de doe-het-zelver

zoals gaas, panelen enz.

Tel. : 0182-367563Dorpsstraat 1, 2825 BM Berkenwoudewww.vogel-zadenhandelfluiter.nlGevestigd bij Yin Yang Koi Farm, vijverspeciaalzaak

Open: Maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uurZaterdag van 9.00-17.00 uur

© Visser & Smit Hanab

Lasser Kees Thielen

Lassen is gewoon mijn werk, maar het is

natuurlijk wel belangrijk dat we dat werk

goed doen. Elke naad tussen twee buizen

wordt perfect gedicht. Veiligheid voorop!

Aanleg gastransportleidingLassen

Voor de aanleg van een gastransportleiding tussen

Beverwijk en Wijngaarden start Gasunie volgende

week met het aan elkaar lassen van de buizen tot

lange leidingstrengen. Onlangs is het werkterrein

uitgezet. Na het lassen liggen de strengen als lange

slangen in het veld. Deze strengen worden

later in een te graven leidingsleuf gelegd.

De werkzaamheden duren enkele weken.

Meer informatie:

www.gasuniebouwt.nl

BergambachtBerkenwoude

uw tu i n a l l e se i zoeneni n groene handen

06 270 88 713

T.k. autostoel Romer z.g.a.n.€75,-. Tel. 0182-382904.

T.k. 6 dlg rvs pannenset ;hanglamp gebl €5,-;hanglamp st kap €7,50; grknuffel paard €5,-. Tel. 0184-601971.

T.k. hrnfiets Sparta 3 versn.i.g.s. €65,-. Tel. 0182-362359.

Gratis afh. 250 betontegels30x30. Tel. 06-30038228.

T.k. 4 ant. bi-deuren (stomp);grenen dressoir, eethoek, sa-lontafel, tv-kast, bijp.hanglamp; magnetron, minioven; matr. pocket briljant120x60. Tel. 06-41876327.

Gevr. potkachel i.g.s. Tel.0184-662125.

T.k. 5-kantig blokhut3.50x2.50 nw. Tel. 0180-663151.

T.k. bromfiets kreidler Florettsuperstar orange bj 1979, 4-voet versn. m. kent. Tel. 06-52180820.

T.k. caravan Beyerland400D i.z.g.s bj.1996, nwevoort., luifel, wasrek, fietsen-drager, vr.pr. €2250,-. Tel.06-10932999.

T.k. elek. heggenschaarElectrolux z.g.a.n. €40,-. Tel.0180-663670

T.k. Gardena mestkorrelstrooiwgn €15,-, zw stootijzerm. ronde knop €15,-, zw koe-voet €10,-, grondboor 80mm€10,-, 1-koop €40,-; 6 Bes-sey lijmtangen €12,50 p.s. 1-k €60,-; rollator i.g.s. €45,-;design radiator 110x60 m.thermost. €15,- zndr knop€10,- smn €20,-. Tel. 06-34613188.

Schaakpartner gezocht v.man van 93 jr. Tel. 0182-501743.

Page 19: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 28 mei 2013

19accent

Nijverheidsweg 53

2821 AT Stolwijk

0182 341199

Niets hebben de der-tien renners van Alpe d’HuZes-team ‘Met het Hart naar de Top’ aan het toeval overgelaten. De kilometers zijn gemaakt en het sponsorgeld is bin-nen. Wat heet: de teller staat op bijna 90.000 (!) euro.

“Wie had dat kunnen denken, toen we

vorig najaar aan het avontuur begon-nen”, blikt teamlid Wim Rodenburg terug. “Van het opzetten van het team, waarbij we vanwege het aantal aan-meldingen uitgeweken zijn naar twee ploegen, tot het opzetten van trai-ningsschema’s en sponsoracties. Het is allemaal prima verlopen.”Wim kan zich nog steeds verbazen

over de betrokkenheid van Bergam-bacht en omgeving voor de rijders. “We hebben zoveel steun gehad. Hart-verwarmend!” De laatste grote actie -Hoofdstraat Sportief, met de aansluitende foto-shoot- bracht maar liefst 7.500 euro in het laatje. “Ongekend, om al die schoolkinderen in actie te zien voor het goede doel. Dat doet je wel wat, hoor!” Over medewerking hebben de renners dan ook niet te klagen gehad. “We zouden het liefst iedereen per-soonlijk willen bedanken, maar dat zou teveel tijd kosten. Bij dezen dan: namens het team alle familie, vrien-den, vrijwilligers en sponsors bedankt voor de steun.” Dan het doel zelf: Alpe d’HuZes. Om het thuisfront en andere belangstel-lenden in de gelegenheid te stellen de verrichtingen van de fi etsende Bergambachters mee te beleven, stelt beheerster Ingrid Koene samen met Rob Heus sporthal De Waard open op donderdag 6 juni. Wim Rodenburg: “Er wordt dan van 17.00 tot 20.00 uur een live-verbinding met de berg tot stand gebracht, met daarbij extra aan-dacht voor ‘Met het Hart naar de Top’. Iedereen is welkom!”

‘Met Hart naar de top’ is er klaar voor

Zomerconcert In de Hervormde kerk te

Polsbroek vindt zaterdag 8 juni een Zomerconcert plaats. Op deze avond zingen jongerenkoor Deum Fidentes o.l.v. Hans Pors en kinder- en tiener-koor De Zangvogeltjes o.l.v. Lydia van Toor. Aanvang 19.30 uur, de toegang is gratis.

Zomerbridge Bridgeclub Bergam-

bacht organiseert dit jaar opnieuw een zomerbridgecompetitie. Deze competitie wordt gehouden op woensdag en beslaat dertien avonden. De startavond is woensdag 5 juni en de slotavond is gepland op woensdag 28 augustus. Aanwezig voor inschrij-ving: uiterlijk 19.45 uur, zodat om 20.00 uur kan worden begonnen. Lo-catie: sport- en zalencentrum De Waard in Bergambacht. De kosten zijn 4 euro per paar/per avond. De einddrive is op 28 augustus.

Reisje Vrouwenraad De Vrouwenraad in de ge-

meente Lopik organiseert dinsdag 11 juni voor alle vrouwen een reisje naar het Gevangenismuseum in Veenhui-zen. Het vertrek vanuit Lopik (ge-meentehuis) is om 8.30 uur. Via Stap-horst, waar de koffi estop is gepland, voert de reis naar Veenhuizen. Daar wordt het gezelschap door een gids rondgeleid. Tenslotte is er een diner in Harskamp. De verwachte thuis-komst is rond 21.30 uur. De kosten bedragen 45 euro, aanmelden bijCorrie Rijneveld, 06-81252444.

AmivediVermist: Kat (kater), Bengaal, kruising cypers gemarmerd. Heeft dringend medicijnen nodig. Roepnaam: Scar, 9 mnd. Mondriaanlaan, Lopik; kat (ka-ter), oude magere, zieke kat, zwart met witte voetjes, witte bef, wit snoetje en een witte buik. Heeft medi-cijnen nodig. Felix, 16 jaar. Oranje Nassauhof, Lopik.

Gevonden: Kat, oudere zwarte poes. Loopt al tijdje rond. Lekdijk-Oost, camping De Boeg Lopikerkapel; kat (poes), donker cypers grijs met bruine plek op het kopje en op de staart. Wit halsbandje en een wit-gele vlooien-band. Benedeneind, Benschop. Meer info: www.amivedi.nl

Volg Alpe d’HuZes op hetkontakt.nl Net als vorig jaar reist Het Kontakt weer af naar Frankrijk om verslag te

doen van Alpe d’HuZes. De belevenissen van de regionale deelnemers (en vrijwil-ligers) zijn op woensdag 5 en donderdag 6 juni live te volgen via de website www.hetkontakt.nl Voor de Frankrijk-gangers: de redacteuren Robert van der Hek, Fenne Har-rewijn en Marijke Verhoef zijn op de berg te vinden met het kladblokje in de aan-slag. Je belevenissen en ervaringen delen? Meld je bij de verslaggevers. Ze zijn te herkennen aan de ‘Het Kontakt-vlag’, die ze bij zich dragen. Natuurlijk zijn ze ook telefonisch te bereiken: Marijke Verhoef (06-23812131), Robert van der Hek (06-53110867) en Fenne Harrewijn (06-20093178).

qWWW.HETKONTAKT.NL

“Kom je allebei uit Haastrecht, om er in Udenhout achter te komen dat we onder dezelfde vlag fi etsen”, blikt Lyanne de Laat terug op de door Big Challenge georganiseerde mountainbiketocht door de Loonse en Drunense Duinen, half december. “Tussen alle visitekaartjes van de deel-nemers, zag ik opeens de naam van Jan de Goeij staan. Grappig, we ken-nen elkaar, maar tot die tijd wisten we niet van elkaars deelname.”

Jan de Goeij (66), bekend als politicus namens het CDA in de gemeente Vlist en agrariër van natuurboerderij Hoeve Stein, kreeg een zetje van zijn schoon-dochter om zich te wagen aan Alpe d’HuZes. “Zij wees me op een adver-tentie van het Big Challenge-team, of-wel de veehouderijsector tegen kan-ker. Onder deze noemer fi etsen ruim tweehonderd melkvee-, varkens- en pluimveehouders, en aanverwanten, mee.”

MeedogenloosJan weet helaas uit eigen ervaring hoe meedogenloos kanker kan toeslaan. “Mijn ouders en schoonouders zijn overleden aan deze ziekte. Mijn moe-der en schoonmoeder na een zware strijd. Daarnaast heb ik ruim twintig jaar geleden een vriendin en vriend verloren door kanker. Ze stonden mid-denin het leven en lieten beiden een gezin achter. Dat had een enorme im-pact op me.”Vervolgens: “Zelf ben ik blij en dank-baar om in goede gezondheid te zijn. Alpe d’HuZes is voor mij een prima gelegenheid om het goede doel te ver-enigen met een sportieve uitdaging.”

Wat de conditie betreft zit het wel goed met Jan. ’s Winters komen de schaatsen uit het vet, uitmondend in vele rondjes op de kunstijsbaan en ki-lometers op de Weissensee, en in de zomer struint hij meerdere malen de wijde omgeving af met zijn racefi ets. Ideaal voor Lyanne om zich daaraan op te trekken: “Ik sportte tot deze uit-daging in beeld kwam alleen recrea-

tief. Ik deed aan tennis en hardlopen. Tot december had ik nog nooit op een racefi ets gezeten. Inmiddels heb ik de schade wel ingehaald.”

Weer en windBeiden trekken ook regelmatig geza-menlijk op. Lyanne: “Door weer en wind; echt mooi fi etsweer is het helaas nog niet veel geweest. Ik heb veel te danken aan Jan: hij heeft me het no-dige geleerd en bruikbare tips gege-ven.” Lastig vindt Lyanne het kliksysteem op de pedalen van de racefi ets. “Ik heb er een hekel aan om vast te zitten met mijn voeten. Ik zal binnenkort nog even naar ‘Slingerland’ gaan om ze wat losser af te laten stellen.”

Voor de boerendochter en organisator van o.a. de verlichte boerderijenroutes is Alpe d ‘HuZes de climax van haar ‘goede doelen-jaar’. “Ik word dit jaar 55 en heb me twee doelen gesteld: Alpe d ‘HuZes dus en het doneren van mijn haar aan de Stichting Puike Prui-ken, voor kankerpatiënten. Speciaal hiervoor laat ik mijn haar lang groeien, want ik droeg het altijd kort.”

Beiden zijn –mede dankzij hun uitste-kend verlopen gezamenlijke dauw-trapactie op Hemelvaartsdag- een heel eind op weg om het benodigde spon-sorgeld bijeen te brengen. Ze zien de uitdaging met vertrouwen tegemoet. Lyanne: “Ik ga voor twee beklimmin-gen, maar Jan zegt dat ik de vier keer

‘Hoe om te gaan met je emoties, dat wordt nog een hele uitdaging’

Agrariërs fietsen tegen kankerTijdens Alpe d’HuZes heeft ook agrarisch Nederland zich verenigd. Twee Haastrechters maken deel uit van het ‘Big Challenge-team’.

Alpe d’HuZes

wel haal. We zullen zien, het is van zo-veel factoren afhankelijk. Als het enigszins kan, ga ik natuurlijk voor het maximale.”

Jan heeft zich ingeschreven voor vier keer de berg op, maar hoopt stiekem zes keer omhoog te fi etsen. “Ik zal daarbij zeker denken aan de mensen voor wie ik het doe. Dat maakt dit eve-nement zo bijzonder.” “Hoe om te gaan met je emoties, dat zal inderdaad ook een uitdaging wor-den”, besluit Lyanne. “Daarbij zullen we als team steun bij elkaar vinden.”

q WWW.BIGCHALLENGE2013.NL

Robert van der Hek

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

Page 20: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Tel: 0182-342792 / [email protected]

Kozijnen met een eeuwige jeugdKunststof kozijnenDeuren - SchuifpuienDakkapellenSerres - Gevelbekleding

Joolingen

Maatwerk Onderhoudsvrij Isolerenwww.joolingen.nl

Wilt u meer informatie? Kijk op onze site

Sierpleisters (ook op kleur)Wand- en plafondafwerking

Lijstwerk, ornamenten en buitengevels

De Vakman

0182 32 01 11 | [email protected] | www.verstoep.nl

Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw, renovatie, res-tauratie, restyling of herbestemming, Verstoep Bouwkun-digen is al jarenlang een grote professionele speler in de regio.

Wat achttien jaar geleden als eenmanszaak startte op een zolderkamer, is inmiddels uitgegroeid tot een full service bouwbedrijf met tien medewerkers. De orderportefeuille bestaat uit particuliere en projectmatige woningbouw, bedrijfsgebouwen en utiliteitsbouw.

Eigenaar Arjan Verstoep: “Door de jaren heen hebben we veel vaste relaties opgebouwd. Onze kracht is onze bouw-kundige ervaring en enorme veelzijdigheid. Met onze in-zet, betrokkenheid, deskundigheid en flexibiliteit leveren we een meerwaarde aan bouwplannen.”

Verstoep Bouwkundigen biedt opdrachtgevers alle exper-tise onder één dak. “Binnen ons team werken we met louter specialisten, elk op hun eigen vakgebied. Niet alleen op creatief vlak, maar ook over praktische zaken als proce-dures en financieel rendement wordt meegedacht. De laatste jaren hebben we flink geïnvesteerd in hightech software waarmee ontwerpen en bouwtekeningen in prachtig realistische 3-D impressies worden gerealiseerd. Het geeft kopers een goed inzicht in hun toekomstige project.”

AM architectenDrie jaar geleden werd de tweede bedrijfstak ‘am architec-ten’ gestart, waarmee het bedrijf zich nadrukkelijker als architect wil presenteren bij grote opdrachtgevers, zoals projectontwikkelaars, gemeenten en woningbouwvereni-gingen.

Marius de Reus van am architecten: “Onze meerwaarde en wat ons onderscheidt van onze collega’s is dat ons werk verder gaat dan een bouwkundige tekening. Steeds vaker doen opdrachtgevers in het voortraject al een beroep op onze expertise. We hebben uitgebreide kennis en ervaring met procedures ten behoeve van aanpassingen van be-stemmingsplannen en voeren overleg met partijen, zoals gemeenten en stedenbouwkundigen. Haalbaarheidsstu-dies, bodemonderzoek en aanvragen voor bouw-, sloop-, aanleg- en milieuvergunningen behoren tot onze dage-lijkse werkzaamheden.”

Kijk voor meer informatie en een impressie van gereali-seerde projecten op www.verstoep.nl

Verstoep Bouwkundigen am architectenVrouwenmantel 3 www.am-architecten2871 NJ SchoonhovenT: 0182 32 01 11www.verstoep.nl

Nijverheidsweg 29, Stolwijk

Tel.: 0182 - 34 19 83

Fax: 0182 - 34 10 73

Showroom geopend

op afspraak.

Email: [email protected]

Dorpsvernieuwing ‘Dorp 44’ in Polsbroek: alle disciplines inschakelen om een project van de grond te krijgen.

Verstoep Bouwkundigen: creatief, realistisch en

dienstverlenend

Page 21: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

‘Yacht Experience’ naar Rotterdam

De Businessclub van vv Schoonhoven heeft het luxe en trendy jacht The Grace Kelly vastge-legd voor zaterdag 8 juni. Vanaf 20.00 uur vertrekken dan 250 passagiers voor een cruise naar Rotterdam en te-rug met als thema ‘white’. De organi-satie heeft voor de muzikale omlijs-ting naast bekende DJ’s ook een swin-gend gelegenheidscombo geregeld met daarin de Schoonhovenaren René Kuzee en Frans van Eijk. Voorzitter van de Businessclub Jeroen van Hooff: “Hiermee mikken we niet alleen op onze donateurs, maar den-ken we ook onze vele zakelijke relaties en vrienden een mooi programma voor te kunnen schotelen. Daarbij hebben we ons succesvolle gala in Het Bastion van vorig jaar nog vers in het geheugen.” Er zijn nog kaarten à 100 euro beschikbaar via e-mailadres: [email protected]

Vrijwilligers gezocht Zorgcentrum De Bo-

venberghe is op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning van de keuken.

Binnenkort zal er in het verpleeghuis gekookt gaan worden. Dit brengt de nodige werkzaamheden met zich mee tussen 9.00 en 15.00 uur. Ter onder-steuning van de keuken is men op zoek naar mensen die willen helpen met het koffi erondje, het winkeltje om 11.30 uur; bestellingen opruimen; tafels dekken, de afwas enz. Daar-naast worden vrijwilligers ter onder-steuning van de activiteiten gezocht, zoals voor het dagelijkse koffi erondje om 14.00 uur en ter ondersteuning van de broodmaaltijden. Verder blijft De Bovenberghe op zoek naar een gastvrouw/-man voor ondersteuning tijdens de broodmaaltijden van 16.30-19.00 uur. Voor meer informatie en aanmelding: Karin de Jong, 0182-383455/ [email protected]

Open dag Zilverstadruiters

Manege ‘De Zilver-stadruiters’ houdt zaterdag 22 juni open huis. Belangstellenden kunnen deelnemen aan een clinic van os-teopaat Mariska Versteeg en paranor-maal therapeut Anja Reijns of kijken naar een westernshow van Alice Zijl-stra-Hijmering. Daarnaast is er een kür op muziek van diverse ruiters/amazones, voltige, springen en nog veel meer. Er zijn gratis ponyritjes, springkussen en een live (muziek)op-treden van John Anders te paard. Ten-slotte is er een (ruitersport)markt en een tweedehands markt (waarvoor be-langstellenden zich nog kunnen aan-melden). q WWW.MANEGEDEZILVERSTADRUITERS.NL

Bayvoc Beachvolley Volleybalvereniging Be-

voc organiseert vrijdagavond 28 juni en zaterdag 29 juni haar jaarlijkse Bayvoc Beach Toernooi. Vrijdagavond is er van 18.30 tot 22.00 uur een bedrijvenbeachtoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt 45 euro per team. Zaterdag is er van 10.00 tot 12.30 uur een minitoernooi op diverse niveaus. Het inschrijfgeld hiervoor bedraagt 5 euro per team. Zaterdag-middag tussen 13.30 en 16.30 uur en ‘s avonds van 17.00 tot 20.30 uur zijn de toernooien voor de oudere jeugd en de senioren. Het inschrijfgeld be-draagt 12,50 euro per team. Er wordt gebruik gemaakt van de parkeerplaats naast sporthal de Bosrand en van de faciliteiten van deze sporthal. Opge-ven kan via www.bevoc.nl

Dinsdag 28 mei 2013

21accent

Jonge landgenoten helpen om hun talenten te ontwikke-len of de talloze weeskinderen een goed onderkomen geven. Sarah Ibuna (19) zou het wel weten als zij tot Miss Congo Europe zou worden gekroond.

Maar zover is het nog lang niet. Ze moet eerst op 1 juni de nationale ver-kiezing winnen in Delft, voordat ze naar Parijs mag afreizen voor de apo-theose. “Het zou prachtig zijn”, lacht ze in de ouderlijke woning in de Schoonhovense Voltastraat. “Ik ga er voor. Het gaat niet zozeer om uiterlijke schoonheid, maar om je presentatie. De Congolese gemeenschap zoekt na-melijk rolmodellen op allerlei ge-bied.”

Zoals een mooie, jonge mbo-student pedagogische wetenschappen, die la-ter graag met kinderen wil werken. Sa-rah Ibuna bloost er bijna van. “Ik zou op termijn in Congo aan de slag willen gaan om jongeren te helpen. Ze moe-ten kansen krijgen, want ze zijn veel-belovend. Het land is werkelijk won-derschoon, maar heeft een enorme dreun gekregen van de jarenlange bur-geroorlog. Mijn familie is bijna twin-tig jaar geleden gevlucht voor dat op-laaiende geweld.”Via Groningen kwam het gezin in Schoonhoven terecht. “Hier heb ik de kans gekregen om een opleiding te volgen en dat geldt ook voor mijn broers en zusje. Ik heb duidelijk ge-boft. Daarom wil ik nu iets terug-doen.”De missverkiezing kan haar wellicht helpen om dromen waar te maken. De

fi nale lijkt meer op een zeskamp dan een verkiezing. Alle deelnemers krij-gen een aantal onderdelen voor hun kiezen. Zo moeten ze vragen van de jury beantwoorden, persoonlijke doel-stellingen aangeven tijdens een pre-sentatie, traditionele kleding tonen en een moderne dans laten zien.

“Onderschat dat niet”, zegt ze. Ieder-een denkt dat we even een bikini aan-trekken en mooi moeten kijken, maar dat kan je wel vergeten. Voor de dans

oefen ik intensief met Nikki van der Laan en Rosa Klever van Younik. Ik ben inmiddels vijf kilo afgevallen en heb mijn amandelen laten knippen vanwege opgezette klieren. Dat was een gekke gewaarwording, want som-mige woorden klinken nu heel anders. Verder verklap ik niets, want ik wil de jury verrassen op 1 juni.”

Het brengt de uitgewaaierde familie weer bij elkaar, want Sarah roept via Facebook en Skype alle verwanten op

om naar de nationale verkiezing te kij-ken. “Het is dus ook een soort reünie. Ik zie er daarom naar uit. Ook als het niets oplevert, heb ik voor m’n gevoel aangetoond dat ik een gemotiveerde jonge vrouw ben, die weet wat ze wil. Op het vmbo was ik lui, maar ik heb ingezien dat je dan niets bereikt. Ik wil nu heel graag hogerop komen. Een vervolg op het hbo of een universitaire studie lijkt me wel wat.”

Pieter van der Laan

Sarah Ibuna wil een rolmodel zijn

Harold van Velzen laat zich opsluiten

Plus-ondernemer Harold van Velzen laat zich aankomende vrijdag opsluiten voor het goede doel.Om Stop Kindermisbruik te steunen in haar strijd tegen kinderprostitutie organiseren diverse restaurants in Ne-derland de actie ‘Lock me Up-Free a Girl’. Van woensdag 29 mei tot en met 1 juni leveren bekende en onbekende Nederlanders hun vrijheid in om meer meisjes hun vrijheid terug te ge-ven. Harold van Velzen: “Zelf zit ik op vrijdag 31 mei van 11.00 tot 23.00 uur achter het raam in restaurant The Red Sun in Blaricum. In een ruimte van één bij twee meter: de afmetingen van hokjes in de Indiase bordelen. Ik zal die dag leven op water en rijst. De hokjes worden vier dagen lang voor twaalf uur bezet. Met deze actie willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor Stop Kindermisbruik om minderja-rige meisjes een betere toekomst te bieden.” Wie Van Velzen een handje wil helpen om zijn streefbedrag (2.500 euro) te halen, kan een kijkje nemen op:

q WWW.JUSTGIVING.NL

Buitenspeeldag Kinderopvang

Kinderopvang Schoonhoven neemt woensdag 12 juni deel aan Nationale Buitenspeel-dag. Alle kinderen uit Schoonhoven zijn welkom op het Marconiplein. Om 13.15 uur zal de Buitenspeeldag fees-telijk worden geopend. Daarna wor-den allerlei spellen en activiteiten ge-organiseerd. De straat wordt afgezet en er wordt gezorgd voor een hapje, een drankje en muziek. Kinderopvang Schoonhoven kan hiervoor nog wel wat helpende handen gebruiken. Ou-ders, opa’s en oma’s, buren, familie of anderen die het leuk vinden om mee te helpen kunnen contact opnemen via: 0182-387474 of [email protected]

q WWW.KINDEROPVANGSCHOONHOVEN.NL

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken stuurt nog voor het zomerreces een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer voor de herindeling van de Krimpenerwaard.

Dat hebben de burgemeesters in het gebied vrijdag telefonisch te horen ge-kregen. Over twee weken houdt Plas-terk zelf een belrondje om de burge-meesters persoonlijk te informeren en hen in de gelegenheid te stellen te reageren. Door dit vooraf aan te kondigen, geeft hij de gemeentebesturen de tijd om te overleggen met de gemeenteraad. Plasterk kiest voor een K6 omdat dit

een ‘bestendigere bestuurlijke situa-tie’ tot gevolg heeft en ook aansluit bij het advies van de commissie Hen-drikx. Hij is zich echter ook bewust van het advies van Provinciale Staten voor een K5-variant. Door de BON, de samenvoeging van de ambtelijke orga-nisaties van Bergambacht, Ouderkerk, en Nederlek, lijkt defi ntief een streep te kunnen.

Wisja Pannekoek, raadslid van Werk-groep ‘84 uit Nederlek, is niet erg te spreken over het besluit van de minis-ter. “In onze ogen kan een, van bo-venaf opgelegd, huwelijk op geen en-kele wijze bijdragen aan de samen-

hang van dit gebied.” Pannekoek ziet een referendum nog steeds als een optie om inwoners zelf een keuze te laten maken. Arie Burger, raadslid voor de Christen-Unie in Ouderkerk, is wat positiever gestemd en ziet met name de vorming van een K6-gemeente wel zitten. Iets waar de hele Ouderkerkse gemeente-raad een voorstander van is.

Als er wordt gekozen voor een K5, is de verwachting dat de herindeling per 1 januari 2015 in zal gaan. Indien het een K6 wordt, zal de herindeling op een latere datum worden doorge-voerd.

Eerst vorming K5, Krimpen volgt later

Wethouder Marry Holst onthulde woensdagmiddag op de Oranjeplaats een symbool van mul-ticurele samenwerking in Schoonho-ven-Noord: de Zilverboom.

Het kunstwerk, dat mede was vormge-geven door textielontwerpster Alice Strien uit Cabauw, telde talloze bor-duurwerkjes van Nederlandse en Ma-

rokkaanse vrouwen. Een groep van twintig vrouwen had afwisselend in De Brug en in een ruimte in de Adam van Vianenfl at aan het project ge-werkt. “Het leverde veel verhalen, ge-sprekken en tips op,” stelde Meryem el Kasimi van de Stichting Al Moustak-bal (De Toekomst). “Het is ook de ide-ale manier van integreren. Dit gaat namelijk vanzelf, zonder druk van bui-

tenaf.” Het idee was gekopieerd uit Delft, waar al eerder de ‘wereldboom’ als bindmiddel van de multiculturele samenleving werd gepresenteerd. In Schoonhoven werd er een zilversausje overheen gegoten door voormalig jon-gerenwerkster Saskia Sideridis. Zij droeg de uitwerking na haar vertrek over aan de SWOS. “In januari 2012 is dit project gelan-ceerd”, verklaarde Agnes Staal (SWOS). “In oktober vorig jaar zijn we daadwerkelijk aan de slag gegaan. We hebben kunstenares Alice Strien ge-vraagd om de deelnemers te inspire-ren met ideeën. Dat is gelukt. Ieder-een heeft individueel bijgedragen aan een fraai collectief product.”Niet alleen de Nederlandse en Marok-kaanse vrouwen grepen naald en draad, ook kinderen van de buiten-schoolse opvang en enkele cliënten van de stichting Kwintes borduurden er op los. Wethouder Marry Holst sprak niet alleen van een ontmoeting van culturen, maar ook tussen jong en oud en van mensen zonder en met psychische problemen. “Daarom ben ik zo blij met dit glansrijke resultaat. Je ziet hoe je door samenwerking kan-sen kan benutten.”

Zilverboom symbool van samenwerking

Page 22: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 onroerend goed 22

TE KOOPAANGEBODEN

Heeft u iets te vieren?Voor iedere gelegenheid staan de nieuwste kaartencollecties klaar.

Bij De Groot Drukkerij bent u ook welkom voor bedankjes, fotoalbums en gastenboeken.

Chr. Boekhandel Nieuw-LekkerlandKleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland

De Groot Drukkerij bvZuidzijde 131, Goudriaan,

0183 - 583311www.degrootfamiliedrukwerk.nl

Kantoorboekhandel Groot-AmmersVoorstraat 5, Groot-Ammers,

0184 - 662495Chr. Boekwinkel De Bouwsteen

Burg. Viezeestraat 3, Bleskensgraaf

Samen verderen

trouwplannen

Een gevarieerde collectie trouwkaarten

hebben wij in huis. Ook voor een eigen ontwerp zijn jullie van harte welkom.

De Groot Drukkerij bv

Zuidzijde 131

2977 XE Goudriaan

Tel. 0183-583311

www.wonenindekrommedraai.nl

Tel. 0182 - 383 038www.schep.nl

Tel. 0180 - 530 000www.vanherk.nl

Tel. 0182 - 355 788www.vanegmondmakelaardij.nl

STANDAARD LUXE AFWERKING BADKAMER!

Tussenwoning 181.500,- v.o.n.

Hoekwoning 209.500,- v.o.n.

BOUW GESTART: NOG 2 TE KOOP!

HOFWONINGEN AMMERSTOL

T.k. v verzam. boek van1866-1916 m. kaarten derwasserweg uber Rotterdamnach den Meere; 1918 gebr.j en h van Lange Huygenvan B. v. Teeffelen concours4. Tel. 0180-511863.

T.k. vespa brommer cia piag-gio zwart bj. 2009 i.g.s.t.e.a.b. Tel. 06-20860522

T.k. tuinmolen 104Hx72cmBi.z.g.s. €40,-. Tel. 0182-362359.

T.k. weidesleep 4mB stalenringen €350,-; hefmast v. detrekker m. side shift en ven-tielblok opkl.b. lepels en trek-bem €550,-. Tel. 06-53318328.

T.k. Geberit inb. frame €65,-;sealskin badwand 82Bx140Hzilverkl. €75,-; 100 bkn div.€45,-; aanhang motor 6pkevenrude 4-tact z.g.a.n.€775,-; hijs david 400 kg m.voetplaat €35,-; kndr zwem-bad Ø 3m 0.70 H €55,-. Tel.0184-416625.

T.k. eiken hang klok €35,-;schilderij m. sleepbtn €50,-;reproductie m. orchidee €25,-. Tel. 0180-517209.

T.k. Caravan. Hobby Excel-lent Easy, bj 2003. 4 Pers.Treinzit. Incl. luifel en apartevoortent met nog een luifel.Div. extra´s w.o. fietsenrek,boiler, heki dakluik, extrastopcontact buitenkant etc.Ideale gezinscaravan. Vrpr.€ 6.750 Tel. 06 235 62 984.

Page 23: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

€ 27,95,

blijvend

€ 49,95,

blijvendAltijd 35 %

goedkoper dan de adviesprijs

Page 24: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Eén miljoen ouderen voelt zich eenzaam,

vooral als zij in de vakantietijd alleen achterblijven.

Het Nationaal Ouderenfonds helpt hen.

Helpt u mee?

Vergeet-ze-niet!

Geboortekaartjes nodig?De Groot Drukkerij bv

Zuidzijde 131, 2977 XE GoudriaanTel. 0183-583311

Heel gemakkelijkbestellenKorte levertijdenEn dat voor die prijs

Berend 54 jaar,ondernemer

Premere maakt het mogelijk!

Zuidzijde 131 - 2977 XE Goudriaan - [email protected]

www.premere nlAlle producten worden

bij ons gratis verzonden

ALLROUND BEGELEIDER (M/V)

Een groeiend aantal inwoners van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden maakt gebruik van de zorg- en dienstverlening van AV Zorggroep.

Voor onze locatie Hof van Ammers te Groot-Ammers zijn wij op zoek naar een

Meer informatie en solliciterenKijk op www.werkenbijavzorggroep.nl voor meer informatie over de functie. Je kunt online, schriftelijk of per e-mail solliciteren. Reageer vóór 7 juni a.s. en word onze nieuwe collega!

AV ZorggroepT.a.v. afdeling p&oPostbus 334233 ZG Ameide

T 088 - 40 80 000E [email protected] www.avzorggroep.nl

VERZORGENDE NIV. 3 / 28 - 32 UUR PER WEEK

Emma | Graafzicht | Hof van Ammers | Meesplein | Open Vensters | Present thuiszorg

vrij wonen aan het water

Acht schitterende en energiezuinige waterwoningen, gelegen aan de noordrand van de nieuwe woonwijk Molenweide in Krimpen aan de Lek.

DE HOOP

1 2 3 4 5 6 7 8

Tennisbaan

IJsbaan

DE

EENDRAC

HT

KLE

IN PRO

FIJ

T

Oeverloos genieten

Koopt u één van de acht waterwoningen? Dan kijkt u straks vanuit de woonkamer prachtig uit over uw terras en het water. Aan de voorzijde van de woning ligt de beschutte voortuin op het zuiden met twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

Gelijkvloers wonen, of niet?

De waterwoningen hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping en een riante bergzolder. Met een breedte van 9 meter geniet u van een ruime woonkamer en een grote woonkeuken. Ook is het mogelijk om de slaap- en badkamer op de begane grond te creëren en gaat de woning dus letterlijk een leven lang mee.

Kom kijken op donderdag

6 junien kies uw nieuwe

woonplek uit!

De verkoop start op

donderdag 6 juni.

U bent tussen 17.00 en

19.00 uur welkom op de

bouwplaats: De Hoop,

Krimpen aan de Lek.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of kunt u niet wachten tot 6 juni? Bel één van onze makelaars. 0180-513004 0180-530000

Zoek jij een nieuwe uitdaging. Dan zijn wij misschien het bedrijf wat jij zoekt.

Wij zoeken een enthousiaste en een gemotiveerde medewerker voor in de garage voor het klaar maken van

gebruikte trucks binnen ons bedrijf. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs C/B/B-E.

Denk jij dit is iets voor mij neem dan contact op met; Frank de Jong [email protected]

Van der Heiden Trucks B.VGraafland 852964 BK Groot-Ammerswww.heidentrucks.com

Page 25: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 28 mei 2013

25vrije tijdZomerbarbecue

Buurtvereniging Uitweg houdt zaterdag 1 juni een grote zo-merbarbecue. Locatie: Buurthuis Uit-weg, aanvang 16.00 uur. De kosten van deelname bedragen 15 euro voor volwassenen en 7,50 euro per kind t/m 12 jaar. Aanmelden kan bij Shirley Koole, 06-38903323.

Minimarkt De geplande Minimarkt

van zaterdag 25 mei in Polsbroek werd vanwege de weersverwachting afgelast. Er wordt zaterdag 8 juni, van 10.00 tot 14.00 uur, een nieuwe po-ging gewaagd bij Kamer en Suite, Dorp 83. Bezoekers kunnen er o.a. te-recht voor brocante, gebruikte kinder-kleding, wijn, exclusieve tassen en zitzakken, shawls en een miniwork-shop voor kinderen en volwassenen. Tevens is er een terras met koffi e, thee en iets lekkers. Ook aan de kinderen is gedacht. Vrije entree en parkeren.

Rommelmarkt op Kerkplein

Op het Kerkplein van Ammerstol wordt zaterdag 8 juni een gezellige rommelmarkt gehouden, met naast curiosa, antiek, boek en plaat, kleding, meubels, enzovoorts, ook het rad van avontuur en een op-treden van de Ammerse Streetband. Tevens is er een leuke attractie voor de jeugd, en kan men er terecht voor een hapje en drankje. De opbrengst is voor de Hervormde Gemeente van Ammerstol. De rommelmarkt wordt gehouden van 9.30 tot 14.00 uur.

Fietstocht Woord en Daad

De Woord en Daad comités Houten en Lopikerwaard or-ganiseren zaterdag 1 juni een fi ets-tocht onder de noemer de ‘Utrecht-Zuid route’. Starttijd vanaf 10.00 uur. Er zijn verschillende afstanden te fi et-sen, van 25 tot 50 kilometer. Het in-schrijfgeld bedraagt 2,50 euro, voor kinderen t/m 12 jaar 1 euro. Start-plaatsen zijn o.a. verenigingsgebouw de Ark, Lopikerweg-Oost 176 te Lopi-kerkapel en ’t Kruispunt, Touwlaan 36 te IJsselstein. De opbrengst van de fi etstocht is voor het Woord en Daad project ‘Onderwijs, met alle geweld!’ Voor meer informatie: 06-30210679 of 0348-551659.

Sarabande in Oud-Katholieke Kerk

De Oud-Katholieke Kerk in Schoonhoven (Wal 3) is zater-dag 8 juni van 14.00 tot 16.00 uur vrij toegankelijk. Blokfl uitensemble Sara-bande speelt dan muziek van diverse componisten, van Bach tot swingende ragtimes. Tijdens de muziek is de mogelijkheid om de kerk in en uit te lopen. Men kan net zo lang blijven luisteren als men zelf wil. Buiten het kerkgebouw wordt een drankje aangeboden.Agnes Andeweg, Paul Buis, Geertje Mak en Carmen Schuhmann vormen tezamen het blokfl uitkwartet Sara-bande. In de eerste plaats spelen ze voor hun eigen plezier, maar jaarlijks laten ze ook anderen delen in hun plezier door een concert te geven. Het ensemble heeft muziek op het reper-toire staan van componisten uit de re-naissance, zoals Josquin Desprez en Jacob Obrecht. Daarnaast veel mu-ziek uit de barok, vooral van Bach. Maar ook muziek van Mozart, Men-delssohn en swingende ragtimes. Sinds kort beschikt het ensemble over een volledige set renaissance-instru-menten, gecompleteerd door een manshoge subbas van de Zwitserse bouwer Küng.

Het zou wel eens zijn de laatste megaproductie kunnen zijn. Muziekdocent Pieter Boer (62) stevent immers op zijn pensioen af. Mogelijk raakt ‘Sister Act’, de musical waarmee de Willem de Zwijgerschool het pu-bliek in juni wil verrassen, hem daarom meer dan eerdere grote optre-dens. “Het zou ook wel eens in de leeftijd kunnen zitten”, lacht hij. “Het verhaal ontroert me. Kansloze jongeren die door hun muzikaliteit uit hun scha-duw treden. Ja, daar krijg ik vochtige ogen van.”

Er is nog een factor van betekenis: in de aanloop overleed zijn kompaan Bert van Wijk. De docent maakte als pianist jaren deel uit van de Big Band van ‘De Willem’. “Zijn plotselinge dood heeft me behoorlijk van mijn stuk gebracht. Hij was mijn muzikale gabber. Tijdens bepaalde stukken denk ik terug aan Bert en schiet ik vol. Erover praten valt nog steeds niet mee. De jonge bandleden staan daar niet bij stil. Dat neem ik ze niet kwa-lijk. Jongeren kijken vooruit, ouderen blikken vaak terug.”Het gaat Boer echter te ver om de mu-sical als een postuum eerbetoon te zien. Daarvoor was hij in zijn hoofd al te lang bezig met ‘Sister Act’. “Dit kwam niet uit de lucht vallen. We had-den met de band al eens een medley gespeeld van liedjes uit deze musical. Toen de ideeën voor een nieuwe pro-ductie boven kwamen borrelen, twij-felde ik tussen ‘Sister Act’ en ‘The Prince of Egypt’. Ik zoek altijd naar

een stuk dat past bij de identiteit van deze school en koos uiteindelijk voor het verhaal van de zingende nonnen. Dat de musical nu door de Neder-landse theaters toert, is puur toeval. Mijn bewerking is overigens geba-seerd op de fi lm. Ik heb ook de thea-terversie gezien en die is toch anders, vaak zelfs banaal en platvloers. Dat zie je in mijn arrangement niet terug.”Pieter Boer heeft zo’n 500 uur gewerkt

aan het script en de muzikale omlijs-ting. “Zo’n scholierenproductie kun je slechts één keer in de vier, vijf jaar doen. Er gaat zoveel tijd en energie in zitten.” De gedreven Pieter Boer heeft ervaring met klassiekers. “De Matthëus Pas-sion werd in 2003 opgevoerd. Daarna hebben we met succes ‘Shout for Joy’ met nummers van ‘Jesus Christ Super-star’ vertolkt. Je kan daar gerust negen

maanden voor uittrekken. Daarom is de sfeer heel belangrijk. Je gaat een lange periode met zo’n zestig leerlin-gen feitelijk continu aan de slag. Het moet klikken, anders houd je het niet vol.”

VastbijtenOver toewijding en enthousiasme had Pieter Boer overigens niet te klagen. Door medewerking van toneelleider Folkert van Diggelen, choreografe Netty Mak en geluidsman Jan Poirot konden alle secties zich vastbijten in de verschillende onderdelen. “Je moet gewoon heel hard werken om lappen muziek te verstouwen. In het begin heb je zelfs te maken met weerstand. Dan zien scholieren op tegen moei-lijke toonsoorten of een lastige over-gang. Een dergelijke verkramping van de band is heel menselijk. Ik heb ook wel eens het gevoel van; waar ben ik aan begonnen? Als je daar doorheen bent, begint een productie pas te le-ven. Aan de muziek in ‘Sister Act’ kan het niet liggen. Het is pure soul, warm-bloedig, opzwepend en innemend. Het pleit ook voor de kwaliteit van onze band dat iedere muzikant het snel oppakt.”De lat wordt hoog gelegd. De docent heeft vertrouwen in de vaardigheden van zijn groep. “De Big Band hoort bij de cultuur van ‘De Willem’. Muziek zit hier in de haarvaten. Hoewel het jaar-lijks lastiger wordt om blazers te vin-den, lukt dat nog steeds. Er zijn kinde-ren die bewust voor deze school kie-zen om in de band te spelen. Dat streelt me. Aan de andere kant hoop ik dat jongeren instrumenten blijven be-spelen en opleidingen volgen in het lokale circuit. Anders droogt de mu-ziek letterlijk op.”Voor de bezetting van ‘Sister Act’ was geen zoektocht nodig. Vocalisten, dansers, acteurs en muzikanten wer-den in rap tempo gerekruteerd. In-middels staat de musical als een huis. Deze week week worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet.

Pieter van der Laan

‘Sister Act’ wordt driemaal op-gevoerd in de gymzaal van de Willem de Zwijger. Op 4,5 en 6 juni is de zaal vanaf 19.30 uur open. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te bestellen via: 0182-390530, of e-mail:[email protected]

Sister Act

Pieter Boer looft musical Willem de Zwijger

‘Sister Act ontroert steeds weer’Csg Willem de Zwijger maakt zich op voor een bijzondere musical: op 4, 5 en 6 juni wordt in de gymzaal van de school ‘Sister Act’ opgevoerd.

Musical

De Hervormde Gemeente van Lopik heeft afgelopen zaterdag een fo-totentoonstelling over de kerk door de jaren heen geopend. In de vernieuwde benedenzaal van de Dorpskerk komen zowel het interieur als het exterieur aan bod. Van elke foto is er een korte beschrijving.

Initiatiefnemer Hans Wisse legt het hoe en waarom van de tentoonstelling

uit: “Rond 2003 kreeg ik een foto in handen van de kerk van Lopik. ‘Dat is niet de kerk van Lopik’, dacht ik, ‘maar de kerk van Lopikerkapel’. De muren waren immers gepleisterd en wit geschilderd. Wat bleek, het was wél de kerk van Lopik, maar dan voor de grote restauratie. Deze foto heb ik vervolgens ook aan andere mensen la-ten zien en ook zij dachten dat het de kerk van Lopikerkapel was. Met an-

dere woorden, wij kennen onze kerk niet meer.”De jaren daarna is Wisse meer foto’s, video’s, boekjes, kopieën uit diverse andere archieven en overige materia-len gaan verzamelen rondom de Dorpskerk van Lopik. Deze verzame-ling nam zulke vormen aan, dat hij in overleg met de kerkrentmeester een archief opzette. “In de bovenzaal van de kerk is kastruimte vrijgemaakt om de spullen te bewaren.”

De laatste jaren zijn al enkele artike-len van Wisses hand over de kerk ver-schenen, zoals over de geschiedenis van het Van Dam orgel in de kerk, maar nu vond hij de tijd rijp voor een fototentoonstelling: “Het analoge en digitaal fotoarchief werd met de jaren groter, waarna het idee al gauw gebo-ren was om er iets mee te gaan doen. Het werd dus een expositie.”

Na de opening afgelopen zaterdag is de tentoonstelling op nog twee data te zien: zaterdag 29 juni en 27 juli, tus-sen 10.00 en 12.00 uur in de beneden-zaal van de kerk.

q WWW.HERVORMDLOPIK.NL

Fototentoonstelling: ‘Ken uw Kerk’ ‘Jij en de Schepping’ Kinder- en tienerkoor

De Zangvogeltjes uit Polsbroek en Vlist voert zaterdag 1 juni het unieke project ‘Jij en de Schepping’ op in het Dorpshuis te Polsbroek. Zowel om 14.30 als om 19.00 uur. Het belooft een fraaie gezongen musical te wor-den, waarin op indrukwekkende wijze het wonder van de Schepping wordt verwoord en verbeeld. Kaartjes (à 3,50 euro, kinderen 1,50 euro) kunnen worden besteld via de website:

q WWW.DEZANGVOGELTJES.NL

Hollandfair op De Wegwijzer

CBS De Wegwijzer in Berkenwoude organiseert donder-dag 30 mei, van 16.30-19.30 uur, een Hollandfair. Tijdens de fair kunnen ouders/verzor-gers en overige belangstellenden een kijkje nemen in de klassen, eten in het restaurant, rondneuzen bij de kraampjes met brocante, etenswaren en dergelijke en spelletjes doen. Met deze actie willen de kinderen geld ophalen voor een school in Zhytomir (Oekraine).

Page 26: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 auto`s 26

Autobedrijf de Poort, gewoon zoals het hoort!

www.depoortautos.nl• specialisatie VW en Audi

• autoleasing

Rijklaarmaakkosten € 295,-Irenestraat 13, 2964 BL Groot-Ammers, Tel. (0184) 661355www.autobedrijf-rozendaal.nl

• in- en verkoop nieuwe en gebruikte auto’s

• reparatie alle merken

Audi A3 1999 € 2.950,-Audi A4 Avant 2.0 Fsi turbo Qatro € 17.950,-Audi A4 D.I 1996 € 2.500,-Audi A4 1.8 1999 € 2750,-BMW 318 1999 € 6.750,-BMW 320i 2007 € 13.950,-BMW 320i 1994 € 3.250,-Citroen C1 5-d 2011 € 8.150,-Ford CMAX 2004 € 6.950,-Ford Focus Combi diesel 2003 € 4.350,-Golf Plus 1.6 2005 € 8.950,-Mazda 6 2.0 Combi 2008 € 12.950-

Mercedes C200CDI combi 2001 € 6.950,-Mercedes Vito dub. cabine 2005 € 9500,- exMitsubishi Grandis 7 pers 2005 € 6.750,-Micro Car MC 2 XL 2005 € 4.950,-Opel Astra Caravan 1999 € 3.950,-Opel Corsa Diesel 2001 € 2.250,-Peugeot 206 cc 2002 € 6.950,-Peugeot 307 SW 2004 € 4.950,-Renault Laguna 2002 € 2.250,-Renault Senic 2002 € 2.750,-Saab 9-5 Estate 2.OT 2003 € 6.950,-Seat Leon 2LTFSi 2006 € 16.950,-

Skoda Super B 1.8 TSI Combi 2010 € 22.750,-Volvo V70 R 2003 € 22.500,-Volvo 850 LPG G3 1996 € 2.250,-Volvo S40 1999 € 1.950,-Volvo S90 1997 € 1.950,-Volvo V70 automaat diesel 2002 € 5.950,-VW Golf Cabrio 1997 € 2.950,-VW Golf TDI 2004 € 5.950,-VW Golf TDi variant 2001 € 2.950,-VW Passat Sedan TDi 2006 € 9.950,-VW Passat TDi variant 2002 € 3.100,-

VERWEIJ AUTO’SLopikerweg Oost 64 - 3411 JH Lopik

Telefoon 0348 - 552990 / 06 - 55160410www.verweij-trucking.nl - [email protected]

GEVRAAGDLoop/sloopauto’s

scooters en motoren met officiële

vrijwaring

TE KOOPNieuwe en gebruikte

onderdelen.Occasions met APK

DONEER UW AIR MILES EN BOUW MEE AAN

ONS NIEUWE APENHUISBEL GRATIS 0800-1118 OF GA NAAR AAP.NL

®Air Miles is een geregistreerd handelsmerk.

Waarom het hier Kerksingel heet hoeft geen uitleg te hebben! Dit is één van de weinige historische plekjes die Bergambacht nog rijk is. Een prachtige locatie met van oudsher boerderijen rondom de kerk. En een deel van één van die boerderijen is nu te koop.

Het betreft hier een goed onderhouden, eenvoudig voorhuis, flink van formaat met een enorme tuin met name voor het huis en een besloten tuin naast het huis. Natuurlijk is het mogelijk om met de auto op eigen grond te komen.De woning is nu eigenlijk 2-onder-1-kap. Het biedt mogelijk-heden voor een gezin die ruimte zoekt, en ook voor diegene die het leuk vind om te (ver)bouwen.

2 slaapkamers (3de mogelijk)Ruime woonkamer met veel lichtinval CV HR ketel 2013Grotendeels dubbel glas

Laat u verrassen door wat u niet ziet!!!!Dit is een fantastisch herenhuis met 3 verdiepingen en een heerlijke, zonnige binnen stadstuin op het zuid/westen. En voordat we het vergeten….van binnen is het helemaal in de stijl zoals u een herenhuis van meer dan 100 jaar oud mag verwachten. Prachtige details als hoge plafonds, sierlijsten, oude vloeren etc. En ruimte, overal ruimte, een heerlijke zit-kamer, een echte woonkeuken en drie royale slaapkamers.

Gelegen in het hart van de Schoonhovense binnenstad. Lopend kunt u overal terecht. Bij de winkels, de horeca en zelfs het park en de bibliotheek zijn letterlijk om de hoek.

Woning in authentieke stijlSfeervolle woonkeukenBalkon met uitzicht over de stadstuinenHouten berging in de achtertuin

Kerksingel 17 Bergambacht

Koestraat 128 Schoonhoven

Vraagprijs € 315.000,- k.k.

NIEUW IN VERKOOP NIEUW IN VERKOOP

Vraagprijs € 239.000,- k.k.

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN TWITTER!

Burgemeester Uilkensstraat 12861 AD BERGAMBACHT

T 0182-35 57 88 [email protected]

VERKOCHT

R.A. van Amstelstraat 18 Polsbroek

VERKOCHT

Hoofdstraat 76 G Bergambacht

Een woning kopen met korting en dan ook nog de garantie dat de woning weer terug-gekocht wordt? Dat kan! Deze woning wordt verkocht onder Koopgarantvoorwaarden*. Starters opgelet! Dit unieke 3-kamer appartement is zo goed als nieuw! Fraai gelegen op de eerste verdieping met balkon op het westen. Een heerlijk appartement, dat voorzien is van alle gemakken, berging voor de fietsen en 2 mooie slaapkamers.

Vlakbij de dorpskernModerne open keuken voorzien van inbouwapparatuurCV HR ketel 2010, warmteterugwininstallatieVvE bijdrage € 110,06 per maand

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN TWITTER!

Gaspeldoorn 11Bergambacht

START VERKOOP WOENSDAG5 JUNI 2013

VAN 19.00 TOT 20.00 UUR

Wat is Koopgarant? Je wilt graag zelfstandig wonen maar een huurhuis zit er niet in, te weinig punten! Of, je woont in een huurhuis en wilt graag een stap verder. Een koophuis is het alternatief, maar dat gaat niet lukken.... bijvoorbeeld te duur.

Wat moet je dan?Dan koop je een huis met KOOPGARANT.Dat is kopen en wonen zonder zorgen.Als eerste is de verkoper de lokale woningstichting. Dat geeft zekerheid. Ten tweede krijg je korting op de koopsom, zo wordt een echte woning financieel haalbaar! En als allerbelangrijk-ste..... als je ooit de woning wilt verkopen dan koopt de woningstichting je huis terug! Tegen de dan geldende markt-waarde. Natuurlijk zijn er een paar regels die er bij horen. Die leggen wij graag aan je uit.

Wat ons betreft is dit een ideale manier om zorgeloos een huis te kopen. Trouwens, het is niet alleen voor startende kopers. Ook huurders en zelfs doorstromers hebben de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Jong of oud, alleenstaand of een gezin met kinderen.

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met ons kantoor.

?

Koopsom€ 157.250,- k.k.

Burgemeester Uilkensstraat 12861 AD BERGAMBACHT

T 0182-35 57 88 [email protected]

U bent van harte welkom in de modelwoning op de Oude Tiendweg 29te Krimpen a/d IJssel

� Nog diverse appartementen te huur� Centraal gelegen� Luxe keuken� Zonnig terras� Eigen parkeerplaats in parkeergarage� Eigen berging in de onderbouw� Stoffering mogelijk

Huurprijzen vanaf € 795,-/maand inclusief servicekosten en parkeerplaats!

Open Huis in Sierra Nova Zaterdag 1 juni 2013

van 10.00-11.00 uur

Stolwijk (0182) 622222't Vaartland 10

Krimpen a/d IJssel (0180) 530000Rotterdamseweg 60

www.vanherk.nl www.burglandstolwijk.nl

Actie verlengd t/m 30 juni a.s. voor de

Blijdendijkstraat. Betaal het eerste

jaar € 795,- per maand inclusief

servicekosten en parkeerplaats

Page 27: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

uitgaan

vrij-/zaterdag31 mei & 1 juni

zondag2 juni

zat-/zondag8 & 9 juni

Jong Arto speelt ‘Liefdesgedoe’

Eerste van drie Sprin-gerparkconcerten

Open huis Tuinclub Lopikerwaard

De productiegroep van Jong Arto bijt zich dit sei-zoen vast in Shakespeare. Er is gekozen voor (een nieuwe bewerking van) ‘Much Ado About Nothing’. Hierin draait alles om verliefdheden en misverstan-den. Op 31 mei en 1 juni is deze wervelende voor-stelling te zien in het Artotheater, aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn o.a. te bestellen via www.artotheater.nl

Stichting Schoonhoven Klassiek organiseert ook dit jaar tijdens de zo-mermaanden drie open-luchtconcerten in het Schoonhovense Sprin-gerpark. Meer info: zie onderstaande berichten.

Tijdens het Open Tuinen weekend van Tuinclub Lopikerwaard zien en er-varen bezoekers dit jaar in alle tuinen iets ex-tra’s. Meer info: www.tuinclublopiker-waard.nl

Dinsdag 28 mei 2013

27vrije tijd

cultureelcentrumconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa in-dien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hier-voor de website).

Ledenvergadering 20:00, Jaarsveld, Vereni-gingsgebouw aan de Kerk-straat. Buurt- en speeltuin-vereniging ‘t Jaarsveldje houdt de algemene leden-vergadering. Deze vindt plaats in het Verenigingsge-bouw aan de Kerkstraat. Op de agenda staan een terug-blik op vorig jaar, de samen-stelling van het bestuur en de komende activiteiten, waaronder de start van de Speelweek (waarbij er weer een nieuw thema moet wor-den gekozen). Overigens is het bestuur van ’t Jaarsveldje dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Voor meer informatie en aanmel-ding: Wouter Geudeke, 0348-553029. www.jaars-veldje.nl

DINSDAG 28 MEI

Koi-specialist bij De Zil-ver Tetra 20:00, Schoonhoven, club-gebouw De Zilver Tetra. Aquariumvereniging De Zil-ver Tetra besteedt deze maand bijzondere aandacht aan Koi-karpers. Peter Oranje is Koi-specialist. Hij bezocht Japan en Israël en laat de verschillende aanpak in kweek en verzorging van deze vis zien. Interactief, want vragen staat vrij. Voor Koi-liefhebbers biedt De Zil-ver Tetra een afwisselende avond met de achtergron-den van deze vis. Toegang vrij. www.zilvertetraschoonhoven.nl

DONDERDAG 30 MEI

Extra film in Concordia: the Iron Lady

0:15, Haastrecht, cc Concor-dia. Cultureel Centrum Con-cordia in Haastrecht heeft een extra film geprogram-meerd: The Iron Lady, een film over het leven van de onlangs overleden Margaret Thatcher. Met deze film sluit Concordia het filmseizoen op donderdag 30 mei af. The Iron Lady vertelt het indruk-wekkende verhaal van Mar-garet Thatcher, de eerste vrouwelijke Britse premier en de strijd die ze voerde om gehoord te worden in een wereld gedomineerd door mannen. Het is een film over macht en de prijs die hiervoor betaald moet worden. Een verrassend en intiem portret van een bij-zondere en complexe vrouw. Met een alles over-stijgende rol van Meryl Streep als The Iron Lady, die hier een Oscar, Golden Globe en Bafta Award voor ontving. De film begint don-derdagavond 30 mei om 20.15 uur. Minimumleeftijd is 12 jaar. The Iron Lady draait in Concordia op groot scherm. Kaarten (à 6 euro) zijn te bestellen via www.

ZATERDAG 1 JUNI

Oude Maastocht08:00 uur, Krimpen aan den IJssel, Brasserie ‘De Open Haard’, Elckerlyc 1. Fiets-tocht georganiseerd door tourfietsclub de Waardren-ner. Deelnemers kunnen kie-zen uit vier afstanden: 40, 75, 125 en 160 kilometer. De starttijden en afstanden voor deze vrije toertochten liggen tussen 09.00 en 11.00 uur voor de 40 en 75 kilo-meter en tussen de 08.30 en 10.00 uur voor de 125 kilo-meter (groep start om 08.30 uur). Deze route voert deel-nemers langs de Oude Maas, Hellevoetsluis en Oost-voorne. Zowel de 40 als de 125 kilometer zijn uitge-pijld. Deelnemers aan de tocht van 160 kilometer starten tussen de 08.00 en 09.00 uur. De groep start om 08.00 uur. Deze afstand brengt de deelnemers langs Oude Tonge, Stellendam en Oostvoorne.

Rommelmarktspullen gevraagd

9:00, Schoonhoven/Lopik. De commissie die de jaar-lijkse rommelmarkt in Wil-lige Langerak organiseert, haalt weer spullen op. Heeft u nog overtollige huisraad, bruikbare kleding, speel-goed, boeken of andere koopwaar? (Ook zegels van Douwe Egberts etc zijn wel-kom.) Dit kan op deze dag door leden van de her-vormde gemeente worden opgehaald. Wie in de ge-meente Schoonhoven of Lo-pik woont, kan bellen: 0182-383617/0348-553293.

Hospice houdt open huis 11:00, Gouda, Ridder van Catsweg 67. Het maande-lijkse open huis van Stich-ting Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg Mid-den-Holland. Belangstellen-den kunnen informatie krij-gen over de palliatieve ter-minale zorg in het Hospice en in de thuissituatie. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te vertellen over deze zorg en over het doen van vrijwilli-gerswerk. Ook bestaat de gelegenheid om in het Ate-lier schilderijen en/of kunst-voorwerpen die door vrijwil-ligers zijn gemaakt te be-zichtigen. Bij verkoop van deze schilderijen gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie. Parkeren kan

op de parkeerplaats of in de parkeergarage van het Groene Hart Ziekenhuis, vanuit hier is toegang tot het Atelier van het Hospice via de achteringang. Een uit-rijdkaart à 1 euro kan in het Hospice worden verkregen.

Goud van Oud 21:30, Cabauw, In ‘t Witte Paard. Live-optreden van de band The Oldtimers uit Ou-dewater. Zij spelen in het café muziek uit de jaren 70. De entree is gratis

ZONDAG 2 JUNI

Open dag naturisten-vereniging 10:00-15:00 uur, Berken-woude, terrein Zon en Le-ven, Achterbroek 27a. Natu-ristenvereniging Zon en Le-ven, afdeling Berkenwoude, doet mee aan de landelijke open dag van de Naturisten Federatie Nederland. Wie nieuwsgierig is naar wat mensen inspireert om zon-der kleding van de natuur te genieten en wil ontdekken of dit wellicht iets voor hen zou kunnen zijn, is welkom om eens een kijkje te nemen achter het hek. Het terrein in Berkenwoude is één van de negen terreinen van Zon en Leven die verspreid lig-gen over heel Nederland. Op 4,5 hectare is er een scala aan flora en fauna te ontdek-ken. Naast kamperen met tent, caravan of camper is het terrein met de bijbeho-

rende accommodatie ook geschikt voor dagrecreatie. Bovendien heeft het terrein de beschikking over een sauna die elke zondagmid-dag en op andere dagen bij voldoende animo, wordt warmgestookt met hout van eigen bodem. Tijdens de open dag is er de mogelijk-heid een rondleiding met gids over het gehele terrein te maken waarbij veel we-tenswaardigheden over planten, de oorsprong en aanleg van het terrein ruim 40 jaar geleden de revue passeren. Tevens is er gele-genheid om gratis kennis te maken met de sauna. Lief-hebbers dienen wel zelf per persoon twee badlakens en paar slippers mee te nemen. Meer informatie is telefo-nisch verkrijgbaar op: 06-14762739.

Springerparkconcert 15:00-17:00, Schoonhoven, Springerpark. Stichting Schoonhoven Klassiek orga-niseert ook dit jaar tijdens de zomermaanden weer drie openluchtconcerten in het Schoonhovense Sprin-gerpark. De concerten vin-den plaats op de eerste zon-dag van de maanden juni, juli en augustus. De serie start op 2 juni met mede-werking van ‘Savonds Als Het Donker Wordt’. De band, kortweg SAHDW, heeft zich gespecialiseerd in het ‘in een akoestisch jasje steken’ van de mooiste En-

gelstalige hits uit de Gouden Eeuw van de popmuziek. Het belangrijkste kenmerk van SAHDW vormt de meer-stemmige en afwisselende zang. De heren begeleiden zichzelf daarbij op akoesti-sche gitaren, mandoline, banjo, bas, percussie en mondharmonica. Wat vooral opvalt tijdens de optredens is het plezier in het spelen wat er tijdens de optredens altijd vanaf spat. De overige Springerparkconcerten: op zondag 7 juli speelt Estudi-antina Ensemble Cubaanse salsa, op zondag 4 augustus is het de beurt aan Ginger met ‘jaren ’50-muziek’ .

Taizéviering in De Hoek-steen 18:30, Schoonhoven, De Hoeksteen. Taizévieringen bestaan uit meditatieve lie-deren en gebeden. Mede-werking wordt verleend door Jaap den Besten op de piano en Netty Mak op dwarsfluit.

DINSDAG 4 JUNI

Spelletjesmiddag bij ANBO 14:00, Schoonhoven, club-huis Avantri. ANBO-Schoon-hoven houdt voor haar le-den een spelletjesmiddag in het clubhuis van Avantri. ANBO-leden die deze mid-dag willen bezoeken kunnen zich tot en met vrijdag 31 mei aanmelden via 383864 of 382201.

zondag 2 juni

AMMERSTOLHerv. Gem. 10.00 uur ds. R. Braak-huis.

BENSCHOPHerv. Gem. 09.30 uur ds. C. Bos, 18.30 uur ds. G.S.A. de Knegt. Prot. Gem. 09.30 uur dr. G.J. Smink.

BERGAMBACHTGeref. Ontmoetingskerk 10.00 uur ds. P.J. van Midden, 18.30 uur vespers Elim. Herv. Gem. 08.45 en 10.30 uur ds. G.C. Bergshoeff (bed. H.A.), 18.30 uur ds. G.C. Bergs-hoeff.

BERKENWOUDEGeref. Gem. 10.00 uur ds. J. Dries-sen, 19.00 uur ds. A.J. de Waard. Herv. Gem. Wijk 1 10.00 uur ds. Carola Dahmen. Herv. Gem. Wijk 2 10.00 uur ds. P.J. Teeuw, 19.00 uur ds. J.J. van Holten.

HAASTRECHTGeref. Kerk 10.00 uur drs. A.C. van Alphen-Keijzer, 19.00 uur ds. R. de Hoop. Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. Huttinga, 19.00 uur vesper in de Liezeborgh. St. Barnabasparochie 19.00 uur Eucharistieviering (zater-dag 1 juni). 11.00 uur Eucharistie-viering.

JAARSVELDHerv. Gem. 09.30 uur ds. J. de Wit (voorber. H.A.), 18.30 uur ds. W.F. Jochemsen.

LOPIKGeref. Kerk 09.30 en 18.30 uur

ds. W.M. Schraven. Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.J. Sonneveld (bed. H.A.), 18.30 uur ds. A.J. Sonneveld (dankz. H.A.).

POLSBROEK/VLISTHerv. Gem. 09.30 uur ds. J.T. Maas (voorber. H.A.), 18.30 uur ds. G. Mulder.

SCHOONHOVENEvang. Rafael Gemeenschap, Wil-lem de Zwijgerschool, Kamerlingh Onnesdreef 4 10.00 uur dienst. Evangelische Gemeente De Levens-bron, sporthal De Meent 10.30 uur Dirk Geert van Herk. Herv. Gem. 10.00 uur ds. H.G. de Graaff, 18.30 uur ds. S.A. Doolaard. Prot. Gem. De Hoeksteen Schoonhoven en Willige Langerak 09.30 uur ds. C.P. Koole, 18.30 uur Taiz? viering, ds. C.P. Koole. R.K. Parochie H. Bartholomeus 17.30 uur Eucharis-tieviering m.m.v. koor (zaterdag 1 juni). 09.30 uur Eucharistieviering. Remonstrantse Gem. 10.00 uur dr. E.P. Meijering.

STOLWIJKGeref. Gem. 10.00 en 19.00 uur ds. G. Hoogerland. Herv. Gem. wijk 1 10.30 uur ds. J.W. Kirpestein.

WILLIGE LANGERAKHerv. Gem. 10.00 uur ds. H.S. Mos-terd, 18.30 uur ds. C.W. Saly.

RADIO KERKDIENSTENInterk. Omroep Beraad Schoonho-ven 10.00 uur Herv. gem. Willige Langerak, ds. H.S. Mosterd.

Kerkdiensten

service

meer service online op www.hetkontakt.nl

Sculptuur accentueert ingang expositie ‘Zwerven door de kunst’

Beeldentuin de Wilgengaarde in Benschop is een groot kunstwerk rijker. Een sculptuur van zes meter hoog accentueert de ingang van de expositie ‘Zwerven door de kunst’ . De sculptuur met een stalen frame is bekleed met wilgentenen. De afgebeelde vrouwfiguur wijst met een ranke arm naar de hemel en kijkt fier de polder in. Kunste-naar Hester Pilz: “De wilgentenen stralen de kracht uit, die zo kenmerkend is voor de Lopikerwaard.” Wie langs het Benedeneind rijdt, kan dit schouwspel niet ontgaan. De expositie ‘Zwerven door de kunst’ is open op zaterdag 1 en zondag 2 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.dewilgengaarde.nl

Page 28: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

occasionsuit de regio

Wij doen alles voor uw auto

Nijverheidsweg 272821 AT Stolwijk

Tel. [email protected]

Alfa romeo GT 2.0 JTS Airco+Leer 2004 €4950

Audi A6 avant 2.7Tdi aut Airco+Leer 2006 €8950

Deawoo Matiz 0.8 5 drs 2004 €2450

Fiat Grande punto 1.2i 5 drs Airco 2010 €6950

Mercedes e270cdi aut Airco+Leer 2003 €5950

Peugeot Partner 1.9d grijskenteken 2003 €1950

Porsche Cayenne 3.2i Alle opties 2004 €11950

Toyota Avensis wagon 2.0d 4d 2003 €2450

Volkswagen Golf Tdi 5 drs + Airco 2006 €6950

Van

Sch

aik S

cho

on

ho

ven

Scho

on

ho

ven, B

roeikw

eg 33 - Tel. (0182) 38 25 46 - Em

ail: info

@sch

aik.nl

Vo

or m

eer occasio

ns k

ijk o

p: W

WW

.SCHA

IK.N

L

Uw

Toyo

ta en S

uzu

ki d

ealer voo

r de reg

io

Space MPVMitsubishi SpaceStar 1,8i Airco 1999Opel Combo 1,4 Enjoy 5p Tour 20102x Suzuki Splash 1,0 Exclusive 2010Suzuki Splash 1,2 2009Toyota Corolla Verso 1,6 Terra 2003Toyota Verso 1,8 Business Navi 2012

Automaat AutomaatFiat Idea 1,4 Dynamic Automaat 2006Nissan Micra 1.4 Automaat 2003Nissan Note 1,4 First Automaat 2006Opel Agila 1,2 Automaat 2011Skoda Fabia 1,4 5d Automaat 2006Suzuki Wagon R+ 1,3 GLX Automaat 2005Toyota Auris 1,8 Hybrid Aspiration 2012Toyota Prius 1,5 Comfort 2008Toyota Prius 1,8 Aspiration Navigatie 2009Toyota Rav4 2,0 Sol Automaat 2004

Cabrio 4wd Jeep Sport DiversenPorsche Cayenne 3,2 V6 2006Suzuki SX4 1,6 Exclusive 4WD 2007Suzuki Gr.Vitara 3d 1,6 Exclusive 2006Toyota Rav4 2,0 Terra 2009Toyota Rav4 2,2 Diesel Dynamic 4wd 2010

Compacte klasse Compacte klasseKia Picanto Xpect 2010Opel Corsa 1,2 Njoy 2003Peugeot 207 1,4 5d Colourline 2007Peugeot 207 SW 1,6 2007Renault Twingo 1,2 2008Suzuki Alto 1,0 Comfort 2009Suzuki Alto 1,0 Exclusive 2010Suzuki Swift 1,5 Exclusive 20062x Suzuki Swift 1,3 Shogun 2006-20092x Suzuki Swift 1,3 GLS 2007-20092x Toyota Aygo 1,0 3d + 5d Acces 2006-2010Toyota Aygo 1,0 5d Comfort 2007Toyota Aygo 1,0 3d Comfort Sport 2009Toyota Aygo 1,0 5d Sport 2008Toyota Yaris 1,0 5 Cool 2010Toyota Yaris 1,0 5d Comfort 2012

Middenklasse Luxe autoSuzuki SX4 1,6 Exclusive GT 2009Suzuki SX4 1,6 Exclusive Sedan 2010Toyota Corolla 1,6 Sol sedan 2005Toyota Auris 5d 1,6 Sol 2009Toyota Avensis 2,0 Luna Wagon 2004Toyota Avensis 1,8 Wagon Luna Business 2008Toyota Avensis 1,8 Wagon Comfort 2011

Erkend dealer voor airco onderhoudTransportstraat 6, 2861 DZ Bergambacht ✆ 0182-351249

Informeer vrijblijvendzie ook: www.bothautos.nl

Daihatsu: Sirion2 1,3 16V 5 drs beige met. `06 5750,-

Ford:Focus 1.6 16V blauw met. trekhaak airco `05 6350,-

Mazda: 323F blauw met. 5drs erg mooi `00 2750,- Mitsubishi: L200 2.5 Did 4WD wit airco trekhaak `06 10250,-ex Colt 1.3 CZ3 zilver airco lm velgen `05 4950,-

Opel: Astra 1.6 GL station zwart.met. `99 2450,- Astra 1.6 16V station Business zwart trekhaak `07 8750,- Zafira 1.8 16V Maxx cool airco trekhaak groenmet. `04 6350,- Zafira 1.8 16V Elegance 7pers grijs met. `00 3750,-

Renault: Clio 1.2 16V grijs met. st bekr. `03 2450,-

Suzuki: Swift 1.3 5drs blauw met. airco lmvelgen 81000km `08 8250,-

Toyota: Verso 1.8 Automaat 7pers. blauw met. `07 11250,-

Volkswagen: Fox 1.2 Optive blauw st bekr. `07 5200,- Polo 1.4 3drs blauw met. st bekr. ` `01 2950,-

occasionsuit de regio

Timmerfabriekstraat 16D2861 GV Bergambacht

tel. 0182-354432mob. 06-83577388

[email protected]

IN EN VERKOOP VAN AUTO‘S Ford Focus station 1.6 Furtura benzine rood metallic 2006 Km. 70.470. € 7650.-Peugeot 107 1.0 XR Benzine Blauw metallic 2009 Km. 121.938 € 4.750.-Skoda Fabia 1.4 Sport Benzine Grijs metallic 2008 Km. 89.033 € 7.450.-Skoda Fabia 1.4 Ambiente Benzine Oranje metallic 2007 Km. 58.574 € 7.150.-Renault Twingo 1.2 Automaat benzine Rood metallic 2001 Km. 75.571 € 2.450.-Audi A3 3.2 Quatro Automaat Benzine Grijs metallic 2004 Km. 145.401 € 9.950.-Deawoo Matiz 0.8 Pure Benzine Blauw 2002 Km. 84.925 € 1.850.-Renault Scenic 1.4 Air Benzine Grijs metallic 2001 Km. 116.754 € 1.750.-Renault Twingo 1.2 Benizne Geel 2000 Km. 118.707 € 1.850.-Fiat Panda 1.2 Dynamic Benzine Zwart metallic 2004 Km. 102.375 € 3.750.-Renault Clio 1.2 Authentique 5 deurs Benzine Grijs metallic 2002 Km. 104.888 € 2.450.-Ford Fiesta 1.3 Collection Benzine Blauw metallic 2001 Km. 73.813 € 1.600.-

Page 29: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 28 mei 2013

29sport‘DOS is springlevend’

Met kinderspelle-tjes, een beachvolleybalclinic, barbe-cue, reünie en feestavond stond vol-leybalvereniging DOS zaterdag in sporthal De Meent stil bij het 60-jarig bestaan.

Voorzitter Tjeerd Meij was tevreden over de opkomst. “Sfeer en gezellig-heid horen bij een bruisend vereni-gingsleven. In dat opzicht heeft DOS in de loop der jaren een andere rol ge-kregen in de gemeenschap. Vroeger lag de nadruk op prestaties; nu draait het meer om ontspanning en lekker bezig zijn met elkaar.” Meij noemt zijn club ‘springlevend’. “Als je ziet met hoeveel enthousiaste leden deze jubileumviering is aangepakt, dan zit het wel snor met de volleybalclub. En ook aan kader is geen gebrek. Er staan altijd weer mensen op om bestuurs-functies in te vullen.”Enkele leden werden zaterdagavond in het zonnetje gezet. Cora Goudriaan kreeg de ‘Ton Berg Award’ vanwege haar inzet voor de jeugd. Met het meisjes-C team werd de coach boven-dien kampioen. Ook Henk de Leeuw den Bouter, die zijn 55ste seizoen (!) afwerkte, werd gehuldigd. Hij was niet alleen jarenlang volleyballer, trai-ner en bestuurslid, maar ook een ver-dienstelijk scheidsrechter. Het be-stuur van DOS had echter een fout ge-maakt in het verzoek aan de NeVoBo om hem voor vijftig jaar ‘op de bok’ de gouden bondsspeld op te spelden. De juiste onderscheiding volgt nog. Fles-sen rode en witte wijn waren er voor het dames recreantenteam, dat even-eens de titel greep.Tjeerd Meij schetste in vogelvlucht de geschiedenis van de club, die in 1953 in een gymzaaltje aan het Klooster – het huidige Arto Theater – het levens-licht zag. “In sportief opzicht heeft DOS de bloeiperiode alweer vele jaren achter zich gelaten. Tussen 1986 en 1991 kwamen de Schoonhovense he-ren uit in de eredivisie. Dat niveau zul-len we nooit meer bereiken.”Voormalig midden-aanvaller Frank Knoester (49) beaamde dat. Knoester herinnerde zich volgepakte tribunes en zenuwslopende wedstrijden. Hoogtepunt was de 3-0 overwinning van de stoere debutant op landskam-pioen Starlift/Voorburg. “Het kon fl ink spoken in De Meent”, weet hij. “Die periode had ik nooit willen mis-sen.”

10.00 uur en om 15.00 uur). Om 14.30 uur is er een demonstratie van een balkunstenaar en om 17.00 uur gaat een koe het hoofdveld op in het kader van ‘schijt-je-rijk’. Daarnaast staat zowel vrijdag als zater-dag de barbecue aan en is er muzikale omlijsting. Op zaterdagavond sluit SV Lopik de jubileumfestiviteiten af met een feestavond voor leden, spon-sors en donateurs. Volkszanger Danny Temming komt dan onder andere op-treden. Inge van Vliet denkt dat SV Lopik met de diverse programmaonderdelen ie-dereen een plezier doet. “Voor jong en oud valt er wat te beleven”, zegt ze. “En dat is precies waar onze club al zestig jaar voor staat.”

Jan Timmer

Gerrit van Bruchem, Tjeerd Dijkstra en Inge van Vliet kijken graag vooruit naar de jubileumviering. Van Bruchem mag met recht zeggen dat-ie bij Lopik thuis is. De erevoorzitter van de zaterdagvierdeklasser gold ooit als één van de drijvende krachten achter de bouw van de kantine, gaf van 1976 tot en met 1998 leiding aan de club, speelde lang in het eerste elftal en maakte negen jaar lang deel uit van de sponsorcommissie. “Dit is een echte vereniging uit het polderland”, zegt hij over SV Lopik. “Zonder opsmuk, laagdrempelig en met een mooie aansluiting op de Lo-pikse gemeenschap. Een echte dorps-vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen. En een club die meer biedt dan alleen voetbal. Het is een ontmoe-tingsplaats voor jong en oud.”

Dat het clubgevoel zo bloeit op sport-park Lopik heeft ook alles te maken met de instelling van de vereniging. “Aan het betalen van spelers doen we niet”, weet Van Bruchem. “Mede daar-door voetballen we in de vierde klasse. Slechts één seizoen heeft de club een afdeling hoger gespeeld. Het huidige eerste elftal heeft zich net gehand-haafd in de vierde klasse. De selectie voor komend seizoen ziet er veelbelo-vend uit. Onder leiding van trainer Bertus van Schaik zouden we best eens hoge ogen kunnen gooien.”

Tjeerd Dijkstra houdt zich bij SV Lo-pik bezig met sponsoring. “Veel Lo-pikse bedrijven dragen onze vereni-ging een warm hart toe, óók in deze economisch moeilijke tijden. Hun sponsorgeld wordt op een verstandige manier geïnvesteerd. Vaak voor speci-fi eke doelen, zoals laatst de aanleg van een pannaveld. SV Lopik beschikt mo-menteel over een kleine 110 sponsors, waarvan Plus Van Velzen en sport-school Lopik Fit samen Van Ieperen Infratechniek opvolgen als hoofd-sponsor. Nee, SV Lopik heeft geen

businessclub, al denken we er wel voorzichtig over na om iets dergelijks te gaan opzetten.” De jarige voetbalvereniging mag dan over een fraai complex beschikken, er leven altijd wensen. “We zouden graag de beschikking over kunstgras krij-gen”, noemt Tjeerd Dijkstra er één. “Ook kunnen de kleedruimten een op-knapbeurt gebruiken en willen we graag een nieuw ballenhok. Tot slot staat het opleuken en anders inrichten van de kantine op ons verlanglijstje.”

De komende dagen denken ze bij SV Lopik echter aan heel andere zaken: de viering van het zestigjarig bestaan. “De feestelijkheden beginnen morgen – woensdag 29 mei- met de halve fi na-les van de jeugd-penaltybokaal (vanaf 18.30 uur)”, vertelt Inge van Vliet, be-

stuurslid activiteiten. “Op donderdag vindt vanaf 19.30 uur een workshop ‘Positief Coachen’ plaats voor leiders en coaches van zowel SV Lopik als an-dere sportclubs uit de gemeente. De vrijdag is vanaf 17.30 uur gereserveerd voor de fi nale van de penaltybokaal. Oud-RKC, -Feyenoord en -FC Utrecht doelman Rob van Dijk komt langs om zoveel mogelijk strafschoppen te ke-ren. Om 19.00 uur start een offi cieel ‘reünieachtig’ samenzijn in de kan-tine met tussendoor -om 20.00 uur- een jubileumwedstrijd tussen Lopik 1 van nu en het kampioenselftal van sei-zoen 1992-1993.” In de rust van dat duel worden de voorjaarskampioenen van de club gehuldigd. Zaterdag 1 juni staat overdag in het te-ken van een ontbijt/lunch voor de jeugdleden en een tienkamp (om

Aankomend weekend groot jubileumfeest op sportpark

SV Lopik: een dorpsvereniging is jarigEen workshop ‘positief coachen’, een jubileumwedstrijd, feestavond en ‘schijt-je-rijk’ op het hoofdveld; SV Lopik maakt werk van haar zestigjarig bestaan.

Voetbal

FOTO: JAN TIMMER

DOS trof het zaterdag met het weer tijdens het jubileumfeest. Het beachvollleybaltoernooi werd onder prima omstandigheden afgewerkt.

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Schoonhoven is door naar de eindronde van de nacom-petitie door Floreant in een beslis-sende strafschoppenserie te kloppen. De Boskopenaren, die in Schoonho-ven met 1-0 verloren, wonnen zater-dag op eigen veld na een spannende verlenging met 2-1.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De schuin staande straffe wind over het veld had wel invloed op het spel. Alle doelpun-ten vielen in hetzelfde doel. De thuis-club opende de score na een goed op-gezette aanval. Na rust verzuimde Flo-reant de strijd te beslissen. De paal stond een beslissend doelpunt in de weg. Bovendien verrichtte Schoonho-ven-doelman Remi van Capellen be-langrijke reddingen.In de verlenging leken de Boskopena-ren zeker van een fi naleplaats na hun tweede treffer. “Mijn spelers zaten er echt doorheen,” bekende Schoonho-ven-trainer Bert Potuijt na afl oop. Vlak voor het einde van de tweede ver-lenging plaatste Kelvin Potuijt de bal uit een vrije trap in het Boskoopse zes-tienmetergebied, waar Hayo Nagte-gaal kans zag met een kopbal te sco-ren. Schoonhoven sleepte dus een

strafschoppenserie uit het vuur. Po-tuijt: “Donderdagavond zouden we nog oefenen op het nemen van penal-ty’s, maar dat waren we glad vergeten. Maar goed, vijf spelers namen hun verantwoordelijkheid.”Kelvin Potuijt schoot Schoonhoven uit de eerste elfmetertrap op voorsprong, waarna Floreants beste man miste. Toen Rob Arbeider ook raak schoot, zakte bij Floreant de moed in de schoenen. Ook de tweede Boskoopse penalty ging mis, waarna de afscheid nemende Jouk Pols vervolgens de bal in de kruising joeg. Boskoop schoot vervolgens wel raak, maar aanvoerder Erik Zuurmond velde het vonnis. Ro-gier Peltenburg hoefde niet in actie te komen.Zaterdag speelt Schoonhoven de eer-ste fi naleronde in Ter Aar tegen TAVV, dat strijdt voor behoud van het twee-deklasserschap. Een week later is de return in Schoonhoven. Vorig seizoen verloren de zilverstadbewoners de uit-wedstrijd tegen de latere promoven-dus met 2-1, maar wonnen thuis met dezelfde cijfers. “Het belooft weer een spannende pot te worden,” kijkt Po-tuijt graag vooruit.

Wim Kroone

Schoonhoven door naar finaleronde nacompetitie

Page 30: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 28 mei 2013 algemeen 30

GEBOORTE / KLEINKIND /

JUBILEUM / FELICITATIE /

DANKBETUIGING / OVER-

LIJDEN / GESLAAGD / VA-

LENTIJN / GETROUWD

familie berichtenVanaf nu bieden wij onze lezers de mogelijkheid om online familieberichten

samen te stellen. Moeilijk is dat niet. Slechts drie instructies hoeft u te onthou-

den om zelf uw familieberichten in Het Kontakt geplaatst te krijgen.

1. klik. Inloggen op www.hetkontakt.nl/familieberichten2. tik. Typ de gewenste tekst, of het nu gaat om een bericht van geboorte,

jubileum, uw vader die Abraham ziet of een kennisgeving van overlijden.

3. klik. Versturen

occasionsuit de regio

Dirk Kramer bvLopik Culemborg Nieuwegein

www.dirk-kramer.nl

Onze occasions zijn in prijs verlaagd. Kijk voor ons aanbod van ruim 80 auto’s op

www.dirk-kramer.nl

Opties:

Opties:

locatie Schoonhoven nu € 8.660,-

locatie Schoonhoven nu € 17.440,-

Focus

Mondeo

Schoonhoven Krimpen aan den IJssel

SCHAKELschakelautogroep.nl

kenteken: km.stand: bouwjaar:

kenteken: km.stand: bouwjaar:

OccasionsTop AutomobielbedrijfP. en D. Broere BV

Lekdijk 73Krimpen aan den IJssel

nder d epara ie ess ires Leasin inan ierin

Tel. 0180 515 055in r ere. i r en.nl

Bekijk ons ruime occasionaanbod op: WWW.BROERE.CITROEN.NL

CitroënC1 Selection 5drs (stuurbekr, radio cd, airco) 2012 € 7.950,-C3 1.4 Ligne Business (airco, cv, el rmn, radio cd, etc) 2011 € 11.900,-C3 1.4 Collection (airco, radio cd, el rmn,cv, etc) 2012 € 13.650,-C4 Picasso 1.6 VTI (airco, radio cd, el rmn, cruise cont, etc) 2009 € 12.450,-Grand C4 picasso 1.6 Vti LB (lm velg, clim cont, navi, etc) 2012 € 23.250,-Grand C4 Picasso a/t LB (lm velg, clim cont, navi, etc) 2010 € 18.450,-DS4 1.6 VTI Chic (airco, cruise control, radio cd, etc) 2012 € 21.450,-C4 1.6 VTI LB (navi, cruise control, radio cd, pdc, etc) 2012 € 17.700,-DS3 1.6 VTi so chic (lm velg, climate control, cruise contr) 2012 € 16.900,-C5 2.0 16v Comfort ( radio cd, cv, el rmn, pdc,hydro active) 2008 € 10.450,-C5THP-155 Tourer (airco, el rmn, cv, radio cd etc) 2012 € 25.950,-Xsara Picasso 1.8 16v (airco, radio cd, el rmn, cruise, etc) 2005 € 5.950,-C8 2.0i Ambiance Luxe Automaat ( airco cd etc.) 2005 € 6.950,-

Overige merkenKia Ceed 1.6 Automaat (airco, cv, el rmn, 38.000km ) 2007 € 10.750,-Mazda Mx-5 1.8 Cabrio( zeer compleet! 25.000km) 2010 € 18.950,-Mazda CX-7 2.3Turbo ( Full option 148.000km) 2008 € 13.750,-Seat Ibiza 1.2i Club 5 drs (airco, CD etc. 79.000km) 2009 € 7.850,-Peugeot 308 1.6Vti 5 drs ( airco,cruise etc. 57.000km) 2008 € 9.250,-Honda Civic 1.8i Sport 5 drs ( airco.lm etc. 93.000km) 2009 € 12.450-Mitsubischi Colt 1.3 3 drs ( airco, cd etc. 103.000km) 2007 € 5.800,-Ford Fiesta 1.25 Trend 3 drs ( airco ,cd etc. 38.000km) 2009 € 8.200,-

Automobielbedrijf De Bruijn B.V.

Broeikweg 32871 RN Schoonhoven Tel. (0182) 38 22 96

5 zekerheden van de Volkswagen Voorkeursselectie

5 meerwaarden van De Bruijn

Occasions van De Bruijn. Wie anders!AUTO VAN DE WEEK

Audi Skoda Seat

Specialist

VW Polo 1,4 75pk, VW Golf 1,6 FSI 115pk VW Tiguan TSI 122pk

D.SPEK

merk/ type kleur bouwjaar prijs km stand

merk/ type kleur bouwjaar prijs km stand

bmw X 5 3,0i excutive blauw met feb-01 7445 210276

daewoo matiz kopermet feb-01 2445 60689

daewoo matiz zilver met jan-04 2945 71302

daewoo kalos 1,4 drs groen met sep-03 3245 89252

ford focus 1,6 16v cool edtion groen met okt-02 3745 175126

ford c-max 1,6i trend blauw met jan-04 4945 147960

hyundai getz 1,6 gls groen met sep-03 3945 110560

hyundai accent 1,6 gls zilver met jan-05 3745 92908

mitsubishi outlander 2,0 4wd grijs met aug-03 5245 139941

peugeot 206 1,4 16v quiuksilver zilver met jun-04 4945 121546

peugeot 206 1,6 gentry automaat zilver met feb-04 4945 107321

peugeot bipper 1,4 hdi wit mei-08 4945exbtw 135959

renault twingo 1,2 Initale zilver met jun-01 3245 80843

toyota yaris 1,3 16v grijs met jan-05 4945 113500

IJSSELDIJK WEST 28 - 2935 AP OUDERKERK A/D IJSSEL - 0180 - 681350WWW.AUTOBEDRIJFDSPEK.NL

Page 31: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Mariska Scheel wint koningsnummer Mariska Scheel heeft zaterdag in Dordrecht, tijdens de kringkam-

pioenschappen, het goud op de 100 meter vrije slag veroverd. De Schoonhovense zwemster begon de kringkampioenschappen met winst op de 200 meter vlinderslag en moest het vervolgens in de 100 meter vrije slag opne-men tegen zwemsters die nog geen wedstrijd achter de rug hadden. Haar start en een sterke onderwaterfase zorgden er echter voor dat zij direct voorop lag. Ze ein-digde in een tijd onder de minuut. Ook alle andere slagen en afstanden die zij zwom, leverden haar medailles op: in totaal zesmaal goud en drie keer zilver.

Teams BCS op kampioenskoers

Zowel de heren als de dames van BCS liggen nog op kam-pioenskoers. Dat terwijl BCS D1 met maar liefst 8-0 onderuit ging tegen BIOS D1. De tegenstander stelde ech-ter dames op, die normaal gesproken veel hoger spelen. Hoe dan ook, het kampioenschap kan donderdag als-nog worden verzilverd als minimaal een gelijkspel wordt behaald tegen Erasmus. BCS H1 moet ruim winnen van Erasmus H3, omdat de voor-sprong slechts één punt is.

VV Schoonhoven wint bedrijfskegelen

Het team van vv Schoonhoven heeft de A-poule van de bedrijvencompetitie in Kegelhuis De Engel gewonnen. In Poule B werd het team van Cafe Carte Blanche eerste, de C-poule was een prooi voor Van Ooijen BV. Hoogste heer in het persoonlijk klas-sement was Ben Stuurman (team Heerlijk Helder) en de hoogste dame in het persoonlijk klassement werd Claudia Pouw (team Zwarte Pieten vereniging).

Dinsdag 28 mei 2013

31sportSucces voor Daeryon

Taekwon-do beoefenaars van Daeryon hebben succes geboekt op het Open Noord-West Toernooi in El-burg. Bij de Tuls (stijlpatronen) behaalde Marco de Zanger een 3e plaats bij de jeugd t/m 8 jaar. Roy Schreutelkamp werd in deze discipline eerste in de categorie t/m 17 jaar. Bij het sparren behaalde Marco de Zanger een 1e plaats in de klasse -25 kg, jeugd t/m 8 jaar. Stefano Getrouw draaide een zware A-klasse bij de sparring en werd fraai derde in de klasse 40-48 kg. Het volgende toernooi is op 9 juni: de Nederlandse ITF Kampioenschappen in Nieuwegein.

Winst Jan Versluijs De 6e wedstrijd van de

mixcompetitie bij HSV Het Baarsje is in een zege geëindigd voor Jan Ver-sluijs. Hij ving 9.540 gram vis. In vak B won Piet Visser (6.980 gr.). Zaterdag vindt de jaarlijkse marathonwedstrijd plaats. Opgeven hiervoor kan nog bij John Kooij Hengelsport.

Van Amerongen springt naar winst Op de schansen in Polsbroekerdam werd zaterdag gesprongen

om de Jeva-bokaal. Junior Wilco van Amerongen maakte er in zijn tweede poging iets heel bijzonders van. De insprong van de jonge Benschopper mislukte volledig, waardoor hij bijna di-rect in het water belandde. Hij herstelde zich echter miraculeus, waarbij de pols-stok rechtop en stil in het water bleef staan. In enkele tellen wist hij de dertien meter lange polsstok helemaal uit te klimmen om daarna met een vliegende uit-sprong te landen op 19.22 meter. Een afstand waarmee hij iedereen het nakijken gaf. Alle uitslagen: www.pbholland.com

Bergambacht Bokaal

Op het terrein van vv Bergambacht wordt zaterdag 1 juni weer gestreden om de Bergambacht Bokaal. De deelnemende teams zijn Ammerstol, FC Perkouw, Bergam-bacht en Jong Bergambacht. Het pro-gramma ziet er als volgt uit: 15.00 uur: Bergambacht-Jong Bergambacht en FC Perkouw-Ammerstol; 16.00 uur: FC Perkouw-Jong Bergambacht en Ammerstol-Bergambacht; 17.30 uur: Ammerstol-Jong Bergambacht en FC Perkouw-Bergambacht.

BGV-turnsters door Manon Simons en Fleur

v/d Graaf hebben zich namens BGV geplaatst voor de districtskampioen-schappen. De regiofi nales voor de 5e divisie vonden zaterdag plaats in Hooglanderveen. Michelle Sluijmer werd 23e met een puntentotaal van 46.283. Fleur v/d Graaf werd 20e, waarbij ze 7e was op de balk. Manon Simons had een goede dag door 14e te worden in een deelnemersveld van 33. Manon en Fleur mogen nu door naar de districtskampioenschappen op 22 juni in Amsterdam.

VV Haastrecht ME 1SPV’81 MA1

sv Lopik 4sv Lopik F1

De Haastrechtse meiden sleepten hun eerste kampioenschap binnen. Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Graaf Willem VAC werden de meiden gehuldigd met vuurwerk, bloemen en een heuse kampioensschaal.

Het meiden A-juniorenteam heeft geschiedenis geschreven bij SPV’81 door als eerste elftal de KNVB-beker mee te nemen naar Polsbroek. Met een 0-3 overwinning op het Rotterdamse AGE was SPV ’81 duidelijk de betere ploeg in de finale. Het feestje werd o.a. gevierd met de traditionele rondrit op de platte kar.

In een ware kampioenswedstrijd versloeg Lopik 4 de directe concurrent en werd daarmee eerste. Dit werd uiteraard uitbundig gevierd. De F1 van sv Lopik werd al vroeg in het seizoen kampioen. Zaterdag mochten Henrik, Thomas, Merlijn,

Donny, Jari, Wissam, Tristan, Daan en Houssam hun zegetoer door het dorp maken.

KAMPIOENEN

Page 32: 22 Editie Lek & IJssel Oost 2013

10 JAAR GARANTIE*

wasmachines* - wasdrogers* vaatwassers* - koelkasten*

Vindt ons leuk op FACEBOOK!En maak kans op een cadeaubon van € 25,-

Lopikerstraat 43 - SchoonhovenTel. (0182) 38 21 38www.tonvanalten.nl 

GRATIS

* vraag naar de voorwaarden en actiemodellen

(ziggo)

van 599,-

voor 449,-

SAMSUNG  40 INCH LED TV

van 429,-

voor 339,-

PHILIPS 82 CM LCD TVPHILIPS DUO DECT TELEFOON

van 54,99

voor 39,99

SIEMENS KOELKAST

van 724,-

voor 499,-225,-

VOORDEEL

GRATIS 10 JAAR GARANTIE*

indicatie

SIEMENS WASMACHINE

van 854,-

voor 649,-205,-

VOORDEEL

GRATIS 10 JAAR GARANTIE* SIEMENS CONDENS WASDROGER

van 704,-

voor 549,-gratis condenswater -

afvoerslang t.w.v. 29,-

GRATIS 10 JAAR GARANTIE*

t.w.v. € 155,- op

SIEMENS AFWASMACHINE

GRATIS 10 JAAR GARANTIE*

van 604,-

voor 399,-

205,-

VOORDEEL

155,-

VOORDEEL