10.G Rozenbloem - deze keer wél 10 bloeiende generaties ~ Hoofdstuk 6

download 10.G Rozenbloem - deze keer wél 10 bloeiende generaties ~ Hoofdstuk 6

of 90

Embed Size (px)

description

 

Transcript of 10.G Rozenbloem - deze keer wél 10 bloeiende generaties ~ Hoofdstuk 6

 • 1.
 • 2. Met Yasmine Armadillo, neemt Yasmine nietsvermoedend op. Hee, Em! Wat is er aan de hand? Je klinkt helemaal overstuur. W-wat? Wanneer? Yasmines stem wordt dik van de tranen.
 • 3. Net? Het is net gebeurd? J-ja. Moet ik langskomen? Ok. Dan moeten we morgen maar afzeggen. Yasmine hangt op na afscheid te hebben genomen en barst gelijk in tranen uit, trillend van top tot teen.
 • 4. Ramses snelt toe, en slaat zijn arm om zijn vrouw heen. Wat is er aan de hand? vraagt hij terwijl hij Yasmines arm streelt. Rustig ademhalen, lieverd. M-mama, snikt Yasmine. Z-ze is n-net Ramses begrijpt het al en trekt Yasmine stevig tegen zich aan. Ook in zijn ogen beginnen tranen op te wellen.
 • 5. Wat erg, Yasmine fluistert Ramses, niet goed wetend wat hij moet zeggen. Hij weet hoeveel Yasmine van haar moeder hield, en kan zich niet voorstellen hoe verschrikkelijk verdrietig ze zich nu voelt. Yasmine huilt nog steeds onbedaarlijk. I-ik h-heb niet eens a-afscheid kunnen n-nemen! K-kunnen zeggen h-hoeveel ik v-van haar h-hou! Ik weet het, lieverd, ik weet het. Ramses omhelst Yasmine en zo blijven ze een paar minuten zwijgend staan.
 • 6. Daarna gaat Ramses op zoek naar Alex, die net bezig is om zijn pyjama aan te trekken. Ramses vertelt hem het slechte nieuws, en ook Alex barst in huilen uit. Wil je bij me blijven, papa? vraagt hij als hij zijn tranen van zijn wangen heeft geveegd. Tot ik slaap? Natuurlijk, lieverd. Alex stapt zijn bed in, en draait zijn hoofd naar de muur. Stilletjes huilt hij zichzelf in slaap. ~*~
 • 7. Michel stapt die avond pas laat in bed. Hij heeft uren in het mausoleum voor de urn en het portret van Maloe gestaan, huilend en pratend tegen zijn overleden vrouw. Nu stapt hij uitgeput in het koude bed, en het dringt tot hem door dat hij deze nooit meer zal delen met zijn geliefde echtgenote.
 • 8. Ondanks zijn vermoeidheid ligt Michel nog lang te woelen, en pas diep in de nacht valt hij moedeloos in slaap.
 • 9. De volgende ochtend komt Diederik tot nog een vreselijke ontdekking. Zorro is weg. Koortsachtig zoekt Diederik het hele huis en de tuin af, maar hij is nergens te vinden. Terwijl de paniek begint te komen belt Diederik naar de dierenalarmcentrale, en geeft Zorro als vermist op. Na een uitgebreide beschrijving verzekeert de telefoniste hem er van dat ze alles zullen doen om Zorro te vinden. Met zucht zakt Diederik na het telefoontje op de bank neer. Zou het toeval zijn dat Zorro weggelopen is net nu Maloe overleden is? Lang kan Diederik er niet over nadenken, want hij moet zich vandaag op andere dingen focussen. Het is de verjaardag van Carmen, en hij wil iedereen zo goed en zo kwaad als het gaat door deze dag heen loodsen, en dan ook nog Carmen een niet al te depressieve verjaardag geven.
 • 10. Niet lang daarna wordt de rest van de familie ook wakker, maar het blijft erg stil in huis, anders dan gewoonlijk. Stilletjes zitten Eline en Carmen aan de speeltafel te spelen. Eline voelt zich erg verdrietig en heeft ook eigenlijk helemaal geen zin om te spelen, maar als ze iets anders doet moet ze steeds aan haar oma denken. Bovendien heeft haar vader haar gevraagd om even een oogje op Carmen te houden, nu hij aan het douchen is. Ook Carmen is niet zo vrolijk als anders. Ze heeft niet helemaal door wat er aan de hand is, maar ook zij voelt zich verdrietig, en vraagt zich af waar haar oma is, die haar anders bijna altijd komt wakker maken.
 • 11. Als iedereen wakker en aangekleed is, is het tijd voor de verjaardag van Carmen. Diederik heeft vandaag de eer gekregen, en hij houdt zijn dochter stevig vast. Hij vindt het zo erg dat ze niet het feestje krijgt dat ze verdient, maar het leek ook niemand gepast om het wel te doen. Daarbij komt ook nog dat niemand er zin in heeft.
 • 12. De rest van de familie staat wat moedeloos om de tafel heen. Michel wilde zelfs eerst zijn bed niet uitkomen, maar besloot het toen toch maar te doen, omwille van zijn kleindochter. De enige die nog een beetje enthousiast doet is Diederik, die samen met zijn Carmen de kaarsjes uitblaast. Okee, meisje, nu is het grote moment daar! zegt hij opgewekt.
 • 13. Diederik zet Carmen op de grond, en al snel voelt zij iets tintelen in haar teentjes en met een giecheltje springt ze bijna automatisch de lucht in. Een grote lichtflits volgt
 • 14. en ze komt weer neer als een kind! Wauw, wat ben ik gegroeid! Moet je zien hoe groot mn handen nu zijn, pap!
 • 15. Emma kijkt met een klein glimlachje toe hoe Diederik hun dochter omhelst en feliciteert. Ze denkt aan haar moeder, en hoe geweldig deze dit zou hebben gevonden. Maloe was altijd dol op verjaardagen. En ze zou ook niet willen dat iedereen lang zo treurig om haar zou zijn, bedenkt Emma zich dan. Haar glimlach wordt wijder, en ze stapt op Carmen af, om haar enthousiast te feliciteren. ~*~
 • 16. Ook de familie Armadillo heeft een poosje behoorlijk getreurd. De dood van Maloe was een harde klap voor hen. Yasmine besefte dat het zo maar over kan zijn, en is nu nog opgeluchter dat ze er toch weer voor heeft gekozen om naar Ramses terug te gaan. Alex was gewoon erg verdrietig. Hij hield heel veel van zijn oma, en bracht ook veel tijd met haar door, als hij weer bij Eline was om te spelen. Dan kwam ze altijd even bij hem zitten, en vroeg ze hoe het met hem ging. Hij kon altijd heerlijk met haar praten over vanalles en nog wat. En nu is ze weg. Maar al snel komen ook zij tot de conclusie dat Maloe niet gewild zou hebben dat ze zo lang verdrietig zijn. Natuurlijk, ze missen haar nog steeds, maar ze zijn wel door gegaan met hun leven.
 • 17. Al snel heeft Yasmine dan ook heel andere dingen aan haar hoofd. Op een ochtend, als ze na lekker te hebben uitgeslapen de trap afloopt, draait haar maag ineens om. Met een sprintje rent ze de trap weer op, en net op tijd komt ze aan bij de wc.
 • 18. Gadver, mompelt ze nadat ze haar avondeten van de vorige avond er uit gegooid heeft. Ik zal toch geen griepje hebben?
 • 19. Maar andere klachten dan misselijkheid krijgt Yasmine niet. En die misselijkheid is dan meestal ook alleen s ochtends, de rest van de dag voelt ze zich prima. Als ze op een ochtend weer boven de wc hangt vallen alle puzzelstukjes op hun plek. De misselijkheid, de honger die ze de laatste tijd zo erg heeft
 • 20. Yasmine doet meteen een zwangerschapstest, en hij blijkt positief te zijn. Zwanger, mompelt ze terwijl ze haar tweede kommetje cornflakes naar binnen werkt. Tjonge.
 • 21. Een paar uur later zinkt het pas echt in bij Yasmine. Ze is zwanger. Ze krijgt nog een kindje, en dat vindt ze geweldig. Met een grote glimlach op haar gezicht loopt ze naar haar slaapkamer, om even een dutje te doen. Een kindje, een babytje. Ze kan het niet geloven. Dan denkt ze ineens aan de reactie van Ramses toen ze hem vertelde dat ze zwanger van Alex was. Natuurlijk, hij is helemaal bijgedraaid en is nu dol op Alex, maar wie weet hoe hij over een tweede kindje denkt? Ongerust trekt Yasmine de dekens over zich heen, bang voor de reactie van Ramses als ze het hem