file · Web viewExcursie 2015

38
Excursie 2015 Een excursie tijdens de Wereldhavendagen is de uitgelezen kans om op plaatsen te komen waar je anders nooit komt. Ook krijg je de kans om meer te weten te komen over de Rotterdamse haven en de bedrijven in en om de haven. Bedrijven die eigenlijk nooit toegankelijk zijn voor bezoekers openen nu hun poorten. Plekken waar je anders (nooit) mag komen zijn via de excursies tijdens de Wereldhavendagen toegankelijk. Voor deelname aan de excursies tijdens de Wereldhavendagen is een toegangsbewijs verplicht. Je tickets boek je online via deze website vanaf 24 augustus om 10:00 uur. Tijdens het evenement bevindt het informatiepunt & de excursieverkoopbalie zich op Katendrecht, bij de ss Rotterdam, gelegen aan de 3 e Katendrechtsehoofd. Tevens staan er op de Wilhelminapier, ter hoogte van de Rijhavenbrug & aan de Willemskade t.h.v. de Spido een last minute balie. Hier kan je terecht voor de laatste excursietickets. Natuur in de haven Ervaar de rijke havennatuur en wandel onder leiding van een gids over de Landtong Rozenburg. Hier groeien wilde planten en wemelt het van de insecten, Schotse Hooglanders en andere dieren. WNF en ARK Natuurontwikkeling werken hier samen met Havenbedrijf en Rijkswaterstaat om het Rotterdamse groen te doen bloeien en behouden. Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com [Foto Natuur in de haven] Beleef de haven vanaf de elektrische fiets (en het water) Beleef de haven vanaf de elektrische fiets (en het water) Pierenwaaien door de oude stadshavens. Voor deze tocht krijg je op de Wilhelminapier een elektrische leenfiets. Laat je onderweg inspireren door verhalen van de gids en door mooie havengezichten. De route eindigt op het RDM-terrein. Vanaf daar brengt de Waterbus je over water terug naar het startpunt. Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

Transcript of file · Web viewExcursie 2015

Page 1: file · Web viewExcursie 2015

Excursie 2015

Een excursie tijdens de Wereldhavendagen is de uitgelezen kans om op plaatsen te komen waar je anders nooit komt. Ook krijg je de kans om meer te weten te komen over de Rotterdamse haven en de bedrijven in en om de haven. Bedrijven die eigenlijk nooit toegankelijk zijn voor bezoekers openen nu hun poorten. Plekken waar je anders (nooit) mag komen zijn via de excursies tijdens de Wereldhavendagen toegankelijk.

Voor deelname aan de excursies tijdens de Wereldhavendagen is een toegangsbewijs verplicht.Je tickets boek je online via deze website vanaf 24 augustus om 10:00 uur. Tijdens het evenement bevindt het informatiepunt & de excursieverkoopbalie zich op Katendrecht, bij de ss Rotterdam, gelegen aan de 3e Katendrechtsehoofd.Tevens staan er op de Wilhelminapier, ter hoogte van de Rijhavenbrug & aan de Willemskade t.h.v. de Spido een last minute balie. Hier kan je terecht voor de laatste excursietickets.

Natuur in de haven

Ervaar de rijke havennatuur en wandel onder leiding van een gids over de Landtong Rozenburg. Hier groeien wilde planten en wemelt het van de insecten, Schotse Hooglanders en andere dieren. WNF en ARK Natuurontwikkeling werken hier samen met Havenbedrijf en Rijkswaterstaat om het Rotterdamse groen te doen bloeien en behouden.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Natuur in de haven]

Beleef de haven vanaf de elektrische fiets (en het water)

Beleef de haven vanaf de elektrische fiets (en het water)Pierenwaaien door de oude stadshavens. Voor deze tocht krijg je op de Wilhelminapier een elektrische leenfiets. Laat je onderweg inspireren door verhalen van de gids en door mooie havengezichten. De route eindigt op het RDM-terrein. Vanaf daar brengt de Waterbus je over water terug naar het startpunt.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Fiets]

Fietsen op de Landtong, met al je zintuigen op scherp

Fietsen op de Landtong, met al je zintuigen op scherpZet je schrap tijdens deze zintuiglijke fietstocht op de Landtong Rozenburg. Voel de wind, zie de haven, ruik de zilte zeelucht, hoor het stapelen van de containers op de Maasvlakte en de krijsende meeuwen. De gids vertelt over de vogels, de Schotse Hooglanders die er vrij rondlopen en de grazende Konikpaarden.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

Page 2: file · Web viewExcursie 2015

[Foto Landtong]

Fietsen naar het jongste stuk Nederland

Pak de (elektrische) fiets in combinatie met de ferry en trap via de Landtong Rozenburg naar het nieuwste havengebied van Rotterdam: Maasvlakte 2, met o.a. een bezoek aan Futureland. Een tocht van zo’n 35 km met gids langs natuur, grote schepen, industrie en wijde horizons.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Jongste stuk NL]

Vaar mee op de ‘’Nieuwe Maze’’

Een unieke kans om mee te varen: op het moderne representatievaartuig van het Havenbedrijf Rotterdam worden nationale en internationale gasten en hoogwaardigheidsbekleders ontvangen en rondgevaren door de Rotterdamse haven. Deze duurzame catamaran vaart op laagzwavelige brandstof en heeft al ruim 3000 reizen gemaakt.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Nieuwe Maze]

Joris Lutz’ Havenverhalen op hoog niveau

Laat verteller Joris Lutz je meenemen op reis door de haven van Rotterdam. Luister naar de interessante en kleurrijke verhalen en geniet vanuit het World Port Center (het hoofdkantoor van het Havenbedrijf) van een uniek uitzicht op de haven.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Joris Lutz]

Joris Lutz’ Havenverhalen op hoog niveau (speciale gezinsversie)

Laat verteller Joris Lutz je meenemen op reis door de haven van Rotterdam. Luister naar de interessante en kleurrijke verhalen en geniet vanuit het World Port Center (het hoofdkantoor van het Havenbedrijf) van een uniek uitzicht op de haven.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Joris Lutz]

Sjoerd Dool, 07-08-15,
Afbeelding niet Goed?!
Page 3: file · Web viewExcursie 2015

Neem een kijkje op de bodem van de Nieuwe Maas

Neem een kijkje op de bodem van de Nieuwe MaasDagelijks worden de vaarwegen en havenbekkens gebaggerd om de haven toegankelijk te houden voor de grootste schepen ter wereld. Peilvaartuigen van het Havenbedrijf Rotterdam meten de dieptes in de haven met de modernste apparatuur. Vaar mee met de ‘Surveyor’ en kijk met eigen ogen op de bodem van de Nieuwe Maas.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto HBR]

Haven Coordinatie Centrum houdt een oogje in het zeil

Haven Coördinatie Centrum houdt een oogje in het zeilBezoek het Haven Coördinatie Centrum in het World Port Center op de Wilhelminakade.Medewerkers van het Havenbedrijf Rotterdam coördineren hier het scheepvaartverkeer in de haven. Met geavanceerde technologie zien ze real-time de schepen in de haven en bewaken zij de veiligheid en bereikbaarheid van de haven.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Haven Coördinatie Centrum]

Bezoek de hypermoderne Verkeerscentrale Rotterdam

Bezoek de hypermoderne Verkeerscentrale RotterdamRotterdam is de drukste haven ter wereld. De Verkeerscentrale Rotterdam in de Botlek is een mooi staaltje high-tech. Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe de verkeersbegeleiders van het Havenbedrijf het scheepvaartverkeer in goede banen leiden en de bereikbaarheid en veiligheid van de haven bewaken.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Verkeerscentrale]

Rotterdamse Bijnamen Wandeltour

Wandel mee door Rotterdam en ontdek de stad aan de hand van de vele bijnamen die Rotterdammers verzinnen voor de gebouwen, bruggen, kunstwerken enz. Schrijver en stadsgids Herco Kruik verzamelde er al zo'n 1500 (!) en je hoort de leukste en smeuigste. 'De Koopgoot' ken je waarschijnlijk wel, maar ken je; De Sambaltoren' ook? Of 'Het Remblok'? Maar natuurlijk hoor je ook vele Rotterdamse wetenswaardigheden en anekdotes, dus ga mee op deze oer-Rotterdamse tour.

http://www.scheurmailrotterdam.nl Scheurmail Rotterdam

Tag: Cultuur [foto Wist u dat ]

Page 4: file · Web viewExcursie 2015
Page 5: file · Web viewExcursie 2015

Stap in de wereld van Keppel Verolme

Op de Keppel Verolme werf gelegen in het Botlekgebied, worden offshore platformen en zeeschepen onderhouden. Onder andere het cruiseschip Oasis of the Seas is hier vorig jaar voor onderhoud in het grote droogdok geweest. Dit jaar zijn er enorme boorplatformen te bewonderen.

Het bedrijf hanteert strenge veiligheidsregels. De deelnemers aan deze excursie worden verzocht om stevig schoeisel en kleding die de benen bedekken te dragen. Bij aankomst op de werf verstrekt Keppel Verolme een veiligheidshelm en bril in bruikleen. De excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Minimum leeftijd: 16 jaarFotograferen/filmen niet toegestaan

http://www.keppelverolme.nlKeppel Verolme

Tag: Scheepsbouw [foto Keppel Verolme ]

Rondvaart met De Majesteit

Stap aan boord van Europa’s grootste nog varende stoomschip (anno 1926) en beleef de Rotterdamse haven op zijn mooist! Geniet van het mooie uitzicht op de demonstraties en de nostalgische sfeer aan boord. Een unieke kans om de authentieke stoommachine 750 pk en de draaiende raderen van dichtbij te bekijken! Drankjes en snacks zijn aan boord tegen betaling verkrijgbaar.

http://www.raderstoomboot.nl

Raderstoomboot De Majesteit

Tag: Zeil- & Boottochten [foto Radarstoomboot de Majesteit ]

Toen wij van Rotterdam vertrokken

Vaar tijdens de Wereldhavendagen mee met Maas. Maas theater en dans begint het nieuwe seizoen met Toen wij van Rotterdam vertrokken. Deze unieke productie is te zien tijdens de Wereldhavendagen. Je stapt op een boot en -met Delfshaven als decor- ontmoet je al varend vijf mensen uit de Rotterdamse haven. Op de kades zie je hen op een beslissende dag in hun leven. Hoe verder je vaart hoe meer hun levens met elkaar verknoopt lijken te raken. Allemaal proberen ze er het beste van te maken. Ben je in staat om je leven te sturen? Of heb je het niet zelf in de hand? Toen wij van Rotterdam vertrokken gaat over de maakbaarheid van de toekomst en de kracht van het lot. In de haven ligt de toekomst aan je voeten en jij kan ervan maken wat je wilt. Of toch niet?Toen wij van Rotterdam vertrokken begint en eindigt in het Maaspodium en duurt in totaal twee uur. Voor of na de voorstelling geniet je voor slechts €10 van het speciale Maasmenu. Bekijk MAAStd.nl voor de meest actuele informatie.

Maas theater en dans

http://www.maastd.nl/twvrv

Tag: Cultuur[Foto Maastheater]

Regine Hart, 14-07-15,
Hierbij laten staan?
Page 6: file · Web viewExcursie 2015

Kijkje achter de schermen

Altijd al eens een kijkje achter de schermen van een theater willen nemen?Tijdens de Wereldhavendagen organiseren wij korte rondleidingen door het nieuwe Luxor Theater. Via de artiesteningang komt u binnen en leiden wij u rond. U ziet het toneel van een andere kant en komt u in het ondertoneel, de kleedkamers en de artiestenfoyer.

http://www.luxortheater.nl

Tag: Cultuur[foto Luxor]

Droomuitzicht, rondleiding in De Rotterdam met 360°-uitzicht vanaf de 40ste!

Tijdens de Wereldhavendagen biedt De Rotterdam Tours een bijzondere rondleiding door De Rotterdam, de ‘verticale stad’ van architect Rem Koolhaas. In 1 uur gaat u van de begane grond naar 150 meter hoogte en legt u 1 kilometer af. De vakkundige gids vertelt u álles over de bouw, de architectuur en het gebruik van De Rotterdam. Neem de roltrappen in het Atrium tot vlak onder het glazen dak, betreed de lobby van de kantoortoren, bekijk de bijzondere inrichting van top restaurant HMB in de plint van het gebouw. Bij beschikbaarheid bezoeken we de unieke oaseverdieping van de gemeentetoren. Het letterlijke hoogtepunt van de tour is het 360 graden uitzicht op de 40ste verdieping van Toren Oost. Kijk uit over het héle Wereldhavendagen terrein, de Rijnhaven, Erasmusbrug en natuurlijk de Maas! Alleen dit is al een reden om een kijkje te nemen in dit spectaculaire gebouw. Na de tour ! ontvangt u een leuk aandenken aan uw bezoek.

http://www.derotterdamtours.nl

De Rotterdam Tours

Tag: Cultuur[foto De Rotterdam Tours]

Écht achter de schermen foodwalhalla Markthal - rondleiding inclusief appartement in Markthal.

Tijdens de Wereldhavendagen biedt De Rotterdam Tours een bijzondere rondleiding in Markthal. Een deskundige gids leidt u rond in, om en door het ‘foodwalhalla’ met het prachtige kunstwerk. Wilt u zich voorstellen hoe het is om wakker te worden ín de kunstboog? Dat kan! We hebben exclusief toegang tot een bewoond appartement. Bovendien krijgt u een bijzonder kijkje achter de schermen, bijvoorbeeld in het ondergrondse logistieke (koel)centrum. We maken uw bezoek nóg leuker met een meet&taste bij een ondernemer op de markvloer. Deze vertelt u graag hoe het is om te werken in Markthal en laat u natuurlijk een hapje proeven van de heerlijke producten die vanuit alle werelddelen zijn aangevoerd via onze haven. Bekijk de Tijdtrap met de archeologische vondsten die gedaan zijn tijdens de bouw. Want juist op déze plek ligt de oorsprong van Rotterdam en vormde de Oudehaven de aanzet! tot de huidige Word Port. Kom kijken in Markthal, maar bovenal: proef, ruik en vóel de Markhal!

http://www.derotterdamtours.nl

De Rotterdam Tours

Tag: Cultuur[foto De Rotterdam Tours Markthal]

Page 7: file · Web viewExcursie 2015

De Rotterdamse Douane in praktijk

Met deze excursie brengt u een bezoek aan het douanekantoor op de Maasvlakte, bekend om zijn vaste containerscan. U kunt ook de speurhonden aan het werk zien en kennis maken met het Douane duikteam. De Douane laat u kennismaken met geavanceerde nucleaire detectiemiddelen en toont u diverse smokkelmethodes. U krijgt een indruk van moderne technologie en de rol van de Douane in de toekomst. Een toekomst van nog sneller goederenverkeer en toch gerichte controles op goederen.

http://www.douane.nlDouane Nederland

Tag: Veiligheid [foto Douane]

De grootste kolenlosser ter wereld

De grootste kolenlosser ter wereld

Overslag van ertsen en kolen voor Thyssen Krupp en Hüttenwerke Krupp Mannesmann (producenten van hoogwaardig staal). Als bezoeker kun je een rondrit, bedrijfsfilm, versnapering en een quiz met leuke prijsjes verwachten.

http://www.eecv.nlErtsoverslagbedrijf Europoort c.v. (EECV)

Tag: Op- en overslag [foto EECV]

Damen Shiprepair Van Brink Rotterdam houdt schepen in de vaart

Benieuwd wat er in Pernis aan scheepsreparatiewerkzaamheden plaatsvindt? Volg de rondleiding tijdens de Wereldhavendagen over de werf langs de verschillende kranen, productiehallen en dokken.

http://www.damenshiprepair.com/van-brink/Damen Shiprepair Van Brink Rotterdam B.V.

Tag: Scheepsbouw[foto Damen Shiprepair Van Brink Rotterdam]

Ontdek de wereld van de scheepsreparatie

Zien hoe wij schepen repareren? Volg een rondleiding over ons werfterrein in Schiedam. Kom meer te weten over het onderhouden, repareren en ombouwen van schepen.

http://www.damenshiprepair.com/rotterdam-schiedam/Damen Shiprepair Rotterdam B.V.

Tag: Scheepsbouw [foto Damen Shiprepair Rotterdam B.V.]

Regine Hart, 14-07-15,
Vragen of de titel van vorig jaar gebruikt mag worden
Page 8: file · Web viewExcursie 2015

Wereldhavendagen Minicruise P&O Ferries

Vaar mee met de dagcruise van P&O Ferries tijdens de Wereldhavendagen. Stap op 5 of 6 september aan boord voor een unieke dagtocht van Europoort naar de Erasmusbrug in het centrum van Rotterdam. Tijdens de cruise is er aan boord en op het dek zoveel te zien en te doen, je verveelt je geen moment! Aan boord zijn er veel voorzieningen en is er voor ieder wat wils. Doe inkopen in de shops, ga uitgebreid lunchen in één van de restaurants en geniet van live muziek als extra toegift op een toch al mooie dagtocht. Wil je binnenkijken in de hutten? Ook dat kan! Een aantal van onze hutten zijn speciaal opengesteld voor bezichtiging.

http://www.poferries.com/nl/rotterdam-hull/minicruise P&O Ferries

Tag: Zeil- & Boottochten [foto P&O Ferries

Een kijkje achter de schermen bij Meneba

Meneba - Traditie sinds 1915

Neem een kijkje in de indrukwekkende fabriek van Meneba die dit jaar 100 jaar bestaat. Wat komt er allemaal kijken om van tarwe bloem- en meelproducten te maken. Naast een rondleiding door de fabriek, die op dat moment operationeel is, ziet u in de proefbakkerij de bereiding van brood.

Omdat onze fabriek veel trappen bevat is de excursie niet toegankelijk voor mensen slecht ter been. Daarnaast is het voor mensen met een enzym-allergie of glutenintolerantie ook sterk af te raden.

Gezien het bedrijfsbeleid mogen er binnen Meneba geen foto- en filmopnames gemaakt worden en mogen tassen en rugzakken niet meegenomen worden in de productieruimten.

http://www.meneba.comMeneba BV

Tag: Voedsel[foto Meneba .]

Bezoek Dokhaven: een unieke zuivering onder de grond!

Bezoek Dokhaven: een unieke zuivering onder de grond!

Bezoek de enige ondergrondse rioolwaterzuivering van Nederland in hartje Rotterdam. Op een oppervlakte van 10 voetbalvelden zuivert Dokhaven het afvalwater van een half miljoen inwoners.

Excursie per bus

http://www.wshd.nl waterschap Hollandse Delta

Tag: Waterschap[foto WHSD]

Page 9: file · Web viewExcursie 2015

Een uniek kijkje achter de schermen bij het Laboratorium van Intertek!

Rotterdam staat in het eerste weekend van september weer volledig in het teken van de Wereldhavendagen. Talloze bedrijven doen dit jaar weer hun uiterste best om de haven van Rotterdam neer te zetten als een van de mooiste en grootste havens ter wereld. En daar willen wij als Intertek natuurlijk graag ons steentje aan bijdragen!

Intertek levert inspectie- en laboratoriumdiensten aan een groot scala aan producenten, bedrijven en overheden. Tijdens de Wereldhavendagen bieden wij in ons laboratorium in Hoogvliet een uniek kijkje achter de schermen. Wij vertellen graag alles over onze organisatie, onze rol in de haven, hoe we zijn ontstaan en hoe we de toekomst tegemoet kijken.

Vanzelfsprekend krijgt je ook een uitgebreide rondleiding over ons “state-of-the-art” laboratorium! Mis deze unieke kans niet!

http://www.intertek.nl Intertek

Tag: Chemie[foto Intertek]

Kom kijken op het olie-opslagterrein van TEAM Terminal

Maak kennis met de eerste stap op weg naar de producten van de chemische en petrochemische industrie. De aanvoer van ruwe aardolie. Dit gebeurt met mammoettankers waarna op TEAM de olie wordt opgeslagen in reusachtige tanks. U ziet op TEAM alle facetten van deze operatie en natuurlijk het hart van de terminal: de controle kamer.

http://www.team-terminal.nlTEAM Terminal B.V.

Tag: op-/ overslag[foto TEAM Terminal]

De grootste containerterminal van Europa

Al vanaf het eerste containerschip dat Europa bezocht is ECT het gezichtsbepalende containeroverslagbedrijf van de Rotterdamse haven. Een bezoek aan de ECT Delta Terminal is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Enorme containerschepen die wel 20.000 containers kunnen vervoeren, liggen hier aan de kades. De schepen worden geladen en gelost met modernste technieken en automatisch gestuurde voertuigen.

www.ect.nlECT Delta Terminal

Tag: op-/ overslag[foto ECT Delta Terminal ]

State of the art containerafhandeling

De Euromax Terminal Rotterdam bevindt zich op de Maasvlakte, met de havenmond van Rotterdam direct om de hoek. Vanaf de Noordzee liggen de containerschepen in een mum van tijd bij de Euromax Terminal voor de kant. De afhandeling van de containerschepen gebeurt met de allergrootste kadekranen. De eigen spoorterminal met 6 sporen en een apart omloopspoor maakt de Euromax Terminal Rotterdam het begin- en eindpunt van de Betuweroute.

www.ect.nl

Page 10: file · Web viewExcursie 2015

ECT Euromax Terminal Rotterdam

Tag: op-/ overslag[foto ECT Euromax Terminal]

Containers by night

In het donker ervaart u hoe de ECT Delta Terminal 24 uur per dag in beweging is. Na de sfeervolle rondrit over de ECT Delta Terminal brengt de gids u naar een aantal specifieke havenlocaties die in de schemering een zeer bijzondere dimensie krijgen. Raffinaderijen worden sprookjeskastelen. Op veler verzoek!

www.ect.nlECT Delta Terminal

Tag: op-/ overslag[foto ECT Delta Terminal By Night]

Bezoek de toekomst in FutureLand en vaar door Maasvlakte 2

Ga op expeditie naar het nieuwste en modernste havengebied van Rotterdam! In informatiecentrum FutureLand neem je zelf een kijkje in de toekomst. De aansluitende rondvaart laat je kolossale kademuren en torenhoge containerkranen zien. Vaar langs de duurzaamste en efficiëntste terminals die sinds dit jaar operationeel zijn.

www.futureland.nlHavenbedrijf Rotterdam

Tag: [foto FutureLand]

Page 11: file · Web viewExcursie 2015

Bezoek de toekomst in FutureLand en vaar door Maasvlakte 1 & 2 (Containertour)

Ga op expeditie naar het nieuwste en modernste havengebied van Rotterdam! In informatiecentrum FutureLand neem je zelf een kijkje in de toekomst. De aansluitende rondvaart laat je de kolossale kademuren en torenhoge containerkranen zien van de duurzaamste en efficiëntste terminals op Maasvlakte 2. Ook vaar je naar de bedrijvige terminals op Maasvlakte 1. Ontdek de overeenkomsten en verschillen!

www.futureland.nlHavenbedrijf Rotterdam

Tag: [foto FutureLand]

Bezoek de toekomst in FutureLand en ga op excursie naar kunstwerk de ‘Zandwacht’

Ga op expeditie naar het nieuwste en modernste havengebied van Rotterdam! In informatiecentrum FutureLand neem je zelf een kijkje in de toekomst. De aansluitende excursie toont je de ‘Zandwacht’. Dit indrukwekkende kunstwerk meet 20 bij 40 meter en is 12 meter hoog. Kunstenaar Ruud Reutelingsperger van kunstenaarscollectief Observatorium onthult de ideeën achter dit beeldbepalende object dat verbeeldt hoe duinen hun vorm krijgen door opstuivend zand dat neerdaalt in de luwte.

www. futureland.nl Havenbedrijf Rotterdam

Tag: [foto FutureLand Zandwacht]

Ontspannende middagtocht door de haven

Ook zeilschip Eendracht zal niet ontbreken in haar thuishaven. Stap aan boord van dit 60 meter lange zeilschip en laat u meevoeren in al het spektakel van deze droom haven. Aan boord krijgt u een rondleiding door een van de ervaren bemanningsleden. De kok laat u genieten van een heerlijke soep en een belegd broodje.

Inbegrepen: Soep en een belegd broodje, koffie, thee.

Op dit arrangement zijn de Algemene Voorwaarden Eendracht van toepassing. Tijdens deze tocht wordt er niet gezeild.

http://www.eendracht.nlZeilschip Eendracht

Tag: Zeil- & Boottochten [foto Zeilschip Eendracht]

Ontspannende ochtendtocht door de haven

Ook zeilschip Eendracht zal niet ontbreken in haar thuishaven. Stap aan boord van dit 60 meter lange zeilschip en laat u meevoeren in al het spektakel van deze droom haven. Aan boord krijgt u een rondleiding door een van de ervaren bemanningsleden. De kok laat u genieten van een heerlijke soep en een belegd broodje.

Inbegrepen: Soep en een belegd broodje, koffie, thee.

Op dit arrangement zijn de Algemene Voorwaarden Eendracht van toepassing. Tijdens deze tocht wordt er niet gezeild.

http://www.eendracht.nlZeilschip Eendracht

Tag: Zeil- & Boottochten [foto Zeilschip Eendracht]

Sjoerd Dool, 24-07-15,
Dezelfde tekst als middag tocht! Combineren?
Page 12: file · Web viewExcursie 2015

Harbour Dream Tour

Beleef de ‘droomhaven’ eerste rang!

De Rotterdamse haven is er één waar andere steden alleen maar van kunnen dromen. Op zaterdag 5 september, tijdens de Wereldhavendagen, kunt u midden in deze droom ontwaken tijdens de ‘Harbour Dream Tour’. Geniet aan boord van één van onze luxe schepen van een ontspannen rondvaart, een heerlijk walkin’ diner, live-entertainment en uiteraard een ‘eerste rang’ uitzicht op de spectaculaire avondshow op de Maas.Na de vaartocht meren wij weer aan naast de Erasmusbrug waar wij vervolgens transformeren in een ‘drijvende tribune’ vanwaar u eerste rang kunt genieten van de schepenparade en geheel traditiegetrouw, de spectaculaire vuurwerkshow ter afsluiting.

Programma:Inscheping vanaf 18.00 uur Afvaart om 18.30 uurTerugkomst om 20.00 uur Aansluitend drijvende tribune tot ca. 23.00 uur.

Tarieven:Volwassenen € 57,50 p.p., kinderen ( 4 t/m 11 jaar) € 35,50 p.p.Inclusief een welkomstcocktail, diverse gerechtjes en live entertainment.

http://spido.nl/nl/wereldhavendagen-harbour-dream-tourRederij SpidoKoTag: Zeil- & Boottochten[foto Harbour Dream Tour]

Sjoerd Dool, 24-07-15,
Tijden, Tarieven?Foto is van de vuurwerkshow!
Page 13: file · Web viewExcursie 2015

Droomtribune

Zit straks eerste rang bij de schepenparade en het vuurwerk!

Ondanks dat we niet gaan varen kan het toch heel zinvol zijn om ’s avonds tijdens de Wereldhavendagen in te schepen bij Spido. Op zaterdag 5 september, transformeert Spido één van haar schepen in een ‘drijvende tribune’. Daar kunt u eerste rang genieten van de schepenparade en aansluitend de spectaculaire vuurwerkshow bij de Erasmusbrug.De avond begint gelijk goed bij binnenkomst met een heerlijke ‘dromencocktail’.Onder het genot van een lekker hapje geniet u van het spectaculaire uitzicht op de Maas met de prachtig verlichte skyline van Rotterdam.

Programma: Inloop vanaf 20.00 uur.Schepenparade om 21.00 uurVuurwerkshow om ca. 22.30 uurEinde avond om 23.00 uur.

Tarief€ 12,50 p.p.Inclusief een welkomstcocktail en bittergarnituur.Inclusief een welkomstcocktail, diverse gerechtjes en live entertainment.

http://spido.nl/nl/wereldhavendagen-droomtribuneRederij Spido

Tag: Zeil- & Boottochten[foto Droomtribune]

De Viool Monologen

De Viool Monologen

Opera op de Fighter 4 / 5 / 6 september Wereldhavendagen

Wat doe je als je een viool vindt in een afvalcontainer? Voor een echte violist is dat een doodzonde: alsof je een kind bij het vuilnis zet.

Vocaliste Annelies Prins was geschokt toen zij een viool bij het vuilnis ontdekte. Zij deed een oproep in een dagblad om vooral je instrument niet weg te gooien, maar naar haar te brengen. Binnen een week had zij meer dan veertig violen! Veertig instrumenten met elk een eigen verhaal, soms nog indringender dan een mensenleven. De belevenissen van de violen werden De Viool Monologen.

Annelies Prins en Waldin Roes vertellen de ontroerende verhalen van de afgedankte violen. Niet alleen zingen zij prachtig belcanto, ze spelen ook allebei viool. Het publiek maakt een tocht langs De Viool Monologen in verschillende ruimtes van Rivierpodium Fighter. De opera is daarom helaas niet geschikt voor mindervalide of mensen die slecht ter been zijn.

http://www.intorno.nlIntorno

Tag: Cultuur[foto Intorno]

Sjoerd Dool, 24-07-15,
Relevant?
Sjoerd Dool, 24-07-15,
Tijden, Tarieven?
Page 14: file · Web viewExcursie 2015

Excursie 50 jaar raffinaderij

Op 25 september bestaat onze raffinaderij 50 jaar. Ook tijdens de excursie van de Wereldhavendagen zullen we hier aandacht aan besteden. De bezoekers worden ontvangen en krijgen een presentatie over de raffinaderij. O.a. processen en producten zullen aan de orde komen. Daarna krijgen de bezoekers een rondleiding per bus over de raffinaderij.

Kuwait Petroleum Europoort B.V.http://www.Q8KPE.nl

[Foto Q8]

Picknick onder zeil: Rivierzeilen met de ‘Helena’

Stevenaak ‘Helena’ uit 1875, is het oudste ijzeren zeilende binnenvaartschip van Nederland. Zin om mee te zeilen op dit museale schip? Stap aan boord en geniet van een heerlijke picknick onder zeil.

Datum: Zondag 6 september 2015 Tijd: 09:30, 13:00, 16:00 uurDuur: 2,5 uurKosten: € 30,- volwassene / € 15,- kinderen inclusief koffie, thee en picknick

Rijnrederij ‘Helena’http://www.rivierzeilen.nl

[Foto Rederij Helena]

Vaar mee met stevenaak ‘Helena’ tijdens het vuurwerk van de Wereldhavendagen

Zoals elk jaar vindt op de zaterdagavond van de wereldhavendagen een spetterende avondshow plaats. Natuurlijk wordt de show afgesloten met een spectaculair vuurwerk. En u kunt dit van dichtbij meemaken door mee te varen aan boord van stevenaak ‘Helena’. U kunt zo optimaal genieten van deze bijzondere avond.

Datum: zaterdag 5 september 2015 Tijd: 19:30-23:30 uur Op-en afstap: Veerhaven, Rotterdam Prijs: € 45,- per persoon inclusief ontvangst drankje en hapjes gedurende de avond.

Rijnrederij ‘Helena’http://www.rivierzeilen.nl

[Foto Rederij Helena]

Sjoerd Dool, 27-07-15,
Tijden en prijzen vermelden ?
Page 15: file · Web viewExcursie 2015

Met de Havendienst 2 op verkenning door Rotterdam

De Havendienst 2 voer ooit voor het Havenbedrijf Rotterdam. Monster nu aan bij het Maritiem Museum aan de Leuvehaven en maak een vaartocht op deze stoere havendienstboot, gevolgd door een wandeling langs de historische binnenhavens van Rotterdam. U bezoekt scheepshelling Koningspoort, het Witte Huis en Hasselteraak ‘Annigje’ aan de Leuvehaven.

Maritiem Museumwww.maritiemmuseum.nl

Tag:[Foto]

Stoomvaarten

Laat je door een ervaren havenbonk meevoeren over de Nieuwe Maas op een historische stoomsleper, een van de oude werkpaarden uit de Rotterdamse haven. Klim aan boord bij de stoomslepers van het Maritiem Museum en beleef de moderne wereldhaven in historische stijl! Maritiem Museum

Maritiem Museumwww.maritiemmuseum.nl

Tag:[Foto Maritiem Museum Stoomvaarten]

Bekijk hoe duurzame energie ‘groeit’.

Abengoa is producent van duurzame energie. Er wordt niets verspild. Hier wordt bio-ethanol gemaakt op basis van mais. De ethanol gaat naar raffinaderijen, die het mengen met benzine, zoals Euro95, waardoor uw auto minder schadelijke stoffen uitstoot. De resterende mais wordt gedroogd en verkocht als veevoeder. De bij het productieproces vrijkomende CO2 gaat naar de tuinbouw in het Westland. De opgewekte energie wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet, genoeg om Maassluis, Brielle en een deel van Rotterdam van elektriciteit te voorzien. Leuk om te zien!

Abengoawww.abengoa.com

Tag:[Foto Abengoa]

Sjoerd Dool, 28-07-15,
Geen Foto!
Page 16: file · Web viewExcursie 2015

Deel twee (v.a. 31-07)Bekijk 160.000 km pijpleiding

Shell Pernis is één van de grootste raffinage- en petrochemische complexen van Europa! Behalve 160.000 kom pijpleiding vindt u hier ook 80 km wegennet. 9 km waterfront en 60 verschillende fabrieken. Dit moet u tenminste één keer in uw leven gezien hebben.

Shell Perniswww.shell.nl/pernis

[Foto Shell 2013]

Imposante olietankers en reusachtige opslagtanks

Bij Maatschap Europoort Terminal meren imposante olietankers aan voor het lossen van hun lading. De ruwe olie wordt opgeslagen in reusachtige tanks en vervolgens doorgevoerd naar de raffinaderijen in België, Duitsland en de Botlek en Europoort. Laat u tijdens deze excursie imponeren door de grootsheid van deze terminal.

Maatschap Europoort Terminalwww.met.nl

[Foto MET]

DB Schenker Harbour Express

Vanaf Rotterdam CS met een echte stoomtrein op het goederenspoor dwars door de haven naar het de Maasvlakte. Eens per jaar krijgt u deze unieke kans. U vervolgt de tour per bus langs alle havengiganten met als eindbestemming het EIC. De terugweg zal zich per schip vervolgen over de Nieuwe Waterweg naar het centrum (ook in omgekeerde richting mogelijk).

Stoom Stichting Nederland/ DB Schenkerwww.stoomstichtingnederland.nl www.rail.dbschenker.nl

[Foto DB Schenker]

DB Schenker Midnight Express – Maasvlakte2

In het donker met de DB Schenker Midnight Express de Rotterdamse haven in. In de trein naar het uiterste puntje van Maasvlakte2 vertelt een gids u alles over de havengiganten, de trein keert op de Euromax Terminal en op de terugweg per stoomtrein verandert de haven in een wonderlijk verlichte wereld. Deze kans krijgt u maar één keer per jaar.

Stoom Stichting NederlandDB Schenkerwww.stoomstichtingnederland.nl www.rail.dbschenker.nl

[Foto - Midnight Express]

Page 17: file · Web viewExcursie 2015

APM Terminals

Praten over een containerterminal is leuk maar nog leuker is om te zien hoe het daar in het echt aan toe gaat. Schrijf je in voor de excursie naar de meeste productieve terminal van Europa en naar de meest moderne terminal van de wereld: APM Terminals Rotterdam op Maasvlakte 1 en APM Terminals MVII op Maasvlakte 2. Ervaar zelf de overeenkomsten en de verschillen van beide terminals op één dag. Meld je nu aan voor de dagexcursie.

APM Terminalswww.apmterminals.com

[Foto APM Maasvlakte]

APM Terminals (avondexcursie)

De zon gaat onder, het werk gaat door. Bezoek het hart van de haven. Van nu én van de toekomst. Meld je aan voor de avondexcursie langs APM Terminals Rotterdam, de meest productieve terminal van Europa en APM Terminals Maasvlakte II, de meest moderne terminal van de wereld.

APM Terminalswww.apmterminals.com

[Foto APM]

Gate Terminal de eerste LNG-importterminal in Nederland!

Gate terminal B.V. Gate terminal is operationeel sinds september 2011. Gasunie en Vopak zijn de initiatiefnemers en partners in de terminal. Het geïmporteerde LNG wordt gelost bij de terminal, opgeslagen en verdampt tot aardgas voordat het wordt geleverd aan het distributienetwerk voor de Europese markten. De terminal heeft een initiële doorvoercapaciteit van 12 miljard kubieke meter per jaar (bcma) die in de toekomst zal worden uitgebreid tot 16 bcma. Gate terminal heeft daarnaast ook diensten voor terugladen geïntroduceerd voor een breed scala aan LNG-schepen. In januari 2014 is Gate begonnen met het laden van LNG-tankwagens en -containers, met een totale capaciteit van 5000 vrachtwagens, om de marktontwikkelingen op het gebied van break bulk verder te ondersteunen.

Droom met ons mee tijdens een presentatie en een bezoek aan de terminal.

Gate terminal B.V.http://www.gateterminal.com

[Foto Gate Terminal]

Page 18: file · Web viewExcursie 2015

Rondleiding fruit terminal

Rotterdam Fruit Wharf is de fruitterminal in de haven Port of Rotterdam en gedurende een rondleiding wordt er inzicht gegeven wat er allemaal komt kijken bij de invoer van fruit aangevoerd in grote koelschepen en of koelcontainers voor de EU.

Rotterdam Fruit Wharf BVhttp://www.sea-invest.com

[Foto Rotterdam Fruit Wharf]

Chemie slaapverwekkend?!

Rotterdam een droomhaven! Zeker weten. Huntsman maakt midden in Botlek-Rotterdam de grondstoffen voor matrassen! Maar ook voor substraat waar in de Hollandse kassen uw komkommers en tomaten op groeien! En zo zijn er nog 170 toepassingen die uit de stof polyurethaan gemaakt worden. Poly....wat? Medewerkers van Huntsman Rotterdam leggen uit wat chemie is. Hoe door chemische reacties en processen de meest uiteenlopende producten gemaakt kunnen worden. Kom proefslapen bij Huntsman en voel de chemie!

Huntsman Rotterdamhttp://www.huntsman.nl

[Foto Huntsman

Modern spoorgoederenvervoer anno 2015

Wil je het spoorgoederenvervoer anno 2015 eens van dichtbij bekijken? Dan is dit je kans! Op de locatie van onderhoudsbedrijf Shunter aan de Blindeweg 17 wordt een parade aan locomotieven en wagons tentoongesteld, waarbij de focus ligt op innovatie, veiligheid en duurzaamheid. Daarnaast krijg je door presentaties en beeldmateriaal inzicht in de historie en het belang van het spoorgoederenvervoer voor de Rotterdamse haven. Tevens wordt een rondleiding aangeboden in de werkplaats van Shunter. Absoluut hoogtepunt van de excursie vormt de mogelijkheid mee te rijden met een locomotief….!!! De excursie biedt niet alleen volwassenen met kinderen, maar vooral ook jongeren een aansprekend programma. Zo is er een informatiemarkt waar diverse spoorbedrijven en opleidingen zich presenteren. Het doel hiervan is om toekomstige logistici en technici te interesseren voor een carrière in de spoorgoederensector.

Heb jij interesse? Zorg dat je erbij bent en meld je bijtijds aan voor de excursie!

Rail Cargo information Netherlandshttp://www.railcargo.nl

In samenwerking met: Firma Shunter Havenbedrijf Rotterdam Nederlandse Vereninging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

[Foto Rail Cargo]

Page 19: file · Web viewExcursie 2015

Met € 10 korting naar Wickie de Musical

Grappige musical voor de hele familie. Na de populaire tekenfilmserie Wickie de Viking uit de jaren zeventig pakt Studio 100 nu uit met Wickie, de musical! De Viking-vrienden uit Flake binden opnieuw de strijd aan met aartsvijand Vreselijke Sven. Sven is het zat om telkens het onderspit te moeten delven bij gevechten met de Vikings van Flake. Hij beraamt een plan om Wickie te ontvoeren om zo losgeld te eisen. Met o.a. Josje Huisman (K3), Simon Zwiers, Jeroen Phaff en Marleen van der Loo!

€ 10 KORTING! Bezoekers van de Wereld Haven Dagen krijgen € 10 korting op zaterdag 5 en zondag 6 september. Normale prijzen € 46,50 (Rang 1+), € 41,50 (Rang 1), € 38,50 (Rang 2), € 35,50 (Rang 3) en € 23,50 (Rang 4). Wickie de Musical Nieuwe Luxor Theater za 5 september - 13.30 en 16.30 uur zo 6 september - 11.00 en 14.00 uur

Nieuwe Luxor Theater’https://www.luxortheater.nl/home/

[Foto Luxor Wickie]

Open schip op de Polaris

Het loodsvaartuig Polaris is een hypermodern schip dat gestationeerd is op het beloodsingspunt op zee. Het loodsvaartuig is daarmee de logistieke spil in het proces van loodsen en beloodsen: op zee vangt zij de registerloodsen op die met een vertrekkend schip naar buiten zijn gekomen, om hen vervolgens met de tender of de jol (die op het loodsvaartuig zelf is gestationeerd) weer naar een binnenkomend schip te brengen.

Voor de Wereldhavendagen komt de Polaris naar Rotterdam. Breng een bezoek aan de Polaris en leer alles van de bemanning over het functioneren van dit hypermoderne schip.

De Polaris is te bezichtigen op zaterdag 5 september van 11:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 15:00 en op zondag 6 september van 10:30 tot 11:30 en van 14:30 tot 15:30. Tickets voor de bezichtiging zijn verkrijgbaar via de Wereldhavendagen.

Loodswezen Rotterdam – Rijnmondwww.loodswezen.nl

[Foto Polaris]

Bezoek de vuilnismannen van de Rotterdamse haven - Bek & Verburg B.V.

Afval is overal, ook aan boord van een zeeschip. Zeeschepen varen soms wekenlang op zee en daardoor komt er ook heel veel afval vrij. Elke dag varen de varende vuilnismannen bij al deze schepen langs om het afval op te halen en te verwerken. Kom langs bij de vuilnismannen van de Rotterdamse haven, stap aan boord van een inzamelschip en verbaas je over welk afval er allemaal van de bodem van de Noordzee wordt gevist. Afval is een product geweest, en tijdens deze excursie zal je zien wat er met dit scheepsafval allemaal weer gedaan kan worden!

Bek & Verburg B.V.http://www.bek-verburg.nl

[Foto Bek & Verburg ]

Sjoerd Dool, 05-08-15,
Data + tijden vermelden?
Page 20: file · Web viewExcursie 2015

RIB-Experience City Tour Rotterdam (15 Min)

15 minuten door de Rotterdamse haven varen. Je vaart in het gebied tussen Hotel New York en de Waalhaven. Onderweg zie je vele highlights van Rotterdam, de Erasmusbrug, Hotel New York, de Euromast, De RDM werf, de SS-Rotterdam en natuurlijk Rotterdams trots "de Rotterdam" van Rem Coolhaas. Heerlijk uitwaaien door het centrum van Rotterdam.

Als je op zoek bent naar een spectaculaire activiteit op de Rotterdamse Maas dan ben je bij RIB-Experience Rotterdam aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat je een onvergetelijke ervaring opdoet tijdens de diverse RIB Tours en jouw bezoek aan Wereld Haven Dagen Rotterdam. Wij beschikken over zeven Rib's met motoren tot wel 600pk. We varen daarmee snelheden van 70 tot 105 kilometer per uur. Wil je liever een wat rustigere toertocht met één van onze ribs maken, dan passen we de snelheid uiteraard aan; het gaat er immers om dat jij een geweldige ervaring hebt. Daarmee is het rib varen of powerboat varen geschikt voor iedereen, van jong tot oud..

RIB-Experience HIGH Speed Harbour Tours!http://www.rib-experience.nl

[Foto RIB 15 min ]

BIG Port Tour (60 min)

Van Rotterdam-centrum tot en met de Botlek. Onderweg zie je alle highlights van Rotterdam, het Witte Huis, de Erasmusbrug, Hotel New York, de Euromast, de SS-Rotterdam en natuurlijk Rotterdams trots "de Rotterdam" van Rem Coolhaas. Eenmaal in het havengebied ziet u indrukwekkende zeeschepen, slepers in actie, de Rotterdamse petrochemische industrie en nog veel meer. U ziet in 1 uur net zoveel als in 3,5 uur met een normale rondvaart en het is nog leuk ook!

Als je op zoek bent naar een spectaculaire activiteit op de Rotterdamse Maas dan ben je bij RIB-Experience Rotterdam aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat je een onvergetelijke ervaring opdoet tijdens de diverse RIB Tours en jouw bezoek aan Wereld Haven Dagen Rotterdam. Wij beschikken over zeven Rib's met motoren tot wel 600pk. We varen daarmee snelheden van 70 tot 105 kilometer per uur. Wil je liever een wat rustigere toertocht met één van onze ribs maken, dan passen we de snelheid uiteraard aan; het gaat er immers om dat jij een geweldige ervaring hebt. Daarmee is het rib varen of powerboat varen geschikt voor iedereen, van jong tot oud..

RIB-Experience HIGH Speed Harbour Tours!http://www.rib-experience.nl

[Foto RIB 60 min ]

Page 21: file · Web viewExcursie 2015

EMO is graag die goede buur!

EMO is de grootste droge bulk terminal voor kolen en ijzererts in Europa. Vanuit de hele wereld wordt dit via EMO verder naar bestemmingen in Nederland of in Europa gebracht. Ons werk is belangrijk voor de productie van staal en energie. Op die manier komt iedereen wel eens met ons in aanraking. Feitelijk zijn we buren en dat brengt - vinden wij - verantwoordelijkheden met zich mee. We willen respectvol omgaan met onze en úw leefomgeving. Wij zijn ons als geen ander bewust van onze rol in de Rotterdamse regio. EMO is daarom graag die goede buur! Hoe? Door ons dag én nacht in te zetten om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Door te luisteren naar u en samen te werken met u als bewoner. Bij EMO willen we graag bewust betrokken zijn bij onze omgeving. Dat doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het sponsoren van activiteiten in onze omgeving. Deelname aan de Wereldhavendagen is daar een goed voorbeeld van! Zelf ervaren? Meld je dan aan voor deze excursie!

EMO B.V.http://www.emo.nl

[Foto EMO NL]

Magical Cruise Experience Jules Verne

Beleef de Wereldhavendagen 2015 aan boord vande Magical Cruise Experience Jules Verne

Op zaterdag 5 september 2015, tijdens de 38ste editie van de veelbesproken Wereldhavendagen inRotterdam, heet de c rew van de Jules Verne u van harte welkom aan boord!Een attractieve vaart tijdends de Wereldhavendagen, heerlijk eten, een swingende DJ en last but not leastop de mooiste pl ek van Rotterdam als grande finale een spetterende vuurwerkshow!U wordt om 19.00 uur aan boord verwacht, waar u wordt ontvangen met een feesteli jke welkomstcocktail.Wanneer de kapitein en de c rew klaar zijn voor de afvaart, vertrekt de Jules Verne voor eenHarbour Adventure tijdens de Wereldhavendagen door de mooiste h avens van de wereld.

Datum: zaterdag 5 september Tijdstip: 19:00 tot 24:00 uur Duur: 5 uurKosten:

Constant in bewegingwww.constantinbeweging.nl[Foto Jules Verne]

Binnenstebuiten met Kyteman (live-interview)

BinnensteBuiten is een interviewserie waarin het publiek de mens achter de muziek leert kennen. In een relaxte setting wordt de artiest geïnterviewd over zijn dromen, inspiraties en muzikale achtergrond. De volgende gast is een vaste gast van Motel Mozaique: Colin Benders ofwel Kyteman. Colin wordt op zaterdag 5 september BinnensteBuiten gekeerd in De Fruitvis, als onderdeel van Fabrique Mozaique. Middels een live-interview leren we het muzikale genie Kyteman beter kennen.

LOCATIE: DE FRUITVISMarconistraat 43Aanvang 17.00 uur Entree 10,00 (inc. servicekosten)

Fabrique Mozaiquehttp://www.fabriquemozaique.nl[Foto Kyte]

Page 22: file · Web viewExcursie 2015

RATS ON RAFTS & SUPPORT (concert)

Bands die graag het gevaar opzoeken kom je vandaag de dag niet vaak meer tegen. Voor het Rotterdamse viertal Rats on Rafts is de rol van onruststoker op het lijf geschreven. De bevlogen post-punk van de Rats roept vergelijkingen op met gevierde stijlgenoten uit Noord-Engeland en bands uit het beruchte punkverleden van Rotterdam, maar kenmerkt zich anno 2015 door het geheel eigen geluid dat ze hebben ontwikkeld.

LOCATIE: HET VAL VAN DE HEFGustoweg (ter hoogte van nr. 23)Aanvang 19.00 uurEntree 10,00 (inc. servicekosten)

Fabrique Mozaiquehttp://www.fabriquemozaique.nl[Foto Rats on Rafts]

PARFUM DE BOEMBOEM @ M4H

Op zaterdag 5 september staat er een ontdekkingstocht door een avontuurlijk en dynamisch stukje Rotterdam op het programma: het Merwe-Vierhavensgebied (M4H). Op de kades van deze voormalige sap- en fruithaven worden volop nieuwe economische en culturele activiteiten ontwikkeld. De gidsen van Parfum de BoemBoem laten je in een spannende fietsroute de stoere havensfeer proeven. Onderweg beleef je theater, dans en muziek op onverwachte plekken in dit ruige gebied.

De route start bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad op de Marconistrip, waar Rotterdammers zelfgeteeld voedsel kunnen zien, ervaren en proeven. Je krijgt een exclusieve rondleiding bij Studio Roosegaarde aan de Vierhavensstraat, de plek waar kunstenaar en ontwerper Daan Roosegaarde werkt aan een smogvrij Rotterdam. In een oude energiecentrale neem je een kijkje bij een optreden in SuGu, een innovatief bedrijf waar starters en ervaren ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en versterken.

VERZAMELPUNT: UIT JE EIGEN STADMarconistraat 39Aanvang route 1 11.30 uur Aanvang route 2 14.30 uur Duur 2,5 uurDeelname 10,00 (inc. servicekosten + gebruik fiets)

Fabrique Mozaiquehttp://www.fabriquemozaique.nl [Foto PARFUM]

PARFUM DE BOEMBOEM BY NIGHT (route)

Wil je het spannende havengebied van M4H in het donker verkennen? Op zaterdagavond biedt Parfum de BoemBoem by Night een avontuurlijke nachtelijke ontdekkingstocht met onverwachte optredens op bijzondere locaties. De exacte route blijft nog even een verrassing!

VERZAMELPUNT: UIT JE EIGEN STADMarconistraat 39Aanvang 22.00 uurDuur 2 uurDeelname 10,00 (inc. servicekosten + gebruik fiets)

Fabrique Mozaiquehttp://www.fabriquemozaique.nl [Foto PARFUM]

Page 23: file · Web viewExcursie 2015

MOTEL MOZAIQUE GIDSENTOCHT: BABY TOUR

Kom met je baby, peuter, kleuter naar de industriële omgeving van M4H en zie hoe ook die omgeving zich prima leent voor een zachte tour. Luister muziek, voer de kippen, fiets mee door de omgeving en ontdek dat ook hier kinderen van kleins af aan geprikkeld maar ook gesust kunnen worden. Ervaar de rust, de ruimte en energie van M4H door en met de ogen, oren en neus van een kind.

MOTEL MOZAIQUE GIDSENTOCHT: BABY TOUR (route/activiteit)VERZAMELPUNT: UIT JE EIGEN STADMarconistraat 39Aanvang 10.00 uurDuur 2 uurDeelname 8,50 voor volwassenen / kinderen gratis

Fabrique Mozaiquehttp://www.fabriquemozaique.nl[Foto PARFUM]

Kaap de la Vista (gidsentour)

De Kaap staat de laatste jaren flink in de spotlights en dat is niet voor niets. Je kunt de wijk natuurlijk uitstekend zelf bekijken en genieten van haar unieke stoere, maar toch vriendelijke sfeer. De tour met onze ervaren gids geeft je echter pas echt een goed beeld van dit eigenwijze schiereiland.

Katendrecht is niet zomaar een buurt in Rotterdam. Door de uitbreiding van de havens naar ‘Zuid’ verdween deze oude buitenplaats en oversteek bijna geheel van de kaart. De schepen brachten daar lading en matrozen voor terug en dat betekende leven in de brouwerij: talloze kranen, loodsen, bars, tattooshops, dames van plezier, chinezen en opium. De naam Katendrecht raakt in de hele wereld bekend. Na een eeuw vol reuring vertrokken de schepen en begon een periode van stevig verval. Nu is de Kaap aan haar derde leven begonnen, en hoe!

Deze tour laat je kennismaken met vele ins-and-outs uit haar 800-jarige geschiedenis, waardoor je Katendrecht veel meer naar waarde kan schatten.

St.DITISZUIDhttp://www.DITISZUID.nl [Foto Kaap de la Vista]

Maassilo Tour (gidsentour)

Wandel mee door verleden, heden en toekomst. Met deze tour door de Maassilo kom je door hele oude maar ook splinternieuwe ruimten die nu een heel andere functie hebben dan vroeger.

De oude graansilo stopte in 2003 met haar werkzaamheden als graanopslag en werd daarna een verzamelgebouw voor jonge ondernemers. Gelukkig komt de historie van de Silo nog overal aan bod en zijn de oude verhalen en anekdotes niet verloren gegaan.

Wandel mee door oude machinekamers, leer 'de weg van het graan' kennen en bekijk ook wat voor innoverende en culturele zaken er spelen in het gebouw.

St.DITISZUIDhttp://www.DITISZUID.nl [Foto Maassilo]

Page 24: file · Web viewExcursie 2015

Europa's grootste raffinaderij voor hernieuwbare diesel

Graag openen wij onze deuren voor iedereen die interesse heeft in de chemische industrie, schone brandstoffen en duurzaamheid. Maak van dichtbij mee hoe de meest geavanceerde diesel van duurzame grondstoffen gemaakt wordt.

Nestewww.neste.com/nl/nl

[Foto Neste]

Brunchtocht Wereldhavendagen Rotterdam

Zaterdag 5 september, 11.00 - 14.00 uurZondag 6 september, 11.00 - 14.00 uurTarief €45,00 pp (kids t/m 3 jr gratis, kids 4 t/m 12 jr €22,50 pp)Inclusief: brunchbuffetExclusief: drankjes

Je wordt tussen 10.45 en 11.00 uur verwacht aan het excursieponton van de Wereldhavendagen naast de ss Rotterdam op Katendrecht. Om 11.00 uur gaan de trossen los en koers je richting de Erasmusbrug om alle schepen en demonstraties van de Wereldhavendagen vanaf het water te bekijken. Aansluitend vaar je over de Nieuwe Waterweg en geniet je van het uitzicht op de havens van Rotterdam en de drukke scheepvaart. Tijdens het varen vindt iedereen al snel zijn plekje, de een aan het roer, de ander hijst de zeilen en de toekijkers nemen nog een drankje bij dit machtige schouwspel. Onderweg kun je genieten van het brunchbuffet dat benedendeks gereed staat. Neem je bordje gerust mee naar boven zodat je niets van het uitzicht mist! Rond 14.00 uur meer je weer af naast de ss Rotterdam, Katendrecht

Tall Ship Minerva http://www.tallshipminerva.nl[Foto Minerva]

Vuurwerktocht Wereldhavendagen Rotterdam

Zondag 6 september, 20.00 - 23.30 uurTarief €45,00 pp (kids t/m 3 jr gratis, kids 4 t/m 12 jr €22,50 pp)Inclusief: prosecco tijdens vuurwerk en borrelhapjesExclusief: drankjes

Je bent van harte welkom tussen 19.45 en 20.00 uur aan het excursieponton van de Wereldhavendagen naast de ss Rotterdam op Katendrecht. Om 20.00 uur gaan de trossen los en koers je richting de Erasmusbrug om alle schepen en demonstraties van de Wereldhavendagen vanaf het water te bekijken. Aansluitend vaar je over de Nieuwe Waterweg en geniet je van het uitzicht op de havens van Rotterdam en de drukke scheepvaart. Tijdens het varen vindt iedereen al snel zijn plekje, de een aan het roer, de ander hijst de zeilen en de toekijkers nemen nog een drankje bij dit machtige schouwspel. Rond 22.30 uur bekijk je vanaf het schip het prachtige Vuurwerk ter ere van de Wereldhavendagen. Tijdens het vuurwerk serveert de bemanning een glas prosecco en warme borrelhapjes. Aansluitend vaart het schip terug.

Tall Ship Minerva http://www.tallshipminerva.nl[Foto Minerva]

Page 25: file · Web viewExcursie 2015

Zeilen en genieten in de Rotterdamse haven!

Stap ook aan boord van het stoere en luxe Rotterdamse expeditie-zeezeilschip ‘Fantastiko’ van 23 meter lang! Een gloednieuw schip dat op een professionele scheepswerf samen met 200 jongeren is gebouwd. Zo stevig dat het schip klaar is voor bijvoorbeeld Engeland of de Noordpool. Kinderen (en volwassenen) mogen meehelpen om de zeilen te hijsen middenin de haven. Spannend! Of juist even niks doen: gewoon genieten van deze droomreis en onvergetelijke ervaring. Of je krijgt een rondleiding door matrozen die je de mooie verhalen van het schip en de haven vertellen. Of trek bij het overstag gaan aan de ‘gouden’ scheepsbel! Een avontuurlijke belevenis voor jong en oud. De scheepskok serveert soep met een broodje. Ahoy!

Vertrek: Waalhaven Wanneer: Vrijdag 11.00, 14.30 uur Zaterdag 11.00, 14.30 uur en Zondag 11.00, 14.30 uur. Duur: 2 uurKosten: 49,50 euro per persoon. (tot en met 12 jaar: 39,50 euro per persoon)Inclusief welkomstdrankje, soep en belegd broodje, koffie en thee. Max 12 pers.

Avontuurlijkzeilen.nl http://www.avontuurlijkzeilen.nl[Foto avontuurlijkzeilen]

Natuurexcursie Geuzenbos

De haven zit vol natuur! Ontdek het zelf en wandel onder leiding van een gids in en rond het Geuzenbos op de Maasvlakte. Dit is het domein van oerrund de Tauros, bijzondere planten en paddenpoelen met rugstreeppadjes. Staro Natuur en Buitengebied en Stichting Taurus beheren het gebied voor het Havenbedrijf en laten graag alles zien.

Capaciteit: zaterdag & zondag elk 40 deelnemers

Havenbedrijf Rotterdam N.V. http://www.portofrotterdam.com

[Foto Geuzenbos]

Helikopterrondvlucht

Voel je als een vogel met deze prachtige en unieke aanvulling vanaf locatie Rozenburg. Een rondvlucht met de helikopter waarin u een uniek beeld krijgt van de Wereldhavendagen.De kosten voor een rondvlucht van 10 minuten zijn slechts € 59,95 per persoon.Op 5 en 6 september kunt u tussen 12.00 uur en 14.00 uur een VIP vlucht boeken. Deze vlucht is 20 minuten en bieden wij u aan voor € 450,00 voor 4 personen.

HeliCentrehttp://www.helicentre.nl[Foto HeliCentre]

Sjoerd Dool, 27-08-15,
Moet dit erbij