, ALEXANDER IVANOV/RUSSISCH STAATSMUSEUM,...2016/03/03  · 14 Liahona Maart 2016 15En ten slotte...

1
Maart 2016 15 14 Liahona En ten slotte komen wij, staande voor een leeg graf, te weten dat Christus, onze Heer, de banden des doods heeft verbroken en voor eeuwig over het graf zegeviert. Aldus heeft de schepping de val voortgebracht, zijn door de val de sterfelijkheid en de dood gekomen, en zijn door Christus de onsterfe- lijkheid en het eeuwige leven tot stand gebracht. Als er geen val van Adam was geweest, met de dood als gevolg, zou er geen verzoening van Christus zijn geweest, met het leven tot gevolg. En nu getuig ik aangaande die volmaakte verzoening, teweeg- gebracht door het vergieten van Gods bloed, dat zij plaatsvond in Gethsémané en op Golgotha. En aangaande Jezus Christus getuig ik dat Hij de Zoon van de levende God is en dat Hij voor de zonden van de wereld gekruisigd is. Hij is onze Heer, onze God en onze Koning. Dit weet ik zelf, onafhankelijk van wie dan ook. Ik ben een van zijn getuigen, en eens zal ik de tekens van de nagels in zijn handen en zijn voeten voelen en zal ik mijn tranen over zijn voeten uitgieten. Maar ik zal dan niet zekerder weten dan nu dat Hij Gods almachtige Zoon is, dat Hij onze Heiland en Verlosser is, en dat het heil alleen door zijn zoenbloed komt en op geen enkele andere wijze. God geve dat wij allen in het licht mogen wandelen, zoals God, onze Vader, Zich in het licht bevindt, opdat, overeenkomstig de beloften, het bloed van zijn Zoon, Jezus Christus, ons van alle zonde zal reinigen. ◼ Uit ‘The Purifying Power of Gethsemane’, Ensign, mei 1985, 9–11. — Dit was het laatste apostolisch getuigenis van ouderling McConkie in dit sterfelijk leven. Twee weken later overleed hij. Drie dagen later kwam Christus uit het graf en liet Hij het leeg achter. Hij had de banden van de dood verbroken en het graf overwonnen, waarmee Hij de volmaakte verzoening voltooide. De herrezen Christus verscheen bij het lege graf aan Maria Magdalena en vroeg: ‘Waarom huilt u? […] Zij dacht dat het de tuinman was, […] keerde zich om en zei tegen Hem: Rabboeni; dat betekent: Meester’ ( Johannes 20:15–16). Waarna Jezus tot Maria zei: ‘Houd Mij niet vast, want Ik ben nog niet opgevaren naar Mijn Vader’ ( Johannes 20:17). LINKSBOVEN: HIJ LEEFT, SIMON DEWEY; LINKSONDER: JEZUS ZEI TEGEN HAAR: MARIA, WILLIAM WHITAKER, MET DANK AAN HET MUSEUM VOOR KERKGESCHIEDENIS; RECHTS: DE VERSCHIJNING VAN CHRISTUS AAN MARIA MAGDALENA (NOLI ME TANGERE), ALEXANDER IVANOV/RUSSISCH STAATSMUSEUM, SINT-PETERSBURG (RUSLAND)/SCALA/ART RESOURCE, NY

Transcript of , ALEXANDER IVANOV/RUSSISCH STAATSMUSEUM,...2016/03/03  · 14 Liahona Maart 2016 15En ten slotte...

Page 1: , ALEXANDER IVANOV/RUSSISCH STAATSMUSEUM,...2016/03/03  · 14 Liahona Maart 2016 15En ten slotte komen wij, staande voor een leeg graf, te weten dat Christus, onze Heer, de banden

M a a r t 2 0 1 6 1514 L i a h o n a

En ten slotte komen wij, staande voor een leeg graf, te weten dat Christus, onze Heer, de banden des doods heeft verbroken en voor eeuwig over het graf zegeviert.

Aldus heeft de schepping de val voortgebracht, zijn door de val de sterfelijkheid en de dood gekomen, en zijn door Christus de onsterfe­lijkheid en het eeuwige leven tot stand gebracht.

Als er geen val van Adam was geweest, met de dood als gevolg, zou er geen verzoening van Christus zijn geweest, met het leven tot gevolg.

En nu getuig ik aangaande die volmaakte verzoening, teweeg­gebracht door het vergieten van Gods bloed, dat zij plaatsvond in Gethsémané en op Golgotha. En aangaande Jezus Christus getuig ik dat Hij de Zoon van de levende God is en dat Hij voor de zonden van de wereld gekruisigd is. Hij is onze Heer, onze God en onze Koning. Dit weet ik zelf, onafhankelijk van wie dan ook.

Ik ben een van zijn getuigen, en eens zal ik de tekens van de nagels in zijn handen en zijn voeten voelen en zal ik mijn tranen over zijn voeten uitgieten.

Maar ik zal dan niet zekerder weten dan nu dat Hij Gods almachtige Zoon is, dat Hij onze Heiland en Verlosser is, en dat het heil alleen door zijn zoenbloed komt en op geen enkele andere wijze.

God geve dat wij allen in het licht mogen wandelen, zoals God, onze Vader, Zich in het licht bevindt, opdat, overeenkomstig de beloften, het bloed van zijn Zoon, Jezus Christus, ons van alle zonde zal reinigen. ◼Uit ‘The Purifying Power of Gethsemane’, Ensign, mei 1985, 9–11. —Dit was het laatste apostolisch getuigenis van ouderling McConkie in dit sterfelijk leven. Twee weken later overleed hij.

Drie dagen later kwam Christus uit het graf en liet Hij het leeg achter. Hij had

de banden van de dood verbroken en het graf

overwonnen, waarmee Hij de volmaakte

verzoening voltooide.

De herrezen Christus verscheen bij het lege graf aan Maria Magdalena en vroeg: ‘Waarom huilt u? […] Zij dacht dat het de tuinman was, […] keerde zich om en zei tegen Hem: Rabboeni; dat betekent: Meester’ ( Johannes 20:15–16).

Waarna Jezus tot Maria zei: ‘Houd Mij niet vast, want Ik ben

nog niet opgevaren naar Mijn Vader’

( Johannes 20:17).LIN

KSBO

VEN:

HIJ

LEEF

T, S

IMO

N DE

WEY

; LIN

KSO

NDER

: JEZ

US Z

EI T

EGEN

HAA

R: M

ARIA

, WILL

IAM

WHI

TAKE

R, M

ET D

ANK

AAN

HET

MUS

EUM

VO

OR

KERK

GES

CHIE

DENI

S;

RECH

TS: D

E VE

RSCH

IJNIN

G V

AN C

HRIS

TUS

AAN

MAR

IA M

AGDA

LENA

(NO

LI M

E TA

NGER

E), A

LEXA

NDER

IVAN

OV/

RUSS

ISCH

STA

ATSM

USEU

M,

SINT

- PET

ERSB

URG

(RUS

LAND

)/SCA

LA/A

RT R

ESO

URCE

, NY