Presentatiegids seizoen 2016-2017 - SV Kilder anno · PDF fileBoven: Jordi te Kaat, Peter van...

Post on 14-Feb-2018

272 views 4 download

Transcript of Presentatiegids seizoen 2016-2017 - SV Kilder anno · PDF fileBoven: Jordi te Kaat, Peter van...

Clubblad SV Kilder - Jaargang 41-2 - Verschijnt 3x per jaar - April 2018

VOORWOORD TOLKREDACTIE

De Tolkredactie: Anne Renting, Ilona Jansen en Manon Lucassen | Fotografie Theo Kock

Jaargang 41, uitgave 2 | Clublokaal Sportpark ‘De Tol’ | Telefoon: 0314-684265

Beste lezer,

Voor u ligt de tweede Tolk voor het seizoen 2017-2018. Wij, als redactieleden, hebben voor deze Tolk onder andere drie interviews afgenomen.

Trainer in beeld: zoals in de vorige Tolk benoemd, heeft SV Kilder dit seizoen drie nieuwe trainers. In deze Tolk leest u een interview dat gehouden is met nieuwe trainer Marcel Lucassen.

Sponsor in beeld: SV Kilder heeft veel sponsoren. Dex Party Rent is er één van. In deze Tolk leggen Koert Kluitman en Rob Hendriks uit wat voor soort bedrijf Dex PartyRent is en hoe het is ontstaan.

Vrijwilliger in beeld: zonder vrijwilligers zou SV Kilder niet kunnen bestaan. Eén vrijwilligster bij SV Kilder is Anne-Marieke Tjooitink-Teunissen. In deze Tolk leest u een interview met Anne-Marieke.

Op dit moment bestaat de redactie van de Tolk uit drie personen. U kunt zich wellicht voorstellen dat een redac-tie van drie personen wat weinig is. Daarom zijn we op zoek naar versterking! Wilt u graag een steentje bijdragen aan de Tolk voor SV Kilder? Dan is wellicht de Tolkredactie iets voor u! Neem contact op met één van de redac-tieleden voor meer informatie.

We bedanken iedereen die betrokken is geweest bij het tot stand komen van deze Tolk en wensen u veel plezier toe bij het lezen van de Tolk.

De Tolkredactie

WOORDJE VAN DE VOORZITTER

Het is 12 juli 1970, we leven in een tijd dat Zwarte Piet nog zonder discussie zwart is en we als jeugd nog zonder problemen cowboy en indiaantje mogen spelen. Er is niemand die zich over zulke dingen druk maakt.

Het is deze dag druk bij zaal Teunissen. Er wordt met tafels geschoven en er worden nog snel wat stoelen aangesleept om iedereen een zitplaats te kunnen bieden. Kilder is uitgelopen en behalve onze eigen Kilderse verenigingen zijn ook de buurt voetbalver-enigingen naar Kilder gekomen om Sportvereniging Kilder te feliciteren met het gouden 50-jarig jubi-leum.

In deze tijd, waar roken nog gewoon mag, maken de aanwezigen gretig gebruik van de rokertjes die voor hen in glaasjes op de tafels worden aangeboden. In korte tijd zorgen ze er samen voor dat de zaal blauw ziet van de witte rook. Voor de jubileumreceptie is ook ceremoniemeester Harrie Lanke, die Kilder een warm hart toedraagt, overgekomen vanuit Nieuw-Dijk om de sprekers aan te kondigen en de bijeen-komst in goede banen te leiden. Pastoor de Lange, in deze tijd geestelijk adviseur van de vereniging, is de eerste spreker. Hij laat de luisteraars namens het kerkbestuur weten dat hoewel de kerk zelf niet best bij kas zit indien nodig de vereniging financieel te willen steunen. Tevens spreekt hij dank uit voor alles wat de voetbalvereniging de afgelopen 50 jaar vooral voor de Kilderse jeugd gedaan heeft. De jubi-laris mag dan ook voor het verkrijgen van het brood-nodige tweede sportveld op 100 procent medewer-king van hem en het kerkbestuur rekenen.

Vervolgens spreekt de wethouder, die de burge-meester wegens vakantie vervangt, over de dreigen-de vergrijzing van de kerkdorpen. In zijn woordje zegt hij deze middag wel financiële steun toe wan-neer er eigen initiatieven in de dorpen ontplooid worden.

Als spreker namens de KNVB laat de heer Essing weten dat er een taak ligt voor het bestuur om het vertrouwen van de overheid te winnen en dat er problemen liggen op het vlak van vrijetijdsbeste-ding.

Als laatste neemt de vader van onze huidige super-markt eigenaar Marcel Lanke het woord en spreekt als ceremoniemeester de aanwezige vertegenwoor-digers van de gemeente toe.Wanneer er zes miljoen gulden af kan voor een rondweg moet er in zijn ogen toch ook wel ergens een grijpstuiver te vinden zijn om het verenigings-werk te steunen. De vergrijzing van de kleine dorpen waarvoor de gemeente bang is hoeft in zijn ogen in het geheel niet plaats te vinden. Hij adviseert hen royaler vergunningen te verlenen voor het bouwen van huizen.

In de jaren hierop volgend zal vooral erelid en be-stuurslid Gradus Koster van SV Kilder zich de blaren op de tong lullen. Hij krijgt het met zijn doorzettings-vermogen en via het ruilen van gronden en erfpacht voor elkaar dat de vereniging kan beschikken over het gewenste tweede veld. Vervolgens stelt hij samen met het bestuur alles in het werk om een sportaccommodatie met kantine en kleedruimtes te realiseren. Het sportpark zal na al zijn inspanningen als eerbetoon dan ook de naam De Tol krijgen.Voor de naam wordt gekozen omdat deze volhou-der verwijzend naar zijn woonhuis in de volksmond beter bekend staat als Gradus van de Tol.

SV Kilder krijgt het met hulp van vele vrijwilligers en sponsoren voor elkaar om een onderkomen te realiseren waarmee het jaren vooruit kan.De vereniging gaat vervolgens langs de afgrond, waarbij tijdens een gevecht met de gemeente de bouw zelfs stil komt te liggen omdat er simpelweg geen cent meer in kas zit.Via steun van de gemeente en een lening met garantstelling kan de vereniging uiteindelijk de klus klaren en met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

Inmiddels staan we op het punt voorbereidingen te treffen om het 100-jarig bestaan van SV Kilder te vieren. Destijds is de gevreesde vergrijzing over-wonnen en leven we ook nu weer in een tijd waarin iedereen de vergrijzing vreest. De gemeente loopt voorop om de clubs de vergrijzing aan te praten en in elkaars armen te drijven. Sommige clubs vrezen voor hun bestaan en hopen door gehoorzaam te zijn op nieuwe sportparken en accommodaties.

De pastoor is uit ons dorp verdwenen en de club heeft allang geen geestelijk adviseur meer.De dorpen beraden zich zelfs wat ze in de toekomst met de leegstaande kerken kunnen doen. Zwarte Piet is allang niet meer zwart en waar we vroeger nog met een gerust hart cowboy en indiaantje mochten spelen is een kinderfeestje in die geest ook al niet meer gewenst.

Ook nu moeten we er op hopen dat de gemeente royaler gaat worden met bouwvergunningen om zo de leefbaarheid voor de kleine dorpen te behouden en liggen er weer problemen op het vlak van vrije-tijdsbesteding. Net als destijds heeft ook nu SV Kilder de keuze moeten maken om de accommodatie een o zo no-dige facelift te geven om hierdoor op dat gebied de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Wachten op de tijd die komen gaat was geen optie omdat ons onderkomen niet meer van deze tijd was. Net als toen is dit gebeurd met de hulp van vele vrij-willigers, spaarcentjes, gemeentelijke garantstelling en een lening.

Terwijl voor de zomerstop de laatste stapjes voor de voltooiing van de verbouwing op het programma staan dient zich de volgende uitdaging alweer aan.In de komende maanden staat binnen de poorten van de SV Kilder de realisatie van een ontmoetings-plek op het programma. Over de exacte invulling brainstormen mensen van onze vereniging, Stichting Kelrehuus en de Dorpsraad om deze plek voor heel Kilder aantrekkelijk te maken.

Deze buitenlocatie zal een plek moeten worden welke aansluit op de activiteiten van verenigingen, de school, maar ook op activiteiten welke er binnen het Kelrehuus op het programma staan. Het aanleg-gen van alleen de ontmoetingsplek zal echter niet voldoende zijn. Daarom is het toe te juichen dat de gezamenlijke Kilderse verenigingen een kleine finan-ciële handreiking van de gemeente willen gebruiken om het Kelrehuus een facelift te geven. Het dorps-huis zal een functionele gezellige inrichting krijgen en gelegenheid bieden om met de ontmoetingsplek in de buurt de nodige nieuwe activiteiten in Kilder te ontplooien. Er zullen mensen nodig zijn die de handschoen op willen pakken en een gedeelte van hun kostbare vrije tijd beschikbaar willen stellen om weer anderen van deze plek te kunnen laten ge-nieten. Niet alleen voor SV Kilder, maar vooral voor heel Kilder ligt er een uitdaging om onze verenigin-gen in het dorp leefbaar te houden.

Theo Kock

BodyActionSportcentrum

Beekseweg 21/297035 AV Wehl

Tel. 0314-682195 Mail: info@bodyactionwehl.nl

Website: www.bodyactionwehl.nl

BodyActionWEHL

Cardio-fitnessIndoorcyclingHalter-trainingAerobicsTube-trainingKids-aerobics

Bel voor een

gratis proefles!

Circuit-trainingRugscholingHerstel- trainingClub-YogaClub-PowerStreetdance

j-o11-1

Verhuur van:VerreikersMini HijskranenGlaszuigers

Tel.: 0316-750603 Mob.:06 26760459

Jeugdfestijn

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus vond het jeugdfestijn plaats. Het kamp dat een kind voor geen goud zou willen missen. Het kamp wordt al jaren gehouden voor de pupillen. Dit jaar organiseerden we het voor de volgende teams: JO11-1, JO11-2, JO11-3, MO11-1, JO9-1 en JO8-1.

Rond 14.00 uur kwamen de eerste jongens en meisjes al binnendruppelen. Gooiden hun tas neer, vroegen om een bal en gingen lekker voetballen. Wetende dat om 14.30 uur het jeugdfestijn begint. De start van het jeugdfestijn is en blijft het oplaten van luchtballonnen in blauw en wit, wat een echte traditie is ge-worden.

Na het loslaten van de ballonnen zijn alle kinderen begonnen met het maken van hun eigen T-shirt met stiften, stickers, glitters etc. Enorm leuk om, het eigen T-shirt, hierna aan te doen bij het voetbaltoernooi. Er werd natuurlijk gestreden om als team als winnaar uit de bus te komen, maar ook individueel kon je strijden voor de Gerard Penaltybokaal.

Er werd niet alleen gevoetbald…. De stormbaan van 15 meter lang was ondertussen ook opgeblazen. Hier werd lekker op geklommen en geklauterd. Jong en oud speelden met elkaar en er werd veel gelachen. De kinderen hadden nauwelijks tijd om even te genieten van hun drinken en chippies.

Tegen 18.00 uur was het tijd voor de barbecue en kon er een frikandel, hamburger, kipsaté etc. genuttigd worden. Aansluitend werd er bingo gespeeld, een enorm succes de afgelopen jaren. Het ontbreken van een “valse bingo” is geen echte bingo, dus moest er weer gezongen worden.

Om 21.00 uur werden de niet slapers naar huis gebracht en werd het avondspel voorbereid voor de slapers. Het ‘’smokkelspel’’ vond in het dorp Kilder plaats, waarbij er verschillende voorwerpen gezocht moesten worden. Er kwamen zelfs groepen terug met voorwerpen die niet bij het spel hoorden. Zo inten-sief werd er gezocht. Een heel spektakel dus waarbij de laatste groep rond 23.00 uur terug was.

En dan de nacht.. het slapen gaan, nou ja slapen gaan? Dit jaar was de planning dat alle jongens en meisjes gezamenlijk in de kantine zouden gaan slapen. Lekker knus met zijn allen samen. Samen en knus? Nou, nee…. enkele jongens waren snel vertrokken en de meisjes daarentegen die bleven maar kwaken. Uitein-delijk heeft er geen één meisje geslapen!! Het aansteken van de barbecue ’s nachts was voor velen een vreugde en enorm gaaf.

Om 09.00 uur vond de prijsuitreiking en het ontbijt plaats. Hier mochten de kleinere pupillen die nog niet mochten overnachten weer aansluiten. De broodjes waren gesmeerd en gezamenlijk werd er met de ouders rustig gegeten. Het was wel te merken dat veel kinderen niet hadden geslapen. Het was namelijk dood en doodstil. Om 10.00 uur was het voor velen dan ook laat genoeg om naar huis te gaan….

Wij kijken terug op een zeer geslaagd jeugdfestijn, op naar volgend jaar!

De activiteitencommissie,Rick Wassink, Ingrid Arnts, Willy Kraaijevanger en Gerard Klaassen

GeboortenieuwsSV Kilder is altijd op zoek naar nieuwe leden. Onze toekomstige leden, geboren in 2018 zijn:

Pleun Dochter van Rick te Kaat en Janneke Ketelaar en zusje van Guus

Geboren op 3 januari 2018

Deli Zoon van Mark en Joyce van Dillen

Geboren op 5 januari 2018

Tessel Dochter van Luuk Geurts en Ilona van Aalst

Geboren op 31 januari 2018

Ben je lid van SV Kilder en vind je het leuk om jouw pasgeboren kindje in deze rubriek terug te zien? Stuur dan een geboortekaartje naar de Tolkredactie.

etrekt u een nieuwe woning, appartement

of gaat u verbouwen, bent u toe aan een

nieuwe inrichting? Wij kunnen u daarbij helpen.

Stationsstraat 2

7031 BP Wehl

Telefoon: 0314-681393

E-mail: info@tenbrundelwonen.nl

Website: www.tenbrundelwonen.nlB

06-10835558

Zuidermarkweg 2, 7037 DD Beek gem. MontferlandT: 0316 - 53 16 84F: 0316 - 53 15 47info@autobedrijfkaal.nl

Verkoop auto’s nieuw & gebruikt | Verhuur en lease | Verkoop brommobielen nieuw & gebruikt | reparatie en onderhoud | erkend apk keuringsstation | erkend schadetaxateur | glasgarage autoruitspecialist | aircoserVice | Verkoop brommobiel onderdelen

auto- en brommobiel serVice

Onderdelen webshop

Lengel Telefoon 0314-651673 www.quo-vadis.nl

Column Rob van DillenIK GA NIET NAAR FROGURRR!

De verkiezing van de meest irritante reclame van het jaar, de Loden Leeuw, is pas eind van het jaar. Toch moet er flink wat gebeuren om de reclame van Eyelove te overtreffen. Vooral het stukje waarin René Froger “ik ga naar Ai-luvvv” ‘zingt’ wekt bij veel mensen irritatie op. Zeker als het spotje een aantal keren op een avond voorbij komt. Toch kan ook een irritante reclame effectief zijn. De naam van de brillenzaak blijft in ieder geval wel hangen. Of mensen daardoor een bril bij Eyelove gaan ko-pen vraag ik me af. Froger was jaren geleden voor mij de reden waardoor ik juist naar een andere zaak zou gaan. Ik zocht een paar spijkerbroeken en bij Jeans Centre in Doetinchem hadden ze een mooie aanbieding; de tweede broek voor de helft van de prijs. Na even zoeken en passen vond ik twee mooie broeken en ging afrekenen. Boven op de korting voor de tweede broek kreeg ik als klap op de vuurpijl twee gratis entreekaarten voor een concert van René Froger. Dat was nog voor de tijd van de Toppers en er wel gratis kaarten moesten worden weggegeven om nog een beetje publiek te krijgen. Ik gaf aan geen behoefte te hebben aan een concert van Froger en bedankte vriendelijk voor de aangeboden kaar-ten. De verkoopster gaf niet op en vroeg of ik me wel besefte dat ik de kaarten gratis kreeg. “Al krijg ik er geld bij, ik ga niet naar een concert van René Froger”, was mijn antwoord. “Ja, maar… je kunt de kaarten toch aan iemand anders geven”, bleef de verkoopster aandringen. “Ik ken niemand die naar Froger wil en wil je de broeken nog verkopen, of moet ik naar een winkel waar ik wél ‘Froger-vrije’ broeken kan kopen?” Dat gaf de doorslag om mét broeken en zonder kaarten de winkel te kunnen verlaten. Ik ga dus niet naar een concert van Froger of de Toppers en ook niet naar Ai-luvvv.

Projects Productie Montage Tekenbureau

Nijverheidsstraat 16 7041 GE ’s-Heerenberg

0314-681095

metaal@altop.nl

www.altop.nl

Yvonne Teunissen Zelfstandig JEMAKO distributiepartner Zuiderstraat 8 7035 AW Kilder 0314-683979 06-41163622

ymteunissen@live.nl www.JEMAKO-nl-yvonne.com

Sponsor in beeld: interview met DEX PartyrentDoor: Anne Renting en Ilona JansenFotografie: Theo Kock

SV Kilder heeft diverse sponsoren. Eén daarvan is Dex Partyrent. Maar wat voor soort bedrijf is Dex Partyrent eigenlijk en door wie is het opgestart? Om hierachter te komen, zijn Anne en Ilona naar Dex Partyrent ge-weest om de mannen achter het bedrijf te interviewen. Eén ding weten we in ieder geval zeker, gastvrij zijn de heren! We werden ontvangen met een kopje koffie, thee en lekkere koekjes. Na een rondleiding door het pand kon het interview beginnen. We willen hierbij wel aangeven dat het voor ons niet makkelijk was om het interview in een format te gieten voor de Tolk, want als Koert en Rob eenmaal aan het praten zijn over Dex Partyrent dan kunnen zij door hun enthousiasme bijna niet meer stoppen.

De mannen achter Dex Partyrent zijn:

Koert KluitmanKoert Kluitman is 48 jaar en komt oorspronkelijk uit Loerbeek. Koert is getrouwd met Wilma Lubbers en samen hebben zij twee kinderen, Bas en Chantal. Zij wonen al bijna 20 jaar in het Wehlse Broek. Koert is zijn werk carrière begonnen als wegenbouw monteur bij de firma Bruil in Arnhem.

Hier werd hij later service coördinator. Daarna is hij negen jaar werkzaam geweest bij Pon Cat BV in Arn-hem. Pon Cat is een dealer/leverancier van Caterpillar shovels, kranen, bulldozers en wegenbouwmachines. Bij dit bedrijf was Koert buitendienstmonteur en later chef werkplaats/vestigingsleider. Het was zwaar werk. Na een aantal jaar vond hij het werk nog steeds leuk, maar vond hij het bedrijf niet meer bij hem passen. Hij besloot te stoppen en begon samen met Rob Dex Partyrent.

Rob HendriksRob Hendriks is 52 jaar en komt oorspronkelijk uit Doesburg. Sinds 1993 woont hij samen met zijn vrouw Nicole Hollander in Kilder. Rob en Nicole hebben samen twee kinderen, Eline en Nienke. Rob is zijn werk carrière begonnen als postbode bij PostNL. Hij is 19 jaar lang postbode geweest. Naast het werk als postbode was Rob beroepsmuzikant. Hij heeft ruim 29 jaar op het podium gestaan. Rob heeft een lange tijd bij de band Golden Silence uit ’s Heerenberg gespeeld en zij speelden veel bij Zaal Teunissen. Daarna heeft hij zeven jaar alleen opgetreden. Echter, hij kreeg na enige tijd last van zijn stem en hem werd geadviseerd om te stoppen met zingen. Rob is vervolgens gestopt met het maken van muziek. Hij was toen nog steeds werkzaam als postbode, alleen ging het niet meer zo goed met PostNL. Daarom besloot hij op zoek te gaan naar een andere uitdaging en begon met Koert Dex Partyrent.

Sponsor in beeld Dex partyrent

Hoe kennen jullie elkaar eigenlijk?We kennen elkaar van het bestuur van de Schutterij. Daarvoor kenden wij elkaar eigenlijk niet.

Wat voor soort bedrijf is Dex Partyrent? Koert en Rob benadrukken dat veel mensen niet weten wat zij nou precies doen. ‘Jullie doen iets met tenten of met eten en drinken’, is vaak wat de man-nen horen. Dex Partyrent is een horeca party verhuur bedrijf, een dienstverlenend bedrijf als ondersteu-ning van horeca, feesten en partijen. Zij leveren puur de ‘hardware’, het materiaal. Daarnaast verlenen ze de volgende diensten: de materialen worden name-lijk niet alleen geleverd, het kan ook worden op- en afgebouwd. Tevens kunnen de materialen worden (af)gewassen. Bij Dex Partyrent denken zij met hun opdrachtgevers mee. De klant komt vaak met een idee en Koert en Rob zorgen ervoor dat er een plan komt om dit idee te verwezenlijken. Dex Partyrent wordt ingezet bij diverse partijen, fees-ten, bedrijfspresentaties, uitvaarten, beurzen etc. Ze hebben een heel divers klantenbestand en hierdoor is elke opdracht speciaal. Koert en Rob geven aan veel samen te werken met bedrijven uit deze regio. Ze leveren niet alleen de materialen die zij zelf in bezit hebben, maar huren bijvoorbeeld ook wel eens tenten in voor opdracht-gevers. Dex Partyrent is dan de tussenpersoon. Zij zorgen ervoor dat het eindresultaat overeenkomt met hetgeen dat is afgesproken met de klant.

Hoe is Dex Partyrent ontstaan? ‘Dat is een lang verhaal. Het bedrijf is ontstaan toen we samen bij Rob in de tuin een biertje aan het drinken waren. Rob was op zoek naar ander werk en ik had altijd al het idee om een keer voor mezelf te beginnen.’ Rob en Koert hadden verschillende ideeën. Eerst wilden ze ’t Klaphek in Stokkum overnemen, maar dit werd niet wat. Daarna kwam er een idee om samen naar Oostenrijk te gaan om daar een bedrijf op te starten. Dat idee werd ook niet wat en ze besloten om de ideeën even te laten rusten. Ze raakten daarna nog een keer aan de praat en besloten om Wilma en Nicole in te lichten over hun ideeën. Zij verklaarden de mannen voor gek. Uiteindelijk hebben Rob en Koert contact gezocht met iemand die al vaker mensen had geholpen om een bedrijf op te starten. Ze hebben eerst gekeken wat de wensen van beide heren waren en zijn daarna gericht gaan zoeken. Eén ding was in ieder geval voor beide heren belangrijk: het bedrijf moest goed opgestart worden, want er moesten immers twee gezinnen van kunnen leven. Rob en Koert zijn een tijdje bezig geweest met een be-drijf in Lent. Echter, dit bleek toch niet zo’n goed idee te zijn. Daarna kwamen ze een voorraad verhuurspul-len, voornamelijk horeca spullen, tegen die te koop stond in Boxmeer. Die hebben ze toen overgenomen.

Waar komt de bedrijfsnaam Dex Partyrent vandaan?‘Het bedrijf waar we de voorraad van hadden overge-nomen heette ook Dex Partyrent.’ Zij benadrukken dat zij alleen de voorraad hebben overgenomen en niet het bedrijf. Achteraf gezien was dit maar goed ook, want het bedrijf had geen goede naam in het nako-men van afspraken. De naam Dex Partyrent hebben zij gekregen en mochten zij gebruiken. Rob en Koert wisten van te voren nog niet hoe zij hun bedrijf zou-den noemen. Toen ze de kans kregen om deze naam over te nemen, hebben zij dat gedaan.

Wie zijn jullie klanten?‘Ons klantenbestand is heel divers. Hierbij moet gedacht worden aan verzorgingshuizen, scholen, Het Amphion in Doetinchem, de Dru in Ulft en heel veel horeca en catering bedrijven in de regio. Iedereen kan gebruik maken van de dienstverlening van Dex Party-rent. Ook particulieren kunnen dus spullen afnemen. Geen dag is bij Dex Partyrent hetzelfde, mede door dit grote klantenbestand. Een voordeel hiervan is wel dat veel klanten terugkomen.’

Hoeveel medewerkers hebben jullie in dienst?Op dit moment heeft Dex Partyrent vier medewerkers in dienst, waarvan Rob en Koert er twee zijn. In de piekperioden maken ze gebruik van oproepkrachten. Ze hebben een eigen poule oproepkrachten en maken geen gebruik van uitzendbureaus.

Over piekperioden gesproken, wat zijn jullie piekpe-rioden? - Half mei t/m half juli - Eind augustus t/m eind september- Eind november tot eind januari.In de zomer worden er veel bruiloften gegeven en buitenfeesten en in november en december zijn er veel jaarafsluitingen en kerstvieringen. De twee weken voor kerst wordt er net zo veel werk verzet als normaal in zeven weken. In de rest van het jaar is het goed verdeeld en zijn er geen piekperioden.

Jullie zijn vanaf 2007 begonnen in deze branche. Wat is er de laatste jaren veranderd in de branche? ‘Er zijn twee dingen die zijn veranderd: bestellingen worden pas laat doorgegeven en de verwachting van mensen met betrekking tot het leveren van de arti-kelen is veranderd. We merken dat mensen steeds langer wachten met het bestellen van spullen. Wij ver-bazen ons er nog steeds over dat zelfs bruiloften één week van te voren pas worden geregeld. Men is dan niet alleen laat met het bestellen van orders, maar ze willen dan ook nog eens heel veel bestellen. Hetzelfde geldt voor grote bestellingen. Het komt soms voor dat grote bestellingen de volgende dag al geleverd moeten worden. We moeten hierdoor snel schakelen om de juiste service te kunnen aanbieden. Men verwacht soms dezelfde service als bol.com voor 22.00 uur besteld, de volgende dag in huis. Daar heb-ben we soms wel moeite mee.’

Hebben jullie zelf gevoetbald?Koert heeft tot 13-jarige leeftijd gevoetbald. Hij vond daarna zijn crossmotor en werk belangrijker. Toen zijn vrouw op een gegeven moment besloot om bij Kilder te gaan voetballen, werd voetbal interessanter voor Koert. Het dameselftal, waar Wilma bij speelde, was op zoek naar een leider. Koert heeft toen zijn leiders skills ingezet en is ongeveer drie à vier jaar leider geweest van het team. Daarna is hij zelf bij het vierde gaan voetballen. Dit heeft hij tot zijn 35ste gedaan. Daarna is hij gestopt met voetbal, omdat hij weinig tijd (en zin) had om te trainen. Hij had immers een drukke baan en ’s avonds niet veel puf meer om te trainen.

Daarna is hij bij de Schutterij begonnen en is hier nu 13 jaar actief. Koert laat nog wel weten dat zijn gezin nog wel bezig is met voetbal. Koerts zoon Bas speelt op dit moment in het eerste van Kilder en zijn dochter Chantal speelt bij DZC.

Rob heeft nooit gevoetbald. Hij heeft in een ver ver-leden voor zichzelf gewielrend, maar was meer met muziek bezig. Hij zat namelijk al vanaf zijn 7de bij een muziekvereniging. Hij was de jongste van zijn muziek-vereniging die solo speelde op de trompet. Helaas, tot op de dag van vandaag heeft Marcel Berendsen Rob niet kunnen overhalen om bij de muziekvereniging in Kilder te komen. Op het moment dat Robs dochters bij SV Kilder gingen voetballen, was hij meer op het voetbalveld te vinden. Eline en Nienke zijn zelf nog geregeld op het voetbal-veld te vinden.

Waarom zijn jullie sponsoren geworden van SV Kil-der? ‘We vinden het belangrijk dat het verenigingsleven in stand wordt gehouden. Zeker in een dorp als Kilder moeten we er voor zorgen dat het verenigingsleven kan blijven bestaan. Mede hierdoor zijn we sponsor geworden.’

Sponsoren jullie meerdere verenigingen, clubs of activiteiten? Maken jullie hierbij een bewuste keuze of is het maar net wat op jullie pad komt? ‘We krijgen dagelijks sponsorverzoeken. Wij hebben hier samen duidelijke afspraken over gemaakt. We zetten niet zo maar in ieder blaadje een advertentie.’Rob en Koert geven wel aan dat ze verenigingen wel eens sponsoren door het beschikbaar stellen van hun materialen. Afgelopen zomer hebben zij bijvoorbeeld het materiaal geleverd bij het Rabo Jeugdfestijn van SV Kilder. De strekking van Dex Partyrent bij sponso-ring is: ‘Mocht een vereniging d.m.v. het huren van de materialen van Dex Partyrent geld verdienen, dan vin-den we ook dat de vereniging Dex Partyrent hiervoor kan betalen. Maar zodra het voor de jeugd, vereniging of voor scholen is, waar geen omzet te behalen valt, dan vinden we ook niet dat we hier geld voor moeten vragen. We bieden dit dan als bedrijf aan om de ver-eniging te ondersteunen.’

Tot slot laten de heren weten dat zij een voetbalvereniging zoals in Kilder erg mooi vinden en dat zij vinden dat het voor zo’n dorp in stand moet blijven. Daarom is het ook belangrijk dat we met z’n allen hier wat voor doen. Veel mensen vinden deze gedachten mooi, maar willen zelf geen vrijwilliger worden. Rob en Koert houden allebei van het verenigingsleven. Het is leuk om het mensen naar de zin te maken. We hopen dat meer mensen zich inzetten voor een vereniging zodat het nog vele jaren in stand kan worden gehouden.

Mocht je meer willen weten over Dex Partyrent, neem dan een kijkje op de website www.dexpartyrent.nl of bel naar 0314-393933.

Net als Rob en Koert hopen wij ook dat de vereniging zolang mogelijk blijft bestaan. Wij willen Rob en Koert bedanken voor het interview voor deze Tolk.

actuele

KOOPZONDAGEN

vindt u op

www.wonenenslapen.nl

mo13 kampioen!Onder leiding van: Marit Scheepsbouwer, Kaylie Lucassen en Anke te Pas

De meiden hebben huidig seizoen hard hun best gedaan en zijn terecht kampioen geworden. Met acht gewon-nen wedstrijden en maar één verloren wedstrijd, hebben zij het seizoen afgesloten. Helaas is door de slechte weersomstandigheden de kampioenswedstrijd niet gespeeld, maar met een ruime voorsprong was de winst al binnen.Desondanks hebben de meiden een leuk kampioensfeest gehad. Zo kregen zij een medaille overhandigd en kregen zij een t-shirt. Daarna volgde een leuke ereronde op de platte wagen door Kilder en bij terugkomst waren de frietjes al gebakken. Als afsluiting van deze dag ging het hele team schaatsen in Doetinchem.

Aankomend seizoen gaat dit leuke en fanatieke team weer voor het kampioenschap!

Kaylie Lucassen

Redactielid gezocht voor de Tolk

Lijkt het je leuk om mee te bepalen welke onderwerpen er in de Tolk komen en hoe dit het beste vorm kan worden gegeven? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat zijn de taken van een redactielid? Je bepaalt samen met het bestuur van SV Kilder de onderwerpen voor de Tolk Je bepaalt samen met de redactieleden hoe dit vorm gegeven kan worden Je neemt interviews af en werkt deze uit Je brengt de Tolk rond bij de sponsoren in deze regio

Wat verwachten we van jou? Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift Je hebt kennis van Word

Lijkt het je leuk om redactielid te worden? Neem dan contact op met de Tolkredactie. De contactgegevens van de redactieleden kun je vinden in de adressenlijst.

GEZOCHT

Leigraaf 1 7037DV Beek 0316-247645 Info@marmix.nl www.marmix.nl

Landbouwmechanisatie - tuin & parkmachines

Keppelseweg 9, Wehl Telefoon 0314-682161

Ook

Uw

Slager

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe

redactieleden voor de Tolk.

Neem vrijblijvend con-tact op met een van de

redactieleden!

Ja, u krijgt

persoonlijk advies

Kemperman VerzekeringenBeatrixplein 17031 AJ WEHLT 0314 - 68 41 41E info@kempermanverzekeringen.nlI www.kempermanverzekeringen.nl

Bel vooreen afspraakof kom langs.

Kwaliteit Ervaring Compleet Service Snel

www.kwd.nl* * * *

Bestratingsbedrijf ______________________________________________________________________

Bisselink v.o.f.

Erfverhardingen Toegangswegen Sierbestrating Machinaal straten Hoofdstraat 33 7035 AJ Kilder Tel; 0314-683249 Bisselink-bestratingen@live.nl

TERUGBLIK OUDE TOLKDe Tolk bestaat al een lange tijd. Sommige mensen uit Kilder bewaren alle Tol-ken netjes. Dit maakt dat wij een aantal Tolken van vroeger hebben doorgespit en er een aantal weetjes uit hebben kunnen halen.

Wist je datjes uit 1980 - 1985

De naam ‘de Tolk’ staat voor het woord ‘de praatpaal’. Het clubblad is voor alle leden van de vereniging geschreven. Het geeft mogelijkheden om iets kenbaar te maken en de band tussen de leden en het bestuur (eigenlijk de hele vereniging) te verstevigen.

Het wedstrijdsecretariaat behoorlijk streng was voor de senioren. Zij moesten namelijk voldoen aan de volgende regels: Bezoek zoveel mogelijk de trainingsavonden. Wees altijd op tijd voor de training en wedstrijd. (een half uur vóór aanvang van de wedstrijd aanwezig) Afmelden moet beslist gebeuren vóór donderdagavond 19.00 uur bij het wedstrijdsecretariaat. Bij het niet nakomen van bovenstaande regels, werd men geschorst.

De Tolken hadden een speciale rubriek die heette ‘De SV Kilder-Familie’. In deze rubriek werden bijzondere gelegenheden van leden benoemd. Hierbij moet gedacht worden aan geboortenieuws, huwelijken, verwel- komen van nieuwe leden, beterschap wensen etc.

Vroeger bestond er nog geen strenge privacywetgeving. Indien je het contributiegeld, bondscontributie of het keuringsgeld niet had betaald, werden je gegevens bekend gemaakt in de Tolk.

Al in 1981 waren er discussies over de openingstijden van de kantine. De redactie heeft toen besloten om de openingstijden in de Tolk te zetten. Misschien ook een idee voor de volgende Tolk 2018?

Walter Hartjes heeft ooit een clublied geschreven. Dit lied heeft hij voorgedragen tijdens de pronkzitting. ‘’t is Kilder, ’t is Kilder, we worden kampioen, al op een voetbalschoen. ’t Is Kilder, ja Kilder, de schrik van deze streek, elke week. Ja ja ja, allemaal tesaam, gaan we er stevig tegenaan.”

De Tolken van de jaren 80 hadden allemaal een eigen puzzelpagina. Tevens bestonden de tolken uit uitgebreide wedstrijdverslagen. Daarnaast werden er verschillende leden kort geïnterviewd voor de rubriek ‘onder schot’. In de jaren 80 bestond er ook al een lotto-toto.

www.

mon

tferla

ndm

akel

aars

.nl

www.montferlandmakelaars.nl

GRATIS

WAARDEBEPALING!

John Nas Beekseweg 4a Kilder, 0314-682753 Spoorstraat 7-b Didam, 0316-294495 Stationsstraat 4 Wehl, 0314-642675

Lichtenhorststraat 356942 GS Didam0316 - 29 44 26

Nieuwestraat 6a 7031 EW Wehl Telefoon 0314-681847

Molenweg 6, 7035 CL Kilder0314-682232, 06-47650674

loes@waki.nl

Specialisaties: Diabetische voet, Reumatische voet,Nagelbeugel, Orthese, Acryl en Gelnagel

Samenwerkingsverband met zorgverzekeraars en podotherapeuten

WandersLoesPedicureMedisch

Vrijwilliger in beeldVrijwilliger in beeld: interview met Anne-Marieke Tjooitink-TeunissenDoor: Ilona Jansen en Manon LucassenFotografie: Theo Kock

Afgelopen zomer is er een verbouwing geweest op het sportpark van SV Kilder. Hier is erg hard aan ge-werkt met dank aan vele vrijwilligers. De vrijwilligers staan altijd paraat om een steentje bij te dragen aan het bestaan van SV Kilder. Om onze vrijwilligers een blijk van waardering te geven, vonden wij het tijd om een interview met één van hen te houden. In deze Tolk is te lezen wat Anne-Marieke zoal als vrijwillig-ster doet en wat haar bij SV Kilder bracht.

Anne-Marieke, zou je jezelf willen voorstellen?Mijn naam is Anne-Marieke Tjooitink-Teunissen, in Kilder sta ik ook wel bekend als Teun. Ik ben ge-trouwd en woonachtig in Doetinchem. Ik ben werk-zaam bij Gotink Installatie in Hengelo (Gelderland), hier werk ik als werkvoorbereider en calculator. Zelf voetbal ik al sinds mijn 10e. Ik ben nu ondertussen 40 jaar en voetbal dus al ongeveer 30 jaar, waarvan 14 jaar bij SV Kilder. Ik ben eerst bij Kilder VR1 be-gonnen en voetbal nu bij de dames 30+.

Je hebt bij Kilder VR1 gevoetbald en voetbalt nu bij het 30+ elftal. Wanneer ben je begonnen met voet-ballen en is dit ook altijd bij Kilder geweest?Toen ik 10 jaar was, ben ik begonnen met voetbal-len bij VIOD in Doetinchem. Vroeger had je junioren, pupillen en senioren. Hier heb ik dan ook de junioren en pupillen doorlopen. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je tussen de pupillen en de senioren in zit. Uiteindelijk werd de beslissing genomen dat wij als team ‘dames’ zouden worden. Echter hadden we hier wel een aantal eisen voor het bestuur. We voetbal-den namelijk al een tijd met maar 13 meiden in het team. Tevens voetbalden we in de oude tenues van de heren/jongens en waren er geen trainingspakken voor ons beschikbaar. Daarnaast had het damesteam ook geen sponsor. Dit hebben we aangegeven bij het bestuur en als dit veranderd werd, wilden wij wel da-mes worden. De trainer en leider hadden wij destijds zelf al voor elkaar.

Helaas kon het bestuur niet aan onze eisen voldoen, waardoor wij uiteindelijk uit elkaar zijn gegaan. Eén speelster is toen bij Zelos gaan voetballen en de rest is naar FC Gelre gegaan. Mede hierdoor is toen bij FC Gelre een derde damesteam ontstaan. Na een tijdje ben ik van dames 3 naar dames 2 overgegaan en een half seizoen later zelfs door naar dames 1. Daar heb ik twee à drie seizoenen gevoetbald, maar vanwege rugklachten ben ik toen gestopt. Wel ben ik nog één jaar leidster geweest tot ik genoeg kreeg van de lange zondagen van huis. Toen ben ik weer teruggegaan naar dames 2. Alleen door de weinige speelsters die wij toentertijd in het team hadden en een akkefietje met het bestuur, heb ik de keuze gemaakt om te stoppen. Iets later met de carnaval in Dichteren kwam ik Saskia Keurntjes tegen en kreeg ik de vraag of ik bij Kilder wilde komen voetballen. Zelf dacht ik dat Kilder 20 à 22 dames had en er dus geen plek voor mij zou zijn. Saskia vertelde echter dat ze al blij mochten zijn als er 11 dames op het voetbalveld stonden. Sindsdien ben ik bij SV Kilder gaan voetbal-len.

Wat voor werkzaamheden verricht je als vrijwillig-ster bij SV Kilder?Ik ben trainster, zit in de huisvestingscommissie en help zo hier en daar met nog andere klussen bin-nen SV Kilder. Als trainster heb ik eerst twee jaar de E-meiden getraind. Dat is nu veranderd in de MO11. Na die twee jaar kreeg ik de vraag of ik niet de MO19 wilde trainen, aangezien Marloes van Dillen daarmee stopte. Gezien het feit dat ik vrij fanatiek ben en ik mijzelf bij de jongere meiden af en toe moest afrem-men heb ik ‘ja’ gezegd voor de MO19. De meiden trainen twee keer in de week en dit heeft Johnny Lu-cassen opgepakt. Voor hem was het geen probleem om twee keer in de week trainen te geven en dat kwam mij goed uit. Met mijn werk red ik het name-lijk niet altijd om trainen te geven. In het weekend met de wedstrijden was ik er wel bij, want dan kon Johnny juist niet. Nu, twee jaar later, doe ik het sa-men met Rick Wassink. Hij geeft twee dagen training en ik kom dan vaak woensdags even langs voordat ik naar mijn eigen training ga. Zaterdags ben ik er wel altijd bij en leiden we samen de wedstrijd.

In de huisvestingscommissie ben ik vooral druk ge-weest toen de nieuwe kleedkamers werden gebouwd. Hier komen dan verschillende taken bij kijken, zoals het regelen van de begroting, kijken welke werkzaam-heden we moeten uitbesteden en het poetsen na afloop van de bouw. Kortom diverse werkzaamheden. Zelf heb ik nog geholpen met de sloop en het leggen van het riool samen met een aantal andere vrijwil-ligers.

Je bent vrijwilligster van het jaar geworden in 2017. Hoe heb jij dit ervaren? Zelf was ik er helaas niet bij. Ik kreeg al wel een aantal keren de vraag of ik zou komen en stille hints dat ik er moest zijn, maar vanwege pijn in mijn nek en rug ben ik die avond thuis gebleven. Achteraf kreeg ik te horen dat ik er toch wel had moeten zijn. Ik vond het een eer dat ik werd uitgeroepen tot vrijwilligster van het jaar.

Hoewel natuurlijk alle vrijwilligers hard werken voor de club. Er wordt maar één iemand uitgelicht op deze avond en dat vond ik wel een grote eer.

Wij willen Anne-Marieke graag bedanken voor het interview en haar inzet binnen SV Kilder.

HHeett jjuuiissttee aaddrreess vvoooorr uuww bbeessttrraattiinngg

MM:: 0066 5533115511771188 TT:: 00331144 665511000000

aajjbbiisssseelliinnkk@@hhoottmmaaiill..ccoomm

Molenweg 2d 7035 AE Kilder | Tel: 0314-682338 | www.pegasuskilder.nl

Pegasus paardensport

www.bodbeek.nl tel.0316-531273 st. jansgildestraat 12, beek

204_HQ_Dealer_Adv_NL_FC_Mag_CS6.indd 1 10-04-15 08:51

Ga voor een deskundig aankoopadvies naar uw geautoriseerde Husqvarna dealer:

HUSQVARNA AUTOMOWER ®

V A N € 1 . 4 9 9 V O O R

€ 1.399 E X C L . I N S T A L L A T I E

ACTIE

*Deze actie is geldig t/m 31-08-2015.

Ga voor een deskundig aankoopadvies naar uw geautoriseerde Husqvarna dealer:

HUSQVARNA AUTOMOWER ®

V A N € 1 . 4 9 9 V O O R

€ 1.399 E X C L . I N S T A L L A T I E

ACTIE

*Deze actie is geldig t/m 31-08-2015.

STIHL en VIKING specialist

Door: Yvonne Geurts en Natasja Wittenhorst.

Om ons heen is het meidenvoetbal de snelst groei-ende sport. Na de overwinning van onze oranje leeuwinnen doet het dames- en meidenvoetbal het goed. Deze groei onder de voetballende meiden was er in Kilder al een tijdje. Er voetbalden nog nooit zoveel meiden in Kilder bij de jeugdcompetitie als nu.Tijd om eens terug te blikken op de jaren dames-voetbal in Kilder.

De eerste start was al in 1971, toen het bestuur van SV Kilder een verzoek binnen kreeg om met damesvoetbal te starten. Hans Mokkink nam de trainingen op zich. In de KNVB afdeling Gelderland bestond nog geen damesvoetbal. Dus werd met een aantal clubs gestart met een nieuwe competi-tie. De clubs die toen deelnamen waren; Zutphen 1 en 2, Socii, Baakse Boys, Concordia, Sprinkhanen en Kilder. Twee en een half seizoen later was er te weinig animo onder de dames en moesten we in Kilder even afscheid nemen van het damesvoetbal in competitieverband.

(v.l.n.r.) Staand: Hans Mokkink, Tinie Giesen, Pien Keuben, Thea Oteman, Annelies Driessen, Gerda Schut en José Giesen. Knielend: Ria Egging, Thea Reulink, Marietje Hen-driksen, Marijke van Bree en Agnes Klaassen.

In 1981 nam Esther Fielt het voortouw, samen met Irma Keuben, om dames/meiden te peilen of ze interesse hadden in damesvoetbal in Kilder. Nou, interesse was er wel, want al vlot gaven zo’n 25 da-mes hier gehoor aan. Pien Keuben nam de trainin-gen van dit clubje dames voor haar rekening. Helaas hielden een aantal dames het na een paar weken al voor gezien, maar een grote groep bleef fanatiek trainen en zo af en toe werd er een vriendschappe-lijke wedstrijd gevoetbald.

DAMESVOETBAL DOOR DE JAREN HEEN

Toen Pien Keuben stopte als trainster werd Toon Eg-ging bereid gevonden het roer over te nemen. Toon was in de jaren damesvoetbal een vaak terugkerende ondersteuning; o.a. als trainer, leider en keeperstrai-ner. Er werd ook naar een leider gezocht en deze werd gevonden in de dhr. G. Keuben. Toon had zijn handen vol aan het trainerschap en bijkomende zaken. Dus werd Gerard Klaassen gestrikt om hem te assisteren. Toen bleek dat de dames fanatiek bleven trainen, werd er in de bestuursvergadering van 17 mei 1982 besloten dat de dames aan de competitie het jaar erop zouden deelnemen. Na een tijdje in de damescompetitie te hebben gevoetbald, werden ze in april 1983 ook voor-zien van een shirtsponsor, namelijk autobedrijf Huub Gerritsen uit Wehl. Het dameselftal groeide uit tot een leuke, gezellige groep met veel plezier voor, tijdens en na de wedstrijd. De goede sfeer, gezelligheid en saam-horigheid stonden altijd voorop en dat is ook altijd zo gebleven.

In de loop van de jaren hielden veel dames het voet-bal voor gezien, maar er meldden zich ook altijd weer nieuwe leden. Trainer Toon Egging en leider G. Keuben gaven het stokje door aan Gerard Klaassen en Fien Stienezen. Zij zetten het trainer/leiderschap voort. Na een aantal jaren vertoonden de shirtjes toch wel wat slijtage. Er kwamen nieuwe shirts met een nieuwe sponsor (GTW-transport), geregeld door Albert van Dinther. Albert, die het damesvoetbal in Kilder altijd een warm hart heeft toegedragen, regelde zelfs een keer een internationaal talent, Russisch keepster Vlada. Zij had tenslotte, volgens Albert, in het Russisch elftal gekeept! Een best vaardige keepster die na een tijdje ineens spoorloos was verdwenen. Begin jaren negentig nam ruitersport Keuben het over als shirtsponsor. Het damesteam was niet echt een hoogvlieger in de 2e klasse. Opvallend was echter wel dat er tegen de bo-venste op de ranglijst vaak goed gevoetbald werd en tegen de mindere tegenstanders nog wel eens onnodig verloren. Tijdens de toernooien werden de mindere prestaties van de competities weer goedgemaakt.

Een behaalde wisselbeker (rond 1988) werd zelfs zo goed opgeborgen dat deze na een grote zoekactie pas weer boven water kwam.In 1994 kregen de dames nieuwe trainingspakken van wel een heel bijzondere sponsor. Hun trouwe thuis-supporter, Jan Heitink, had bij een gezellige kermisbor-rel een aantal dames trainingspakken beloofd. En zo geschiedde. De dames kregen deze pakken met als sponsor Ome Jan achterop.In de geschiedenis van het damesvoetbal passeerden vele zussen de revue. Zoals bijvoorbeeld Annemarie en Yvonne Geurts, Sonja en Yvonne van Ampting, Masha en Yvonne Stienezen, Erna en Ankie Seesink, José en Tinie Giesen, Gerda en Marietje Baakman, Agnes en Trees Klaassen, Kaylie en Esmee Lucassen, Eline en Nienke Hendriks, Astrid en Connie Sennoma en Marian en Gonnie Egging.Een dame die damesvoetbal Kilder uitademt, is toch wel Yvonne Geurts. Zij heeft, na de tweede oprichting in 1981, ruim 27 jaar gevoetbald.Gerard Klaassen werd begin jaren negentig opgevolgd door Carel van den Boom, met ondersteuning van Toon Egging. Op een gegeven moment hadden de dames door blessures te weinig speelsters. Na een kort uitstapje naar Wehl (FC Gelre) werden de dames, mid-dels een geheime missie, als nieuw team tijdens het bekende Tolktoernooi gepresenteerd. Met als histo-risch hoogtepunt het kampioenschap in het seizoen van 2001-2002. Op woensdagavond op het veld in Doornenburg werden de laatste punten, onder gejuich van de meegereisde supporters, binnengehaald. De eerstvolgende thuiswedstrijd werd er goed gefeest.

Dat gezelligheid en saamhorigheid belangrijk zijn bij de dames, blijkt wel uit het volgende feit. Toen zo’n vier jaar geleden een aantal oud-dames o.l.v. Astrid wilden peilen of er interesse was voor een 35 +, 7x7 team, stonden er binnen twee weken 13 dames op papier! Na een tijdje trainen werd er met behulp van Piet Nas, en onder eigen beheer, een 35 + toernooi competitie gestart in regio Oost. En Carel nam gewoon net als vanouds de trainingen weer voor zich.Damesvoetbal is ook iets wat in de genen zit. Dat is wel te zien aan de hoeveelheid dochters die het van hun voetballende moeders hebben overgenomen. Prachtig om te zien. Wij in Kilder zijn trots op onze dames/meiden. Een klein dorp rijk aan geschiedenis in damesvoetbal. Maar ook nu, uitkomend met een MO17, MO15, MO13 en MO11 elftal. Dat is toch wel heel bijzonder. En wie weet ontwikkelen zich hier wel nieuwe oranje leeuwinnen!

ROS1704_Corporate_advertentie_A4_210x297mm_FC.pdf 1 17-11-17 08:56

Clubkleding te koop Wij verkopen trainingspakken, kousen en sporttassen voor pupillen en junioren.Informeer bij Gerard Klaassen.

De prijzen zijn:

Sporttas Masita € 17,00

Masita en KWD kousen blauw € 8.00

Trainingspak € 35,00

ADVERTEREN IN DE TOLK?

Dat kan!

Neem contact op met de sponsorcommissie

www.rabobankgraafschapmidden.nl

Rabobank. Een bank met ideeën.

Ook sponsor van voetballers diewereldberoemd zijn in Kilder.

Meer winnen dan dewedstrijd. Dat is het idee. De Rabobank is een bank met ideeën. Ook ideeën over sport. Sport verbindt en inspireert.

Zo steunen we niet alleen sporten waar we allemaal naar kijken, maar ook sport waar we

allemaal wat aan hebben. Dus sponsoren we nationale sportploegen, maar ook een lokale

voetbalclub. Want het gaat om meer winnen dan de wedstrijd. Dat is de gedachte. Dat is

het idee.Full service en assortiment!

Gegarandeerde kwaliteit van boer tot bord.van boer tot bord.

Bekijk ons uitgebreide BBQ-assortiment

op de website!op de website!

Grotestraat 9 7031 AE WEHL Tel. 0314-681464

De Bongerd 65 7006 NH DOETINCHEM Tel. 0314-394096

Dokter Bardetplaats 8 7001 DV DOETINCHEM Tel. 0314-395038

WWW.SLAGERIJBLES.NLWWW.SLAGERIJBLES.NL

Interview met marcel lucassen

Interview met marcel lucassenTrainer in beeld: interview met Marcel LucassenDoor: Manon Lucassen en Anne RentingFotografie: Theo Kock

Dit voetbalseizoen (2017-2018) staat bij alle pres-tatie elftallen een nieuw gezicht voor de groep. Bij Kilder 1 is als trainer Marcel Lucassen aangesteld, bij Kilder 2 staat Richard van Dijk als trainer voor de groep en bij de Dames is Freddie Hagens als trainer aangesteld. In deze Tolk maken we kennis met Marcel Lucassen.

Marcel, kun je iets meer over jezelf vertellen?Mijn naam is Marcel Lucassen en ik woon in Kilder. Ik heb vier kinderen, genaamd Esmee, Kaylie, Stijn en Rens. Ik ben werkzaam bij Liandon, onderdeel van Alliander. Ik ben daar een hele lange periode teamleider geweest van mensen die in de hoog-spanning werken. Momenteel ben ik werkzaam als regio veiligheidskundige senior consultant voor Liandon. Dit betekent dat ik veel met veiligheid be-zig ben. Ik richt mij onder andere op veilige werk-plekken, het beleid en implementatie hiervan en begeleid managers om de veiligheid te verbeteren.

Hoe heeft jouw voetballoopbaan eruit gezien?Ik ben als jongen van ongeveer 8 jaar begonnen met voetballen bij SV Kilder, waar ik alle jeugdelf-tallen doorlopen heb. Toen ik 15 jaar oud was, mocht ik wedstrijden bij het eerste elftal spelen. Vanaf deze leeftijd behoorde ik bij het eerste elftal. Wat ik mij nog goed kan herinneren van deze periode is dat wij één keer met zes “Lucassens” in het eerste elftal gevoetbald. Dit waren Wim Lucas-sen (ome Wim), Johnny Lucassen, Roger Lucassen, Sander Lucassen, Martijn Lucassen en ikzelf. Dat was een unieke ervaring. Op mijn 18e mocht ik proefwedstrijden spelen voor het tweede elftal van de Graafschap. Vanaf dat moment ben ik offi-cieel overgegaan van SV Kilder naar de Graafschap. Gedurende de voorbereiding bij het tweede elftal werd ik gebeld of ik bij het eerste elftal van de

Graafschap mee wilde doen, omdat zij op dat mo-ment niet genoeg spelers hadden. Hierna mocht ik vriendschappelijke wedstrijden meespelen bij het eerste elftal. Vervolgens heb ik hier de voor-bereiding afgerond. Toen kwam de eerste compe-titiewedstrijd tegen Wageningen. De toenmalige trainer vertelde mij dat ik wel mee mocht naar deze wedstrijd, maar dat ik geen speelminuten zou krijgen. Dit zou de Graafschap 5.000 gulden kos-ten, geld wat zij op dat moment niet hadden. De wedstrijd daarop zat ik nog een keer op de bank bij het eerste elftal van de Graafschap en toen vertel-den zij mij dat het elftal compleet was, waardoor ik weer in het tweede elftal ben gaan voetballen. Hier heb ik nog twee jaar lang gevoetbald. Na deze jaren wilde ik een contract hebben bij de Graaf-schap. Dit konden zij mij niet bieden. Toen ben ik vertrokken en voor één seizoen bij MVR gaan voetballen. MVR voetbalde toentertijd tweede klasse. Het jaar daarop ben ik gaan studeren en ben ik weer bij SV Kilder gaan voetballen. In deze periode zijn wij met SV Kilder verschillende keren gepromoveerd. Tussentijds ging ik nog een jaar naar Duitsland, waarna ik weer ben teruggekeerd naar SV Kilder. Toen ik 33 jaar oud was, kwam een neef van mij bij mij met de vraag of ik bij Pax wilde komen voetballen, omdat zij daar nog een linksback zochten. Uiteindelijk heb ik twee jaar bij Pax gevoetbald en ben ik uiteindelijk weer terug-gekeerd naar SV Kilder, waar ik tot mijn 40e in het eerste elftal heb gevoetbald.

Hoe ziet jouw trainerscarrière er tot nu toe uit?In het laatste jaar dat ik in het eerste elftal van SV Kilder voetbalde, heb ik de trainerscursus TC3 gevolgd. Uiteindelijk ben ik gestopt met voetballen en ben ik trainer geworden bij Zeddam (5e klasse), waar ik twee jaar trainer ben geweest. Ik merkte dat dit nog niet helemaal mijn ding was. Daarom ben ik toen gestopt met het trainerschap en aan de trainerscursus TC2 begonnen. In deze tijd heb ik stage gelopen bij Pax. Nadat ik deze cursus had behaald, ben ik trainer geworden bij Gendringen. Hier ben ik drie jaar werkzaam geweest. Daarna ben ik trainer geworden bij Varsseveld, waar ik in totaal drie jaar werkzaam was. Vervolgens ben ik twee jaar trainer geweest van Pax. Na een jaar geen club te hebben gehad, ben ik nu weer terug bij SV Kilder, maar dan als trainer.

Marcel, je hebt zelf een hele lange periode gevoet-bald en bent al verschillende jaren trainer. Is er iets wat jij leuker vindt om te doen? Waar zit hier het verschil voor jou in? Hoe kijk jij daar zelf tegenaan?Ik vind voetballen het leukst en mooist om te doen. Gewoon je ding doen op het veld en samen met het team ervoor gaan. Als trainer vind ik het mooi om te zien dat het elftal een groei doormaakt en dat je ontwikkeling hierin ziet. Dit is niet altijd aan een direct resultaat gebonden, maar aan de verbetering die je terugziet binnen het team.

Wat vind jij belangrijk als trainer?Ik vind de saamhorigheid en plezier in het spel belang-rijk. Dit is iets wat niet altijd kan, omdat bijvoorbeeld niet iedereen op zijn eigen positie kan spelen. Tevens vind ik het belangrijk dat iedereen samen voor elkaar wil gaan.Persoonlijk vind ik mooi voetbal belangrijk als je daar de middelen en de mensen voor hebt, maar het (eind)resultaat is bepalender. Als trainer vind ik het fijn dat je ontwikkeling gaat zien in dingen die je opbouwt met het team. Voetbal is veelal herhaling en de vraag is of de dingen beklijven. Vaak moeten we dan weer terug naar de basis en het plan weer opnieuw bespreken. Ook haal ik er voldoening uit dat de spelers ook echt dingen aannemen en oppakken van de ervaring en kennis die ik zelf heb. Dan is het ook belangrijk dat dingen niet alleen verteld worden, maar dat de spelers dingen ook visueel zien.Wat ik ook belangrijk vind als trainer is dat er ook jeugdspelers in het team komen. Het is afhankelijk van welke speelstijl of speelwijze je hanteert en uit welke spelers je elftal bestaat, op welke manier je de jeugd-spelers inbrengt en de frequentie daarvan.

Marcel, je hebt veel verschillende wedstrijden ge-voetbald. Welke wedstrijd is je het meest bijgeble-ven?De wedstrijd die het eerste in mij opkomt is die toen ik net bij het tweede elftal van de Graafschap voetbalde en mij gevraagd werd om een vriendschappelijke wedstrijd tegen Doetinchem mee te spelen met het eerste elftal. Hier scoorde ik toen bijna twee keer van afstand. Daarna mocht ik een aantal wedstrijden op de Vijverberg spelen tegen onder andere FC Twente. Het bijzondere was dat als je ging warmlopen het publiek begon te juichen.Daarnaast herinner ik mij nog goed dat ik op 38-jarige leeftijd in het najaar mijn binnen kruisband afscheur-de. Dit was een uitwedstrijd tegen HC-03. Toen ben ik twee keer gegipst en uiteindelijk geopereerd. Tijdens deze operatie bleek dat alleen mijn binnenkant knie

gescheurd was en niet de kruisband. Mijn herstelpe-riode heeft tot het voorjaar geduurd. Op het moment dat ik mijn kruisband scheurde was ik topscoorder van de regio, dat ging helaas niet meer door omdat ik de rest van dat seizoen niet kon spelen. Wel ben ik één keer in het verleden topscoorder van de regio geweest (1988).

Ik heb toentertijd 17 doelpunten gescoord en we zijn toen kampioen geworden in de eerste klasse GVB. Hiervoor kreeg je een bokaal uitgereikt.

En als we dan kijken naar jouw trainerschap. Welke wedstrijd is je het meest bijgebleven?Toen ik trainer was van Varsseveld en Varsseveld toen-tertijd in de competitie zat met Silvolde, heeft Varsse-veld als enige ploeg twee keer van Silvolde gewonnen. Deze ploegen waren/zijn rivalen van elkaar. Bas Tiec-ken kwam laatst nog bij mij met een krat bier, omdat hij een weddenschap had met de jongens van Silvolde. Dit ging over dat Varsseveld als enige ploeg in die com-petitie twee keer had gewonnen van Silvolde. De jon-gens van Silvolde gaven aan dat dat niet waar was. Het tegendeel bleek waar te zijn en Bas had gelijk. Toen bracht Bas Tiecken mij nog een krat bier. Deze krat bier had Bas van de jongens van Silvolde meegekregen om bij mij af te geven.

Wat hoop je te bereiken bij SV Kilder?Ik hoop bij Kilder te bereiken dat zij niet meer ieder jaar voor degradatie moeten voetballen. De jongens hopen dat zij zich dit jaar voor het eerst veilig kunnen spelen. Ik denk dat wij met de kwaliteiten die wij nu hebben en met wat er uitgehaald kan worden, in het linkerrijtje terecht kunnen komen.

Na het interview pakte Marcel nog zijn oude fotoboe-ken erbij. Hierin zaten allemaal foto’s, krantenknipsels en wedstrijdverslagen uit diverse jaren. Wij danken Marcel Lucassen voor het interview.

Gordijnen

Tapijten

Harde vloeren

PVC vloeren

Binnenzonwering

St. Jansgildestraat 407037 DN BeekTel. 0316 - 53 12 41info@hermsenwoonspecialist.nlwww.hermsenwoonspecialist.nl

Attent, super in de buurt! |

V.O.F. Attent Lanke-Rosendaal | Hoofdstraat 3a | 7035 AH Kilder T: 0314 – 681353 | F: 0314-680089 | E: Lanke@xs4all.nl

sv kilder ranglijst

Positie Team Wedstr. W G V P + -

1 kilder 4 10 5 0 5 15 32 31

2 kilder 3 9 4 2 3 14 24 17

3 kilder 2 10 4 2 4 14 20 24

Bijgewerkt tot 10 maart 2018

4 kilder vr1 7 4 1 2 13 23 18

5 kilder 1 13 2 3 8 9 18 31

6 kilder 5 9 2 0 7 6 21 31

Wist u dat:

De senioren samen al 58 wedstrijden hebben gespeeld Er in totaal 71 punten bij elkaar gevoetbald zijn In 21 van de 58 wedstrijden de blauw-witten de volle winst hebben gepakt De handen 138 keer omhoog konden voor het vieren van een doelpunt Bij de jeugd in de najaarscompetitie 113 wedstrijden gespeeld zijn Hierbij 147 punten zijn gepakt Er 46 wedstrijden zijn gewonnen De jeugd totaal 305 doelpunten heeft mogen vieren Hierin de standen van de jeugd onder de 9 niet meegenomen zijn

W = Winst, G = Gelijkspel, V = Verlies, P = Punten, + = Doelpunten voor en - = Doelpunten tegen

Bestuur Voorzitter 0314-683504 / 06-20613177 Secretaris 06-25071791

06-5582234006-152705450314-6421530314-6838560314-68479206-1215963306-24584495

0314-642153 0314-683856 0314-640557 0314-683856 0314-642153 0314-684792 0314-642153

Penningmeester Bestuursleden

Wedstrijdsecretaris JeugdcommissieEerste aanspreekpunt Tweede aanspreekpunt

Secretariaat jeugd Wedstrijdsecretaris jeugd Jeugd-/Wedstrijdcoördinator Indelingscommissie jeugd

Techn. coördinator jeugd A

Consul

Trainers

C. G

Verzorger

Sponsorcommissie

Sponsorcommissie jeugd

06-30619004

06-29369072

06-2188033606-465204390314-684064 06-1484601206-48944180

06-5358728206-45288112

0314-682222 0314-642153

Kantinecommissie 06-152705450314-6842600314-683913

Kantinecommissie jeugd 06-1281589806-53951711

O.S.C.K. Voorzitter 0314-684140 Secretaris 0314-682145 Penningmeester 06-30504334Bestuursleden 0314-683810

0314-684392

Tolkredactie 06-10709772

Kantine SV.Kilder 0314-684265

Bankrekening T

Th. Kock A. CohenJ. te KaatMarloes van DillenG. KlaassenK. SeegersA. BerendsenP. ElshofP. Nass

G. KlaassenK. SeegersM. ColbersK. SeegersG. KlaassenA. BerendsenG. Klaassen

A. Berendsen

P. van Dillen

M. LucassenR. van DijkH. GeurtsF. HagensR. Maat

Mark van Dillen S. Cijs

L. WandersG. Klaassen

Marloes van Dillen T. TeunissenJ. SpanB. GotinkE. van Dinther

B. EggingB. van HummelB. van MoerkerkG. KrüsW. te Kaat

I. JansenA. RentingM. Lucassen

t.n.v. SV.Kilder

Schoolstraat 3 Julianaboom 10 Ripperbansveen 3 Wehl Cedric Mardonstraat 14 Hoofdstraat 20d Schuttersveld 6 Bergastraat 5 Zeddamseweg 2Dr. Ariensstraat 24

Hoofdstraat 20d Schuttersveld 6 Het Wijdeveld 10a Schuttersveld 6 Hoofdstraat 20d Bergastraat 5 Hoofdstraat 20d

Bergastraat 5

Cedric Mardonstraat 8

Molenweg 6bSeringenlaan 59 De KwakelRinkomsweg 14 Rekhemseweg 41 DoetinchemWinnipegstraat 49 Doetinchem

Schoolstraat 18 Cedric Mardonstraat 14

Molenweg 6 Hoofdstraat 20d

Cedric Mardonstraat 14 Pr.Constantijnstraat 27 Wehl Het Wijdeveld 17 Tiber 1 Doetinchem De Rembrandt 18

Julianaboom 6a Groeneweg 2 Groeneweg 23 Groeneweg 29 Captain Goodwinstraat 12

Ripperbansveen 3 Wehl

Zuiderstraat 12a

NL28RABO0157251489

OUDE WEHLSEWEG 5 - 7007 GE DOETINCHEM

TEL: 0314-326100 / FAX: 0314-360169 Voor al uw:

NIEUWBOUW - VERBOUW - ONDERHOUD - BETONWERKEN

www.visser-snelting.nl

MEIJERFRERIKS

administratiesbelastingenadvies

Als mkb-ondernemer bent u gefocust op uw vakgebied. Daar verdient u uw geld mee...

Voor belangrijke bijzaken als administraties, jaarrekeningen en belastingen moet u kunnen vertrouwen op een specialist.

MeijerFreriks, tot uw dienst!

www.meijerfreriks.nl

Het nieuwe administratie- en belasting-advieskantoor in deze regio!

Eekhegstraat 26942 GK Didam0316 - 820 219contact@meijerfreriks.nl