Presentatie digitale/sociale media & marketing 2010

Post on 16-Jun-2015

435 views 1 download

description

Dit is een presentatie die ik gebruik in mijn workshop Digitale Media, Nieuwe Marketing & Nieuw Zakendoen, waarin alle ontwikkelingen rond media en marketing overzichtelijk gepresenteerd worden.

Transcript of Presentatie digitale/sociale media & marketing 2010

Programma

1. Ontwikkelingen in de wereld

2. Ontwikkelingen in Technologie & Digitale Marketing

3. Internet & Sociale Media

4. Ontwikkelingen Marketing

5. Marketing & Verkoop. n

6. En wat betekent dit alles voor u?

7. Sluiting & Drankje

Generatie Y

Generatie Y (de naam is natuurlijk ontleend aan zijn voorganger: de Generatie X), ook wel de millenniumgeneratie of de netgeneratie genoemd, wordt door detacheringsbureau Accountemps gedefinieerd als mensen die geboren zijn na 1980. Generatie Y is opgegroeid in een tijd van technologische vooruitgang (internet, mobieltjes) en economische voorspoed. Kenmerkend is de vertroetelende aandacht die zij kregen van hun opvoeders, het gevolg daarvan is een zelfverzekerde, optimistische generatie die gewend is haar zin te krijgen.

Gen Y houdt er een andere definitie van ambitie op na. Denkt niet zozeer in termen van een treetje hoger op de carriereladder of het bereiken van een bepaalde positie of status. Het gaat hen om maximaal zichzelf ontplooien en zinvol werk doen. Dat betekent veel voor de organisatie van de toekomst en hun leiders! Het hebben van een visie en mensen daarin mee kunnen nemen is nog niet eerder zo essentieel geweest.

Duurzaamheid

Themakanalen – Narrow Casting

Print2Web (Augmented Reality)

Print2Web (Augmented Reality)

Print2Web (Augmented Reality)

Augmented Reality

3D Printing

Personaliseren: unieke documenten in oplage 1

Personaliseren: unieke documenten in oplage 1

Smartphones

App Store: Meer dan 2,5 miljard downloads

IPad (eind juli 2010 in Nederland)

QR-Codes (2D)

Gecodeerd:

Wij zijn het beste marketingbedrijf van Nederland! Bel ons en u ontvangt gratis een quick scan van uw marketing effectiviteit.

Software as a Service (SAAS)

Firefox (Browser)

Open Office (Kantoor)

The Gimp (soort Photoshop)

Inkscape (soort illustrator)

Joomla (CMS)

Chrome Browser van Google)

Keepass (wachtwoord-kluis)

Etc. Etc. Etc. Open Source

Sociale MediaSociale Media

YouTube

Weblogs

Google Analytics

Whuffie Bank

De “Oude” 4 P’s

Transparantie vormt voor bedrijven bedreiging én zakelijke kansGebaseerd op: Informatie (januari/februari 2010)

Transparantie is een trend die zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sectoren aan kracht wint en die een grote impact heeft op organisaties en informatievoorziening. De voordelen van transparantie zijn substantieel in termen van kostenverlaging en kortere doorlooptijden, een betere kwaliteit van het eindresultaat, grotere klanttevredenheid en

een betere binding tussen klant en leverancier. Een reëel risico is daarentegen de kans op imitatie.

Transparantie geschiedt op een aantal niveaus waarbij de organisatie transparantie beschouwt als achtereenvolgens een bedreiging, noodzaak, instrument,

samenwerkingsvorm en businessmodel. Aangekomen op dit laatste niveau betekent dat de organisatie transparantie heeft weten te transformeren van een (vermeende)

bedreiging tot een zakelijke kans. Op dit hoogste niveau van transparantie levert de organisatie producten en diensten die hun bestaansrecht ontlenen aan vergaande

transparantie, zoals prijsvergelijkingswebsites. Dit is niet zozeer een geheel nieuw niveau als wel een voortzetting van transparantie als samenwerkingsvorm.

De stap naar een hoger niveau van transparantie is geen geringe en vraagt een forse inspanning met zowel impact op de informatievoorziening als op de organisatie en haar

medewerkers.

Digitaal DNA

RSS Marketing: We laten de gebruiker zelf vragen om informatie

Webcare

Experience Marketing

Experience Marketing

Lifehacking nu omvat alle hints en trucs om dingen sneller te doen, beter te organiseren en alledaagse problemen op slimme, misschien niet zo voor de hand liggende manieren op te lossen. Het accent ligt meestal op ICT-toepassingen. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Maar het gaat verder. Lifehacking kan zowel voor als ver weg van de computer, in het privé of het werkleven, oppervlakkig of op het neurotische af. Uiteindelijk komt het altijd hierop neer: simplificeren en focussen.

Lifehacking

Delen

Consumenten aan het roerDe merkwaarde wordt steeds vaker bepaald door consumenten. Daarom is authenticiteit belangrijk om een merk onderscheidend te maken en consumenten bij een merk te betrekken. Merken kunnen niet meer alleen op hun naam vertrouwen. Organisaties worden beoordeeld op hun acties en de bereidheid om daadwerkelijk met klanten in contact te treden en de dialoog aan te gaan.

Top 10 Marketingtrends 2010 (Bron: Alterian)

Van Leverancier naar Partnership

Bedankt voor de aandacht!!