Nieuwsbrief Paasberg nummer 7

Post on 11-Jan-2017

246 views 1 download

Transcript of Nieuwsbrief Paasberg nummer 7

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 1

Nieuwsbrief Paasberg

NR. 7 (18-04-16)

Van de woonzorgmanager: Beste bewoner/relatie, U ontvangt hierbij onze digitale nieuwsbrief.

Nieuwbouw Huis en Haard feestelijk gestart! De eerste paal van de nieuwbouw van Huis en Haard werd dinsdag 5 april officieel geslagen. Huis en Haard wordt een van de meest duurzame woonzorgcomplexen van Nederland. Toekomstige bewoners, familie, personeel, vrijwilligers,

naaste buren, medewerkers van de bouw waren aanwezig bij deze symbolische start van de nieuwbouw. Na afloop was het tijd om samen het glas te heffen! Benieuwd naar de foto's? Bezoek onze Facebookpagina! Als u hier klikt kunt u ook een filmpje zien hoe Huis en Haard eruit komt te zien. Het filmpje toont zowel de buiten- als de binnenkant.

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 2

Win-win situatie Woonzorgmanager Wilma van Arragon is verheugd: “We zijn erg trots dat we hier een van de meest duurzame woonzorggebouwen van Nederland realiseren. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame en natuurlijke bouwmaterialen. Het meest opvallend wordt het dak, waar 1.200 m2 zonnepanelen op worden gelegd. Hierdoor krijgt Huis en Haard energielabel A++++. De flinke besparing op de energiekosten kan weer ten goede komen aan de zorg. Zo levert duurzaamheid een win-winsituatie op!” Realisatie De bouw van Huis en Haard vind plaats in twee fases. In de eerste fase worden vier groepswoningen gerealiseerd, elk voor acht cliënten met (beginnende) dementie. Naar verwachting vindt de oplevering eind november 2016 plaats. De tweede bouwfase start begin 2017. Dan komen er 18 woonzorgstudio’s en een multifunctionele ruimte in het middengebied.

Arbo rondes 2016/Veiligheidsexpeditie DrieGasthuizenGroep Op dinsdag 5 april is er een Arbo ronde geweest in locatie Paasberg. De rondes worden uitgevoerd door Caroline Paanakker (medewerker Arbo en Veiligheid), Claudia Benning (kwaliteitsmedewerker) en teamleider Bertine Jurriëns. Tijdens de rondes wordt naar allerlei zaken gekeken ten aanzien van veiligheid, zoals o.a. het goed functioneren van de brand scheidende deuren, lampen, tilliften, keuring van brandblus-apparatuur, hygiëne in de keukens, maar ook orde en netheid wordt bekeken en gerapporteerd. Hierdoor kunnen wij ons verbeteren. De uitslag is op dit moment nog niet bekend. Tot zover mijn berichtgeving. Hartelijke groet, André Harinck, woonzorgmanager

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 3

Van de teamleider: Hierbij geef ik u de mutaties door:

Nieuwe bewoners: Mevrouw S. Malasch-Brugman is donderdag 14 april komen wonen op appartement 101 en op vrijdag 15 april de heer G. Vleemink op appartement 413. We wensen mevrouw Malasch en de heer Vleemink een heel prettig verblijf toe in de Paasberg.

Verhuisd: Mevrouw A. van Velthoven (appartement 108) is maandag 4 april verhuisd naar een appartement in Waalstaete van Pleyade in Arnhem. We wensen mevrouw Van Velthoven, namens alle medewerkers, veel geluk toe in haar nieuwe woonomgeving. Overleden: Mevrouw A.M. Aaldering (appartement 211) is zaterdag 17 april overleden. Wij wensen de familie, vrienden en bekenden van mevrouw Aaldering veel sterkte toe met dit verlies. Medewerkers Op 8 april hebben we afscheid genomen van Teresa Vallejos, verzorgende IG op afdeling Orchidee. Wij wensen Teresa veel succes op haar nieuwe werkplek en veel geluk voor de toekomst.

Afscheid medewerkers Groepsverzorging

Op 1 april is de Groepsverzorging op Paasberg gaan sluiten als gevolg van de reorganisatie. Afgelopen week hebben de medewerkers van de groepsverzorging afscheid genomen van alle bewoners en collega’s.

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 4

Karin, Geja en Edwin hebben op eigen initiatief er een leuk afscheid van gemaakt. Op 5 april hebben de bewoners genoten van een stamppottenbuffet en op 7 april hebben de collega’s mogen genieten van een warm en koud buffet. Wij willen deze kanjers van harte bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren en wensen hen veel succes voor de toekomst toe.

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 5

Beleidsdagen Paasberg 2016 Elk jaar organiseren de teamleiders voor alle medewerkers bijeenkomsten, beleidsdagen genoemd, met thema’s om de kwaliteit van zorg voor onze cliënten te verbeteren. Dit jaar hebben de beleidsdagen op 4 en 7 april 2016 plaats- gevonden in het Sint Peters Gasthuis, de locatie van Drie Gasthuizen in het centrum van Arnhem. Het programma voor de medewerkers zag er deze 2 dagen als volgt uit:

- Uitleg door een fysio- en ergotherapeut over valpreventie. Hoe kunnen medewerkers er samen voor zorgen dat onze cliënten in een veilige woonomgeving kunnen leven en zo min mogelijk vallen.

- De organisatie Ervarea heeft de medewerkers nieuwe inzichten en handvatten gegeven hoe we nog beter met onze cliënt en zijn/haar netwerk kan samenwerken.

- Dit jaar staat Paasberg in het teken van verhuizingen en veranderingen. Voor onze medewerkers is het ook nog onduidelijk waar ze komen te werken als Paasberg gaat sluiten.

- Creatieve middag. Tijdens deze middag heeft iedereen een doek geverfd, waarop te zien is hoe de medewerkers de toekomst zien. Hoe kunnen de zorgmedewerkers de sfeer onderling goed houden en positief blijven tijdens deze veranderingen. Deze doeken zullen binnenkort ergens in huis worden opgehangen.

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 6

Het waren twee zeer geslaagde bijeenkomsten. Alle medewerkers gingen naar huis met genoeg inspiratie en nieuwe inzichten om hiermee op de werkvloer aan de slag te gaan.

Hartelijke groet, Bertine Jurriëns, teamleider

Van de lokale cliëntenraad: "In onze vergadering van afgelopen maand, 21 maart, hebben wij kennis kunnen maken met de nieuwe leden: Mevrouw Tinka Glasz en Mevrouw Loes Ronken. Verder in dit stukje zullen zij zich aan u voorstellen. Tevens hebben wij gesproken over ontvangst en verwijzing, hoe verder met de activiteitenbegeleiding, de afspraken

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 7

rondom de inzet van de studenten en de planning van de nieuwbouw Huis en Haard. Onze cliëntenraad bestaat nu uit twee bewoners: Mevrouw Verschuur en de heer Jansen, mevrouw Ibba, mevrouw Glasz en mevrouw Ronken, als familie van, met ondergetekende als voorzitter. Met deze cliëntenraad gaan wij zorgen dat het voor de bewoners een plezierig wonen blijft. Op 29 maart heeft met een afvaardiging van de raad, de heer Jansen en ondergetekende, deelgenomen aan de audit Gastvrijheidszorg Met Sterren. Hierin werden wij ondervraagd over het beleid, de gastvrijheid, ambiance, eten en drinken, zorg, activiteitenaanbod en de klachtenafhandeling. Hiervoor kunnen wij een aantal sterren krijgen, die aangeven hoe het woonzorgcentrum er voor staat t.a.v. het verblijf van bewoners. Op woensdag, 8 juni krijgen wij te horen hoe wij ervoor staan. Daarover later meer. Voor wat betreft de buslijn 8 hebben de voorzitters van de cliëntenraden Vreedenhoff en ondergetekende binnenkort een gesprek met de wethouders en de provincie. Voldoende klachtenformulieren zijn binnen om het nodige te kunnen overhandigen en kijken wat de vervoerder er mee zal gaan doen. Ook dit blijft mijn aandacht houden!"

Mevrouw J.M.C. Bliekendaal, Voorzitter lokale Cliëntenraad Paasberg/ Centrale Cliëntenraad DGG

Nieuwe cliëntenraadsleden stellen voor:

Ik ben Loes Wolf-Ronken, dochter van mevrouw Ronken, zij is al enkele jaren woonachtig in de Paasberg.

Ik ben getrouwd en heb 3 uitwonende kinderen en 2 kleinkinderen.

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 8

Ik werk op de zorgadministratie van een GGZ instelling.

Sinds kort ben ik lid van de cliëntenraad van de Paasberg, nu de overlegtijden zijn veranderd (in de avonduren in plaats van overdag) ben ik in de gelegenheid daarbij aanwezig te zijn.

Misschien hebben door deze wijziging meer familieleden van bewoners de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de cliëntenraad.

Mijn naam is Tinka Glasz. Ik ben woonachtig in Heteren en heb 2 uitwonende volwassen dochters. Ik ben werkzaam bij een Assurantiekantoor met een RegioBank eveneens in Heteren. Mijn 91

e jarige vader woont inmiddels

langer dan een jaar in de Paasberg. Na een zware operatie ruim een jaar geleden kon hij niet meer zelfstandig wonen, helaas. Gezien alle perikelen in de zorg leek het mij, en mijn vader, een goed idee om mijzelf aan te melden bij de cliëntenraad.

Naast de mantelzorg voor mijn vader kan ik wellicht een bijdrage leveren aan de organisatie. Door mijn werk ben ik globaal op de hoogte van wat er in de zorg momenteel speelt. Verder ben ik een sociaal persoon en hoop dat wij met elkaar nog wat voor onze ouderen kunnen betekenen.

Afscheid Hilde Futselaar In 1978 ben ik begonnen op de Paasberg. Met een onderbreking van een aantal jaren ben ik nu alweer 21 jaar in dienst van DrieGasthuizenGroep. Jammer genoeg komt hier door de reorganisatie een einde aan. Graag wil ik van u afscheid nemen onder het genot van een hapje, drankje en een vrolijke muzieknoot op donderdagmiddag 21 april van 15.00 tot 17.00 uur

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 9

ACTIVITEITENKALENDER

Woensdag 20 april - Soos – 14.00 uur Gezellig met elkaar een spelletje doen in de recreatiezaal. Rummikub,

sjoelen, klaverjassen noem maar op, Jan en Robbert helpen u graag

mee.

De middag is van 14.00 uur tot 16.00 uur en voor de koffie/thee

wordt gezorgd.

Donderdag 21 april - Verjaardagochtend Eén keer in de maand willen we

de bewoners die deze maand

jarig zijn in het middelpunt

zetten. Dit doen we tijdens het koffie drinken in de hal met iets

lekkers erbij en de jarigen toe te zingen.

Donderdag 21 april - Afscheid Hilde Futselaar

Uitnodiging

Gezellig borreluurtje Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom in

recreatiezaal Vijverzicht. Ria Dierks geeft er

weer de vrolijke (muziek) noot aan.

Onder het genot van een hapje en een

drankje kunt u afscheid nemen van Hilde

(receptie).

Woensdag 27 april - Koningsdag

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 10

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 11

Van het UIT Bureau:

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 12

Mocht u willen komen, maar u heeft geen vervoer geef dit dan door bij de receptie. Zij nemen dan contact op met Caroline Linssen van het UIT Bureau.

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 13

Zoals u heeft gelezen wordt er op zaterdag 23 april bij verpleeghuis Heijendaal een Lentefeest gehouden voor cliënten, familie, medewerkers en buurtgenoten. De dag wordt opgebouwd uit diverse onderdelen. Het is beslist

aan te raden om die dag ons te bezoeken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Eén van de onderdelen die we daarbij gaan oppakken is een rommelmarkt. We willen daarbij geld gaan ophalen voor een goed doel namelijk de tovertafel. Dit is een hulpmiddel waarbij op een speelse manier fysieke beweging en gesprekken onderling te stimuleren. Door middel van interactieve lichtprojecties op eettafels kunnen bewoners samen “spelen met licht”. Het zou erg fijn zijn als we dit hulpmiddel kunnen aanschaffen. Op deze link is te zien hoe de tovertafel werkt. Voor dit doel willen we dus graag de rommelmarkt inzetten. Daarvoor hebben we spullen nodig. Hierbij de vraag aan u om goede, intacte en schone spullen hiervoor te doneren. Hierbij is alles welkom, behalve meubels en kleding. De spullen graag in gesloten dozen aanbieden bij de receptie van verpleeghuis Heijendaal. Wij zorgen dan voor een goede opslag van de spullen. Jante Alberts en José Blom, teamleiders

Ontvangst en verwijzing Beste bewoners, familie en collega’s, Op 21 april neemt Hilde afscheid van de Paasberg. Het servicepunt ‘Ontvangst en verwijzing’ (receptie) blijft gewoon op dezelfde uren open, zoals u nu gewend bent. Tevens zal Wencke Standhandt doordeweeks drie dagen gaan werken, zij werkt nu al een geruime periode op de Paasberg. De andere twee dagen gaan ingevuld worden door Jet, u ook bekend of met een nieuw persoon, die eerst ingewerkt zal gaan

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 14

worden. Hierdoor zal er voor u niets veranderen rondom de ontvangst en zullen wij de gastvrije ontvangst als onderdeel van onze kernwaarden blijven uitdragen.

Giro de DGG Hieronder staat de informatie over Giro de DGG. Wij raden de familie en/of het bezoek aan om zelf samen met de bewoner in de rolstoel naar locatie Drie Gasthuizen te lopen. Dit in verband met de afsluiting van de wegen op 8 mei. Frans van Diek, regisseur Hospitality

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 15

Nieuwsbrief Paasberg 18 april 2016 Pagina 16

Vertrouwenspersoon Harold Rox

Helaas komt het voor in woonzorgcentra dat bewoners elkaar niet accepteren en niet altijd even vriendelijk met elkaar omgaan. Mocht u dit ervaren of voelt u zich buitengesloten, meldt u dit dan alstublieft bij één van onze medewerkers of bij onze vertrouwenspersoon de

heer H. (Harold) Rox (telefoonnummer (06) 536 959 52). Uw melding wordt vertrouwelijk behandeld. Een ieder heeft recht op een veilig en plezierig verblijf in één van de locaties van DrieGasthuizenGroep.

Digitale nieuwsbrief Deze nieuwsbrief wordt digitaal verzonden. Bewoners ontvangen de nieuwsbrief in hun brievenbus. Familieleden/ relaties van bewoners van Paasberg zonder e-mailadres, kunnen de nieuwsbrief meenemen. In Paasberg liggen uitgeprinte versies bij het Servicepunt.

Wilt u de nieuwsbrief digitaal ontvangen? Stuur dan een e-mail naar els.tillemans@driegasthuizengroep.nl en ik voeg u toe aan de maillijst.