Waterpoort Nieuwsbrief nummer 2 oktober 2014

Click here to load reader

 • date post

  06-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  3

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Waterpoort Nieuwsbrief nummer 2 oktober 2014

 • nummer 2oktober 2014

  HOE WAS

  TW2?GELUKKIG HEBBEN WEDE FOTOS NOG!

  OP NAARJAPAN! HET

  VLUCHTSCHEMA

  OVER DE

  CYBERHIKE

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

 • gelukkighebben we de foto

  s nog

 • - 3 -Waterpoort nieuwsbrief nummer 2 - oktober 2014

  #tw2Vledderveen 20 t/m 22 juni 2014

  gelukkighebben we de foto

  s nog

 • - 4 - Waterpoort nieuwsbrief nummer 2 - oktober 2014

  @waterpoortwj

  Oudermiddag In het weekend van 29 en 30 november staan de ouderinformatiedagen gepland, tijdens deze dagen zal de contingentstaf extra informatie verstrekken aan ouders/verzorgers. Voor onze troep is dit oudermoment gepland op zondag 30 november in Zwolle. Zitten je ouders nog met vragen of willen ze graag kennis maken met de contingentstaf? Dan is dit het moment! Ook zullen er stafleden van team gezondheid aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen.

  Genoeg redenen dus voor je ouders om zondag 30 november 14:00 16:30 uur vrij te houden in de agenda!

  Sponsoring & verkopenVeel Troepen laten zich sponsoren. Dit kan bijvoorbeeld met geld, eten of met kleding. Zo zijn er troepen met eigen dassen en t-shirts. Een leuke toevoeging dus voor je troep en Wereld Jamboree! Kijk eens in je eigen omgeving of jij of je familie iemand kent die iets voor onze troep wil sponsoren.

  Je hebt deze zomer van alles kunnen verkopen om zo bij te verdienen voor de Wereld Jamboree. Deze verkochte spullen (of eigen gekocht) worden met de oudermiddag uitgedeeld. Ook komen er binnenkort (als het goed is) weer nieuwe artikelen in de verkoop.

 • Waterpoort nieuwsbrief nummer 2 - oktober 2014 - 5 -

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  Japans in het (heel erg) kort

  schrift

  woord

  mizuVertaling

  water

  meer is te vinden op

  uchiyama.nl

  (ff tussendoor)news

  Troepstaf weekendJullie zijn niet de enige met weekenden; ook jullie troepstaf heeft met regelmaat trainingen, infodagen en kampen. Zo was er net na de zomervakantie een troepstafweekend met alle troepstaf in Baarn. Hier hebben we vooral weer veel informatie gekregen over Japan en de Wereld Jamboree.

  Deze informatie delen we weer met jullie aankomend troepweekend!

  HEB JE AL GENOEG VAN DATJAPANSE ETEN?!

  HEEL WATERPOORT BAKT! JIJ TOCH OOK?

  Doe dan mee met de echte Nederlandse Waterpoort-challenge! Bak een taart, maak er een foto van en deel die op de Waterpoort Facebook en neem de taart mee met het 3e troepweekend

 • - 6 - Waterpoort nieuwsbrief nummer 2 - oktober 2014

  3e Troepweekend!Het was even wacht

  en maar over een paar

  weken staat het derde troepweekend

  al

  weer voor de deur! Dit keer zijn w

  e in

  Hoogeveen. Je zal het weekend m

  eer

  horen over Japan en de Wereld Jambo

  ree.

  Die twee lijken nog erg ver weg, m

  aar

  komen al heel snel dichterbij!

  Binnenkort krijg je de uitnodiging v

  oor

  het weekend!

  MedicijnenHeb je medicijnen die mee gaan naar de WJ? Medicijnen kunnen gewoon mee in het vliegtuig. De temperatuur in het bagageruim van een vliegtuig komt niet onder de 5C. Let wel op met het meenemen van medicijnen die onder de opiumwet vallen. Hier moet je een Engelstalige medische verklaring voor aanvragen. Kijk op wj.scouting.nl voor meer informatie!

  InentingenOok al lijkt de Wereld Jamboree nog ver weg, er zijn een aantal zaken die je nu al moet regelen. Inentingen hoeven niet voor Japan, maar er worden er wel een paar aangeraden vanuit het Nederlandse contingent.

  Wil je je laten inenten dan moet je daar binnenkort al mee beginnen. Meer informatie daarover vind je op wj.scouting.nl

  Medische gegevens bijwerken!Veranderen je medicijnen of zijn er andere dingen die wij als troepstaf moeten weten? Zorg dat je medische gegevens in Scouts Online up-to-date zijn!

  PRIKBORD

 • Waterpoort nieuwsbrief nummer 2 - oktober 2014 - 7 -

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  Sjoelschijf past niet!Heb jij je sjoelschijf al gepimpt? Jammer want hij past niet op het in-uit bord. Wij hebben van de Harlekijntjes, een troep van de Jamboree in Zweden, hun in-uit bord gekregen. De troepleider van toen heeft zelfs al onze logos er op geverfd. Wij hebben nieuwe, kleinere schijfjes die wel passen. Neem je sjoelschijf wel mee naar het 3e troepweekend! Het oogje dat daar ingedraaid zit past weer in het nieuwe schijfje.

  CyberhikeVerschillende kennis- en opdrachtenspellen tegen andere troepen spelen, dat is de cyberhike. Je zoekt antwoorden op vragen of doet verschillende grappige, gekke, vreemde of rare doe-opdrachten.

  De antwoorden en een foto van de doe-opdracht worden via internet ingestuurd.

  14 troepen doen tijdens TW3 mee aan de cyberhike.

  Waterpoort-websiteOp ons gedeelte op de WJ

  website

  zijn nu ook jullie fotos toegevoegd!

  Ook zal je hier meer informatie

  kunnen lezen. wj.scouting.nl

  PRIKBORD

 • - 8 - Waterpoort nieuwsbrief nummer 2 - oktober 2014

  Ondertussen in Japan...

  wj2015waterpoort

  Waterpoort Challenge!Zet een Waterpoort (creatief mag je zijn) op de foto met een Hunebed en stuur deze op twitter naar @waterpoortwj

  Twitter ze ook onder #waterpoortchallenge en #wj2015

  Spullenzoeken Scout!Er blijft nog wel eens wat liggen na een troepweekend! Mis je iets? Heb je te veel mee terug genomen? Laat het weten via onze Facebookpagina. Hieronder vind je wat overgebleven is na TW2. Zit er nog iets tussen wat van jou is en je nog niet terug hebt? Laat het ons weten!

 • Waterpoort nieuwsbrief nummer 2 - oktober 2014 - 9 -

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  waterMAGAZINEvoor al je waterpoort en wereld jamboree nieuws

  TW2 terugblikHet tweede troepweekend is al een tijdje terug, om alle gedachten aan het weekend weer op te frissen hier een korte samenvatting. Eigenlijk kunnen we het weekend samenvatten met n letter, namelijk de letter P. En dan bedoelen we niet alleen de P van positief, prachtig en prettig, dat zou wel een hele korting samenvatting betekenen. Nee, het weekend had veel meer te bieden, het programma was rijk gevuld. Dit is echter geen belemmering om het weekend samen te vatten met de letter P.

  Presentator Gerard opende het weekend met het updaten van alle ouders met de laatste informatie. Puzzelen deden de jeugddeelnemers om er achter te komen bij wie ze in de patrouille zitten. Paspoorten werden gemaakt om de andere patrouilleleden beter te leren kennen. Pasjes en andere moves te over tijdens de Waterpoort lipdub. Punten konden er tijdens het weekend verdiend worden door allerlei opdrachten te doen. Patrouilles stonden s avonds uren lang te zwoegen met het avondeten. Piekeren deden de meesten nadat er moeilijke vragen gesteld waren tijdens de Japan quiz. Potentile talenten werden ontdekt tijdens het potje boerengolf op de zondagmorgen.

  Zo vloog het tweede weekend op het erf van Geert zn ouders voorbij, gelukkig hoeven we niet al te lang meer te wachten op het volgende weekend!

  Ps. Tijdens het derde troepweekend wacht er iets lekkers op iedereen die weet hoe vaak de letter P voorkomt in deze nieuwsbrief :)

 • Schiphol Airport - Taipei

  Vlucht nummer: CI0066Operator: China AirlinesVertrek datum: 21-07-2015Vertrek tijd: 14:15Aankomst tijd: 13:05 lokale tijd (07:05 NL-tijd)Aankomst datum: 22-07-2015Vliegduur: 16 uur 50 minuten

  Taipei - Osaka

  Vlucht nummer: CI0172Operator: China AirlinesVertrek datum: 22-07-2015Vertrek tijd: 14:20 lokale tijd (08:20 NL-tijd)Aankomst tijd: 17:50 lokale tijd (10:50 NL-tijd)Vliegduur: 2 uur 30 minuten

  Osaka - Taipei

  Vlucht nummer: CI0173Operator: China AirlinesVertrek datum: 09-08-2015Vertrek tijd: 18:50 lokale tijd (11:50 NL-tijd)Aankomst tijd: 20:40 lokale tijd (14:40 NL-tijd)Aankomst datum: 09-08-2015Vliegduur: 2 uur 50 minuten

  Taipei - Schiphol Airport

  Vlucht nummer: CI0065Operator: China AirlinesVertrek datum: 09-08-2015Vertrek tijd: 22:05 lokale tijd (16:05 NL-tijd)Aankomst datum: 10-08-2015Aankomst tijd: 9:15 (NL-tijd)Vliegduur: 17 uur 10 minutente

  rugr

  eis

  We vertrekken en komen terug vanaf een nader te bepalen verzamelpunt in onze regio. Deze bustijden komen nog bij deze vliegtijden.

  heenreis

  ColofonTekst Gerard, Martine, Mark, Wytse Scouting Nederland CS Nederlands contingent WJ 2015 Japan

  Opmaak en vormgeving DonderdagCreatief

  Troep Waterpoort

  Agenda7 t/m 9 november 2014 3e Troepweekend Locatie: Hoogeveen

  30 november Ouder informatie momenten14:00 16:30 uur Informatiedagen voor ouders Locatie: Zwolle

  27 t/m 29 maart 2015 4e Troepweekend Locatie: Dalfsen

  14 t/m 17 mei 2015 Contingentsweekend Locatie wordt nog bekend gemaakt In dit Hemelvaartsweekend komen alle troepen bij elkaar. Wegaankamperen.TijdenshetweekendkrijgjejeScoutfit

  juli/augustus 2015 Voorreis en Wereld Jamboree Exacte begin- einddatum horen jullie op TW3!

  eind 2015 Renie Gezien de vele feestdagen in december is november het meest waarschijnlijk. Exacte datum en locatie zijn nog niet bekend

  12-11 Simon

  20-11 Dagmar

  29-11 Mark

  13-12 Mathijs

  19-12 David

  22-12 Jiske

  (alvast)Gefeliciteerd allemaal!

  [email protected]ort