MM Culinair magazine

Post on 23-Jul-2016

246 views 6 download

description

MM Culinair magazine ter ere van het 5-jarige jubileum van MM Culinair op 5 en 6 september 2015 op het marktplein in Emmen. MM Culinair is het leukste culinaire evenement van Zuid Oost Drenthe.

Transcript of MM Culinair magazine

Lustrumeditie

Kom ook!Eten, ontmoeten, proeven & genieten

Kies nu al jouw

favorieteLustrum Lekkertje

MAGAZINE

• ONTMOETDEDEELNEMERS• SMAKELIJKEROUTES• PLATTEGROND(BEWAAREXEMPLAAR!)

In dit nummer

MM Culinair Magazine 3

Inhoudsopgave/Colofon

Colofon

ONTMOET DE DEELNEMERS SPONSORS

OVER MM CULINAIR

Inhoudsopgave

12 HERBERG DE LOOHOEVE13 TOSCANA IJSSALON17 KOOKATELIER JOOP ZWIEP18 DIERENPARK EMMEN - RESTAURANT DE DROMMEDAAR19 HOTEL TEN CATE20 CHEFBURGER21 SU SARDU28 FLETCHER HOTEL DE HUNZEBERGEN29 DE HEEREN VAN COEVORDEN31 RESTAURANT GALERIE DE KAMER33 BRASSERIE GROENE BUREN34 VERSSTRAAT DE WEIERT35 KASTEEL COEVORDEN38 HET KOOKLOKAAL EN JAN VAN PEER39 KONBU SUSHI40 MET STROOP OFZO41 BRASSERIE DIGGELS43 HAMPSHIRE HOTEL ZUID-DRENTHE | RESTAURANT

STREEKEIGEN44 RUE DE LA GARE EN VAN DEN BERGH DELICATESSEN

8 COUNTUS, hoofdsponsor9 BIDVEST DELI XL, hoofdsponsor46 Dank aan de sponsors

5 Voorwoord6,7 Feitjes & Weetjes24,25 Plattegrond MM Culinair 201523 Redactiefavorieten met Proef Parcours11 Cover, making of15 Achter de schermen

2015

MM Culinair | Willinkplein 45F | 7811 DC Emmen

CoverFoto gemaakt door: Carola Paas Fotografie

Taart gemaakt door: Marleen Bergwerf, Herberg de LoohoeveStyling: Carola, Jeroen & LeonieLocatie: Herberg de Loohoeve

Art direction & vormgeving Medior Media, Tamara Sieben

HoofdredactieMM Culinair

Aan deze uitgave werkten mee: Herberg De Loohoeve, De Heeren van Coevorden, Groene Buren (Hampshire Emmen), Kasteel Coevorden, Dierenpark Emmen – Restaurant de Drommedaar, Fletcher Hotel Restaurant De Hunzebergen, Toscana IJssalon, Versstraat de Weiert, Brasserie Diggels, Restaurant Streekeigen (Hampshire Hotel Zuid-Drenthe),

Restaurant Galerie de Kamer, Kookatelier Joop Zwiep, Chefburger, Grandcafé restaurant Rue de la Gare, Gastrovino Van den Bergh Delicatessen, Su Sardu, Hotel ten Cate, Jan van Peer, koken, tafelen en cadeaus, Het Kooklokaal, Konbu Sushi,

Met Stroop Ofzo, Martin Media, Carola Paas fotografie

AdvertentiesMedia Visual, Egbert Post

UitgeverMedior Media | Willinkplein 45 G | 7811 DC Emmen

Jan Seubring - Kerkstraat 4 A - 7854 PG Aalden - jan@janseubring.nl

www.vandenbeldwines.nl

Kijk op onze webshop voor een

proefpakket NU €50,00

MM Culinair Magazine 5

MM Culinair bestaat 5 jaar, en dat betekent ons eerste lustrum!

Ter gelegenheid van dit lustrumfeest en omdat we de deelne-mende restaurants nog eens extra in het zonnetje willen zetten, hebben wij dit speciale MM Culinair Magazine gemaakt.

Hopelijk doet het u watertanden en verheugt u zich op MM Culinair. Wij staan al te popelen om vrijdag 4 september weer te gaan opbouwen, sjouwen en slepen met tenten en materialen, om het terrein weer zo aangenaam en charmant mogelijk in te richten. MM Culinair 2015 gaat terug naar de oude plek voor de Grote Kerk, in het hart van het centrum van Emmen. Sfeervol onder de bomen op het prachtig gerenoveerde Marktplein. Nieuw dit jaar zijn de Wijnbar, de Cocktailbar en de Sociëteit/Koffiebar. In de wijnbar worden bijzondere wijnen geschonken. Bij de cocktailbar kunt u de nieuwste Hooghoudt cocktails proberen en bij de sociëteit wordt in stijl genoten van koffie, port en kaasplankjes. Ook de restaurants zijn er klaar voor. De menu’s zijn gereed, de messen zijn geslepen. Onder hen veel vertrouwde bekenden, en een paar vrolijke nieuwe gezichten. Stuk voor stuk prachtige bedrijven uit de regio, die zich presenteren en profileren tijdens MM Culinair op 5 en 6 september aanstaande. Het Lustrum Lekkertje komt u diverse malen tegen. Het Lustrum Lekkertje, is een soort signature dish van de verschillende chefs. Bij iedere MM Culinair deelnemer treft u deze als speciale aanra-der op de kaart en in dit magazine aan.

Kortom; wij zijn er weer klaar voor en verheugen ons erop om het u zo fijn mogelijk naar de zin te maken. Geniet en,

Bon appetit!

Anouk de Raaf, Marchien Naber en Leonie Pluyter

Facebook/EmmenCulinairTwitter.com/MMCulinairInstagram@mmculinair

Lustrumfeest!

Voorwoord

Foto: Jan Anninga

MM Culinair Magazine 6

Feitjes & Weetjes

Jaarlijks in het eerste weekend van september.

Hoe laat?Zaterdag vanaf 15.00 – 00.00 uur (restaurants tot ca. 22.00 uur)Zondag vanaf 14.00 - 21.00 uur

Waar?

Marktplein, voor de Grote Kerk, in het centrum van Emmen.

Wist je dat?• Iedereen die van lekker eten en drinken houdt, welkom is

op MM Culinair• De organisatie heel veel andere culinaire evenementen

bezoekt om leuke ideeën op te doen en van te leren? • Leuke suggesties in dat kader altijd welkom zijn!• Er in totaal meer dan 100 mensen meewerken tijdens een

MM Culinair weekend

• Die grote Bidvest Deli XL vrachtwagens eigenlijk gigantische koelkasten zijn, waar de voorraden lekker koud in blijven

• Je echt geen toegangskaarten hoeft te hebben voor MM Culinair. Entree is gratis! En gewoon even kijken mag ook

• Het evenemententerrein wordt afgezet met hekken zodat wij de drankjes in een mooi glas kunnen serveren

• Er daarom ook mensen bij de uitgang staan te contro-leren, om ervoor te zorgen dat het glas het terrein niet verlaat

• Een glas bier bij MM Culinair 1 muntje (dus €2,00) kost• MM Culinair in 2016 op 3 en 4 september is• Jenever de voorloper en een soort godfather van Gin is?

Probeer dus ook zeker één van de hippe drankjes in de Hooghoudt Cocktailbar!

• Parkeergarage Westerstraat de dichtstbijzijnde parkeer-plek is

• Je nog beter op de fiets of met OV kunt komen, zodat je een borrel kunt drinken (of met de taxi naar huis, kan natuurlijk ook!)

• De DJ dit jaar vanuit de Muziekkoepel draait• Er gedanst mag worden• MM Culinair fijnproevers vanuit heel Nederland naar

Emmen laat komen• Sommige (oud-)Emmenaren MM Culinair daarom aan-

grijpen als reünie• Je consumptiemunten met pin kunt betalen, of dit jaar

zelfs voor het eerst met de MyOrder app op je telefoon

‘Gezellig voor jong en oud’

MM Culinair kan ‘op repeat’ in de agenda!

ã

MM Culinair Magazine 7

Feitjes & Weetjes

ConsumptiemuntjesBij alle deelnemende restaurants en aan de bar kan (alleen) betaald worden met MM Culinair consumptiemuntjes. De muntjes zijn verkrijgbaar bij de kassahokjes op het evenemententerrein voor €2,00 per stuk. De muntjes kunnen doormidden gebroken worden, zodat de prijzen van gerechten en drankjes ook met €1,00 verhoogd kunnen worden.

Pin & contantNaast dat er natuurlijk met contant geld consumptiemunten gekocht kunnen worden, kan er bij de kassa’s ook gepind worden.

Op rekeningVoor bedrijven/sponsors is het mogelijk om munten op rekening te kopen. Deze munten kunnen van tevoren besteld wor-den bij de organisatie.

‘Een feestje voor foodies en

fijnproevers’

MM Culinair maakt veel gebruik van social media. We vinden het leuk als je ons volgt, of tagt in berichten en leuke foto’s. We hebben op Facebook ruim 2700, op Instagram zo’n 450, en op Twitter een kleine 2.000 volgers. Dat mogen er natuurlijk nog veel meer worden!! Volg je ons ook?

#MMCulinair @MMCulinair

www.emmenculinair.nlinfo@emmenculinair.nl

Dit jaar is er een primeur! Je munten voor MM Culinair kun je van tevoren bestel-len en betalen met de MyOrder-app. Met deze innovatie van Rabobank en MyOrder omzeil je de rij voor de muntenkassa en hoef je zelfs geen contant geld mee te nemen. Je haalt je munten eenvoudig op bij de MyOrder Fastlane op MM Culinair en kunt zo nóg sneller van je eerste hapje en drankje genieten.

Hoe werkt het?Download de MyOrder-app, open de cate-gorie ‘Tickets’ en bestel en betaal je munten. En haal ze vervolgens op bij de MyOrder Fast Lane kassa op het MM Culinair terrein. ‘Gratis entree’

vBE SOCIAL!

@MMCulinair

emmen.culinair

mmculinair

Betalingsmogelijkheden

MyOrder Munten bestellen zonder portemonnee

7

MM Culinair Magazine 8

Countus Emmen - Hoofdsponsor

Wie aan MM Culinair denkt, denkt aan heerlijk genieten van lekker eten en drinken, gezelligheid en netwerken met veel ondernemers uit Emmen en omstreken en dat alles in een ongedwongen sfeer. Geen wonder dat wij ons al enige tijd als hoofdsponsor aan dit evenement hebben verbonden.

Specialist voor horecaSamen met regio-directeur Arjan Schipper en collega Richard Roelfs hebben wij specifieke aandacht voor ondernemers in de leisure-sector. Daarin zijn naast horecabedrijven ook klanten ondergebracht uit de recreatiesector. Enige tijd geleden zijn we gestart met speciale studiegroepen voor horecaondernemers. In kleine groepen discussiëren over onderwerpen waar we dagelijks mee te maken krijgen, bijvoorbeeld over personeelszaken of inkoopmanagement. Ook komt gastvrijheid aan bod of de inrichting van de kaart. Welke keuzes maak je als ondernemer? Sparren met collega’s – die soms je concurrenten zijn, maar toch ook de beste ervaringsdeskundigen – is heel waardevol en leerzaam voor je eigen strategie.

LaagdrempeligEen evenement als MM Culinair levert een belangrijke bijdrage aan de bekendheid van verschillende horecabedrijven in de regio. Voor veel bezoekers is het toch een laagdrempelige manier om in korte tijd veel horecagelegenheden te leren kennen. En vaak volgt in het opvolgende jaar wel een bezoek aan één van deze bedrijven. Dat geldt ook voor ons: wij zien er naar uit om weer veel oude bekenden tegen te komen en nieuwe bedrijven te leren kennen.

We zien u graag op 5 en 6 september!

Namens Cindy Schnoing (Business Team Directeur) en collega’s Countus Emmen

‘De passie voor lekker eten en drinken delen met je netwerk’

Samen met alle collega’s kijken we er al maanden naar uit: MM Culinair, hét evenement om te laten zien dat de horeca in de regio Emmen bloeit!

COUNTUS EMMEN

MM Culinair Magazine 9

Bidvest Deli XL - Hoofdsponsor

Het sprak ons enorm aan om Emmen op culinair gebied nog meer op de kaart te zetten en de bezoekers te laten proeven wat de horeca in onze regio zoal te bieden heeft. Het succes van een evenement dat samenhangt met goed eten en drinken is voor Bidvest Deli XL geen verrassing. Vandaar dat wij als trotse hoofdsponsor verbonden zijn en zullen blijven, zowel qua financiële ondersteuning als het voorzien in materiële zaken. Daarbij denken we vanuit onze professie graag actief mee over de invulling van het spektakel.

Onder leiding van Anouk de Raaf, Leonie Pluyter en Marchien Naber is MM Culinair gegroeid naar een evenement van formaat. Door de continue innovatie hebben zij het evenement tot wasdom laten komen, waarbij je rustig mag stellen dat MM Culinair misschien wel het mooiste preuvenement is van Noord-Nederland.

MM Culinair is onderhand verworden tot een traditie welke, als het aan Bidvest Deli XL Emmen ligt, nog een lange toekomst voor zich heeft. Het past ons als een warme jas, zeker omdat het zo dicht bij onze passie voor foodservice ligt.

De rest van het jaar verzorgt Bidvest Deli XL het totale food- en drankenpakket onder meer voor restaurants, cateraars, recreatie en cafetaria’s. Met een assortiment van maar liefst 60.000 artikelen willen wij dagelijks zo goed mogelijk voorzien in de behoeften van onze klanten. Daarbij hopen we te inspireren in onze foodyard, ontwikkelen we concepten en tools voor meer rendement, en staan we simpelweg altijd voor de klant klaar.

‘Het past ons als een warme jas, zeker omdat het zo dicht bij onze passie voor foodservice ligt’

Toen vijf jaar geleden het initiatief werd genomen om in Emmen een culinair evenement te gaan organiseren, heeft Bidvest Deli XL Emmen hierin direct haar verantwoor- delijkheid genomen.

BIDVEST DELI XL

Marco van der Land, VestigingsdirecteurBidvest Deli XL Emmen

(Advertentie)

De Flinten 34, 7841 GN SleenT. 0591 - 36 77 66

gaat ook bij u in de “SMAAK” vallen!Uw adres voor aankoop, verkoop en taxaties.

WWW.DEFLINTEN.NL

MM Culinair Magazine 11

Cover, making of

COVER, making of...

MM Culinair bestaat dit jaar alweer 5 jaar en dit wordt gevierd met een echte glossy! Voor het magazine moest natuurlijk een eigen cover gemaakt worden. Leonie vroeg of ik zin had om mee te denken en de cover te schieten bij Herberg De Loohoeve, één van de deelnemers van MM culinair. Een super leuke klus natuurlijk!

Het moest een feestelijke cover wor-den, met de kleuren en uitstraling van de MM Culinair. Marleen (chefkok van De Loohoeve) had een schitteren-de taart gemaakt en wij hadden de auto vol met retroservies, bloemen, schalen en ons ‘zwilkje’. Samen met Jeroen Brouwer zijn we aan de slag gegaan en

het resultaat kan iedereen inmiddels bekijken. Nog een paar weekjes en dan is het weer zover, MM Culinair 2015! Voor de derde keer mag ik dit fantastische evenement weer vastleggen. Voor mij echt een dubbel feestje, want lekker eten en fotograferen zijn mijn twee grootste passies. Van het laatste heb ik mijn beroep kunnen maken en met lekker eten ben ik bijna elke dag wel bezig. Ik heb er weer erg veel zin in. Tot 5 en 6 september iedereen!

Carola Paas Fotografie

‘Kom ook!’

'Eten,proeven,

ontmoeten& genieten'

MM Culinair Magazine 12

Herberg De Loohoeve

Verscholen in het groen en langs de route van het Pieterpad ligt Herberg De Loohoeve. Met een brasserie waar in informele sfeer een lunch en diner ge-nuttigd kan worden, een restaurant voor wie meer in stijl wil dineren en een hotel waar heel basic of meer in luxe overnacht kan worden, biedt De Loohoeve een compleet concept voor zowel de passant als de levensgenieter die een meerdaags arrangement in gedachten heeft.Sinds augustus 2014 zijn Jeroen Brouwer en Marleen Bergwerf mede-eigenaar van het etablissement in het Drentse Schoonloo. Ondanks hun jonge leeftijd hebben beide twintigers al een indruk-wekkend cv opgebouwd. ‘We hebben eigenlijk alleen maar in zaken met een tot drie Michelinsterren gewerkt. Zowel in Nederland als in België. Het was heel leerzaam en we hebben er enorm veel ervaring opgedaan die we goed kunnen gebruiken voor onze eigen zaak. Want we wisten al vrij snel dat we dat wilden, dat was onze droom’. ‘We zijn van het begin af aan een team geweest. We leerden

elkaar kennen op de koksopleiding in Assen, daar kookten we al samen. Jeroen is altijd op zoek naar de essentie van een smaak en probeert van elk product het onderste uit de kan te halen. Hij bedenkt een nieuw gerecht en ik proef het en geef dan vaak een suggestie om nog iets toe te voegen of juist weg te laten. Mijn kracht ligt in de verfijning, de technieken en de presentatie. Dat werkte op school al goed en we zijn eigenlijk alleen maar meer een eenheid geworden.

Eigen zaakDe droom om ooit een eigen zaak te hebben, kwam eerder op hun pad dan verwacht. ‘In oktober 2013 werd ik hier aangenomen nadat ik had gesolliciteerd op de functie van kok’, blikt Jeroen terug. ‘Toen op dat moment de chef wegging, werd mij gevraagd of ik die positie ook interessant vond. Ik heb wel gelijk aan-gegeven dat ik ooit een eigen restaurant wilde hebben, maar dit was natuurlijk een mooie kans. In het Belgische 1 sterren-restaurant In de Wulf was ik sous-chef

dus ik had al wel enige ervaring op dat gebied. En het ging ook prima. Ik begon in oktober en in december had ik al een eigen menu geschreven.’

Kijkje in de keukenDe inspiratie voor hun gerechten vinden Jeroen en Marleen overal. ‘We gaan heel graag uit eten. Onze vakantiebestem-ming plannen we bijvoorbeeld altijd naar aanleiding van een bepaald restaurant waar een chef-kok in de keuken staat die we bewonderen. Wij kunnen daar enorm van genieten. Voor ons is zo’n beroemd-heid net zoiets als een popidool voor een muziekliefhebber, we kijken daar enorm tegenop. Dan is het een feest om bij zo iemand te eten. Vaak maken we even een praatje en meestal mogen we een kijkje in de keuken nemen. Op die manier kom je zelf ook weer op ideeën waar je je eigen draai aan geeft. Zo zijn we continu bezig om onszelf verder te ontwikkelen en een eigen identiteit te creëren.’

rLustrum Lekkertje

HERBERG DE LOOHOEVE; SMAAKVOL GENIETEN

Eigenaar Jeroen Brouwer, Marleen Bergwerf, Rob van Riel

Chefkok Jeroen Brouwer, Marleen Bergwerf

Keuken (inter)Nationaal, modernAantal plaatsen 50

Prijzen Vanaf €48,-Betalen Contant, pin, Visa, EC/MC,

AMEXOpeningstijden 12:30u tot 14:30u lunch

18:00u tot 23:00u diner

Hoofdstraat 209443 PA

Schoonloo(T) 0592 501490

www.deloohoeve.nl(E) info@deloohoeve.nl

Gamba's gefrituurd in kroepoek, met aioli en tomaten salsa

‘Zo zijn we continu bezig om onszelf verder te ontwikkelen en een eigen identiteit te creëren’

MM Culinair Magazine 13

‘De Toscaantjes’ zoals Mark Lozeman zijn toegewijde crew noemt, hebben hun werkgever en het bedrijf als volgt om-schreven:

TOSCANA IJSSALON EMMEN

Wilhelminastraat 43 | 7811 JD Emmen | (T) 0591 646707 | www.toscana-ijssalon.nl | (E) lozeman99@hotmail.com

Eigenaar Mark LozemanAantal plaatsen 65

Prijzen €1,10 t/m €15,-Betalen Contant, pinOpeningstijden 11.00u t/m 22.00u

‘Het gaat erom dat de klanten tevreden zijn’

rLustrum Lekkertje‘ Scroppino Citroen ijs met prosecco, limoncello en een vleugje munt

Toscana IJssalon Emmen

Mark Lozeman, of zoals velen hem ook wel noemen: 'de iescoman' van Emmen. In 1999 gooide hij al zijn passie in de strijd en begon met volle moed in de ijssalon van zijn vader. Mark verrichtte verschillende taken zoals het maken van ijs, bestellingen opnemen en de bedie-ning. Al snel bleek dat Mark veel kwaliteiten had, om zelf een ijssalon te runnen; en, zo gezegd zo gedaan. Hij nam de Toscana IJssalons aan de Wilhelminastraat en aan de Hoofdstraat in Emmen over. De ijsjes vlogen gelijk als warme broodjes over de toonbank, bij deze rasechte ondernemer. Samen met zijn betere helft Marleen, en niet te vergeten de zogeheten ‘Toscaantjes’ (personeel), runde hij de zaken met enorm veel plezier!Mark is niet het type ondernemer die dit alleen maar doet omdat er brood op de plank moet komen. Nee, ijs verkopen is zijn passie en hij ziet zijn werk echt als zijn hobby. Altijd komt hij met een grote glimlach naar het werk en hij is elke dag weer enorm gemotiveerd om de klanten te voorzien van het heerlijke ambachtelijke ijs. De klant staat bij Mark altijd op de eerste plaats. Dit is ook wat hij probeert over te brengen op zijn ‘Toscaantjes’. Klantverwachtingen overtreffen is wat hij vaak tegen zijn werknemers zegt: “Het gaat erom dat de klanten tevreden zijn!” Zo probeert hij elke dag weer om een glimlach op het gezicht van de klanten te toveren met een gezellig praatje, een leuk grapje of gewoon een lekker ijsje met een dikke toef slagroom.Bovendien is deze ijscoman ook nog eens de sportiefste ijscoman van Emmen. Niet alleen ijs is zijn passie, maar hij is ook gek op sporten. Zijn leven is niet compleet zonder muay thai, fitness en wielrennen. Zo is hij elke zomer weer superfit en voorzien van grote spierballen om perfecte bolletjes te scheppen.

(Advertentie)

Het recept voor een financieel maatwerk gerecht

Handelsbanken kantoor EmmenWesterbracht 127821 CH Emmen0591 56 20 00emmen@handelsbanken.nl www.handelsbanken.nl

Power en

zonnebank10 x 20 min bruinen € 37,50

10 x 20 min powerbruinen € 60,-

EYESENTIALS... met een verbluffend resultaat

Een direct gladmakende concealer voor onder de ogen, ter sterkte van 1 botox spuit! Binnen 5 minuten weg met je lijntjes en wallen! Kom vrijblijvend langs in de salon en ervaar dit unieke product! Een flacon is € 69,95 en je haalt er 80 tot 100 behandelingen uit!

John VG• Alle kleuren

• Hypo allergeen

• Diervriendelijk

Beauty Salon

JOYS Wilhelminastraat 827811 JJ EmmenT. 0591 - 619 117

ALLES ONDER ÉÉN DAKKAPSALON - SCHOONHEIDSSALON - ZONNESTUDIO

Aanbiedingen geldig tot 1 oktober

NU

10%KORTING

NU 10%KORTING

MM Culinair Magazine 15

Achter de schermen

Tijdens MM Culinair moet er heel veel gesjouwd en gebouwd worden. Sinds een paar jaar werken wij daarvoor heel prettig samen met de mannen en vrouwen van Scouting Emmen. Bij de opbouw en de afbouw, maar ook tijdens de openingstijden van MM Culinair zijn zij onmisbaar!Wist je bijvoorbeeld dat we backstage een com-plete afwasstraat hebben staan? Dat mooie glas voor de wijnen gaat een paar keer per dag door de vaatwasser. Er wordt backstage een speciaal osmose apparaat op het waternet aangesloten. En er wordt door een groepje van ongeveer 8 mensen continue gedroogd en gepoleerd. We voorzien onze deelnemende restaurants en de bar telkens van kratten met nieuwe schone glazen en halen de gebruikte glazen weer retour. Naast afwas zorgt zo’n evenement natuurlijk ook voor veel afval, zoals de wegwerpbordjes, het bestek en duizenden servetjes. De runners zijn steeds druk in de weer met de afvalemmers en containers. Backstage staat een enorm grote

perscontainer waar alles gelijk in verwerkt wordt, zodat wij maandag weer een schoon terrein achter kunnen laten. En de meest essentiële taak, is misschien wel het bevoorraden van alle barren. De scouts zijn natuurlijk ook bijzonder handig en creatief. Zo bouwen zij bijvoorbeeld ook de schommels, waar de kinderen veel plezier aan beleven.

De Hogere Hotelschool gaat over gastvrijheid, gastronomie, catering, eve-nementen, human resource, marketing, sales en financiën. En waar kun je nu beter leuke werkervaring opdoen dan tijdens MM Culinair? Ieder jaar werken er een aantal enthousiaste studenten van Stenden University mee tijdens het evenement. Zij worden daarbij op professionele wijze begeleid door onze crew van Whatelze! Hospitality (with a smile) staat uiter-aard voorop tijdens een evenement zoals MM Culinair. Wij zijn dan ook bijzonder blij met deze kanjers!

Scouting Emmen

Kwebbel Kinderopvang

Kinderopvang Kwebbel is met 5 vestigingen in Emmen een specialist in kinderopvang. Voor het derde jaar op rij kunnen de kleinste bezoekertjes van MM Culinair zich vermaken in de Kwebbel kinderhoek, terwijl papa en mama rustig nog een hapje en drankje nemen.

Stenden University

Een kijkje achter de schermen bij MM Culinair...

(Advertentie)

Wie mooie ideeëen wil opdoen voor de (nieuwe) keuken doet er goed aan even langs te gaan bij Inter Art. Daar ligt voor iedere bezoeker gratis een prachtige brochure met de titel ‘Keuken Inspiratie’ klaar. Een absolute aanrader!

‘Klanten waarderen onze aanpak’Inter Art: Keukens en meer

Oosterbracht 22, 7821 CJ Emmen, T. 0591 - 64 53 43, E. info@inter-art.nl

www.inter-art.nl

“Het feit dat we ondanks dat gegeven jaarlijks gestaag groeien, bewijst dat klanten onze aanpak waarderen”, stelt hij. “Wij zijn niet de goedkoopste, maar in vergelijking met anderen zijn we niet duurder. Dat heeft vooral te maken met het feit dat we alles in één hand houden. De klant heeft in het totale traject slechts te maken met één aanspreekpunt. Wij regelen alles. Dus niet alleen het plaatsen van de keuken, maar ook het loodgieterswerk en het aansluiten van de apparatuur. Het is bij ons dus ook niet mogelijk dat leveranciers naar elkaar kunnen wijzen als er iets verkeerd gegaan is. Bij ons is het simpel: is er onverhoopt iets mis, dan lossen wij het op!”

Vier merken“Voor de uiteindelijke beslissing voor een nieuwe keuken valt, brengen wij altijd een bezoek aan de klant. Dan meten we alles op, werken het uit en maken een 3D-demonstratie. Dat zorgt ervoor dat mensen een heel goed beeld krijgen van het eindresultaat”, vervolgt Wegkamp. “Wij hebben verder heel bewust gekozen met slechts vier merken te werken: Valucine, Leicht, Inter Art Select (Ballerina) en ons eigen merk. Meer keuzes voegt voor klanten naar mijn mening helemaal niets toe. Het wordt er alleen maar verwarrender van.”

Badkamers en meubelsNaast keukens verkoopt Inter Art ook badkamers. Wegkamp: “Een aantal jaren geleden kreeg ik van een klant de vraag om een badkamer te maken. Maar ja, ik deed geen badkamers. Hij drong echter aan en ik ben ermee aan de slag gegaan. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat ik ermee ben doorgegaan. Wij leveren sindsdien dus ook complete badkamers. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor meubels. We maken in eigen productie voornamelijk tafels, kasten, bureaus en balies. Denk hierbij vooral aan interieurbouw.”

Droomwens uitgekomenTevreden klanten zijn de beste reclame voor elke onderneming. In het keukeninspiratieboek van Inter Art komt een van hen aan het woord: ‘We zijn met deze keuken helemaal in onze nopjes. Onze droomwens is uitgekomen. Ik zou niet weten wat hieraan nog verbeterd moet worden. We zijn blij dat we bij Inter Art terecht zijn gekomen. We hadden zo onze eigen wensen en ideeën en Gerhard Wegkamp dacht uitstekend met ons mee. Als het erop aankomt, ben ik een pietje precies. Maar voor Gerhard was niets te veel. Hij zette alles op alles om onze droomkeuken te realiseren. We zijn bovendien zeer tevreden over de oplevering en montage.’

Ze noemen het zelf ‘Onze Passie, Onze Kracht, Onze Keukens, Onze Kwaliteit, Onze Service en Ons Advies’: de zes pijlers waarop Inter Art gebouwd is. Deze benadering verwoordt exact de manier waarop het inmiddels bekende bedrijf in keukens, badkamers en meer zaken doet. In 2008, het jaar dat de fi nanciële crisis keihard toesloeg, betrok Gerhard Wegkamp een nieuw pand aan de Oosterbracht in Emmen.

MM Culinair Magazine 17

rLustrum Lekkertje

KOOKATELIER JOOP ZWIEP

En als het gaat zoals de afgelopen drie jaar, dan zou dat gewel-dig mooi zijn. Fantastisch weer, leuke enthousiaste collegae en duizenden rond struinende lekkerbekken uit Emmen en omgeving. Wat mij opvalt, is dat die omgeving de laatste twee jaar steeds groter is geworden. MM Culinair is wat mij betreft het mooiste, gezelligste en best bezochte culinaire festijn van het noorden van Nederland. Chapeau voor de organisatie!

In die drie jaar dat wij er nu staan is mijn garnalenkroket een hype geworden. Ze vlogen als warme broodjes over de toon-bank, en dat is mede te danken aan maandenlang onderzoek dat eraan vooraf ging. Hoe maken wij de lekkerste garnalen kroket van deze aardbol? Haha, dat is aardig gelukt, lijkt mij daar we al na drie uur uitverkocht waren. Dit jaar zal ik zorgen voor meer voorraad en hoop ik de gasten tot minimaal negen uur ’s avonds nog een garnalenkroket te mogen verko-pen. Wij doen ons best; anders volgen er nog zweepslagen van Leonie, Anouk en Marchien. Lijkt mij ook niet zo erg, met een achternaam als de mijne.

Ik heb de garnalenkroket niet als mijn signature dish opge-geven, want ten eerste is het geen dish en ten tweede loopt dit gerecht toch wel lekker.

Nee, mijn signature dish is dit jaar de 5 (lustrum) specerijensaus met Angus Beef en roergebakken groenten met Viëtnamese koriander.

Graag tot 5 en 6 september!

MM Culinaire groet,Joop Zwiep

Eigenaar Joop ZwiepChefkok Joop ZwiepKeuken Frans/InternationaalAantal plaatsen 34Prijzen Vanaf €35,- tot €60,-

(3,4 en 5 gangenmenu)Betalen Contant of pinOpeningstijden De gehele week

5 Specerijensaus begeleidt de Angus beef

runderlende met roergebakken groenten

met Viëtnamese koriander

Dit is alweer de vierde keer dat Kookatelier Joop Zwiep mee doet aan MM Culinair.

Speciaal voor de Lustrum editie van MM Culinair koppelen wij een prijsvraag aan ons Lustrum Lekkertje. Het is leuk om zo een gerecht uit te pluizen qua smaak. Dus doe mee!

Uit de goede inzendingen zullen wij één winnaar belonen met een thema kookles ter waarde van €82,50!

De vraag is: Welke vijf specerijen zitten er in deze saus?

Hoe werkt het? Bestel het gerecht, vul het antwoord in op de kaart en deponeer deze in de daarvoor bestemde melkbus in onze tent.

‘MM Culinair is wat mij betreft het mooiste, gezelligste en best bezochte culinaire festijn van het noorden van Nederland’

Kruisstraat 21| 7851 AE Zweeloo |(T) 0591 371857kookatelierjoopzwiep.nl |(E) info@kookatelierjoopzwiep.nl

Kookatelier Joop Zwiep

PRIJS-VRAAG

MM Culinair Magazine 18

RESTAURANT DE DROMMEDAAR

‘Op 1 november 2012 werd het restaurant door een brand ver-woest, maar inmiddels is ‘de Drommedaar’ volledig herbouwd. De buitenkant ziet er weer uit als ‘vroeger’, terwijl de binnenkant een geheel nieuwe uitstraling heeft gekregen. 

Oud maar toch nieuw!Vanaf de opening, nu 80 jaar geleden, is Dierenpark Emmen altijd een dynamisch en vooruitstrevend bedrijf geweest. Een park dat altijd op zoek is naar verbetering en vernieuwing. En die gedachte wil ik graag meenemen in mijn keukenbrigade. Het finale jaar is aangebroken en dat betekent afscheid nemen, maar ook werken aan een nieuw begin!

Eigenaar Dierenpark EmmenChefkok Ben OortSous-chef Antonino Granza RochettaKeuken Nederlands, Frans, Italiaans,

InternationaalAantal plaatsen 70 Binnen, 170 terras

Prijzen Vanaf €4,50 tot €32,50Betalen Contant of pinOpeningstijden Dagelijks van 10.00u tot 19.00u

Hoofdstaat 18 | 7811 EP Emmen | (T) 0591 690227www.dierenparkemmen.nl/dierenpark-emmen/drommedaar (E) drommedaar@zoo-emmen.nl

De Drommedaar is opnieuw geopend! Het res-taurant bij de entree van Dierenpark Emmen is al jaren een begrip in Emmen en omgeving.

Momenteel bereiden wij ons voor op Wildlands Zoo. Alles wordt vanuit de huidige situatie klaargestoomd om straks onze gasten versteld te doen staan. Er wordt momenteel veel getest en geproefd en daar speelt Restaurant ‘de Drommedaar’ een geweldige rol in. Want wij werken hier nu ook al met verse producten uit eigen regio, veelal biologisch en met een ‘beter leven’. Uiteraard zullen we de gasten straks een andere om-geving bieden met nog meer food impressies, waar je het water automatisch van in de mond loopt. Met open keukens, fantastische hout gestookte ovens en restau-rants die uniek zijn in hun soort, gaan wij aantonen dat eten een ware belevenis kan zijn! Het is prachtig om te zien dat het personeel nu al overloopt van ideeën en dat ze staan te popelen om alles tot uitvoering te brengen. Eten is een groots onderdeel van mijn leven en het geeft mij iedere dag inspiratie. Er bestaat ook niks leukers dan jong en oud gelukkig te zien worden van een heer-lijke maaltijd. Dit is dan ook een geweldige belevenis; met een mooi team om me heen, bestaande uit alleen maar vakidioten. Tijdens MM culinair willen we u graag laten zien wat u als gast van ons kunt verwachten, nu en in de toekomst.

Met culinaire groet,Ben Oort

rLustrum LekkertjeDrommelsgoedRoggebrood sorbet-uitgebakken spek-jes-amandel crumble

Restaurant de Drommedaar

‘Wij tonen aan dat eten een ware belevenis moet zijn’

MM Culinair Magazine 19

Hotel ten Cate, welke Emmenaar kent het niet! Al 60 jaar staat bij dit bedrijf de gast-vrijheid voorop. Oma ten Cate bakte de lekkerste biefstukken die opa met vertier voor u serveerde. Kunt u het zich nog herinneren?

rLustrum Lekkertje

HOTEL TEN CATE

Anno 2015 wordt u ontvangen met de glimlach van Chantal of Sophie en heet Linda u van harte welkom. In ons restaurant heeft René het “model” er strak in en weet hij samen met Niels iedereen in de watten te leggen. Bent u op zoek naar de ideale wijn/spijs combinatie? Trek Jos dan even aan de mouw, hij helpt u graag met de juiste keuze. U wordt verrast door de culinaire hoogstandjes van Dennis of Maikel, onze keukenbrigade is namelijk altijd op zoek naar de mooiste en lekkerste streekproducten. Wilt u nog iets na gebruiken? Dan bent u bij Kim aan het juiste adres! Haar patisserie kunsten verdienen de hoofdprijs dus houd een gaatje vrij. Voldaan? Nee? Dan gaat u toch nog even een digestief of andere versnapering nuttigen bij Bart aan de bar. Hotel ten Cate is bont en kleurrijk van buiten maar warm en gemoedelijk van binnen. Hans ten Cate zorgt voor de spreekwoordelijke warme deken. Wilt u letterlijk een warme deken? Dan is er vast nog wel een kamer voor u beschikbaar.

Hotel ten Cate streeft altijd naar de beste prijs kwaliteit verhouding om u met een goed gevulde maag en geprik-kelde smaakpapillen al glimlachend het restaurant te zien verlaten.Lunchen, dineren, borrelen of een feestje organiseren? Niets is te gek. De familie weet met haar team menigeen keer op keer te verrassen.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan even bij de tent van Hotel ten Cate op MM Culinair en laat u verrassen.

Eigenaar Hans ten CateChefkok Dennis KokKeuken Internationaal met regionale twistAantal plaatsen 70 CouvertsPrijzen Hoofdgerecht variërend van € 19,50

tot € 29,50Betalen Contant of pin en creditcards

Openingstijden Elke dag van 12.00u tot 21.00u

Noordbargerstraat 447812 ABEmmen

(T) 0591 617600www.hoteltencate.nl

(E) info@hoteltencate.nl

Miniburger ten Cate van brioche brood, salsa en steak tartaar

‘Hotel ten Cate is bont en kleurrijk

van buiten, maar warm en

gemoedelijk van binnen’

Hotel ten Cate

MM Culinair Magazine 20

rLustrum Lekkertje

“Lunchen, dineren, borrelen of een feestje organiseren? Niets is te gek !”

Hoe komen jullie op de naam Chefburger?Claude: Na vele jaren als chefkok gewerkt te hebben in de betere restaurants, had ik toch het gevoel dat ik iets miste. Tijdens een verblijf in New York zag ik overal kleine burger-restaurants waar heerlijke en eerlijke hamburgers werden ge-maakt in een supergezellige atmosfeer. Adriana en ik bedach-ten meteen dat dit echt een concept voor ons was.

Adriana, jij komt uit Colombia en hebt een eigen res-taurant gehad op Curaçao. Dan lijkt Emmen een grote stap?Ik heb er veel zin in! Als gastvrouw hoop ik een beetje Caribische flair en gezelligheid mee te brengen. Naar mijn me-ning mist dit af en toe een beetje in Emmen. En of alles nog niet mooi genoeg was, heeft Claude me ten huwelijk gevraagd tijdens de opening van ons restaurant.

Gefeliciteerd! Maar nu wat anders; wat is het geheim van Chefburger?We maken gebruik van een speciale gesloten houtskoolgrill uit Spanje. Die wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt in sterrenrestaurants om de perfecte temperatuur en grillsmaak te creëren. Daarnaast werken wij echt met lokale produkten! De broodjes voor de hamburger worden ambachtelijk gemaakt door een lokale bakker in Drenthe. Ook het vlees komt uit de regio en is biologisch. Daarnaast hebben we een hamburger op de kaart van ‘vlees van de woeste grond’, dat stamt van koeien die op Drentse natuurreservaten grazen. Wij zijn overigens niet alleen biologisch uit overtuiging, maar willen graag laten proeven dat biologisch vlees ook echt beter smaakt.

Eigenaar Adriana Mosquera, Claude OldengarmChefkok Claude OldengarmKeuken Houtskoolgrill, burger restaurantPrijzen €6,90 tot €13,40Betalen Contant en pin

Openingstijden Di/Wo 11:30u – 20:00u Do tot Za 11:30u – 21:00u

Baander 30 | 7811 HJ Emmen | (T) 0591 572845www.chefburger.nl | (E) chefburgeremmen@gmail.com

Burger in the hoodLokaal biologisch rundvlees van 'woeste grond', truffel mayonaise, uien compote, gesmolten biologische boerenkaas en bacon

Op 27 juni opende Chefburger haar deuren. Het burgerrestaurant wordt gerund Claude Oldengarm en Adriana Mosquera. Claude is geboren Emmenaar en Adriana is Colombiaanse.

CHEFBURGER: het nieuwe burgerrestaurant in Emmen

‘Ook buiten de burger om hebben we een specialiteit: gegrilde ribs met homemade BBQ saus’

Chefburger

MM Culinair Magazine 21

SU SARDU

Toch bleek het voor het team, en alle vaste gasten die gevraagd werden naar een mening, dé ultieme antipasto van Su Sardu. Voor jong en oud en voor beginners en pro’s; iedereen wil weten hoe ze dit jaar smaken. “Na twee dagen oesters openen, ruiken, serveren of, nog beter, zelf opeten, heb ik iedereen weer een stukje Italië kunnen laten proeven”, vertelt Alessandro Murgioni, eigenaar van Su Sardu.Er gaan verhalen rond dat oesters heel gezond zijn én een bepaald stimulerend effect hebben op mensen, maar merkt Murgioni daar iets van? “Nou, er komen wel heel

veel vrouwen meerdere keren langs voor de oesters tijdens MM Culinair of zal het voor mij zijn?”, vraagt hij lachend met een Italiaans accent. “Maar alle gekheid op een stokje, oesters zijn bovenal erg gezond: vol mineralen en puur natuur.” Naast de oesters serveert Su Sardu ook wilde zeegarnalen, buffelmozzarella uit Campania, biologische diamanthaas en huisgemaakte limoncello.

Zin in een hapje Italia?

Eigenaar Alessandro Murgioni, Alec/Robert ter-Melikjan, Charlotte Weinans

Chefkok Drazenko Zoranovic en Tiziano GrassoKeuken ItaliaansAantal plaatsen 95Prijzen €35,-Betalen Contant, pin, creditcard, Nationale Dinercheque

Openingstijden Elke dag geopend vanaf 12.00u

Marktplein 907811 BA Emmen(T) 0591 653370www.susardu.nl(E) susardu@live.nl

Na al die jaren van oesters serveren tijdens MM Culinair vroegen de eigenaren van Su Sardu zich af of ze misschien iets anders ‘bijzonders’ moesten promoten.

‘Zin in een hapje Italia?’

rLustrum Lekkertje Oesters!

Su Sardu

dat zit goed! ...VLOEREN INTERIEUR STYLING

Kantoorprojecten ontwerpt en levert complete interieurs voor o.a. kantoren, scholen en zorginstellingen. Hierbij staat onze vakmanschap en kennis garant voor een optimale invulling van uw interieur. Wij proberen binnen uw budget het maximale aan te bieden op het gebied van vloeren, meubelen en maatwerkinterieur. Met alle passie en aandacht gaan wij uw wensen inventariseren en vervolgens uitwerken tot een passend voorstel.

Uw wensen realiseren

Cornelis Houtmanstraat 247825 VG Emmen

WWW.KANTOORPROJECTEN.NL

tel. 0591-676352info@kantoorprojecten.nl

Hoofdstraat 151 Dalipassage 537811 EM Emmen 7811 DA Emmen(0591) 64 01 57 (0591) 64 01 57

www.stijnis.nl

OP ALLE SIERADEN EN HORLOGESGeldig in onze beide winkels te Emmen. Deze bon is te besteden geheel 2015.

MM Culinair Magazine 23

Redactiefavorieten

Genieten van een lekker wijntje bij de wijnbar of op een Chesterfieldstoel in de sociëteit van die lekkere Franse kaas met een verrukkelijke Port? Het kan deze editie van MM Culinair allemaal. Er zijn circa 20 restaurants met ieder een uniek menu, die in totaal samen meer dan 100 gerechten serveren.

Om je alvast te laten watertanden en zodat je je nóg meer kunt verheugen op het eerste weekend van september

lichten we alvast een tipje van de sluier op.Natuurlijk zijn alle gerechten op de menukaart heerlijk! Maar om de keuzestress tot een minimum te redu-ceren, hebben we alvast een paar favo-rieten voor je geselecteerd. Als je deze pagina’s meeneemt naar MM Culinair, dan heb je in iedere geval 2 smakelijke routes; één voor de zaterdag en één voor de zondag ;-).

18 Konbu Sushi – Dragon roll Als sushi liefhebbers zijn wij ontzettend blij met deze

nieuwe deelnemer! Dus hier gaan we voor het Lustrum Lekkertje. 14 Rue de la Gare i.s.m. Gastrovino van den Bergh Delicatessen

– Mediterrane tapas. 16 Hotel ten Cate – Kreeft met avocado en antiboiseDe kreeft was vorig jaar nogal gewild! 7 Toscana IJssalon – Scroppino, citroen ijs met prosecco,

limoncello en een vleugje munt. Even een lekker verfrissend drankje tussendoor.13 Chefburger – MM Culinair Culiburger, Hollands

weiderund, truffelmayonaise, gekarameliseerde uien, biologische boerenkaas en bacon.Een speciale burger naar ons vernoemd slaan wij natuurlijk

niet over (en truffelmayonaise!) 9 Brasserie Diggels – Huisgemaakte kibbeling met

ravigotesaus.5 Fletcher Hotel Restaurant De Hunzebergen – Speltbroodje

met “Pulled pork” van de Oklahoma smoker met salade van witte kool, venkelzaad, sushi-azijn en “Sticky finger sauce” geparfumeerd met Jack Daniels.Wijnbar – Er zijn verschillende open wijnen in de wijnbar.

Wij kiezen de lekkere frisse sauvignon blanc uit Frankrijk. 3 Groene Buren Hampshire hotel Emmen – Gerookte

snoekbaarsfilet geserveerd met aubergine caponata.19 Met Stroop Ofzo – Poffertjes met likeur 43Poffertjes… ook voor volwassenen super lekker!

Proef Parcours 2

Als we ergens truffelmayonaise op de kaart zien staan, dan is de keuze snel gemaakt! 2 De Heeren van Coevorden - Steak-tartaar van het

Australische Angus rund, waarbij met in olijfolie zacht gegaard Freiland eidooier en truffelmayonaise.17 Het Kooklokaal/Jan van Peer – Franse klassieke gerechten

o.a. coquilles. Waarschijnlijk gaat het druk worden bij de workshops van

het Kooklokaal, dus we proberen er op tijd bij te zijn. 6 Dierenpark Emmen – Restaurant de Drommedaar –

Eendenborst-vanille-appel-mango-gevogelte-jus-kruisbessen.8 Versstraat de Weiert – Carpaccio misto met

knolselderijpuree en Parmezaanse kaas.15 Su Sardu – Pasta all’arrabiata Niet te weerstaan! De

pasta’s van Su Sardu, vooral deze; lekker pittig!10 Restaurant Streekeigen – Huisgerookte zalmforel, polenta,

zeegroenten, tomaten.

1 Herberg De Loohoeve – Gelakt buikspek met krokante kippenhuid, pinda en 1000-jarige bouillon.De 1000-jarige bouillon wekt natuurlijk onze

nieuwsgierigheid.12 Kookatelier Joop Zwiep – Geschroeide Hollandse mosselen

in een nieuw jasje met een gazpacho smoothie en pesto van kaneelbasilicum uit de Kruidstraat. 4 Kasteel Coevorden – Rundersukade, knolselderij crème,

snijbonen, jus van rode wijn met chips van lotuswortel. 11 Restaurant Galerie de Kamer – Soep van bramen met een

schuim van gin-tonic.de Sociëteit/Koffiebar – KaasplankjeAl heel veel geproefd maar voor een kaasplankje met een

glaasje Port is altijd plek.

Proef Parcours 1>

>

‘ De restaurants hebben ieder een eigen nummer op de plattegrond op de volgende pagina’

Redactiefavorieten

MM Culinair Magazine 24

10 Restaurant Streekeigen | Hampshire Hotel Zuid-Drenthe11 Restaurant Galerie de Kamer12 Kookatelier Joop Zwiep13 Chefburger14 Rue de la Gare i.s.m. Gastrovino Van den Bergh15 Su Sardu16 Hotel ten Cate17 Het Kooklokaal i.s.m. Jan van Peer18 Konbu Sushi19 Met Stroop Ofzo

1. Herberg De Loohoeve2. De Heeren van Coevorden3. Brasserie Groene Buren | Hampshire Hotel Emmen4. Kasteel Coevorden5. Fletcher Hotel | De Hunzebergen6. Dierenpark Emmen | Restaurant de Drommedaar7. Toscana IJssalon8. Versstraat de Weiert9. Brasserie Diggels

€ Muntenkassa

MM Culinair Magazine 25

Plattegrond

(Advertentie)

“Wij bestaan inmiddels 55 jaar en hebben in al die jaren en sterk familiemerk neergezet”, opent Ruud Wortelboer van de gelijknamige beddenspe-ciaalzaak het gesprek. “Wij hebben een geweldig vak, maar het is jammer dat het door omstandigheden zo vaak uitsluitend over de prijs gaat. Wij benadrukken altijd dat er heel sterke kanten zitten bij aanschaf van slaapcomfort bij een degelijke leverancier, zeker in een tijd dat inter-net, outletwinkels en andere prijsvechters de markt bom-

barderen met aanbiedingen die op het eerste gezicht mooi lijken, maar het vaak niet zijn. Ervaring, vakkennis en het leveren van kwaliteit zullen het echter op langere termijn gaan winnen, daar ben ik zeker van. En laten we eerlijk zijn, je gaat toch geen bed of matras kopen waar je niet eerst even op gelegen hebt?”

De concurrentie binnen de branche is enorm en elke dag gebeurt er wel weer iets. Faillissementen en sluit-ingen zijn tegenwoordig aan

de orde van de dag. Wortel-boer: “Dat betekent ook dat er veel sprake is van allerlei soorten opruimingen. Dat is minder, want daar hebben anderen, die hun zaken wel op orde hebben, ook last van. Ondanks het feit dat de crisis zo’n beetje voorbij is, blijft het onrustig in de markt. Omdat we een speciaalzaak zijn, moeten consumenten echter niet het gevoel krijgen bij ons altijd duurder uit te zijn. Dat is namelijk niet zo. Ik had gis-teren nog een klant die voor een goedkope matras voor een logeerbedje kwam. Hij was al bij een prijsstunter gaan kijken, maar hij ging bij ons de deur uit met een matras van betere kwaliteit die ook nog goedkoper was.”

OntzorgenKeus is er inderdaad volop bij de beddenspeciaalzaak die al

jaren terecht de slogan ‘Wij weten raad met slapen’ voert. Wortelboer: “Wij hebben een enorm aanbod van kwalite-itsproducten van gerenom-meerde merken. Dat gaat van dekbedovertrekken, kussens en matrassen tot linnenkasten, ledikanten en complete slaap-kamerinrichtingen. We kunnen snel leveren, hebben een eigen bezorgdienst en een monteur. We ontzorgen onze klanten, onder meer door het meene-men van oude matrassen en andere materialen. En mocht zich eens een probleempje voordoen, dan is één tele-foontje voldoende en binnen de kortste keren staan we voor de deur.”

Vertrouwen“We zijn retailers van huis uit en snappen de consument. We zijn niet voor niets een van de langst zittende bedrijven

hier aan de Nijbracht. Het feit dat we ons ook tijdens de crisis goed staande hebben kunnen houden, zegt ook wel iets over de betrouwbaarheid en kracht van ons bedrijf. Onze showroom staat er altijd up to date bij. Daarnaast werken we al vele jaren met een vast team. Dat is belan-grijk, zeker voor vaste klanten. Door de gezamenlijke ervar-ing kunnen we ze optimaal bedienen, iets dat bijzonder op prijs gesteld wordt. Bij elke grote aanschaf is vertrouwen in de leverancier van groot belang. Ik merk heel vaak dat wij in al die jaren het vertrou-wen van onze klanten wel gewonnen hebben.”

Wortelboer Bedden: al 55 jaar een sterk merk

Ruud Wortelboer: ‘Ervaring, vakkennis en het leveren van kwaliteit’Ieder mens ligt gemiddeld acht uur per etmaal in bed. Er is geen ding in huis waar meer gebruik van gemaakt dan van je bed, dat wordt vaak vergeten. Goed slapen is van groot belang om gezond te kunnen leven. Voor de consument is momenteel sprake van ondoorzichtigheid vanwege het overaanbod aan slaapsystemen. Er is zo ontzettend veel keus, dat de meeste consumenten eigenlijk geen bewuste keuze kunnen maken. Een deskundig advies is dus van groot belang, maar waar krijg je dat tegenwoordig nog?

Nijbracht 787821 CA EmmenT. 0591 - 658711 E. info@wortelboerbedden.nlI. www.wortelboerbedden.nl

15%Voordeel

op het Aupingassortiment*

* Vraag naar de voorwaarden

NOVITÀ, gevestigd aan de Derksstraat 152, is

een sfeervolle zaak met eigentijdse damesmode.

De zaak wordt gerund door moeder en dochter:

Dineke en Miriam Veenstra. “Al 23 jaar verkopen

wij met heel veel plezier prachtige damesmode.

Alles draait om exclusiviteit: we doen graag ons

best om in onze winkel merken te presenteren die

uniek zijn voor Emmen en omgeving. Een greep

uit ons merkenaanbod: Marc Cain Collections,

Marc Cain Sports, Nice Connection, Cambio, Luisa

Cerano, Just Cavalli en Versace Jeans. Ook verko-

pen wij schoenen en laarsjes van Mauro Teci.”

Collecties

Miriam: “Alles aan het werken in deze winkel is

leuk. Het plezier begint al bij het samenstellen

van de collecties. Dit doen we helemaal zelf. Op

modebeurzen kiezen we de combinaties die wij

mooi en stijlvol vinden. Hierbij letten we vooral op

de gebruikte materialen en bijzondere details. Na

het bestellen kunnen we bijna niet wachten tot

de collecties worden geleverd. Eenmaal binnen,

presenteren we de kleding op smaakvolle wijze in

onze warme, sfeervol ingerichte zaak.”

Gezelligheid

“Bij ons staat gezelligheid voorop. Het is belangrijk

dat een klant het bij ons naar haar zin heeft en

zich op haar gemak voelt. Het uitzoeken van nieuwe

kleding is een feestje en wij dragen er graag aan

bij om dat feestje zo leuk en gezellig mogelijk te

maken. Wij nemen dan ook alle tijd om met zorg

de mooiste combinaties te kiezen en onder het

genot van een kopje koffie te kijken wat het beste

bij de klant past. We geven altijd eerlijk advies!”

Najaarscollectie

De complete nieuwe najaarscollectie hangt nu in

de winkel. “Net als elk jaar zijn de donkere tinten

vertegenwoordigd, maar dit jaar ook alle tinten

grijs, oranje, lime en kobaltblauw. De kleding is

gemaakt van mooie, luxe materialen en toch zeer

draagbaar. Hiermee kunnen we voor iedereen

prachtige combinaties maken. Wij zien u dan ook

graag in onze winkel!”

NOVITÀ heeft ruime openingstijden en is

ook elke laatste zondag van de maand geopend.

Mogelijkheden genoeg om eens binnen te lopen.

Derksstraat 152, T. 0591-616216, info@novita-emmen.nl, www.novita-emmen.nl

NOVITÀ, Exclusieve en eigentijdse damesmode

E x c l u s i e v e D a m e s m o d eDerksstraat 152 7811 AJ Emmen

Tel. 0591 - 616216

Een onderscheidende winkel met zowel heren als

dameshoeden lederen tassen sieraden en

accessoires. Speciale wensen? Uw hoed of

haarmode kunnen we voor u maken op kleur, model en

maat. Stetson, Dalena en andere merken kunt u bij mij vinden. Overdag

geen tijd? Op afspraak kunt u ook s’avonds terecht.

TrixDe winkel voorhoeden,

petten, tassen en accessoirespetten, tassen en accessoires

Hoofdstraat 71 ● 7811 EH Emmen

Tel. 06 48 81 65 67 ● www.trixhoeden.nl

MM Culinair Magazine 28

“Lunchen, dineren, borrelen of een feestje organiseren? Niets is te gek !”

Het complex biedt een zeer mooie trouwlocatie met vele mogelijkheden. Het creatieve keukenteam speelt graag in op speciale wensen van de gasten, en vanzelfsprekend worden diëten en voedselallergieën adequaat en naar wens ingevuld.

Al voor de opmars van de BBQ-hype had chefkok Johan Ananias een uit Amerika geïmporteerde Oklahoma Smoker gekocht om zelf mee te experimenteren. Ondertussen is dit een aardig uit de hand gelopen hobby geworden en worden er nu, zowel thuis als op het werk, met regelmaat bijzonder smaakvolle gerechten op bereid.

Deze creativiteit wordt gedeeld en aangevuld door de an-dere leden van het keukenteam van Fletcher Hotel De Hunzebergen. Zoals bijvoorbeeld met de Ardenner varkens-lende gegaard in kruidenhooi met munt en bier, of de op lage temperatuur gegaarde doradefilet met een schuimige Hollandaise van gerookte boter. Met de gerechten die we presenteren op deze editie van MM Culinair willen we onze creativiteit en finesse tonen. We verwachten de bezoekers een goede indruk te geven van de heerlijke smaken en structuren die de keuken van De Hunzebergen zo bijzonder maakt.

Eigenaar Fletcher HotelChefkok Johan AnaniasKeuken Modern Frans klassiekAantal plaatsen 80Prijzen Weekplate €18,50

Voorgerechten €9,50 tot €11,50 Hoofdgerechten €16,50 tot €25,-

Betalen Pin, creditcards, contant

Openingstijden Dagelijkse lunch vanaf 12.00u, diner vanaf 18.00u.

FLETCHER HOTEL DE HUNZEBERGEN

Valtherweg 36 | 7875 TB Exloo | (T) 0591 549 131 www.hoteldehunzebergen.nl | (E) info@hoteldehunzebergen.nl

Fletcher Hotel De Hunzebergen, is een prachtige accommodatie te midden van de groene bossen in Exloo. Het heeft een modern Franse keuken en is voor iedereen toegankelijk.

Op een licht geroosterd speltbroodje geserveer-de Pulled Pork van de Oklahoma smoker, met een salade van witte kool, ven-kelzaad en sushi-azijn en een lekkere ‘Sticky finger sauce’ met Jack Daniels

Lustrum Lekkertjer

‘Met de gerechten die we presenteren op deze editie van MM Culinair willen we onze creativiteit tonen’

Fletcher Hotel De Hunzebergen

MM Culinair Magazine 29

Dat de kwaliteit en aandacht niet on-opgemerkt blijven, blijkt wel uit het feit dat steeds meer mensen de weg naar De Heeren van Coevorden vinden.

Laurens Kruithof, Fiona Geers, kok Michiel Miellet en hun collega’s doen er alles aan het de gasten naar de zin te maken. ‘We bieden onze gasten kwaliteit en persoonlijke aandacht. Onze kracht is naar hen te luisteren. We hebben dan wel een menukaart, maar we kunnen naar de wensen van de gast aanpas-singen doen. Bovendien kunnen we rekening houden met alle diëten. Onze aanpak is een samenspel tussen gasten en ons.

Kwaliteit is belangrijk. “Het draait bij ons om eten en drinken. Kwaliteit proberen we in alle gerechten door te voeren. Of het nu gaat om een patatje met kroket of een zesgangendiner. Het brood is biologisch, we hebben prach-tige tournedos uit Ierland en de steak komt uit Australië. We kopen andere verse producten zoveel mogelijk bij lo-kale ondernemers. Alles is huisgemaakt. En omdat de Heeren van Coevorden een onderdeel is van J. van ‘t Hooge catering kunnen we ook leuke catering verzorgen.”Onze koffie en thee zijn eveneens van hoge kwaliteit, zoals de koffie van Peeze. En er is volop keuze in theesoorten.

Magic Cabaret Theater DinerDe Heeren van Coevorden heeft met enige regelmaat Rob en Emiel over de vloer. Zij verzorgen het Magic Cabaret Theater. “Dat is een fantastische combi-natie van een heerlijk diner en de acts van Rob en Emiel, die zorgen voor caba-ret, magic en mentalisme.”Een avond om niet snel te vergeten en nog lang over na te praten.

Eigenaar Jan van ‘t HoogeChefkok Michiel MielletKeuken NederlandsAantal plaatsen binnen 75, buiten 100Prijzen gemiddelde prijsklasseBetalen pin, contant, waardebon, op rekening

Openingstijden maandag van 10.00u tot 16.00u dinsdag t/m zaterdag van 10.00u tot 22.00u zondag vanaf 12.00u tot 22.00u

DE HEEREN VAN COEVORDEN

Kasteel 1A | 7741 GC Coevorden | (T) 0524 524419www.heerenvancoevorden.nl | (E) info@heerenvancoevorden.nl

Kalfssucade gegaard in onder andere room, witte wijn, tomaat limoen en rozemarijn

“Wauw, dat was goed!” De medewerkers van Grand Café De Heeren van Coevorden vinden het natuurlijk fijn als ze deze reactie van hun gasten krijgen.

‘Onze aanpak is een samenspel tussen gasten en ons’

rLustrum Lekkertje

De Heeren van Coevorden

MM Culinair Magazine 31

U kunt in dit monumentale pand een keuze maken uit onze uitgebreide á la carte kaart. Uiteraard kunt u uit deze kaart ook kiezen voor een 3- of 4- gangen menu dan wel het voordelige 3-gangen keuzemenu.

Onze lunchkaart biedt u een scala aan kleinere gerecht-en, zoals soepen, salades, diverse versgebakken soorten stokbrood en eiergerechten. Tevens serveren wij ‘De Kamer’s brunch’, een wisselende proeverij van gerechten uit deze kaart. U zit altijd sfeervol in de gelag-, voor- of opkamer van onze stijlvol gerenoveerde uit 1864 stam-mende Saksische boerderij.

Tot ongeveer 1920 heeft dit huidige monument waar aanvankelijk ook nog een wagen en turfschuur naast stond, dienst gedaan als boerenbedrijf. De toenmalige eigenaar, de heer Hendrikus Haasken Hadders woonde

er tot hij in 1934 overleed. Vanaf dat moment werd het pand eigendom van mevrouw M.A. Hadders. De nieuwe bewoonster stelde in dat zelfde jaar het rietgedekte achterhuis of deel van de boerderij beschikbaar aan de in 1932 in Emmen opgerichte vereniging Oudheidkamer ‘De Hondsrug’. Een van de doelstellingen was: “Het be-hartigen der oudheid en geschiedkundige belangen in de gemeente Emmen”.

Restaurant de Kamer is sinds juni 1993 gevestigd in de schitterende boerderij. Of u nu binnen of buiten onder de leilinden geniet van de ambiance in de Kamer, wij serveren u graag onze beroemde volop geprezen koffie en gebak. Beeldende kunstenaars presenteren elk kwartaal in solo-exposities hun recente werk.

Eigenaar Martine Meijerink en Peter-Paul GrimmeChefkok Niels KeuterKeuken Nederlands/FransAantal plaatsen Binnen 45, buiten 180Prijzen Lunch vanaf ongeveer €5,- en diner vanaf €19,50

(voor/hoofd/na)Betalen Contant, pin, visa, mastercard, klantenkaart, diner-

cheque, nationale horeca cadeaukaartOpeningstijden Ma en Zo vanaf 11.00u

Di t/m Za vanaf 10.00u. Keuken van 12.00u tot en met 21.00u open

RESTAURANT GALERIE DE KAMER

Marktplein 7 7811 AM Emmen (T) 0591 618180www.restaurantdekamer.nl(E) info@restaurantdekamer.nl

Gravad lax met brioche toast en rolletjes van rode biet, mierikswortel en pickles van mosterdzaad

‘Beeldende kunstenaars presenteren elk kwartaal in solo-exposities hun recente werk’

Gevestigd in een van de weinige monumenten die Emmen nog rijk is.

rLustrum Lekkertje

Restaurant Galerie de Kamer

Multi Vloer Emmen, Zuidbargerstraat 78, 7812 AJ Emmen, T: 0591-677417, E: emmen@multivloer.nl

www.multivloeremmen.nl

GordijnenBent u op zoek naar nieuwe overgordijnen of zijn uw inbetweens aan vervanging toe? Bekijk dan de uitge-breide collectie bij Multi Vloer Emmen! Inbetween gordijnen vallen qua dikte tussen overgordijnen en vitrages. Ze zijn open genoeg om naar buiten te kunnen kijken, maar naar binnen kijken kan bij de meeste stoffen niet. Overgordijnen worden gemaakt van dikkere stof en zijn meer koude werend dan inbetweens.

Multi Vloer Emmen heeft nu een actie met gordijnen. U krijgt namelijk tijdelijk de vijf-de meter stof gratis! De actie is van toepassing op een geselecteerd aantal kamer-hoge stoffen van het merk ‘A House of Happiness’.

Daarbij krijgt u gratis twee ‘curtain grips’. Deze grips worden aan de zijkant in het gordijn verwerkt en vervan-gen de losse trekstang. De grip wordt luxe uitgevoerd en geeft hiermee het gordijn een chique uitstraling.

U kunt ook kiezen voor een grip in een afwijkende kleur. Vraagt u in de winkel naar de actievoorwaarden.

Met vouwgordijnen kiest u voor een stijlvolle raamdeco-ratie. Vouwgordijnen worden standaard uitgevoerd met baleinen en een ketting waarmee het vouwgordijn bediend kan worden. Voor alle gordijnen geldt dat ze verkrijgbaar zijn in verschil-lende stoffen, bijvoorbeeld verduisterende stof, en in diverse kleuren en dessins.

Overige raamdecoratieBij Multi Vloer Emmen kunt u ook terecht voor onder andere aluminium en houten horizontale jaloezieën, (duo-)rolgordijnen, duettes, plisségordijnen, lamellen en shutters. Er zijn zeer veel mogelijkheden.

RolluikenRolluiken bieden een aantal voordelen. Ze zijn uiteraard zonwerend, maar daarnaast ook verduisterend, geluid-werend en inbraak vertra-gend. Daarbij leveren ze een uitstekende warmte-isolatie waardoor u fl ink kunt be-sparen op uw stookkosten. Een ander voordeel is dat ze niet veel ruimte innemen. Tevens hebben rolluiken door de kwalitatief hoogwaardige aluminiumprofi elen met (kleuren)coating een lange levensduur.

Met de bedieningsoplossin-gen van Somfy kunt u draadloos uw rolluiken eenvoudig bedienen. Met een draadloze schakelaar of

afstandsbediening kunt u alle rolluiken tegelijk of apart bedienen. Als u een tijdklok of een lichtsensor plaatst, blijven de rolluiken ook als u niet thuis bent, functioneren. Laat u bij Multi Vloer Emmen informeren over het uitge-breide kleurenpalet en de verschillende bedieningsmo-gelijkheden.

VloerenZoals gezegd, kunt u bij Multi Vloer Emmen terecht voor vloeren. De mogeli-jkheden zijn eindeloos: laminaat, pvc-vloeren, vinyl, tapijt, kurk, plankenvloeren en parket. Ook het groot onderhoud van uw parket-vloer is hier in goede han-den. “Wij schuren uw vloer met de nieuwste techniek en stofvrij. daarna wordt uw vloer afgewerkt naar keuze, eventueel in één van de vele mogelijke kleuren.”

Noviteit in wandbekledingMulti Vloer Emmen heeft een uitgebreide behangcol-lectie. Daarnaast behoort een

wandbekleding van hout tot de mogelijkheden. Een no-viteit bij Multi Vloer Emmen is de wandbekleding met kurkwanden in reliëf. De ‘ge-wone’ kurkwanden bestaan al langer, maar de kurkwand in reliëf is echt het nieuwste van het nieuwste.

Aan de Zuidbargerstraat is uiteraard een voorbeeldwand geplaatst om u een goede indruk te geven. Kom eens langs en laat u verrassen!

CBW-erkendMulti Vloer Emmen is al jaren CBW-erkend. Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn hanteren voorwaarden - opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond - die u als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die voor u van belang zijn als u iets koopt, bijvoorbeeld over (aan-)betalen, levering, vervoer en garantie.

Bij Multi Vloer Emmen in Zuidbarge kunt u terecht voor meer dan alleen vloeren. U hebt er ruime keuzemogelijkheden om uw huis helemaal naar uw woonwensen in te richten. Zo vindt u bij Multi Vloer Emmen onder meer een ruim assortiment gordijnen en andere raamdecoratie.

Multi Vloer en meer

MM Culinair Magazine 33

“Een nieuwe look and feel in ons restaurant verdient ook een nieuwe naam. Maar hoe gaan we het nieuwe restaurant noemen?” opent Marijke de brainstormsessie. “We moeten in ieder geval het restaurant nu Brasserie gaan noemen”, zegt Laura “dan weten de gasten ook dat je hier niet met je pink omhoog hoeft te zitten bij het drinken, en je hier niet alleen maar wijn kunt te drinken aan een met linnen gedekte tafel.” “Er zijn natuurlijk veel leuke restaurants in Emmen, en er is altijd een drempel om bij een restaurant in een hotel te gaan eten” vervolgt Nanda. “Nou, een drempel hebben wij gelukkig niet, zegt Anja gekscherend, dus die blokkade hebben we snel weggenomen.” Je kunt hier voor de deur parkeren! Wordt er aan de brainstormtafel geroepen. Waarom kiezen gasten dan eerder voor een restaurant in het centrum? “Ach ja, zegt Geert; “gasten denken altijd dat het gras groener is bij de buren.” “Dan moeten wij dus die buren zijn waar het gras groener is!” zegt Kirsten.

Brasserie Groene Buren! “Oke, de naam is geboren!” zegt Marijke, “En wat gaan we de gasten vertellen, zodat ze voor ons gaan kiezen?” Nou, simpel zegt Randy: “gratis parkeren voor de deur, gemoedelijke Brasserie met eerlijk en heerlijk eten voor niet teveel geld en een super leuk team die voor de gasten klaar staat”. “Oké, dan gaan we het zo aanpakken, en hoe gaan we de gas-ten bereiken?”“Door op MM Culinair te staan en de gasten zelf te laten ervaren hoe lekker het eten is en hoe gastvrij we zijn” zegt Nathalie.

Nieuwsgierig geworden? We ontvangen u graag!

Manager Marijke MaatkampChefkok Jos de HaanKeuken NederlandsAantal plaatsen +/- 45 ZitplaatsenPrijzen Hoofdgerecht vanaf €17,75Betalen Contant, pin en diverse creditcards

Openingstijden Maandag t/m zaterdag geopend voor lunch en diner vanaf 12.00u

Van Schaikweg 55 | 7811 HN Emmen | (T) 0591 642002 |www.hampshire-hotels.com/emmen | (E) info.emmen@hampshire-hotels.com

In olijfolie en vadouvan lang-zaamgegaarde runderstaartstuk

‘Dan moeten wij de buren zijn waar het gras groener is’

BRASSERIE GROENE BUREN (gevestigd in Hampshire Hotel Emmen)

Aan de brainstormtafel van het team van Hampshire Hotel Emmen

rLustrum Lekkertje

Brasserie Groene Buren

MM Culinair Magazine 34

De meeste deelnemers van MM Culinair zijn restaurants waar je lekker kunt gaan eten. Wij zijn een beetje anders, want bij ons in de versstraat kun je alle producten kopen en tips en advies krijgen om er thuis zélf een lekker diner van te maken!

Bij Michel en Marianne van Keurslagerij Jansen kan de con-sument terecht voor lekker vlees. Maar ook met vragen over de bereiding daarvan. En voor dagverse maaltijden, voor als het even makkelijk of snel moet.

‘Gemak dient de mens’ bij Kippie. Erik heeft alles al voor u bereid. Diverse dagverse maaltijden en kant en klare kip.Bij de Kaasspecialist kun je natuurlijk terecht voor de lek-kerste kaas en noten. Marc geeft graag advies en maakt de mooiste tapas schalen, voor als er een feestje is.

Om de gerechten helemaal af te maken kun je verse groente

en fruit halen bij Fruits & salads.

Natuurlijk hoort Juwelier Stijnis er ook bij, want het oog wil ook wat. De fleurige aankleding in onze stand op MM Culinair, wordt verzorgd door de Bloemen Discount.

Kortom; in de versstraat kun je terecht voor de invulling van een complete avond naar eigen smaak!

Runder spareribsen de lekkerste kaasplankjes natuurlijk

Vertegenwoordigd door Michel & Marianne Bruins van Keurslagerij JansenErik de Roode van Kippie Grill & maaltijden winkelMarc Houwing Kaasspecialist Emmen

Openingstijden Winkel openingstijden Winkelcentrum de Weiert

Bezoekadres Winkelcentrum de Weiert, Dalipassage, 7811 DA Emmen

VERSSTRAAT DE WEIERT

Keurslagerij Jansen(T) 0591 611375www.jansenemmen.keurslager.nl

Kaasspecialist Emmen(T) 0591 644200www.kazenenkoken.nl

Kippie Grill & maaltijdenwinkel(T) 0591 646400www.kippieemmen.nl

Wij zijn een beetje anders.....

rLustrum Lekkertje

‘In de versstraat kun je terecht voor de invulling van een complete avond naar eigen smaak’

Versstraat de Weiert

MM Culinair Magazine 35

Omgeven door een groene oase van rust is het Kasteel, met al zijn verschil-lende zalen, restaurant, kookstudio en nabijgelegen hotel de ultieme plek voor uw evenement, trouwerij, congres of vergadering. De onlangs afgeronde renovatie van het Kasteel is gebeurd met oog voor authentieke details en behoud van karakter.

In Kasteel Coevorden staat de gast centraal. Dit ziet u ook terug in de me-nukaart, we hebben een grote varieteit aan mogelijkheden van een informele Kasteelburger tot een 5 gangen diner. In onze lounge, de Don Jon, treft u de Kasteleinkaart met een mix van klassiek en modern eten. High Tea wordt hier

gewoon naast hamburgers en salades geserveerd. In ons restaurant kunt u kiezen voor een meergangen menu, waarbij de setting wat formeler is. U kunt ook kiezen voor een persoonlijk verzorgd menu van onze chef-kok. We ontvangen u dan graag in de setting van private dining in onze Bovenste Camer. Tim Starrenburg, is even bij ons weg geweest, maar is sinds 1 februari 2015 weer terug als chefkok. Hij werkt met een klein team elke dag weer hard, om het de gasten naar de zin te maken. Met zo min mogelijk producten, maakt Tim er een sport van om een zo origineel en compleet mogelijk gerecht neer te zetten. Uiteraard moet de smaak van

het gerecht op orde zijn, de saus is in dit geheel daarom erg belangrijk en hier investeert Tim dan ook een hoop tijd in. Vlees of vis, met beide kan Tim prima uit de voeten en samen met Gastronoom Sommelier Tom ter Horst maakt hij mooie wijn/spijs combinaties. Tim heeft zijn kennis op gedaan in verschillende gerenommeerde hotel/restaurants in Nederland. Deze kennis gebruikt hij nu, om de gasten bij Kasteel Coevorden én op MM Culinair een mooie avond te bezorgen.

Kasteel 29 | 7741 GC Coevorden | (T)0524 522009www.kasteelcoevorden.nl | (E) info@kasteelcoevorden.nl

Zalm gemarineerd in whiskey met een peterselie mayonaise

Eigenaar Huub JuurlinkChefkok Tim StarrenburgKeuken Frans georiënteerd met lokale invloedenAantal plaatsen 40 Prijzen 3 Gangen menu vanaf € 27,50Betalen Cash, pin, Mastercard, VISA

Openingstijden van 12:00u tot 21:00u

KASTEEL COEVORDEN

In het hart van de vest-ingstad Coevorden ligt het Kasteel, oorspron-kelijk stammend uit de elfde eeuw.

rLustrum Lekkertje

‘Wij willen de gasten bij Kasteel Coevorden én op MM Culinair een mooie avond bezorgen’

Kasteel Coevorden

‘Schomaker zit er bovenop’Bert Schomaker is een fervent sporter. Mountainbiken, wielrennen, zwem-men en hardlopen zijn voorbeelden van sporten die hij graag beoefent. “Vooral het fi etsen is een passie van mij. Als ik op de fi ets zit, komt de kwajongen in mij weer naar boven. Heerlijk crossen door het bos en de modder. Het voelt goed om veel in beweging te zijn. Sporten is mijn hobby, maar het verkopen van witgoed, televisie en audioapparatuur is een nog grotere hobby. Het is mijn vak. Wij zijn gevestigd aan de Weerdingerstraat 196 in Emmen. Ik vind het prachtig om mensen te adviseren over welke wasmachine zich bijvoorbeeld het beste leent voor het wassen van sport-kleding. De SportsEdition van Bosch bijvoorbeeld heeft speciale was- en droogprogramma’s hiervoor. Ook voor niet-fanatieke sporters hebben we uiteraard een geschikte was- en droogcombinatie in huis.”

Televisie kijken“Naast het zelf sporten, houd ik erg van het kijken naar sport- programma’s op televisie. Een goe- de beeld- en geluidskwaliteit is dan natuurlijk erg belang-rijk. Wij hebben di- verse merken in huis, maar willen er graag één uitlichten, namelijk het merk Loewe.”

Loewe Art UHDDe reeds be-kende Loewe Art heeft met Loewe Art UHD een make-over gekregen. Loewe levert

hiermee een perfect home entertainment systeem voorzien van Ultra HD-technologie. Het systeem voorziet in een prachtig ruimtelijk geluid. Het merk staat voor mooi design, prachtige techniek- tv en audio zijn geïnte-greerd, intern opnamesysteem - en eenvoudige bediening. Het merk biedt een totaaloplossing voor beeld, geluid en diverse bijpassende meubels. En u heeft maar één afstandsbediening nodig om alles te bedienen. De kleur voor de kast (het frame) en de zijkant kunt u zelf bepalen. Ook het com-bineren van twee verschillende kleuren is mogelijk. Zo krijgt u niet alleen een prima televisie, maar ook een toestel dat past in uw interieur. Verder meldt Loewe dat ze uitpakt met snelle zaptijden. Loewe heeft namelijk de functie ‘Instant Channel Zapping’ waarmee u bliksemsnel van de ene naar de andere zender kunt zappen. Daarnaast heeft het merk een zogenaamde Quick Start up-modus waarmee u zeer snel uw toestel in kunt schakelen vanuit stand-by.” Ook kunt u uw muziek, foto’s en video’s van uw smartpho-ne of tablet naar uw tv sturen ofwel ‘streamen’ en genieten van een uitmun-tende geluidskwaliteit. De Loewe Art UHD is verkrijgbaar in vier scherm-groottes en twee kleuren, namelijk aluminium zilver en aluminium zwart.

VakzaakSchomaker, gevestigd aan de Weerdingerstraat 196 (gratis parkeren voor de deur), is een vakzaak. Kopen bij deze vakzaak heeft een aantal voordelen. Uiteraard bent u verzekerd van een uitgebreid en deskundig advies. Daarnaast is in de showroom ruim de tijd en gelegenheid voor een productdemonstratie. Zo kunt u zelf zien, horen en ervaren welke beeld- of audioweergave/systeem u het meeste aanspreekt. En mocht uw televisie,

geluidssysteem of witgoedapparaat stuk zijn/onverhoopt stuk gaan, dan kunt u een beroep doen op de reparatieafdeling van Schomaker. Gratis parkeren voor de deur!

196 in Emmen. Ik vind het prachtig om mensen te adviseren over welke wasmachine zich bijvoorbeeld het beste leent voor het wassen van sport-kleding. De SportsEdition van Bosch bijvoorbeeld heeft speciale was- en droogprogramma’s hiervoor. Ook voor niet-fanatieke sporters hebben we uiteraard een geschikte was- en droogcombinatie in huis.”

Televisie kijken“Naast het zelf sporten, houd ik erg van het kijken naar sport- programma’s op televisie. Een goe- de beeld- en geluidskwaliteit is dan natuurlijk erg belang-rijk. Wij hebben di- verse merken in huis, maar willen er graag één uitlichten, namelijk het merk Loewe.”

Loewe Art UHDDe reeds be-kende Loewe Art heeft met Loewe Art UHD een make-over gekregen. Loewe levert

bineren van twee verschillende kleuren is mogelijk. Zo krijgt u niet alleen een prima televisie, maar ook een toestel dat past in uw interieur. Verder meldt Loewe dat ze uitpakt met snelle zaptijden. Loewe heeft namelijk de functie ‘Instant Channel Zapping’ waarmee u bliksemsnel van de ene naar de andere zender kunt zappen. Daarnaast heeft het merk een zogenaamde Quick Start up-modus waarmee u zeer snel uw toestel in kunt schakelen vanuit stand-by.” Ook kunt u uw muziek, foto’s en video’s van uw smartpho-ne of tablet naar uw tv sturen ofwel ‘streamen’ en genieten van een uitmun-tende geluidskwaliteit. De Loewe Art UHD is verkrijgbaar in vier scherm-groottes en twee kleuren, namelijk aluminium zilver en aluminium zwart.

VakzaakSchomaker, gevestigd aan de Weerdingerstraat 196 (gratis parkeren voor de deur), is een vakzaak. Kopen bij deze vakzaak heeft een aantal voordelen. Uiteraard bent u verzekerd van een uitgebreid en deskundig advies. Daarnaast is in de showroom ruim de tijd en gelegenheid voor een productdemonstratie. Zo kunt u zelf zien, horen en ervaren welke beeld- of audioweergave/systeem u het meeste aanspreekt. En mocht uw televisie,

geluidssysteem of witgoedapparaat stuk zijn/onverhoopt stuk gaan, dan kunt u een beroep doen op de reparatieafdeling van Schomaker. Gratis parkeren voor de deur!

De SportsEdition wasmachine en droger van Bosch hebben een speciaal ‘sportprogramma’ waarmee u snel en veilig uw synthetische sportkleding, zoals wielershirts, kunt wassen.

Bosch SportsEdition

SCHOMAKER TV-AUDIO-VIDEO-WITGOEDWeerdingerstraat 196 7822 BJ Emmen 0591-610494 Email: info@schomaker-tv.nl

WITGOED

AUDIO

SCHOMAKER TV-AUDIO-VIDEO-WITGOEDWeerdingerstraat 196 7822 BJ Emmen 0591-610494 Email: info@schomaker-tv.nl

WITGOED

AUDIO

MM Culinair Magazine 38

Het reizen over de wereld en het ontdekken van alle verschil-lende eetgewoonten zit Rémonde Post al vanaf haar jeugd in het bloed. “Op jonge leeftijd heb ik het verschil al leren kennen en proeven in de wereld van vlees. Het experimente-ren met verse kruiden, met verschillende kooktechnieken en een continue zoektocht binnen verschillende wereldkeukens, werd voor mij een combinatie die uitmondde in een culinaire passie.” Samen eten is een bezigheid die mensen verbindt. Deze elementen komen samen in Het Kooklokaal waarbij ik onze gasten de fijne kneepjes qua technieken bij kan brengen. Maar vooral bijzondere smaken kan laten leren kennen, authentieke gerechten uit verschillende landen, maar ook eigen ontwikkel-de recepturen.

Inmiddels zijn we 13 jaar actief met Het Kooklokaal, waarbij we groepen ontvangen voor thema avonden, cursussen en groepsarrangementen. Op een rustige lokatie op het woon-werk gebied van het Waanderveld in Emmen, hebben we de mogelijkheid om groepen tot 60 personen te ontvangen. Onze kookstudio is flexibel in te delen zodat ook voor kleinere groe-pen de ruimte intiem en gezellig is.

Barbecue is de laatste jaren niet alleen meer het traditionele grillen van een stukje vlees. Buiten kokkerellen gaat ver-der dan dat. In onze grote professionele buitenkeuken kan naar hartelust op verschillende kookitems gekookt worden. Italiaanse pizza’s uit de steenoven, Braziliaanse picangha op houtskool, klassiek Frans bereide vis en papillotte op de grill, wokgerechten in de grote wok uit Thailand? Of juist alle kneepjes leren kennen van het kokkerellen met de grote Big Green Egg's?

Fantastisch om u dit jaar tijdens MM Culinair in ons kookthe-ater met het een en ander te verrassen! We geven kookdemon-straties uit verschillende wereldkeukens. Van deze voorproef-jes laten we u graag meegenieten. Ook aan de kleine gasten is gedacht; ze mogen zelf pizzaatjes rollen en beleggen.

In het kooktheater zijn overige korte workshops te volgen on-der leiding van Jan van Peer koken, tafelen, cadeau’s. Tevens kunt u zich laten informeren over alle geshowde kook, bak- en grillmogelijkheden binnen alle typen Big Green Egg’s.

Met enthousiasme zien we uit naar MM Culinair!

Met culinaire groet, Remonde Post en Ronald van Peer

Vertegenwoordigd door

Remonde Post - Het KooklokaalRonald van Peer - Jan van Peer

Openingstijden Jan van Peer: winkel openingstijden Het Kooklokaal: op afspraak

Fantastisch om u dit jaar tijdens MM Culinair in ons kooktheater te verrassen.

HET KOOKLOKAAL & JAN VAN PEER

‘Samen eten is een bezigheid die mensen verbindt’

Het Kooklokaal & Jan van Peer

rLustrum LekkertjeIeder uur tijdens de kookdemo’s een an-der gerechtje uit de Franse, Italiaanse of Aziatische keuken

Waanderveld 150 | 7812 HZ Emmen (T) 0591 676227 | www.hetkooklokaal.nl

(E)info@hetkooklokaal.nl

Hoofdstraat 123 | 7811 EK Emmen (T) 0591 614218 | www.janvanpeer.nl

(E)info@janvanpeer.nl

MM Culinair Magazine 39

We hebben veel verschillende sushi (met rijst) en sashimi (verse rauwe vis) maar ook warme gerechtjes, zoals loempia’s en gegrilde kipspiezen.Wij doen mee aan MM Culinair omdat we heel graag willen laten zien dat we sinds een jaar een begrip in Emmen zijn en de sushi ondertussen in Emmen volledig is ingeburgerd.

Vorig jaar konden we alleen het evenement bezoeken, omdat we druk waren met de voorbereidingen voor onze opening. Toen we daar alle drukte en gezelligheid zelf mochten ervaren,

hebben we direct besloten dat we in 2015 van de partij moes-ten zijn en dat goede verse sushi een must is op MM Culinair!

Konbu Sushi maakt iedere dag zelf haar verse sushi. Dit wordt bij de klanten, na bestelling, thuis gebracht of u kunt het afhalen bij ons aan de Baander. Onze sushi-schalen en warme gerechten zijn ook bijzonder lekker als verrassend hapje op uw feestje, of als lunch of diner bij een vergadering. En het is een keer wat anders dan een bitterbal. Mensen reageren er erg positief op.

Eigenaar Tk LeChefkok Thanh TranKeuken JapansPrijzen Vanaf €1,50Betalen Pin, contant

Openingstijden Maandag tot woensdag 15:00u t/m 21:30uDonderdag t/m zondag 12:00u t/m 21:30u

KONBU SUSHI

Baander 16 | 7811 HJ Emmen | (T)0591 562466 | www.konbu.nl | (E)konbusushi@gmail.com

‘Goede verse sushi is een must op dit culinaire evenement’

Konbu Sushi

Dragonroll Tempura garnaal gerold met rijst aan de buitenkant en verse knapperige sla aan de binnenkant. Gegarneerd met dungesneden avocado, onze eigen saus en dressing

rLustrumLekkertje

Door onze deelname aan MM Culinair willen we graag nog meer mensen, ook die sushi nog niet zo goed kennen, kennis laten maken met onze gerechten.

MM Culinair Magazine 40

Eigenaar Bob VerschutChefkok Bob VerschutKeuken HollandsAantal plaatsen 85 Prijzen Ongeveer €13,-Betalen Contant/pin

Openingstijden Wo/do/vrij 16.00u tot 20.00u Za/zo 12.00u tot 20.00u (in juli en aug ook op dinsdag vanaf 16.00u tot 20.00u)

rLustrum

Mijn vrouw Silvia heeft een baan bij een bank en samen zijn wij de trotse ouders van onze dochter Luo Li, van 10 jaar oud. En dan is het wel eens een geregel om ook het huishouden draaiende te houden. ‘Wie haalt, wie brengt’, en wie is wanneer thuis.

Tuurlijk, het gebeurt weleens dat we er op een dinsdag-avond achter komen, dat ik op woensdagmiddag een kinderfeestje in het restaurant heb en mijn vrouw ‘s middags een presentatie heeft gepland. Of dat ik onze dochter van school haal om 12.00 uur, en mij afvraag waarom de stoelen al op de tafels worden gezet, en dat dan blijkt dat ze al vanaf 12.00 uur vakantie hebben in plaats van 15.15 uur... Dat zijn weleens de uitdagingen in ons gezin.Ondanks onze verschillende banen zijn we wel een echt familiebedrijf. Silvia werkt ook mee op de zondagavon-

den en onze dochter gaat af en toe mee. Ze weet inmid-dels precies hoe het werkt in ons restaurant (waarbij ze de nieuwe medewerkers heel duidelijk kan vertellen hoe het werkt: “Zo doen wij dat hier niet, hoor”). Ook onze medewerkers in de bediening en keuken zijn als familie voor ons. Na een drukke avond, gaan we gezellig samen eten aan de grote ronde tafel.

Dat maakt mij zeer trots op hoe wij samen Met Stroop Ofzo hebben neergezet. Want zonder de hulp van mijn vrouw en medewerkers was het mij alleen nooit gelukt om er zo’n succesvol pannenkoekenrestaurant van te maken!

Bob Verschut

Matissepassage 22 7811 DT Emmen(T) 0591 531068

www.metstroopofzo.nl (E) info@metstroopofzo.nl

Poffertjes, met heerlijke Hollandse aardbeien, poeder-suiker en slagroom

MET STROOP OFZO

Al 3 jaar ben ik de trotse eigenaar van Met Stroop Ofzo.

Lekkertje

‘We bakken ze zoals jij ze lekker vindt’

Met Stroop Ofzo

MM Culinair Magazine 41

En al met al heb ik het best redelijk ver geschopt. Niet omdat ik zoveel talent had, maar meer omdat ik mij vastbeet, keihard trainde. Het kwam mij niet aanwaaien, ik moest er hard voor werken. Via VV Lemelerveld kwam ik in ‘de beloftes’ van PEC Zwolle, onder de bezielende leiding van Frits Korbach ging ik voor de winst. Verliezen stond niet in mijn woordenboek, vooral niet omdat ik een hele slechte verliezer was. Tot in de kleedkamer heb ik een speler van Heracles achterna gezeten, omdat hij een doelpunt scoorde... Ik leefde en ademde voetbal, dronk alleen cassis (HERO) en geen drup-pel alcohol. School was bijzaak en had vooral niet mijn interesse. De dreiging van ‘stoppen met voetballen als je geen betere cijfers haalt’ was voldoende aansporing om toch mijn cijfers redelijk te houden. Werken deed ik wel, vanaf mijn 17de jaar bij Zaal Reimink in

Lemelerveld. Bruiloften en partijen, maar ook grote disco’s. Ik vond het fantastisch! Naast het voetbalveld werd dit de plek waar je mij kon vinden tot in de late uurtjes om de volgende ochtend weer fris en fruitig op het voetbalveld te verschijnen.

Maar goed, gewogen en te licht be-vonden… ik was gewoon niet goed genoeg om een topper te worden in de voetbalwereld. Met alleen hard werken kun je heel ver ko-men, maar de combinatie van hard werken en talent brengt een mens tot grote hoogte. Dat talent had ik, niet in het doel, maar in de bar en de bediening. Al mijn pijlen opnieuw geslepen, de cassis maakte plaats voor een heer-lijk glaasje wijn! Geen moment heb ik spijt gehad van mijn keuze voor de horeca. Gepassioneerd ga ik nog steeds voor ‘de winst’. Na ruim 35 jaar ben ik nog steeds geen manager vanaf de zijlijn,

maar nog steeds een speler in het veld.Nog steeds heb ik de gedrevenheid om te presteren, vooraan te lopen. Een constant actief brein waar ideeën zich vormen.Mijn passie probeer ik over te brengen op mijn medewerkers en gelukkig betaalt het zich uit:3 jaar zijn we het beste terras van Drenthe geweest, en ook al eens het meest Gastvrije Horecabedrijf van Nederland. Ook ben ik 2 keer genomineerd geweest voor Meest Markante Horecaondernemer van Drenthe. Een teken dat we het wel aardig goed doen in Westerbork.Alhoewel de gedrevenheid er nog wel is, zit ik tegenwoordig geen tegenspelers meer achterna tot in de kleedkamer… Ach ja, we zijn ondertussen ook zo’n 35 jaar ouder en… wijzer?

Bertus Witteveen

Eigenaar Bertus en Marieke WitteveenChefkok Marco LahuisKeuken Nederlands - FransAantal plaatsen 120 Prijzen Vanaf €4,75 (soepje) tot €26,50 (Tournedos)Betalen Contant/pin/Creditcard

Openingstijden Mei t/m half oktober: ma 12.00u / di t/m zo 11.00u Oktober t/m april: ma gesloten / di en wo 17.00u / do t/m zo 11.30u

BRASSERIE DIGGELS

‘De cassis maakte plaats voor een heerlijk glaasje wijn’

Eigenlijk was het mijn bedoeling om de allerbeste keeper te worden die Nederland ooit gehad had.

Hoofdstraat 89431 AD Westerbork (T) 0593 331438www.diggels.com(E) info@diggels.com

Verse Aardbeien met Aardbeien-Romanoff, een bolletje Vanille-ijs en Slagroom

r Lustrum Lekkertje

Brasserie Diggels

(Advertentie)

Europaweg 124 | 7761 AL Schoonebeek | T. (0524) 533 255 Jules Verneweg 24 | 7821 AE Emmen | T. (0591) 708 709

Email Schoonebeek info@huisexpert.nl | Email Emmen peter@huisexpert.nl

www.huisexpert.nl

Wij verkopen uw huis alsof het ons eigen huis is!

Huis-Expert:

Realistisch,Vertrouwd en

deskundig

Ruud Levelink en Peter Groeneveld,

gecertificeerd makelaar/taxateur.

MM Culinair Magazine 43

Dat zijn de smaakvolle ingrediënten van Restaurant Streekeigen in Erica. Geniet in ons sfeervolle, moderne restau-rant van de lekkerste streekgerechten. Natuurlijk met een Drentse twist. Wij verrassen u graag!

Hampshire Hotel – Zuid-Drenthe, gelegen in Erica is het decor van het restaurant. Het hotel, conferentiecentrum de Fijnfabriek en Golfbaan Zuid-Drenthe maken onderdeel uit van het resort, aan de rand van natuurgebied Bargerveen.

Bij de ontwikkeling van het resort stonden een hoge kwaliteit, uniciteit en duurzaamheid, centraal. In een persoonlijke, gast-vrije omgeving, zijn deze waarden ook bepalend voor wat wij serveren; verse producten, verantwoord en biologisch, culinair en gezond. Marc Haan is sinds enkele jaren chefkok in het hotel/restaurant; “Verantwoorde bedrijfsvoering is een uitstek-end uitgangspunt, maar dat vertalen we niet als belerend lesje naar de gast. Het gaat in eerste plaats om het genieten.” En dat kan bij ons op allerlei manieren; op het terras met loungemeu-bilair, in het sfeervolle restaurant of in de ruime lobby met zijn prachtige lichtinval. Genieten is in alle facetten van het

restaurant merkbaar: van het kopje thee met een huisgemaak-te lekkernij tot de passende wijnkeuze bij de gerechten.

De gezegdes ‘het goede komt van ver’ en ‘het gras van de buren is altijd groener’ zijn soms een waarheid als een koe, daarom gaan wij regelmatig buiten de provinciegrenzen op zoek naar streekproducten en -gerechten. Ons rundvlees wordt bijvoorbeeld geleverd door Eco Fields; een biologisch boerenbedrijf uit Wekerom, Gelderland.

Sinds 2 jaar is Restaurant Streekeigen flink aan de weg aan het timmeren. Zowel golfers, zakelijke gasten, als gasten die komen voor de ontspanning weten inmiddels dat het goed vertoeven is bij ‘Streekeigen’. Mede door de deelname aan MM Culinair komen er ook veel gasten van ‘buitenaf ’, die bijvo-orbeeld geen gebruik maken van de andere faciliteiten van het hotel, maar die puur komen om te lunchen of dineren. En gisteren nog, brachten dinergasten spontaan een krat cour-gettes mee, of een golfclublid die rabarber en vlierbloesem in de keuken levert; ook op die manier wordt de sfeer en het persoonlijke gevoel van ‘Streekeigen’ vertaald.

HAMPSHIRE HOTEL - ZUID-DRENTHE | RESTAURANT STREEKEIGEN

Manager Johannes HuismaChefkok Marc HaanKeuken Nieuw Nederlands, biologisch, eerlijk

en regionaalAantal plaatsen 30 Prijzen GemiddeldBetalen cash/pin/creditcardOpeningstijden 7 dagen in de week vanaf 12.00u

rLustrum LekkertjeNagelhout van de Woeste GrondHuisgemaakte Nagelhout, biologisch brood uit Ahaus, ui, venkel, limoen

Amsterdamscheveldlaan 9 7887 VD Erica(T) 0591 32 44 66www.zuiddrenthe.nl(E) info@zuiddrenthe.nl

Kruiden uit eigen tuin, groenten van de boer om de hoek en de beste biologische, streekeigen producten uit alle windstreken van Nederland.

‘Wij serveren verse producten, verantwoord en biologisch, culinair en gezond’

Restaurant Streekeigen

MM Culinair Magazine 44

Waar zowel Jan van den Bergh als Eric van der Veen allebei als ‘voetbalvriendje’, aan de hand van de toenmalige Feyenoord ster-ren Coen Molijn, Faas Wilkes en Willem van Hanegem, het veld betraden.

Deze band hebben ze later verste-vigd door samen door Europa te reizen om de mooiste wijngaar-

den te bezoeken, én de lekkerste gerechten te eten. Uiteindelijk hebben ze dit weer in de delicates-senzaak en in het eetcafé, in de praktijk gebracht.

Kortom; 2 knotsgekke vakidioten die beiden houden van het goede leven en van Feyenoord.

Jan & Eric

RUE DE LA GARE & VAN DEN BERGH DELICATESSEN

Stationsstraat 8 7811 GH Emmen(T) 0591 612381www.ruedelagare.nl  (E) info@ruedelagare.nl

Van den Bergh Delicatessen: Mediterrane tapas in combi-natie met een glaasje limon-secco van il mio gusto (de zomerhit van 2015)

De samenwerking tussen Rue de la Gare en Van den Bergh Delicatessen is reeds 50 jaar geleden tot stand gekomen en wel in ‘De Kuip’.

‘2 knotsgekke vakidioten die houden van het goede leven én van Feyenoord’

Noorderstraat 24 7811 AL Emmen(T)0591 640410 www.gastrovino.nl(E) vdbergh@gastrovino.nl

r

r

Lustrum

Lustrum

Lekkertje

Lekkertje

Rue de la Gare & Van den Bergh Delicatessen

Rue de la Gare: Saté van de haas

Eigenaar Rue de la Gare - Eric van der VeenVan den Bergh Delicatessen - Jan van den Bergh

Chefkok Rue de la Gare - Marc JeuringVan den Bergh Delicatessen - Irma van den Bergh

Keuken Rue de la Gare - EetcaféVan den Bergh Delicatessen - Delicatessenzaak

Aantal plaatsen Rue de la Gare - 70Van den Bergh Delicatessen - winkel

Prijzen BetaalbaarBetalen GraagOpeningstijden Rue de la Gare - www.ruedelagare.nl/contact.html

Van den Bergh Delicatessen - winkeltijden

Jules Verneweg 24, 7821 AE Emmen, T. 0591 - 76 45 45, E. info@bmp-accountants.nl

Een paar maanden geleden verhuisde BMP

Accountants en Adviseurs de Trekkenweg

in Veenoord naar de Jules Verneweg in

Emmen. Een bewuste keuze, volgens

accountant Wim van der Velde. “We kregen

deze mogelijkheid aangeboden van een van

onze klanten. In Emmen is nu eenmaal meer

traffi c, waardoor voor ons de potentie om te

groeien veel groter is.”

De werkzaamheden waarmee het kantoor

in Emmen zich voor de klanten het meest

bezighoudt, zijn administraties, jaarrekeningen

en fi scale zaken. “Het grootste deel van ons

klantenbestand bestaat uit MKB-bedrijven”,

vertelt Van der Velde. “De meeste daarvan

worden door ons volledig ontzorgd. Dit bete-

kent dat wij ze op administratief, fi nancieel

en fi scaal gebied bijna alles uit handen nemen

waar ze zelf geen tijd voor hebben of te

weinig know-how van hebben. Wij hebben

alle disciplines in huis: accountant, fi scal-

ist, maar ook een jurist. Dat ontzorgen kan

heel ver gaan: van offertes maken tot zelfs

het beantwoorden van de telefoon op onze

centrale. Wij ondernemen dan samen met de

ondernemer.”

Grensoverschrijdend

Eén van de meest in het oog springende

activiteiten van BMP is het wegwijs maken

van bedrijven in Duitsland. Van der Velde:

“Grensoverschrijdend verkeer is iets waar we

al een paar jaar actief in zijn. In de praktijk

blijkt dat met name kleine bedrijven en zzp’ers

moeite hebben om in Duitsland aan de slag te

komen of er orders weg te halen. In de bouw-

sector gaat het in Nederland momenteel niet

echt denderend, maar over de grens fl oreert

die markt heel goed. Op dit moment werken

we bijvoorbeeld nauw samen met een Duits

bouwbedrijf uit Meppen dat Nederlandse

zzp´ers wil inhuren.

Tevens hebben we een samenwerking met

een Duitse Steuerberaten: Schmeinck van der

Beck.”

Startersdagen

Een activiteit die BMP graag zou terugzien,

zijn de Startersdagen die in het verleden door

de Kamer van Koophandel georganiseerd

werden. Van der Velde: “We begeleiden heel

veel bedrijven bij het zoeken naar en aan-

vragen van subsidies en het lobbyen richting

gemeenten. Dat we een heel goed contact

hebben met het Instituut voor Midden- en

Kleinbedrijf (IMK) helpt daar enorm bij. Wij

denken dat het terugkomen van dat evene-

ment, weliswaar in kleinere vorm, heel zinvol

zou kunnen zijn. Het IMK ziet er ook de

noodzaak van in, dus zijn we op dit moment

met hen en diverse gemeenten in gesprek om

de Startersdagen te laten terugkeren. Ons

doel is ook de Euregio daarbij te betrekken,

waardoor er ook direct aansluiting bij de

Duitse markt is.”

Groei

De toekomst ziet de BMP-accountant zonnig

in. “Wij willen wel groeien, maar niet ten

koste van alles. Het is absoluut niet ons doel

hier over een paar jaar met twintig man te

zitten. Ik moet er niet aan denken! Als wij met

de kwaliteit en inzet die we als bedrijf leveren

zoveel extra klanten aan ons weten te binden

dat we straks met een man of tien binnen

het bedrijf actief zijn, dan zouden we heel

tevreden zijn.

Plezier in het werk en goede advisering

van onze klanten vinden we honderd keer

belangrijker dan heel veel medewerkers op

de payroll. Nu kennen we onze klanten nog

van naam en kunnen we heel snel voor hen in

actie komen. Dat moet zo blijven.”

‘Wij ondernemen samen met de ondernemer’

MM Culinair Magazine 46

Sponsors

Een jong, ambitieus en veelzijdig bedrijf dat ondersteuning biedt bij de verschillende fasen van het bouwproces. Van initiatief/ontwikkeling, architectuur, omgevingsvergunning, aannemerselectie tot bouwmanagement zijn wij een vertrouwd adres in de regio!

MM Culinair groeit nog ieder jaar. Zowel in bezoekersaan-tallen als in kwaliteit en finesse. Zonder steun en support van onze sponsors kunnen wij dat niet realiseren.

Wij bedanken onze sponsors:

I-Beheer ICT is een innovatieve en dynamische onderneming met vestigingen in Coevorden en Zwolle. Met een team van circa 15 enthousiaste en goed gecertificeerde medewerkers wordt de ICT van bedrijven door heel Nederland gefaciliteerd.

Voor een helder advies en goede juridische bijstand komt u naar Advocatenkantoor Veenstra. Uw advocaten op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht, algemeen civiele praktijk, insolventierecht en familierecht.

Bidvest Deli XLCountus Accountants + AdviseursActief BeheerClearChannel HillenaarDe Roo WegenbouwDoorenbos EvenementenserviceFirma FruitGoeree InstallatietechniekHB SystemsKroese Wevers

Martin MediaMediaSignMedior MediaMulder Schilders MultiCopyPeter van Dijk Projects & Invest-mentsPunt AdvocatenRabobank Emmen – CoevordenSpijkerman Evenementenverhuur

Spruco Npng’t StokertjeTalaria CommunicatieTelecom2BusinessTentenverhuur BenjaminsV&V ManagementVan Roosmalen Van der Lubbe AdvocatenVerzekerings Collectief EmmenWoonaccent Makelaars

Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren.

Vanuit drie merken leveren we jaarlijks, boeken, digitaal lesmateriaal en leermiddelen aan meer dan 600.000 mbo-, hbo- en wo-studenten. We vervullen een faciliterende rol tussen de onderwijsinstelling, de uitgevers en de student in.

80 kee

hto

pA

ed Vriendsch

ap

Emmen

info@vriendschap.com www.vriendschap.com

Ruime openingsti jden

Apotheek de Vriendschap

Openingsti jden:Maandag t/m vrijdag : 08.00 tot 20.00 uurZaterdag: 09.00 tot 16.00 uur

Seinstraat 207811 GV EmmenT. 0591-612486

Openingsti jden:Maandag t/m vrijdag:09.00 tot 18.00 uur

Wilhelminastraat 147811 JA EmmenT. 0591-612486

Volg de Apotheek ook via Facebook

Mensen voor huizen...wat is jouw verhaal?

Samen toosten op vriendschap of mooie plannen voor de toekomst. Kleine momenten die symbool staan voor waardevolle herinneringen of juist voor nieuwe stappen in je leven. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Wat heeft jou gebracht op het punt waar je nu bent? Zit je nog op de juiste plek of ben je toe aan een nieuwe stap? We gaan graag met jou in gesprek over jouw woonwensen en mogelijkheden. Eerst mensen, dan huizen. Wat is jouw verhaal?

Woonaccent Makelaars EmmenRichard WijnandsWesterstraat 43, 7811 AH EmmenT (0591) 64 71 70E emmen@woonaccent.nlwww.woonaccent.nl/emmen