Download - Cruise celebrity eclipse algemene informatie

Transcript
Page 1: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

CRUISE 22 AUG 2015 – CELEBRITY ECLIPSE – ALGEMENE INFORMATIE

Page 2: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

OVERZICHT VAN DE ROUTE

Op de samenvatting hierboven vind je de correcte uren van vertrek en aankomst zoals vermeld in het “Guest Ticket Booklet”. Voor het DINER worden we in het restaurant verwacht omstreeks 18:00. Tot 18:45 kan je het restaurant nog in. Indien je later dan 18:00 met het diner wenst aan te vangen (bv 18:30), spreek dan eventueel af met de andere tafelgenoten, zodat de gerechten gelijktijdig kunnen geserveerd worden.

Page 3: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

CREDIT CARD

Je maakt gebruik van een credit card om je uitgaven aan boord te betalen?

Mag ik je aanraden je bank er van te verwittigen dat je credit card bruikbaar dient te zijn voor de Verenigde Staten. We varen immers met een Amerikaans schip. Sommige banken blokkeren uit veiligheid hun credit cards voor deze bestemming.

Page 4: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

BETALEN IN NOORWEGEN

In Noorwegen is de Noorse Kroon de Nationale munteenheid. Er zijn biljetten van 50, 100, 200, 500 en 1000 Kronen. Je kan deze in België bestellen of je kan deze in Noorwegen uit de muur halen. Zelfs aan boord van het schip kan je Noorse Kronen bekomen. 1 EUR = 9,0243 NOK.Hou er wel rekening mee dat je niet meer dan 25.000 NOK per persoon mag meenemen. Je kan praktisch op alle locaties betalen met je gewone bankkaart, zelfs een pintje bier op een terras kan je er mee betalen. In Noorwegen maakt men veelvuldig gebruik van de bankkaart.

Page 5: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

PUBLIC HEALTH QUESTIONNAIRE

Reeds enkele jaren wordt er vóór het aan boord gaan door de rederij gevraagd om een gezondheidsverklaring in te vullen en af te geven bij de check-in. Hiernaast vind je een kopie van dit document. Bij het binnenkomen in de cruiseterminal wordt ons dit document overhandigd. Per volwassene dient deze vragenlijst ingevuld te worden met datum, naam van het schip, kajuitnummer en je naam. Vervolgens dien je twee maal ‘No’ aan te vinken en te ondertekenen. Ster Reizen zorgt er voor dat je dit forumlier reeds bij het vertrek ontvangt zodat je dit rustig op voorhand kan invullen.

Page 6: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

EERSTE UREN AAN BOORD

Op het einde van de check-in ontvang je de SeaPass card. Hierboven vind je hiervan een afbeelding. Ik verklaar de vermeldingen.1. Datum van afvaart2. Naam van het schip3. Naam van de passagier4. E1, het nummer waar dient verzameld te worden tijdens de ’Guest Assembly Drill’

of veiligheidsoefening. 5. Het folio nr. van de passagier. Heb je bv. nodig om online te gaan aan boord van het

schip.6. Het ‘membership status level’ van de passagier bij de ‘Captain’s Club’.Deze kaart gebruik je om aan en van boord te gaan, de deur van je kajuit te openen, je aankopen aan boord te betalen.

Page 7: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

DRESS CODE AAN BOORD VAN HET SCHIP

Op de schepen van Celebrity Cruises worden 3 dress codes gevolgd. Casual, Smart Casual en Formal.

Tijdens deze cruise zullen er naar alle waarschijnlijkheid 2 formele avonden door gaan. In dergelijk geval dienen we ons op te kleden. Voor de heren komt dit neer op een Smoking , kostuum of eventueel een lange broek met vest. Een das of strik wordt aanbevolen. De dames dienen niet ‘in het lang’ gekleed te zijn.

Page 8: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

GRATIS CLASSIC DRANKENPAKKET >>> eventuele upgrade naar Premium?

Alle deelnemers aan deze cruise genieten het voordeel van een gratis Classic drankenpakket (waarde 50,60 EUR per persoon per nacht).

Wens je een grotere en betere keuze aan dranken, dan kan je voor 10 EUR per dag je pakket upgraden naar een Premium pakket. De 10 EUR heb je er vlug uit indien je zou afwijken van de draken uit het Classic pakket.

Indien je wenst up te graden kan dit enkel aan boord van het schip, bij voorkeur de eerste dag. Je vraagt dit gewoon aan iemand van het personeel dat zich achter de bar bevindt.

Page 9: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

EERSTE UREN AAN BOORD

Tussen 12 en 13 uur zijn we aan boord. Vanaf dat ogenblik zijn de kajuiten beschikbaar en kan de handbagage hier in ondergebracht worden. Hoog tijd om iets te eten. Dit kan op verschillende locaties. Op de volgende bladzijden volgen wat tips!Je SeaPass Card zit in een klein mapje. Hierin bevindt zich eveneens een plannetje van het schip met vermelding van de belangrijkste locaties aan boord. Steek dit zeker op zak tijdens de eerste dagen aan boord. Op de volgende blz. een plannetje van de Reflection, een zusterschip van de Eclipse.

Page 10: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie
Page 11: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie
Page 12: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

DE KAJUIT

Alle kajuiten zijn rookvrij (ook balkonkajuiten) en toegankelijk vanaf 13:00, zodat je de handbagage er kan onderbrengen. In de kajuit vind je Celebrity Today (de Engelstalige versie). Dit krantje is eveneens beschikbaar in het Frans, Spaans, Italiaans en Duits, maar niet in het Nederlands). Aan de receptie op dek 3 vind je dit krantje eveneens in de verschillende talen. Waardevolle voorwerpen kan je wegbergen in de safe. Deze bevindt zich achter de schuifdeur in de kleerkast of boven de ijskast.

In de kajuit beschikt u over 110 en 220 volt. Indien je verschillende toestellen dient bij te laden, dan zal een verloopstekker goed van pas komen. In de kajuit zelf is er naast 2 Amerikaanse stopcontacten slechts 1 Europees stopcontact beschikbaar. In de badkamer is er eveneens een stopcontact dat 110 en 220 volt levert.

Page 13: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

DE KAJUIT

In de kajuit tref je een telefoontoestel aan. Indien je naar een andere kajuit wenst te bellen dien je gewoon het kajuitnummer in te voeren. De naam van de persoon aan wie deze kajuit is toegewezen, verschijnt op het display van het telefoontoestel. Wordt er niet geantwoord, dan kan je een bericht inspreken. De bestemmeling zal op zijn toestel een rood lampje zien knipperen.

Er bevinden zich sneltoetsen op dit toestel om een ‘wake up call’ door te geven, ‘room service’ op te bellen, ‘maintenance’ of de onderhoudsdienst te contacteren, een buitenlijn te vragen, een restaurant aan boord van het schip te reserveren, je ’stateroom attendant’ op te roepen. Naast een Flatscreen TV en een minibar bevindt er zich eveneens een haardroger in je kajuit.

WiFi is over gans het schip - tegen betaling - beschikbaar.

Page 14: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

In de kajuit vind je een kaartje met daarop het uur dat je in het Restaurant verwacht wordt (in dit voorbeeld de vroege ‘Seating’ vanaf 06:00 in de namiddag. Ga je om 06:30 eten, dan vormt dit geen probleem. Spreek af met je tafelgenoten.

Op dit kaartje staat tevens het tafelnummer. Hier in dit voorbeeld tafel nummer 240.

‘Stateroom’ staat voor kajuitnummer.

Het Moonlicht Sonata Restaurant bevindt zich op dek 3 aan de achterzijde van het schip. (Het Opus Restaurant bevindt zich op de Celebrity Reflection).

Page 15: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

OCEANVIEW CAFE – OCEANVIEW BAR

Dit is het buffet restaurant. Het bevindt zich op de achterzijde van het schip op dek 14.

Eens aan boord kan je hier terecht voor het middageten.

Je hebt er een heel ruime keuze en een prachtig uitzicht. Dit restaurant wordt bij voorkeur gebruikt voor het ontbijt en het middageten.

Je beschikt eveneens over de mogelijkheid om buiten te eten (in de omgeving van de Oceanview bar).

Page 16: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

OVERZICHT EETGELEGENHEDEN

Hiernaast vind je een overzicht van de locaties (met vermelding van het dek) waar je onder de middag - zonder toeslag - kan eten.

Het Oceanview Café is onder de middag geopend van 12 to 14 uur. Tijdens de eerste dag is het echter gans de namiddag open. Merk eveneens op dat in de loop van de namiddag Afternoon Tea & Snacks en Sushi worden aangeboden.

Op de meeste van deze plaatsen staan toestellen waar je gratis koffie, water of bepaalde frisdranken kan nemen.

Page 17: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

DINER

Op een cruiseschip geniet men van een ruim aanbod aan Restaurants. Deze variëren van snacks tot speciality restaurants, met daartussenin nog enkele gradaties zoals self service restaurant en hoofdrestaurant. Hiernaast vind je een voorbeeld uit het ‘Celebrity Today’ krantje, van de restaurants aan boord en hun openingstijden. Zoals je zal merken kan men ‘s morgens en ‘s middags eveneens terecht in het hoofd restaurant (het hoofdrestaurant waar we ‘s avonds dineren). Op ons schip noemt dit het Moonlight Sonata Restaurant. De ‘dress Code’ voor de eerste avond is ‘Casual Attire’ of vrijetijdskledij.(geen korte broek).

Page 18: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

Wens je te dineren in één van de specialiteiten restaurants dan kan ik je de Murano op dek 5 stellig aanbevelen.

Hou er rekening mee dat je voor deze restaurants dient te reserveren. Dit kan online via de website van Celebrity Cruises. Heeft u niet online gereserveerd, dan kan je dit aan boord nog regelen.

Er wordt tevens een toeslag of ‘cover charge’ aangerekend.

Page 19: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

EERSTE UREN AAN BOORD

De eerste dag aan boord zal er vóór het uitvaren een ‘General Emergency Drill’ doorgaan. Dit wordt ruim op voorhand aangekondigd over de luidsprekers. Vermoedelijk zal deze oefening omstreeks 15:30 doorgaan. Bij het horen van 7 korte en 1 lang signaal dienen alle passagiers zich naar hun ‘Assembly Station’ te begeven. De bemanning toont je de weg op vertoon van je SeaPass card. Iedereen op het schip is verplicht hier aan deel te nemen. Deze oefening duurt ongeveer 20 minuten. Je dient geen reddingsvest te dragen. Op het einde komt de kapitein nog even aan het woord. Tijdens deze ‘Drill’ zijn alle bars, restaurants ed. gesloten.

Page 20: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

INFORMATIE AAN BOORD

CELEBRITY TODAY

Dit krantje ontvangt u dagelijks met daarin een overvloed aan informatie. Neem dit zeker door als u aan boord bent.

Page 21: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

HOE JE LAPTOP, IPAD OF SMARTPHONE MET Wi-Fi VERBINDEN

GEBRUIK VAN Wi-Fi

Het schip is volledig Wi-Fi maar het gebruik is echter niet gratis.

De laatste jaren zijn de verbindingen veel sneller geworden en worden er interessante pakketten aangeboden. Aan boord worden we hierover geïnformeerd.

Page 22: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

EXCURSIES: WAAR SPREKEN WE AF OP HET SCHIP?

Indien je deel neemt aan excursies dan spreken we hiervoor af in de ‘MARTINI BAR’. Deze is gelegen op dek 4 en is heel eenvoudig terug te vinden in de buurt van het casino en de ‘shops on the boulevard’

Uren van afspraak:13:00 Bergen09:00 Flam (09:45 vertrek trein - met wandeling)13:00 Flam (13:35 trein - heen en terug met trein)13:00 Geiranger09:15 Alesund09:00 Stavanger (10:00 afvaart boot naar fjord)

Al bij al zal de drukte op de te bezoeken plaatsen nog meevallen. In de Geiranger fjord zou het wel eens druk kunnen zijn. We hebben er het gezelschap van de Queen Elizabeth en de Ryndam. In Stavanger hebben we terug het gezelschap van de Queen Elizabeth. In Bergen liggen en er nog 3 andere schepen (Balmoral, Mein Schiff 4 en Berlin).

Page 23: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

LAATSTE UREN AAN BOORD

Ontbijten in alle rust.

‘s Morgens dien je voor het verlaten van het schip nog te ontbijten. Het zou onhandig zijn om je handbagage mee te nemen naar het ontbijt.

Spreek de dag voordien af met je ‘CABIN STEWARD’ dat je eerst gaat ontbijten en daarna terug komt om de handbagage af te halen alvorens je te begeven naar de plaats van afspraak die met je label overeenstemt. Eventueel markeer je je kajuit met het label ‘DON’T DISTURB’ (niet storen) op het ogenblik dat je naar het ontbijt vertrekt.

Page 24: Cruise celebrity eclipse  algemene informatie

LAATSTE UREN AAN BOORD

De rederij vraagt om – de laatste avond - onze bagage voor 24:00 op de gang te plaatsen. We beschikken over labels die aan de bagage dienen bevestigd te worden. ‘s Morgens dienen we – afhankelijk van het soort label dat we ontvangen hebben – op een bepaalde plaats en een bepaald uur samen te komen. Op deze locatie zullen we vernemen op welk tijdstip we het schip mogen verlaten. In de terminal zal onze bagage samen staan onder het nummer dat overeenstemt met het nummer van het bagagelabel. Neem je bagage en verlaat de terminal via de uitgang richting onze VIP-bus. Ik zal er trachten voor te zorgen dat we met gans de groep over hetzelfde label beschikken zodat we samen het schip kunnen verlaten. Hou je ‘SEA PASS CARD’ klaar als je het schip verlaat. Je mag deze kaart houden als souvenir.