6
zaterdag 19 april 2014: Rijswijkse Boys - S.V. Capelle 0-1 (0-1) S.V. Capelle moest zaterdag op bezoek bij Rijswijkse Boys. In de 4 e minuut een corner van de gastheren, die ingekopt werd. Deze inzet werd echter gepakt door Capelle keeper Kuijsten. Hierna volgde een lange bal naar voren, die uiteindelijk terecht kwam bij Corry Ndongala. Deze omspeelde de keeper van Rijswijk en zette hierna de 0-1 op het scorebord. In de 10 e minuut balverlies van Capelle op het middenveld, waarna een snelle counter volgde. Erik Kuijsten wist zijn doel echter schoon te houden. Meteen hierna leek Capelle via Corry Ndongala op 0- 2 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft een aanval van Capelle via Tjeerd Verhoeven en Jimmy Moonen, waarbij Jurgen van Selst alleen voor het Rijswijk doel werd gezet. Tot twee maal toe voorkwam echter Rijswijk doelman Mijdam een treffer. In de 28 e minuut weer een grote kans voor Jurgen van Selst. Deze stond bij de 2 e paal vrij, maar schoot over. Kort voor rust een aanval van Capelle via Jurgen van Selst, die de bal aflegde op Tjeerd Verhoeven. Deze kon alleen op het Rijswijk doel af, maar weer stond keeper Mijdam in de weg. Gezien de vele kansen had Capelle al op een grote voorsprong moeten staan. Bijna kreeg het daar kort voor rust nog de rekening voor gepresenteerd toen Rijswijk een grote kopkans kreeg. Gelukkig voor Capelle ging deze over. Na de rust hetzelfde spelbeeld: S.V. Capelle kreeg de betere kansen. Christian van Hilst schoot net naast, terwijl een schot van Rik Leijtens gepakt werd door de Rijswijk doelman. Ook Onno Damen en Jurgen van Selst kregen mogelijkheden, maar Capelle verzuimde de wedstrijd definitief te beslissen, zodat het tot de laatste minuut spannend bleef. Uiteindelijk bleef de 0-1 staan en kon S.V. Capelle 3 belangrijke punten bijschrijven en wist het afstand te nemen van de degradatiezone. Komende zaterdag is S.V. Capelle vrij i.v.m. Koningsdag en de zaterdag er op ontvangt het op het eigen Mandemakers Sportpark GVV63 uit Gameren. Deze kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Ook Capelle is nog niet definitief veilig en dus belooft het weer een spannende wedstrijd te worden.

Transcript of zaterdag 19 april 2014: Rijswijkse Boys - S.V. Capelle 0-1 ... · zaterdag 19 april 2014:...

Page 1: zaterdag 19 april 2014: Rijswijkse Boys - S.V. Capelle 0-1 ... · zaterdag 19 april 2014: Rijswijkse Boys - S.V. Capelle 0-1 (0-1) S.V. Capelle moest zaterdag op bezoek bij Rijswijkse

zaterdag 19 april 2014: Rijswijkse Boys - S.V. Capelle 0-1 (0-1) S.V. Capelle moest zaterdag op bezoek bij Rijswijkse Boys. In de 4e minuut een corner van de gastheren, die ingekopt werd. Deze inzet werd echter gepakt door Capelle keeper Kuijsten. Hierna volgde een lange bal naar voren, die uiteindelijk terecht kwam bij Corry Ndongala. Deze omspeelde de keeper van Rijswijk en zette hierna de 0-1 op het scorebord. In de 10e minuut balverlies van Capelle op het middenveld, waarna een snelle counter volgde. Erik Kuijsten wist zijn doel echter schoon te houden. Meteen hierna leek Capelle via Corry Ndongala op 0-2 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft een aanval van Capelle via Tjeerd Verhoeven en Jimmy Moonen, waarbij Jurgen van Selst alleen voor het Rijswijk doel werd gezet. Tot twee maal toe voorkwam echter Rijswijk doelman Mijdam een treffer. In de 28e minuut weer een grote kans voor Jurgen van Selst. Deze stond bij de 2e paal vrij, maar schoot over. Kort voor rust een aanval van Capelle via Jurgen van Selst, die de bal aflegde op Tjeerd Verhoeven. Deze kon alleen op het Rijswijk doel af, maar weer stond keeper Mijdam in de weg. Gezien de vele kansen had Capelle al op een grote voorsprong moeten staan. Bijna kreeg het daar kort voor rust nog de rekening voor gepresenteerd toen Rijswijk een grote kopkans kreeg. Gelukkig voor Capelle ging deze over. Na de rust hetzelfde spelbeeld: S.V. Capelle kreeg de betere kansen. Christian van Hilst schoot net naast, terwijl een schot van Rik Leijtens gepakt werd door de Rijswijk doelman. Ook Onno Damen en Jurgen van Selst kregen mogelijkheden, maar Capelle verzuimde de wedstrijd definitief te beslissen, zodat het tot de laatste minuut spannend bleef. Uiteindelijk bleef de 0-1 staan en kon S.V. Capelle 3 belangrijke punten bijschrijven en wist het afstand te nemen van de degradatiezone. Komende zaterdag is S.V. Capelle vrij i.v.m. Koningsdag en de zaterdag er op ontvangt het op het eigen Mandemakers Sportpark GVV’63 uit Gameren. Deze kunnen de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Ook Capelle is nog niet definitief veilig en dus belooft het weer een spannende wedstrijd te worden.

Foto’s: Jan Sprangers