Wonen in het groen, dicht bij alles · PDF fileIn Meldert is het aangenaam wonen. ... In deze...

Click here to load reader

 • date post

  04-Feb-2018
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of Wonen in het groen, dicht bij alles · PDF fileIn Meldert is het aangenaam wonen. ... In deze...

 • Wonen in het groen, dicht bij alles

 • 5

  Geen overdreven drukte, maar toch alles wat je nodig hebt. Vlot en snel bereikbaar. Geen kille betonnen stadsjungle, wl een warme groene omgeving. In Meldert is het aangenaam wonen. Meldert is een deelgemeente van Lummen, maar toch een gezellig dorpje op zichzelf. Rustig maar toch vlak bij het belangrijkste op- en afrittencomplex van Limburg n op de rand van Antwerpen en Vlaams-Brabant. In het centrum van deze gastvrije buurt legt Kolmont een nieuwe wijk aan met 14 bouwgronden en 18 woningen in pastorij- en cottagestijl. Waardevolle bestaande bomen worden behouden en geven samen met het buurtspeelparkje een groen karakter aan de nieuwe verkaveling.

  Welkom!

  In deze brochure maak je kennis met Jeffrey, Johan, Leon en Myriam. Geboren en getogen in Meldert of decennia geleden naar hier verhuisd Allemaal dolenthousiast over hun buurt. Allemaal klaar om je een warm welkom te geven. Rest jou alleen nog te kiezen welke woonst in dit groene kader het best bij je past.

  intro

 • 76

  Instapklare woningen

  Rendement n meer:Zelf wonen in Meldert? Of verhuren? Investeren in Belgisch residentieel vastgoed loont al jaren. De rele rente het verschil tussen rente en inflatie is al 40 jaar erg stabiel. Een betrouwbare markt voor investeerders: bovenop een jaarlijks huurrendement van 3 tot 4 %, geniet je van een jaarlijkse waardestijging van 2 tot 3 %. De nieuwbouwprojecten van Kolmont combineren twee belangrijke elementen voor een blijvend rendement: gegeerde locaties en kwalitatief ontwerp.

  Centraal in het bouwproject, in een gloednieuwe straat, voorzien we 18 comfortabele woningen. Het gaat om woningen in een klassieke, landelijke stijl van verschillende groottes. De meeste staan in halfopen bebouwing, 2 zijn gesloten bebouwingen.

  We zorgen dat je woning instapklaar is. Daarbij krijg je de kans om je eigen stempel te drukken, want natuurlijk krijg je inspraak in de indeling n afwerking. De keuken, badkamer, vloeren, plafonds, kies je volledig zelf. Omringd door de vredige natuur en toch maar enkele honderden meters van het dorpsplein: het is hier aangenaam wonen.

  Je hebt de mogelijkheid n ruimte voor een carport met ervoor een extra parkeerplaats. Het merendeel van de tuinen is bovendien oostelijk, zuidelijk of westelijk georinteerd, zodat het er s morgens, s namiddags en s avonds heerlijk vertoeven is.

 • 98

  Verkavelingsplan

 • 1110

  Architect aanhet woord

  Ruimte en licht centraal

  1+1=3 in ons geval. We ontwerpen alles samen en hebben intussen een eigen typologie en woonfilosofie ontwikkeld. Sarah Buntinx en Goedele Pyncket van Buntinx Pyncket Architecten uit Alken ontwierpen de nieuwe woningen in de Notenstraat. Al bijna 10 jaar werken ze met regelmaat voor Kolmont. De resultaten zijn soms indrukwekkend hedendaags, dan weer elegant klassiek zoals hier in Meldert.

  Stijl en karakter

  Als je voor een klassieke stijl kiest, herken je bepaalde materialen en details la Buntinx Pyncket meteen, legt Goedele uit. Denk maar aan de met hout afgewerkte dakkappellen. Die keren dikwijls terug in onze ontwerpen. Een stijl die succes kent, want na een straf voorontwerp voor de eerste 5 woningen, besloot Kolmont meteen met deze jonge architecten in zee te gaan voor het volledige project in Meldert.

  Inrichtingstip:Durf voor een strak interieur te gaan. In combinatie met de klassieke, charmante buitenkant geeft dat een ruim en overzichtelijk gevoel.

  Centraal in hun werk staan ruimtelijkheid en licht. Ook hier in Lummen. Maar altijd op een eigenzinnige manier. We wilden elke woning een eigen karakter geven. Het mocht geen verzameling identieke huizen worden. Voldoende afwisseling n eigenheid van de bewoner, maar toch rust in het totaalbeeld. Dt was de uitdaging.

  Au naturel

  De juiste materiaalkeuze is fundamenteel om er echt een pastorij- of cottagewoning van te maken. Luxueuze gevelstenen, witte kalei (bepleistering), mooi genuanceerde dakpannen en erg naturelle beplanking, geven de huizen de juiste uitstraling. Dat past gegarandeerd in de Limburgse natuur. Daarom zal het in deze buurt zo leuk wonen zijn voor jonge gezinnen. Het groen is overigens niet allemaal opnieuw aangeplant, we behouden bewust enkele imposante bomen.

  GOEDELE PYNCKET

  Elke woning krijgt een eigen karakter, het is geen verzameling van identieke woningen.

 • 1312

  Bouwgrondenboordevol mogelijkhedenVan de 32 loten die we ter beschikking stellen, zijn 14 percelen te koop als bouwgrond. Hier kan je dus volledig naar eigen smaak en wensen bouwen. De bouwgronden van 5 tot 9 are bevinden zich als het ware rond de 18 instapklare woningen. Starten met bouwen kan al vanaf voorjaar 2018.

  De bouwvoorschriften zijn vrij soepel. Belangrijk zijn de bouwlagen en de daken. Daarvoor moet je de voorschriften volgen die voor de hele buurt gelden. Er zijn 2 percelen waarop je 2 bouwlagen eventueel met een plat dak mag bouwen. Op de 16 andere locaties ligt de limiet op 1,5 bouwlaag en ben je verplicht om een hellend dak te installeren. De nieuwe wijk bestaat uit een park en een natuurlijke speelzone waar kinderen veilig kunnen ravotten.

  Wim Smeets, Projectontwikkelaar bij Kolmont:

  Het groen in en rond deze nieuwe wijk is het resultaat van recente aanplanting n behoud van enkele oude, majestueuze bomen. Die maken echt deel uit van het panorama van Meldert. Natuur in de nabijheid is van belang voor de sfeer en de sereniteit, dat spreekt voor zich. De buurt is ontzettend leuk voor jonge gezinnen. De school en het dorpsplein liggen vlakbij. En met de Chiro, de nieuwe speelzone en voetbalvelden, vervelen je kinderen zich hier niet vlug.

  WIM SMEETS

  De recente aanplanting n behoud van enkele oude, majestueuze bomen zijn belangrijk voor het panorama van Meldert.

 • 1514

 • 17

  Voordelen

  Alles wat je nodig hebt op wandelafstand

  Woon je in de Notenstraat, dan zit je in het hart van Meldert. Inkopen doe je dan te voet bij warme bakker Schepers-Porters, slagerij Renders, de Spar, apotheek Peeters en elektrozaak Tevelek. De praktijk van huisarts Deferm ligt bovendien maar enkele meters verderop.

  Ontspanning nabij

  Meldert heeft een erg bedrijvig verenigingsleven. De jeugd amuseert zich in de Chiro of op het voetbalplein. Mannen verenigen zich al 25 jaar in de Mannenbond voor allerlei leuke avonden, fiets- en wandeltochten. Vrouwen en kinderen volgen creatieve workshops bij de KVLV. Muzikanten vinden elkaar in de fanfare. En muziekliefhebbers worden gentertaind tijdens klassieke concerten of optredens van lokale bands in De Kalen Dries.

  Location, location, location

  Vlak bij grote steden en in de sereniteit van de Lummense natuur, ligt Meldert. Via de verkeerswisselaar of de oprit in Paal, ben je zo in Hasselt, Leuven, Antwerpen, Luik en Brussel. Of laat de wagen staan en neem de bus richting Heusden, Hulst, Diest, Hasselt, Donk, Beringen en zelfs Brussel en Maaseik. De dichtstbijzijnde treinstations zijn Schulen en Diest.

  Limburgse natuurpracht

  Maak je graag eens een deugddoende wandeling? Laat je stappenteller overuren draaien in de knappe natuur van Lummen en omstreken. De Vallei van de Zwarte Beek bijvoorbeeld: 1.300 ha groot en daarmee 1 van de grootste natuurgebieden in Vlaanderen. De Duizendjarige Eik staat er al eeuwen te pronken. Een mooi uitzicht op de vallei heb je boven op de Venusberg, met heide die het landschap paars kleurt in de zomer. En voor een fraaie zonsondergang, een lange wandeling of een surfinitiatie trek je naar het weidse Schulensmeer.

  Een hapje of drankje

  Honger of dorst? Natuurlijk heeft Meldert een eigen frituur: Het Patatje. Liever op restaurant? Dan begeef je je onder andere naar Het Stoofpotje in Meldert, Afrit 26 aan het op- en afrittencomplex, t Vloot aan het Schulensmeer of Hanasaki op het marktplein in Lummen. Een koele frisse pint mt echte babbel drink je in de volkse cafs: De Nachtmis, Dozies Pub en De Luman.

  Ik woon hier al 30 jaar en ik merk de laatste jaren dat alsmaar meer jonge gezinnen zich hier nestelen. Kinderen groeien hier fijn op. Genoeg rust n voldoende activiteiten.JOHAN, TROTSE INWONER LUMMEN

  A13

  A13

  A2

  A13

  A2

  A2

  E314

  A2

  N2

  N10

  R26

  N127

  N2

  N2

  N2 R26

  R26

  R26

  N29

  R26N29

  N29

  N29

  N29N725

  N287

  N174

  N174

  N174

  N174

  N725

  N725

  N725

  N725

  N725

  N725

  N717

  N717

  N717

  N717

  N717

  N725

  N725

  Afrit 26Zolder-Lummen

  KnooppuntLummen

  Afrit 26Lummen-Centrum

  Afrit 25Halen

  Schaffen

  Schoonaarde

  Engsbergen

  Vleugt

  Gestel

  Genenbos

  Laren

  Schalbroek

  Linkhout

  Eversel

  Groenlaren

  Mellaar

  Tiewinkel

  Diest

  Lummen

  Paal

  WEBBEKOM

  EZELDIJK

  ZELEM

  BedrijventerreinZolder-Lummen

  BedrijventerreinDiest-Webbekom

  Diest-Centrum

  BedrijventerreinLindekesveld

  BedrijventerreinBeringen-Zuid

  Diest

  Schulen

  NotenstraatSK Meldert

  Venusberg

  Afrit 26: Lummen-Centrum

  Speeltuin

  Processieweg

  Pastorijstraat

  1000-jarige eik

  Chiro Leouki

  O.C. De Kalen Dries

  meldert

  In de buurtJe woont graag in het groen, maar niet in the middle of nowhere. Je geniet van sociaal contact, maar vindt rust ook van belang. En je wilt natuurlijk niet te lang onderweg zijn naar je werk of een supermarkt. Veeleisend? Helemaal niet. Vraag het aan een inwoner van Meldert en hij of zij bevestigt je meteen dat zijn of haar dorp al deze wensen met verve vervult.

 • 1918

  JEFFREY MARDULIER